-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
Icewloxy #90393 üzenetére
Így kösd be te is.
Most az mindegy hogy AMD vagy sem, ez a helyes modszer. Azt irja hogy az 1 kábel egy csatlakozorol vezérli a pumpát és a fanokat is, én a 3 ágút javasolnám. a 3. at nem muszáj bedugni de a FAN a CPU_FAN be a PUMP pedig a PUMP_FAN be dugd. Ilyen aio-t még nem is láttam ahol ilyen szépen mondjuk úgy szépen egybe raktak volna mindent. -
Icewloxy
tag
válasz
BogyóBP #90392 üzenetére
"de amit ő csinál úgy helyes. Azt a nagy csatlakozot bedugod a pumpába és mehet a PUMP_FAN csatlakozora. " igen és ennyi, ő már nem dugdos semmit a cpu fan-ra utána. az az egy csatlakozó van, egyik a pumpába másik vége meg alaplap PUMP_FAN-ba dugja. én miért nem tehetek igy?? ez a kábel, és a 3 elosztós is van az aio dobozába.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Icewloxy #90390 üzenetére
A PUMP_FAN az a vizszivattyú csatlakozoja. Oda dugod mágát azt az egységből kijövő csatlakozot ami a procira is kerül. A ventiket dughatód a CPU FAN vagy sys fan ra is teljesen mindegy elvileg az alaplap úgyis felismeri majd mennyit tudnak forogni. Ha azt szeretnéd hogy a hőmérsékletet érzékelve emelje a fordulatot a venti (amúgy szerintem ez a fontos) akkor a CPU_FAN csatlakozora dugd a radiátor ventiket. Biztos adtak az aiohoz olyan kábelt ami összefűzi az összes ventit egy csatlakozora.
Teljesen jó amit ráköt a csávó úgy kell csinálni. Nálam a pumpába már be volt dugva a kábel. Nemtudom a két kábeles dolog mi lehet a pumpánál de amit ő csinál úgy helyes. Azt a nagy csatlakozot bedugod a pumpába és mehet a PUMP_FAN csatlakozora. Az hogy egyes chassis fan (sys fan ) csatlakozok mekkora ampert adnak le nem érdekes erősebb ventik meghajtására azok optimálisak. Esetedben csak a cpu fan és a pump fan csatlakozo kell. Azért mert CPU van ráirva attól még pumpa. Elvileg a CPU fanra is dughatod és a pump fan ra a ventiket mert úgyis majd beállitja a bios. Azért kellene a ventiket a cpu fanra dugni mert vannak olyan lapok amik nem mennek tovább fan error üzenet miatt ha pl a pumpa rá van dugva.
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Gigabyte Eagle AX B650 lapon, legújabb biossal hiányzik a Gear Down Mode beállítás. Nemrég vettem, nem tudom, hogy előtte volt-e. Miért lehet ez?
-
Icewloxy
tag
válasz
Icewloxy #90389 üzenetére
itt pl a csávó az 1 csatlakozósat választja, (mind2 fajta kábelt adják az aio-hoz) az asrock b850 pro rs lapon nincs ilyen csatlakozó? [link]
ezt az 1 csatlakozós kábelt nem ebbe kéne dugni csak?
AIO Pump Fan Connector
(4-pin AIO_PUMP) (see p.7, No. 6)
This header allows you to connect AIO (All-in-One) pump or fan. If you plan to
connect a 3-pin AIO cooler fan, please connect it to Pin 1-3.d -
Icewloxy
tag
válasz
BogyóBP #90388 üzenetére
aha, szóval csak 2 kábelt kell majd az alaplapba dugni. a manuál elején ha megnézed, 6-os a AIO Pump Fan Connector (AIO_PUMP) , és mellette balra van a CPU Fan Connector (CPU_FAN1)és CPU Fan Connector (CPU_FAN2).
CPU Fan Connector (CPU_FAN1)-re ezt irja:
CPU Fan Connector
(4-pin CPU_FAN1) (see p.7, No. 4)
This header allows you to connect CPU fan. If you plan to connect a 3-pin fan,
please connect it to Pin 1-3CPU Fan Connector (CPU_FAN2)-re ezt:
CPU Fan Connector
(4-pin CPU_FAN2) (see p.7, No. 5)
This header allows you to connect CPU fan or Water Pump. If you plan to connect
a 3-pin fan, please connect it to Pin 1-3.AIO_PUMP-ra ezt:
AIO Pump Fan Connector
(4-pin AIO_PUMP) (see p.7, No. 6)
This header allows you to connect AIO (All-in-One) pump or fan. If you plan to
connect a 3-pin AIO cooler fan, please connect it to Pin 1-3.dvalahol láttam hogy a CPU_FAN2 nagyobb ampert tud meg ilyesmi, akkor érdemesebb arra kötni nem?
Mégvalami: a gépházban amibe bele fog kerülni, 3x12 cooler van elől és 1x12 hátul.
úgy kell bekötni a kép alapján hogy CHA_FAN1-2-3 az elől levőket CHA_FAN4 meg a hátsót? -
BogyóBP
addikt
válasz
Icewloxy #90387 üzenetére
Szia ez hasonló mint az MSI nél az EZconnect port. AIO-t úgy kell bekötni estedben hogy a AIO_PUMP csatlakozora kösd a pumpát és valamelyik CPU_FAN ra a ventijeit. Én ezt a kábelt nem igazán használtam nekem csak azért kellett mert az ARGB portok a lap alján helyezkednek el és nem ért el oda a kábel sehogy sem így az EZ connect ARGB vezérlőbe kötöttem az aio világítását de csak a pumpáét a ventik nem érdekeltek. Neked szerencséd van mert vannak felül is ARGB csatlakozók szóval oda dughatod a pumpa ARGB-t ha világítós pumpád van.
-
donjohnson
addikt
amikor android-on hiányzik a location engedély, akkor szokott ilyen üres lenni a wifi analyzer program. szerintem itt is valami hasonló a helyzet win11-en.
nézd meg, hogy nem-e hiányzik valami engedély a Start menü / Settings / Apps / Installed Apps / három pötty / Advanced options résznél. -
Pehi
senior tag
-
BogyóBP
addikt
Pedig az alza az egyik legkorrektebb cég lehet nemtudnak ugyanolyan lapot biztosítani bár a garancia akkor se kene meghaladja a 15 napot ellenkező esetben elallhatsz a vásárlástól jó lenne beszélni velük telefonon mert van ilyen lehetőség is hátha tudnak mondani valamit. Milyen lap van gariba és milyent vásárolnál helyette?
-
Aprósólyom
addikt
Máshol sem lesz meseszép a gariztatás, hiszen idő míg bevizsgálják, ha egyáltalán eljut oda a logisztikán és bürokratikus folyamatokon keresztül.
A 3 napon belüli meghibásodás és azonnal csere sem működőképes az elektronikai eszközöknél, hiszen hiába kötelezi a jogszabály az azonnali cserére, az eladót is védi a jogszabály, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy nem veri át a vevő, ezért bevizsgálják, még ha 3 napon belül történik is. Szóval.... a bevizsgálás meg sok idő, ezért írtam, hogy ha gubanc van, akkor az sehol se lesz meseszép, álomszerűen ügyfélbarát.
Amit én ajánlok, hogy nem szívesen veszek ilyen dolgokat 2-3 éves cégtől, az már egész jó.
Illetve ami még fontos, hogy ha teheted és van jó ajánlat, akkor magyar kereskedőtől vásárolj, hogy lehetőleg ne vágjuk a fát a saját lábunk alatt.#90379 Zirowe: Necces, mert ha jól rémlik 3,5" HDD power on alkalmával 10W fölé is mehet egy pillanatra.
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Talán tudtok tanácsot adni! Alaplap vásárlás előtt állok, mert jelenleg az Alzánál van az alaplapom garanciába. Még 2 nap, és lejár a 30 nap, és eddig semmi. Ok hogy 30 nap, de azért na. Esetleg ha visszautalják az árát alapnak, az Ipon vállalhatóbb talán? Az Alzától most elment a kedvem egy kicsit. Persze nem minősíteni akarom őket. Köszi az infót!
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, adott egy passzív fém házas mini pc Intel n100 processzorral, van benne 8gb ddr5 rám és 256gb nvme SSD, usb 3.0 házzal csatlakozik hozzá egy 1tb 2.5" hdd, egy usb 3.0 zigbee router, valamint egy usb uart ttl adapter amivel egy paradox riasztóhoz van csatlakoztatva.
Így fogyaszt a gép max 25 wattot az elmúlt másfél hónap mérései alapján.
Külső tapja van, 12v 3A, ha jól értem akkor ennek a max teljesítménye 36 watt.Van a géphez egy belső sata és táp kábel, szeretnék erre egy régebbi 2tb-s 3.5" vinyót (WD20EARX) csatlakoztatni az usb 3.0 1tb-s 2.5" vinyó helyett.
Kérdésem az lenne, hogy vajon ez a táp így elbírná az új vinyót vagy bővíteni kell?
-
Tudom, hogy az Armoury Crate nem a legfényesebb izzó a csillárban, de egy kérdést talán megér ez a probléma, hátha valaki találkozott már ilyesmivel. Mi okozhatja azt, hogy az alaplaphoz adott ASUS Wi-Fi Q-Antenna teljesen jól működik mind sebességben, mind csatlakozásban minden frekin, ám az Armoury Crate felületén nem látszik ebből semmi - jelerősség, csatornakiosztás, traffic monitor, stb. Van itthon Unify és ASUS router is, mindkettővel ugyanaz a helyzet, szóval nem arról van szó, hogy mondjuk csak ASUS-szal működik, mert azzal sem jelez ki semmit. A kapcsolatot érzékeli, mert, ha nem kapcsolódók WiFire, akkor kiírja, hogy először kapcsolódjak egy WLAN-hoz, majd amikor kapcsolódok, akkor ezt már nem írja ki, de adatokat sem szolgáltat.
Armoura Crateben minden up-to-date, OS Win 11 24H2, szintén frissítve folyamatosan, nincs kikapcsolva a driver frissítés sem.
Nem létkérdés megoldani, de hátha valakinek van ötlete.
-
Geller3
friss újonc
Sziasztok, egy memória csere okoz fejtörést.
B450 AORUS ELITE lapot használok és rászántam magam a memória cserére, a 2*8GB helyett 2*16 Corsair Vengeance 3200MHz modul került a gépbe.
Azóta az indítási rituálé a következő:
- indítás után azonnal lekapcsol a gép
- miután elindul és fut a rendszer kb 2 perce még dob egy kékhalált
ezután viszont ha 10-12 órát is megy már semmi probléma
ramokat kiszrdtem, újra visszaraktam, BIOS beállítva, XMP profilban megfelelően látjaTalálkozott valaki már ilyen hibával?
-
peet05
aktív tag
válasz
BogyóBP #90374 üzenetére
Egyelőre jusson el addig, hogy nem fekete képernyő fogadja.
Elég sok embernek okozott problémát az 5000-es szériában a fekete képernyő DP-n - igaz, nem mindenkinek, és volt, hogy csak egy-egy pillanatra jött elő. Aztán az új driverrel ha jól tudom, javult a helyzet.
5070-nel, HDMI-n nincs ilyen problémám. -
BogyóBP
addikt
válasz
peet05 #90373 üzenetére
Annak semmi értelme mert Nvidia kártyával nem fogja tudni használni a gsync sem annak a hibrid variánsát pl az adaptive sync et majd sajnos pont az Nvidia az akinek nagyon kell a DisplayPort. Ha AMD kártyája lenne akkor semmi gond nem lenne mert a freesync HDMI-n is tökéletesen működik.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Benhill #90371 üzenetére
Összeakad az integrált VGA val. Nem adott ki olyan biost az asus ahol ezt javitották? Probáld meg a legújabb biossal is lehet az megoldja, msi nél volt olyan hogy összeveszett az integrált vga és a dedikált, vagy tiltsd le az alaplapit gondolom olyan cpu-d van amiben van vga is.
-
Benhill
senior tag
Hali.
Rog Strix D4 alaplapom van 14600k mellett, amikor bele raktam az 5070Ti-t a gépbe fekete kép fogadott, bios reset után se lett kép, hiába pakolgattam ki-be 1-2x kártyát, kifújogattam slotot, és izopropillal a kártya érintkezőit, semmi.
Mint kiderült alaplapi vga-n van kép.
Amit most történik, hogy bios reset esetén csak úgy jön meg a kép az 5070 Ti-re, hogyha átdugom alaplapi VGA-ra, ekkor nyomok egy a biosban egy load default-t, majd rámentek restart. Innentől kép megszűnik alaplapi VGA-n dughatom át 5070Ti-be a DP kábelt és voilá, már ott van kép.
Mi a jó fene miatt csinálja ezt? Nem volt bios csere. A hátsó bios reset gomb, nem ugyanazt a hatást fejti ki mint a load default a bios beállitásokban?
Most már a korábbi 4070 super kártyám is ezt csinálja, ott is ugyanezt kell eljátszani. Amig a 5070Ti-t nem raktam be gépbe, előtte nem tapasztaltam ilyen jelenséget.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Eddy1996 #90368 üzenetére
Több hozzászólásod alapján azt lehet mondani, hogy nagy valószínűséggel normálisan, üzemszerűen működik, ahogy kell.
Futass le CPU-Z-vel egy benchmarkot. CPU benchmark eredmények szerint: 409 single thread és 1550 multi thread eredmények környékén kell kapj. Persze ez függ a hűtés teljesítményétől is. -
Eddy1996
csendes tag
válasz
Aprósólyom #90367 üzenetére
Persze értem de mondjuk ha egy újabb Ryzen procit nézünk akkor ott is van egy adott turbo órajel amit a proci el tud érni és ha fmegterheljük és az is csak 3600-3700MHz-en menne csak a mondjuk 4400MHz helyett terhelésen az se lenne normális szerintem.
Azért köszönöm szépen nektek a segítséget szép napot és kellemes hétvégét kívánok! -
Aprósólyom
addikt
válasz
Eddy1996 #90365 üzenetére
Ne a CPU-Z-vel ellenőrizd a max órajelet, hanem egy monitoring programmal: HWiNFO64 vagy HWMonitor. Ezekkel ellenőrizd a CPU max. órajelet.
Valószínű igaza van Doky586-nak és teljesen rendben megy a rendszered.
Az energiagazdálkodás Ryzen-nél maradjon Kiegyensúlyozott. Hogy az jól működjön érdemes frissen tartani a chipset drivert, mert a folyamatos "nyomi" windows frissítések be tudnak kavarni. Chipset driver:https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am4/x370.html
-
-
Eddy1996
csendes tag
válasz
Doky586 #90364 üzenetére
Esetleg valami ötleted van hogy mi okozhatja akkor a problémát?
Tudom hogy alapon van látom a CPU-z ben is csak ahogy Aprósolyom is írta mint első ötlet hogy ha auton van ez az opció probáljam meg kézzel bezongorázni a 100MHz-et hátha megoldodik a boost para de mivel a nem találom ezt az opciót a BIOS-ban így még azt se tudom beállítani mert se a tuning résznél sem pedig a CPU beállításainál nem szerepel sehol. -
-
-
Csorbi
addikt
válasz
Körző Bálint #90359 üzenetére
Win11-es topicban küldtem egy lehetséges megoldást.
-
Eddy1996
csendes tag
válasz
Aprósólyom #90343 üzenetére
Na kicsit jobban körbe néztem az egész BIOS-t át kutattam de nem találtam a BCLK állítási lehetőséget. Szóval ezt sajnos nem tudtam meg nézni. AMi viszont feltünt hogy amikor Idle-van a gép akkor a CPU-Z be figyelve pillanatokra fel fel ugrál néha az órajel 3900MHz-re de csak ilyenkor. AMint terhelést kap a CPU vissza veszi 3600-ra. Az energia beállításkonál az AMD Balanced re van állítva az opció is de ha teljesítmény centrikusra rakom akkor is ugyan úgy ugrál de sürűbben látom 3600 felett.
-
Csorbi
addikt
válasz
Körző Bálint #90357 üzenetére
Oké, de nincs ott alatta egy bejelentkezési lehetőségek opció, ahol a fiókhoz tartozó jelszóval be tudnál lépni?
-
Körző Bálint
csendes újonc
-
BogyóBP
addikt
Erről tud valaki valamit? Egy új bios frissités a legtöbb 890 es MSI laphoz ezt tartalmazza:
- Update ESA module. <--elsősorban ezt nem tudom micsoda.
- Fix beep issue. <--ezt sem, valai csipogó javítás de ki használ még beepert manapság.
- Support Intel MR1.
- Support Intel 200S Boost. -
Csorbi
addikt
válasz
Körző Bálint #90351 üzenetére
BIOS frissítésnél általában törlődik a TPM által tárolt PIN is, ebben nincs semmi rendkívüli, teljesen normális, be kell jelentkezni jelszóval és újból létrehozni a PIN kódot.
Kár volt a régi BIOS-al rontani a helyzeten, próbálj meg egy CMOS clear-t az alaplapon.
Ugye semmilyen alkatrészt nem vettél ki, mozgattál meg, tettél át máshová? -
Körző Bálint
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy MSI B850 tomahawk max wifi alaplapon és BIOS frissítés óta furcsaságokat csinál:
Először nem tudtam belépni a Windowsba mert azt írta ki hogy a pin kódom nem érhető el,utána gondoltam visszarakok egy régebbi bios verziót de azóta az alaplapon világít a dram és a cpu ledje és nem bootol be.Tudtok segíteni?
-
BogyóBP
addikt
válasz
donjohnson #90349 üzenetére
Ezt a lehetőséget választanám utoljára mivel borzalmas a hangfalak hangképzése. Az előlapi csatlakozo nem véletlen van a házon mivel ez hozza az alaplapi hangkártya tudását át az előlapi kivezetésre így nem kell hátul bedugni a fejhallgatót. Általában ezt az áramkört (nevezzük így) látják el egy fejhallgató erősítőval is (front panel konnektor) pontosan ezért. Némely komoly lap esetében mindkettő kap kimeneti erősítést vagy egy jobb DAC ot hogy szebben és erősebben szóljon .
-
Eddy1996
csendes tag
válasz
Aprósólyom #90343 üzenetére
Kicsit át kutattam a biost de nem találom azt a menüpontot vagy részt ahol lehetne állítani. Létezik hogy ezzen az alkaplapon nem lehet állítani vagy csak én nem kerestem alaposan?
-
Hankins
csendes újonc
Az létezhet,hogy van egy GA-Z87-HD3-as alaplapom és egy ilyen FSP táppal /FSP SP400-A 350W/ nem indul el a gépezet? Lehúztam róla már mindent,de sajnos a cpu és a táp ventije csak épp hogy megmozdul kicsit.Ez mire utalhat?
Az alaplap ATX csatija 8 pines a ventijé meg 4,de vettem hozzá átalakítót illetve azt is olvastam fórumokon h 4 pinest ha rádugom úgy is el kéne indulnia.
Táp biztos jó,mert előző alaplappal simán ment.(illetve szinte új)
Szerintetek ez alapján az alaplap lehet hibás,vagy nagyobb 8 pines tápot kéne vennem.
PWR SW-n kívül minden kábelt lehúztam,mert azt hittem az a gond.Tanácstalan vagyok..mert annyira nem értek hozzá,hogy felismerjem lehet e más probléma. -
Eddy1996
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok ami már az én tudásom is meghaladja kicsit.
A probléma a következő adott egy Asus Prime X370 Pro alaplap és a benne lévő procival ami jelen esetben msot egy R3 1300X olyan jelenséget produkál hogy nem hajlandó a processzor a Boost órajelen üzemelni bármekkora terhelést adok neki egyszerüen ő ragaszkodik a 3600MHz-hez előtte egy R7 1800X volt benne azzal szintén ugyan ezt produkálta ott csak annyi volt a külömbség hogy 3700MHz-en üzemelt folyamatosan.
A legfirsebb bios van az alaplapon a bios full alapon van semmi nicsn állítva rajta ellenőriztem a boost opció be van kapcsolva a proci nem melegszik túl az összes alaplapi driver fent van és mind a legfrisebb. Probáltam már nullázni a biost elemmel és jumperrel is az se oldotta meg. Ami feltünt még hogy alap helyzetbe a proci 3500MHz en megy és nem a gyári 3400MHz-en az R7 1800X-nél 3700MHz volt ez az órajel.
Ha valaki tud segíteni esetleg jobban belelát ebbe vagy már járt így akkor meg köszönöm a tippeket tanácsokat hátha meg tudjuk oldani. -
-
Csorbi
addikt
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! A múltkor érdeklődtem nálatok, hogy mennyi idő lehet az Alzánál egy garanciális ügyintézés. Azt hiszem el kell gondolkodnom egy másik alaplap vásárlásán, ugyanis hétfőn lejár a 30 nap. Erős a gyanúm, hogy vissza utálják a pénzt, persze ez nem biztos. i5 12400f alá Ti melyik gyártótól ajánlanátok lapot? Ez egy MSI volt, de elgondodtam egy Giga lapon helyette. Eddig semmi gondom nem volt velük. Köszönöm a tanácsokat!
-
RpPRO
őstag
Sziasztok! Hónapok óta szüttyögök Stalker2-vel. Sosem fagytam, minden stabil volt. Ház nyitott, hőmérsékletek alacsonyak. A minap játék közben lekapcsolt a gép. Áramszünet nem volt. Azóta nem indul.
Tápra gyanakodtam elsőre, nem szedtem még ki. Annyit most is látok, hogy miután a tápot (Seasonic S12III 650W Bronze (gar: 2026.01.05-ig) bekapcsolom, pillanatra felvillan egy led az alaplapon (GIGABYTE B450 AORUS ELITE). Mikor a ház ON gombját megnyomom, picit kattanás hallatszik, de nem történik más semmi.
Alaplap elszállhatott? Vagy más? 4070 gpu, Ryzen 5700x, G.Skill Aegis F4-3200C16D-32GIS 2 x 16 GB DDR4 3200 van még a gépben.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. A fórumon nem igazán találtam rá megoldást és válasz se igazán jött rá de pontosan mi az amitől nem működik realtek audio esetén az impedancia érzékelés? Hátra bedugva a fejhallgató olyan halk még max hangerőn is tré. Valamiért 1000ohm körül tartja és semmi hatására nem megy lejjebb. Már kiprobáltam több hangfalat és több fülest is elöl hátul de semmi.
-
kutga
félisten
válasz
ricsip #90322 üzenetére
Pc open case test bench alatt találni ilyeneket, magyar webshopokban nem tudom milyen néven futnak. De nem lenne egyszerűbb egy akármilyen régi háznak leszedni a oldalait, esetleg szét is vágni, és azt használni? Speaker/buzzer szabványos csatlakozóval rendelkezik, én a régi irodai gépemből hoztam haza.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Aprósólyom #90298 üzenetére
2 modul van benne, mindkettőt végig próbáltam egyesével mindegyik slot-ban.
Ugyan ezt produkálja. -
-
-
aRm1n
aktív tag
válasz
Viktor77 #90321 üzenetére
Jogos, kimaradt: Gigabyte GTX 970 WF 4 GB
Viszont: ha nem tudok belépni a BIOS-ba, hogy tudnék ezen változtatni? Mikor összeraktam a gépemet annak idején, akkor nem volt vele gondom, most hogy így mondod, azóta csak a VGA változott (Asus GTX950 Stryx-ről)... Szóval mit tehetnék még? -
ricsip
addikt
Sziasztok!
Nem egészen alaplap téma, de talán maradhat.A fancy jutubereknél látok ilyen beépítő kereteket, amibe bele tudják tenni a lapot, h. ne kelljen házba szerelni troubleshooting v. stresszteszt idejére. Van tartókerete a PCIE kártyáknak stb. Ezt milyen néven kellene keresni, itthon árulják-e boltok v. mindenki kínából rendeli a noname vackokat, ill. milyen nem-abnormális áron mennek ezek?
Ilyen open bench/open frame építés esetén a PC speaker (buzzer?)-t is kínából kell hozzá rendelni?
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok! Egyszerűen sehogy sem jutok dűlőre a problémával
, hátha valaki tud segíteni: egyszerűen sehogyan sem tudok eljutni a BIOS-ba (UEFI). Bekapcsolás/újraindítás után semmi nem jelenik meg a képernyőn, csak a Windows 11 bejelentkezési képernyő, miután betöltött az OS. F2, F8, F12, Del... semmi sem hatja meg.
Eddig ezeket próbáltam:
- helyreindítási módból BIOS-ba újraindítani
- parancssorból BIOS-ba újraindítani
- másik billentyűzet (szintén vezetékmentes, de régebbi)
- monitoron és a billentyűzetek kívül minden perifériát eltávolítva
- NVME SSD-t eltávolítva
Az eredmény minden esetben ugyanaz: negatív.
Konfig:
- Asus TUF B550M Plus alaplap
- Ryzen 5 3600
- 2x8 GB Corsair Vengeance DDR4
- Corsair RM750x
- MSI MAG 401QR monitor @DP
Bármilyen konstruktív javaslatot hálával fogadok! Köszi! -
pandras83
őstag
válasz
Darko_addict #90312 üzenetére
A Secure Erase-zel vigyázni kell. Piros betűs figyelmeztetést ír a művelet előtt, ami valami olyasmiről tájékoztat, hogy nem minden nvme-t szabad vele törölni. Nemrég barátoknak raktam össze office gépet és egy Kingston KC3000-es nvme-t majdnem hazavágtam vele a Asus B550M-es lapban. Erase után nem látta a bios az ssd-t és elég nagy izzadás volt újra működésre bírni.
-
válasz
Darko_addict #90312 üzenetére
Ennyi idő bőven elég neki. Ez már nem az 5400 as hdd módszer.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Megépítettem az új gépemet, régit összeraktam egy asztalon, hogy majd törlöm az NVME-ről a Windowst, ha minden okés az újjal.
Asus Secure Erase (UEFI) funkciót választottam hozzá, ami 3 mp alatt végzett, ami kb. képtelenség. Azon gondolkodom, hogy mit csinálhatott ilyen rövid idő alatt... Windows már nem tölt be róla, az tuti. Körülményes lenne az újba belerakni az NVME-t, ezért mielőtt mégis neki látok, szeretnélek kérdezni benneteket, hogy valaki tesztelte-e már a Secure Erase munkáját?Köszi!
-
Werkly
őstag
-
Werkly
őstag
válasz
Aprósólyom #90306 üzenetére
Konkrétan egy régi USB-s bill van USB-PS/2 átalakítóval mivel így hotkeyel tudom indítani a gépet. De BIOS-ban be vannak állítva a power dolgok. Lehet akkor az átalakító miatt kapcsol be a gép ha a tápot visszanyomom?
-
Icewloxy
tag
válasz
Doky586 #90305 üzenetére
átraktam pwm-re dc-ről. szeretném most minnél jobban beállitani a nagy kánikulára felkészülve. egy corsair 4000d airflow ház 3 12cm elől 1 hátúl , ryzen 5 5600x proci rajta arctic esport duo 34, meg a táp. tudsz valami hatékony cooler beállitást ezekre? a biosban van görbe lehet állitani b550 pro lap.
-
-
Viktor77
titán
válasz
Icewloxy #90302 üzenetére
Biosban semmilyet.
Tedd fel a FanControl-t, és akkor nem kell biosba lépegetned ha állítani akarsz valalmit. -
Icewloxy
tag
a biosban milyen cooler beállitást érdemes használni? cpu,táp, 4 sys van. van dc és pwm. dc-be mindegyik fan-nál lejjebb veszi a sebességet és halkabb a gép. mi a különbség köztük?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest