- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen joysticket vegyek?
- Hall-effektusos "félbillentyűzet" jött a Keychrontól
- Hobby elektronika
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
dussy
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Más teloval is csinálja nekem, mindig ugyan ott. Teljesen megáll, megfagy,pár másodperc múlva magától újraindul az egész AA.
Budapesten a Papp László sportaréna magasságában.
-
BoB
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
Nekem nincs ilyen gondom, de ha ez mindig ugyanott fordul elő gyanítom hogy ott valami megzavarja a jelet és eldobja a kapcsolatot. Hol van ez helyileg?
-
gipsztigris
addikt
Sziasztok!
Használ valaki Android Auto alkalmazást? Pixel 10-nél azt vettem észre, hogy a legutóbbi rendszerfrissítés óta egy bizonyos helyen autózva (mindig ugyanott) a wirelles Android Auto leáll, majd újraindul és újra csatlakozik a fejegységhez.
Egyszer kiírt egy hibaüzenetet "Android Auto kommunikációs hiba: 21" Kapcsoljam ki a VPN-t. Nem volt bekapcsolva....
Azóta hibaüzenet nincs, de mindig ugyanazon a ponton dobja a kapcsolatot és pár száz méter múlva újraindul. Vezetékes kapcsolat esetén nincs gond.
Tud valaki orvosságot erre?
-
-
Bukk900
őstag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Én az adaptív töltést használom éjszaka, az jól működik vezeték nélküli töltővel, reggel mindíg 100%. Volt, amikor ébresztő előtt ránéztem egy órával és még töltött!

-
gretzky77
veterán
Ha az exynos miatt lenne, akkor sztem másoknak is ez lenne a problémája! Nekem 10 P van sokszor éjszaka van vezetékmentes töltőn de ha úgy áll este és nem teszem töltőre akkor sem esik ennyit, kb 5% max olyankor is. Szinte mindegy, hogy wifi vagy 5g Telekom! 1 esimmel használom.
-
beriv
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Már két hónapja belaktam, előtte volt P7P, P8P azok nem voltak ilyen éhesek, P8P 7% körül fogyott, ugyanazokat a dolgokat használom ugyanott
-
beriv
tag
válasz
Sofian
üzenetére
Telekomos vagyok 2 es térerő van only LTE van csak beállitva az se segitett, illetve nem a wifi vagy az az appok okozzák, sajnos ez a trágya exynos 5400 5g modem ami ezekben van az ilyen szar, S25U SD8 modem 2% zabál éjszaka.
A kérdésem az vki használ-e másfajta automatizáló appot , mert nekem macrodroid eddig nem nagyon tetszik. Idióta gugli 4.2-10 droid után elkaszálta az airplane mode automatizálását, a ragya ütne ki rajtuk.. -
-
macilacipaci
tag
Nekem is hasonlóan merül éjjel a 8 Pro 5G-n, ezért átálltam a reggeli töltésre. Egy átlagos nap után este még 50-66% körül van az akksi. Ebben az esetben reggel is megvan a 33-50%. Onnantól meg egy óra alatt feltölt 100%-ra. Annyit meg úgyis készülök reggel az indulás előtt. Hétvégén meg igyekszem csak egyszer tölteni. Ha péntek reggel vagy inkább este töltök, akkor szombaton nem kell, elég vasárnap.
-
beriv
tag
Sziasztok P10ProXL másnak is 10-15% körül alakul az éjszakai merülés?
Én most mindent megtettem és 10% alá nem nagyon sikerül levinni, csak LTE 1 fizikai sim, 2G off adaptiv hálózat kilőve, mindent is elkövettem kioffoltam (app ...).
Repülőgép módot próbálom automatizálni macrodroidal, hátha az segit, viszont egy hátulütő problémát találtam amikor airplane módot választom műveletnek, vagy rootoltnak kéne lenni vagy kénytelen vagyok az alapértelmezett segéd alkalmazást google helyet macrodroidnak adni, csak akkor meg nem megy nyilván a hangvezérlés meg miegymás. Van valakinek megoldása-ötlete esetleg más app erre? -
hedgehog
senior tag
válasz
Vikooo
üzenetére
Nálam a választás fő szempontja az volt, hogy ha megjelenik a hírekben hogy milyen új funkciót kap az Android, ne csak szomorúan nézzek kezemben egy Oneplussal ami az utóbbi időben a ColorOS miatt reménytelen volt kb.
Emiatt én most teljesen elégedett vagyok 😊 (oké, van ami US only, de ez még belefér
)Az aksi (mivel egy félhalott OP9p-ről jövök) most még szuper, nem érzem magam rosszul ha nincs nálam powerbank mint korábban.
Fotózáshoz nem értek, a turistás kattintgatáshoz mindkét telefon jó nekem. A kijelzőnél szoknom kellett egy kicsit a kevésbé élénk színeket, de mivel ez a természetesebb szín, hamar megvolt. -
gilfoyle
őstag
Szerintetek megéri még Pixel 9 Foldot venni?
Van bármi komoly hátránya a napi használatban a 10-hez képest a mágneses kívül?
Most a 10 is akciós Amazonon, de a 9 még így is kb a felébe kerül. -
Tomiii258
tag
OK, ez új infó, köszi, meg is nézem, de...
Ha a telefon SIM menüjáben a yetteles sSIM van alapértelmezett SMS kártyaként beállítva, akkor egy tök új partner, tök új üzenetét miért a másik kártyáról küldte el vajon?
(tehát semmi előzmény sem volt, hogy annak a partnernek már küldtem SMS-t a másik SIM-ről) -
steewcv65
őstag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Pixel 10, 5x nagyitas(minden kep azonos tavolsagbol keszult, 2m)
2x nagyitas apexel objektivvel:
Ezek a szintek objektivvel, de kezzel tartott:
-
Tomiii258
tag
Van egy fizikai One-os SIM-em, meg egy Yetteles eSIM-em a Pixel 10-esemben.
A telefon Sim menüjében az SMS-ekhez a Yettel-es eSIM van alapértelmezettre állítva.Felvettem egy új névjegyet, amihez még azt is beállítottam, hogy a hívásoknál a Yettel-es eSIM legyen az alapértelmezett.
Üzenetelőzmények nincsenek, úgyhogy teljesen nulláról írtam neki egy SMS-t, de az SMS a One-os számomról ment el.
Miért?Abszolút kezdő vagyok 2 SIM használatában, kb 1 hete használom 1 a telefonom, én szúrtam el valamit, vagy tényleg szarul működik a dolog?
-
A Pixel 6 és újabb készülékek esetében elkezdték élesíteni a AutoFDO megoldást. Az adott telefonhoz optimalizálják a futókódot. Ezzel folyamatosabbá, gördülékenyebbé teszik a rendszer és az appok működését és a megjelenítést. Ezzel az akku terhelése is csökken.
A gyorsulás mértéke folyamat függő. A kliensek és szolgáltatások közötti kapcsolatot több mint 20%-al képes gyorsítani. Más jellegű kapcsolatokat10-20% a rendszerhívások kb 10% gyorsulást kapnak.
Érezhető lesz a gyorsulás.
Jelenleg tanulási szakaszban van az optimalizálás. Némi lassulással és erőteljesebb akku használattal kell számolni. Élesíteni egyszerre fogják az optimalizációt, frissítés után. -
hedgehog
senior tag
válasz
Vikooo
üzenetére
Nekem Spigen és Alza üvegekkel is jól működött, bár szerintem kicsit azért hosszabb ideig és erősebben kell érinteni, mint üveg nélkül. De nincs összehasonlítási alapom, mert sosem volt csupaszon. (csak a tesztekben olvasható "azonnal nyílik" élmény nálam nincs meg üveggel)
Egy kicsit volt rajta egy olcsó temus üveg is, de zavart a szelfikamera-kivágás rajta, ezért hamar cseréltem az Alzás üvegre. De azzal is kinyílt a telefon simán.Igazából egyébként én arcfelismeréssel használom, így a konkrét ujjlenyomat-olvasásra ritkán van szükség.
-
lovas93
tag
A Pixel 10a tesztje alapján fejlődött a portré mód; van aki próbálta már azóta, hogy jött frissítés? Az eddigi háttér szeparáció nem volt túl acélos...
-
válasz
Vikooo
üzenetére
A Pixel 9 és 10 modelleket akár a legolcsóbb sufni gsm-ben is meg lehet venni, mert imei alapján lesz rá 2 év google garancia, de fontos, hogy EU modell legyen!
Imei szám alapján le kell kérdezni a google device authenticity oldalon: [link]
Itt egy példa lekérdezés egy random imei-vel: [link]
Látható, hogy az Értékesítési régió-nál fel van sorolva kb az összes EU ország, Magyarország is!
Illetve a Google Reparatur service oldalon is érdemes megnézni az imei alapján: [link] -
Vikooo
addikt
Sziasztok!
Mennyire érdemes manapság Pixel 10 Pro XL -t venni, Galaxy S24 Ultra -t váltana.
Brutálisan drága lett most Alza -ban viszont Yettelnél kártyásan tűrhető az ára.
Ami nekem szempont:
Kijelző minősége
Akkumulátor
KamerákKözel van a kettő egymáshoz ami a mérleg nyelve az a tiszta Android viszont a többi szempont is érdekelne -objektívan.
Illetve a P10P XL ultrahangos ujjlenyomat olvasója milyen üveget nem szeret? Az S24 Ultra ilyen szempontból szinte mindenevő.
Köszi!
-
Bukk900
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Csak hogy tisztázzuk, a háttér filmszerű elmosódása volt kérdés videófelvétel alatt, egy fényképnél ez nem nagy trükk.
-
30z.Samu
titán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Igen, ez megvan, csak találtam a Tippek között Homályosítást (Cinematic módot). De mint kiderült ez a telefon ezt nem tudja.

-
-
BoB
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Semmi sem tudja megbízhatóan kiolvasni az akku állapotát, csak becsülni tud. Ahoz ki kellene venni az akksit és gépre kötni, kapacitást mérni.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Végül meglett a 9a, eddig nagyon tetszik. De van észrevételem is. Böngésztem a Saját Pixel alkalmazást, ahol ugye tippeket ad hogyan tudod kiaknázni a telefonod lehetőségeit. Na már most nekem a Kameránál ír olyat, hogy Homályosítás vagy angolul Cinematic mód, ami lényegében a Porté videós megfelelője. De én ezt nem találom sehol. A Pásztázást pl megtaláltam. Az létezik, hogy bizonyos funkció régióhoz kötött? Köszi a választ előre is!
-
peugeotmate
addikt
Van hasonló, 3. féltől származó akku csekkoló app, ami megbízhatóan kiolvassa egy Pixel akku állapotát pl. számítóra kötve kábellel/WiFin? Olyasmire gondolok, mint a Coconut Battery Apple termékekhez.
-
Bukk900
őstag
válasz
Bukk900
üzenetére
A Macrodroid okozta az óra galibát, azt letiltva működik az ébresztőre ugrás.
A Macrodroidot arra használtam, hogy minden este automatikusan repülő módba tegye a telefont reggel meg vissza, hogy ne zavarjanak, amikor alszom és ne is sugározzon rádiójeleket az ágy mellett.
Erre van más alternatíva? Az előző telefonomon volt időzíthető be és kikapcsolás... -
gretzky77
veterán
válasz
Bukk900
üzenetére
A kezdőképernyő bal felső sarkában lévő óra csak infóként szolgál az nálam sem visz az ébresztőhöz, ha lehúzom az értesítő sávot ott az ébresztő ikon viszont a beállításhoz visz, illetve ha lehúzod akkor a bal felső sarokban lévő óra is oda visz! Nekem 10Pro-n így működik
-
Tomiii258
tag
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
A fentről lehúzható sávon lévő óra ikon is az ébresztőhöz visz. Ha nálad nem, az érdekes, mert nálam igen...én mindig ott állítom be az ébresztést.
Ha van aktív ébresztés, akkor fehét a háttere, ha nincs bekapcsolt ébresztő, akkor áttetsző, de rányomva mindig az ébresztőhöz visz. -
Bukk900
őstag
válasz
Don't Panic
üzenetére
Újraindítottam, nem segített.
Egy programot használok, amire gyanakszom a macrodroid. -
Bukk900
őstag
Az állapotsort fentröl lehúzva ott az óra a bal felső sarokban. Ha arra rákattintok, nem visz sehova, nem az ébresztés beállításaihoz kellene jutnom? Új Pixel 9a.
-
lovas93
tag
válasz
axioma
üzenetére
Úgy tűnik sikerült megoldanom a problémát, méghozzá úgy, hogy az összes alkalmazást, amit korábban némára állítottam, visszatettem alapértelmezettre és a hangnál kiválasztottam, hogy "Nincs". Így megjönnek az értesítések és nem csilingel egész nap a telefonom, és az órát is le tudtam némítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Starfield
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- sziku69: Szólánc.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Panasonic CF-20-2 Tab+Laptop: i5-7G I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
mint a Windowsnál
Csepy