-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
őstag
válasz
WhiteAngel89 #190150 üzenetére
FSR4 is már van sokak szerint DLSS4 szint, de kevesebb játékban van most asszem 75 eddig de év végéig elvileg bővítik tovább 100 ig.
5080 al 4K ba játsszas Buster? Gondolom. Mik a tapasztalatok?
-
hahakocka
őstag
válasz
BigBear #190135 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=MnQScxGD4uA
Itt egy 45 games teszt a Techtesterses csajszival a játékok jóval nagyobb többsége NV hez mérten 12%-33% ig AMD előny. 1440p-4K is
Buster: Nem mondanám erősnek vadiúj kártyával kezdésre 1080p mediumozni de akár 1080pn FSR-DLSS zni. Azon ismerőseim akiknek kevesebb kerete volt egy VGA ra akár 10 évig is használják ezeket a kártyákat , de itt még lowon se fog menni 1-2 éven belül lassan semmi ezeken attól tartok. Főleg a szuper UE5 'optimalizálások' okán. Se a 8GB se maga a vga erő nem egy álleejtős dolog. 9060xt 8gb is szar.A 9070 lassabban csökken szerintem azért mert itthon nagyon viszik. Vagy van erről is hivatalos statisztika? Én a tapasztalatok alapján mondom csak de nincs kezemben még hivatalos statisztika. Csak eladó ismerősök és sok sok NV s aki ráváltott nagy elégedettséggel. S ezért fogy a raktárról azt emelkedik az ár vagy szépen lassan csökken csak. 1 +4gb vram pedig jobb textúramínőséget és hosszabb időtávot ad. Az a +20-30e ft nem a világvége de persze sokkal jobb lenne ha olcsóbb lenne ennél is. De azért ott Sapphire meg Powercolorok vannak 240e 5070 et hol kapsz jobb hűtésűt?
265e HA n amúgy 9070 megbízható eladóktól. -
Busterftw
nagyúr
válasz
WhiteAngel89 #190153 üzenetére
(aztán max ha akarsz 8magra váltani, uppolsz egy 12700kf/13700kf-re)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
WhiteAngel89 #190144 üzenetére
Nekem 12600k-val alapon volt 3080ti és 4080, 1440p 165Hz-re.
Simán kihajtotta.
A mostani 5080 alá már raktam +2 magot (9700X).5070/5070ti szerintem mehet melle simán.
-
bgombos79
csendes tag
válasz
Ahhoz a CPU hoz ezek ajánlottak:
- RTX 5070
- RX 9070 XT OCEnnyivel vagy előrébb:
[link]
Kb 60% -l erősebb az 5070https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-5070-vs-AMD-RX-6800/4182vs4088
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Nekem is az van. Neha el akarok csabulni vmi 14 genre de aztan mindig rajovok h mi a francnak..x3d-re meg horror aron plane nincs szuksegem.
Szval nyugodtan vehetsz melle amugy barmit.
-
válasz
6800-zal én kivárnám legalább az 5xxx refresht, mondjuk 5070 super 18GB vrammal
-
BigBear
senior tag
válasz
PuMbA #190143 üzenetére
Jó. De annyit nem akarok kiadni érte. (Meg ott a kisördög, hogy elvből nem veszem meg az elmeroggyant árazással a sima 9070-et. Ahogy írtam, az 5070 aljánál sima vétel lenne.) Másrészt elsőre 7800XT, majd 5060Ti volt a kiszemelt. Kicsit emeltem, 5070 még talán. De többet nem fogok kiadni érte. Tudom-tudom, gyűjtsek még. Nem erről van szó. Menne 5070Ti is, de egyszerűen nem akarok feljebb menni. Felesleges pénzkidobás. Egyelőre 1080p-s (UW) monitor van, de majd lesz 1440p-s (UW). Feljebb biztos nem. Másrészt alig játszom, csak hobbiból van a gép. Sokszor elég ha XSX elé lefekszem és nyomok valamit pár percet. Erre felesleges penzkidobás.
(Ok, én hülyeségem, az sem mindegy, honnan veszem.) -
WhiteAngel89
aktív tag
egy 12600kf alap orajelen mi a max vga ami ajánlott 1440p re ? jelenleg egy rx 6800, van de már el gondolkodtam hogy ugyan csak 12gb, de mennyivel lennék előbbre egy rtx 5070 el
-
BigBear
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #190141 üzenetére
Így igaz.
Kartyanézegetésben vagyok én is és sok-sok év AMD kartya után most valahogy nem akaródzik. Rohadtul szimpatikus pedig a 9070. De az XT fogyasztása a 20l-es házikómba (ebből nem engedek) nekem nem kell, ilyen-olyan beállításokhoz öreg es lusta vagyok (persze, lejjebb lehet húzni, de könyörgöm, ne már) illetve az ár... -
ggbuffon1897
őstag
válasz
BigBear #190140 üzenetére
Uezt csinaltak a 7700xt - 7800xt eseteben. Az eredmeny ismert. (Bar en sok utanaolvasassal 2024januarban siman a 7700xtvel epitettem gepet mert itthon nagyobb volt a diffi ~50k) de nem mindenki megy utana ennyire.
A sima 9070 meg kimagaslo perf/fogyi mutatoban. De a kretenek kepesek ezt is elrontani. Bevallom oszinten h nekem a 9070xt fogyasztasahoz semmi ingerenciam nincs.
Meg az a baj h driveresen meg minden mas felhasznalasra (nem jatek) egyertelmuen jobb az nV. Itt kellene operalni agressziv arazassal. Ha igy se kellene a nepnek tudnam sajnalni az amdt. De igy nem igazan megy..
-
BigBear
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #190138 üzenetére
Egyébként agyrém amit az AMD csinál. Nem vagyunk reprezentativ példa, de pár ismerőssel együtt épp azt beszéltük, - illetve redditen is hasonlót olvasgatok éppen - hogy valahol az 5070 árak alsó felénél vagy picit alatta a 9070 letarolná a szegmenst, mert igenis jó kártya. De mit csinálnak a nagyeszűek? Gyakorlatilag az XT ára alá dobják ~50 dollárral a simát, ami az eleve magas ár miatt halott kártya.
Le merném fogadni, hogy az 5060Ti és 5070 - ahogy te is írtad - a szegmens kb. 90+ %-át viszi, hiába a csak 12GB ram az 5070-en. Kicsit lejjebb a 9060 beleszólhat, mint "budget" kártya, de feljebb szinte biztos, hogy az 5070 tarol. -
BerserkGuts
addikt
válasz
Busterftw #190134 üzenetére
igen sajnos nem érti miről szól ez mert ezt hogy ultra, epic, extrém...stb...baromságok amik direkt akár indokolatlanul eszik a vramot azt el lehet felejteni a 8GB-nál érdekes médiummal semmi baja nincsen.
+de a ray tracinget is ilyen olcsó gyenge kártyákkal nem erre való
az más dolog hogy nem érnek annyi pénzt -
ggbuffon1897
őstag
válasz
BigBear #190135 üzenetére
Abu nyomta fullba h de jo h az amd olcson gyart igy konnyu lesz araznia mert ha piacot akar nyerni nagy a mozgastere.
Aztan mit csinalt amugy sztem fasza 9070el? Uazt mint a 7700xtvel a 7800xt elleneben, minimalisan arazza ala, mert h akkor majd a nep az alig dragabb de eroset veszi..milett a vege? 4070 meg 4070Supert vett a piac zome..vagy 4060ti-t.
A 9070 belepve a 7800xt helyere arban gyakorlatilag letarolna a kozepkategoriat..de sebaj, igy meghagyjak ezt a szegmenst az 5060ti/5070 parosnak. A ram mizeria meg par fanboyon kivul a loteri koborkutyat se erdekli.
-
Kender23
aktív tag
Sziasztok.
Ez a alsó kategóriás konfigom van jelenleg.
- GIGABYTE B450m Gaming,
- ASRock Radeon RX 5700 XT Taichi X 8GB OC,
- Ryzen 7 3700X
- Corsair Vengeance 2x8GB 3200Mhz DDR4,
- Samsung 860 EVO SSD 500GB
- Cooler Master Elite V3 600WMelyik vga lenne az, amit ez a gép ki tudna hajtani?
Van egy NJoy Woden 850W 80 Plus Gold tápom itthon.
Ha plusz power kellene, az nem lenne gond. -
BigBear
senior tag
válasz
hahakocka #190129 üzenetére
Az a nagy erő difi az 5-10%.
Tagadhatatlan a 16GB memória előnye természetesen, de ha a friss Tom's tesztet megnézed, 1080p-ben átlagban ugyanott vannak, 1440p-ben ~ 8% a 9070 előnye, 4k-ban pedig 11%.
A jelenlegi árak pedig még mindig az Nvidia felé húznak, ÁK-n a legolcsóbb 5070-es 241e, míg a legolcsóbb 9070 280. Vagyis ~16%-kal drágább a 9070.
Hozzáteszem, bármelyiket is választja valaki, rossz vételt szerintem nem csinál (ja de, 9070-ből a simának a jelenlegi áron semmi értelme nincs, nem is értem az AMD árazását.)
A későbbiekben pedig az elmúlt évek tapasztalata alpján az Nvidia sokkal kedvezőbben fog öregedni -> az AMD többet veszít árából. -
Busterftw
nagyúr
válasz
tomgabor #190115 üzenetére
Most en is linkeljek hasonlo problemakat Asus/MSI/Gigabyte-tol?
Ezekre nem lehet igy alapozni.Nem csak ezek az elavult nezetek vannak, mert minden generacioban vannak tesztek, kulonbozo gyartoktol es teljesen jol szerepelnek ezek a gyartok.
Szar darabot mindehol ki lehet fogni. -
KAMELOT
titán
válasz
Sagittauros #190123 üzenetére
Ehhez a procihoz max RTX 5060
-
Lorden
senior tag
válasz
Az az 5 éves i5 nagyon jó indulattal a 4060/3060ti szintjén kifújt.
Ha 5070 szinten akarsz kártyát kalkulálj a cseréjével. -
rumkola
nagyúr
válasz
[link]
Ezzel megvan a muti framegen.
A maradék 50ből meg cserélj procit nagyobbra. -
hahakocka
őstag
válasz
Sagittauros #190127 üzenetére
Akkor 5070 FSR4 el 250-260e èrt van bőven. A 9070 270-280 de HA N van 265e èrt is. Foramax boltban is olcsóbb. Azèrt ott van egy nagy % erő difi a kettő közt meg plusz vram.
-
hahakocka
őstag
válasz
BerserkGuts #190121 üzenetére
Daniel Owen tesztjèben stuterringol a 8gb FSR on is.
-
hahakocka
őstag
válasz
BerserkGuts #190121 üzenetére
Persze de azért venni 130-150e ért kb mondjuk hogy már megjelenésekor mediumon meg lowon kelljen tolni hát ewz nem jósol neki hosszútávú lehetőséget
jöhet a csere újfent 1 éven belül kb már ha persze akar mostani játékokkal játszani. De a régieket meg viszi egy 3060-6600xt-4060 is. Ott az FSR amúgy eléggé növeli a lehetőségeket de limitálja is egyben medium FSR az szép medium 720-1080p egy friss vga-val (FSR beállítástól függően) .
Szuper látvány lehet a szemnek hosszú távon. De szerintem majd be kell kapcsolni némelyik játékban FHD ban is hogy értelmesen lehessen ezzel játszani.
-
hahakocka
őstag
válasz
Ha nem aggaszt a 12gb mivolta egy RX 5070 (250-260e) akár jó lehet bár azt ez a proci tuti nem hajtja ki szerintem már. Lehet inkább egy 16gb os 7800xt 200e körül? Vagy egy 12gb 4070 super de az meg nehézkesen található már jó áron. SIma 9070 esetleg még 280e boltokban de Amazonon meg HA -n 265e körül van szóval ez már felül a keretnek.
-
Sagittauros
tag
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.)
asrock b560 pro4 || i5 10400 || brocken 3 || 16 GB crucial ballistix 3600 CL16 || meshify 2 compact || fractal ion+ 660W platinum || arctic P14/12
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Amennyiben játékra kell, megoszthatod azt is, hogy pontosan mely címekkel és milyen grafikai beállításokkal, részletességgel kívánod, szeretnéd használni a videókártyát.
1440p
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
játék (szinte csak single, poe2,d4 multi)
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
max 250e Ft
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
újFontos, hogy halk kártya érdekel, de nem kell soksok felárért a top megoldás.
Valószínűleg a processzor limitáló tényező lesz, amennyiben nem hagy sokat (20%+) az új kártyában, akkor azt ne tekintsük kizáró oknak.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
BigBear #190114 üzenetére
így van problem solved medium-ok a 8GB-os kártyák. Nem fog ultra meg high beállításokon menni de ugyan azt fogja tudni mint a 16GB-os verzió bár nyilván pár tízezer forintot hülyeség spórolni 5060Ti/9060XT esetén nem éri meg.
De majd az 5050 jó vétel lehet ha úgysem akar valaki feltétlen ultra high és 1440p-t hanem 1080p medium low. Szóval a 8GB nem ördögtől való ha valaki olcsót szeretne bár max 100.000ft lenne a jó áruk.ez a kép is csak véletlen műve az összes többi tesztet szándékosan 1440p Ultra Extrém baromságokon tesztelték
8GB-nak
-
BigBear
senior tag
válasz
bobalazs #190117 üzenetére
Valahogy a nyavajás tesztek nem ezt mutatják. Affranc.
[link]
Bár ha neked csak fullmaxmindenonpathtracing+500fps-nél kezdődik az élet, vegyél 5090-et. Jajj, hát az is kevés, most mi legyen?
Steam VRAM / még mindig toronymagasan 8GB vezet, 1080p-ben, 3060 és 4060 kártyákkal. Ez nem azt mutatja, hogy nem való / használhatatlan a jelzett területeken.
Aki nem képes kompromisszumra, az meg ne is akarjon semmilyen PC-t. Az egész piac kompromisszumokról szól. Az 5090-et is ki lehet fektetni. Miről is beszélünk? -
-
tomgabor
őstag
válasz
CriticalHit #190112 üzenetére
-
tomgabor
őstag
válasz
Busterftw #190110 üzenetére
Gainward/Palit morog most is, 4000-es szériából is morgott, volt nálam 3db is, aki nem hallja az menjen fülészhez.
Zotac hangos, 1300rpm a minimum, tesztek is mutatják.
Gigabyte sleeve bearing ventilátort használ még mindig, nem golyós csapágyat mint mindenki más. 4000-es szériából is szarokat voltak. Putty csak az 5000-es szérián van ami még folyik, lásd Igorslab ha nem hiszel nekem.
Pny [link] és [link] kiváló minőség.
Sajnos csak ezek az elavult nézetek vannak, nincs friss ma reggeltől.
-
BigBear
senior tag
válasz
bobalazs #190111 üzenetére
Ööö.... és.... ööööö... hol is állítottam az ellenkezőjét?
Lássuk be, 8GB-os kártyával nem 4k-ban akar az ember csillió fps-t, legalábbis nem racionális, vagy nem életszerű. 1080p-re meg még OK, esetenként 1440p-re is. 12GB mellett meg 1440p jellemzően ok, néha 4k is, de nem elvárható, hogy 4k-ban tökéletes legyen minden maxon. Hol a probléma? Továbbra is él, hogy ezek a kártyák erőből is kufutnak, lépegetve beállításokban felfelé.)
Ehhez jön az, hogy az nvidia jellemzően jobban bánik a memóriával, ugyanazon beállításokkal sokszor az AMD kártyák x GB-tal több memóriát használnak.
Hiába mondjuk, hogy alapnak kellene lennie a 16GB memóriának, sajnos nem az. De racionálisan, ahová a kártyák el vannak helyezve, működhet a kevesebb is. Az már sajnálatos, hogy az árak igencsak felfelé kúsznak. Le merném fogadni, hogy ha pl. az 5070 Super kijön, nem lefelé tolja a jelenlegi 5070 árát, hanem simán fölé pozicionálják. -
Busterftw
nagyúr
válasz
CriticalHit #190112 üzenetére
+1
Nem a gyartot kell nezni, hanem a gyarto XY szeriajat. -
válasz
BigBear #190060 üzenetére
Abból a 8 Gb.ból, ténylegesen, kevesebb marad, mert ha be is zárod az alkalmazások javát a windowsban, akkor is lesz ami GPU gyorsítást használ, és helyet foglal a VRAMban. Játék indítók, mint a Steam (ott pont kikapcsolható), gog, epic, a böngésző, discord, vagy bármi, képes helyet foglalni rajta. Így a 8ból nem lesz 8 felhasználható a játék számára, és hamar el is fogy.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
BerserkGuts #190107 üzenetére
-
-
tomgabor
őstag
válasz
BigBear #190099 üzenetére
Tudom, ez a működést nem is befolyásolja duma megy mindenhol. Thermal epoxy-ba kellett volna mártani a tekercseket, nem tudom miért nem használnak Noctua A12x15 vagy A9x14 ventilátort a kártyákon.
Az a baj, hogy nincs sok választás. Gainward/Palit/Zotac/Pny a PTM-en spórol meg a ventilátor egy fos.
Gigabytenál a putty folyik ki, mondjuk itt is spórolnak a ventilátoron.
Msi-nél idle is tud visítani, Asusnál meg kis terhelés alatt is hallható tud lenne.
-
hahakocka
őstag
válasz
BigBear #190060 üzenetére
De a minimum FPS-ek és 1% lowok pl most is jobbak az új AMD vs Nvidia teszteken érdekes mód. Emellett ha elfogy viszont a vram akkor kb kuka az a játék . Tőlem kockáztathat de minek ha megveheti a 16gb ost? S már most is sok játék kb falja a vramot az RT és az MFG is falja stb Tőlem vegye azt csak utána ne sírjon ha belefut a bajba esetleg.
-
hahakocka
őstag
válasz
Ivqkzy- #190050 üzenetére
A 3090 böhöm nagy lehet be se férne házadba emellett kazán ahogy írták. Megjelenéskor se volt best buy használtan se az. 9060xt t mondanék ha találsz még 170e ft körül mert a 5060Ti 16gb os 200 felett vannak ha jól láttam teljesítménye kb egál 5% ide oda game függő. RT-zni amúgy se nagyon fogsz velük nem arra lettek kitalálva. Túl gyengék hozzá. Esetleg medium szinten. 7800xt is van viszont 200e körül az viszont mindkettőnél 25% al jobb kb. 3080 an csak 10 gb van nem? Az is felejtős. Meg már mikor generáció ezerrel garis lehet, az a múlt, vegyél inkább azonos vagy olcsóbb áron friss újat. Ami azért persze nem fényévekre van ezektől.
DLSS4 ami esetleg pici előny az NV nél több játék van jelenleg még hozzá de pont most bővített az FSR4 el AMD is és év végéig még fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Magisk
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest