Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HK1 / Vontar x4 / Transpeed x4, x4s - s905X4-es TV okosítók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
megane76
csendes tag
Sziasztok, megéri még venni c805 öst? Csábít az 5 év garancia. A másik kiszemeltem c7k, melyik a jobb befektetés?
-
showtekk
csendes tag
Sziasztok! Adott egy TCL 65C805 TV, van itt esetleg olyan aki PC-t használva játszik a TV-jén és tudja, hogy érdemes beállítani a HDR-t windows 11-en belül? Eddig csak simán bekapcsolt állapotban volt nálam, de utánanézve elvileg sokat tud dobni a windows 11 HDR kalibrációja de elég sok olyan részlete van a kalibrálásnak amit nem igazán tudok, hogy kéne beállítani, ebben kéne pár tanács ha valaki esetleg ért hozzá, akár privátban is jó!
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Rottweiler89 #39557 üzenetére
65C835 25 fölött még nem nagyon ment. Max ha yt-on olyan streamet nézek, ahol alapból halk. Amúgy 17-18-on használom. Filmeknél a tv media playerével 25.
-
gabber01
addikt
válasz
Rottweiler89 #39551 üzenetére
Na akkor azért érzitek fenomenálisnak.
Olyan 25-30as hangerőig van értékelhető hangja. Minél halkabban hallgatod, annál kevésbé nyomják el a középmagas és magas hangok a mélyeket, szóval addig még viszonylag telt hangja van. 30as hangerő fölött rohamosan vékonyul a hangkép, mert a mélyek már semmit sem hangosodnak a többi frekvenciához képest.Viszont érdekes dolgot találtam a menüben. Ugye be lehet állítani a hang menüben, hogy asztalon van a TV vagy fali konzolon és ugyan simán asztalon van, de ha átállítom konzolra, akkor valahogy testesebb a hangja. Közép mélyeket jobban kiemeli talán. Nagyobb hangerőn persze ugyanúgy elvékonyul, de átlag hangerőn, ahogy ti is próbáltátok, kicsit kellemesebb.
-
Stealth
senior tag
Nekem még mindig nem jött semmi 55C805-re.
Pontosabban múlt héten service update, ami ugye csak nekem jön. -
nicu71
addikt
válasz
Rottweiler89 #39551 üzenetére
Szerintem a 75-s némileg más konstrukciója okozhatja a masszivabb hangot.En az 55-s 30 körül, későn este 20.
Melyik szoftver verzió lehet nálad,rendszer-névjegy környekén nézd már meg légyszi,de gondolom 538 🙂 -
gabber01
addikt
válasz
Rottweiler89 #39549 üzenetére
Az mit jelent? Mekkora hangerőn próbáltad?
-
Rottweiler89
senior tag
Azt én sem, de számomra nagyon is jó tényleg a hangzás. Ahogy olvastam, hogy gyenge a hangrendszere, nézegetni kezdtem soundbar-okat, de feleslegesen, mert esküszöm tényleg jól szól TV-hez képest.
Nagyon nem is mertem hangoskodni vele, mert a szomszédok nem igen örültek volna neki.
-
gabber01
addikt
válasz
Rottweiler89 #39547 üzenetére
Hát akkor nem tudom mi lehet nálam a hanggal.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Tegnap sikeresen felszenvedtem egyedül(mert persze simán egyedül is megoldom, nem kell segítség...) a fali konzolra a 75-ös C7K-t, remélem nem szakad le alatta a későbbiekben(65"-ra méretezve, 40kg-ig).
Kérdésem az, hogy érdemes konfigurálni a kijelzőt? Ha igen, milyen beállításokra?
Btw... A TV képernyője nagyon szép még gyári beállításokkal is, a fekete az fekete, meg is lepett, hogy mennyire. A Bang & Olufsen hangrendszerről meg olvastam, hogy nem olyan jó, gyenge. Hát épp ellenkezőleg, nálam tökéletesen megfelel, szuper basszus, szuper közép/magas tartomány. Kiemelném a basszust, mozi módban, plusz fali konzolos opcióval tényleg meglepően kellemes. Sajnos sokat nem tudtam tesztelni, mert más dolgom volt, de bepótolom. Összességében abszolút nem bántam meg, hogy rá esett a választásom. -
-Rolika-
senior tag
válasz
Szpilu__25 #39539 üzenetére
Igen ez elég gáz manapság, hogy nem frissíti le magát.
Anno még a C715-ön frissítettem egyszer usb-ről, de akkor még simán le lehetett tölteni az újabb fw-t. -
Cartmenn
aktív tag
Ma jött meg-telepítettem a 75ös c805re a v509 ,gyári frissítés ---még nem néztem át mi változott,a előzővel se volt gondom
hát a menű teljesen más, kezdhetek elölről mindent átnézni
-
Szpilu__25
tag
-
nicu71
addikt
válasz
gabber01 #39530 üzenetére
Az eredeti szoftverrel is visszavett,direkt ezzel próbáltam ki,az újjal szintén,amit ugye azonnal leszedett magának.Mégis jonak tartom a hangzást.
freeland0806: A fényerőt az baromi nagy ,ezzel párhuzamosan sajnos a feketék nem olyan mélyek mint a 805 esetében,ugyhogy e tekintetben csalódás.
Nem tudom más tulajoknál hogy áll ,de nálam nem tudja teljesen lekapcsolni a fényerőt/a keret mibdig látható kiveve ha egyáltalán semmi sincs a képernyőn.. -
-Rolika-
senior tag
válasz
Szpilu__25 #39536 üzenetére
Szia! Köszi, akkor ezt elengedem. Nem használok telegramot. Igazából lassan 3 éves és még sosem volt frissítve
-
-Rolika-
senior tag
válasz
SlaveDealer #39520 üzenetére
Ezt a 618-at honnan tudnám leszedni?
-
gabber01
addikt
válasz
freeland0806 #39532 üzenetére
Pontosan. Mert elbaszták a burkolatot és rezonál, mint a franc egyébként. Igazából ez így már elég nagy átbaszás.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SlaveDealer #39522 üzenetére
Ebben a pillanatban vettem fel videóra a beállításokat, hétvégén fent lesz.
-
gabber01
addikt
válasz
freeland0806 #39527 üzenetére
Az akusztika vastagon benne van az általános hangkepnel, persze , de attól még egyértelműen hallani, hogy a hangerő növelésével mennyire durván leszabalyozza a mély hangokat, és teljesen elvékonyodik a hangja. Sőt, szinte beszéd hangerő felett már semmit sem számít az "equalizer" sem, nincs semmi változás, ha feljebb állítod a bass-t, semmi.
Átváltva a nagy Bowersekről szinte komikus ahogy megszólal amúgy. -
nimfas
addikt
válasz
nicu71 #39524 üzenetére
Nekem tegnap este jött meg ugyanilyen tv, ugyanúgy HDT szállította.
Srácoknak tele volt a töke már a nappal, Dombóvárnál lerohadtak a kocsival, onnan csúszott minden, állítólag 800 km-t mentek addigra mire hozzám Siófokra elértek.Előző nap felhívott a "szállító", hogy másnap hoznak egy tv-t, 14 és 18 óra között.
Igyekeztem hazaérni a munkából, ahol épp voltam délután szóltam, hogy lehet el kell szaladnom majd átvenni egy csomagot.
Hát erre nem volt szükség. Este 8 után estek ide, naná hogy az eső is akkor kezdett el esni. Kérdeztem hogy mindenki hűtőt és mosogépet rendelt, hogy ekkora csúszásban vannak, akkor mondta a srác hogy mi volt napközben.
Hívtam őket telefonon 6 óra körül, a "szállító" normális volt, mondta hogy bocs, késésben vannak, de amikor letenni készült a telefont a kollégája hangját hallottam, hogy "ez, az hívjatok még fel 200-an...."
Mindig mondom, hogy meg kell várni míg csippan a telefon a piros gombot megnyomva, mert akkor már nem él a vonal és csak ezután szidni a másikat.A tv amúgy kafa, bár egy beállítás lehet ráférne.
Van erre valami arany középút? -
Steve2006
tag
válasz
freeland0806 #39527 üzenetére
A C6K-ban van kevesebb a zóna (180-512), a C7K zónái megegyeznek a C765-ösével (720-2048).
-
freeland0806
tag
válasz
gabber01 #39526 üzenetére
Akár kisebb szoba, jobb akusztika. De lehet még az is, hogy a tied elállítódott a frissítés után
nicu71: Lenne egy pár kérdésem, habár még elég korai, mivel még jóformán ismerkedsz a tévével.
A C805höz képest a fekete és a fényerő is rendben van? Mintha azt hallottam volna, hogy ebben kevesebb a local dimming zóna. Zavaró blooming nincs? A mozgás megjelenítés milyen ? -
Szuk78
csendes tag
válasz
nicu71 #39524 üzenetére
Nálam is a HDT volt, szintén úgy foglamazok, hogy érdekes volt a szállítás, nálam nem úszta meg ilyen könnyen, tőlem ma vitték vissza elállással, mert jöttek elő a hibák, szerintem egy része a szállítás miatt, csak nekem 75c7K volt az áldozat.
Ahogy visszaállítanak mindent, megrendelem újra, már, ha még lesz..
De tuti, hogy megmondom nekik, hogy normálisan szállítsák.
Jahh, elszállításnál is nemes egyszerűséggel az oldalára állították. -
nicu71
addikt
Na megjött ma az 55C7k .A szállítás érdekes volt,HDT futár,de legalább sértetlenül megjött ,ami a legfontosabb.Beüzemelve hozta az elvártakat,ami a 805 után azért eléggé magas szint nálam.A hangtól konkrétan elaléltam,ilyet még tv-től nem b*sztam.Igaz ,egy veretes YT bassmixtől eléggé berezonált ittott,de valahogy ezt érzékelte és visszavett,vagy csak képzeltem,nem tudom.486os softtal jött ,azonnal kérés nélkül leszedte az 538at.A kép SDR One tv elfogadható,majd este Plexxel adok neki DV-t szerintem jó lesz az is,de Vhiktortól biztos ra fog férni egy kallibrált beállítás/reméljük lesz/.Egyvalami nem tetszik :ahogy más is írta nem lehet teljesen off-ra kikapcsolni hosszan nyomva sem a power offot.Valamit mókol igy a háttérben,mert az USB RGB LED szalag kb 20 percenként 2 mpre felvillan.Ez így nem lesz jo...
-
ferob
őstag
válasz
sziku69 #39519 üzenetére
Igen, a PID módosítható a megfelelő helyen, de nem bármire, mert függ a panel méretétől és az adott platformtól, így egyben a hardvertől is (mivel egyes típusok régiónként hardveresen eltérnek, több platformon is léteznek).
A funkcióhoz külön firmware nem kell, mert tartalmazza, de függ a régiótól az egyes funkciók elérhetősége.
A PID átírása miatti félelmed jogos, mivel a nem megfelelő érték után a legtöbb esetben a készülék csak egy fekete képernyőt lesz képes megjeleníteni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SlaveDealer #39520 üzenetére
Melyik tv?
-
sziku69
őstag
Szia! Ez a project id úgy láttam benne van a service menüben.
Ha megfelelő id csere lenne, akkor a tv automatikusan olyan firmwaret töltene le hozzá, vagy, vagy megfelelő firmwaret nekem kellene letölteni, és usb upgeddel frissíteni? A Telegramon vannak fenn firmwarek. Valamilyen angolszász régió kellene?
Mennyi az esélye, hogy id átírással tégla lesz s tv-böl? Mert csak ez tart vissza. -
gabber01
addikt
válasz
boborján2 #39517 üzenetére
Nem mondom, hogy nem lehet igazad, hasonlóan gondolkozom én is.
De úgy vagyok vele, hogy ha van egy minőségi hangfal+erosito otthon, akkor azért igyekszem nem a legolcsóbb forrással etetni.Tehát racionális kereteken belül ez még nekem beleférne, és nyugodtabban alszom, hogy a lehetőségekhez képest talán nem a legszarabb DAC-ot raktam a drága TV és az audio rendszer közé.
Persze egy átlag hangszóró szettnél vagy soundbarnál sokat valószínűleg nem számít amúgy sem.
-
boborján2
senior tag
válasz
gabber01 #39515 üzenetére
Megnézném egy vakteszten pl. 100-ból mennyi ember mondja meg éppen melyik van bekötve
Persze értem én ,hogy egyes helyeken otthoni környezetben a 230v tápkábel sem mindegy, annak ellenére hogy az is csak rézből van és a transzormátortól a villanyóráig még mindig ugyanaz a kábel van és az is lesz. Vagy hogy a hangfal vagy bármilyen kábelt be kell járatni, mert utána szebben szól
Aztán ki tudja , lehet ennek a 40 euros kütyünek detto ugyanaz a három euros a belseje. Találkoztam már az ebay-es 1500forintos D/A konverterrel magyar bolt polcain 8000forintért, csak épp más volt a "márkája" , amúgy pont ugyanaz mint az olcsó
-
gabber01
addikt
-
nicu71
addikt
[link] ezt néztem ki átalakítónak ,jack,rca toslink minden van ezen ,csajok nézzetek rá légyszi
Stealth : ez teljesen egyértelmű,mindenképp leírok mindent is!
-
nicu71
addikt
válasz
rainman72 #39508 üzenetére
Ez bizonyos,yt unboxingokról is kiderült,ezert is mentem elebe a dolgoknak a kérdezősködéssel.805-n még volt.
Viszont az általad linkelt kupon megoldással rendeltem az Emagról, hálás köszönetElméletileg holnap- holnapután jön
Stealth: Imádtam a 805-t de most elkapott a gépszíj,probaképp meghirdettem és pillanatok alatt vitték mint a cukrot
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- HK1 / Vontar x4 / Transpeed x4, x4s - s905X4-es TV okosítók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest