Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #37302 üzenetére
Nagyon úgy hangzik - bár nem akarok hülyeséget írni,- mintha kinyírta volna hardveresen a tévét a frissítés. Lényeg, hogy ne nagyon mondj semmit a szervíznek. Dolgoztál hazamentél be akartad kapcsolni a tévét és ez fogadott. Előtte nem volt semmi baja.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
vargalex #37301 üzenetére
Igen. Ugyanarra a pendrivera amivel legutóbb downgradeltem. Először elindult vagy 10 percig 1%on állt aztán hirtelen elkezdett gyorsan pörögni a % majd kidobta hogy flashing error valami ilyesmi volt és kikapcsolt. Egyből próbáltam ugyanarról a pendriverol előlről kezdeni, de azóta semmi... Felraktam rá a 412est is majd vissza a 135öt, formáztam a pendriveot pc-ről, telóról laptopról, többet is kipróbáltam semmi. Nem reagál a tv semmire... nem világít a led semmi.
-
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #37298 üzenetére
Ugye a letöltött zip-et kicsomagoltad és azt írtad a pendrive-ra?
-
vargalex
félisten
Én azt gondolom, hogy pont ilyen hibánál egyértelmű, hogy először alaplap cserével kell próbálkozni (a Videoton szerviz nem tud software-olni az elmondásuk szerint), bár nem biztos, hogy a helyszínen megcsinálják (hozzám csak egy olyan ember jött, aki csak szállítja a TV-ket). Ráadásul csak Fehérváron, illetve Budapesten (illetve lehet, hogy útba eső településen is) jönnek személyesen. Tudomásom szerint a többi városból MPL-el intézik a szállítást.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #37298 üzenetére
Ha jó a garanciális ügyintézése a kereskedőnek, akkor nekik. Pl. küldik a futárt és intéznek mindent korrekt módon, gyorsan.
Ha nem, vagy átlagos, akkor inkább a TCL -nek. Mert egy "közvetítővel" csak lassabb lesz az ügyintézés.
Vásároltam már sokszor az Alza -tól, de velük még nem intéztem garanciális ügyet. Ilyen hibánál szerintem kicsi az esély, hogy helyszínen javítanak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #37285 üzenetére
Próbáld Yandex -ről, amit vargalex linkelt, onnan le kell jönnie. V412 -vel vagy V135 -tel próbálkozva.
Egyébként alapvetően nincs gond az okos TV -vel, csak ha nincs rendes support mögötte. Én már évek óta használok különböző márkákat, minden külső eszköz nélkül.
Van Fire TV stickem, de azt utazáskor, nyaraláskor használjuk.
-
koko52
nagyúr
válasz
Én megvettem, valamelyik jutub videóról belőttem egyszer a képet, nem frissítek semmit le is tiltottam. Engem csak az érdekelt, hogy androidos legyen a SmartTube miatt + ncore filmek. Felhasználási szokás szerint veszünk TV-t.
-
vargalex
félisten
válasz
Yandexről talán egyszerűbb.
-
Aurig@
őstag
válasz
Teljesen hasonlóan vélekedem.
A tv az megjelenítő legyen, ne "médiaközpont", mert nem arra való.
A házimozi erősítő, médialejátszó, Blu-ray lejátszó, tv mind rendelkezik LAN csatival, de még egyik sem volt rákötve netre, soha.
Ami kifogástalanul működik, azt nem bolygatom, nem frissítgetem, mert lehet szarabb lesz, mint volt.
A telefonom is megállt Android 12-őn.
Teljesen hibátlanul működik, lassan 6 éve.
Nem veszek csak azért újat, hogy Android 15 esetleg már 16 legyen rajta. -
Stealth
senior tag
válasz
A Videotonra lyukszalaggal tudod majd feltenni a kalibrált beállításokat.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
wwenigma #37282 üzenetére
Én innen nem tudok letölteni, valami fizetős baromságot hoz fel. Már nekem annyira elegem van ebből az okostv szarságból, hogy nem igaz. Egy tv legyen megjelenítő azt kész semmi több... Minek erre google, youtube meg ilyen frissítgetések meg olyan beállítgatások... aki azt akar vegyen hozzá boxot. Mindjárt beletaposok azt veszek helyette egy 100 éves kocka videotont, hozzá egy videólejátszót azt majd nézem kazettáról mint az őskorszakba
-
p@gabi
tag
Lehet láma kérdés,de baromira nem értek hozzá
Megvásároltam Vhiktor 805-ös kalibrált beállításait a 486-os fw-hez
Sikerült is a leírások alapján beállítgatni mindent
A kérdésem az lenne,hogy ami bejött gyári képmódok közé kalibrációs membrán nevezetű mód,amit ki kell választani a beállítgatáshoz,azon is kell hagyni a készüléket,hogy az általam beírt értékek maradjanak?
Vagy mivel kiválasztottam azt,hogy "Minden képmód alkalmazása-Minden jelforrás" átvittem azokat a beállításokat a gyárilag beállított képmódokra is?
Vagy ha olyan tartalmat nézek és a kalibrált beállításokat akarom akkor mindig ki kell választanom a kalibrációs membrán nevezetű képmódot?
Esetleg szabadon válogathatok a gyári képmódok között is,mert az alap kalibrációs beállítások már megváltoztak Vhiktor beállításaira?
Remélem érthető a kérdésem számotokra
Egyébként nekem csak úgy sikerült a kalibrációs fájlokat betallóznom,hogy fat32 re volt formázva a pen és a gyökérbe voltak csak maguk a fájlok másolva,semmi más
Nem mappába,mert úgy nekem nem lehetett és semmi más nem lehetett mellette,még a beállításhoz szükséges képek sem,azokat telefonról néztem közben
Kipróbáltam jópár féle variációt,de csak így tudtam -
wwenigma
Jómunkásember
V8-T653T01 IMG-k - [link]
Telegram-on a @FirmwareTCLbot segít ha máshoz kell. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
koppasz1986 #37279 üzenetére
Aramtalanaitsd fel órára.
-
koppasz1986
aktív tag
Szerintem 765re nincs img-s csak az a pkg, mert én sehol sem találok. Semeddig sem tudok jutni. Ha bedugom a pendrájvot bekapcsolás előtt ha nem, akkor is ugyanazt csinálja, gyorsan kattan kettot kétszer, az a hang amikor be meg kikapcsol a tv. A led annyi időre világít csak arra a 2-3 másodpercre míg ez lezajlik, aztán kialszik és onnantól semmi. Ez után már semmi életjelet nem ad, nem ég a led nem reagál a bekapcsológombra semmi, egyedül csak arra ha kihúzom és visszadugom, akkor megint kattan kettőt és semmi. Próbáltam pendrive be aztán benyomni a bekapcsológombot tartani és úgy áram alá helyezni, de akkor is ugyanazt csinálja.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
koppasz1986 #37275 üzenetére
Ne mondj semmit, csak annyit, hogy egyszercsak nem kapcsolt be.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #37275 üzenetére
Szerintem a szerviz képességeit ez meghaladja. Vagyis úgy értem a hibát nem tudják visszafejteni. Max. újra SW -zik a készüléket. Tehát nem kell mindent bevallani.
Érdemes előtte próbálkozni a javítással. IMG -t találtál? Mi a probléma, meddig jut?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rumkola #37273 üzenetére
Csak tudtommal itt is kisebb méretű az OTA, kevesebb fájlt cserél, így javításra kevésbé alkalmas. Például ha a partíciók egy részéhez is nyúl és ott keletkezett a hiba a flash során.
Szerk.:
Egyébként nálam például a V486 nem akart felmenni azzal a módszerrel. Szenvedtem vele az elején, mert nem akarta felismerni a pendrive -ról helyi frissítéssel. Aztán próbálkoztam máshogy is, mert ezt én is olvastam XDA -n.Sajnos kevés sikerrel, de végül helyiből felment pár próbálkozás után.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #37271 üzenetére
IMG telepítéssel általában rendbe lehet hozni. Vagyis nagy rá az esély, attól függ mi sérült. Más esetben szerviz.
A napokban linkelte valaki a letöltési fájlokat. Vissza kell nézni, hogy mihez van IMG.
-
koppasz1986
aktív tag
Na hát én szépen gallyra vágtam a tévét. Kiváncsiságból lefrissítettem erre az új 503asra, tesztelgettem egy darabig, de nem jött be, megpróbáltam visszarakni a régit. Bejött a kék kép elkezdte csinálni majd pár % után kiírt valami errort azt azóta se kép se hang. Ha kihúzom a tévét majd vissza, megpróbál bekapcsolni kattan kétszer kettőt, kétszer kivillan a készenléti led aztán az is kialszik és utána semmi. Hiába próbálom hosszan nyomni a bekapcsoló gombot már nem csinál semmit. Lehet még ezzel kezdeni valamit vagy hivhatom a szervízt?
-
Vhiktor
nagyúr
Nemsokára c835-höz, a legutolsó fw-hez (618) is elérhetőek lesznek a LUT kalibrációk az oldalamon.
-
freeland0806
tag
Más!
Nektek is megmaradt egyébként a gallery app hiba? Tudjátok, hogy kiírja, hogy "nem telepíthető".
Na nem mintha hiányozna, csak így mindig ott figyel a függőben lévő frissítések között. Valahogy nem lehet kilőni?
Nem annyira zavaró csak gondoltam kérdezek egyet, hátha van valami megoldás rá -
mrmft
senior tag
V503-at probalta valaki?
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V503
TV models ....
X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
[98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755]
[C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855]
[C955/ X955]
V8-T653T01-LF1V503.002245 -
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #37258 üzenetére
*"igen" akart lenni
-
freeland0806
tag
válasz
vargalex #37251 üzenetére
Az a baj, hogy ha olyan tévét szeretnél a konkurens márkáktól, mint pl a Samsung vagy az LG, vagy esetleg a Philips (a Sonyt nem is említve ami rettenetesen túlárazott minden téren) ott nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni azért, hogy egy korrekt tévét kapj, vagy tudásban legalább akkorát, mint ezek a TCL, Hisense modellek. 300K az alja. Annál lentebb 1-2 akciót kivéve ennél csak rosszabbat kapsz képminőségben, ha az ár érték arányt nézzük.
Tudom milyen bosszantó, amikor az ember mellé nyúl én tavaly 3 tévével jártam meg.
-
kokokka
addikt
válasz
vargalex #37255 üzenetére
Ha vennéd a fáradságot és a többit is olvasnád, nem kéne kiragadott hszeket bedobnod ide. Igen, akadt a Netfilx és a YT nálam. De azt is elmondtam sokszor, hogy nem érdekel, mert dedikált eszközt használok streamre és azzal hibátlan a kép. Ahogyan a Zidoo-val is az volt a 420-on is. Azt is leirtam, hogy ezek ellenére is újra megvennem ezt a Tv-t, mert olyan képe van, ami filmnézéskor áll leejtő. Most, hogy fent van az új FW meg pláne ezt mondom, mert mindent helyre rakott, és most úgy tökéletes ahogy van. Amit belinkeltél azt meg pont azért írtam akkor, mert volt aki hitetlenkedve fogadta azok problémáit, akiknek pl. minden beépitett app akadt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37252 üzenetére
Szerintem ezek random hibák, ahogy a többi is. Nekem is volt problémám a C805 -tel, azért frissítettem többször is. Szerencsére ez megszűnt. Én ezért szoktam azt írni, HA probléma nincs a TV -vel, és valaki nem szereti ezzel tölteni az idejét, akkor nem érdemes frissíteni.
Pont azért, mert lehet te esel majd abba a kis(?) halmazba, ahol jönnek a gondok telepítés után.
Ha van probléma, akkor nyilván próbálkozni kell, amíg az ember meg nem unja...
Én azt is tökre megértem, ha valaki ezek után nem vesz TCL TV -t. Végülis általában nem azért vásárolunk TV -t, hogy kísérlezgessünk, keressük a megoldásokat, FW -t pakolgassunk, gyári visszaállításokat csináljunk...stb.
Főleg úgy, hogy egyébként a frissítés is elég randomnak tűnik. Van akinek megérkezik, van akinek másik régióban érkezik, van akinek sehol semmi.
-
kokokka
addikt
válasz
vargalex #37252 üzenetére
85c765. Semmiféle (még csak hasonló) problémám sincs vele semmilyen forrásból. Egy Samsung Qled-et váltott, és ha most vennék TV-t megint ezt választanám. Akik ajánlják, azok olyanok mint én: azt kaptak a pénzünkért amit szerettek volna, azt, amit az adott tipus ígért. Nekem 100%-ban teljesült a vágyam ezzel a TCL-el, mindent tud amit kell és olyan minőségben, ahogyan azt kell.
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #37251 üzenetére
A lényeg lemaradt: szóval, nekem egyelőre úgy tűnik, hogy igenis kell próbálkozni a firmware frissítéssel, mert vannak problémák, csak esetleg valaki nem is használ olyan forrást, vagy funkciót, aminél előjönne, így őt nem zavarja (nyilván neki nem kell frissíteni).
Én kipróbáltam az összes elérhető korábbi verziót is a 43C655-ön, de sajnos a fenti problémák midegyik esetén fennállnak. -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37250 üzenetére
Én pont azon lepődtem meg, hogy itt azért elég rendesen lehet olvasni különböző problémákról szinte minden típussal kapcsolatban. Hol ez, hol az.
Ennek ellenére a Milyen TV-t vegyek topicban nagyon ajánlják a teljes márkát. Én is ott kaptam a 43C655 ajánlást. Utólag azt kell, hogy mondjam, hogy nem választanám újra azt (tudom, miért nem küldtem vissza, de nem tettem, mert akciós volt). Nekem eddig csak LG TV-im voltak (mindegyik VA paneles: 37LH3000, 32LB5700, 50UN81003LB). A linkelt topicban folyamatosan megy, hogy az LG sehol nincs képminőségben. Hát én még olyat nem láttam egyetlen korábbi TV-men, mint itt. Minden képjavítást kikapcsolva sok forrás anyag esetén szemcsés a kép (digitális kábel adásnál, illetve külső forrásnál is előfordul). Ugyan azt a forrást használva egyik említett LG esetén sincs ilyen. Pl. egy kivágott részlet:Nyilván, telefonnal készült, de azért látszik a lényeg.
Itt a fenti LG-k esetén teljesen homogén a fal. A TCL esetén csak bekapcsolt DNR esetén lesz az. Ugyanakkor vannak források, amiknél teljesen hibátlan a kép. Tehát nem a panellel vannak gondok, hanem software-os oldalon. (A software több sebből is vérzik: továbbra is előfordul, hogy csatorna váltás esetén dadog a hang, amit egy ismételt csatornaváltás megold, ahogy az is, hogy hiába van beállítva, hogy bekapcsoláskor az utolsó bemenet legyen aktív, simán indít olykor a Home-val, illetve a távirányítóval nem lehet bekapcsolni szituáció is előfordult már az alaplapcsere óta is, ahogy a magától bekapcsolás is).
Ezt a szemcsés megjelenítést egyébként nem csak mozgókép, hanem állókép esetén is tudja produkálni (pl. Kodi borító megjelenítésénél - pedig a borító képeket gépen megnézve hibátlanok -, vagy szintén Kodi esetén az RTL+ kiegészítő több sorozatának előnézeti képénél - amik szintén hibátlanok önmagukban). -
freeland0806
tag
válasz
vargalex #37232 üzenetére
Volt aki kísérletezgetett, de szerintem sokan akik felrakták köztük én, azért tették fel, mert problémáik voltak a tévével előtte. Akiknek nem volt különösebb problémája és felrakta azoknak előfordult, hogy lett utána valamilyen anomália még ennél a 486nál is. Ha minden flottul megy szvsz felesleges kísérletezni és elcseszni, ami jól működik. És ez benne van a pakliban TCL-nél. Ezért figyelmeztet porto is, mert ez elég régre visszanyúló probléma a frissítésekkel kapcsolatban. Én biztos, hogy amíg nem tapasztalok valamilyen hibát (és miért is tapasztalnék hetekkel az új fw után?) addig nem frissítek, de persze ez mindenkinek a saját felelőssége. porto csak felhívta a figyelmet erre, ami szerintem hasznos. Pláne az új és adott esetben csendes tagoknál
-
kokokka
addikt
Nálam jól a menü, nem akad. A régivel sem. Nem a leggyorsabb amivel találkoztam, de akadás nem volt. Én a 486-ra is feltettem a maszek felületet, azzal már a sebesség is hibátlan.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Cortez863 #37207 üzenetére
Az emberek körüli rész a helyi fényerőcsökkentés miatt van, azt meccseknél alacsonyra kell venni és megszűnik.Hát nem tudom nekem telekomról szép a képe a meccseknek, minden képjavító funkció kikapcsolva egyedül a színeknél van a dinamikus bekapcsolva, nekem jobban tetszik úgy ha kicsit túlszaturáltabb meg zöldebb a pálya.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37240 üzenetére
Művelet betöltési sebesség az lehet lassabb. Az mondjuk jogos. Nekem is volt C655.
Anno C725 -nél volt nálam a menüben lag, meg néhány appban is valószínű emiatt kevésbé volt sima a működés. Az baromi idegesítő tud lenni.
Majd kiderül miről van szó pontosan, de a lépkedés miatt azt gondoltam inkább olyanról, mint az utóbbi.
-
vargalex
félisten
A 43C655 is simán akadozik a menüben új kora óta (azóta alaplap csere is történt más miatt). Nem egy kapkodós fajta. Megnyomom a forrás választó gombot és elsőre eltelik néhány másodperc, mire megjelennek a lehetőségek. A beállítás gombra ugyan ez. De bekapcsolás után azonnali hangerő állítás is ilyen. Lehet, hogy ezekre gondol a kolléga.
-
Spin
aktív tag
Konkrétan ezt a hibát néztem. Nekem C765 van. Közvetlen frissítés telepítés után valóban lassan indult el a Youtube (20-30 mp kb) és HDR tartalomnál valóban láttam én is akadozást, de nálam 3-4p után megszűnt minden akadozás. Tv kikapcs, újra bekapcs (gyorsindítás) azóta hibátlan nálam. Sokat nem volt időm tesztelni, de eddig nem vettem észre, hogy rosszabb lenne mint a 486, igaz előnyről sem feltétlen tudok beszámolni...Engem ami kiborít az a menüben való akadozás, lépkedésnél, de az mindegyik FW-rel ilyen volt eddig...
-
sherlock82
senior tag
Véleményetek szerint mivel lehet megoldani hogy viszonylag régebbi Samsung tv - re pendrive -ot dugok és az mkv fájl lejátszásának indítása után a hang ill a kép picit elcsúszik?
Illetve lehet ezt orvosolni valahogy ? -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37232 üzenetére
Csak abban volt újdonság, és jöttek már a visszajelzések, hogy régi problémákat is megold az FW.
Ezek most jellemzően azért jönnek, mert 2025 -ös TV -k is ezt a platformot használják. Így meg el lehet mondani, hogy jön frissítés. Még ha néhány foltozgatás van is, valószínű a frissítések jelentős része fogyasztói szempontból nem lényeges. Ahogy ez korábban is volt.
-
z0d1AK
nagyúr
Van olyan köztetek, aki regisztrálta az ingyen AntikTV előfizetést és használja a TCL tévéjén?
Letöltöttem az Appot, beírom a kulcsot, viszont nem tudok átmenni a jóváhagyás gombra, keresem a megoldást rá. -
Steve2006
tag
...
-
hurjup
csendes tag
Anyosom minap vett egy tcl c765 szerias tv-t, eddig google tv-vel nem talalkoztam. A dlna-val "kuzdok". A manual vekony, dlna-rol nem ir, 100%-os valaszom meg nincs a kerdeseimre.
Arrol lenne szo, hogy az egyeb "okos" tv-kben rendszerint a bemenet valasztasnal, rendszerszinten van dlna tamogatas. Itt ilyet nem talaltam. Ez a tv inkabb olyannak tunik kb mint egy alap androidos telefon, nyilvan.
Szoval a kerdes, hogy innentol a dlna ugy megy hogy vadaszhatom a kedvenc appom, egyet a filmeknek (vlc... de persze tudok a kodirol is) egyet a kepeknek, egyet a zenenek? Es nehany extra kattintassal fogok ugyanott tartani mint egy kevesbe okos okostv-nel? -
ρσгτσ
addikt
válasz
wwenigma #37223 üzenetére
Régebben is voltak egyéni hibák. Csak nem mindegy, hogy az mennyi, vagy téged érint -e. De amíg nem hoz semmi extra változást az új FW, addig szerintem felesleges frissíteni. TCL -nél nem éri meg kísérlezni. Nekem legalábbis nem hiányzik a régi dadogás.
Addig jó nyilván, amíg lehet valamit orvosolni. Ha lehet mindenkinél.
-
wwenigma
Jómunkásember
this is happening when playing videos from the beggining or when quick forwarding them?
If it´s when skipping forward and hitting play advancing the video, it´s a youtube app thing.. install a version from APKMirror or uninstal youtube update (it´s a random fail and it´s also associated with the account)
for example: using one account i had 0 problems and chaning the youtube account generated issues within the same app
és
No issues on my C755, perfectly smooth 2160p60 HDR on YouTubeSzóval valszeg egyéni probléma.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vagany #37214 üzenetére
MT9653 TV models:
- X11K - Alternative - X965
- C9K
- C8K - Alternative - Q8C
- C7K - Alternative - Q7C, C79K
- C6K - Alternative - Q6C, C69K, MQLED75K
- P8K
- T8C
- U85
- (A300W/PRO)
- X955 - Alternative - X959, XMQLED98
- C955 - Alternative - C959, MQLED98 - Global version - C855 (2023)
- C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B, Q10B
- C855 (2023) - Alternative - C959, MQLED98 - Europe version - C955
- C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
- C765 - Alternative - MQLED85, Q9B, C79N
- C755 - Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Europe version - C805
- C745X2 - Alternative - QLED870, T8A
- 85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B,T8B
- 98C655- Alternative - C61B, C69B
- 98P745 - Alternative - 98UHD870 -
Vagany
őstag
Itt az új firm (503):
[link] -
nicu71
addikt
Megvettem Vhiktor új beállításait,de előtte csináltam egy HR-t, ahogy terveztem Ennél jobb nem is történhetett volna a 805el.Bár már korábban fennt volt az uj soft,a művelet után más lett a menü, megjelent az Exhibition mode is,és pár apróság.Abszolut megérte a gyári visszaállítás a sok apdét után először,a DDC kalibralás betöltése után pedig főleg sdr- ben nagyon szép mély színeket tapasztalok,svsz mindent pénzt megért.
-
gg72
veterán
válasz
Vhiktor #37205 üzenetére
Csináltam egy gyári visszaállítást és most jó! Ami érdekes, hogy a gyári visszaállítás után is megmaradt a kalibralo kepmód, azt hittem azt elfelejti, így csak maradék pár beállítást+ a 2 pontos fehéregyensúlyt kellett újra megadnom, de most visszatértek az élénk színek.
-
Cortez863
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja vásároltam egy TCL 65C765 televíziót és a sport közvetítéseknél pl. foci nem szép a képe (nem éles). Ráadásul a gyors mozgásoknál elhomályosodik az ember körüli rész. Ugyanez figyelhető meg mesénél is.
Más is tapasztalt ilyet? Ezt lehet orvosolni beállítással vagy ennyit tud?
Direkt nem vettem nevesebb márkát, de sajnos nem vagyok tökéletesen megelégedve. -
gg72
veterán
válasz
Vhiktor #37200 üzenetére
Igen, HDR ment asztali lajátszóból és mindhármat importáltam.
kokokka: Igen, az így van, csak az a fura, hogy at SDR és a HDR színvilága között elég nagy a különbség, a korábbi (2024. februári) beállítási értékeknél ezt nem tapasztaltam, ezért nem értem, hogy miért lettek ennyire fakók most HDR-ben a színek. Ha a színtelítettséget felteszem 70 körülire, akkor lesz nagyjából okés a dolog, de ugye azt meg inkább ne piszkáljam, azt mondjátok. Korábban nem is nyúltam hozzá, ill. most sem kell SD-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest