Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyomtató topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Tyrel
üzenetére
Vagy csináltatsz, vagy gugilizol.
Ilyenek jöttek szembe: 1. 2. 3. (fáradt vagyok, nem biztos, hogy totál olyat találtam, ami neked is jó, csak példa) Egyiknél azt írja, hogy egyéni kívánsághoz fel kell őket keresni. Ekkor jutott eszembe, hogy pár napja/hete valamelyik fórumtársunk említette, hogy Openheart kábelt is egyéni összeállításban kért (talán Meze99-hez). Én lehet tennék náluk egy próbát, mert az vsz. még olcsóbb is lenne, mint amiket linkeltem. -
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Talán nem a legjobb helyen vagyok, de FiiO FT1 fejhallgatóhoz lenne szükségem egy kb. fél méteres, 2.5mm Balanced kábelre (másik vége nyilván dual 3.5mm, az 1 gyűrűs fajtából)...
Nem találok ilyet sehol sem... Alapból ezzel a csaltakozó kiosztással alig-alig vannak, és azok is mind túl hosszúak. Gyárt itt valaki ilyesmit?
Nyakamban lógó Qudelix 5K-hoz kéne, és pont az lenne a lényeg hogy ne legyek még körbetekerve két méter kábellel, ami csak beakad mindenbe...
-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Dorien
üzenetére
Ki tudja, milyen lehet eredetiben... Ami olyan erős hatást vált ki, hogy az őrzésével megbízott személy sem bír magával, és összefirkálja, az valamit tud
Aura* reloaded: az eredeti műalkotások megtekintése csökkenti a kortizolszintet
*Az aura itt nem a természetfeletti jelenségre utal, hanem Walter Benjamin aura-fogalmára.
+
Részlet, ami érvényes lehet a valóságot átszínező fejhallgatók és egyéb eszközök világára is (kiemelések tőlem):Míg azonban a valódi mű a rendesen hamisításnak bélyegzett manuális reprodukcióval szemben megőrzi teljes autoritását, addig a technikai reprodukcióval más a helyzet. Ennek kettős oka van. Először is a technikai reprodukció önállóbbnak bizonyul az eredeti művel szemben, mint a manuális. A fénykép esetében például kiemelheti az eredeti kép olyan aspektusait, amelyek csak a beállítható és szemszögét önkényesen megválasztó lencse számára hozzáférhetők, az emberi szem számára azonban nem. Vagy bizonyos eljárások segítségével – mint a nagyítás vagy a lassítás – olyan képeket képes rögzíteni, amelyek a természetes optika előtt rejtve maradnak. Ez tehát az egyik ok. A másik az, hogy a technikai reprodukció az eredeti alkotás leképezését olyan helyzetekbe hozhatja, amelyek magával az eredetivel sem érhetők el. Mindenekelőtt lehetőséget nyújt arra, hogy elébe menjen a befogadónak, történjék ez akár fénykép, akár hanglemez formájában. A katedrális elhagyja helyét, hogy egy műbarát dolgozószobájában leljen befogadásra. A koncertteremben vagy a szabad ég alatt előadott kórusmű a szobában ülve meghallgatható.
Habár azok a körülmények, amelyek közé a műalkotás technikai reprodukciójának terméke kerülhet, amúgy nem veszélyeztetik a mű megmaradását, mindenesetre megfosztják Itt és Most-jától. Jóllehet ez nemcsak a műalkotásra érvényes, hanem például a filmen a néző előtt elsuhanó tájra is, a művészet tárgyán végbemenő folyamat révén egy olyan rendkívül érzékeny magot érint, amely a természeti tárgynál sohasem ilyen sebezhető. Ez a mag a valódiság. Egy dolog valódisága mindannak a foglalata, ami eredetétől fogva áthagyományozható benne, anyagi tartósságától történeti tanúságáig. Minthogy az utóbbi az előbbin alapul, a reprodukcióban, ahol az előbbi elsikkad, meginog az utóbbi, a dolog történeti tanúságtétele is. Persze csak ez; ám ami ilymódon ingadozni kezd, az nem más, mint a dolog autoritása.Ami itt hiányzik, az aura fogalmában foglalható össze. Kimondhatjuk, hogy ami a műalkotás technikai reprodukálhatóságának korában szertefoszlik, az a mű aurája. A folyamat szimptomatikus; jelentősége messze túlmutat a művészet területén. Általánosan úgy fogalmazhatunk, hogy a reprodukciós technika kivonja a reprodukáltat a hagyomány birodalmából. Amennyiben a reprodukciót sokszorosítja, egyszeri előfordulását tömegessel helyettesíti. S mivel lehetővé teszi, hogy a reprodukció a befogadó mindenkori szituációjának megfelelően jelenjék meg, a reprodukáltat aktualizálja. Ez a két folyamat a hagyományozás súlyos megrendüléséhez vezet – a tradíció megrendüléséhez, ami az emberiség jelenlegi válságának és megújulásának a fonákja.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
exciplite
tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Az de milyen jó

-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
stellaz
üzenetére
Arra gondolsz, hogy nem mindenki fogadja el, amit a művész kitalált, és a saját eszközeivel, legyen az egy golyóstoll, vagy egy színező hangú fejhallgató, a saját ízlésére alakítja azt?

-
Zoliee
senior tag
válasz
lapalapa
üzenetére
Van választási lehetőség/kínálat mondhatni dögivel, és ez a lényeg. Szerintem.
Aztán hogy Neked melyik tetszik, milyen úton, mennyi idő alatt jutsz el oda, vagy egyáltalán megtalálod-e a számodra tökéleteset, az már egy másik kérdés.
Én még abban az időben voltam fiatal, amikor csak a német katalógusokra, vagy a volt filmmúzeum melletti kereskedés választékára csorgathattam.
-
seredy
tag
válasz
M5Norbi
üzenetére
Köszi, hát ha lesz megint találkozó, oda lehet, elmegyek, már csak kíváncsiságból is, egyszerűbb, mint tesztek meg frekvenciagörbék alapján elképzelni a hangot.. nem azt mondom, hogy nincsenek objektív jellemzők (a Beyer magasai tényleg ki vannak emelve), de ezeket úgyis viszonyítom valamihez. Hat meg műfaj, forrás stb., sok összetevője van. Ettől izgalmas mondjuk az egész audiofil világ, valahogy mindig “úton van” a legtöbb ember!
-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Zoliee
üzenetére
"Én még a mai napig rácsodálkozom a Sony Bravia tévémre, hogy ilyen kék és zöld a valóságban nincs is...
"Ugye? Nekem csak monitorom van otthon, egy viszonylag egyszerű, csak gyárilag kalibrált Benq. Amire otthon használom, tökéletes, a gyárinál feljebb állítottam bizonyos értékeit, ettől "szórakoztató" nézni, mondjuk HDR meg ilyesmi nincs.
A munkahelyi, tökéletesre kalibrált, másfél milliós EIZO monitor képe, ha egy átlagos vagy akár jobb TV mellé tesszük, fénytelen, szürke, unalmas, semmilyen. Viszont ha mellé teszek egy kinyomtatott képet, vagy egy eredetit, a valóságot látom viszont (ha a megvilágítás és a lámpa CRI értéke megfelelő, de ez most mindegy).
Ilyen élmény nekem a HD600 a Beyer T1v2-höz vagy a Denon 5200-hoz képest.

-
M5Norbi
őstag
válasz
seredy
üzenetére
Én is az vagyok itt a többiekhez képest.
Amiket írsz azokat meg en is így látom.Az általad említett példákat sikerült már rendezvényeken meg a kiváló fejestalin meghallgatni és az én amatőr véleményem szerint tök jó fejesek.
Persze többé kevésbé kell a meghajtás alájuk mert úgy mutatják meg a képességüket. -
seredy
tag
válasz
M5Norbi
üzenetére
Én elég zöldfülű vagyok a témában, pár hete lett egy Beyerdynamic DT 990 Pro X, ami összességében teljesen rendben van, a sokat emlegetett magaskiemelései se zavarnak, adnak rengeteg dalnak egy izgalmas karaktert. Kíváncsiságból kipróbáltam a Shanling DAP-on a Sennheiser HD560S-t, ami egy neutrálisabb fejes, és az most teljesen más arcát mutatta. Elkezdtem értékelni a vokált, a teret, és ahogy a hangsávokat összefogja.
Arra jöttem rá, rengeteget számít, milyen eszközökkel hallgattam eddig zenét, milyen állapotban vagyok, mennyire vagyok fáradt, meg nyilván mit hallgatok. Egyik nap a Beyernél kell az, ahogy egy pergő ott csattan, másik nap meg másra vágyok. És ezek analitikus fejhallgatók, tehát kiváncsi lennék, hogy egy Fiio FT1, egy 660S2 vagy egy Denon-D5200 mit tudna mutatni.
-
stellaz
veterán
válasz
lapalapa
üzenetére
Egyébként ezek a zajok, zörejek a felvételen a hangmérnök munkáját is (vagy elsősorban) "dícsérik". Ha egy élő előadáson én nem hallom ezeket, akkor a felvételen sem kéne olyan arányban rajta lennie, hogy visszahallgatáskor kifejezetten jól hallható legyen. Van olyan harmonika felvétel, amit azért nem szeretek hallgatni, mert folyamtosan hallom a gomok csattogását, ami nonszensz, mert már 1-2 métet távolságból sem igen hallani a valóságban még a halkabb részeknél sem és általában nem 1-2 méter egy hangszer hallgatás távolsága. Mármint szerintem. Valaki meg biztosan ezt élvezi.
-
stellaz
veterán
-
fehér_ember
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Én tegnap néztem a kleinanzeigen.de-n legfőképp ezt a dobozos, "csodás" kinézetű hd 540-et vagy önmagában akár ezt a másik fejest. De egyik eladó sem akar vevővédelemmel küldeni, előre utalást, előre fizetést kérnek.
Mindegy amúgy annyira nem fontos; egy próbát részemről megért, de tudtam hogy úgysem fognak belemenni
.
Nesze semmi fogd meg jól, de amúgy milyen jól hangzik már hogy lenne ilyen is
-
emiki6
veterán
válasz
Zoliee
üzenetére
Nagyon fontos szerintem, hogy ne akarjuk az internetet bújva megvenni a tökéletes eszközt, mert olyan pofáraesés lesz a vége, hogy ihaj!
Kell venne valamit, bármit, ami jónak tűnik. Minden eszköz egy adatpont, ami alapján lehet korrigálni és legközelebb valami megfelelőbbet venni.
-
Zoliee
senior tag
válasz
stellaz
üzenetére
"... ma is voltam a zeneakadémián és egyszerűen nem értem, hogy honnan ered az az igény, hogy szuper részletesen hallani lehessen mindent egy felvételről..."
Valóban felvétődik a kérdés, de mint minden más esetben, nem lehet ez is kereslet/kínálat?
Én még a mai napig rácsodálkozom a Sony Bravia tévémre, hogy ilyen kék és zöld a valóságban nincs is...
-
Zoliee
senior tag
válasz
emiki6
üzenetére
"...nincs kagyló elforgás..."
Pontosan. Évekkel ezelőtt (még mikor bejött, olyan +250e árral) volt nálam is egy Ananda, de a fenti dolog miatt konkrétan nem történt meg a párnák felfekvése/zárása.
Egy szónak is száz a vége, előzetes próba nélkül az lesz, amit írtál:
"...Gyakorlatilag mindegy, hogy mit veszel, tapasztalat lesz. Mind hangra, mind kényelemre...." -
emiki6
veterán
válasz
Zoliee
üzenetére
Ha puhához ér a fülem az nem zavaró egy darabig, aztán zavar, hogy mégiscsak be van gyürve a fülem.
Kerek hifimanekről (+beyerekről) itt panaszkodtam: [link] mert nem csak a méret számít, hanem a felhelyezés is.
A neumann ndh30 pl jóval nagyobb és üregesebb kerek kagylót kapott ezeknél + nem középen van a hangszóró, ott nem középre esik a koaxiális felhelyezés.Végül a quaddal is az volt egy dolog, amit sosem vált érdektelenné, hogy a fülem mégis kicsit nyomorgott.
Az aryat talán azért vállaltam be, mert quad szint körül van, tán még jobb is, miközben jóval kényelmesebb. De kényelemre veri az xs-t és az anandát is, mert jobb a pántja. (Az xs amúgy kifejezetten kényelmes, ha elég nagy az ember feje és van rajta akár az a kötött fejpánt huzat. Az anandánál meg kb nincs kagyló elforgás.)
-
Zoliee
senior tag
válasz
emiki6
üzenetére
"... kb mindennel meggyűlt a bajom..."
Kedvet kaptam én is a méréshez, nekem úgy 7,2cm, és nem elálló.
Utóbbit azért fontos megjegyeznem, mert a Final Audio Sonorous fejes a gyári párnájával, a bal oldalán éppen csak, de hozzáért a fülem a műanyag rácshoz. Pár perc használat után konkrétan fájdalmat okozott.
Ugyanakkor eddig minden másban elfért a fülem.
Nálam inkább az átlagostól nagyobb fejem okoz néha problémát: pl a Nad Hp50, a Sonus Faber Pryma, fejeseket maxra állítva se tudtam használni. -
-
osonte
őstag
Én írtam rossszat korábban az FT3 32ohm-ról, szinte azonnal visszaküldtem. Szerintem nagyon sáros hangja van, kicseréltem a 350ohm-osra és az kb minden hibát javított hangban azonnal, ami baj volt a 32ohm-ossal. Viszont a 350ohm-osnak szerintem a dongle DAC kevés lesz, nekem akkor FiiO K9 AKM volt, de szerintem azzal sem hoztam ki a legtöbbet a fejesből, de jó fejes volt, szép tiszta magastartománnyal és nem emlékszem kiugró hibára a hangjában (a 32-ohmossal ellentétben). Volt viszont az említett Philips X2HR, az sokkal izgalmasabb, bugisabb hang, van mély is szépen (bár nem megy le annyira mélyre, de van kellő mennyiség legalább), nem egy audiofil fejes, nem akar precízkedni, de amit csinál azt lehet élvezni és könnyű meghajtani. Planárt nem tudom mennyire jó a DC07Pro-val hajtani, azok szerintem többet kértek amiket hallottam. Sennheiser-t én nem szerettem sosem (korábban, többször próbálkoztam), általában 500-as sorozatot próbáltam, utána HD650, HD660S2 és azokat is elvetettem elsőre (bár ott és éreztem, hogy alulhajtom őket az iBasso DC Elite-vel) és rájöttem végül, hogy többet kell költeni, hogy egy HD600-as sorozat igazi hangját meg lehessen hallani, az megint messze van a dongle teljesítményétől. Végül most sikerült megállapodnom a HD660S2-vel, nekem végállomás lett, de sokba van előtte a rendszer, ahhoz képest, amennyit Te szánnál rá (a dongle miatt írom).
Szerintem amikor akciós az Amazon.de-nél az X2HR, akkor berendeled és ha nem tetszik visszaküldöd, nem vesztesz rajta semmit, max megismered. -
Goxi
tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Igen, igyzad van.
Ez nem feltétlen volt jó döntés hogy a Sennheisert választottam, bár az ára eléggé visszautasíthatatlan volt. Köszönöm az összehasonlító oldalt és az ajánlásokat is. -
Dorien
veterán
Tipp: HiFiMan Deva Pro (wired) [link]
Igazából a HE5XX-et ajánlanám, de az húzósabb árban (USA raktárból jön) és elvileg nincs sok különbség. Volt Ananda és Edition XS fejesem is, illetve hallottam Arya Organic-ot is. A HE5XX melegebb tónus ezeknél, szerintem a legtermészetesebb hangú HiFiMan planár.A Sennheiser is tud meleg hangzást, csak azt HD650 / HD6XX-nek hívják és eléggé válogatós az erősítésre. Nem valószínű, hogy a DC07 Pro elég lenne neki...
-
Gzula[HUN]
addikt
Nem kellett volna annó az X2HR mélyeitől félni.

Pont a 32 Ohmos FT3-at nem hallottam, a frekvenciája még V-bb talán a 350 Ohmosnál. Nekem utóbbi van, ahhoz legalább a 3m-es kábelt adják. Akinél volt a 32 Ohmos, az nem rajongott érte, én nem venném le róla a szentvizet, amíg nem hallottam. Fenntartásaim persze így vannak. 44ezret simán megér amúgy. Pláne, ha jár hozzá minden alkatrész.
XS persze finomabb cucc, kérdés mire akarod használni a fejhallgatót.
M40X volt ahogy nézem az utsó zárt. Az már nem játszik? Fiio Ft1 vagy akár Sundara CB is megfelelhet.
-
Goxi
tag
Sziasztok!
Elakadtam, kérlek segítsetek a döntésben:
Hifiman Edition XS volt a kiszemelt, de elbizonytalanodtam. HD599-t azért cserélem, mert számomra "unalmas és lapos" volt az élmény amit nyújtott. Én valójában koca zenehallgató vagyok, akinek nem a kiegyensúlyozott hangolás a hívószava, hanem izgalmasabb, basszusosabb, melegebb élmény. Ekkor jött szembe a Fiio FT3 (32 Ohm).
Az ár kb ugyan annyi, ráadásul a Fiio 44k-ból meglenne.
Meghajtásról iBasso DC07Pro gondoskodna.Főként filmnézésre használnám, zenében főleg downtempo, kis gitár alapú zenék (REM)
2 közül melyik fejhallgatót ajánlanátok? Esetleg valami mást ezeken kívül, hogy végképp összezavarodjak?
Köszi előre is. -
szaki58
senior tag
Segítséget kérek!
Van-e valakinek ilyen fejese? [link] Ha igen, kérem, hogy a párna belső átmérőjét, a lyuk átmérőjét legyen szíves lemérni keresztben és hosszában.
Köszönöm. -
stellaz
veterán
válasz
Zoliee
üzenetére
Ok
Amúgy a HD650 szőrősebb hangját én is szerettem. Zártban szerintem én most megérkeztem, nyitottat meg ritkán tudok ideálisan használni,.de egy HD650-et lehet, hogy majd azért veszek valamikor.Amúgy ma is voltam a zeneakadémián és egyszerűen nem értem, hogy honnan ered az az igény, hogy szuper részletesen hallani lehessen mindent egy felvételről. A valóságban nem hallom a zenész ruhájának a súrlódását, meg a billentyűk kopogását és jól is van ez így.
Inkább a rendes dinamika tartományra fókuszaljon a zene és hifi ipar. -
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Akkor viszont próba nélkül ne vedd meg. Nekem arra, kevésbé (hogy is fogalmazzak) kifinomult/realisztikus.
Bár a jelenlegi setup-omon az Arya-t is inkább a szórakoztató kategóriába sorolom a Noire X-el együtt. Ugyanakkor ízlés/hallás/igény/lánc/rendszer/stb nagggyon különböző ítéleteteket tud szülni.
Ha lesz idén tavasszal/nyáron fejestali, oda elviszem.
Egyeztetés után meg nálam is meghallgatható.Szerk: volt is a napokban egy (utólag is mindenkitől elnézést kérek érte) keményebb hangú vitám itt a HD800s-el kapcsolatban.
Ear001 fogalmazta meg akkor tökéletesen: “... A HD800 már van annyira kifinomult eszköz, hogy a láncban egészen apró beavatkozás átbillentse a nem rosszról a hűhába.. “
Szóval 1-1 fejes megítélése kb mindig is szubjektív, de azért igenis vegyük figyelembe/legyünk nyitottak azokra az objektív tényezők okozta változásokra. -
bitrograde
senior tag
-
Zoliee
senior tag
válasz
stellaz
üzenetére
Részemről rendben a hallgatózás, bő 1 hónap múlva beszéljük róla.
A 36 éves fiam most vett egy új házat, és persze az apukájának kell megszervezni, és aktívan segíteni is a lakása és az irodája komplett odaköltöztetésében...
A jelenlegi időjárás miatt meg csúszik minden.
bitrograde: kérdeztél a gyengéjéről is. Kipróbáltam, amit eddig nem: meghallgattam klasszikus zenével és jazz-el is.
Na ezen stílusok esetén bőven "lezenéli" a HD800s. (azért itt meg kell hogy jegyezzem, nagyon kritikusan viszonyulok mindenhez. Lehet túlzóan is...)
Hallgatható/élvezhető, de pl [itt] a szaxofon nem úgy "recseg", mint a Sennheiser-el.
Viszont rock, metál, elektronikus zene esetén verhetetlen.
Szóval ezt is a helyén kell kezelni (már csak a zárt technológiája miatt is), mint minden fejhallgatót. -
stellaz
veterán
válasz
Zoliee
üzenetére
Én is hallottam, tényleg baromi jól szól.
Nekem most ez a T40RP ad hasonló élményt. Persze a közvetlen összehasonlítás hiányában ez még szubjektíven sem ekzakt, de az biztos, arra is azt mondtam, hogy ez az a hang, meg a Fostexre is, más zárt fejesre meg nem.
Ha van időd, egyszer össze hallgatthatnánk a két fejest. -
Zoliee
senior tag
válasz
emiki6
üzenetére
Noire X volt az első fejhallgatóm, amit egy rövid, pár perces próba után azonnal meg is rendeltem. Semmi "utána olvasgatás", csak bele a közepébe. Akkor úgy gondoltam elég nagy kockázatot vállaltam ezzel a vásárlással, de a Thomann-nál 30 napos elállás van. Illetve régóta kerestem egy számomra tetszően zenélő zártat, azideig sikertelenül.
Az általad is említett DCA Aeon II Noire-hoz a névválasztáson, a csészék és a driver fizikai méretén kívül kb semmi köze a Noire X-nek. Abszolút nem voltam otthon a DCA világában, de rövid olvasgatás után arra jutottam, hogy az új fejlesztésű driver, az eltérő építkezés, az AMTS technológia használata, a teljesen más párnák és fejpánt külsőleg/belsőleg egyaránt mind azt támasztja alá, hogy semmi közük egymáshoz.
Az internet népe ennek: [link] a fejes "kistesójának" tartja számon minden szempontból.
És persze ami a lényeg: hangzásában is
-
bitrograde
senior tag
Köszi mindkettőtöknek.
-
emiki6
veterán
válasz
seredy
üzenetére
Ott szeretnek feltörni megbízható felhasználókat, de megbízható eladótól, vásárlóvédelemmel rendelni nem túl nagy kockázat. Szélhámosok általában "family and friends"-es paypalos utalást várnak el.
Bitrograde: asszem solicidiumnak is van noire-ja. Meg még sokminden.

Ja, nem,nála sima volt, ezt írtam róla:
DCA Aeon II Noire - Elég jó cucc, persze feleáron van jobb nyitott, de ez rendesen zárt, az anyaghasználat kitűnő, a fülforma csésze örvendetes és elképesztő mennyire össze lehet csukni, kiválóan hordozható. A sonorus 6 talán jobban tetszett de az nem ennyire zárt. Kifejezetten ajánlott. -
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Mac mini M4, HoloAudio Red, HoloAudio Cyan2, Violectric HPA V202-ről hallgatom kb mindig. Skálázódik, de nem olyan szinten, mint a HD800s. Alapvetően már egy Mojo2-vel is rendben a kapott hang, de azért profitál a fenti konfigból.
Izolációja szenzációs, egyes ANC-s fejesekkel mondhatni pariban van.
Nem is értem hogyan oldották meg, de olyan széles színpaddal zenél, hogy jónéhány nyitott fejhallgató megirigyelhetné. A dupla áron elérhető E3-ban is használt, a DCA által szabadalmazott AMTS technológia is megtalálható benne.
A hangbenyomások tolmácsolásában nem remekelek. Ha Pesten jársz gyere el, 5 perc személyes hallgatózás felülír bármit is, amit "összehordanék" itt Neked.
Korábban már beraktam, de akkor legyen itt is a frekvenciamenete: [kép], ahol azok a mélyek valóban ott is vannak.
Könnyű, kényelmes használatát az önbeálló fejpánt, és a memóriahabos párnák biztosítják.
Végül ami nem tetszik benne: az ára, és a kábele. Kutya drága, bár nem bántam meg, mivel tetszik.
A kábele meg valami spéci csatlakozókkal szerelt, jobban örültem volna valami univerzális 3.5mmm-esnek a könnyebb csereberék miatt. -
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Részemről maximálisan ajánlott zárt fejhallgató.
Nálam végállomás, ezt a hangot kerestem zártban.
Most is ezen hallgatok zenét. Asszonynak szól a tv, de iszonyat jól izolál kifelé/befelé egyaránt.
3 hét kellett neki, hogy dobozból kivéve felvegye a fordulatot, de azóta rendben.
Egyetlen hátránya az ára. -
seredy
tag
válasz
emiki6
üzenetére
Kleinanzeige kapcsán vannak tapasztalatok valakinek? Meg mindig sok a kamu lopott hirdetés, korábban úgy olvastam, volt pár! nézem pl. a denon d5200-as ajánlatokat, ezek eléggé áron alul mennek ahhoz képest, amiket eddig itthon használtan láttam.. bár a postaköltséget nem ismerem, de gondolom, bőven megérné így is.
-
emiki6
veterán
válasz
bitrograde
üzenetére
Nem csak zárt noire van?
Zolee nem azt szerzett nemrég? -
bitrograde
senior tag
Van valakinek DCA Noire X-e a zárt fajtából?
-
stellaz
veterán
válasz
nLali
üzenetére
Köszi, tegnap óta fejemen van

Talán annyiból kényelmesebb így, hogy ha billentyűzet előtt ülök, akkor nem a bal kezemhez közel jön le a kábel, hanem középen, így kevésbé akadok bele. Meg az itthoni Openheart kábel puhább is, mint a gyári. A basszusokon hallani, hogy több kakaót kap így, szerintem feszesebb, tisztább lett.
-
nLali
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
Nekem tetszik
Sok balesetmentes kilómétert kívánok hozzá, vagy mit szoktak. Kellemes időtöltést!Te kényelmesebbnek érzed így a kábelt, hogy már nem csak egy oldalon van, hanem mindkettőn? Nekem így kényelmesebb.
Jobb is így, hogy balanced. Ennek a nem elég egy papírsárkány dongle, rendes power kell.
-
stellaz
veterán
...
-
emiki6
veterán
Német ebay-es kevéssé használt arya V3 160k: [link] Úgy tűnik megbízható bolt, ami főleg B-stock termékeket árul és adnak 2 év garit is, ha minden igaz. Van még valami 40 euro-s kupon, ami nálam nem működött.
Majd írok, ha megjött.
-
stellaz
veterán
nLali által átalakított Fostex T40RP

-
stellaz
veterán
válasz
Tukolp
üzenetére
A hibrid párnák is jók, ami érintkezik a bőrrel, általában plüss, de az oldala műbőr, így szigetel is. Kevésbé rohad le és nem is olyan látványosan, nem is olyan izzasztó sem.
A fejpánt is fontos, mert sok fejesnél nem cserélhető és az ugyanúgy lerohad, ha puha műbőrből van.
Ha egy külső dac/amp is játszik, akkor egy Hifiman Sundara Closed Back is jó választás lehet a fentebb említett Sennheiser vagy Beyerdynamic mellett (azok fejpántja nem is puha műbőr és cserélhető is tudtommal), a fejpántja vastagabb anyagból van, a fülpárna cserélhető.Az említett VE Supernova is jó, de egyrészt a fejpántja nálunk megadta magát idővel és nem lehet javítani, másrészt a szövet párna szinte semmit nem szigetel és a belső szivacs így is kezd össze esni. Lehetséges, hogy az enyém csak egyedi eset, vagy a fiam volt túl agresszív vele. Egy jó Bra8nwavz párnával lehet, hogy amúgy jó választás lenne egyébként. Cserélhető kábelek, kettőt is adnak, kétféle fülpárna, jól szól és könnyen hajtható, nem kell hozzá külön dac/amp.
-
Tukolp
aktív tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Köszi a tanácsot mindkettőtöknek,
Majd még gondolkozom,
Nem értem amúgy mi ez a műbőr mánia, sztem "gusztustalan" beleizzad az ember füle néha, aztán meg szétporlad, én nem vennék semmi szín alatt se
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Tukolp
üzenetére
Úgy gondolom, hogy a Sennheiser HD569-es lesz a fejhallgatód. Annak ellenére, hogy túllóg valamivel a kereten, szerintem a tartósság miatt megéri. Flanszia meg német amazonon 110-120€ körül mozog az ára. Nem műbőrös párna.
A szűk keresztmetszet egyébként a nem műbőrös párna. Nyitottban nagyobb lenne a választék.
Versenyben van/volt olcsóbbak közt a Superlux HD681EVO, meg a Hyperx Cloud II., ezekhez 2 pár párnát adnak, és közülük az egyik texil. Elvileg a VE Supernova is megfelelhet az igényeknek, de én azt nem ismerem. A fórumban pár szó van róla, kereső a barátod. Szintén túllóg a kereteden a Beyerdynamic DT770-es, azt hiszem a 80 Ohmos változata plüss párnás, de az alá már nem ártana, valami dedikált DAC/AMP is.Ha meg nem probléma a párna csere, akkor gyakorlatilag bármi, amihez van plüss párna is.
-
stellaz
veterán
válasz
Tukolp
üzenetére
Ami jól szigetel, az bőr, ami bőr, az műbőr, ami műbőr az le fog záros határidőn belül rohadni, még drága fejeseknél is manapság.
Olyat kell nézni, amihez olcsón lehet majd pót párnát venni, esetleg jobb minőségűt is, Brainwavz árul valódi bőr fülpárnát elfogadható áron.
Ha laptopról szeretnéd hajtani, akkor meg legyen könnyen hajtható is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- AMD PC , Ultra 225 , RX 6600 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 2TB HDD
- iPhone 16 Pro, 99% akku, Garanciás
- Eladó Apple iPad Pro 11" (2021) Gen 3. + Apple Pencil Gen 2.
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- AMD Ryzen 7800x3d - bontatlan, dobozos, garis
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple Watch Series 11 46mm Jet Black BONTATLAN
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondjuk ez a komoly és dzsessz kapcsán tett megjegyzésed elgondolkoztató. Úgy 85%-ban azt hallgatok ugyanis.