Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
na meglestuk a kis hondat, egesz kellemesen megy, bug a csapagy hatul, meg elol visitt vmi csapagy (bar ezt el is mondta)
ulesek jok, kormany nincs szetkopva, valto feje bugyra sem, alja le kezelve, kipuf ok, kisebb rosda a bal elso toronynal, kapott az orra meg a segge is de csak a lokosok en komolyabb utes nyomat nem veltem felfedni, osszes elektromos kutyu muxik, bar az srs r darabig vilagitott (nem tudom a lemerult aksi vegett e, nalam az abs csinalja ezt, de x km utan kialudt es utana nem irta mar)
bazi alacsony kis gep, nem vagyunk vmi alllatok de az omega utan mind2n megfejeltuk, hatul a hajam karistolta a tetot, pedig nem vok punk
van nemet honda szervizkonyve, meg az is lehet h ennyi lenne benne, sajna nem tom a hondanal mennyi ido utan lacodnak dolgok.mod: futo is sztem ok,
az arba benne van a 2 emlitett dolog javitasa es a friss magyar muszaki is. -
Integra
titán
ha már az északi nációkról volt tegnap szó... itt egy gyöngyszem a svédektől. ezen csak röhögni lehet
-
8th
addikt
válasz
Kornel #46074 üzenetére
Jobban belegondolva MB-ből talán egyedül az első generációs CLK kéne. Az egy jó formájú autó az arányai is rendben vannak [link] [link]. Aztán jöhetnének rá USA lökhárítók, finom ültetés valami szép felni és kész is. 100kw-os kézi váltós szívóbenzinest olyat patika állapotút kapni már 1,5-2 millió között, hogy az nem megszólal hanem egyenesen csókolommal köszön.
-
Xero
nagyúr
Ezeket nem is merem nagyon nézegetni, csak a szívemet csavargatja.
Ha belső, akkor nálam a toplista jelenleg BMW, Audi, Porsche.
BMW - Jó mert jó pont.
Audi - Nagyon ott van, főleg egy-két faberakásuk (alapvetően gyűlölöm autóban a fát), de mint autó nem vonz.
Porsche - Az új 991-es nagyon tetszik, bár a kissé Panamerás közép annyira nem csúcs, de a minőség az mindent visz. Persze nem fenyeget, hogy egyhamar ilyesmiben kelljen tengetni a mindennapokat. -
Xero
nagyúr
válasz
Integra #46079 üzenetére
Még árulják, de nem fér bele az ára egyszerűen akárhogy keverem a kártyát.
Ezt szerintem írtam is miután megnézettem. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
Kornel #46074 üzenetére
Nem mondanám magam dízel fannak, de... Akkor már inkább egy 6 hengeres Audi/BMW
Bár az örök kedvenc: Ő szépsége. Bár 20 évesen saját erőből... Azt hiszem pár évig még álom marad
-
-
Kornel
veterán
válasz
zoo8800 #46072 üzenetére
szerintem egy ilyen benzinest az összes dízel fan elfogadna, nem?
ennek nem érdekelne a fogyasztása se(#46075) bitpork: persze, jobb is a ódi kottró
-
Xero
nagyúr
válasz
Integra #46069 üzenetére
Azért más vasával nem szívesen megyek. Szóval tényleg ha nagyon elgurul a gyógyszerem csak akkor nyergelnék gixxert. Az ördög nem alszik ugyebár és nem akarok horzsolt géppel a tulaj elé állni.
Az első most a Bimmer project, utána ha ott már rendben vagyunk jöhet a kétkerekű. Azt mondjuk nem tudom melyik lesz az az időablak amikor ki is tudom használni, de ez már részletkérdés.
A Hornet pedig azért lett befutó, mert annyi van mint a szemét. Lesz miből mazsolázni és talán nem is hajtották annyira szét őket mint a sportokat.
-
Integra
titán
r6, még szokja meg nyavajog, hogy kényelmetlen meg nem tud vele menni, mert lehal róla
xero:
na, az úgy elég király, cserélnék veled akkor, mert nekem még a literes diszkós motorom nincsen meg közutakra sajnos.. így pályára is meg közútra is egy motort vagyok kénytelen használni, így meg nem lehet normálisan pályázni sem..
jobb a hatszázas, minden alkatrész adott, a fenntartási költségek is teljesen rendben vannak, ezekből kell venni, minden téren ideális kategória. -
Xero
nagyúr
válasz
Integra #46066 üzenetére
Már voltam ott pár hónapja. Először 4-500-as vonalon indultam el, mert városban is akarok vele szaladgálni, és így jutottam el a japán belpiacos gépektől a hornet-ig. Tudom, hogy nem pályagép de kompromisszumot kell kötni.
Annyira nem vagyok szerencsére kezdő, beletekertem már pár ezret 600-as és 1000-es gixerekbe, és ha nagyon pályázhatnékom van komolyabban, akkor van hozzáférés pályára felkészített 1000-eshez. -
-
Xero
nagyúr
válasz
#25954560 #46057 üzenetére
Nyilván a coupe-ról.
(#46055) Integra: Ezzel én is hasonlóan vagyok. Ezért akarom lecserélni a rommá keményített szétvariált autót végre egy normális utazó autóra, ami azért tud is menni. Nem akarok már futóművel, hifivel bohóckodni. Legyen gyárilag jó amennyire csak lehet és kész.
Az pedig tény, hogy teljesen más feeling kőkeményen elcsavarni a szarvat. Saját motorom sajnos még sosem volt, de idén az is tervben van (persze budget megoldás - valami millió alatti 600-as Hornet). Majd azzal kiélem pályán a sebesség és kanyarvadász vágyamat.
-
Na mán na! Az S nem igazi JAG! XJK, XRK vagy ha már nem kompis akkor minimum soveregrin. És akkor megéri locsóni a pízt
Egy barátomnak volt egy. Majd vett még egyet, mert annyit volt az első szervizben, amiből más csak annyit látott h van egy kocsija amin a rendszám néha változik
-
MunezXBK
nagyúr
Mióta dolgoztam kint, only Aston Martin.
-
válasz
zolikaDB #46050 üzenetére
Neméééétem...
(#46055) Integra : A range supercharged jó kis gép
De a bentley-ből is csak az kellene amiben a 6.75-s igazi kékvérű motor van. A bmw uralta bizbaszok nekem már nem igazi kocsik, csak drága játékszerek. Most mutattam asszonykámnak is az Azurt amit linkeltem, de közölte h váló ok ha ilyet veszek
-
Integra
titán
válasz
bitpork #46047 üzenetére
nemtom mit ír, mert nem olvasom, nem vagyok hajlandó a szövegeinek a dekódolásával foglalkozni.
igen az ész oda húz, megértem, ha nem lenne szívem, vennék egy rx450h-t oszt kész... de a szív.. van. azért az egy bentley
nem véletlen megyek én is a range rover felé és nem a lexus felé
xero:
igen, ez így van, elvitathatatlan. nem lesz soha zém, mert 2 hét múlva megunnám. ezért a gt-r is kiesik. de ha egy fél évre kibérelhetnék egyet, kijátszanám vele magam. nem tudok már másképpen, a motorozás az motorozás, annyira másodrangú lett miatta az autózás, hogy már ijesztő, számomra ezért már csak a terepjárók játszanak, mint tartós használati eszközök, a kényelem és a hifi..
pedig annyi jó örömautó van, de annyi -
Integra
titán
néztem egy időben az fx-et. csak benzinesben persze. sajnos van belső kialakításban azért lemaradása, igaz ez az árán is látszik. viszont futóműben awd-ben nagyon pöpec!!!! a 3.7-es motor egy álom és a 7 sebességes váltó is jó társ hozzá. a v8 iszákos és elavult. majd az új generációsat várjuk meg
nekem egy 370z nismo kéne nagyon -
ReSeTer
senior tag
Infiniti? Senki?
-
-
ReSeTer
senior tag
Nem írta senki, hogy lóerőt ad. Én úgy tudom, inkább nyomatékot ad, mintsem lóerőt. Lóerőt inkább levesz.
bitpork: Fogyasztás miatt, nagyon is jó ötlet a kapcsolgatás saját kuplunggal.
-
Integra
titán
válasz
ReSeTer #46038 üzenetére
azért az ad rendesen nyomatékot is, nem csak teljesítményt és sokkal kultúráltabb formában mint a turbo. a jaguar-land rover elég jól tökélyre fejlesztette már a kompresszoros motorjait, mert amíg a németek összevissza cserélgetik a turbot és a kompresszort, addíg a jag konzekvensen kompresszorozik. és elképesztően jó motorokat építenek most már. mindegy, hogy az új v6 kompi vagy a v8 kompiról beszélünk. és ne felejtsd, ezek presztízs motorok is, itt nem a hengerlekapcsolás a legfontosabb dolog.
egyébként valahol utána lehet olvasni ennek is, asszem most tartanak a negyedik generációs kompresszoroknál a márkánál, asszem az új range rover egyik leírásában olvastam.a nissan micra kompihoz:
nem azért nem jön be, mert nem jó, hanem mert a turbonak sokkal nagyobb marketing értéke van. olyan ez mint az lcd vs plazma.. plazma egy nagyon igényes és jobb megoldás ha képminőségről van szó, mégis az lcd-t veszi boldog boldogtalan.. valahogy így vagyok a kompresszorral is, egy elegáns megoldás, sokkal kultúráltabb és kiegyensúlyozottabb a motor vele és ugye a felépítéséből fakadóan lentről húz. a turbo sokkal kommerszebb, elterjedtebb. én is turboval járok, mert ez van...
de azért a jaguar-land rover komrepsszorosai... az beszarás -
-
ReSeTer
senior tag
válasz
bitpork #46028 üzenetére
De azok nem lekapcsolhatóak. Írtam. Magas fordulaton nincs értelme a kompresszornak, mert nem ad szinte semmit, csak elvesz (ugye a maga forgatásához szükséges lóerőt), illetve alapjárat, amikor megint felesleges. Jaguárokban ilyenkor is forog. Na ott azért magas, és a 4000 ccm se elhanyagolható dolog...
Azt hiszem a Nissannak volt egy próbálkozása ezzel, de nem jött be, mert azért még gyerekcipőben jár ez a dolog.
Megvan: Nissan micra.
-
Integra
titán
a most kifutó és az eggyel előtte levő generációs subaru forester xt-ben 2.5 literes boxer turbo van, 250 le gyárilag. a boxerek közismerten iszákosak, de azt is elhajtottam 13 liter körül városban játszadozva. az élményfaktor, az autó összeszerelése, masszívitása, összekerékhajtása pedig összehasonlíthatatlan ezzel az opellel, de még az eggyel erősebbel is. nem is értem miért vesz valaki ilyen autót, mikor a piacon ha kicsit keres, kevesebb millióból egy olyan masszív megbízható brutális vaddisznót talál, hogy elsírja magát ha utána átkellene ülnie egy ilyen opelbe.
igaz, nincsen benne olyan kapcsoló rengeteg, meg nem ilyen trendi.. szerintem ilyen opelt max céges autóként vesznek, flottában. -
8th
addikt
Úgyvan. Ott van pl. a Kadett GSI 16v 150lóval a nyolcvanas évek végéről. Fogyaszt 7,5litert átlagban megy mint az állat. Na az a motor annyira szar volt, hogy 1:1 átrakták az F Astrába is.
A mostani 1.8 140lovas benzinmotorjuk se rossz. Jó karaktere van és a fogyasztása se sok...
-
Vki nem adna kölcsön nekem pont ennyit pont erre? Apránként visszaadom, becsszó!
-
Integra
titán
alattam a 2 literes turbo állandó (!!) awd-vel elmegy 11.5 literrel 90% városi forgalomban, rendszeresen játszadozva. és szintén 1600 kg. autópálya 140 körül 9 liter, és csak manuál 5 sebességes váltó van benne. igaz, ez made in japan.
ez az opel turbo egy vicc, de komolyan. raáadásul az enyém egy suv, aminek azért még homlokfelülete is nagyobb mint az insigniának. érthetetlen hova ez a bazi nagy fogyasztás.. még úgy is, hogy nagyon jól tudom, ismerem, hogy az autós újságírók hogyan bánnak az autókkal.. -
-
Qru
MODERÁTOR
Az nagyon jó!!!! Nekünk Superb van ugyanezzel a motorral ami 1,5 tonna de így is nagyot lép. Az Octi könnyebb karosszériája miatt meg csúnya alázó géppé változtatja.
A sebváltója nem az igazi, néha akad főleg ha pár fokozatot kihagysz (pl 6-ból 4-be váltásnál) de nem vészes. Olajat nem eszi (még), szóval nincs rá panasz. Egyedül annyi, hogy nehéz vele lassan menni.
mod:
Ő az újat nézte? Abba már 170 vagy 180 lovat tud az 1,8-as TSI ha jól rémlik, az még kegyetlenebb.
A féket szokni kell a hülye programozású fék asszit. miatt. Engem még így 1,5 év és 45k km után is megviccel néha...
-
ReSeTer
senior tag
Én amúgy nem értem, miért nem próbálkoznak kuplungos kompresszorral. Lehet azzal kevesebbet fogyasztana bármelyik benzines, mert alacsony fordulaton jön a nyomaték, és így átlaghasználat mellett erős motort kapunk, tehát mehetünk le köbcentiben. Vagy valami ilyesmi. Én érdeket látok abban inkább, hogy most a turbót adják el. Majd 10 év múlva jön a kompresszor, aztán meg ha elfogy az olaj, megengedik, hogy legyártsák az új akksikat (nekem ne mondja senki, hogy abból az ismert 4 fajtából egyiket se tudják megcsinálni sorozatgyártásra. Inkább a nagy olajmuftik nem engedik).
-
Kornel
veterán
válasz
blt.62 #46017 üzenetére
évi 4000 km-nél nem mindegy, hogy mennyit eszik?
ha nem, akkor ne vegyél autót, már bocs...40*7=280 liter benzin=112k HUF
40*9=360 liter benzin=144k HUFha bármi tökre megy a kocsiban, akkor miből csináltatod meg, ha ennyi különbség is számít?
(#46022) DeFranco : megelőztél, csak kicsit kultúráltabb formában
-
DeFranco
nagyúr
-
8th
addikt
válasz
blt.62 #46014 üzenetére
Nem és kis fogyasztású automata benzines csak a mesékben létezik. Punto mk2 1.2-es Speedgear csodaváltóval normálisan közlekedve 7,5litert simán kér ha már kicsit nyomod akkor 8-9 litert. Nem vicc. Haverom anyja azt hajtott mert nem tud kéziváltós kocsit vezetni (fél is meg béna is). Elmentünk vele Gárdonyba. Visszaúton közel voltam hozzá, hogy félreállok és felgyújtom. Ilyen selejtet, hogy lehet a vásárlókra lőcsölni... Csak bőgeti a motort, jó szarul megy és zabál mint az állat. Nagyobb városi forgalomban 9liter gond nélkül lement a torkán, egy 1.2-es pöcsköszörűnek. Köszi. Szemléltetésképpen a C Vectra ami egy hodály a puttóhoz képest a 140 lovas szívó benzinmotorral fogyaszt átlagban 8litert és félgázon jobban megy mint egy puttó.
-
Qru
MODERÁTOR
Ja a lovaknak kell az abrak.
Nálunk az 1,8 TSI azért ettől kevesebbel beéri (igaz csak 160 ló). Városban (BP) ha nem rúgod akkor 9-10 liter, pályán szabályos tempónál 8-8,5-et kér. 60-as tankja van, az se sokra elég...
Városban ha rúgod neki akkor 11-12 liter bekéri ő is, pályán 200-nál (óra szerint) 10-11 litert bekér, a vége 213-nál van (óra szerint) ott 12-12,5 liter környékén kér.Btw:
Volt már "szerencsétek" találkozni Dual Rate fékasszisztenses kocsival? Iszonyat idegesítő, legszívesebben tőből tépném/törölném ki a kocsiból.
mod:
blt.62: Nem éri meg. Annyiért kapsz egy Jazz-t ami kb annyit eszik mint egy dízeles és jóval olcsóbb a fenntartása.
-
blt.62
őstag
Évi 4000 km-t megyek. Nekem megéri diesel autót vennem? Egymillió ft-ért tudok venni autómata váltós,kis fogyasztású benzines autót?
-
-v-
addikt
Attól mert a papírra írt max. teljesítmény azonos egy régebbi szívóéval, attól még a legtöbb (alsóbb) fordulatszám tartományban a turbók erősebbek... meg persze a papírra írt csúcsteljesítmény is nőtt, hol volt régen 180 lóerős változat, sehol, most meg opel, ford skoda stb. mindnek van, 1.6-1.8 turbo...
Amúgy én se vagyok meggyőződve, olyan kurva sokat hatásfokban az a turbo nem számít, igazából csak az van ja, egyre bonyolultabb technika, meg egyre több a lóerő a mezei autókban is... amúgy nem feltétlen rossz mindig, egész élhető kis motorok ezek a nagy nyomaték miatt, de amúgy egyetértek, van ahol van ezeknek létjogosultsága, meg van ahol nincs, erről mondjuk nekem is meg van a véleményem, hogy most meg már CSAK ezt nyomják mindenhova. -
8th
addikt
Hát nem feltétlen vagyok meggyőződve arról, hogy a downsizeing a jó út. A motorok egyre kifinomultabbak egyre bonyolultabbak az azonos teljesítményű és kategóriájú benzines autók fogyasztása mégsem csökkent számottevően. A benzines turbómotor is tud fantasztikusan jól fogyasztani csak arra kell figyelni, hogy soha ne nyomj még félgázt sem és a fordulatszámmérő mindig 2000rpm alatt maradjon.
-
DeFranco
nagyúr
Valaki dobja már be legyen szives, hogy gondozásmentes 15 éves prémium német vagy japán autót akar venni 300k körül (+50k van átírásra), hogy leakadjunk végre a dízel témáról
-
-v-
addikt
válasz
MunezXBK #46008 üzenetére
Cserébe újonnan van borsos felára, meg idővel borsosabb szerviz költsége, csak városozást nem nagyon szereti, kurvára környezetszennyező, nem lehet forgatni, a négyhengeresek eléggé traktorok stb. Automatával autopályázni pl. király, de azért nem mindenható az a dízel
-
-v-
addikt
pl.: Opel Insignia 2,0T
"Ha az orrban elszabadul az összes lóerő, nem sokáig tart egy tank. Budapesten elsőre 17, szelíden gurulva 14,9 litert mértünk. A tesztautó a 170 és 200 közötti sebességet 12,9 literből tartotta (volna, ha ennyivel mentünk volna, persze - a szerk), ami nem égbekiáltó. De az erős, csendes autóval idegszaggató 110-120 között poroszkálva is eltűnt 9,5 liter százon"
akkor downsizing is fakkje?
Nincsenek csodák..
Amúgy ez a szégyen: "Budapesten (...) szelíden gurulva 14,9 litert mértünk"
Épp az lenne ennek a lényege, ha nem nyomod beéri kevesebbel is... mondjuk az insignia jó nehéz is.. fos opel -
8th
addikt
Arra vigyázz nehogy a Szilas pihenőnél menj ki mert ott a szemétégetőhöz jutsz ahol viszont egy jó kilométeres szakaszon geciszar az út utána pedig az úton csámpáskodó a kurvákat és az őket bámuló autósokat kell kerülgetni. Az az út hátul Dunakeszi alsón keresztül visz be a reptér háta mögött Dunakeszire ami elég nagy kerülő és szűk is mint állat. M3 > M0
> M2az a jó útvonal. mod: Nem jó az M2-ről nincs a majorhoz kijárat. Az első kijárat a DK. Tesco-nál van.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.