Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
f4lcon #223797 üzenetére
Nem mindenki cserélgeti gyakran az autóit. Nekem az egyik 17,5 éve nálam van a másik meg 13,5 éve...
De ezt leszámítva, ha vmi rossz hírűbe nyúlsz bele azt használtan is nyomottabb áron viszik el. Nézd meg egy Renault mennyiért megy el meg mondjuk egy hasonló Seat/Skoda...
-
úgy féltek a száraz DSG-től, mintha az első 5 évben hullanának, mint a legyek
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #223785 üzenetére
Valóban nem, 1.0TSI hoki motoros nem kell az 1.5 TSI meg csak száraz DSG-vel van ami szintén nem kell. Kár érte mert amúgy pofás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #223787 üzenetére
Scala van a itt is a cegnel. Az teljesen ok, vezettem mar tobbszor.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
flash- #223779 üzenetére
Kisebb autó is elég lehet, de sok esetben minél nagyobb annál jobb. A baba kocsi mellé, jön majd a kismotor, később futóbringa. Egy nyaralásnál, etetőszék, stb, ha nincs a szálláson. Ha még a nagyi is beül, akkor csak a csomagtartóba lehet pakolni. Úgyhogy minél nagyobb a csomagtartó, annál jobb.
A gyerekülés sok esetben olyan, hogy pont az első ülés háttámláját tudja rugdalni a gyerek. Ha szük a hátsó lábtér, akkor az elöl ülők hátát fogja rugdosni, ha épp hiszti van. Nem azt mondom, hogy nem lehet kisautóval megoldani. Régen is volt piaca a trabantnak, de ha van választási lehetőség, akkor nagyobb autó ajánlott. -
tototos
addikt
válasz
szőröscica #223777 üzenetére
Kicsit konkrétabb tipp?
Jah és fontos lenne hogy elektromos legyen. Belső égésű motor nem kell
-
szabonagyur
félisten
válasz
szőröscica #223787 üzenetére
Nem tűnt coupenak.
-
szőröscica
addikt
válasz
szabonagyur #223785 üzenetére
Az a coupe T-Cross? Az tenyleg eleg olcsoka, meg a Kamiq is minosegibb nala. Mondjuk erzesre a Kamiq es Scala fel polccal az ekvivalens Seat es VW merettarsak fele van pozicionalva.
-
szebe
addikt
válasz
flash- #223779 üzenetére
Gondolom azért vesznek akkorát, mert nem akarnak (tudnak) fenntartani több autót, de pakolni szeretnek (elmondások alapján gyerekkel 1 napra is annyi cucc megy, mint 1 hétre), adott keretbe meg az fért bele.
Lásd még, sokaknál csak a kombi játszik autókeresésnél, mert mivan ha költözni kell, vagy hazahozni az ikeából a konyhabútort, stbti mit vennétek ami már megéri,de nem drága a fenntartása?
Mennyiért? -
Mi az ikreket stilo aztán hatchback i30-al hoztuk vittük amíg a sok hely kellett. Igazán a nagy babakocsi fájt, az valami spéci olasz volt családból vásárolva hogy beférjen, és persze nagy nyaralásra nem jött velünk. Mondjuk amikor megnőttek megint kellett a hely, ott már az scross is szűkös volt hosszú távon, de nem csomagtér hanem lábtér miatt.
-
flash-
veterán
autót babához.
azt látom hogy ahogy jön az első baba itt a környékünkön-városban, mindenki egyből veszi a 20 éves citroen picasso-t,Renault Scenic,galaxy,stb..
most komolyan, ha 3-an vagytok, és arra kell autó hogy elvigyed a babát kisvároson belül dokihoz-ide oda(ahova kell) feltétlen kell ilyen egyterü "családi" ?
nem tudom most ilyen utakhoz kell e annyi minden (babakocsi,hordozók,stb) hogy kell ekkora autó akkor is ha csak városon belül mozog az ember a babával? vagy ilyenre elég teljesen egy átlagos sedan? mi az igazság? (nekünk jelenleg 2001-es thalia van..vajon az elég e erre?)
lehet fura a kérdés de nekem kicsit hihetetlen hogy minek ekkora autó egyből ha egy párnak megszületik az első baba és 3an kellene elmenni vidéki kisvárosban a ból b be...ti mit vennétek ami már megéri,de nem drága a fenntartása?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Tesla Model 3 helyett van olyan autó aminek az ára max 35 ezer euró és tudja 110km/h max sebességig(nem egy seggel végig autóúton) a 400km-s hatótávot?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SpaceKombajn #223772 üzenetére
Sanszos. Raadasul ismet tarcsi nelkuli, mert a turbos 2 literes megint nem a tartossagarol hires darab...
-
Yany
addikt
válasz
tibbike01 #223769 üzenetére
Az infotainment szaggatásának semmi köze a kijelzőhöz. De amikor egy animáció szaggatása a kritika tárgya egy kocsinál, akkor azt hiszem érezni, hogy a súlyok kicsit eltolódtak, vagy valamit nagyon tud az az autó.
(szerk.: direkt rácsekkoltam a betekintési szögre is. Megmondom őszintén, fogalmam sincs miről beszélsz, ezen a képkockán pl. konkrétan még az ajtón kívülről néz be az ember a műszerfal irányába és kontrasztosan rikít a képernyő, komolyan nem értem a kritikádat, ráadásul még a letépnivaló karcolásvédő gyári fólia is rajta van
)
Van egyébként mit kritizálni a Qashqai-okban is, de messze nem ilyen bagatel és erőltetett huncutságok. Korábban egy szép kövér listát írtam róla (pro/kontra), ami alapján minden érdeklődő képes lehet eldönteni, hogy azok nagy gondok-e számára, vagy sem. Most így 10e beletett km. után sem választanék mást, pedig anno soha nem érdeklődtem a Nissanok iránt. Semennyire.
-
tboldi
nagyúr
válasz
H A M M E R #223767 üzenetére
összekarcolhatja az órádat
Játszós G-Shock, oszt' jónapot!
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
tibbike01 #223731 üzenetére
Az amikor olyan helyet tapogatnak a teszteken, amihez sosem nyúlsz, az tényleg nem fontos, viszont az hogy ott ahol hozzáérsz nem kényelmes, sőt összekarcolhatja az órádat az fontos szempont. Szerintem ez egy rossz sztereotípia, hogy a Suzukit a Daciaval kell hasonlítani. Pont ezt írtam, hogy egy magas felszereltségű Suzuki sok szempontból előrébb jár , mint egy alacsony felszerltségő VW. A Vitarával nekem két próblémám van csak:
1) relatív kicsi csomagtartó
2) autópályán relatív hangosHa valaki üzletkötő és naponta több száz km ert pályázik, akkor valóban nem ez a jó választás. Viszont egy anyukának, aki 2 km re oviba viszi a gyereket és 5-15 km re jár dolgozni, jobb választás, mint egy octávia vagy egy Golf azonos áron. Mi így döntöttünk, és nem bántuk meg. Igaz nekünk az is szempont volt, hogy bírja a enyhe terepet, mert új építésű részen lakunk, ahol nincs még minden utca leaszfaltozva.
-
Yany
addikt
válasz
tibbike01 #223765 üzenetére
Ebben a kocsiban pont viszonylag kevés a zongoralakk. A klímapanel és a kijelző, azt csók. Még a prémiumban is telerakják a kormányt, a középkonzolt, meg mindent is. Szóval e tekintetben pont semmi szégyellnivalója nincs a belsejének. A kijelző gyér minősítésére viszont kíváncsi lennék, mert látószöge, fényereje és felbontása is kifejezetten méltó az árkategóriában, mire gondolsz pontosan, hogy "gyér"? Persze, 30 millás BMW-ben én is láttam jobbat, de a "gyér" alatt az ember jellemzően azt érti, amikor az árához képest valami gyenge. Ez miben gyenge szerinted egy videó alapján?
szerk.: gyérnek tudnám mondani mondjuk a kategóriatárs, de egyúttal drágább Corolla Cross kijelzőjét... na ott az ember tényleg visszautazik az időben. No meg az a gumiszerű "sebváltókar"...
-
Yany
addikt
Ilyen egy közepes felszereltségű faceliftes Qashqai mild hybrid változatban kommentár nélkül: [link]
A videón látható példány egy N-Connecta-nak tűnik, ha valaki összevetné mással. -
ph_5.5
aktív tag
Párszor olvastam hogy az autó eladás után nem sikerült online bejelenteni az adásvételt.
Tegnap elvitték a régi gépet, ma próbálkoztam és sikerült. Csak gondoltam jelzem... hátha épp jól jön valakinek az info hogy nem kell kormányablakba besétálni. (letölthető az elküldés után a visszaigazolás, így le vagyunk védve. Amire érdemes figyelni az hogy a feltöltött szerződés lehet jpg, pdf meg még pár formátum, de 5 Mega alatt maradjon a fájl, mert egyébként csak pörög a fetöltő ikon és eredménytelen a vége. PDF fájlom 12 Mega, jpg 7.2 volt, ezért tudom)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #223756 üzenetére
Jah nem szédülnék el a gyorsulástól abban sem. Mazda a rozsda miatt kiesik. Bár elvileg már ezek nem rohadnak (annyira) de azért én elég szkeptikus vagyok...
-
válasz
BigBlackDog #223723 üzenetére
Amúgy van ezekből hahun ilyen 3-400 ezret futott is
-
válasz
H A M M E R #223730 üzenetére
Magas felszereltség ide vagy oda, attól még pl. a műanyag az ugyanaz lesz a beltérben.
-
diegho
nagyúr
válasz
BigBlackDog #223747 üzenetére
191cm-el nem olyan nagy az
A fűtőszál engem is zavart pár napig, aztán megszoktam. -
BigBlackDog
veterán
válasz
diegho #223745 üzenetére
Kuga nem volt rossz, legalábbis Radi által biztosított próbakörön nagyon kellemes csalódás volt. Nekem személy szerint két bajom van vele;
- kicsit nagy belül, nem tudom kényelmesen személyre szabni (AGR ülés esetén sem)
- fűtőszálas szélvédő van szinte mindegyikben (tudom, sokakat nem zavar). -
Ez most használt lesz vagy új? Csak a HRV-nél akadt meg hogy újban csak híbrid van
Rav4 2.0-nál a manuálisra elég sok panaszt hallottam (nem úgy hogy elromlik, hanem úgy hogy mint kupling váltó kombó elég vacak).Látókör bővítésként: Corolla Cross, ha már nissan akkor X-Trail azt is nagy kedvezménnyel szórják és ott is van 1.33t ha jól emlékszem.
Szerk, diegho: Ja ha van annyi akkor kb Kuga és kész ha tetszik és kényelmes az ülés a vevőnek...Most vennék azért 3-4 millával többet rav4-ért nem biztos hogy jó üzlet
-
diegho
nagyúr
Szerintem még mindig a Kuga hibrid a best buy. Megkapod a Toyota rendszerét egy sokkal vállalhatóbb belsővel, ráadásul olcsóbban. Ha mostanában akarsz venni, akkor a kifutó széria 12M alatt is vihető. Ebben még van klímapanel, az újban már nincs, abban viszont van wireless AA/Carplay. A belső nagyon tágas, a hátsó ülések sínen mozognak, háttámla is állítható. Ha sportosabb kell, akkor ST Line, ha nem akkor Titanium.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #223742 üzenetére
Az jelentősen egyszerűsíti a dolgot, mert az OBK-n kívül akkor kiesett minden a listámról.
-
diegho
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Segítsetek tágítani a látókörömet. Lehet majd egyszer veszek vmi emelt magasságú kombit vagy SUV-ot. Eddig ezek kerültek bele a kalapba (csupa japán kivéve a Nissan-t ami ugye már Rönó):
Honda HR-V 1.5i vagy 1.5T
Toyota Rav4 2.0i vagy 2.5i HSD
Nissan Qashqai 1.33Tvagy 1.6T
Subaru XV/Crosstrek 2.0i
Subaru Forester 2.0i vagy 2.0T
Subaru Outback 2.5i
Lexus RX450hFord Kuga 2.5i HSD
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigBlackDog #223733 üzenetére
Igen újabb Scross, ez más oldalról hülyébb
Nem azt mondom, hogy nincs különbség, mivel alapból emeltebb magasságú az Scross, csak a fenti durva torzítást szerettem volna csökkenteni.
De tudom van nekem is VW függő kollégám aki inkább ül a 10+ éves Siroccoban, mert mennyivel jobb, még akkor is ha már az autó árát 2X ráköltötte és pont akkor nem megy amikor kellene az autó.
-
kenguru99
senior tag
-
diegho
nagyúr
-
Chereiose
addikt
válasz
BigBlackDog #223733 üzenetére
Én is rendszerint megyek pályán az S-Crossal, hát azért 130-nál már nem durván, de érezhető a nagy szélzaj, tehát pl. beszélgetni jóval nehezebb. Ehhez képest többször ültem 7-es golfokban, na ott a 140-150-et is alig éreztem meg, szóval szigetelésben, üvegvastagságban stb. biztos jobb a vw.
Nekünk így lassan 4 évesen az S-Crossal olyan bajaim vannak, hogy tök vékony eleve a festés, csomó helyen már le van pattogva a festék (jó ez lehet kavicsok is okozzák, de akkor is), zörög a kalaptartó, a rendszámtartó, hátsó ajtókon a műanyag keret olyan, mintha leakarna esni ha épp ott fogom meg az ajtót, elől ha az ajtóra teszem a könyököm már recseg-ropog az az elem (ez is lehet eltört vagy én nem tudom), az ablak az anyós oldalon néha recseg ha épp negyedig van lehúzva, állandóan szórakozik a kulccsal is ha járó motorral ajtót nyitok és nem ismeri fel, stb, szóval ezek azért így összességében idegesítőek. Ehhez képest 2006-os Golf Plusunk volt előtte, annak nem volt annyi idősen ennyi idegesítő hibája.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur #223732 üzenetére
Érdekes, anno még S-Crosshoz (2018) és Polohoz (2019) volt szerencsém, egymás után, autópályán, 130-as tempóval. Az S-Crossnak érezhetően magasabb volt a zajszintje ilyen sebesség mellett, ráadásul a gyári, szörnyen hangos, eco gumi már le volt cserélve jóval halkabbra. A Polohoz képest a Golf nem feltétlenül lett halkabb gördülési zaj terén (ha nagyon figyeltem, akkor talán), viszont a dübörgő futóműzaj jóval durvább volt a Polonál.
Mondjuk Neked, ha jól rémlik, akkor már következő generációs S-Cross van.
-
tibbike01
őstag
válasz
H A M M E R #223730 üzenetére
Az anyagok tapogatása csak egy dolog, de melyikkel mész el pl a Horvát tengerpartra kényelmesen, komfortosan, csendesen? A Golf/Octaviaval vagy a Vitaraval? Szerintem nem sok értelme van hasonlítgatni a Golffal. Suzukit a Mitsubishivel, Daciaval, SSanggyonggal és egyéb hasonló (esetleg Toyota), kaliberű autókkal érdemes hasonlítgatni, annak van értelme.
A felszereltség csak egy dolog, de a kasztni, futómű, üveg vastagság, fékrendszer....stb, ami elviszi a dolgokat más irányba.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
szabonagyur #223713 üzenetére
Több hozzászólásban szerepelt, hogy a suzukinál jóval prémiumabb a VW és egy-két hozzászólás volt, ami ezt árnyalja. Én is azt mondom, egy magas felszereltségű suzuki nem feltétlenül rosszabb, mint egy hasonló árú alacsony felszeréltségű VW. Viszont Magyarországon a presztízse kisebb a Suzukinak. Ha a Suzukival megyek, letolnak a belső sávból. Van egy Focusunk, azzal már ezt nem érzem. Nekünk is van egy pár éves GLX Suzuki Vitara (legmagasabb felszereltség: bőr ülés, minden biztonsági kütyü, ami működik is). Most nézegetek új autókat voltam Octáviát is nézni és Golf kombit is. A SKODA nál az ajtóra ahová teszem a kezem ott ahol a az óra hozzáérhet: műanyag, ha műanyag okosórád van összekarcolhatja. A GOLF-nál Style felszereltséget néztem most szalonban, ami bőven 10 millió felett van még készlet akcióval is, ott már valami szövet van ugyanott az ajtón, de a Suzuki velúr bőr (szerű) ajtójához képest az is gagyibb szerintem. Arról nem beszélve, hogy a VW és Skoda ról egy csomó teszt írja, hogy a infotainment tele van/volt hibával. Az alap golf (kombi) speedzone os tesztjében mondják, hogy az alap LED lámpája is gagyi. Szóval nálam is kérdőjeles maradt a GOLF. Viszont én is úgy látom. hogy ebben az ársávban nem nagyon vannak jobb alternatívák.
-
Kickass
őstag
válasz
tboy93 #223721 üzenetére
Ez nem a cayenneben is megtalálható VR6?
Egyébként ne legyenek illúzióid, drága. Anno nekem is volt egy ilyen kattanásom, de sok alkatrészből csak gyári van heroin áron. Draskovics Andrisnak van egy használtteszt videója ott beszél a fenntartási költségekről egy srác egy porschekra szakosodott szervízből.
-
Ezeket a panamerakat mennyire durva fenntartani?
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
molnarpeter #223712 üzenetére
Őt csak a legvégén zaklatnám az alvázszámmal.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
ArthurShelby #223706 üzenetére
Vállalható a gen3, mint a 2.0, de jellemzően száraz DSG járt mellé. Nézz be VW topikba, van gyári tégla aki súg, ha valamelyik széria problémás
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ez már a 3. genreáció az 1.8 TSI-ből, ezek már jó motorok. Az előd Gen. 2 volt a hírhedten szar (nekünk is az volt, valóban szar).
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur #223702 üzenetére
Nem kevés az igaz. Még amúgy nem fix, átgondoljuk mi is. Az a baj a 3-4 évvel ezelőtti árakhoz képest most már minden sok, ilyen alapon meg 10 éves korában sem lesz érdemes venni semmit.
Amúgy ami még tetszik az a Renault Arkana, formára is meg belsőre, csak hát ez is gondolom eladhatatlan lesz használtan, motorjaikról se tudni sokat egyelőre, ez az 1.3-as amúgy talán nem rossz amit a Mercivel fejlesztettek.
-
válasz
Hármas ikrek jönnek?!
Gratulálok, és köszönöm a haza nevében is!A motorja egy "kisköbös 2.0 TSI", EA888 Gen.3.
-
Yany
addikt
válasz
Tudomásom szerint a T(F)SI motorok első két generációjával voltak csak kokszosodási és vezérmű gondok, illetve a kíméletlen használat a dugattyú-henger páros gyors kopását is eredményezte. A későbbiekben mind javították a tipus gondjait, közben megőrizték a fasza karakterisztikájukat (én imádtam vezetni a Passat CC-t, annak még a rosszabb hírű 1.8-as motorja volt, igaz, nekem 120e km-nél sem ette még az olajat, kizárólag a "kötelező" szervizekkor ment az olajcsere). Én egyáltalán nem félnék a 10 évnél nem öregebb TSI konstrukcióktól.
-
ArthurShelby
addikt
Létezik még az 1.8 tsi? Az milyen, megbizható? [link]
-
diegho
nagyúr
A japán autó és az igényesség maximum a lexusnál köthető össze, nem pedig egy filléres kisautónál. Szerintem nem egy vásárlói kategóriában vagyunk. Én nem hosszú időre veszek autót, hanem adott keretből a maximális kényelem és funkcionalitás érdekel pár évre. Leszarom hány hengeres, milyen embléma van rajta. Amikor beülök legyen minden kéznél és amikor kiszállok, ne fájjon mindenem.
Írok én is egy okosságot, ha megengeded: A használt autót meghagyom a gazdagoknak, nekem csak újra van pénzem. Ez kB pont az a kategória, mint amiket írtál.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Adobe Photoshop
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest