- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- VR topik
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Végleg leszámol a Mac Próval az Apple
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Alapvetően abban igazat adok, hogy a 12 giga az már elférhetne 200k fölött. Ellenben a jelenlegi ram áraknál.... á, hagyjuk is.
-
Skod
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha már kijelző: az S26 széria még mindig 8 bites panelt használ frame rate control-lal, tehát csak szimulálja a 10 bites megjelenítést. Sok kínai márka már középkategóriában is használja a 10 bites kijelzőt.
-
Őszintén szólva elég nagy csalódás ez az egész. A nevetségesen magas induló árakat még úgy is nehéz lenyelni, hogy tudjuk, milyen memóriahelyzet van most világszinten. Persze örvendetes, hogy végre megjelent a 12 GB RAM, de ez már rég alap kéne legyen ebben az ársávban.
Ennyi pénzért bőven lehet jobb készülékeket találni, még házon belül is, nemhogy más gyártóknál. Kamerában továbbra sincs igazán kézzelfogható előrelépés, és összességében sem történt semmi komolyabb fejlődés, ami indokolná az árat.
Legalább akkumulátor terén léptek volna előre ,ekkora házba simán belefért volna egy nagyobb telep is, elég csak az M szériára gondolni. A kijelzőnél pedig még mindig nincs PWM csillapítás, ami szintén elég bosszantó.
Az A54 és A56 után nálam ez a széria teljesen lekerült a térképről. -
matt22
tag
"a telefon jobban boldogul a mesterséges intelligenciára épülő funkciókkal is"
Esetleg ilyen kamu AI parasztvakítás helyett ha végre normális proximity szenzor kerülne bele hasznosabb lenne, vicces lesz ha ennyi pénzért továbbra is virtuális szenzorral akarják majd lenyomni a nép torkán és a háromszázezres mobil ugyanúgy önálló életre kel a nadrágzsebben mint elődei. -
-
-
-
Skod
senior tag
-
-
Megszívatott. Régről emlékezhettem volna erre, de most, hogy előjött ez a fícsőr beugrott az emlék.
Samsung billentyűzetnél ugye van a rögzített vágólap és a rotációs. A rotációsnál csak akkor tűnik el valami ha betelt a 3x hely, és mindig a legutolsó tűnik el... na de a GBoard! Ugyanúgy van rotációs és rögzített. Viszont a rotációsnál van valami időlimit is, ha az letelik, akkor eltűnik ami nem volt rögzítve. Így most szépen ment is vissza a Samsung billentyűzet. Jobban is tetszik, csak lenne jobb a tanulási képessége.
No hosszú idő után még a SwiftKey-re is rápróbálok szerintem. -
Hát nem egységes a billentyűzet felhasználás , mindenkinél más és más
-
simico
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Swiftkey
Bár egyre vacakabb amióta az MS megvette... a régi sokkal jobb volt. -
Most kezdem belakni,mert a Samsung egyetlen erőssége azon felül,hogy egységes ökoszisztémába illeszkedik, hogy 35+ vágólapot tud kezelni, de nagyon fura, hogy a Samsung billentyűzete még az Android 15 után butább is lett.
Ez már okosabb prediktív téren. Ha beválik, marad szerintem.
A felső számsort már kiraktam felülre. -
Na oké, teszek vele egy próbát megint, mert mint mondtam, ez sajnos a Samsungtól letöltött magyar szótár ellenére is tuskó:
-
ViharVadász
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én Gboard-ot, jobban kézre áll mint a Samsung-os, a plusz funkciók miatt is nagyon szeretem.

-
Skod
senior tag
AirDrop Samsungon
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Samsung billentyűzet! Buta naon, de cejetem!
Az egyik olyan, ami baromira hiányzott ameddig POCO-m volt. Talán az elrendezése miatt.
Régen a SwiftKey és a Swipe volt a kedvencem a 2010-es évek elején, csak a Swipe megszűnt, a Swiftkey-ből meg a statisztikát kivette az őt felvásárló MS. Azóta csak Samsung illetve iPad-en Apple billentyűzet!
Ha Xiaomi akkor Gboard. De nem mostanában lesz Xiaomim. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Csak Gboard.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Lehet , csak nálam van valami anomália.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hm. 🤔
A55-ön nekem nem tűnik gyorsabbnak a Samsung billentyűzeténél a kurzorvezérlés sebessége, sőt, mintha a Gboard lenne fürgébb valamivel.
A Samsung billentyűzet előnye, hogy le/fel is lehet mozgatni vele a kurzort, a Gboard ezt nem tudja.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Samsung & IOS billentyűzethez viszonyítva sajnos nekem az.
-
Skod
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Samsung
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Most kipróbáltam A55-ön és Xiaomi 15T-n, nekem nem tűnik lassúnak.
De sebességre vonatkozó beállítást nem találtam. -
válasz
Viktor0610
üzenetére
Lehet állítani a space swipe gyorsaságot? Mert mikor vissza szeretnék menni egy javítás miatt , valami rettentő lassú.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Persze!

Igazából minden készüléken. Annyira megszoktam, hogy a kezem alá dolgozik, minden adatot szinte azonnal feldob, mikor beírnám, hogy már csak ezért sem cserélném másra.(Mondjuk, kell mellé egy Chrome is, úgy teljesen OK.)
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Még Xiaomin is?
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
CsakAGboard!

-
Ki mit használ, Gboard vagy Samsung billentyűzetet?
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Na menjenek ezek a búsba.
-
Jack Oneill
veterán
Szigorítás, aki mashonnan telepit appokat.
[link] -
-
krisz727
tag
Sziasztok
Pár napja frissült a telefon
2 éjszakába találkoztam azzal hogy facebook értesítést kaptam hajnalban. Ismerős közzétett valamit hajnal 2kor de hajnal 4kor kaptam az értesítést.
Előző éjszaka nem tudom mi volt pontosan,de valami hasonló lehetett.
A nehezítés kb annyi hogy este 11kor mobilnet wifi kikapcsolva pont ezen értesítések miatt.
Mi lehet az oka hogy mégis értesít ?
Energiatakarékosság be van kapcsolva,lehet késleltetés miatt kései értesítés? -
Skod
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
A felsorolásban azok a keszülékek vannak, ami elsőként kapják meg.
Az A54 tippre az utolsók között kapja meg.
-
Skod
senior tag
One UI 8.5, dátum nincs, de legalább felsorolták az A szériát is.
-
Angel2014
addikt
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Itt vettem [link] és én raktam bele. Alul a ragasztó is rajta van.
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Én úgy vagyok vele, csak legyen jó ! Tudok én várni .
-
Jack Oneill
veterán
válasz
bodorjanos
üzenetére
En ugy ertettem, hogy a 9, amit megakpunk, de ilyen tizedes verziokat soha.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
A 8.5 sanszos még, de a 9 tényleg nem biztos, bár jó lenne. majd alakul...
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem hiszem, hogy azt megkapjuk.
-
Skod
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
S25U-nál most van béta 7, és lesz 8 is.
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Először 8.5 érkezzen meg
-
Jack Oneill
veterán
One UI 9
[link] -
Jack Oneill
veterán
válasz
Rossz.Ogre
üzenetére
Ja, ez nekem is feltunt 🤣
-
Rossz.Ogre
csendes tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
A cikkferdítőnek az eredeti cikkben szereplő "... extended battery life"-ot viszont sikerült "valamint az akkuidő is csökkent"-re fordítani.
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
Aweriot
üzenetére
Csak hogy a másik oldalt erősítsem:
Az előző, Huawei P9 telómat 7 évesen cseréltem le az A54-re. Azt is mert leragadt az android7-en és már appok nem voltak hajlandóak felmenni rá.
Az A54 még most 3 évesen is elvan nálam 2 napot egy töltéssel szal nem kapkodok a cserével. (Ha rámesne némi pénz max. egy S25-re cserélném) -
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Ez jó hír , remélem mi is megkapjuk .
-
Jack Oneill
veterán
[link]
Gyorsul a mukodes. -
válasz
Jack Oneill
üzenetére
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Annyi egy eredeti Samsung akksi, ő meg beszerelte magának.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Aweriot
üzenetére
"felesleges szerintem ez a 5-7 éves támogatási ciklus"
Nagyon sokan vannak, akiknek egy egyszerű használati tárgy a telefon, és ők nem cserélgetik 2-3 évente.
Szerencsére az utóbbi időben már nincsenek akkora forradalmi újdonságok a telefonok terén, hogy érdemes lenne cserélni. Amikor bejött az android, asszem 2010-12 környékén, akkor, igen, évente duplázódott a kijelző, a felbontás, a processzor, memória, és az android főverzió is. Ott cserélni kellett.
De most, egy A54 nincs annyira elavulva (még talán a korábbi kistesója, egy A33 sem), hogy cserélni kellene.
Még úgy sem, hogy pl. én oda szoktam adni a csalába valakinek azt a telefont, ami helyett veszek újat, és az a telefon ott még működik jónéhány évig.
pl. anyámnak adtam oda a Redmi Note7-et, amikor vettem az A54-et. Az a note7 még mindíg megy, és nincs baj vele... -
Angel2014
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Akkor nekem most kezdődik?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Konyha mosogatás... bedugva a töltő és persze hogy neki mentem véletlen a hátammal.
Megtört a kábel is. Töltötte de lehetett látni a sérülést illetve az árnyékoláson a szakadást.
Szigetelőszalag azt majd jó lesz...aha a 3. töltés után ledobta a hátlapot olyan púpos lett az aksim, lassú lett a telefon és pattogott a hangszóró amikor valamilyen videót néztem. Így én most vettem 1 hete 10k -ért új aksit bele. Most hibátlanul működik. -
-
-
-
-
válasz
Angel2014
üzenetére
Röviden: nem kell internet a fizetés pillanatában. Elég az NFC, ha a Wallet már be van állítva. 👍
Részletesen:
A telefonos érintéses fizetés (pl. Google Wallet / Samsung Wallet) NFC-n keresztül kommunikál a terminállal, pont úgy, mint egy bankkártya.
Ezért a fizetéshez nem szükséges aktív internetkapcsolat a telefonon.
A kártya adatai titkosított tokenek formájában a telefonon vannak, így offline is működik a tranzakció.
⚠️ Viszont van pár kivétel:
Időnként a telefon internethez csatlakozik, hogy új biztonsági tokeneket töltsön le.
Ha nagyon sokáig nem volt net (vagy elfogynak ezek a tokenek), akkor egy idő után újra kell csatlakozni internethez, különben nem enged fizetni.
✅ Tehát Galaxy A54-nél:
NFC bekapcsolva
Wallet beállítva
telefon feloldva
→ simán fizetsz internet nélkül is a boltban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Nothing Phone (3a) 12GB/256GB - fekete (INGYEN FOXPOST)
- iPhone 12 64GB Piros - dobozában (INGYEN FOXPOST)
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro Max - 512 GB - kék (320), Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 - 256 GB - szürke (319) használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Gar
- Raktáron lévó 1851-es lapok! Garanciás termékek! Részletfizetésre is!!! ÉRDEKLŐDJ!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus VC239 23 Full HD Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár egyre vacakabb amióta az MS megvette... a régi sokkal jobb volt.

Az egyik olyan, ami baromira hiányzott ameddig POCO-m volt. Talán az elrendezése miatt.