- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adams84
tag
válasz Lackooo84 #3138 üzenetére
A szolgáltató rendes felmondással, 60 napos felmondási idővel bármikor felmondhatja az előfizetői szerződést, joga van hozzá. [ÁSZF]
Viszont nem nagyon szokták ezt alkalmazni, maximum akkor, ha egy teljes technológia megszűnik, kivezetésre kerül (pl. analóg TV hálózat lekapcsolása, Telekomnál a műholdas TV megszűnése .....).exVodafone koax (HFC-RFoG, DVB-C) / Interaktív TV médiabox
-
MODERÁTOR
-
RoyBatty
aktív tag
válasz Lackooo84 #3133 üzenetére
Ki lehet teljesen vezetni adott díjcsomagot, sőt a szolgáltató egyoldalúan is felmondhatja az előfizetői szerződést 60 napos határidővel. Ezt a szolgáltatók nem szeretik, mivel ilyen akció után az érintett ügyfelek 90%-a lelép, ezért inkább el szokták viselni, hogy az ügyfelek egy minimális százaléka valamilyen régi olcsó díjcsomagban marad. Itt gyanúm szerint valamit fog lépni a One, mert túl sok ügyfél ragadt régi, számukra kedvezőbb csomagban.
-
MODERÁTOR
válasz Lackooo84 #3138 üzenetére
Ezt te sem gondolod komolyan. ÁSZF-ben / jogszabályban meghatározott idővel előtte értesít, és határidőre felmondja a szerződést. Persze átrakhat másik csomagba is, amit te ráutaló magatartással elfogadsz, vagy megszűnik az előfizetői szerződés. Nem ördögtől való ez, a DIGI is megcsinálta sok FTTB előfizetővel nem régen. Ott is volt hőbörgés, hogy nem kell plusz eszköz, jó az úgy ahogy van, aztán mégis lett.
[ Szerkesztve ]
-
Adams84
tag
Én sem tartom valószínűnek, hogy a szolgáltató tömegesen felmondaná az exdigis szerződéseket, akár jelentős áremelés(eke)t viszont elképzelhetőnek tartok, főleg annak az exdigis előfizetői körnek, akik még mindig 7-8 ezer Forint körüli havidíjat fizetnek.
exVodafone koax (HFC-RFoG, DVB-C) / Interaktív TV médiabox
-
NoOne1976
őstag
Miért ne lehetne felmondani határozatlan idejű szerződést? Akkor az ügyfél sem szerződhet át máshova? Nyilván megvannak a szabályai, de biztos vagyok benne, hogy megtehető.
Miért, hova tudna átszerződni az ügyfél? Nyilván régen ment a Digihez, ha volt. T-hez szinte kizárt, mert annyival drágább volt. De most hova?[ Szerkesztve ]
-
Nagymelák
senior tag
válasz kabelmania27 #3131 üzenetére
Az semmit sem segített.
-
MODERÁTOR
-
Nagymelák
senior tag
Néhány napja exdigi optika net, este 8-tól használhatatlan, ledobál, újracsatlakozik, tegnap oda jutott a dolog hogy a router kiírta hogy nem jó a felhaszálónév/jelszó páros! 20 éve ugyanaz amit a digi adott, utána gondolt egyet és jó lett.
-
Fecó88
tag
Félre értetted amit írok nem a vodafonos szerelőkröl van rosz véleményem mer azt még az ügyfélszolgálaton az ügyintéző is mondta hogy ök 15 napos határidővel dolgoznak hanem a volt digis szerelőkröl ök dolgoznak 30 40 napos határidővel ami már durva. Meg az ami az ügyfélszolgálaton megy az katasztrófa egymást kapcsolják az ügyintézők. Akkor mi lesz még ezekel ha a upc előfizetőket is atveszik. Remélem hogy később azért gatyába rázzák a volt digis szerelőket is és talán majd később újra megprobálom megrendelni de addig amíg legalább a 15 napot nem tartják biztos nem fogom addig marad a földi digitális tv.
Ipone13 Samsung Galaxy A22 5g Samsung galaxy tab s6
-
pdr755
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3106 üzenetére
Pontosan. Nekünk 10300 Ft a novemberben kötött Digi amit mikor kiforrja magát az egész át is akarjuk kötni One-ra. Végül is ez lett volna az eredeti cél, a Vodafone TV szolgáltatást használni csak a loszr Telekom koax helyett (amin a Voda szolgáltatott nekünk) optikával.
-
Mate
nagyúr
Megszűnik az egyik TV-szolgáltatás a Telekomnál, 60 ezer ügyfélnek kell valami másra váltania.
A Direct One műholdas ügyfélbázisát veszi meg a 4iG
Ennyi bekötés minden cégnél fennakadás okozna. Erre még rájön az átállás, lecsökkentett Vodafone állomány okozta extra munka stb. Nem csoda, hogy nem tudják 15 napon belül kötni.
-
Bubaaa
aktív tag
-
Fecó88
tag
Sziasztom le irom a tapasztalatom eme csodás céggel. Rendeltünk egy műholdas előfizetést még jan 3án amit azt mondtak hogy gyorsan be kötöttnek de nem hívtak minket. Ezért felhívtuk az ügyfélszolgálatot ahol kapcsolgatak ide oda a mire a hatodik ügyintéző kímondta hogy hát a műholdas tv előfizetést a régi digis kollégák kötöttik és ök 30-40 napos határidővel dolgoznak a hajam égnek ált. Vissza töröltetetem a megrendelést és utánna a hetedik kolegánál rendeltem hejete egy földi digitális bízik csomagot na erre rögtön adtak is kiszálitásra idő pontot ami jövő hét kedden megfog történni még az a szerencsém hogy ami csatornák nekem kellenek azok benne vannak ha meg véletlen olyat akarok nézni ami nincs legfeljebb megrendelem 1 hónapra a szett tv ét. Azért egy ekkora cégtől többet vártam az egy alap hiba hogy ilyet megengednek hogy a saját szerelőik 15 napos határidővel dolgoznak míg a volt digis szerelők 30 - 40 napos határidővel. Itt egy a bibi hogy ez már nem a digi 14 ezer forintos szerelési díjért 1 hét alatt be kellett volna kötni a szolgáltatást.
Ipone13 Samsung Galaxy A22 5g Samsung galaxy tab s6
-
szabacsik
őstag
Jól sejtem, hogy one óta nincs olyan a távirányítón, hogy az utolsó két látogatott (több lépésre lévő) csatorna között ugrál?
Valamint, hogy az app nem képes arra, hogy a telefonon épp nézett csatornát kiküldje a tv-re? (mindenféle cast nélkül)
/\____/\
-
Rewmac
csendes tag
Én leginkább azért félek a váltástól amíg nem köteleznek rá mert exDIGI-s vagyok és nekem megvan a 950/300 le/fel speedtesten és a ONE-al meg valami borzasztó amit olvastam:
Internetsebesség
1000 Mbit/s maximális letöltési és 1000 Mbit/s feltöltési sebesség, rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 275/50 Mbit/s -
RootRulez
félisten
válasz kabelmania27 #3060 üzenetére
Hát most ilyenek, ha ezek jelentenek neked valamit?
═════════════════════════════════════════
-
gulyasa
őstag
Egy másik felvétel, ezúttal a History HD-ről:
Egy videosáv és két hangsávÁltalános
Sáv száma: 11 (0xB)
Teljes név : \\SF8008\Harddisk\movie\20250114 2000 - HISTORY HD - Oak Island átka.ts
Formátum: MPEG-TS
Fájlméret : 2,13 GiB
Időtartam: 59 perc 1 mp
Teljes adatsebesség: változó
Teljes adatsebesség: 5 156 kb/s
Képkockasebesség: 25,000 FPSKép
Sáv száma: 63 (0x3F)
Menü azonosító: 1802 (0x70A)
Formátum: AVC
Formátum/adatok: Advanced Video Codec
Formátum profil: High@L4
Formátum beállítások: CABAC / 4 Ref Frames
Formátum beállítások, CABAC: igen
Formátum beállítások, RefFrames: 4 képkocka
Kódek azonosító: 27
Időtartam: 59 perc 0 mp
Adatsebesség : 4 513 kb/s
Szélesség: 1 920 képpont
Magasság: 1 080 képpont
Képarány: 16:9
Képkockasebesség: 25,000 FPS
Szabvány: Component
Color space: YUV
Chroma subsampling: 4:2:0
Bit depth: 8 bit
Sorváltás típusa: MBAFF
Scan type, store method: Interleaved fields
Sorváltási sorrend: felső mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka): 0.087
Adatfolyam mérete: 1,86 GiB (88%)
Color range: Limited
Color primaries: BT.709
Transfer characteristics: BT.709
Matrix coefficients : BT.709
Conformance errors: 1
MPEG-PS: Yes
General compliance: Bitstream synchronisation is lost (time 00:58:36.200, offset 0x872C9660)Hang #1
Sáv száma: 64 (0x40)
Formátum: MPEG Audio
Formátum változat: Version 1
Formátum profil: Layer 2
Kódek azonosító: 3
Adatsebesség mód: állandó
Adatsebesség: 256 kb/s
Csatornák száma: 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság: 48,0 kHz
Képkockasebesség: 41,667 FPS (1152 SPF)
Compression mode: Lossy
Videó késleltetés: -1 mp 912emp
Adatfolyam mérete: 108 MiB (5%)
Nyelv: magyar
Conformance errors: 1 / 1
MPEG-Audio: Yes
General compliance: Bitstream synchronisation is lost (time 00:58:38.784, offset 0x872CBC1B)
General compliance: Bitstream synchronisation is lost (time 00:58:36.192, offset 0x872C935A)Hang #2
Sáv száma: 65 (0x41)
Formátum: MPEG Audio
Formátum változat: Version 1
Formátum profil: Layer 2
Kódek azonosító: 3
Adatsebesség mód: állandó
Adatsebesség: 128 kb/s
Csatornák száma: 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Képkockasebesség: 41,667 FPS (1152 SPF)
Compression mode: Lossy
Videó késleltetés: -1 mp 912emp
Adatfolyam mérete: 54,0 MiB (2%)
Nyelv: angol
Conformance errors: 1 / 1
MPEG-Audio: Yes
General compliance : Bitstream synchronisation is lost (time 00:58:38.808, offset 0x872CEE07)
General compliance: Bitstream synchronisation is lost (time 00:58:36.216, offset 0x872CB8F8)Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
MODERÁTOR
válasz dombila #3112 üzenetére
Nekem is van Voda előfizum, édesanyám használja, de az én nevemen van. Az sem drága, ilyen 7800-8000Ft körül szokott lenni a havi számla a három szolgáltatásra, az itthoni saját meg DIGI 2019, az még 6880Ft/hó a tv/net/telefon csomag, szóval nem kapkodok egyikkel se váltani.
-
dombila
senior tag
válasz Intruder2k5 #3102 üzenetére
Én exVoda csomagokat váltottam csak (TV Max HD -> Family), de mivel van külön exDigi előfizetésem is (másik néven, így nem látják, hogy ugyanaz vagyok ) megkérdeztem, hogy meddig marad az exDigi szogáltatás, lesz-e kötelező váltás.
Az ügyfélszolgálatos azt mondta, nincs még konkrét dátum, szerinte akár két év is lehet.[ Szerkesztve ]
-
dombila
senior tag
válasz szaboi6512 #3086 üzenetére
Ez exDigi vagy exVodafone?
Közben már megtaláltam, exDigi.
Nálam 1:02 másodperces mentés 54-55MB, itt a másfél perces.
Láthatóan kevesebb az exdigi bitrátájaHátha a "közösítés" eredményeként itt is exVoda bitráta lesz (nem sokkal, de mégis jobb) és nem fordítva!
[ Szerkesztve ]
-
Atis45
aktív tag
én is már 9300ft-ot fizettem
-
trec12
addikt
Ezzel együtt nem hiszem, hogy a szolgáltató csak úgy felmondaná a "2019-es" csomagokat. Úgy gondolom terelni próbál majd ezerrel csak a legvégső esetben mondja majd fel ha egyáltalán. Az persze lehet, hogy cakk-pakk lekódolja egyszer csak az összes csatornát....Kérdés, hogy megúszható-e majd CAM modullal pl...
[ Szerkesztve ]
-
nicu71
addikt
válasz Trailbreaker #3090 üzenetére
Azok ott már láttak egyet s mást.Első One munkanapjukon kaptak egy jó nagy One kitűzőt,kint még a vörös vodás díszlet,bennt még felemás állapotok ..
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
NoOne1976
őstag
-
MODERÁTOR
válasz woodworm #3105 üzenetére
Ez az egyik... A másik meg, hogy a vége felé már a DIGI-nél is voltak akik többet fizettek, akik később lettek előfizetők, vagy szerencsétlenül váltottak, ők azért fokozatosan átkötnek majd a One-hoz, illetve már el is kezdték, végletekig húzni leginkább azok fogják majd, akiknek sikerült mostanáig a DIGI 2019 csomagban ragadni.
-
woodworm
veterán
Valami egymillió tv előfizetőről szólt a fáma a felvásárláskor. Azért ennyi boxot lelogisztikázni nem könnyű. Lehet ez inkább évek, mint hónapok kérdése.
-
Atis45
aktív tag
Nekem az ügyfélszolgálaton nem tudták megmondani hogy mikor.
-
MODERÁTOR
-
senior tag
Korábban írtam hogy a Voda routerem (TG3442DE) admin jelszavát "elfelejtettem".Most reseteltem.Azóta halott a cucc.A piros folyamatosan villog, majd azt is abba hagyta.Tehát semmilyen vissza jelzés nincs a routertől .Ilyenkor mi a teendő ? Hibabejelntés ?A gyári jelszó ilyenkor melyik ? A wlan kennwort utáni, vagy a Kennwort utáni ? (router hátulján a matrica)[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz szaboi6512 #3097 üzenetére
Én sem fogok, a 6880 HUF-os csomagom nem adom fel. Aki egyébként One-ra vált (exDigi-ről), az is ugyan azt a dvb-c jelet kapja, csak hivatalosan is tudja nézni azokat az új "zárt" csatornákat, amiket exDigisként nem tudott. Az RTL+ prémium nem érdekel, ha esetleg érdekel majd, akkor külön direktben előfizetek rá. Még így is olcsóbb 6880 + 2999 = 9879 HUF, mintha One-ra váltanék, amiben benne van az RTL+ prémium.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A garantált (minimum) és a "rendes körülmények között elérhető" nem ugyanaz, illetve van még a névleges (maximum) sebesség is. A garantált egy meglehetősen alacsony érték szokott lenni, általában 20-30%-a névleges sebességnek, ezzel szemben a rendes, vagy normál körülmények között elérhető sebesség, általában a 70-80%-a a névleges, vagy kínált sebességnek. Hogy ezek pontosan mennyik most és mennyik voltak a DIGI-nél, azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Q x Z
friss újonc
Tudja valaki, hogy a DIGI 1000 optikai net szolgáltatásában mennyi volt a letöltési és a feltöltési sávszélesség és mennyi volt a garantál, mert a korábbi szerződésekben még úgy nevezték, hogy " garantált", de most a szolgáltatók már rendes körülménynek nevezik ami régen garantált volt. Hogyan alakul a nem rendes körülmény sávszélessége ? Nem tartjátok furcsának, hogy 2025ot írunk és egy új szolgáltató átveszi a DIGI ügyfélállományát és rosszabb kondíciójú szerződéses ajánlatot tesz drágábban, mint a korábbi DIGI ügyfeleknek tett a DIGI?
-
sa.attesz
csendes tag
Nekem most megjelent a tv előfizetés a One fiókban, TV Medium. Fel van rögzítve a két Digi-s box is. Nem vagyok otthon, a boxokra nem tudtam ránézni elindultak-e a plusz csatornák.
A One TV mobil-hoz viszont nem ad hozzáférést, azt írja hibaüzenetként, hogy One TV-hez interaktív mediabox szükséges. -
Atis45
aktív tag
Nem tudok erre mit mondani. Mondom olyan mintha fogalmuk nem lenne, hogy mi történik körülöttük. Hétfőn is mikor beszéltem velük, elmondtam, hogy nem mennek a kódolt csatornák, és nincs vonalas telefon. Azt mondja, hogy akkor küld frissítést a kártyákra. Mondom én nem értek hozzá, de szerintem a kártya frissítéstől még nem lesz telefon. Ráküldte a kártyákra a frissítést, és még mindig ott vagyunk, ahol kezdtük pénteken.
-
jovás
aktív tag
válasz szaboi6512 #3086 üzenetére
"Adatsebesség : 4 726 kb/s"
Na ez már közelít az exDigi-shez, most néztem, ott 3.7-4.1 MBit/s között ugrál a bitráta.
-
szaboi6512
őstag
Discovery HD másfél perces felvétel.
Részletek:
Mediainfo által kinyert adatok. 53.9 MBÁltalános
Sáv száma : 6 (0x6)
Teljes név : G:\ALIDVRS2\[TS]2025-01-15.12.20.28-Discovery Channel HD-18\000.ts
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 54,0 MiB
Időtartam : 1 perc 24 mp
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 5 380 kb/s
Képkockasebesség : 25,000 FPS
Network name : Budapest-X_2025
Original network name : Astra Satellite Network 19,2'EKép
Sáv száma : 115 (0x73)
Menü azonosító : 51301 (0xC865)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4
Formátum beállítások : CABAC / 4 Ref Frames
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, RefFrames : 4 képkocka
Kódek azonosító : 27
Időtartam : 1 perc 23 mp
Adatsebesség : 4 726 kb/s
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bit
Sorváltás típusa : MBAFF
Scan type, store method : Interleaved fields
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka) : 0.091
Adatfolyam mérete : 46,8 MiB (87%)
Color range : LimitedHang #1
Sáv száma : 116 (0x74)
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 2
Kódek azonosító : 3
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 192 kb/s
Csatornák száma : 2 csatorna
Képkockasebesség : 41,667 FPS (1152 SPF)
Compression mode : Lossy
Videó késleltetés : -402emp
Adatfolyam mérete : 1,92 MiB (4%)
Nyelv : magyarHang #2
Sáv száma : 117 (0x75)
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 2
Kódek azonosító : 3
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 192 kb/s
Csatornák száma : 2 csatorna
Képkockasebesség : 41,667 FPS (1152 SPF)
Compression mode : Lossy
Videó késleltetés : -402emp
Adatfolyam mérete : 1,92 MiB (4%)
Nyelv : angolMenü
Sáv száma : 114 (0x72)
Formátum : AVC / MPEG Audio / MPEG Audio
Lista : 115 (0x73) (AVC) / 116 (0x74) (MPEG Audio, magyar) / 117 (0x75) (MPEG Audio, angol)
Nyelv : / magyar / angol
Szolgáltatás neve : Discovery Channel HD
Szolgáltató : ONE
Szolgáltatás típusa : advanced codec HD digital television[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
Atis45
aktív tag
Én nem hogy kódot nem kaptam, de még a ONE-os szolgáltatások se működnek. Értem ez alatt, hogy múlthét hétfőtől van szerződésem, pénteken cseréltek ONT-ot és rakták a kártyákat a tv-kbe de még mindig a Digis csatornáim vannak, és nincs vonalas telefon (pedig kéne lennie). A One-os fiókomba még mindig az szerepel, hogy nincs se tv, se internet, se telefon szolgáltatásom.
-
MUP95
csendes tag
Felmerült bennem egy kérdés:
azok, akik exdigisként váltottak TV Family-re, a OneTV alkalmazáshoz való hozzáférést, és az RTL+ kódot a technikus általi boxcsere előtt megkaptátok? Vagy csak utána? -
oszy
veterán
Egy ideje valami nem stimmel. Nem tudom pontosan megmondani mikortól, de szerinte az átállás óta nálam valami nem stimmel. Wifi-n és kábelen is a gépen ugyanolyan sebességet mérek. Egyedül a DNS szervereket írtam át a gépen.
Letöltési sebesség: 94,06 Mbps
Feltöltési sebesség: 93,08 MbpsÉs ezt terminálban (MacOS) mértem, nem is külön appal vagy böngészőben!!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
garga01
őstag
válasz sa.attesz #3075 üzenetére
Amiket zichie írt, "kommersz" és szolga eszközzel nem tudod megnézni. Linuxuos box-al vagy az általa írt USB vevőkkel lehet ilyeneket. Max olyan vevő jó még, ami a teljes adott muxon lévő adatfolyamot lementi (nem csak az a csatornát amit nézel).
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
sa.attesz
csendes tag
A korábbi Digis technikus szerint Nagra3-as parositott kártya van a kaon box-ban, egyik oldalán kék Digi logó, másik oldala sárga, feliratokkal.
Sajnos amiket mondtál nem tudom megnezni, bár lehet rögzíteni a box-al, de csak azon a boxon játszható vissza, a számítógép fel se ismeri a fajlrendszert amivé a box formazza át a pendrive-ot, külső winchestert -
Sonja
nagyúr
Nálam nincsenek TV csatornák (Gyöngyös), az ONT-on piros led világít a TV-nél. NET az van, azzal nincs gond. Erre keltem reggel.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
zichie
senior tag
válasz sa.attesz #3072 üzenetére
Elméletileg a dvb-c -n érkező (egyirányú) stream-en folyamatosan érkeznie kell dedikáltan a kártyádnak szóló frissítésnek (unique emm update), azaz jogosultságokat tartalmazó emm (entitlement management message) csomagoknak. Nem tudom, hogy milyen kártyád van (irdeto, conax vagy nagra), de ha az ember lement jó pár percet az érintett emm pid-ről (adatfolyamból) pl. pc-n dvb-c tunerrel és a lementett file-ban hexa editorral rákeres a kártyaszámára, akkor látnia kell, hogy kapott-e csomagokat vagy sem. Conax-nál ez látszik (ezzel van tapasztalatom), de a másik két rendszer esetében nem tudom, hogy ez a módszer alkalmazható el.
[ Szerkesztve ]
-
sa.attesz
csendes tag
Nálam sem. Laikusként ezért vannak kétségeim, hogy ha nem látszik a szolgáltatásaimnál a tv csomag, nyitott a megrendelés is még mindig, akkor egyáltalán küldhet-e a jogosultságokat a rendszerük a kártyákra.
Egyik ügyintéző azt mondta biztos azért nem zárult le a megrendelés sem, mert nem aktiválódnak a kártyát. De ha tőlük rendben kimennek a jogosultságok, akkor ők ezt honnan tudnák, hogy aktiválódtak-e a box-ban a kártyák, hiszen ezeken a Digi-s boxokon szerintem nincs visszirányú kommunikáció, ami jelezné nekik hogy bocsi, nem vagyok még aktív, nem vettem a jogosultságokat. -
nicu71
addikt
Hódmezővásárhely, Vodafone üzlet metamorfózisa.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Lackooo84
nagyúr
Nemtom mi van ma egész este fél-negyed óránként 5-10mp "nincs jel" meg "érvénytelen szolgáltatás" már nagyon kezdek bepipulni...
The Truth is out there...
-
Gaben19
csendes tag
Sziasztok!Most szeretnék előfizetni.Lenne egy kérdésem.:Vario internet+tv csomagnál médiabox nélkül nem is lehet tv-t nézni?Vagy az koaxon jön vagy hogy működik?Társszolgáltatón keresztül kapnám (T home optika)köszi
-
ledgeri
nagyúr
A digis ügyflkapu mióta futott azon a néven? (mostani másikat érintő pánikhangulat miatt kérdem, csak érdekelne, hogy ki volt előbb )
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz djsilas #3061 üzenetére
Ahogy egyre több lesz az 500-as előfizető úgy egyre terheltebb lesznek a ds csatornák, bentről látják, hogy terheltek a frekik.
Ha van analóg szolgáltatás érthető, hogy miért csak 15 ds csatorna van, ha nem lesznek analóg csatornák lesz hely új letöltési csatornák számára akkor docsis3.1-es ofdm csatornát is fel lehet kapcsolni és elérhető lesz az ezres csomag, ettől független nagy előrelépés a docsis3.[ Szerkesztve ]
-
djsilas
tag
válasz kabelmania27 #3056 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget és a tippeket!
Ez még valami Fibernet által helyi szolgáltatótól felvásároltból UPC-n és Vodafone-on át lett One hálózat. Eleve csak pár éve lett Docsis 3 (én akkor köttettem be, előtte még a mobilnet is jobb volt). Sokan még szerintem most is 30Mbittel tolják az alig pár analóg TV csatornával, de akkor gondolom ahogy állnak át telítődünk...[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
6 éve az a COMPAL CH7465VF tipusú EuroDOCSIS 3.0 Modemem van. 500Mbit/s netsebességhez. A kérdésem, hogy érdemes-e lecseréltetni a Arris Touchstone TG3442DE tipusú EuroDOCSIS 3.1-re?Ebbe nem lehet belépni hálózaton kívülről, se porttovábbítás nem tud, meg elég korlátozottak a funkciók, esetleg a másiknak a WiFi-je erősebb lenne? Van, akinek van tapasztalata mindkettővel?
Amit ebbe nem szeretek, hogy MAC cím szűrésnél is időnként elfelejti az időpontokat, illetve a fentebb említett probléma, hogy kívülről nem tudok belépni az admin felületere...
Egy régi TP-Link routert használok még hozzáférési pontként, a másikkal is össze lehet majd hozni?
═════════════════════════════════════════
-
MUP95
csendes tag
Fejlemények:
23-án jön a technikus cserélni a boxot. Aztán kiderül, mi lesz utána...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz djsilas #3055 üzenetére
Modemértékek rendben vannak, 192.168.100.1 cím ennél a modemnél mindkét üzemmódban működik, a 192.168.0.1 cím csak router üzemmódban. Azért nem megy 400Mbit fölé a letöltési sebesség mert túlterheltek a letöltési csatornák, ha bővítik a letöltési csatornák számát 24-re javulni fog a sebesség, ezt nem a T3 okozza, azokon a terülteken ahol 15 letöltési csatorna van előfordul, hogy csúcsidőben 500Mbit alatt van a sebesség. Ellenőrizd az osztónál és a modemnél nem lazultak-e ki az F csatlakozók, osztónál nézd meg, hogy az in bemenetbe legyen a bejövő kábel. Az öntartó légkábel fekete színű, valószínű a padláson van egy F toldó, onnan már felér beltéri kábel jön le, ezzel nincs probléma. A tévé aljzatot a technikusnak előírás alapján ki kell iktatni.
[ Szerkesztve ]
-
djsilas
tag
válasz kabelmania27 #3050 üzenetére
Wow, és még vissza is lehet állítani router módba!? Na ezen most meglepődtem... Kb első lépés volt a saját router, nem nagyon ismerkedtünk össze ezzel a csodával.
Amennyire én sejtem a jelszintek nem vészesek, de azok a hibák, meg a T3... BTW az oszlopról fekete, feszítőszálas kábel indul el, a szekrénybe meg már fehér jön le. 3 év után ideje lenne már megnézni mit kábelezgetett a srác odafent Bezzeg az alacsony csillapítású, több ezer forintos sorolható TV betéteket volt esze kábelkivezetőnek használni... -
realist
őstag
Xv. kerületben one ex-digi előfizetésünk. FTTH a net egy ZTE beltéri egységet hoztak. Ezen a CATV led egy jó ideje csak ritkán világít zölden, általában piros.TV adás/net van.
Ez mit jelent, van ennek kapcsán teendőnk?Kösz!
-
sa.attesz
csendes tag
Igen, oldalt van benne kártya.
Másodikán miután lezárták a Digi előfizetést, a Filmbox Extra HD nem sokkal le is zárult (ez Film Now-ból örökölt előfizetés volt), de a One-os csatornákhoz nem akar úgy látszik a jogosultság megérkezni. De nem tudom egyáltalán küldenek-e jogosultságot a kártyára, mert a One fiókban ahogy említettem nem látszik a tv előfizetés és a megrendeléseknél is nyitva van még, nem zárult le. -
djsilas
tag
válasz kabelmania27 #3036 üzenetére
Hello!
Minden is volt már újraindítva. Bridge/modem mód van, fogalmam sincs, hogy ilyenkor hol és hogyan ellenőrizhetném a jelszinteket. Egyébként egy Teleste 3DSS2 splitter van és ennyi, az előbb egy ilyet sikerült mérnem: -
djsilas
tag
Felénk sok helyen lett párhuzamosan koax/fiber az összevonás okán. A Digi sok helyen lecserélte a régi rezet (Invitel DSL) optikára, de továbbra is sok helyen megmaradt az az őskövület... Kíváncsi leszek, hogy ezt miként fogják menedzselni és lesznek-e további fejlesztések.
-
sa.attesz
csendes tag
válasz sirarcheer #2974 üzenetére
exDigi
Én január másodikán váltottam, az internet szépen átfutott, a tv nem akar. Két Digi-s Kaon box van, elvileg jónak kellene lennie, mégsem aktiválódik a kártya. Egyik ügyintéző azt mondja valami hibajeggyel akadt meg a tv módosítás, a háttércsoportnak kellene majd javítani. Másik ügyintéző hibára vette fel, szerinte minden jó az eszközöknél, lehet technikusnak kell kimenni megnézni (bár ezt nem értettem, mert ha minden rendben a One fiókban miért nem látszik még mindig a tv előfizetés). Hétfőn ígérték délelőttre, hogy hív majd egy technikus, hogy mire jutott, ki akar-e jönni, kedd este van, de nem kerestek egyáltalán.
Őszintén szólva kicsit belefáradtam már, nincs kedvem megint hívni őket, hogy most éppen hol tarthat az ügy. Még az a szerencse, hogy az ex Digi csatornák kódolatlanok, ezért legalább az a kínálat nézhető. De arra kíváncsi leszek most mit fognak számlázni. A Digi ügyfélkapuban január másodikával már le lett zárva minden. A One-nál pedig semmi nem látszik. -
zichie
senior tag
válasz LouiS22 #3039 üzenetére
Műholdon (úgy általánosságban) szinte minden h264 vagy ritkábban hevc, kábelen (exDigin) mindenhol h264 van két kivétellel, nálam a zdf és a hangulat csatornák még mpeg2-esek. Más országok kábeles adatait is látni az oldalon, ami jó összehasonlítás alap. Pl. a lengyeleknél is olyan alacsony a bitráta, mint a magyar exDigin, de pl. a hollandoknál nem. A külföldi kábeles ca rendszerek is érdekesek összehasonlításképpen. A lengyeleknél és Svájcban is használják kábelen az elavult, feltört titkosítási rendszert, amiről korábban már volt szó.
-
AlexWolf
senior tag
Régi Digi.
Vecsés környékén nincs másnak gond? Tv úgy néz ki megy, de az internet halott pedig routeren meg beltérin minden rendben lévőnek látszik.
[ Szerkesztve ]
AW /// Az ÉLET egy olyan betegség, mely nemi úton terjed és 100%-ban halállal végződik!///War. War never changes!
-
bignor
tag
Sziasztok!
A Mindigtv prémium csomagjai eltüntek? Én csak a basic csomagot látom, ezenkívül vannnak még egyéb csomagok is a földfelszíni sugárzásban a One kínálatában?
-
zichie
senior tag
válasz Matrox1995 #3031 üzenetére
Kösz az infót, ezt az oldalt nem ismertem. Eszerint a magyar közszolgálatik is 10 Mbit/s alatt vannak nem sokkal az Eutelsat 9B-n. Én korábban néztem, talán másfél vagy két éve, és úgy emlékszem akkor még 10 Mbit/s körül voltak, igaz ez saját mérés volt és benne voltak az AC3 hangsávok is.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz djsilas #3033 üzenetére
Szia!
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. Modem áramtalanítás és visszakapcsolás után sem javul a helyzet?[ Szerkesztve ]
-
djsilas
tag
Szervusztok!
500/20-as koax netünk van. Régen mértem sebességet, de akkor jellemzően mindig 400Mbit felett volt a letöltés. Idén már routert is cseréltem, de kb. sosem megy a sebesség 400Mbit felé. Esetleg más tapasztalt hasonló "visszaesést"?[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Pro Koryak #3026 üzenetére
A vodán se jobb. Most néztem. De nekem nincs igazán bajom vele.
-
-
válasz Pro Koryak #3026 üzenetére
Az autókereskedők ezen évada SD-ből van felhúzva. Jól látszik a logón, és közben a reklámokon.
Lackooo84
Minek? Hiszen a digis rendszer amúgy is kódolatlan.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Pro Koryak
addikt
Akinél esetleg jó a Discovery HD, üljön a képátlónak megfelelő nézési távolságra
-
zichie
senior tag
válasz Matrox1995 #3021 üzenetére
Attól, hogy műholdról van elosztva, attól még nem feltétlen kellene gyengének lennie. Sajnos az Eutelsat 9B-n elég sok "elosztott" csatornát zsúfoltak össze: https://hu.kingofsat.net/tp.php?tp=2224
Erről a műholdról vannak elosztva a magyar közszolgálatik is, ahol jóval 10Mbit/s felett van a bitráta, ami csak a kép része, nincsenek benne az AC3 hangsávok.
Feedeknél én gyakran találkozom olyan műholdas stream-ekkel, ahol 20-40 Mbit/s között van a bitráta, de az egy más kategória.
Tudom, hogy lovas nemzet vagyunk, nem műholdas.[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Lehet most vajon exdigisként CI+ modult kérni szerződés módosítás nélkül?
The Truth is out there...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Dragon3000 #3008 üzenetére
Amikor megtudtad nézni milyen netcsomagokat írt ki a One oldal?
50/5 elvileg vagy dsl vagy koaxos terület lehet, van olyan Vidanet koax terület ahol a Telekom csak a legkisebb csomagot adja. -
trec12
addikt
válasz Pro Koryak #3016 üzenetére
A Discovery máshol is rosszabb. Én látok full bitrátás HFC szolgáltatót időnként ott is kissé rosszabb a képe a többitől. Amúgy szerintem az AP HD az még ramatyabb a Digin mint a Discovery. Szerintem ezeknél a forrás sem az igazi…
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Nálam sincs semmi baja.
-
Fura, nálam most reklám megy, de elég éles, nem kockásodik, az apróbetűs részek is jól olvashatóak.
-
Kb igen.
Ill. megkaptuk pár csatorna HD verzióját. pl. az AXN már HD-ban is nézhető, de a minősége nem lett sokkal jobb. Eddig 1Mbps körül volt az SD, és most a 4x több pixelt ~4Mbps bitrátával küldik. Szóval nincs benne sok köszönet.[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
-
g0dl
addikt
Ugye jól értem, hogy exdigis FTTH ügyfeleknek továbbra is a nixugribugri a javasolt, mert úgysem tudnak érdemben semmit csinálni, másrészt csak drágulást érhetsz el, és csak az biztos, hogy valamikor valami talán változni fog.
Annyival vagyunk fenyegetve, hogy a tv szolgáltatás tartalmában jelentősen korlátozódni fog ( a drágulás mellett) a használható készülékek számában, és a felhasználás módjában pl. pc-n tunerrel nézés elgáncsolása.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz kabelmania27 #3004 üzenetére
Választhatsz CA modult, de csak olyat, ami CI+ kártyát fogad! A "sima" CI modulos TV-ket lehet kukázni, vagy STB.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
geridon81
csendes tag
Sajnos nem lehet rendelni mer nincs település lista
-
Pocpet
csendes tag
válasz sirarcheer #2974 üzenetére
#exDigi
Ezek szerint emiatt nem hívnak vissza. Még a második napon telefonon át lett beszélve minden a váltással kapcsolatban, majd a véglegesítésnél mondta, hogy hiba van. Ígérete szerint visszahívnak amint elhárul a probléma. Akkor ez lehet több hét lesz. -
Dragon3000
veterán
válasz kabelmania27 #3007 üzenetére
A telekom 50/5 Mbps netet tud itt, a one kereső jelenleg ezen a címen online rendelés szünetel, múltkor a választható címek esetében mutatott csomagot is. Gondolom idővel rendbe szedik.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Dragon3000 #3006 üzenetére
Ennyire nem volt rossz a Vodafone címkereső, lehet vario csomagot ír a one oldal amely meghatározott Telekom koax és ftth területeken elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz kabelmania27 #3001 üzenetére
Nem láttam, tavaly is néztem és csak telekom és digi volt elérhető a lépcsőházban, vodafone cím kereső szerint itt egyik lépcsőházban sem volt elérhető a szolgáltatás. Az is lehet, hogy ennyire szar volt a vodafone rendszere.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz bitpork #3003 üzenetére
Létezik, ha one szolgáltatást kérsz választhatsz ca modult, de jelenleg még ex digis területen nem tudják aktiválni az új kódolt csatornákat.
-
Volt digisként még fttb van. Létezik valamilyen megoldás ftth nál hogy ne kelljen béna box? Már most 3 távigazgatónk van a tökömnek kell még egy, nem is beszélve hogy a tv smart funkcióinak a közelében sincs (tapasztalatom szerint) a szolgáltató által adott doboz. (időzítés, csatornalista szerkesztés, lokál hálós streaming miegymás).
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Dragon3000 #2980 üzenetére
Lépcsőházban van Vodafone vagy UPC feliratú doboz?
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla