-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
válasz
Downsampling #116733 üzenetére
Akad benne, és ami a jó hír, hogy nem a többi frekvencia rovására. Nálam csak DAP-ról és Violectricről szólt, nem volt vele probléma egyik esetben sem, de a DAP is elég combos, és a szimmetrikus kimenetre váltás tovább dobott a hangon.
Az izoláció is rendben van.
Én azért kipróbálnám a Fostexeket is a helyedben. -
Dorien
veterán
válasz
Downsampling #116736 üzenetére
A DCA Aeon Flow-ban az a jó, hogy fül formájú, nagyon mély párnája van és garantáltan a fejedre cuppan rá - hacsak nincs valami hatalmas, elefánt füled.
Nálam a sima Closed változat járt (nem RT vagy X), ez inkább lineáris volt, kevesebb méllyel mint pl. a D5200. Viszont ha megvannak a tuning filter betétek, azokkal lehet sötétíteni a hangján, természetesen valamennyit a részletességből feláldozva. Az Open X hangolása nekem nagyon tetszett, régi HD650-szerű meleg, sötét hang, planár mélyekkel - otthonra szerintem az egy kiváló választás, nyilván repülőn nem opció. Ja, meg ezeket hajtani is kell, a 13 ohm impedancia ne tévesszen meg, kérik az erősítést.
Én adnék egy esélyt a FiiO FT1-nek, általában apróról gyorsan el is viszik, ha nem válna be. A Fostex TH-X00 is jó lehet, de általában böszme drága. A múltkor sajna lecsúsztam egy jóáras Mahogany változatról. Itt a Purpleheart a leginkább basshead, a Mahogany a középút, Ebony a leglineárisabb hangolás. A régi Denon D5000-et, D7000-et is sokan szeretik, de ha a D5200 nem vált be, akkor nem biztos, hogy efelé terelnélek. Nekem a D2000 is nagy kedvencem volt hordozhatóként, ha a forrásról kap még egy kis melegséget, akkor egy nagyon élvezetes hangképet ad hatalmas térrel, gyors, feszes mélyekkel. Ez olcsón beszerezhető külföldről és párna is kapható hozzá Aliról, eBay-ről.
A Monoprice Monolith 1060C-et sokan istenítik itt a topikban, ez is biztos nagyon jó, gondolom planárként kéri rendesen a meghajtást.
-
fattyu
veterán
válasz
Downsampling #116740 üzenetére
Fostexek nem a rossz basszusról híresek
bár a konkrét példányt én nem hallottam de a márkától sokmindent.
-
Downsampling
senior tag
Basszusban milyen? Mert ha nem túl szegény, akkor lehet, ráugrom... És igen, az sem baj, ha kényelmes (sőt, nagyon is fontos) és elég nagy.
A zárt azért sokszor olyankor is jól jön, amikor mások is vannak a közelemben, a lakásban, de már nem annyira érdekel... régebben csak nyitott fejeseim voltak, akkor is volt élet
Az első zártam lényegében az MSR7... (egyébként azzal régen még repülőn is jól lehetett zenét hallgatni, tengnap előtt azt is kipróbáltam, miután a Meze 99-től kiakadtam, de az MSR7-be is elég erősen beszűrődik az a mély vibrációs zaj, amit a mai gépek produkálnak...) -
Beri
addikt
válasz
Az aeon closed x a meta zártban ebben az ársávban, a következő lépés felfelé is az ő nagytesója (noire). Egy dongliról is tök jól szól, olyan csend van benne, mint egy süketszobában, sokkal könnyebb, mint egy átlagos planár és meglepően kényelmes. Elég nagy is, nekem sehol nem ér hozzá a fülemhez.
Ha nem kifejezetten zártat keresel, akkor sokkal könnyebb dolgod van, nyitottból sokkal nagyobb a választék. -
fericske
addikt
válasz
Én adok tippet a TH-X00 Purpleheart By Massdrop X Fostex-re.
Szerintem ez az a hangzás amit keresel. -
Downsampling
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #116732 üzenetére
Az izolációt kezdem elengedni, rájöttem, hogy pl. repülőn max filmet nézni szabad, zenét hallgatni nem (legalábbis jó minőségben). Ezért is írtam, hogy akár már a nyitottat is kezdem elfogadni.
A Sundara CB amúgy nálam nem volt annyira rossz, de néha nagyon döglöttnek éreztem a hangját, s ami az érdekes, hogy főleg szommetrikus kábellel. Ha az FT1 attól kellemesebb, akkor szerintem 100 fontot (kb 50 ezer forint) megérhet egy próbára...
A Denon 5200-est én elengedtem, itt a csoportban vette meg tőlem valaki, ronggyá ment bőrborítással. De a hangja sem volt nekem az igazi.
A Dan Clark Aenot talán Dorien ismeri? Mintha ő már írt volna róla...
Az AT-ből az M50X nekem nem jött be, akkoriban az MSR7 nálam simán jobbnak bizonyult. (Tudom, itt meg azt nem szeretik sokan)
-
Polllen
nagyúr
válasz
Downsampling #116734 üzenetére
Simán dobozból kivéve az M4 valóban nem túl acélos.
Ha meg tudod hallgatni, az m50x is egy opció, jobb izolációval, de hangminőségben az FT1 jobb. (De évek teltek el a kettő hallgatása között, uh nem tenném a nyakam rá.)
-
Downsampling
senior tag
válasz
Polllen #116729 üzenetére
Köszönöm, de csak vezetékes cucc jöhet szóba...
Momentum 4-e meg pont van a páromnak, hát csodálom, hogy ő együtt tud vele élni (bár neki sem annyira a kedvence), én két percig nem tudnám hallgatni...De mondjuk ő is inkább melóhoz használta (inkább most egy AT agybadugós cuccott használ, szerinte az ezerszer jobb). AZ FT1-be beleugranék, 100 fontot (itt Skóciában) megér egy próbára.
-
Downsampling
senior tag
válasz
bitrograde #116731 üzenetére
Szia!
Ezt a Monolith-ot néztem én is, csak ugye nem volt semmi infóm róla. Basszusban mennyire erős? (nekem lényeges lenne, bár a Meze 99 basszusa picit sok - bár már megszoktam még a gyári párnával is). Használtban milyen ára lehet?
Denon D5200 nálam csúnyán leszerepelt (anno írtam is itt, az egy dolog hogy pár héttel a vásárlás után szétmállott a bőrborítás - de nálam nem azt hozta melegségben, mélyben, amit szeretek, illetve csak egy picit jobban izolált, mint a Meze - mondjuk ezt ba szempontot már kezdem elengedni) -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Downsampling #116728 üzenetére
Nekem is ugyanez volt a bajom a Meze 99-el, bár az "csak" Neo volt, de ott meg a műanyag volt "kopogós". Nálam is kiverte a biztosítékot, hogy vezeti a fejpánt az összes rezgést, és még fel is erősíti. Olyan érzés volt, mintha egyből az agyamba "vinné".
Fiio FT1 hibrid jellegű párnája viszont nem feltétlenül fog jobban passzívan kizárni a külvilágot, mint egy full bőr/műbőr párnás. Ezen kívül közel van a hangja a Sundara CB-hez, bár nekem a Fiio FT1 jobban tetszik. Talán valamivel kevesebb a magasa, valamivel lágybb.
Denon D5200-ast dobnám be én is egynek, de az valamivel kevésbé V hangzásű, mint a Meze, így nem tudom, hogy tetszeni fog-e.A Drop Dan Clark Aeon Closed X Planar-t nem ismerem.
Esetleg AT M50X? Izoláció, sok mély, meg cserélhető vezeték is van.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Nekem egy Monolith 1060C van zártban. Nevetségesen jó hang, különösen a használt áráért. Kissé nehéz talán, de jó súlyeloszlással. A Denon D5200-t szokás még itt ajánlani, de nekem az nem jött be, nem elég jók a hangszínei/szinez. Cserébe olcsóbb, és könnyebb hozzájutni.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Repülőre - szerintem - kell az aktív zajszűrés. Momentum 4 + BTD600/Creative BT-W5 adapter, az appban normálisan beállítva kellemes eredményt ad vezeték nélkül.
Passzív zajszűrésre az FT1 egészen jó, Dan Clark-t nem hallottam.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Na, mivel az elmúlt napokban többször kiverte a biztosítékot nálam az amúgy nem rossz és olcsón vásárolt Meze 99 Classic (utazás közben - pláne repülőn - elégtelen izoláció, aztán a faburkolattól kezdve a teljes fémváz rezonanciája, kényelmetlen fekve, félig fekve használni, stb.) döntöttem, váltok:
FiiO FT1 (nem Pro, sima, tehát zárt): szerintetek? Elég olcsón (kb. 50 ezer forint jutnék újhoz, van hozzá 4.4 mm-es szimmetrikus kábel). Mi lehet alternatívája (ami esetleg jobb is) kb. 100-130 ezer forintig használtban? (Hifiman Sundara CB nekem nem jött be - bocsi).
Drop Dan Clark Aeon Closed X Planar. Mi a vélemény? Ehhez is elég olcsón jutnék hozzá (kb. 100 ezer Ft). Ezt a fejest abszolút nem ismerem, csak jót olvastam. Mélyben milyen (nekem fontos, hogy legyen bőséges mélye - mondjuk a Meze kicsit ebben sok tudott néha lenni).
És úgy általában a kérdés: mélyben erős fejest, ami egyben minőségi hangot is ad, mit ajánlanátok? Újban max 200-250 ezer Ft, használtban max 150 ezer. Elsősorban zárt, de már az sem izgat, ha nyitott (elengedtem az izolációs szempontot).
Régebben nagyon preferáltam az AT kényelmét, izolációját és a hangminőségét is (azok mondjuk az ATH-A1000Z kivételével zártak voltak, illetve ez utóbbival a bajom az volt, hogy nem cserélhető a kábele.
Köszönöm!
-
:AMF:
senior tag
Szándékosan írtam earbudot és nem in-eart. Gondoltam neked is megoldás lehetne egy earbud, mert így nem korlátoz be egy olyan paraméter (fejpánt mérete), aminek a hangminőség szempontjából nincs jelentősége. Ebben az árketóriában nagyobb lenne a merítés earbudból, mint nagy fejpánttal rendelkező fejesből. Szerintem.
-
Dorien
veterán
válasz
SoulReaver #116712 üzenetére
Volt Sundara CB vásárlásom a HiFiman-től, de 2024/03/09 a dátum, ami már túl van a garanciális 12 hónapon. Küldtem levelet a supportnak a problémával, meglátjuk, mit válaszolnak... Priviben jelzek majd.
-
lowzor
veterán
Most látom, hogy már a 80 Ohmos is kapható a DT 990 Pro-ból: [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
SoulReaver #116715 üzenetére
Ár/érték arányban sokkal jobb vétel lenne egy X2HR. Aztán te tudod.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Lehet tudni mi a baja, vagy tervezed megnézetni valakivel?
-
Bodz
nagyúr
válasz
SoulReaver #116719 üzenetére
72k az új. Az rengeteg érte. Oké, persze, minden megdrágult, tudom. Csak nehezen fogadom el.
Nekem amúgy nincs bajom a 990 Proval, én szerettem. Jóféle V karakter. -
Bodz
nagyúr
válasz
SoulReaver #116715 üzenetére
Neeeee! A Sundara után kivágod a kukába, annyira hitvány.
Mint már említve is volt onnan esetleg 770/990, ne adj isten ATH-A550Z. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Ha amúgy tetszett a hangja, akkor zártban Fiio FT1. Ha beleszerelmesedtél a HD599-be, akkor meg célszerű lenne inkább a Sennheiser Outletből egy gyári felújítottat. Az quasy egy új egyébként.
-
-NoVa-
addikt
válasz
SoulReaver #116714 üzenetére
Beyerdynamic DT770/990 onnan, nagyon nincs választék.
-
SoulReaver
veterán
válasz
SoulReaver #116714 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz
Szia!
A K5 Pro is megvan már? Úgy könnyebb ajánlani bármit is, ha akad hozzá normális forrás.
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok, újra itt.
1,5 hónapot bírt a hifiman sundara... Elhalkult a jobb oldal, aztán meg is szűnt működni. Próbáltam más eszközökön is, majd felcseréltem a vezetékeket is... A bal működik egyedül...
Mi az amit ajánlanátok helyette? Sokszor megfogattam, de most már soha többé használtat....
Szóval csak is új jöhet szóba. 70.000-80.000 ig kb...
Köszönöm előre is...
-
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116710 üzenetére
Anyaghasználatban tényleg jó az Omnitronic, de nekem ez az egy érvem van mellette.
Hangminőségben viszont kiváló definíció rá az alsópolcos megnevezés. Nekem magaskiemelésesnek sem hangzott (talán az új párna okozta, amit rátettek a régi helyett), mélyeket próbáltam ráadni EQ-val, de csak még dobozhangúbb lett tőle. Egyszerűen élvezhetetlen, gyenge felbontású, életlen volt vele minden zene. Én kb 7000Ft-ért vettem pár éve leárazva újonnan másodlagos fejesnek, mert Beyer hangúnak volt beállítva, de nekem annyit sem ért, így eladtam többért, mint amennyiért vettem. 20 rugó egy vicc érte szerintem, bár nem tudom, hogy másból lehet-e jobbat kapni ennyiért. Inkább egy Cloud Alpha kicsit drágábban, bár az zárt. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
lowzor #116709 üzenetére
Olcsó NYITOTT fejhallgatók közül még mindig annak a hangja van a legközelebb hozzá. Tudom, próbáltam. Kinézet egy szempont, cserébe igen tartós. Egyetlen egy érvem van ellene, hogy nem cserélhető a kábele. De az meg módosítható. Ha van hozzá megfelelő erősítés, akkor meg a HE400SE meggondolandó opció. Erősen. És az meg akció nélkül is 30 kürül van.
Dorient meg kár győzködni X2HR-ről, évekig volt neki egy X2-ese, meg X2HR is (utóbbi rövidebb ideig). Ismeri, hallgatta.#116707Dorien: Nekem csak egy "problémám" van a Sundara CB-el, hogy amikor először hallottam, akkor mellette volt egy Fiio FT1 is. És az jobb SZERINTEM. De nagyon közel áll egymáshoz a 2 fejhallgató karaktere.
-
lowzor
veterán
válasz
Dorien #116705 üzenetére
De azért azt ismerd el, hogy a Fidelio-nak nagyon jó a hangminősége (Beyer DT 990-nel kb egy ligába raknám), meg nem is néz ki olyan bazárian, mint az SHP-600. Ha BF-kor, vagy használtan 30k körül kifogja valaki, akkor egy sokkal minőségibb fejese lesz alig többért, mint az Omnitronic. Nagy erősítés sem kell neki, mert könnyen hajtható. Én is csak azért adtam el, mert a család nem bírta elviselni a hatalmas hangorkánt, ami jött belőle, amikor szólt.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116706 üzenetére
Na, csővel nem próbáltam az X2HR-t.
De igazad lehet...
Engem mondjuk az is elgondolkodtat, hogy milyen utálat övezi a Sundara Closed-Back-et a Headphones.com-os YT videókban. Beteszik a tonálisan totál elqrt HE-R9 alá Tier List-ben, meg ilyenek. Nálam az a hang, amit bizonyos forrásokról és erősítőkről adott, simán verte a DT770 Pro, AKG K550, ATH-A2000Z, Denon D7200 hangját, de pl. a Fidelio X2HR, HD58X helyett is 100-ból 100-szor ezt választanám. Tud sz@rul is szólni, ezt aláírom, de esélyes, hogy csak valami nagyon rossz párosításról hallgatták, vagy kifogtak egy hibás példányt.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
lowzor #116702 üzenetére
Ha jól tévedek, akkor a Cloud 1-es quasy egy Cloud 2 a DAC meg az ajándék párna nélkül. Párnafüggő, de ugyanazzal a párnával az Alpha mélyebbre megy le, kevesebb középmély, és - bár kisebb - tisztább színpad. Gagyi forrásről ezt kb. úgy érzi az ember, hogy kevésbé vödör a hang. Az "alap" Cloud szerintem annyira nem skálázódik jól, mint az Alpha.
Zártban továbbra is az Oneodio Monitor vonalat, vagy a más szóba hozott HyperX Cloudokat tudom említeni. A hasonlóság ellenére, utóbbi nagyobb fejes minden értelemben. Előbbi meg még nagyobb. Nyitottban esetleg aliról a Philips SHP9500-as, de az megint inkább kiegyenlített hang, és az eddigiekből kiindulva inkább olyan helyről lenne célszerű vásárolni, ahová vissza is lehet küldeni.
#116705Dorien: Mind a kettő jó szerintem. A Hifimannak power kell, a Fidelionak meg cső!
Szerk.: Mind a 3 jó!(De 612 Pro-nak is kell a power!)
-
Dorien
veterán
válasz
lowzor #116702 üzenetére
"Akkor elég fura hallása lehet. Szerintem ami olcsóbban felveszi a versenyt a Beyerekkel, az az X2HR."
Szerintem meg inkább HiFiman HE400se + apróról hozzá egy 1W+ teljesítményű erősítő. Vagy AKG K612 Pro + erősítő. A Fidelio X2HR nekem nem volt egy pozitív élmény a Gibson-féle X2 után. Túl mesterkélt, loudness-es hangzás. (Mondjuk EQ-t nem próbáltam.) De az árát még így is megéri, főleg játékokhoz.
-
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116698 üzenetére
Azért hasonlítom, mert számomra a HP8500 meg az SHP-600 nagyon hasonló volt hangban, mintha full ugyanaz a fejhallgató lenne, csak az egyik nyitott, a másik zárt. Általános hangminőségre volt az én hallásomnak sokkal jobb a Cloud 1-es (persze a Beyerektől még az is fényévnyi távolságra van). Az Alpha már nem tudom hogy áll a Cloud 1-hez képest, de sanszos, hogy én inkább 1000x azt választanám, mint az Omnitronic/Lewitz kombóból valamelyiket.
"Én írtam, de nem sajnos, mert pl. aki a Takstar HI2050-et elvitte tőlem, az nem hallott különbséget a DT880/250 meg ez között."
Akkor elég fura hallása lehet. Szerintem ami olcsóbban felveszi a versenyt a Beyerekkel, az az X2HR.
-
User05
tag
válasz
Dorien #116690 üzenetére
Sajna az a problémám ezekkel, hogy usb-sek. Sajnos olyat sem engedhetek meg magamnak ami jack-es mikrofon nélküli, mert a konzol ilyen szempontból korlátoz.
Ugye van egy jack a kontrolleren (itt használom a füleseket) valamint 3db usb port. Egyik bill. másik egér, a harmadik pedig a kontroller kábelesen bedugva. Tehát eléggé meg van kötve a kezem sajnos. Kontrollert is muszáj bedugni, mert ha nem, akkor kb 3 percenként lekapcsol energiatakarékosság miatt.. nagyon bosszantó. Persze olyankor a hang is megszűnik, ez játéknál a legjobb -
Dorien
veterán
válasz
lowzor #116697 üzenetére
Én írtam, de nem sajnos, mert pl. aki a Takstar HI2050-et elvitte tőlem, az nem hallott különbséget a DT880/250 meg ez között. Szerintem azért van különbség, de az EQ nagyon sokat segít rajta. Akkor az SHP600 ~12k volt, a DT880 ~50k, most meg az SHP600 ~20k, a DT880 meg ~70k. Mindent a helyén kell kezelni. És igen, állítólag a párna is változott időközben, ami befolyásolhatja a hangját.
-
Bodz
nagyúr
Óóó, az szívás.
14 napos elállás, és pl kirpóbálhatod a Superlux HD330 Prot. Azt nagyobbra ki lehet húzni.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
lowzor #116696 üzenetére
Bármelyik HyperX Clouddal kár összehasonlítani szerintem az SHP-600-ast, mert nincs értelme zártat nyitottal. Szerintem maga nemében jó az Omnitronic, meg a Cloudok közül nagyából az Alpha széria, esetleg a Cloud II-es, bár szerintem az Alpha-kat jobban eltalálták (van itthon egyébként Cloud II, Alpha meg Alpha S is).
A HP8500-al a párhuzam még OK lenne (egy "Clouddal", de milyekkel?) is, de vagy az egyik, vagy a másik tetszik az adott egyénnek, attól függően, hogy mekkora mennyiségű basszusra van igény. Vica versa tud "vacak" lenni ebben az esetben.
Mondjuk egy Cloud Alpha mellett szóljon, hogy az legalább jó lenne Syl fejére is.Volt idő közben párna csere, utána lett a plüssből gyakorlatilag ugyanolyan, mint amit a Cloud II-eshez adnak, csak világos színben. Én csak ezt a fajtát ismerem (ISK HF2010-esen legalábbis), ott én nem hallok emelt magasakat. Nyilván érztem a hangjában, hogy inkább alsó polcos, de inkább ez, mint némelyik 5-ös sorozatú Sennheiser.
-
-
lowzor
veterán
válasz
Dorien #116695 üzenetére
Nekem sajnos nem jött be sehogy, pedig próbáltam úgy is, ahogy a Lewitz HP 8500 sem, az is hasonlóan volt vacak.
Egy HyperX Cloud pl szerintem sokkal jobb hangminőséget ad majdnem azonos áron.Itt a topikban valamikor Beyerhez hasonló szintűnek volt titulálva (majd visszakeresem), azért csodálkoztam el, mikor meghallottam.
-
Dorien
veterán
Pedig ennek még nagyobb a fejpántja, mint anno a Takstar HI2050-é volt.
lowzor: Az SHP-600-hoz magasvágós EQ kell, ez le lett írva többször. Nyilván egy jól meghajtott DT880/600-hoz vagy DT990/600-hoz sosem fog felérni hangzásban, de azért egy jól beállított EQ-val lehet vele kellemeseket zenélni a Beyerek árának töredékéért.
-
Syl
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #116692 üzenetére
Teljesen "kihúzva" is kicsi
-
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
User05 #116688 üzenetére
Szinte csak ismételni tudom magam. Előző hozzászólásomban már linkeltem, melyik az a fórum, ahol mikrofonos fejesekkel is "foglalkoznak". Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, gyereknek rendeltem aliról EKSA E900pro-t, az ár/érték arányban hozza a kötelezőt, de nem egy kifejezetten kivételes a hangja. De pár hónapja már nyúzza. Párnája nagyon kényelmes, van hozzá valami gagyi szoftver is, amit le lehet hozzá tölteni.
Vagy, mint említetem, Superlux és az Oneodio fejesei között néznék körbe. Olyan 2 évnél tovább intenzív használat mellett nem nagyon bírják, illetve ezután minden nap ajándék. Viszont hangjuk - árkategóriájukban - kifejezetten jó. -
User05
tag
válasz
Gzula[HUN] #116686 üzenetére
Köszi a választ! Annyit olvastam róluk, hogy könnyen tudnak törni, viszont hangzásban annyira nem rosszak. 6000ft a váaosomban, tehát nincs szállítási díj. Van esetleg 10.000ft alatt olyan mikrofonos fejes, ami "kiemelkedő" vagy netán jobb lehet ennél?
Dorien: Xbox gamingre (fps) használnám úgy 80%-ban, 20% pedig Youtube.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
User05 #116685 üzenetére
Sokmindentől függ. Pl. az árban benne van-e a posta, tényleg alig használt, vagy csak az van írva, van-e valami baja, párnája mennyire kopott, mennyire akarja eladni. Pl. ha a 6ezerhez hozzá jön még kb. 1800-2000-ért a posta, meg még egy 2500-3000-ért egy párna csere, akkor már lehet jobban megéri egy új Invotone HD2000, vagy egy alap Superlux esetleg Oneodio, és akkor hangban is előrébb vagy, és még gari is van.
Alsó polcos JBL fejesekkel mondjuk én nem vagyok feltétlenül megelégedve, álláspontom szerint ott inkább csak név van, mint minőség.
Esetleg érdeklődj ITT, hátha több infót kapsz.
-
User05
tag
Sziasztok srácok. Kellene egy kis segítség.
Ez a Quantum 100-as modell lehet?
-
Diniboy
aktív tag
Ezek után valóban egyszerű a dolog. Túl gondolom mindig a dolgokat . De csak amiket nem kellene
Sajnos csak hétfőre érkezik meg a fejes . Mintha karácsony előtt lennék 2 nappal -
Bodz
nagyúr
válasz
Diniboy #116676 üzenetére
Általában az alaplapi spdif elég vacak...
Vagy beállítod alapértelmezettnek az új eszközt vagy letiltod az alaplapit és akkor csak az új marad úgyis. Azért nem olyan nagy kellemetlenség ez, pár klikk az egész. -
Diniboy
aktív tag
válasz
Dorien #116675 üzenetére
Ezert gondoltam én úgy, hogy a digitális jelek DACba való továbbítására S/PDIF lenne a legjobb, az alaplapi hangkártya kimenetről. Így akkor az alkalmazásokban, játékokban beállított hangkártya kimenet nem változna. Mert gondolom ha valami USB eszközt dugok a gépbe akkor az valami más néven fog megjelenni az eszközkezelőben is, aztán akkor azt kell beállítani a hang kimenetnek. Bocsi ha katyvasz az egész vagy hülyeséget mondok. Majd még utánna járok.
-
Dorien
veterán
válasz
Diniboy #116674 üzenetére
Az S/PDIF az digitális kimenet. A DAC alakítja át a digitális jelet analóg kimenetté, amibe dughatod a fejest. Az USB-s, bluetooth fejesekbe meg bele van építve a DAC.
A hangkártya az DAC + ADC, mert hangot rögzíteni is tud. Egy külső DAC meg csak lejátssza a hangot. Ha DAC/AMP, akkor van benne valamilyen fejhallgató erősítő rész is.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Dorien #116667 üzenetére
Egyelőre alaplap, egyelőre csak nézegetem a DACokat . Aztan majd meglátjuk. Bodz apróságait láttam amit fentebb linkeltél. Meg a többi ajánlás is megvan . És úgyis kérdezek előtte még, pár dolog nem tiszta . Pl ami az alaplapon van spdif kimenet az jobb mint egy usbs dac ? És ha usb-s dacot használok akkor lesz egy új hangkártya az eszköz készülőben? meg ilyenek . De majd körbe járom a témát.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Gzula[HUN] #116672 üzenetére
Így már világos, köszi! Akkor maradok a OneOdio Pro 10-nél, ez bevált eddig is és kényelmi szempontból sem volt kifogásolható.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
IMIIKE1998 #116671 üzenetére
Valamivel jobb a párnája, de nagyjából ennyi a különbség (meg csicsásabb a doboza). Driver ugyanaz. Nekem volt mind a kettő. Adatok szerint még a Monitor 40-esben is ugyanaz a driver. És a monitor széria jóval tartósabb, mint a Pro. Nekem a Monitor 60-as 4 évig bírta ("játszós" volt a munkahelyemen). Ott nem a csukló, hanem az alatta lévő "vízszintes" rész halt meg. Audio-Technika M-es szériánál szokott ez a fajta probléma előfordulni, ebből is látszik, honnan koppintották. De az valamivel jobban kezelhető (vezeték kötegelővel össze lehet kókányolni), mint a Pro-nál, ami törés után lifeg.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Gzula[HUN] #116670 üzenetére
Ezt láttam, csak ez az 50-es, az egy kategóriával a 10-es felett van, nem?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
IMIIKE1998 #116668 üzenetére
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998 #116654 üzenetére
Apropó, valakinek volt már mind a kettő? Nincs nagy igényem, csak a OneOdio után mennyire lesz valóságsokk az Invotone basszusa? Volt egy supraaural fülesem (3k-s, Lidl-ös kategória), ahhoz képest a OneOdio űrtechnika volt.
-
Diniboy
aktív tag
Köszönöm a viszajelzéseket midnenkitől.
Érkezik majd az aprós Fidelio . Tényleg kiváncsi vagyok rá. Nehogy a tömörítés vagy a lejátszó program fogja vissza az élményt, szedtem le FLACban zenét. Meg Foobar2000ret az jutott eszembe hirtelen. Nem tudom az jó e, de biztos előrelépés a böngészős free Yt music után. Meglátjuk, meglátjuk. -
lowzor
veterán
válasz
stellaz #116664 üzenetére
Nekem bejött az is. A 770 Pro X viszont egy másik kategória hangzásban, főleg mondom ezt úgy, hogy volt sima 770 Pro-m is, és a Hitspace-ben is közvetlenül egymás mellett összehasonlítottam őket. Meg az volt még kemény, hogy a 80 ohmos 770 Pro-nál 2x annyira fel kellett tekerni a potmétert, hogy ugyanolyan hangerővel szóljon, mint a Pro X.
-
Dorien
veterán
válasz
magyargyerek #116659 üzenetére
A HD600 nagyszerű fejes, de ezt is ki kell szolgálni. Én most a Topping A30 Pro erősítőről hallom, hogy mit is tud igazán a HD580 Precision, ami szinte ugyanaz. Van ütős mélye is, amit eddig hiányoltam. Más erősítőről hajtva ez hiányzott.
Zártban meg a D5200 szerintem a best buy, használtpiaci árakon. [link]
-
Syl
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #116660 üzenetére
Köszi a megnyugtatást
Már réges-régen kinőttem a hangos tuctuc korszakot.
-
Gzula[HUN]
addikt
Asszem még egy (az én 2.) Pioneer M290-est küldtél benne. Pincében van a doboz a kacatok közt. Megtartottam, hogy majd stíulsosan abban fogok egy fejhallgatót eladni, de valahogy eddig nem jött össze. Papírbrikettnek meg sajnáltam összetépni. Mindegy, majd lesz vele valami.
#116658Syl: Ha normál hangerőn hallgatod, akkor szerintem nem kell aggódni. Üvölteni elképzelhető, hogy nem fog. Egyik legjobb barátom is évek óta egy laptopról hallgatja. Azonban valóban segítene rajta egy alap erősítő. Mint a legtöbb fejhallgatón. -
magyargyerek
tag
válasz
Diniboy #116645 üzenetére
Így kezdődik...Nos írom a képletet nálam mi működik (60+ember vagyok) MINDENBEN, nem csak kizárólag fejes terén, legyen az távcsőveim, bicskáim,óráim, zseblámpáim...stb. Pedig alapból ugyanolyan spóringer vagyok. Melós vagyok, munkából jön csak a pénz be kell osztani. Tehát a képlet egyszerű: addig kell elmenni amíg bírod anyagilag...tehát nincs végcél. Van egy bizonyos szint ami felett már ne kölcs! Mert bizonyos szint-től már csak 10 százalék javulás érsz el és túl sok pénzbe kerül. Na azt a pontot kell eltalálni okosan! Fejes terén pld. nálam a Senn HD600 volt anno 110-120 amit megvettem, onnan van még feljebb de alig jobb a hangzás (10 százalék talán) és túl sok érte a pénz ha jobbat akarsz és feljebb mégy. Tehát egy picit jobbért túl sokat kell érte fizetni. Ráadásul lehet a kor miatt már nem is hallom ki amit tud. El kell fogadni ,nem vagyunk egyformák. És bizony megfizetjük a tanulópénzt, nagyon is. Évekig erőltettem az agybedugós füleseket, megvettem a jobbnál jobb, hiper szuper szilikon párnás, puha, biztos a tömítés, a baja hogy nem hallom a mélyeket....mire rájöttem hogy a fülem kialakítása, velem született dolog, szóval az én fülemnek azok nem valók hiába kicsik, tetszenek, praktikusak. És vannak dolgok amiket csak a tudat, a birtoklás miatt veszel meg. Egy szabály még van, nagyon fontos! (Főleg autó vásárlásnál!) Ne szerelmesedj bele a cuccba! Mert véged van akkor már nem döntessz jól! Mert naponta azt nézegeted, fantáziálsz vele hogy milyen jó stb. És rengeteg tesztet elolvasni, szűrni! Én újabban az amazont is használom, véleményeket olvasok, ott látom engedik a negatívat is megírni. Youtub is jó de ott szürni kell mert sok aki termék ajándék miatt elfogult és jót ír róla, pedig nem kéne.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #116650 üzenetére
De, pontosan ez. Itt kezdődött minden.
Aztán lett helyette egy Pana HTF890.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Köszi szépen! Igen, a mostani is a csuklónál tört el. Akkor Invotone HD2000 vagy a OneOdio Pro 10 lesz, még agyalok egy kicsit rajta.
-
Syl
nagyúr
válasz
Köszönöm szépen a tippeket
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
AD700X nem volt ajánlott fejhallgató a fórumon, legalábbis az elmúlt nyóc' évben nem emléXem ilyenre. Az 500-as meg a 900-as volt, de a 700-asra nem emlékszem. Sok magas és közép, kevés mély, nem cserélhető vezeték, kényelmes, de időnként nem elég szoros fejpánt, stb.
Az X2HR se egy non plusz ultra, hanem egy ár/érték arányban kifejezetten jó cucc. Ami bőrnek látszik, az bőr (kivéve a fejpánt szélén azaz 1-2mm), ami fémnek, az fém. Ezt az anyag használatot még 3X ennyiért se biztos, hogy megkapod. A hangja is konzumer inkább, enyhe V, magasai se tökéletesek. Viszont könnyen hajtható, és olyan vezetékkel használod, amivel akarod. Ha akarod, akkor veszel hozzá egy mikrofonos vezetéket (V moda boompro, vagy olcsóbb verziói) és kapsz egy headsetet, ami a nyitottsága, és az ebből (nem feltélenül) adódó hatalmas térérzete miatt bazi nagy előny tud lenni játéknál.
Nálam pl. az előre lépés innen legalsó szinten egy Sennheiser HD6XX, ami nagyon akciósan kb. 90-100ezer HUF. És egy normális csöves erősítőre, ha rá van kötve a 2, akkor én annyit vettem észre, hogy talán az X2HR-nek talán még valamivel kószábbak a magasai. Szóval egy elég jó kompromisszum ez a fejhallgató.#116646IMIIKE1998: Vedd meg ugyanazt, vagy rendelj hozzá másik párnát. Esetleg upgradeld a Pro-50-es párnájára. Ennyiből nincs jobb. (Legalábbis nem tudok jobbat.) Youtubon van segítség a párnacseréhez. Kb. fél perc. A videón látott textil párna viszont nem ajánlott hozzá, mert Sokol rádió lesz a hangja. Túl sokat ne költs rá, mert úgy is törik a csuklónál.
#116647Syl: Zártban Oneodio Monitor 60, félnyitottban Superlux HD681 EVO, nyitottban Omnitronic SHP-600. De egyik se lesz Alzában, vagy 2X annyiba kerül, mint máshol.
#116648Bodz: Nem ez volt (a doboza)?
-
M5Norbi
őstag
válasz
Így kezdődik
Én ugyan nem vagyok olyan hozzáértő mint a többiek mert még nincs egy éve hogy idetévedtem de azt hiszem azt mondhatom én sem vagyok vájtfülő és még csak kb 6-7 normálisabb fejest hallottam.
Az X2HR meglepően jó volt főleg ár-érték arányban. De itt nagyon igaz hogy ami nekem jó másnak nem biztos.
Viszont az én Sennheiser HD569 fejhallgatóm megtáltosodott a IFI Zen Dac V2 DAC/AMP -tól. Persze ez is egyéni (van akinem nem tetszik a HD569 illetve van aki az IFI-t nem tartja jónak)csak arra akartam rámutatni hogy meglepő előrelépés tud történni pedig ez egyik sem magas kategória. -
Syl
nagyúr
Fejhallgatót keresnék spéci igénnyel: nagy tök fejem van, tehát az átlagos méret nekem kicsi. Ami eddig méretben megfelelt PHILIPS SHP1900, SONY MDR-XD150 - sajnos már egyik sem kapható. Valamint a Sony WH-CH720N, de az már nagyon passzent, fél óra után kezd kellemetlen lenni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Itthon, szobában
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Youtube / podcast hallgatás, filmezés
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 20-25 ezer
4.) Új vagy használt? Csakis új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? Mindegy
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Semmi extra (de azért ne Sokol rádió legyen)
8.) Honnan vásárolnál? Főleg Alza
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Számítógép
Mikrofon nem kell, csak vezetékes (min. 2 m)Köszönöm
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Dorien #116610 üzenetére
Sziasztok!
Pár éve vettem az itteni ajánlások alapján egy OneOdio Pro 10-et. Meg voltam vele elégedve, csak időközben a fejhallgató keret része eltört. Kellene tehát egy új fejhallgató, szintén az olcsóbb kategóriából.
Látom, hogy az Invotone HD2000 ajánlott, nem tudom, hogy ezen kívül más javasolt darab van-e?1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Lakásban, zárt szobában.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatásra, illetve videó/filmnézésre.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Maximum 10.000 Forint, de olcsóbb is érdekel.
4.) Új vagy használt?
Újat szeretnék a garancia miatt.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural, volt már supraaural-om, nem jött be, nagyon elnyomja a fülemet, főleg szemüveggel.
6.) Zárt vagy nyitott?
Alapvetően zárt, de ha annyira nem zajos kifele, akkor a nyitott is szóba jöhet.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Szeretem, ha a basszusa jó a fülesnek, a OneOdio Pro 10 szintje teljesen jó volt. A OneOdio egy nagy hibája volt, hogy a fülpárna-, illetve a fejpárna résznek a bevonata nagyon csúnyán hámlik. (Legalábbis ennél a darabnál.)
8.) Honnan vásárolnál?
Euronics, MediaMarkt, de online rendelés is mehet akár máshonnan is.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Notebook, okostelefon.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Diniboy
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek aki fáradt az írással.
Gzula:
Úgy voltam a szép kártyáról nem sajnálom , azt adta a cég, a fizuért meg megdolgoztam.
Csak kiváncsiságból megnéztem Árukeresőn a legolcsóbb ATH-AD700X et - 64K, itt meg 70. Vannak sokkal drágább helyek is. Biztos hogy netes rendelésböl van olcsóbb, de ez ugye magyar bolt, magyar áfa ,magyar garancia, remélhetőleg biztonságosabb.
Kb 10% felár- szép kártyás vásárlásnál ez még olcsó is, valamiből nekik is meg kell élni
Viszont jobban átgondolva el tudom költeni több helyen is, akár építőanyagra, lakberendezési tárgyakra, vagy majd a családi nyaralásra.
Ma megint a spórolós lábammal keltem, az aprós Fidelio X2HR határozottan vonzó ajánlat , írtam is neki .
És a többi jószándékú segítőkész embernek aki válaszolt :
A többi ötletet sem vetettem el, csak minden nap máshogy érzem. Egyik nap úgy vagyok vele kár az én botfülemre akármiféle drága cucc, aztán meg miért ne nézzem meg , hátha tényleg beleélvezek a nacimba egy drágább fejestőlazt se tudom mit várjak egy jobb fejestől, sose hallottam még drágát. De az árakat nézegetve lehet addig jó nekem
Nálatok hogy jött az hogy nem elég jó ami van és még jobbat akartok ?
Ha minden jól megy és összejön az X2HR , elsőnek azt szeretném kipróbálni, hallom e a különbséget mondjuk a invotonehoz képest, vagy asszony Haylou s35jéhez képest. Ha nem, akkor tényleg kár egy forintot is rákölteni.
Utána olvasok hogy lehet kihozni belőle a legjobbat. Gondolom valami jobb forrás is kellene , tömörítettlen zene, + biztos nem ártana az a DAC, mégha 32 ohm nem is sok . Olvastam valaki 250 ohmos fejest is használ alaplappal. De majd kiforja magát.
Köszi mindenkinek! -
Dorien
veterán
válasz
Diniboy #116638 üzenetére
Játékhoz nagyon jó az ATH-AD500X / AD700X / AD900X, hatalmas 3D terük van, viszonylag semleges hangú, könnyen hajtható, teljesen nyitott fejesek. Ezekhez pl. tök jó lenne apróról a DIY CanAmp erősítő. A Beyereknél a DT770 a zárt, a DT880 a félig nyitott, a DT990 a teljesen nyitott változat. A 600 ohm-osokat rendesen ki kell szolgálni, de ezek a legjobbak. A DT880 a legsemlegesebb, míg a DT770 / DT990 inkább V karakter. Ha túl sok a magas, akkor a fekete plüss párna segít ezen. Sennheisert én HD580 / 600 / 650 alatt nem ajánlok, de a HD560S-t sokan szeretik. A HD580 Precision már jegelve van. Ezekhez a fejhallgatókhoz már minimum ajánlott egy Dacport Slim kategóriás DAC/AMP, alaplapról senki ne hallgasson ilyeneket.
Arról max. az Invotone HD2000 tolerálható.
-
stellaz
veterán
válasz
Diniboy #116639 üzenetére
Ha 70-80 körül nézelődsz, akkor szerintem érdemes lenne kibalanszírozni a fejes/dac/amp hármast.
Apróban van erősítőből 15 ezerért Presenter, vagy 47-ért Loxije D30 (ebben dac is van), utóbbihoz már teljesítmény igényesebb cucc is mehet pl egy Hifiman HE400Se fejes szerepében, ami elég jó tuning lehetőségeket is rejt és kb nagyjából meg is érkeztél egy olyan polcra, ahonnét minden jelentősebb továbblépés az egész számok halmazán való szorzást jelenti pénzben kifejezve. -
Diniboy
aktív tag
Van itt 70-80 között AD700X, vagy DT880 . Amúgy azoknál mi a különbség a 32 250 vagy 600ohmos daraboknál ? Azt értem hogy minél nagyobb annál nehezebb meghajtani, de a hangja cserébe jobb lesz ha megfelelő erősítő van alatta ?
Meg van itt is 599 de ez nem az SE. Mi a különbség a sima 599 meg az 599se között azonkívül hogy sokkal drágább az SE nélküli ? -
Diniboy
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #116625 üzenetére
Új fejlemény az ügyben . Bocsi
csak egy ismerős említette hogy ő innen vásárol zenei cuccokat, és van fejes is. Nem lenne itt egy jobb darab mint a fidelio x2hr vagy az említett refurbisbed hd 599?
Mondjuk 70-80 körül , azt meg a SZÉP kártyáról simán odaadom ha valódi előrelépés. Vagy nem lenne különbség a 40 ezres használt cuccokhoz képest. Látom hogy a határ a csillagos ég, de még kajálni is kéne idén -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
JBeniiii #116635 üzenetére
Zártban: Oneodio Monitor 40 (picit 20ezer felett van a Monitor 60-as, ahhoz +1 3m-es vezeték jár), ha mégis OK a használt, akkor EZ az M30X. Ezek inkább V hangzásúak, kiegyenlítettben meg Revoltage HP8500-as. Ez korábban már volt Lewitz, meg ISK meg a jó Isten tudja mi. Fejes ugyanaz, csak a márkája más.
Félnyitottban: Superlux HD681EVO
Nyitottban: Omnitronic SHP-600 (ugyanez aliról ISK HF2010 néven fut) -
JBeniiii
csendes újonc
Sziasztok! Fejhallgató vásárlásban kérném segítségeteket, mivel az előző megadta magát. Előre is köszönöm a segítséget!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Főleg zenehallgatás.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 20.000Ft környéke.
4.) Új vagy használt? Új.
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott? Inkább zárt, de jöhet mindkettő.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Igazábol nincs konkrét ami zavar, a lényeg, jól szóljon a zene.
8.) Honnan vásárolnál? Megbízható magyar, vagy gyártói oldalról esetleg.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? PC. -
cyber86
őstag
válasz
Gzula[HUN] #116632 üzenetére
Audio-Technika M50X lesz a nyertes. Köszönöm.
Ha nem fogja bírni a hangkártyám akkor majd a másik topikba benézek milyen DAC kellene hozzá.
-
cyber86
őstag
válasz
Gzula[HUN] #116629 üzenetére
Mikrofonos nem kell ezért írtam ide, hogy tudtok-e ajánlani valamit. Mikrofont veszek külön asztalit.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
cyber86 #116628 üzenetére
Szia! ITT a megfelelő fórum. De a mély kiemelés miatt szerintem a Cloud Alpha vagy Alpha S lehet jó választás. Az S-es verzió nem biztos, hogy megéri a felárat. A hozzá adott DAC a semminél (meg a Cloud 2-höz adott DAC-hoz képest) jobb, de nem egy nagy truváj, az ajándék textil párna meg egy sz@r. A Cloud 2-é sokkal jobb. Ha nem kell a felesleges maszlag, akkor Alpha. Annyi, hogy a Cloud 2-n a basszus mennyiségét tudod állítani, de max álláson kb. ugyanolyan a hangzása mindkettőnek.
-
cyber86
őstag
Sziasztok.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
PC-n szeretném használni játékra (Counter Strike 2, Battlefield stb..) és néha zene (Techno)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
60.000.- Ft
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
A zárt jobb ha jól gondolom erre a célra.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Kicsit erősebb mély a zene miatt
8.) Honnan vásárolnál?
Alzát néztem ki
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya [link]Köszönöm előre a válaszokat.
-
Diniboy
aktív tag
Köszönöm mindenkinek. Megint túl bő a választék.
Hiszek a szakembereknek ha már tanácsot kértem, két megoldást látok, már csak el kell döntenem melyik legyen :
DAC+ olcsóbb SHP 600 és majd egy jobb fejes ha mégse tetszik Vagy soloban a jobb fejes és aztán +DAC ha úgy érzem hogy mégsem jó . Csak ha dac, akkor most innen irány a dacos topik hogy az amit javasolt Dorien tényleg fasza és az a legjobb amit vehetek ennyiért . Sose lesz megvéve az a fejes -
Dorien
veterán
válasz
Diniboy #116624 üzenetére
Nekem volt régebbi, Gibson-féle Fidelio X2 meg az újabb X2HR is. Nekem az előbbinek a maga kategóriájában nagyon bejött a hangja, az utóbbi már kevésbé, de az is lehet, hogy az évek során én lettem túl válogatós... Baromi tartós cucc, ahogy az SHP-600 is. Az SHP-600 elvisel egy kis EQ-t, mert a magas sok lehet kicsit alapból. A HD681 EVO gyorsan szét tud menni, kontakthiba, gumi fejpánt szakadás, stb. Ezek nem olyanok.
Amúgy az én tippem az aprón árult HD580 Precision [link] lenne a már linkelt Centrance DAC/AMP-pal. [link] Ja, ez már 80k együtt, de egy jó időre le van tudva vele a fejhallgató téma. Ha sok, akkor meg simán az SHP-600-at venném a Centrance mellé és EQ-znám a magasakat. Nagyon jó hangot lehet kihozni ebből is. Régen Takstar HI-2050 néven futott.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Diniboy #116624 üzenetére
Már évek óta nem a Gibson, hanem eleve egy kínai cég, a Woox csinálja jelenleg az X2HR-eket. Ami nem kínai, az lesz hamis
. Pár évvel ez előttig megkaptad gyakorlatilag ugyanezt X1s néven is. Az lényegében egy Fidelio X1 volt X2HR driverrel, csak a 3m-es kábel helyett csak 1,2m-eset adtak hozzá. Az volt az "olcsó" verzió, de már pár éve azt is kivezették Aliexpressről (is).
Német amazonon most 111€. Volt már olcsóbb is, de az "alap" ára ilyen 140€ körül szokott lenni. Párna van hozzá Kínából dögivel, az enyémhez eredeti fejpántot is sikerült szerezni. 2019. decembere óta megvan, és az első 3-4 évben napi szinten volt használva. Párnája még eredeti.Én HD620-ast láttam "refurbished", az szerintem konkrétan új volt. Többiek is ilyen élményekről számoltak be.
De az Omnitronic is egy kib@sz@tt tartós cucc. Fejpánt olyan anyagból van, ami nem málik szét. Max 1 "hibája" van, hogy a vezetéke nem cserélhető. De modhoz meg van tutorial.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Dorien #116623 üzenetére
Mert elvileg hangban ugyanaz a kategória mint a HD 681 EVO. Az volt legelőször, sokáig elvoltam vele, de aztán kezdett szétesni. Többszöri javítgatás után, (meg zokni mod a műbör párnára) már a velur párnát is elhasználtam, de aztán a kábelek is kezdtek tönkremenni. Sajnos a sokadik forrasztás után már nem szólt az egyik oldal többé .
Aztán lett egy Ivotone HD2000 de már azt is forrasztanom kellett, mert valamiért kőkemény lett a kábel borítása a fülem mellett, és eltört . A műbört már rég leszedtem a fülpárnákról, igy egész kényelmes amúgy , a tetején még hámlik .... Szóval megérett a cserére, és ha már veszek valamit , legyen jobb.
Ezért lépnék feljebb egy szintet, de nekem a 60-80-100.000res kategória kicsit túlzásnak tünik , tekintve hogy leginkább PC-vel használom, játékra, zenét meg legtöbbször YTon hallgatok.
De tekintve hogy egy-egy bevásárlás a LIDL ben 60-70 ezer ft asszonynak, úgy döntöttem hogy nem sajnálok a fülemtől egy kis kényeztetést
Gzula, és azt honnan lehet tudni hogy nem valami hamisitványt fogok ki a Fidelióbol, akár itt aprón, vagy Amazonon? Gondolom ebben a kategóriában már előfordulhat ilyesmi. Vagy inkább csak a drágább fejeseket hamisitják?
A refurbished 599 SE is érdekes lehet , még nem döntöttem. Mindkettőről jókat olvastam. Kinézettre a Phillips jobban bejön mondjuk, az 599 SE valahogy nem tetszetős , de ez a legkevésbé fontos tényező idehaza a gép előtt , meg úgysem fogom tükörbe nézegetni magam -
Diniboy
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #116621 üzenetére
Gondoltam megmutatom mennyire szerencsétlen vagyok
Megpróbáltam AliExpressröl megrendelni, 14k lett volna, első rendeléses kedvezmény, meg free shipping, erre ez volt amikor fizetni akartam:
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Diniboy #116620 üzenetére
Túl nagy választék nem lesz. Ha tartós és jó fejhallgatót szeretnél, és ki is akarod használni a keretet, akkor marad az X2HR. Amazonon időnként le szokták árazni olyan 90€ környékére, leginkább Black Fridaykor, de figyelni kell. (Vsz. apróra is ilyenek kerülnek ki.) A 681EVO, ha tetszett, akkor ez az irány lesz a megfelelő, ha tovább akarsz lépni.
Ahhoz se ártana valami jobb DAC/AMP, de alaplapi is meghajtja. Ennél olcsóbb ajánlott a Hifiman HE400SE lenne, de az erősítő nélkül felejtős.
Esetleg körbe nézel a Sennheiser 5-ös sorozatú nyitottai között. Az 559-esnél nincs sok magas. De közép sincs. Felújított 599-es van egyébként Outletben ami a keretbe beleférhet. Én nem ismerem, nekem az 5-ös sorozatú Sennheiserekkel (558-559-569, ide sorolom a 620-as is) nem volt szerencsém. Attól még jó lehet másnak.Egyébként ISK HF2010-ként aliexpressen olcsóbban hozzá tudsz jutni az Omnitronichoz, pláne ha csomagolás nélkül kéred. Ami nekem jött, az nem emelt ki magasban. Vsz. az első kiadású Omnitronic-ok voltak ilyenek, de később párna csere volt. Az "új" párna olyan, mint amit adnak a Cloud2-höz is, csak más a színe.
-
Diniboy
aktív tag
Üdv. A gamer fejes fórumban már kaptam egy ajánlatot, Gzula fórumtárstól, amiért itt is ezer hála. Majdnem meg is rendeltem [az Omnitronic SHP-600ast ] amit ajánlott, de kissé sokkallom az árát - 19+ szállítás. Lehet csak béna vagyok a googleval
Az is aggaszt amit valahol olvastam hogy túl sok a magas , és ajánlott lenne mellé DAC (ami ahogy nézegettem szintén dobna elég szépen a költségeken), meg valami equalizer használata.
Pár pontal feljebb láttam hogy még mindig ajánlott a jelenleg meglévő és még működő Invotone HD2000 (10k) vagy akár a Superlux HD 681 evo(15k), ami hasonló kategória, az is volt már. Ha már veszek valamit, szeretnék feljebb lépni , jobbat venni mint ami volt. Szóval csináljuk rendesen:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Itthon a lakásban
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? PC-s FPS játékok, koca zenehalgatás leginkább Youtuberól (Metal, Symphonic/Folk Metal , na meg a hegedűs lányok (pl Lindsey Stirling)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 20-40k, ha nagyon kell pár ezrest még rádobok
4.) Új vagy használt? Leginkább új , vagy esetleg újszerű ha 1-2 kategórával jobbat kapok apróról ugyanazért a pénzért
5.) Circumaural vagy supraaural? Circum
6.) Zárt vagy nyitott? Lehetőleg nyitott, nagyon tud melegedni/izzadni a fülem
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? A teljesen zárt fejesek lehet zavarnának az elszigetelődés miatt (mindezt úgy mondom hogy nem volt még a fentieken kívül más említésre méltó rajtam )
8.) Honnan vásárolnál? Mindegy végülis.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? PC, alaplapi hang. Ha hinni lehet a marketingnek akkor picit komolyabb (MSI MAG B550) mint az átlag ALC hangkódekes lapok.
Vagy csak beszéljetek le az egészről, mert a fenti célokra teljesen jó a 10k-s Inovotone -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdett foszlani a Yamaha HPH-MT8-as fejhallgatóm fülpárnája.
Aliexpresszen találtam hozzá valót, csak nem tudom mennyire befolyásolná a fejes lineáris hangképét. Tudtok esetleg valami jó minőségű akár univerzálist, akár konkrétan ehhez valót, amivel nem nagyon nyúlnék mellé? Itthon Yamaha-hoz nem nagyon lehet kapni, vagy csak én nem találtam. -
Bodz
nagyúr
válasz
Downsampling #116616 üzenetére
Nem az. Harmad áron az M50XBT2 jobb pl.
-
-NoVa-
addikt
válasz
Downsampling #116616 üzenetére
Nem az. Nem úgy. EQ-val színez, kompenzálja a szemüvegszár mentén elszökő basszust, szép tárgy és kellemesen szól, nem több.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Csak egy tök általános kérdés: az AirPods Max fejhallgató, tényleg annyira szuper? Tudom, hogy bt, tehát nem igazán idevaló, de ugye rengeteg hirdetés van itt a PH-n is a HiFi fejhallgatók kategóriájában belőlük, és volt olyan is, amiben egyenesen azt olvastam, hogy a "legjobb audiofil fejhallgató".
Eszem ágában sincs venni, de érdekelne a véleményetek, amennyiben van némi tapasztalatotok.
Köszönöm!
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
10+ éve megvan egy Beyerdynamic DT235 fejhallgató, aminek a hangzását nagyon szeretem. Egy Musiland Monitor MX04 DAC-ról van meghajtva. Zenehallgatásra és filmnézésre használom, mindkét dologra nekem kiváló. Zenéből rock-metal-punk elég széles spektrumon (Pink Floyd, Pearl Jam, Ignite, Aurora, Placebo...mindenevő vagyok)Na most, nem mindenáron szeretnék új fejhallgatót. Ha a régi DT235 fülkorongja/szivacs vagy mi a neve cserélhető lenne, az lenne a legjobb. Erősítsetek, vagy cáfoljatok ebben, de én úgy látom, hogy sajnos nem cserélhető...Nagyon el van már használódva.
[kép] [kép]Szóval ebben az esetben jó lehet egy új Beyerdynmic DT240 Pro, vagy mi az, aminek a hangzása a régihez közel van?
Esetleg, aki szintén DT235-t váltott le, mire váltott? -
magyargyerek
tag
válasz
magyargyerek #116477 üzenetére
No végre megérkezett az Ebay-en rendelt Báránybőr, memóriahabos fülpárnám ([Audio-Technica ATH-A700 A900 A900X készülékhez való link] ), konkrétan a fejesem: az ATH-A900X típusú zárt fejhallgató. Felraktam, kicsit más alakú mint az eredeti volt, egyértelműen vastagabb, sarkosabb! A lényeg: jó a hang benne. Maga a füles régi, legalább 6-8 éves de alig volt használva, nem a használatba ment szét a bőr hanem az állásba, az idő ami alatt a bőr...mint a cipők esetében is..szétmegy. Tehát érdemes volt elővennem és felújítani mert jó esetben ha 20 órát ha volt használva a fejes.Pedig kényelmes nagyon ez, a fej résznél rögzítés király megoldás.
-
Gzula[HUN]
addikt
Oneodio Pro-10 vagy Superlux HD681EVO. Szerintem az Oneodio jobb, de ha kell a textil párna, akkor inkább az EVO. Utóbbi van aprón is, de elvileg kellene járjon hozzá egy pár műbőr párna is.
*Ha jól emlékszem, a retro DJ inkább V karakter. Ha ezt az irányt szeretnéd tovább, akkor a fentiek. Ha inkább valami kiegyenlítettebb, akkor az Invotone. Ha meg rosszul tudom, akkor a csillag után irtak tárgytalanok.
On earban meg Sony MDR-ZX110. Nem egy nonplusulra, de ár/érték arányban jobb, mint amit kapsz kb. 10ezerig. Szintén egy inkább kiegyenlített karakter, de van azért egy kis színezése.
-
akey
tag
Sziasztok,
Sajnos megtért a tervezőhöz a Maxell Retro DJ-m. Mit ajánlanátok kb 10eFt környékén, mely a helyébe léphetne? Pl. Invotone HD2000? Vagy van vmi újabb bestbuy?
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? - otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? - zene, film
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 10eFt
4.) Új vagy használt? - új
5.) Circumaural vagy supraaural? - circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? - zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? - nincs konkrét elképzelés
8.) Honnan vásárolnál? - MO-ról
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? - PC/ konzol -
lapalapa
senior tag
"Nem az egyszeri embertől várom el a precizitást, hanem egy szakmai fórumban magukat hozzáértőnek beállítóktól."
Itt egy szakmai ember van (Bkercso), egyébként ez meg egy hobby fórum, kisebb nagyobb tapasztalattal rendelkező nem szakmai emberekkel, szóval rossz helyen jársz, úgy érzem.. -
Beri
addikt
válasz
stellaz #116598 üzenetére
Tudomány ott van a füled, hallójáratod formájának a mérésére is, csak éppen nem teszed meg, hanem nemes egyszerűséggel kihagyod az egyenletből.
Ezt most nem igazán értem. Mit nem teszek meg? Nem mérem meg a hallójáratom hatását a hangra otthon?legutóbbi kérdésemre vagy 10-20 féle műszaki paramétert soroltak fel egy kábel jellemzőiként. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy ezek közül van, ami befolyásolja a hangot. Hogy mennyire, az meg szubjektív, meg gondolom rendszer függő is.
Csak úgy lehet szubjektív, ha rossz a mérés metodikája, vagy nem is történik mérés.-NoVa-
Miért várod el végfelhasználóktól azt az ipari precizitást
Nem az egyszeri embertől várom el a precizitást, hanem egy szakmai fórumban magukat hozzáértőnek beállítóktól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Gaming notebook topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Linux Mint
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest