Hirdetés
-
101815 - 101701
101815 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Mondjon már valaki egy (tapasztalt!!) tuti biztos megoldást android (xiaomi hyper os3)telefon--->nas automatikus biztonsági mentésre.
Most épp a drive-ot próbálgatom, de mindig leáll,kilép stb.. Hozzáteszem bármelyik másik appot a telefon nem dobálja el. Pl reggel félbehagytam egy netflix filmet ,vagy vlc lejátszást, akkor délután rányomok és felugrik úgy mint ha 2 perce tettem volna félre.
A drive zaklat a fókuszált biztonsági mentésével. Oké biztosan széo és jó, de csak akkor ha én is fókuszálok arra hogy ez így legyen.
Nem akarok! Azt akarom elérni , lehetőleg ingyenes megoldással hogy mindenféle körítés nélkül a megadott mappákat, de legalább a kamera mappát beavatkozás nélkül áttolja a nasra ha wifin vagyok.
Syncthing.
-
boborján2
őstag
Mondjon már valaki egy (tapasztalt!!) tuti biztos megoldást android (xiaomi hyper os3)telefon--->nas automatikus biztonsági mentésre.
Most épp a drive-ot próbálgatom, de mindig leáll,kilép stb.. Hozzáteszem bármelyik másik appot a telefon nem dobálja el. Pl reggel félbehagytam egy netflix filmet ,vagy vlc lejátszást, akkor délután rányomok és felugrik úgy mint ha 2 perce tettem volna félre.
A drive zaklat a fókuszált biztonsági mentésével. Oké biztosan széo és jó, de csak akkor ha én is fókuszálok arra hogy ez így legyen.
Nem akarok! Azt akarom elérni , lehetőleg ingyenes megoldással hogy mindenféle körítés nélkül a megadott mappákat, de legalább a kamera mappát beavatkozás nélkül áttolja a nasra ha wifin vagyok.
-
Multibit
nagyúr
-
Syl
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
-
poirot
őstag
-
Borisz76
nagyúr
-
poirot
őstag
Sziasztok !
Nálatok megy rendesen az NC oldal ?
Nálam bejön de ha a letöltésre kattintok, akkor elviekben beadja a torrent listát.....
De az utolsó feltöltési dátum : 2026-06-13 22:51:22 A.mi.kis.falunk.S10E14.HDTV.HUN.1080i.H.264-JVCViszont a "torrentek naplózása" résznél ( felkiáltó jel ikon a sorban ) látható, hogy azóta több anyag is fel lett töltve....sőt rengeteg.
Böngésző cache már ürítve, böngésző újraindítva.
Google Chrome frissítve...Nem tudom mi lehet a gond.
Majd mindjárt megnézem másik PC-n is.....Nálam sem megy. Az utolsó nekem 23.20kor volt.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Nálatok megy rendesen az NC oldal ?
Nálam bejön de ha a letöltésre kattintok, akkor elviekben beadja a torrent listát.....
De az utolsó feltöltési dátum : 2026-06-13 22:51:22 A.mi.kis.falunk.S10E14.HDTV.HUN.1080i.H.264-JVCViszont a "torrentek naplózása" résznél ( felkiáltó jel ikon a sorban ) látható, hogy azóta több anyag is fel lett töltve....sőt rengeteg.
Böngésző cache már ürítve, böngésző újraindítva.
Google Chrome frissítve...Nem tudom mi lehet a gond.
Majd mindjárt megnézem másik PC-n is..... -
Troy66
junior tag
de miért nem volt máshol is eltárolva pl offline? pendrive vagy más módon? hogy hogy nem volt eddig gond?
telefonodon fent van a nas app? vagy a synology fiókba be vagy jelentkezve? (portál) ha igen, lehet menthető, esetleg supportot megkérdezni - lehet nem te vagy az első ilyen eset.
-
Raysen623
veterán
-
boborján2
őstag
-
Raysen623
veterán
Sziasztok. Fel lehet e valahogyan oldani titkosított meghajtó megosztást kulcs nélkül? Volt egy áramszünet és a kulcs is fel lett másolva a NAS-ra.
-
Troy66
junior tag
A böngésző viszonylag kevés fajta video, és audio formátumot támogat, ha a film nem ilyen akkor nem fogja lejátszani (vagy nincs hang/nics kép). Használj külső programot a lejátszáshoz. A legtöbb lejásztszónak nem gond pl. SMB fájlmegosztáson keresztül lejátszani., Másik egyszerű módszer ha bekapcsolod a NAS-on az SFTP-t, a VLC player rá tud kapcsolódni az SFTP-re, és le is tud játszani ezen keresztül.
Van aki plex és hasonlókat telepít, amelyek át tudják kódolni az adatfolyamot úgy hogy a böngésző is le tudja játszani (persze csak akkor, ha van elég erőforrása a NAS-nak).Persze át is kódolhatod a filmeket pl. MP4 video + MP3 audio minden böngészőben megy.
Én pl. kimaxoltam ezt, mert készítettem a NAS-ra saját filmmegosztó oldalt, php-ben:

Tud webes lejátszót indítani ha a fájl kompatibilis, vagy tud playlist-et letölteni külső lejátszóhoz amit a böngésző automatikusan indíthat. Így a filmek letöltés nélkül is megnézhetők. Tud ideiglenes lejátszó linket is generálni, pl: [link] a link automatikusan kb 1 hétig marad élő.
Az első verzió azért készült ebből, mert a plex és hasonlók kifektették a NAS-omban levő celeron procit, ennek meg minimális a processzorigénye.
Ezek jó ötletek,
-
Troy66
junior tag
átkódolod a videót/hangod ez az egyik opció.
másik csinálsz pl egy plex vagy hasonló szervert
3. hálózatból nézed, ha elérhető hálózatilag pl egy vlc-vel. -
Kwisatz
tag
-
Mezga Aladár
veterán
-
PhoenixK
őstag
Egy sima Torx csavarhúzó is megteszi, emlékeim szerint T5 (bár most nem vagyok biztos benne)
-
Kwisatz
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy használt ds2413+ nas-t. Sajnos a kicsomagolás után láttam meg, hogy a drive cage lockolva van. Kulcs nincs, eladónál sem.
Van esetleg vakakinek ilyen nas-hoz kulcsa másolás céljából?Előre is köszönöm!
Üdv
D -
Virag.h
aktív tag
-
ekkold
őstag
Legyen publikus IP címed, meg valamilyen dinamikus DNS-ed, akár az is jó amit írtál. A synology-n kapcsold be az SFTP-t, de a routeren külső portnak ne a standard 22-es portot add meg, hogy ne legyen felesleges támadásnak kitéve, hanem válassz valmilyen 20000 feletti portot (pl. 48322) és így a vlc.sajatnev.synology.me:48322 címmel csatlakozz. A felhasználó, amivel majd belépsz ne legyen rendszergazda jogú, csak a filmes mappákhoz legyen hozzáférése, és csak olvasási joggal. A jelszava legyen kellően hosszú és biztonságos. Ha a routered valami ügyesebb típus, akkor beállíthatsz egyéb extra védelmet is.
-
modd3r
őstag
-
huan
őstag
PC-n és laptopon VPN-t használnék, és ezen át bármilyen lejátszó program ami helyi hálóban is megy (MPC-BE, VLC player, SMPlayer). Mobil eszközön DS-file alkalmazással elérhetők a fájlok, és ezen át bármilyen médialejátszó alkalmazás pl. VLC player, MX Player pro, stb... de akár ezen is futhat VPN.
Ezeken kívül pl. a VLC player tud sftp linkről is videót lejátszani, tehát ha a nas-on beállítod az sftp-t , (és kifordítod a net felé valamilyen porton - persze semmiképpen se a standard 22-es porton).
Én készítettem saját alkalmazást a nas-ra (nem túl acélos - J1900 procival megy), itt is megosztottam róla képeket korábban. [link]Sziasztok,
Ha VLC-hez SFTP-n nyitok egy portot és pluszban fordított proxy-val maszk mögé teszem, tehát pl. vlc.sajatnev.synology.me-n elérem VLC-vel az biztonság szempontjából mennyire jó? Olvasásra csinálnék hozzá felhasználót.
Köszi! -
AiRLAC
veterán
Segítséget kérnék!
Tegnap egy tervezett áramszünet miatt leállítottam a NAS-t (Syno 120j), de délután indítás után nem indultak el a szolgáltatások (egyik sem), és indítani sem tudtam őket. Sem Plex, sem DS, semmi. Nyilván többszöri újraindítás megvolt. A lemezt jónak mutatja, de pl. terminál sincs. Van valami ötlet, hogy hogyan tudnám érletre kelteni?
Köszi!IP címet kap a routertől? Pingelhető?
-
modd3r
őstag
Segítséget kérnék!
Tegnap egy tervezett áramszünet miatt leállítottam a NAS-t (Syno 120j), de délután indítás után nem indultak el a szolgáltatások (egyik sem), és indítani sem tudtam őket. Sem Plex, sem DS, semmi. Nyilván többszöri újraindítás megvolt. A lemezt jónak mutatja, de pl. terminál sincs. Van valami ötlet, hogy hogyan tudnám érletre kelteni?
Köszi! -
Essejó
veterán
-
tobias40
veterán
Par hete mar beszamoltam h elerhetetlen a nas szoval nem tudok sehogy belepni semilyen modszerrel a dsm be.
De ettol fuggetlenul uzelem a nas...
Plex hasznalhato
Torrentek mennek felA legutobb kenyszeritett ujrainditassal sikerult ujra elernem ami tartott kb egy hetig majd most ujra elojott...
Ismet kenyszeritett ujrainditas es ismet sikerult belepnem..,Mi lehet a baj? Valamelyik "egyseg kezdi megadni magat?
A merevlemezekett tobbszor is lefuttattam
es semmi hibat nem irt ki...😕Fix ip van beállítva a NAS-nak?
-
Virag.h
aktív tag
Par hete mar beszamoltam h elerhetetlen a nas szoval nem tudok sehogy belepni semilyen modszerrel a dsm be.
De ettol fuggetlenul uzelem a nas...
Plex hasznalhato
Torrentek mennek felA legutobb kenyszeritett ujrainditassal sikerult ujra elernem ami tartott kb egy hetig majd most ujra elojott...
Ismet kenyszeritett ujrainditas es ismet sikerult belepnem..,Mi lehet a baj? Valamelyik "egyseg kezdi megadni magat?
A merevlemezekett tobbszor is lefuttattam
es semmi hibat nem irt ki...😕 -
ekkold
őstag
A böngésző viszonylag kevés fajta video, és audio formátumot támogat, ha a film nem ilyen akkor nem fogja lejátszani (vagy nincs hang/nics kép). Használj külső programot a lejátszáshoz. A legtöbb lejásztszónak nem gond pl. SMB fájlmegosztáson keresztül lejátszani., Másik egyszerű módszer ha bekapcsolod a NAS-on az SFTP-t, a VLC player rá tud kapcsolódni az SFTP-re, és le is tud játszani ezen keresztül.
Van aki plex és hasonlókat telepít, amelyek át tudják kódolni az adatfolyamot úgy hogy a böngésző is le tudja játszani (persze csak akkor, ha van elég erőforrása a NAS-nak).Persze át is kódolhatod a filmeket pl. MP4 video + MP3 audio minden böngészőben megy.
Én pl. kimaxoltam ezt, mert készítettem a NAS-ra saját filmmegosztó oldalt, php-ben:

Tud webes lejátszót indítani ha a fájl kompatibilis, vagy tud playlist-et letölteni külső lejátszóhoz amit a böngésző automatikusan indíthat. Így a filmek letöltés nélkül is megnézhetők. Tud ideiglenes lejátszó linket is generálni, pl: [link] a link automatikusan kb 1 hétig marad élő.
Az első verzió azért készült ebből, mert a plex és hasonlók kifektették a NAS-omban levő celeron procit, ennek meg minimális a processzorigénye.
-
Bence_
tag
-
Magnat
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy DS1019+ NAS 5 x 16TB Seagate Ironwolf Pro HDD-vel. Az egyik éppen meghalni készül nagyjából 56000+ óra, azaz kb 6,5 év futás után.
A maradék négy HDD közül 2 ugyanúgy 56000 óránál tart, míg kettő olyan 36000 óránál
Ki kellene cserélni, de elbizonytalanodtam, hogy vegyek megint IronWolf Pro-t vagy inkább WD Red Pro-t?
Az ára szinte ugyanannyi (Red Pro +4800 Ft)
Ami érdekelne, hogy melyik lenne a jobb választás?
Az merült fel bennem, hogy van-e bármilyen előnye vagy hátránya, ha egyforma illetve nem egyforma lemezeket használok? Illetve van-e bármelyik annyival jobb, mint a másik, ami miatt megérné inkább azt venni?
Előre is köszi!Szia,
sztem ilyen szinten bármelyik jó, azaz teljesen lutri, h melyik meddig bírja ... melóhelyemen van egy szerver 8db 6TB-os Purple-lel, 2016 óta megy, akkor bekerült 6 diszk, két év múlva még kettő, 64 kamera dolgozik rájuk 7/24-ben (RAID5) ... december óta a 8 lemezből 3 megdöglött, de úgy, h az első 6-ból egy, plusz a második körben berakott kettő. Ez alapján a második sorozat 100%-a behalt, míg az elsőnek csak a 16%-a, ráadásul azok 2 évvel régebben mennek ... és mind WD Purple csak másik szériából ...
-
Essejó
veterán
-
Nethooligan
tag
-
Nethooligan
tag
Ne fesd az ördögöt a falra PLS!
A kernelnapló szerint a másik 4 lemeznél egyetlen olvasási hiba sem volt. Remélem a rebuildet kibírják. -
Bence_
tag
Sziasztok!
Ezzel lehet valamit tenni, hogy böngészőben tudjak a NAS-ról filmet nézni?
Ha a megnyitás új lapon-t választom, akkor sincs hangja.
Köszi!
-
Chrys_
addikt
Sziasztok!
Adott egy DS1019+ NAS 5 x 16TB Seagate Ironwolf Pro HDD-vel. Az egyik éppen meghalni készül nagyjából 56000+ óra, azaz kb 6,5 év futás után.
A maradék négy HDD közül 2 ugyanúgy 56000 óránál tart, míg kettő olyan 36000 óránál
Ki kellene cserélni, de elbizonytalanodtam, hogy vegyek megint IronWolf Pro-t vagy inkább WD Red Pro-t?
Az merült fel bennem, hogy van-e bármilyen előnye vagy hátránya, ha egyforma illetve nem egyforma lemezeket használok? Illetve van-e bármelyik annyival jobb, mint a másik, ami miatt megérné inkább azt venni?
Előre is köszi!4TB WD RED-k vannak nálam 102000+ óránál.
-
Essejó
veterán
Az eltérő gyártóra gondoltam: Seagate Ironwolf Pro vs. WD Red Pro.
CMR azonos, kapacitás azonos, fordulatszám azonos.
Cache méret eltér, gyártó eltér.
Végül is maradtam az IronWolf Pro-nál. Elvileg azóta más a sorozatszáma, remélhetőleg nem gyártási hibás. Bár van rá 5 év garancia, addig az csak kiderül. Redundancia van, igaz csak egy lemez meghibásodása ellen védett, de ha ez gyártási hibás és tönkremegy, akkor is egyedüli ilyen lemez.Na ja. De ha a kötet helyreállítása közben esetleg egy másik HDD is jobb létre szenderül, na az még tud "vicces" helyzetet eredményezni.
Volt rá példa a PH történetében.
-
Nethooligan
tag
Mire gondolsz pontosan?
CMR az összes lemez.
Kapacitás azonos.
Fordulatszám azonos ?
Cache méret azonos?
Gyártó azonos ?Fordulatszám lehet még fontos , hogy azonos legyen....de az eltérő gyártó már nem gond.
Sőt.....eltérő gyártók más-más sorozatú lemezeinél lehet hibás széria is.....
Nekem volt annó 12 db azonos , 4 Tb-s lemezem.....mint kiderült sorozat gyártási hibás volt és 1 év alatt 5 vagy 6 lemez is lehalt.
Tehát ilyen szempontból még jobb is ha eltérőek a lemezek....persze mindez akkor jó ha redundancia van....azaz 1 vagy 2 lemez meghibásodása ellen védett a kötet.Az eltérő gyártóra gondoltam: Seagate Ironwolf Pro vs. WD Red Pro.
CMR azonos, kapacitás azonos, fordulatszám azonos.
Cache méret eltér, gyártó eltér.
Végül is maradtam az IronWolf Pro-nál. Elvileg azóta más a sorozatszáma, remélhetőleg nem gyártási hibás. Bár van rá 5 év garancia, addig az csak kiderül. Redundancia van, igaz csak egy lemez meghibásodása ellen védett, de ha ez gyártási hibás és tönkremegy, akkor is egyedüli ilyen lemez. -
Borisz76
nagyúr
Köszi!
Az egyforma vs nem egyforma HDD-knek nincsen jelentősége?Mire gondolsz pontosan?
CMR az összes lemez.
Kapacitás azonos.
Fordulatszám azonos ?
Cache méret azonos?
Gyártó azonos ?Fordulatszám lehet még fontos , hogy azonos legyen....de az eltérő gyártó már nem gond.
Sőt.....eltérő gyártók más-más sorozatú lemezeinél lehet hibás széria is.....
Nekem volt annó 12 db azonos , 4 Tb-s lemezem.....mint kiderült sorozat gyártási hibás volt és 1 év alatt 5 vagy 6 lemez is lehalt.
Tehát ilyen szempontból még jobb is ha eltérőek a lemezek....persze mindez akkor jó ha redundancia van....azaz 1 vagy 2 lemez meghibásodása ellen védett a kötet. -
Nethooligan
tag
-
Borisz76
nagyúr
Mindkettő kinézett CMR (ahogy a bent maradó 4 régi is) és mindkettő 5 év garit ad.
Mondjuk igen, ezek alapján eldőlhetett volna.Szerintem innentől a szimpátia fog dönteni.
Esetleg keress valami statisztikát , hogy melyik hibásodott meg többször , s így marad a másik , ami vételre alkalmasabb. -
Nethooligan
tag
-
Ablakos
addikt
Ha volume1 raid1 kötetet kiveszem, akkor (2db hdd) akkor a rendszer ugyanúgy bootol? Először ezek lettek néhány éve beillesztve a synoba.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok!
Előre is köszi!CMR vs SMR az elsődleges szempont.
Aztán a garancia hossza. -
Nethooligan
tag
Sziasztok!
Előre is köszi! -
Borisz76
nagyúr
Na, jelentem tisztelettel mindkét kliens megy és aktívak is.
NC-on látszik szépen a feltöltési sebesség és a darabszám is.
Relytéj RT-nek kell megoldania az ügyet
-
Borisz76
nagyúr
Melyik verzióról van szó? Amelyikre azt írtam, hogy lehet, hogy még kiforratlan?

Amúgy valamelyik régi verzió nekem is csinálta, valószínűleg olyankor amikor töröltem egy letöltött filmet, de nem vettem ki a torrentlistából ill. a seedből, de lehet, hogy amúgy is csinálta volna. betettem feladatidőzítőbe, hogy hetente egyszer (pl. szerda éjjel 3-kor) induljon újra a qBittorrent, attól kezdve nem volt vele gond... de most próbaképpen kiveszem, mert lehet, hogy nincs már szükség erre.Qbittorrent 5.2.1 van telepítve.....igen erre írtad, hogy kiforratlan.
Bár tegnap a DS is szórakozott....
Szerintem az bolondította meg a QBitet is.
Ha hazaértem , ránézek , hogy most mi a helyzet.
Mert ma reggel ment mindkettő gond nélkül....DS kb 3000 , QB kb 10 torrent.... -
ekkold
őstag
Sziasztok !
Az mitől lehet, hogy állandóan leáll a qbittorrent ?
A csomagkezelési központba belépve a csomag indítása lehetséges.
Indítás után jó és a felülete is elérhető.
Majd kb 20-30 percel később a webUI oldal nem elérhető.
Visszanézek a csomagkezelőbe és megint le van állva a qbit...
Már nas restart is volt....nem oldotta meg.
Reggel óta ezzel sz@pok.Melyik verzióról van szó? Amelyikre azt írtam, hogy lehet, hogy még kiforratlan?

Amúgy valamelyik régi verzió nekem is csinálta, valószínűleg olyankor amikor töröltem egy letöltött filmet, de nem vettem ki a torrentlistából ill. a seedből, de lehet, hogy amúgy is csinálta volna. betettem feladatidőzítőbe, hogy hetente egyszer (pl. szerda éjjel 3-kor) induljon újra a qBittorrent, attól kezdve nem volt vele gond... de most próbaképpen kiveszem, mert lehet, hogy nincs már szükség erre. -
PhoenixK
őstag
Szia!
Én itt csináltam meg,jelenleg még az itthoni hálózatban van mindkettő nas,így átmásolt mindent a mai napig.Elviszem majd a másik helyre de akkor majd a dynds-el kell majd megoldanom mert az ip cím változni fog idővel.OpenVpn-el próbálom megoldani,gondolom majd az ovpn file-be kell beleszerkesztenem az itthoni nas dyndns-ét.
Ez a sima rsync. A Drive elönye annyi lenne, hogy a sync-feladatot relatív rugalmasan lehet módosítani, amennyiben a cél változik. rsync-et nem tudom, mennyire veszi komolyan, ha változik a távoli cím.
Az rsync-nek viszont kell a VPN, vagy a nyitott port. A VPN mindenképpen biztonságosabb és jobb. -
tobias40
veterán
Szia!
Én itt csináltam meg,jelenleg még az itthoni hálózatban van mindkettő nas,így átmásolt mindent a mai napig.Elviszem majd a másik helyre de akkor majd a dynds-el kell majd megoldanom mert az ip cím változni fog idővel.OpenVpn-el próbálom megoldani,gondolom majd az ovpn file-be kell beleszerkesztenem az itthoni nas dyndns-ét.
-
Borisz76
nagyúr
Neked akkor nem containerben fut igaz?
Én most csak hirtelen bedobtam a kommented a chatgbe odaírva hogy syno nas, appként telepített torrent és elég sok induló pontot adott amit megnézhetnék, de ezt neked kell megtenni.
Nekem containerben fut, megnézve most, 42 napja folyamatosan. (Akkor volt hosszabb áramszünet)
Köszi a tippet.
Rákeresek majd.
Igen , natív-ként fut , nem konténerben. -
smc
addikt
Sziasztok !
Reggel óta ezzel sz@pok.Neked akkor nem containerben fut igaz?
Én most csak hirtelen bedobtam a kommented a chatgbe odaírva hogy syno nas, appként telepített torrent és elég sok induló pontot adott amit megnézhetnék, de ezt neked kell megtenni.
Nekem containerben fut, megnézve most, 42 napja folyamatosan. (Akkor volt hosszabb áramszünet)
-
PhoenixK
őstag
Sziasztok!
Synology nas-ra(220+) rögzítek Tapo kamerákkal,ezeknek a felvételeknek saját könyvtárai vannak.
Ezekről szeretnék másolatot tenni egy másik távoli synora(212j),nem biztonsági mentés hanem egy "biztonsági másolat" kellene.
Van .....synology.me dns ezen a gépen meg az itthonin is.
Mp4-be vannak a felvételek ha ez számít.
Telekom optika van mindkettő helyen,itthon saját router a távoli helyen a telekomos sagem 5670 talán van.Mit hogyan a legegyszerűbben ha csak sima másolat kell ,mondjuk napi másolással,és csak az új felvételeket máolja át ha már korábban átment az előző nap.
Köszi előre is!
Én erre a synology drive-ot használom. Ott (majdnem) real time sync van, tehát ha egy file-t lezár, az megy is a másik NAS-ra
-
Ablakos
addikt
Raid1-ben btrfs fájlrendszerrel van egy kötetem. Ez fizikailag áthelyezhető és használható linux OS alatt? (mdadm kezeli stb.)
-
boborján2
őstag
Sziasztok !
Reggel óta ezzel sz@pok.Erre én is kíváncsi vagyok. Mert 2-3 hetente egyszer nekem is leáll.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Reggel óta ezzel sz@pok. -
tobias40
veterán
Sziasztok!
Synology nas-ra(220+) rögzítek Tapo kamerákkal,ezeknek a felvételeknek saját könyvtárai vannak.
Ezekről szeretnék másolatot tenni egy másik távoli synora(212j),nem biztonsági mentés hanem egy "biztonsági másolat" kellene.
Van .....synology.me dns ezen a gépen meg az itthonin is.
Mp4-be vannak a felvételek ha ez számít.
Telekom optika van mindkettő helyen,itthon saját router a távoli helyen a telekomos sagem 5670 talán van.Mit hogyan a legegyszerűbben ha csak sima másolat kell ,mondjuk napi másolással,és csak az új felvételeket máolja át ha már korábban átment az előző nap.
Köszi előre is!
-
Ablakos
addikt
Szénné olvastam, már attól féltem elküld a fenébe. A megoldás: az rsync be sem volt kapcsolva a synon. Azt hittem, ha ssh-val minden rendben, akkor az rsync is működik.
-
allein
addikt
Sehogy nem sikerül rsynccel másolnom syno és linux között. Már jelszó bekérés előtt van figyelmeztetés és helyes jelszó megadás után csak permission denied.
$ rsync -avzn -e "ssh -p 2022" Rendszergazda@192.168.200.3:/volume1/App/ app/
** WARNING: connection is not using a post-quantum key exchange algorithm.
** This session may be vulnerable to "store now, decrypt later" attacks.
** The server may need to be upgraded. See https://openssh.com/pq.html
Rendszergazda@192.168.200.3's password:
Permission denied, please try again.
rsync: connection unexpectedly closed (0 bytes received so far) [Receiver]
rsync error: error in rsync protocol data stream (code 12) at io.c(232) [Receiver=3.4.1]Valaki találkozott hasonló gonddal? Két linux között gond nélkül megy az rsync.
Szia, chat GPT tud segíteni, ajánlom
Én is vele dolgozom. #101751 - a két SSD-t rákötöttem Magician-re, utána vissza a NAS-ba, igaz, hogy most a helyük megváltozott, a hőmérséklet most már rendben van.
-
Ablakos
addikt
Sehogy nem sikerül rsynccel másolnom syno és linux között. Már jelszó bekérés előtt van figyelmeztetés és helyes jelszó megadás után csak permission denied.
$ rsync -avzn -e "ssh -p 2022" Rendszergazda@192.168.200.3:/volume1/App/ app/
** WARNING: connection is not using a post-quantum key exchange algorithm.
** This session may be vulnerable to "store now, decrypt later" attacks.
** The server may need to be upgraded. See https://openssh.com/pq.html
Rendszergazda@192.168.200.3's password:
Permission denied, please try again.
rsync: connection unexpectedly closed (0 bytes received so far) [Receiver]
rsync error: error in rsync protocol data stream (code 12) at io.c(232) [Receiver=3.4.1]Valaki találkozott hasonló gonddal? Két linux között gond nélkül megy az rsync.
-
Multibit
nagyúr
-
allein
addikt
-
Multibit
nagyúr
Sziasztok, SSD topikban azt javasolták itt érdeklődjek ebben a topikban. Érdekelne a véleményetek, mi az oka amiért a két SSD-nek ennyire eltér a hőmérséklete? DS620 Slim, volt már korábban benne a múltban, másik alkalommal 6 db 1.9TB PPM883 SSD, ott ilyen jellegű eltérés egyáltalán nem volt. A 4 darab QVO egyelőre csak be lettek helyezve a NAS-ba, nincs rajtuk semmilyen mozgás, aktívitás.

Jelöld meg az SSD-ket és cserélgesd őket a slot-ok között! Így kiderül, hogy SSD, vagy hely specifikus a jelenség.
-
allein
addikt
Sziasztok, SSD topikban azt javasolták itt érdeklődjek ebben a topikban. Érdekelne a véleményetek, mi az oka amiért a két SSD-nek ennyire eltér a hőmérséklete? DS620 Slim, volt már korábban benne a múltban, másik alkalommal 6 db 1.9TB PPM883 SSD, ott ilyen jellegű eltérés egyáltalán nem volt. A 4 darab QVO egyelőre csak be lettek helyezve a NAS-ba, nincs rajtuk semmilyen mozgás, aktívitás.

-
AiRLAC
veterán
Amúgy pl. ncore esetén többféle RSS könyvjelző is létrehozható, és ezek összerendelhetők a kategóriákkal. Így minden kapásból a megfelelő helyre töltődik le... 1000x kényelmesebb és gyorsabb, mint kézzel hozzáadogatni a torrenteket.
Amúgy NAS-ra még lehet, hogy nem elég kiforrott az 5.2.x, sokan visszamentek az 5.1.4-re (én is). Talán majd ha lesz libtorrent 2.1 is.
Nálam is ez van, minden kategóriához külön RSS és egyből ahhoz adom hozzá.
-
Borisz76
nagyúr
Abban az ablakban ahol hozzáadod a torrent fájlt, ki lehet választani a kategóriát, és akkor automatikusan kitölti a letöltési útvonalat ill. mappát.. Persze ehhez létre kell hoznod a kategóriákat a qBitben. Viszont ha ez megvan akkor utólag is hajlandó (sőt akár letöltés közben is) áthelyezni a torrentet másik mappába, elég csak a kategóriát átváltani. Libtorrent 2.x esetén tud mozgatást is (köteten belül) ekkor sok Gb-nyi anyag mozgatása is egy pillanat alatt megvan.
Portot nyitni ehhez is célszerű, hogy aktív legyen.
Abban az ablakban ahol hozzáadod a torrent fájlt, ki lehet választani a kategóriát, és akkor automatikusan kitölti a letöltési útvonalat ill. mappát.. Persze ehhez létre kell hoznod a kategóriákat a qBitben.
Most csinálom a kategóriákat.
Viszont ha ez megvan akkor utólag is hajlandó (sőt akár letöltés közben is) áthelyezni a torrentet másik mappába, elég csak a kategóriát átváltani. Libtorrent 2.x esetén tud mozgatást is (köteten belül) ekkor sok Gb-nyi anyag mozgatása is egy pillanat alatt megvan.
Ez jó funkció.
1 db kötetem van....akkor ez nem gond.Portot nyitni ehhez is célszerű, hogy aktív legyen.
Ezt is megcsinálom amint végzek a kategóriákkal. -
ekkold
őstag
Sziasztok !
Próba erejéig telepítettem a qBittorrent v5.2.1 NATÍV alkalmazást.
Jelenleg a DS aktív mert a routerben beállítottam a port forward-ot.
A qBittorrent viszont passzív.
Jól gondolom, hogy ennek is fixálnom kell a portját a szoftverben ....majd egy új port továbbítási szabályt kell létrehoznom a routerben ?!Megjegyzés :
Próba miatt jelenleg mindkét kliens fut.
DS-ben marad a jelenlegi 3000+ torrent.
Az újakat viszont már a qBittorrent-el töltöm le és seed-elem.Elsőre nagyon hasonló a Utorrent-hez , amit évekkel ezelőtt még Windows-os gépen használtam.
Egy dologgal viszont nem vagyok kibékülve....vagy valamit nem jól csinálok.
Én a letöltött torrent fájlt kézzel adom hozzá.
És itt jön a gondom.
Minden eggyes anyagnak van saját kategorizált mappája.
Borzalmas a mappa elérése és kijelölése.
Ugye meg van adva egy "alap" mappa : Download
Ezen belül a kategóriák mappái :
- Dokumentum filmek
- Dokumentum Sorozatok
- Filmek
- Filmek 4K
- Filmek Felirat
- Sorozatok
- Sorozatok Felirat
- Mese
- Mp3
- Programok
....stb....stb.Torrent betöltésnél így jelenik meg a mentés helye :
/volume1/Download
Azaz a gyökérbe mentene....
Kézzel kell utána írnom : "/" és , akkor lenyíthatóvá válik a kis ablak...aztán azon belül elmegyek mondjuk a Dokumentum Sorozatok-hoz :
/volume1/Download/Dokumentum SorozatokNincs valami "szebb" megoldás erre....mert ez így katasztrófa 2-3 torrent esetében is !!!
Amúgy pl. ncore esetén többféle RSS könyvjelző is létrehozható, és ezek összerendelhetők a kategóriákkal. Így minden kapásból a megfelelő helyre töltődik le... 1000x kényelmesebb és gyorsabb, mint kézzel hozzáadogatni a torrenteket.
Amúgy NAS-ra még lehet, hogy nem elég kiforrott az 5.2.x, sokan visszamentek az 5.1.4-re (én is). Talán majd ha lesz libtorrent 2.1 is.
-
ekkold
őstag
Sziasztok !
Jól gondolom, hogy ennek is fixálnom kell a portját a szoftverben ....majd egy új port továbbítási szabályt kell létrehoznom a routerben ?!Megjegyzés :
Az újakat viszont már a qBittorrent-el töltöm le és seed-elem.Elsőre nagyon hasonló a Utorrent-hez , amit évekkel ezelőtt még Windows-os gépen használtam.
És itt jön a gondom.
- Dokumentum filmek
- Dokumentum Sorozatok
- Filmek
- Filmek 4K
- Filmek Felirat
- Sorozatok
- Sorozatok Felirat
- Mese
- Mp3
- Programok
/volume1/Download
Kézzel kell utána írnom : "/" és , akkor lenyíthatóvá válik a kis ablak...aztán azon belül elmegyek mondjuk a Dokumentum Sorozatok-hoz :
/volume1/Download/Dokumentum SorozatokNincs valami "szebb" megoldás erre....mert ez így katasztrófa 2-3 torrent esetében is !!!
Abban az ablakban ahol hozzáadod a torrent fájlt, ki lehet választani a kategóriát, és akkor automatikusan kitölti a letöltési útvonalat ill. mappát.. Persze ehhez létre kell hoznod a kategóriákat a qBitben. Viszont ha ez megvan akkor utólag is hajlandó (sőt akár letöltés közben is) áthelyezni a torrentet másik mappába, elég csak a kategóriát átváltani. Libtorrent 2.x esetén tud mozgatást is (köteten belül) ekkor sok Gb-nyi anyag mozgatása is egy pillanat alatt megvan.
Portot nyitni ehhez is célszerű, hogy aktív legyen.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
És itt jön a gondom.
- Dokumentum filmek
- Dokumentum Sorozatok
- Filmek
- Filmek 4K
- Filmek Felirat
- Sorozatok
- Sorozatok Felirat
- Mese
- Mp3
- Programok
/volume1/Download
-
Csixi68
tag
Akinek van kedve tesztelheti !!!
Torrent Audit v5.6.9A csomag:
✅torrent_audit_v5_6_9.php
és
✅egyeni_beallitasok.php
ebben vannak:
- DSM IP cím
- DSM port
- felhasználónév
.....DSM belépési joggal
.....Download Station használati joggal
- jelszó
Ezt a Notepad++ programmal kell módosítani.NAS-ra kell :
- Download Station
- WebStation
- PHP 7.4 vagy PHP 8.0 vagy PHP 8.1....régebbi verzió nem javasolt.
- Hozz létre egy MAPPÁT a gyökérben.
- Másold bele a :
-torrent_audit_v5_6_9.php-t
és a módosított- egyeni_beallitasok.php-t.Megnyitása :
http://nas-ip/mappád/torrent_audit_v5_6_9.php
vagy
http://xxx.xxx.x.x:dsmport/torrent_audit_v5_6_7.phpA Program induláskor 10-20-30 mp-ig dolgozik.
A torrentek számától függően.
A DS-től kéri le az adatokat ...melyeket cache fájlba ment.
Létrehozza a következő fájlokat :- torrent_audit_cache.json- torrent_audit_history.json- torrent_audit_cache.lockTehát az első indulás több idő.
Ám ezután már cache-ből dolgozik ezért villámgyors.Van benne :
- Világos / Sötét mód
- Frissítés gomb az adatok újboli lekéréséhez.
- Utolsó lekérdezés időpont kijelzése.
- Összes torrent mennyisége.
- Unregistered torrentek mennyisége.
- Tracker hibák mennyisége.
- Összes hiba mennyisége.
- Hibaarány százalékban kifejezve.Ha több Tracker-ről is talál anyagot , akkor trackerenként szűrhető lesz a lista.
.rar fájlba csomagolva letölthető tőlem a NAS-ról :
http://gofile.me/7aRJm/80QPrIC2gÖrök hála és ezer köszönet!
-
Borisz76
nagyúr
és
✅egyeni_beallitasok.php
ebben vannak:
- DSM IP cím
- DSM port
- felhasználónév
.....DSM belépési joggal
- jelszó
- Download Station
- WebStation
- Másold bele a :
vagy
http://xxx.xxx.x.x:dsmport/torrent_audit_v5_6_7.phpA Program induláskor 10-20-30 mp-ig dolgozik.
Létrehozza a következő fájlokat :- torrent_audit_cache.json- torrent_audit_history.json- torrent_audit_cache.lockTehát az első indulás több idő.
- Világos / Sötét mód
- Hibaarány százalékban kifejezve.Ha több Tracker-ről is talál anyagot , akkor trackerenként szűrhető lesz a lista.
http://gofile.me/7aRJm/80QPrIC2gAki járatos a PHP -ban...át is nézheti mert ugye én ezt az AI-val csináltattam ....ergó nem értek hozzá.
Remélem , hogy nincs benne kritikus hiba.
Mod :
A becsomagolt fáljban van egy Olvass el.txt fájl...amit nem töltöttem fel adattal
Nem nálatok van a hiba....én szekszuáltam el ! -
Borisz76
nagyúr
és
✅egyeni_beallitasok.php
ebben vannak:
- DSM IP cím
- DSM port
- felhasználónév
.....DSM belépési joggal
- jelszó
- Download Station
- WebStation
- Másold bele a :
vagy
- Világos / Sötét mód
http://gofile.me/7aRJm/80QPrIC2g -
boborján2
őstag
Én a copilottal írattam egy scriptet ami hardlinkeli a letöltött filmeket. Mivel van az a jóképességű csapat, amelyik még mindig úgy nevezi el a filmjeit, hogy releasecsapat-filmcím csak kezdőbetűk.évszám.stb.
Szerencsére a mappa neve tartalmazza a teljes filmcímet, így az alapján készíti a hardlinkeket, amit végül a plex rendesen felismer. Ha törölve lett valamelyik film, akkor meg a script törli a hardlinket is.Ez mondjuk a plexnek a butasága is.
Jellyfin esetén ha a mappa név jó, akkor abban már légyegtelen az mkv vagy mp4 neve, felismeri és jól fogja kezelni.
-
Alc
tag
Ki is használtam az "ingyenes" ChatGPT lehetőségeimet....
Holnap engedi folytatni.
Aztán eszembe jutott, hogy a google böngésző AI-mód -jával is folytathatom akár....
Nos jelentem tisztelettel.....egy hulladék.
Már 6-8 verziót kiköpött nekem de hibára fut vagy hiányosan jelenik meg a kívánt táblázat ( adatok nélkül csak egy fejléc ).
Szóval szerintem pihentetem.....Én a copilottal írattam egy scriptet ami hardlinkeli a letöltött filmeket. Mivel van az a jóképességű csapat, amelyik még mindig úgy nevezi el a filmjeit, hogy releasecsapat-filmcím csak kezdőbetűk.évszám.stb.
Szerencsére a mappa neve tartalmazza a teljes filmcímet, így az alapján készíti a hardlinkeket, amit végül a plex rendesen felismer. Ha törölve lett valamelyik film, akkor meg a script törli a hardlinket is. -
kgymac
őstag
Ki is használtam az "ingyenes" ChatGPT lehetőségeimet....
Holnap engedi folytatni.
Aztán eszembe jutott, hogy a google böngésző AI-mód -jával is folytathatom akár....
Már 6-8 verziót kiköpött nekem de hibára fut vagy hiányosan jelenik meg a kívánt táblázat ( adatok nélkül csak egy fejléc ).
Szóval szerintem pihentetem.....ahogy az várható volt.
nekem se tudott más megoldást adni utf8 string detektálásra, mint amit én is korábban megírtam ai nélkül. a másik 3 megoldása még annyira se működött. -
Csixi68
tag
Soha nem tanultam programozást.
Ha csak nem számít az a pár sor BASIC nyelven C64-s gépen
Szóval elővettem a "régi" Download Station Unregistered .php állományt és szépen elmondtam az ChatGPT-nek, hogy mit szeretnék.
Erre alkotott nekem .php fájlt.Először magát a működést kellett kipróbálni , tesztelni.
Miután ezt az akadályt vettük , jöhetett a finomítás.
Aztán újabb ötlet....finomítás.A lényeg, hogy most itt járok és működik 3000+ torrentel is :
Részlet a teljes képből...
✅ Cache használat
Nem kérdezi le minden oldalbetöltéskor a DSM API-t. Atorrent_audit_cache.jsonjelentősen csökkenti a terhelést.
✅ Lapozott API lekérdezés
Azoffset/limitciklus miatt több ezer torrentet is képes feldolgozni. A 3152 torrentes környezethez megfelelő.
✅ Szűrés és keresés
Hibakategória szerint (Unregistered / Tracker hiba). Tracker szerint. Torrent cím alapján.
✅ Rendezhető táblázat
Tracker, ID, Torrent név, Státusz oszlopok. Egyszerű, de hatékony.
✅ Vizuális kiemelés
Unregistered torrentek. Kapcsolódási hibák. Egyéb tracker hibák.Szuper, ha tökéletes lesz a megoldás, akkor köszönettel veszünk egy leírást és persze a megosztást is!
-
Borisz76
nagyúr
Az ilyen kis projektekbe az a legjobb (legalábbis nekem) ,hogy van egy kiindulás ,azt gondolom jó lesz , aztán a hibajavításokon felül, hirtelen annyi ötlet felmerül bennem , hogy pillanatok alatt jutok el a 20. verzióig
Főleg akkor amikor chatgpt is azzal zárja a beszélgetést ,hogy ha akarod készíthetünk pro verziót ,amiben még x,y,z is benne van.
Na mondom fejezd be ,mert az egész nap erre a hülyeségre fog elmenni.Ki is használtam az "ingyenes" ChatGPT lehetőségeimet....
Holnap engedi folytatni.
Szóval szerintem pihentetem..... -
boborján2
őstag
Szóval elővettem a "régi" Download Station Unregistered .php állományt és szépen elmondtam az ChatGPT-nek, hogy mit szeretnék.
Erre alkotott nekem .php fájlt.Először magát a működést kellett kipróbálni , tesztelni.
Aztán újabb ötlet....finomítás.A lényeg, hogy most itt járok és működik 3000+ torrentel is :
✅ Cache használat
Nem kérdezi le minden oldalbetöltéskor a DSM API-t. Atorrent_audit_cache.jsonjelentősen csökkenti a terhelést.
Azoffset/limitciklus miatt több ezer torrentet is képes feldolgozni. A 3152 torrentes környezethez megfelelő.
✅ Szűrés és keresés
Hibakategória szerint (Unregistered / Tracker hiba). Tracker szerint. Torrent cím alapján.
✅ Rendezhető táblázat
✅ Vizuális kiemelés
Unregistered torrentek. Kapcsolódási hibák. Egyéb tracker hibák.
Az ilyen kis projektekbe az a legjobb (legalábbis nekem) ,hogy van egy kiindulás ,azt gondolom jó lesz , aztán a hibajavításokon felül, hirtelen annyi ötlet felmerül bennem , hogy pillanatok alatt jutok el a 20. verzióig
Főleg akkor amikor chatgpt is azzal zárja a beszélgetést ,hogy ha akarod készíthetünk pro verziót ,amiben még x,y,z is benne van.
Na mondom fejezd be ,mert az egész nap erre a hülyeségre fog elmenni. -
Borisz76
nagyúr
Azaz

10 Print"Commodore 64"
20 Goto 10 -
Sanya
nagyúr
✅ Cache használat
✅ Szűrés és keresés
✅ Rendezhető táblázat
✅ Vizuális kiemelés
Unregistered torrentek. Kapcsolódási hibák. Egyéb tracker hibák.Goto 10
-
Borisz76
nagyúr
Azért fölösleges megsértődni, mert van élet és tudás a ph.-n kívül is.

Nem elhanyagolható tény ,hogy azonnali segítséget adhat , ha kell részletekbe menő magyarázattal /amiből nagyon sokat lehet tanulni/pl. a szóban forgó problémára is és a megoldás, akár azonnal publikálható itt is, amivel sokan jól járnak (várakozás nélkül).Szóval nem kell bezárni a fórumot, az emberek ugyanúgy szeretnek elbeszélgetni egymással.Inkabb csak mellette el kell tudni fogadni,hogy a világ nem ugyanaz, mint 5 évvel ezelőtt.
Én is írattam már vele többféle apró scriptet a nashoz, lehet olyanhoz is ami itt a fórum létezése óta fel sem merült kérdés vagy problémaként. Most akkor hogy jártam jobban?? Két perc alatt lett megoldás + megértettem a script működését is, vagy beírok ide és várok napokig/hetekig/végtelenségig , vagy esetleg guglizhatok 2 napig a világ összes fórumain lehet fölöslegesen....
Illetve ha felmerül hasonló kérdés valakinek ,akár azonnal tovább adom ha kell.Már simán megírattam volna az unreg torrent problémára is ,és beírom ide ,de nem tudom tesztelni,mert nem üzöm a torrentet olyan nagyipari módon,hogy unreg torrentel találkozzak.
✅ Cache használat
✅ Szűrés és keresés
✅ Rendezhető táblázat
✅ Vizuális kiemelés
Unregistered torrentek. Kapcsolódási hibák. Egyéb tracker hibák. -
kgymac
őstag
Kedvenc weboldaladról letöltesz egy torrent fájlt , amit beraksz a kliensbe. Letöltődik az anyag.....
Aztán valamilyen szabályra hivatkozva törlik a weboldalról a fájlt.
( Mondjuk a Web-DL helyett felkerül jobb minőségben , BD-ről rippelt változat. )A kliensedben benne van de a weboldal ( tracker ) már nem hozza.
Ekkor jelenik meg a torrent részleteinél , a tracker státuszában, hogy unregistered toorent.Nem hiba , csak feleslegesen fut a kliensben....mivel a weboldalról törölték a torrent fájlt ezért más nem tudja letölteni sem....ergó a kliensedhez sem fog senki csatlakozni.
Vagy teljes lesz egy évad, az utolsó rész már csak az egyben lévő évaddal tölthető le, a korábbi torrentek megszűnnek.
A "feleslegesen futnál" azért kicsit nagyobb a probléma, pár nap után a tracker a gyakori fals kérések miatt blokkolhatja az ip-det, ekkor minden futtatott torrentednél elérhetetlen a tracker. -
Borisz76
nagyúr
Kedvenc weboldaladról letöltesz egy torrent fájlt , amit beraksz a kliensbe. Letöltődik az anyag.....
Aztán valamilyen szabályra hivatkozva törlik a weboldalról a fájlt.
( Mondjuk a Web-DL helyett felkerül jobb minőségben , BD-ről rippelt változat. )A kliensedben benne van de a weboldal ( tracker ) már nem hozza.
Ekkor jelenik meg a torrent részleteinél , a tracker státuszában, hogy unregistered toorent.Nem hiba , csak feleslegesen fut a kliensben....mivel a weboldalról törölték a torrent fájlt ezért más nem tudja letölteni sem....ergó a kliensedhez sem fog senki csatlakozni.
-
smc
addikt
Mi az az unregistered torrent? Hogy jön létre, mit okoz?
-
boborján2
őstag
Azért fölösleges megsértődni, mert van élet és tudás a ph.-n kívül is.

Nem elhanyagolható tény ,hogy azonnali segítséget adhat , ha kell részletekbe menő magyarázattal /amiből nagyon sokat lehet tanulni/pl. a szóban forgó problémára is és a megoldás, akár azonnal publikálható itt is, amivel sokan jól járnak (várakozás nélkül).Szóval nem kell bezárni a fórumot, az emberek ugyanúgy szeretnek elbeszélgetni egymással.Inkabb csak mellette el kell tudni fogadni,hogy a világ nem ugyanaz, mint 5 évvel ezelőtt.
Én is írattam már vele többféle apró scriptet a nashoz, lehet olyanhoz is ami itt a fórum létezése óta fel sem merült kérdés vagy problémaként. Most akkor hogy jártam jobban?? Két perc alatt lett megoldás + megértettem a script működését is, vagy beírok ide és várok napokig/hetekig/végtelenségig , vagy esetleg guglizhatok 2 napig a világ összes fórumain lehet fölöslegesen....
Illetve ha felmerül hasonló kérdés valakinek ,akár azonnal tovább adom ha kell.Már simán megírattam volna az unreg torrent problémára is ,és beírom ide ,de nem tudom tesztelni,mert nem üzöm a torrentet olyan nagyipari módon,hogy unreg torrentel találkozzak.
-
Sanya
nagyúr
Látom néhányan szenvednek ettől az unregistred torrent mizériától.
Nem vagyok benne a programozásba nagyon , de hogy erre is (ahogy sokminden másra) ha kell megírja az AI azt a 3-5 soros scriptet ,az szerintem fix.
Szóval nem értem ,hogy akinek ilyen gondja van az miért nem tudja ,akár saját maga + az AI megoldani!?Be is zárhatjuk a fórumot. De majd akkor az ai honnan szedi a tudást?
-
boborján2
őstag
Látom néhányan szenvednek ettől az unregistred torrent mizériától.
Nem vagyok benne a programozásba nagyon , de hogy erre is (ahogy sokminden másra) ha kell megírja az AI azt a 3-5 soros scriptet ,az szerintem fix.
Szóval nem értem ,hogy akinek ilyen gondja van az miért nem tudja ,akár saját maga + az AI megoldani!? -
kgymac
őstag
Az eredeti gyugyo76 féle köszöni szépen, működik dsm7-esen is.
Van ugyan egy figyelmeztetés a 'sid' eljövendő megszűnéséről, de kb. 15 perc lesz megjavítani az újabb php verzión, úgy, hogy 3-4 évente írok php kódot. -
allein
addikt
-
kress
aktív tag
-
allein
addikt
Jó reggelt, nem tud valaki segíteni ebben a témában? Valamilyen scriptet írni ami működik és nem kell egyesével keresgélni, én is úgy nézek ki jelenleg, hogy van 2000 seedben lévő torrentem amibő 600 unregistered, egyesével qurva sok idő. egy fejlesztőt akár anyagilag is lehetne támogatni, én benne lennék. Lehet lesz valaki a github oldalon, sok jó fejlesztő van ott.
Github copilot + chatgpt segített törölni a közel 700 unregistered torrentet. Jó lenne ezt a folyamatot automatizálni.
-
allein
addikt
DS-ben , jobb oldalon alul van egy kis lefelé mutató nyíl....
Katt rá és feljön egy "ablak".
Ott átváltok a "tracker" fülre.
Katt a torrentre és írja a tracker állapotát.
Egyessével megy a dolog....lassú de legalább unalmas 
Megállítom majd törlöm a feladatot.
Aztán a Total Commander-ben megkeresem az adott anyag mappáját és törlöm onnan is.
Így szabadul fel a hely a merevlemezen is.
Ha csak a DS-ből törlöm, akkor a seed megáll , megszűnik....de az anyag a letöltős mappában marad....ezért kell onnan is törölni.Jó reggelt, nem tud valaki segíteni ebben a témában? Valamilyen scriptet írni ami működik és nem kell egyesével keresgélni, én is úgy nézek ki jelenleg, hogy van 2000 seedben lévő torrentem amibő 600 unregistered, egyesével qurva sok idő. egy fejlesztőt akár anyagilag is lehetne támogatni, én benne lennék. Lehet lesz valaki a github oldalon, sok jó fejlesztő van ott.
-
ekkold
őstag
Nálam fel van telepítve a DownloadStation, és a qBittorrent is. Egy darabig párhuzamosan használtam a két programot, mivel több torrent oldalon is fent vagyok, az egyikhez a DS-t, a másikhoz a qBit-et használtam. Továbbá a DS nem csak torrentet tud letölteni, hanem szinte bármilyen letöltés rábízható! Aztán szép lassan teljesen átszoktam a qBit-re, mert nagyon bevált, sok szempontból sokkal jobb mint a DS.
A DS meg megmaradt az egyéb (pl. sima http) letöltésekre, amit a qBit nem tud. Pl. volt olyan fájl ami égen-földön nem találtam, mígnem egy oldalon végre rábukkantan, de olyan lassan jött, hogy több napig tartott letölteni. Na ilyenkor nagyon jó a DS, az ráér letölteni, nem kel az asztali gépnek mennie miatta. -
Essejó
veterán
Na akkor az valóban nem jó, próbáld ki a qbittorrentet ha tehete, nekem ez nagyon bevált.

Borisz: OMG..

Neked nem mondom hogy próbáld ki, ezt ki kellene állítani, mert hihetetlen hogy nem fossa össze magát.
És te sem 
Azt írtam is itt ha jól emlékszem hogy elkezdtem a DS-t használni, de amikor eldobta még csak 50 torrentemet akkor elengedtem a kezét, végignéztem ahogy elsétál a naplementébe és még utána is kiabáltam hogy a k.a.dat..

Akkor Borisz valamit rosszul csinál, meg én is mert nekünk nem 50 torrentel megy a DS.
Jó nekem nem a gyári vason, de megy. -
smc
addikt
Ahogy te is írtad, aktív-nem aktív - pontosítást igényel.
Van pl. 80-90 torrent berakva és elindítva. Még ha egyetlen egyen sincs semmi forgalom (se le, se fel), csak "futnak üresben", nem tudok új torrentet felvenni, mert jön a "too many open files" hibaüzenet.
A transmission beállításai: global peer limit 800, upload queue nincs korlátozva, minden egyes torrent peer limitje 40.
Ezért már évek óta 60-70 torrentet (csakis filmeket és sorozatokat) futtatok, hogy elkerüljem a hibaüzenetet. Viszont így sehogy nem férek be 11 000 alá a ranglistán.Na akkor az valóban nem jó, próbáld ki a qbittorrentet ha tehete, nekem ez nagyon bevált.

Borisz: OMG..

Neked nem mondom hogy próbáld ki, ezt ki kellene állítani, mert hihetetlen hogy nem fossa össze magát.
És te sem 
Azt írtam is itt ha jól emlékszem hogy elkezdtem a DS-t használni, de amikor eldobta még csak 50 torrentemet akkor elengedtem a kezét, végignéztem ahogy elsétál a naplementébe és még utána is kiabáltam hogy a k.a.dat..

-
Borisz76
nagyúr
DS-ben , jobb oldalon alul van egy kis lefelé mutató nyíl....
Katt rá és feljön egy "ablak".
Ott átváltok a "tracker" fülre.
Katt a torrentre és írja a tracker állapotát.
Megállítom majd törlöm a feladatot.
Aztán a Total Commander-ben megkeresem az adott anyag mappáját és törlöm onnan is.
Így szabadul fel a hely a merevlemezen is.
Ha csak a DS-ből törlöm, akkor a seed megáll , megszűnik....de az anyag a letöltős mappában marad....ezért kell onnan is törölni. -
Essejó
veterán
Az szép, és hogy ellenőrzöd?
-
Borisz76
nagyúr
Igen...ez azóta is probléma.
Most ránéztem és NC szerint 3085 torrent fut , a kliens szerint meg 3152 db
Asszem megvan a péntek délutáni programom...
Az is igaz, hogy ritkán de a BH-ról is töltök....biztosan lesz 2-3-4 db torrent onnan is. -
Syl
nagyúr
Ahogy te is írtad, aktív-nem aktív - pontosítást igényel.
Van pl. 80-90 torrent berakva és elindítva. Még ha egyetlen egyen sincs semmi forgalom (se le, se fel), csak "futnak üresben", nem tudok új torrentet felvenni, mert jön a "too many open files" hibaüzenet.
A transmission beállításai: global peer limit 800, upload queue nincs korlátozva, minden egyes torrent peer limitje 40.
Ezért már évek óta 60-70 torrentet (csakis filmeket és sorozatokat) futtatok, hogy elkerüljem a hibaüzenetet. Viszont így sehogy nem férek be 11 000 alá a ranglistán. -
smc
addikt
Transmissiont nem ismerem, qbittorrent fut containerben. Nálad tehát 90 torrentet berakva hisztizik? Akkor is ha nem aktív?
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
-
Essejó
veterán
-
Borisz76
nagyúr
Nálam DS2415+ , gyári Download Station , 3000+ torrent....némi kapcsolati korláttal.
-
AiRLAC
veterán
-
Syl
nagyúr
Hogy érsz el 500+ aktív torrentet?
Nálam van 450 a listában, de kb 10-20 aktív max (26 volt a max az utolsó 24 órában). Aktív torrent szám nincs korlátozva, csak a kapcsolatok (500) és feltöltések száma (50/torrent)
De ezeket nem éri el soha. Szerintem itt kavar van az aktív és az inaktív torrentek fogalmában.
Ezzel a felállással top 600-ban vagyok az egyik legnagyobb magyar oldalon. 200-500 Gigabyte felmegy naponta ezzel a setuppal, ez elmúlt 24 órában mindösszesen 35 MB max feltöltéssel. (Ez kb reális a digi 300Mbit feltöltéssel, itt lehet hogy korlátoz a nas, nem tudom)Mindezt átlag 30% cpu használat mellett kb úgy hogy fut rajta home assistant, két kamera rögzítése.
Letöltés közben nekem is felugrik, de lekezeli azt is. Pontos adataim vannak mindenről, mert home assistantba logolok amit lehet.
Az lemaradt hogy egy 218+ról van szó. 16 GB rammal.Én azt nem értem, hogy lehet több száz torrentet egyszerre futtatni?
Nálam 80-90 után a Synology (218+, Transmission) elkezd hisztizni, hogy "too many open files" és addig nem hajlandó újat felvenni, amíg párat nem törlök. -
smc
addikt
Hogy érsz el 500+ aktív torrentet?
Nálam van 450 a listában, de kb 10-20 aktív max (26 volt a max az utolsó 24 órában). Aktív torrent szám nincs korlátozva, csak a kapcsolatok (500) és feltöltések száma (50/torrent)
De ezeket nem éri el soha. Szerintem itt kavar van az aktív és az inaktív torrentek fogalmában.
Ezzel a felállással top 600-ban vagyok az egyik legnagyobb magyar oldalon. 200-500 Gigabyte felmegy naponta ezzel a setuppal, ez elmúlt 24 órában mindösszesen 35 MB max feltöltéssel. (Ez kb reális a digi 300Mbit feltöltéssel, itt lehet hogy korlátoz a nas, nem tudom)Mindezt átlag 30% cpu használat mellett kb úgy hogy fut rajta home assistant, két kamera rögzítése.
Letöltés közben nekem is felugrik, de lekezeli azt is. Pontos adataim vannak mindenről, mert home assistantba logolok amit lehet.
Az lemaradt hogy egy 218+ról van szó. 16 GB rammal. -
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
553 aktív torrentel korlátozás nélkül mit tud? Mert az enyém 26 % proci használatot. 70 Megás letöltés közben szokott a proci használat benézni 70 %-ra max 2 percre, de közben simán és gond nélkül nézek róla filmet a Tv-n.
-
ekkold
őstag
-
AiRLAC
veterán
-
Essejó
veterán
milyen vasnak a mennyi %-a?
lehet hogy a gyári szar 1GB ram volt az oka, de én többször nekifutottam a torrentet nason kezelni témának a 216+II-n és lement térdre imára 20-30 torrentnél, akkor kezdtem a szarakodást, hogy aktív torrentek mennyi lehet, bejövő kapcsolatszám mi lehet, sávszélesség mi lehet, stb
Na igen ez egy lényeges kérdés, de nem egy izom gép.

Egy HP Gen7 N40L-en fut 4 GB rammal.
De azt aláírom, hogy a 216+II-nél erősebb. -
ekkold
őstag
lehet hogy a gyári szar 1GB ram volt az oka, de én többször nekifutottam a torrentet nason kezelni témának a 216+II-n és lement térdre imára 20-30 torrentnél, akkor kezdtem a szarakodást, hogy aktív torrentek mennyi lehet, bejövő kapcsolatszám mi lehet, sávszélesség mi lehet, stb
Sok múlik a háttértáron is, és azon is hogy milyen szoftvert használsz torrentezésre. Nekem pl, SSD-re megy, limitek: 33 torrent lehet aktív egyszerre , és 100Mbit/s feltöltés (digi, 300Mbit/s van felfelé, maradjon másra is). Így észre sem veszem a terhelést.
Amikor gigabit körüli tempóban megy a letöltés, akkor felszalad a proci terhelés 60..70%-ra, de ez nálam is csak rövid néhány perces időszakokat jelent, és ennyitől nem térdel le a NAS használható marad közben is.
Qbittorrent 5.1.4-et használok + libtorrent 1-el kisebb a proci terhelés, de ilyenkor nem tud fájlt mozgatni csak másol + töröl. Libtorrent 2-vel, ügyesebb de magas a prociterhelés, viszont ennek megtaláltam az okát, és át tudtam állítani. A speciális beállításokban a lemez I/O módot kell sima pread/pwrite-ra állítani (libtorrent 1 is ezt használja), a modernebb "memóriában lefoglalt fájlok" beállítás ügyesebb és jobb lenne, de csak erős gépen érdemes erre állítani, mert gyengébb gépen észrevehetően nagyobb processzorterhelést okoz.
-
boborján2
őstag
Szerintem ő ebben a témaban alapból nem releváns mert xpenologyt használ, nem gyári syno hardveren.
Új hozzászólás Aktív témák
-
101815 - 101701
101815 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robotporszívók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- STALKER 2: Cost of Hope - A régi sebek újra felszakadnak az első kiegészítőben
- Formula-1
- Temu
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Logitech g920 váltóval
- ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB Black - Garancia 2028.11.12.
- Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe 7300/6000 MB/s - 3db
- ÚJ! MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-13620H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz HUN
- Thomson Neo HUN14C-4BK128 notebook (új, bontott csomagolás)
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/32GB/512GB - Midnight- 15 Ciklus , 2,5 év garancia - HUN
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Új Asus 16 Vivobook WUXGA IPS Intel Core 5 120U 5.0Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Cosmic Orange Szép állapot 100% akkumulátor (167 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Én is vele dolgozom.

Patice