Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitpork
nagyúr
válasz zoo8800 #66090 üzenetére
Wááááá, én arról beszélek hogy a kenő olaj helyére önti! ! !
(#66089) Dluinet: Rendben. Viszont bármikor lehet benne változás, ami miatt megint belekötnek. Elméletileg a tapír és írószerben csak jót szabad árulni. Ott van hova visszamenni és ütni az asztalt
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
nagyúr
komolyan nem tudok olvasni?
rajta van:
Eladó a Járművet ............ év ...... hó ...... napon ...... óra ...... perc a Vevő birtokába, használatába adja.
A Jármű birtokba, használatba adásakor a kilométer-számláló műszer által jelzett érték: ............ km.
A tulajdonjog változás hatályba lépésének időpontja: ............ év ...... hó ...... nap.Nézzétek már meg rendesen.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Vladi
nagyúr
válasz !Overdose! #66073 üzenetére
kb 2 hónapja dobtak vissza nekünk egy ilyet. Szeirntem nem fogadják el. Mostmár olyan is kell rá, hogy km óra állás. stb.
Írószerbven 40 forint, olyat kell venni.il sole non sorge più ad Est!
-
Laraxior
titán
5 ftal csökkent a benzin már 390 nálunk. .. lassan lehet veni az ötlityis vényócat
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Qru
MODERÁTOR
válasz concret_hp #66076 üzenetére
A vétel napjától. Egyedül a teljesítményadót kell csak következő év jan 1-től neked fizetned.
#nincsbennetarcsi
-
concret_hp
addikt
ha veszek 1 autót ami használt, akkor jan 1től vagy a vétel napjától kell biztosítást kötnöm?
mondjuk most nem soka különbség, de pár ezer ft-t se fizetnék ki feleslegesen.vagy fullba vagy sehogy :D
-
Bandi18
tag
Sziasztok
Gépjármű adás-vételi nyomtatványt hol tudok venni ? Vagy csak netről letöltöm 3 példányban kitöltjük és ennyi ?
-
vendingo
veterán
Lehet hülye kérdés, de ez szerintetek metál fényezésű?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
hdman
őstag
válasz bitpork #66056 üzenetére
Engem ezért jelentettek fel Bécsben. Behajtottam (SZERK: 100 méter hosszú utca) , megálltam 2 percre forgalommal szemben a parkolóban, kiadtam egy csomagot, egy 80 éves papa észrevette, elment a rendőrségre.
Jött a papir, hogy ki vezette a kocsit közel fél éve xy kor az xy utcában. Mondom én, mert? Az volt a válasz, hogy nem mondhatják meg.
1 hónapra rá jött a papir, hogy a mókus feljelentett, ha akarok, akkor menjek be, ellentmondhatok. Nem mertem letagadni, hátha a vén szivar nyomott pár fotót, aztán csak mégjobban megszoptam volna. Se kedvem se erőm nem lett volna biróságra járni, inkább bevállaltam.
Az előadó azt mondta, hogy irjak egy szép szivhez szóló levelet, talán nem lesz semmi. Nem a fenét nem, nemrég küldtek egy 50e csekket
---
Ma amugy is boldog vagyok, mert a T4 megbukott az osztrák műszakin egy izzó, két hátsó fékcső, és egy repedt gumiharang miatt. Kapott nagy teherbirású gumikat 340 euroért
[ Szerkesztve ]
Sopron city :)
-
parandroid
félisten
Hja, ezt a kérdést már én is hallottam, 15 évesen, biciklivel, a kisvárosunk egyetlen, és nem mellesleg 15m hosszú egyirányú utcáján áthajtva. Aztán jöhetett velem édesanyám a gyámügyre, mert kiskorúként fel lettem jelentve, és meg lettem róva. (Annyi pechje volt a közegnek, hogy még személyi is volt nálam, nem tudott bevinni, pedig szeretett volna.) Szóval ezúton is megkövetem a kollégákat, akiknek korábban azt mondtam, hogy még nem voltam büntetve (bár azt hiszem, csak annyit mondtam, hogy még nem kaptam csekket, és az tényleg nem volt).
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Qru
MODERÁTOR
-
-
-
-v-
addikt
Azért kíváncsi lennék, büntettek-e már meg valakit ténylegesen a sárgán áthajtás miatt ...
-
bitpork
nagyúr
válasz Mágus2 #66049 üzenetére
Egyre-másra nyílnak a kínai boltok, de nem szankcionálják őket rendesen.
Itt 30k ha úgy gondolják h indokolatlanul mész át, v beragadsz a kereszteződésbe a sárga ellenére. De itt lassan az is automatikusan 100€ bírság ha kocsit birtokolsz, mert csak.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bitpork #66043 üzenetére
"Ha nincs, és nem állítottak meg a helyszínen, akkor megúsztad."
Így úsztam meg a nyár elején a horvátoknál történt gyorshajtásom. 60 helyett 80-nál készült a kép (ott ált a rendőr a 3 lábú mögött, későn vettem észre) de akkor még nem voltak EU tagok nem állítottak meg így bukták...
#nincsbennetarcsi
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz bitpork #66045 üzenetére
A sárga lámpával kapcsolatos jogszabály is érdekes. Szlovákiában, ha sárgára vált a lámpa és nem tudnál biztinságosan megállni, akkor meg van engedve, hogy átmenj. Gondolom ott valami más van a törvényben.
Jösz 50-el a sorban és 5 méterrel az orrod előtt sárga, akkor padlógáz és uzsgyi. -Ezért itt nem büntetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz bitpork #66043 üzenetére
Csak mert most olvastam a szlovák törvényt, hogy a kocsi rendszáma alapján kiadják az adataimat a zúnió tagállamainak, és a szlovák rendőrségnek is lesz hozzáférése a tagállamok adatbázisához.
Terjeszkedik a körfejő. Igazából a sárgák miatt aggódok. Itt ha megállnék a sárgán, akkor az autóm hátuljából már csak konzervet és palacsintasütőt lehetne gyártani. Nálatok, meg jól megba.., ha átmegyek.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Kis hasznos olvasmány:
Így reagálj, ha megállít a rendőr - TC
mod:
zolikaDB: Nem kocka, valóban téglalap csak más az oldalak aránya. Nekem is hülyén mutat a vékonyabb EU-s rendszám a kocsimon.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
TaaT
nagyúr
válasz Revolit #66038 üzenetére
Lehet hogy már akkor el volt bontva amikor az első kép készült
zolikaDB: Az elsőre nem tudom a választ, bár náluk sem kocka rendszám van, csak kisebb téglalap [link]
De pl azt a kérdést is feltehetnéd hogy bizonyos államokban miért nem kell előre rendszám? [link]
A szélességjelző (ami alapból prizma is) oldalról nagyon praktikus éjszaka az amerikai cirkáló hodályoknál. [link]Give them hell Ukraine!
-
zolikaDB
veterán
Amerikában miért van:
- kockarendszám
- szélességjelző? -
TaaT
nagyúr
Most találtam, wunderschön lett naon
Give them hell Ukraine!
-
neduddki
nagyúr
válasz !Overdose! #66031 üzenetére
HI!
HAHAHAHA meghozta a pofazasom /levlezesem/ az eredmenyt az eneos kozli a szakllal az acea vizsgat vegre:- )))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
vendingo
veterán
Megnéztem a cliot meg az astrát.
Clio: elöl nem férek el, hátul pedig semmi hely nincs, amúgy rendben lett volna.
Astra: 6 éves, de nincs rajta egy ép elem, körbe van nyúzva mindenhol, a gumik nagyon kopottak és ehhez képest sok érte az 1.55 milla.Marad a keresgélés....
-
neduddki
nagyúr
válasz Revolit #66027 üzenetére
HI!
es tessekmondani valoban A3/A5 /erdekes egy parositas / az az olaj?
tehat a mazzagodba ugy vlasz olajat, hogy az 5w30as legyen A3 v. A5os es min acea08as, pl magnatch a3/b4 5w30, sustina 5w30
a tobbi blablaval meg nem foglkaozok inkabbudv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Revolit
senior tag
Ahány cikket olvasok, annyi félét ajánlanak, és a hőmérsékletek se stimmelnek
Most 5W30 olaj van a Mazda 3 1.6 benzines autómban, mert szerelő ezt ajánlotta illetve utánanéztem, könyvében is ezt ajánlják "API SL/ACEA A3/A5" esetén, jelentsen bármit Mert "API SL/ACEA A3" esetén meg 10W-40 vagy 5W-20 -at ajánl.
Viszont egyik cikkben azt írták, minél kisebb legyen az intervallum, annál jobb az olaj, mert annál kevesebb adalék van benne. Ezek alapján egy 10W30-as olaj jobb, mint egy 5W30-as. Én 70-80% városban használom autót. 5W az elvileg -35 fokig jó, ami azért kicsit túlzás MO-ra, 10W is jó -30-ig. Illetve mintha 40-es olajat jobban ajánlanák.
Jó nekem az az 5W30 ne variáljak, vagy Ti hogy szoktatok olajat választani?
-
tomcsi23
veterán
Egy pöppet.
Na meg: Még amik fennakadtak a rostán a Swift Sport-ok, de annak mindene van, csak tekintélye nem. Különben szimpatikus kis dögök.
Hát ennek a zasztrának aztán van tekintélye.T1, ez passz, egyiket se vezettem még.
Mondjuk egy ilyen ~900 kilós 1,3-as eléggé körbekocsikázhatja szinte akárhol.[ Szerkesztve ]
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
nagyúr
válasz AMD Power #66019 üzenetére
Swiftbe tökéletes az 5w-40es
ráadásul a full szintetikust kevésbé viselik meg a rövid utak mint a rész szintetikus olajat
ha csak évente 5000km mennél akkor is cseréld le az olajat. Az olajcserét jó a hideg idő beállta előtt megejteni, hogy az igazi hidegen járatáskor friss és jól kenő olaj legyen a motorban."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz AMD Power #66017 üzenetére
hidd el nincs olyan vékony olaj, ami ne lenne túl vastag a motor bemelegedése alatt.
AZ 5w-30-as egy öreg motorba lehet hogy vékony lenne, de az 5w-40 pont olyan vastag üzem melegen mint a 10w-40. A hideg motorba még az 5w is vastagabb minta a melegben a 40-es.
Az 5w-40-es ráadásul full szintetikus, ezért sokkal stabilabb, kevésbé szakad meg, viszont drágább.
A 10w-40-es olajnak egyetlen előnye van: olcsóbb"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
AMD Power
titán
válasz Dluinet #66016 üzenetére
Ha melóba mennék vele az is max 10km távolság kb. De pl ha már csak Auchanba, temetőbe stb... az már csak 4km kb. Jó persze heti 1x lenne mondjuk egy aránylag "hosszabb" út is min 20km , de lehet akár 250km is, de az esetek nagy részében rövidebb úton lenne használva.
-
AMD Power
titán
Szerintetek ha az ember inkább "rövidtávokon" használja az autót 80% akkor nem érdemesebb esetleg 10w-40 helyett 5W-40-t használni?
-
adorjant
őstag
válasz vendingo #66012 üzenetére
Én vezettem már ilyet,1.9TDI 90LE Skoda Octavia után,menetteljesítményben kb hasonló,de az 1.3nak szűkebb a használható tartománya. Viszont két dologra készülj: vagy alaposan nézesd meg (mert úgy látom,nem úgy készülsz ),vagy legyen készenlétben 300e forintod szervízre. Másrészt úgy látom,ez nem metálszín,amivel csak a baj van. Nagyon hamar mattul,karcok is könnyen meglátszanak rajta,szóval jobban oda kell rá figyelni,mint egy metálra.
-
nagyúr
válasz vendingo #66012 üzenetére
amit leírtál ahhoz minden 100kg súlyra legalább 8 pacinak kell jutnia
tehát nem mindegy hogy 950kg-os autó +te meg a cuccok 120kg és 90 lovas autó =100kg/8,4 paci
vagy 1300kg-os autó +te meg a cuccok 120kg és 106 lovas autó =100kg/7,4 pacivalamikor a 90 lovassal jobban is járhatsz
a legjobb ebben a skoda, 1300kg-os autóba simán betesznek 65 pacit =100kg/4,6 paci
semmilyen gyorsulási élményre vagy előzésre nem kell készülni"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
vendingo
veterán
Átrágtam pár tesztet, városon kívül nagyon jól fogyaszt (pályán is).
140-ig egész jól húz, lehet vele előzni is. Néztem jutub videókat, nem tűnt vállalhatatlannak.
Én vidéken használnám, dugóba nem szoktam állni, általános használatra igazából a mérete miatt tök felesleges számomra, de elegem van a pici pakolhatatlan nyomorgós autókból.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
mycso
veterán
válasz vendingo #66010 üzenetére
Nyilván az igényektől/használattól is függ.
Városban A-->B -be (ha vidékről van szó) éppen megfelelő lehet, esetleg országúti 90-100-as tempóra. (előzgetés felejtős)
Az a 130-150-es utazó, megint csak felejtős. (nyilván így is használható, de nem erre való és itt már eszik is).Csak saját példámból tudok kiindulni, 86lovas 1.5dci-t vezetgettem/vezetgetek sokat, az egy halál. A saját 106lovas 1.5dci, már vállalható, de ha most vennék autót, akkor nem ezzel a motorral, hanem pl.: 2.0dci.
(pl. a 86 lovas pályán rosszabbul eszik, városban szintén, max. országúton hozza a 106lovas fogyastását, viszont ott meg nuku előzés, vagy legalábbis csak nagyon megfontoltan)
Gondolom az opelnél is valami hasonló lehet a helyzet ezzel a motorral.Ezért is fura itt véleményt írni, mert ami neked megfelel, az nekem nem és fordítva.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
vendingo
veterán
Mihez lesz kevés? Eljutni A-ból B-be városon belül? Azokon a ritka kivételes napokon amikor elhagyom a várost meg talán kibírom valahogy.Twingonál nem lehet rosszabb. 130-150-es utazót tudja tartani. 2-3 évi megteszi ez is.
-
vendingo
veterán
A másik meg hogy szerintem nem 2-3-4 éven belül 20-40 ezer km megtétele után fog befosni emiatt, hanem sokkal később a leendő tulajnál.
Vagy rosszul gondolom?Ismerősöm ugyan így használja a 730d-t, de még nincs hosszútávú tapasztalata vele.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Akkor akár bele is vághatok?
Nem szeretnék motort cseréltetni ilyen hülyeség miatt, ha mégse így vanOlajcsere nem probléma, akár mehet bele jobb hideg viszkozitású is.
Amennyit megspórolnék üzemanyagon lecserélném minden évszak előtt az olajatCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- RING Video Doorbell 3 - Okoscsengő
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest