- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bedöntheti a processzorpiacot az ügynökalapú AI
- Még mindig mérik a GeForce-ok a legforróbb pontjukat
- Bluetooth hangszórók
- Miért lett ötször drágább a RAM egy év alatt?
-
101895 - 101801
101895 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Most tapasztaltam egy olyan problémát a Napló központban, hogy van pár ismerősöm akik felhasználók a NAS-omon és pár file-t megszoktam osztani velük. Viszont a mai nap rákérdeztem az egyik ismerősömre, hogy fent vannak azok a file-ok, amiket kért, miért nem tölti le? Kiderült, hogy letöltötte, viszont én egyszerüen nem látom a fájlátvitelek között. Nem nagyon szoktam ezeket a dolgokat piszkálni, ha nem muszáj, szóval nem értem mi lehet a gond. Ha kaphatnék tippeket előre is megköszönöm. -
dancsuri
veterán
Amúgy az alsó sorban 2500 Mbps-t ír.
Az csak a csatlakozás sebessége.
Ha Gigabites lenne, akkor 10/100/1000 vagy csak simán 1000 Mbit lenne írva.
Fast Ethernet pedig még kevesebb 10/100 vagy 100 Mbit névvel, jelöléssel.A tényleges adatforgalmat az Erőforrás figyelés , hálózat résznél lehet látni :
Torrentek seed-ben....folyamatosan válttozó ( sötétkék ) feltöltési sebesség.
Másik színnel látható a letöltés.....pont indítottam is és látszik, hogy megugrott a grafikon.Köszi. 8 éve megvan, de ezt az opciót még nem használtam.
-
Borisz76
nagyúr
Amúgy az alsó sorban 2500 Mbps-t ír.
Az csak a csatlakozás sebessége.
Ha Gigabites lenne, akkor 10/100/1000 vagy csak simán 1000 Mbit lenne írva.
Fast Ethernet pedig még kevesebb 10/100 vagy 100 Mbit névvel, jelöléssel.A tényleges adatforgalmat az Erőforrás figyelés , hálózat résznél lehet látni :
Torrentek seed-ben....folyamatosan válttozó ( sötétkék ) feltöltési sebesség.
Másik színnel látható a letöltés.....pont indítottam is és látszik, hogy megugrott a grafikon. -
blakey
titán
-
dancsuri
veterán
Hol vagy hogyan tudom megnézni, mekkora sávszélességet használ valójában a nas? (DS218+)

-
oszy
veterán
Valamiért az iOS-es photo app nem indexeli be a fotóimat. Vagyis nem mindet.
Ha csinálnék egy "négymásodperces" DSM resetet, akkor lehet hogy megjavulna? Lehet a sok próbálkozásnál már elállítottam valamit.
Mentett képek vannak a HDD-n és pár rövidfilmem. -
Magnat
veterán
Nincs értelme annak amit írsz. Több 1000 soros CMS-t akarsz átíratni az AI-val? Ennél még a komplett CMS frissítés is jóval gyorsabb lenne.
Nehéznek nem nehéz, de így a kényelmes Web Stationt, manuális configurálásokkal kéne dockerben helyettesíteni. Ezt kihagynám. A Web Station a 80 és 443 portokat lefoglalja. Innentől ha bármilyen kapcsolat bejön a NAS-ra, egyből a Web Station kapja meg. Docker másik port + Reverse proxy-val megoldható, de pont ez lenne a lényeg, hogy ne legyen keresztbe-kasul minden. Egy rendszert akarok használni.
Ahogy írtam a Web Stationban van dockeres PHP verzió opció is, viszont valamiért iszonyat lassan építi fel a containereket. Persze csak egyszer kell megcsinálni, de hogy pl. 5 év múlva ne essek ugyanebbe a csapdába kéne valami amire a Synology-nak nincs ráhatása. Eldöntik hogy innentől nincs PHP 8.0 support, kivesszük az egész DSM alól, te hiába telepíted fel, az appokban nem tudod kiválasztani.. Plusz ahogy néztem, itt valamiért a PHP extensionok is valamelyest hiányosak, de ez szerintem megugorható.Az egyik tápkieges cégnél megtettük, működik ... de ha szerinted nincs értelme, akkor ne csináld... tudok olyan rendszert (fintech cégnél), ahol az Anthropic fejleszti a kódot, rá van eresztve a githubra, a 2 fejlesztő srác másnap csekkolja amit csinált, gyakorlatilag nem kell belenyúlni (ez mondjuk Python, de tök mindegy).
De pár ezer sornál még az is működik, ha modulonként bemásolod neki a promptba és megmondod, h csináljon belőle 7.4-es kódot (vagy amilyet akarsz). -
kress
aktív tag
Nincs értelme annak amit írsz. Több 1000 soros CMS-t akarsz átíratni az AI-val? Ennél még a komplett CMS frissítés is jóval gyorsabb lenne.
Nehéznek nem nehéz, de így a kényelmes Web Stationt, manuális configurálásokkal kéne dockerben helyettesíteni. Ezt kihagynám. A Web Station a 80 és 443 portokat lefoglalja. Innentől ha bármilyen kapcsolat bejön a NAS-ra, egyből a Web Station kapja meg. Docker másik port + Reverse proxy-val megoldható, de pont ez lenne a lényeg, hogy ne legyen keresztbe-kasul minden. Egy rendszert akarok használni.
Ahogy írtam a Web Stationban van dockeres PHP verzió opció is, viszont valamiért iszonyat lassan építi fel a containereket. Persze csak egyszer kell megcsinálni, de hogy pl. 5 év múlva ne essek ugyanebbe a csapdába kéne valami amire a Synology-nak nincs ráhatása. Eldöntik hogy innentől nincs PHP 8.0 support, kivesszük az egész DSM alól, te hiába telepíted fel, az appokban nem tudod kiválasztani.. Plusz ahogy néztem, itt valamiért a PHP extensionok is valamelyest hiányosak, de ez szerintem megugorható.ha jovo biztosra akarsz menni, akkor el kell engedni a synology sajat cuccait sajnos

-
Gardaai
senior tag
Ahogy írtam a Web Stationban van dockeres PHP verzió opció is, viszont valamiért iszonyat lassan építi fel a containereket. Persze csak egyszer kell megcsinálni, de hogy pl. 5 év múlva ne essek ugyanebbe a csapdába kéne valami amire a Synology-nak nincs ráhatása. Eldöntik hogy innentől nincs PHP 8.0 support, kivesszük az egész DSM alól, te hiába telepíted fel, az appokban nem tudod kiválasztani.. Plusz ahogy néztem, itt valamiért a PHP extensionok is valamelyest hiányosak, de ez szerintem megugorható. -
kress
aktív tag
Aki futtat a NAS-on PHP weboldalakat, hogyan oldotta meg DSM 7.3-ra váltás után az akár PHP 5.6-os oldalak egyszerű menedzselését? Teljesen jó nekem a Web Station, viszont így hogy nem lesz PHP support a régi oldalaknak, vagy lecserélem az egész Web Station megoldást valamire ami hasonlóan egyszerűen működik, vagy pedig van beépített docker megoldása és azzal végig szenvedem a beállításokat. Utóbbinál 1-1 oldal containerének generálása sajnos iszonyat sok idő... Oké hogy egyszer kell megcsinálni mindet, de akkor sincs az az érzésem hogy ez túl profi megoldás lenne. Arról nem beszélve hogy szét szemeteli a Container Managert is egy csomó containerrel.
Elég sok PHP 8 előtti oldalam van, akad pár PHP 5.6 is.. Amíg nem rá megoldásom, addig nem merek feljebb frissíteni DSM 7.2-ről.dockerben nem kene neheznek lennie ezeket megcsinalni, ha quick and dirty megoldas kell a web station utan szabadon, atnyomod az egeszet egy containerbe kb.
-
Magnat
veterán
-
Gardaai
senior tag
Ezeket nem lehet csak úgy átíratni. CMS van mindegyik alatt. Mivel nem saját, hanem céges projektek, a saját időmet nem fogom arra áldozni hogy 10 éves oldalakat felfrissítsek egy aktuális verzióra.
-
oszy
veterán
Egy utazás soran iPad van nálam általában. Azon is elég néha megnézni egy sorozatból 1-2 részt.
De most kicsit elszomorított egyik iPhone-n sem akar belépni a photos appba. Állandóan hibát ír. -1001 meg még valami, de arra nem emlékszem.
De tuti az én bénázásom. A wd sokkal egyszerűbb volt, de abba meg nem tetszettt a sok korlátozás. Az applikációja egy 0! Ha nem lennének rajta a fotók és a filmek, már rég reseteltem volna.
Lehet itthonra hagyom a fenébe a jellyfint és a plexet is ehhez a nas-hoz és novaplayer marad. Azt használtam a plex előtt.
Helyreállt a dolog. Mindkét telefonon szépen működik. Türelmetlen voltam azzal a “13000 fotóval”

-
Magnat
veterán
Aki futtat a NAS-on PHP weboldalakat, hogyan oldotta meg DSM 7.3-ra váltás után az akár PHP 5.6-os oldalak egyszerű menedzselését? Teljesen jó nekem a Web Station, viszont így hogy nem lesz PHP support a régi oldalaknak, vagy lecserélem az egész Web Station megoldást valamire ami hasonlóan egyszerűen működik, vagy pedig van beépített docker megoldása és azzal végig szenvedem a beállításokat. Utóbbinál 1-1 oldal containerének generálása sajnos iszonyat sok idő... Oké hogy egyszer kell megcsinálni mindet, de akkor sincs az az érzésem hogy ez túl profi megoldás lenne. Arról nem beszélve hogy szét szemeteli a Container Managert is egy csomó containerrel.
Elég sok PHP 8 előtti oldalam van, akad pár PHP 5.6 is.. Amíg nem rá megoldásom, addig nem merek feljebb frissíteni DSM 7.2-ről.Szia,
nekem csak pár egyszerűbb szkript fut, meg tudom enm is erre vonatkozik a kérdés, de ChatGpt-vel nem próbáltad átíratni újabb verzióra?
-
Gardaai
senior tag
Elég sok PHP 8 előtti oldalam van, akad pár PHP 5.6 is.. Amíg nem rá megoldásom, addig nem merek feljebb frissíteni DSM 7.2-ről. -
oszy
veterán
Egy utazás soran iPad van nálam általában. Azon is elég néha megnézni egy sorozatból 1-2 részt.
De most kicsit elszomorított egyik iPhone-n sem akar belépni a photos appba. Állandóan hibát ír. -1001 meg még valami, de arra nem emlékszem.
De tuti az én bénázásom. A wd sokkal egyszerűbb volt, de abba meg nem tetszettt a sok korlátozás. Az applikációja egy 0! Ha nem lennének rajta a fotók és a filmek, már rég reseteltem volna.
Lehet itthonra hagyom a fenébe a jellyfint és a plexet is ehhez a nas-hoz és novaplayer marad. Azt használtam a plex előtt.
-
csomi1977
aktív tag
ok, a saját portait kinyitom a Tailscalen-nek. Bár nálam nincsen és mennek a filmek normálisan . De az iperf is hozza átlagban a 90Mbit/sec-et. Egy samba csatlakozás és megy a Infuse keresztül . A VLC kétségtelenül nem annyira jó
-
boborján2
őstag
A tailscale esetén bizonyos feltételeknek azért teljesülni kell hogy port nyitás nélkül is közvetlen kapcsolat legyen. Különben relay szerveren megy keresztül és filmezésre biztisan alkalmatlan lesz a sebessége.
Sokkal egészségesebb ha van neki port kinyitva.
-
csomi1977
aktív tag
Hűha. Én lennék a távoli felhasználó. nem adnék az otthoni dolgaimhoz senkinek hozzáférést.
Szóval szeretném elérni az otthoni dolgaimat amik a NAS-on vannak akkor, ha pl. elutazom. iPad nálam van szinte mindig. Tv-re nem hiszem, hogy ki akarom tenni, főleg egy hotel szobában. Bár ha egyszerű lenne, akor az kényelmesebb.
A tailscale vlc kombóról olvastam még, hogy ezekkel lehetséges.
Az otthoni routerem támogatja a wireguardot, de ehhez a vpn-es dolgokhoz én nem értek. Ez a tailscale is kacifántos volt.

Leginkább a plexet én sem használnám, bár a firetv stick simán vitte a régi NAS-sal.
Milyen információ kell még, hogy jobban tudj segíteni?
a Tailscale teljesen jó még portot se kell nyitni hozzá . Van AI azzal kb fél óra se volt megcsinálni a NAS-on. csak az IP címekre figyelj mert a Tailscale saját IP címzést használ ha nem kapcsolod be a NAS-on subnet routers-t.
-
Multibit
nagyúr
Hűha. Én lennék a távoli felhasználó. nem adnék az otthoni dolgaimhoz senkinek hozzáférést.
Szóval szeretném elérni az otthoni dolgaimat amik a NAS-on vannak akkor, ha pl. elutazom. iPad nálam van szinte mindig. Tv-re nem hiszem, hogy ki akarom tenni, főleg egy hotel szobában. Bár ha egyszerű lenne, akor az kényelmesebb.
Az otthoni routerem támogatja a wireguardot, de ehhez a vpn-es dolgokhoz én nem értek. Ez a tailscale is kacifántos volt.

Leginkább a plexet én sem használnám, bár a firetv stick simán vitte a régi NAS-sal.
Almás ökoszisztémában az Infuse a legjobb. Apple TV-n és iPad-en kitűnő választás
-
ekkold
őstag

Ha a routered támogatja a wireguardot, akkor az iPad-ra fel kell tenni klienst hozzá, és elvileg bárhonnan elérheted az otthoni hálózatodat. Otthon legyen publikus IP címed, és valamilyen dynDNS szolgáltatásra érdemes beregisztrálni, vagy a synology megoldását használni erre a célra.
-
z67
őstag

nPlayer, sftp, nekem nagyon bevált iPaden. Illetve otthon is jó ugyanez, SMB-n.
-
oszy
veterán
Mi a megoldás a hálózaton lévő filmek helyi és távoli lejátszásának? Állítólag a Jellyfinnel már nem bírkózik meg. A másikra meg azt nem lehetett telepíteni.

Amit írtál nyilván az is megoldás:
Itthon fire tv sticket és egy androidos tv-n szoktam nézni hálózaton keresztül filmeket.
De sokféle más megoldás is van. Nekem pl. egy miniPC van rádugva a TV-re, és azon fut MPC-BE , SMPlayer vagy VLC player. Ezek a sima SMB fájlmegosztást használva működnek. Helyi hálózatban is használható http:// vagy sftp megosztás, de azt kicsivel macerásabb használni (ezért készítettem célprogramot erre)
A távoli lejátszás már érdekesebb. SMB-t semmiképpen sem engedünk ki a netre mert széthekkelik. Http vagy Https szerencsésebb, de ez nem alap (célprogram kell). Az sftp viszonylag könnyen beállítható, ki kell engedni a routeren (de nem 22-es porton, hanem átrakni feljebb). Ebből az SMPlayer és VLC közvetlenül tud távolról is lejátszani, de a kettő közül a VLC ügyesebb két okból, egyrészt jól kezeli a jelszavas védelmet (bekéri a jelszót ha a linkbe nincs beépítve), másrészt a VLC-vel lehet tallózni is a fájlokat, tehát minden egyéb kiegészítő nélkül is működhet. Ugyan nem a leg-kényelmesebb, de stabil, kevés erőforrást igényel, és jól működik.
Jellyfin, Plex, stb ügyesek, jók, "csilivilik", de jóval erősebb NAS kell hozzá, hogy használható/élvezhető sebességgel működjön.
További lehetőség, ami még jól szokott működni ha távolról VPN-el éred el a NAS-t. Akkor úgy működnek a dolgok mintha ott lennél a helyi hálózatban. Tehát akár az SMB fájlmegosztást is látod, eléred, és tudsz ezt használva műsorokat lejátszani. Ehhez célszerű ha a routered támogat valamilyen VPN-t, leginkább a Wireguard ajánlott, esetleg L2TP. A NAS-ra is van VPN szerver, de egy gyengébb NAS esetében nem tudom mennyi erőforrást visz el, és külön kérdés, hogy a routeren mennyire tud stabilan átmenni.
További kérdés, hogy ki lenne a távoli felhasználó, mennyire képes a "nem egykattintásos" megoldásokat használni, és milyen eszközzel akarja elérni a tartalmakat.
Jellyfin, Plex mégegyszer: több ilyen célú film megosztó létezik, és nem tudom ezekből az ingyenes verziók milyen korlátozásokkal használhatók, de pl. a Plex esetében a hardveres transzkódolás csak a fizetős verzióban megy, egyébként csak szoftveres van ami ugye sokkal erőforrás igényesebb. Ezen felül eszem ágában sem lenne ezekért pl. havidíjat fizetni, kb. ugyanolyan okokból, mint amiért fizetős stream szolgáltatókat sem használok (és a későbbiekben sem tervezem).Tehát írd meg a pontosabb részleteket, hátha akkor pontosabb tippeket is kapsz.

-
boborján2
őstag
Mi a megoldás a hálózaton lévő filmek helyi és távoli lejátszásának? Állítólag a Jellyfinnel már nem bírkózik meg. A másikra meg azt nem lehetett telepíteni.

Itthon fire tv sticket és egy androidos tv-n szoktam nézni hálózaton keresztül filmeket.
De sokféle más megoldás is van. Nekem pl. egy miniPC van rádugva a TV-re, és azon fut MPC-BE , SMPlayer vagy VLC player. Ezek a sima SMB fájlmegosztást használva működnek. Helyi hálózatban is használható http:// vagy sftp megosztás, de azt kicsivel macerásabb használni (ezért készítettem célprogramot erre)
A távoli lejátszás már érdekesebb. SMB-t semmiképpen sem engedünk ki a netre mert széthekkelik. Http vagy Https szerencsésebb, de ez nem alap (célprogram kell). Az sftp viszonylag könnyen beállítható, ki kell engedni a routeren (de nem 22-es porton, hanem átrakni feljebb). Ebből az SMPlayer és VLC közvetlenül tud távolról is lejátszani, de a kettő közül a VLC ügyesebb két okból, egyrészt jól kezeli a jelszavas védelmet (bekéri a jelszót ha a linkbe nincs beépítve), másrészt a VLC-vel lehet tallózni is a fájlokat, tehát minden egyéb kiegészítő nélkül is működhet. Ugyan nem a leg-kényelmesebb, de stabil, kevés erőforrást igényel, és jól működik.
Jellyfin, Plex, stb ügyesek, jók, "csilivilik", de jóval erősebb NAS kell hozzá, hogy használható/élvezhető sebességgel működjön.
További lehetőség, ami még jól szokott működni ha távolról VPN-el éred el a NAS-t. Akkor úgy működnek a dolgok mintha ott lennél a helyi hálózatban. Tehát akár az SMB fájlmegosztást is látod, eléred, és tudsz ezt használva műsorokat lejátszani. Ehhez célszerű ha a routered támogat valamilyen VPN-t, leginkább a Wireguard ajánlott, esetleg L2TP. A NAS-ra is van VPN szerver, de egy gyengébb NAS esetében nem tudom mennyi erőforrást visz el, és külön kérdés, hogy a routeren mennyire tud stabilan átmenni.
További kérdés, hogy ki lenne a távoli felhasználó, mennyire képes a "nem egykattintásos" megoldásokat használni, és milyen eszközzel akarja elérni a tartalmakat.
Jellyfin, Plex mégegyszer: több ilyen célú film megosztó létezik, és nem tudom ezekből az ingyenes verziók milyen korlátozásokkal használhatók, de pl. a Plex esetében a hardveres transzkódolás csak a fizetős verzióban megy, egyébként csak szoftveres van ami ugye sokkal erőforrás igényesebb. Ezen felül eszem ágában sem lenne ezekért pl. havidíjat fizetni, kb. ugyanolyan okokból, mint amiért fizetős stream szolgáltatókat sem használok (és a későbbiekben sem tervezem).Tehát írd meg a pontosabb részleteket, hátha akkor pontosabb tippeket is kapsz.
A jellyfinnek nem kell erős vas, sőt még kliens oldalon is bőven jó egy alap droid boxon.
Ráadásul ingyenes.A plexnek sem kell túl erős szerver , de a kliense egyre jobban akad es lassul ahogy fejlesztik.
https -en átvitelhez nem kell célprogram.WebDav -ot tudja a synology és a legtöbb valamire való lejátszó is.Vagy ha pc a klien akkor a win biztosan ismeri.
-
ekkold
őstag
Amúgy amit kb. 2 éve írtam, privátban, az még mindíg működhet.
-
ekkold
őstag
Nekem van egy DS220j NAS (512 MB RAM, 64-bit, 4-mag, 1,4 GHz-es Realtek RTD1296). Itthon fire tv sticket és egy androidos tv-n szoktam nézni hálózaton keresztül filmeket. Erre egy másik NAS-t használtam, amit most el akarok adni, mert az nem Synology.

Az az eszköz ilyen adatokkal rendelkezik:
Marvell ARMADA 385 Dual-Core at 1.3GHz
Memory: 1GB DDR3

-
Multibit
nagyúr
Nekem van egy DS220j NAS (512 MB RAM, 64-bit, 4-mag, 1,4 GHz-es Realtek RTD1296). Itthon fire tv sticket és egy androidos tv-n szoktam nézni hálózaton keresztül filmeket. Erre egy másik NAS-t használtam, amit most el akarok adni, mert az nem Synology.

Dedikált media player eszköz CoreELEC, vagy Infuse Pro szoftverrel

-
oszy
veterán
A böngésző viszonylag kevés fajta video, és audio formátumot támogat, ha a film nem ilyen akkor nem fogja lejátszani (vagy nincs hang/nics kép). Használj külső programot a lejátszáshoz. A legtöbb lejásztszónak nem gond pl. SMB fájlmegosztáson keresztül lejátszani., Másik egyszerű módszer ha bekapcsolod a NAS-on az SFTP-t, a VLC player rá tud kapcsolódni az SFTP-re, és le is tud játszani ezen keresztül.
Van aki plex és hasonlókat telepít, amelyek át tudják kódolni az adatfolyamot úgy hogy a böngésző is le tudja játszani (persze csak akkor, ha van elég erőforrása a NAS-nak).Persze át is kódolhatod a filmeket pl. MP4 video + MP3 audio minden böngészőben megy.
Én pl. kimaxoltam ezt, mert készítettem a NAS-ra saját filmmegosztó oldalt, php-ben:

Tud webes lejátszót indítani ha a fájl kompatibilis, vagy tud playlist-et letölteni külső lejátszóhoz amit a böngésző automatikusan indíthat. Így a filmek letöltés nélkül is megnézhetők. Tud ideiglenes lejátszó linket is generálni, pl: [link] a link automatikusan kb 1 hétig marad élő.
Az első verzió azért készült ebből, mert a plex és hasonlók kifektették a NAS-omban levő celeron procit, ennek meg minimális a processzorigénye.

-
Borisz76
nagyúr
Aha köszi, akkor semmi jumper állítgatás ilyesmi.
Softveresen nem lehet csekkolni az elem állapotát ?Egy normál asztali PC-nél sem lehet ellenőrizni a CMOS elem állapotát. A NAS is PC csak speckó szoftver fut rajta.....ezen sem lehet ellenőrizni az állapotot.
PC esetében akkor lehet gyanakodni, hogy ha elfelejti az időt , BIOS--ban beállított boot sorrendet stb....
Kb szóra sem érdemes az elemcsere folyamata.
Egyszerű. -
DonThomasino
veterán
Aha köszi, akkor semmi jumper állítgatás ilyesmi.
Softveresen nem lehet csekkolni az elem állapotát ? -
DonThomasino
veterán
-
Multibit
nagyúr
Adott egy pár éves NAS DS220.
WOL funkcióval ébresztem PC ről vagy telefonról két különböző appból.
Ha huzamosabb ideig nincs bekapcsolva a NAS ( 1 hét) akkor nem hajlandó bekapcsolni.
Kézzel bekapcsolom majd ki után rögtön működik a WOL.
Mitől van ez?
Lehet, hogy már halódik az alaplapi elem.
-
DonThomasino
veterán
Adott egy pár éves NAS DS220.
WOL funkcióval ébresztem PC ről vagy telefonról két különböző appból.
Ha huzamosabb ideig nincs bekapcsolva a NAS ( 1 hét) akkor nem hajlandó bekapcsolni.
Kézzel bekapcsolom majd ki után rögtön működik a WOL.
Mitől van ez?
-
allein
addikt
Sziasztok! Érdekes Download Station RSS problémába futottam, hátha találkozott már vele valaki.
Környezet: DSM 7.x Download Station 4.1.2-5012 nCore RSS.
A jelenség: Az RSS feed frissül. Az új torrentek megjelennek. Kézi.torrentvagy magnet hozzáadás hibátlanul működik. Viszont RSS-ből (kézi Letöltés gombbal és automatikus szűrővel is) ezt kapom:"A letöltött feladatok száma elérte a felső határt."Mindezt úgy, hogy régen, évekkel ezelőtt gond nélkül 3000-5000 torrentet is seedeltem.
SSH-ban megnéztem a logot, ez ismétlődik:
RssFeedHandler.cpp:372
Tasks reach max limit.
User [allein] max tasks is [2048].
A WebAPI szerint jelenleg 2049 task van a Download Stationben.Viszont ami számomra furcsa, hogy kézzel továbbra is tudok új torrentet hozzáadni, tehát nem a teljes Download Station áll le, csak az RSS.
Eddig ellenőriztem:
RSS feed újra létrehozva. RSS szűrők rendben. Download Station működik. Kézi torrent hozzáadás működik. Adownload_maxtasks_limit=80nem ez a limit, az csak a queue mérete.Találkozott már valaki ezzel?
Van rá megoldás a torrentek törlése nélkül, vagy ez egy ismert Download Station RSS bug? -
smc
addikt
Köszi az infót. Nem lesz egyszerű mutatvány és ez még a kisebbik gond a hálózaton.
biker
Van rengeteg érdekes dolog. Úgy kell dolgozni egy új helyen, hogy a korábbi hozzáértő eltűnt és minden másodlagos hitelesítés, jelszó a saját privát címeire érkezik.
Szóval ja...
A munkáját meg hagyjuk, nagyon durva állapotot hagyott maga után.Hehe, ismerős, én is így találtam melót, szerencsére azért itt nagyon sok jegyzet megmaradt illetve nagyrészt már régiós szinten van kezelve minden így onnan is van segítség.
Saját privát cím meg kizárt, pénzügyi szektorban szerencsére azért nem voltak ilyen trehányságok.
-
Grave_444
nagyúr
How do I reset my Synology NAS? (For DSM 6.2.4 or above) - Synology Knowledge Center
Itt részletesen le van írva mi fog törlődni.
Ez alapján a virtuális gépek konfigja törlődik de a lemezeik megmaradnak. Azaz ezt is újra kell majd konfigolnod hogy elinduljon.
Ha szép rendezett a hálózatod akkor láthatod a routerben.
Mac alapján is kereshetsz, megtalálni a legegyszerűbb.Köszi az infót. Nem lesz egyszerű mutatvány és ez még a kisebbik gond a hálózaton.
biker
Van rengeteg érdekes dolog. Úgy kell dolgozni egy új helyen, hogy a korábbi hozzáértő eltűnt és minden másodlagos hitelesítés, jelszó a saját privát címeire érkezik.
Szóval ja...
A munkáját meg hagyjuk, nagyon durva állapotot hagyott maga után. -
biker
nagyúr
Routerben látni fogom a címet, ha dhcp-n kap. Vagy tévedek?
Oké, szóval röviden nyomom a reset gombot, egy sípolásig, elengedem és elvileg csak a hálózatot állítja alaphelyzetre és lesz egy alap admin fiók. Ennek mi a belépése?
Azért nagyon fontos, hogy lehetőleg a beállítások ne tűnjenek el, mert erről egy virtuális Windows szerver is fut, illetve kb 60-70-en használják. Backup van a konfigról, de több éves, nem bízom benne.
van egy több éves backup egy "viszonylag új" NAS-hoz? hmm, érdekes
nem könnyebb előkeresni a 2fa eszközt/hozzáférést? -
smc
addikt
Oké, szóval röviden nyomom a reset gombot, egy sípolásig, elengedem és elvileg csak a hálózatot állítja alaphelyzetre és lesz egy alap admin fiók. Ennek mi a belépése?
Azért nagyon fontos, hogy lehetőleg a beállítások ne tűnjenek el, mert erről egy virtuális Windows szerver is fut, illetve kb 60-70-en használják. Backup van a konfigról, de több éves, nem bízom benne.
How do I reset my Synology NAS? (For DSM 6.2.4 or above) - Synology Knowledge Center
Itt részletesen le van írva mi fog törlődni.
Ez alapján a virtuális gépek konfigja törlődik de a lemezeik megmaradnak. Azaz ezt is újra kell majd konfigolnod hogy elinduljon.
Ha szép rendezett a hálózatod akkor láthatod a routerben.
Mac alapján is kereshetsz, megtalálni a legegyszerűbb. -
AiRLAC
veterán
"admin", jelszó nélkül ahogy fent is írta smc
-
Grave_444
nagyúr
Szerintem mindenki csinált már ilyet itt.

Ez a network reset, ami visszaállít minden hálózati beállítást gyárira illetve engedélyezi az alap admin fiókot és ha volt törli annak a jelszavát.
Cserébe a hálózatot újra fel kell majd konfigolnod illetve a tűzfal szabályokat is bukod.
És arra is figyelj hogy új ip-t fog kapni a dhcp-től, tehát szükség lehet a syn assistantra hogy megtaláld a nast.Routerben látni fogom a címet, ha dhcp-n kap. Vagy tévedek?
-
smc
addikt
Sziasztok!
Adott egy sok lemezes viszonylag új Synology NAS.
Megvan a belépési felhasználónév, jelszó, viszont a kettős hitelesítéshez nem férek hozzá. Van lehetőség úgy resetelni, hogy ne vesszenek el róla az adatok és a beállítások?
Ez a leírás alapján megoldható, ha egy sípolásig nyomom csak a gombot. [link]
Valaki csinált már ilyet?Szerintem mindenki csinált már ilyet itt.

Ez a network reset, ami visszaállít minden hálózati beállítást gyárira illetve engedélyezi az alap admin fiókot és ha volt törli annak a jelszavát.
Cserébe a hálózatot újra fel kell majd konfigolnod illetve a tűzfal szabályokat is bukod.
És arra is figyelj hogy új ip-t fog kapni a dhcp-től, tehát szükség lehet a syn assistantra hogy megtaláld a nast. -
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy sok lemezes viszonylag új Synology NAS.
Megvan a belépési felhasználónév, jelszó, viszont a kettős hitelesítéshez nem férek hozzá. Van lehetőség úgy resetelni, hogy ne vesszenek el róla az adatok és a beállítások?
Ez a leírás alapján megoldható, ha egy sípolásig nyomom csak a gombot. [link]
Valaki csinált már ilyet? -
Intelligencs
őstag
Egyszer már meghirdettem de a kutya se jelentkezett. De akkor megpróbálom mégegyszer, hát ha most több szerencsével járok. Köszi!
Ahogy Patice írja. Minden ár kérdése. Én 32 giga nem gyári RAM-ot vettem (még az áremelkedés előtt) a NAS-omba. De rájöttem, hogy tök felesleges bele ennyi, amikor kb. 5%-ot használ ki belőle a NAS. Ezért visszaküldtem, és vettem bele inkább gyári 4 gigát, és most a hozzáadottal együtt két gyári 4 gigás van benne. (Összesen 8.) Ez nekem bőven elég.
Természetesen nem újonnan vettem, hanem valakitől itt a hardveraprón. Mivel relatív kis memória, ezért úgy voltam vele, hogy akkor már legyen gyári. (Hiszen nem került irreálisan sokkal többe.)
-
Patice
Topikgazda
Egyszer már meghirdettem de a kutya se jelentkezett. De akkor megpróbálom mégegyszer, hát ha most több szerencsével járok. Köszi!
A lényeg az ár.
Jó áron bármit el lehet adni.
Magason meg csak hirdetni.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Egy DS218j NAS használok. A DS-ben az utóbbi pár alkalommal beállított "feladatot" nem tölti vissza. A beállítások nem változtak, csak egy torrent oldalt (ncore) használok. Újraindítás sem oldotta meg a problémát.
Hogy tudom megtalálni a hibát? -
burgatshow
veterán
-
Patice
Topikgazda
Ramelegites nelkul erdekel 4 gigas gyari Syno memoria modul?
Nyereszkedes nelkul de kidobni sajnalom.Eladhatod Hardveraprón. Szerintem sokan keresik a gyári modulokat.
-
Troy66
junior tag
volt vmi frissítési lehetőség quickconnect azt pl lefrissítettem, de magát a fő rendszert még nem ilyenek miatt kérdeztem.
múltkor frissítettem egy programot és elég durva változás volt benne - konkrétan a jelszavakhoz való ellehetetlenült hozzáférés... még jó, hogy volt mentés... hogy lehet ilyent csinálni nagy piros kiírás figyelmeztetés nélkül...DE akkor ezek szerint az előző 7.3 abból nem lehet elvileg gond. (?)
-
burgatshow
veterán
Sikeres HDD migráció, szinte minden működött elsőre.
Már a 7.4-telepítésével indult alapból. IP címet kellett beállítani és a plex-et újratelepíteni, azon kívül minden megy egyből (3 telefonon a photos és szinkronja, ds-get, távoli elérés, stb)
Tervezek bele plusz 4gb ramot, használt samsung pár ezer forintért elérhető, gondolom nem lehet vele baj.
Aztán próbálom a HomeAssistan-t elkezdeni beüzemelni....
A régi meg megy a piacra lassan
Ramelegites nelkul erdekel 4 gigas gyari Syno memoria modul?
Nyereszkedes nelkul de kidobni sajnalom. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok!
Synology NAS össze van kötve LAN kábellel a TV-vel.
Eddig mindig tudtam nézni a filmeket a TV-n, de most többször ízt írja ki, hogy "Az eszköz leválaszva". Pedig a TV látja a NAS-t, sőt a filmet ki is tudom választani, csak amikor elindítom, akkor írja ki az üzenetet.Mi lehet a gond?
Egy NAS újraindítás helyre hozhatja...
Néha beakadnak a dolgok.... -
akosos
tag
Már a 7.4-telepítésével indult alapból. IP címet kellett beállítani és a plex-et újratelepíteni, azon kívül minden megy egyből (3 telefonon a photos és szinkronja, ds-get, távoli elérés, stb)
Tervezek bele plusz 4gb ramot, használt samsung pár ezer forintért elérhető, gondolom nem lehet vele baj.
update: próbaképpen a laptopból a 8GB ram ot belepróbáltam és felismeri működik.
Hát ez jónak tűnik
Így akkor a laptop kap inkább 16 ramot

-
AMDPista
tag
Sziasztok!
Synology NAS össze van kötve LAN kábellel a TV-vel.
Eddig mindig tudtam nézni a filmeket a TV-n, de most többször ízt írja ki, hogy "Az eszköz leválaszva". Pedig a TV látja a NAS-t, sőt a filmet ki is tudom választani, csak amikor elindítom, akkor írja ki az üzenetet.Mi lehet a gond?
-
akosos
tag
-
kis.zsolt
aktív tag
Nem figyeltem. Annyi kavar volt mostanában, meg annyi mindent már nem is a synology saját megoldásaival csinálok meg. Emiatt fogalmazódik meg bennem, hogy a 923+ az utolsó NAS-om, a következő egy homeserver lesz nem synology megoldással. Ez ellen szól a synology minőségi hardverei, melyek messze megelőzik a konkurenciát. Nincs rosszabb, mint egy random fagyás, egy random hiba, amit nem tudsz kezelni.
Nekem már csak fájlszerver a NAS. Mindent kiszerveztem egy N100-as mikropc-re. Nem lesz több Syno cuccom (a kiszámíthatatlan üzletpolitikájuk rosszabb, mint egy teljes adatvesztés), inkább átnyergeltem az UniFi ökoszisztémára.
-
kis.zsolt
aktív tag
-
Bence_
tag
-
Multibit
nagyúr
-
PhoenixK
őstag
Elvileg igen: How do I migrate data between Synology NAS (DSM 6.0 and later)? - Synology Tudásközpont
A legfontosabb dolgaidról azért legyen mentésed! -
akosos
tag
sziasztok,
DS218play-ről váltanék 225+ra, mert ezen nem lehet container managert futtatni...ami a HomeAssistanthoz kellene.
A lemezeket egy az egyben át tudom rakni vajon? -
Jim74
nagyúr
-
Bence_
tag
Ennek örülök, sejtelmem sincs mi lehet. Holnap lesz időm vele újra foglalkozni.
Egyszerűen, nem tudtam visszakapcsolni a funkciókat. 920+ -
PhoenixK
őstag
-
Rage47
nagyúr
-
Bence_
tag
Felraktam a 7.4-et, jelenleg nincs távoli elérésem :-O

Se a quickconnect se a DDNS nem megy. -
kress
aktív tag
Nem figyeltem. Annyi kavar volt mostanában, meg annyi mindent már nem is a synology saját megoldásaival csinálok meg. Emiatt fogalmazódik meg bennem, hogy a 923+ az utolsó NAS-om, a következő egy homeserver lesz nem synology megoldással. Ez ellen szól a synology minőségi hardverei, melyek messze megelőzik a konkurenciát. Nincs rosszabb, mint egy random fagyás, egy random hiba, amit nem tudsz kezelni.
szerintem semmi különös nincs a syno hardvereiben, a sw jó, kikupálták az ezer éves hardvereikhez
-
Sanya
nagyúr
-
Troy66
junior tag
-
Magnat
veterán
-
Syl
nagyúr
-
Sanya
nagyúr
kijött a DSM 7.4, nem tartalmaz semmit az új főverzió.
Na jó, lesz GPU infó a vezérlőpulton
Mi lesz a következő csoda? -
allein
addikt
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok! DS620slim + Download Station alatt szeretnék nCore RSS alapú automatikus letöltést beállítani. A régi leírásokban szereplő:
https://ncore.cc/rss.php?key=PASSKEYURL nálam nem működik, Firefoxban és curl alatt is végtelen redirectet kapok, a Download Station pedig "RSS fájl letöltése sikertelen" hibát ír. Az nCore-on a Hírfolyam funkció működik, torrentet tudok hozzáadni és megjelenik a saját hírfolyamban. 2026-ban mi a működő módszer nCore RSS használatához Synology Download Stationnel?Használ valaki jelenleg működő RSS feedet nCore + Synology kombinációval?ncore.pro az új cím...
-
allein
addikt
Sziasztok! DS620slim + Download Station alatt szeretnék nCore RSS alapú automatikus letöltést beállítani. A régi leírásokban szereplő:
https://ncore.cc/rss.php?key=PASSKEYURL nálam nem működik, Firefoxban és curl alatt is végtelen redirectet kapok, a Download Station pedig "RSS fájl letöltése sikertelen" hibát ír. Az nCore-on a Hírfolyam funkció működik, torrentet tudok hozzáadni és megjelenik a saját hírfolyamban. 2026-ban mi a működő módszer nCore RSS használatához Synology Download Stationnel?Használ valaki jelenleg működő RSS feedet nCore + Synology kombinációval? -
nagymolnar
tag
Szia,
olvastam rá valamit egyszer de sajnos nem emléxem, mi volt

Vagy azt tudod, h a mappa listázását kiosztod szintenként amíg az adott mélységig el nem jutsz (érvényes erre: csak ez a mappa), vagy csak az adott almappára adsz jogot neki és csinálsz rá egy partancsikont amit beteszel neki egy mappába amire van joga (pl a home mappája) - és akkor a home mappájában a parancsikonra kattintva eléri. Ez akkor műxik, ha a Bypass Traverse Checking (Mappaátlépés ellenőrzésének mellőzése) engedélyezve van, de úgy tudom, h ez alapból így van.Na erre rápróbálok, köszi
-
Magnat
veterán
Sziasztok! Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy cégünknél a Drive szolgáltatást használjuk. Eddig nem volt jogosultsági probléma, mert a gyökérben lévő megosztott mappákhoz voltak kollégák rendelve, csoport vagy egyéni jogosultsággal. Most viszont alkönyvtárakat kellene egyének szintjén jogosultságilag kiosztani. A file stationban a jogosultságok szintjén csak bejárás/listázásra adok engedélyt, és alkalmazás erre, ez a mappa és belső mappa, akkor csak egy szintig enged lejjebb. Ha összes leszármazott, akkor viszont valamiért minden fájlt lát a user, pedig nem kellene. Mit rontok el? Ti mit csinálnátok. Sajnos a fájlszerkezetet most nem tudom átmozgatni/átrendezni. De jöttek olyan kollégák, akiknek nem kellene mindent látniuk...
Szia,
olvastam rá valamit egyszer de sajnos nem emléxem, mi volt

Vagy azt tudod, h a mappa listázását kiosztod szintenként amíg az adott mélységig el nem jutsz (érvényes erre: csak ez a mappa), vagy csak az adott almappára adsz jogot neki és csinálsz rá egy partancsikont amit beteszel neki egy mappába amire van joga (pl a home mappája) - és akkor a home mappájában a parancsikonra kattintva eléri. Ez akkor műxik, ha a Bypass Traverse Checking (Mappaátlépés ellenőrzésének mellőzése) engedélyezve van, de úgy tudom, h ez alapból így van. -
Sanya
nagyúr
Mondjon már valaki egy (tapasztalt!!) tuti biztos megoldást android (xiaomi hyper os3)telefon--->nas automatikus biztonsági mentésre.
Most épp a drive-ot próbálgatom, de mindig leáll,kilép stb.. Hozzáteszem bármelyik másik appot a telefon nem dobálja el. Pl reggel félbehagytam egy netflix filmet ,vagy vlc lejátszást, akkor délután rányomok és felugrik úgy mint ha 2 perce tettem volna félre.
A drive zaklat a fókuszált biztonsági mentésével. Oké biztosan széo és jó, de csak akkor ha én is fókuszálok arra hogy ez így legyen.
Nem akarok! Azt akarom elérni , lehetőleg ingyenes megoldással hogy mindenféle körítés nélkül a megadott mappákat, de legalább a kamera mappát beavatkozás nélkül áttolja a nasra ha wifin vagyok.
photos áttolja
-
nagymolnar
tag
Sziasztok! Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy cégünknél a Drive szolgáltatást használjuk. Eddig nem volt jogosultsági probléma, mert a gyökérben lévő megosztott mappákhoz voltak kollégák rendelve, csoport vagy egyéni jogosultsággal. Most viszont alkönyvtárakat kellene egyének szintjén jogosultságilag kiosztani. A file stationban a jogosultságok szintjén csak bejárás/listázásra adok engedélyt, és alkalmazás erre, ez a mappa és belső mappa, akkor csak egy szintig enged lejjebb. Ha összes leszármazott, akkor viszont valamiért minden fájlt lát a user, pedig nem kellene. Mit rontok el? Ti mit csinálnátok. Sajnos a fájlszerkezetet most nem tudom átmozgatni/átrendezni. De jöttek olyan kollégák, akiknek nem kellene mindent látniuk...
-
Raysen623
veterán
-
Intelligencs
őstag
-
ffodi
veterán
Mondjon már valaki egy (tapasztalt!!) tuti biztos megoldást android (xiaomi hyper os3)telefon--->nas automatikus biztonsági mentésre.
Most épp a drive-ot próbálgatom, de mindig leáll,kilép stb.. Hozzáteszem bármelyik másik appot a telefon nem dobálja el. Pl reggel félbehagytam egy netflix filmet ,vagy vlc lejátszást, akkor délután rányomok és felugrik úgy mint ha 2 perce tettem volna félre.
A drive zaklat a fókuszált biztonsági mentésével. Oké biztosan széo és jó, de csak akkor ha én is fókuszálok arra hogy ez így legyen.
Nem akarok! Azt akarom elérni , lehetőleg ingyenes megoldással hogy mindenféle körítés nélkül a megadott mappákat, de legalább a kamera mappát beavatkozás nélkül áttolja a nasra ha wifin vagyok.
Syncthing.
-
boborján2
őstag
-
Multibit
nagyúr
-
Syl
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
-
poirot
őstag
-
Borisz76
nagyúr
-
poirot
őstag
Sziasztok !
Nálatok megy rendesen az NC oldal ?
Nálam bejön de ha a letöltésre kattintok, akkor elviekben beadja a torrent listát.....
De az utolsó feltöltési dátum : 2026-06-13 22:51:22 A.mi.kis.falunk.S10E14.HDTV.HUN.1080i.H.264-JVCViszont a "torrentek naplózása" résznél ( felkiáltó jel ikon a sorban ) látható, hogy azóta több anyag is fel lett töltve....sőt rengeteg.
Böngésző cache már ürítve, böngésző újraindítva.
Google Chrome frissítve...Nem tudom mi lehet a gond.
Majd mindjárt megnézem másik PC-n is.....Nálam sem megy. Az utolsó nekem 23.20kor volt.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Nálatok megy rendesen az NC oldal ?
Nálam bejön de ha a letöltésre kattintok, akkor elviekben beadja a torrent listát.....
De az utolsó feltöltési dátum : 2026-06-13 22:51:22 A.mi.kis.falunk.S10E14.HDTV.HUN.1080i.H.264-JVCViszont a "torrentek naplózása" résznél ( felkiáltó jel ikon a sorban ) látható, hogy azóta több anyag is fel lett töltve....sőt rengeteg.
Böngésző cache már ürítve, böngésző újraindítva.
Google Chrome frissítve...Nem tudom mi lehet a gond.
Majd mindjárt megnézem másik PC-n is..... -
Troy66
junior tag
de miért nem volt máshol is eltárolva pl offline? pendrive vagy más módon? hogy hogy nem volt eddig gond?
telefonodon fent van a nas app? vagy a synology fiókba be vagy jelentkezve? (portál) ha igen, lehet menthető, esetleg supportot megkérdezni - lehet nem te vagy az első ilyen eset.
-
Raysen623
veterán
-
boborján2
őstag
-
Raysen623
veterán
Sziasztok. Fel lehet e valahogyan oldani titkosított meghajtó megosztást kulcs nélkül? Volt egy áramszünet és a kulcs is fel lett másolva a NAS-ra.
-
Troy66
junior tag
A böngésző viszonylag kevés fajta video, és audio formátumot támogat, ha a film nem ilyen akkor nem fogja lejátszani (vagy nincs hang/nics kép). Használj külső programot a lejátszáshoz. A legtöbb lejásztszónak nem gond pl. SMB fájlmegosztáson keresztül lejátszani., Másik egyszerű módszer ha bekapcsolod a NAS-on az SFTP-t, a VLC player rá tud kapcsolódni az SFTP-re, és le is tud játszani ezen keresztül.
Van aki plex és hasonlókat telepít, amelyek át tudják kódolni az adatfolyamot úgy hogy a böngésző is le tudja játszani (persze csak akkor, ha van elég erőforrása a NAS-nak).Persze át is kódolhatod a filmeket pl. MP4 video + MP3 audio minden böngészőben megy.
Én pl. kimaxoltam ezt, mert készítettem a NAS-ra saját filmmegosztó oldalt, php-ben:

Tud webes lejátszót indítani ha a fájl kompatibilis, vagy tud playlist-et letölteni külső lejátszóhoz amit a böngésző automatikusan indíthat. Így a filmek letöltés nélkül is megnézhetők. Tud ideiglenes lejátszó linket is generálni, pl: [link] a link automatikusan kb 1 hétig marad élő.
Az első verzió azért készült ebből, mert a plex és hasonlók kifektették a NAS-omban levő celeron procit, ennek meg minimális a processzorigénye.
Ezek jó ötletek,
Új hozzászólás Aktív témák
-
101895 - 101801
101895 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Quake Champions
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- iPad Air (M4) 256GB Wi-Fi Space Gray, garancia 2027 májusig
- Nubia RedMagic 11 PRO 144Hz, 16GB RAM, 512GB, Snapdragon 8 Gen5 - 2 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Akku: 100%, Megkímélt, Független, Adatkábel, Doboz, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Lenovo 300e 2nd Gen touch, 360 tablet mód, SSD, jó akku, számla, gar, win 11 kompatibilis
- Lenovo ThinkPad E14 Gen 5 13.gen FHD+ FÓLIÁS TÖRÉSGARANCIÁVAL!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H81M-DGS R2.0 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB Patriot Viper 4133Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 8 G1i 13"FHD notebook - Ultra 5 225U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Iris W11

Mentett képek vannak a HDD-n és pár rövidfilmem.

De tuti az én bénázásom. A wd sokkal egyszerűbb volt, de abba meg nem tetszettt a sok korlátozás. Az applikációja egy 0!

A munkáját meg hagyjuk, nagyon durva állapotot hagyott maga után.