Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerto
tag
Sziasztok!
Mindig is szerettem volna egy konzolt, amit csak bekapcsolok és játszok vele.
Eddig XBOX-ot néztem, de most ráfeszültem a témára és hosszas nézelődés után, szerintem a PS5 jobb választás lenne.
Világéletben PC-s voltam, jelenleg egy 12700KF, 4800 RTX konfig van, ezt meghagynám FPS játékokra. Pl stalker2.
Jelenleg könnyű kikapcsolódási lehetőséget keresek pl Crash Bandicoot, Ratchet&Clank és hasonló műfajban. Multiplayer kizárva, a hideg kiráz tőle, nem és nem is akarok másokkal játszani.
A PS VR-t szeretném kipróbálni, YT videók alapján jókat mondanak róla.
PS5 Pro-ban gondolkodom.Több kérdésem is lenne. Kérem segítsetek a tapasztalataitok alapján.
- Melyik itthoni áruházat ajánljátok ahonnan meg tudom vásárolni,
ahol jobb árban is van és a garanciát is gördülékenyen intézik? Megbízható bolt. Az Alzáról sok rosszat írnak, törött csomagok stb... Média Markt csak személyes átvétel és a helyi üzletben nincs és belátható időn belül nem is lesz.
- Meg tudom szokni 30 év PC után a PS kontrollert szerintetek?
- Milyen kiegészítőket nézzek még a konzolhoz ami kell a kényelmes és megbízható használathoz?Pro és Kontra. Köszönöm mindenkinek.
-
Raga
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Ki lett már játszva korábban csak nem lett platinázva az ok pedig hogy nem tetszett annyira mint a másik kettő -
-
-
Raga
senior tag
Üdv.
SpiderMan Remastered és SpiderMan 2 platinázva lett.
Miles Moralest csinálom most.
Azoktól kérdezném akiknek meglett a platina, hogy:
1. Kell New Game + tényleg? (előzőekhez nem kellett)
2. 100-as kombót hol érdmemes próbálgatni? -
markknight
nagyúr
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Ok, látom a SOM-ra reagáltál

-
Moby
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Ez szimplán marhaság. Egyetlen FF-ben sem kedveltem meg a gameplayt azért, mert jók a karakterek, meg a sztori. Én nem szeretem ezt a zsánert a gameplay miatt. Egyetlen hasonlóban sem volt ilyen jól megcsinálva, mint ebben.
-
Moby
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Engem erről teljesen felesleges győzködni. Az a játék megkedveltetett velem egy olyan játékstílust, amit zsigerből gyűlőlök, ha bármilyen más címről van szó. A komplett turnbased zsánert skippelem, ebben a játékban viszont csodásan csinálták ezt is.
-
Farkassacred
őstag
Elden Ring, It takes Two, Gow és akkor társul hozzájuk az Ex. 33 is teljesen megérdemelten. De ha a játékmenet részét nézem nagyon haragszok a fejlesztőkre, akik a történetért és a zenért voltak felelősök többet érdemeltek volna. Más kaliber teljesen.
A fent említett játékok az ex.33 előtt egyértelműen jobbak voltak technikailag. Tehát a véleményemet megtartom, mediocre cucc sajnos azok nélkül. Repetitív, pocsék platforming, gagyi open world irányítással a fő map-on. -
Moby
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
A sztori, a zene, a játék, a történetmesélés, és kb minden. De ennek a South of Midnightnak nem is ilyen nagyágyúkkal kell versenyeznie, de csak ha feleannyira lett volna jó, mint mondjuk a Psychonauts 2, én már attól is boldog lettem volna.
-
Xaels
félisten
Az első részt anno szerettem, nem volt kimagasló de élvezetes volt és voltak benne jó ötletek is.
-
LÁZ
addikt
válasz
Szilágyi84
üzenetére
kevés esély van rá, akkor már itthon is elő lehetne rendelni vhol, ez a ps5 port is kb a semmiből jött (legalábbis nekem)..
-
Moby
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Ü-hüm. Pont így

Na. Hát így aránylanak ezek egymáshoz a közvélekedés szerint. És szerintem is.

-
Farkassacred
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Viszont a South-é se piskóta. Meg is lepődtem mik ezek a zenék benne, mi folyik itt.
Kicsit Rdr2 feelingem volt.
És még magyar feliratos is. -
markknight
nagyúr
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Áh, nem egy liga a két soundtrack. Az E33 zenéje kb megismételhetetlen műremek, azt még maga a készítő se fogja tudni felülmúlni.
-
-
undercover
őstag
Lassan haladok a Wukongban
Most járok a 4-ik fejezetnél... De amugy tényleg nagyon jó! Változatosak a helyszínek és a karakterek, a bossokról ne is beszéljünk. Szerintem simán van kb egy god of war szintjén.
-
ProEvoFan
nagyúr
Towerborne
Ezzel játszik valaki? Vélemények? [link] -
PTM
senior tag
Hitman: GO
Szerettem volna végigjátszani, de ez éppen a maréknyi olyan PS4 játék közé tartozik, amelyik nem fut PS5-ön, telepíteni se lehet. Kértem refundot. Az app szerint "not eligible", webről viszont automatikusan elfogadták és térítették az árát.
-
Szoke1982
senior tag
Megjelenés: Március 31 (PS5pro enhanced)
Ezt vártam már..

-
F-ECT$
titán
válasz
negyven2
üzenetére
Azt nem gondolom, hogy felfelé menne az ár, és az alapból $80-os játékot a te accodra majd csak $100-ért engedné megvenni, de a kedvezmény mértékével játszhatnak. És azért az se túl kedves, hogy ha látják, hogy neked fontos egy játék, akkor kisebb kedvezményt dobnak rá, mint annak, aki kevésbé fogékony rá.
-
negyven2
nagyúr
válasz
F-ECT$
üzenetére
És a modern újságírás... de inkább felhasználói gondolkodás ékes példájának aza része, hogy vannak akik úgy gondolják, hogy ez a dinamikus árazás nem csak lefele (kedvezmény), hanem felfelé is mehet majd... vagyis akkor ezek úgy gondolják, hogy pl. egy $69.99-es játék egyeseken $49.99-ért fog megjeleni, másoknak meg $89.99-ért?
btw. Xbox-on már jóideje van hasonló (Just for You/Csak neked szekció), ahol vannak olyan játékok amik neked (meg sok más embernek is), nagyobb kedvezménnyel vásárolható meg, mint másoknak (legyen az a cím akcióban vagy nem).
Nekem általában pl. Ubisoft-os címek esetében van ilyen. De ezeknél álltalában az van, hogy nem konkrét akcióbak hívják, hanem Upgrade-nek (ez a másik megnézés). Vagyis megvan egy címből az alapkiadás (pl. Wildlands), és egy nagyon kedvező árért (1-2 000 Ft) meg tudom venni az Ultimate kiadást belőle.
Vagy nekem úgy lett a GTA V Enhanced kiadása is, hogy nekem digitálisan volt meg One-os, de valami 1 800 Ft-ért megvehettem a X|S kiadást is (full-os nem csak az Online-t tartalmazó kiadást)... vagy pl. az RDR1 esetében is így jár mindenkinek az X|S kiadása (amiben benne van a 360-as minden DLC-vel együtt is) mindenkinek, hogy akinek megvan a 360-as digitális kiadás az megkapja a komplett csomagot 100%-os kedvezménnyel!
Úgyhogy ez lehet jó dolog is...vagy lehetne. Mert már láttam nem egy dühös írást arról, hogy mekkora szemétség, hogy valakinek csak 25%-os kedvezmény jár, pár embernek meg 70%-os (függetlenül attól, hogy őt nem érdekli az az adott cím, és eleve meg se venné)! -
F-ECT$
titán
Dinamikus árazás?
-
3L1T3
addikt
válasz
markknight
üzenetére
Persze, hogy sorra dobják le a rabláncot miközben a RE9 is PC-n fogyott a legjobban és a CAPCOM is már évekkel ezelőtt jelezte, hogy neki a PC lesz a fő platform. Nincs itt semmi újdonság, régen nincs már akkora warez buli mint ami sok ember fejében él. Ellenben van több száz millió gamingre is használható PC.
A SONY meg mivel már lassan 1 lábon áll, szeretné a PlayStation tehenet tovább fejni, és annak az identitásáért küzd jelenleg. Mi maradt nekik? Sony Picture, Sony Music, PlayStation, CMOS az apple-nek és nagyjából kifújt.
-
F-ECT$
titán
válasz
Mezcal
üzenetére
Hát igen, jó világ volt tavaly még, idén viszont nem kérdés hogy ár/érték arányban a Ps5 a nyerő, sőt a Pro gép is sokat javult etéren a hardver árak változása miatt.
Ha meg nem is lesz opció a PS játékok pc-n futtatása, akkor nem is lesz miről beszélni.Viszont ez a szememben továbbra sem egy verseny, nyugodtan lehet 2-3 platformot is fenntartani, már ha megteheti az ember. Ha meg csak egyre van pénz, akkor el kell dönteni hogy mi a fontos és az alapján kell gépet venni.
-
_drk
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A MindsEye-t senki nem vette meg...
-
LÁZ
addikt
toll a fülébe a szoninak, most, hogy lejárt a plus-om feb végén, nem igazán halmoznak el ajánlatokkal ezügyben
-
markknight
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Így is uralják már a piacot, nem is értem ezt a telhetetlenséget egyébként.. De tényleg, ezeknek már semmi nem elég? Egyébként maradt pár stúdiójuk, azzal eljátszhatják ezt a baromságot, de ilyen Square Enix meg egyéb külsős cégek akik időlegesen adtak exkluzivitást sorra dobják le a rabláncot.
Én ebben a döntésben azt vélem felfedezni, hogy a Sony pontosan tudja, hogy a nagy exkluzív vonat ami volt PS4-en teljesen megáll kb és mivel nem tudnak már olyan ütemben olyan minőséget hozni mint akkor, ezért azt a pár szros címet is lelakatolják, hogy el lehessen adni valamivel a konzolt. Más logikus magyarázat nincs.
-
szarnyasdino
tag
válasz
negyven2
üzenetére
Sonynál sajnos braindead emberek melózhatnak , hogy ha azt hiszik hogy ha nem adják ki a játáékaikat pc-re akkkor ez a pár millió pc-s ember aki pc-re megvenné a játékaikat majd meg ps-t venni sőt még vesz hozzá ps plust is... Ilyen nincs nem volt és sose lesz. Ezt tükrözik jól az eladási számok is. Inkább nem fogják játszani ezeket a címeket a pc-sek.
Ennyi erővel ps plusukba se tegyenek semmit mer jaj kannibalizálják a saját eladásaikat..
Sony baromságain már meg se lepödök elképesztő mélyre süllyednekMás: Ez a MindsEye konzolon ennyire jó? Nem látok használtan sehol se. Mindenki megtartja magának?
-
VTom
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ezt nem tudom hol láttad, de 330-K volt mindenhol a Pro, amíg nem kezdték el 350-ért és még annál is drágábban árulni a boltok 1-2 hónapig. Minden nap néztem akkoriban az árakat, amíg nem vettem meg.
A lemezmeghajtók meg már a megjelenés előtt 50 ezrekért mentek, mert felvásárolták a nepperek, akkoriban mindenki erről írt cikket.
-
axlfsi
veterán
... ha valakinek még nincs meg (mint nekem), most egész korrekt áron behúzható a cicipopós játék (8890 Ft) ...ennyit már csak a látványért megér
-
NyMRooD
addikt
válasz
Mezcal
üzenetére
Szerintem meg csak tudod, hogy nem volt ilyen, Itt van minden kommentem amire te reagáltál, itt pedig minden olyan kommented amire én reagáltam.
A témában ez a kommentem volt ezeknél a beszélgetéseknél.
"Ja, az kissé provokatív volt, de hát azt nem én találtam ki, hogy pc-n jobb játszani a ps játékokat, na meg olcsóbb is." - Ilyet továbbra sem állított senki.
-
-
Mezcal
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
De a lemezt ne nézzük, mert lemezmeghajtó már nincs a pécékben sem, és a meghajtó eléggé megdobta a ps árát. Már akkor sem tudtál 2k-s játéknál jobb pc-t kihozni abból a pénzből, most meg jaj.
Ja, az kissé provokatív volt, de hát azt nem én találtam ki, hogy pc-n jobb játszani a ps játékokat, na meg olcsóbb is.
-
válasz
F-ECT$
üzenetére
Soha sem volt 400K környékén a lemez meghajtóval együtt sem a Pro, 300K alatt nyitott és 35K volt a meghajtó, vertikális tartó pedig 10K az eredeti Sony! Tehát összesen 340-350K-ból megúszható volt...most is ugyan így alakulnak amúgy az árak, csak az a különbség, hogy 2 év alatt minden is majdnem a duplájára emelkedett árban, nos ez pont nem😳
-
negyven2
nagyúr
válasz
F-ECT$
üzenetére
Így igaz... állítólag nagyon sok PS5 eladást buktak amiatt, hogy kijöttek PC-re is az exclusive címek (2020-as jóslat):
Bár ugye vannak itt (jelentéktelen) apróságok...
Pl. a Sony szerint a PS5 generáció a PlayStation-ök történetének legsikeresebb PS konzolgenerációja:
Vagy az, hogy ha azért állítják le a single player ex. címeiknek a PC-re való kihozását, mert abból alig van eladás, és minimális profit, akkor megint az van, hogy igazából mit is kannibalizál fel a PC-s piac a PS5 piacból? Vagy akkor a PC-s piac tehet arról, hogy 2 millióval kevesebb PS5 van eladva mint ugyan ennyi idő alatt PS4-ből (és ezzel egy időben a másik oldalról is eltűnt 8-10 millió Xbox user)?
Vagy annak is lehet köze, amit nemrég mondtak:
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Szerintem azért alakultak szarul a PS exek PC-s eladásai, mert sok évvel később 60 euroért akarták eladni a PS-re már gombokért megvehető játékokat.
Nekem van PS5-öm is, csak nem régen tértem vissza a PC gaminghez (a kripto marhaság miatt kényszerültem egy időre only konzol módba) és meg is akartam venni a legtöbb addig PS ex címet PC-re is, de amikor láttam, hogy mennyit kellene fizetni értük, akkor letettem róla.
Egyébként most valóban nagyon drága egy normális PC-t összerkani (most meg AI láz van), de amúgy 500 000 körül már olyan gépet lehetett egy évvel ezelőtt összedobni, ami 4K-ban RT-vel stabilan futtatta a Cyberpunk 2077-et, 1440p-ben pedig PT-el is is.
Ráadásul soha nem említitek a modolhatóságot. A Steam műhely nagyon sokat hozzáad a játékokhoz. -
VTom
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
Már tűkön ülök

Annyit sikerült megtudnom egy review-ból, hogy PC-n próbálhatták ki, ahol 3440x1440-ben, natívban, mindenféle felskálázás nélkül, minden beállítás maxra húzva, RT ON, egy 9800X3D + 9070XT kombón 70-80fps-sel futott.
Eszerint elég jól fog futni, remélem hogy a PSSR 2-vel meglesz Pro-n a 60fps RT-gel. -
F-ECT$
titán
válasz
Mezcal
üzenetére
Amikor kijött a PS5 Pro, és lemezzel, állvánnyal együtt kb 400k volt, akkor igaz volt az, hogy ennyiből ki lehet hozni egy teljesítményben jobb PC-t. Viszont tavaly október-november körül az addigi 40k Ft-ról felment 200-250k-ra a 32 GB ram ára, így ez ma már nem igaz.
Akkor még igaz volt az is, hogy ha tudtál 1-2 évet várni, akkor jöttek a nagyobb PS címek
PC-re is, hogy ez is meg fog-e változni, az hamarosan kiderül.Ha jól látom, akkor egyébként a beszélgetés/vita eredetileg ebből a kommentből fakadt: "Innentők kezdve megint nem sok értelme lesz pc-n játszani". Ami azért lássuk be jó nagy hülyeség, akárhogy ferdíted is a valóságot

-
F-ECT$
titán
válasz
cyberkind
üzenetére
a másik oldalon mennyit buktak, hogy gyakorlatilag mindent kiengedtek a gépről
No igen, ez lehet inkább a fő indok. Egy PC portot összehoznak pár millió dollárból, és hoz pár tízmilliót, akkor az azért elég szép megtérülés. Viszont ha azt látják, hogy a PC-re kijövő PS játékok idővel csökkentik a PS eladásokat, csökkentik a Plus előfizetők számát, valamint a PC-s eladások bevételét meg kell osztani más cégekkel is, akkor összességében már nem biztos, hogy ilyen egyértelműen szép a helyzet. -
pzstm
titán
Crimson Desert "tennivalók"
Crimson Desert Features:
🟢 76 Bosses
🟢 29 Mounts
🟢 401 Creatures
🟢 467 People
🟢 110 Factions
🟢 573 Territories
🟢 94 Collectables
🟢 And More -
cyberkind
félisten
válasz
bmakszim
üzenetére
Lehet a szar eladási szám is a fő ok, mert a részvényesek nem ezt akarják látni, és ők diktálnak, jelenleg nem tudjuk pontosan, csak találgatunk.
Ha minden igaz, olyan 1 milliárd körül volt az a PC-s bevétel, ami már szép szám, csak közben a másik oldalon mennyit buktak, hogy gyakorlatilag mindent kiengedtek a gépről, ezt mi megint nem fogjuk megtudni. Én személy szerint örülök is meg nem is, mert ezzel végre magáhúz húz a Sony, viszont azt nem értem, hogy olyan 3-5 éven belül, miért is ne lehetne kidobni PC-re azokat a címeket, persze abszolút minimális optimalizálással, és így legalább lehetne melója a Nixxes-nek is.
-
Mezcal
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
nem kell milliós pc ahoz, hogy jobb teljesítményt kapj mint ps5-ön vagy ps5 pro-n
Konkrétan nem igaz, mivel az ment, hogy olcsóbban kijön egy ps5-verő pc, mint a ps, bár már akkor sem volt igaz, de ez ment, ez most tőled egy szépítés már. De mint mondtam, már múltidő, már egyik sem igaz, sem az olcsóbb jobb telejsítményű pc, sem a ps játékok pc-n verzió. A rozsomákhoz már ps kell.
Egyébként azt nem értem, hogy neked miért fáj, hogy ha minden ki jön pc-re pár évvel később.
Nekem nem fájt, engem az szórakoztatott, hogy pc-n olcsóbb és jobb játszani, mint ps-en.
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok nem nagyon figyelem mikor milyen játek jon ki, Astro Bot-ota jott ki valami hasonlo jo?
-
bmakszim
őstag
"Nem kell rettegnie a Sonynak egyiktől sem."
Senki nem mondta, hogy rettegnek. De ez a két közvetlen konkurenciája lesz a PlayStationnek a közeljövőben (meg a Switch, de az most irreleváns ebben a kérdésben). A Sony pedig próbálja erősíteni a pozícióját. Azért nem mindegy mennyit adnak el egyik, vagy másik konzolból és a játékok elérhetősége döntő faktor ebben a kérdésben. Sokkal többet nyom a latba, mint a teljesítmény, vagy az ár. Utóbbit a Switch eladásai is jelzik. -
bmakszim
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Én nem hiszek semmit, csak felhívtam a figyelmet a kommentedben lévő ellentmondásra. Te okként hivatkozol rá, miközben az pont pozitívan tünteti fel.
Egyébként a Sony PS Store bevételeinek 3,4%-a volt a PC-s eladás 2024-ben. Az már nem olyan kicsi, amit csak úgy eldob egy vállalat.
Csak összevetésként: az Apple bevételeinek kb 6%-át hozzák az iPad-ek, aztán mégis mennyit foglalkozik vele, évente jönnek ki új típusokkal. -
lmno
őstag
válasz
bmakszim
üzenetére
"Sokkal inkább indok - és ezt írják egyébként a legtöbb nemzetközi fórumon/portálon is - a PC alapú konzolok megjelenése a konkurenciánál. Ugye a Steam Machine már hivatalos és nemsokára kapható."
A Steam Machine-ről síri csend van, nem tudni mennyibe kerül, mikor jön, de valószínűleg PS5 ár felett lesz hasonló (vagy gyengébb) hardverrel. Az új Xboxról szintén nem tudni, csak azt hogy később, és jóval drágább lesz. Nem kell rettegnie a Sonynak egyiktől sem.
Ha valamiből elmegy 16 millió konzolon, PC-n meg a tizede sem, akkor nem csoda hogy nem erőltetik. -
cyberkind
félisten
válasz
bmakszim
üzenetére
Azt hiszed, hogy 32 misi az olyan sok pénz nekik, pláne annak fényében, hogy a Spider-Man 2 300 fölött volt?
Neked sok, de ez még zsebpénz se.
Nem mondom, hogy ez a fő indok, de része lehet a dolognak, meg az egész Sony-PC barátság olyan semmilyen, semleges volt, erre most jön ez a hybrid cucc, a részvényesek meg hatványozottan nem happyk. -
bmakszim
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Nem tudom ez honnan. Ránézésre valami AI (a forrás linkjét berakhattad volna). De ez pont hogy pozitívan tünteti fel a PC-s eladásokat. Azt írja, hogy még így is hozott 32 millió dollár bevételt. Szóval ennek fényében ez aligha indok.
Sokkal inkább indok - és ezt írják egyébként a legtöbb nemzetközi fórumon/portálon is - a PC alapú konzolok megjelenése a konkurenciánál. Ugye a Steam Machine már hivatalos és nemsokára kapható.
De az épp napokban felfedett Project Helix néven futó új Xbox is képes lesz PC játékok futtatására. Forrás (twitter). -
negyven2
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
Ez ugyan az az elemzés bővebben:
The top-selling PlayStation games on Steam | Alinea Analytics

Az első részből se ment el olyan sok a PS-es eladásokhoz képest:
És bár ez részletesen is ki van fejtve, de alapvetően minden folyatásból kevesebb ment el időarányosan is PC-n!
-
NyMRooD
addikt
válasz
Mezcal
üzenetére
Egy nagyon fontos részt lehagytál az idézet elejéről: "A vicc kedvéért vegyük úgy, hogy az elméleted igaz,". Egyel előtte pedig az nem ment át, hogy a kérdés arra vonatkozott akiknek csak az egyik vagy csak a másik van.
Sohasem mondtam olyat, hogy olcsóbb egy ps-t verő pc mint egy ps, sőt más sem mondott ilyet, arról volt szó, hogy nem kell milliós pc ahoz, hogy jobb teljesítményt kapj mint ps5-ön vagy ps5 pro-n, illetve arról, hogy utóbbi árát nem kell sokkal megpótolni ahhoz, hogy kapj egy pc-t ami hozza azt a teljesítményt. A pc portoknál pedig arról volt szó, hogy emiatt egy pc jó konzol alternatíva lett (vagy jó univerzális platform), mivel ott van gamepass, így olcsón elérhetőek az xbox játékok és van steam amin ott vannak a ps játékok. Egész nyugodtan olvasgass vissza, de nem sok értelme van úgy vitatkozni hogy ha nem megy át miről beszélünk.
Egyébként igen, a nem sokkal drágábban összerakható PC mint alternatív megoldás most éppen nem érhető el, mert ott már érezhető a memória miatti drágulás, de hamarosan a konzolokat is eléri, az új gen megjelenése meg tolva lesz ameddig lehet és jó drágán jönnek majd azok is ha nem oldódik meg a helyzet. Ettől függetlenül amikor erről volt szó akkor az az állítás igaz volt.
Ha leállítja a pár évvel későbbi portokat a Sony (ha jól tudom ez jelenleg még csak pletyka), akkor meg PS-t nem lehet majd kiváltani PC-vel, egyébként eddig sem lehetett teljesen, csak jó alternatíva volt, mert a fontosabb címek kijöttek oda is (megjegyzem fordítva is igaz ez).
Egyébként azt nem értem, hogy neked miért fáj, hogy ha minden ki jön pc-re pár évvel később.
-
-
cyberkind
félisten
Ez is egy magyarázat, hogy miért lövi le a Sony a PC-t.
És ez egy friss játék és port volt, de a PC-sek le se szarták. -
Mezcal
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
tehát szerinted több konzolos vesz PC-t mert attól félnek, hogy lemaradnak valamelyik játékról mint PC-s PS abból a félelemből
Fordítva ülsz a lovon. PC nem csak játékra jó, de játszhatsz is vele, tehát az azért akad a családban, többségében biztosan valamilyen formában. Eddig az volt a duma (nálad is), hogy nincs szükség ps-re, mert úgy is kijönnek a játékai pc-re, meg amúgy is, olcsóbb egy ps-verő pc, mint egy ps5. Na, ebből mára egyik sem igaz.
-
itldj
aktív tag
válasz
Medocsabi
üzenetére
Ha olyat vettél amin van hűtőborda gyárilag, akkor teljesen jó vagy azzal. Ha nem, akkor vegyél rá bordát. A fém takarólemezt vissza kell tenni, nem a ventilátor felől érkező lepkefingnyi levegő fogja hűteni az SSD-t hanem a borda.
Amúgy pedig a konzolon ki tudod választani, hogy alapártelmezetten hova töltse a játékokat, a belső tárhelyre vagy a "külsőre". Olyan opció, amit te szeretnél tudtommal nincs.
Viszont bármikor tudsz mozgatni játékokat a két SSD között, szóval amit letöltöttél a belsőre azt bármikor át tudod másolni egy gombnyomással. -
Szoke1982
senior tag
Még mindig nincs dátum ..
(2026) -
Scholes9
nagyúr
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Autós topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Vicces képek
- VR topik
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Xbox One S All-Digital Edition 1TB + kontroller + doboz szép állapot, kipróbálható
- Thrustmaster T98 Kormány, Fekete Színben, Garanciával, szép állapotban
- Nintendo Switch OLED (64+512 GB) + kiegészítők
- Felújított Kontrollerek: Xbox 1914, Sony Ps4 DualShock, Sony Ps5 DualSense
- Eladó Xbox Series X 1 Tb SSD + Elite Kontroller + Xbox Wireless Headset
- iking.hu Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB / 512GB használt, szép állapot 82% akku 353 ciklus
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" HD+ I W10 I Garancia!
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1Gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple 20W USB-C gyári hálózati adapter (md3j4zm/a)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. The story only takes 3 hour"

Én is megvettem 17-ért lemezen és gyanítom, hogy maradni is fog.

Nem mondom, hogy ez a fő indok, de része lehet a dolognak, meg az egész Sony-PC barátság olyan semmilyen, semleges volt, erre most jön ez a hybrid cucc, a részvényesek meg hatványozottan nem happyk.
(2026)
Kendek
RangerFox