Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Megárthattak az Intel VGA-terveinek az emelkedő árak
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
IntelKiller7
Topikgazda
-
negyven2
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Igen, erre írtam a két lehetőséget, mert ha lehet az is opció, hogy €1=1 FT lesz, és ekkor ha te most veszed meg Gift Card-al akkor rosszabbul jössz mintha kártyával rendelted volna elő... de ha ez lesz, hogy €1= 10 000 Ft lesz, akkor meg értelemszerűen a Gift Card-os mostani vásárlás éri majd meg!

-
negyven2
nagyúr
válasz
JamesHun
üzenetére
Nincs, de írtam, hogy jelenleg pl. bármelyik EUR--os országból olcsóbb mint Izlandon.
De EU-n (EGT-n) belül mindenhol olcsóbb mint itthon.
Amúgy EGT-n belül jó a hazai kártya, hazai lakcímmel is, csak ugye ott megvan az esély, hogy ha összeomlik a Forint mire megjelenne a játék, akkor lehet rosszabbul jössz ki bankkártyával. Vagyis ennyiben jobb a feltöltő. Persze ha meg még jobban erősödik a Ft májusig, akkor meg a most megvásárolt €-os Gift Card lesz a rosszabb opció! -
Norb79
addikt
válasz
consono
üzenetére
Mi is nagyban nyomtuk a wh40k:sm2 coopot amikor a nagy gond volt, de ugyanazon a hálózaton közben párhuzamosan ment egy win11 reinstall, és az elsőre nem jött össze, mert a win11store nem érte el az MS szervereket, újabb reinstall és jó lett.
Szóval vmi volt. De ezekszerint nagyon kis részét érintette a hálózatuknak. -
consono
nagyúr
válasz
abteam2008
üzenetére
Érdekes ez, mert nekem is simán ment az SW Outlaws, GPU-ból, mikor írtatok, hogy baj van...
-
axlfsi
veterán
válasz
abteam2008
üzenetére
... és itt (is) előjön a lemezes játékok előnye (gondolom, ha lemez a gépben lett volna, elindul, csak a digitális ellenőriz mindenáron(!) játékindításkor(?))
-
Farkassacred
őstag
válasz
abteam2008
üzenetére
Nekem működött ma minden, digitális volt a játék pedig dettó amit elindítottam.
Szerk. Úgy már más, csodálkoztam is volna ha minden játéknál. -
negyven2
nagyúr
válasz
Norb79
üzenetére
És, hogy még pontosítsak rajta:
Az Xbox360 felhőmentésekkel van a baj. A hiba úgy kezdődött, hogy le sem töltődtek One/Series konzolokra, majd annyi változás lett, hogy letöltődnek, de corrupt-nak írják a játékok! Viszont elvileg (szerencsére?) nem azok, mert ha X360-as konzolra töltöd le őket, akkor működnek a mentések! -
boxmaci
aktív tag
válasz
oriic
üzenetére
Én arra fogadnék, hogy lesz, méghozzá az UE5-ös átlagnál nagyobb felbontáson. A saját engine-jük állítólag jobban teljesít.
Mondjuk a játékot én is inkább megvárom mielőtt nagyon dícsérnénk. Ha igaz, hogy minden tekintetben azt a szintet hozza amit mondanak meg amit lehet látni a gameplay videók alapján, akkor ez egy GTA kaliber lesz fantasyban.
-
axlfsi
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
wtf izdisz? ... kicsit elhúzódik?

-
axlfsi
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
"bar igaz hogy ps5 pro tamogatast is kap……nehez dio hova vegyem ha jo lesz
"
Na, ezzel így vagyok én is, sőt, amióta van egy értelmezhető notim is játékra az most már extrát teker a történeten ha PS5Pro támogatást is kap a cím... faszkivan
Mekkora mennyország lenne már, ha a Sony és MS bolt összeolvadna; na, az lenne csak az igazán "eviverr" -
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
abteam2008
üzenetére
Szerver oldali hiba van mar reggel ota.
-
eL Geri
őstag
válasz
abteam2008
üzenetére
Én ma nem kapcsoltam be a gépet, de lehet valami központi hiba van.
-
abteam2008
tag
Sziasztok! Ma egész nap nem tudok játszani a digitálisan vásárolt játékaimmal, ezt a hibakódot adja az Xbox Series X: 0x87E107DF
Már próbáltam a konzolt újraindítani, a hard resetet, ki-bejelentkeztem, de mégsem működik. Fortnite elindul, Call of Duty elindul, de sok más Game Pass-es játék sem. Találkoztatok már ilyennel?
-
l.skywalker
Topikgazda
Van OFF topik!
-
Farkassacred
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Főleg, hogy kb egy dlc-ről beszélünk.
-
pzstm
titán
Neztem par reazletesebb videot a Crimson Desert jatekrol ami hamarosan jon es nem akarok elkiabalni de meglepoen durvan jonak igerkezik. Par tesztet lehet megvarok, ha tenyleg az is annyira jo akkor szerintem beszerzem. S ahogy latom play anywhere a cim bar igaz hogy ps5 pro tamogatast is kap……nehez dio hova vegyem ha jo lesz
-
csuvicsuva
addikt
válasz
NoOne1976
üzenetére
+ratcache
A jelenlegi gazdasági helyzetben már nem mernék megesküdni, hogy ezt is be fogja nyelni az MS, mint például a nálunk elárazott Tell Me Whyt, Trine Collectiont és Age of Mythologyt, de reménykedjünk. Azért ebből a játékból/kiegészítőből valószínűleg kicsit több eladás lesz, mint az említett háromból összesen.
-
NoMagix
addikt
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Prémiumot előrendeltem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Norb79
üzenetére
És akkor ettől jobb lesz? Amikor leírta igaza volt. Ellenben te leírod, hogy a Sony egy játékot adott ki tavaly, ami nem igaz, egy himihumi kft. veszi át a magyar képviseletet, ami szintén nem igaz, csak gondolom nem néztél utána a cégnek, meg hogy itthon az MS saját honlapon keresztül árulja a konzolját, ami szintén nem igaz, meg az EU tagországok 90%-át se éri el az arány, ahol PSN accountot lehet létrehozni, ami alapvetően igaz, kár, hogy népességarányosan viszont ~99% ez az érték.
Értem én, hogy relativizálni próbálod a témát, csak a nap végén a kérdés az marad, hogy ha valóban ilyen egyszerű és nagyszerű Xbox konzolt venni akkor miért nem teszik az emberek, ha tényleg olyan faszák a játékaik és sok is van belőlük miért nem beszél róluk senki szerencsétlen codon meg forzán kívül és miért pártolnak el a meglévő játékosok is a platformtól? A kérdés költői, választ úgysem tudsz adni, ahogy senki más sem. -
válasz
csuvicsuva
üzenetére
a Premium upgrade-et 01.22-én. 6949 ISK volt a visszaigazoló levélben. kíváncsi vagyok én is hogy lesz

szintén jóvá kellett hagyni a terhelést 18K Ft körül de 0 Ft-ról jött utána a fizetési értesítés. -
NoOne1976
őstag
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Én előrendeltem akkor Izlandról az upgrade-et. 6494 ISK-val jött a visstaigazolás. És az előrendelés is csak úgy ment át, hogy az Otpgnél jóvá kellett hagyni a terhelést, hiába nem akkor vonták. Csodálkoznék ha a magasabb árat szednék ezután. Akkor előtte minimum törölni kellene a rendelést, hiszen az még a régi áron volt.
-
Marcsello31
őstag
Üdv! jöhet egy vicces videó?
[link] Éppen aktuális.
-
csuvicsuva
addikt
válasz
oriic
üzenetére
Nos az egy érdekes kérdés lesz, de ha nem nyelik be a különbözetet, akkor szerintem az MS fog küldeni értesítést. Legalábbis kellene nekik, nem?
Wesder nem tudom, hogy végül előrendelte-e az upgrade-et, most írtam neki, ha igen és kapott bármi értesítést, akkor mindenképpen jelzem.
Bár amit a multkor írtam off topikba az MS 365 Familyvel kapcsolatban, azután már nem lennék meglepődve semmin.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Mondjuk azt sosem néztem, hogy ha korábban valami olcsóbb akkor a levonáskor a régi árat veszik figyelembe?
-
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Én értem ezt a bonyolult gondolatmenetet, hogy az MS esetén a lehető legrosszabbat kell feltételezni, a Sony esetén meg a lehető legjobbat, én csak azt mondom, hogy mindig amikor kifejtjük a(z XBOX!!!) topikban, hogy a PS a zisten, akkor érdemes azon is elmerengeni, hogy bár ebbe a kultikus rajongói gondolatvilágba nem illik, de
- az MS továbbra is saját honlapon keresztül árulja itthon az xboxot, a saját nevét adva, saját maga intézve a garanciát, a Sony lepasszolta egy lengyel himihumi kft-nek, akik a jó ég tudja mit meg hogy, de nem is érdekes, a Sony tudja mondani, hogy ő semmit, a lengyel alvállalkozó, külsős cég a hibás, de persze lélekben együttérez veletek
- az MS továbbra is minden EU tagállamot piacának tekint, mindegyikben lehet XBOX accountot létrehozni a saját országodat megadva, a Sony esetében az a helyzet, hogy az EU tagállamok 90%-át se éri el az az arány, ahol ez megtehető PS account tekintetében, azaz jelenleg sokkal nagyobb az esélye, hogy egyszercsak a magyar PS accountra felhalmozott digitális játékok körön kívül lesznek, mint hogy az Xbox accountod esetén történik ilyenEttől függetlenül további kellemes időtöltést a rózsaszín ködben.

-
-
A Loaded oldalán 18.4e Ft a standard és azt írja, hogy XBOX/PC verzió.
Ennyiért nagyon jó ár, ha tényleg mindkét platformot adja. -
Redneck
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Az a lényeg, hogy annak legyen disztribútora, garanciális háttere. Az, hogy mi van egy 5 éves konzollal, nem izgat.
Nem értem ezt az állandó aggódást. Aki akarta, már rég megvette, aki még csak most ébred, megveszi a supporton keresztül. Vagy aprón. Vagy ahogy akarja.
-
united28
tag
Ezt megerősítem. Elite 2-t visszavittem Alzához, azt mondták javítják max. egy hónap. Letelt, adtak egy teljesen újat.
-
Sziasztok!
Rég jártam itt.
A közelgő Horizon 6 felkeltette az érdeklődésem, és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy tud-e valaki jó beszerzési forrást hozzá? Anno szintén valamelyik Forza játékot vettem talán Svéd store-ból, itteni ajánlásra és simán elfogadta a bankkártyát nem kellett semmit trükközni. -
válasz
Farkassacred
üzenetére
PS5-öt majdnem 2 évig nem lehetett kapni "polcról" sehol, nem csak Magyarországon. Igen relativizálás.
Engem rohadtul nem érdekel honnan rendelek meg valamit, amíg a garanciális feltételek ugyanazok.
Megjelenéskor lengyel MS storebol rendeltem a sajátomat, amikor tényleg hiány volt.
A mostani magasfokú rinyálást emiatt nem is értem. -
NyMRooD
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
Remélem a következő konzolhoz ha más nem az MS is talál egy forgalmazót. Kíváncsi vagyok, hogy a series konzolokhoz próbáltak-e találni, vagy ezt a gent elengedték.
-
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Nem, a Sony csak követi az MS-t, annyi különbséggel, hogy a Sony-t érdeklik az itteni vásárlói, mert továbbra is lesz hivatalos forgalmazó, továbbra is elérhetőek maradnak a konzolok, kb semmi nem változik, nem kell német (ez esetben lengyel) supportnak könyörögni, hogy ugyan küldjék már ki Magyarországra.
Egy dolog miatt lehet ez gáz, hogy kérdésessé válik a belsős címekhez a magyar felirat, mert nem tudni, hogy a magyar csapatnak volt-e köszönhető, vagy felső döntés volt, baromi szomorú lenne, ha nem jönnének, de majd kiderül.
-
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Nem, a Sony vonul ki.
https://www.gsplus.hu/hir/sony-playstation-magyarorszag-plaion-377939.html
-
axlfsi
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem. Alapból két évet adott (talán még azóta is így van?) az Elite 2-re az Alza, sőt - ha időközben cserélve volt a jótállási idő alatt, akkor a jótállási idő megújult. Tudom, a mai Világban meglepően hangzik de így volt, így van (náluk legalábbis mindenképp).
-
axlfsi
veterán
válasz
Norb79
üzenetére
Kicsit már úgy érzem, hogy kezdjük túllihegni (magyarázni) ezt a gariztatás kérdést az Alza <-> MS kapcsolatkörben, de akkor annyit had meséljek el én is, - már csak úgy, érdekességképpen - , hogy volt anno, az Alzánál vettem egy Elite 2 kontit, be is regeltem MS-nél, ahogy azt kell, mégis, amikor bajom volt vele, akkor Alzához mentem vissza, szó nélkül fogadták (tehát nem küldtek el MS-hez, pedig vatta újonnan vettem), majd a bevizsgálás után, kaptam is egy újat tőlük.
Önhibájukon kívül és a szar beszállítói alkatrészminőségnek köszönhetően (ez akkor ment is egy ideig a sajtóban, MS is bevallotta), kevesebb mint egy éven belül ismét jöttek az LB/RB gondok, bevittem hozzájuk, ismét cserélték és nem küldtek MS-hez, illetve bennem sem merült fel az MS-tal való kapcsolatfelvétel...Ezt most csak azért írtam le, mert szerintem az Alza is teljesen korrekten tudja intézni a gariztatást, annak ellenére, hogy alapvetően nem a forgalmazó vállalása a jótállás, hanem a gyártóé (btw MO-n ez pont nem így van, hanem első körben a jogszabály szerint annak kell vállalnia, aki eladja, más kérdés, hogy ennek ellenére sokszor attól még a gyártók vállalják, intézik... de ez már most itt nagyon off).
[kép] -
Zó
senior tag
válasz
Norb79
üzenetére
Nulla PS-generáció ment végig acctrükközéssel. Ugyanis csak a PS3-mal jött be a PSN, és gen közben lett is magyar fiókra lehetőség. Időben talán az MS-nél volt legtovább külföldi accozás (mert előbb hozták be az online-ságot a többi aktuális szereplőnél), de nem volt az se két teljes gen.
-
Norb79
addikt
válasz
Volband
üzenetére
És félre ne érts, nagyon sajnálom, hogy így jártál és remélem megnyugtatóan rendeződik ez számodra!
Ugyanakkor van egy garanciális ügyintézési folyamat ami az újonnan vett xboxokra vonatkozik és annak nincs semmi közös halmaza azzal, amit te gondolsz vagy remélem már csak gondoltál. -
consono
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
A Google nem tudott behúzni játékosokat, azért lőtte le a Stadiat (meg azért, mert a Google hajlamos lekapcsolni jó ötleteket idejekorán...). Az MS-nek megvan a bázisa hozzá, hogy működjön. De látod, ahol a Google feladta, ott az Nvidia kaszál...
-
Farkassacred
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Nem tetszik nekem ez a felhőben játék. A Google is szépen elbukott vele.
-
Volband
tag
válasz
Norb79
üzenetére
Azt nehezen hiszem el, hogy ha még lenne érvényes MS garanciám, akkor az Alzának feladom a csomagot, ők bevizsgálják, aztán visszaküldik, hogy valóban hibás, úgyhogy forduljak a Microsofthoz. Gondolom ők lennének a middle man ebben a sztoriban. Egy rossz konzol esetén azt is el tudom képzelni, hogy neked 30 napon belül kiküldenek egy jót, ők pedig a megjavítva visszakapott terméket kiteszik árulni, mint újszerű termék. Arról nem is beszélve, hogy extra garanciáért is fizethetsz, tehát nem csak használt, de újonnan vett termék esetén is meghaladhatja a Microsoft garit az alzás.
Miért fizethetnék rá jobban a használt termék gariztatására, mint egy újéra? Alapesetben vagy kapok egy újat, vagy visszaadják az árát, és mindenki boldog. Az olyan obszcén eseteknél meg, mint a videókártya vagy a ram, tök mindegy, hogy újonnan vagy használtan vetted: ha a több évvel ezelőtti vételárat kapod csak vissza, akkor nagyon megszívtad.
Talán nem lesz igazam, de az Alza az ügyfélelégedettségre megy. Látják, hogy költöttem már ott párszázezer forintot, és rendelgetek tőlük hébe-hóba. Leállhatnak fillértoszni velem, de nem tudom, miért érné meg nekik elidegeníteni egy vásárlójukat ilyenen. Párezerért megszereltetik és továbbadják, nekem meg adnak egy másik bontottat.
Arról pedig nem beszéltünk, mert az már tényleg egy következő szint, hogy ha nagyon akarja az ember, akkor eszkalálhatja a dolgokat. Meg van az opciód, hogy képletesen az asztalra csapj és "Karenkedj", és akkor nem vágnak át a palánkon egy mezei pénzvisszafizetéssel, ha abból te elég rosszul jönnél ki. Tény, hogy ez a lépés fárasztó, és sokaknak kellemetlen, de rengeteg kapu kinyílik, ha elkezd rikácsolni az ember.
-
szarnyasdino
tag
-
Norb79
addikt
válasz
Volband
üzenetére
Ne haragudj, de az hogy a tárgyi tudás hiányát kitalált dolgokkal pótlod az nem jelenti azt, hogy neked van igazad.
Már többször volt téma a topikban, a hónapban is, hogy aki újat vett, itthon, boltból, annak is MS honlapon kellett regisztrálni, amikor esetleg hiba volt, akkor ott futárt hívni, az elvitte a németekhez majd vissza. Tudom, hogy lehetne akár úgy is, hogy te pontokba szeded, de tényleg csak annyi apróság van, hogy nem úgy van ahogy képzeled.
Ha német xbox honlapról veszed, akkor ugyanez, ha külföldi amazonról veszed, akkor ugyanez a folyamat a gariztatás.A használt nyilván rizikó, de egy használtat ha lehetne kapni új gépet polcról, akkor is hogyan gariztatna a bolt? Ad egy ugyanolyan használtat? És ha az két nappal volt többet használva akkor visszaad 2 forintot? Ad helyette újat? Ráfizetsz? Nyilván több pénzt akarsz érte adni, hiszen azért vettél használtat, nem azért hogy spórolj.
-
-
Volband
tag
válasz
Norb79
üzenetére
Először is, várjuk ki a végét: lehet, így is a kezembe adják a kontrollert, és akkor tárgytalan az egész.
Másodszor, PS esetén a konzolvisszaküldés se lenne probléma, mivel tengert lehet belőlük rekeszteni, ezért nem inflálódott el az áruk.
Harmadszor, beszéld meg Jürgenékkel az áruvisszaküldés feltételeit meg mikéntjeit. Még a magyar ügyfélszolgálatot is kétszer kellett hívjam, hogy érthetően elmondják, amit tudni szerettem volna. A Temu magyar felületén még anyám is tudott visszatérítést kérni, de megnézném, ha ezt angolul kellett volna intéznie. Márpedig a gyerekeknek elsősorban a szüleik veszik az ilyen kütyüket.
Negyedszer, ha újonnan vettem volna, akkor még érvényes lenne a Microsoftos gari, akik megoldanák ezt Jürgen nélkül is.
Olyan vagy ezzel a német amazonnal, mint a sötét lovag a Monty Pythonban. Nem tudom, hogy miért jó ennyi érvelési hibával operálni; ha kitakarom mások hozzászólásának az egyik felét, a másik felét pedig szándékosan félreértelmezem, akkor én is "győztesen" kerülnék ki minden vitából, de mi értelme? Hacsak nem fizet ezért neked a Microsoft vagy/és az Amazon.
-
axlfsi
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Anno, 1995-96-ban (nem emlékszem pontosan) még PS1-gyel kezdtem mondhatni, óriási élmény volt, mert előtte csak SEGA megadrive, illetve még előtte ZX80 és Commodore 64-et voltak, melyektől nagyságrendekkel nagyobb és igazibb élmény volt a PS és az első nagy játékok (Silent Hill, Grand Turismo, Tomb Raider, stb), ... éjszakákon át nem aludtunk...
Egy ideje ismét párhuzamosan van PS-em is és nagyon afelé tendál sok minden, hogy ismét alapvetően péeses leszek és a boxból már csak, ami marad...
Most ezt csak azért válaszoltam Neked, mert látlak, aktívan Te is ott vagy a PS topikban is
-
NyMRooD
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Szerintem a digitális vásárlástól nem kell félned, az xbox store-nak nem lesz vége, egyedül az a kérdés, hogy elérhető lesz-e itthon az új konzol vagy német supportosnak kell könyörögni, hogy kiküldje.
-
Norb79
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Az “aztán már játékokat se” rémhír gerjesztésre reagáltam.
-
Farkassacred
őstag
-
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Olvass vissza, használtat vásárolt az alzától, azért nem tudja valszeg kitolatni a garit 1,5 évről 2 évre és ezért nem megy az MS gariztatás. Ha az MS nem vonul ki és a régióban rendesen kapható lenne, fel se merült volna az, hogy a legrosszabb esetben nem kaphat cserepéldányt.
Ha bármit számítanak a tények, akkor nézd meg a 3 konzolgyártó negyedéves jelentéseit. Ennyire nem lehetsz elfogult. Tényleg nem érted/érzed, hogy a régiónkra nézve miért nem jó az, hogy az MS kivonult? Mit fogsz csinálni ha a következő generációnál a supportnak könyörögve se küldenek ide konzolt, ha meg megveszed máshonnan akkor majd a garis visszaküldés nem fog menni?
Abban egyetértek veled, hogy az Xbox folyamatos temetése baromság, de ettől tény ami tény, a mi régiónk el lett engedve.
-
Norb79
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Azért egy pár konzolgen lement úgy mindhárom nagy konzolosnál, hogy nem lehetett magyar accountot generálni, be kellett hazudni az angol címet. Milyen gyorsan megkopik a memória.
Sőt van olyan japán konzolgyártó (ne nevesítsük, hívjuk csak kékeknek!), akinek már ma is kivonult több olyan harmadik világbeli országból, mint pl az EU tagállamai, és újra nem lehet ott accountot csinálni, szóval ha vki miatt aggódni kell, akkor az a gyártó, nem az MS.
Már ha bármit számítanak a tények, nem puszta hangulatkeltésre megyünk rá! -
Volband
tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Vissza fogom küldeni csak a kontrollert, a reklamációs űrlapon pedig próbáltam mindent lefedni. Elmondtam, hogy miért nem szeretném visszaküldeni a konzolt is (azt nem írtam bele, hogy nem akarom, hogy beszivassanak a pénzvisszatérítéssel
), és előre közöltem, hogy ezzel vállalom azt, hogy pénzt nem kaphatok vissza a kontrollerért, mert ugye nem lehetne számszerűsíteni az értékét.Mondtam nekik, hogy elsősorban cserét kérnék, akár más színre is. Azt nem mondtam, hogy árengedményt is elfogadnék egy új kontrollerre, mert akkor hülyék lennének nem azt adni - de egyébként egy 50%-osba belemennék. Aztán lehet, hogy azt mondják, hogy ha nincs konzol, akkor nincs gari. Szvsz nem érné meg nekik ez a fillérb..zkodás a rossz vásárlói élményt. Az árengedménnyel meg még jól is járnának, mert kecske is jól lakik, káposzta is megmarad.
Ha meg azt mondják, hogy ha nincs konzol, akkor nincs gari, akkor így jártam. Egyrészt egyenek sünt, másrészt valahol a Microsoft is beszivatott, mert PS esetén nem kellene azon izgulnom, hogy lesz-e nekik készleten PS vagy sem. Mondjuk most épp nem a készlet a gond, hanem hogy 2024 év végéhez képest a PS5 Slim 10 000 forinttal, a Series X meg 100 000 forinttal lett drágább, szóval előbbinél még örülhetnék is a pénzvisszafizetésnek.
-
Norb79
addikt
-
Farkassacred
őstag
válasz
Gabesz84
üzenetére
De az pontosan azt jelenti, hogy nincs. Most még konzolt nem kapni itthon, aztán már játékokat se. Ki tudja mi lesz, sokat nem tesznek a lejtmenet ellen. Szurkolok a boxnak, de a fától az erdőt kategória ez most sokaknál, amolyan rózsaszín köd.
Tudatos gazdasági kivonulás
Állítólag európában errefele fogyott a legjobban az xbox.
Egyre kevesebben vesznek zöld konzolt és egyre többen válnak meg tőle. Véleményem szerint a hibást most már nyugodtan meglehetne nevezni.
-
axlfsi
veterán
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Mindegy. Elengedem

Lehet ezt csűrni-csavarni és megmagyarázni a miérteket, de az apropót már úgy látom mindenki elfelejtette, hogy mi kapcsán merült fel a téma; adott egy kontroller, ami gariidő alatt meghibásodott, de mivel a számlán a konzollal (XSX) együtt szerepel, együtt kell visszaküldeni gariztatni... ebből simán lehet a vége az, hogy a konti nem javítható/nem javítják/cserélni meg készlethiány miatt, nem tudják (de arra is láttunk már példát, hogy gazdasági okok miatt, direkt inkább... -> ), visszaadjuk az árát... és ekkor nem nézik, hogy van egy blokk, melyen az egyik tétel a kontroller (vagy ha a konzol tartozéka, ugyanaz a sztori általában). Lócsöcst! Azt fogják mondani egyszer csak. hogy a számla ellenértékének megfelelő Forint összegnek a visszatérítését kezdeményeztük, mely banktől függően, pár munkanapon belül megérkezik az Ön számlájára. Ágyő! Volt Xbox, nincs Xbox ... azt lehet menni amazonoskodni meg dojcslandba médiamárktba kessbekkmókolni....
Tehát a lényegen úgysem változtat; itt, most nincs ikszboksz és jónapot. Szervizelni korlátozottan szervizelnek, de készleteket nem tartanak fent, hogy majd cseréljenek a javíthatatlan/gazdaságosan nem javítható/etc konzolokat (imho, de ne legyen igazam. Aki bátor, tesztelje...).
Mindegy. Ez csak az én véleményem, én biztos nem küldnék vissza egy hibátlan konzolt, amiért annak a kontrollere esetleg hibás, inkább javítom, javíttatom, veszek egy másikat 10+k Ft-ért vmi akcióban, whatever.
Na, de itt részemről ki is fújt ez a téma. -
Volband
tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Ez nem magyar specialitás - sem a hiány, sem az idegenkedés a külföldi felületű vásárlástól. Egy gyors guglizással láthatjátok, hogy egy halom országban volt/van hiány Series X-ből. Ez egy tudatos visszavonulás a Microsoft részéről.
Ahogy korábban is írtam, mi a kisebbség vagyunk, és ha egy átlag usernek mondod, hogy itt egy PS5 az alzán/mediamarktban, amire minden is kijön, VAGY egy 100-asért drágábban, árkon-bokron keresztül, külföldi felületről rendelhet egy Series X-et, amire még kevesebb játék is jön ki, akkor nem lesz túl nehéz a választás.
Ha van már meglévő xbox játékkönyvtárad, esetleg okosba' tök olcsón meg tudod osztani a gamepass előfizu árát, akkor az az xbox mellett szólhat, de egy szűz vásárlónak nincs sok értelme xboxot vennie. A Microsoft is ezt hirdeti kb., és inkább a gamepasst nyomatja, mert a konzoljukat leverte a PS, tv-je viszont mindenkinek van.
-
axlfsi
veterán
válasz
Gabesz84
üzenetére
Igen, már vártam egy hasonló hozzászólást. Valóban igazad van, sőt, worldwide meg még több helyről beszerezhető; alapvetően én csak arra akartam utalni, amit már egy ideje tudunk, látjuk és mindenki mondja, hogy bemész egy átlag konzolboltba, ahol korábban mindig meg tudtad venni az XSX-et, most egy ideje már nem tudod. Itt, Magyarországon.... én sokat vásárolok külföldről (is), de hidd el nekem, hogy sokkal többen meg nem. Sőt; az átlag magyar ember nem(!) vásárolgat külföldről. Ezt alapul véve és ennek kontextusában kell értelmezni, amit írtam. Na, de mindegy is, a lényeg, hogy ha eddig nem is voltam teljesen egyértelmű, most körbe írtam a lényeget (és ez számít; az átlag, és nem az, hogy van egy kis réteg, egy szűk korosztály, aki bátran és rendszeresen vásárol külföldről).
-
pzstm
titán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
hmmm ha a lemezes tényleg annyiért elmegy azt még lehet én is megfontolom......fehér digital gép cserén agyaltam de mindig meggyőztem magam minek....erre a bő másfél évre meg méginkább
-
urbi73
senior tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Sajnos ezek a játékok digitális formában vannak meg.
-
urbi73
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Egyben lenne jó eladni. Még igy is rajtam marad kb 60 játék ,amivel nem fogok tudni mit kezdeni mert pc re váltok.
-
Farkassacred
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Elég sok van most fent akörül, nem tudom kapkodnak e értük.
-
urbi73
senior tag
Én pont eladnám az sx -met . Mennyiért lehetne eladni ? Szép állapotban van , 5 lemezes játékkal , 2 karral , doboza is megvan .
-
negyven2
nagyúr
válasz
oriic
üzenetére
Lehet megint csak a Mandela effect érvényesül nálam, de én úgy tudom, hogy ezt már egy ideje tudni, hogy nem lesz exclusive és mindenhová egyszerre fog jönni.
Oké konkrétan nem írták le, de valami novemberi hivatalos infók alapján az volt, hogy a Square felhagy az exclusive dolgokkal, és minden jövőben megjelenő címük Day 1 multiplatform lesz! Az FFVII p3-rúl meg csak annyi volt a hírekben, hogy nem volt róla infó (megjelenés)!
De volt valami még korábbi nyilatkozat is, hogy nem lesz ex cím a Part 3 (esetleg kap PS marketing deal-t de kb. ennyi). -
sz_b
csendes tag
Series s új ára 140 körül kezdődik míg a PS5 175k-ről indul szóval nincs nagy diffi a két ár között úgy hogy azért nem egy kategória a két gép. Mivel 130 a maximum határ így csak a használtpiac kerülhet szóba. Én ha most vennék konzolt és figyelembe veszem az ár érték arányt akkor maximum 80at adnék ki egy series s-ért. Kicsivel többért már kapni digital PS5öt ami nagyobb tárhellyel illetve sokkal jobb teljesítményt tud adni mint egy series s.
-
negyven2
nagyúr
Final Fantasy VII Rebirth
2026. június 3.Standard Editon: 17 990 Ft
Deluxe Editon: 23 990 Ft -
EmThor
addikt
Pragmata demo tölthető
-
axlfsi
veterán
válasz
Dinomano
üzenetére
Szerintem nem ennyire drámai a helyzet; nekem is van 360, One és XSX is, ... igaz, sokat nem használtam az XSX-hez adott kontit, mert Elite 2-re váltottam, de amíg használtam, nem voltam elájulva tőle, hogy mennyire gagyibb a 360-asénál... De nem vagyunk egyformák...
-
NyMRooD
addikt
válasz
Dinomano
üzenetére
Ha van otthon one kontrollered fogd meg a kezedben, majd utána fogd meg a kezedben a series kontrollert és érteni fogod, hogy miről beszéltünk. Biztos volt a one kontrollernek is (meg minden ps, nintendo kontrollernek is) olcsósított része, de itt maga a borítás gagyi, egyszerűen rossz megfogni, én vettem rá egy covert, így már jó, illetve grippeket is kapott.
-
Dinomano
őstag
válasz
rottenbull
üzenetére
Ránézek. Lehet Indikát is próbálom majd.
Close to the sun-t lehet újrapróbálom; egyszer nekikezdtem, csak türelmetlen passzban voltam, és félretettem.
Layers of fear 1 tetszett, Vainshing of Ethan Carter is. Call of the sea is oké + Gone Home is. -
Dinomano
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
PS5 kontroller esetén drift-jelenségről szintén hallottam. Én XS kontrollerrel jártam úgy, hogy valamit rátettem, és az első gomba úgy benyomódott, hogy szét kellett szednem, mert szétesett a benti "kocka". Rendbe tudtam szedni, szerencsére. De egy vicc, hogy milyen módon lehet leszedni az oldalsó takaróműanyagot. (Imádkozol, aláfeszítesz az oldalsó takaró műanyagoknak, amik elrepülnek a *csába. Ha szerencséd van, nem törött semmi.)
X One kontroller: LB és RB gomb belseje egy extravékony műanyagtüske, az nyomja be a kis fekete gombot. El lehet képzelni, hogy mit bír. Ragasztani nem lehet. F§s konstrukció, kb. javíthatatlanra csinálva. A 360-hoz még csavarok voltak, de a szép új gazdaságos világban (legyen minél olcsóbb) minden műanyag pattintós... -
Dinomano
őstag
válasz
hatesz
üzenetére
Annyira emlékszem, hogy dícsérték a téma miatt...És kb. ennyi...
Ezt a tesztet olvastam:
https://www.gamer365.hu/article/indika-teszt-pcWalking sim: Ha RÖVID és nincs túlhúzva, akkor érdekel...Dear Esther jó volt, What remains is..., Firewatch is. Az Invincible-t nagyon akartam szeretni (Stanislav Lem miatt), de azt a közepétől untam.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Ha valaki , akkor én nagy fikázója voltam a ps kontrollernek. Nem cserélhető akkus, szimmetrikus kényelmetlen, stb. Ehhez képest a duálsokkot 5 perc alatt megszoktam. Persze akkor még a ps4 exek miatt vettem gépet. De a sony rátett még egy lapáttal a dualsense esetében, az nagyon jó lett. Minőségi anyahasználat, és nagyon sokat hozzátesz a játékélményhez a haptikus visszajelzés. Nem gyakran használom, de a kontrollerbe épített hangszóró is jópofa, még az asszonynak is tetszett, a GTA esetében onnan szolt a rendőrségi forgalmazás. Mondjuk ő istenverésének tartja a videojátékokat. Meg ugye a beépített mikrofonnak is hasznát látja az ember alkalomadtán. Az üzemidővel meg az égadta világon semmi baj. Aki annyit játszik egyhuzamban, h kevés neki egy töltés, ott van gond, nem is kicsi. Ezzel szemben a series kontrollerek kisebbek, kényelmetlenebbek gagyi, bazári benyomást keltenek még az one kontikhoz képest is. Az elmúlt években kettőt küldtem vissza még gariban és vissza is kaptam az árukat, vettem egy újat, de már az is driftel. Tönkrement egy harmadik 20 éves évfordulós is, de abba inkább rakattam hall sensorokat, pc-hez jó. Egyetlen kontorrlerem egy one-os Cyberpunkos ami bírja a gyűrődést mint állat. Nem tudom, h a dulasense meddig bírja driftmentesen, de azért veszem az alzánál, mert ott szemrebbenés nélkül utalják vissza az árát és 2 év gari van....szóval ha kontroller alapján kéne döntenem akkor ps....
-
Dinomano
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Első X-box után elcseszték az elnevezéseket, ha valaki nem kockavilágból jön; akkor elég nehezn igazodik el... Classic->360->One->Series...
Kék oldalon ez egyszerűbben lett megoldva! -
-
hatesz
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Köszi! Hát akkor megnézek valami gameplay videót erről az Indikaról, hátha megtetszik, de mondom a 2. vödör víznél én ledobtam az ékszíjat...
-
axlfsi
veterán
válasz
csuvicsuva
üzenetére
... csak kilenccE fölötted
... de elfér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Assetto Corsa EVO
- EA Sports WRC '23
- eBay
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Dell Latitude 3301 Core i5-8265U CPU / 8GB DDR4 RAM (Zsanér törött)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), és előre közöltem, hogy ezzel vállalom azt, hogy pénzt nem kaphatok vissza a kontrollerért, mert ugye nem lehetne számszerűsíteni az értékét.