Hirdetés
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple MacBook
- A jövőre utal a CoD: Black Ops 7 egy új beállítása?
- Home server / házi szerver építése
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Murphy törvénye az utazásról:
Ha korán indulsz, mert arra számítasz, hogy dugó lesz, nem lesz. Ha nem, lesz. -
Vettem új villanytűzhelyet. Előtte mindent lemértünk, szekrény, mélység, szélesség, magasság, hova fér, hogy fér, konyhabútor, stb.
Mindent.Csak az ajtónyílást nem...
szerencsére befért.
-
nohat. engem minosit h sosem hallottam rola, de mar az elso mondattal beloptak magukat a szivembe

"Devuan GNU+Linux is a fork of Debian without systemd that allows users to reclaim control over their system by avoiding unnecessary entanglements and ensuring Init Freedom." -
Kiadták a Devuan Excaliburt.
rulez, már csurog lefelé. -
-
-
#hup.alert
A hupon arról beszélgetnek, hogy hogyan történhetett, hogy megborult az ms felhője: [link]
nagyjoco@hupot betű szerint idézem:
"Ht úgy, hogy alkalmazta a DevOps bast Practices Guide-ot, megtervezte a chage-et, megírta konfigot, 4eyes principles segítségével átnézte még egy senior, git push, cicd pipeine letesztelte a devben, a stagingben, minden zöld volt, aztán kiment a prodba, a monitoring - bocsánat, observability rendszer szerint minden zöld, sőt, nagyon zöld volt, csak végül az a kurva valóság, az baszott be."
-
Beszélgetek anyámmal, filmekről is. Dicsérem neki a Stallone féle Oscart. Erre azt mondja, hogy nem szereti az ilyen izomemberek filmjeit, nem olyanok, mint amikor apám udvarolt neki. Mondtam, hogy mama, ez a film már színes!
-
-
Ez a nyomorék thunderbird egy levélre adott válasz esetén miért nem alapértelmezi feladónak az eredeti címzettjét?
Mostanában minden programozó tróger lett? -
6.17.6. Mindjárt bootolom.
-
-
#ytalert
csak hogy itt is meglegyen: full ai generált kelta rock: [link] -
Az egyik topicban zajló beszélgetés kedvéért meg akartam nézni, hogy mennyibe kerül egy kg cucc feljuttatása az űrbe. Beírtam a keresőbe, hogy 1kg. űrbe juttatás költsége. Erre kihozta a Magyar Posta oldalát.
Nagyon röhögök, abszolút ambiciózus vállalás
-
-
-
-
Fenébe...
Megjelent az iponban az ultra 7 265T proci, pedig erre a hónapra már bőven kiköltekeztem...
A pénztárcám sikítozva menekül... -
-
-
-
-
Megkaptam a jövő évi lakásbiztosítási értesítőmet. Van kiegészítő biztosítás is benne, baleseti halál esetén 12 ezer forintot fizet.
Úgy érzem, beszélnem kellene velük... -
Meg akartam diffelni két fájlt.
A fájlok eredeti helyén ráengedtem egy diff-et, elszállt out of memory errorral. Na, mondom, velem nem tolsz ki, beindítottam a régi desktopomat, abban mág vót' ram.
Fájlokat rátöltöttem, diff, közben top: 91.5 giga ramot nyalt be a diff. Először volt pótolhatatlan haszna a régi desktopomnak
-
-
-
-
Agyalok, hogy hogyan lehetne megsemmisíteni vinyókat. A sok nem működő megoldás mellett találtam egyet a tecsőn: szögbelövő!
Az tutti.
-
[link] Hol kell elsőzni?
-
-
-
Jól elbaltázták a péntek-fílingemet...
-
-
-
Addig ment itt a synologyzás a másik topicban, hogy vettem magamnak egy külső usb-s jbod-ot.
gnap tr-004-et
-
Ma bementem a boltba, ahol mikulást szoktam venni. Már ki volt rakva minden. Bevásároltam.
Kerek két hónappal mikulás előtt... nem kapkodunk.
-
Index bulvárhír szerint lakhatatlanná vált Ördög Nóra lakása, ki kell költöznie. Ha kiköltözik, attól lakható lesz?
-
-
Minek olvasok szennylapokat mai epizód: [link]
Röviden: eltévedt a Tokaj Intercity.
"Egyelőre úgy tudni, a váltó állt rossz irányba.": az egyelőre kifejezés a magyarban azt jelenti, hogy nem biztos, később még változhat. Engem kifejezetten érdekelne, hogy hogyan téved el egy vonat, ami KÖTÖTTPÁLYÁS közlekedési eszköz, ha a váltó nem rossz irányban áll?
Az elmúlt pár napban olvasott cikkekben az indexes újságírók csak találgatták, hogy mit kellene írni (mint én a lottószámokat, akkora sikerrel...) -
-
-
A web szerint tegnap este volt rilíz, erről ma reggel 7-kor érkezett értesítő email. Azóta fordítottam egy stock 6.17.0-t, és felraktam.
Nagyságrendekkel jobb, mint a 6.16.x. Le vagyok döbbenve.
Ha találgatnom kellene, az xe3 miatt gatyába rázott xe2 driver lett nagyon sokkal jobb. Lényegesen hidegebb a proci, lényegesen halkabb a nuc. -
-
Rájöttem, hogy miért kezdtek el videókat csinálni a ph!-n: a tecsőn megmarad a tartalom

-
Hírek szerint holnap lesz 6.17. Egyik újítás, hogy az arc pro b50-es videokártyához lesz sr-iov támogatás. Wow. Az a bazira ritka eset fordul elő, hogy ettől vásárolhatnékom lett...
-
-
-
-
Szóval az úgy vót, hogy cserélni akartam a saját privát levelező szerveremet. Gondoltam, generálunk rá valami forgalmat, az jó teszt lesz. Ezért iratkoztam fel anno a cve-announce listára.
Csak mára már kezdett idegelni a forgalom, úgyhogy leiratkoztam.
Egyébként tesztnek jó volt, kétségtelen...
-
Nehéz az élete az influenszereknek...
Egy csatornán egy északi szállodát mutatnak be, a szauna van éppen a képen. Gizi szaunázik, majd kirohan, és beugrik a tengerbe. Levegő hőfoka 7 celsius, tenger 5 celsius. Morzézik kicsit, majd kijön és megnézi a kamerát. Hát a kamera nem találta el a fókuszt, úgyhogy gizi kamerát beállítja, majd vissza az 5 fokos tengerbe.Akkor nagyon röhögtem...
-
-
Egy rövid, kapkodós memória teszt után (242 óra, 84 kör) visszatettem az újabb ramot a gépbe, és kivettem a régit.
Kicsit lejjebb vettem a frekit, a többit hagytam, ahogy az xmp mondta. Szuperül(nem) beállította az xmp 1.35 voltra a feszültséget, erre a linux most azt mondja, hogy 1.2 volton megy.Úgy érzem, az elkövetkező napokban néhány míves kifejezés fogja elhagyni a számat.
-
-
-
-
-
-
Ma megint bonyolult a naptár-helyzet.
A munkakedvem szerint péntek.
A naptár szerint csütörtök.
Egyébként meg Szerda. -
-
Ma megtanultam a dm-integrity létezését és használatát.
Már előre elképzelem, ahogy a systemd sugárban hány tőle
-
Tegnap szembe jött egy film: The Thursday Murder Club. [link]
Nagyon hosszú idő után az első film, amit megnéztem, és tetszett is.
Kezdésnek a szereplőgárda: Helen Mirren, Pierce Brosnan, Ben Kingsley, David Tennant, Tom Ellis.
Nem spoilerezem el, de nekem nagyon bejött a film.
Mellesleg sok nyomozós sorozatot néztem mostanában, a nagyicsatornás (Hallmark) sorozatok elég jók (a maguk szintjént). Aurora Teagarden, Emma Fielding, Hailey Dean, stb. Ezek ilyen nyugis sorozatok, egy kicsivel a háttérzaj szint felett. -
Amit érzek, az olyan péntek, mint egyszer filmen

-
-
-
Szokásosan augusztusban tűzijáték van

15 percest nyomtak, jól nézett ki. -
-
[link] Én ezt a gizit nagyon bírom (legalább, mint Zendaya-t
),
de amikor Fridivel kiszámolták, hogy testtömeg kilogrammonként 3 deci vizet kell inni/nap, kicsit felszaladt a szemöldököm. Az általuk emlegetett 70 kilós példa embernél ez napi huszonegy liter víz, és nem pedig 2.1 liter, ahogy ők ott kiszámolták.Egyébként a gizi sokat esett a szememben... kiderült, hogy már vőlegénye van
-
-
Előbb-utóbb költöztetni fogom a legfontosabb szerveremet...
Eléggé legacy, sok év "organikus" fejlődés eredménye.
Ilyenkor mindig jó ötlet egy teszt vason nulláról újrarakni az egészet.
Látom ám az erdőt
-
Véletlenül megnéztem a Telepítvény 3. évadához egy előzetest, amiben megjött az Öszvér. De minek...
A fickó egy elég nagydarab, normális kinézetű színész, fegyverövvel, páncélban, spéci szemüveggel.
Na ezeket nem hordta soha az Öszvér. Aki az agyával képes volt embereket átprogramozni, annak nem kellett sem fegyver, sem őrség (ahogy az egyik regényben Asimov le is írta), illetve az előzetesben is lelöveti egymással az űrhajókat. Az agyi ráhatásokat sem a szemén keresztül csinálta, úgyhogy szemüveg sem kellett neki. Egyébként egy szánalomra méltó nyomorék fickó volt a regényben.A filmsorozat alkotói megint szembeköpték a trilógiát is, Asimovot is.
-
-
-
Windows Enterprise-on nincs

Pakli kartyara nem volt ido, mert rendbe kellett hozni a cuccot. A legszerencsesebb korulmeny az egeszben az volt, hogy egyebkent sem voltunk bent sokan, meg raadasul ebedido kornyeken sikerult szetesnie a halozatnak, igy mindenki nyugodtan mehetett kajalni.
Marmint a halozatosokon kivul.
-
-
-
-
-
Itt kitört egy orbitális péntek... három nap alatt sem fogom tudni felszámolni

-
-
-
trixiben sosem volt letesztelve, hogy mi van, ha a géped órája rosszul jár. én már tudom: ha rosszul járt, úgy is marad, mert default installnál nem kér le pontos időt és nem írja vissza a rendszerórába.
de ha nagyon pontatlan az óra, a csomagmenedzser felborul a p-be, mert az aláírókulcsok jövőbeni dátumot tartalmaznak.ntpdate nincs benne, csak valami pythonos szemét, amit ha felraksz, ráhúz egy rakás python cuccot. értelemszerűen feleslegesen.
eszement nonszensz hibák tömkelege van a debianban az utóbbi időben.
-
-
Jó ez a trixie... akárhányszor nyúlok hozzá, mindig kibukik valami ótvarság...
-
GKH elkezdett dolgozni.
Lesz ma 6.16.1?jujj de izgalmas!
lol, mint egy cosmo-lány... -
zolikaDB
veterán
Mivan?

Tetszik ez a blogformátum, gondoltam benézek...
2023 év végén kitaláltam, hogy gépet építek, és morzsánként megveszem az alkatrészeket, és van fiókban bontatlanul RAM meg SSD.
eMAG vásárlás, 2023 december:
Ma:

Ez valid, vagy valamiféle eMAG-os okoskodás...
Rákattintottam a vásárlási linkjeimre és úgy adta ki ezeket...
Pár hónapja néztem, akkor még leltem olcsóbban is, mint vettem.
Őrület ami van...
Annyi, hogy Ryzen 5 5600 még 35k körül van, az tűrhető éppen. -
-
A drbd meg a systemd a trixie-ben sem barátok...
-
Olyan vitamint szedek, amelynél teljesen valós probléma, hogy elgurult a gyógyszer

-
-
-
-
-
Végül legyalultam a fontos szerveremről a trixie-t.
Raktam fel 12-es debiant.
Azazhogy raktam volna...
Szépen szorgosan rákészülve letöltöttem a 12.11-es telepítőt, nem kezelte a billentyűzetet.
Kotorásztam itthon, találtam 12.8-as telepítőt. Az több menüponton átjutott, de az sem kezelte rendesen a klavit.
Úgyhogy le kellett töltenem a 12.0-ás telepítőt, az kezelte a klavit. Utána már csak kisebb problémák voltak a particionálással.
Végül röpke két és fél óra után felment egy csontüres debian, féllábas raid-del. Futtattam badblocksot a raid egyik felén, mert mégegyszer nem kajolom be, hogy rossz a diszk. Utána raid összerak. A maradék területen újra badblocks tesz. Két nap alatt le is fog futni...Hát ilyen ez a hdd-re telepítés.
Az biztos, hogy ezentúl programnak azt se hiszem el, ha kérdez. Programozónak meg pláne.
-
A távmenedzsment azért jó, mert ha hibás a rendszer, nem tudod felrúgni az égbe...
-
-
-
Fordítottam 6.15.9-et, felraktam a házi szerverre és a tűzfal gépre. Érdekes, működik...
Szóval szeretnék gratulálni annak az agyhalott bandának. Code of conduct meg master-slave utálat van, minőség nincs. Sikerült bugos kernellel kitolni egy release-t.
És nem ez volt az összes hiba, ami miatt ma hosszan felemlegettem az aprószenteket, meg a nőági felmenőik foglalkozását. -
Upgradeltem debiant.
Összességében mondhatom, hogy ekkora orbitális sz.rcsomó oprendszert még életemben nem láttam.
Keresek FreeBSD installt. -
-
-
****:~# w
19:59:30 up 2501 days, 9:52, 1 user, load average: 0,00, 0,02, 0,00most még fontos cucc van rajta, de a héten lemigrálok róla és végleg leállítom szegényt. 2009. május 26-i telepítés.
-
Pontosítsunk:
1. ha bessh-zol egy gépre, ott elindítod a dist-upgrade-t és azt mondod, hogy indítsa újra az érintett cuccokat, akkor elszáll a francba
2. ha bessh-zol egy gépre, dist-upgrade, de azt mondod, hogy ne indítsa újra a cuccokat, azt lehet, hogy túléli, nem teszteltem.
3. ha bessh-zol egy gépre, elindítasz egy screen-t, abban indítod el a dist-upgrade-t, az helyi konzolnak számít, az nem száll el a szolgáltatások újraindítása miatt. -
-
-
Szóval a szerver elszállás alapvető oka az volt, hogy hálózaton keresztül upgradeltem, és dist-upgrade közben újraindította a teljes hálózatot. Ettől elszállt az ssh, és kinyomta a dist-upgrade processzeket. Mivel okos systemd párhuzamosan csinálja ezt, nem serializálva, ezért csomag cserélés közben elszállt, és maradt pár félig(se) telepített csomag, amitől a kernel bootolás után pánikolt.
Kivettem a gépből a diszkeket, rádugtam egy usb-sata konverterre, és fsck nélkül fel tudtam mountolni a rootot, és le tudtam menteni azt, ami kellett. (hozzáteszem, eredetileg is telepítés alatt álló, félig teszt gép volt, szóval ha fullosan elszáll az egész, se izgat fel).
Utána megpróbáltam rescue telepítővel helyrehozni, néhány kör alatt nagyjából mindent helyreállított, kivéve a postgrest. Hogy valóban helyreállított-e mindent, azt már nem tudtam leellenőrizni, mert az a gép, amibe bedugtam, csak uefin bootol, ez meg legacy biosos volt. Mindegy, nem számít. Az adatlemezeket nem volt értelme menteni.
Legyalultam nullára, felraktam egy trixie-t, uefire. Aludtam egyet

Kivittem, bedugtam, nem indult. Nem volt nagy gond, a biosban le volt tiltva az uefi, azt átállítottam, beindult. Azért idéztem néhány keresett szót
Utána nem indult el a hálózat, az az én saram, egy csomag nem volt felrakva hozzá.A lényeg, összeraktam, végül bebootolt, most rakom rá vissza, ami volt. Minden partíció alatt, amin adat volt, volt/van drbd, beállítottam, a másik node-ról visszatöltött mindent, osz jónapot.
A postgrest fájl szinten ki tudtam menteni (mint kiderült, az a nem sok, ami benne volt, megvan máshol, mert ez teszt), a fájlokat betoltam egy vm-ben futó korábbi debian alá, szó nélkül elindult a postgres, kidumpoltam, ennyi.
Ebben van kb. 2-3 órányi konkrét munka, 4 óra autózás (amit el lehetett volna kerülni, ha bátrabb vagyok), meg összesen kb. egy napnyi passzív monitor bámulás, ahogy a raid1 szinkronizál, a drbd visszatölt.
Oké, lehet, én is hibás vagyok, hogy nem konzolon, screenben indítottam a dist-upgrade-t, de ezt eddig bírta hálózaton. Süllyed a színvonal debianéknál is.
Nyilván amikor élesbe küldöm a lomot, lesz adatbázis mentés, nem ph! módra

-
-
Nekem is sikerült összehoznom egy szerver elszállást...
A nyomok p@tering felé vezetnek... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Parkside szerszám kibeszélő
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Apple MacBook
- A jövőre utal a CoD: Black Ops 7 egy új beállítása?
- További aktív témák...
- Szép állapotú Wireless Xbox Stereo Headset
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
- JBL STAGE 2 9634
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest