- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukulec
őstag
válasz
xtremist #189528 üzenetére
ez így van. de a dolog másik oldala, hogy az amd-n sem látom, hogy annyira igyekezne. hiába vannak itt egyesek elájulva a 9070-xt párostól, a tényleges áruk egyáltalán nem vonzó. szóval meguntam a dolgot és inkább vettem pár nvidia részvényt míg be voltak esve az árak. a dolog pikantériája, hogy ha most eladnám őket, akkor majdnem kijönne egy 5070. majd év végén megnézem, hátha már egy ti is lehetne. aztán majd sírok, hogy egy 8gb-os 5060 ti jött össze
-
Winne
nagyúr
Az utóbbi 1-2 hétben változott valami változás, releváns teszt az 5070 / 9070 kérdéskörben a sok részrehajló teszt mellett, hogy melyiket érdemes venni?
-
válasz
parandroid #189523 üzenetére
Persze mert az Nvidia nem engedte csak azokkal a játékokkal tesztelni amit ők adnak meg.
-
parandroid
félisten
válasz
CriticalHit #189522 üzenetére
Pontosan. Es nekik erről már vannak is eredményeik, valamiért mégsem ezeket a számokat rakták ki.
p
-
válasz
Headshot #189520 üzenetére
Igen, ugyanazt néztük.
9060XT 16GB gyorsabb, mint a 5060Ti 8GB - 1440p Ultra felbontáson.
Én a 9060XT 16GB-t az 5060Ti 16GB-tal ereszteném össze
Ott elválik, ki a legény a gáton : 16GB vs 16GB, az árkülönbözet figyelembevételével. Ügyes azért az AMD, hogy a 8GB kártyával hasonlítja össze 1440p Ultrán
A 8 gigás 5060Ti meg nálam egy nem ajánlott kártya szimplán.
Ugyanígy mehet a sima 5060 vs 8 gigás 9060XT. Azonos ár, vram, lássuk mennyi a teljesítménybeli különbség
-
Headshot
aktív tag
válasz
deathcrow42 #189517 üzenetére
A sima 9060-ról nem volt szó.
Nem tudom melyik slide-ot nézed, de amit az AMD közzétett ott a 9060 XT gyorsabb, mint az 5060 Ti.A 9060 XT 8GB/16GB-re mondtak $299 és $349-es MSRP-t, (ami a sima 5060 ársávja) és 5060 Ti körüli/feletti teljesítményt.
Ha ez igaz akkor az 5060 (nem Ti) ára nem versenyképes a 8GB-s 9060 XT-vel szemben. -
-
válasz
Headshot #189516 üzenetére
Perpillanat szerintem a 8 gigás AMD 9060 az nem életképes az ugyanolyan árú NV 5060 ellen, a 16 gigás 9060XT-nek lehet keresnivalója a 16 gigás 5060Ti ellen, de a slide alapján (1440p ultra a 8 gigás 5060Ti ellen) szerintem lassabb picivel az AMD, csak az a kérdés, hogy 5% vagy 15%.
0-5% esetén simán jó kártya, 10-15% esetén már megint necces.
-
Headshot
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #189511 üzenetére
Az egy dolog, hogy a játékok milyenen és hogy mennyire nem fordítanak időt az optimalizálásra (vagy a játék befejezésére megjelenés előtt ).
Ettől még nem lesz normális az hogy egy GPU gyártó folyamatosan kamuzik a fogyasztóknak.
Bejelentette az AMD a 9060 XT árait és teljesítményét (amit majd hiszünk ha látunk). Elvileg 5060 Ti közelében/felette lesz teljesítményben, míg az ára a sima 5060 szintjén van.
Ha ez tényleg sikerül az nekünk nagyon jó, mert az Nvidia kénytelen lesz lejjebb vinni a sima 5060 árát.
Aki ebben a kategóriában tervez kártyát venni mindenképp várjon.A lövöldözős játékokon kívül szerintem sincs értelme 140 FPS fölé menni (és ott is csak multiban).
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
kolopele #189512 üzenetére
En mondjuk fix 60fps parti vagyok, menjen ugy minden pocc roff nincs tobbre igenyem. En ezeket az x száz fps hajkuraszas mellett allok ertetlenul. Nyilvan elfogadom h mindenkinek mas igenyei vannak, meg ketsegkivul tok fasza tud lenni a sok fps, de kicsit mintha atesett vna a user oldal is a lo tuloldalara.
Ami nem tud 4k ultran szazezer fpst az egy szar.
A gyartok meg micsinalnak? A fejlesztesek dragak, nagyjabol ha nem is ertuk el, de nehez jelentos fejlodest felmutatni komolyabb anyagi raforditas nelkul, igy megoldjak okosba swesen kevesebb penzbol es termelnek megtobb profitot. A nepek meg veszekednek mi szar mi nem szar, de azert veszik mint a cukrot tularazottan is. Es akkor is ha epp amugy semmi ertelme nincs valtania.
Kicsit mint a telefonoknal. Mindenki jovotallosagrol papol mikor megveszi onigazolva az aktualis csucstelefont, aztan a kovetkezo even ugyanugy ott latjuk ugyanezeket a kovetkezo szerianal.
-
kolopele
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #189511 üzenetére
A Rise Of The Tomb Raider szintén 2015 - ös, és egy 1060 - as kártya is simán elviszi 60 fps - sel FHD - n (hát még egy 1070), és az is gyönyörű játék mai szemmel nézve is. Komolyan mondom sok mai nagy cím meg sem üti a szintjét, mondhatni semmilyen téren.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Headshot #189510 üzenetére
Sztem a mai jatekipar rakfeneje h annyira ures techdemo a legtobb, tisztelet a kivetelnek, h az fps farokmeregeteseken kivul semmire nem jok.
En mondjuk a 2015os witcher3 hoz kepest nem latom semmi erdemi elorelepest, es az a mai napig next gen patch nelkul is gyonyoru.
-
Headshot
aktív tag
válasz
rumkola #189508 üzenetére
Nem tudom próbáltad-e már, de a 4x-es MFG-vel elért 120 FPS marhára nem ugyanúgy néz ki, mintha hagyományos módon lenne 120 FPS-ed.
És ez az 5060 nagy problémája. Ezen a szinten már nem olyan jól eladható az MFG. Ezért tolja az Nvidia egyre agresszívebben.Hogy játszhatóbb lesz-e tőle a játék? Talán igen.
Hogy ez egyenértékű a normál 120 FPS-el ("4090 performance at $549")? Nagyon nem. -
parandroid
félisten
válasz
Dinasti #189498 üzenetére
Előrelépésnek mind jókora előrelépés (a 8GB-os verziók kivételével). Hogy melyik eri meg, azt neked kell tudnod, hogy neked mennyi pénzt éri meg játékra költeni, és mennyit szánsz arra, hogy szép is legyen. Lesz, akinek a 260e-s 5060Ti is pénzkidobás, meg olyan is, aki egymilliót ad egy 5090-ért…
p
-
Dinasti
senior tag
Sziasztok! 3060 ti-ról ha nem 5090be gondolkodik az ember melyik 50xx -es kártya lehet nagy előre lépés ? És esetleg anyagilag megérős? Köszönöm !
-
kolopele
nagyúr
válasz
CJ4567 #189494 üzenetére
Az Eternalt nem játszottam végig, nem tetszett, a 2016 - os viszont nagyon, és most ez is, lehet pont azért mert arra hajaz jobban. Ellenben amivel én játszom ott nem lehet RT - t állítani, vagy majd csak később kerül bele? Mondjuk ma befejezem valószínűleg, már nem sok van hátra.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #189481 üzenetére
Jópár dolog miatt magasabb a hardver igénye a Dark Ages-nek, mint az Eternal-nak, és ez nem csak a kötelező RTGI + RT tükröződéseknek köszönhető, hanem a részletesebb, sokkal nagyobb pályáknak, és nem mellesleg egyidejűleg sokkal több ellenfél lehet a pályán.
Sajnos sokat még nem tudtam a TDA-val játszani, nemrég fejeztem be az Eternal-t, de már a legelején nyilvánvaló volt, hogy ambíciózusabb a játék. A játékmenet meg lassabb, másabb, mint az Eternal, a 2016-nak a földhöz ragadtabb tempójához tudnám hasonlítani.Viszont ha ennyire minden valahonnan másolásnak számodra, akkor kb. bármilyen játékba, filmbe bele lehetne kötni, hogy ezt valaki már megcsinálta, azt, hogy a zenék évtizedek óta használnak fel sample-ket, már meg se merem említeni.
-
Headshot
aktív tag
Van már pár 5060 teszt (a kamu propagandán kívül).
Elég siralmas az Nvidia új iránya, hogy "majd a multi frame generation csinál neked a 30 FPS-ből 120-at és ez milyen csodálatos". -
kico76
csendes tag
válasz
Bocsánat, én az Eternalra gondoltam.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Már bocsi, de ne vegyük már bele a "kicsike" kártyákat a 4K - s megjelenítésbe. Nagyon "okos" a Techpowerup hogy 3050, 6600 - assal is tesztel többek között, miközben régóta tudva lévő hogy a 4K valahol a 4090 - nél kezdődik, és az hozza is a 60+ fps - t.
-
hahakocka
őstag
válasz
capulet75 #189479 üzenetére
Akkor amit kicsiben mondtak eladósok az akkor külföldön is igaz lenne? Nehezen hiszem azért hogy még mindig ennyire fogyna mindenhol. Most főleg lejjebb mentek azért picit az 5070 árak.
Berserk: Ez az az előző Doom résznél meg 100-200 fps-ek pörögtek nem 1 millás karikon is. A 700e ft os 5080 se éri el a 60 fps t ahh. 9070xt is 50 fps majdnem kb Azért ez szánalmas. Játékmenet nálam is eddig felemás amit láttam. Majd az új gépen ősszel lesz gamingelve. Eddigi Doomokat szerettem. Az Eternal azért néhol már idegesített a sok platformer miatt meg 100000 billentyű kombó miatt. A régieket annó 30 éve is meg most is nemrég kitoltam már ezerszer -
hahakocka
őstag
válasz
Headshot #189464 üzenetére
Hát igen high-very high 4K is már szép de ott elvileg jobb is az FSR-DLSS hatékonyságban s képminőségben mint 1080p nél pl
szóval meg lehet oldani hogy bőven 60 fps felett legyen. Az RT meg továbbra is a jövő kb meg 5090
vagy az se. Aki azért vesz NV kártyát meg fog lepődni 1440p-4K esetén. Már ha játszható és nem low szinten lévő értékeket akar.
-
hahakocka
őstag
válasz
rumkola #189433 üzenetére
Doomba most jó sok teszt volt általában pár fps-sel beállítástól függően de jobb volt a 9070xt a Ti-nél. S ez fix RT s ugye bár nem értem miért..... Eddig se kellett Doomba előző rész ment 100-200 fps ekkel...
Ez az Outlaws nem egy jó példa mert egy szimplán rossz optimalizált game és amúgy is rossz game lett
. A legerősebb kártyákon is kapaszkodik a 60 fps ért ami a minimum minden felbontásban kb
az élvezhetőségért egy ilyen drága kártyán.
Átlag 4K-n 77-80 fps t hoz egy 5070 ti, 9070xt és még ha megy FSR4-DLSS4 akkor még jobb a helyzet. -
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #189407 üzenetére
Na ezeket a túlhajtott kártyákat nem is venném 1-2%+ teljesítményért egyen ennyit a fene. NV oldalon gondolom a max kiadású kártyáknál szintén azért nem 200W ot eszik. De amúgy a TDP már akkor nem sokat ér ha addig nyúzzák hogy 30-50W al is többet eszik majd 300W TDP hez képest. Asrock, Powercolor kártyákat kell venni esetleg Gigabyte ha nem fél az ember a ventijeitől
. Sokkal olcsóbbak 1-2% - ért és 305W inkább. De perf-wattban a sima 9070 a király.
FSR4 elvileg 100 gameben lesz év végéig. DLSS4 is kb 100 ban van csak jelenleg. Ennyi előny mindig lesz szinte ha csak csoda nem történik és Góliát költségvetést legyőzi a kis Dávid meg a 1.5-2 év előnyt. FSR3,1 .es gameken is megy az FSR4 elvileg és 7000 es karikra is jön majd nemrég volt róla hír.
-
hahakocka
őstag
válasz
kico76 #189360 üzenetére
Várd meg azért még, a 16gb os 9060xt- ket most 21. én mutatják be. A 8gb osakat elfelejteni ajánlatok, ahogy az 5060 nál is sajna.
Most már tényleg nagyon sok NV-s ismerősöm cserélte le 9070-9070XT re a karijait. Hinni nekem nem kell engem nem érdekel hisznek e ilyen olyan fanok vagy sem ez tény . S mint mondottam nálam ez eddig nem volt jellemző mindenki, mindannyian 10-15 év óta ragaszkodott az NV-Intel pároshoz, eddig. Egyszerűen jobb az árt érték, teljesítmény, vram kombó és az FSR4 is sokat javult az előző néhol gyengécske FSR3 hoz mérten. Amennyi kis emelkedés volt most 5-10% 9070 nél pl XTnél nem annyira amúgy sőt, az meg pont a megnövekedett érdeklődés miatt van. Ahogy eddig is mindenkor így volt NV oldalon is pl. -
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #189403 üzenetére
Ahol majd akarom venni a 9070 et esetleg ott most is 265e Asrock, XFX s Gigabyte is , s az említett Amazonon is jókat lehet kifogni. A boltokban most tényleg megnőtt az ára lehet azért mert viszik mint a cukrot akkor szokott ez lenni. S ahogy hallom az eladó ismerősök egy részétől (HA, pécsi computer bolt, PCX) ezerrel veszik is itthon legalábbis 9070-9070xt ket. 9070xt is rég nem 370e ha persze csak nem ASUS TUF vagy STRIX de az felesleges.
Powercolor Hellhound 300e most ahol a 9070 eket is néztem ha még lejjebb mennek majd lehet XT lesz a nyertes október elején. Asrock és XFX is ennyiért van 305-310. S Amazonon is lehet jó áron kifogni. Árukeresőn is vannak 317-325e közt XFX ek XT kből. SIma meg 280e most már inkább. Hiába kereslet kínálat.
Amikor írtam a magyar webshopoknál még 270-275e ért voltak. 5070 ek vannak most 260e ért. De a -15-20e ft ot nem éri meg egyszerűen gyengébb sokkal és -4gb vram is. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
Zimmi91 #189482 üzenetére
Volt vele rossz tapasztalatom (az elozovel), se UV se semmi nem segitett rajta, a mostani viszont poccroff. Beallitva kb 1000 rpmre a ventiket halk es mondhatni huvos (se OC se UV, tehat on stock)
En kb havonta csereltem.eddig a kartyaimat (hobbi) de most vhogy semmi ingerenciat nem erzek arra h csereljem. A 9xxx szeria sztem tularazott, sokat kellene rapotolnom, 5070 szimplan gyengebb jopar jatekban, vagy ahol jobb azokkal en nem jatszom vagy nincs akkora difi, 5070ti szinten abnormalisan draga.
Szumma szummarum, jo vetel lehet 220-tol lefele.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
kico76 #189468 üzenetére
semmi új nincs itt 60fps alatt van minden kicsike kártya csak a nagy rug labdába 1.000.000Forintért!!!
Grafikája meg semmivel nem jobb mint az eternal volt ezért indokolatlanul magas a hardver igény.A játékmenetről meg nem akarom lelőni a poént de egy katyvasz lett.
A bevezető videók mint valami űrhajós mass effekt háború+ mach warrior copy + amerika kapitány pajzsa+kung lajos kalap dobálás.... diabló karakterek lopása stb................ Borzasztó volt játszani vele agymenés nyomokban nem tartalmazott doom-ot minden másból loptak kicsit.ui: sárkányos repülgetés az nincs meg milyen játékból lopták bele valaki?
-
capulet75
addikt
Nincs, majd lesz, de elviszik mint a huzat. Hát kösz.
-
M5Norbi
őstag
Elnézést de ha ekkora a szigor(amivel semmi baj és elfogadom) akkor az utolsó 5 hozzászólás sem tartozik a topik témájához.
Azt pedig nem gondolnám hogy megengedhető lenne a kivételezés így ezek is törlendőek meglátásom szerint.
-
Ribi
nagyúr
válasz
kico76 #189468 üzenetére
Szerintem viszont szörnyen szarul van optimalizálva. Max és min graf között 20% különbség van, szóval közel felesleges grafikát állítgatni. CP-ben ha úgy vesszük 100% difi, ha mindent is beleveszel akkor 350% difi van. Egy ilyen játékban örülni kelljen a 60 fpsnek az régen rossz.
-
-
kico76
csendes tag
válasz
kolopele #189465 üzenetére
Nem tudom, hogy néz ki a Doom, de nagyon durván van optimalizálva a grafikája. Legalábbis a Techpowerup-os tesztek szerint bármilyen grafikus kártya bármilyen felbontáson legalább 50%-kal nagyobb FPS-t ér el benne, mint a saját átlaga 25 játék alapján.
Viszont ugyanezen tesztek szerint Cyberpunkot egy abszolút csúcsgép kivételével semmivel sem érdemes játszani 4K-ban, ha legalább 60 FPS-t szeretnél, bár amennyire tudom, az nem csk GPU-, de CPU-igényes is.
-
válasz
Szakbarbár #189451 üzenetére
Még jó, hogy már kiéltem a Gamer hajlamaimat a 2010-es években...
Hazugság! Ne hallgass a belső hangokra! -
kolopele
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #189460 üzenetére
A 4070 nem visz mindent csont ultrán FHD - n, de ahhoz hogy kb. high-ultra körül legyél már van hogy kevés az 1440p - hez, és nem a memória miatt. AC Shadows, Alan Wake 2, Hellblade 2, csak hogy párat említsek, sőt az Alan inkább medium, ami nem baj, mert úgy is gyönyörű. Nem a vram a baj. Amúgy meg nekem semmi bajom azzal ha egy játék csak medium körül fut jól, ha be kell kapcsolni a felskálázókat, nem zavar. Mondjuk jelen pillanatban a DOOM ultra nightmare beállítás mellett olyan stabilan tartja a 60 fps - t DLSS+DLAA - val hogy öröm nézni. Lehet így is játékot optimalizálni. Amúgy mediumon is szuper ahogy kinéz.
-
Headshot
aktív tag
válasz
BerserkGuts #189463 üzenetére
Hát azért vannak emberek akik high beállításokkal játszanak (adott esetben RT nélkül) és mégse égett ki a szemük a szörnyű látványtól.
Mint ahogy írod, nem tudod full grafikával végigjátszani és kész. (Ezt kb 18 éve a Crysisnal megtanultuk)
1660-4090 egy elég széles skála, ezen belül lehet találni elfogadható kompromisszumot (ami persze mindenkinek más).
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Headshot #189462 üzenetére
Persze majd leveszem a grafikát amikor amúgy se túl szépek a játékok még így is találni hibát.
Meg biztos azért veszel egy drága kártyát hogy nehogy full grafikával játsszad végig.
Ha kompromisszum kell akkor azt negyedáron kilehet hozni fölösleges azért annyi pénzt beleölni.
Pl: gtx1660-al végig tudtam tolni az Alan Wake2-t ami szintén vga gyilkos 4090-el is döcögött full grafikán aztán a frame gen 2x se sokat segített bár nélkülözhetetlen volt. -
Headshot
aktív tag
válasz
BerserkGuts #189461 üzenetére
Ja mert egy játék bemutatása az nem mutat fals eredményt
Nem hiszem hogy a "remekül optimalizált" Star Wars Outlaws jó mérce lenne bármire is.
Ennyi erőből linkeljuk csak a Wukongot és kijön, hogy 5090 alatt senki ne vegyen kártyát, mert nincs értelme.
Vagy talán azt kéne belátni, hogy az ultra beállítások nem a mai hardverekre lettek kitalálva (pláne 4k-n).
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Headshot #189441 üzenetére
NMostani játékokhoz édeskevés lesz 4k-ban mert 4k-ban még az 5080 is megfekszik legtöbb játéknál aminek nem 5-10éves programozása van.
Amit beraktál az a false mert csalódás lesz belőle.
Ezt a grafikont átlagolták a régi programozással ami 5-6 éves játékokkal van hogy jól mutasson aztán még az RT sincsen bekapcsolva. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
kolopele #189458 üzenetére
A 4070 mitol lenne fhd kartya? A memoria miatt?
A 7800xtm a 16gbjaval uazzal fog kuzdeni mint a kortars 4070, egyszeruen nem lesz kraft MAJD 1440pre. Es ezen a +4gb ram se fog segiteni ez mar most is jol latszik.
Vagy most mar csak az az adott felbontasra alkalmas kartya ami mindent is visz csontultran 100+ fpsel? Fura igenyek lettek.
-
parandroid
félisten
válasz
A 1650 pont annyival erősebb, mint amennyivel drágább. Nekem egy tapcsati nélküli zotac 1050ti van, több különböző gépben is járt már, ahol valami ideiglenes megoldás kellett, most anyám netezős/filmezős gépében ketyeg éppen. Forza Horizon 5 megy vele. Nem szép, de folyamatos, és játszható. Semmivel sem rosszabb, mint egy xbox series s pl. Sőt…
p
-
kolopele
nagyúr
válasz
tranceplanet #189430 üzenetére
A 4070 egy erős FHD kártya, oda elég bőven a 12GB, az 5070 már kaphatott volna 16 - ot az 1440p miatt, de az is beállítható jól, pont mint egy 8GB - os FHD esetén.
-
válasz
Szakbarbár #189455 üzenetére
Akkor mégegyszer, pedig nem számít már mert kölcsön van a kártya. Lapost rákötöd HDMI-n. A gépet meg HDMI-DP kábellel és kész.
Én használtam DP-DVI átalakítót amibe DP-HDMI kábel volt dugva..
Majd indoklásnak felmutatom feleségem legutóbbi TEMU-s rendelésének a számláját és nem lesz több kérdés.
-
válasz
Szakbarbár #189455 üzenetére
"Majd indoklásnak felmutatom feleségem legutóbbi TEMU-s rendelésének a számláját és nem lesz több kérdés.
"
Na, megy ez! -
Szakbarbár
aktív tag
Nem, nincs szükség átalakítóra. A monitorban van DP bemenet.
A kártyáknak amit néztem általában 3 kimenete van: HDMI, Displayport és DVI. A PC monitorra menne a Displayport, a TV-re pedig a HDMI.
A jelenlegi kártyán csak 2 HDMI és 2 DVI van, és a monitor HDMI bemenetén cserélgetem a kábelt a laptop és az asztali gép között, mikor melyiket használom.#189452 Meggyi001:
Majd indoklásnak felmutatom feleségem legutóbbi TEMU-s rendelésének a számláját és nem lesz több kérdés. -
Lorden
senior tag
válasz
Mostanság 1080p 60fpshez 3-4 év simán van egy kártya életciklusa, kompromisszumokkal 5-6 is, cpu téren meg még jobb a helyzet ezen a szinten, és jóval nagyobb a játékkínálat is, mint 15-20 éve. Simán pörögnek az 5-10 éves címek még.
Akinek meg komolyabb igényei vannak, ők régen is mélyen zsebbe nyúltak, meg manapság is. -
válasz
Tehát HDMI-t kötnél displayportra, ezt át lehet alakítani, vagy olyan kábelt venni.
De ha csak kölcsön van akkor persze nem pálya. Nekem amúgy egy 1050ti van itthon, kis gépben megtartottam, szépen teszi a dolgát. A Starfield volt ami már kellemetlenül játszhatatlan volt rajta.
Ez azt hiszem 6 pin-es tápcsatis, de van anélkül is. De igen, a 1650 egy kicsit erősebb azt hiszem. -
válasz
"már csak itthon kell valahogy "indokot" adni a vásárlásra"
Hosszútávú befektetés, jobban jársz vele. - Ezt mond."Köszönöm mindenkinek a választ, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kis összegű kártyával is foglalkozik még bárki a topicból
"
Sok értelmes és ügyes fórumtárs van itt, amiben tudnak, segítenek mindenkinek! -
Szakbarbár
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kis összegű kártyával is foglalkozik még bárki a topicból
Átfutottam a HW aprót, és ahogy nézem a 1050-ből 20.000 Ft környékén már bőven van választék, a 1650-ből pedig inkább 25.000 - 30.000 Ft között van a többség.
Én is inkább a 1650 felé húzok, már csak itthon kell valahogy "indokot" adni a vásárlásra. A mostani GTX 750 TI amúgy sem az enyém, csak kölcsönbe kaptam, az enyém tönkrement.Még jó, hogy már kiéltem a Gamer hajlamaimat a 2010-es években, nem irigylem a mostani szülőket akiknek gépet kell venni a gyereknek játékra vagy aki magának rak össze számítógépet játékra. Én még csorgattam a nyálam a GeForce 4 4200 TI-re de csak MX 440 lett belőle
#189444 smc:
A monitor HDMI bemenetére laptop van kötve és kényelmetlen állandóan cserélgetni a kábelt. Ezért a Displayport-ot használnám a monitorra, és a HDMI-t a TV-re. -
hahakocka
őstag
Don't Buy The RTX 5060
Jó kezdésMa jöhet elvileg amúgy
HWU t most megint letiltja kb az NV?Pedig igaz ez is. Gamernexusra is idegesek voltak múltkor pedig csak igazat mondott . Átvágott a marketing zöld hályogján.
-
Paxker315
addikt
-
Headshot
aktív tag
válasz
Szakbarbár #189442 üzenetére
Ezen a szinten az AMD kártyák vagy gyengék (RX 560) vagy sokat fogyasztanak (RX 570).
1030, 1050, 1050 Ti, esetleg 1650 (ez még talán pont belefér a keretbe).Én 1050 Ti-t vagy 1650-et keresnék.
1650-ből csak notebookban van Ti, asztali gépen Super a legerősebb változata (az kb RX 580/ GTX 1060 szinten van teljesítményben).
RX 560 teljesítménye a sima 1050 szintje alatt van. A 1050 Ti vagy 40%-al erősebb nála.
-
Csupingo
veterán
válasz
Az 1030 párja az rx 550, viszont ezeket nem választanám, mert erőben megegyeznek a 750ti-vel. Az 1050 ti párja az rx 560. Esetleg inkább ezeket, de ha belefér és kicsit nagyobbat lépnél előre akkor sima gtx 1650 szerintem.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Nvidia oldalról is 1650/1650 Super-t próbálnék szerezni, esetleg ha nagy szerncséd van 1660.
-
válasz
Nem tudod átalakítani valamelyik kimenetet a kártyán display portra?
-
parandroid
félisten
válasz
1050Ti 4GB gyakorlatilag az egyetlen opció, aminek értelme is van, külön tápot sem igényel (többnyire, de vannak példányok, amik igen, úgyhogy pontosan meg kell nézni, hogy az adott darab milyen), és a keretbe is belefér. 1650Ti lenne a következő lépés, ez egyedül az utolsó kitételnek nem felel meg - azaz biztosan drágább lesz.
p
-
Szakbarbár
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom foglalkoztok-e low budget ajánlásokkal, ha igen akkor megköszönném ha ajánlanátok valamit.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Intel Core i3 10100F, 16 GB DDR4 RAM, 500 GB WD SN580 SSD, Táp: Corsair CX400, VGA: Nvidia GTX 750 TI 2 GB.
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Amennyiben játékra kell, megoszthatod azt is, hogy pontosan mely címekkel és milyen grafikai beállításokkal, részletességgel kívánod, szeretnéd használni a videókártyát.
Monitor:Dell P2419H, 1080p@60 Display porton keresztül lenne használva
TV: Samsung UE32EH6030W
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Főként filmnézés, ritkán játszom, akkor is 2010-2015 környéki és Retro DOS játékokkal.
Pl Civilization VI, X-COM, GTA San Andreas, Need for Speed most wanted. A jelenlegi VGA teljesítménye elegendő ezekhez a játékokhoz
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
20.000 Ft
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Kizárólak használtat keresek
Első sorban olyan kártyát keresek amihez nem kell plusz tápcsatlakozó vagy legfeljebb egy 6-pines csatlakozó kell a régi és gyenge táp miatt.
Illetve a kártyára szükségem van Displayport kimenetre a monitorhoz és HDMI kimenetre a TV-hez. A monitor HDMI bemenete már foglalt.
Nvidia vonalon a 1030-1050-es vonalat ismerem, ezek árban nagyjából megfelelnek, viszont az AMD vonalat nem ismerem. Onnan milyen kártyát érdemes nézni? RX 560 - 570?
Köszönöm előre is. -
Frenk
aktív tag
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Melyik lenne az "ajánlottabb" vétel - RTX 4070 Super vagy RX 7900XT?
-
BerserkGuts
addikt
válasz
5070 az nem 4k-ra való mostani játékokkal 16GB se segítene se 24GB se 48GB érted?
ott van 5070 12GB 30fps vs 9070 16GB 32FPS
1440p-n simán elvan minden kártya ami arra lett készítve:
-
Headshot
aktív tag
válasz
Amíg így is veszik a kártyáikat mint a cukrot nem fognak belátni semmit
-
tranceplanet
addikt
válasz
rumkola #189429 üzenetére
A HU videóban is elhangzott, hogy az 5070 kártyát megfojtja a 12GB vRAM. Így eleve, aki 1440p vagy 4K játékra lő,. Annak soványka lesz a 12GB vRAM, már ma is necces, 1-2 év múlva pláne. Elhangzik a videóban is, jó lenne, ha az Nvidia is belátná középkategóriában nem pálya a 12GB vRAM, már a 4070 esetében is gáz volt. És lehet jönni a dumával, hogy 8GB vRAM mindenre elég csak a valóság nem ezt mutatja.
-
-
Headshot
aktív tag
válasz
tranceplanet #189420 üzenetére
Igazán berakhatták volna a sima 9070-et is
Nálunk most kb 25%-al (260e vs 320e drágább a 9070 XT mint az 5070, ez alapján nem éri meg. Viszont az 5070-et a 12 GB vram miatt én nem ajánlanám hosszú távra 1440p-s felbontásra.
AMD nagyon elrontotta az árazást.
A sima 9070 280e körül kezdődik, az sehogy sem éri meg, mikor csak 40 ezer Ft-al (15%) drágább az XT. Reálisan az 5070 ára alatt kéne lennie. -
MZsoltee
veterán
válasz
Zimmi91 #189421 üzenetére
Sapphire Pulse 9070XT 315k szerintem egy "elállásos" kört megér. Új boltból...
-
Zimmi91
addikt
válasz
Zimmi91 #188757 üzenetére
Na mégse lett jó az 5070
Ez a driveres gsync szarakodás nem nyerte el a tetszésem, így továbbadtam a kártyán. Kérdés, 4070 S , 4070 TI vagy 4070 TI S ?! Megéri a felárat a TI Super? Vagy engedjem el ezt a gsync nvidia vonalat és menjen egy 9070 XT ?! Egyszer volt egy 6700XT-m, de ott is volt mindig vmi gebasz a driverezéssel..
-
tranceplanet
addikt
Elég friss, szinte ropogós: 5070 vs. 9070XT vs. 5070Ti - [link]
-
Blaster
junior tag
-
PuMbA
titán
válasz
MZsoltee #189416 üzenetére
Oda is van írva a leírásában, hogy 16GB VRAM erősen ajánlott. 8GB-os kártyával lassú lesz és a minősége is gyengébb, hiszen csak kisebb AI modell fér bele ennyibe.
"A requirement of an NVIDIA GPU with at least 8GB of video memory, but we strongly recommend a GPU with 16GB or more memory for optimal performance and quality."
"This is a new AI model that is both complex and resource heavy. Meaning, that it could take hours to process."
8, 12GB-os VGA-t nem szabad ilyen munka típusú felhasználásra venni
4060 Ti 16GB vagy 5060 Ti 16GB minimum.
-
MZsoltee
veterán
válasz
parandroid #189415 üzenetére
Illetve a 8GB vram az ami hosszabb távon nagyon a 3060Ti és a 3070 ellen szól.
-
parandroid
félisten
válasz
Blaster #189414 üzenetére
4060Ti, ha kicsit több van rá, akkor 4070 Super. Már ha találsz, és nem valami eszement áron árulják…
Vagy kicsit hozzáteszel, és 5060Ti, vagy sima 5070.
Ráfordítás nélkül talán a 3060Ti fog menni, de azt már nem venném. Sajnos azonos teljesítmény zöld logóval többe kerül.
p
-
Blaster
junior tag
A Sapphire 6700 XT-met szeretném cserélni egy használt NVIDIA-ra (életemben először térnék el az AMD-től), mégpedig azért, mert a Topaz Video AI egyik új modellje (Starlight mini) azon hajlandó csak futni.
Mi az, ami ráfordítás nélkül, vagy minimális rádobással megérné? Egyébként 1440p-ben, 165 Hz-en szoktam gamelgetni, de grafikailag nem túlságosan megterhelő játékokkal (Rust, War Thunder).
Ha megvan az ajálott széria, akkor azon belül melyik az a típus, ami viszonylag halk?
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
CJ4567 #189406 üzenetére
Benyal az alkalmankent 400+ is..de teljesen mindegy, 350w os kartyarol beszelunk ami szamomra no way kategoria. (Ugyanez nV oldalrol is)
A sima 9070 sokkal elfogadhatobb..csak hat az ara botrany annak is. Az AMD a 15-20% market sharejevel alomvilagban el ezekkel az árakkal. Cserebe meg a sw-es support se igazan megy (lsd FSR4) na meg RTben is van meg elmaradas. Es ez ugye csak a gaming szegmens..
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
CJ4567 #189406 üzenetére
350ezres kartyanal hadd ne en mokoljak sw-esen egy olyan ficsort amivel tobbek kozott promoztak magukat.
Ne vessuk mar ossze a dlssel amit meg megkapsz. A masik oldalon meg imadkozol h a fejlesztok is ugy gondoljak h beleteszik-e..
A regebbi jatekoknal meg hagyjuk is..
-
Mengele
tag
Hi
Melyik választás lenne legjobb ár értek arány? néztem mind a kettő 400K bol kijön.
Játékra lenne Stori mod tobbnyire meg Co Op storik.
R7 5700X3D ami Asus B450M gaming plus lapba menne meg RX7900 16Gb.
vagy
I7 12700K ami Asrock B660M phantom gaming 4 lapba menne, egy RTX 5700 12Gb val.Egy LG CV27F 165mhz Moncsi.
A Helpet előre is köszönöm
-
PuMbA
titán
válasz
deathcrow42 #189407 üzenetére
A 304W-os alap 9070XT-k bőven jók, hiszen már ezzel is kevésbé hatékonyak, mint a sima 9070-ek
Ez pont a 7900XT fogyasztása.
350W-on kapsz plusz 2-3 fps-t...nem éri meg. Ez hülyeség, prémium kártyáktól is szerintem.
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #189403 üzenetére
Hol fal 400W-ot egy 9070XT? Én itt 335W-ot látok.
FSR4-et Optiscaler-el bármilyen játékba bele tudod tenni, amiben van DLSS.
RT-ben se nagy a lemaradása átlagosan, ott van az 5070Ti, és a 4070TiS között. -
Mirakuru
tag
Sziasztok!
Vga vásárlás előtt állok és két jelölt van: 5070ti v 5080. (3080-at fog váltani)
Megéri az 5080 a felárat?? mert nem vagyok benne biztos a tesztek alapján...
Mondjatok valami jó indokot , miért legyek a pénzem ellensége..
1440p-be játszok.Ja i913900k és 1000w-os táp mellé menne.
Köszi! -
ggbuffon1897
őstag
válasz
F-ECT$ #189400 üzenetére
Gondolom megérzés, mert az ájemdé fórumok tele voltak early birdokkel, akik jol elmagyaraztak h miert best buy 370ezerert egy 400w-ot falo kartya, nemletezo fsr4el meg meg mindig elmarado RT-vel.
Lehet best buy volt amig az nv altal csinalt mesterseges hiany fennallt, de azert ez erosen elmult.
En mondjuk a sima 9070re neveznek be a fogyasztas / perf mutatoja miatt, de nem erzem ra az ingerenciat 7800xtrol, foleg h 100+ -t kellene rapumpalnom meg arra is..
-
PuMbA
titán
válasz
ggbuffon1897 #189395 üzenetére
9070-et is lehet kapni 275k-ért, sőt itt a HardverAprón 3 év garival 265k-ért is
Árban nincs különbség itt az NVIDIA és az AMD között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- DOOM: The Dark Ages - Már több mint 3 millióan kipróbálták
- Politika
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest