Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Eltűnt a fél internet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Modding és elektronikai kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
Pedig ilyenkor érdemes minden elektromos fogyasztót lekapcsolni, ami nem kell a haladáshoz (persze sötétben nyilván kapcsolj lámpát de pl refit ne). Tovább bírja az akksi. Persze egy 1000 éves fapados autóban nyilván ez egyszerűbb mint egy agyon elektronizált modern autóban.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Régi előkamrás dízelekkel simán tudtál több száz kilométert megtenni lekapcsolt világítással generátor nélkül, (mechanikus adagoló esetén tényleg minimális az áramfelvétel, cserébe nagy az akksi az izzítás, magas kompresszió miatt)
Benzineseknél is egy hagyományosabbal (ahol az ac villany, de mondjuk a szervo stb még nem, vagy nincs) is a száz km-be bele lehet feltöltött akksival karcolni, egy modern bms-el ellátottal viszont tényleg kb a boltból jössz haza max. (és szigorúan klíma, zene, egérmozi nélkül)
-
TrollBalint
addikt
Mondjuk ez megmagyarázza miért tudtam generátor nélkül hazajönni a közeli boltból anno...
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Nem, ahogy Qru írja. És a BMS is bekavarhat (meg a fesz ingadozások), ez ugye egy 4 éves mhev.
Nekem is furcsa volt, mert ilyet még nem láttam, de akksi hiba állt fent.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
Nem. Az akksiról megy minden amit a generátor tölt folyamatosan*.
*: Kivéve ha vmi korszerű akku menedzsment van a kocsidan, mert az csak akkor tölt ha kell.
-
ParmaBoy
aktív tag
Én olyannal is találkoztam most ősszel, h menet közben dobott töltés hibát (simán indított és az első 20km-en semmi hiba), amikor elment a szervó, akkor félreállt a kolléga, tréler. Mondom ez tuti generátor. (vagy valamelyik része). Szakadó eső, világítás, rádió, párátlanítás, ülésfűtés ment.
Nos, az akksi halt meg annyira menet közben (!), h nem vette tovább a töltést, csere, feltanítás, és hibátlan az autó. (generátor, feszszabályzó stb is, tesztelve lett márkerben, mert elsőre ők is azt hitték)
4éves mhev ceed.
-
-
DigitXT
félisten
Az autó korától függetlenül az indítómotor fordulatszáma függ a mindenkori akkufesztől (értsd, attól is, hogy mennyire szakad be indítózás közben). A nyomatéka pedig az indító áramtól, amit az akku biztosítani tud. Magyarán, ha nem valami nagyon speciális modell, ami mondjuk egyben generátor, vagy valami hibrid meghajtású őrület, szerintem minden autóban lehet érezni, ha gyengélkedik az akku. (Lassabban forgatja, nehezebben indul...) Mondom ezt úgy, hogy 26 éves autóm van = nincs az elmúlt évek autóival tapasztalatom. (Bérelt autót vezettem, ami 1-2 éves volt. Egyik start-stopos volt, tette a dolgát, úgy, hogy szinte nem lehetett észrevenni, hogy pirosnál leállítja, mert amint kinyomtam a kuplungot rögtön be is indította. Ráadásul nagyon pöcc-röff mód. Egy kis Panda volt az elkövető.
Viszont ez pont egy ilyen hibrid cucc, ami menet közben is arra biztatott, hogy váltsak fel, mivel van a hibrid akkuban még kraft, és csökkentené a fogyasztást... Ja csak megállunk hegymenetben, mivel már akkor se volt elég a nyomaték... Mindenesetre hozta a WLTP-t.) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
Az a régebbi autóknál van csak aminek nem olyan kényes a fedélzeti elektronikája. Jazz-nél pl ha indítózásnál már be-be villan a rádió kijelzője akkor tudom, hogy lassan cserés lesz az akksi.
-
DigitXT
félisten
válasz
TrollBalint
üzenetére
lesz valami olyan opció is, hogy pöcre indul, hanem picit "szenvednie" kell az aksinak...
Ez alap, gyengélkedő akkunál. Ha ismered az autód, azonnal érzed, ha "szenved".
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
Igen, fel kell tanítani az autód akkumenedzsmentjének (más töltési-kisütési fázisokat alkalmaz, ha ez elmarad akkor hamarabb kinyiffan az új akksi).
Két opció van: Egyszer csak nem indul a kocsi, vagy elkezd az alacsony feszültség miatt fantom hibakódokat dobálni. Ez utóbbi a jobbik eset, mert nem ér váratlanul a dolog.
-
TrollBalint
addikt
Igazából, ha ezt a telet kibírná, az tökéletes lenne, mert biztos, ami biztos alapon jövő tavasszal kicseréltetném. Egyelőre még simán indul a verda, ezért bízok benne, hogy esetleg megúszom, ha jól tudom ezt házilag nem is feltétlen lehet cserélni, mert az autónak is meg kell mondani, hogy új az aksi, ugye? Plusz a pénztárcámnak is jobban esne, ha jövőre kellene erre áldozni

-
norrberth
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
2020. November
-
norrberth
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Pattintsd le a műanyag védőket.
Ott lesznek számok arról kéne kép.
Plusznál látok 4db betűt. -
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok,
Ő mikori aksi lehet?
-
troll81
addikt
Sziasztok az ancel b300 pro alkalmazás hány fizikai készülékkel lehet párosítani?
3-4?vagy van valamilyen korlátozás?
még nem néztem semkinek utána sajnos -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
Úgy bajos a töltögetés. Egyelőre enyhe a tél de ígérik, hogy bekeményedik...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ha időnként rá tudsz tölteni azzal ki tudod tolni az élettartamát. Van garázs?
-
TrollBalint
addikt
Ezt megnézem, köszi.
simonjoe: ha autózok, akkor többnyire nagyobb távokat. Heti 1-2x kisebb (kb. fél órás táv itt Budapest környékén) és havonta 1x nagyobbakat is megyek. Hétközben meg nem jellemző, hogy használom. Mivel jön a tél és sokat fog állni, van egy kis félelmem, hogy esetleg egyszer nem tudok elindulni...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Jaja itt is van még egy db. Titkon azt remélem, hogy átkerül az akciós polcra és -20%-al elhozom.
-
dethroner
veterán
Hát sajna az történt, ami sejthető volt, nincs ilyen áron Yuasa
Reggel megkaptam emailben:
Az Ön által rendelt YBX5075/TP YBX5075 ACUMULATOR YUASA 5000 SILVER 12V termék jelenleg készlethiányos, a beszállító visszajelzése alapján nem elérhető.
Helyette az alábbi termékünket tudjuk ajánlani:
AKKU EA612/FOR Exide Premium 61Ah/600A 242*175*175 30.500,-Ft-os áron
Köszönettel lemondtam róla. -
Zoli bácsi
őstag
2-3 napja nálunk még volt. Amúgy valahogy meg tudják nézni van-e valami készleten a közeli boltban, így vettünk szomszéd városban szőnyegtisztító gépet tavaly.
Nem off, mert igazából akkutöltő, most egy ilyet vettem.
[link]
Nem tudom más hogy van vele, ritka ha úgy jövünk ki a Lidl-ből, hogy valami műszaki cucc, de legalább egy láncspray (biciklihez, bár motorhoz is jó) nem kerül a kosárba.
-
ddsteel
aktív tag
[link] Ez meg kb félár a lidlishez képest és szerintem ugyanazt tudja. Használom, jónak tűnik. Most meg kuponok is vannak alin a black friday miatt, lehet, hogy tud még olcsóbb lenni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
Lidl-ben volt nem rég akkuteszter jó áron. Esetleg nézz rá, hátha van még ott a polcon.
-
válasz
TrollBalint
üzenetére
Terhelővillával kapsz valós értéket, vagy vegyél egy akku tesztert, azzal is látod majdnem valósan az állapotát. Ha sokat utazol nagyobb távokat, főleg külföldre, akkor dobd ki. Ha, csak helyi-helyközi járat a többség, akkor rá érsz cserélni. Ajánlott a bikakábel vagy a zsebbika a csomagtartóban.
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
hogy tudnám (lehetőleg legegyszerűbb ) módon megállapítani mikor lesz csereérett az aksi? Skoda Octavia III (faceliftes), szeptemberben volt szervízben, ott azt mondták, még tudja az értékeket, de mivel 6 éves (még az eredeti gyári ) ezért már lassan cserélni kell. Ott azt tanácsolták, ha használok Start / Stop-ot, akkor egy idő után már nem állítja le az autót, viszont azt nem szoktam használni

-
dethroner
veterán
Megrendeltem webshopon keresztül, az automata visszaigazoló email megjött, majd holnap gondolom lesz reakció a bolt részéről. Beszámolok róla. Ha mégis lesz üzlet, akkor kifizetem, kibogarászom a gyártási időt és majd annak tükrében eldöntöm hogy marad, vagy megy vissza. Mikori gyártás számít jónak, 1 éven belül?
-
troll81
addikt
[kép] jött a postás kíváncsian várom mit is tud majd -
-
Soma01
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Az jó ár nagyon! Ha helyi a bolt, nem tudod megnézni a gyártási számot?
Amúgy ha időben töltötték (rá van írva mikor kell) akkor nincs azzal se gond ha régebbi. Plusz van rá gari is gondolom. Plusz ha neten rendeled (mindegy hogy veszed át) vissza is viheted 14 napon belül, ha nem tetszik. Ha nincs kiírva a weboldalon hogy értékcsökkent, akkor az teljes értékű.
Azt nem tudom mi számít túltároltnak egy aksi esetén. -
ddsteel
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Szerintem jól viseli, én rendszeresen csepptöltöm az autóban az aktuális akksijaimat, sokszor 4-5 napig is rajta hagyom. Várom a beszámolót és a linket (sztem ez valami elírás lesz, ez kb félár.) Ha meg túltárolt, én biztos nem venném, én rendelném, aztán felhívnám őket és ha elmondja miért annyi, még tudod sztornózni (hisz akár 14 napon belül is visszavihetnéd, ha neten veszed).
-
dethroner
veterán
válasz
ddsteel
üzenetére
Hát ez az, fogalmam sincs elírás, régről a polcon maradt darab vagy miért ennyi olcsó. Nem ismerősön keresztül, normál helyi autósbolt kínálatában van. Rendelek egyet aztán megosztom a tisztelt egybegyűltekkel is a tapasztalatom, és ha valós a kínálat, akkor a linket is
Igazából lehet nem is használnám ha megveszem, mert az öreg Banner még működik a kocsiban. De ha kirakom a garázsba és pár hetente ráakasztok egy Lidl töltőt, akkor azt hogy viseli egy aksi? -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dethroner
üzenetére
Igen, kell lennie rajta egy kódnak amiből visszafejthető a gyártási dátuma.
Új hozzászólás Aktív témák
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS érintő Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- fém fedlap ! Spin 3 YOGA/2in1 - 14" multitouch, R3, 8 / 256, Radeon Graphics, erős akku +SZLA +GAR
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 16 Pro 128GB White Titanium - Apple Gari
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro // Surface // Surface laptop 10.gen i5, Ryzen // 12,5 13,5 15 //
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
És természetesen mikor elindítottam az autót jelezte az autó, hogy baj van, de úgy volta vele, ha nem tudom mi az, nem fáj