-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrmft
senior tag
válasz
koppasz1986
üzenetére
Eddig ment vele... ahogy olvasom telegramon mas is jart igy, hogy csak recoverybe jut. Ha 2.0 drive kell hozza akkor ugy marad, olyanom nincs. Elegge szomoru, hogy ilyen felteteleket krealnak az ujabb verziokhoz. Azert koszonom, az infot!
-
Szpilu__25
tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Igen netflix nézése közben is pl a dinoszauruszok sorozatnál látványosan.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
Ez szerintem a szerviz szerint is az, pláne ha valós tartalomnál is látszik
-
Steve2006
tag
Elvileg az SQD Mini LED ajánlott árai (a TCL oldalán is csak 55"-tól kezdődik):
TCL 55C7L: €1,099 (428.000 Ft)
TCL 65C7L: €1,699 (662.000 Ft)
TCL 75C7L: €2,199 (857.000 Ft)
TCL 85C7L: €2,499 (974.000 Ft)
TCL 98C7L: €3,499 (1.364.000 Ft)A csúcs RGB Mini LED árak:
TCL 85RM9L: €5,499 (2.143.000 Ft)
TCL 98RM9L: €7,999 (3.117.000 Ft)
TCL 115RM9L: €11,999 (4.676.000 Ft)A másik RGB Mini LED-hez csak hongkongi árakat találtam:
TCL 65RM7L: HK$15,980 (690.000 Ft)
TCL 75RM7L: HK$20,980 (906.000 Ft) -
mikrofon
veterán
Igen mert ugye nem látta az usb-t ezért nem ismerte fel automatikusan az induláskor hogy Upgrade -elnie kell.
Ami számomra érdekes hogy már többször raktam fel img frissítést és nem emlékszem hogy formáztam volna fat32-re mert akkor nem kellett volna újra letöltenem egy szoftvert hozzá... De aztán ki tudja.... -
mrmft
senior tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Elvileg A400 pro is van 43"ban - QD-Mini LED 4K 144 Hz (55” - 98”) / QLED 4K 60 Hz (43”) /Full HD 60 Hz (32”). Ettol meg lehet, hogy ez is P7L alapokon lesz csak mas hazban es feluletkezelessel. Igen, design keszluek - ultra vekony kerettel (fa hatasunak tunik a kepeken) es "zokkenomentes falra szerelhetoseggel" barmit is jelentsen ez.
Az egy mas kerdes, hogy itthonra nekunk mit hoznak / mi mit kapunk meg ezekbol.@45656 OldMike
Passz, ezt nem is neztem, engem nem erint mindenem falon van.
A C8L a kepei alapjan kozep talpas. -
mrmft
senior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Kicsomagoltam Ntfs drive-on (1TB SSD, eddig ment evvel is, utojara C745-on csinaltam, az is ugyanez a firmware, igaz meg regebbi Android foverzion volt), leallitottam, kihuztam 10 percre. Drive radug, bekapcsolo gomb a TV aljan benyom, majd aram ala helyeztem. Recoverybe jutottam. Exfat drive-al (256GB SSD) ugyanez. Pendriveom jelenleg nincs keznel.
-
mrmft
senior tag
2026 modellek:
-
válasz
koppasz1986
üzenetére
Transcend Jetflash 790 64GB 3.2 pendrive teljes gond nélkül csinálok a TV-vel OTA forrású frissítéseket (IMG-t sose próbáltam, de gondolom az is menne) és azzal se kell szórakoztatnom magamat, hogy külön lecsökkentsem a méretét 4GB-ra.
-
mrmft
senior tag
válasz
koppasz1986
üzenetére
Koszonom. Elivette minden turelmem egy jo idore. Ha erzek magamba energiat, hogy ujra neki alljak, igy fogom probalni. 3.0 porton probaltam 1TB es 250GB SSD-kkel.
-
mrmft
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Menubol reset all, es reset shop ugy tunik megoldotta es 3 ora aramtalanitas. Img telepites viszont tovabbra sem megy, kivancsi vagyok ha lesz OTA file avval frissulni fog-e.
#45641 Stealth
Nekem ez a verzio valt be a play aruhazassal voltak DLNA kezelesi es codec gondjaim is. -
mrmft
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Reset meg volt. BR lejatszo, sajat app es Kodi legujabb is.
-
mrmft
senior tag
Adott egy C6K ami tejesen meg van zavarodva HDR modban. Forras inditas utan rendszersen 15/20 masodpercenkent kirakja a HDR logot a bal felso sarokba. V613 jott ra OTA ez nem segitett. Img telepitessel probalkoztam de nem all neki telepiteni, recovery menu jon be a bekapcsologomb folyamatos nyomva tartasara. Ilyennel talalkozott mar valaki? Hogyan lehetne ravenni az img telepitesere?
-
TCr
veterán
válasz
freeland0806
üzenetére
"Természet mozi" - szép magyaros

Egyáltalán nem szappanoperás, pont ezért (is) jó.
-
headhunter
addikt
Beállításokban van olyan menüpont bármelyik firmwareben, ahol tiltható a csatornalista frissítés?
-
freeland0806
aktív tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Azért telefonhívásnál szerintem észreveszi az ember (legalábbis még) ha AI-val beszél, ha a Chatgpt-ből indulok ki vagy Vandából (Telekom) és társaikból. De nagy esély van rá, hogy az emberi ügyfélszolgálatosok helyét át fogja venni a nem túl távoli jövőben. Nyilván költséghatékonyabb, nincs várakozási idő, 24 órában aktív. De szerintem ha Evelyn AI lenne pár percen belül válaszolt volna. Előtte való nap este írtam az emailt a supportnak, másnap reggel 9 környékén válaszolt.
-
mikrofon
veterán
A kommunikáció jelentős része biztos AI. Főleg ami írásban van. Ezért is ugyan az a név. Telefonon meg mindegy hogy hívják eredetileg, be tudd mutatkozni bárki Evelin ként. De a telefon hívást is le tudják kezelni, ha egyszer hangot adtak neki.... De az is lehet hogy még élő ember végzi de azt egyből dolgozza fel egy AI.
Ma már a fizetős randi alkalmazások is teli vannak AI botokkal 3 kategóriában is, Egyik akinek az a feladata hogy jól szórakozz és ezért minél többet fizess plusz szolgáltatásokért. Ezt az oldal üzemeltetői kezelik. Másik fajta aki reklámozni vagy népszerűsíteni szeretne valamit esetleg el is adni. Ezzel szemben a harmadikat azért üzemeltetik hogy átverjen. Ez utóbbi ellen keményen küzdenek a szolgáltatók.
Nagyon durva hol tart ez. Ezek a botok több ügynökből állnak. Egy kezeli a kommunikációt, egy gyűjti az adatokat, egy kezeli a képeket amiket neked küldd vagy magáról tölt fel, egy a kapcsolatokat keresi, stb.... Sokszor úgy hogy párhuzamosan beszélnek több emberrel és a beszélgető partnertől kapott információkat képeket osztják meg a másikkal. Így még csak generálni se kell őket. A képgeneráláshoz meg már vannak AI-hoz készült digitális modellek akit különböző ügynökségek terveztek így őket nagyon egyszerűen fel tudják használni generáláshoz és akkor az arckép okozta jogi problémát is megoldják... -
válasz
freeland0806
üzenetére
Viszont Evelyn elmondhatja magáról, hogy naponta férfiak százait elégíti ki
-
vargalex
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem mondtam, hogy lengyel, ahogy azt sem, hogy Lengyelországból telefonált. Csak azt, hogy a hívás egy lengyel számról érkezett. Azaz, ha van is helyileg magyar ügyfélszolgálat, az valószínűleg a lengyel központon keresztül látja el a feladatát.
-
-
bagoly71.
tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Nem semmi "csaj" lehet.
-
-
TCr
veterán
válasz
espi38
üzenetére
De hát a CEC fő funkciója, amire kitalálták az az, hogy egyetlen távirányítóval vezéreld az összekapcsolt eszközöket. Kvázi pont arra (is) való, hogy ki- és bekapcsoljon az összes eszköz.
Amit te keresel, az a hangbeállításokban lesz, azon belül is a hangkimenet.
A CEC-t meg kapcsold ki. -
espi38
őstag
válasz
Stealth
üzenetére
Lehet egy kicsit bonyolultan írtam le elnézést.
Nem akarom,hogy egyszerre kapcsoljon be a tv az erősítővel-de ha be van kapcsolva a cec bármit csinálok mindig bekapcsol.
Ha viszont kikapcsolom a CEC-t akkor természetesen mindig bele kell mennem a tv menüjébe hogy leadja a hangot az erősítőnek.
A tvn van olyan gyors beállítás is amin lehet állítani,hogy hol szóljón a hang a tvn vagy az erősítőn-viszont ha a CEC nincs bekapcsolva akkor hiába állítom itt nem megy át hang.
Egy a lényeg a tv bekapcsolva legyen a CEC de ne kapcsolodjon be az erősítő a tévével-erre valami tipp? -
espi38
őstag
Sziasztok!
Látom még mindig pörög a topic
leírnám a problémám-hátha tud segíteni valaki a megoldásában
Adott egy TCL 65C7K tv és egy denon AVC S670 házimozi erősítő.
Egysezerően nem tudom beállítani úgy a hdmi részt,hogy ne kapcsoljon be a tévével együtt az erősítő-ezt csak úgy tudom megoldani,hogy a tvn kikapcsolom a hdmi részt.
Az előző Samsung tvn tökéletesen müködött a dolog-akkor kapcsolt be az erősítő ha a samsung tvn beállítottam,hogy most a hdmi kereszül hallgatnám a hangot és akkor kapcsolt be az erősítő-sajna ez a tcl tévénél ez nem megy így-csak a ha bemegyek a hdmi menübe bekapcsolom a tvn -de még ekkor se kapcsol be az erősítő csak akkor ha én bekapcsolom.
Szerintem ennek nem így kell működnie.
Esetleg ötlet tipp mit,hogy állítsak be-segítő válaszokat előre is köszönöm -
Stealth
őstag
válasz
freeland0806
üzenetére
Ja, hát így könnyű, hogy vissza is olvasol.
-
ada19
őstag
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A fordítás is olyan amilyen. De a terjesztés sem 2 forintos tétel. Például ehhez elérhető, terhelhető szervereket biztosítani. Meg aztán az a baj, hogy ezekben is akadtak azért random hibák. Ami Pistánal jól működik, de Józsinál meg katasztrófa.
Szóval nem csak a terjesztés, fejlesztés nem működik mindig jól, hanem az utógondozás, vagy a javítás sem.
-
Azt értem, hogy a kedvező ár mögött bizonyos költségmegtakarítási tényezők állnak.
Látjuk itt a topikban, hogy pl. sokat spórolnak a minőségbiztosításon, hiszen eléggé bináris a TV-ik minősége (vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz, az ennyire rossz termékeket pedig egy jól működő minőségbiztosítási rendszernek meg kellene fognia a gyárból való kiszállítás előtt).
Viszont azt nem értem, hogy az miért spórolás, hogy az elkészült firmware frissítéseket nem terjesztik. Mit takarítanak meg ezzel? Megcsinálják a frissítéseket, magyarra is lefordítják, tehát foglalkoznak vele, aztán meg ülnek rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPad topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Samsung 98 QLED 4K Smart TV QE98QN90AATXXH 2028.10.27-ig Magyar garanciával eladó
- Sony K-65XR70 65" 4K Mini LED Smart 120HZ Gaming TV Prémium Mozi + PS5 Gaming
- LG 65QNED86A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Samsung QE 65 Q80TATXXH QLED TV eladó
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- Samsung Galaxy A56 5G Awesome Graphite 128GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest