Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urguru
aktív tag
Még 1 tapasztalat nekem 55c635 van 2 éve , előtte samu lg (plasma/oled) nálam napi 14- 18 óra használtba van. Megfeküdtek a nevek max 1 évet tudtak. Buék
-
Urguru
aktív tag
Ma lemondtam skyshowtime pedig még akciós időszakba fizettem elő, de 2 év után sincs Tcl tvn 4k ..... wtf

-
dokee78
félisten
Melyek a legjobb vételek '65 méretben?
-
bazsimano
őstag
válasz
nicu71
üzenetére
köszi!
olyan kérdésem lenne, hogy különböző bemenetekre lehet különböző képernyő beállításokat elmenteni?
úgy értem, hogy ps5 egy hdmin van akkor arra automatikusan egy képbeállítás legyen, ha a one boxot nézzük akkor más...?
még csak ma bontottuk ki a tvt, sokat még nem is nagyon tudtam vele foglalkozni.
majd 5. után ha lelépnek a gyerkőcök suliba
-
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Lehet még többet is, mert a TCL (/Partum) nem kapkodja el. Plusz az sem biztos, hogy a korábbi promóciós partnerek megmaradnak, ha mégis hosszabbítanak.
A Telekom -nál továbbra is kint van az 5 év. Viszont a One annak ellenére, hogy árul TCL modelleket, már nincs benne a szűrésben a márka, mint korábban.

Majd meglátjuk.
-
soldi3r
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
1-2 napot még várj vele, hiszen még munkanap sem volt az idei évben.
-
headhunter
addikt
TCL tv-re folytatódik, 2026-ban is az 5 év garancia vagy 2025.12.31-vel vége lett az akciónak?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Stealth
üzenetére
Ez beallitas probléma. Nem tudom melyik csomagot használod de ha van benne 20 pontos feheregyensuly beállítás akkor ne kaocsold ki a 20 pontosat es csak a 2 pontosat hazsnald. Ha viszont lutos kalibracio akkor azzal megint gondok lehetnek az uj fwekkel, folyamatosan elcseszik főleg dolby vision alatt.
-
Stealth
senior tag
válasz
koppasz1986
üzenetére
Köszi. Lehet felteszem a v590-et.
-
Stealth
senior tag
hello BÚÉK mindenkinek! 🙂
Nos , nálam nem jött be a v509 az 55C805 esetén
4K DV esetén blooming lett.
Találkozott ilyennel valaki, mi a megoldás?
Nem ilyen látványos élőben, de sajnos jól látni. Eddig semmi ilyen nem volt. Vhiktor DV beállításait használom.
-
TCr
veterán
Ezzel szerintetek lehet valamit kezdeni?
Simogatás, kopogtatás, ilyesmi?Csak világosabb és homogénebb tartalmaknál látszik, és sajnos olyankor eléggé odahúzza a szemem.
-
bazsimano
őstag
Gyors kerdes. 55c7k a hatso hangszorokon nem kell lennie folianak?
unboxingnal lattam...de lehet az amcsiknal.. -
Ladó63
csendes újonc
válasz
freeland0806
üzenetére
Szia! Viszonyítási alapom az elsőnek vásárolt P8K és a C7K között van az első javára. Bár csak egy mélynyomó van benne, de annak a mérete nagyobb mint a C7K-é amiben két kisebb van úgy gondolom. Van egy régebbi Pana házimozim, de nem vagyok mozigépész hogy állandóan bekapcsoljak mindent!
Most akkor egy újabb kiadás soundbar-ra, vagy megtanulok együtt élni ezzel amit tud. Próbálom állítgatni a beállításoknál de eddig sikertelenül. -
Exian
addikt
válasz
nokia3650365
üzenetére
Ó, hát azért így ez már érthetőbb
Ez eléggé többrétű felhasználás, valóban. -
nokia3650365
aktív tag
Konkrétan mondom akkor miért lenne szükségem rá.
Monitor:
Az 55" tv munkánál 50cm magasságból indul, a tv teteje nem sokkal van szemmagasságom felett pár cm-el. Kb naponta min 4-5 órát dolgozom így, és fél méterről nézem a tv-t. A 75"-öst is kb 1 max 1,5m-ről kellene néznem.
Játék:
Van egy félprofi fanatec f1 szimulátor szettem üléssel stb. itt viszont alacsony ez a beállítás, mert fekszem az ülésben és kicsit feljebb kéne kerülnie a tv aljának 55"-nél kb 20-30cm el. A 75"-nél is az lenne a lényeg, hogy lássam azért a képernyő alját.
Tv-film mindegy, de a kanapé ahol ülök az 3,5m-re van és csak ha netezek kanapéról már nem elég komfortos az 55" távolsága, nagyon bele kell nagyítani a windowsba.
Azért kérdeztem, az állítható magasságot, mert egy 75" tv-vel szeretném megoldani hogy ne kelljen 2 tv külön. -
Exian
addikt
Aha, köszi! Mondjuk a hátulján eleve látszik is, hogy nincs is meg felül a két "mélynyomó" az 50-esen. Talán ettől is olyan dobozosabb, gyengébb a hangja. De ismétlem, nincs nagy jelentősége, sima TV-re, mesére gyereknek jó azért a saját hangja, ha meg netán mi nézünk valamit rajta a projektor helyett, akkor meg ott van az 5.1-es Thomson rendszer.
-
kokokka
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
És ha egyenes a kanapé vagy fotel hátulja? Akkor nincs dőlésszög. Ez továbbra is egy baromság sok esetben. Nem kényelmetlen akkor sem a magasabbra helyezés, ha nem tartjuk be ezt a "szabályt". Persze okosan, mert a szomszédunkban is úgy van feltéve a falra, hogy az már nonszensz. Ott tényleg nem értem, hogy tudnak megnézni úgy egy 2-3 órás filmet, hogy nem megy szét a nyakuk.
-
Exian
addikt
válasz
Ladó63
üzenetére
Igaz, plusz költség, de érdemes befektetni egy külső hangrendszerbe. Nálunk az 55"-ös (hálószobai) TCL-hez soundbar lesz (elvileg jövő héten jön meg), az 50-es, szintén TCL-hez (ami a nappaliban van) pedig 5.1-es házimozi erősítő van, 6db megfelelően elhelyezett hangszóróval. A nappaliban a TV direkt kisebb, mert csak másodlagos, csak TV-re van, meg gyereknek mesézni, arra elég. Ott van projektor is, alapvetően azzal filmezünk, az is rá van kötve a házimozi erősítőre.
Amúgy mindkettő TV-nk C6K, de azt nem igazán értem, hogy hogyan lehet EKKORA különbség az 50C6K és az 55C6K beépített hangja között. Nem ugyanaz a rendszer van benne, az egészbiztos. Eszméletlenül más a hangja, sokkal szarabb. Az 55-ös egész elfogadható számomra, bár ismétlem, lesz hozzá soundbar. De az 50C6K hangja... Hát nagyon vacak. Még jó, hogy ahhoz meg adott a már meglévő erősítő.
-
Ladó63
csendes újonc
válasz
nicu71
üzenetére
Szia, köszönöm hogy reagáltál! Azt olvastam hogy volt aki a m.nyomóhoz szivacsot rakott és ezzel csökkentette a hangsugárzó rezonanciáját. De ami jó volt a P8K-ban ( Onkyo) miért kell lecserélni, érthetetlen számomra?!
Ez a hangzáskép visszalépés szerintem, de ezzel inkább együtt élek, mint a rossz betekintési szöggel. -
nicu71
addikt
válasz
Ladó63
üzenetére
O,akinek 55 van , folyamatosan panaszkodik,65 és nagyobb méretben nincs rezgés állítólag.Nekem 55nel az equalizerrel visszább vettem a mélyből,ez némileg segit, ezenkívül ha "fali konzolra " állítod az opciot "állvány" helyett,az teltebb hangzást eredményez .Ennyit tehetünk.Egyebkent még igy is sokkal szebb a hangja mint mondjuk a 805nek volt.
-
hunaqua
addikt
A 85'-ös tévét 5 méterről nézzük, és 83cm-re van az alja.
-
turho
addikt
válasz
kokokka
üzenetére
75" tv tv-szekrényen van. Az alja a padlótól 89 cm. Fekve filmezünk, és fekve játszom. 3 méterről nézzük. Kényelmes és tökéletes így. 65" váltott.
Esetlegesen enyhe megdöntésén gondolkodom. (Bár ez oldalról hülyén fest. Bàr 805 a tv, tehát nincs ebben a kis szögeltérésben még észrevehetően semmi problem). -
kokokka
addikt
A nyak miatt "kell" szemmagasságba tenni a TV közepét, de ez egy nettó baromság. Ez még a moziból ered, ahol egy széken ülve nézed végig a filmet, viszonylag mereven, de ez otthon azért nem így zajlik. Ráadásul az esetek nagy részében nem is kivitelezhető. A 85"-os TV-m alja 50cm-re lenne a padlótól és most mondom, hogy az rohadtul alacsony és cefet szarul mutat. Kipróbáltam, még nézni is rossz volt ebben a magasságban, hiába írja ezt a "szabály". Nekem most 91 cm a padlótól az allja, ez így tökéletes. Elfér alatta a tároló, semmi féle nyakfáradság nincs még egész napos sorozat nézésnél sem, és mielőtt valaki azzal jönne, hogy betekintési szög: ne tegye!
-
Exian
addikt
válasz
nokia3650365
üzenetére
Filmezésnél miért kell feljebb lennie? Az a jó magasság, hogy amikor ülsz kényelmesen, akkor a szemmagasság a kijelző közepénél legyen nagyjából. Monitorként még ennél is lejjebb raknád?
-
Ladó63
csendes újonc
válasz
Ladó63
üzenetére
Nos a csere simán ment! Maradtam a Tcl-nél a sokak álltal dícsért C7K lett a P8K utódja 55" méretben. A betekintési szöge sokkal jobb, ez már elfogadható. A képminősége is szuper sokkal élvezhetőbb, kontrasztosabb, az elmosódások is javultak, a feketék is jók, ezért az árért 250e. De a P8K hangját visszasírom, az nekem teltebb volt. Ráadásul a C7K dupla mélynyomói olyan rezgést produkálnak, ami egy folyamatos zúgássá válik, pl a youtube videók 4-16 k-s feltöltéseinek zenéjénél a legzavaróbb. Ott ugyanis nem feltétlen kellene ilyen mértékű mélyeknek lenni úgy gondolom. AI segitségét vettem igénybe, megkérdeztem okoz e másnak ilyen gondot a hangzás, azt válaszolta nem egyedi a problémám. Van erre vmi orvosság kitalálva már, tapasztaltatok hasonlót C7K-nál?
-
hunaqua
addikt
válasz
nokia3650365
üzenetére
Rengeteget számít a méretbeli különbség
-
nokia3650365
aktív tag
Sziasztok! 55c735 van már lassan 3 éve és gondolkodom egy 75c6k cserén az emagos akció miatt. Mennyivel nagyobb előre lépés lesz na nem méretben hanem élményben ha váltok? Másik kérdés van olyan fali tartó értelmes áron aminél tudok magasságot is állítani? Ha monitortnak használnám lejjebb kéne kerülnie mint amikor filmezek.
-
KatonaT
aktív tag
válasz
szabochris
üzenetére
Szia,
A konfig sikerült? "Szebb" lett a képe? -
ρσгτσ
addikt
válasz
Geza26
üzenetére
Ezek a random tárhelykezelési problémák már évek óta jelen vannak TCL -nél. És tök mindegy, hogy SSD, 2.5 vagy 3.5 HDD, pendrive vagy micro SD. Én utóbbival szívtam a legtöbbet. Többivel nem volt gondom.
Mondjuk mást nem is sűrűn használtam, mert eleinte PC volt médiaszerver, aztán váltottam NAS -ra.
-
balojazz
aktív tag
válasz
szabochris
üzenetére
Miért nem játszol le filmeket helyi hálózaton? A NAS-on, PC-n, laptopon, akármin csinálsz egy mappamegosztást, aztán egy lejátszóval (pl Kodi) megnézed onnan WiFin vagy kábelen keresztül.
-
dokee78
félisten
TCL 65P7K,nem 100Hz-es?
-
dunc
nagyúr
válasz
szabochris
üzenetére
Nálam gond nélkül megy USB ről az NTFS, sajnos van pár HDD amiket nem szeret.
-
szabochris
aktív tag
válasz
szabochris
üzenetére
Erre valaki???
-
espi38
őstag
válasz
szabochris
üzenetére
Érdekes mert nálam az exfat nem látja, hibásnak írta csak az ntfs merevlemezt látja.
75c6k -
st6969
őstag
Sziasztok!
65C805 tv, beállítottam, hogy ne kapcsoljon ki teljesen, hanem csak készenléti állapotba (azt hiszem, 4 különböző fokozat van, a kezdetekben talán csak egy volt...). OK, így tényleg gyorsabban kapcsol vissza, de pár nap alatt 2x is bekapcsolt hajnalban magától. Tapasztalt más is ilyet? Hogy lehet valami ekkora hulladék? -
herrká
senior tag
Újabb kérdés. Tv regisztráció a gari hosszabbítás miatt. Kb 5x lépett ki, mire talán sikerült. A talán azért, mert ha nézem a termékeim menüpontot, ott a tv tipusa, a sorozat száma éa a Garancia hosszabbítása után: / Ennyi. Ez a ferde "per jel". Sikeres volt vagy sem a regisztrálás? Küldönek erről valamit, vagy ennyi? Tréhomtól van, tehát elvileg regelhető. Köszi
-
herrká
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
Köszi. Eddig nem világított. 3. napja van meg... Kikapcsolva igen, van egy jó erős szúrófényű led.
dunc, délelőtt kikapcsoltam a mikrofont. Akkor sem világított. Az előbb nézegettem a beállításokat, "vakon", véletlenül nyomtam meg valamit a távirányítón és elkezdett világítani. Hmmm...
-
dunc
nagyúr
válasz
herrká
üzenetére
Az energia központban, ha a működést jelző led, ha a mikrofon miatt van
akkor nem tudom.Beépített mikrofon állapota: Ha a TV rendelkezik „Hands-free Voice Control” (kéz nélküli hangvezérlés) funkcióval, a narancssárga fény gyakran azt jelenti, hogy a fizikai mikrofonkapcsoló ki van kapcsolva (némítva van). Ezt a kapcsolót általában a TV alján vagy hátulján találja meg; ha visszakapcsolja, a fény elalszik.
-
herrká
senior tag
No, most megint próbáltam a C6K-t állítgatni, testreszabni... Siker nincs, helyette elnyomkodtam valamit, mert alul középen világít egy piros v. narancssárga led... Eddig nem volt. Hol lehet kikapcsolni? Köszi
-
szabochris
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 65C7k-m
Kettő kérdésem lenne.
Kaptam itt egy kollégától egy HDR és SDR beállítás pdf-et.
Az SDR -t a FILMMAKER, a HDR-t a Mozi módra kellett felkonfigolni.
Gondoltam ha a Tv HDR tartalmat érzékel automatikusan vált HDR módba. De nem, nem megy át a "mozi" módba. Úgyhogy most alapból minden a mozi módban megy.Másik kérdésem láttam külföldi oldalon hogy van hozzá újabb szoftver, amit pendriveról kell telepíteni, állítólag jobb minőségűek az SDR tartalmak is, stb. Valaki fel merre már tenni?
És egy 3. kérdés, miért nem ismer fel a tv ntfs külső merevlemezt??? A4k tartalom és a max 4Gb (fat32) qvára nem fér össze!!!!!!
-
Ladó63
csendes újonc
válasz
rainman72
üzenetére
Szia! Most jöttem vissza egy helyben lévő Euronicsból, ahol megnyugtattak, hogy él náluk a 3 napos cseregarancia!
Most már csak az a kérdés mi legyen a csere tv. Az eladó végre szaki volt, egyből tudta mi a bajom, mivel elmondása szerint sokan viszik vissza ez miatt a tv-ket, és a gyártók azt erőltetik minél jobb feketéket produkáljon a tévéjük, ez a prioritás, nem a bet.szög! Majd megírom a fejleményeket, ha túl leszek a cserén. -
-
mikrofon
veterán
válasz
koppasz1986
üzenetére
Az ilyen kijelentéssel az a baj hogy akkor én erre azt írom hogy nehogy már ezt ajánld mint nem hoki, hanem akkor legyen JBL bar 1300 mk2! Nah az már igazi élmény soundbar szinten. De minimum JBL bar 1000 mk2. Ráadásul ezt az utóbbit német oldalakon (gyártói, amazon vagy egyéb elektronikai kereskedés) 40-55%-os akcióban adták novemberben. Annyit bőven megér és az teljesen más világ.
Ezzel szemben a valódi javaslatom, hogy mindenki gondolja végig mennyire fontos neki a hang, aztán pedig hogy mennyit szeretne, tud rákölteni és abban az árban keresse meg a legjobb akciós soundbart esetleg komplett házi mozi rendszert.....
Ugyanakkor a sztereó rendszer nem filmezésre való, még a felső kategóriásak se ... szerintem.
Persze ha valaki pedig kisgyerek mellett társasházban filmezik az inkább egy rendes fülhallgatót szerezzen be...
Szerintem.. -
herrká
senior tag
válasz
Probert75
üzenetére
Köszi, ez megvan. Csak, én monitorként használom a tv-t a kanapéról, kényelmesen. :-)
Mikor lefekvéshez készülődünk, pc kikapcsol, tréhom boxra átkapcsol, még pár percre.
Másnap viszont monitorként indul(na), de ugye a boxon volt utóljára, így hát távkapcsoló elő és bemenet választó gomb, bemenetre ráléptetés stb.
A régebbi samun és LG-n, kint van a kezdőoldalon egymás mellett a tv(antennás), a tréhom box, a pc, plex stb. Két gombnyomás és indul amit akarok. Ez hiányzik. Most minimum 5-6... Tudom, ez legyen a legnagyobb problémám... De akkor is bosszant kissé, mivel én streaming csatornákat nem nézek, és azokkal van tele a főképernyő. Hiányzik a testreszabás lehetősége! -
mikrofon
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Ilyennel én csak is kizárólag szinkronos filmeknél találkozok. Én mindig eredeti hanggal és felirattal nézem. De sajnos a gyermekeim még nem tudnak ilyen szinten olvasni. Minden alkalommal amikor velük nézek szinkronos tartalmat akkor elkezdem nézegetni hogy minden hangszóró be van-ec kapcsolva minden rendben van-e majd leesik hogy jah ez szinkron.... A legrosszabb a musical jellegű filmeknél. Szerintem ez a szomorú hogy ennyire igénytelenül oldják meg a magyar szinkront. Sokszor a térhangzásba is belenyúlnak amittől még rosszabb lesz az egész.
A rendszer pedig mindegy mert ilyen a Yamaha V6A AVR alapú házimozi, a jbl bar 1300 mk1 és TCL q85h pro soundbar esetén.....
Persze még mindig jobb mint a lengyel alámondásos szinkron... Mondjuk ott legalább érteni a szinkront..... -
herrká
senior tag
válasz
Kelvin
üzenetére
Köszi. Én sem találtam sajnos.
De a bemenetek átnevezése pipa. A mikrofon kapcsoló pipa - kiírta, hogy kikapcsoltam. Először csak kattintgattam oda-vissza, nem volt ideje kiírni. :-)
Még ha a bemeneteket ki lehetne tenni a fő vagy kezdőoldalra, hátra is dőlnék...
Köszönöm a segítségedet! -
Probert75
addikt
Srácok! TCL C765 tv-m alján ez a reteszes kapcsoló valóban a mikrofont kapcsolja ki/be?
Kikapcsolható, ha pl. én nem pofázok a tv-nek hangutasításokkal?
-
rainman72
nagyúr
válasz
Ladó63
üzenetére
Ha meg vettél volna egy IPS paneles Lg vackot akkor meg ott menne a panasz hogy oldalról jó a kép de brutál szar feketéje van sötétben.
Nálam 65C6K van amennyire engedi a hely megnéztem,fokban sose tudom mennyi,de a középvonaltol oldalra 1-1,5m nem igazán fakul.Szerintem a C7K is hasonló lehet alapból magasabb kategória.
Szóval ezt a 2-t érdemes megnézni ha nem jön be az se akkor engedd el a márkát inkább.Mondanám az Hisense 55U8Q-t ami ebben a méretben ADS paneles mini led annak jónak kell lennie oldalról is. -
Kelvin
őstag
válasz
herrká
üzenetére
Szia! Nálam meg volt nyitva a böngészőben egy fülön, kb karácsony előtt még nézegettem is és most hibát dob az oldalra. (nem található) Valamint a hivatalos oldalon én sem találom csak a rövid beüzemelési könyvecskét amit te is írtál. Pedig abban volt a tv aljáról kép , hogy melyik gomb mire való. Érdekes.
-
soldi3r
veterán
válasz
Ladó63
üzenetére
Én IPS-ről váltottam. Itt is igaz, hogy 3 nap múlva megszokja az ember

Mondjuk sokat kerestem a beállításokat, amivel úgy ahogy élvezhető lett a kép oldalról is. Nálam a kanapé szemben van, viszont az étkezőasztal elég ferdén.Az Euronicsban néztem akkor a TV-ket, oldalról szembetűnő volt köztük a különbség. Csak az IPS és az OLED volt onnan igazán élvezhető. Utóbbi azért más kategória, a Hisense cserét én is fontolgattam 1-2 hétig, annak volt 1-2 valószínüleg IPS-es készüléke.
-
Ladó63
csendes újonc
Na még egy próbálkozás. Köszönet azoknak akik segítettek eddig is a hozzászólásaikkal!
Aki hozzáfér a törlés lehetőségéhez, kérem törölje az előző két próbálkozásom.
-
Exian
addikt
válasz
Ladó63
üzenetére
Mond azt is, hogy akadozik a rendszer, meg van, amit nem jelenít jól meg, stb és hogy vennél egy drágább modellt náluk. Én pár éve vettem egy olcsó Dyras 43-as Smart TV-t, nagyon ócska volt a Smart része (még nem Android Tv volt rajta, mint a mostaniakon), vissza vittem, mondtam, hogy nagyon döcög a rendszer, meg a HDMI-n csatlakoztatott Xbox sem megy jól rajta. Mondtam nekik, hogy választanék egy drágább TV-t náluk, így nekem visszavették.
De előtte alaposan nézd meg a kiszemelt példányt, nehogy ugyanígy járj, bár ahogy írtam már, a C7K mindenképp jobb kell, hogy legyen ilyen szempontból is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Ladó63
üzenetére
Inkább azt javaslom, hogy nézd meg személyesen. Teljesen mindegy, hogy ki mint mond. A saját szemeddel ítéld meg, hogy számodra mennyire elfogadható. Ehhez nem kellenek otthoni körülmények, a boltban simán tesztelhető a betekintési szög.
YouTube, Bogyó és Babóca. Egyszerű grafika, jó színes is. Simán látni fogod mennyire romlik a képminőség a betekintési szög miatt. De C7K e tekintetben biztosan sokkal jobb lesz.
Itt inkább a kérdés az, le tudod -e dumálni velük, hogy vegyék vissza a TV -t. Amire elég kicsi az esély, de egy próbát nekem biztos megérne.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Ladó63
üzenetére
Amelyik okosnak tűnik, általában az is hülye hozzá. Életemben egyszer találkoztam olyan eladóval a TV osztályon, aki tényleg képben volt.
Amikor még volt Euronics a Sugárban, ott volt egy figura, akivel tök jól el lehetett beszélgetni és értett is hozzá. Ráadásul azzal is képben volt, hogy milyen hibákkal vittek vissza készüléket. Ami egyébként azért jó dolog, mert lehet egy típus megbízható, de beesik hozzájuk egy rossz gyártás.
Vagy 4-5 TV -t vettem anno náluk, és még több más dolgot is. Volt köztük OLED, mini LED és sima QLED is.
-
Ladó63
csendes újonc
Ez sajnos így van ahogy írtad, nincs szakképes eladó,! Az eladó egy idősebb hölgy volt, megkérdeztem tőle ki tud a választásban segíteni, hát Ő. A tv-vel kapcsolatban azt mondta két hangszóró van a hátulján, ekkor mondtam neki, hogy engem nem zavarna ha kettő lenne, de szerintem csak egy van. Innentől éreztem vele nem leszek előbbre!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Ladó63
üzenetére
Ez inkább érzékenység kérdése. Az emberek túlnyomó részének csak később tűnik fel, nagyobb szögnél. Én is sokkal érzékenyebb vagyok rá, így egyből látom a változást.
A kereskedő vagy eladó képességein túlmutatnak az ilyen információk. Kb. 30 perc olvasgatással valószínű okosabb leszel, mint egy ilyen boltban az eladók többsége.
Ezért van szükség tudatos vásárlásra.
Szerk.:
Az emberek többsége nem vásárol tudatosan, és elfogadja azt is, ha valami nem igazán jó. Valószínű emiatt a legtöbb ember nem vinné vissza a TV -t. -
Ladó63
csendes újonc
Mi számít tulajdonképen ennél a tv-nél rossz betekintési szögnek, a gyári adat 178 fok!
Akkor ha 45 fokos szögből nézem a tv-t miért lesz ennyira rossz? Tovább megyek ezt miért nem közlik a vevővel, ráadásul nem is mindenhol van ebből a tv-ből kiállított darab, akik ilyen helyről vásárolnak, honnan fogják tudni ezt? -
ρσгτσ
addikt
válasz
Ladó63
üzenetére
A fólia ez esetben tök mindegy. Eleve nem tudod rendesen birtokba venni a készüléket, ha rajta van. Mert elfedheti a hibákat.
Viszont ebben az esetben, hogy személyesen vásároltad, te szállítottad, és nem hibás a készülék, elég kicsi az esély, hogy vissza fogják venni.
De én mint mondtam azért futnék egy kört az üzlettel, hátha...főleg úgy, hogy inkább más, drágább készüléket vinnél el helyette.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Ladó63
üzenetére
A rossz betekintési szög nem hiba, hanem a technológia sajátossága. Jelen esetben egy olcsóbb VA panelről van szó, ami lehet rosszabb. Tehát VA és VA panel között is van különbség.
Az esetek túlnyomó részében az IPS paneles TV -k betekintési szöge jobb. Néhány kivételtől eltekintve.
-
Ladó63
csendes újonc
válasz
rainman72
üzenetére
Köszi! Ezt nehéz megértenem miért van így, mert én vigyáztam rá szállításkor, nem úgy mint a futárok nagy átlagban. A kiállított darab ebből a tv-ből kb 2 méter magasan volt, egy raktár ajtó mellett így nem is láttam a hibát, valamiért a képe is sötétebbre volt állítva mint az alatta lévő P7K-é. Milyen opcióim lehet, mire hivatkozhatok? Azt nehéz elhinnem hogy ez a tv ennyire érzékeny a betekintési szögre, mikor egyik tízen éves tv-m sem küzd ilyen hibával.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Mondjuk ezt még egy MM -nál általában le lehet dumálni. Euronics viszont nem kifejezetten rugalmas. De szerintem érdemes vele futni egy kört, hátha...
Már ha van kedve úgy összecsomagolni a TV -t, hogy valószínű pár óra múlva hozhatja vissza.
Szerk.:
Egyébként ha van valamilyen hiba, azt általában a kereskedőkkel le lehet beszélni. Akkor is, ha amúgy használható a készülék. Vittem már vissza sok mindent.De a fent említett probléma az valóban nem hiba.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Ladó63
üzenetére
3 mnap csak akkor létezik ha be döglik a tv vagy vmi miatt teljesen használhatatlan.
3 napos csere garancia nem volt soha.
Ami a te gondod az egy létező dolog a VA panel sajátossága emiatt nem fogják vissza venni.
Ezért érdemes online rendelni utána kérdezni megnézni élőben stb... -
Ladó63
csendes újonc
válasz
pozsgai
üzenetére
Válaszodat köszönöm! Most azon dilemázok, hogy visszaveszik-e a tvt az Euronicsnál tőlem a rossz betekintési szöge miatt, mert a tv jól működik ,még az is lehet mindegyik ilyen, de akkor mire tudok hivatkozni miért akarom a cserét? Ha személyesen vásároltam, akkor létezik erre még a régebbi 3 napos cseregarancia, vagy ilyen már nem létezik, és csak azt védik aki kiszállítással rendel?
-
-
Ladó63
csendes újonc
válasz
Ladó63
üzenetére
Szia! Euronics-ből jött ez is, viszont a kiállított darab P8K képe sötétebb volt mint az alatta lévő P7K-é. Annak nem tűnt fel hogy ennyire romlana a képe, ennek elmegy a kontrasztja, és a színek is elhalványodnak, fátyolos lesz az egész kép. Igen a két tv más, nem egy technológia, viszont az alapok hasonlóak, csak feljavítva, ha jól gondolom.
-
Exian
addikt
válasz
Ladó63
üzenetére
Nekem 55C6K van, abszolút meg vagyok elégedve a betekintési szöggel. Ahogy nézem a P8K az QLED, a C6K/C7K már MiniLED, gondolom ez is számít
Javaslom, ha van rá lehetőséged, nézd meg boltban a kiállított példányokat. Euronics, MediaMarktban vannak. Én is ott néztem meg vásárlás előtt, illetve ott is vettem meg (Euronics).
-
Ladó63
csendes újonc
Sziasztok, BÚÉK az oldal lakóinak!
Egy olyan kérdésem volna, hogy mennyire jellemző az 50" TCL-P8K tévéknél a rendkívül rossz betekintési szög, illetve a tv oldalirányból való nézése, ami már a középtől 30-40 centire is látványos romlást eredményez nálam. A tv-t tegnap vettem és mivel ezzel így nem hiszem hogy megtudok békélni, cserélném egy TCL 55"-os C7K-ra, viszont tartok tőle ez is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Tud valaki segíteni ebben nekem, mire számítsak? -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Persze nem azokra gondoltam, ami egyértelműen TV szoftveres hiba volt.
Egyébként jól teszed, hogy veszel egyet. Meg a NAS is jó dolog. Nem olcsó, de szerintem megéri.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Meghozta a jézusk..., telekom futár a 65c6k-t. Van valahol részletes kezelési leírás? A neten egy 18 oldalas semmitmondót találok csak. Hogy miért?
Nem tudom pl, hogy a képernyő alatt középen, alul van egy két állású kapcsoló. Nem jövök rá mit csinál?
A bemeneteket el lehet nevezni, mint az eddigi, samu vagy lg tv-ken? Pl, ne hdmi3, hanem mondjuk tv box, vagy pc legyen.
Nem lehet beállítani, hogy rögtön a tréhom box - jelenleg hdmi3 induljon? Esetleg kapcsolja be a tv-vel együtt a boxot?
Állandóan a főmenü indul, a rengeteg ikonnal aztán bemenet kiválasztása, hdmi3 kiválasztása... kicsit ez zavar. A samu tv-nknél, ott van a kezdőképernyőn alapból a box csempéje. Ennél ki lehet rakni valahogy?
Szóval, ilyenekre lennék kíváncsi. Köszönöm a segítséget!
Boldog új évet! -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Hasonlót használnak most is például a One -nál. Idővel érdemes elgondolkozni, hogy veszel egy saját routert, a szolgáltatóit pedig átkéred bridgere. Szerintem már annál is le volt tiltva szoftveresen, hogy át tudd állítani, de lehet tévedek...
Az is lehet, hogy nálad néhány anomáliát (ezen kívül) pont a router okozott.
-
bnorci71
addikt
válasz
nagymolnar
üzenetére
Nem ekkora a gond majd otthon kipróbálom
1x. már használtam régen, utazás alatt az ingyenes reggel, most a kíváncsiság hajt mert lehet visszamondom a koaxos netet és esetleg a kábeltévét is -
Exian
addikt
válasz
nagymolnar
üzenetére
Ráadásul most ingyen adnak egy Android Box-ot, ha valakinek épp az kellene.
-
nagymolnar
tag
válasz
Nono76
üzenetére
Plusz egy a Sweet tv-nek, én is dobtam a directone-t, először kipróbáltam a moveltv-t de az sokat fagyott pedig 2/2 Gbit/s netem van, ott annyi volt az előny, hogy 8000 csatorna (soha nem használod ki, és sok ezer film. (persze a jogtisztaságát ne firtassuk) , aztán meguntam sz..pni, és átmentem a sweet-re, azóta nincs fagyás, megy mindenhol a világon, most spanyolországban nézem, egyszer sem fagyott. A filmek nem izgatnak, van saját szerverem, de vannak rajta azok is. Ha valaki kipróbálja, használja a promó kódomat LFVWCF7434 cserébe a regisztrációt követően, ingyen nézhetsz egy fizetős premierfilmet. Aztán meg novemberben érdemes nézni az ajánlatukat a félár az nagyon jó

-
freeland0806
aktív tag
"Ezek nem túl jó eszközök, általában szolgáltatók használják. Ez is az gondolom?"
Fején találtad a szöget 😀 még a Digi adta pár éve.Zsolt501: végülis egy újraindítás nem a világ akkor ha ritka. Egyébként tényleg ritka lehet, mert eddig 1 év alatt mióta megvan a tv nem volt ilyen. Habár lehet ez a v590 fw is bekavarhatott valamibe.
rainman72: nem tudom, biztos valami rossz feng shui, vagy valami cigány átok és a technika ördöge befészkelte magát a szobámba
-
Exian
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Elvileg itt lennie kell a csatornalistának, akkor is, ha nem lépsz be.
HD adások FHD-ben jönnek, és én azt mondom, hogy tökéletes, jó minőségben. Nem látok különbséget a ONE-os lineáris, koax-os TV-hez képest. Illetve, megkockáztatom, hogy jobb, mint az... Szóval, a sima hazai HD TV adók 1080p-ben jönnek, de vannak olyan csatornák (netesek), amik 4K-ban.
Egyébként van 7 napos ingyenpróba lehetőség. Én is azzal kezdtem hónapokkal ezelőtt.
"6 csatornát ad csak az is francia"
Akkor valami nem okés nálad, nekem 150db csatorna van. Magyar hálózaton vagy nettel? Esetleg még ehhez lehet köze, bár kétlem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806
üzenetére
Nem igazán tudsz mit csinálni ez ellen, ez inkább szoftveres BUG amit nem tudom mi vált ki, elképzelésem van, de közelebb nem jutottam, mert tényleg alig fordult ez elő szerencsére.
-
kislaci
senior tag
Rendben köszi
-
Exian
addikt
válasz
kislaci
üzenetére
Nem, ez a SweetTV egy online TV rendszer, van applikációja a TV-hez. De használom telefonon, tableten, számítógépen is. Szóval netes TV. Külön előfizetést igényel, a ONE-os előfizetésedtől független. Nekem megéri, mert ahogy írtam, többféle eszközzel is használom és egyszerre több eszközzel is lehet használni (pl. főzés közben a konyhában tablettel szoktam TV-zni ilyen módon). Olyasmi, mint a Netflix és társai, csak ezen a megszokott TV csatornák (és még sok egyéb más) jön be.
Én nagyon erősen gondolkodom, hogy lemondom a ONE-nál a lineáris TV-t, met a SweetTV mellett már nem is használom. Több itthoni TV-re is telepítettem a SweetTV-t. És egy remek akció keretében én nagyon olcsón kapom (kb. féláron a listaár helyett).
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Ezek nem túl jó eszközök, általában szolgáltatók használják. Ez is az gondolom?
Én ezeket továbbra is csak bridge -nek használnám, ha van rá lehetőséged vegyél egy jobb router -t. Legtöbbször a Wifi -vel vannak gondok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Most akkor egy újabb kiadás soundbar-ra, vagy megtanulok együtt élni ezzel amit tud. Próbálom állítgatni a beállításoknál de eddig sikertelenül.
Ez a hangzáskép visszalépés szerintem, de ezzel inkább együtt élek, mint a rossz betekintési szöggel.
Most már csak az a kérdés mi legyen a csere tv. Az eladó végre szaki volt, egyből tudta mi a bajom, mivel elmondása szerint sokan viszik vissza ez miatt a tv-ket, és a gyártók azt erőltetik minél jobb feketéket produkáljon a tévéjük, ez a prioritás, nem a bet.szög! Majd megírom a fejleményeket, ha túl leszek a cserén.