- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Publikus prezentációban árulkodott az érkező fejlesztésekről az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valakinek van tapasztalat Euronics garanciáztatással?
Pár napja volt végre Alzánál 55” C765, de lemaradtam róla, viszont Euronics-nál a +3 év gari opcióval végülis kb ugyanannyira jön ki az ár, mint ami az Alzás esetben volt és így is 5 év gari és úgy is 5 év gari.
-
showtekk
csendes tag
válasz
Steve2006 #37964 üzenetére
Amit en talaltam rola az sajnos az, hogy nem kompatibilis illetve már 100x átnéztem a menüt ezután kutatva, hátha valahogy működésre tudom birni ha mar a soundbar tudja, de sajnos semmi. Mindenesetre ha kiderülne, hogy mégis megy valahogy én örülnék neki a legjobban.
65"-ös méretben van egyébként C805-öm.
-
Steve2006
tag
válasz
mikrofon #37967 üzenetére
Még találtam egy ilyen vásárlói értékelést, méretet nem írt hozzá.
"A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Háóba vettem a TCL 805 TV mellé.Előnyök
Jó hangzás, ad egy pici házimozi érzetet, a mély nagyot szól. A TCL TV-vel tökéletesen müködik.Hátrányok
A magas és közép nem az erőssége, azaz zene hallgatásra komolyabb rendszert javaslok." -
Steve2006
tag
válasz
mikrofon #37963 üzenetére
Én találtam egy ilyet, ezek alapján jó lehet a C805-höz is.
"A C805, egy 2024-es TCL mini-LED TV, Észak-Amerikában TCL QM8 vagy TCL QM851G néven is ismert. Az Egyesült Királyságban és Ausztráliában a C805-öt néha C755-nek is nevezik. Ezenkívül előfordulhat, hogy 55C805, 55C805X1, 55MQLED80, 55QM8B, 55C801, 55C803, 55C804 vagy 55C809 néven szerepel. "
-
mikrofon
veterán
válasz
showtekk #37948 üzenetére
Sajnos a c805 nincs a kompatibilitási listán:
TCL Tutti choral works harmonionly with
TCL TV 115 X955 Max;
85/98 XMQLED98,X959,X955K;
65/75/85/98 C855,C81B,Q10B,C89B,C855K;
98 C765,Q9B,C71N,C79N,MQLED85;QM8B,C803,C809,C804,MQLED80;T8B,C61B,C69B,QLED780;
98 P745,P743,P749,P744,UHD870,P745K. -
-
nicu71
addikt
válasz
koppasz1986 #37951 üzenetére
Vajon kap majd rá OTA frissítést hálózaton?
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TCL 75C845 TV-m, és furcsa dolgot tapasztaltam. Amikor a TV saját alkalmazásait használom (pl. YouTube), a fekete részek valóban sötétek, láthatóan működik a local dimming, és a LED-ek lekapcsolnak, ahogy kell.Viszont amikor külső HDMI eszközt csatlakoztatok (PS5, Apple TV), ugyanazok a jelenetek világosak, a fekete nem igazán fekete, és úgy tűnik, hogy a local dimming nem működik.
Valaki tapasztalt hasonlót? Esetleg van rá megoldás?
Köszönöm előre is!
u.i. Az első kép a ps5 YouTube appja, a második a tv YouTube appja ugyanazzal a fekete képet lejátszó videóval. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Rég jártam erre. Már belefutottam párszor abba a hibába, hogy a tévé hangja nem jelentkezik az erősítőn. Minden jól van beállítva, mert működik ött ezekkel a beállításokkal. Az ARC és a CEC miatt ha bekapcsolom az erősítőt a tévé elhallgat, viszont az erősítő nem szól. Ha a tévé távkapcsolójával emelem a hangot, a skála mutatja az erősítő skáláját....csak éppen hang nincs.
A YT-on és a streamingeken van hang, ahogy kell. Nem állítottam semmit sem el, egyszer csak nincs hang, de csak a tévé adásoknál.
Több erősítővel is ugyanez a szitu. Korábban is volt ilyen, akkor a resetelés oldotta meg, de nincs most valahogy energiám az egész tévét újra beállítgatni.
Nincs valami megoldás, vagy találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? -
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #37951 üzenetére
Alaplapot cseréltek? Ha igen, akkor a Beállítások->Rendszer->Névjegy->Termékinformáció oldalon nálad is EmptyUUID a Serial Number értéke és esetleg más a típusnév, mint valójában?
-
koppasz1986
aktív tag
Ma vissza kaptam a tévét, megcsinálták. 412es fw-vel jött, de beállítva rendben van a kép, hozzá nem nyúlok mégegyszer.
-
showtekk
csendes tag
válasz
nicu71 #37947 üzenetére
Az sajnos nem, legalábbis én nem találtam ilyen opciót, illetve neten utánajárva azt találtam, hogy a TCLC805 nem támogatja. Amit én a hang beállitásokban találtam, az bluetooth + belső hangszoró de ezt még nem próbáltam lévén, hogy HDMI-n keresztül használom a soundbart nem pedig bluetoothon keresztül de ez bizonyosan nem a Tutti Choral Sound.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Fifaisshit #37943 üzenetére
Elmosodás a fejek körül máshol is meg volt pl U7 hisense
Beállítás mozgás. -
Fifaisshit
őstag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt álltam csak Samu vagy Lg játszott , rábeszéltek egy TCL C765-re ami per pill jó döntésnek tűnt , de
Segítségeteket szeretném kérni!
Másnál is nézhetetlenül akadozik az AirPlay , illetve mi a megoldás?
Ez a külső HDD mizéria tényleg fent áll?
Azt veszem észre hogy egyes jeleneteknél az emberek körül “mosódást” látok . Miért lehet?Előre is köszi mindenkinek a válaszokat.
-
TaRka94
senior tag
válasz
showtekk #37906 üzenetére
Észrevettem az ajánlásodat. Köszi nekem is, be is szereztem egyet tegnap euronicsba. Fel is ment a ára mára 50ről 55re. Meg vagyok vele elégedve. Ha még is kerülne a helyére valami komolyabb, jó lesz a hálóba.
Neked is volt benne hdmi kábel? Valahol mintha olvastam volna hogy nincs, hoztam egy optikai kábelt is, de volt benne hdmi.
-
medosz11
tag
Sziasztok! TCL 43C655 távirányítójától megőrülök, úgy kattog
Nincs valami kevésbé kattogó távirányító, ami kiváltja ezt a rettenetet?
-
mikrofon
veterán
Ha már hangzás a téma.
A TCL-nek van a Tutti Choral rendszere ami az erre képes TV és soundbar hangszóróit szinkronizálja ezáltal növelve a térérzetet.
Próbálta már valaki?Gondolom atmos hangsávok esetén lehet érdekes ha a TV-nek és a soundbar-nak is van fizikai felfelé sugárzó hangszórója. Tehát mondjuk egy C855 + Q85H párosítás adhat extra élményt hangzásban.
-
pepimama
tag
Sziasztok! A Netflix, Disney stb. alkalmazásoknál hogy tudom megnézni, hogy van-e hozzájuk frissítés (vagy be tudom-e állítani automatikusra)? Esetleg tudom-e gyorsan indítani ezen alkalmazások automatikus frissítését, mint Android-telefonon, kb. 3 gombnyomással?
Illetve szerintetetk a HDR-javítás képmód mire való?
(4K-s film/sorozat tartalmakra a Dinamikus képmódot, míg 1080p-re a mozit használom)
Előre is KÖSZ a segítséget! -
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #37931 üzenetére
Persze hogy nincs, viszont nem kell 50 ezret sem elkölteni, hogy egy soundbarnak jobb hangja legyen, mint bármelyik TV -nek. Ahhoz képest majdnem! mindegyik TV -nek doboz hangja van.
Már egy ideje nem szempont a jó hangzás. Fontosabb a dizájn és a vékonyítás. Plusz nagyjából már mindenki gyárt külső eszközt, és elérhető áron korrekt minőséget lehet kapni. Ami nyilván fokozható, ha az embernek jobban nyílik a pénztárcája.
Nem csak a mély, hanem az általános hangminőség miatt is érdemes rá beruházni.
A piacon elérhető TV -k között teljesen elfogadható a C765. De amúgy szerintem a legtöbb embernek a C805 is az e tekintetben.
Szerk.:
Mondom ezt úgy, hogy járt már nálam néhány TV az elmúlt években (vagy éppen tapasztaltam otthoni körülmények között), és most is van olyan, aminek jobb hangja van a C765 -nél. Tehát nem azt mondom, hogy ez a csúcs.Pl. TCL -ből a C845, vagy Samsung QN és s90 -es széria, LG -ből C és G modellek. A C835 -öt nem ismerem, de ha többen mondjak biztos tök jó hangja van. Ezt simán elhiszem.
-
vargalex
félisten
válasz
Qtya123 #37927 üzenetére
Nálam ugye egy 43C655 van. A C655 családból sajnos a 43" és 50" nem 2.1-es, hanem csak 2.0. De viszonylag tűrhető hangja van. Nem mondom, hogy jobb, mint az eddigi LG TV-imé (37LH3000 még 2009-ből, 32LB5700, 50UN81003LB), de sokkal jobb, mint nagyon sok TV dobozhangja. Ez nem érződik annak.
-
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #37925 üzenetére
Nekem C845 van és nekem is az a véleményem, hogy TV-hez képest nem rossz a hang. Nyilván közelében nincs házimozinak, soundbarnak, de sok másik tv-vel összehasonlítva, azokhoz képest sokkal jobb a beépített sub miatt. Kevésbé van így doboz hangja és valamennyi mély legalább átjön, nem annyira Sokol rádió a hang, mint sok másik tv esetében.
-
kokokka
addikt
válasz
proradeon #37924 üzenetére
85ösben van C765öm. Teljesen jó a hangja, sőt! Haázimozin hallgatom mindig, de ettől még néha-néha megy a saját hangszóróval is. Semmi baj nincs vele, eddig ez a TV-m szól a legjobban. Radasul pont a basszus, ami qrva jó rajta egy TV-hez képest. Ez még az én véleményem róla.
-
válasz
nicu71 #37913 üzenetére
"Én a 765-t venném,és lenne korrekt hang ,pazar képpel.Azzal nem lehet mellé lőni."
Hát kinek mi a korrekt hang. Én ismerősnek ajánlottam C765-öt úgy, hogy nem volt saját tapasztalatom vele, aztán mikor meghallottam náluk a hangját, kikerekedett a szemem. Iszonyat doboz hangja van. Mondom ezt úgy, hogy korábban volt C835-öm, aminek tök jó hangja volt (egyébként később ismerős is jelezte, hogy szerinte is gagyi a hang, így vesz majd soundbar-t inkább).
Nem rég jómagam is beruháztam egy C765-re. Próbáltam a hangot állítani, de az equalizer az egyetlen lehetőség, és azzal nem tudtam csodát tenni. Így meghagytam az előző TV-hez vett Hisense HS214-et, és így minden oké.
Szóval az én véleményem szerint az Onkyo-nak erre nem kellene büszkének lennie.
-
rumkola
nagyúr
Google play áruház indítása, bónuszként egy gombra beállítása és úgy indítása. Kipróbáltam működik.
[link] -
Bogyi007
veterán
válasz
kokokka #37803 üzenetére
Aki játékra használja a tévét azoknak mondta Vhiktor hogy nem feltétlenül érdemes feltenni a frissítést, mivel a korábbi beállítások nem lesznek jók az újabb fw verziókhoz...
Nálam is maradt a V412-es FW éppen ezért, viszont mostanság van egy problémám.
Telekom IPTV-m van optikai kábelen amihez a képet én 1080p 50Hz-re állítottam be és ha mondjuk az M4 Sportot nézem akkor egy idő után elkezd a kép picit akadozni így valamint ilyen módon.
Érdekes módon otthon szuleimnél az 55C645 is hasonló felbontásra állítva, szintén Telekomos IPTV esetében előjön.
Ha ki be kapcsolom a tévéket akkor helyreáll a kép és megszűnik az akadozás, de furcsán hat hogy ez mitől lehetséges...
-
revonz
csendes tag
Hibátlan, 2 távirányító, gari lejárt, mennyi lehet a reális ára most?
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
rainman72 #37900 üzenetére
Hát nekem a Hisense 55ös u8qf ,mint a képen is látszik hol van elhelyezve ----JBL 2.0 ,de nagyon jól szól , hogy a hangzásba bele segít e, az alatta levő szekrény nem tudom (szerintem igen) , más TV nem szólt így az biztos rajta ----a 75ös c805 meg a falon van ,annak a hangja sokkal gyatrább ,persze azt csak házimozival használom.
-
thboxx
aktív tag
válasz
aram01 #37909 üzenetére
Szia!
Az erősítőn és a TV-n is az "ARC" jelzésű ( vagy "eARC") HDMI aljzatot használd. A TV elvileg automatikusan észlelni fogja a kompatibilis eszközt, de manuálisan is be lehet állítani a "Csatornák/Bemenetek" menüpont alatt. Érdemes az erősítőn is megnézni a beállításokat. Milyen AVR-t szeretnél használni? -
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #37913 üzenetére
Az lenne a legjobb, de szerintem az már bőven túlmegy nála a kereren. Ahol meg közelebb van a 200 ezer körüli árhoz, ott megint nincs sajnos 5 év garancia. Csak 2.
Én inkább vennék C805 -öt 5 évvel, mint C765 -öt 2 évvel, ha nagyjából azonos áron vannak. Persze ez tökre egyéni dolog.
-
-
aram01
nagyúr
Sziasztok
Van tippetek hogy tudom összekötni és beállítani a tv-t egy Yamaha erősítővell hdmi kábelen? Mármint azt szeretném hogy a többcsatornás hang az erősitön keresztül a házimozin szóljon. -
showtekk
csendes tag
válasz
freeland0806 #37904 üzenetére
Persze ez csak az én tapasztalatom/véleményem de Én ezt nagyon nem ajánlom! Pont ilyet vettem és pont C805höz de valami borzasztó doboz hangja volt és mivel nagyon rövid/kisebb mint az átlag soundbarok ezert sokszor nem nagyon lehetett elkülöniteni a jobb/bal oldalt sem. Ezt vettem helyette és ennél elégedettebb nem is lehetnék, árban ugyanaz és jóval többet tud:
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37904 üzenetére
Persze. De azért majd ugorj be a soundbar topikba is vásárlás előtt, hátha kapsz még ajánlást. Jobban követik a témát.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72 #37900 üzenetére
C655 -nek tök jó hangja van 55 coltól felfelé. C765 -nek is. Simán hozza az LG C széria szintet. C805 nem.
Azt nem írtam, hogy nem jobb egy soundbar, mert az hülyeség lenne. Csak magáról a TV képességeiről írtam, mivel nem mindenki használ külső eszközt. Ha ő használ, akkor ez nyilván nem fogja érdekelni.
Nálam 4 TV van itthon, én sem használok mindenhez külső eszközt. Simán lényeges tényező, hogy melyik hogy szól. Mennyire érthető a beszéd, illetve milyen a mély.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Tőzsde és gazdaság
- Delta Force (2024)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest