Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Raspberry Pi
- LG LCD és LED TV-k
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
wetsom
üzenetére
movax
wetsom
Ezek jogtiszta szoftverek vagy... ööö... próbaverziók (
) ? Mondjuk mindkettőtöké Intel-es gép, nálunk meg AMD-k vannak és nem jött elő. Szóval tényleg lehet, hogy az intelhez van köze. Csak kíváncsi vagyok a körüményekre. Valamelyik nap az Indesign topikban írták, hogy hirtelen nagyon belassult a program. -
wetsom
tag
Nem egyedi eset vagy, velem is ez történt a héten és nekem is a csökkentett mód segített (köszi, hogy beírtad ide
) . Ps 22-t használtam és az se segített, hogy felraktam a Ps 19-et, az se indult, csak ez a csökkentett módos dolog mentette meg a dolgot. Misztikus egy hiba. 
Jah és az enyém egy 2 éves gép, 4070 super kártyával és I5 14600k-val, Win 11-el. -
movax
őstag
Túl vagyok ezeken és még egy csomó mindenen. AV sem fogja (defender), kipróbáltam. Whitelisteltem is. Nincs network drive-om, hálózati nyomtatóm, semmi ilyesmi, amit nem találna és azért malmozna. Még a ChatGPT-is megkérdeztem, egyik javaslata sem jó. Tehát még egyszer: 3-5 perc alatt indul el a PS, addig semmi nem történik (futó programok között ott a PS), de utána minden tökéletes, gyors, használható. Minden egyik napról a másikra történt, ezért gyanakszom valami oprendszer- vagy driver-update-re.
-
-
movax
őstag
Tökéletesen meg tudom oldani integrált grafikás laptopon is a dolgaimat. Nem ötezer layeres gigaprojektekkel foglalkozom. Úgyhogy kicsit nem értelek, mert nem, egyáltalán nem kell hozzá kötélidegzet, teljesen simán és gyorsan működött a PS, amíg egyszer csak (lásd: hirtelen), egyik napról a másikra nem. Nekem egy gyakorlati kérdésem volt, amire megoldást keresek, azért jöttem ide. De rendben, értek én az ironikus fölényeskedésből is.
Na majd máshol kérdezek tovább. Jó szórakozást a továbbiakban a rendes számítógépen!
-
movax
őstag
Nem, ez a könnyebb útvonal, amit írsz.
Amit én szeretek, az a csakazértis megoldás, ez a keményebb munka ("tudat alatti gyász", ne már
) . Egyébként valószínűleg egy elcseszett intel-driver okozza, de még a végére kell járnom, de meglesz. A hirtelen a kulcsszó, igen. Laptopba egyébként sem tudok új videókártyát tenni. 
-
De ugye figyelembe veszed, hogy egy hosszú ideje működő rendszerről írsz (amin az oprendszer viszont frissítve van), amiben karóra szintű videókártya van és egy 5 éves szoftver tekintetében kérdezed, hogy miért lassú? Ez az egész magában hordozza a választ: azok miatt, amiket írtál. Azt nyilván nem tudom megmondani, hogy hirtelen miért lett lassabb. Ha tudnám, megírnám.
Nem ritka most sem, hogy néha bekérdeznek, hogy az indesign CS2 miért akad, ha 15 éve jól működik. Kicsit ilyesmi a te problémád is szerintem. Nem kötekszem, csak megpróbállak kizökkenteni a tudatalatt beindult gyász eme fázisából, amit tagadásnak szoktak hívni. Ha eljutsz az elengedésig és veszel új videókártyát, telepítesz új verziót, akkor minden rendbe jön. De ez kemény munka.
-
A konkrét problémára sajnos nem tudok válaszolni, de ezek jutnak eszembe:
• frissítés újabb verzióra?
• teljes rendszer újratelepítés? (ha már írtad az "évekig" szót)
• megfelelő VGA driver társítása? (bár a downgrade meg mást tud elrontani)... ja, hogy intel grafika, várjál. Akkor... khm... esetleg egy valódi videókártya beszerzése?
Bocs. -
movax
őstag
Nagyon lassan induló 2020-as Photoshopra van valami okosság? Működött évekig, aztán egyszer csak ez van. Win11 Pro, 32 GB memória, 13. gen. i5-ös proci, 1 terás ssd, intel UHD grafika. Más fórumokon csak hasonló panaszokat láttam, megoldást nem.
-
Ragnar000.
friss újonc
Sziasztok.
Először is köszönöm hogy itt lehetek.
Egy nagy problémám van, és szeretném a segítségeteket kérni.
Egy dvd menü készítésébe kezdtem, és létrehoztam a Photoshopban egy hosszú keskeny sávot amire a menügombokat helyezem majd rá. De sajnos fogalmam sincs hogyan lehetne (milyen szűrővel vagy más eszközzel) elmosni a bal végét/szélét, hogy természetesnek tűnjön.
Válaszod előre is köszönöm.
Itt van egy kép, ilyet szeretnék létrehozni.
-
Met
nagyúr
Ahogy érzed.
Nem mindenki frissít az újabb verziókra, sok embernek a PS "csak" képszerkesztő (én is azért csodálkoztam hogy lehet több artboard, mert ott tartok hogy megnyitom a képet, retusálom elmentem és minden másra ott a másik célprogram)
Viszont az AI gyorsabban átnézi a netet ha valami kérdés van mint bogarászni a google találatok között.
-
Megkérdeztem a Geminit, nekem ő a lelki társam... szóval van egy copy funkció, ami nem azonos az alt+húzással vagy a duplikálással, és azt kell használni. Az egyedivé teszi az adott smart object-et az adott artboard-on, és akkor lehet cseréltetni a tartalmát. Nem rossz...
...akkor srácok, a topik zárható... ha már itt is annyit írtok, hogy "kérdezd meg az MI-t"
(és ráadásul az működik is) -
-
Tényállás:
Adott egy több artboard-os dokumentum. Minden artboard-on lesz majd egy termékkép, de egyelőre mindenhol ugyanaz a kép van smart object formában. Az első artboard-on maradhat is, viszont a másodiktól kezdve már cserélnem kellene... ha rányomok a második artboardon lévő smart object-re jobb gombbal, és azt mondom neki, hogy "replace content", akkor az összes artboard-on kicseréli.
Kérdés:
Lehet-e úgy cserélni ezen smart object-ek tartalmát minden artboard-on külön, hogy közben nem linkelsz, nem raszterizálsz, de nem is változik meg máshol a layer, csak az adott artboard-on? És természetesen nem arra gondolok, hogy minden artboard-ra külön behúzod manuálisan a megfelelő képet, valami okosabb kéne. -
rwin5
őstag
Sziasztok, bár volt korábban szó róla, de ettől független feltenném a kérdést.
Mostanában nem használtam a PS-t és az Ai-t sem, viszont fel akarom eleveníteni a tudásomat (valsz. munkahelyváltás miatt kérni fogják, és emiatt a legfrissebb [ami minden földi jóval el van látva pl ai tools] - jogtiszta verzión akarok gyakorolni).
Csak 1-2 hónapra akarok előfizetni emiatt összesen, de létezik, hogy Creative Cloud Pro csomag ~ 125 euró havonta?
Így akkor az lesz, hogy 1 hónap Photoshop intenzív talpalóval átnézve, majd azt követő hónapban Ai ugyanúgy intenzíven, hogy ki legyen használva. Viszont ez a 2 hónap is 82 euro. Tudom, a jövőbe fektetés szempontjából nem sok, de akkor is bahh.
Szóval a fenti picsogós monológból a lényeg:
Régen olvastam tán olyasvalamit, hogy amazonon is be lehet szerezni tán olcsóbban, viszont ez ilyen időszakos akció jellegű szokott lenni. Gondolom ez éves előfizetésre vonatkozik általában? (ami nekem most így nem is megfelelő, mert tényleg 2 hónapról lenne szó)Köszi
-
kuyarashi
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
Pfff. Bocsánat, Illustrator videót küldtem. De egyébként hasonló a kettő működési elve.
Ha rákeresel a Photoshop Pen Tool-ra, akkor találsz ezer videót, de megnéztem a tiédet.
A 3. kattintás (az alakzat jobb, alsó sarokpontjának letétele) után klikkelj rá még egyet, úgy, hogy nyomva tartod az Alt-ot. Ezt követően folytathatod a 4. sarokponttal (Alt nélkül). -
lanszelot
addikt
válasz
kuyarashi
üzenetére
Azt értem, de nekem semmi se úgy működik mint a videóban.
Gondolom, mert az nem Photoshop.
Ha entert nyomok, nem csinál vonalat, ha a handel közepére nyomok mint ő semmi se történik, így nem tudok az ív után egyenest húzni, mint ő.
De folytatni se, mert csak eltűnik az egész ha enter-t vagy esc-et nyonok ahogy ő mondja.
Tehát megnéztem én a videót, de nem működik.
itt a videó amikor csinálom: [link] -
kuyarashi
őstag
-
lanszelot
addikt
válasz
kuyarashi
üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Ezzel próbáltam, de nem jó, mert ha az egyiket hajlítom a többi is hajlik ha össze érnek a vonalak.
Ha pedig nem érintkezik akkor ott a hézag, és csak vonalak nem téglalap. Úgy pedig nem jó.
Biztos megoldható, csak én nem jöttem rá hogyan.
Mindig hajlik minden össze vissza. -
lanszelot
addikt
Hello,
Van egy téglalap aminek a felső és alsó oldala ívelt.
Hogyan tudnám körbe rajzolni, nem ecsettel, hogy nézzél is ki valahogy?
Kezdő vagyok, nem tudom mi hogy merre
-
updog
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Igen, ez az amiket én is megtaláltam

De mivel nem csak ez a frissítési hiba jött már folyamatosan, hanem a Lightroomban a képek közti lapozás is a 10 évvel ezelőtti gépemet idézte, megpróbáltam a full clean installt, beleérve az Adobe saját cleaner alkalmazását, minden folder levadászását (Program Files, Programdata, Appdata) és full törlését rendszergazdaként Powershellből (thx chatgpt), kijelentkezést a fiókomból, a telepítő újra letöltését, és abból teljes tiszta telepítést.
Első hibaüzenet még mielőtt bármi az Adobe CC kliensen kívül feltepült volna: Error 191
FCKADOBE
-
lanszelot
addikt
Hello,
Egy autó modellt rakok össze.
Kici ócó készlet. Az ablakot csak le kellene festeni feketére, de szebben szeretném megoldani.
Kerestem neten egy képet az ablakról, és a kis autó ablakát körbe rajzoltam, bescanneltem a rajzot.
Kicsit eltér a méret és PS-al valahogy hozzá kellene igazítanom. Nem szabályos alakzat tehát sima stretch-el nem tudom oda húzgálni.
Youtube-on régebben láttam egy quick videót ahol pár klikkel megoldotta. Automatikusan szét húzta a kijelölt részben.
Nem gond a torzulás, csak fény- árnyék a kép.
Hogyan lehet megoldani? -
A kereső ez dobta:
# Adobe Creative Cloud 191-es hibakód megoldása Windows 11-en
A 191-es hibakód egy gyakori probléma az Adobe Creative Cloud alkalmazások telepítése és frissítése során Windows 11-en. Ez a hiba különösen bosszantó, mert megakadályozza mind a Creative Cloud alkalmazás frissítését, mind a Photoshop és más Adobe programok frissítését.
## A probléma okai
A 191-es hiba többféle okból kifolyólag jelentkezik:
- **Rendszergazdai jogosultságok hiánya** - A bejelentkezési fiók nem rendelkezik megfelelő jogosultságokkal
- **UWP (Universal Windows Platform) kompatibilitási problémák** - A Windows nem tudja közvetlenül telepíteni az UWP csomagot
- **Sérült telepítési fájlok** - Korábban félbehagyott telepítések vagy sérült fájlok
- **Windows 11 specifikus problémák** - Az Adobe alkalmazások még nem teljesen optimalizáltak Windows 11-re
- **Víruskeresők és tűzfalak blokkolása**## Lépésről lépésre megoldások
### 1. Rendszergazdai jogosultságok ellenőrzése
Először győződjön meg róla, hogy rendszergazdai fiókkal rendelkezik:
1. Nyomja meg a **Windows + R** billentyűket
2. Írja be: **netplwiz**
3. Ellenőrizze, hogy az **Adminisztrátorok** elem látható-e a **Csoport** területen
4. Ha nem, válassza ki a fiókját, kattintson a **Tulajdonságok** gombra
5. A **Csoporttagság** lapon válassza az **Adminisztrátor** lehetőséget### 2. Creative Cloud Cleaner Tool használata
Ez a leghatékonyabb megoldás a legtöbb esetben:
1. **Töltse le a Creative Cloud Cleaner Tool-t** az Adobe hivatalos oldaláról
2. **Rendszergazdaként futtassa** a programot (jobb klikk → Futtatás rendszergazdaként)
3. **Válassza a nyelvet**: E (angol) vagy J (japán)
4. **Fogadja el** a licencszerződést (Y)
5. **Válassza az opciót**:
- **4-es opció**: Creative Cloud alkalmazások eltávolítása
- **3-as opció**: Minden CC alkalmazás és CS6 termék eltávolítása
6. **Erősítse meg** a műveletet (Y)
7. **Indítsa újra** a számítógépet
8. **Telepítse újra** a Creative Cloud alkalmazást### 3. Microsoft Store gyorsítótár visszaállítása
Windows 11-en ez gyakran segít:
1. Nyomja meg a **Windows + R** billentyűket
2. Írja be: **WSReset.exe**
3. Kattintson az **OK** gombra
4. Várjon, amíg a Microsoft Store automatikusan kijavítja magát
5. Próbáljon újra telepíteni### 4. Mappák engedélyeinek ellenőrzése
Ellenőrizze, hogy ezek a mappák olvasási és írási hozzáféréssel rendelkeznek:
- `C:\Windows\temp`
- `C:\Users\<Felhasználónév>\AppData\Local\Temp`
- `C:\Users\<Felhasználónév>\AppData\Local\Packages`**Engedélyek beállítása**:
1. Jobb klikk a mappán → **Tulajdonságok**
2. **Biztonság** lap → **Szerkesztés**
3. Jelölje be az **Olvasás** és **Írás** jelölőnégyzeteket
4. **Alkalmaz** gomb### 5. Windows frissítések telepítése
Gyakran a legújabb Windows frissítések megoldják a kompatibilitási problémákat:
1. **Beállítások** → **Windows Update**
2. **Frissítések keresése**
3. Telepítse az összes elérhető frissítést
4. Indítsa újra a számítógépet### 6. Alternatív telepítési módszerek
Ha a fentiek nem működnek[9]:
1. **Régebbi Creative Cloud telepítő használata** - Az Adobe oldalon található "alternative download links" alatt
2. **Kompatibilitási mód** - Próbálja Windows 10 módban futtatni
3. **Új felhasználói fiók** - Hozzon létre egy új Windows rendszergazda fiókot### 7. Windows 11 specifikus megoldás
Egyesek szerint a Windows 11 tárolási beállítások módosítása segíthet:
1. **Beállítások** → **Rendszer** → **Tárolás**
2. **Speciális tárolási beállítások**
3. Változtassa meg, hogy **hol mentse az új tartalmat**## Mit kerüljön el
- **Ne használja a Microsoft Store-ból** a Creative Cloud telepítését
- **Ne telepítse több telepítővel** egyszerre
- **Ne hagyja be a víruskeresőt** telepítés közben## Ha minden más sikertelen
Ha egyik megoldás sem működik:
1. **Teljes rendszer-visszaállítás** egy Windows 11 előtti pontra
2. **Friss Windows 11 telepítés** (végső megoldás)
3. **Adobe ügyfélszolgálat** megkeresése## Megelőzés
A jövőbeni problémák elkerülése érdekében:
- Rendszeresen frissítse a Windows 11-et
- Ne szakítsa meg az Adobe telepítéseket
- Tartson rendszeres biztonsági mentést a rendszerről
- Használja mindig az Adobe hivatalos telepítőitA 191-es hibakód bosszantó, de a legtöbb esetben a Creative Cloud Cleaner Tool és a megfelelő újratelepítés megoldja a problémát. Windows 11-en ez különösen gyakori, mivel az Adobe még folyamatosan optimalizálja alkalmazásait az új operációs rendszerhez.
-
updog
őstag
Sziasztok!
Bár bújom aktívan a netet (a képen a "Hibakód 191"-re kattintva feljön rögtön az Adobe fórumja, onnan már a MS fórumain járok), de hátha valaki már találkozott ezzel.
Igazából ennyi, Hibakód 191, ami miatt nem frissül a CC sem a PS hónapok óta. Mindenféle jogosultságra hivatkozik (van, végicsináltam amit írt), ultimate solution hogy full CC reinstall (egyelőre nincs hozzá kedvem
). Szokásás: gép(b)en semmi nem változott (szerintem, nyilván valami hülye windows update a háttérben lehetett), mindent mindig ugyanúgy csinálok, egyszer csak nem ment.

-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Sikerült, nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek.
Megoldás: tehát nem a photoshop volt a hibás, hanem az acrobat.
Mikor az eredeti képet lecseréltem a szerkesztettre, nem figyeltem, hogy nem teljes a kitöltés.
Egy kicsit a két széle beljebb volt, emiatt torzult.
Teljesen ki kellett húzni a széléhez, ami nem egyszerű, mert túl lehet húzni rajta. De kis piszmogással megoldottam. -
lanszelot
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm a választ.
Nem tudom hogy kell a pen tool-al szerkeszteni. Csak firkálni tudok vele
Ém úgy csináltam, hogy
Acrobat- al megnyitottam a pdf-et
Elmentettem a képet (jobb klikk save image, valami ilyesmi)
Kepet Photoshop-al megnyitottam Select -> Color Range
feketét kiválasztottam pipettával -> OK
Ami nem kell azt meg kiradíroztamNem a legjobb, pláne az ív, de jobbat nem tudok.
Jpg-be exportáltam, majd Acrobat-ba jobb klikk a képre, kép csere és ennyi.
A kinyomtatott eredeti és a módosítottat egymásra rakva át viágítva látszik, hogy nem ok
Nem tudok képet csinálni róla.
Meló helyen van a nyomtató. nagy lézernyomtató nagyon jó a minősége azért az.Pöszöltem megint vele és valószínű nem a photoshop tolja el, hanem az Acrobat
Egy rakás k@ki az Acrobat, de nem tudok mást.
Egy év mire elmentem. Az a nyomorék text recognise mindig belenyúl, és nem lehet kikapcsolni. Minden6ó majmos jelenetét kívánom annak aki bele rakta hogy ennyire agresszív legyen a szóveg felismerő.
Délután megint bemegyek, és kinyomtatom jó lett e.
Most méretre is kellett huzigálnom, így nem hiszem, de hátha.
Megpróbalom majd csak a jpg-t is, hátha. Ott kiderül, hogy melyik progi húzza el. -
Parallaxis
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Photoshopban meg nem is tudod a PDF-et szerkeszteni. Lehet nagy nehezen vektoros objektumokkal ákombákomozni, de nagyon körülményes, és a végeredmény akkor sem méretpontos, nem skálázható stb.
Ha eleve Photoshopban készült a PDF (és a layerek mentve lettek), akkor ugyanúgy szerkeszthető lesz, mintha PSD-be lett volna mentve, annyi a különbség, hogy a szövegek és az esetleg beemelt intelligens objektumok vektorosak maradnak. Elvileg méretezhető a történet, de nem ajánlott.
Ettől még amit írtál teljesen igaz, csak kiegészítésnek szántam

-
BonFire
veterán
válasz
lanszelot
üzenetére
Mennyire torz? Scrshotot tudsz küldeni? Ha látható, akkor már egyenesben vagy. Pen toollal szépen megszerkeszted a körvonalakat, majd ha kész, nyomsz egy Ctrl+Entert, ezzel kapsz egy kijelölést. Utána az Adjustment Panelen kiválasztod a Solid color réteget. A szín tökmindegy, úgyis le kell húzni a kitöltést 0-ra. A rétegre duplán kattintva megnyílik egy Párbeszédpanel. Ott a Fillt 0-ra állítod, és beállítasz egy tetszőleges színű és vastagságú körvonalat (Stroke}.
Ezek után a fotó rétegét törlöd, és kész is a kép, amit kinyomtathatsz A4-ben..
-
lanszelot
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Szeretném megismételni amit írtam:
Az egy scannelt pdf dokumentum.
Nem vektoros, sose volt az.
Egyszerű képek, semmi több.
Úgy működik a scanner, hogy képeket pdf file ba rakja, és ennyi.
Így nem sok képet mentesz el egyesével, hanem egy file-t.
Adobe acrobat pl képes a képeket kezelni benne.
Kiment, szerkeszt, vissza rak.
De, deee ha eme képet photoshop-ba berakom, akkor nem tartja az arányokat.
Azaz torz lesz. Hiába rakom vissza, már nem akkora, így torzul.
Tuti én csinálom rosszul a photoshopban, mert nagyon kezdő vagyok, csak nem tudom hogy kellene. -
BonFire
veterán
válasz
lanszelot
üzenetére
Eleve ott a probléma, hogy vektoros állományt Photoshoppal akarsz szerkeszteni. Mert az csak egy dolog, hogy PDF-be lett konvertálva, ebből Adobe Acrobat-tal kinyerheted a vektoros állományt, vagy akár Illustratorban is megnyithatod, de még ebből mindig nem derül ki, mennyi is az annyi, ugyanis a vektorgrafikus ábráknak nincs méretük! Akkora, amekkora ráfér a rajzvászonra. Nincsenek pixelek, nincs pixelsűrűség, nincs felbontás. Nincs mihez képest beállítani a méretet, hacsak pontosan le nincs írva mondjuk egy arculati kézikönyven, hogy A mm x B mm. Ha nyomtatni akarod, akkor az A4 max a papírméret lehet, nem pedig a rajta lévő ábrák mérete.
Photoshopban meg eleve képernyőre dolgozunk, ott a felbontás általában 72 dpi, nyomtatni viszont 300-ban szokás, és ha átállítod a 10 cm x 10 cm-es 72 dpi-s kivágást 300-ra, a mérete rögtön 1179 cm x 1179 cm lesz.
Photoshopban meg nem is tudod a PDF-et szerkeszteni. Lehet nagy nehezen vektoros objektumokkal ákombákomozni, de nagyon körülményes, és a végeredmény akkor sem méretpontos, nem skálázható stb.Illustratorban csinál az ember egy artboardot, a pontos méretek ismeretében beállít segédvonalakat, aztán hozzá igazítja az ábrát, és elmenti.
Ezért kell Illustratorban csinálni az egészet, aztán mentheted SVG-be AI-ba, EPS-be vagy PDF-be, ahogy neked tetszik, azt méretjelöléssekkel elküldöd egy digitnyomdába, ahol van plotter, ott a plotter szoftvere szépen kirakja neked az összes ábrát úgy elrendezve, hogy a lehető legkevesebb vágási veszteség legyen, aztán kivágják. Neked csak fel kell ragasztani a matricákat.
Amikor pólóra tervezek nyomatot, a póló méreteihez skálázom hozzá az ábrát, vagy már eleve a gyártó küld egy sablont, amiben be van határolva, hogy az ábrának ettől-eddig bele kell férnie. És akkor pontosan akkora lesz, amekkorát tud nyomni. Tehát itt eleve az autó méreteiből kell kiindulni, azt venni sablonnak, és akkor nem lehet nagyon mellé lőni.
Ha nem matricának kell, csak stencilnek, sablonnak festéshez, akkor meg kivágják valami rugalmas anyagból, amivel tudsz maszkolni és festeni.
-
lanszelot
addikt
válasz
kuyarashi
üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
A méret tökéletes.
Az egy pdf. Pdf -be lett bescannelve, azaz pontosan az a méret.
A pdf mindent tartalmaz ezért bármilyen eszközön megnyitva ugyanazt kapod.
Nyomtatásnál "eredeti méret" -et kell választani.
A4 lett scannelve, ezért A4 et kell nyomtatni.
És, igen képek vannak ebben az esetben a pdf-ben.
Ezért is lehet photoshoppal szerkeszteni.
Csak hogyan kell photoshop -al szerkeszteni , hogy a méret ne valtozzon? -
kuyarashi
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
Nem változik a méret, hanem eleve nem egyezik a valósággal. Szóval amit letöltesz, az csak egy kép, nem egy méretazonos dokumentum. Neked kell beméretezned, de nem túl elegáns, főleg, ha növelned kell, nem kicsinyítened.
Az elegáns megoldás, ha vektorgrafikusan megrajzolod, vagy megszerzed az eredeti, vektoros állományt (ami gondolom nem fog menni), így marad az előbbi. -
lanszelot
addikt
Hello,
Egy modell autó marricáját szeretném kinyomtatni. [link] [kép]De nekem csak a fekete vonalak kellenek. [kép]
Se kék se narancs, csak a fekete vonalak. (Nem fekete fehér ben)
Mivel többször is rá fér A4 es papírra így vagy 5 őt szeretnék nyomtató margókkal. Azaz eredeti méretben tudjam nyomtati ne vágjon le a nyomtató belőle.
Nem is lenne gond, csak nagyon fontos hogy a méret nem változhat, és ezt nem tudom megcsinálni
Valaki tudna segíteni? -
Met
nagyúr
PS 2020, mostanában lefagyogat a program.
Mondjuk pl. brightness/contrast állítás után de nem mindig.
Feladat kezelőben nem látom hogy megugrana a hw használata.
Kis file-on is, nem a vas kevés neki. Volt már fent ez a verzió egy darabig, akkor nem csinálta.
A beállításokban lehet valamit kezdeni vele?
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy működés közben egyáltalán nem volt lassú, csak az indulási problematika volt.
) ? Mondjuk mindkettőtöké Intel-es gép, nálunk meg AMD-k vannak és nem jött elő. Szóval tényleg lehet, hogy az intelhez van köze. Csak kíváncsi vagyok a körüményekre. Valamelyik nap az Indesign topikban írták, hogy hirtelen nagyon belassult a program.
) . Ps 22-t használtam és az se segített, hogy felraktam a Ps 19-et, az se indult, csak ez a csökkentett módos dolog mentette meg a dolgot. Misztikus egy hiba. 
Na majd máshol kérdezek tovább. Jó szórakozást a továbbiakban a rendes számítógépen!
Legközelebb akkor jövök, ha értelmeset is tudok írni.