- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- SSD kibeszélő
- Házimozi haladó szinten
- Hardverkemping június végén
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen házat vegyek?
- Micro Four Thirds
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
Aki megvásárolta a korábbi fw-hez tartozó c765 beállításokat és azóta frissítette a fw-t amiben már van filmmaker képmód, és ha szeretné az új beállításokat, keressen meg, 50% kedvezményt tudok adni.
-
Swenk
aktív tag
Ajjaj! Már elején elakadtam az oldalon.
Jobbra, fent: "Válasszon gyártót soron lenyitható fül, lenyitom, "No data find", beírni meg nem enged semmit. -
Swenk
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, aki linket adott, próbálom.
-
kokokka
addikt
Nem vagyok otthon, úgyhogy kipróbálná ezt valaki:
Setting és Back gombokat egyszerre lenyomni és nyomva tartania másodpercig.
-
Hunner
senior tag
Szia!
Ha magyarországi vásárlás akkor meg kellett kapnod infoként hogy ezen az oldalon tudod regisztrálni.
Ha nem szóltak, akkor most szólok -
Swenk
aktív tag
Sziasztok
Vettem egyTCL 65C765 tv-t és nem tudom regisztrálni a tcl.com oldalon.
tcl.com/ regisztráció/ termék tipusa---beírom-ezután alatta piros betűkkel: "a terméket regisztrálni kell" Dehát éppen azt csinálnám, itt , ezen az oldalon. Tudtok segíteni, mert kifutok az egy hónapból és ugrik a 3 év bónusz garim.
Köszönöm szépen. -
Hunner
senior tag
válasz
roti86 #38326 üzenetére
Az én C855 tévémhez RC933-at adtak, de annak más a layoutja meg nem is háttérvilágítós, ez fix.
Viszont én megpróbáltam CSI helyszínelni kicsit, szerintem a felirat RC933A
Ami így neten keresgélve a tesztben látható gombkiosztásnak is megfelel, sajnos azt nem láttam sehol ahol megerősítené bármilyen oldal, hogy backlit amit találtam, de hátha tovább tudtok kutakodni.a data.report-on láttam product pdf-eket, ott pl az látszik hogy C7K és C8K modellekhez pl ezt adják bizonyos régiókban (tech sheetek feltöltve) C9K-ról nincs fenn semmi ilyesmi viszont, de gyanús hogy 933 variánsról beszélünk.
-
Steve2006
tag
válasz
roti86 #38326 üzenetére
Ebből én sem látom, de nekem egy picit mást válaszolt az MI (Gemini).
A TCL 65C9K prémium kategóriás QD-MiniLED televízióhoz egy modern, mozgásra a háttérvilágítást bekapcsoló, intelligens távirányító tartozik, amely a TCL RC9 sorozat tagja. Ez a sorozat a gyártó legfejlettebb távirányítóit foglalja magában, és elnyerte a rangos iF Design és Red Dot Design díjakat is.
Bár a TCL hivatalosan az "RC9 sorozatú" intelligens távirányítóként hivatkozik rá, a pontos modellazonosító, amely a 65C9K készülékkel érkezik, jellemzően a TCL RC902V egy speciális változata. A bolti forgalomban és a cserealkatrészek piacán többféle RC902V variáns (pl. FMR1, FMR2) is elérhető, amelyek funkcionalitásukban és a dedikált gyorsgombokban (pl. Netflix, YouTube) eltérhetnek egymástól. A 65C9K modellhez egy prémium, fémházas, háttérvilágítással és hangvezérlés funkcióval ellátott verzió jár.
A távirányító főbb jellemzői:
Mozgásérzékelős háttérvilágítás: A távirányító felemelésekor a gombok automatikusan megvilágításra kerülnek, megkönnyítve a használatot sötétben.
Hangvezérlés: Beépített mikrofon segítségével a felhasználók hangutasításokkal is vezérelhetik a televíziót és kereshetnek tartalmakat.
Prémium kialakítás: A távirányító fém és magas minőségű műanyag felhasználásával készült, amely illeszkedik a televízió prémium megjelenéséhez.
Bluetooth kapcsolat: A távirányító Bluetooth technológián keresztül kommunikál a televízióval, így nem szükséges közvetlenül a készülékre irányítani.Beszerzési lehetőségek
A TCL 65C9K televízióhoz járó specifikus távirányító különálló megvásárlása kihívást jelenthet, mivel a gyártók ritkán kínálják a csúcskészülékeikhez tartozó prémium kiegészítőket önállóan. Azonban több lehetőség is rendelkezésre áll:
TCL hivatalos szervizpartnerei: Érdemes felvenni a kapcsolatot a TCL hivatalos magyarországi szervizközpontjával vagy alkatrész-forgalmazóival. Ők tudnak a legpontosabb információval szolgálni a kompatibilis modellekről és a beszerzési lehetőségekről.
Elektronikai webáruházak és szaküzletek: Számos online áruház, amely távirányítókra specializálódott, kínálhat gyári vagy utángyártott TCL távirányítókat. A keresés során a "TCL RC902V" modellszámra érdemes fókuszálni, és a termékleírásban ellenőrizni a háttérvilágítás és hangvezérlés meglétét. Ilyen üzletek például:
K-Elektronik
Távirányító.hu (és hasonló profilú webshopok)
Nemzetközi online piacterek: Olyan platformokon, mint az AliExpress vagy az eBay, gyakran fellelhetők eredeti és utángyártott távirányítók széles választékban. Itt is a "TCL RC902V" vagy a "TCL C9K remote" keresőszavakkal érdemes próbálkozni. Fontos azonban a vásárlás előtti alapos tájékozódás az eladó megbízhatóságáról és a pontos kompatibilitásról.Vásárlás előtt minden esetben javasolt a termékleírás és a képek alapos áttanulmányozása, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kiválasztott távirányító valóban rendelkezik a kívánt funkciókkal (mozgásérzékelős háttérvilágítás, hangvezérlés) és kompatibilis a TCL 65C9K televízióval.
-
roti86
őstag
válasz
Vagany #38308 üzenetére
Itt látszana a típusa a tesztben, de nem bírom kiolvasni: [link]
Chatgpt fals infót ad meg, szerinte nem világítós táv jön a TV-vel
The TCL C9K series TVs in Europe come with the RC923 FMB1 remote control—the standard model without backlit buttons. It's the non-illuminated variant commonly supplied in the C9K lineup (anderic.com).
🔍 Remote Control Overview for C9K
RC923 FMB1 (bundled with C9K):
Includes voice control and hotkeys (Netflix, Prime Video, etc.).
No motion-activated illumination. (simplecellshop.com, avsforum.com)
The backlit counterpart, RC923 FMB2, is typically packed with TCL Q-series TVs (like QM7, QM8, C855/C955) but not with the C9K .
✅ Summary TV Series Bundled Remote Backlight? C9K (Europe) RC923 FMB1 ❌ No Q-series (QM7, QM8) RC923 FMB2 ✅ Yes
If you're looking for the backlit experience, you'd need to upgrade to the RC923 FMB2 remote, compatible with most TCL Google TVs — but it won't come standard with the C9K series. -
ferob
őstag
válasz
knoxhu #38324 üzenetére
Az egy egyszerű és egyben filléres, nyákba forrasztott 4 pines USB-A 2.0 aljzat, így olyan szervizben, ahol cseréltek már hasonlót bármilyen alaplapon, minden bizonnyal meg fogják tudni neked oldani, mert nem tart tovább 5 percnél, ha más probléma nincs vele (ezt megbontáskor az aljzat körül szemrevételezéssel többnyire egy ilyen olvadás után meg lehet állapítani), amennyiben valaki kiveszi előtte a készülékből az alaplapot. Ha szedtél már szét pl. notebookot, akkor attól nem bonyolultabb és te magad is ki fogod tudod venni, netán esetleg egy ismerős, aki kellően biztos a dolgában.
Ha pedig a jótállás keretein belül bejelented és úgy próbálod elintézni, akkor célszerű számolni azzal, hogy ha javítják, akkor az a komplett alaplap cseréjével jár, míg rosszabb esetben megvonják a készülék jótállását, de mindenképp heteket vesz igénybe ami jóval több idő, mint egy USB aljzat átforrasztása, amit igényes munka esetén nem lehet megkülönbözetni. -
knoxhu
senior tag
válasz
boborján2 #38323 üzenetére
Az talán szerencsés helyzet, hogy mindkét terméket az alzánál vettem, így a garancia miatt mindenképp egyeztetek velük. Az USB port a TV-n már nem használható. De bízom benne hogy javítható, ha a garanciában nem is, de más szerelőm által. Bár csere alkatrészt nem sikerült találnom a neten.
-
boborján2
senior tag
Fix hogy nem lesz garis az usb megolvadás hiba.
99%ra mondom ,hogy a tv alaplapján (ha egyáltalán azon van és nem csak kábellel odavezetve) egyszerűen nincs olyan alkatrész ami a csati körül melegedjen.De próba cseresznye. Mindenesetre a pen-t kipróbálnám mással is , de csak egy 20-30cm usb hosszabbítóval.
-
knoxhu
senior tag
tv: TCL 55C835
pendrive: Silicon Power DS72 500GB USB 3.2 Gen 2 (2024)mindkettő garanciális még.
-
ρσгτσ
addikt
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
szerintetek az garanciális hiba hogy a TCL tv PORTba bele olvadt egy pendrive? Nem tudom melyik eszköz volt a problémás így csak körbejárom a kérdést.
-
Hunner
senior tag
válasz
Csaby25 #38299 üzenetére
Nekem két hét alatt megjött a válasz a kiterjesztett garanciáról szóló pdffel.
(magyar promocios oldalon történt regisztráció után)
Mikor kitöltötted a formot a végén feltöltötted a számlát amit még kértek hozzá?
Egyébként, ha nem kaptál választ, akkor jó döntés volt írni a mailcímre, remélem hamarosan kapsz választ. -
Vhiktor
nagyúr
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Probert75 #38304 üzenetére
Amit en ennyi ido alatt észre vettem, hogy kalibrálás utan, miután kikapcsoltam a tvt es vissza, hdr kepmodban hiába volt bekapcsolva a hdr uzemmod, mégis kikapcsolva jelenitette meg, igy azt ki be kellett kapcsolni utána jo lett. Es termeszetesen megint hiába van kivalasztva az hogy a kepbeallitasok az összes forrás esetbene érvényesek legyenek, a.fejer egyensúlyt nem vitte át, igy azt le kell ellenőrizni es az is kikapcospt állapotba volt ragadva, ogy ha be is van kapcsolva a menüben érdemes egyszer ki be kapcsolni.
-
Vhiktor
nagyúr
Aki szeretné a c765 lut kalibraciojat, SDR, HDR, DOLBY VISION, HLG kérem írjon nekem privátban akinek sürgős. Payhip oldalra ma nem lesz időm feltenni, de privátban meg tudom oldani.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Feliratkoztam az 5 éves garanciára(55C805) már 48 napja itt:
https://tcl-promotion.com/ro/
Ha jól emlékszem azt írták hogy max. 30 nap alatt válaszolnak, de semmi
Akkor ez most elúszott ?
Most küldtem egy email-t a claims@elpromotion.eu címre... -
rainman72
nagyúr
válasz
LittleBoss67 #38282 üzenetére
Nem nagyon figyelik az Lg oledet itt úgy néz ki
Érdemes lett vna behúzni mikor láttad
A 75C855 1-2 honapja eMag kifutóban lett vna 450e ami nagyon korrekt ár volt érte azóta sincs hasonló,és kérdéses hogy lesz-e egyáltalán 500e környékén újra.
Így nem lesz 1szerű mi a jó választás. -
-
LittleBoss67
aktív tag
válasz
LittleBoss67 #38282 üzenetére
Tegnap kaptak, ma elfogyott.
-
LittleBoss67
aktív tag
Régóta szemezek a 85C855 vagy a 75C855 -el. Nem tagadom másik készülékeket is néztem (tcl-ből nem) és millió videót és értékelést, fórumot elolvastam. Telekomos vagyok, vagyis főként az Ő csatornáik mennek elsősorban, másodsorban Xbos series X, harmadrészben csak Netflix és társai.
600-800 K-t kifizetni tudnék ugyan, de nem akarok. De !!
A telekom most megint kapott LG 77C41LA-t . 680 K lenne elosztva 20 hóra.
A kérdés, hogy megbánnám-e, ha később még esetleg olyan 500-ig engednék a 75c855-öt és nem vártam ?
Ráérek játszani, és ki is használom ezt napi 8-10 órában. Főként D4, POE 1-2. (mondjuk vagy 15 éve mást nem is toltam, fps-hez béna vagyok)
Vagyis röviden a kérdés, hogy melyiket ? És itt nem feltétlenül az ár a döntő.
Köszönöm. -
bnorci71
addikt
Pc-re melyik csatornalista szerkesztőt ajánéjátok
a tv-n katasztrófa bele se kezdtem ami a TCL oldalán van arról szót se említsünk. -
Vhiktor
nagyúr
c765-höz be tudja valaki linkleni a legújjabb fwrt, ami stabil és benne van a fmm képmód?
531 talán?
-
-
válasz
rainman72 #38273 üzenetére
Előzőleg a C7K-t benézem, mert abba a keretbe a C6K esik be.
Na pl annál van az, hogy 180 zónája van, szemben a C765-nek a 720 zónájával, ami nem tudom mennyire számít “tele tömött” mennyiségnek, de nem sokan panaszkodnak a C765 képére.ρσгτσ: De arra gondoltam, csak utólag eszméltem fel a tévedésre.
-
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy 55” méretben, 250-300 környékén mostanában nincsen nagyon jónak nevezhető “deal” itt TCL fronton?
C805-öt már nem akarok, sajnos a C765 már drágább mostanában a keretnél és esetleg a C7K jöhetne szóba, de közben mégse jön szóba a kevés zóna miatt.Más ha jól tudom nem nagyon van.
-
#lean#
újonc
Sziasztok. Tegnap végre megérkezett a c9k 65 coll méretben. Egy 8 éves LG oledet vàltott és röviden azt kell mondjam elégedett vagyok a képminőséggel még fekete terén is majdnem hozza az oledet. Teljesen elfogadható. Nem vagyok szakértő természetesen. Tűéles kêp szép színek, brutäl fényerő. A hang kissé kopogós Bang & Olufsen ide vagy oda, tv hez kêpest nyilván jó. Még nincs teljesen beàllitva de jó baràtok leszünk. A talp elég műanyag gagyi, meg az egész nyilván bumpszli egy oledhez képest, de ez ilyen. A tàvirànyitó hàttérvilägitós mozditàsra.A rendszer gördülékeny, talàn az alkalmazàsok telepítése lassú. Szép meggyőző képe van. Nem bàntam meg.
-
koko52
nagyúr
válasz
freeland0806 #38264 üzenetére
Kifagy a kép, visszaugrik 10mp-et, hiba történt felirat, röcögő kép... Megnéztem az értékeléseket 5/2,6. Mobilon is, ugyan ezek a hibák, szóval ez egy szar szolgáltató.
-
koko52
nagyúr
válasz
freeland0806 #38264 üzenetére
Beállítottam de ugyan az.
-
koko52
nagyúr
Használja valaki a 6 hónapig ingyenes Antik TV streamet? Olyan mintha 20 FPS-el menne a kép, "röcög". Sem netflixen, sem Sweet Tv-n nem tapasztaltam ilyet. Ráadásul talán SD a kép.
-
dm1970
aktív tag
válasz
wwenigma #38257 üzenetére
Szia!
Nagy-nagy köszönet!
Most már csak rá kell magam szánni, hogy belekezdjek.
De hogy belemerjek vágni, mert ehhez amatőr vagyok, még szükségem lenne ezen kérdéseim megválaszolására is:
Kérdésként merült még fel bennem, hogy előtte egy kép, hang, rendszer visszaállítást érdemes-e, kell-e végrehajtani, mi ezek ajánlott sorrendje? Rendszernél simán menüből, vagy a pár napja leírt 6425-ös szervíz kódos ajánlott inkább?Hátha most jön segítség!
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #38252 üzenetére
Telefonon nálam is jó.
Most próbaképpen feltettem a tévére a smarttube appot.
Ebben semmi baja.Vicc!
Most megint ott tartunk ,hogy fizetek valamiért ami kalap xar!
Ugyanaz a szitu mint a filmekkel , fizeted a streaminget és legtöbbször nincs szinkron,csak igénytelen felirat.
Ott is az nyer ,ami ingyen van.... -
Alzán komolyat drágult az 55C765, pár napja még ~40ezerrel olcsóbb volt!
Most is van Felbontott és Újszerű, de még az Újszerű is drágább, mint ahogy pár napja az új került…Remélem nem marad így, ha már nagy kínlódva felpakoltam TV-ket hirdetni, szerencsére olyan árakon, hogy egyikért se fog kapkodni senki sem egyelőre, szóval nem maradok TV nélkül.
-
Bogyi007
veterán
C805 esetében az újabb fwhez lett már hozzáigazítva játék mód Dolby Vision és HDR alatt?
-
boborján2
senior tag
válasz
Szpilu__25 #38248 üzenetére
Mindenestre érdekes a helyzet. Dövéárékból nem nézem ki ,hogy ilyet adnak ki. Illetve nyilván 4K-ban töltik fel és a többit a yt konvertálja , ami elviekben nem fog ilyen szintem belenyúlni.
-
boborján2
senior tag
válasz
koppasz1986 #38236 üzenetére
Biztos hogy nem, illetve nem olyan,mint ha profi studioban masterelték volna, de gameplay videóban nem is ez a lényeg.
Telóval fotózva nem adja vissza a valóságot ,de a lényeg tökéletesen látszik.
Ugyanaz a képkocka
Chatgpt szerint valszeg kodek probléma , de statisztikát nézve minden ugyanaz,csak a felbontás változik.
-
ETOM
addikt
Videókártya csere után elhasalt a microconnect hdmi kábel [link] 4k 144hz állítva fekete képernyő véletlenszerűen aztán visszajön a kép. Érdekes az RX 6800 alatt tökéletesen ment. (9070XT az új kari a TV meg TCL C835)
Igaz még nem néztem másik kábellel, de eléggé annak néz ki. Van egy club 3d hdmi 2.1 kábelem csak 1 méter elég körülményes oda pakolni gépet. De mielőtt uj kábelt veszek le kell tesztelnem.
-
boborján2
senior tag
65C835 tévémen észrevettem ,hogy a gyári YT app-al , 2160p felbontáson a bőrszín durván átmegy pirosba.
Valszeg nem minden videóval csinálja ,mert akkor tuti szemet szúrt volna már ezelőtt. Most hirtelen belenéztem ebbe:
[link]Srác ak a sarokban olyan piros a feje mint aki egész nap chili paprikát evett volna.
1440p -ben és alatta hibátlan.Van erre valami megoldás?
Ha lehet maradnék a gyári natív appnál a YT prémium miatt. -
Morph76
senior tag
válasz
AxBattler #38229 üzenetére
Nem olyan túl sok az. 2800 zóna. Láttak ők már több zónást is. Most már mindenki a tökéletes oledverő miniledeket várja. Pedig az még odébb van, ha ugyan lesz olyan. De tény, hogy jópár tízezer led kell a nagyon jó eredményhez. A miniled nem is lesz képes a trónfosztásra, majd talán a microled.
-
rumkola
nagyúr
A videjóban a szuper táblázat és rengeteg nyalánkság! Pláne, ha valaki ki tudja olvasni a fejlécet. Mindenesetre a dimming zónák és a nit kivehető, később pedig még ezernyi tech adat. Szerintem alapmű!
:
-
TCL C8K (QM8K) - FlatpanelsHD review
Betekintési szögek jobbak lettek a WHVA panellel, de kicsit furcsa, hogy ennyi dimming zone-al is észrevehető a blooming... lehet hogy túlérzékenyek már a srácok.
A 2db HDMI 2.1 port viszont elég csumpi. -
rainman72
nagyúr
65C6K elég jó ár eMag.
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Akinek van XDA regje, ha még jó a link, lehúzná a V135 img-t: [link] nekem.
Előre is köszi.K dm
-
vargalex
félisten
válasz
Pendragon911 #38224 üzenetére
143-as IMG-t nem találok hirtelen (legalábbis a Telegram-on elérhető forrásokban). Esetedben a zip-ben nem egy update.img, hanem egy pkg file van a zip-ben, ezt kell USB-re másolnod.
-
Kromer
újonc
Üdv ! Van esetleg köztünk TCL Q75H soundbar tulaj ? Vélemény érdekelne a termékről.
ők
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
vargalex #38214 üzenetére
Hol találom meg a 143-as IMG-t? A telepítés módja már megvan, de az ahhoz szükséges fájlt nem találtam meg. Pontosabban volt valami olyasmi, hogy a .zip fájlban benne van egy update.img és azt kell felmásolni USB-re és indulás, viszont a 143-as firmware .zip-ben nem volt ilyen.
-
Swenk
aktív tag
A TCL honlapján a specifikációk/ audio fülön ez van írva:
Dolby Audio Dolby AC4, Dolby TrueHD
ugyanez a C805-nél nincs.C765 tv. Ez akkor most mit jelent, mert sem a saját médiaplayer, sem a kodi nem játsza le a DTHd.-t, csak átkódólva DD-re.
-
blakey
titán
válasz
rumkola #38217 üzenetére
Ha tisztában vagy, akkor tudhatod, hogy annak a "tömörítettebb" verziója, max. Dolby Digital (és DTS) megy át. Ettől még lehet jó a hang, de nem az érintetlen, nagyobb felbontású hang kerül továbbításra. Én is használok optikait, mert a DAC-om elég jó, hogy ne dobjam ki, így PCM-ben is jól szól, minden hangformátumot le tudok játszani, DTS:X, DTS-HD MA, stb, de nem azok kerültnek továbbításra, hanem a PCM-re alakított (mert a DAC-om azt támogatja) verziók.
#38215thboxx
S/PDIF az, amit keresel, a toslink a csatlakozóra vonatkozik.
Van elég sok magyar Atmos hangsáv, más kérdés, hogy szükség van-e rá és hogy jó-e. -
rumkola
nagyúr
Ezt találtam:
Dolby Atmos Dolby Digital Plus-banA Dolby Digital Plus frissítésen esett át, és egy új dekóderrel rendelkezik, amely képes a Dolby Atmoshoz kódolt tartalom feldolgozására. Ez a modul új bitfolyam metaadatokat használ a Dolby Atmos objektumalapú hangjának kinyerésére, és ezt az információt további jelfeldolgozáshoz kimenetileg adja ki. A Dolby Atmos tartalom mintavételi frekvenciája 48 kHz, ami megegyezik a Dolby Digital Plus tartalom mintavételi frekvenciájával.Mindkét új audiodekóder úgy lett kialakítva, hogy teljes mértékben visszafelé kompatibilis legyen a korábbi, csatornaalapú Dolby Digital Plus és Dolby TrueHD hangsávokkal.
Lehetséges lekeveri DD+ -ra és úgy szólaltatja meg.A passtrough a TV-n van, hogy ne nyúljon bele:
PC->HDMI->TV->Optikai->AVRAz AVR-en beszart a HDMI panel, ezért kell optikát használnom.
A lenti atmos test tökéletesen szól PC-ről, és külső vinyóról is (a pc kihagyásával). -
rumkola
nagyúr
-
dm1970
aktív tag
válasz
vargalex #38214 üzenetére
Szia(sztok)!
Én is egyre jobban hajlok a downgrade-re. Kérdésként merült még fel bennem, hogy előtte egy kép, hang, rendszer visszaállítást érdemes-e, kell-e végrehajtani, mi ezek ajánlott sorrendje? Rendszernél simán menüből, vagy a pár napja leírt 6425-ös szervíz kódos ajánlott inkább?
K dm
-
thboxx
aktív tag
válasz
rumkola #38213 üzenetére
Wikipédia idézet:
"TOSLINK (Toshiba Link)[3] egy szabványosított[4] optikai szálas csatlakozó rendszer.[5] Általános nevén optikai audio, a TOSLINK optikai szálas csatlakozó leggyakoribb használata a fogyasztóknál audio berendezések amelyben a digitális optikai a Socket egy adatfolyamot hordoz (ad) digitális audio audioberendezésekből származó jelek (CD lejátszó, DVD lejátszó, Digitális hangszalag felvevő, számítógép, videojáték konzol) egy AV vevő ez két csatorna tömörítetlen dekódolására képes, impulzuskód modulált (PCM) hang; vagy dekódolni összenyomva 5.1/7.1 térhatású hangzás audio jelek, mint pl Dolby Digital és DTS. Ellentétben an HDMI csatlakozókábel, a TOSLINK optikai szálas csatlakozó nem rendelkezik a tömörítetlen audiojelek átviteléhez szükséges sávszélesség-kapacitással Dolby TrueHD és of DTS-HD Master Audio; nem hordoz kettőnél több PCM hangcsatornát."Tehát nemhogy az Atmos nem, de még a Doby TrueHD sem megy át rajta. Maximum a DD+... Mondjuk a steaming csatornákon előfizethető prémium csomagokon kívül nem nagyon van olyan magyar szinkron hangsáv, ami túllépi a DD+ szintjét még manapság sem. Szvsz még a streamingeken sem biztos, hogy az Atmos jelölés a magyar hangsávra vonatkozik. Szóval DolbyDigital vagy Dolbidigatal Plus 5.1 vagy 7.1 ami max átmegy optikán. Minden, ami ettől komolyabb, az HDMI-t igényel.
-
vargalex
félisten
válasz
Pendragon911 #38211 üzenetére
Img-t kell felrakni. A telepítés módját megtalálod itt, az xda-n, vagy Telegram-on is.
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! Mi a módja korábbi FW visszatelepítésének illetve van-e/lehet-e valami hátulütője? Az a probléma a legfrissebb FW-vel, hogy a FamilyLink-nél a tv funkció nem működik és szerintem ezt a frissítés okozta. Megpróbálnám egy előző rendszerrel, hátha azzal még működik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #38208 üzenetére
Samsung szerintem ebből a szempontból, ha nem CSOT display, akkor jobb volt.
Nekem volt korábbi C7xx szériából is 2 fajta, az sem volt a legjobb e tekintetben. De C655 sajnos rosszabb. Alulról meg simán előfordul, hogy szűkebb az elfogadható betekintési szög VA -nál.
Szerk.:
Egyébként sok háztartásban nem hiszem, hogy lesz ennek jelentősége. Nálunk például azért nem mindegy, mert elég nagy a kanapé, fekve is 3-5 ember kényelmesen elfér, attól függően milyen állásba van rakva.Jó amúgy a C655, átlagos háztartásba simán illeszkedik, és szerintem a hangja is kategória feletti 55 coltól. Ha jó az elhelyezés a hálóban, akkor oda is frankó.
-
boborján2
senior tag
válasz
kokokka #38205 üzenetére
Szerintem nincs túl dramatizálva, nekem 65C805 van és nem kell drasztikusan szélről/alulról/felülről nézni ,hogy lássam torzulnak (fakulnak) a színek.
Szerencsére sikerült úgy elhelyezni ,hogy a kényelmes mozis helyről ez ne történjen meg, mert ott még a szélső ember is épp "zónán" belül van (5 tagú család)
Aki falra teszi,fejmagasság fölé, annak egyértelműen ajánlott a dönthető allvány. Nem csak a színek miatt,hanem egyébként is. Nálam a másik szobában a kiöregedett samu led dönthető fali tartón van,pedig az a valós színeket már távolról sem ismeri
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #38205 üzenetére
Nincs semmi túldramatizálva. C655 -nek nem túl jó a betekintési szöge. Ezt még párom is észrevette, pedig ő ebből a szempontból igénytelen. Ettől függetlenül jó TV, de kategóriájában nézve ez mondhatni normális VA panelnél.
Pl. egy C805 -höz képest lényegesen gyengébb, és e tekintetben ő sem képviseli a csúcsot.
De ez ilyen.
Te C765 -öt használsz, egészen más kategória ebből a szempontból is.
-
kokokka
addikt
Túl van dramatizálva ez a betekintési szög, nem is kicsit. Ha csak nem drasztikusan oldalról, alulról vagy felülről nézi valaki, az ég világon semmi probléma nimcs vele. Egyáltalán nem igaz, hogy ezeket csak mértanilag középről lehet nézni, mert torzulnak a színek! Ez egy baromság. Én is nézem néha "oldalról" a 85-öst ha épp azon a kanapén ülök le, de még onnan sem látható egetverő különbség. Ha mozizunk, akkor persze szemből nézem, de ha csak "megy" a TV akkor néha más szögből is. Az.meg, hogy valaki picit feljebb méretezi a falon semmit sem jelent ebből a szempontból max azért, mert nem kényelmes nézni.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
Nagya21 #38197 üzenetére
nekem is megy elalváshoz sokszor csak 20perc az időzítő, de nem szoktam észrevenni amikor kikapcsol
ezek szerint neme is kicsi a bőröm
LógaGéza
nem olyan jó az annak oka van kolléga ilyen aztán kiderült, nincs mély alvása nem piheni ki magát ezért alszik mindig amint leül, de van ismerősöm aki ugyan ilyen mindent vizsgáltak nála és minden rendben van. Mondjuk úgy horkol félelmetes igaz én is nem zavartuk egymást audtunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- Hardverkemping június végén
- BestBuy topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Napelem
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged