- Home server / házi szerver építése
- Kompakt vízhűtés
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
18609 - 18501
18609 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-08 18:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maujuri-
aktív tag
Írtam a One-nak, hivatkoztam a július elsejétől érvényes ÁSZF-re és hibabejelentést tettem, hogy még mindig 40 Mbit/s a feltöltésem. 3 nap múlva, azaz tegnapi napon jelentkeztek, hogy elhárították a hibát. Újraindítottam a modemet, s láss csodát, megvan a 100 Mbit/s feltöltési érték. Csak azt nem értem, hogy miért nem megy ez automatikusan.
Ha nem reklamálsz akkor is megemelték volna. Nem egyszerre emelnek mindenkinél. Nálam pont ma emelték meg. Asszem Augusztus 1-ig tesznek át mindenkit.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Toth_Jani
őstag
Mégsem, a Windows keddi frissítése elállította a hálókártyát 100-ra, de kulturáltan ki is tudta javítani. Már 1000-es, igy már jó.
-
Toth_Jani
őstag
Írtam a One-nak, hivatkoztam a július elsejétől érvényes ÁSZF-re és hibabejelentést tettem, hogy még mindig 40 Mbit/s a feltöltésem. 3 nap múlva, azaz tegnapi napon jelentkeztek, hogy elhárították a hibát. Újraindítottam a modemet, s láss csodát, megvan a 100 Mbit/s feltöltési érték. Csak azt nem értem, hogy miért nem megy ez automatikusan.
Na igen, és aki nem reklamál erősen ott a letöltést is leveszik 20-ra, igaz az viszont stabil.
A héten ugyanott mérve a letöltésem és a feltöltésem is 22, az 500 helyett.
-
ThaliLacus54
csendes tag
[kép] Wifin mérve.
-
ThaliLacus54
csendes tag
-
dchard
veterán
Rossz a matek.
A sima SC-QAM-ok csak 30megabitet tudnak, és ebben benne van ám a letöltési ütemezés által elfogyasztott sávszélesség is. Az OFDMA csatorna 128QAM-on pedig nagyjából 70megabitet tud (a normális 1024QAM-on tudna nagyjából 100megabitet).
Tehát ez nálad 30+30+30+30+70=190megabit, de ha tökéletesen működne, akkor meg 220Megabit a szumma, ami az összes node-on lévő előfizetőre oszlik el!Ha huzamosabb ideig így marad (1-2 nap), akkor modem újraindítás után nézd meg. Ha újraindítás után megjavul, érdemes nézegeti, hogy nem esik-e vissza 128QAM-ra vagy alá.
Egyébként túl magasak az adásszintek. Ha van bármi elosztó, csillapító vagy egyéb amit ki tudsz kapni, nézd meg nélkülük.
-
kabelmania27
Topikgazda
Sziasztok!
Először is köszönöm mindenkinek a választ.
Yettel kapcsán annyi, hogy nem az igazi a térerő, szomszédunknak ez az otthoni mobilnetes megoldás van és csak szidja ezért is lett Starlink. Ami tök jól működik, de még a kisebb csomagjuk is drágább mint a vezetékes megoldások lennének.
@kabelmania27 A mi utcánkban minden a föld alatt fut, így itt nem tudom mi és hogyan van kialakítva. Velünk együtt összesen 5 ház van az utcában, ebből kettőnél (akik sorban előttünk vannak) van otthoni szolgáltatás. A sorban utánunk lévő ház esetén pedig azt mondja lehetne szolgáltatást rendelni, így abszolút nem értem miért ne lehetne a kettő közé, vagyis hozzánk, bekötni a szolgáltatást. Az eddigi ügyfélszolgálati kalandok során elméletben mindkét hálózatot megnézték.Amennyiben van az utcában koaxhálózat elméletben be lehetne kötni a szolgáltatást mert a hfc-nél könnyű bővíteni a csatlakozásokat, FTTH-nál nem olyan egyszerű a bővítés, fordulj a 2Connect-hez, ők megfogják tudni mondani hogy milyen hálózat van az utcában mert ez a társaság a hálózat tulajdonosa és hozzájuk tartoznak a technikusok is. Amennyiben új utcáról van szó előfordulhat hogy nincs koaxhálózat.
-
weiss
addikt
Igen, van térkép azon látod a különböző közműveket. Bal oldalon mutatja a zoomnak megfelelő szolgáltatókat, ki/be lehet kapcsolni őket (azaz mutassa-e a térkép vagy sem, ebből elvileg látható mik vannak). Mondjuk nem a leg felhasználóbarátabb néhány szín, én szemüvegesként megküzdök vele ha nagy ritkán használom.
DÁP/ügyfélkapu plusz belépés után lehet használni (a lakosságit): [link]
-
garga pista
Topikgazda
Igen, van térkép azon látod a különböző közműveket. Bal oldalon mutatja a zoomnak megfelelő szolgáltatókat, ki/be lehet kapcsolni őket (azaz mutassa-e a térkép vagy sem, ebből elvileg látható mik vannak). Mondjuk nem a leg felhasználóbarátabb néhány szín, én szemüvegesként megküzdök vele ha nagy ritkán használom.
DÁP/ügyfélkapu plusz belépés után lehet használni (a lakosságit): [link] -
weiss
addikt
próbáld esetleg a közműtérképen megnézni, hogy milyen szolgálatóknak kéne ott lenni elvileg. Ráközelítve az utcára, talán azt írja a hírközlés részen, hogy kinek van ott infrája [link]
Néha mintha az ügyfélszolgálatok szabotálnák az ügyfeleket, korábbi irodaházunkban volt hogy háromból két szolgáltató csak a kifogásokat kereste, miközben ott voltak a szerverszobában a korábbi bérlő által hátrahagyott üveg, koax és lan kábelek mindegyiktől. Esetleg, ha valami háttérmutyi van, nem tudom nmhh felé lehet-e bejelentést tenni ilyen okból.
Itt kellene lennie valami térképes nézetnek?
-
wwenigma
Jómunkásember
Megoldották 2 nap alatt.

A 2026. július 12. napján érkezett észrevétele kapcsán szeretnénk tájékoztatni, hogy az Ön által jelzett hiba már nem áll fenn. Rendszereinket alaposan ellenőriztük és távdiagnosztikai méréseket végeztünk, de nem találtunk problémát, ezért a hibabejelentést lezártnak tekintjük.
Az Ön által jelzett technikai jelenségre vonatkozóan felelős munkatársaink elvégezték a szükséges frissítéseket.
Érdekes hogy 128QAM-en tanyázik az OFDMA csatorna ha terhelve is van, az eddigi elmeleti Σ160Mbps feltoltesi csatornák mellé egy +60Mbps is kellett hogy a 100at adják?

-
mad823
őstag
Sziasztok!
Yettel kapcsán annyi, hogy nem az igazi a térerő, szomszédunknak ez az otthoni mobilnetes megoldás van és csak szidja ezért is lett Starlink. Ami tök jól működik, de még a kisebb csomagjuk is drágább mint a vezetékes megoldások lennének.
@kabelmania27 A mi utcánkban minden a föld alatt fut, így itt nem tudom mi és hogyan van kialakítva. Velünk együtt összesen 5 ház van az utcában, ebből kettőnél (akik sorban előttünk vannak) van otthoni szolgáltatás. A sorban utánunk lévő ház esetén pedig azt mondja lehetne szolgáltatást rendelni, így abszolút nem értem miért ne lehetne a kettő közé, vagyis hozzánk, bekötni a szolgáltatást. Az eddigi ügyfélszolgálati kalandok során elméletben mindkét hálózatot megnézték.Bár nem vagyok a mobilnetes megoldás híve, de gyatra térerő esetén én tuti próbálkoznék egy külső antennával a legközelebbi torony irányába.
-
kantor.bence
csendes tag
Szia!
Ex Digi ftth hálózatnál családi házas övezetben minden második villanyoszlopon létesült négy portos kötődoboz amit bizonyos helyeken bővítettek nyolcportosra, de így is előfordul hogy nincs üres port, mivel mellette ott az ex Vodafone koaxhálózat kérhetsz koaxos bekötést amennyiben elérhető az utcában. Hívd fel a 1270-es számot vagy menjél el az egyik ügyfélszoláglati irodába, amennyiben van időd a központi ügyfélszolgálati irodába és a sikertelen ftth bekötésekre hivatkozva kérj koaxos bekötést, ugyanúgy 250-es és 500-as csomag biztos van, de lehet elérhető 1000Mbites csomag, amelynél 100Mbit a feltöltés.Sziasztok!
@kabelmania27 A mi utcánkban minden a föld alatt fut, így itt nem tudom mi és hogyan van kialakítva. Velünk együtt összesen 5 ház van az utcában, ebből kettőnél (akik sorban előttünk vannak) van otthoni szolgáltatás. A sorban utánunk lévő ház esetén pedig azt mondja lehetne szolgáltatást rendelni, így abszolút nem értem miért ne lehetne a kettő közé, vagyis hozzánk, bekötni a szolgáltatást. Az eddigi ügyfélszolgálati kalandok során elméletben mindkét hálózatot megnézték. -
cablemodem
csendes tag
Szia!
Ex Digi ftth hálózatnál családi házas övezetben minden második villanyoszlopon létesült négy portos kötődoboz amit bizonyos helyeken bővítettek nyolcportosra, de így is előfordul hogy nincs üres port, mivel mellette ott az ex Vodafone koaxhálózat kérhetsz koaxos bekötést amennyiben elérhető az utcában. Hívd fel a 1270-es számot vagy menjél el az egyik ügyfélszoláglati irodába, amennyiben van időd a központi ügyfélszolgálati irodába és a sikertelen ftth bekötésekre hivatkozva kérj koaxos bekötést, ugyanúgy 250-es és 500-as csomag biztos van, de lehet elérhető 1000Mbites csomag, amelynél 100Mbit a feltöltés.de lehet elérhető 1000Mbites csomag, amelynél 100Mbit a feltöltés
Na már rákérdezek erre, mert nekem nagyon nem adódik össze ez az állítólag most már nagyon egységes rendszer.
Ex-Vodafone hálózaton "Gigabit Net szolgáltatási csomag (2026, HFC RFoG)" (vagy úgy látom korábban "Home GigaNet 1000 szolgáltatási csomag (HFC RFoG)") jár attól függetlenül hogy koax vagy üvegszál megy az épületbe, csak annyi a lényeg hogy koax legyen belőle a végén?
Már csak azért is kérdezem mert még dchard is írta hogyPersze értem én hogy félrvezető, mert mindkét technológiára vonatkozik az emelés.
, vártam is hogy hátha csoda történik nem ex-Vodafone területen is csak én nem látok valamit, de "Gigabit Net díjcsomag (2026, D3.1)" nem is ígér 40 Mb/s feltöltésnél többet még mindig, és az alap 4 feltöltőcsatornánál többet nem is sikerül hozzá szolgáltatni hogy legalább stabil lenne az a kevés is. -
boborján2
őstag
Nagyon tetület függő.
Nálam az egészen jó helyett egészen xar volt.
Kivétel az ablakban, az egyik szobaban.
Mondta is a ügyfélszolgálat ,hogy tegyem oda.
Inkább lemondtam. -
pjen
félisten
https://www.yettel.hu/otthoni-internet
Üsd be a címed ide. De mondjuk ha nem vezet hozzátok kábel, akkor ilyened sem lesz. Mert yeti nem gondolom, hogy be fogja húzni. De nem kér enni, egy próbát megér ránézni.Más találkozott ilyennel? Nem lehet a hálózat bővítését valamilyen módon mégis kérelmezni?
Találkozott.
Pár hónapja akartuk beköttetni a másik házba.
Előttünk van oszlop, de doboz nincs rajta.
Nem gond, majd akkor a másik dobozból átkötik.
Aha, ja.
Csak a másik doboz egy olyan terület előtt van, ahol van 5 kis ház kis területen (vagy kb ennyi). És minden kiállás foglalt.
Úgyhogy szépen közölték, hogy nem lehet telepíteni ide.
Mástól lett koaxos net. Ára picit olcsóbb, sebessége sokkal lassabb, cserébe mondjuk nem lakik ott senki, szóval arra a pár dologra még ez is sok.Nem lehet a hálózat bővítését valamilyen módon mégis kérelmezni?
Küldj nekik e-mailt, vagy levelet, vagy akármit. Ha több helyről érkezik megkeresés kb egyazon környékről, akkor nekik sem érdekük nem foglalkozni potenciális vevőkkel.
Mert a konkurencia jön fel és a minőséget sem hozza már ez a cég (az árat sem), szóval menegetnek el szépen azért a régi userek.A yettelnek nem kell feltétlenül kábel. Ad mobilnetes modemet, lesz net, Tv, és WIFI is. Egészen jó, egy darabig használtam. Ha azt mutatja a honlap, hogy nem működik vissza hívást kell kérni.
-
kabelmania27
Topikgazda
Sziasztok!
Ide is leírom hátha volt valakinek hasonló.
Őrbottyánban frissen épült családi házba akartam One otthoni szolgáltatást intézni. A településen Digi és UPC kiépített hálózat volt, ami bekerült a One égisze alá. A mi utcánkban is elérhető a szolgáltatás az összes már meglévő ingatlannál. Többszöri próbálkozás után sem voltak hajlandóak bekötni, de minden alkalommal más magyarázatot kaptam. Egyik alkalommal azt mondták nem tudják tovább bővíteni a hálózatot, második alkalommal a Digi hálózatot is megnézték és ugyanez volt az eredmény. Legutolsó alkalommal pedig telefonon megmondták hogy egy új ügyfél miatt nem fogják a meglévő ügyfelek szolgáltatását a szerelés idejére lekapcsolni, mert nem éri meg nekik.
Jelenleg Starlink-et használok jóval magasabb áron, mint az átlag vezetékes internetért. Más szolgátató nem elérhető (Telekom hálózat készen áll, de még nem szolgáltathatnak)
Más találkozott ilyennel? Nem lehet a hálózat bővítését valamilyen módon mégis kérelmezni?Szia!
Ex Digi ftth hálózatnál családi házas övezetben minden második villanyoszlopon létesült négy portos kötődoboz amit bizonyos helyeken bővítettek nyolcportosra, de így is előfordul hogy nincs üres port, mivel mellette ott az ex Vodafone koaxhálózat kérhetsz koaxos bekötést amennyiben elérhető az utcában. Hívd fel a 1270-es számot vagy menjél el az egyik ügyfélszoláglati irodába, amennyiben van időd a központi ügyfélszolgálati irodába és a sikertelen ftth bekötésekre hivatkozva kérj koaxos bekötést, ugyanúgy 250-es és 500-as csomag biztos van, de lehet elérhető 1000Mbites csomag, amelynél 100Mbit a feltöltés. -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Őrbottyánban frissen épült családi házba akartam One otthoni szolgáltatást intézni. A településen Digi és UPC kiépített hálózat volt, ami bekerült a One égisze alá. A mi utcánkban is elérhető a szolgáltatás az összes már meglévő ingatlannál. Többszöri próbálkozás után sem voltak hajlandóak bekötni, de minden alkalommal más magyarázatot kaptam. Egyik alkalommal azt mondták nem tudják tovább bővíteni a hálózatot, második alkalommal a Digi hálózatot is megnézték és ugyanez volt az eredmény. Legutolsó alkalommal pedig telefonon megmondták hogy egy új ügyfél miatt nem fogják a meglévő ügyfelek szolgáltatását a szerelés idejére lekapcsolni, mert nem éri meg nekik.
Jelenleg Starlink-et használok jóval magasabb áron, mint az átlag vezetékes internetért. Más szolgátató nem elérhető (Telekom hálózat készen áll, de még nem szolgáltathatnak)
Más találkozott ilyennel? Nem lehet a hálózat bővítését valamilyen módon mégis kérelmezni?https://www.yettel.hu/otthoni-internet
Üsd be a címed ide. De mondjuk ha nem vezet hozzátok kábel, akkor ilyened sem lesz. Mert yeti nem gondolom, hogy be fogja húzni. De nem kér enni, egy próbát megér ránézni.Más találkozott ilyennel? Nem lehet a hálózat bővítését valamilyen módon mégis kérelmezni?
Találkozott.
Pár hónapja akartuk beköttetni a másik házba.
Előttünk van oszlop, de doboz nincs rajta.
Nem gond, majd akkor a másik dobozból átkötik.
Aha, ja.
Csak a másik doboz egy olyan terület előtt van, ahol van 5 kis ház kis területen (vagy kb ennyi). És minden kiállás foglalt.
Úgyhogy szépen közölték, hogy nem lehet telepíteni ide.
Mástól lett koaxos net. Ára picit olcsóbb, sebessége sokkal lassabb, cserébe mondjuk nem lakik ott senki, szóval arra a pár dologra még ez is sok.Nem lehet a hálózat bővítését valamilyen módon mégis kérelmezni?
Küldj nekik e-mailt, vagy levelet, vagy akármit. Ha több helyről érkezik megkeresés kb egyazon környékről, akkor nekik sem érdekük nem foglalkozni potenciális vevőkkel.
Mert a konkurencia jön fel és a minőséget sem hozza már ez a cég (az árat sem), szóval menegetnek el szépen azért a régi userek. -
azbest
félisten
Sziasztok!
Más találkozott ilyennel? Nem lehet a hálózat bővítését valamilyen módon mégis kérelmezni?próbáld esetleg a közműtérképen megnézni, hogy milyen szolgálatóknak kéne ott lenni elvileg. Ráközelítve az utcára, talán azt írja a hírközlés részen, hogy kinek van ott infrája [link]
Néha mintha az ügyfélszolgálatok szabotálnák az ügyfeleket, korábbi irodaházunkban volt hogy háromból két szolgáltató csak a kifogásokat kereste, miközben ott voltak a szerverszobában a korábbi bérlő által hátrahagyott üveg, koax és lan kábelek mindegyiktől. Esetleg, ha valami háttérmutyi van, nem tudom nmhh felé lehet-e bejelentést tenni ilyen okból.
-
kantor.bence
csendes tag
Sziasztok!
Más találkozott ilyennel? Nem lehet a hálózat bővítését valamilyen módon mégis kérelmezni? -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Meghosszabbítható két szolgáltatásom is:
HomeNet 500 6490 Ft
TV Family 4000 FtAz One ajánlgatja, de miért érdemes vagy jó (nekem!
), ha meghosszabbítom a szerződésem? (nem tervezek szolgáltatót váltani vagy költözni) Van ajánlat 1000 Mbits-en net 6990-ért és TV 4000-ért, így cirka 500 Ft-tal többet fizetek, de dupla nettel. Érdemes hosszabbítani? Hívjam fel őket vagy online az ajánlott?
Előre is ksözönöm a válaszokat! -
bigdady
nagyúr
PON led zöld legyen, a WAN-LAN1 összekötés jó. Saját routeren pppoe név+jelszó beállítvaM
Pppoe elveszett. Már oke az volt. Koszi
-
garga pista
Topikgazda
-
bigdady
nagyúr
Fiberhome bridge módban. Melyik LEDnek kene világítani ha ad netet a routeremnek? Mert nincs net azóta

Gondolom a routerem WAN csatlakozójába kell kötni a modem lan1-et

-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
-
cocka
veterán
Igen, így kell ezt. Szétforgácsolni egy folyamatot ezer darabra, hogy senki semmiért ne legyen felelős.

-
cocka
veterán
-
garga pista
Topikgazda
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy akinek esetleg van korlátlan mobilinternete simkártyán,mennyire vagytok elégedettek és pl sweet tv-t tudnék e nézni szaggatás nélkül? Mennyibe kerül nektek havonta?
One mobilszolgáltatások ITT!
-
Alladin888
kezdő
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy akinek esetleg van korlátlan mobilinternete simkártyán,mennyire vagytok elégedettek és pl sweet tv-t tudnék e nézni szaggatás nélkül? Mennyibe kerül nektek havonta?
-
pjen
félisten
A szerelővel nem tudod letargyalni, Ő azt hoz ami ki van írva a munkalapra. Amúgy is legtöbbszőr egy válalkozó jön. Ha mégis meggondolnád, igaz drágább, de a mini box pró n messze szebb a kép, és elég neki egy jó WIFI.
-
snake1977
őstag
Persze, próbálják mindenféle mondvacsinált hülye indokkal alátámasztani, hogy miért nem kaphatsz kártyát, de ez egyik sem igaz, kaphatsz. Ilyen az ÁSZF-ben sehol nincs, hogy ha nem válik be a box akkor kérhetsz kártyát.
Csodás, a szerelő mielőtt jön elvileg hívni fog, majd letárgyalom vele akkor ezt a dolgot, köszönöm az infókat, sokat segítettél.
-
pjen
félisten
Egyébként telekomnál ez így működik, ha az eszköz nem jó az új csomaghoz, akkor az újat kiküldik és a régit postán vagy gls boxból vissza kell küldeni.
"aminek még a tápjára sem volt szüksége – sietve távozott"
nálunk a céges digi-one csomagváltás után is így volt az üveges onttal. Adott egy telszámot, hogy ha gond van vele, akkor szóljak neki. Kezdem azt hinni, hogy tényleg szó szerint kukázzák az ezközöket, amiket cserélnek, akkor is ha ugyanolyanra cserélik, itt sem vitte a tápot.Tőlem sose.vitték el a tápot, még talán a cisco modem tápja is megvan valahol.Box táp és táv is maradt itt pár darab.
-
azbest
félisten
Én most upgrade-eltem gigabites csomagra (rábeszéltek, mert árban alig különbözött az eddigi 500-as nettől), hétfőn volt a technikus HGW-t cserélni, és egyből, külön kérés nélkül 100-as feltöltéssel kaptam az új csomagot.
(Mondjuk az kicsit meghökkentő volt, hogy a technikus mindössze kikötötte a régi modemet, a kábeleket átdugta az újba, majd a régi eszközzel a kezében – fehér Compal „Connect Box”, aminek még a tápjára sem volt szüksége – sietve távozott. Meg sem várta, hogy az új HGW – egy fekete Sagem „Wifi 6-os modem” – felálljon, csak odabökte, hogy kb. 25 percet várjak, és menni fog. Ehhez minek egy technikus, akire órákig kell otthon dekkolva várni? Miért nem vihetem be egy üzletbe a régi cuccot, ahol kezembe nyomják helyette az újat, amit aztán otthon üzembe helyezek egy perc alatt…? Ha probléma adódik, így is, úgy is telefonálnom kell…)
Egyébként telekomnál ez így működik, ha az eszköz nem jó az új csomaghoz, akkor az újat kiküldik és a régit postán vagy gls boxból vissza kell küldeni.
"aminek még a tápjára sem volt szüksége – sietve távozott"
nálunk a céges digi-one csomagváltás után is így volt az üveges onttal. Adott egy telszámot, hogy ha gond van vele, akkor szóljak neki. Kezdem azt hinni, hogy tényleg szó szerint kukázzák az ezközöket, amiket cserélnek, akkor is ha ugyanolyanra cserélik, itt sem vitte a tápot. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Persze, próbálják mindenféle mondvacsinált hülye indokkal alátámasztani, hogy miért nem kaphatsz kártyát, de ez egyik sem igaz, kaphatsz. Ilyen az ÁSZF-ben sehol nincs, hogy ha nem válik be a box akkor kérhetsz kártyát.
-
snake1977
őstag
szerelő hoz egy új modemet a régi digis helyett, és egy boxot mert állítólag kötelező és koax kábelen nem fogom tudni nézni már az adást ahogy jelenleg használom. Ez mennyire igaz?
Semennyire nem igaz, de valamiért erőltetik a boxot. Persze ha nem zavar akkor nincs gond, de egyébként ragaszkodni kell a kártyához, mert azt is tudnak adni, csak nem nagyon akarnak.
Ajánlotta a hölgy a kártyát, de csak ha a box nem válik be, akkor kérhetek cserét kártyára díjmentesen jeligével. Meglátjuk mire jutok a szerelővel, remélem kompromisszum képes lesz a szaki.
-
mad823
őstag
Meg ugye ha pl. egy társasházban minden lakásban koax van a falban, akkor szerintem senki nem fogja arra kérni a szolgáltatót, hogy ugyan vezesse már el falon kívül az optikai kábelt a bejárati ajtótól a lakás másik végébe, mert az olyan jól néz ki...
-
kezo0
addikt
-
cocka
veterán
Én most upgrade-eltem gigabites csomagra (rábeszéltek, mert árban alig különbözött az eddigi 500-as nettől), hétfőn volt a technikus HGW-t cserélni, és egyből, külön kérés nélkül 100-as feltöltéssel kaptam az új csomagot.
(Mondjuk az kicsit meghökkentő volt, hogy a technikus mindössze kikötötte a régi modemet, a kábeleket átdugta az újba, majd a régi eszközzel a kezében – fehér Compal „Connect Box”, aminek még a tápjára sem volt szüksége – sietve távozott. Meg sem várta, hogy az új HGW – egy fekete Sagem „Wifi 6-os modem” – felálljon, csak odabökte, hogy kb. 25 percet várjak, és menni fog. Ehhez minek egy technikus, akire órákig kell otthon dekkolva várni? Miért nem vihetem be egy üzletbe a régi cuccot, ahol kezembe nyomják helyette az újat, amit aztán otthon üzembe helyezek egy perc alatt…? Ha probléma adódik, így is, úgy is telefonálnom kell…)
És akkor fel sem merült, hogy optikára raknak, maradtál koaxon?
-
kezo0
addikt
-
pett2
csendes tag
Megoldották 2 nap alatt.

A 2026. július 12. napján érkezett észrevétele kapcsán szeretnénk tájékoztatni, hogy az Ön által jelzett hiba már nem áll fenn. Rendszereinket alaposan ellenőriztük és távdiagnosztikai méréseket végeztünk, de nem találtunk problémát, ezért a hibabejelentést lezártnak tekintjük.
Az Ön által jelzett technikai jelenségre vonatkozóan felelős munkatársaink elvégezték a szükséges frissítéseket.
Azért ez gáz, hogy mindenkinek egyesével kuncsorognia kell azért amit ők írtak le az ászfben…
-
Lebowski
tag
Megoldották 2 nap alatt.

Nekem 10 napba tellett. Telefonos + "írjnekünk" hiba bejelentések, panaszok, ezekre automata válaszlevelek, hogy blabla nem áll fenn a hiba. Élő ügyfelesek udvariasak, segítőkészek voltak, nem rajtuk múlt. Volt helyszíni technikusi kiszállás, persze az utcán volt jelszint hiba is.
Végül a tegnapi sokadik hibajegy után ma estére: link -
kabelmania27
Topikgazda
Van a családban egy exUPC-s, de szerintem már One-os internet előfizetés a feleségem lakásában a feleségem nevén, illetve egy exDigi-s az én nevemen, ahol most mindketten lakunk.
Ha már úgyis át kell szerződnöm, mert megszűnik a 6880,-Ft-os exDigi csomag, akkor nem járnék jobban, ha mindkettő a feleségem nevén lenne? Akkor nincs valami plusz kedvezmény?Egy One felhasználói fiókban látnád a két előfizetést így egyszerűbb lenne a számlabefizetés.
-
wwenigma
Jómunkásember
Megoldották 2 nap alatt.

-
kabelmania27
Topikgazda
Végül átszerződtem, így most 9900ft 6 hónapig utána 10900ft ennyit tudtam kialkudni. 109 csatornás tv, 1Gbites net és telefon ami nem tényező ha benne van ha nincs ugyanannyi.
Hó végén 30-án jön a szerelő hoz egy új modemet a régi digis helyett, és egy boxot mert állítólag kötelező és koax kábelen nem fogom tudni nézni már az adást ahogy jelenleg használom. Ez mennyire igaz? Az ügyintéző hölgy szerint van wifi képes box, és nem kell fúrni faragni hogy kábelt vigyek a boxhoz.
Illetve tanácsot tudtok adni, hogy van e olyan modem ami problémás most a One kinálatában? Mert akkor jelezném a szerelőnek hogy ne sózza rám.Új modem telepítése után hívd fel a 1270-es számot és a box helyett kérjél médiacardot.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A Telekom-nál van sávos kedvezmény....
Minél többe kerül az előfizu...annál több a kedvezmény.
Havi fizetnivaló összeghatárhoz van kötve.
X összeg esetén 10%
X+ 1 ft esetén már 15%
X+ 1 + valamennyi esetén meg már 20% a kedvezmény.Lehet tévedek ...de mintha a ONE-nál is lenne hasonló.
És ha igen....akkor megérheti összevonni az előfizetéseket.
Akár T-re , akár ONE-ra ülsz át....A One-nál már nincs sávos kedvezmény. Ez van helyette.
-
Jim74
nagyúr
A Telekom-nál van sávos kedvezmény....
X összeg esetén 10%
X+ 1 ft esetén már 15%
X+ 1 + valamennyi esetén meg már 20% a kedvezmény.Lehet tévedek ...de mintha a ONE-nál is lenne hasonló.
Akár T-re , akár ONE-ra ülsz át....Köszi, Telekom sajnos nincs nálunk. A mobil meg olyan kedvezményes a Yettelnél, hogy attól nem hiszem, hogy jobbat ajánlana bármelyik másik cég.
-
Borisz76
nagyúr
Van a családban egy exUPC-s, de szerintem már One-os internet előfizetés a feleségem lakásában a feleségem nevén, illetve egy exDigi-s az én nevemen, ahol most mindketten lakunk.
Ha már úgyis át kell szerződnöm, mert megszűnik a 6880,-Ft-os exDigi csomag, akkor nem járnék jobban, ha mindkettő a feleségem nevén lenne? Akkor nincs valami plusz kedvezmény?A Telekom-nál van sávos kedvezmény....
X összeg esetén 10%
X+ 1 ft esetén már 15%
Akár T-re , akár ONE-ra ülsz át.... -
Jim74
nagyúr
Ha már úgyis át kell szerződnöm, mert megszűnik a 6880,-Ft-os exDigi csomag, akkor nem járnék jobban, ha mindkettő a feleségem nevén lenne? Akkor nincs valami plusz kedvezmény? -
jack982
senior tag
wifi 7 routerrel adják.
sajnos az ár magasabb mint az aug.1-i emelés utáni ár. így számomra felejtős.
-
Jim74
nagyúr
Megérkezett a Yettel vezetékes net csomagja.
7990,-Ft az 1000-es csomag 1 év hűséggel, e-comforttal.
Ha TV nélkül ettől többért ad ajánlatot augusztustól a One a netre, akkor lehet kipróbálom a Yettelt. -
garga pista
Topikgazda
Mondjuk amilyen minőségben/motivációval dolgoznak, simán el tudom képzelni, hogy le se kapcsolják az ONT portját, de még az optikán is rajta marad az RF jel. De mivel bármikor kérhetsz elvileg CI modult, ha nem akarnak szívni vele akkor otthagyják és RF-es eszközt adnak.
-
dchard
veterán
szerelő hoz egy új modemet a régi digis helyett, és egy boxot mert állítólag kötelező és koax kábelen nem fogom tudni nézni már az adást ahogy jelenleg használom. Ez mennyire igaz?
Semennyire nem igaz, de valamiért erőltetik a boxot. Persze ha nem zavar akkor nincs gond, de egyébként ragaszkodni kell a kártyához, mert azt is tudnak adni, csak nem nagyon akarnak.
Azért itt érdemes vigyázni: azt írja kap új modemet. Namost ha azon majd nem lesz RF port, akkor tényleg marad a box... De ha olyan szerződést köt simán le is kapcsolhatják az ONT-n az RF portot. Ugye mindkettő felmerült már itt a topikban hogy új szerződőknél ez lesz a módszer.
-
cocka
veterán
azt is tudnak adni, csak nem nagyon akarnak.
Ahogy feltöltési sebességet sem a nem gigabites csomagban lévő koaxosoknak.

A 20-22 megabit szerintük rendben van. A minimum lenne, hogy minden koaxos kap legalább 50-et. Gigabitesek meg 100-at.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Végül átszerződtem, így most 9900ft 6 hónapig utána 10900ft ennyit tudtam kialkudni. 109 csatornás tv, 1Gbites net és telefon ami nem tényező ha benne van ha nincs ugyanannyi.
Hó végén 30-án jön a szerelő hoz egy új modemet a régi digis helyett, és egy boxot mert állítólag kötelező és koax kábelen nem fogom tudni nézni már az adást ahogy jelenleg használom. Ez mennyire igaz? Az ügyintéző hölgy szerint van wifi képes box, és nem kell fúrni faragni hogy kábelt vigyek a boxhoz.
Illetve tanácsot tudtok adni, hogy van e olyan modem ami problémás most a One kinálatában? Mert akkor jelezném a szerelőnek hogy ne sózza rám.szerelő hoz egy új modemet a régi digis helyett, és egy boxot mert állítólag kötelező és koax kábelen nem fogom tudni nézni már az adást ahogy jelenleg használom. Ez mennyire igaz?
-
passatgt
aktív tag
Sziasztok! Igzaból nem tudom hova irjak a problémával, vagyis nem egy egetrengető probléma, csak idegesít... One szolgáltató. Vezetékes netcsomag. Vannak oldalak, ami semmilyen eszközön semmilyen böngészóvel, vagy nem jelenik meg, vagy hibásan jelenik meg, vagy először hibárafut - kiirja hogy nem létező oldal, majd rá 2másodpercre lefrissül és bejön az oldal... 5G-n tökéletesen fut minden. De telefonomon(Wifin), PC-n (Vezetékkel), és tableten(Wifin) is ugyan az a hiba, különböző böngészőkkel is.. frissen telepített böngészővel is. DNS szervert is váltottam 8.8.8.8 \ 8.8.4.4-re is.. nem hozott megoldást...
pl posta oldala tipikusan csak hibásan jön be.. vagy be sem jön.
IGN oldala is.. vagy külföldi oldalak, ott is változó. Ugy mondanám hogy az oldalak 90% rendben, a 10%-a a fent említett hibákkal...Néha nekem is szokott ilyen lenni. Rakd fel a Cloudflare Warp-ot és nézd meg úgy megy e, ha az aktiválva van. Ritkán jön elő nálam, nem jöttem rá a miértjére, de ha bekapcsolom ideiglenesen a warp-ot, akkor jó lesz. Aztán egy idő múlva újra jó anélkül

-
snake1977
őstag
Illetve tanácsot tudtok adni, hogy van e olyan modem ami problémás most a One kinálatában? Mert akkor jelezném a szerelőnek hogy ne sózza rám. -
kabelmania27
Topikgazda
Sziasztok! Igzaból nem tudom hova irjak a problémával, vagyis nem egy egetrengető probléma, csak idegesít... One szolgáltató. Vezetékes netcsomag. Vannak oldalak, ami semmilyen eszközön semmilyen böngészóvel, vagy nem jelenik meg, vagy hibásan jelenik meg, vagy először hibárafut - kiirja hogy nem létező oldal, majd rá 2másodpercre lefrissül és bejön az oldal... 5G-n tökéletesen fut minden. De telefonomon(Wifin), PC-n (Vezetékkel), és tableten(Wifin) is ugyan az a hiba, különböző böngészőkkel is.. frissen telepített böngészővel is. DNS szervert is váltottam 8.8.8.8 \ 8.8.4.4-re is.. nem hozott megoldást...
IGN oldala is.. vagy külföldi oldalak, ott is változó. Ugy mondanám hogy az oldalak 90% rendben, a 10%-a a fent említett hibákkal...Szia!
Amennyiben ex Vodafone területről írsz 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot. Milyen tipusú modem van nálad? -
Walter_White
senior tag
IGN oldala is.. vagy külföldi oldalak, ott is változó. Ugy mondanám hogy az oldalak 90% rendben, a 10%-a a fent említett hibákkal... -
Dragon3000
nagyúr
Én sajnos használtan vettem, egy olyan fw volt rajta, ami nem létezik a google szerint, valami szerviz általi kiküldött lehet... ment sokáig, de a végére már volt, hogy megkattant, gyári reset kellett, mást rátenni nem is tudtam emiatt a hülye fw miatt, és amikor már 3-szori gyári resetre indult csak rendesen, elengedtem, valami memóriahiba lett... végülis kiszolgált, tápcsere volt, stb... A WR3600H atomstabil, mondom szerintem placebó a restart
De az Asusnál kellett, nagyon bele se másztam, miért, jött a gigabit is, elengedtem. Wifiből is csak 4-et tudott. Az ac65p router hardvere 3 vagy 4 asus router esetében is használva volt, nem tartom kizártnak, hogy egy másikhoz való fw lett rátéve. Router leírás szerint volt eltérés, hardveresen ugyanaz volt mind. Az ac65p wifi5 képes. Beállítás után max firmware frissítés miatt volt újraindítva. A mostani is folyamatos üzemben volt, amíg nem jött elő a rendszeres áramszünet, de úgy tűnik a múltkori esetnél végre sikerült javítaniuk,. azóta nem volt gond, így ki is szedtem az újraindítás beállítását.
-
BandiHUN
veterán
A korábbi routerem egy ac65p volt gyári szoftverrel és gond nélkül kezelte a 600 kapcsolatot torrent esetében és mellette gond nélkül tudtam online fps játékkal játszani, azóta cseréltem, mert már voltak vele gondok 7 év után. Soha nem indítottam újra, az új router esetében állítottam be fix újraindítást, mert mostanában többször is előfordult áramkimaradás és így volt, hogy használat közben járt le a 168 óra és szakította meg a kapcsolatot, így ezt kiküszöbölve minden hétfőn hajnalban újra indul a router.
Én sajnos használtan vettem, egy olyan fw volt rajta, ami nem létezik a google szerint, valami szerviz általi kiküldött lehet... ment sokáig, de a végére már volt, hogy megkattant, gyári reset kellett, mást rátenni nem is tudtam emiatt a hülye fw miatt, és amikor már 3-szori gyári resetre indult csak rendesen, elengedtem, valami memóriahiba lett... végülis kiszolgált, tápcsere volt, stb... A WR3600H atomstabil, mondom szerintem placebó a restart
De az Asusnál kellett, nagyon bele se másztam, miért, jött a gigabit is, elengedtem. Wifiből is csak 4-et tudott. -
Dragon3000
nagyúr
Szerintem teljesen normálisan leírta, hogy elég lenne egy recconect, amiben teljesen igaza is van, de arról nem tudhatott, hogy az eszközöm esetében van e rá automatizált lehetőség vagy sem, amúgy elviekben megoldható, csak az újraindítás egyszerűbb volt, illetve úgy tűnik vége ennek az időszaknak, mert múltkor sok órás kiesés volt, azóta nem fordult elő, gondolom végre cserélte a szar eszközt az eon, így ki is fogom venni az újraindítást.
-
Geth
veterán
Itt megy a reconnect automatizálva. A kollégánál nem tudtam mi a helyzet, mert nem vagyok gondolatolvasó.
Nem fáj a restart, mert itt nem csinál ilyesmit semmi. Pont ezt írtam
-
garga pista
Topikgazda
-
RVR400
veterán
-
garga pista
Topikgazda
Amúgy ez mekkora "big brain time" lehetett amikor kitalálták, hogy ne erőszakolják az emberekre a boxot/IP tévét, helyette butítsuk le a bitrátát, csesszük el az enkóderek beállításait és majd maguktól kérik az emberek

Én mondjuk letöltendő börtönbüntetéssel díjaznám az ilyen gyakorlatot, de jó ötlet kétségtelenül
Jah, nem épp etikus viselkedés. Főleg, hogy optikán ott a kapcaitás normális adást adni, ami belefér 700 MHz-ig lehetne akár minden frekvenciát (a használt osztásközzel) kihasználni, akár 4K lineáris adást berakni.
-
Dragon3000
nagyúr
-
garga pista
Topikgazda
Jaja, megy bármivel, de mivel a modem csak a 2 boxot szolgálja ki, azt úgysem kell újraindítgatni, ennyiből kényelmesebb. A saját router meg ugye így független, magától letolja a napi restartot hajnali 4-kor. Avagy pl. érdemes játék előtt is elsütni egy restartot appból, ha ment a torrent. Jobb a kapcsolat, bár lehet placebó, egy Cudy WR3600H van fő routernek, de néha "mintha" jobb lenne, fene tudja, az előző Asus AC65P-m simán túlterhelte a 250 kapcsolat, mármint fixen pár óra után akár nem indultak stabilan a játékok connectjei, multi meccsek...
Azt megvenni kár volt, visszagondolva.Viszont stabilan nem függ a tv nézés a saját routertől, nem vinnyog a család

Azt mondjuk nem tudom, hogy helyre érzékeny a minibox pro, vagyis el lehet vinni nyaralni? A szállások nagy részén csak valami alap tv csomag van.
Nem érzékeny a helyre, nem is látja max az IP-t. Többen írták a topikban, megy másik szolgáltató netjéről, ha mobilneten van elég sávszél akár onnan is.
Mondjuk én nálam nincs ennyi torrent, de a saját routert nem indítom újra max évente 1-szer
Atom stabil, egyedül az van beállítva, hogy hajnalban bontsa el és építse fel újra a pppoe kapcsolatot (azért naponta, mert csak ennyi beállítás van, elég lenni heti 1x is). -
Geth
veterán
A korábbi routerem egy ac65p volt gyári szoftverrel és gond nélkül kezelte a 600 kapcsolatot torrent esetében és mellette gond nélkül tudtam online fps játékkal játszani, azóta cseréltem, mert már voltak vele gondok 7 év után. Soha nem indítottam újra, az új router esetében állítottam be fix újraindítást, mert mostanában többször is előfordult áramkimaradás és így volt, hogy használat közben járt le a 168 óra és szakította meg a kapcsolatot, így ezt kiküszöbölve minden hétfőn hajnalban újra indul a router.
Ahhoz elég egy reconnect, nem kell újraindítani.
-
RoyBatty
aktív tag
Amúgy ez mekkora "big brain time" lehetett amikor kitalálták, hogy ne erőszakolják az emberekre a boxot/IP tévét, helyette butítsuk le a bitrátát, csesszük el az enkóderek beállításait és majd maguktól kérik az emberek
Amúgy saját Wifire is mehet a szolga box, csak a T-nél ajánlott a szolgáltató eszközt használni a multicast IPTV miatt.Amúgy ez mekkora "big brain time" lehetett amikor kitalálták, hogy ne erőszakolják az emberekre a boxot/IP tévét, helyette butítsuk le a bitrátát, csesszük el az enkóderek beállításait és majd maguktól kérik az emberek

Én mondjuk letöltendő börtönbüntetéssel díjaznám az ilyen gyakorlatot, de jó ötlet kétségtelenül
-
Dragon3000
nagyúr
Jaja, megy bármivel, de mivel a modem csak a 2 boxot szolgálja ki, azt úgysem kell újraindítgatni, ennyiből kényelmesebb. A saját router meg ugye így független, magától letolja a napi restartot hajnali 4-kor. Avagy pl. érdemes játék előtt is elsütni egy restartot appból, ha ment a torrent. Jobb a kapcsolat, bár lehet placebó, egy Cudy WR3600H van fő routernek, de néha "mintha" jobb lenne, fene tudja, az előző Asus AC65P-m simán túlterhelte a 250 kapcsolat, mármint fixen pár óra után akár nem indultak stabilan a játékok connectjei, multi meccsek...
Azt megvenni kár volt, visszagondolva.Viszont stabilan nem függ a tv nézés a saját routertől, nem vinnyog a család

Azt mondjuk nem tudom, hogy helyre érzékeny a minibox pro, vagyis el lehet vinni nyaralni? A szállások nagy részén csak valami alap tv csomag van.
-
Geth
veterán

Ha valamit újra kell indítgatni, az minimum tré.
Itt 1 év után indult újra a router áramszünet miatt.
Másik végpontomon ac65p van, ott ugyanez (openwrt mindenhol). -
BandiHUN
veterán
Amúgy saját Wifire is mehet a szolga box, csak a T-nél ajánlott a szolgáltató eszközt használni a multicast IPTV miatt.Jaja, megy bármivel, de mivel a modem csak a 2 boxot szolgálja ki, azt úgysem kell újraindítgatni, ennyiből kényelmesebb. A saját router meg ugye így független, magától letolja a napi restartot hajnali 4-kor. Avagy pl. érdemes játék előtt is elsütni egy restartot appból, ha ment a torrent. Jobb a kapcsolat, bár lehet placebó, egy Cudy WR3600H van fő routernek, de néha "mintha" jobb lenne, fene tudja, az előző Asus AC65P-m simán túlterhelte a 250 kapcsolat, mármint fixen pár óra után akár nem indultak stabilan a játékok connectjei, multi meccsek...

-
garga pista
Topikgazda
Arra jó, hogy pl. nekem az 5G-n van hálózat csak a miniboxokra, a többire ott a saját router, ami minden mást kiszolgál. Viszont mivel DMZ-ben van, minden átjut, és érdemes naponta restartolni a torrent, stb. szemetelés miatt, az auto napi reset/ha állítgatom, az nem érinti a tv-zést...
Nekem még egy villanás nem volt 3 hónap alatt a miniboxokkal, max. ha frissítés jött, kb. 20mp,majd folytatódott minden ugyanott. Szerencsére még az össz. +1000ft/2 minibox költségem van, az adás szép, előtte kockás fos koax volt, vagyis még jön a régi koaxon a kódolatlan, hát a 77 éves faterom is el van ájulva, mennyivel jobb. Akinek fontos a tv, szabaduljon a koaxtólAmúgy ez mekkora "big brain time" lehetett amikor kitalálták, hogy ne erőszakolják az emberekre a boxot/IP tévét, helyette butítsuk le a bitrátát, csesszük el az enkóderek beállításait és majd maguktól kérik az emberek
Amúgy saját Wifire is mehet a szolga box, csak a T-nél ajánlott a szolgáltató eszközt használni a multicast IPTV miatt. -
garga pista
Topikgazda
Jó nyilván...
ha egybeépítik akkor is ugyanez a helyzet.Ja, csak ha jól értem az a másik szívás ezekkel a HGW-kkel, hogy hiába állítod bridge módba, akkor is szór valami wifit feleslegesen. AI szerint valami technikai "rejtett" csatorna, de ha a user nem akarja még ezt se (mert mondjuk saját wifi routere van), akkor nem értem, hogy miért nem lehet mondjuk az egész wifiszórást egy gombbal kikapcsolni a cuccon, ha már szoftveresen nem engedik.
Normál esetben az exDigis ONT-nél ha modem módba került nem ad semmilyen Wifi-t de még IP-t sem oszt egyáltalán, csak a LAN1 port működik. Amik eszközöket láttam és olvastam mind így mennek. 1-1 eltérő eset volt, de ott vagy eszköz hiba okozta, vagy nem töltődött rendesen rá a konfig az ONT-re.
-
BandiHUN
veterán
ONT-t adtak, nem switchet vagy AP-t. Csak ilyen jól volt megírva a szoftvere, vagy épp nem sikerült a beállítása jól, a user fiók meg korlátozottan tudott módosítani.
Ezért is jobb elfelejteni a szolga eszköz routing funkcióit. Ez a hoztam is meg nem is ajándékot este
Arra jó, hogy pl. nekem az 5G-n van hálózat csak a miniboxokra, a többire ott a saját router, ami minden mást kiszolgál. Viszont mivel DMZ-ben van, minden átjut, és érdemes naponta restartolni a torrent, stb. szemetelés miatt, az auto napi reset/ha állítgatom, az nem érinti a tv-zést...
Nekem még egy villanás nem volt 3 hónap alatt a miniboxokkal, max. ha frissítés jött, kb. 20mp,majd folytatódott minden ugyanott. Szerencsére még az össz. +1000ft/2 minibox költségem van, az adás szép, előtte kockás fos koax volt, vagyis még jön a régi koaxon a kódolatlan, hát a 77 éves faterom is el van ájulva, mennyivel jobb. Akinek fontos a tv, szabaduljon a koaxtól -
cocka
veterán
ONT-t adtak, nem switchet vagy AP-t. Csak ilyen jól volt megírva a szoftvere, vagy épp nem sikerült a beállítása jól, a user fiók meg korlátozottan tudott módosítani.
Ezért is jobb elfelejteni a szolga eszköz routing funkcióit. Ez a hoztam is meg nem is ajándékot este
Jó nyilván...
ha egybeépítik akkor is ugyanez a helyzet.Ja, csak ha jól értem az a másik szívás ezekkel a HGW-kkel, hogy hiába állítod bridge módba, akkor is szór valami wifit feleslegesen. AI szerint valami technikai "rejtett" csatorna, de ha a user nem akarja még ezt se (mert mondjuk saját wifi routere van), akkor nem értem, hogy miért nem lehet mondjuk az egész wifiszórást egy gombbal kikapcsolni a cuccon, ha már szoftveresen nem engedik.
-
cocka
veterán
Csak felhívtam őket, hogy csak internet maradna, hűség nélkül, a többit elengedném. Ez a terv és ezzel kapcsolatban próbáltam infót kérni, persze mondtam, hogy nem ragaszkodom a one-hoz erre átkapcsoltak a megtartásra. Mondtam, hogy nem érdekel a tvbox, tévém tud felvenni. Szóval beszélgettünk és felajánlották a 2 ci+ kártyát family tv+1gb net. Még nem bollintottam rá, a hűség zavar kicsit. Meg persze saját router és nat nélkül, azt nem tisztáztam. Abban maradtunk, hogy rögzítik az ajánlatukat és 1-2 héten belül döntök.
csak internet maradna vs. tévém tud felvenni.
Most akkor kell TV szolgáltatás vagy sem?

-
cocka
veterán
-
garga pista
Topikgazda
Abban se volt köszönet, mert volt ahol szeparáltak voltak a LAN portok és nem látták egymás az eszközök.
Akkor vagy switchet adtak vagy access pointot. Tudtommal ilyen esetben csak akkor látják egymást az eszközök, ha az egész switchet/AP-t egy közös LAN hálózatra dugod.
Ha viszont közvetlenül a bejövő WAN hálózat mögé rakták a switchet, akkor külön-külön WAN IP-t kapott az összes port, persze, hogy nem látták egymást.ONT-t adtak, nem switchet vagy AP-t. Csak ilyen jól volt megírva a szoftvere, vagy épp nem sikerült a beállítása jól, a user fiók meg korlátozottan tudott módosítani.
-
cocka
veterán
Amikor indult a Digi optika, az ONT-k 90%-a ilyen volt, a vége felé kezdtek el több GB portos eszközt adni. Abban se volt köszönet, mert volt ahol szeparáltak voltak a LAN portok és nem látták egymás az eszközök.
Mivel így az ONT és a saját router is oszt IP címet és végez routolást, ez felesleges plusz. Ha elég terhelhetőséget bír a saját eszköz (a FiberHomehoz képest az Asus fényévekkel jobb), így főleg ajánlott a modem mód.
Abban se volt köszönet, mert volt ahol szeparáltak voltak a LAN portok és nem látták egymás az eszközök.
Akkor vagy switchet adtak vagy access pointot. Tudtommal ilyen esetben csak akkor látják egymást az eszközök, ha az egész switchet/AP-t egy közös LAN hálózatra dugod.
Ha viszont közvetlenül a bejövő WAN hálózat mögé rakták a switchet, akkor külön-külön WAN IP-t kapott az összes port, persze, hogy nem látták egymást. -
TIT
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
Írtam én is egy hibajelentést most, meglátjuk...
Azért illene elsejével bejelentett dolgot elsejével bevezetni. Adott hónap elsejével. 
-
pett2
csendes tag
Nálam is hibabejeletés után. Mondjuk az már inkább vicc, hogy az online hibabejelentést úgy zárták le, hogy nem tapasztaltak problémát, de közben megoldották, mert 105 Mbit/s lett a feltöltés…
-
imis
senior tag
Csak felhívtam őket, hogy csak internet maradna, hűség nélkül, a többit elengedném. Ez a terv és ezzel kapcsolatban próbáltam infót kérni, persze mondtam, hogy nem ragaszkodom a one-hoz erre átkapcsoltak a megtartásra. Mondtam, hogy nem érdekel a tvbox, tévém tud felvenni. Szóval beszélgettünk és felajánlották a 2 ci+ kártyát family tv+1gb net. Még nem bollintottam rá, a hűség zavar kicsit. Meg persze saját router és nat nélkül, azt nem tisztáztam. Abban maradtunk, hogy rögzítik az ajánlatukat és 1-2 héten belül döntök.
-
pjen
félisten
-
Sonja
nagyúr
Az összes Network4 csoportnál lévő csatornák csinálják (Arena4, Match4, TV4, stb.), illetve a Viasat Epic Dráma is ilyen.
-
vlevi
nagyúr
-
garga pista
Topikgazda
Amikor indult a Digi optika, az ONT-k 90%-a ilyen volt, a vége felé kezdtek el több GB portos eszközt adni. Abban se volt köszönet, mert volt ahol szeparáltak voltak a LAN portok és nem látták egymás az eszközök.
Mivel így az ONT és a saját router is oszt IP címet és végez routolást, ez felesleges plusz. Ha elég terhelhetőséget bír a saját eszköz (a FiberHomehoz képest az Asus fényévekkel jobb), így főleg ajánlott a modem mód.
-
bigdady
nagyúr
Ha saját routert akarsz használni rakasd vissza. Mert ha a szolgáltató eszköze végzi a címfordítást, le tud akadni simán a terheléstől.
Durva hogy a lan1 adja le a nagyobb sebességet a többi nem azokon keresztul 100mega jott át csak fiberhome esetén... 1270 mondta most azóta jön a sebesség… bridge modba nem rakattam egyelőre vissza majd próbálgatom ment lan1-be az asus
-
vlevi
nagyúr
Arena4 másnál is kockás? Hang is szaggat.
Édeskisf....m
Volt UPC terület, koax, mediacard. -
garga pista
Topikgazda
-
adika4444
veterán
Ezek leggyakrabban nem is mentek a szó szoros értelmében tönkre, hanem sípoltak, bűzlött a burkolatuk ahogy melegedtek és szakadoztak router, bridged módban (a leírtak egyedi vagy tetszőleges kombinációja).
Volt persze akinek jól ment / megy a mai napig, de a DIGI topikban a hibás eszközök kimagasló százaléka volt Fiberhome.
-
bigdady
nagyúr
Jobban jársz a saját routerrel mert a szolgáltatói eszköz router részéhez képest stabilabb a saját eszköz és több beállítási lehetőség van rajta.
Rakassam vissza bridge módba a modemet? Wi-fi switch off gombot sem latok rajta
-
kabelmania27
Topikgazda
Jobban jársz a saját routerrel mert a szolgáltatói eszköz router részéhez képest stabilabb a saját eszköz és több beállítási lehetőség van rajta.
-
bigdady
nagyúr
Meghibásodik a tápegysége, vagy maga az eszköz, becsap a villám hozzád, stb.
Pl a kabele megtörik?
És a cserére most milyen routert adnak? Az tud 5ghz-t?
Egyebkent van jelentősége hogy bridgeben van vagy mindegy? Mert most akkor vissza üzemelem a sajátom egyelőre…
-
bigdady
nagyúr
Érts a sorok között

-
Dragon3000
nagyúr
-
garga pista
Topikgazda
-
bigdady
nagyúr
Csomag váltásnál vagy ha meghibásodik kapsz újat, "csak úgy" nem lehet kérni a cserét.
Jelerősítő helyett egy mesh szett sokkal jobb, nem csökkenti a wifi sávszélt, stabilabb a működése és az eszközök (telefon, tablet stb.) váltása egyikről a másikra.
Meghibásodás pl mi?
Egyebkent van jelentősége hogy bridgeben van vagy mindegy? Mert most akkor vissza üzemelem a sajátom egyelőre…
-
garga pista
Topikgazda
Csomag váltásnál vagy ha meghibásodik kapsz újat, "csak úgy" nem lehet kérni a cserét.
Jelerősítő helyett egy mesh szett sokkal jobb, nem csökkenti a wifi sávszélt, stabilabb a működése és az eszközök (telefon, tablet stb.) váltása egyikről a másikra.
-
bigdady
nagyúr
Akkor az a kerdes hogy van lehetőség ezt a fiberhome csodát cseréltetni vagy sem?
Saját routerem 5ghz wifi jelerositőnek akartam beállítani a kertre de ha az alap eszköz n WiFi-t tud…
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Amennyiben továbbra is marad a saját routered akkor saját eszköz oldalán a wan kapcsolatnál át kell állítani a PPPoE-t dhcpra és nézd meg, hogy a saját routered címe 192.168.2.1 legyen így nem fognak ütközni a címek, mert az ont 192.168.1.x-et vagy 192.168.0.x ip címet oszt. -
Dragon3000
nagyúr
Miért lényeges, hogy milyen nethez adták? A lan port az átadási pont, a wifi csak ráadás, így régen simán adtak olyan ontot, ami csak 2,4GHz-et tudott, illetve volt olyan is, hogy még wifit sem tudott az eszköz...
Régebben új csomagra vállalt hűségnél adtak wifi6 eszközt, de mivel a digi már nincs, így csak one-ra való váltás esetében lehetséges, de az meg lehet jóval drágább lenne, mint a mostani neted. -
Borisz76
nagyúr
A szolgáltató egy ...azaz 1 db vezetékes ( LAN ) portra garantálja a netes előfizetési sebességet.
Wifi-re nem garantál semmit.
Az úgymond csak extra lehetőség...ami megy vagy nem megy "teljes" sebességgel. -
bigdady
nagyúr
Létezik ez a modem Router nem tud 5ghz-et? Ilyet adtak 1gigás nethez? Vagyis 100mega tud belole atjonni?

Nem latok ra beállítás a wi-fi menüben
Lehet kérni ingyen masikat? -
Borisz76
nagyúr
A jelenleg BRIDGE módban futó eszközt az ügyfélszolgálat távolról visszaállítja router módba.
Ezzel kapcsolatban más teendőd nincsen.
Viszont a saját routeredet vagy kiveszed a hálózatból vagy AP módba kell kapcsolnod.
Mod :
Tipusszám alapján ....az adatlapja szerint csak 2.4 GHz-t tud !
Javaslom, hogy maradjon BRIDGE módban és a saját routered használd tovább....pláne ha az tud 5GHz-t....
Ha a sajátod sem tud, akkor lehet érdemes beruházni egy új , modern routerre. -
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Digi 1000 net HG6544C routere most bridgeben van amit kikapcsoltatok a 1270-en és elkezdenék hasznalni. Kell valami jelszó a routerbe? Pppoe kapcsolat tényleg? Változott valami one óta etéren? Vagy csak visszaállítják központilag és megy?

Új hozzászólás Aktív témák
-
18609 - 18501
18609 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Milyen autót vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Kompakt vízhűtés
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi Smart Band 10 Pro NFC - ki fizeti a következő kört?
- Formula-1
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bestbuy játékok
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max 256 GB Sierra Blue! Független! Mint egy új!100%-os akku!
- ÚJ Bontatlan Dobozos Apple Watch 11 42mm ! aktiválástól 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- SK Hynix PCB01 2TB Gen5 SSD 14,000-12,000MB/s
- iPhone 17 Air 256GB Karcmentes, 100% akkuval!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Dell Latitude 5530,15.6",FHD,i5-1245U,16GB DDR4,256GB,WIN11
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5509
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA 400W
- iPhone 12 Pro Max 128GB 99% (3 Hónap Garancia)

), ha meghosszabbítom a szerződésem? (nem tervezek szolgáltatót váltani vagy költözni) Van ajánlat 1000 Mbits-en net 6990-ért és TV 4000-ért, így cirka 500 Ft-tal többet fizetek, de dupla nettel. Érdemes hosszabbítani? Hívjam fel őket vagy online az ajánlott?

ha egybeépítik akkor is ugyanez a helyzet.

Gubek-Einste
Dr Bubo