- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP EliteBook / ZBook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Gyerekkoromban mindig mondták, hogy akkor egyek, ha jólesik.
Amekkora vihar volt itt, megtartottam a szabályt. -
bambano
titán
6.15.5.
A .4 már a múzeumból is kezdett kiöregedni...
Mondjuk érdekes, hogy GKH pénteken rilízelt egy rakás cve-t, csak kernelt nem. De úgy látszik, hétvégén is dolgozik. -
bambano
titán
Az előszobában a cipőtartó polcnál volt dolgom.
Megszámoltam: az asszony 6:1 arányban vezet cipők terén.
Na de számítógépek terén!
-
bambano
titán
Akartam mindenáron rádiót hallgatni. Próbálkoztam többféle megoldással, igazából egyik se lett jó.
Ezeket kukáztam és vettem egy egybe-cuccot. Ez jó.
Bambanő, súlyosan romlik a hozzáállásod! -
bambano
titán
Az elmúlt egy hónap tapasztalata alapján azt tudom mondani, hogy a nav összes felhasználói felülete ótvar rakás sz.r.
A navnak fel kellene fognia végre, hogy a felhasználók felé nem az ő kicsavarodott könyvelési logikájuk szerint kellene megcsinálni a felületeket, hanem a felhasználók számára természetes módon, és a mögöttes logikában leprogramozni azt, hogy a felhasználók nézőpontját lefordítsák a rendszer nézőpontjára.epic fail az egész.
-
bambano
titán
Átmeneti ssd hiány merült fel (mert a nucba nem vettem ssd-t, mert ott drága volt, a másik meg még nem ért ide), így teszteltem a hálózati lehetőségeket.
Az nfsroot nem jött össze, lehet még később még forszírozni fogom. Az iscsi root sem jött össze hálózati boottal, viszont úgy igen, hogy egy kis pendrive-ot dugtam az usb-be, arra ment az efi és a boot partíció, a többit a telepítő elintézte.A gond, hogy a leállításkor nem sikerül neki észrevenni, hogyha lenyomja a hálózatot, elszáll a root partíció is, ebbe mindig belegabalyodik.
Mindegy, hirtelen eszembe jutott, hogy honnan termelhetnék ki egy ssd-t, úgyhogy most átrakom sima diszkre.
-
-
rxmiss
aktív tag
szerintem enyhithet a lelkiismeret-furdalasodon h egy nuc-rol van szo, ami
1.) nem (volt eddig) tipikus desktop
2.) a nuc-ok es egyeb itx-nel kisebb gepek egyebkent is tipikusan osszeszerelve vehetoek meg vagy barebone-kent, viszont a forrasztott proci miatt sokszor csak memoria es ssd marad jatszoternekde igen, kicsit kellemetlen azert
jo szorakozast a mini gephez!
-
bambano
titán
Megtörtént, ami eddig velem soha: gyári, új, összerakott gépet vettem desktopnak. Eddig egy alkalommal vettem új notebookot, a többi notebookom használt volt. Eddig minden desktopnak használt gépemet egy kivétellel magamnak raktam össze, az az egy használt gép volt. (az "előző" desktopom, az is egy nuc.)
Most először vettem nullkilométeres új gépet. Oké, ramot, ssd-t rakni kellett bele, tehát egy picikét nem volt összerakott
Egy 15. gen asus nuc, ultra 7 255H procival, 64 giga rammal.
Apró szösszenetek voltak vele, de ahhoz képest simán ment a "telepítés". -
bambano
titán
Próbáltam bt-n zenét streamelni az erősítőmbe. Pocsékul szólt.
Anno nem tettem rá az antennát, mert minek. Most kerestem volna, de nincs meg a gyári antennája, viszont szabvány rpsma aljzat van rajta. Hirtelen egy tp-link routerről tudtam lekapni egy antennát, simán ráment, azóta nem akad a bt. Mondjuk ekkora babkaró antennával ne is akadjon..Közben megindult az agyam, mekkora truváj lenne, ha a házi szerverbe bele tudnék dugni egy bt adaptert és arról tudnék zenét streamelni. Csak pár vasbeton fal az akadály, de ezen lehet, hogy túl fogok lépni egy toldókábellel.
-
bambano
titán
Ma megemlékeztem néhány, a rackemben évek óta ideiglenesen tartózkodó légkábelről és átkötésről...
-
bambano
titán
Vettem egy egyszerű matx alaplapot, mert kellett egy egyszerű szervernek. Utólag elég rossz döntésnek tűnik, hogy egy dark rock tf2-es proci hűtőt tettem rá... nincsenek egy súlycsoportban, kiló a hűtő és a ram mellett is alig fér el.
de végülis működik... -
bambano
titán
Mi van akkor, ha a neved ugyanaz, mint egy megye neve, és megyei intézményben dolgozol? Akkor az email címed az melós vagy privát?
-
bambano
titán
Most döbbentem rá, hogy nincs a desktopomon mc.
lol. -
bambano
titán
A vállalati beszerzések Murphy törvénye by Bambanő:
- amit én szeretnék, annak az árától a főnök kap infarktust
- amennyit a főnök szánna rá, annak a műszaki tartalmától meg én... -
bambano
titán
A nav eszja felületét lehetne oktatni, mint nagyon súlyos ellenpélda.
-
bambano
titán
Nem elég, hogy a nav-val vitatkoznom kell, most még beerőszakolta magát a seggbe rúgandók listámra a telekom is.
hiányzott, mint ördögnek a szenteltvíz. -
bambano
titán
- kérsz kávét?
- már ittam. működés közben be tudnék fűzni egy varrógépet. -
bambano
titán
Nyilas Misi pakkot kapott.
Meglepett, hogy szombaton a foxpost tölti az automatát. -
bambano
titán
Péntek 13. Ablakok bedeszkázva, biztonsági ajtó behegesztve.
Nekem meg adóbevallást kellene készítenem... Sötét felhők gyülekeznek... -
bambano
titán
A waymosok most káromkodnak rendesen. Nem lehet megúszni, le kell programozni, hogy mit csináljon az autó tüntetések meg zavargások közben
-
bambano
titán
A régi szép időkben gyűjtögettem a cd-ket. Van egy halom rendes, gyári, boltban vásárolt cd-m. Ezeket egy hét alatt begrabbeltem.
Már egy ideje mocorgott benne, hogy meg kellene hallgatni pár kedvenc számot, most már diszkről egyszerűbb.Magam is meglepődtem, mik vannak itthon... Gandalf, Vangelis, Tangerine Dream, Helloween, meg sok más, amikből csak 1-1 lemez van.
Egy heti lemez pakolgatás után megszólalt a fülemen:
,,On the turning away'' by Dávid bácsi. [link] -
bambano
titán
Annyira jó, hogy debianék a kiadás előtt 1-2 héttel, bőven freeze után upgradelik a dovecotot 2.3.x-ről 2.4.y-ra, ahol a konfig nem kompatibilis. Így egy sima debian upgrade eltöri a rendszert.
Egy ilyenért Linus szétrúgná a seggüket.
-
bambano
titán
Szükségem lett volna egy szerződésre. Kerestem ügyvédet, megírta. Azóta hol sírok, hol őrjöngök.
Azon hamar túlléptem, hogy docx, köpedelem módon néz ki. Azon, hogy tartalmilag is rossz, nem bírok túllépni.
Még egy ok, hogy utáljam a jogászokat.
-
bambano
titán
A 'Maiden koncertről készített képeket nézve az jutott eszembe, hogy úgy megöregedtek már (ők is), hogy nehéz megkülönböztetni őket a kabalafigurájuktól
-
bambano
titán
Nem tudom, ezek az üzleti sztorik mennyire valósak. Szerintem a zöme kitaláció és/vagy ai generálta szöveg. De valószínűleg némi alapjuk van. Lehet, hogy belenyomták a reddit vonatkozó fórumát egy ai-ba.
Mindenesetre angol szleng tanulására jó, meg időnként vannak bennük jó dumák.
-
bambano
titán
Van itthon Solaris cd. Egy sparc 2.6 és egy Marsbéli krónikák.
-
sh4d0w
félisten
Szerintem a ceg meg aranylag olcson meguszta, mert teljesen mas temaju oldalakra is iranyithatta volna
Kis komolysagot is beleteve, azert annal a cegnel vannak hianyossagok: mire a kirugott rendszergarazda kitette a labat a HR irodabol, mar minden hozzaferesenek tiltva kellett volna lennie.
-
bambano
titán
Uhh, itt rendes jégeső kezdett el pattogni.
-
rxmiss
aktív tag
mert nyilvan te sem erted h a home szerver topikban miert erzi mindenki muszajnak a virtualizalast, olyan feladatokra is, amik abszolut nem kivanjak meg
raadasul nem is egy vm-et/kontenert/akarmit lonek fel az osszes szukseges eszkozzel, hanem lehetoleg minden egyes szolgaltatasnak sajatot. -
bambano
titán
Felraktam egy Proxmoxot kíváncsiságból. Ahhoz képest, hogy mennyire semmi szükségem rá, elég drága és folyton pampog, hogy licensz. Mindjárt le is szedem, nálam a proxmox finító.
-
bambano
titán
Ha megjelenik a hír a következő tanév rendjéről, el szoktam olvasni, többek között azért is, mert érint. (internet szolgáltatást jobb nem piszkálni, mikor minden diák otthon van...).
Hosszú évek óta tendencia, hogy a különböző tabloidok firkászainak nem sikerül néhány dátumot korrekten kimásolni a törvényből. Most se.
Ez a szint.
-
bambano
titán
Ahogy jöttem az autópályán, láttam egy túlméretes szállítmányt, amit egy Volvo FH16 750 húzott. Reméltem, hogy Iwonka... de nem, mert a lökhárítója szürke volt. Iwonkáé meg fekete. [link]
úgy értem, Iwonka Volvójáé
-
bambano
titán
Ma pont 20 éve, hogy megvettem a vectrámat. Még megvan, bár már elkezdett kicsit öregedni.
-
bambano
titán
Megcsináltam az szja bevallásomat.
Így érezhettek a cirkuszban az artisták, mikor védőháló nélkül akrobatáznak. -
bambano
titán
A 6.12.26 olyan jól sikerült, hogy a trixie-ben kihagyták.
A 27-es patch alapján erre lehetett számítani. -
bambano
titán
Miért érzem úgy, hogy a xen repülni fog a szervereimről...
Mert tróger munkát végeztek? -
bambano
titán
A nagy portálok ma kaptak egy terheléstesztet
-
bambano
titán
Megint eltöltöttem egy délutánt a systemd-vel.
Lehet találgatni: még mindig ótvar.
Ja, és a céges szervert is megborította.
Köszönjük p...ring! -
bambano
titán
Állok a konyhában... a mikró előtt... kezem a fogantyún... már legalább másfél perce...
És közben azon agyalok, hogy miért nem jó az az sql. A világról persze fogalmam sincs. -
bambano
titán
Régi, de nekem most jött szembe: [link]
"dont forget that Linux became only possible because 20 years of OS
research was carefully studied, analyzed, discussed and thrown away."
-- mingo -
bambano
titán
Hmmm. Silverstone Crown 04 pc ház [link]
Érdekes gondolat.
Ha nem lesz olyan elborult ára, mint az rm51-nek, lehet, beruházok rá. -
bambano
titán
Megcsináltam a nagy műtétet: leszedtem a nas/tűzfal/háziszervert a helyéről, raktam bele ram bővítést és kicseréltem benne az egy szem hdd-t.
Aki arra szavaz, hogy minden simán ment egy systemd-vel megáldott debianban, az súlyosan téved, mint én is. Másrészt az összes "jótanács", amit a ram csere előtt óvatosságból, félelmeimre alapozva, megkérdeztem, hibás volt. A félelmeim voltak megalapozottak.
-
bambano
titán
Mostani Ötben Konok: "Ha a május elsejéknek van mélypontja, akkor ez, meg a 90-es években a Záray-Vámosi házaspár az MSZP-nél"
-
bambano
titán
Az előbb meghallgattam az első cd-t, amit magamnak vettem. Még jó. TaDream Melrose.
-
bambano
titán
Teljesen kizárt, hogy ez a tejkaramellás csokinyuszi, itt előttem, amnesztiát kapjon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- PayPal
- HP EliteBook / ZBook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest