- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Az Final Fantasy-re fókuszál a friss Arc meghajtó
- Méri még a legforróbb pontot az új GeForce generáció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Akciókamerák
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
realist
őstag
válasz realist #71699 üzenetére
Új NAS, setup 0-ról, de ugyan ez a régi probléma; amit anno sem tudtam megoldani
DS get -re belépek mobilon, de nem látom a feladatokat (csak egy üres listát). Abban a pillanatban, hogy a usernek admin jogot adok megjelenik a lista (on the fly, ki/belépés sem kell újra a DS get-be).
Nem szeretnék admin jogot adni ezért a usernek. Meglehet ezt oldani valahogy nélküle?
Kösz!
-
-
őstag
válasz Oldmobil #95411 üzenetére
Ezt konkrétan úgy vettem...
A hiba ha nem is javítható, de kezelhető egy extra ellenállás beforrasztásával pont, mint a DS*15+ széria esetében.
Eddig a rekorder helyrerakott már 3 éve megy gond nélkül, de sajnos ezeknél kicsit szerencsejáték! Ha tovább esik az LPC jelkülönbség, akkor tényleg annyi"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Oldmobil
aktív tag
válasz PhoenixK #95409 üzenetére
A J1800/J1900 procis nasokkal vigyázz, nekem két Qnap is megdöglött már egy javíthatatlan CPU hiba miatt: https://www.reddit.com/r/qnap/comments/klbogi/warning_many_qnap_nas_are_dying_due_to_a_cpu_bug/
-
Magnat
veterán
válasz PhoenixK #95409 üzenetére
"A támogatás itt kb azt jelenti, hogy ennyinek látták értelmét hozzá, és ennyivel tesztelték" - meg a Synology részéről annyit, h az Intel is csak 8GB-ot mond maximumra, nyilván ők is tudják, h többel elmegy, de gondolom hivatalosan nem mondhatnak többet mint amit a chipset hivatalosan tud. A 6GB meg gondolom onnan jön, h a gyári modult némelyik modellben nem lehet teljes szétszerelés nélkül cserélni vagy vmi ilyesmi.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
őstag
válasz kis.zsolt #95408 üzenetére
+1! Szintén DS918+ 16GB RAM-mal
Valamint van itt még egy QNAP NAS is J1800-as Celeron procival és 16GB RAM-mal, ami szintén max 8GB-ot támogatA támogatás itt kb azt jelenti, hogy ennyinek látták értelmét hozzá, és ennyivel tesztelték, de a címzésen felül semmilyen más limit nincs
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
addikt
válasz paolinho #95404 üzenetére
Marius általában jó dolgokat ír de a fenti állítása egy baromság. Millió példa van arra hogy a hivatalosan 8GB-ot támogató Intel low power procik 16-al meg 20-al (meg néha 32-vel) mennek. A 20-as sorozat meg minden ilyen Syno modell ahol a base RAM alaplapra van forrasztva az kényesebb a második modul típusára/időzítésére mert értelemszerűen passzolnia kell a kettőnek. A foglalatos modellek meg leszarják az állítólagos 8GB-os limitet (az elmúlt 5 évben 100+ Synology modellbe tettem 16GB ramot, egynek nem volt gondja vele, két egyforma időzítésű, lehetőleg ugyanannak a gyártónak a RAMja kell bele, ennyi).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
merqree
őstag
válasz paolinho #95404 üzenetére
Ez alapján tűnt jó ötletnek a 16 GB-os, meg sem fordult, hogy lehet felső korlát.
Érdekes, hogy nálam mind a 16 GBot telepakolta a DSM, míg nálad van bőven szabad hely.
aladárka fórumtárssal egyszerre rendeltünk 16 GBos modult, elvileg ugyanazt, de máshonnan. Neki nem működött, én töröltem a megrendelésemet.
Aztán amit linkeltem, az és ott megvettem, beraktam, igen sokáig tartó boot után elindult.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz merqree #95375 üzenetére
Én csak 8Gb-ossal próbálkoztam szintén 220+ ban, és nálam is hibátlanul fut minden.
Itt, és ezt a memóriát vettem.
Valójában MARIUS cikke miatt nem kísérleteztem a 16Gb-ossal, ami szerint DS220+ = Intel® Celeron® J4025 processzor 8Gb RAM-ot támogat, de a Synology csak 6 GB-ot ajánl. -
-
-
addikt
válasz Kisnyikhaj #95395 üzenetére
Rossz arn hozzászólást linkeltem, estére kijavítom, addig ne használd
Szerk. az enyémet megtaláltam, itt van
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
kis.zsolt
aktív tag
Tűzfalbeállítás nem rossz ötlet. Én csak a magyar bejelentkezést engedélyezem, illetve a helyi belső hálózatot, a céges fix IP-t, és a rokonságot Angliából.
Íme:
és van egy engedélyező listám, hogy ne zárjam ki magamat sem a belső hálón, sem a céges IP-ről:A tiltólistára automatikus szkript gyűjti a csúnya IP-címeket.
[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
addikt
válasz Kisnyikhaj #95381 üzenetére
Ha be tudsz lépni SSH-n, akkor kellene ennek a parancsnak a kimenete:
sudo cat /proc/mdstat
Aztán innen megyünk tovább, elvileg ez fog kelleni:
mdadm --grow --raid-devices=1 --force /dev/md2
Elvileg md2 de biztosat csak a fenti kimenet után tudunk majd
-
addikt
Active Backup for Business, csinálsz egy full mentést
Ha meg visszaállítani kell akkor egy visszaállítós USB pendrive-ot csinálsz a Synology Media Creatorral, aztán rábootolsz és hálózaton visszaállítod (én így költözök új SSD-re vagy új laptopra mindig)."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Magnat
veterán
válasz Sanyi.mTs #95384 üzenetére
Sztem is, de csak mert már betette a nas-ba az új lemezt és a nas átállította a tárolót 2 lemezes shr-re ... ha a külső rendszerben klónozással kezdett volna akkor működött volna az AiRLAC által adott tipp ... sztem mostmár mindenképpen kell az mdadm trükközés, mert le kell degradálni a tömböt 1 lemezes shr-re.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Szia,
ActiveBackup sztem tudja, de ha olyat kellene mondjak amiből már álltam is vissza, akkor Aomei Backupper. Tud csinálni boot pendrive-ot is, nas-t is be tudsz állítani benne ahova a backup image-ot menti, egyedül azt érdemes lepróbálni, h a lan csatit kezelje a boot pendrive-ról indulva (mármint ha nasra mentesz, nem külső lemezre) ... pont pár hete csináltam meg egy IT-hoz nem nagyon értő ismerős gyerekinek az ssd bővítést így távolról (bootolást meg a pendrive dugdosást persze ők csinálták) ... elvileg a wifi meg lan drivert is belefordítja a boot pendrive-ba, de a wifit nem találtam meg boot után, h hol kell beállítni (vagyis nekem nem jelent meg ahol kellett volna, de nem sokat tököltem vele, mert volt kéznél lan kanóc meg így gyorsabb is volt a restore).
Egy másik helyen meg ahol egy DS114 van lerakva amihez ugye nem jár Active Backup szintén az Aomeit használom, minden éjjel magától csinál egy full rendszermentést a nas-ra, azt meg időzítve átmásoltatom egy másik könyvtárba ahol a gép már nem éri el + külső diszkre is ... pont ott az egyik gépen volt is már ransomware attack pár éve, szépen vissza lehetett állítani mindent.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
nagyúr
Sziasztok!
Upgradelném a PC-m Win10-ről Win11-re és előtte szeretnék egy full backup-ot a rendszerről, amit ha esetleg félremenne a frissítés vissza tudnék tenni.
Van a DSM-be ilyen lehetőség, amit már élesben is használt valaki és működik?DS920+ készülékem van.
Köszönöm szépen a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Kisnyikhaj #95381 üzenetére
Ha át tudod rakni PC-be mindkét lemezt, akkor ott a 4TB-ost klónozd át a 8TB-osra és méretezd át a partícióját is (pl. Systemrescue, Clonezilla stb). Ez a legegyszerűbb, különben kézzel kell mdadm-el parancssorban matatni
-
Kisnyikhaj
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy snyology 218+ nasom. Volt benne egy 4TB vinyo, mellé raktam egy 8 tb osat, le is tükrözte az drágaság, viszon 8 tb-osbol csinált egy csak egy 4tb tükröt(na mondjuk ezt nem gondoltam volna), azthittem csak átmásolja és kikapom a 4tb osat és az egész rendszer elfut 8tb-osan vigan. Utána meg még képen látszik hogy zaklat ezzel a kritikus szöveggel is.
Mint laikus kérdezem, adatlementegetés nélkül legegyszerrűbben ezt 1 vinyos 8tb upgradre, hogyan valósítható meg a legegyszerűbben, úgy hogy utána még ezzel a kritikus szöveggel se zaklassaon? Köszönöm a segítséget.
Sokat olvastam de már elvesztem az információ rengetegben.
[kép][ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Nem a biztonság miatt, hanem praktikussági okokból érdemes az IP cím blokkolás alatt megadnod kivételnek a belső hálózatodat.
Bár ha otthonról is QC-vel jelentkezel be, akkor kicsi az esélye, hogy helyi IP-t tiltson a NAS.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Beüzemeltem egy DS223ast.
Port forwardinggal elérem a Download Stationt.
Viszont a DSM-t ugy gondolom eleg ha quick connecttel erem el - igy nem nyitottam kulon portot neki. (Csak teszt erejeig). Plusz aktivaltam a 2FA-t. Illetve HTTPS portra iranyit at.
Beallitottam a tobbszori probalkozas eseten ip cim tiltast.
Van esetleg barmi amit erdemes bekapcsolni es novelheti a vedelmet?Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Sikerult vegre upgradelnem egy 224+ al.
Elakadtam, felraktam a plext de azt írja nincs jogosultságom a mac os-en nem tud csatlakozni a szerverhez.
Valaki tudna segíteni? THxWork Hard ™- Play Hard ™!!
-
merqree
őstag
Sziasztok,
DS220+-ban ez a RAM modul biztosan működik, most tettem be
-
atees
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Iphonera letöltöttem a Photos Mobile appot, hol tudom benne beállítani, hogy melyik mappába legyen a biztonsági mentés? Mert alapból a létrehozott home mappába rakja a saját mappáját, de nem oda szeretném?
Illetve van egy másik app ami DS Photo néven fut, az miben más, vagy az mi? Ha beakarok jelentkezni azt írja, hogy nem tudok és ellenőrizzem a Photo Station telepítve van, az micsoda?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Borisz76 #95356 üzenetére
Csak apró észrevétel. Nekem sincs mesh képes routerem, bocs a fő routerem az, csak a másik kettő nem az. De ha ugyanaz a SSID meg a jelszó is, és mellé beállítod, hogy milyen jelveszteségnél dobja a klienst a eszköz, akkor simán vált, és nem kell kézzel csatlakozni. Gondolom, ezt majd minden routerben be lehet állítani. Nekem asus routereim vannak, azon biztosan be lehet.
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
zsamiatt
őstag
válasz fatal` #95355 üzenetére
igaz, hiányosan fogalmaztam. Indexelés kellene, mert ez így tartalom keresésre használhatatlan. Ráadásul ha jól tapasztalom tartalom keresésre nem jó ez se. A beépített win kereső frankon indexeli a lokális tartalmat.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
-
cidalain
veterán
Az egyik eszközömön Android9 van. Utánaolvasva a Synology Photos app ezen már nem elérhető. Viszont van az áruházban a Synology Photo app (s nélkül, és nem valami kamu utánzat, a publikáló a Synology)
Használhatom ezt is az eszközön a szonkronizálásra? Ez valami régebbi fejlesztésű app lenne? Vagy kevesebbet tud, mint a Photos?Másik eszközre felment a Photos. Viszont nem találtam hogyan lehetne a megosztott Photos mappába beszinkronizálni, csak a Home/Photos-ba tudtam képeket másolni. (A usernek van joga a közöshöz is, azt kétszer ellenőriztem)
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Borisz76
veterán
válasz Magnat #95364 üzenetére
Nem tudom.
Van egy TP-Link EAP660 HD eszközöm az épület közepén a mennyezeten. Az egész 95 nm-es családi házat beszórja 2.4 és 5 GHz-n is.
Bár ez is MESH képes ( Omada rendszer ) ....még nincs mellé másik ezért a beállításokat nem is néztem, sosem próbáltam. Tehát nincs semmiféle tapasztalatom konkrétan a MESH rendszerekkel.
Ha odáig jutok , akkor kap egy kültéri tesót, .....és összelövöm a MESH-t. Addig viszont passz.Az az infó is , amit itt meg tudtam osztani ...többségében az itteni fórumokról van mert érdekel a dolog és olvasok , tanulok.
Ezért is szeretem a PH-t.
Ezeket a " beszélgetéseinket " is sokan olvassák ...csak vagy nem akarnak beleszólni vagy nem tudnak tanácsot adni.
Aki tudja az infót és biztos is a dolgában az úgy is megírja a helyes választ
Volt rá már példa, hogy az én infóim tévesek vagy hiányosak voltak....ekkor leírják a tévedésem okát és / vagy kiegészítik az infókat. Nem szégyen kérdezni sem csak ha valaki nagyon nem ért a dolgokhoz, akkor rendesen kérdezni sem tud.....ilyenkor szinte mindenen végig kell menni részletesen....
Már jártam úgy, hogy leírtam a részletes kérdést...közzétettem , mindenki látta. 1 perc után meg beugrott valami és fél perc alatt a google kidobta a megoldást.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Borisz76
veterán
válasz Guenwhywer #95362 üzenetére
Nem a kábelezés a gond....az jó úgy.
Állítsd át AP módba és , akkor a NAS nem fog "ugatni" a több útválasztó miatt.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Guenwhywer
csendes tag
válasz Borisz76 #95361 üzenetére
igen alap esetben elég szokott lenni de ugye mint a rajzolt ábrám is mutatja a vezetékelést csak így tudtam megoldani, ezért lett a modemtől is osztva illetve a routerek is el vannak már osztva. Gondoltam amúgy hogy nem lesz egyszerű szülés ez az én ismereteimmel..
A nas amúgy eléri a netet mert kipróbáltam és tudok vele letölteni. Eleve a Download station appot is letöltöttem rá de most kipróbáltam egy torrentet és azt is leszedte. Szóval már csak nekem kell majd valahogy elérnem kintről -
Borisz76
veterán
válasz Guenwhywer #95359 üzenetére
A QC-t próbáltam megakad ott hogy több útválasztó van a hálózatomban. Vagyis tovább tudok menni még egy lépéssel de ugye az ott marad felkiáltó jelesen. Aztán ki kellene választanom a routerem típusát ami ugye nincs benne a listában.
Azt tudom javasolni , hogy a saját fórumában kérdezz rá az AP funkció beállítására !
Mert bizony most a szolgáltatói eszköz és a AX3600 is router módban van.
Egy átlagos otthoni hálózatban pedig elegendő szokott lenni 1 db router ! Tehát a másikat AP módban kellene használni.
Fórum : [xiaomi_ax3600_wifi_6_aiot_router]Amúgy kis kereséssel : YT videó az AP módról
- LAN settings-nél : DHCP kikapcs
- LAN kábelt átdugni a WAN portból egy LAN portba.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Magnat #95357 üzenetére
MESH esetén 3 féle kommunikáció létezik a fő router és az AP-k között :
- 1. Vezetékes , LAN kapcsolat.
Legjobb, legstabilabb.- 2. Wifi-n kapcsolódnak egymáshoz....mégpedig azon a wifi-n , amit a telefon , tablet is lát. Ez okoz sávszélesség romlást mert ugyanazon a wifin mennek az adatok , amin a telefon felé is.
- 3. Dedikált wifi kapcsolat van az eszközök között.
Ez egy olyan wifi, amit a kliensek nem is látnak !
Csak arra való, hogy az eszközök egymás között kommunikáljanak.
Ez nem okoz lassulást a telefon felé küldött wifis adatoknál.Csak sajnos nehéz ezen infókat kimazsolázni a gyártók honlapján az specifikációk között.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Guenwhywer
csendes tag
Bocsi egy dolgot rosszul írtam. Nem ac1200 hanem 2100. Csak most néztem rá az aljára. A QC-t próbáltam megakad ott hogy több útválasztó van a hálózatomban. Vagyis tovább tudok menni még egy lépéssel de ugye az ott marad felkiáltó jelesen. Aztán ki kellene választanom a routerem típusát ami ugye nincs benne a listában. Ezután manuálisan kellen megadnom ip címet stb és akkor már megint ott vagyok hogy nem tudom mit írjak be. A hálózatom 99% igazából a wifi hatótáv növelésre épült. Az ax3600 is azért került be és az ac2100 is. A kábeles részét el tudtam volna intézni egy/két switchel is de a tkom modem egy szar volt wifi szempontjából. A nas szempontjából amúgy ac ac2100 szerintem nem tényező mert párhuzamosan van vele. nem azon az ágon amin a nas illetve az előtte lévő ax3600. Persze lehet hogy tévedek, sőt...
Ja igen. igaz jelenleg még nem aktuális mivel kintről nem érem el a nast de olyan egyszerűnek tűnő dologra sem jöttem rá hogy a 2 lemez közül a másodikat szeretném torrentre használni. De nem tudok rá mappát létrehozni. Az elsőn a photos csinált mappát magának. Oda tudok is létrehozni torrent nevű mappát amit szeretnék de a másik lemezre(tárolókészlet/kötet 2 ) nem tudok. Ellenőrzések végig mentek a meghajtók hibátlanok. nem raidben vannak nem is két egyforma lemez. Az egyik 4tb a másik 3tb. Mit nem vettem észre? -
Magnat
veterán
Lemaradt az előzőből, a QC úgy oldja meg magától, hogy egy közbenső szerverre csatlakozol (jelen esetben a Synology szerverére), így egy kimenő kapcsolata lesz a nasnak amihez nem kell port forward ... a kliens pedig ehhez a kapcsolathoz fog csatlakozni a Syno szerverén ... kb úgy, mint ahogy a Teamviewer viszonyul az RDP-hez (távoli asztal): utóbbinál ugyanúgy portot kell nyitni az adott gépre, mert a másik oldal közvetlenül hozzá kapcsolódik. Teamviewer használata esetén pedig a gépeden lévő TW app csatlakozik a TW szerveréhez, és oda csatlakozik a másik oldalon lévő emberke is, aki a gépedet fogja távolról mókolni.
Hátránya a QC-nek, h emiatt lassabb lehet, mert a Syno szerverei általában kisebb sávszélességgel ékelődnek a két eszköz közé.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Guenwhywer #95350 üzenetére
A Xiaomi AX3600 az egy MESH képes eszköz.
A Xiaomi AC1200 nem MESH képes eszköz.
Ezt viszont ( AC1200 ) biztosan AP módba lehet tenni manuálisan !
Ezen leírás alapján csináltam én is.Amúgy ha most megfelelő a hálózatod , akkor amit írtam....a QC-et ki is próbálhatnád.
Ekkor nem kell a routerben babrálni semmit !A MESH-ről egy kis kitérő :
A MESH rendszer lényege, hogy van egy "fő" router , ami a hálózatot vezérli és ehhez csatlakozik pluszban 1-2-3-4 stb...ugyanazon gyártó hasonló képességű modellje.
Ennek egy nagy előnye van :
Hiába van 2-3-4-5 stb rádió forrás....azaz wifi-t sugárzó eszköz mégis 1 NAGY WIFI hálózatnak látszódik a kliensek ( telefon, tablet ) felé !!!
Mozoghatsz a házban, kezedben a telefonnal, és a rendszer észrevétlenül átvált eggyik AP-ról a másikra....
Míg egy "mezei" AP-s rendszernél ha elhagyod a hatókört....akkor vált ....esetleg nem is vált és kézzel kell csatlakozni a másik wifi hálózathoz. Tehát jó dolog a MESH csak megfelelő eszközök kellenek hozzá !Amit írtál :
most valami olyasmit találtam hogy switch router modes és ott van 3 lehetőség.
1: Primary base station (set up a Wi-Fi network) ez aktív
2:Wireless repeater mode (extend existing network)
3: Wired network repeater (extend existing network)
Ezek közül lenne valamelyik?
Nagy eséllyel ez a MESH rendszer beállításához kell.
1. Az adott készülék az "alap" állomás, bázis...azaz a főnök.
2. Vezeték nélkül veszi és továbbítja a jelet.
3. Vezetéken kapja a jelet és továbbítja.Az a baj, hogy én sem vagyok hálózati szakember.....csak a felszínt kapargatom.
Ezért is írtam, hogy HA most működik a hálózat, akkor próbáld ki a QC-et.....mert annak a működése olyan, hogy nem kell a routert babrálni.....valahogyan megoldja magától.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
zsamiatt
őstag
Hasznal valaki valamilyen megbizhato kereso szoftvert ami kepes a syno halozati meghajtoin windows alol keresni? Sajnos a bepitett wines nem tud mappelt meghajton keresni. Ugy latom a syno nem kopatibilis a win keresovel.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
csomi1977
aktív tag
válasz Guenwhywer #95350 üzenetére
Nálam a NAS-on be van állítva a DynDNS , tűzfalak és ennyi . Plusz Tailscale VPN . A routeren portok sincsenek nyitva csak a Plex
-
Guenwhywer
csendes tag
-
Guenwhywer
csendes tag
válasz Borisz76 #95349 üzenetére
Na kb ez a hálózatom. Minden kábel cat5e kivéve ami a nast a xiaomi routerrel köti az a synology sajátja. Azt nem tudom milyen. Ahol vonal van ott kábel van. A telefonokon kívül semmi sem kapcsolódik a hálózatra vezeték nélkül. Ha valamelyik menüre kíváncsi vagy még ki tudom fényképezni.,
3. Igen routerként. A ház pár pontjára megy innen kábel. Ahogy a fenti ábrán jelölöm.
4. Nem tudom. Nem találtam ilyet a menüjében. Kb plug and play használom 4 éve mióta megvan.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Guenwhywer #95348 üzenetére
3. Kaon GC3000 a modem típusa
Ez a szolgáltató által adott eszköz , amely router módban megy.4. Igen egy xiaomi ax3600 router. Ez cat5e kábellel van összekötve a modemmel.
Remélem a Xiaomi AX3600 AP módban van ?!5.
Ilyen rajz :
Vagy komolyabb :
Esetleg :
A külső elérés legegyszerűbb megoldását már írtam :
QC[ Szerkesztve ]
-
Guenwhywer
csendes tag
válasz Borisz76 #95347 üzenetére
Köszi a választ.
1. Igen T a szolgáltató.
2. Koaxiális hálózat van még jelenleg 500/100 talán a sebesség ha számít.
3. Kaon GC3000 a modem típusa
4. Igen egy xiaomi ax3600 router. Ez cat5e kábellel van összekötve a modemmel. Illetve van még a hálózatban másik xiaomi router de az nincs ezen eszközök között. Az szintén vezetékesen csatlakozik a modemhez.
5. -
Borisz76
veterán
válasz Guenwhywer #95345 üzenetére
Először tisztázni kellene pár dolgot :
1. Melyik szolgáltató ( Képek alapján "T" )
2. Min érkezik a net ( optika , koax adsl : telefon vezeték )
3. Milyen konkrét eszközt adott a szolgáltató.
4. Van e saját eszköz a rendszerben és ha igen akkor mi ?
( saját router , switch )
5. Jó lenne egy leírás vagy kép a topológiáról...azaz az eszközök fizikai összekapcsolásáról.Amúgy az alap felállás kb ennyi a legegyszerűbb hálózat esetén :
Szolgáltatói "kábel" bejön és egy szolgáltató által adott eszközbe megy. Ez az eszköz osztja a belső hálózatra az IP címeket....azaz router módban van. Ha erre van kötve mondjuk :
- 1 db PC
- 1 db NAS
Akkor elviekben látniuk kell egymást mert azonos belső hálózaton vannak.- Ha esetleg egy saját router is képbe kerül mert gyenge a wifi....
Akkor a saját routert AJÁNLOTT AP módba ( Acces Point , Hozzáférési Pont ) kapcsolni. Ekkor a szolgáltatói eszköz és az AP LAN kábellel van összekötve. A szolgáltatói eszköz továbbra is sugározza a saját wifi-jét de az AP is saját SSID-vel wifi-t sugároz és a LAN csatlakozói is üzemelnek ! Tehát ekkor 2 db eltérő nevű ( SSID ) wifi hálózatod lesz !!!
Az újabb routerek menüjében gyárilag van AP mód. Egy régebbi modellben nem biztos, hogy van....de megoldható kézzel is az AP mód beállítása : [link]
Ha megy a szolgáltatói eszköz router módban és egy AP is van rajta , akkor mindegy, hogy melyik eszközre csatlakozik a PC , NAS , okos TV stb....mert ekkor is egy db belső hálózat lesz az egész....tehát látni fogják egymást az eszközökHa a NAS-t szeretnéd kívülről elérni,
akkor a legegyszerűbb módja a :
QuickConnect azaz a QC , melyet a NAS-on futó DSM rendszerben tudsz beállítani : Vezérlőpult / Külső hozzáférés résznél.
Nálam pl az androidos tableten fut a File Station.
Első indításnál meg kell adni :
- QC azonosítót
- Nevet
- Névhez tartozó jelszót
Majd ezt követően elindul a File Station és láthatóvá válnak a NAS-on létrehozott MEGOSZTOTT mappák.
Ezekben szoktam mászkálni....kiválasztok egy film fájlt és rábökök.
A tablet felajánlja , hogy mivel szeretném lejátszani és az esetek 99%-ban a VLC-t használom....persze létezik több , más lejátszó progi is.Valamint itt is be lehet állítani , hogy biztonsági mentést végezzen a képekről, videókról.
S mivel androidos ....értelem szerűen ez működik androidos telefonnal is.
Megjegyzés :
Érdemes a routerben "fixálni" a NAS IP címét, hogy mindíg ugyanazt kapja.....de van arra is lehetőség, hogy a DSM-ben állítsd ezt be !
Ekkor a NAS ( DSM ) mindíg ugyanazt az IP címet "kéri" a routertől.[ Szerkesztve ]
-
Guenwhywer
csendes tag
[kép] [kép] [kép] [kép] Sziasztok. Beüzemelésre került a ds224+ már csinálja a lemez ellenőrzést meg ezzel párhuzamosan az egyik lemezre már csinálja is telefonról a synology photos a mentést. Terhelés jelenleg alig van a hardveren. De ahogy azt vártam is fogalmam sincs arról hogy engedjem ki a netre. Vagyis hogy érjem el én kinti hálózatról. A nas egy modem mögé kötött routerhez csatlakozik. Mindkettő menüjét befotóztam remélem meg is jelennek a képek. Valaki végig tudna vezetni egy 5 éves hálózati ismereteivel rendelkező egyént a beállításon? Tudom minden második kérdés ez és az előző emberke kálváriáját és értetlenkedését is végig követtem de akkor sem értettem meg. 🤔
[ Szerkesztve ]
-
realist
őstag
Új diskek kerültek a NAS-ban. Paritáskonzisztencia vizsgálat futása közben - telepítések miatt - történt egy újraindítás.
Szeretném a vizsgálatot újra elindítani, de nem találom sehol menüben. Hogyan tudom manuálisan indítani? -
4D4M
senior tag
válasz AiRLAC #95339 üzenetére
Az volt az alapértelmezett, de csak az eggyel drágább fizetősben van olyan lehetőség, hogy idegenek töltsenek fel az én tárhelyemre. Ezért gondolkodtam el rajta, hogy ha már itt egy NAS, ami lóg a neten,
nehogymár ne lehessen megoldani normálisan...
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
Patice
Topikgazda
A szűk keresztmetszet az “átkapcsoló szerver” mindkét esetben.
Közvetlen kapcsolatot kell kialakítani.
Van fix IP-d?
Ha nincs, akkor publikus IPv4 kell hozzá és DDNS-sel megoldani a közvetlen elérést.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
4D4M
senior tag
Szeretnék / szerettem volna lehetővé tenni, hogy időszakosan 20-40 GB-os feltöltéseket lehetővé tegyek partnereknek, anélkül, hogy felhasználókkal kellene bajlódni. Eddig quickconnecttel és cloudflared tunnelen keresztül próbáltam a file station fájlkérés lehetőséggel, de eddig minden teszt vánszorgó sebességeket eredményezett.
Nem tudom igazából mi a szűk keresztmetszet, de ha valaki tudja, akkor ossza meg velem ezt az infót.
(500-1000 Mbit/s rendelkezésre álló kapocsolatok mellett áll fenn a helyzet)...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
-
Gardaai
senior tag
válasz Borisz76 #95320 üzenetére
Úgy is jó, mert mindkettőnek teljesülnie kell az auto stop-hoz. Viszont így az első paramétered azonnal true, tehát ha az időt állítod mondjuk 72 órára, akkor azonnal leáll 72 óra után, amíg az én verziómmal nem.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #95299 üzenetére
Memóriabővítés kapcsán kérdezném, hogy mennyire lehet rizikós az Aliról egy ILYEN, kvázi noname kártya (a DDR4 1x16 Gb 2666 Mhz-es 9.563,-ért lenne választva)? Van erre tapasztalata valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz tobias40 #95321 üzenetére
Le lehet annyira korlátozni tűzfallal, hogy pl. csak Magyarországról engedjen be bármit.
VPN sem rossz megoldás, de lehet az a vas már nem tudna hozni túl nagy sebességeket.
Persze kérdés mennyi adatot akarsz rátolni naponta, hetente, stb.
torrent feltöltéshez ugye kell nyitott port, hogy ne passzív legyél, akkor csak zárt oldalakról, ill. egyéni portot használva.
Szóval csak a minimumot engedve a távoli eléréshez.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
cidalain
veterán
Vásároltam otthonra egy NAS-t. Leginkább házon belüli központi adattárnak fogom használni. DS223j + 2x4TB WD Red Plus.
Alap dolgokat már beállítottam, készítettem SHR kötetet, de egyéb dogot még nem, nincs megosztott mappa, különböző Synology alkalmazásokat sem aktiváltam.
Kb 10-20 másodpercenként a winyók hangot adnak. Olyan "döccenőset". Ez kézrátétellel is érzékelhető. Gondolom a fej megy parkolópályára, vagy valami hasonló. Ez normális lenne akkor is, ha konkrétan nem is írok-olvasok a winyókra/ról?
Van-e ezzel kapcsolatban valami ajánlás, hogy hogyan léne ezt beállítani?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
tobias40
veterán
válasz Patice #95311 üzenetére
Szia!
Nekem is van egy 212j-m ami nem itthon van és backupra használnám hogy ne egy fizikai helyen legyen a 2 gép.Ha nem engedem ki netre a 212j-t akkor hogy tudok menteni rá itthonról?(vpn-el esetleg vagy hogyan?)Ezek szerint már torrent feltöltő gépnek nem javasolt egy nem támogatott öreg gép? -
Gardaai
senior tag
válasz alien292 #95313 üzenetére
Download Station megnyit -> Beállítások (bal legalul fogaskerék) -> BT fül -> Auto. Stop Seeding
Itt nekem a ratio 1000000 (%), a time pedig Forever-re van állítva.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Patice
Topikgazda
válasz Gardaai #95314 üzenetére
Szerintem x86/x64 procis modelleknél megbírkóznak a CPU-k a sok szállal is, meg ki tudják maxolni a gigás internetkapcsolatot lazán.
Kipróbálhatod, hogy mi történik ha limitálod. Max. visszaemeled ha nagyon visszafogná.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
-
Gardaai
senior tag
válasz AiRLAC #95273 üzenetére
"DS-ben Max. peers-nek hívják, azt érdemes 5-10 közé limitálni. "
Nekem egy DS218+ on 200-ra van állítva 300 futtatott torrenttel, de nem nagyon érzek semmit. Foglalt memória DownloadStation 160 mb. Vagy az Inteles/AMD procis NAS-oknál mindegy?
Lehet gyorsabb lenne ha levenném 10-re, de tényleg van értelme vagy csak gyengébb modelleknél? Futtatok honlapokat is róla ezért kérdezem (ott a performance még javulhatna, de ugye HDD-ről megy), viszont a torrent se döcögjön (ezért toltam fel ennyire).↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
alien292
csendes tag
Sziasztok! Segítségetket kérem: Nemrég kezdtem a NAS-os világot megtanulni és most kicsit elkadtam a torrent seednél. Adott egy DS224+ ahol a DS-ben beállítottam a pintyó átltal megadott zseniális könyvjelzős RSS letöltést. Sikerült is letöltenem néhány torrentet, de az mind csak a completed státuszban van ls semmi seed nem látható. Az nCore-on is azt mutatja hogy Stopped. Amit nem RSS-el töltöttem, ott nincs ilyen gond. Mit javasoltok? Előre is köszönöm!
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi DS412+ am amire régóta nincs már támogatás ez csak egy masodlagos NAS. Helyette van egy DS220+ már ami a fö NAS. Mennyire érdemes a DS412+ ra egy xpology rendszert rakni és úgy tovább használni. Mennyire kiforott rendszer az xpology egyáltalán?
-
addikt
válasz P1eTr0 #95306 üzenetére
2x256GB, WD SN530/740, Samsung PM981/PM9B1, Toshiba/Kioxia XG6, ezek javasoltak bele. 2280 méret kell neked vagy adapter hozzájuk. Én 0 vagy kevés kilométerrel szoktam venni ebay.de-n (10-15€), itt sokat kivesznek új notebookokból bővítés miatt.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy DS918+ típusú NAS, amit M.2 SSD-vel szeretnék egy bővíteni. A kérdésem mindösszesen annyi, hogy a most kapható típusok közül, ki-mit használ, akinek ilyen készüléke van?
A támogatott SSD-k listája az oldalon nem nagyon frissült és ha van tapasztalat, akkor az alapján néznék ki valamit.
256/512 GB-os méretben gondolkozom, és persze kedvező árfekvésben
Köszönöm előre is a segítséget!
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
addikt
válasz paolinho #95298 üzenetére
Azért 1 (egy) lemezből következtetéseket levonni az egész sorozatra nem igazán mérvadó.
Szerk. Magnat a számból vette ki a szót
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz paolinho #95298 üzenetére
A Purple kamera szerverekbe való, pont olyan 7/24-es üzemre tervezve mint a Red, szóval egészen biztosan nem amiatt dobta le a szíjat, mert így használtad, inkább egyszerűen csak beleestél abba a pár db-ba, ami 1000-ből egy adott típusból megdöglik.
Az első nasomat használtam vettem egy 3 TB-os WD Greennel, ami nasba a no way kategória, dehát nem cseréltem le ... később váltottam nagyobb diszkre, ki lett szedve, de megint később lett egy 216+-om is második nasként, abba betettem, csak menteni meg tesztelni van, nem vágom fel az ereimet ha összedől ... most néztem, a lemez 100/100-as és 8 és fél éve üzemidő van benne ... szóval 1db-ból kár bármilyen messzemenő következtetést levonni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- E-roller topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest