- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
boxmaci
tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szeretem az Motorsportot, szerintem elég jól rendbehozták tartalom és játékélmény is van benne bőven. Érdekes, hogy újra akarod kezdeni.
Szeretnék megosztani egy tippet, ami sok-sok játékóra alatt tapasztaltam ki és ami az autók jobb realisztikusabb kinézetéhez vezet játék közben. Ne használd az alap egyszerű színeket a kocsikhoz! Az FM-ben a normál színpaletta egytónusú műanyag hatású. Vannak olyan manufacturers színek amik sokkal realisztikusabbak, pl a kezdő kocsik között a Hyundai metálos kék színe. Azonban nem minden manufacturers szín ilyen kidolgozott!
A megoldás: Paint menü, two-tone polished szín opció, majd azon helül a csúszkákat közel azonos színre húzni, majd a másik két csúszkával játszani a realisztikusabb árnyaltság, fényezés eredmény érdekében. Lehet más speciális szín opciókkal is próbálkozni, de a two-tone polished az egyik legjobb ehhez. Az eredmény sokkal jobb és vizuálisan nagyban befolyásolja a játék látványát külső kamerákból játszva! Ha érdekel valakit itt később leírom, akár képekkel is illusztrálom hogyan lehet még realisztikusabb eredményt elérni, ami Gran Turismo-szerűen realisztikus kocsi felületeket erdeményez a Forza Motorsport-ban.
-
homerhamm
veterán
Boldog karacsonyt minden topiklakónak!
-
icemad
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Céges AI ezt dobta ki... (nem próbáltam ki!)
A Forza Motorsport (vagy más Forza játékok) esetében az Xbox konzolon a félkész kampány törlése és nulláról való újrakezdése kissé trükkös lehet, mivel a játék a felhőalapú mentéseket használja az Xbox Live fiókodhoz kötve. Ha már törölted a mentést, de a játék újra letölti a felhőből, az alábbi lépések segíthetnek a probléma megoldásában. Az új fiók létrehozása nélkül is van megoldás, de a folyamat pontos végrehajtása fontos.
Lépések a kampány teljes törléséhez és újrakezdéséhez Xbox konzolon
Helyi mentés törlése a konzolról
Először is meg kell bizonyosodnod arról, hogy a konzol helyi mentéseit teljesen törölted. Ezt már valószínűleg megtetted, de a biztonság kedvéért itt vannak a lépések:
Menj a Beállítások > Rendszer > Tárolás menüpontba az Xboxon.
Válaszd a Játékok és alkalmazások mentési adatainak kezelése lehetőséget.
Keresd meg a Forza Motorsport játékot, és válaszd ki a hozzá tartozó mentési adatokat.
Töröld a helyi mentést (ez csak a konzolról törli, a felhőmentés még megmaradhat).
Felhőmentés törlése
Az Xbox automatikusan szinkronizálja a mentéseket a felhővel, ezért a helyi mentés törlése után a játék újraindításakor a felhőből visszahúzhatja a korábbi mentést. A felhőmentés törléséhez:
Menj a Játékaim és alkalmazásaim menübe az Xbox kezdőképernyőjén.
Keresd meg a Forza Motorsport játékot, és jelöld ki.
Nyomd meg a kontroller Menü gombját (három vonalas gomb), majd válaszd a Játék és kiegészítők kezelése lehetőséget.
Keresd meg a Mentett adatok szekciót, és válaszd ki a saját profilodhoz tartozó mentést.
Válaszd a Törlés mindenhonnan opciót. Ez törli a mentést a konzolról ÉS a felhőből is.
Fontos: Ez a lépés véglegesen törli az adott játék összes mentési adatát az Xbox Live fiókodhoz kötve, így a kampány előrehaladása, autók, kreditek stb. elvesznek.
Szinkronizáció megakadályozása (opcionális offline mód)
Ha a játék továbbra is megpróbálja visszahúzni a mentést (például valamilyen szinkronizációs hiba miatt), megpróbálhatod offline módban elindítani a játékot:
Menj a Beállítások > Hálózat > Hálózati beállítások menübe, és válaszd az Offline mód lehetőséget.
Indítsd el a Forza Motorsportot offline módban. Mivel a játék nem tud csatlakozni a felhőhöz, új mentést fog létrehozni helyben.
Miután létrejött az új kampány, visszakapcsolhatod az internetet, de ügyelj arra, hogy a játék ne szinkronizálja a régi mentést. Ha a rendszer megkérdezi, hogy melyik mentést használja (helyi vagy felhő), válaszd a helyi mentést.
Játék újraindítása és új kampány kezdése
Miután törölted a mentéseket, indítsd el a játékot:
A játék észleli, hogy nincs mentés, és új kampányt fog kezdeni nulláról.
Ha a játék mégis megpróbálja visszaállítani a régi mentést, ellenőrizd, hogy valóban a "Törlés mindenhonnan" opciót használtad-e, mert a sima "Törlés" csak a helyi adatokat távolítja el.
Microsoft Store vagy játék gyorsítótár problémák elhárítása
Ha a játék továbbra is problémázik, lehetséges, hogy a Microsoft Store vagy a játék gyorsítótára okozza a gondot. Próbáld meg a következőket:
Játék újratelepítése: Töröld a Forza Motorsportot a konzolról (Játékaim és alkalmazásaim > jobb klikk a játékon > Eltávolítás), majd töltsd le újra a Microsoft Store-ból vagy a Game Pass-ból.
Microsoft Store gyorsítótár törlése: Bár ez inkább PC-s probléma, az Xboxon is érdemes lehet a konzolt újraindítani, hogy a Store frissüljön. Ehhez tartsd lenyomva a konzol bekapcsológombját 10 másodpercig, majd indítsd újra.
Kapcsolatfelvétel az Xbox vagy Forza támogatással
Ha a fenti lépések nem működnek, és a játék továbbra is visszaállítja a régi mentést, lehetséges, hogy a felhőszinkronizációval van probléma. Ebben az esetben:
Látogasd meg a Forza Motorsport hivatalos támogatási oldalát (support.forzamotorsport.net), és nyiss egy támogatási jegyet.
Alternatívaként lépj kapcsolatba az Xbox támogatással az Xbox Support oldalon (support.xbox.com), és magyarázd el, hogy a felhőmentést szeretnéd teljesen törölni.
Tippek a jövőre nézve
Mentések kezelése: A Forza játékokban a mentések automatikusan a felhőbe kerülnek, így mindig ellenőrizd a "Mentett adatok" szekciót, ha változtatni akarsz rajtuk.
Offline mód használata: Ha új kampányt akarsz kezdeni, az offline mód segíthet elkerülni a felhőszinkronizációt.
Rendszeres biztonsági mentés: Ha később szeretnéd megőrizni a mentéseidet, az Xbox lehetővé teszi a helyi mentések kezelését, de a felhőmentések alapértelmezett használata miatt erre ritkán van szükség.
Miért tölti vissza a mentést?
Az Xbox Live fiókodhoz kötött felhőmentések automatikusan szinkronizálódnak, amikor elindítod a játékot. Ha csak a helyi mentést törölted, a játék a felhőből újra letölti a mentést, ezért fontos a "Törlés mindenhonnan" opció használata. Ez a viselkedés az Xbox ökoszisztéma része, hogy az előrehaladásod ne vesszen el, de néha megnehezíti az újrakezdést.
Ha nem akarsz új fiókot
Szerencsére nem kell új fiókot létrehoznod, mert a fenti lépésekkel a meglévő fiókoddal is teljesen új kampányt kezdhetsz. Az új fiók csak akkor lenne opció, ha például külön profilt akarnál egy másik játékosnak vagy teljesen különálló előrehaladást. -
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Series X lesz. Bizonytalan a jövő, az biztos jó lesz még pár évig.
Abban segítenétek, hogy a Forza játékoknál (Motorsport pl.) hogy lehet a félkész kampányt törölni és nulláról újrakezdeni? A mentést töröltem, de újra letölti. Új accountot meg ezért annyira nem csinálnék.
-
Dawide@axele
aktív tag
Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Május 27-re halasztották a 007 - First Light megjelenését. [link]
-
EmThor
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szia anno 90ért lőttem S-t, 1tb-os modellt hardveraprón, garival. Forza Horizon 6 ha fog futni 60fps-sel S-en, akkor maradhat az S.
Bővítőn gondolkodtam de lebeszéltem magam, inkább törlök és újratelepítek. Az a pénz 60-70e mehet új gépbe.
X jobb gép, kérdés mennyit játszotok vele, és mennyi játékot. Ha szinte csak a Forza megy akkor elég az S.Egyelőre a megemelkedett ram árak miatt bizonytalan a helyzet. Árak tekintetében és hogy ez a generáció meddig tart még. Jövő nyárig szerintem többet fogunk tudni. PS egyszerűbb, ott lesz PS6 20tf teljesítmény körül, esetleg majd egy ps6 pro és a pletykált ps6 kézikonzol.
Xboxnál semmit se tudni, ill. hivatalosan hogy lesz egy új konzljuk de várhatóan 300-500e ft közötti árral.
És boldog Karácsonyt/hanukát/feliz navidad-ot minden kedves topiklakónak, szeressétek a videojátékokat (és az xboxot
) -
Alarikman
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Az uj gen xbox konzol valószínűleg 400k körül fog nyitni. A PS6-ot meg lehet el napoljak. 2027 vége elott nagy eséllyel nem lehet számítani rá. Egyedül a Steam box lehet jóval olcsóbb ha egyáltalán megjelenik. De az is nagy eséllyel halasztva lesz a RAM mizeria miatt.
-
Alarikman
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha használtban gondolkozol akkor szerintem megéri a csere. Kb 100e Ft-ot kell rá koltened. Az X-ek olyan 140-180k körül mennek. Az S -t olyan 70-80k körül tudod eladni állapottól függően. Ha uj X-ben, akkor mar 150k vagy több a differencia.
A 60Hz-es tv annyiban csak hatrany, hogy a VRR/balanced mód nem megy. Tehát marad a 30 vagy 60fps. És ha ingadozik akkor láthatóbb lesz. De nagy hátrányát nem fogod érezni.
Viszont egy jobb TV alacsonyabb kesleltetest/gaming módot is tud, netán dolby visiont ami nagyot dob a látványon.
Szóval el gondolkodtato. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van esetleg itt olyan, akinek S és X gépe is van vagy volt?
Jelenleg Series S gépünk van, 512GB-os verzió és nem tudom eldönteni, hogy érdemes lenne-e X gépre cserélni.
A tv 4k-s,de csak 60Hz-es. Leginkább Forza Motorsportokkal játszom. A Series S tekintetében leginkább a tárhely amivel nem vagyok elégedett. A látványban meg nem tudom mennyi lenne a különbség. A fényezésen való tükröződést olvastam és az annyira nem is fontos.
Gondolkodtam ebben a seagate tárhelybővítőn, de nem sokkal drágábban már x gépre cserélhetném az s-t. Külső ssd van a géphez csatizva, de ott series s játékokat nem lehet rátenni játék céljából.
Vacilálok, hogy maradjon így és majd a köv konzol generációnál veszem meg az erősebb gépet vagy vágjak bele a cserébe.
Nektek van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? Ha nagy előrelépés lenne az X, akkor hajlanék felé, de a tv 60hz-es frissítése nem tudom mennyire fogja vissza, azt meg most nem cserélném le. -
axlfsi
veterán
Tudsz esetleg beszerzesi forrast? (az sem baj, ha Ali, csak gyarihoz kozeli, vagyis inkabb, azt meghalado minosegi alkatreszre lenne szuksegem ... koztudott, hogy az Elite 2-nel az MS sajnos gyenge minosegu alkatreszeket hasznalt (onhibajan kivul nem tudhatta, hogy a beszallito szar vagy tudta es celzott koltseghatekonysagi okkal tortent mindez - azt hiszem nem derult ki).
Tobb is cserelve lett nekem gariba, a legutolsonal mar nem vittem vissza, mert honapokig be sem kapcsoltam... Az LB/RB gombokkal van gondom, ahhoz keresek jo minosegu mikorkapcsolot (szaktudas es felszereltseg megvan, szakmam mondhatni).Koszi (vagy aki tud, barki forrast, annak is
) -
Sz7Cs
aktív tag
válasz
banderasz77
üzenetére
Hall vagy TMR stick-re nem lehet cserélni, elite estében.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Féloff, de sajnos muszáj

-
Mr X
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Nem ugyanaz, az Elite-en eleve állítható a stick feszítése, plusz más a thumbstick rész is.
-
Mr X
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Ha van felszerelésed forrasztáshoz, akkor persze. Vagy vannak helyek, ahol ezt megcsinálják.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Elite Series 2 kontrollerben is lehet cserelni a jobb oldali kart?
-
boxmaci
tag
válasz
Norb79
üzenetére
Avowed nagyon jó játék, csak azért lett megosztó mert mindenki egy Elder Scrollst várt, miközben sokkal inkább egy Fable szerű mese akció RPG, de olyan atmoszférával amit hosszú évek óta nem láttam játékokban. Mondjuk így is sokan imádják. Ja és a grafika az szó szerint gyönyörű, ma toltam épp újra.
-
szarnyasdino
junior tag
New games added to Stream Your Own Game library:
Hunt: Showdown 1896
Mount & Blade II: Bannerlord
PGA Tour 2K23
Resident Evil 2
Sid Meier's Civilization VII
Ultimate Chicken Horse
Watch Dogs 2
Wildfrost
GP-nál most nem lesz december második fele adag?? -
Norb79
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben? - GP szavazás idén is.

-
homerhamm
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Igen, az ilyeneken már meg se lepődök.
-
-
homerhamm
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Köszi, megnéztem, és minden be van kapcsolva, de se az SW Outlaws, se a Clair Obscur-nál nem jelezte az acsikat. Érdekes.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
homerhamm
üzenetére
Hol állíthatod be az achievement értesítéseket Xboxon?
Nyomd meg az Xbox gombot.
Menj a Profil és rendszer menübe.
Válaszd a Beállítások lehetőséget.
Lépj a Kisegítő lehetőségek → Értesítések menübe (vagy régebbi menüknél: Preferences / Preferences → Notifications).
Itt tudod:
Bekapcsolni/kikapcsolni az achievement értesítéseket.
Áthelyezni az értesítések helyét a képernyőn (pl. ne takarja ki a HUD‑ot).
Beállítani, meddig maradjanak láthatók. -
homerhamm
veterán
Mostanában nem dobja fel az Xbox az acsikat játék közbe, ezt valahogy be lehet állítani?
-
EmThor
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Nyugi én is bevásároltam most a countdown sale-ben pedig 1 hónapja jött a pc még 80e-es rammal (32gb).
10 év és 100.000 gamerscore után itt van a legtöbb játékom, még bízok valahol az xboxban
El is kezdtem az Assassin's Creed Shadows-t. Még 2007-ben jászottam először ps3-on a szériával, láttam mindent, de egyre jobb és jobb technikailag a játék. SX-en kifejezetten jól néz ki, SS-en kevésbé fest szépen, mint pl. a Star Wars outlaws. -
eL Geri
őstag
PS-en most volt hír, hogy a The Division (1) kapott 60 fps patch-et.
Ez Xbox-on már megvolt Xbox fps boost-al eddig is.
Ma kapott viszont Xbox Series-es egy 600MB-os update-et. Vajon ez most a natív 60 fps leget, vagy mi? -
-
Tasunkó
őstag
Ez hihetetlen. Van rajta pár pici fekete bigyó, amit golyószóró tempóban forrasztanak egy lapkára, amekkorával az orvos belenéz a torkomba, majd a kukába dobja.
Az informatika dubai-csokija. -
NyMRooD
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Amilyen memória árak vannak, csoda ha lesz valami 400 ezer alatt, beleértve a jelenlegi gent is, ha újabb modulokat kell venniük.
-
válasz
eL Geri
üzenetére
Mindig összehasonlítom a HUF/EUR/USD árakat ugyanarra a játékra, régebben (az elmúlt pár évben) általában a HUF árazás kicsit olcsóbbra jött ki mint az USD, az USD meg ugyanannyi volt számszerűleg mint az EUR (amíg 1-1 körül volt a váltás nem is volt érdekes, de amióta a narancsbolond kavar azóta szépen lement 1-0.8-ra, szóval már jobban megéri USD ajándékkártyával bevásárolni).
Mostanában azonban a HUF árak már pár száz forinttal az USD felett vannak ha átváltom, lehet állítottak az árazási/konverziós algoritmuson. Tegnap a SW Outlaws, a Miasma Chronicles meg a Dave the diver is olcsóbb volt USD-ben (mondjuk az lehet ÁFA különbség is, az US accounton nincs sales tax).
-
pzstm
titán
válasz
Farkassacred
üzenetére
elnézve mostani árakat, trendeket. Memória, SSd és miegymás terén, ha 1000EUR alá éppen beférne akár jövő karácsonyra vagy utána, az sajnos jó vételnek minősül
-
eL Geri
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem felesleges baromkodást akarok itt, de mégis megteszem: Sajnos egyetértek!
Én hülye, meg még veszem a (mondjuk nem teljes áras) játékokat az Xbox-os backlogomba...
Én is IT-s vagyok, tudom, hogy semmi nem két kattintás, hiába azt hiszi egy PM / managger. De azért szeretném hinni, hogy ha már tavaly és tavaly előtt, és azelőtt, és azelőtt... megvolt ez az évé végi keretrendszer, akkor azt most is fel lehetne használni az ideire.
-
Norb79
addikt
válasz
consono
üzenetére
Kinyitottad a dobozt, benne van a hw?!
Amúgy idén kiadtak egy marék belsős címet, és nincs karácsonyi összefoglaló, korábbi években csöpögött a játék és volt összefoglaló, konkurencia kb semmit se ad ki, de van összefoglaló, hát én meg sok összefoglaló mentes évet kérek akkor inkább.
-
pzstm
titán
According to Jez Corden there's no 2025 Xbox Wrap Up because Microsoft's marketing budget doesn't have enough resources.
hála az égnek az olyan nagyobb cégeknek mint a Trueachievement ez nem okozott problémát
-
homerhamm
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Azért ez komoly felhozatal, de a Fallout 76-ot nem értem mert az az alap Core-ba is benn van, annál lejjebb előfizetés meg nincs.
-
IntelKiller7
Topikgazda
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
eL Geri
őstag
válasz
EmThor
üzenetére
Én amit nézegetek egy ideje, azok nem kaptak most "eddigi legjobb árat", pedig én csak úgy vásárolok
Ilyenekre gondolok: Gears 5, Stray, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty...A Warhammer 40,000: Space Marine 2 megkapta az eddigi legolcsóbb árát (ez már kezd alakulni), de hosszú a backlogom, ráér még.
A Game Awards-on kapott a Rezi 4 egy eddigi legjobb akciót, még mindig él. Na azt húztam be akkor, a GOLD csomagot. Azzal elleszek most, meg az egy hónap GP-vel.
-
EmThor
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Lehet a gyengülő forint is az oka, nem tudom.
Én amit néztem az akciók közül az Assassin's Creed Shadows, a csokiszamurájos van -50%-ban, az új Doom is -50%, bár kár hogy nincs benne multi és kivették a glory kill-eket. Az új Mafia sajna csak -10%-ot kapott. Indie-k közül a Wizordum jött be, meg a Clover Pit (ez van gamepassban). A Psychonauts első része 150 ft. A crysis remaster trilogy 4e valamennyi. Nobody wants to die 2800ft. Echoes of the end sajna nem kapott akciót, egynek jó lehet. Slime Rancher-t gyerekek szeretik, az is akciós. A cronos 15600ft, steam-en sokáig ennyi volt, de kulcsos oldalon közben lement 8-10e-re, lehet nemsokára a konzolos árazás is követi majd ezt a trendet. Oblivion remastered 13600ft, ninja gaiden 2 remaster 9e, Avowed -50% 14e, Yakuza infinite wealth is valami 8e. Van miből válogatni.
-
eL Geri
őstag
válasz
EmThor
üzenetére
Igen, szerintem is jól látod, elindult a karácsonyi vásár.
Mellékesen megjegyzem azt az észrevételemet, hogy mióta drágult a GP, és már nem is olyan best-buy, azóta szerintem a Microsoftos játékok se kapnak olyan nagy leárazásokat, mint anno.
Pl. lett új TV-m egy ideje, de már nincs GP-m (mondjuk most van egy hónapra, de az nem sok). Így újra elővenném szívesen a Gears 5-öt, pl. 3e Ft-ért meg is venném. Már volt régebben 3225 Ft, de mostanában csak nem viszik lejjebb ilyen 6-7e Ft-nál. Csak egy példaként.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
rottenbull
üzenetére
Nalam pont forditva, az ow2 parbeszedrendszere es hatterrendszere messze fejlettebb az avowednal
-
EmThor
addikt
Véget ért az Outer Worlds 2. Szerintem az Avowed jobb volt, érdekesebb, nem azért mert fantasy, hanem mert jobban volt megírva. Attól még nagyon igényesen összerakott és gyönyörű játék az OW2. Érdekes, hogy a vége acsi 'fejezd be a játékot akármilyen nehézségen' 8%-os teljesítettséget mutat jelenleg. Hát hm, nem sok.
-
EmThor
addikt
Mintha életbe léptek volna az akciók a store-on
-
Döglött Róka
veterán
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Nem tud
-
ImpersonatoR
addikt
Az xbox elite 2 kontroller tud olyat hogy macro ?
Igazabol csak a ravaszt kene nyomkodnia "folyamatossan lő" csak a sima legumizas nem jo hanem nyomogatnia kene teszem azt másodpercenként 1x. -
dj79
senior tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Szerintem anno 90-100 körül olcsó gamepassal simán jó deal volt casual játékra.
Minden elfogadhatóan futott rajta, csak a fejlesztők nyíkogtak a kevés vram miatt, de legalább rákényszerültek a normális optimalizálásra.
Nem is nagyon kapni jelenleg, ha meg igen, dupla áron a legolcsóbb időszakához képest.
Vicc, hogy egy digitális ps5 olcsóbb jelenleg, a lemezes ps5 meg olcsóbb, mint a terrás xss. -
balintka
addikt
válasz
axlfsi
üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Ugyanígy van nálam SX és PS5 Pro / Slim, de a régebbi játékokat One X-en / PS4 Pro-n tolom, illetve van X360E-m, nem olyan rég fejeztem be a Forza Motorsport 2-t azon, amit anno 9 éve kezdtem el, csak félbehagytam. Jön sorban majd a többi Forza rész, ami arra a gépre van.
És néhány hónapja vágtam bele a PS3 projektbe (a semmiből, sose volt PS3-mam), már van több gépem és vagy 25 eredeti, karcmentes lemezes játékom rájuk.
Mindegyik géppel nagyon el tudok játszani.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
axlfsi
veterán
válasz
Alarikman
üzenetére
Nemtom mennyire gyenge, soha nem volt vele dolgom. De az XSX és PS5 mellett megtartottuk az XO-t és egy csomó (!) játékot simán játszunk azon, kb észre sem venni, hogy prev-gen (régebbi játékokat, GTA5, Mass Effectek, srb).
(Hogy a két X360-ról már ne is beszéljek - LIPS powa! 🤘😎) -
NyMRooD
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
Megkeresheti, de az MS döntése, hogy tesz-e ajánlatot, vagy, hogy kell-e az a játék a gp-be. Értsd, a tartalmi kontroll az MS kezében van, nem fog berakni minden szart csak azért mert jó áron megteheti. Nyilván a fejlesztő / kiadó is mondhat nemet, de ott még az MS alkudozhat, viszont ha nem akarnak beengedni egy játékot, akkor mind1 mit tesz a másik fel, biztos, hogy nem kerül be. Pl valami random indie hiába megy oda, évente több ezer cím jelenik meg, nem kell nekik minden. Persze lehet olyan cím is, amit a kiadó / fejlesztő presztízsből nem engedne be, de tippre az csak pénz kérdése.
-
Redneck
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Na, ez jól hangzik! Utánanézek. Remélem megoldja.
consono:
Próbáltam. Sajnos ennyi, majdnem 5 évesen előfordul hogy nem minden 100%. Nekem nem a driftelés jött, hanem ez.szarnyasdino:
99% felhő, és gödörásó szimulátor? Asszem már értem, miért tetszett neked annyira a Motorfest.
-
NyMRooD
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
“Third partykon múlik hogy bolintanak-e a game passra” - csak azok tudnak bólintani, akiket meg keres az MS, tehát hiába szeretném, hogy bekerüljön gp-be, ha az MS nem keres meg.
”Ha semmire se tartják akkor elfogadják azt a keveset amit a ms ad” - megint csak az MS-en múlik hogy mennyit ad, ha tisztességes összeget ajánl, lehet elfogadnák nagyobb kiadók is (és nem csak day1 megjelenés létezik).
E mellett az MS tudja csak, hogy éppen mi fér bele és mikor, lehet ma x pénzt sem adnak a játékomért, mert valami nagy címet adnak és nincs rá keret, holnap meg 2x-et is adnának, mert éppen kell nekik valami olyan mint a játékom.
Persze a végső döntés a játék fejlesztőn / kiadón múlik, de az első lépés az MS-é.
-
-
icemad
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy nem használják egyre többen, mert nem is foglalkoznak vele. Azt meg gyanítom sokan nem is tudják, hogy egyáltalán van felhős játék. Neked van egy konzolod, nem is rossz gép, és szívatod magad a felhős játékkal. Hát kb 1 millió emberből te vagy az egyetlen ilyen. Ha tv-n akarok játszani, akkor ott a konzol, ha telefonon/tableten , akkor ott az angry birds és társai. Ha PC-n, akkor ott a steam, epic, gog meg rakás másik. Nem fog a felhős játék új előfizetést generálni, mert nincs rá igény. Főleg nem úgy, hogy még fizetni is kell érte.
Ráadásul agyon van bonyolítva, kontrollert kell párosítani, nem nagyon van natív app, játékmegosztás sem megy. Azt meg ajánlom kipróbálni, hogy egy tv-n futó felhős Fifa-hoz csatlakoztass 3-4 kontrollert, minden játékosnak külön profillal és tudjanak így játszani. Egyszerre, egy tévén. Leteszed a hajad mire megoldod, mert van egy titka, amit csak kevesen tudnak... Az, hogy nem lehet megoldani, így kuka az egész. -
szarnyasdino
junior tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Nem tudom ilyen filléres game pass árak mellett meg cd kulcsos árak mellett ki warezol még egyáltalán. Mondjuk szerintem te biztos ha ezzel jössz.
#149419NyMRooD:
Third partykon múlik hogy bolintanak-e a game passra. Ez sok cégnek egy amolyan "mire is tartom a játékomat" játék...Ha semmire se tartják akkor elfogadják azt a keveset amit a ms ad. Ha úgy tartják a game sikeres lesz akkor meg nem kell az alamizsna. És van a köztes megoldás ahol mindkét helyen "világsiker" lesz a játékod és még a ms is "tömött" pénzzel lásd 33-as cucc -
NyMRooD
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Az MS-en múlik, ha több pénzt adna több minden is bekerülhetne (mondjuk akkor meg az előfizetői számmal lenne gond). A 3x millióba benne vannak az áthozott gold tagok is, szóval rosszabb ez a szám és a konzol tartja el. Bár MS azt mondja, hogy jó ez.
-
NyMRooD
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A Pc-s gp olcsóbb mint a GPU és gondolom abban is benne van, a sok bolt miatt meg folyamatosan mennek lefelé az árak, eleve olcsóbban is nyitnak a játékok.
-
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Bedobsz egy alig 2 hónapja megjelent játékot irreális árért.
Én a GTA 6-ot szeretném majd, megjelenés előtt 1 nappal úgy játszani, hogy még te fizetsz érte. Deal?
Egy singleplayer játékról beszélsz, szerinted mennyi időbe telik leszedni enkórról?
Akkor mennyit is spóroltál a felhőben játszásodhoz képest?
Az a 60 millió witcher eladás is azért van, mert 2 havonta le van nyomva a GOTY kiadás 5 euróra. Nem Day1 vették meg annyian, megnyugodhatsz.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Witcher 3ból 60 milliót adtak már el és "csak" 22ezren játszák steam szerint... ez semmit nem jelent. Pláne egy single player játéknál.
Azzal hakniztál olcsóbban lehet pc-n játszani.Csak egyetlen példát hoztam ,amit nem tudtál beszerezni olcsóbban. A többi 200+-ot nem is kezdem el iderángatni felesleges szintén lebőgnél. -
Redneck
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Nem használt semmit. Csak úgy van wireless, ha kézzel bekapcsolom, utána kábelen bedugom, lefrissítem, és akkor megy. Kikapcsolás után, áramtalanítás nélkül sincs kapcsolat, jöhet újra a kábel, és a "frissítés".
Ami ugye nem frissítés, mert a legfrissebb verzió van fent.Mindkét kontrollerrel.
-
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
szarnyasdino
üzenetére
És? Azért mert mindenhol elérhető ami nem PS meg Switch, attól egyből elő kellene fizetnie 20 millió embernek?
Valszeg a Ninja Gaiden 4 nem sok embert érdekelt Day1 a GPU-ban, ha a Steam számok is globálisan aznapi 11.217 embernél megálltak.
Jelenleg meg 202 játékos játszik vele csak Steamen.
Akkor ez a free GPU-ban mennyi lehet?
-
Alarikman
senior tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem volt el baltázott a series s. Igenis a kis pénzű embereknek egy szuper beugró volt a next gen közé. A fejlesztőket meg kényszerítette arra, hogy optimalizáljanak. Amiből az erősebb gépek is profitáltak. Kompromisszumokkal még most is használható. Kellene ilyen a következő generációban is. Csak kisebb külömbség legyen a két gép között.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Farkassacred
üzenetére
Most már de. Volt az az időszak, mikor 90 környékén, kicsit alatta lehetett kapni, akkoriban nem volt kérdés, hogy megéri. Most meg volt egy rövid időszak, mikor a PS5 digitalt olcsóbban lehetett megvenni, egészen szürreális...
-
icemad
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
De az a reptéri döglött kutyát nem érdekli, hogy tableten játszhatsz felhőből havidíjért. Átlag Jóska megveszi a konzolt, megveszi a lemezt és játszik. Ennyi kell! Nem kell ezzel variálni, meg bonyolítani. Ezt a felhős dolgot is valami kocka kitalálta két hokizás között, , hogy na majd ezzel jól letarolják a piacot. Hát nem nagyon jött össze. Minél bonyolultabb valami, annál nehezebben eladható. Ezt kellene Ms-nél megérteni valakinek.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Mit lehet olcsóbban ??? 2700ft-ért tolni pl a ninja gaiden 4-et? Szerezz már nekem annyiért cd kulcsot hozzá... Köszi.
És igen pont amiatt kéne nőni a számnak mert tv-n tableten mobilon stb mindehol elérhető (csak ami kb nem ps konzol és nintendo) -
Farkassacred
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Apropó Series s.
Nem egy elbaltázott konzol ez szerintetek árban meg miegymást nézve? Inkább egy digit gépet kellett volna kihozniuk egyből olcsóbban, a fejlesztőknek is kevesebb problémát okozva.. -
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Hát, ha 30 millió eladott Series gép van, akkor hova legyen több?

PC-n meg mindent le lehet kapni, vagy alapból jóval olcsóbban beszerezni egy CD kulcsot.
Ki tudja mi lenne a valós szám, ha nem lenne mindenki évekig betárazva.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
A game pass milyensége nem a MS-on múlik hanem a third party hajlandóságon..
A MS tolja bele a sajátjait ez alap, de lájuk kb fikarcnyit nem dob az előfizetők szémán se a Cod se más se nagyon... Évek óta ugyanazt a számot hallgatjuk.. 3x millió... azóta bekerült még a jövő hét is... Nem igen hallom hogy 40 vagy 50 milla lenne már ez a szám... -
Redneck
nagyúr
Úgy néz ki, haldoklik a Series X-em wireless adóvevője. Egyáltalán nem kapcsol be kontiról, ha kábelen bedugom megy, ha lehúzom nem, hiába van bekapcsolva a kontroller. Mindkettővel ezt csinálja.
Ha rámegyek kábelen a frissítésre, utána működik vezeték nélkül is, de áramtalanítás után, megint nem jó.Sehol nem láttam még ilyen hibát. Vajon javítható?
Amúgy az újrapárosítást vajon jól csinálom?
Konzolon megnyomom a gombot, villog, kontin nyomvatartom amíg egyet vibrál. Erre amúgy semmit nem csinál. De próbáltam röviden is, meg csak egyszer megnyomni, szintén semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akvarisztika
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Steam Deck
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
- Bontatlan! Samsung Galaxy A56 8/256 GB Awesome Lightgray 2 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
10 év és 100.000 gamerscore után itt van a legtöbb játékom, még bízok valahol az xboxban
Ez hihetetlen. Van rajta pár pici fekete bigyó, amit golyószóró tempóban forrasztanak egy lapkára, amekkorával az orvos belenéz a torkomba, majd a kukába dobja.

l.skywalker