- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamarel
senior tag
válasz
Peathee #98382 üzenetére
Aggregálni kb csak akkor fogsz, ha 925+ vagy hasonló jövőbeli termékre cserélsz, vagyis ha 2x 2.5ös csatlakozóval rendelkezik, de opcionális 10-essel nem.
Még ekkor is egy olyan eszközbe érdemes dugni, ami tud LACP-t (802.3ad) és lehetőleg ip címet is bevonja a döntésbe (balance-alb).
Olcsóbb és egyszerűbb az smb multichannel. LAN1-en éred el mindig, LAN2 lehet az alapértelmezett átjáró (nas beállítás), így a fapados egy csatornás (Receive Side Scaling (RSS) nélküli) kliensek is kényelemesen 1 gigabtiten tudnak menni.
---
Az SPF+ már érdekesebb, mert mondjuk egy T1 Mini-vel egy kábelen tudná a 10-et, de ez esetben meg inkább olyan switch kellene, ami be nem kell a 10+ezres rj45 modul (ami vagy 30 méterig jó és 70 fokos vagy 80 méterig alacsonyabb hőmérséklettel dupla áron).
SFP+os T1 Mini DAC kábellel király lenne, de ennek hiányában inkább olyan switch-et keress, amin a vagy kombó vagy rj45-ös a 10 gigás port.Tudtommal a Trendnet S762 (esetleg S591) a legolcsóbb ilyen, természetesen nem számolva a garancia nélküli aliexpress-el.
Aggregation + rj45 10g-re példa a Ubiquiti USW-Flex-2.5G-8. -
válasz
Borisz76 #98380 üzenetére
Én most egy délután alatt újra felszenvedtem a qbittorrentet, meg kellett küzdenem vele, de az én amatőrségem volt végül az oka. Most checkolja az rss-ben lévő torrenteket, holnapra talán már látom mit tud. Beállításokban végtelenszer összetettebb mint a download station, letöltésben is gyorsabb, azt már tapasztaltam.
-
Peathee
senior tag
válasz
Tamarel #98352 üzenetére
Szia,
Szerinted ezek közül elég lehet nekem a D-link? vagy inkább ez(t a számomra ismeretlen gyártó) Tenda legyen mert ennek van valami NAS kompatibilis "static link aggregation" funkciója a 7-8-as portokon.
Az a cél, hogy az SMB megosztások sebessége ugorjon meg, mert nem a DSM-be lépek be, hanem a gyakran használt könyvtárakat simán hozzáadtam windows intézőben hálózati mappaként.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #98378 üzenetére
Nem költői....így használom évek óta.
Igaz én nem mozgatom a NAS-t.
Fix helye van neki.
Amióta megvan 2X költözött mindössze....a 10 év alatt.
Németből haza panel lakásba , onnan meg családi házba.Természetesen ha nem elégíti ki az igényeidet - a beállítási lehetőségek - , akkor tudsz váltani más letöltő kliensre.
De mint írtam, ott meg más lehetséges hibák jönnek elő.
Vannak itt a fórumon sokan akiknek van tapasztalata más kliensekkel.
Majd ők meggyőznek / lebeszélnek 1-1 kliensről. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Borisz76 #98377 üzenetére
Ez gondolom csak költői kérdés. Mert ez olyan mintha a kocsikat váltó nélkül árulnák, de megesküszik a gyártó, hogy a kettes fokozat benne lesz és mindenhova eljutsz vele.
Azért szeretném beállítani, mert mozgatom a NAS-t és nem mindenhol ugyanazok a lehetőségek. Valahol megfekteti a routert a sok peer és ha sok a torrent, akkor nem megyek sokra a torrentenkénti érték állításával, ha ők gyárilag beállítottak egy magas global peer limitet.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #98376 üzenetére
A Transmission-al meg más nyűgök vannak....
Miért kellene globálisan limitálni ?
Ha van egy új torrent, akkor arra cuppannak rá a népek és összejöhet 50-60-80 peer is....ezt kell korlátozni 20-30-ra , hogy ne omoljon össze a rendszer.
A régebbi anyagokhoz pedig 2-4-6-10 peer kapcsolódik.
Néha több de többnyire kevesebb.Nálam most is több mint 2500 torrent fut.....
Nincs gond a sávszélességgel.
( Digi , optika , 1000/300 )
A feltöltési sebesség 1-20 MB/s között változik, ingázik. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #98375 üzenetére
Bárhogy nézem, ez nincs kirakva a grafikus felületre. Viszont ha Transmission alapú a Download Station, akkor biztos van egy settings.json-je, amiben át lehetne írni.
Vagy macerás ezt módosítani és inkább egyszerűbb felrakni egy Transmission-t és azt használni?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #98373 üzenetére
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok,
Egy DS118-at használok és Download Station-ben szeretném limitálni a peer-ek számát, de csak torrentenkénti érték beállítását találtam, a Global-t nem lehet állítani?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Peathee #98368 üzenetére
Ha a NAS-ból 2 db UTP-vel mész a switch-be, akkor ( ha jól gondolom ) olyan switch kell , ami LA ( Link Aggregation ) képes.
A "sima" , mezei switch-ek pedig nem menedzselhetőek, azaz nincs bennük semmiféle állítási lehetőség.A portok számánál vedd figyelembe, hogy 1 db azonnal "kiesik" mert a routerrel össze kell kötni.
Azaz egy 5 portos switch-re 4 db eszközt tudsz csatolni.
4 portból 2 a NAS-é...az LA miatt, akkor maradt 2 használható port.
Tehát hosszútávon lehet jobb egy 8 portosat venni...és marad pár port , amit később is elhasználhatsz. -
-
Borisz76
nagyúr
Nálam ennyire nem volt zárt a szekrény....simán kapott levegőt az ajtó résein. Annyira nem is volt fontos a hangszigetelés....mert nem mellette aludtam.
Bár a képek évekkel ezelőtt készültek és azóta hazaköltöztem magyarországra ( képek készítésekor németországban laktam ).
Sőt azóta a panelből.... családi házba költöztünk azért a két szekrény most is megvan....de más elrendezésben.( Nyílászáró csere miatt éppen glettelésben , festésben vagyunk és minden koszos , semmi sem végleges még ...csak összeraktam, hogy menjen a rendszer , sőt ma jönnek alu redőnyöket és szúnyoghálót telepíteni.....tehát nem unatkozom ! )
Jelenlegi , koszos , káoszos állapotok :
[kép1] [kép2] [kép3] [kép4] [kép5] -
Virag.h
aktív tag
Irigyellek benneteket h ilyen jo a kezugyessegetek....
Anugy a ket venti hol van? Mert en nem lattam a szekrenyben...😕
Borisz76 szekrenye 🙂 -
válasz
Virag.h #98360 üzenetére
Hát ha már így megkérdezted, megosztom szívesen.
Nagyjából ezek alapján látszik miről van szó.
[kép] Első réteg szivacs, itt a éleknél még egy öntapadós filc réteget raktam fel.
[kép] Második réteg, mindkettő alzaról lett véve.
[kép] Végül a nas alá még beraktam egy darabot ebből a tüsis szivacsból is egy darabot, amin ül a gép.
[kép] Az ajtó zsanérok végül nem lettek felcsavarozva az ajtóra, csak pozícionálják az ajtót és minden élen három réteg öntapadós filc van, hogy ne szűrődjön ki semmi, illetve kapott 4 "ládazárat" ami szép egyenletesen ráfeszíti és szigeteli az ajtót.A két csatornát pedig a polcokból csináltam, elég szűkösek, de van vagy 30 centi mély az egész szekrény, így bőven elég, ezekbe vágtam helyet a ventilátoroknak, az alsó az ajtó felöli részen, a felső a hátlap felöli részen, hogy átlósan is mozogjon a levegő, ne csak az elején vagy a hátulján a kamrának. A beszívó nyílás kapott egy mesh porszűrőt, holnap meg is nézem hogy néz ki, a kifúvó előtt pedig két szivacs amit már említettem, ezek a csatorna magasságát elharmadolják illetve a kifúvót egyelőre még szintén 2/3-ad méretűre zártam be egy külön szivaccsal, így tompítva még egy kicsit a hangját, illetve elméletem szerint pozitív légnyomást kialakítva nem fog máshol beszívni véletlenül sem.
Aztán 3 órát elcsesztem a stickerbombra, de csak utána vettem észre hogy nincs középen.
De kellett rá, mert nélküle nagyon feltünő volt a fehér doboz. A szekrény sor amúgy fekete és fehér, tehát ahhoz még megy is valamilyen szinten.
Jah és az első réteg szivacsból kapott egy teljes réteget még a hátulja is, illetve egy réteg van az egész szekrény alatt is.
A szekrény pedig egy ikeas fali konyhaszekrény volt, de darabokra szedtem, oldalára fordítottam és levágtam az így létrejött magasságából egy 15-20 centit. (A full size szekrény nem fért volna be fél centi miatt a szekrény sor tetejére.
Kicsit overkill az egész szerintem, de csak úgy maradhatott, ha tényleg nem lesz hangja..
Ez volt a kiinduló pont, innen vettem pár ötletet.: [link] - reddit
Borisz76 szekrénye fent van itt? Mert rákeresve nem találtam egyelőre képet róla.
-
válasz
Virag.h #98357 üzenetére
Közvetlen közelről hallom csak ahol kifúj, de maga a ventilátor is még egy csatorna elején van, amiben szintén van némi hangtompító szivacs, így én tényleg nem hallom. Bár én érzékenyebb vagyok a rendszertelen hangokra, mint például a hdd kerregés, a monoton búgás kevésbé feltűnő nekem, de barátnőm sem panaszkodik, pedig ő ezeket jobban hallja.
|------------------|
| -> ====
|FAN---------------|
|
VVVVVVVVVVVVVVV||> <|
|> <NAS< <|
|MMMMMMMMMMMMMMM |
|---------------FAN|
-> |
|------------------|
-
Gardaai
senior tag
Kezd nagyon bosszantani a dolog.
Nektek szokott olyat csinálni a Synology Photos, hogy egyszer csak eltűnik minden mappa és kezdhetek mindent 0-ról? Ez miért lehet? -
válasz
Virag.h #98355 üzenetére
DS218+ két Seagate 3.5 Exos X14 12TB SATA HDD-vel.
Alapból nagyjából 38-40 fok körül voltak a TV mögött, aztán a szekrény és a fal között a földön. A dobozban amíg a földön volt 36-37, felrakva a szekrény tetejére most 40-42 körül.
Ez az alap állapot amikor csak seed megy, illetve egy jellyfin fut rajta, de nem streamel.
Két 90mm-es ventilátor nyomja át a levegőt a dobozon, egy a nas előtt, egy utána.
Itt már csak attól függ hány fok van a lakásban. Most éppen nem megy a klíma, így 25 fok van a lakásban, a szekrény tetején meg gondolom melegebb egy két fokkal.
Cserébe tényleg semmi hangja, nyugodtan lehet mellette aludni is éjszaka. -
válasz
lukacsi #98334 üzenetére
Uhh, sajnálom, én pár hete szereztem be a nas-t, használt, de keveset, sajnos nem tudtam olyan helyre tenni ahol ne zavart volna a hdd-k hangja, ezért építettem neki egy aktív szellőzéssel ellátott hangtompító dobozt, beleöltem 3 napot, aztán szintén a szekrény tetejére tettem, de akkor még nem volt rajta az ajtó én meg benne hagytam a nas-t, mert elfelejtettem. Ki is esett belőle (2m). Az volt a szerencse hogy a fejemmel sikerült tompítani kicsit, de így is lezuhant, kinyílt az egész ház és kiesett mindkét hdd.
Lepergett előttem az együtt töltött egy hét aztán a lehetőségek tárháza amit elbuktam vele, majd elkezdtem gondolkodni hogy most sokat fogok költeni hogy pótoljam.
Persze ez ki volt kapcsolva és miután összeraktam elindult minden, kivéve a ventilátort, de annak is csak annyi baja lett, hogy lecsúszott egy kicsit a tengelyről a motor/lapát, visszanyomva az is elindult szépen. -
Tamarel
senior tag
válasz
zsamiatt #98349 üzenetére
Pedig jól mondta.
Link aggregation ugyanúgy 1gigabit egy kliens irányába, csak az smb multichannel-lel lesz több (az usb-s cuccok nem az igaziak nas-hoz).https://kb.synology.com/en-us/DSM/tutorial/smb3_multichannel_link_aggregation
-
zsamiatt
őstag
válasz
Peathee #98344 üzenetére
"Azt már tudom, hogy a Link aggregation az nem fogja megduplázni a NAS sebességét, elég sok fórumban olvastam, hogy két IP címet kell adni a NAS nak ha két kábellel dugom bele a Switchbe."
he?
Ha két IP-t adsz akor pláne nem nő a sávszélesség. Sőt, honnan tudod majd melyik IP-n szeretnél kommunikálni a NAS-sal?Valami itt zavar van. Egyébként ha 2,5-t szeretnél ahogy Borisz írta kell egy adapter és az a legtisztább. A link aggregátorral is azért jelentősen lehet huzni a gigabitet.
-
Magnat
veterán
válasz
Peathee #98344 üzenetére
Szia,
van itt a HA-n is olcsón 2.5-ös unmanaged, én azt vennék, a nas meg mehet vagy dual kábellel és ip-vel, ha smb-n használod, multichannel a 7-es DSM-ben már menüből kapcsolható és akkor lesz asszem olyan 1.6-1.8 gigabited ... vagy ha visszakeresel, volt szó róla soxor, h 4k körül aliexpressről van 2.5-ös usb-s csati ami jó a nasba, bár nekem vmiért úgy sem lett sokkal gyorsabb mint smb multival, de akkor legalább minden protokoll gyors lesz, nem csak az smb
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Peathee #98344 üzenetére
Modem - Router - Switch az összekötés menete.
Eddig jó az elképzelés.
Átlagos otthonban nem kell a menedzselhető switch.
Elég az egyszerűbb Plug&Play verzió is.
Aztán ez lehet 5 , 8 , 10 ...24 portos is....ez az eszközök számától függ , amit kábelen akarsz csatlakoztatni.
A másik pedig a sebesség.
Alapból illik 10/100/1000-s azaz Gigabites switch-et venni.
HA VAN TÖBB olyan eszközöd , ami gyorsabb ( 2.5 GBit ) , akkor érdemes venni egy olyan switch-et ami 2.5 GBit képes.
Hiába van 1 db PC-d 2.5 GBit-es csatival szerelve....mivel mindem más "csak" gigabites....így nem leszel előrébb sebességben.Ha van mondjuk 2 db PC-d is...amik 2.5 GBit-es hálózati adapterrel szereltek, akkor jól jöhet egy gyorsabb switch de az is csak a 2 gép által forgalmazott adatmozgásnál lehet észrevenni.
Én pár hónapja egy ilyet rendeltem :
[Hisource 2.5G None-POE Network Switch 5 8 Port Ethernet Switch with 2*10G SFP].....
csak benéztem és nem a 8 portosra kattintottam
De az 5 portos is szépen dolgozik, észrevétlenül teszi a dolgát.
Bár nálam is még csak egy AP van , ami képes a 2.5 GBit sebességre... -
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Hálózatos kérdésem van most
Festettük a lakást így a villanyszerelő segítségével bevéstük a falba a CAT6 kábeleket, összesen 5 szálat. Így végre nem Wifin csatlakozik majd a laptopom a NAS-ra.
Szóval az eszközök amik vannak: Auris vagy milyen Vidanetes kábel modem ami Bridge-ben van csak modemként megy. WAN porton megy tovább az Asus TUF-AX3000 V2.be.
Ebbe csatlakozik be jelenleg egy UTP kábellel a DS920+.
Azt már kitaláltam, hogy legalább 2,5Gbit-es Switch kell nekem, hogy a NAS és a PC között kimaxoljuk a sávszélességet ismét. (Dashcam videókat vágok az európai utazásaimról.)
Most megy a torrent is állandóan a NAS-on, aktív is vagyok minden port forward stb rendesen be van állítva.)Azt már tudom, hogy a Link aggregation az nem fogja megduplázni a NAS sebességét, elég sok fórumban olvastam, hogy két IP címet kell adni a NAS nak ha két kábellel dugom bele a Switchbe.
A terv az az, hogy egy 8 portos Switchet veszek amibe csatlakozik kettővel a NAS, Illetve az 5 új kábel (de csak 4 eszközzel induláskor) A Switch és az ausus router között egy UTP kábel a terv.
Melyik Switch-et vegyem, ehhez tényleg elég egy unmanaged?
Van hiba a gondolatmenetben?
Köszi a segítséget! -
lewisfm
aktív tag
válasz
Magnat #98336 üzenetére
A Video Station régen működött Quick Connect-en keresztül is. Android klienssel ment.
De most, hogy a közelmúltban kivették a támogatott csomagok közül, elképzelhető, hogy a Quick Connect-ből is kivették.Azonban a Samsung TV szerintem nem tud Quick Connect-en keresztül csatlakozni, neki IP cím kell mindennképpen (szerver oldalon port nyitás). Valamint 2FA vagy MFA hitelesítést sem tudja kezelni.
Továbbá szinte biztos vagyok benne, hogy a hiába sikerül kapcsolódni a Video Station szerverre, a TV-nek CODEC problémái lesznek.
-
V.Stryker
nagyúr
--- sikerült ---
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #98339 üzenetére
Igen ha SSD-re cseréled , akkor gyorsulni fog.
De pontosítanék :
Nem a HDD-t kell kicserélni SSD-re hanem a kötet összes lemezét.
Ha csak 1 lemez - 1 kötet, akkor 1 csere.
Ha több lemez - 1 kötet , akkor a kötet összes lemezét.
Viszont ha több kötet is van , akkor az SSD-kből álló kötetrekellÉRDEMES telepíteni a Download Stationt.De amúgy nem értem.....
Adott egy letorrentezett anyag.
Megvan a .torrent fájl.
Berakod a kliensbe és elindul az ellenőrzés, hogy 100%-ra megvan e az összes anyag.
Ha megvan beáll seed-be.
Ha nincs , akkor letölti a hiányzó szeleteket.
De maga az ellenőrzés az kb olyan gyors mintha másolnál lemezről-lemezre....nem olyan gyors de nem is lassú....HDD-je válogatja , hogy éppen mennyi is.Az ellenőrzés kikapcsolását utoljára TALÁN a uTorrent kliensben csináltam még PC-s töltögetős korszakomban.
Ezt a funkciót a kliensnek kell támogatnia.
A DS-ben nincs ilyen lehetőség.
Azaz vagy másik klienst használsz , vagy SSD-t raksz be torrentezni, vagy türelmesen kivárod az ellenőrzést. -
Virag.h
aktív tag
Download station eseten az ellenorzest h tudnam felgyorsitani? (Minden nem szukseges dolog lekapcs ez ok) de ha pl az egyik hdd t kicserelnem ssdre?
-
Patice
Topikgazda
válasz
lukacsi #98334 üzenetére
Szerintem sérült benne a lemez az eséstől és ezért nem tud elindulni.
Remélem nem volt még rajta fontos adatod, vagy van mindenről mentésed.
Vedd ki belőle a lemezeket és próbáld ki egy biztosan jóval, ha van kéznél.
Esetleg egy sima resetet próbálnék meg, első sípolásig. -
Magnat
veterán
Van külön quick connect és ddns ... előbbi a Synology szerverein kersztül műxik, előnye, h nem kell hozzá portot nyitni, de sztem a DS Video nem megy rajta (de sosem próbáltam, egy próbát megérhet), illetve h a plusz szerver közbeiktatása miatt lassabb is lesz ... a ddns esetén kell portot nyitni és közvetlen a kapcsolat a végpont és a nas között.
ddns-t itt kell beállítani: vezérlőpult/külső hozzáférés/ddns
itt amit látsz gazdanév, az kell plusz a port forwardot belőni a routeren ... sztem amiket írtál azok quickconnect nevek ... de könnyne tudod ellenőrizni ahogy írtam.
-
lukacsi
csendes újonc
Sziasztok!
Használtan vettem egy DS215J típusú NAS-t ami frissítés közben valami ördögi csoda folytán leesett a szekrény tetejéről... :D Azóta egyszerűen nem vagyok képes rátalálni a hálózaton... A LAN lámpa is világít zölden, villog, stb a DISK 1-2 narancssárga, illetve a bekapcsoló gomb kéken villog.
Tudok még vele valamit csinálni vagy vágjam ki?
köszi előre is a segítséget! -
Magnat
veterán
Szia,
qc-n nem fog menni sztem ... portot kell rá nyitni, meg ha esetleg szolgáltatói nat mögött vagy, abból ki kell vetetni a nas oldali szolgáltatónál ... beállítod a synologys ddns-t a nason és beirányítod a portokat a nasra (nem tudom, h a default http/https porton kívül kell-e nyitni valamit) és akkor utána úgy kell megszólítani, h az ip címhez beírod a ddns név:port formulát, tehát pl
vgyke.synology.me:5001
user és jelszó pedig egy a nason lévő fiók akinek joga van a ds video-t használni. -
VGYke
addikt
Sziasztok!
Megbuktam egy Samsung TV, DS video beüzemelésével kapcsolatban.
A Synology NAS 1. városban van, a Samsung TV 2. városban.
A Samsung ilyen bejelentkezést kér:
Persze tudom az IP címet, de az 1 város belső hálózaton lévő cím, hiába írom be 2. helyen….
Van egyébként „DSM (Webhozzáférés)” ami valami ilyesmi: https://name.de7.quickconnect.to/
Illetve mi a „Fiók”, a felhasználó név?
Tudtok segíteni a csatlakozásban, mit hogyan kell? (nyilván a név/jelszavakat ismerem) -
Virag.h
aktív tag
Hddd toredezettsegmentesitest h tudom megcsinalni?
-
Gzolo
senior tag
98240# -es saját hsz-re is visszahivatkozom.
Eaton 5E700UD-t vásároltam 218play-hez és 2 kamerás NVR-hez. Nincs benne a kompatibilis listában, de tökéletesen működik. Windows alól kikapcsoltam a hangjelzését, áram alatt teljesen néma, áramszünetet szimulálva pedig épp egy halkat kattan és csendesen ciripel, tökéletes választás lett. Köszönöm mindenkinek aki írt a fenti hsz-szel kapcsolatban.
-
-
zsamiatt
őstag
válasz
Tyson5 #98317 üzenetére
miért nem fordítod meg a dolgokat? OpenVPN szerver a központira, a backup meg oda csatlakozik fel és a kliensed is.
Sokkal egyszerűbb mint két VPN szerver futtatni. Hozd egy hálózatra az eszközöket és szerintem a gyári openvpn szerveren is át fogsz látni a másik NAS-ra.
Ha meg a beépített openvpn nem támogatja ezt akor érdemesebb lenne másik VPN szerverrel próbálkozni mint a NAS-ba integráltat szétnyúzni. Nézel valami dockeres megoldást akár.@Airlac: Hogy jön ide a Tailscale?
-
Tyson5
tag
Backup nas csinál egy openvpn szervert, amire csatlakozik az elsődleges nas.
Elsődleges nas csinál egy l2tp/ipsec vpn szervert (mert ugye openvpn-t nem tud futtatni, ha már csatlakozva van egyhez).Ha rácsatlakozok pl. laptoppal az elsődleges nasra l2tp/ipsec-el, akkor megszűnik az openvpn kapcsolat a két nas között, egészen addig, amíg az l2tp/ipsec szervert le nem állítom! tehát nem elég csak lecsatlakozni róla.
valakinek valami ötlet? -
ekkold
őstag
válasz
lewisfm #98311 üzenetére
A video stationnek volt kliense a tv-dre? Milyen tv-kkel tudod együttműködni?
Anno készítettem saját, nagyon-nagyon kicsi erőforrás igényű videómegosztó weboldalt a NAS-ra, amit még manapság is reszelgettem kicsit (főleg biztonsági szempontokból). A felület full fapadviszont az erőforrásigény szinte elhanyagolható, http és/vagy sftp alapon működő, pls és/vagy m3u fájlt tud készíteni külső lejátszó számára, de a webfelületen is tud lejátszani (böngészőtől függ, hogy mit. Mp4-et pl. szinte minden böngésző tud, még mobilon is). Transzkódolást nem tud.
-
Sanya
nagyúr
-
Sanya
nagyúr
válasz
lewisfm #98311 üzenetére
Úgy van, kifizettük, de sajnos elvették.
https://logout.hu/bejegyzes/sanya_jellyfin_kliens_telepitese_samsung_tizen_rendszeru.html -
lewisfm
aktív tag
A Jellyfin kliensét Samsung TV-re hogyan kell felrakni?
A Video Station-t kifizettem, amikor megvettem a NAS-t. Ez olyan, amikor veszel egy autó, de utólag kiveszik belőle az egyik ülést.
Amúgy akkor lett volna fizetős, mint a Survilance Station kamera liszenszeni. Szerintem sokan kifizettük volna a felárat, mert a Video Station sokkal hatékonyabban futott a vérszegény kis NAS-omon, mint bármi más. -
válasz
csomi1977 #98309 üzenetére
Uh, erre nem is gondoltam. Akkor gondolom a modem, a router és a nas van bedugva, igaz? Az IEC konnektorosok is használhatóak erre vagy az inkább szerverhez ajánlott? Mert átalakítóval gond nélkül kiszolgálna és ezek talán kisebb helyet foglalnak mint a normál dugvillás. Az EATON márkáról mi a vélemény, ez talán a legolcsóbb amin van usb is és 4 darab IEC-vel kiszolgálna gond nélkül. (NAS, Router, Modem, Laptop meg kibírja addig, az amúgy is messze van) Ezek így 100 watt alatt maradnak ha jól gondolom, így egy órát lazán bírnia kell, hosszabb áramszünet ritkán volt. A terhelés elosztásra itt is figyelni kell? Tehát külön-külön kelle bedugni a dolgokat, vagy egy elosztóval mehet egy csatiba? Mert akkor már a sima két dugvillás is elég lenne.
Igazából az a kérdésem még, hogy a nas fel fogja ismerni ezt a UPS-t? Vagy specifikus márka kell? Nyilván szeretném beállítani hogy fél óráig azért ne kapcsoljon ki, mert jó eséllyel visszatér az áram addig.
-
DigitXT
félisten
válasz
Bence_ #98287 üzenetére
Fordítva biztos létezik, ez az UPS gyakorlatilag egy powerbank (lipo akkuval), kompakt, kicsi, nekem is tetszene. Egy a baj, hogy nem szól a NAS-nak, hogy elment az áram.
(Magyarán ameddig bírja a 27 Wh akkuja, addig képes áthidalni: pár perces szünetekre gondolom tökéletes, de hosszabb áramszünet esetén csak a váratlan leállást tolja ki...)
Szerk: itt a manual (az is kompakt), az írja, hogy 20W terhelésnél tud 1 órát, aztán kész.
-
gabor_b
tag
Sziasztok
918+ tulajok, ha esetleg érdekel valakit, azok figyelmébe ajánlom az alábbi infókat:
Ilyen modulok kerültek a nas-ba:
Crucial DDR3L 16GB-os 1600MHz SODIMM PC3L-12800S 1,35VSzépen teszi a dolgát, eddig nem vettem észre problémát.
Hát ha más is kipróbálná. -
IRO21
senior tag
Én az Emby/Symfonium párost használom, abban van mappanézet is.
Az android app fizetős, de a lifetime licensz volt 1990 Ft 3 éve.Elég sokféle backendet tud, és egyszerre többet is fel tudsz venni:
Ezek közül régebben kipróbáltam még valami Subsonic API kompatibiliset (talán a Navidrome-ot, de már nem emlékszem), a többit nem.
Mivel az Emby-t amúgyis használom a filmek/sorozatok miatt, így nekem kézenfekvő, hogy abban vannak a zenék is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest