- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi hangfal építés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szabb33
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek TCL 43C639 készüléke?
-
mrmft
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
V637. Ahogy beszeltuk. DV sotet, vilagos es IQ volt - ebbol lett a filmmaker, vilagos, IQ.
C745 X2 is ilyen, C7K is. Igy feltetelezem a tobbi keszulek is ezen a plattformon. -
tobias40
veterán
Mekkora előre lépés egy TCL 65C725-hez viszonyítva a 65C7K?
Miben jobb?
Ha van összehasonlító táblázat az is jó ha vki tud ilyet!
-
Vhiktor
Topikgazda
C8K tulajok (esetleg c7k, c6k is jó) kérlek megneznetek hogy dolby vision eseteben milyen kepmodok vannak az uj fwnél?
-
-
headhunter
addikt
637-es firmwareben jelent meg új "menü" vagy csak eddig nem vettem észre?
Csatorna kereső
Egyedi időzítés (piros)
Válasszon dátumot (zöld)
Ütemezési lista (sárga)
Kedvenc (kék) -
Steve2006
tag
válasz
nicu71
üzenetére
Ezt nem tudhatom, mert nem C6K-m van (de nemcsak a mélynyomót írták, hanem a Dolby hangzást is), de szerintem amilyen botfülű vagyok, akkor sem vennék észre különbséget, ha az lenne.

Ráadásul visszatértem a V626-ra, mert a DV-nél eltűnt a sötét mód, és a lut kalibráció elvileg már nem volt jó hozzá. -
csizo
aktív tag
RC933A FMB1 vagy RC933B FMB1 távval rendelkező tulajdonost kérdezem,hogy megfelelően működik a tv-vel?Nekem C7 van.
-
-
Steve2006
tag
Közzétettek egy nem hivatalos leírást a V637-hez.
Ha csak azt szeretnéd tudni, mi változott, és nem érdekelnek a műszaki részletek, akkor elég, ha elolvasod ezt a részt.
- 🎬 **Új Dolby Vision kalibrálás az összes C6K modellhez** (50„, 55”, 65„, 75”, 85„, 98”). A TCL frissítette a gyári kalibrációs fájlokat minden C6K mérethez.
- 🔊 **Továbbfejlesztett Dolby audio és mélynyomó hangolás** több modellen, beleértve az 50C6K-t is. A mélynyomó konfigurációs fájlok jelentősen megnövekedtek.
- 🖼️ **A képfeldolgozás több rétegben is módosult**, a chip firmware-jétől a kijelző könyvtárakig. Ha a közösség azt jelenti, hogy „jobban néz ki”, annak technikai alapja is van.
- 🔉 **Összehangolt változtatások a HDMI audio alrendszerben**, összhangban a V613-ban jelentett ARC hiba javításával. Hivatalosan nem tudjuk megerősíteni, hogy ez a javítás, de minden releváns könyvtár megváltozott.
- 📺 **Támogatás hozzáadva 143 további TV-modellhez**. A V637 egyértelműen egy regionális egységesítési kiadás: a TCL számos korábban különálló modellt beépített az alap firmware-be.
- 🆕 **Új, előre telepített diagnosztikai alkalmazás** (`Logkit`, egy belső TCL napló-rögzítő eszköz).
- 🇯🇵 **A japán támogatás átszervezése.** 32 japán-specifikus konfigurációs fájl eltávolítása, a Live TV JP alkalmazások összevonása a globális verzióval, valamint egy új, „NEWDAP” (New Dolby Audio Processing) nevű Dolby formátum bevezetése.
- 📡 **A WiFi-komponens jelentős frissítése** (a hardveres WiFi APEX mérete 94 KB-tal nőtt).
- ⚙️ **A TV-beállítások alkalmazás frissült** (a 3.38-as verzióról a 3.44-esre, kis verziószám-emelés).**Amit a V637 NEM tartalmaz:**
- ❌ Nincs Android-verziófrissítés (továbbra is Android 14, ugyanaz a build).
- ❌ Nincs biztonsági javítás (továbbra is 2025. decemberi).
- ❌ Nincsenek láthatóan új funkciók a menükben.
- ❌ Ez nem egy „funkciók” kiadása, hanem egy „finomítás és egységesítés” kiadása. -
tobias40
veterán
Mi most a BB 65"-ban ha ez egy 65VT50 plazmát váltana?
Fontos a jó képminőség,amlogic box-al használom sat tv csatornák nézése és NAS-ról a legjobb minőségben letöltött filmeket nézünk.
Nem kell a legújabb 2026-os tv,jó nekem a régebbi is csak jó legyen a képminősége!(látom hogy a C6K-C7K az ajánlott most de azért körbe néznék jobban)Sajnos a plazma úg néz ki hogy nem sokáig húzza(vszínű táp probléma) 13 évig ment nálam nagy megelégedettségre,még futok benne egy kőrt...
Hamarosan következne egyébként is egy új tv vásárlása tehát most jól körbe nézek.(így vattem anno a plazmát is
)Lehet esetleg nem sokat használt is ha hibátlan és vki magasabbra vált vmiért.de csak kifogástalan állípotút vennék meg így!
Köszi előre is a segítségeket!
-
rainman72
nagyúr
Ennyiért be rendeltem 75C6K 218e plus szállítás 2 kuponnal.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Rég jártam erre . C745X2 tévém van és V590 fw van rajta. Ezt lehet frissíteni ota-n a legújabb V637-re ? Vagy előtte egy pkg -t kell felrakni például a v626 img -t ? Ez a v590 néha fagyogat és kodi is szokott vele szarakodni és már régóta idegesít. Már rég le akartam cserélni csak nem volt időm és kedvem se hozzá. Most viszont úgy döntöttem nekiállok.
-
boborján2
senior tag
válasz
luikay
üzenetére
A plex egyre pénzéhesebb és egyre xarab.
Mostanában érezhető,hogy sokkal döcögősebb és több erőforrást zabál. Ettől függetlenül nalam fagyást nem okozott. Igaz már nagyon régen áttértem napi hasznalatban a jellyfinre,így nincs vele folytonos használatból eredő tapasztalatom. -
luikay
aktív tag
Sziasztok!
Ma jött meg az 55C7K, egyelőre szokni kell, főleg a magyar fordításokat a menüben
.
Mennyire megszokott, hogy lefagy a TV? Plex után próbáltam visszalépni a TV adásra és totál kifagyott, majd utána minden távirányító gombnyomást sorban végigcsinált.
Van valahol egy ajánlott képbeállítás hozzá? -
Balika00001
kezdő
Sziasztok. Főleg C9K tulajokat és Vhiktort kérdezném. Kicsit mélyebben próbáltam beleásni magam a témába. Lehet rosszul tájékozódtam. Létezik, hogy a 2025 évi C sorozat még mindig a MediaTek Pentonic 700 porcival van szerelve ? A 2023 C845x2 tv ben is ez volt.
Több külföldi fórumon nem is ajánlják a C9K a C8K val szemben, hiába a magasabb zóna és fényerő , nem éri meg az árkülönbség.
Lehet benne igazság ? -
rainman72
nagyúr
50C7K 152e
75C6K 254e plus szállítás.
-
rainman72
nagyúr
2 kuponnal 583e a 85C8K plus szállítás.

-
mrmft
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Filmmaker modra probaljam ra a sotet beallitasokat? Mozgasban a kep tisztasaga termeszetes mozin van alapbol, ennyit latok elsore ami szembe tunik, a DV sotethez kepest. A 20 pontos: -30 es +30 kozott, a 2 pontos: offsetnel -40 es +40, erositesenel 0 es -80 kozott allithato.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Majd ott. Szerintem jelentősége sem lesz, max ha eladni szeretném és valaki nagyon be van rá feszülve. Feltehetően nem az elkövetkező 5 évben fog megállni egy LED, ami soha nincs mozgatva. Egyébként van lakás biztosítás, az is megoldja. Ez csak egy léleksimogató digitális nyomtatvány.
-
Tompika777
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
Kitöltés közben miután minden megvan adva, akkor már nem lehet egyénileg beírni a vásárlás helyét, csak a legördülő menüből lehet választani...
Aki így tudott a három szolgáltatón kívül regisztrálni, az webszerkesztővel csinálta, ami majd a garancia érvényesítésénél derül ki, hogy jó lesz vagy sem... -
boborján2
senior tag
válasz
banuszzs79
üzenetére
Soha nem csináltam , sem telefonoknál sem a TCL tévénél sem. Minden műkidik , ahogy kell.
(Mondhatni csalán a se**emben ,ha egy rendszert újra be kell lakni/telepíteni
)@Vhiktor
Nekem c835 van otthon, azon egyetlen fw sem kevert bele a kalibracioba.
Nálam is C835 van és a kalibrált beállítások mindig megmaradtak. Ha jól emlékszem 3x tettem fel OTA frissítést USB -ről. -
mrmft
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Lehet nem tovabbitjak fel a megfelelo donteshozo szintig az ajanlatod.
Ez igy viszont akkor szivas, mert az osszes DV kalibraciod uszik ami ezen a plattformon van. En legalabbis a DV tartamakat amugy is elonyben reszesitettem. Meglatjuk a kovetkezo OTA FW-ben mi lesz ezekkel a menupontokkal.
Elvben a 2026-os C szeria mar DV2-t tud majd ugyanezen a plattformon, nem lehet, hogy ez kevert be? -
Vhiktor
Topikgazda
Hat mivel a tcltol csak teszt erejéig kapom meg a tvket igy mem tudok a fwek utan menni, csak akkor ha kalibralok valahol egyet új fwel. Akkor kiderul.
Többször mondtam mar nekik hogy segítenek a tesztelesben, hibák feltarasaban de csukott ajtok fogadnak. Pedig tudnék nekik értékes infókat adni.
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
Balika00001
üzenetére
EMAG -nál vásároltam januárban C7K- t, most külte a TCL 2 napja az 5 év garit.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nálam ez nem jön össze de régebbi TCL tv-kel se ment.
-
válasz
hdenes97
üzenetére
Egy olvtárs volt olyan kedves és korábban leírta, hogy hogyan kell a TCL TV-t és az androidos TKom boxot összepárosítani, hogy a TV távvezérlője segítségével lehessen csatornát váltani a megfelelő TKom boxon.
-
hdenes97
csendes tag
Sziasztok! P8K távirányítóját rá lehet hangolni a Telekom által adott andoridos boxra? Nem bánnám, ha nem kéne két távirányítót használni. Ha a home + ok gombot nyomom a távirányítón egy pillanatra látja a box a párosítás menüben, de aztán bejön a TV saját felülete és utána a box felületén sem adja a távirányítót, mint párosítható eszközt... Köszi!
Bocsi, ha rossz topik...
-
rainman72
nagyúr
válasz
Balika00001
üzenetére
1000szer le voit írva h csak alza,Tkom meg One.
Ebben mi nem tiszta
-
Balika00001
kezdő
Sziasztok! Végre lezárult a csereigazolásom ügyintézése és elvileg napokon belül visszakapom a pénzt / TCL 85C845/ .Az 5 éves kiterjesztett garanciára hajtok, de az ALZA-nal jelenleg nem kapható a kiszemelt tv. / TCL98C8K/ . Visszaolvasva a témában született hozzászólásokat nem egyértelmű, hogy tényleg csak a 3 cégnél vásárolt tv-re vonatkozik vagy lehet regisztrálni a más forgalmazóktól vásárolt tv-et is. Köszi a válaszokat.
-
Steve2006
tag
A Telegramon egy hozzászóló írta, hogy az ügyféleszolgálattól a V637-et kapta meg frissítésül a C6K tévéjére miután internetes problémát jelzett a V560-nal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 50NANO793NE TV használt
- LG 49UJ6307 125cm-es 4K HDR wifi TV eladó (magic remote+konzol+govee fény opcionális)
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- SAMSUNG (QE85LS03FWUXXN)215CM Q-LED FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55LS03F) 140CM 4K Q-LED FRAME SMART ! UJ MODELL! AKCIÓ
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(meg van egy TCL 65C725 amit a teraszra szoktam kirakni nyáron,most ezt nézzük a plazma helyett.. 

Ha minden mozgásjavítást kikapcsolok, akkor minden panningnél elszédülök, olyan screen tearing van.