- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet meggyőződni róla hogy mennyire cserés már az akksi? Rendeltem én is egy Ancel BM300 Pro-t. Amit jellemzően kiír nekem hogy alacsony a töltöttség. Eddig azt láttam, hogy leállítás után 12,6V ami kb 16-17 óra pihi után 12,05V-ig megy le. Sajnos nem lehet látni mikori gyártás, mert elég lehetetlen helyen van az akksi, nem lehet rálátni (Ford).
-
ddsteel
aktív tag
Ezek az olasz céges autók szerintem nem álltak sokat, Elite autótól vásároltam, azok hoznak be volt céges hibrideket, jó sokat. Ezekbe sztem pakolják a kilométereket rendesen. Azt olvastam, hogy a sedanokba török Mutlu akkut tesznek, ami tényleg 2 évet bír kb, de asszem a kombikba mást. Jól gondolom, hogy akkor ez egy 2023as akku? Sajnos annyi infó sincs erről az akkuról, hogy hogy jelölik a gyártási időt.
-
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, van egy 2021-es hibrid Corolla kombim. Olasz származású az autó, januárban vettem, kintről hozták be. Ilyen olasz csoda akku van benne, mint a képen (egy oldal infót találtam róla név alapján a neten). Azt szeretném kideríteni, hogy mikori az akksi, mert nyilván nem gyári. Az akksit fotóztam, azon látszólag nem ikszelték a gyártási időt és volt az oldalán a papír számsorral ami fotóztam. A tippem az, hogy a számsor alapján - mint az autógumiknál - 2023. 22. hetében gyártott akksi van benne? Tényleg cserélni kellett egy gyári 2 éves akksit? Mondjuk lehet, hogy kigyűjtötték belőle a jó gyári akksit és beraktak helyette egy olcsó helyit. Azt is tudom, ezek az új gyári akksik nem bírnak annyit, mint a régik, de létezik, hogy 2 év után megkotlik? 120E km-rel vettem 3 évesen, szóval használták rendesen. (Aurisomat 9 évesen adtam el a gyári akksival). Inkább arra tippelnék, hogy tényleg ennyire szarok az új akksik, minthogy valaki foglalkozzon a gyári akksik lecserélésével valami helyi olcsósított akkura. Egyébként folyamatosan csepptöltöm lidlis töltővel és 1 hét állás után 12,6V a fesz, szóval még jónak mondanám.
-
Bl@tty
tag
Ha valaki esetleg most venne normálisabb töltőt, az Amazon.de-n a Prime day deals akcióban lehet találni jó áron. Pl.
- Noco Genius 10 a gyártótól 98€, Genius 5 69€ és bár gondolom a végén az ÁFA különbség még rátelepszik, de még mindig a hazainál jobb áron van.
- Ctek MXS 5.0 (75€), MXS 7.0 (115€) és MXS 10 (120€) hasonlóan ÁFA különbözet elszámolása előtti árakkal. -
norrberth
addikt
Mostanában őt szoktam nézni [link]
Akksi guru -
FoLey-v
addikt
Kipróbálom az új akkumulátortöltőmet.
ui.: Elfelejtettem autó töltésre kapcsolni,azért nem mutatta az autó ikont.
-
Bl@tty
tag
Off topik ugyan, de ha már felhoztátok az AliExpress témát, írnék egy lehetséges megoldást/tippet:
Nekem az elsődleges böngészőm a Firefox és nyilván tele van reklámblokkoló és nyomkövetés ellenes kiegészítőkkel. Valamiért az Ali nekem sem akarta engedni a magyar címre szállítást benne.
DE (!) próbaképp megnéztem Chrome-ban meg Edge-ben és meglepett, mert még a Foxban korábban megnézett termékeknél is simán megjelent a magyar címre szállítás. (gondolom valami lokáció blokkolás miatt)
Ajánlom azoknak, akik hasonlót tapasztalnak, hogy nézzétek meg ti is másik böngészővel, amiben kevesebb blokkoló aktív. (FF-ban valahogy én nem tudtam úgy kikapcsolni a "védelmet", hogy összejöjjön)
Remélem bejön a tipp. -
norrberth
addikt
Summer Sale
5500Ft felett rendelésnél -730Ft
Ha rendelek bármit, akkor dollárba fizetem Revoluttal hétköznap.
Forinttal drágábbra jön ki.
Húsvétkor 19.10 dollár volt kuponnal az Ancel Bm300Pro#9684Hőguta Alis topicba összefoglalót olvassátok el.
Én is onnan tudok mindent.
Meg olvasom állandóan, és sok okosságot tanulok.
Itt megvan nyitva 15 prohardver oldal, és naponta olvasom.
Rengeteg mindent tanulok a többiektől.
Pl Revolut, bankiügyek, T com, One.
Flottámat is innen túrtam.Alis topicba mindig beteszik a többiek kuponokat. [link]
-
embe
nagyúr
Akkor valamit nagyon nem jól csinálsz. Ez a Choice legyen ott jobb felül, akkor 1-2 hét alatt ideér, s eddig soha nem kellett rá fizetni. Valami 3000-3500 Ft. érték legyen meg, nem muszáj egy eladótól, de a másiknak is legyen ez a jelölés a termék mellett. nagyon gyors ez a szállítás.
norrberth: Milyen kuponok? Szinte hetente rendelek az Aliról, de nem kaptam semmi kupont még.
-
-
flash-
veterán
Igen ezt értem, a rovid utak ugy ertendőek hogy 1-2 hetente azert van egy 100km vezetés de ezemkivul 5-10 perces rovid utak mindennapEs ilyen hasznalattal mindig kitartott 6-8evet az akksi es sosem merult le.
Mostani lemerules is csak azert volt mert ketszer is egesz ejszaka ment az veszvillogo.
De elvittem autovillamossagihoza kocsit, es a toltot is, napokon belul kiderul mi a gikszer 🙂 -
FoLey-v
addikt
Beszerezve
-
Miután feltöltötted érdemes lekötni a sarukat és úgy ránézni merül-e.
Ha rövid utakon használod az autót, érdemes többet járatni a motort, időnként rátölteni az akksira, mert a rövid utakon sok energiát veszel ki belőle az indítózással és keveset töltesz vissza a rövid út miatt, ez a fajta használat elég hamar tönkreteszi az akkumulátort. -
norrberth
addikt
Végül csak beújítottam én is.
-
flash-
veterán
Értem, tehát akkor kizarható hogy a töltő tölt lassan?
Na ez szuper ha megint akksi csere kell(
Amugy 2 hete azott be eloszor az elakadsjelző gomb, de akkor még nem volt akksi gond azert nem akarom elfogadni hogy tonkrement az akksi de holnap megyék autóvillamosságihoz az majd gondolom úgyis megszakérti az akksit is -
flash-
veterán
-
flash-
veterán
sziasztok!
az új ultimate speed ulgd 5.0 E4 töltővel kapcsolatban szeretnék kérdezni ami most kapható a lidl-ben:
tegnap úgy 17 óra körül tettem rá a Rocket Rocket 62Ah 540A right+ SMF56220 akksira természetesen autó módot választva mert úgy lemerült hogy nem is tudtam indítózni(az órát is elfelejetette) (11.4V-ot írt akkor a töltő)
délelőtt újra néztem akkor 13v on járt, aztán visszaugrott 12.9-re. (majd fél óra mulva vissza 13v-ra)
azóta folyamatosan a töltőn van, még reggel újra is csiptettem a csipeszeket hátha ott volt a gond (meg elektronikai kontaktsprével megküldtem a kontaktokat) de most 15:00-kor továbbra is 1 egységet mutat 13v-ot.kérdezem ez természetes hogy a töltés visszajelző még mindig egy egységen van?
vagy akkor van az autóban valami zárlat,stb? (amire azért tippelek mert az elakadásjelző gomb beázott és azóta (picit ciripel és meleg)? mi lehet a gond? az akksi 2 éves, és évi pár ezer km használattal nem hiszem hogy nagyon sokat használódhatott. -
embe
nagyúr
19-től a Lidl-ben ismét kapható lesz a kisebbik akkutöltő, és indítás rásegítő:
-
válasz
BigBlackDog #9645 üzenetére
Mit vagy kit akarsz kikötni??
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mehet igen. Bubit is ugy toltom.
-
embe
nagyúr
válasz
Sose volt olyan autóm aminek volt külön kivezetése töltéshez, max egy testpont van - volt.
Mehet persze. A Recond üzemmódot nem indítanám el, csak lekötött akkun. -
BigBlackDog
veterán
Létezik, hogy adott autónál (2018-as S-Cross) nincs a motortérben kivezetés a töltéshez? Ilyenkor mehet rá az akkumulátor csatlakozójára a két csipesz (CTEK MXS 5.0) úgy, hogy nem kötök ki semmit?
-
norrberth
addikt
Veri neki
-
FoLey-v
addikt
válasz
norrberth #9642 üzenetére
JoolsNOS Lassan már minden kínai. De ha ennyi idő alatt semmit nem produkált,akkor továbbra sem fog.
norrberth Elhiszem neked és nem nekem kell mutatnod. Csak akik még nem próbálták ki a terméket. Egy ártatlan termék. Ennyi erővel akkor a futófényes index is kárt okoz,mert olyan is van az autómban. -
norrberth
addikt
válasz
ludolf2 #9635 üzenetére
Szivargyujtós mérőt rakd a fiókba.
Vagy add a macskáknak játszani... 😹
Ajánlok helyette valami mást [link]
Mér indítóáramot, hőmérséklet, naplóz mindent is.
Be se kell lépni az appba, pl napvégen visszanézed és látod mikor mennyi volt a töltésed.
Nyugalmi feszültséget akarsz nézni, autót ki se kell nyitni és mindent látsz.
+Nagyon pontosan mér, tesztelve. -
ludolf2
friss újonc
Sziasztok
Az alany egy Exide Premium EA530, tavaly junius ota van az autoban (Hyundai i30 2015).
Van egy szivargyujtos usb toltom, amin van feszultseg kijelzo.
Az auto napi, varosi hasznalatban van (kb 2x15km), eddig menet kozben 13.7-13.9V kozott ingadozott a kijelzett ertek.
Az utobbi par napban viszont 14.1-14.2V-ot irt ki, ugy is hogy szombat,vasarnap volt 1-1 hosszabb ut (2x300km), ekkor se csokkent vissza. Vasarnap delutan rakotottem 3-4 orara egy lidl toltot, ami 12.8V-ot irt ki a modvalasztas elott, utana toltotte, de mar eleve 4 csikkal kezdte, a csikok koruli keret villogott.
Toltes utan utnak indultam, ekkor szivargyujtos tolto mar 13.7-13.8 kozotti erteket irt. Kb 40-50 perc utan vettem eszre, hogy ismet 14.1-14.2V-t mutat.
Kell-e tartanom tole, hogy a halalan van? Olvastam, sajnos mar keson, hogy az Exide elkezdett hulladekot gyartani. -
embe
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #9633 üzenetére
Az autó kíméletesebben tölt?
Bár van a családban egy Wagon R, azt mindig szinte csak percekig kell tölteni, de 15-20 után mindig töltöttnek mutatja. Városi - elővárosi napi használatban van. Soha nem töltöttem ennyi ideig - kivéve szombaton. Rajta maradt a világítás, és ... bikázni kellett.. Na utána egész délután töltöttem. -
Zoli bácsi
őstag
Segítsetek már megfejteni egy számomra érdekes anomáliát.
Ma délelőtt töltöttem a Suzuki Ignis akkuját, mert kb. 2 hete nem ment, asszony Micráját vittem (könnyebb vele a városi parkolás, szervója is jobb). Aztán asszony azt mondta, menjünk délután az Ignissel, azzal tudok kijárni hogy nem kell leszedni a kiteregetett ruháit. Mentünk 2x5 kilómétert, 2 indítással.
Mikor bejártam, ott volt még a töltő, visszatettem, jobbára kíváncsiságból. 2-2,5 óra alatt töltött maxra a Lidl töltő, úgy hogy előtte maximumra töltött akkuval indultam.
Máskor is megfigyeltem, hogy a generátor mintha kevesebbet töltene, mint a töltő. Ez mindegyik autómál így van hosszú út után is dolgozik a töltő.
A csavar, hogy van motorom (Benelli Imperiale, Kínai Keeway alkatrészekből legózzák össze az olaszok), azzal megyek pár kilómétert, és fullon van az akku, nem tud rátölteni a töltő, pár mp után csepptöltésre vált, bár az is önindítós. Előző robogóm ugyanez volt, szinte párszáz méteren visszatöltötte amit az önindító kivett.
Az autó tökéletesen működik, novemberi az akku benne, jó fél éves. Feszültség is rendben van, leállítás után (1 perccel) 13,1V-ot mért a Lidl töltő (2 hét után 12,5-12,6), de még több mint 2 órán keresztül tolta.
Úgy tűnik mintha a motor elektromos rendszere arra lenne tervezve, hogy mielőbb feltöltse fullra az akkut a generátor, az autónál meg......
Teljesen jól működik az autó, nincs panasz, csak érdekel, hogy lehet hogy a motor fullra tölt (12V 8Ah), az autók soha...... -
krypton
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni egy töltőt itthonra, de hónapok óta nem volt a Lidlben
. Esetleg egy Osram 904 (OEBCS904) jó deal lehet 10k-ért? Jó lenne olcsón megúszni.
-
Én meg leveszem a sarut, azt nem is töltöm.
Persze ez néha olyan, ha leveszed a sarut, akkor tuti másnap mennél vele.A Laguna meg olyan keveset fogyaszt, hogy akár fél évet is kibírna benne az aksi állva.
Amikor mértem a nyugalmi áramfelvételt, többször meg kellett ismételnem ,mert nem akartam elhinni, hogy milyen kevés. -
Csápájev
őstag
válasz
molnarpeter #9614 üzenetére
Köszi. Csak most nincs épp a Lidl ben sajnos .
-
Csápájev
őstag
Sziasztok, olcsóbb (10 alatti) akkumulátor töltők közül van olyan,amit ajánlanátok?
100ah aksit kéne vele feltöltenem.
Ha csak ennél drágábbat mondanátok,természetesen az is érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Robot fűnyírók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest