Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- Blu ray írás és írási hiba
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Hm. Attól egy kissé ódzkodom, bár csak "enyge-V" volt még csak. Az éles hangok zavarni szoktak. Meg a sok mély is ami fárasztó, mint a régi Retro DJ-mnél.
Tényleg a Oneodio amit említettél az milyen karakterű?
(Gondolom a Pro 82 az inkább semleges.) -
Montesantos
senior tag
válasz
lowzor
üzenetére
FT1- és Beyer1770 van 990 volt anno.... ha megszoktad a 990 sziszegős magasait (nekem bántóan sok volt) akkor sztem ne válts. Két hete hallgatom felváltva az 1770-FT1 párost a magasa részletesebb a beyernek, Az FT1 sztem kicsit lágyabb-melegebb a mély egyértelműen jobb.
Az FT1 egyre többet van a fejemen.... azért az árért amit Dorien belinkelt röhögve megéri. -
lowzor
veterán
Az FT1-nél amúgy mennyire részletesek a magasak? Tompább a magastartomány, mint pl egy Beyernél? A DT 770/990-nel megszoktam, hogy a magasak nagyon ott vannak a szeren, és nem szeretnék azokhoz képest visszalépést.
-
Dorien
veterán
válasz
BPali83
üzenetére
+1 a FiiO FT1-re.

Ha belefér a keretbe egy refurbished FT1, akkor nem is kell másfelé nézelődni. Zártban ez egy brutál ár/érték arányú cucc. Könnyen hajtható, ráadásul balanced kábel és keménytok is jár hozzá. Egy iBasso DX170 szintű DAP vagy egy FiiO K7 szintű 4.4mm balanced kimenetes DAC/AMP erősen ajánlott hozzá...
-
Gzula[HUN]
addikt
A képen egy Cloud III-as van. ERRŐL meg van nagyba szó. Szerintem az enyhénél valamivel több emelés van benne. Én mondjuk jobban szeretem használni a "sima", a Cloud II-es gyárijához hasonlító párnákkal, az több magasat enged át.
A fent említett Revoltage 8500-as kiegyenlítettebb.
-
Van két HyperX Cloud Alpha itthon, áráért nagyon jó fejesnek tartom.
Én enyhén V-t mondanék a karakterére, de amúgy nagyon szépen skálázódik attól függően, hogy mi van előtte. Tehát meg tudja mutatni, hogy jobb erősítő hajtja, vagy jobb DAC van az erősítő előtt.
Hardveraprón is árulnak szépeket. 15k darabja.
A Cloud Alpha-nak lecsatolható a kábele, sima 3,5-es jack a fülesen is.
Nálam kétfélének különböző a kábelének a hangja, szóval azt lehet kicsit turbózni szerintem.
Még nem jutottam el odáig, hogy azt is cseréljem, meg ugye a költségek.
Nem akarok a kábelért annyit fizetni, mint amennyibe a füles került.
-
BPali83
csendes tag
Olcsó semleges zárt fejhallgatónak ott van a Revoltage HP8500 (van már MKII verziója is), picit több bassal pedig a Revoltage HP9800 MKII. Öcsémnek sikerült elcsípnem egy leárazottat (mint új), úgy csak 15000 volt. Annyiért nem volt rossz vétel, könnyebben hajtható mint a HP8500 és élvezetesebb is vele a zenehallgatás. Elméletileg csak a csomagolása volt sérült, nem voltak rajta használati nyomok. Mind a kettőhöz könnyű használható párnát találni az Ali-n.
Eredetileg én is HP9800-ra váltottam volna a HP8500-ról, de egyik barátomon keresztül hozzájutottam 50 alatt egy Fiio FT1-hez. Lassan 1 éve nyúzom napi 8 órát és még mindig hibátlanok a párnái. A flat hangzás után meg kellett szoknom az enyhe kiemelést, meg be is kellett járatódnia, de nagyon kellemes. Halkan hallgatva is beszippant a zene.
Az FT1 után a HP9800-ba belehallgatni nem volt vészes, de nem bánom, hogy a drágább fejhallgató mellett döntöttem.
Cloud Alpha nem volt még a fejemen, viszont Cloud II az igen. A HP9800 hangzása jobban tetszett annál. -
mzso
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
A Cloud Alpha is V hangzású inkább,
Enyhén vagy intenzíven inkább? A régi Superlux HD660-amra volt mondva hogy enyhe V. De én nem éreztem és teljesen jó volt.
a vezetéken van hangerő szabályzó, de cserélhető a vezetéke
Én ezt a képet néztem, de lehet, hogy hülyeséget kevertek a többihez az árukeresőn:

-
Gzula[HUN]
addikt
Nem semleges, mélyek meg a magasak valamennyit emelve vannak, de nem basshead. Nekem 60-as volt, az 4 évet bírt (annak más a driverje, de a pánt ugyanolyan). A Pro szériánál tartósabb a Monitor, de az se örök élet. Elvileg a Monitor 40-esben ugyanaz a driver van benne, mint a Pro-10-esben meg az 50-esben. Olyanjaim szintén voltak, vagy voltak nálam.
A Cloud Alpha is V hangzású inkább, szerintem egyik legjobb ár/érték arányú fejhallgató. Mikrofonja levehető, a vezetéken van hangerő szabályzó, de cserélhető a vezetéke. Alin találsz olyat, amin nincs rajta (Alpha S-hez kell kereni kanócot).
-
-
mzso
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Kb mik a tulajdonságai? Nagyjából semleges?
Olyan szívós mint aminek kinéz? Valahogy nem sok jó tapasztalatom van pántokkal meg szivacsokkal. -
lowzor
veterán
Hifigo-ról jó vétel lenne 47k-ért egy FT1?
Viszonylag kis veszteséggel el is tudnám adni szerintem, ha nem jó rám. -
mzso
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
El is írtam, Pro 70-et láttam épp az Aliexpressen. A Pro-82 az nekem már húzós kategória.
-
mzso
veterán
Manapság mi ajánlott olcsó kategóriában ami zárt, semleges hangzású, max kis mélykiemeléssel.
Pl. a Takstar Pro 80 milyen? Ajánlottak manapság a Takstar-ok? -
Zoliee
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Oké tudom, különbözőek vagyunk, meg stb, de az hogy 24/7- ben megy ez az RGB világítás, és a természetes fény ördögtől való, uhhhh...
15 évig dolgoztam egy olyan több 100 nm-es gépteremben, ahol kizárólag neon világítás volt. Az ablakok totál lefóliázva, se ki se be nem lehetett látni. Rossz emlékek a világítás/fény szempontjából.On: a Sennheiser HD800S fejhallgatómra vettem egy ilyen párnát: [link]
Kb 5 másodperc alatt kiderült, hogy nem kellett volna, rossz döntés volt. Mindent agyoncsap, amit szerettem ebben a fejhallgatóban. Küldöm is vissza.
Szóval nem ajánlanám senkinek a megvételét. -
coolpet
senior tag
Sziasztok!0
PC játékoz szeretnék vezetékes fejhallgatót mikrofonnal, ár <15K
Minőségben a mikrofon fontos, a füles meg legyen hangos.Most egy Sony WH-CH700N-t használok BT-on, de igy a hangerő és hangminőség annyira lecsökken, hogy nem lehet hallgatózni lopakodós játékokban. Ha kábelre dugom, akkor 3x hangosabb.
Az is megfelelő lenne, ha tudnátok ajánlani valami jó minőségü asztali talpas mikrofont kb 10K alatt, és akkor megvagyok.
Mikrofon topicot nem találtam.Ez amit keresek az a bemész egy sztekboltba és kb bármit leemelsz a polcról. Csak a Hama, Spirit of Gamer meg hasonlók minőségét ismerem.
Köszi!
-
emiki6
veterán
2025 júli

2026 április

(A billzet alatti bak csak ergonómiai alátámasztás játékhoz.
) -
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
Nekem etalon. Van részletesebb, precizebb sokarmatúrásom, de olyan zeneien élvezhetően tálal, hogy... De mindig ott az anatómia meg a forrás szinergia, kinek milyen in-ear válik be, a hallójárat egyedisége miatt teljesen egyéni élményt adnak, ebben a fejhallgatók univerzálisabbak. És ja, sok a hamis.
Kábel is van, DC Elite-el a kettes kiváló, de a saját BT vevőjével (meg kéne lepődjek? :) ) olyan a szinergia, amihez képest az RU9 is gyengécske. Pedig szimpla dual AKM DAC, semmi ROHM, semmi cső, csak célra reszelt kimagaslóan jó implementáció. Néha ilyen is kell.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
Hát ja. A füleseimben a két Xelento generáció meg a G7 trióval eleve 3 darab 4 számjegyű $-os szettel meg egy DIY planarral elégedtem meg végül, pont azért, mert mindnek megvan a maga önmagában fantasztikus, egymástól kissé eltérő tálalása, hangulata. Amit nem is lehet egybefoglalni, mert önmagában egymást kizáró dolgokat oldanak meg, amik egy-egy stílussal fenomenálisan harmonizálnak. Tudnám azt mondani, hogy a Xelento2 önmagában teljes, mindent jól csinál, de hiányozna a többi néha-néha. Akkor is, ha néha hónapokig nem veszem elő, csak az egyiket.
A DIY léggitárhoz meg mehet az exceltábla az alkatrészekkel:
Air guitar bodies
Air guitar pick guards
Air guitar strings
Air guitar tuning keys
Air guitar bridges
Air guitar nutsFestés, hangolás, meg állvany, rabbit hole.
-
Wolfskin
őstag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Azt nem érdemes venni, csinálni kell egyet
Nem sokat hallgattam fülest, régen volt egy DT990-em, ma is megvan valahol, kéne egy új kábel rá, aztán vagy 10 éve vettem egy HD600-t, de azóta is alig vettem elő . Világ életemben szobahifire gyúrtam, és gyúrok a mai napig. Vettem ugyan egy sony wi100-t de csak utazni, meg telefonálni. Aztán vettem egy tri i3 mk3-t, met mindenki az iem-ekről beszélt, ki kellett próbálénom, és az annyira megtetszett, hogy elkezdtem hallgatni. Este is, lefekvéshez is, csak hogy halljak a hangját. Aztán beindult a Hammán Akkómán ciklus, gondoltam kipróbálok valami jobb planárt, hátha. És megrendeltem ezt a kettőt. A többit tudod. -
Wolfskin
őstag
Megjött a két füles, Ananda Nano és Ananda Edition XV.
első benyomás (Fiio q15, cayin ru7, DD ddHiFi TC19CC, stock kábel + XINHS G21 )Nano: „fú, ez nagyon magasba húz... a női ének elég forszírozott, nem sziszeg, de nagyon hangsúlyos”. Nagyon részletes, nagyon pontos, a basszus is nagyon megfogott, mély és precíz.
Aztán tovább hallgatva,. csupa izgalom, csupa finom részlet, légies könnyedség, kicsit eltávolítja a zenét, nem belevon, hanem megfigyelésre, felfedezése sarkall,
Edition XV: „ez nagyon basszus hangsúlyos, diszkós, ennek semmi magasa”. Aztán amikor megszokja az ember, nagyon nyugodt, andalító, sokéig hallgatható. a női énekhang belesimul a zene többi részében. a mélye teltebb, de nem olyan mély, nem olyan energikus és nem olyan kontrollált . olyan mint egy HD 600 csak jobb a mélye, és annál dinamikusabb. bevon a zenébe, azt mondja felejtse el mindent, lazíts
A nano első hallgatásra sokkal inkább "aztak.rva", az XV "lakva ismerszik meg". Mint egy bombanő meg egy jó feleség.
Cesária Évora jubileumi albumnál a ritmushangszerek pontossága lenyűgöző a nanon. Itt az egyéni teljesítményeken (énekes, zenészek, hangszerek) van a fókusz, a Dire Straust Fade to black atmoszférája viszont kissé hűvös ezen, ott az XV az, ami magával ragad. Az XV-nél a teljes képen van a fókusz, a részletek elnagyolásával.
És akkor… Pink Floyd - Time.
Nano: az óráknak szinte láttam a fogaskerekeit, a dobok holografikusan pontos helyeken szóltak, nem is figyeltem eddig, hogy ilyen élvezetes dobjáték van az elején, a dobokon a bőr maximálisan kifeszítve, döbbenet élmény, én még így nem hallottam zenét szólni, sose volt ennyire részletgazdag, analitikus cuccom, mindig azt hittem, azt hitem az valami negatív dolog, musik killer..
Aztán ugyanaz XV-n: sokkal jobban emlékeztet a régi élményre, amikor kazettáról hallgattam walkmanon. A dobokon a bőr sokkal lazább, ez is mélyre megy, de kicsit elkentebb, ugyanakkor testesebb a basszusa. Viszont a gitár, az félelmetes. az elején, amikor csak építkezik ennek volt egy magával ragadó monumentalitása, am a másikban (nano) nem volt meg. A nanoban sokkal inkább csak simán gitár volt, ebben végig benne volt libabőr, és amikor elkezdődött a gitárszóló… automatikus léggitár és szinte könnyek gyűltek a szemebe. (majdnem, na)Közben megoldódott a kábel, összeraktam egy adaptert a 2 opines szimmetrikus kábelekhez, így azokkal is meghallgattam őket, jöhet az r2r is A Fiio Q15 utána a Cayin RU-7 sem változtatott sokat különbség. Ez a Time szóló 3:20-nál aktuális referencia lett libabőrre. (természetesen, a legdurvább a HD600-on volt, a Morgan Jones OTL erősítőn és BKercsó Moment dac-on keresztül. Sajnos az planárra nem igazán jó...)
Most itt ülök, és azon agyalok, melyik ujjam harapjam meg. A nano akusztikus zenéken, félelmetesen magával ragadó. A magasa nagyon világos, levegős, nekem sehol nem bántó. Sajnos bizonyos zenéken hiányzik a teste, a vastagsága, monumentalitása, karcsú lesz, hűvös, távolságtartó. Az XV az akusztikus zenéken olyan, mint egy dinamikus, egy kicsit részletezőbb, mélyebbre menő HD600. A testet és hömpölygő érzelmeket viszont a két planár közül az XV adja vissza.
Most dönteni kellene, hogy milyen zenéket fogok hallgatni és milyen céllal a jövőben. Vagy visszaadom mindkettőt és benevezek egy Arya Organicra… most 203 +áfa…
Állítólag egyesíti a kettő erényeit... Hm
-
osonte
őstag
válasz
emiki6
üzenetére
És mi lett az eredmény, él a béka vagy döglött?

Amúgy vicces a békás dolog, de tényleg nagyon sokfajta lehet ott a béka és most ha mindent beleszámolok a közel 1 milliós rendszerem sem tudja azon a szinten visszaadni a békát, mint a 30 milliós hangfalak. Nálam nem döglött a béka, de nincs is élete teljében, valahol félúton van. -
osonte
őstag
válasz
bitrograde
üzenetére
Akkor nem tudom, lehet mindened olyan, amihez nem illik az az erősítő. Pedig jó dolgaid vannak, nem azon múlik, mert Te is jól és szépen tudod hajtani őket a saját rendszereddel.
-
osonte
őstag
válasz
bitrograde
üzenetére
Itt teljesen más volt, mint amit írsz. Minden rendben volt vele, nagyon természetes volt. Három dolog változhatott. Egyszer a szoba kifejezetten a hangfalakhoz lett tervezve, nem tudom a Kodály Központban mennyire sikerült "rendbetenni" a helységet akusztikailag. A hangfalat folyamatosan fejlesztik, szerintem már amióta én 2023-ban hallottam, azóta kb 8x változtattak rajta. Illetve akkor még az AKM-es DAC-ja volt a Csabinak, amit akkor tervezett újraépíteni ESS-re, ami lehet teljesen más karakter lett. Ilyenekre gondolok, de bármi lehet és elhiszem Neked amit írsz.
-
bitrograde
senior tag
válasz
osonte
üzenetére
Hallottam ezt a páros a Kodály Központ próbatermében egy kiállítás alkalmával. Meglehetősen meggyőző volt. Bár a Resonátor elektronikái (erősítőkről beszélek most) nálam a nappaliban mindig is túl keménynek, hidegnek és technicistának tűntek. A béka csak úgy rángott az elektródák végén.
-
osonte
őstag
válasz
bitrograde
üzenetére
-
osonte
őstag
válasz
emiki6
üzenetére
Ennek a számnak az a története, hogy itt sokan összejöttünk, tesztelés és üzleti céllal. Baján volt egy üzletben demó szoba, aki gyártotta az akkor 30 milliós elektrosztatikus hangfalakat és én összehoztam valakivel, aki meg pécsi volt és elektronikákat gyártott DAC/AMP és minden, ott a DAC önmagában nettó millió felett volt, de hozott bazi nagy erősítőt is stb...A teszt végefelé került elő ez a bakelit, ami állítólag már agyon volt hallgatva, ami nekem nem tűnt fel, mert annyira jó volt a rendszer. A lényeg az volt, hogy 3:16 után ha a béka él, mintha ott lenne, akkor rohadt jó a rendszer, ha élettelen a béka vagy nem felismerhető, hogy az ott egy béka, akkor hát nem annyira jó a rendszer. A teszten olyan volt (elektrosztatikus hangfalakon), mintha tényleg ott lett volna a béka, realisztikus volt. Utána hazamentem FiiO K7 + Hifiman Edition XS, na az annyira gyenge volt, hogy az a béka döglött volt... Ez a teljes sztorija.
Amúgy az elektrosztatikus rendszeren több felkavaró effekt kihallatszott, amit most se hallok igazából, mondhatni az egész szám egy kicsit "polgárpukkasztó" volt, azért is lett elővéve a bakelit lemez.
-
emiki6
veterán
Előkerült ez a szám és gondoltam megkérdezem még ki ajánlotta, aztán eszembe jutott, hogy valaki beírta, hogy felrobban benne a villanykörte és valóban!
Onnan már visszakereshető, hogy osonte volt az elkövető (és már 3 éve!). Érdekes szám amúgy. Valóban full káosz a felvétel és a szerkesztés, de jó kis tere van azért, jó hangzási élmény. 1:20-nál van a jumpscare.
-Működik amúgy a placebo. Mióta a fejestalin felértékeltem a cuccom, azóta jobban tetszik.

-
Remus389
nagyúr
Én a találkozón a Focal MG-vel és Meze 109 pro-val kezdtem Auralic Taurus MKII + Soekris dac1541 rendszeren. Nekem mérsékelten tetszettek csak ezek a fejhallgatók, szerintem kicsit mélyhangsúlyosak voltak, de a mélyeik nem voltak számomra meggyőzőek, puhák voltak. Ha az enyémek lennének én ezen egy-egy ezüst kábellel segítenék, kevesebb mély, több részlet (a mélyekben is) és ezáltal javulnának, kábé ugyanezt csináltam az AKG-mel is.
Kiváncsi voltam a Hifiman-ekre. Az Arya hátrébb helyezi a vokált, de ezt leszámítva szerintem nincs köztük olyan túl nagy különbség, valóban a drágább modellek picivel jobban szólnak, de ha megszokod akkor szinte ugyanolyanok. Olyanok mint az iPhone modellek, picivel jobb a legújabb, de akinek a tavalyi-tavalyelőtti van olyan nagyon nincs lemaradva. Koherensen, egyben adják oda a zenét, szemben az AKG-m diffúzabb, szeparáltabb prenezentációjával. Nekem őszintén utóbbi tetszik, de ez szerintem ízlés dolga.
Még a Meze Empyrean-t hallgattam meg, még régebben hallottam, most is ugyanolyan volt, nagyon luxus, kellemes akar lenni (valójában az is), de nem profi fejhallgató.
Erősítőkből Auralic Taurus MKII + Soekris dac1541 tetszett nekem a legjobban, de az AUDIO-GD rendszert is nagyon jónak éreztem.
-
mcs
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Nekem sincs nagy fejem, és a Meze 99 Neo nagyon kényelmes számomra. Ha szereted a basszusban bőséges, meleg tónusú hangzást, akkor bátran ajánlom! Ráadásul kb. nem is létezik olyan eszköz, amivel halkan szólna. Meg merem kockáztatni, hogy az egyik legkönnyebben hajtható fejes.

A ruhához verődő kábel és kézzel bökdösött felső ,,glória" zaját könnyen fel tudja venni, de ezeken az apróságokon kívül nincs komoly szerkezeti hibája. -
Montesantos
senior tag
Köszönöm nLalinak a szervezést és mindenkinek a remek hangulatú fejhallgató találkozót! Életemben még nem hallgattam ennyi különböző gyártótól fejhallgatót
-
emiki6
veterán
Fejestali tanulságok röviden:
- Kuvajó rendszerem van.
- Nem az arya a szar, általában ha éles a zene, akkor a felvétel a hibás
- A HE1000 stealth és SE nem egetrengetően jobbak, mint az arya, a karakterük más elsősorban, az Arya V-bb karakter, a hezrek kevésbé. Minőségileg nem volt időm összevetni őket, ahhoz lehet hallgatnom kellene a he1000-et egy darabig, hogy ráérezzek.
- Tök mindegy mit teszek az arya elé, semmi nem fogja elvenni az élét. (Nem szabad olyan számokat hallgatni amikkel ez gondot okoz).
- A zárt fejeseket jobb nem erőltetni, ha nem muszáj.
A HD 540 reference gold tényleg nagyon jó, meglepett! Nem gondolnám, hogy dinamikus fejes! Meglepett a Verum is, áráért nagyon jó hang!A Focal Clear Mg egy nagyon szép fejhallgató, ami a hifimanestől lényegesen eltérő hangzást képvisel és ebben a megközelítésben kiváló hangot hoz, kiemelkedő élmény volt hallani. Az árát nem minősítem, az Arya mellett nehéz boldogulni.

Az R2R sem feltétlen váltja meg a világot, kicsit visszább veszek az idealizálásából.
A DAC-okról és AMP-okról majd a másik topicban.
-
Az kiderült számomra, hogy az arya egy magas minőségi szintet képvisel és ha fejleszteni szeretnék, akkor DAC v AMP vonalon kellene továbbmennem.
Viszont az is kiderült, hogy a TEAC + Singxer rendszerem az árához képest olyan jó minőségi szintet hoz, hogy ezt érdemben meghaladni nagyon drága lenne.
Most már tudom, hogy nem valószínű, hogy találok bármilyen megfizethető csodaeszközt, ami nagy áttörést hozna és képes lenne a rendszeremet nagyságrendileg jobbá tenni.Úgy tűnik leszedtem az összes "low hanging fruit"-ot, mostmár csak nagyon drágán vannak kisebb hangolások. A találkozó pont a megelégedéshez vitt közelebb és nem a sóvárgáshoz.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Nekem volt régi HD650, az egy jóval sötétebb hang volt, mint a mai HD650 / 6XX-ek. Na azt sosem hallottam jól meghajtva anno, pedig volt benne potenciál... Nagymama süppedős plüssfotele este a fűtött szobában, öledben meg egy tálca meleg almáspite.

-
-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
De jó dolgunk van, alsó polcos HD650
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
fehér_ember
üzenetére
Nekem a Focal-od meg a Meze Empyrean vitt mindent. Dobogóra még a Meze 109 fért fel nálam. Persze tetszett egy csomó fejes, meg törekedtem arra is, hogy ami múltkor nem tesztett, annak legyen más forrása. Azzal jellemzően javulást is értem el.
Alsó polcon kellemes csalódás volt az 560S, meg a Sony 7506. Meg bala6120 legújabb HD650-ese. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi különbség lehet két (más évjáratban és/vagy máshol gyártott) HD650 között.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Zoliee
üzenetére
Az HE1000 Stealth jobb részletességben a Focalnál. Nekem az csak egy árnyalatnyit volt világosabb mint amihez hozzászoktam. De amúgy kiváló fejes.
Más:
Múltkor amúgy a fejestalin a laptopomról minden kicsit világosabb volt, mint otthon az asztali gépemről. Ezért pl. jó lenne ilyen alkalmakra (is) egy holo audio red, mert az pl. telefon tidal párosról is rendben van.
Most elhoztam minden kábelt, hosszabbítót amin otthon is keresztülmegy az áram az asztali gépig ... hátha az is javít.
Amúgy bőrönd 23kg hátitáska 13kg. -
Zoliee
őstag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Nagyon kíváncsivá tettél. Főleg úgy, hogy megváltál a korábbi HE1000 fejesedtől.
Na majd jól megfülelem ma, ráadásul saját cuccon is.
Igaz csak "minimálban", de viszek egy laptop/dac/amp láncot a 2db fejhallgatóm mellett. -
fehér_ember
addikt
Áthozom Zoliee kérdésére ide a választ:
Az elejére mondjuk már válaszoltam.
Valóban nem volt még Focal fejesem, de mivel az őszi AudioExpón tetszett már a Bathys Mg is ezért úgy gondoltam a Clear Mg-vel nem lőhetek annyira mellé.
Járattam az elmúlt két napban elég sokat. Az első nap az isotek bejáratós lemez szubos fájljával (tudom nem azzal kellene de én csakazértis ezt is használom) a következő napon pedig a szub nélküli ~30 percessel.
Folyamatosan finomodott a hangzás és jött meg a részletgazdagság is.
Lehet hogy még nincs teljesen kész de már így is rendben van.
Azt hiszem kijelenthetem hogy ez most számomra legyőzte az anandámat, szóval ha nem esek valami hűdenagy szerelembe a holnapi fejestalin valamelyik jobb fejessel (mert lesznek ám szép számmal jobbak) akkor Focalos lettem.
Ezidáig nem értettem mikor a hifimanéknál arról beszélt a fejlesztő hogy azért van próbálkozás dinamikus és planár hibridek létrehozására hogy jobb legyen a dinamika. Én ezidáig azt hittem hogy az anandám mindent egész jól csinál. Most a Clear Mg után már értem/érzem hogy az anandám bizony nyugisabban zenélget mint a Focal, nincs benne akkora dinamika, nem olyan dögös, nincs akkora bugi ...
Nem nagy a különbség, de ami van az is számít, ráadást a Focal a hangerő növelésre sokkal jobban reagál, igazából bármelyik eddigi fejesemhez képest.
Ha a Focal Clear Mg-t hallgatom akkor olyan mintha nem is hangerőszabályzó lenne a fejeserősítőmön, hanem egy távolságszabályzó. Olyan mintha egyre közelebb és közelebb kerülnék az előadókhoz és amiatt mindent egyre jobban és jobban hallanék amellett, hogy persze hangosabban is. Úgy gondolom, ennek így kellene működnie, de eddig soha semminél nem tűnt fel (vannak fejesek amik csak hangosabbak lesznek de ugyanúgy távolságtartók maradnak, vannak amik csak ordítani kezdenek/szétesik a hangkép ... stb.)
Alacsonyabb hangerőn ez is kicsit távolságtartóbb, kicsit nyugisabb, kellemes zenehallgatást nyújt, de ha emelek a hangerőn akkor odavisz akár teljesen testközelbe az eseményhez, és olyankor mindent kiválóan hallasz, belecsöppentél a buli kellős közepébe, ott élvezed legközelebbről a kiváló előadást. És ez jó, ez nagyon jó.
Igaz, hogy még csak keveset hasonlítgattam az anandával, de ez a dinamika dolog számomra már egyértelmű és eddig különösebben semmi zenei hátrány nem tűnt fel.
Persze lehet hogy kisebb a tér (de én ezt a fejeses meg füleses teret amúgy sem tartom számon) illetve lehet hogy az ananda még kényelmesebb de a Focal is megfelelő számomra. -
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Aprón van egy Classics 45-ért, de nem postáz az illető, szóval az kilőve.
Fejhallgatót nem nagyon vennék használtan, mert higiéniai termék.
A balanced kábel mondjuk jó lenne, mert a DAC-om fogadni tudná. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
lowzor
üzenetére
Már rég volt rajtam a Neo, de ott nem volt olyan problémám, mint az FT1-nél. Viszont én inkább egy jobb állapotú Classic felé terelnélek. Egy részről ahhoz elvileg adnak gyárilag balanced kábelt is emlékeztem szerint, meg a Neo kagylójának oldala olyan minőség érzetet ad, mintha egy tejfölös dobozt fogdosnál. Iszonyat kiábrándító.
-
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
-
osonte
őstag
válasz
Phobion
üzenetére
Egy rakat ilyenen túl vagyok, mindenhol azt írták, hogy nem kapom vissza a pénzem, nincs igazam, ÁSZF-re hivatkoztak (ami általában hemzseg a hibáktól). Amikor elküldtem a hatályos jogszabályokat és beígértem, hogy mindenhol felnyomom őket, mert az ÁSZF, amire hivatkoznak az nem egyezik Magyarország hatályos jogszabályaival, vajon melyik lesz erősebb a bíróságon? Mindenki arra alapoz, hogy bármit beleírhat az ÁSZF-be, mert a fogyaszó úgy is hülye és nem olvassa el amire hivatkoznak, szerinted az eredeti jogszabályban ez van írva, amit a képen linkeltél? [kép] [törvény] , Szerinted szerepel az eredeti és hivatalos jogszabályban egyszer is a két szó közül bármelyik: "gyári" , "állapot". Ahogyan a fejhallgató szó sem szerepel benne. Ráadásul még az EU-s jogszabály is köti őket, ami alapján még a fülhallgató visszaküldése sem visszautasítható. Küldd át privátban az oldalukat, találok még hibát az ÁSZF-ben, amit ha bejelentesz azonnal többszázezer Ft-os büntetést kapnak, erre szoktam írni az adott vállalkozásnak és a vezetőnek/tulajdonosnak!, hogy megéri nekik? Elég durva leveleket szoktam küldeni, de jogos jogi háttérre hivatkozva, eddig mindenki fizetett, 100%-ban én nyertem, nem az volt a kérdés hogy ki tudom -e őket csinálni, hanem hogy mennyire gyorsan. Ebben nemzetközi cégek is voltak, azok is elbuktak, mert mindenkinek van gyenge pontja (akár PayPal, Telekom stb). Eddigi rekordom, amikor a levelem elküldése után 9 perc múlva csippant a telefonon a pénzem.
Amennyiben tudsz keményen fellépni, akkor nyert ügy, de ha kicsit is félelem van a soraidban, akkor már veszítettél. Szóval privátban írhatsz és segítek, de tényleg csak akkor van értelme, ha nincs finomkodás.
-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Phobion
üzenetére
"Álláspontunk szerint a termék esetében az indokolás nélküli elállási jog gyakorlása nem tagadható meg."
+
"Javasoljuk, hogy az általunk leírtakra hívd fel a vállalkozás figyelmét írásban, ám, ha nem sikerül közös nevezőre jutnotok, akkor a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testület alternatív vitarendezési eljárását tanácsoljuk megindítani, valamint azzal párhuzamosan az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóságnál, azaz a megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi főosztályán is célszerű bejelentést tenni!" [link]"(…) a fejhallgatók esetében nincs közvetlen kapcsolat a testnedvekkel, ezért ezeknél a termékeknél a vásárlót megilleti a 14 napos elállási jog. Fontos tudni, hogy a visszaküldött terméknek nem kell érintetlennek lennie: a fogyasztó kipróbálhatja, és ha emiatt értékcsökkent lesz (például karcos vagy hiányos a csomagolás), a webáruház a vételárból arányosan levonást tehet. A teljes összeget csak akkor köteles visszafizetni, ha a termék sértetlenül érkezik vissza." [link]
Tehát:
1. leírod nekik, mi a jogszabály
2. békéltető testület + kormányhivatalPersze csak ha van kedved. Nem nekik van igazuk.
-
Phobion
addikt
Sziasztok
Ezt jó ha tudjátok:
Audioforumnál nincs elállási lehetőség fejhallgatóra.Tudok ezügyben valamit tenni vagy másik topikban kérjek tanácsot vagy ez ennyi volt?

#122146 - és hogyan lehet ezen segíteni?
-
Dorien
veterán
válasz
Phobion
üzenetére
Tegyél egy próbát majd a FiiO FT1-gyel.
Ennek kicsit más kialakítású a fejpántja, szélesebb az egész. Az én egész csúcsos fejbúbom is tök jól tolerálja, pedig én aztán az összes fix fejpántos fejhallgatómra szoktam tenni valami puha gyapjú fejpántvédőt.Az vagyok ott középen, kék pólóban.
-
válasz
Phobion
üzenetére
Sajnálom. Szörnyű, amikor lenne egy fejes ami jól néz ki és a hangja is tetszik, de kényelmetlen.
Kiszolgáltatott helyzetben vagyunk. Nincs más választás, sajnos több fejest kell otthon tartani.
Fejhallgatós találkozón van lehetőség próbálgatni. Hátha olyan tetszik meg, ami eddig a radaron se volt.
-
Phobion
addikt
válasz
nLali
üzenetére
Végül fel se kellett hívni őket, mert tegnap hozta a futár.
Nagyon szép, nagyon prémium de sajnos a hülye fejem tetejét nyomja a fejpánt, bárhogy állítom.
Pedig írják, hogy memóriahabos. Nagyon fura, hogy a beyernél semmi ilyet nem érzek.
Úgyhogy sajnos megy vissza, pedig nagyon tetszik amúgy. 😔
-
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Nem, alapvetően nekem kell (bár gyerekek is hallgatnak zenét), van külön mikrofon.
-
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
nice, de ez akkor is csak tartalék lenne...
Játék miatt kettő van képben erősen, árban sokallom, de ehh...
Audio-Technica ATH-AVC500: zenére való, de játékra is jókat írnak róla
Audio-Technica ATH-GL3? játékra való, van mikrofon, fiam szeretné ezt, zenére is jókat írnak erről is...
Ezekről van vélemény, tapasztalat?
El tudom engedni a studiós vonalat, főleg ha ezt még meg tudom menteni. -
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Tépegessd le róla a maradékot is, és rakj rá egy cipzáras fejpántot.
-
Sziasztok!
A szeretett Audio-Technika ATH-M20x füles pántja megadta magát. Kb. 3-4 éves, párnacsere már volt, szépen szól most is, de a pánt feladta. Keresek valamit, ami pótolná...
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? itthon, PC előtt
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? zene (YT főleg, de van pár jobb minőségű és spotify is), film, játék... mindenre is
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 30k alatt jó lenne
4.) Új vagy használt? új első sorban
5.) Circumaural vagy supraaural? circum
6.) Zárt vagy nyitott? zárt, félig zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Beyerdinamic DT160 is volt előtte, azzal és a mostanival is elégedett vagyok, talán a beyer kicsit "melegebb" volt hangzásban. Kiegyensúlyozott, a csörgős magasat nem szeretem, közép legyen jó, nem kell extra sok mély.
8.) Honnan vásárolnál? webshop, itthon lehetőleg
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? USB-s creative sound blaster xfi HD asszem a neve... nem új, de jó.Amiket néztem:
Audio-Technica ATH-M20x - a jelenlegi, 22k, de lehet, hogy picit feljebb lépnék, ha van értelme, pl az ATH-M30x 29k. Értékeléseit olvasva a negatívumai kb. ugyan azok, mint a 20x-nek (hosszú, merev kábel, fejpánt kialakítás miatt idővel megkopik, eltörik. A párna max 2 év).Audio-Technica ATH-AVC500: 36k, kicsit határeset lélektanilag, de tetszetős.
AKG K240 Studio: 27k
AKG K240 MK II: 29kbeyerdynamic DT 270 PRO: 40k, de nah...
Audio-Technica ATH-M40x: ez is kimaradt majdnem, igaz közel 50k, de nagyon jókat írnak róla...
Sennheiser HD 200 PRO: 26k, kinézetre semmi extra... nem néztem utána.
Más márkákat sem vetek el, ha jók, csak nem ismerek ilyesmiket
Köszönöm a javaslatokat
-
válasz
antitest
üzenetére
Mennyi fejes van Nálad ? Én az FT1- et nem is tudnám kölcsönbe elküldeni, mert este/éjszaka csak ez mehet, éleshallású nyugdíjasok a társasházban a szomszédban. A front 40kilós dobozokra már mondták hogy ez volt az utolsó figyelmeztetés, nem akarnának feljelenteni, de megteszik, ha ismét nem hallják a tévét miattam, pedig nem is szeretem a nagy hangerőt, csak szolidan szokott menni.
-
Zoliee
őstag
válasz
antitest
üzenetére
Ez egy jó ajánlás lehet, legalábbis méretben.
Hangban viszont passz, mert pár éve a muzix-nál meghallgattam volna ezt: [link] de annyira el volt/van méretezve a fejpántja, hogy legnagyobbra állítva is kicsi volt a fejemre.
Szóval a Sendy Audio fejhallgatói méretben jók lehetnek (ugyanazt a fejpántot használják a legtöbb fejesüknél), illetve a Muzix-nál ki is tudod próbálni őket. -
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Na, ez nem jó hír.
-
-
válasz
lowzor
üzenetére
Teljesen összecsukva pont jó a tesómra, neki kicsi feje van, nekem óriás kocka, rám meg kb 80%- ra kihúzva kényelmes.
Tegnap voltam fogdokinál, a planár röntgenhez a legtágabbra kellett széthúzni a fejtámlát, azt mondta a dokinő hogy ez még sosem fordult elő. Pedig nem hájfejem van, nem vagyok kövér, csak a koponyám nagy.
A Cloud-2 a legnagyobbra kinyitva már kissé szűkös rám. -
válasz
gretzky77
üzenetére
5 hónaposTöbb mint fél éves vásárlás (fotón a dátum, véletlen egy linkelt fotó dátumát néztem), még nem látom hogy koszolódna, pedig a takarítás nem erősségem, van por, bár néha lefürdök
, hogy a fülem környéke is tiszta legyen. -
válasz
Dorien
üzenetére
Köszi ! Ez engem is megnyugtatott hogy az árához képest elég jó az FT1. Drágábbat/nyitottat nem hallottam, biztosan jobb.
Engem ez is elvarázsol, még a gyári aszinkron kábellel is, Onyx2- őn nincs balanced out, illetve van, de csak hangfalakra.
A filléres kínai DACal meg azért tetszik mert jobb a középsáv, szerintem, bár más fül ezt lehet nem így véleményezné. -
Dorien
veterán
válasz
gretzky77
üzenetére
Most még nagyon élvezem, de majd a hétvégén összevetem a Quad ERA-1 fejessel.

Amúgy jól meghajtva, asztali rendszerről nagyon hasonló a Denon D5200-hoz. A chAMP talán egy kicsit még jobban is passzol hozzá, mint a melegebb hangú Topping A30 Pro. Kész röhej, hogy ez a fejes milyen árakon megy újonnan.
Csak a dobhártyámat féltem, mert a zárt kialakítás jóval nagyobb terhelést jelent neki. Pedig a chAMP potmétere a 10 órás állást sem éri el és tök hangos így is - érzékeny egy cucc. De ha visszatér miatta a fülzúgás, akkor akármilyen jó hangja van, mennie kell...
Egyébként itt szokott lenni néha refurbished FiiO FT1 ingyen EU szállítással: [link] [link]
(Most épp nincs, de érdemes néha csekkolni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% PNY GeForce RTX 5070 EPIC-X RGB OC 12GB GDDR7 192bit (VCG507012TFXXPB1-O) Videokártya
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- LENOVO Thinkpad 65W USB Type-C adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A HP8500asom még mindig kifogástalanul működik 5 év után egyébként. Nem tettem le teljesen. Futópadon meg fűkaszálás közben azt használom.

Mert azon is gondolkodtam.