- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Analóg fényképezés
- VR topik
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
A mindennapi élethez kell a funkcionalitás
Sportpilótaként van máshol kiéljem magam. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
Jah az MX5 szokott lenni ilyenkor a cél nem egy tatás V60.

-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Update: a 2013-2018-as V60 PHEV-röl kezdek lassan lemondani a töltés miatti macera okán.
Helyette elkezdtem teljesen kettészakadni:
Opció 1) Octavia III 2.0TDI (vagy közvetlen rokonai) kb. 10.000€-ig, esetleg kicsit olcsóbban Astra K 1.6 dízellel
Opció 2) agglegény leszek és leszarom, inkább veszek egy 2020 körüli V60-at (D3, D4 vagy mild-hibrid-dízel B4) amik 15.000€ körül már sokhelyen kifoghatók 150ezer km nagyságrendben.
Elöny: a legjobb belsö, amiben valaha ültem, modern infotainment (Android Auto nekem fontos, a többi kocsinál külön navit vagy Aliexpress számítógépet kéne belebarkácsolnom) és már megjelenése óta csorgatom rá a nyálam. Hátrány: azok a fránya éves szervizek (...amiket böööven fedez a kisebb lakás miatti megtakarítás, nade kifizetni akkor is fáj
)A Volvo csoport nem túl aktív, de jól tudom, hogy ezek a 2 literes dízelek elég jól sikerültek már?
-
Eugene Roe
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
De van menő 300le motor, ami csak néha eszi a vizet
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Köszi a tippeket és egyetértek a próbavezetésekkel. Anno az S60 vásárlásakor egy ismerössel tett próbakört kivéve az elsö szembejövö Volvo-t megvettem, mert mindent kipipált. Most azért szeretnék több típust és típuson belül is több autót kipróbálni
Van egy V60 D6 a korábbi lakhelyem körül. Remélem ott van még, mert akkor tennék a szélvédöjére egy telefonszámot, hogy hadd nézzem már meg légyszi. Elöször a hösömmel kell találkozni, mert amíg nem tudom, hogy valóban tetszene-e, addig tudat alatt is folyton azon kapom magam, hogy az autóhoz keresek megfelelö lakást most költözés közben. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Leon tekintetében amit tapasztaltam;
- Kicsit puritánabb anyaghasználat
- Valamennyivel több gördülési zaj
- Zörgés azért van (bár nem tudom, hogy a kortárs Golfok mennyire zörögnek 100-150e km után)
- S60 után azért visszalépésnek éreztem sok téren.
Megane IV számomra meglepetés volt; zajban, komfortban, futóműben sem rossz szvsz. 1.33 TCe-vel és 1.5 dCi-vel (adblue nélküli verzióval) is merném választani. A III-as sem rossz, de ott mindenképpen az utolsó évjáratokból szemezgetnék.
De mindenképpen azt javasolnám, hogy ne ez alapján dönts, legalább nézz meg és próbálj ki egy-két ígéretesebb példányt élőben is!

-
Johnny_vT
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A franciákról nulla müszaki ismeretem van, de meggyözhetö vagyok . Elvégre még csak az elö-szürést csinálom, szinte bármi szóba jöhet.
A korábbi generációs Leon az önérzetemnek rosszul esne az aktuális Cupra után.
Bár a technika Golf és talán árban kedvezöbb is lenne, de a beltér minösége és a zajszint hol van a korabeli Golfhoz képest?
Minden esetre köszi a sok tippet, már gyülik a lista és aktiválódnak a mobile.de figyelöim akkor is, ha még 1-2 hónappal odébb van a vásárlás
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Túl sok minden nem tud elromlani rajta, turbó ide vagy oda.

A fl előtti Giulietták szerintem éppen azért olcsóbbak, mert fl előttiek.

A 2013 utániaknak a váltói már nem küzdenek szinkronproblémákkal, és abban is biztos vagyok, hogy manapság már a monokróm kijelzős CD-s rádió sem vonzó, a későbbi színes LCD-s infotainment kelendőbb, sőt a még újabbakat Android Autóra és Apple CarPlay-re is lehet moddolni. -
tboldi
nagyúr
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Már egy hete nyitott szemmel járok mindenfelé és elfogadtam, hogy se 7-es Golf, se 4-es Octavia nem jön ki a keretböl. Golf 6 vagy korabeli Passat, Octavia (esetleg Superb, bár már a Passat is feleslegesen nagynak érzödik egy före) eddig a befutók.
Most a nézelödést kicsit visszafogom, mert elöbb költöznöm kell és ha megvan a lakás akkor kiderül, hogy egyáltalán tudnék-e hibridet otthon tölteni. Ha igen, akkor hozok egy holland V60-at, ha nem, akkor spórolok a vételáron és ráugrok az elsö szembejövö jó állapotú VW-konszernes TDI-re.
Guilietta-t még mindig nem láttam élőben, de boldival párhuzamosan mások is áradoznak róla Redditen
Apropó Reddit, ott nagyon nyomják a 2013 körüli E osztályt 220CDI-vel. nem tudom a merci fenntartási költségei hol vannak a Volvo-hoz képest, de szerintem nem járnék vele jobban.
Astra J belseje nem a legcsinosabb, ülései pedig - amit egyszer póbáltam - elég szarok, de funkcionálisan jó lenne. Ha Insigniára gondolok, akkor inkább vennék már egy 5 hengeres V70-et, ami ugyanannyit fogyaszt, csak emellé még jó is.
Focus 3 felejtös, Focus 4 tetszene, de az itt ritka mint a fehér holló és budget feletti.
Kisebb kategóriára nem szívesen lépnék vissza, mert megőrülnék szerintem autópályán a nagyobb zajtól és kisebb stabilitástól.Megfordult még a fejemben, hogy mindent leszarva veszek egy Miata NB-t, de arra nem láttam még vonóhorgot

-
Tothgera30
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Amikor javította derült ki, hogy valami 100 ezer km alatt nem cserélt benne olajat senki. Kitakarította, felkerült az új turbó, azóta is vígan megy a kocsi. - Ahogy írtad, fenntartásokkal kezelendő. Mondanám hogy biztosan van benne egy adag kummantás. G13BB Swift ment 6x ezer km-t egy töltet olajjal, és szilvalekvár jött le belőle. El lehet képzelni a csapágyak, gyűrűk, és társai állapotát. Pedig ez egy faék blokk, és itt hosszútávon felújítás lett a vége.
-
zgospel
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Említettem a szerelőnek (akivel ülünk most a rolleren
), hogy ha vennem kéne kocsit akkor valószínűleg ezt venném. Mondta, hogy volt egy ügyfele, akinek ezzel az 1.4 T-Jettel volt Fiatja, és beszart rajta a turbó. Amikor javította derült ki, hogy valami 100 ezer km alatt nem cserélt benne olajat senki. Kitakarította, felkerült az új turbó, azóta is vígan megy a kocsi.
Nekem egy kicsit hihetetlen a sztori, fenntartásokkal kezeljétek ti is
De egyetértett, hogy jó kis motor az.Egyébként a facelift előttiek olcsók a konkurensekhez képest, de a facelift utániakra szerintem ez nem igaz. Sőt, hasonló korú és futású Octavia 1.4 TSI majd 1 millióval drágább általában.
-
zgospel
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
H Astra Z18XER.
TLDR: olajpumpa megadta magát, futómű, kipufogó, vezérlés, vízpumpa, vízcső eldurrant, lambdaszonda, komplett gyári szelepfedél.
-----
Hosszabban:
Február közepén elfosta magát a szelepfedél tömítés. Nem akartam vele itthon baszakodni időhiány miatt, úgyhogy elvittem szervizbe, meg akkor már régóta halogattam az első szilentek cseréjét is, akkor legyen meg az is hamar. Kiderült hogy az első motortartó is gatya (mondjuk érezni éreztem, csak nem tudtam hogy az az
)
Szilentek gatya, egyszerűbb volt a lengőkarokat cserélni, de a kormányösszekötő csavarja úgy be volt rohadva, hogy sehogy nem jött le, szóval lett két új összekötőm is.
Utána a kipufogó lyukadt ki, majd egy régóta húzódó elektromos anomália miatt egyik kedd délután begurultam egy hibakód olvasásra.
Ott a telepen alapjáraton a gépre dugva ment el az olajnyomás, bedarálta magát a pumpa. Írtó nagy mázli az időzítés szempontjából.
Ez hozta magával a komplett új vezérlést is, vízpumpával. Átmostak mindent, megnézték a csapágyakat is, szerencsére nem lett nagyobb baj.
A régóta húzódó elektromos anomáliát kiderítettem házilag, az 1. lambdaszonda csatlakozója ment tönkre, illetve a szondát is kinyírta, villamosságis megcsinálta a vezetékeket és a csatlakozót, szerelő kicserélte a szondát.
Illetve csak cserélte volna, mert ahogy gurultam be péntek este hozzá, 100 méterre a bejárattól eldurrant a vízpumpára menő vízcső. Igazából én láttam rajta 2 nappal korábban a sérülést, rá is akartam kérdezni, de az nem jutott eszembe, hogy eldurranna. Ezt ők szarták el. Közben a kiegyenlítőtartály csonkjáról letört az a kis csücsök ami tartja a csövet, kellett új tartály is, de ez aprópénz. Találtunk még péntek este 10-kor egy rossz biztosítékot is, ami a gyári leírás szerint "Motorvezérlő", de ilyenből van vagy 6 különböző.
Ezzel megoldódott minden, eltűntek a hibakódok, a kocsi is jól működik fordulaton, de az alapjárati fogyasztás túl magas, pár perc után jelzi is a katalizátor a hibát a dús keverékre. Kiderült hogy falsot szív, a szelepfedélben a PCV szelep adta meg magát. Ezt csak kompletten érdemes cserélni a H Astra csoport szerint, és csak gyárira, ami 80-100k. Ez remélhetőleg a héten megtörténik és akkor vége.Utána még kéne egy kerékcsapágyat cserélni, a kipufogó megint kilyukadt, csak máshol, a kuplung is már eléggé fent fog, kell egy garnitúra 4 évszakos gumi, lámpákat polírozni, és az egyik ajtó élén megjelent a rozsda. Ezeket a következő hónapokban megejtem még, de utána már hajtom amíg ki nem rohad alólam, nem éri meg eladni.
-
tboldi
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Ha az értéktartás fontos, a Giulietta nem biztos, hogy jó választás az előítéletekre épülő magyar piacon. De kétségkívül jobb a renoméja az olasz autók értelmezési tartományában, szóval lehet, hogy mégsem olyan vészes.
Nemtom, még sosem adtam el autót, mindig csak a vevő szerepében vagyok.

-
zgospel
őstag
válasz
zapikanka
üzenetére
Én most a megbízható szívóbenzinesemmel ülök a szopórolleren 1 hónapja, heti 2x látogatom a szerelőt, és ha szerencsém van akkor ezen a héten végre minden megoldódik. A pontos végösszeget még nem tudom, de bőven 500k fölé várom.
Csak perceken / pár km-en múlt, hogy nem lett kuka a motor.Dízelből szerintem a Hyundai / Kia 1.6 CRDI kifejezetten megbízható és olcsón fenntartható.
Turbóbenzinesből egy Octavia 1.4 TSI vagy 1.5 TSI teljesen jó.
Vagy tboldi által gyakran javasolt Giulietta 1.4 TB is, ebből a keretből meg pláne.
Ha mindenképp szívóbenzin, akkor egyébként az általad kinézett Mazda 3 vagy 6 is jó irány. Esetleg Honda Civic 2014 utáni 1.8 benzin? -
zapikanka
tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen formában válaszolt. Igazából nekem végsősoron teljesen mindegy, hogy benzin vagy dízel, a lényeg nekem az, hogy minél "igénytelenebb" legyen, tehát ne kelljen sokat foglalkozni vele, évente kb 10k KM megy bele, nagy része pályán. Azért mondtam, hogy szívó benzin, mert eddig nekem azt mondták, hogy ha nem akarok bajt, akkor ezzel nem tudok nagyon mellé lőni. Mivel én nem értek hozzá, ezért próbálok minél több helyen utána kérdezni.
-
Gombinyó
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Lemaradt egy 0, évi 300ezres futással kell számolni és máris kijön a 2m benzin felár.
-
NeoPampalini
senior tag
Hát én most a holtankoljak pont hun elérhető piaci ár alapján számoltam, 2 millió forintos eltérés akkor jön ki, ha a benzines átlagfogyasztása 15 liter, a dízelé meg 4,5.

Nagyon fapados számolással (benzines átlag 6 liter, dízel 4,5 liter) erre a 30 ezres futásra kijön kb. 225 ezer forintnyi különbség... Ha most oda-vissza számolunk egy-egy litert, érdemben nem sokat változik.
-
-
-
vendingo
veterán
Köszi mindenkinek a tanácsokat.
kenguru99: nálam alap, hogy bármit eladok, akkor a hibáit ismertetem, fotózom. Én se szeretem, ha veszek valamit, és a helyszínen derül ki, hogy nem felel meg a leírásnak, és elcsesztem rá időt és pénzt, hogy megnézzem. Az árat is ennek tükrében tervezem belőni. Nem akarom jó autóként jó áron eladni.
Valamikor kiganézom, aztán meglátogatom a környék kereskedőit, legalább kapok egy képet, hogy mégis ki mit kínálna. Jelenleg az árát se tudom belőni.
-
denko
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Egy honapja adtam el igy az autom, adasvetelibe beleirtak hogy az elado (én) nem vállal semmiféle felelőséget a volt és jövőbeli hibákért maguktól. Saját adásvételivel dolgoznak.
tesóknak nem adunk el semmit soha, csak magadat szivatnád, tuti visszajönnek problèmázni később. -
Pitterix
őstag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy NISSAN QASHQAI 1.6 DIG-T típusú autót. Évjáratban 2016-17, ami akad.
Az érdekelne, hogy van e valakinek ilyennel tapasztalata, vagy esetleg van-volt valakinek.
Mióta megjelent ez a kocsi 2007-ben,azóta szeretnék egyet, s most végre meg tudnám venni.
Köszönöm! -
válasz
vendingo
üzenetére
mindent bele kell írni az adásvételibe, és annak a lehetőségét is, ami még előjöhet
de ilyet, hogy vízszivárgás nyomai a motortérben - aztán ha hengerfejes lesz, akkor tudta mit vesz. csak így tudod levédeni magad.
tesók ellen meg csak nyilvános, kamerás helyre beszélni autónézést, főleg olyanra ami kamerázva van, mint egy benzinkút. -
vendingo
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Teljesen használható, mindent cseréltettem rajta, újszerű fékek, új vezérlés, gyújtótrafók, termosztát... De most kimatekoztam, hogy a továbbiakban évi 2-3 ezer km futáshoz nincs értelme költeni rá. Nyárig van rajta műszaki.
A tesókkal nincs kedvem harcolni, mert a végén még nekem kell fizetni, ha eljönnek.
Lehet futok egy kört a környék kereskedőinél. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Nagy segítség nem leszek, de hasonló cipőben járok: van egy '99-es Focusom, ezt most a feleségem fogja megörökölni, nemrég lett jogsija, gyakorolni pont jó neki. Aztán ha majd már belejött, kap egy újabb kicsikocsit, ez meg megy bontóba/alkatrésznek.
Én nem fogom működőként forgalomba eladni, az hétszentség (komolyan, néha belefutok ilyen történetekbe, hogy gombokért keresnek emberek patika autót... nem is tudom, hol élnek).
Telekre, tanyára jó lehet még úgy is.
-
vendingo
veterán
Nem vételben, hanem eladásban kellene segítség. Gondolkodok az autó eladásán, DE:
2004 g4 1.6, eléggé levan lakva, rohad a küszöb, lógnak a kárpitok, rosszak a gumik, műszakilag többnyire rendben van, ha valami elromlott, akkor megcsináltattam. Kutyás, pecás, kertbejárós kocsiként üzemelt az elmult pár évben. Mivel az állapota miatt nyomott áron hirdetném meg, hogyan tegyem, hogy elkerüljem a tesókat, illetve ne csesztessenek 6 hónapon keresztül mondvacsinált rejtett hibákkal egy 20+ éves olcsó ütömvágom autónál? Hirdessem meg azzal a feltétellel, hogy a adásvételibe beírjuk, hogy üzemképtelen: rossz motor, futómű, elektronika..?
Megcsináltatni nem akarom, évi 2-3000 km futás miatt, az életben nem térülne meg a ráköltés. A gumi is inkább elrohad alatta mint elkopik. -
dellfanboy
őstag
válasz
zapikanka
üzenetére
foltozgatni, nem foltozgatni kell, hanem egyszer jól megcsinálni.
dízel ajánlott, de olvasgatva, ha valami elromlik akkor drága a javíttatása cserébe kevesebbet fogyaszt, pályán szerintem jobb egy dízelt vezetni is mint egy 3-4-5 ezret forgó benzinest...a fiathoz képest a mazda meg lehet egy elég erős ementáli sajt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
én 2-3m közt néznék focus 1-.6 ti vct ha mindenképp szopó benzin kell, más esetben beleugranék 2-3m ér vmi dieselbe paszuly mondeo, és félretenném azt a 2-3mt ha javításra
ha mindenáron viszket a tenyered és el akarod verni azt az 5 milkát akkor irány a macuda!
-
zapikanka
tag
Sziasztok! Autót szeretnénk cserélni, jelenleg egy 2004-es Fiat Stilo 1.4 Active van, szegényt már nem győzzük foltozgatni, mert rohad. 5 millió forintot szánnék rá, tetszenek a kombik, úgyhogy azt preferálnám. Ezen kívül szívó benzinest gondoltam, mert tudomásom szerint ez a “legigénytelenebb”. Használni 90%-ban pálya, többi város lenne. Erre a felhasználásra tudom, hogy dízel ajánlott, de olvasgatva, ha valami elromlik akkor drága a javíttatása. Nincs márka preferencia, nyilván vannak amik jobban tetszenek, de praktikusságra megyek. Neten böngészve Mazda 6 2.0 Skyactive amit találtam.
Köszi ha tudtok ajánlani a fentiek alapján valamit. Az is oké, ha azt mondjátok, hogy nem kell a szívó benzinhez ragaszkodni, de eddig mindenki azt mondta, ha olyan kell amivel nem kell sokat foglalkozni akkor legyen szívó benzin.
-
válasz
vzsryl
üzenetére
Ocsemeknel azert van toyota flotta, mert kiszamoltak hogy annak a legjobb az ertektartasa. 150e km-ig megtartjak, utana még baromi jo aron el tudja adni a cég.
Lehet amugy a suzukit konnyebb eladni, nem tudom. Egyszer adtam el suzukit 15 eve, mondjuk az gyorsan elment. -
válasz
dabgergo
üzenetére
ha pusztán értékcsökkenési oldalról nézzük, akkor forintálisan nyilván azon buksz a legkevesebbet, ami már az értékének a nagy részét eleve elbukta. tehát minél drágábbat veszel, annál nagyobb lesz az esély a buktára.
ha meg kell felelni a "könnyel el tudjam adni" feltételnek, akkor nem lehet dízel. itt két irány van, vagy amit a Gemini mond, hogy Toyota hibrid, vagy amit itt korábban pedzegettek: Suzuki szívó benzinnel. esetleg pár egyéb megbízható és keresett modell, nagyjából 2 millióig. G/H Astra, Honda Jazz, kettes Focus, Octavia. ezekre mindig lesz kereslet, így van esély arra, hogy alacsony lesz a bukó. minél ritkább egy autó, annál nagyobb az esély matematikailag, hogy nem szállsz ki belőle jól.
fogyasztás nem lehet NAGY szempont, mert az 5 ezer km alatt ha az autót 5 litert eszik akkor 3000 forint a költséged 100km-en, ha 8 litert akkor meg 4800, a teljes 'élettartam' alatt ez a különbség 90 ezer forint.
ha eleve alternatív hozammal is számolsz, akkor is az olcsó autók irányába kell menni, mert a drágán BIZTOSAN buksz majd. az állampapíron meg nem. -
Tothgera30
veterán
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Szerintem nem egy kategóriáról beszélük. Itt max. 100-150k km futással én nem láttam ennyiért H-t, ami keveset futott/megkímélt az pedig gyorsan eladható. Másrészt költségesebb, CIM modul, toronycsapágy rohadás, Delhpi fűtésbox, és társai. Persze ajánlott az is, de nem 1m és társai merítésben, mert arra bőven költeni kell. A keresés célja pedig fél év költségmentes használat, azaz üzemanyag, talán olaj-szűrők.
-
eladocuccaim
tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Annál jóval olcsóbbak.
Ennyiért, vagy olcsóbban 4 évvel fiatalabb H-k mennek. -
Tothgera30
veterán
válasz
dabgergo
üzenetére
Hasonló célra (évi 4-5-6 ezer km) egy Z14XEP 2008-as Astra G Classic II-t tartok. Itt van olyan hét hogy be sincs indítva, viszont az ára megvásárlása óta csak emelkedett. Mondanám hogy 1-1,3m körül kellene vadászni egyet, friss olaj, szűrők, és mehet. Nagyon nincs ami tönkremenjen benne.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Ez igaz, de a Suzukikról elterjedt (joggal), hogy gombokból fenntarthatóak. Ez a tény azt teszi lehetővé, hogy egy lerúgott, öreg stiftet is percek alatt el lehet adni, és valódi pénzt is képesek adni érte. Ez a kultusz még úgy is fennáll, hogy már 8-10M egy átlag, új Suzuki ára.

-
bozsozso
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Johnny_vT
senior tag
Ez ugyanaz (vagy esetleg 6d-TEMP nélküli közvetlen elődje) mint ami az aktuális Cuprákban van 150 lóerővel? Ha igen, akkor ez megnyugtató, mert motorikusan teljesen elégedett voltam a cégessel. 35000 km alatt nulla probléma (mondjuk új autónál beb@szna, ha baja lenne) és vegyesben 5.7-es fogyasztás is OK volt.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Alternatívának milyen bombabiztos turbódízelek vannak 2014-től fogva, amiket még nézegessek
Alfa Giulietta 1.6 vagy 2.0 JTDM? Egy ajakos tömítést célszerű preventíve cserélni az olajteknő alatt, nagyjából ennyi. Nem elromlós Bosch CP1 pumpa, relatíve olcsón felújítható porlasztók...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A mérete miatt pont az Octaviára (is) gondoltam pedig.
Ott valamit variáltak, vagy miért nem ajánlott? -
Johnny_vT
senior tag
Ah tényleg, az E300e még a régebbi generáció és talán megfizethető lenne. De nem akarom túlnyúlni a takarót.
Alternatívának milyen bombabiztos turbódízelek vannak 2014-től fogva, amiket még nézegessek. Sorra jönnek szembe Golf 7-ek, Insigniák (utóbbi külsőre tetszene, de a súlya miatt a fogyasztását nem szívesen fizetném ki), de régóta nem követem az ajánlókat, hogy mit szabad és mit nem.
Alapvetően, ha nem hibrid lesz, akkor normál dízelből olcsóbbat (<10.000€) néznék, hogy bőven jusson a nagyjavításokra. A kényelemben elszenvedett hiányt pedig megmaradó euró bankjegyekbe fojtom
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Speciális családi helyzet miatt egy elektromos 28-as Ioniq mellé keresek második autót de csak kb. fél évre (nagyon max 9 hónap).
Ezek a célok/igények:
- Minél kevesebb bukó legyen és könnyen el tudjam adni fél év múlva. Számolok alternatív hozammal, azaz minél drágább annál kevesebb pénz tud mondjuk 7%-os állampapírba menni.
- Nincs hard plafon árra, ha jól jön ki a matek, de mondjuk 6M felé nem nagyon mennék.
- Sajnos a napi 2x10km ingázáson kívül havi egy hosszabb útra is jó kéne h legyen, ezért hajlok arra h ne legyen elektromos, bár a 64-es Kia eNiro elgondolkoztatott, de esélyes h az értékcsökkenés miatt kiesik, de fene tudja, ilyen rövid távon a zöld rendszám előnyei miatti sprórolás sem biztos h elhanyagolható.
- 6 hónap alatt sztem max 5ezer km menne bele.AI-al nyilván megfuttattam az egészet és a Toyota Auris vagy Corolla hybrideket ajánlja erre a célra. Ez valid lehet? Van más/jobb ötletetek?
Köszi!
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Jó pár év eltelt, mióta ide írtam, de remélem akad még, aki tud adni pár tippet.
35 évesen újra szingli leszek, a céges Cupra pedig így kiesik a gazdaságból, amint szétköltözünk. A helyére keresek egy relatív modern, kifejezetten kényelmes autót, amelynek két fő felhasználási módja lesz:
1) városon belüli futkorászás, egy huzamban 5-max 25 km távon (ezt elég ritkán teszem vele, leginkább csak hétvégén), illetve
2) utazóautó megállás nélkül 700-800 km-es távokra (DE <--> HU és egyéb kirándulások).
Továbbá szükségem lesz vonóhorogra utánfutózáshoz, emiatt kell, hogy a robogó és a tömegközlekedés mellett legyen valami négykerekűm is.A német teilAuto és hasonló kocsimegosztó rendszereken is gondolkodtam, de az egyenlet kvázi ugyanannyira vagy drágábbra jönne ki mint saját autóval, főleg ha beleveszek pár hazautat vagy nagyobb kirándulást is.
Budget 10.000 - 13.000€ (mindennel egyben amíg a garázsomba ér lehet 15.000€)
-> Régen volt egy csodás Volvo S60-am, ami miatt egyből elkezdtem V60 D6 PHEV-ket nézegetni. A keretbe bele is férne (akár holland import is ok) és minden igényt kipipálna, de a csomagtartóba úgy látom csak fektetve fér nagy bőrönd és ledöntött ülésekkel a lépcső miatt aludni sem lehet benne (ez mondjuk nem fő érv).
-> Tiszta elektromosnak nem lennék ellene, de ahogy nézem a piacot azok még drágábbak és az utánfutózás sem tetszene nekik feltétlenül. Nagy akksit tölteni csak külső helyszínen lenne lehetőségem, otthon nem.
-> Mindent összevetve, hacsak nem bukkan fel egy titkos dízelhibrid csodatipp, szerintem maradnék a normál dízelmotornál.
-> Autó forma: kombi preferáltMit mondotok, merre nézelődjek?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, hogy egy SUZUKI IGNIS 1.3 GLX AC kocsinak mennyi a reális piaci értéke?2005-ös, még több mint 1év műszaki. Klíma rendben, friss szervíz olajcsere, vízpumpa, generátor javítás. Tavaly vizsga előtt küszöbb lakatolva. Téli gumival, de van hozzá egy szett nyári gumi is. Kis horpadás jobb első ajtón, de csak a festés sérült.
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg tapasztalat átvizsgálókkal? Gyulán szeretnék megnézetni egy civic-et, ha lehet még azelőtt (vagy azzal együtt), hogy legurulnék Bp-ről én is.
-
t72killer
titán
igazad van, a fékekkel se számoltam, a legújabb lesz akkor, amit elbír a pénztárca.
Azt már látom, hogy egy, az élete vége felé járó autó csak azért, hogy átmenjen az évenkénti MOT-on/műszakin, simán ezres felett vesz ki az ember zsebéből csupán a mindenféle rozsdásodott, kopott, tönkrement, eltört vackok miatt. Ergo ha egy évvel később kerülök ebbe a státuszba, az a megspórolt idegeskedés mellett pénzben sem kis összeg

-
válasz
t72killer
üzenetére
Ha mondjuk 7 evig akarod megtartani az autot, akkor a +2000 font az havi ~25 font extra koltsegge forditodik le. Ezenkivul +1 ev garancia (erteke mondjuk 400 font), fekbetetek, stb. kevesbe hasznaltak (150 font?), kicsit elorebb vagy a szervizciklusokban (300 font?). Tehat effektive mondjuk 1200 fonttal dragabb az uj auto, ez 7 evre leforditva havi 14 font.
En nem latom, hogy miert ne erne meg az ujabb.
-
t72killer
titán
Skoda Scala/Kamiq rágódás:
A kocsiárak korral/kmrel járó amortizációját látom a hirdetéseken, szerintetek mennyit ér a hosszabb távra tervező TULAJNAK az, hogy az autó 1 évvel és pl 15e km-rel fiatalabb még garis, közel új tényleges kp-re lefordítva? Azaz, ha újabbat, kevesebbet futottat veszek, a magasabb árban mennyi a "tiszta, szép a jármű" ~0 gyakorlati értékű bónusz és mennyi a valós többlet?Az megvan, hogy magam tudok rá vigyázni, pl nem hanyagolom el a sótúrázott alváz mosását, sok rövid túra után egy kiadós 100km "pörkölést", nem b.szom szét a kézi váltót nagymami módra. És persze van pár dolog, ami 4-5-10év alatt nullára íródik (gumik, akksi pl), ezek árát le lehet osztani a várható élettartammal.
Konkrét példa: ha nekiesek láncfűrésszel a családi pénzfának, lehet meg tudok csípni egy ex-demó 1éves, 1000km-t futott Scala 1.0TSi-t, márkaszervizből. Ez kb 2k font/900kHUF felárral megy a 15e km-t futott 2éves példányhoz képest. Adóban nálunk nincs különbség, biztosításban nekem minimális az eltérés. És persze az is ott motoszkál, hogy UK már messze nem az a jóléti ország, mint 6-8éve, privát júzer nagyon gyakran OKKAL ad el már egy kerti széket is, nemhogy egy autót...
-
szebe
addikt
válasz
Hópihe005
üzenetére
Ha a lejárt külföldi okmány osztrák, és muszáj ezekből választani, akkor (leginkább egyik se) a Seat.
De ahogy előttem is írták, ha legalább egy porszívóval nem szán rá 5 percet a képek előtt, akkor erős fenntartásokkal kezelném a dolgot, és mindenképp vinnék valakit, aki valamennyire ért hozzá. -
Llew
senior tag
válasz
Hópihe005
üzenetére
Engem elsőre ez a hely riasztana el a képek alapján.
Láthatóan tömegével árul lejárt papírú lepukkant autókat, amikre még egy takarításnyi energiát, befektetést sem szán.
Ez alapján simán benne van egy teljesen lerobbant műszaki állapot, ami miatt nem is fog magyar papírt kapni.
Szerintem drága szerencsejáték lenne. Ennyiért autót venni amúgy is elég nagy lutri, de inkább hazai tulajnál keresnék olyat amin még van műszaki. -
tboldi
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
Ja.
Most legutóbb azt mondta, addig életben akarja tartani a WagonR-t, amíg nyugdíjba nem megy. Ez leghamarabb 2 év múlva lehet esedékes, de ha teljes összeget kíván kapni az osztrákoktól, akkor ~5 év.Most vettem hozzá 150k Ft-nyi alkatrészt a közelgő műszakira, de a váltót, kuplungot is gatyába kellene rázni (ismert Suzuki M13A hiba), ami 250k, plusz lassan egy lakatolás is kellene. És ér az autó legfeljebb 500-at…
Pedig első blikkre nem tűnik olyan lehangolónak, csak már bőven túlhaladt azon a ponton, hogy érdemes legyen költeni rá.
-
Qru
MODERÁTOR
-
szebe
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Belsőre is szoktak panaszkodni. Hiába "Megane 3 szedán", állítólag rettentő puritán ahhoz képest.
-
Qru
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Huawei FreeBuds Pro 5 – független alternatíva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Assetto Corsa Rally
- FreeCAD
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Gamer PC Intel Core I5 9400F/16GB DDR4/Nvidia 1050 4 GB/256 GB NVME/ 500 GB HDD 6 hó garancia
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- S22 Ultra 512/12
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sportpilótaként van máshol kiéljem magam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

Bár a technika Golf és talán árban kedvezöbb is lenne, de a beltér minösége és a zajszint hol van a korabeli Golfhoz képest?