- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Skod
aktív tag
válasz
GoodSpeed #10896 üzenetére
Nekem a Yettel azt írta, hogy nem hálózati hiba van nálam, hanem lefedetségi sajátosság... használjak VoWifit... 2024 jan 1-én aktiváltam azóta sem működik. Elvileg a technikusok fogják aktiválni nekem holnap estig 🤣
Már csak 4,5 hónap és megszabadulok.[ Szerkesztve ]
-
Berettyóújfalui lakásomban:
Nem valami acélos itt sem. 😆 -
Skod
aktív tag
válasz
Jack Oneill #10892 üzenetére
Nekem újra telepítenem kellet. Nem én töröltem le.
-
válasz
Jack Oneill #10892 üzenetére
Most néztem kíváncsiságból, nálam is.
-
Skod
aktív tag
válasz
Luck Dragon #10890 üzenetére
Nem baj :) Nekem hsz-ek szoktak kimaradni 🤣
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Luck Dragon #10888 üzenetére
Nalam ugyanugy elerheto playben is, hasznalom is. Tegnap frissult is.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Skod
aktív tag
válasz
Luck Dragon #10888 üzenetére
Anélkül is eltűnt már, kb 2 napja.
-
válasz
Luck Dragon #10884 üzenetére
WCP után most véltem felfedezni, hogy Gemini mint applikáció megszűnt létezni és integrálódott a G. Messages applikációban amiről egy üzenet is érkezett.
-
válasz
ViharVadász #10885 üzenetére
Jé és tényleg , de jó ! Köszönöm
-
válasz
ViharVadász #10885 üzenetére
Ez király, ha hazamegyek kipróbálom. 😆
-
ViharVadász
őstag
Bocsi a késésért, tegnap nagyon fáradt voltam, aztán picit ki is ment a fejemből a SmartTag 2 dolog. Megpróbáltam levideózni, viszont rosszul emlékeztem, a jelerősség alapján játszik "hideg vagy meleg" keresős játékot velünk a program. A lényeg, hogy a SmartThings applikációban tudjuk ezt így megkeresni.
[link]
-
Végre volt egy kis szabadidőm, és sikerült megcsinálnom Wipe change partition-t műveletet. Egy kicsit időbe telt, mire a rendszer magához tért – már kezdtem aggódni, hogy talán el sem indul.
Miután sikerült felállnia, még egy újraindítást is kibírt, mivel az első indításkor kissé dadogós volt. Meglepően folyékony és gyors lett a rendszer, pedig korábban sem éreztem különösebben lassúnak. -
-
válasz
GoodSpeed #10880 üzenetére
Jelenleg van két, még évekig támogatott telefonod. A vásárlási láz kemény dió, ilyenkor az jusson az eszedbe, hogy praktikusan még egy S25-tel sem lennél beljebb. Kameraszett régi, akksi régi így a töltés is lassú, AI gyerekcipőben, kijelző maradt 8bit. Amíg ez nem változik a csúcsszériában, az A széria is felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
https://napidroid.hu/nem-minden-one-ui-7-funkciot-kapnak-meg-regebbi-samsung-mobilok/
A Samsung nem csak pár hónapja fejleszti a felületet és a funkciókat, hanem az elmúlt 2-3 évben folyamatosan a One UI 7.0-n dolgozott
lOl. Egy olyan felületen amit évente követ egy újabb?
Bizonyos funkciókhoz elengedhetetlen a modernebb hardver, vagyis nem mindegyikük lesz elérhető a régebbi modelleken. Az egyik ilyen a Now Brief. Tudjátok, ez az, ami napszak alapján jelenít meg releváns információkat, és segít bennünket abban, hogy folyamatosan képben legyünk az éppen aktuális teendőinket illetően
.Lehet a teljes A osztály kiesik, bár a lassan aktuális A56 elképzelhető, hogy megkapja.
-
válasz
Luck Dragon #10879 üzenetére
Hmm, érdekes, tényleg volt. Nekem az A55 nem volt igazán fókuszban,mert még új volt viszonylag az A54-esem. Viszont ez így tiszta megtakarítás. Kellemes nap ez a vasárnapi.
Az A56 akkor nekem kimarad*
* Ez alól kivétel ha,az A54 elromlik.
Azaz marad az eredeti terv, miszerint 1 millió AnTuTu pontszám alatt nem barátkozom. Mielőtt elkapott a vásárlásiláz -ez elég gyakran rám szokott jönni - is azt mondtam,hogy A57 vagy A58 (ameddig főverziót kap az A54, vagy legvégső esetben,ameddig sec Updateet kap.) -
válasz
GoodSpeed #10878 üzenetére
„Ugyan már kedves fórumtárs… Az A55-ből is létezett 12 GB-os verzió, mégsem volt elérhető számunkra, sőt, magában Európában sem. India és Ázsia kiváltságának számított. Most is valószínűleg hasonló lesz a helyzet.
Nem lepődnék meg, ha most sem változna a tendencia. Készülj fel tehát a 8 GB-os változatra, amely valószínűleg 128 vagy 256 GB-os tárhellyel párosul .Más részt itt Európában el kell adni valahogyan FE, S25 modelleket , túl nagy konkurencia lenne házon belül .
-
-
A 25W-nak is megvan az előnye, az asztalomon maradhat az LDNIO A6104C, nem kell az ágyamhoz áthelyezni, mert van 25W-os eredeti Samsung töltőm.🤣
De, hajlok rá, meg is mondom miért. Egyszerűen félek attól,hogy a 8 GB RAM idővel kevés lesz. 7 Android főverziót igér a Samsung S24 FE-hez, ami azt jelenti,hogy Android 22-ig támogatott. 7 évvel ezelőtt, 2018-ban jelent meg az A8 4 GB RAM volt benne, ma ez az Android GO -hoz elég .
De most reggel csapott arcul a felismerés, miközben írtam ezt a hozzászólást hogy a képarány nem az áhított 20:9 -ami egyébként az A52S 5G-nél volt - hanem 19.5:9.
Korábban ritkán néztem az S osztályt. Ez legyen mentségemre mondva. De a helyzet az, hogy kialakult bennem az a kép tévesen,hogy az A osztályt az S osztálytól két dolog különbözteti meg:
Az egyik a nagyon sokakat zavaró vastag alsó káva, ami egyébként engem pont hidegen hagy. Az A54-nél sem zavar. Ez egyébként valid most is.
A másik, a 20:9-es képarány ami attól függetlenül,hogy vaskos vagy vékony e készülék háza, teszi bumfordivá. Erre korábban is utaltam,hogy zavar,itt a topicban is. Ezzel szemben nekem a Xiaomi sokkal elegánsabb megjelenést kölcsönöz.
Amikor S24 FE-t akartam venni abban a tévhitben voltam,hogy 20:9, csak most ugrott be,hogy ha pixelre pontosan annyi a szélessége és a magassága képpontszámok alapján akkor egyeznie kell a képaránynak is.
Így viszont változott a felállás. Kb az utolsó csepp esete abban a bizonyos pohárban.
Az S24 FE az akció nélküli 310 E Ft - Ft os árával is - mely ár 2.5xc-ese egy POCO X6 PRO 5G -nek - számomra rendkívül kompromisszumos.
Nézzük miket voltam képes a képarányos dologért cserébe meg a 7 éves támogatásért lenyelni, illetve az egységes ökoszisztéma oltárán:
1. 2.5x-es ár
2. 256 GB tárhely 512 GB tárhely helyett
3. Nincs MicroSD támogatás
4. 8 GB RAM 12 GB helyett
5. Nincs töltő
6. Nincs kijelzővédő fólia
7. 25W 67W helyett.Ez a 19.5 - 20 közötti eltérés számban nem sok, de a fizikai valóságában, az A osztályban elfér. Így viszont változott a hozzáállasom is, A56, és nem a POCO-t váltja majd hanem az ezév szeptembertől már nem garanciális A54-et.
-
-
válasz
Tutyimutyi #10869 üzenetére
Ami egyébként a Samsungnak sem jó, mert ezek a felhasználók akkor cserélnek telefont, amikor az akksi megnyuvvad . Mondjuk 6- 7 évig egyébként sem bírja az akkumulátor. A másik része, hogy az ilyenek miatt vannak a szoftverfejlesztők gúzsbakötve, mert ha nagy változások vannak, akkor elvesznek a lamerek
-
isti732712
aktív tag
válasz
Luck Dragon #10870 üzenetére
Én nem tudom
-
Skod
aktív tag
Ha már frissítés... az A16 második bétája.
-
válasz
Tutyimutyi #10869 üzenetére
Mi azaz android ?
-
-
-
válasz
Meglivorn #10864 üzenetére
Akkor viszont annyira nem jó
.
#10865Skod: Ezt egyébként én is valószínűbbnek tartom, de most duplán kerültek nyíróhatásba, mert brutálisan megcsúsztak vele, és a Google féle Android 16 előrehozás is ellenük van.
Ha nem ugorják át, akkor a következő lehetőségek maradnak, úgy hogy áprilisban adják ki az Android 15-öt:
1. Az Android 16-tal is brutálisat csúsznak, és főverziónként pár hetet faragnak rajta.
2. Nem igazán érik útol magukat, azaz belátható időn belül folyamatosan masszív csúszással jelenik meg az új verzió (ez viszont a konkurencia miatt nem engedhető meg a Samsung részéről).Az, hogy Android 15-tel már megjelentek Samsung telefonok, rámutat arra, hogy milyen rossz is ez, hogy modellenként külön-külön kell ráfordítani, és optimalizálni, és mekkora meló ez.
-
Nagyon rossz hír jött a Samsung Galaxy telefonok frissítésével kapcsolatban - PC Fórum
De ez még akár jól is elsülhet, ha mérsékélendő az égést, kihagynák az Android 15-öt és 16-tal adnák csak ki, ugyanis ebben az esetben ők jól járnának, mert legalább az Android 16-tal egyenesbe kerülnének, és mi is jól járnánk, mert a telefonunkra nem érkezett meg az Android 15, azaz egy főverzió kimaradt, és így nem Android 17-ig, hanem Android 18-ig frissülhetne. -
válasz
ViharVadász #10861 üzenetére
Szerintem mesterségesen gerjesztett ár. Nézd meg almáéknál 70 000 - 80 000 Ft-tal drágább az 5G-s modemmel szerelt modellek ára. Miközben egy 5G-s modemmel szerelt POCO X6 PRO 5G 130K.
Vagy a topic alanya az A54. Ebben is van 5G modem.[ Szerkesztve ]
-
ViharVadász
őstag
válasz
Luck Dragon #10855 üzenetére
SmartThings applikációban lehet így megkeresni.
Most táblagépről írok, holnap viszont meglesem a telefonon és leírom hogyan lehet.
GoodSpeed: Nem értem amúgy, ennyire drága lenne az az UWB chip, hogy csak tényleg a csúcskategóriás készülékekbe rakják
-
-
-
válasz
ViharVadász #10854 üzenetére
Nekem nem mutatja, de durva, mert az új kiszemeltemben sincs UWB.🤬
-
válasz
ViharVadász #10854 üzenetére
És azt hogyan
-
-
Erre a tesztre már hónapok óta készülök, és most összejött:
Mind a kettőben 5000 mAh-,S akkumulátor 🔋 van, mind a kettőt egyszerre vettem le a töltőről, és sikerült elérnem,hogy mind a kettő egyszerre legyen ugyanolyan töltöttségen némi használat mellett, pár órával a leválasztást követően!
Az viszont érdekes,hogy jelentős eltérés van a hátralévő idő saccolas tekintetében.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Nekton
aktív tag
válasz
Luck Dragon #10840 üzenetére
Nem a nagy kijelzővel van a baj, hanem a vastagsággal, szögletességgel, tömeggel, és még ebből a nagy házból is kilógnak a kamerák.
-
válasz
Jack Oneill #10836 üzenetére
Samsung Galaxy A54 5G VS Samsung Galaxy A56 5G
Ha ezek valid információk, akkor marad a virtuális, de kb minden kiderült az eSIM is, illetve az,hogy WiFi 6 marad, és 4K 60 FPS sem lesz. -
válasz
Luck Dragon #10840 üzenetére
+1. Imádom ha egy telefon Phablet! Mert pl tudja a tabletet is helyettesíteni. Anno Nexus 7-esekkel kezdtem a táblagépes korszakomat 2012-ben. A 6.67 az majdnem 7.😆
-
-
-
válasz
Jack Oneill #10836 üzenetére
Ami mondjuk 1 $-os tétel lehet, de ha megnézzük, hogy több millió A54-et adtak el, akkor az már mindjárt milliós kiadás. Amúgy az is lehet, hogy érzékelik, a trendet, miszerint nagyon sokan használják kihangosítva, illetve headsettel a telefonjukat, aztán így könnyebb meglépni.
-
-
-
Skod
aktív tag
Kb semmi újítás nem lesz a processzor teljesítményen kívül. Talán megkapja a 45W-os töltést(nekem ez annyira nem fontos). A szelfi kamera 12MP lesz a jelenlegi 32MP helyett, ami nem baj mert alapból 12MP-en működik. Ha valamelyik korábbi S széria 12MP-es kameráját teszik bele akkor azért minőségi ugrás lehet ez a valtás.
-
Tudom, hogy nagyon off vagyok, de mit vártok az A56-tól jelen tudás szerint?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Luck Dragon #10828 üzenetére
Írtam oda.csak az a topic olyan mint a föld volt az élet megjelenése kezdetén.🤣🫣
-
válasz
Luck Dragon #10826 üzenetére
Van,én is gondolkodtam rajta, de:
1. Alapvetően a Samsung Galaxy A54 -hez kötődik, illetve ökoszisztémába kerül a fekete A54-gyel , a fekete Galaxy Buds FE -vel, és a fekete rollereimmel
2. Kb annyiszor lesz kiszedve ahányszor elemet kell benne cserélni.
3. A roller kormányrúdba való behelyezésnél is az a lényeg hogy minél észrevehetetlenebb legyen.Szóval nekem a fekete ami erre a célra megfelel, noha tetszik a fehér is. A fehér inkább kulcscsomóra való.
-
-
-
szjoci
őstag
válasz
GoodSpeed #10822 üzenetére
Ha nem sürgős, ki lehet fogni jó akciókat. Én pl ennyiért vettem:
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
-
Találtam olcsóbban Romániból. Remélem nem szívok régiózással.
-
Nos, én igen, csak reméltem, hátha feloldották. Apple-nél is ez van,meg Samsungnál is. Árukapcsolás, csak ugye bizonyos esetekben kontraproduktív. Tehát az A54-nél nálam kell lennie,mert ha beüt a dolog a POCO-val előbb haza kell szaladnom, aztán a rendőrségre. LOL.
Viszont kitaláltam a megoldást. Amikor vásárolni megyek a rollerrel akkor az A54 lesz nálam. Mert csak akkor marad magára, és nem a G30, hanem a az E2 Pro és az M365.
Amúgy Ninebotokban Apple Find My fícsör van. Benne a nevében, hogy Apple, csak Apple cuccokkal működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
szjoci
őstag
válasz
Luck Dragon #10816 üzenetére
Csak samsung telóval tudod követni sajnos...
szerk.: viszont a https://smartthingsfind.samsung.com/- on meg tudod nézni a pozícióját.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Luck Dragon #10816 üzenetére
Igen, van fel is raktam a Buds FE miatt, egyből amikor megvettem.
Az remek lenne, ha ezzel is működne.☺️
Viharvadász: Cool, azt hittem csak manuális keresésre jelez. -
-
válasz
Luck Dragon #10813 üzenetére
Köszi szépen. CR2032-es megy bele? Nálam most az van, hogy kicsit félkarú lesz a cucc, mert állítólag csak SAMSUNG-gal működik, és váltógazdálkodás van érvényben ... egyik nap az A54-et viszem magammal, másik nap, meg a POCO-t
.
Nekem a rollereimre kell vigyáznia, persze lehetne kulcscsomóra meg hátizsákra, meg sok minden másra is, de azért kicsit húzós az ára. Csak a négy roller esetében 44-60K[ Szerkesztve ]
-
válasz
GoodSpeed #10812 üzenetére
Igen meg vagyok vele elégedve , egyszerű de nagyszerű .
Anno ha jól emlékszem SES-től rendeltem . De nem tudom , hogy van-e csoportos kedvezmény avagy sem.
Pont múlt héten cseréltem benne elemet , megközelítőleg 1 évet simán kibír aktív használat mellett .
Én csak ajánlani tudom, bejártam vele nyugat és észak Európát és mindig adott magáról életjelet ,hogy éppen merre jár az adott csomagom vagy éppen más amihez társítottam .Nélküle már elképzelhetetlen az utazásom, mert add egyfajta plusz biztonságérzetet .
-
válasz
Luck Dragon #10811 üzenetére
Ami még fontos, hogy a legújabb Androidot mégis képesek portolni a Samsungtól független fejlesztők.
Ez pedig azért érdekes,mert a nyíltabb Xiaomi esetében (speciel engem a Xiaomi 11 Lite 5G NE érdekelt ebben a témakörben), a Xiaomi.eu ROM fejlesztésnél arra a kérdésemre,hogy lesz e majd Android 15 rá, a válasz az volt, hogy nem,mert csak az utolsó gyártói Androidhoz tudják kiadni a saját verzióikat.Viszont Samsung esetében is a csúcs szériára adták ki , mert abból lényegesen kevesebb van, A osztályban rengeteg meló lenne megcsinálni majd az Android 18-tól kezdődően a támogatást A54, A34, A14, A53 stb-re mind-mind külön, látszik,hogy nincsen rá erőforrás, miközben hardveresen bírnák.
Más:
Most fogok rendelni a Ninebot G30-hoz és valószínűleg az E2 Pro -hoz valamint a Pro 2-höz is Smarttag2-t.Mióta használod, abszolút jók vele a tapasztalataid?
Több vásárlása esetén van valamilyen kedvezmény? Honnan érdemes venni (ahol biztosan eredeti, és magyar régiós is)? -
-
-
Fogd fel máshogy: kihasználjuk azt,hogy a Google évekig támogat egy-egy adott főverziót.😅
Amúgy Android 15-ön vagyok tavaly december 23 óta, és ha nem lett volna UI frissítés is, kb semmit nem éreznék belőle.
Tény,hogy a Samsungnak nem jött jól a Google féle gyorsítás, de vannak arra utaló jelek,hogy az AI miatt nagyon sok Samsung specifikus újdonságot fog tartalmazni, persze annak javarészt az S osztály fogja élvezni teljes egészében. -
vlevi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #10805 üzenetére
"Wipe Cache Partition"
Nyomogatnám én sűrűbben is, de nem találtam rá lehetőséget a beállításokban, csak alkalmazásonként, egyesével.
Recovery-t meg nem indítok el csak ezért. Tudom, lusta vagyok.
Biztosan van erre valami megfelelő tool is. -
Skod
aktív tag
válasz
Luck Dragon #10805 üzenetére
Bármikor hasznos.
-
Tessék mondani ez a Wipe Cache Partition mennyire hasznos dolog és mikor érdemes alkalmazni ? Frissítés előtt után vagy akár köztes megoldás is lehet?
-
-
Skod
aktív tag
válasz
Luck Dragon #10802 üzenetére
Nem remegek a frissítésért. De egy ekkora cégnek kínos ez a huzavona.
Az Android 16 bétája már kiadásra került, a Samsung meg olyan problémákkal kűzd, hogy a kezdőkepernyőn random eltünedeznek az ikonok. -
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az A54 külsejével vonzza a tekintetet, szoftverben licitál riválisaira és vagy fél év, mire megfizethető lesz.