Új hozzászólás Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
válasz
t72killer #8865 üzenetére
A 3 éves kortól fizetés az Usában van. Európában szerintem elég baráti árak vannak mindenhol, kivéve Disneylandet, de az amúgy sem akkora szám, csak a neve. Nem véletlenül oktatják közgazdasági iskolákban a Disney modellt, aki a lehúzás iskolapéldáját találta ki. De a párizsi Disneyland sem volt annyira drága, 2000 környékén még voltam 30 euró alatt, 2005-ben már 60 euró volt. 2011-óta meg 100, de azóta legalább nem emelkedett, mivel ott van mellette a jóval komolyabb Asterixpark nagyságrendekkel olcsóbban.
-
-
Xarina
aktív tag
válasz
blt-blog #8861 üzenetére
Ahhoz képest, hogy a jóval komolyabb Gardaland is 39 euró, nagyon drága, hát még a 28 eurós Miribilandiához képest, ami ráadásul 2 napos és jóval tovább is van nyitva.
De a Seaworld Orlandóba is csak 70 dollár lett volna naponta, ha a 2 napos kombinált jegyet veszed. És ott a 140 dolláros éves bérletet sem mondanám drágának. -
sherlock82
senior tag
Práter az amire te gondolsz, a family park az máshol van. ( Fertőrákos , páneuórpai emlékhelynél elhagyod az országot és az első település vagy max a második, nem emlékszem pontosan )
Sopronban rengeteg szállás van, onnan már nincs annyira messze Bécs.
Érdemes körülnézni és időben foglalni. Bár szállást úgy is találsz egy éjszakára.schönbrunni kastély szép és a parkja sem csúnya.
Nyilván a kastély jelentős része nem látogatható, amit meglehet nézni belőle az viszont tényleg szép. -
erdey_a
addikt
meggyőződésem, hogy mindegyiküknek szórakoztató lenne a family park, pláne ha első alkalom maximum egy két dologra nem ülnek fel (bár én 40 felett is beülök a kisvasútba is, meg a malac lovaglásra is.
)
viszont ahogy Xarina írja, a külön fizetős vidámpark a prater lesz, ami szerintem meg sem közelíti a family park által nyújtott élményt, még ha a praterben vannak "nagyobb" dolgok is. a prater nekem olyan mint egy búcsú, a family park meg egy tematikus, kerek egész. nagyon más a kettő. -
erdey_a
addikt
mennyi az a nagyobb? az én gyerekeim 10 és 12 évesek, nagyon szeretik a family parkot. de én felnőttként is élvezem. holnap is megyünk... idén harmadszor
vannak kisebbeknek is jó attrakciók, és nagyobbaknak is. de a honlapon mindent megtalálsz.
a belépő horror (hétvégén 39 eur / fő) és az ottani árak, kaja pia is drága a magyar pénztárcához, de hát ez van. mi ebéd után szoktunk menni, fél kettőre vagyunk ott és zárásig nyomjuk. egy-egy üdítőt meg perecet szoktunk venni, de fogalmam sincs mennyibe kerül. a tudatom szándékosan nem fogja fel mi mennyi, nehogy sokkot kapjak
szerk: megnéztem a revoluton a múlt hetet. 7,10 eur volt két fél literes üdítő -
-
Đusty
addikt
Mi a hotel sopronban szálltunk meg, ár-érték arányban megfelelt. Reggeli indulással nyitásra kényelmesen lehetett odaérni de már hatalmas kocsisor kígyózott, igazából csak jó távol lehet már helyet találni nyáron. Bejutással nem volt gond mert előre vettük a jegyet de szerintem a sorban állás is tűrhető lett volna. Nagyobbaknak is van adrenalin löket de nem egy Portaventura. Magyar viszonylatban viszont kiváló:-) A belépőben benne van minden attrakció honlapon az ár megtalálható.
-
Zeki
nagyúr
Na mi az ország közepéből indulnánk és szeretnénk a Bécs melletti Family parkba menni, vagy a schönbrunni kastély lehet a cél.
Hol érdemes megszállni 1 éjszakára, 3 nagyobb gyerekkel? Itthon még Sopron környékén?
Amúgy az a Family park mennyire jó nagyobbaknak? És milyen árak vannak? -
kocsival ha 800+km-t kell vezetni, akkor minimum 2hetes nyaralásról van szó nálunk: ennyinél már érezhető összeg lehet az otthoni reptéren kocsi parkoltatás+nyaralós oldalon autóbérlés, illetve a 2 végigvezetett nap nem olyan óriási érvágás 2 hétből, mint egyből. Mo-ról egy hétre kocsival max kb Zadarig mennék el, azt is úgy, hogy eléggé vezetős típus vagyok+eddig lekopogom a jármű is partner volt a dologban, több UK-Mo úttal a hátam mögött.
-
blt-blog
kezdő
En sem akarnam egy napba suriteni, de a kerdezo eredetileg igy akarta. En egeszen biztosan inkabb vezetnek masfel orat a repterre, az ott varakozast mar unnepelve toltenem. A celallomason van taxi, uber, nem olyan nagy kaland lejutni a tengerpartra. De egy napba beletenni en se tennem. En eloszor 2006-ban csinaltam ilyet, a szulinapos meg sosem latott delfing show-t. Az azota nem letezo sky europe-pal elrepultunk barcelonaba, berelt autoval valenciaba es megneztuk a delfineket. Par nap mulva meg haza. Utoljara pedig 2022-ben csinaltunk ilyet, akkor tenerife volt a celpont. Sikerult titokban tartani, egeszen addig, amig a beszallo kapuhoz nem ertunk, a szulinapos nem tudta, hova megyunk. Meg elozo este sem tudta, csak a nagy pakolas mar gyanus volt neki, akkor azt mondtuk masnap kocsival elmegyunk par napra kirandulni. Csak mikor megjott a taxi mondtuk, hogy igazabol a repterre megyunk. Mondjuk ezt a reszet azt hiszem kitalalta, mert feltunt, hogy nincs 100 ml-nel nagyobb folyadek nalunk, csak a baba ennivaloja.
-
den89
tag
válasz
blt-blog #8847 üzenetére
Azért az sem egy napos kirándulás valahová elrepülni és még aznap visszajönni.
BP-ről még azt mondom hagyján... Bár én úgy sem sok értelmét látnám. De Balatonról minimum 1,5 óra a reptér + oda kell érni 1-1,5 órával előtte. Repülsz, kikeveregsz a reptérről, autóbérléshez/tömegközlekedéshez vagy kötve. Visszafelé ugyanez. Ráadásul még merevebben kötött az ember ideje a repülő miatt, mint autóval.Bencus88: nincsmit, nem lehurrogni vagy bántani akartalak. Remélem nem értetted félre. Egyébként nem rossz ötlet, egy ott alvással szerintem még lenne is benne ráció.
-
blt-blog
kezdő
válasz
Bencus88 #8831 üzenetére
4 ora kocsiban, ami inkabb 5-5.5, iranyonkent, raadasul ugy, hogy hajnalban kezded a napot es meg keso este is vezetni akarsz. Lelked rajta de en lehet inkabb repulnek egy orat valami olasz tengerparthoz kozeli varosba es megmutatnam azt, este meg vissza, ha masnap nem akarsz. Meg olcsobb is lehet az utikoltseg, arrol nem is beszelve, hogy mennyivel masabb a szuletesnapossal mar az utazas alatt is beszelgetni, pezsgozni a repteren, sem mint a dugoban idegeskedni, hogy csuszik a program.
-
den89
tag
válasz
Bencus88 #8842 üzenetére
Nem fogsz odaérni 4 óra alatt. Inkább +1-1,5 óra ahhoz képest, amit papíron mutat a GPS, vagy a netes útvonalterv. Nem tudom mennyit jársz külföldön, vagy esetleg konkrétan Horvátországban. Kapásból az 5 órai indulás azt jelenti Dél-Dunántúlról (én is odavalósi vagyok), hogy a legnagyobb forgalomban fogsz odaérni Zágráb környékére, ahol általában egy fél órás dugóval simán lehet számolni. Ha jól rémlik legalább 3 fizetőkapun mész keresztül, amíg leérsz Rijeka/KRK környékére. Abból az egyiken biztos úgy jön ki, hogy lesz egy hosszabb sor. KRK szigetre a hídon is sor szokott lenni, legalábbis nyáron. Meg azért minimum 1 megállással is lehet/kell számolni, lehet egy pici elkeveredés is, egy elrontott lehajtó és kapásból + fél óra (jártam már így
). Útfelújítás is szokott lenni, az is simán jelenthet +negyed-fél órát. A GPS azzal számol, hogy te végig tudsz "rongyolni" 130-al, de sajnos nem így szokott lenni. Meg ha oda is értek, az sem úgy van ám, hogy jó valahol kiugrunk az autóból, aztán már ott is vagyunk a központban/sétányon, helyet kell keresni, bóklászni, hogy mégis merre lenne érdemes menni, stb. Igazából minimum 10 órát utaztok azért, hogy 6-7 órát kint legyetek. Ebbe ennyi minden nem fér bele, amit felsoroltál, egy rohanás lesz az egész. De nyilván, ahogy gondolod, megértem, hogy szép ajándék anyukádnak, csak azért lásd tisztán a dolgokat.
-
lorcsi
veterán
En sem tervezek nagyon szaladgalni, 3,5 evessel eleg nagy elmeny lesz az egesz igy elsore
persze ha lesz hajokazas elviszem.. de nem tervezek keresgelni barmit is
kartyaz akarok csak vinni
kp nem sokatmeg egy enc eszkozt beszerzek
kivancsi vagyok juni elejen furodheto e mar krk eszaki resze -
Bencus88
nagyúr
Értem amit Írtok, és én is Így gondolom csak nem tudjuk megoldani
Van egy kutyusunk aki annyira ragaszkodik hozzánk, hogy nem akarjuk több napra magára hagyni. Az első nap meg tudtuk oldani a felügyeletét, de több nap nem férne bele. Vezettem már egybe 9 órát ettől nem félek. Édesanyám se az a máshol alvós, hamar elfárad, elég lenne neki egy délután, maga az élményért. Arra gondoltam 5kor indulnánk, 9-re kint vagyunk és valamikor délután 4-5 fele vissza, ebbe bele fér sok minden. 7-8 órába egy hajókázás, fagyizás, ebéd, tengerparti séta, rövid városnézés. És pénzbe is megúsznám sztem 100-150K közt. Persze még alakulhat a dolog, nagyon spontán akart lenni, de lehet várok még pár hetet amikor jobban meg tudjuk szervezni.
-
den89
tag
150k szerintem elég kell, hogy legyen kettőtöknek. Mi négyőnkre (2 felnőtt, 2 kisgyerek, 6 napra) olyan 250k-t vittünk tavaly, meg persze nálunk volt 2 bankkártya azért.
Bőven elegendő volt ennyi pénz, 2-3x főztünk, reggelire valót vittünk (pékárut persze ott vettünk) napi 1 étterem, volt, hogy kettő, 1-2 apróság, fagyi, palacsinta, stb. Annyi, hogy egy helyen voltunk végig, szóval ebben nincsenek belépők, hajókázás, fizetős helyek, stb. Nem sóherkedés miatt maradtak ezek ki, hanem úgy gondoltuk, inkább élvezzük a tengert, meg a "pihenést", mint jobbra-balra tekeregjünk, húzzuk-vonjuk a 2 kisgyereket, így is volt velük meló bőven (akinek kisgyereke van, tudja miről beszélek). -
den89
tag
válasz
Bencus88 #8835 üzenetére
Szerintem is inkább aludjatok ott valahol. Ez így nagyon rohanós, kapkodós. Ez tényleg csak arra elég, hogy esztek, fagyisztok egyet, meg mutatóba megnézitek a tengert, esetleg végigrohantok a sétányon. Azért egy napon belül utazni 9-10 órát, az nem igazán a kellemes kategória. Mennyivel másabb, hogy ott vagytok délelőtt 10-11-re, majdnem egy egész napotok van, és másnap ráértek elindulni haza 9-10 körül. Ebbe akkor kényelmesen belefér egy hajókázás meg egy körülnézés is az adott városban. Nem tudom mikor mentek, de Zágrábnál azért szerintem szezonon kívül is lehet számolni egy kis dugóval. Meg azért biztos megálltok 1-2x. Szóval azért a papíron 4- 4 és fél órás útra egy órát nyugodtan számolj rá.
-
Bencus88
nagyúr
Köszi srácok!
-
Bencus88
nagyúr
Szia!
Kezdetek óta van revolutom és euros számlám is, ezzel nem lesz gond akkor
Nincs ilyen 1 napos csak 10 mi? Gondolom akkor tudok kártyával fizetni a kapuknál is nem kell kp-ba euro.waze-ban néztem krk 4 óra 16 fiume 3 55, tőlünk.
köszi a tippeket, lehet 1 éjszakás lesz, ha meg tudjuk oldani.
-
TCr
veterán
válasz
Bencus88 #8831 üzenetére
Szia,
Itthonra a 10 napos országost vedd.
Kapuk vannak, de szerintem érdemes Revolutra tenni némi Eurót, és mindenhol (az autópályán is) azzal fizetni. Feltéve, ha van Revolutod. Nagyon kényelmessé teszi a fizetést.Balatonról Krk kb. 4,5 óra, megállók, tankolás nélkül + ha minden jól megy. Fiume sincs sokkal közelebb időben. Csak azért írom, hogy ezzel kell kalkulálnod.
Lehet, hogy érdemesebb lenne valahol megszállnotok 1 éjszakára, ha belefér, és akkor lehet, hogy meg tudjátok nézni mindkét kiszemelt várost.
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok! Közeleg édesanyám 70ik születésnapja és mivel sosem volt még tengeren, meg szeretném lepni egy, egy napos Horvát kirándulással. Hajnalban vinném, este hoznám is haza csak hogy lássa végre a tengert. Valami közeli települést keresnék. A Balatontól indulnánk szóval egy 4 órás útra gondoltam. Rijeka, esetleg krk bele férne ebbe? Rég voltam már nagyon tudnátok pár dologban segíteni? Gobdolom a határtól kapuk vannak oda váltanom kellene kunat, Magyarországon belül melyik autópálya mateicát kellene megvennem? Van aplikációm, de azt se használtam már évek óta. Esetleg tudnátok pár programot ajánlani, ahol nem kell sokat sétálni? Egy kisebb város nézésre, étterem, fagyizás, tenger láblógatásra gobdoltam, de valami még hiányzik. Esetleg egy olcsóbb hajókázás, vagy kocsival megközelíthető rom, kilátó?? Köszönöm a segítségeket!
-
lorcsi
veterán
Juniusban megyunk horvatba szallas mar megvan
,jo reg voltsm mar nem tudom az arakat
egy felnott es egy gyerekre, milyen heti kts szsmolhato onellatas eseten ?
100-150k ? -
-
-
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Azoriról (PDL) tervezzük a visszautat Szeptemberre.
Van egy olyan megoldás, ami TAP+WIZZ Lisszaboni átszállással, de Self-transfer.
Van valakinek ezzel tapasztalata? Átmegy a feladott csomag vagy fel kell vennünk és újra csomagfeladás+scurity? Csak két óra van az átszállásra, ha tényleg mindenen újra keresztül kell menni akkor nem kockáztatnánk meg inkább... -
zolda
tag
válasz
Soulfly842 #8818 üzenetére
szia!
mi tavaly nyáron (július) voltunk egy hasonló körön (10 nap), igaz 2 gyerekkel (6 és 9 éves). fordított irányba mentünk, azaz az északi résszel kezdtük és Toszkánából jöttünk haza. írok néhány részletet, hátha hasznos lehet.
- alapvetően próbáltuk alacsonyan tartani a költségeket, így a szállás mindenhol apartman volt (átlag 100 EUR/éj) és csak a hosszabb távokon mentünk autópályán)
- szegedi indulással próbáltunk minél közölebb érni a Dolomitokhoz, de még Ausztriában (olcsóbb) foglaltunk 1 éjszakára szállást (nem túl extra, de csodaszép helyen van a falu), egész közel az olasz határhoz
- tervben volt egy Drei Zinne körtúra, de nem tudtunk elég korán érkezni, hogy fel tudjunk menni a parkolóba (reggel 8 körül már ott voltunk, de ennél is korábban kell főszezonban....), így maradt egy túra a Giau-hágóban, ami egyébként szintén csodaszép (de hasonlóan zsúfolt sajnos már ez is). amit ajánlok még, az a Sorapis-tóhoz vezetű túra. mi így 1 teljes napot bolyongtunk a Dolomitok ezen részén, gyalog és kocsival.
- az északi részek bejárásához a szállást (3 éjszakára) Bolzano és Trento között foglaltunk, itt azért jóval olcsóbb, mint fent a Dolomitokban, innen 3 nap 3 irányt tudtunk felfedezni: (1) előbb leírt kör(ök) a Dolomitokban, (2) ÉNY felé a Stelvio-csoport (Gavia- és Stelvio-hágó, útobbi sajnos megint tömegnyomor), (3) Garda-tó északi része (Monte-Baldo, felvonó és túra csodás kilátással a tóra)
- innen indultunk délnek (autópályán, fizetőkapus) egészen Firenzéig (Villa Constanza P+R -ből tömegközlekedéssel könnyedén felfedezhető a város, de persze itt is millióan voltak)
- toszkán részek felfedezéséhez a szállást egy kis faluban foglaltuk, ahonnan megint 3 irányba tettünk egy-egy kirándulást: (1) Firenze (innen érkeztünk, ld. előbb), (2) tirrén partvidék (Cecina-tól délra a Bau Beach-et néztük ki, fekete homok (nagyon apró kavics), árnyas fenyőerdő a parttól nem messze, de alapvetően kutyás strand. kb. sehol senki), (3) melegvizű források és erdei fürdőhelyek (Bagni san Filippo melletti patak szerintem a legjobb). mindeközben persze érintettük a klasszikus toszkán városkákat is, mint San Gimigani vagy Siena - nekem ezek sokkal jobban tetszettek, mint Firenze)
- hazafelé még szerettük volna megnézni Velencét is, ezért további 2 éjszaka szállás (1, 2) is kellett. de így belefért San Marino, egy kis pancsolás Rimini mellett az Adriában is (a Tirrén-tenger nekem jobban tetszett) és persze Velence (parkolás Mestre-ben, onnan helyi tömegközlekedés, busz).
- haza kb. Velencétől Szlovénián keresztül végig pályán
kb. ennyi. összességében szerintem sok mindent láttunk, de persze sokat is autóztunk - de ezt is szeretemami negatívum volt, az a nagy tömeg a legtöbb helyen (Dolomitok, Firenze, Velence) és a dög meleg... legközelebb tavasszal vagy ősszel megyünk csak délre, az tuti
-
Soulfly842
addikt
Olaszország - kocsival, Július második felére most kezdtem el tervezni egy ~1,5 hetes utat Olaszországba (Nyíregyházáról, hogy egyszerűbb legyen az út előtte a Balaton déli parján szállunk meg, onnan indulunk majd tovább). Aktív út lesz, szinte minden nap más és más szállással. Feleségemmel Rómában is képesek voltunk gyalog akár 60-70 km-t sétálni ~ 4nap alatt. Szeretjük az itália életérzést és ez az elsődleges, amihez keresünk is 'célpontokat'.
Nagyon kezdeti fázis, valószínűleg a keleti parton megyünk majd le. Velence, Rimini, Ravenna, Ancona-n át majd Ancona- Fabiano- Gubbio Perugia-Cortona-Arezzo nyomvonalában Toszkána következik (ha valakinek van ötlete, hogy mit célszerű toszkánában, akkor az is jöhet... túl sok tevezett, releváns, helyszín van )(Siena, Firenze San Gimignano, Voltera, Monteriggioni, Chianti borvidék, Pienza, Monepukiano, Val d'Orcia, ill, hogy milyen utakon érdemes végijárni...).
Majd irány tovább a Dolomitok, ahol 2-3 napot túrázásra szánnánk.
(A távokat bírjuk, de extrém mászást nem akarunk, látványos helyszínekre, ami könnyen megközelíthető ötletek jöhetnek).
Egyelőre, ami előtérben van:
- Alpe di Siusi (Seiser Alm)
- Lago di Braies
- Tre Cime di Lavaredo
- Val di Funes
-Lago di Carezza:Tervezett 'bázis' (még lokalizáció szükséges, hogy melyik a legjobb
):
Ortisei
Cortina d'Ampezzo
BolzanoEgyelőre a terv született meg, még nagyon tervezési fázisban vagyunk
Minden ötletet, felvetést, tapasztalatot szívesen fogadok.
A célpontokat tekintve (Dolomitokat leszámítva) a pezső itáliai élet, a piacok, a nem túlhypolt éttermek (általában azokat az étkezdéket szeretjük a legjobban, amit a helyiek imádnak, ott lehet legjobban megkapni az életérzést
- ezeket fogjuk most ismét vadászni ).
Sziciliában már vezettem bérelt kocsival elég sokat, ott ha jól emlékszek utólag fizetős autópályák voltak, ami akkoriban talán csak kp-t fogadott el.
Jól tudom, hogy észak-olaszországban bankkártyás fizetés is van? - utólag szintén a megtett szakasznak megfelelően?
-
-
válasz
t72killer #8815 üzenetére
Na bazz, akkor addig kell elmennünk oda, amíg lehet... bár ez alapján már késő.
#8814 Valty:
Revo Premiumom van. Végül nem volt szükség rá, jött minden időben, a német reptereken sem sztrájkoltak. Egy fennakadás volt, hogy EWR-en az érkezésünkkor épp leállt nekik az ESTA, de kb. 40 percet kellett össz. várakozni, ennyi gond legyen! -
-
blt-blog
kezdő
Hasonlo a helyzet csak forditva, hozzank jonnek emberek es kerdezik, mit hozzanak. A te barataidat biztosan te ismered jobban, en csak megvilagitanam a mi (masik) oldalunkrol.
Ha latogato jon hozzank es kerdezi, hogy mit hozzon, akkor a valasz ket okbol szokott az lenni, hogy semmit.
1) Mivel a gyerekek a csalad egyeb reszetol tavol elnek, minden alkalmat szeretnenk megragadni, hogy a csaladi kotodest erositsuk bennuk. Akkor is, ha nem szoros vagy kozvetlen csaladtag erkezik, csak mondjuk egy csaladi barat. Fontos, hogy a gyerekek erezzek, hogy a szuk es kozvetlen csaladjukon kivul is vannak emberek akikhez kotodhetnek, akikben bizhatnak es akik jot akarnak nekik. Azt, hogy egy csaladtag vagy kozeli csaladi barat latogat es ott van szemelyesen, jatszik a gyerekekkel, torteneteket mesel, fogja a kezuket azt semmilyen ajandekkal vagy penzzel nem lehet kivaltani. Ez a legnagyobb dolog, amit a latogato vendeg adhat: onmagat, figyelmet, kedvesseget, erdeklodest. Ez a legfontosabb a gyerekeknek. A nagyobbik lanyunk mindig izgatott ha valaki jon latogatni de sosem az ajandekert, hanem azert, mert lathatja azt a bizonyos embert. Ajandekot ha egyatalan kap, akkor is 5 percet jatszik vele, utana harom napig le sem lehet valasztani arrol aki eppen latogatja. Raadasul mi nem szeretnenk raszoktatni, hogy ha emberek jonnek akkor ajandekot hoznak neki mert igazabol csak a lom gyulik azzal is.
2) Nagyon keves olyan dolog van, ami jellegzetes magyar dolog es nem lehet beszerezni Angliaban. Magyar nyelvu mesekonyveket is lehet venni. Ha valami ajandekot viszel, termeszetesen egyeztetve a szulokkel akkor csak olyat erdemes ami csak Magyarorszagon van. Jatekauto, fakocka, kismotor, anyamkinja mindenhol van es mindenhol kapni jobbat es rosszabbat is. Ha mar valami akkor legyen olyan, ami ott nem kaphato. Most nem a matyohimzeses barbira gondolok, hanem peldaul olyan konyv, figura, kisallat, ami mondjuk a szulok gyerekkorabol kedves es nem vagy nehezen hozzaferheto Angliaban. Nalunk a Maszat konyvsorozat nagyon bejott es ha jon valaki akkor egyeztetunk, hogy van-e meg olyan ami nincs meg. De igazabol ezt is meg lehet venni Angliaban, szoval leginkabb csak azert szoktuk ezt kerni, hogy a latogato aki erkezik ne erezze kenyelmetlenul magat, hogy szeretne ajandekot hozni de nem engedjuk.
Emlitetted a kifestot: nem tudom milyenek vannak a magyar boltokban, de a lanyomnak a legjobban az tetszik, amihez egy ecsetet is adnak, egy kis talban vizet raksz melle es a vizes ecsettel tudod a feher lapokat kifesteni, amiken mar gyarilag rajta van a festekpor. Vizzel erintkezve lesz szines. Nagyon mokas konyv. Szoval ilyesmit lehet inkabb erdemesebb Angliaban megvenned, vagy rendeld oda amazonnal elozo- vagy aznapra amikor erkezel, a szulok elteszik neked, hogy te adhasd oda. Igy cipelni sem kell.
-
+#8809-10: mindhármótoknak köszi
. A tömegnyomor videók még nem feltétlen jelentenek katasztrófát, HA van olyan sarka a szigetnek, ahol ki lehet belőle maradni. Autó nem probléma, nálunk ritka kivételtől eltekintve alap, hogy bérlünk egy kocsit.
-
Xarina
aktív tag
válasz
t72killer #8808 üzenetére
A török részén jóval kisebb a tömegnyomor nyáron, de kihaltnak az sem nevezhető. Jóval olcsóbb is, de a strand is kevesebb arrafelé, ha az számít. Kulturálisan viszont szerintem sokkal érdekesebb, de én amúgy is jobban szeretem alapból Törökországot is, mint Görögöt. A déli részen kell egy kocsi, hogy viszonylag elhagyatottabb strandokat találjon az ember, de azok gyakran meg teli vannak hínárral vagy csak szimplán csúnyák.
-
-
Soha nem jártam arrafelé, CIPRUSRÓL mit értdemes tudni? Mennyire tömegnyomor nyáron pl?
-
Segal
veterán
válasz
Handball94 #8806 üzenetére
Ez a végső megoldás, de ennél próbálnám kreatívabban megoldani.
-
Handball94
aktív tag
Esetleg valami a ferihegyi repülétren lévő Duty free boltból? Túlárazott, de az ott vásárolt dolgok felvihetőek a kézipoggyász mellett is, vagy ki kell számolni ha olcsóbb, akkor vegyél mellé egy priorityt, és akkor két kézipoggyászt vihetsz fel a gépre (bár folyadékot ekkor sem tudsz)
-
Segal
veterán
Sziasztok!
Előre is elnézést hogy nem kis mértékben OFF a hozzászólásom, de részben mégis kapcsolódik a nyaraláshoz és hirtelen ez tűnt a legjobb lehetőségnek a fórumon a kérdés feltevéséhez.
A lényeg hogy májusban megyek Londonba Wizzair járattal és csak kézipogyászom lesz.
Viszont mivel látogatóba mennék egy régi baráthoz (lány) és felajánlotta a szállás lehetőséget náluk ezért nyilván szeretném neki honorálni valamivel.
Már férjhez ment és lett is 2 gyerekük ezért amikor finoman felhoztam a témát hogy nem ingyen élősködnék akkor írta hogy a gyerekek biztosan örülnének egy kisautónak meg egy kifestőnek (ezeknek már utána is jártam csak még nem vettem meg), viszont "anyukát és apukát" is meglepném valamivel.
Negyvenes korosztály mind a kettő, ismerem is mind a kettőt (lányt huszon éve a férjét tizen éve), fiatalos a gondolkodásuk is. Alapesetben nem is lenne probléma mert ötlet több is lehetne, a gond a hely hogy bele kell hogy férjek a kézipoggyász kategóriába úgy hogy 3-4 napnyi ruhát vinnem kéne, a kisautót meg a kifestőt és még nekik valamit amit fel is engednek a repülőre és nem is foglal sok helyet. Na így már jóval húzósabb a kérdés és gondoltam hozzátok fordulok akik "éjjel-nappal" repkednek és esetleg találták is már magukat hasonló szituval szemben hogy mi a tuti ajándék ilyen esetben?
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
dkaro
őstag
válasz
t72killer #8800 üzenetére
"Nekem az a bajom Horvátországgal, hogy -szinte- sehol semmi nincs, nem lehet érdemi kirándulásokat, városnézéseket tervezni."
Én erre válaszoltam.HUTCHDB: Ezt értem és ízlések és pofonok ezzel semmi baj nincs, csak én kicsit erősnek éreztem, hogy sehol semmi nincs Horvátországban és, hogy nem lehet kirándulásokat szervezni.
-
-
HUTCHDB
nagyúr
Horvátországot nem lehet összehasonlítani, más europai turisták által kedvelt területekkel.
Sajnos ezt azok nem tudják, akik nem jártak mondjuk normálisabb spanyol, olasz vagy francia részeken, hogy csak a közelebbi úticélokként felvetődő területeket emeljem ki.
Én 1984 óta járok külföldre, szóval láttam már ezt-azt.
Pl. anno Róma nekem ott és akkor, már annyira "tömény" volt, hogy kb. 2-3 óra múlva elveszítettem a hűha erzésemet, mert minden egyes utcája, épületei annyira pazar, és nevezhetem részben monumentálisnak, hogy a jótól megcsömöl az ember.
Ugyan ez a helyzet pl a Cote d Azur -ral.Mikor valaki Menton, Monaco vagy St Tropez környékén utazgat, azután eléggé puritán lesz Horvátország.
Sajnos azt tudomásul kell venni, hogy a gyarmattartó országok több száz év alatt igen jó anyagi helyzetbe kerültek, ráadásul az emberek habitusa is már, sokkal igényesebbek a környezetükre, mint itt Magyarországon a többség.
Sokat szoktam mondani ismerősöknek is, hogy pl. Ausztriában sem azért van olyan állapotban az ország, amire az ember először gondol, hanem a természeti adotságokon kívül egyrészt a Habsburgok eléggé jól helyezkedtek anno, és szépen megszedték magukat a tartonmányaikból, de ez még semmi ahhoz, hogy ott a magánemberek sokkal sokkal dolgosabbak, szorgalmasabbak, mint a magyarok általában.
Tévedés ne essen, nem az osztrák állam teszi ott sem széppé a környezetet, hanem ott mindenki folyamatosan rendezi, takarítja, szépíti a környezetét, és ebből (is) adódóan az összkép is sokkal szebb lesz.
Ott vasárnap is dolgozik a gazda a gyerekeivel kint a földeken, majd hazamegy és otthon még gondozza a füvet, takarítja a kertjét stb.
Itthon meg ez csak egy kisebb lakossághányadra vonatkozik. Itthon inkább pihenget, tévézik, lesz@rja, hogy milyen pl. a kerítése, a sövénye, a ház eleje...sajnos Pató Pál úrak lakják kishazánkat.
És nem mutogatni kellene nyugatra, hanem nekiállni és csinálni, úgynaúgy, ahogyan azok, akikre bezzegországként tekintünk.A horvátok is érzik azt, amit az előbb írtam, hogy igenis igényesnek kell lenniük a környezetükre, ami látszik is, jóval kevesebb náluk a "jól van az úgy" hozzáállás, de a történelmi hagyatékukon nem nagyon tudnak változtani, vagyis azon, hogy a fentebb említett helyekhez képest azért ők kevésbé látványosak, de sjanos tőlünk még így is jobbak lettek, és lesznek is, de ez szerintem az egyes embereken a lakosságon múlik, nem pedig a horvát államon.
Horvátok azért vannak előnyben főleg a maygaroknál, mert nekünk nem kell annyit utazni, és a tenger meglehetősen etalonnak számít...legalábbis nekem.
Vannak természetesen olyan olasz, és spanyol részek, ahol szintén pazar a tenger, ráadásul homokos és nem köves a part.
Nekem szerencsém volt, hogy azokra a helyekre elmehettem már.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest