- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rukh
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi jelenség/hiba lehetséges okainak behatárolásához szeretnék segítséget kérni:
adott a képen látható, alapvetően játékra használt konfig (az alaplap és az Arctic Liquid Freezer II 360 mm hűtő három hónapos, a bequiet! Pure Power 12 M 850 W táp fél éves, a Ryzen 7 5800X3D proci és a 2x16 GB RAM egy éves), amelyik kifogástalanul működik, azonban már kezdettől fogva bakapcsolás után gyakran megáll a betöltés a CPU Fan hibára utaló üzenettel, az F1 billentyűvel csak egy-két újra indítás után lehet belépni a BIOS-ba. Ha elindul és betölti a Windowst, utána akár napokig hibátlanul fut, a proci max. 60-70 fokos, az RX 7800 XT GAMING OC 16GBvideó kártya is hasonló hőmérsékletű.
Próbálkoztam azzal, hogy lehúztam és újra csatlakoztattam a vízhűtő pumpa csatlakozóját, stabilan, lötyögés nélkül ül a csatlakozóban.
Ha valakinek van ötlete/tapasztalata, hogyan lehetne megszüntetni a hibát, legyen szíves megosztani!Kösz és üdv,
Rukh -
poirot
őstag
Az alaplapom B760 Pro RS A drivereknél felraktak egy
Realtek high definition audio driver ver:9703.1_UAD_WHQL 2025/3/18
Win 11 64 bit
Fel akartam rakni, a gép újraindításánál ismét telepíteni akarja, ahányszor csak indítottam. Hang nem volt persze és a Nahimic sem müködött. Kénytelen voltam visszaállítani
képfájlból. Szóval csak óvatosan.A legújab BIOS már kint van [link]
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.
Adott egy AMD-s lap,így ha kérhetem azok szóljanak/írjanak akiknek van rutinja benne.
Egy MSI B450 A-PRO MAX alaplapban van 16 GB 3000 MHz-es DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8 GB) (F4-3000C16D-16GISB) memória.
Ezt bővíteném 32 GB-ra. Ha ugyan ilyen típusú RAM-kat veszek fog menni a gép? Vagy crashelni fog?
Mik a tapasztalatok?
Vagy vegyek inkább 2x16 GB RAM-ot? Tudom hogy a DDR4 kora már lejáróban van,s inkább DDR5-re éri meg váltani,de már nem fogok PC-t fejleszteni jobban s ez lesz a végső fejlesztés.
Tudom hogy az AMD-s lapok válogatósak memóriában is,ezért segítséget kérnék abban hogyha mindenféleképpen új vagy más típusú memó kell bele akkor mi az amit elvisz,mi az ami kapható s jó?Köszönöm a segítséget,sajnos már sokat butultam gép fronton,s nehezen követem a dolgokat.
-
-
_DiEGO_
őstag
Szia!
Ha van egy régebbi USB pendriveod és leformázod Fat32 -re, aztán bedugod a gépbe... majd
Restart belépsz a BIOS-ba és amelyik beállítást akarnád mutatni -> ott nyomsz egy F12 gombot és készül egy kép róla mentve a pennára( több képet is készíthetsz így, vagy akár mindről magadnak...
Aztán amazt a jó képet tudod majd mutatni az oldalon. Ez minden új alaplapon funkció már. -
-
_DiEGO_
őstag
válasz
qqcqqc #90130 üzenetére
Memóriabeállítási gond, nem jó az amit megadtál, vagy épp a default nrm ok neki, kell a manuális.
Fesz, Freki vagy késleltetés rossz megadása, vagy épp a default nem tetszik neki.
Ekkor jellemző hogy nem tetszik rendszernek, vagy : nem támogatott RAM típus, vagy épp nem szereti, netén micro kódja/i nem szerepelnek a BIOS-ban.Támogatott RAM: [link] De az is lehet, hogy egy újabb BIOS frissítésben már szerepel a RAM CPU stb micro kódja/i.
-
cibus
senior tag
Valaki egyszer írta, hogy b650es alaplapon, ami nem támogatja a PCIe 5.0át, csak a 4.0át, használható az 5.0 is. Talán egy BIOS frissítés, vagy valami feloldás okozhatta, de ma felraktam a Hwinfot és ez fogadott benne
[kép] -
Csorbi
addikt
Nem létezik amd nvme driver, legalábbis olyan, amire te gondolsz.
A raid módhoz van amd nvme driver, de az csak raid-hez jó, ha standalone módban akarsz nvme ssd-t használni, akkor a világ 99,99%-a a default windows-os használja, mint ahogy ugyanez volt a SATA driverek esetében is. -
cibus
senior tag
válasz
Csorbi #90146 üzenetére
Hát csak gondolj bele. Chipset driver nélkül is elmegy a gép valami általános driverrel, de mégsem ugyanaz, mintha a saját jó drivere telepítve van. Ezért miért ne lehetne reális egy mvme vagy m2 sata driver?
A másik, amd-s ötletet köszi
de akkor ezek szerint nincs semmi plusz hozzáadott specifikus cucc abban a chipset driverben amit az Msi rak ki az oldalára, csak annyi, hogy felrakja oda a "sima" amd-set, hogy ott legyen egy helyen, ennyi?
-
-
Csorbi
addikt
Tehát láttál/olvastál valamit ami mondott valamit, ami mintha, de lehet hogy mégse ez, csak amaz. Hát jó. Ezekből a se füle-se farka dolgokból szoktak később aztán érdekes események kikerekedni.
Azért jobb az AMD oldaláról leszedni, mert ott mindig garantáltan a legújabb van fent, hiszen ők adják ki.
Az alaplap gyártója meg vagy frissen tartja az oldalát, vagy nem - számtalan példát láttam már az utóbbira is. -
cibus
senior tag
válasz
Csorbi #90144 üzenetére
Én úgy tudom, úgy olvastam, vagy láttam videóban (nem tudom már melyik volt), hogy ha nincs telepítve driver hozzá, akkor egy általánosan rak csak fel és nem lesz soha az a sebesség amit tud. Ezért akarnék valamit telepíteni hozzá. A link lehet a chipsetet mutatja, mert át kell kattintani. Átkattintottam, azt linkeltem ki, de ezek szerint a főoldalra navigált, a chipsetez.
Miért jobb az AMD-s chipset, mint a saját alaplapos? -
kutga
félisten
Amit linkeltél, az a chipset driver, ha nem használod a raidet, az elegendő szerintem, nvme-hez nem kell külön drivert telepíteni. Amennyiben mégis raid-et akarsz használni, akkor úgy vélem első körben a biosban kell a háttértárakat raid üzemmódba állítani, és utána ezeket a drivereket kézzel telepíteni.
-
cibus
senior tag
Help PLS!
Van az alaplapom oldalán win11hez egy amd raid driver. Itt [link]
Letöltöm, kicsamogolom, van benne 3 mappa, azokban 3-3 file. Ezt hogy kell telepíteni? Nincs .exe vagy setup
Köszi -
válasz
Kornel1212 #90136 üzenetére
Olyan képet is mutass ahol a lényeg is látszik.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Kötet törlése és újra kötet létrehozása majd formázás ott tudsz hozzárendelni betüt és nevet is tudsz neki adni.
-
kutga
félisten
válasz
Úgy látom már van rajta egy partíció.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Kornel1212 #90133 üzenetére
A lemezkezeloben adni kell neki betű jelet
-
Kornel1212
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok felétek, hogy van egy SSD-m, amelyet valamiért nem ismer fel a gép, nem jelenik meg a meghajtóknál. Viszont az Eszközkezelőben látható, BIOS-ban is. Próbáltam, másikat is rákötni, ugyan ezt a hibát produkálta. (Amin alapból van a Win, az teljesen jól működik, ha pluszba szeretnék még rákötni akkor az újat már nem jeleníti meg.) Valaki valami megoldást esetleg tud mondani?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Brekkk
senior tag
válasz
Potyka03 #90128 üzenetére
Igen működnie kell(ene) a 4.0 NVME ssd-nel 3.0 módban sőt akár 2.0 módban is.
A teljes sebességét nem tudod majd kihasználni.
Olyan 3500-3700 Mb/s olvasási sebességet lehet 3.0 módban max elkérni.
Kingston Fury 4.0-ás NVME ssd-vel volt olyan gond, hogy nem indult 3.0 módban.
Infóként ha ilyenben gondolkodnál.
Nekem egy SK Hynix PC801 4.0 megy minden gond nélkül 3.0 módban. -
Sziasztok,
Asrock Fatality b450 atx lap, Ryzen 5500, 2x8 GB Aegis 3000 Mhz RAM.
A gépet reggel kikapcsoltam, most nem indul. Van benne csipogó, 5 rövidet csipog, majd szünet még egyet, utána se kép, se hang. A háló kártya villog, a VGA és processzor ventije pörög, az alaplapi fények világítanak.
Mi lehet aprobléma? Az 5 bip az AMI BIOS időben processzor hibára utalt, de ugye ez már EFI-s gép. -
Potyka03
senior tag
Sziasztok.
Van egy MSi B450 A-Pro Max alaplapom Ryzen 5600-al. S bővíteném az NVMe SSD-t. Jelenleg egy Samu 970 evo van benne,de 2 TB-set vennék.
A lap tudtommal csak 3.0-ig kezeli őket,de amit kinéztem az 4.0-s.
Kérdésem az lenne hogy elvinné a lap? -
cibus
senior tag
Sziasztok. Hamarosan megjön az új lapom. MSI MAG B650 Tomahawk wifi. Rakok fel egy új, tiszta win 11 25H2-t. Az MSI Center-t érdemes felrakni? Vagy van vele valami gond? Esetleg szemeteli a rendszert?
-
kadam1265
újonc
válasz
jokeph #90122 üzenetére
Ezekez mind túl vagyok már, a BIOS elem az 3.1V-on van, akkor is ha benne van az alaplapban, szóval nem tűnik rossznak. A BIOS Flashback pedig teljesen jól végigment rajta, ugye akkor nincsen bekapcsolva a gép, szóval a hiba sem lép fel. Kb 4-5 percig villogott a led a flashback gomb megnyomása után, aztán elaludt, az indítás utána sem jött össze.
-
eszakas
őstag
válasz
Gery0505 #90041 üzenetére
Ez lesz a te topicod.
A memóriákat az összefoglalóban leírtak szerint állítsd!Fordíts figyelmet a: "Tuning előtti előzetes lépések" bekezdésre.
-
-
kadam1265
újonc
Sziasztok!
Egy technikai jellegű kérdést szeretnék feltenni, hogyha esetleg valaki találkozott már hasonlóval.
Adott egy X99 Sabertooth alaplap, és egy I7 5820K proci benne, 4x8Gb RAM, és egy FSP Hydro G táp, valamint egy Asus Strix RX580, 1db M.2 NVME SSD és 3db HDD. Ez a konfiguráció a videókártyát és tápot leszámítva 9 éve volt szolgálatban, a CPU órajele single core módban 4GHz-re, all core módban 3.9GHz-re lett húzva a megvásárlás pillanatában.
Három napja este 1 óra inaktivitás után a monitorokat automatikusan kikapcsolta, ahogy az be van állítva a windows-ban, viszont egérmozgatásra, billentyűzet nyomkodásra, monitorok ki-be húzására sem lett kép, a ventilátorok pörögtek és a power led is világított.
Ezt az állapotot a bekapcsológomb hosszú nyomásával oldottam meg, le is kapcsolt a gép, azonban a következő megnyomásra már csak kb fél másodpercre villant fel a bekapcs led és a a ventilátorok is csak ennyire pördültek meg pár fordulatot, és ezt ismételgette ameddig a tápot le nem kapcsoltam.
Elkezdtem a hibakeresést, elsőre táp csere, semmi változás, RAM modulok, cserélgetése, 1db RAM al indítási kísérlet a megfelelő RAM slottal!, semmi változás, kivettem az SSD-t mindent lekötöttem, kivettem a VGA-t semmi, addig jutottam, hogy kipakoltam az egészet egy papír lapra és csak a táp és az alaplap proci nélkül is ugyan ezt csinálta, mintha a táp rövidzárvédelme lépne életbe. Természetesen a teljes szétszedés előtt még a bios elem ki-be rakása megtörtént, a cmos clear is, meg stanby-ban az asus féle pendrive-os bios recovery is lefutott (kb 4 percig villogott hátul a bios recovery led aztán megállt.)
Számomra világossá vát, hogy meghalt az alaplapom, csak nem értem, hogy ez a rövidzárvédelem szerű dolog miért nem menet közbe jött ki, miért először csak elment a kép, valamint voltak fura viselkedései már vagy egy éve, miszerint az egyik monitor amiben van beépített hangszóró az viszonylag gyakran a hangszóró hangos pukkanásai közepette újraindulgatott és néha az egyik monitorra nem adott képet a gép ha azt lekapcsolta előtte, csak azután ha a minotor kábelét kihúztama gépből és újra be. Ez a két fura jelenség nem jött vissza az új alaplap+proci kombóval.
A gép többi alkatrésze az alaplap+proci párost kivéve teljesen működőképes, mert ezek cseréje után minden megy, a RAM-ok is az új alaplapba lettek áthelyezve.
A kérdés, hogy mi lehet a konkrét hiba? Tapasztalt valaki hasonlót? Menthető-e hobbi célból az alaplap esetleg merre keressek hibát?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Low Noise
senior tag
Stiasztok!
Mai alaplapok, pl Asus B650E-F bekapcsoláskor pár másodpercre max fordulaton hajtja a ventillátorokat.
Ki lehet ezt kapcsolni? -
Gery0505
aktív tag
válasz
BogyóBP #90113 üzenetére
Szia! Köszi szépen a sok hosszú választ, sok jó ötletet adtál. Igen az SSD is lehet hibaforrás, @Gejala Mester írta is, hogy firmware-t kellene rajta frissíteni, de még nem találtam meg a módját, ill. nem jött még válasz senkitől erre a kérdésemre. Van egy 100 éves Corsair SSD-m, 32%-os HD Sentinel általi mért adattal, tehát nem egy oroszlán, ezt tudnám behelyezni az NVME helyett. Még SATA-s vinyóim vannak, de azt egy kicsit komolytalannak érzem. Gyanús nekem is az SSD, mert mindig pont rendszerindításkor, és kikapcsoláskor fagy le a gép. A PC ház egy [beQuiet DARK BASE 901] típus. Nagyon jól szerelhető házikó. Tehát akkor Downgradeljem a BIOS-t az F5-re, úgy hogy csak a proci van benne, utána meg az F6a-ra vissza a hátsó gombbal. Eddig a Biosból frissítettem, fogalmam sincs, hogy a Bios flashbacket hol kell bekapcsolni.
@Doky586 Ezt nem is vettem észre, hogy a procihőmérséklet felment 92°C-ra, jó hogy nem égett le a processzor. Lehet kicsit kevés lett a hűtőpaszta a proci kenésekor. A hűtő az elég komoly, egy beQuiet Dark Rock Pro 5, 270W-ot tud disszipálni. A hűtőfelületen oszlattam szét a hűtőpasztát egy használaton kívüli bankkártyával, lehet a procit kellett volna bekenni inkább. A másik, meg, hogy minden Silentre van állítva a venti fordulatszámokat tekintve, a Dark Rockon is van egy kapcsoló, az is, valószínű ez kevés volt neki. Mindjárt megnézem ezt is, és átállítgatom egy kicsit.
-
BogyóBP
addikt
válasz
BogyóBP #90116 üzenetére
Még annyi lemaradt hogy minden alaplap más és más modon frissiti magát előfordulhat hogy nálad csak villogni fog ez a gomb ledje viszonylag gyorsan. Ha nem villog akkor nem frissit vagy valamit nem jól csináltál. A lényeg hogy ezt a folyamatot nem szabad megszakitani mint amúgy bármilyen biost flasht sem (előnye ennek a modszernek hogyha mégis megszakad a folyamat pl áramszünet ezzel a methodussal újra lehet éleszteni a lapot mig bios frissités esetén való fagyásnál nem tudsz belépni a biosba). Nem tartom kizártnak hogy dupla bios van az alaplapodon bár nem láttam rá utalást de a leirás említette HA VAN ILYEN el de én már rég nem láttam ilyen lapot amióta van a hátsó portos vakflash lehetőség. Annyit még tudni kell hogyha mégis két bios chip van a lapon akkor a hátsó flash mindkettőt felfrissiti, mig a biosból lévő csak a fő chipet a tartalékhoz nem nyúl!. Ha végzett a led kialszik és a gép vagy magától bekapcsol (szerintem ez lesz) vagy bekapcsolhatod. Mivel ez teljesen újrairja a bios blokkot a pendrive ról így egybe egy CMOS resetet is végrehajt. Ha végzett és kikapcsolt állapotban marad lődd le a tápegység kapcsoloval az áramot, helyezd be a ramokat, (VGA-t is ha kivetted) szépen A2-B2 foglalatba, majd kapcsolj be. Hangsúlyozom nem muszáj a perifériákat ehhez a művelethez eltávolitani de ha biztosra akarunk menni ez lenne a helyes út. Miután vga bedugva, ram helyén van és a tápegység is ON állásban van bekapcs. Ha mindent jól csináltál egy olyan képernyő fog fogadni hogy új CPU vagy ram kerünt behelyezésre és minden érték alaphelyzetbe állt és lépj be a biosba. Ezt tedd meg, állitsd be az AMD expo-t és azon kivül egyenlőre mást ne. A TMP vel egyenlőre ne foglalkozz amúgy is bekapcsolva van mindig, ha nem akkor majd ezt is megnézzük hol kell. Ha a gép így mentés után szépen postol (ugye XMP, EXPO állitásnál lekapcsol majd újra be) végig megy és bejön a windows lehet játszadozni. Hideg inditással, restarttal. Ha a gond továbbra is fenn áll akkor agyalok tovább.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Gery0505 #90112 üzenetére
Találtam egy olyan leírást ahol azt írja valaki hogy idézem " I removed the B2 DIMM Module, keeping the other in A2, and updated the BIOS with Q-Flash after which it all worked accordingly." Tehát hogy kivette a 4. foglalatba lévő ramot és benne hagyta a 2. ba lévőt(amúgy egy bios frissitéshez CPU és RAM se kellene) felfrissitette a biost és megszünt a hiba, lehet esetedben a legujabbra kellene de ezt a procit már az F2 es bios is támogatja ami sokkal régebbi mint ami most neked fenn lehet. Kiprobálhatnád azt hogy a Q-Flash el felteszed az egyel előbbi biost ami fenn van a legujabb helyett. Ha a biosban nincs bekapcsolva a bios flashback vagy bios downgrade nem tudsz lefelé frissiteni biosból tehát ezt engedélyezni kell de általában ez úgy is van, hátlapi frissitésnél ez nem érvényes. Ha az F6a van fenn akkor menj vissza az F5 re, ha az F5 akkor menj fel f6a ra de csak 1 rammal. Ha tudod hogy kell használni a Q-Flash gombot a hátlapján akkor az lenne a legjobb ha minden ramot kiszednél és csak a proci maradna benne, vga sem kell(igazából a proci se kéne). Ez úgy működik hogy kell egy olyan pendrive ami fat32 re van formázva, rajta a megfelelő bios átnevezve ahogy azt a qflash kéri (mindjárt megnézem hogyan) és fontos hogy a pendrive nem lehet GPT strukturás ezt a command promptból elinditva rendszergazdaként ellenőrizheted a következő képpen és meg is szüntetheted. (start menu, beírod hogy cmd vagyis parancssor jobb gomb rendszergazdaként futtatás majd az ablakban beirod hogy diskpart. Bedugod a pendrive ot a gépbe majd list disk. Ott lesz az összes meghajtód. Ha a kis méretű akár 16gb os vagy kisebb pendrive nál a GPT opciónál nincs csillag jók vagyunk, formázd meg fat32 re akár windows intézővel vagy itt add ki a parancsot: select disk (amelyik a pendrive azt a számot szerintem 2 lesz) ez esetben select disk 2 majd clean. Ez lepucolja a particiót. Ha GUI ból akarod akkor mehetsz a start menü jobb gomb lemezkezelés opció és ott kiválasztod a pendrive ot és törlés. Itt is formázhatod a lemezt fat32 re de ovatosan mert alapból NTFS-t fog felajánlani. Ha ez megvan nincs GPT jelzése a pendrivenak üres és fat32 es akkor dugb be hátul az erre felkészitett foglalatba. Szedd le a biost, és nevezd át GIGABYTE.bin re. Ezt másold át a fentebb leirt modszerrel előkészített pendrive ra és dugd be ebbe a portba:
Ha ez megvan kapcsolj ki mindent vedd ki a ramokat és az SSD ket is. Majd bekapcsolás nélkül nyomd meg hátul a Q-Flash Plus gombot. Ha mindent jól csináltál az alaplap bekapcsol és minden ventit maxon forgatva elkezdi frissiteni magát, nem szabad megszakitani de ha baj történne ezzel a modszerrel újra kezdheted ha nem sikerült volna.
Ezt kell átnevezned GIGABYTE.bin-re. Az X870....-t GIGABYTE-ra, a . utáni részt pedig írd át bin re. Ne foglalkozz vele hogy a windows figyelmeztet hogy olvashatatlan lesz a fájl. Ha nem sikerül ezek után sem vagy elakadsz és pesti vagy hozd el a géped és segitek.
-
-
BogyóBP
addikt
válasz
Gery0505 #90109 üzenetére
Még elbírom képzelni az nvme SSD-t is hibaforrásnak. Próbaképp ha van dugj be egy SATA sat azt szedd ki ami most benne van, tegyél arra windowst és probálgasd. De azt is csinálhatod hogy az SSD-t kiveszed és csak restartolgatsz. Ha a ki be kapcsolásnál is előjön a hiba akkor kihúzhatjuk az összes szoftveres dolgot beleértve a windows loadert is. Néztem a biosodban a JEDEC és az XMP értékeket is az EXPO val együtt és a két tuningprofil közül csak az utólsó időzítés tér el aminek igazából nincs sok jelentősége, valószinüleg a ramok mindkét profillal hibátlanul mennének és mindegyik foglalat jó is hiszen a memtest sem állt ki semmivel. Nem vélekedtél még a PC házról amibe szereltél hátha ott van valami gond ami közelebb visz. De ez a 0d leállás a debug kijelző szerint egy memoria dolog mert a post ledek úgy működnek hogy először sárga, majd perifériák és alkotoelemek cpu, vga, ram után zöld, aztán mikor megkapja a ram az időzítési beállítást fehér, majd elalszik és indul a boot.
szerk.: Közben megnéztem és valóban így van.
-
Gery0505
aktív tag
Közben megtaláltam az Eseménynaplót, de igazából fogalmam sincs mit keressek benne. Most is kb. 23:13-kor újraindítottam, ekkor volt egy fagyásom, megint a 0d kóddal, és a RAM LED-del, amely világított. Ahogy nézem a TPM-WMI-vel is van gondja, a TPM Auto-ra volt állítva, igazából fogalmam sincs hogy kéne beállítani.
-
válasz
Gery0505 #90109 üzenetére
Igazából erre a riportra gondoltam ha fat32 pendriveról indítod, de mivel nincs hiba így úgyis mindegy.
Sajnos nincs ötletem mivel folytasd a hibakeresést..
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Doky586 #90108 üzenetére
Ennek nagyon örülök!
Tudnál segíteni merre induljak tovább? Lehet a Windows bootloader is? Csak akkor fagy ki véletlenszerűen, ha a Win még nem indult el, vagy már leállt. A Windows eseménynaplót hogy illetve hol tudom megnézni, illetve mit keressek benne? Vagy esetleg valami BIOS beállítás nem jó, vagy sz@r még a BIOS, vagyis kiforratlan?
-
-
Gery0505
aktív tag
Doky586-tól kaptam egy fájlt, és arról ment a Memtest. 4x futott le a progi beállításai szerint, 2,5-3 óra alatt, nem tudom pontosan mennyi idő volt, de sok. Ha picit visszaolvasol, tettem be képeket az eredményekről, hibátlan volt mind a négy teszt. A Windows eseménynaplót hol illetve hogyan tudnám megnézni?
-
Gery0505
aktív tag
Csak leállt a 4. kör végén a teszt. Ezt be kell állítani valahol, hogy hányszor fusson le? Igen, valahol be lehet állítani, egyszer már megtaláltam, megpróbálom beállítani ezeket az értékeket. Igen, jól találtad meg, ezek az értékek. A dobozt már elraktam, de ezek voltak ráírva emlékeim szerint. Az EXPO beállításban ezek is vannak benne, ahogy a képeken láthatod. A Windows eseménynaplót hogy lehet megnézni, javasolta valaki korábban, de nem találtam meg, hogy lehet megnézni. Nem tudom, hogy lesz-e benne valami, mert vagy még nem megy a Windows, vagy már nem megy amikor lefagy. Lehet a Bootloaderrel van valami probléma, vagy a BIOS nincs még kiforrva? Én erre gondolok még, hogy most fejlesztik a BIOS-t, havonta jön ki egy új verzió.
-
válasz
Gery0505 #90102 üzenetére
Én hagytam volna egész éjszaka menni, 3-4 kört.
Nem ismerem a Gigabyte BIOS-át, de valahol be lehet állítani, hogy nem XMP, nem EXPO beállítás legyen, hanem kézzel beállítod a 6000 MHz-et, a 30-36-36-76 időzítést és az 1.4V feszültséget.
Remélem jól guberáltam ki a Corsair oldaláról az adatokat.
A Windows eseménynaplót nézted már, hogy a fagyás környékén mi történik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iOS alkalmazások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest