Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gyors, éles, olcsó: Acer Predator XB273K V5 teszt
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Androidos fejegységek
- Zeneszerkesztő és DJ topic
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eMAG-on sok TCL TV-re 10-20%-os kupon van. Kell mellé egy másik "szülinapi" termék a kosárba (pl.: [link]) ahhoz, hogy a kupon működjön.
Többek között akciós:
TCL 75C7K
400e | Árukeresőn: 500e-től
TCL 85C7K
530e | Árukeresőn: 630e-től
TCL 98C6K
660e | Árukeresőn: 560e-től
TCL 98C7K
720e | Árukeresőn: 835e-től
TCL 85P8K
300e | Árukeresőn: 350e-től
TCL 75C6K
280e | Árukeresőn: 330e-tőlAz összes: [link]
-
dobdan1
csendes tag
válasz
laca.1
üzenetére
Jogos. Nekem inkább azzal van bajom, ami jobban zavar, hogy amikor csatornát váltok nem frissíti le az aktuális műsort, csak akkor ha átkapcsolom a csatornát. PL.: Szombat este néztem az x faktor. Majd átkapcsoltam egy másik csatornára. Másnap amikor bekapcsolom a TV-t még mindig azt írja az rtl-nél, hogy az x faktor van műsoron. (Nem a műsorújságnál, hanem az oldalsávon amikor váltogatok a csatornákat.)
-
Hunor27
csendes tag
válasz
szabochris
üzenetére
Szerintem nem,mert akkor lenne hozzá ,ilyen egyszerű

-
szabochris
aktív tag
válasz
szabochris
üzenetére
Valaki erre???
-
laca.1
aktív tag
Akinek c9k van tud valami jó beállításokat például dolby visiont nézel vagy sima tévét. Vagy legjobb ha magamnak állítgatom addig még jó nem lesz tetszésemnek megfelelően
sokan írjátok itt hogy ki kell kapcsolni minden képp javító beállítást hát ha a mozgást kikapcsolom teljesen úgy nem igazán tetszik. A gyári beállítás szinte egyik sem tetszik a filmmaker a mozi egyik sem,mindbe bele kell nyúlnom. -
freeland0806
aktív tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Erre senki ?
-
-
szabochris
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Vettem egy TCL 65c7k-t.
Lehet ehhez a tvhez olyasmi távirányítót párosítani, mint az LG "légegeres" Magic Remote távirányítója?? -
kutga
félisten
Nem maradt bekapcsolva valamilyen mozgásmegjelenítés vagy egyéb rásegítés?
Este ránézek, én is erre gyanakszom, esetleg próbálok egy fw frissítést, már régen néztem azt is.
A szervert én raktam össze (I5 7500, 16GB ram, ssd, stb), Proxmox az alapja, azon fut Debian VM-ben a média stack (Qbittorrent, Radarr, Sonarr, Plex, stb). Egy 4 terás hdd van átadva neki, arról osztom meg a tartalmakat, kb csak a tévére.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
TCL 55C805 a versenyző, virágboltból származó Dolby Vision videóknál kristálytiszta a kép, kivéve, amikor gyors mozgást jelenít meg a tévé, ott viszont látok némi szellemképet.
A videók az otthoni média szerveren vannak, Plex appon játszom le őket a tévén, usb3-gigabit adapterrel kötöttem a tévét az otthoni hálózatra (a szerver is gigabites természetesen).
Ez vajon milyen hiba lehet, hardveres, szoftveres, vagy nem megfelelő a forrás? A tévét az itteni ajánlások alapján állítottam be, a képjavító funkciókat kikapcsoltam, ha kell, meg tudom nézni este pontosan milyen fw, milyen beállításokkal. Csak DoVi anyagoknál jön elő, egyébként hibátlan a lejátszás.
-
tabasco
csendes tag
válasz
Hunor27
üzenetére
Ehhez kapcsolódva nekem is lenne két kérdésem, hogy nem tudjátok véletlenül a Geminit megkapja a C9K valamilyen frissítéssel a jövőben? Ugye az USA verziós QM9K-ba bekerült az ottani megjelenéskor. (nem zavarna az sem ha csak az angol nyelvre állítva működne a hands free voice móddal, csak kérdés lesz-e nekünk is ilyen - bár nyilván nem létkérdés, inkább csak érdekességként érdekel, ha gemini kell ott a teló)
A másik kérdésem az lenne, hogy a C9K-ban van "közeledés érzékelő"? Jobb nevet nem tudok neki adni. Ez is benne van a QM9K-ban, emiatt Ambient módban ha elmész a tv mellett vagy ilyesmi, akkor feléled és megjelenít egy festményt vagy más képanyagot, beállítás szerint. Ez tetszene, szintén érdekességnek, csak nem tudom az EU verzióban benne van-e ez az érzékelő mint hardver, illetve tudja-e vagy fogja-e tudni egy jövőbeli frissítssel esetleg. Ha tud valaki ezekről valamit, köszi az infót előre is!
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Fontos lenne TCL-en, mert a TCL nincs a támogatott eszközök listáján a Skynál. HDR pl nem működik. Szerintem valós 4K sincs hiába prémium előfizetésem van. Úgyhogy arra gondoltam, hogy talán még ez lehet a probléma. Viszont Kodin is van Sky add on, felraktam megnéztem, van 9 választható bitráta. A legmagasabbal, ami 4K érdekes módon jobban csinálja a bandinget, mint 1080ban, ami a közepes alapértelmezett bitráta. Szerintem kb ugyanarra a szerver oldali minőségre mutat mind és nem növeli meg a valós bitrátát. Emiatt letölteni nem akarnám, hátha lesz aki ránézne
remélem nem a tévém kezdi megadni magát -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
freeland0806
üzenetére
Nekem nincs sky elofizum, lehet a forras anyag ilyen. Nem csak tcln kellene megnezni hanem másik markan is.
Valamint ha tudod töltsd le valahonnan es nézd meg az is ilyen e. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
freeland0806
üzenetére
Banding. 20 pontos fehéregyensúlyba nincs belenyulva?
-
freeland0806
aktív tag
Ez mennyire normális TCL C805ön?
Skyshowtime app prémium csomag, Tulsa King 3. évad első epizód 4 perc 18 mp (de nagyjából az egész így néz ki az elejétől).
Filmmaker képmód 30% fényerő gamma 2.4. De egyébként teljesen mindegy, hogy mit állítgatok és milyen képmódot, mert ez ilyen. Hasonló a múltkori thevr videóhoz ez a banding.
Akinek van Sky és TCL miniLED tévéje nézzen már rá legyen szíves, mert nem tudom, hogy most ez hiba a készülékben, vagy az app szarakodik
-
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
az ilyen standnál azt is érdemes megnézni a bútor amire kerül mit bír.
amikor szekrényt cseréltünk érdekes volt látni a terhelhetőséget 10 szekrényből 10-re nem lehet rátenni egy 55" tv-t egy 75"-ról nem is beszélek.
Alza ergo kihúzhatós volt 55" philips olednek semmi gond nem volt veleJa van topikja
a tartóknak -
smiti
veterán
Ez elég szimpatikusnak tűnik, rendelek egyet hátha... [link] Ha meg nem lesz jó pont megyek a héten Pestre és vissza is tudom vinni.
-
rainman72
nagyúr
Nem 1szerű

#Exian
Nem fog leesni a tv de nem tudom hogy mennyire lógna rjta a tv a ki van húzva
[Ez talán] -
Exian
addikt
Ha esetleg találsz jót, amit majd felszerelés után tudsz ajánlani, megoszthatnád majd velem is, ugyanilyen TV-hez keresek én is. Persze, ha én találok valami tutit előbb, mint Te, akkor én is jelzem majd.
Kicsit macera most, igaz nem nagy mértékben, de állandóan el kell kicsit tolnom/forgatnom, attól függően, hogy a fotelből vagy az ágyból nézem. Egy falra szerelt, stabil karos konzol jó lenne. Szóval nekem olyan kellene, amivel kismértékben tudnám jobbra, balra elforgatni.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Egy 55C6K készülékhez milyen állítható, karos falikonzolt lenne érdemes választani?
-
klaya86
őstag
Sziasztok. Létezik, hogy a TCL 65c645 nem kezel exfat fájlrendszert?
-
weky
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy noob kérdés, de nem találtam a neten érdemi megoldást: adott egy C7K tv, melyhez párosítottam a googgle fiókomat. Minden bekapcsolásnál feljön egy bejelentkezési felület, melyen a személyazonosság megerítősítést kéri, így minden egyes alkalommal a google fiókhoz tartozó jelszavamat be kell írni.
Van arra mód, hogy ne kelljen minden alkalommal a jelszót beírni? -
PuMbA
titán
Ha pontos választ akarsz, akkor a legjobb, ha elmész boltba megnézni
Én is így tettem, Media Markt-ban és Euronics-ban nagyon segítőkészek, minden állíthatsz, vihetsz pendrive-on anyagot. Neten sajnos kevés az infó, illetve kb. lehetetlen átadni, hogy pontosan milyen a TV-k képe. -
Rp526
aktív tag
Sziasztok! Vacilálok a következő TV-n mi legyen. Versenyben a Samu LCD, OLED C5 és egy C7K. LCD-t a lassabb válaszidő miatt nézegetem, mert eléggé félek az OLED-től. Sajnos nagyon érzékeny vagyok a stutter-re és a motion javító technikákra is (kb. rosszullét szint).
Samu lett volna a befutó, de félek az ügyfélszolgálattól. Anno megjártam velük a békéltetőt, mindent és megégettem magam.
Kérdésem a TCL-nél milyen reakciók vannak pl. ha panelcserét kérek akár felhősödés miatt, vagy úgy általában milyen az ügyfélszolgálat megítélése?
Köszi Nektek!
-
zeon.hu
nagyúr
Képernyő jobb felső sarkában a zöld pontot (mikrofon) el lehet tüntetni?
Ugyan ma reggel jött egy frissítés, de az már korábban is ott volt. -
Exian
addikt
válasz
laca.1
üzenetére
Én gyenge jelre és/vagy rossz minőségű elosztóra (ha van a rendszerben valahol) tippelnék, vagy a kábelen valamelyik oldalon a csatlakozó vacakol. Nekem akkor volt ilyen és jellemzően egy bizonyos frekvencia tartományban lévő adók (főleg az MTVA csatornái) vacakoltak így. Csatlakozók és az egyik koax T elosztó cseréje után megszűnt a jelenség. Ja, mondjuk ez még nem a TCL-lel volt, hanem korábbi TV-n, illetve egy DVB-C tunerrel, ami a projektoromra van kötve.
Amúgy milyen szolgáltatóval van ez? Meg egyáltalán koax (DVB-C) adók vagy antennával (DVB-T)?
-
laca.1
aktív tag
Tapasztalt már valaki olyat hogy,csatorna valtaskor egy pillanatra olyan a kép mint mikor nem jó az antenna kábel erintkezese kockás szetesett.De nem mindegyik csatornanal , és van olyan is mikor beszaggat egy ket masodpercig mindha lassan töltené be a csatornákat valtaskor
-
silboy
aktív tag
Szerintetek van esély hogy a 65C7K 350 ezres ára picit lejjebb menjen az idén 20-30 ezerrel?
Hogy szoktak alakulni az árak év vége felé? -
pooty
tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Hello,
igen van újabb verzió belőle: [link] -
bt983
csendes tag
Sziasztok. Pár hete van c8k-m, szerettem volna kipróbálni a hands free voice módot, de nem találom sehol a menüben. Hogyan tudom előcsalni?
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! Nem rég érkezett meg szüleimhez egy C6K típus és akkor feltelepítettem a SmartTube alkalmazást, aztán most szóltak, hogy nem találják. Megnéztem, újra elindítottam a telepítést, utána látható volt, majd kis idő múlva ismét eltűnt. Megnéztem a beállításokban az alkalmazások menüt és legalul van egy olyan réz, hogy letiltott alkalmazások, na ott megtaláltam, de futtatni nem engedi, csak eltávolítani. Ezt valahogy ki lehet kapcsolni? Vagy van már valami frissebb változata az app-nak, azt telepítsem fel ehelyett?
-
Hunor27
csendes tag
Köszi,így már látom szerencsére nekem nincs pc-n ez a hiba,sajnos enyém más nekem csíkok vannak de hétfőn már viszik el szerviz elvileg cserélik a tv vagy a kijelző ezt az infot kaptam itt egy kép a hibáról ahol látszik ez a fehér csík ami 1s látható és random időként megjelenik ,akár videó vagy egyéb ,plusz a lentebbi képen a szöveg mellett zöld sávok láthatók ez is akár játékon belül is
-
PuMbA
titán
válasz
Hunor27
üzenetére
VRR Flicker On OLEDs Is A Real Problem
Itt minden infót elmondanak róla (VA LCD-re is vonatkozik, de ez benne van a videóban). VA esetén is van jobb és rosszabb eredmény, de teljesen hibátlan nincs.
-
PuMbA
titán
válasz
dobdan1
üzenetére
Mert a PS5-nél az fps nem ingadozik annyira, mint a PC-dnél
PS5 esetén sokszor vajsima 60fps-ed van és egy pillanatra nem esik be 59-re sem. VRR flicker csak akkor van, ha nagyobbat esik egy pillanatra az fps, tehát mondjuk 120-ról 55-re. Emiatt PC esetén fontos a minél erősebb proci, minél gyorsabb memória, háttérbe nem fussanak programok, hogy a minimum fps-ek rendbe legyenek és minél kevesebb legyen a micro stutter. Amit tudsz csinálni egyébként, hogy lekorlátozod az fps-t és így közelebb leszel a minimum fps-edhez, ami segíthet. -
PuMbA
titán
-
dobdan1
csendes tag
Valakinek van tipp arra, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy tcl 55p8k qled tv-ből pc-n, ha vrr-t is akarok használni. Hdmi 2.1 kábellel van összekötve, de elég zavaró villódzás van a játékokban meg ghosting. Van valami megoldás rá.
-
laca.1
aktív tag
Használ valaki usb hubot tcl tv-n kezelni neki ?mert én most vettem de nem kezeli
-
freeland0806
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
freeland0806
üzenetére
Eddig csak TCL-nél találkoztam ilyen formában, azaz még máshol nem dobja fel az ablakot, ha feljebb állítok az értéken.
-
turho
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Nincs bekapcsolva az adaptív fényerő. Most visszaállítottam Alacsony-ra. (Nem tudom, melyik fokozat a legjobb a 3-ból).
(Az az energia cucc bosszantó, ahelyett, hogy vizuálisan láthatnám az azonnali változást valamiben, szórja ezt az energiagazdálkodási figyelmeztetést, mintha öntudatlan gyámoltalan hülye lennék
) -
freeland0806
aktív tag
-
turho
addikt
Sziasztok,!
75c805-ön, bár oda vissza vagyok a minődégétől, feltűnt egy jelenség. Ha kevés világos részlet van a képet (pl. egy Windows kikapcsolási karikázás, vagy ilyesmi), indokolatlanul sokat levesz a fényerőből. Ha nagyobb a képtartalom,.akkor már ad rá. Ez normális?
Helyi fényerőcsökk: közepes.
Minden egyéb képjavító mód OFF.
LF1V509.002303 -
freeland0806
aktív tag
Évek óta használom egy xiaomi mi box S-en. Nem volt még ilyen. A tévén 1 éve, szintén semmi gond nem volt. Felraktam ezt az új verziót, eddig kifogástalan. Nyugodtan rakd fel, ismerek olyat aki YouTube prémium mellett is használja, a sponsor block miatt. (automatikusan átugorja a szponzor szegmenst)
-
pooty
tag
Hello,
aki szintén smarttube-ot használ ne lepődjön meg, mára letiltásra került:
[link]
elvileg úton a következő engedélyezett verzió -
Hunor27
csendes tag
Sziasztok
Valaki használ C7K típusú tv Pc-n 144hz frissítés (játékmód,VRR, ALLM) mellett és játékoknál jól működik nincs csíkozódás neki időközönként?
-
Hunor27
csendes tag
válasz
DaemonX
üzenetére
Szia
Köszi az írást a tv-ről nekem a csíkos rész már jelentkezett a vásárlás után szinte egyből 144hz és egyéb hibák még pc-n, olvastam külföldi fórum hogy nagy eséllyel szoftver hiba,plusz lett egy pixel hibám is ,kértem rá javítás holnap elvileg viszik el, ügyintéző infó szerint ki cserélik mert hogy kijelző hiba,neked mi lett a történet vége a Tv-vel
Üdv
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szeretném cserélni a meglévő Samsung ue55nu7023kxxh TV-met és egy 55C6K -t néztem ki utódjaként.
Nagyon vakon vagyok a témában, szerintetek előre lépés ez a készülék?
Az építő jellegű tanácsokat előre is köszönöm.

mod: sokat nem akarok költeni, mert tavasszal már motorvásárlást tervezek.
-
redingitell
senior tag
55 c7k-hoz milyen fali fali konzolt javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG 55QNED80T3A 2024 - 4K Ultra HD, QNED okos TV 23 hó garanciával.
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Philips 58PUS6504/12 Smart LED Televízió, 4K Ultra HD
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
sokan írjátok itt hogy ki kell kapcsolni minden képp javító beállítást hát ha a mozgást kikapcsolom teljesen úgy nem igazán tetszik. A gyári beállítás szinte egyik sem tetszik a filmmaker a mozi egyik sem,mindbe bele kell nyúlnom.
remélem nem a tévém kezdi megadni magát