Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Logitech Z906
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Bobby Kottick mondta is, hogy a legjobbkor adta el
-
Sundesz
addikt
válasz
Hachiko95
üzenetére
Ray tracing igazán akkor üt, ha path tracing van (Cyberpunk, Indy). Ezen kívül a Control-ban láttam igazán értelmét. Bőven lehet szép játékot csinálni RT nélkül is. PS4 éra nyitócímei is milyen jól néztek ki (Killzone, Infamous, Driveclub). A Pro eseten a CPU-t sajnálom én is, hogy nem fejlesztették jobban. Zen 3 kár hogy nem volt megoldható.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
A GTA az RP miatt pörög továbbra is mondjuk
-
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Igen, azért is írtam, hogy stb...
Dunát lehet ezekkel rekeszteni... -
F-ECT$
titán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Arc Raiders is szép, mert eléggé az év végén jelent meg.
-
hombre[EU]
nagyúr
[PlayStation Store’s top downloads of 2025]
beszarás ez a GTA
a CoD meg lassan top10-es sem lesz -
ribizly
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Nekem a 3 és a BD nagy kedvencek voltak. A BD ráadásul rettenet mennyiségű easter egg-et tartalmaz, ami külön poén, meg sokkal rövidebb is. Számomra a Primal volt nagyon unalmas és bár a vége tök rendben volt annak is, nálam az sorolódik ennek a 3-asnak az utolsó helyére.
-
Moby
veterán
Te itt valamit nagyon kavarsz. Az AI mindig a két szomszédos valós képkockából dolgozik, teljesen mindegy mennyi az fps. Valami nagyon ködösen arra próbálsz utalni, hogy az alacsony fps-nél a két szomszédos valós frém jelentősen eltér, vagy inkább jobban eltőr mint sok fps-nél, ami igaz is, de ez sok fps-en is előfordulhat, sőt, elő is fordul, és azt is le kell tudnia kezelni. Mármint egy jól összerakottnak.
-
_drk
addikt
válasz
Hachiko95
üzenetére
A framegen a 120hz és a feletti képfrissítésre lett kitalálva, hogy pl 1440p-n, vagy akár 4K-n legyen értelme a nagyobb képfrissítésnek. Legyen legalább 60 de inkább több, pl 80fps-t már feljavít 120-ra, ott már bőven van mivel dolgoznia az AI-nak. Cserébe sokkal simábban fog kinézni.
Pl kijöttek a 120hz-es tv-k, de egyébként minek?
Ugye PC-n ugyan ez. -
válasz
Szoke1982
üzenetére
Ha ennyire bejönnek ezek a cuccok,tudom ajánlani a Trails vagy Ys szériát, vagy ott van a rengeteg ingyenes játék, Genshin, Wuthering Waves, Zenless, stb... tehát azért van miből válogatni, a filmekről sorozatokról már nem is beszélve, dugig van ezekkel az összes streaming csatorna!
-
bmakszim
őstag
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Ha budapesti vagy, én sem nyúlnék hozzá, amíg garis. Ha mégis elromlana, a Triwardenhez beviszed és kapsz egy újat.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Nem törvényszerű a drift. 2018 óta konzolozok, volt már mindenféle platformom, minden platformon több kontrollerem, nálam még egyik sem kezdett driftelni. Egyszer találkoztam driftelő kontrollerrel, egy új magma red dualshock volt a PS4 időkben, a zsír új kontroller a dobozból kivéve driftelt. Azt egyből cserélték egy másik újra.
Amíg nincs baja a kontrollernek addig én nem piszkálnám a helyedben, főleg amíg garis. Lehet, hogy a gombjai vagy az akksija előbb megy tönkre mint ahogy driftelni kezd. Másrészt meg amíg garis addig a driftelést is lehet gariztatni. Konzolhoz adott kontrollerre annyi idő a a gari mint a konzolra, tehát a csomagra együtt jár a garancia.
-
Szoke1982
senior tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Itt is látszik nem vagyok otthon a témában!
Lényeg valami hasonló filmeket megnéztem volna a trailer végett. Mint anno a Pókember irány a pókverzum 1-2 részét is imádtam, ez a féle stílus bejött. (Tudom nem anime az sem gondolom.) Még a végén jobban bejön majd a Code Vein 2 mint a Nioh 3
(Bocsi az offért, azért köszi szépen
KaitouP neked is! ) -
-=Jam=-
addikt
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Nem feltétlen fog driftelni, ameddig nincs vele baj szerintem felesleges kicseréltetni annyi pénzért. Persze ha magának kicseréli az ember, akkor sokkal olcsóbb úgy belefér egy működő esetén is.
-
Szoke1982
senior tag
Ez a trailer és zene kombó azért nem gyengén adja! Epic!
Mostanában egyre jobban bejönnek ezek az animék. Főleg az Ai Limit után meg khazan (ha az) Egy ilyen filmet megnéznék szívesen! -
ProEvoFan
nagyúr
Napi önfényezés.
Újévi termés.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Hachiko95
üzenetére
Én se értettem miért nem erősítettek a CPU-n, lehetett volna. Egy példa, inkább alapgép összehasonlítás, ha már teljesítmény meg optimalizálás. A Space Marine II brutál szép játék, DE.
PS5-ön játszottam az elején majd később Prom lett, van összehasonlítás. Sima gépen a Quality mód borderline élvezhetetlen, mert éles a kép, de a 30fps lock és a nagy késleltetés, a flow megakadása nagyon rossz érzetet nyújt egy ilyen akciódús játéknál. A performance 60fps, de konkrétan homályos a textúra, annyira le van húzva.... A Pro tudja ezt a módot úgy meghajtani, hogy éles is legyen, végre, a Quality ugyanúgy 30fps, és igazából tök ugyanúgy néz ki... 4K tv 144Hz-es. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Payphone
üzenetére
Hogy széleskorűen jobb, flexibilisebb legyen mindenhol a Pro ahhoz nagyobb órajelnövelés kellett volna a CPU-nál.
UE5-ös játékok elég igénytelenek ha nincsenek erős átírva (custom UE5) és nagyban támaszkodnak felskálázásra mint mondjuk a PSSR, csak hogy az igénytelenséget el tud cserélni jobb futásra felskálázással ahhoz extra CPU erő kell, ami a Pro-nak nincs. Pl.: MGS Delta.
Plusz a PSSR artifact-et is hozott több játéknál, van ahol visszaváltottak egy patchel az eredeti felskálázásra. Van ahol nem stabil a kép, stb..Emiatt általánosan csak a PS6-nál fog beérni a dolog. De ez alapból nem jó irány és el kellene kezdeni optimalizálni mint a Ray-Tracinges idők előtt. Bőven lehetne mit, de inkább felskálázasra támaszkodnak. Fotórealisztikus grafikát nem csak Ray-Tracinggel lehet elérni. Sokszor nincs is értelme mert nem is valóság lemásolása a cél más szempontból.
-
miami
tag
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Többen hirdetnek itt is, facebook-on is cserét. 10-15k között van az átépítés nagyjából. Platinumnál gari is van rá, ha ez érdekes. Én használnám addig amíg jó, és után javíttatnám. Ez a helyzet most nálam is, mert már nincs gari rájuk.
-
Weareus
addikt
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Nekem hétfőn jön meg innen.
TMR-es.
Előre szólok, fehér színben most nincs, engem felhívtak, hogy fekete jó-e...
Nyilván nekem tök mindegy..., mivel színtévesztő vagyok.
-
Adam0620
csendes tag
Elvileg a mai naptól lehet előrendelni az új hyperloop kontrollereket, de még nem találom sehol csak külföldi oldalakon.
Itthon nem lesznek elérhetőek, vagy csak később indul az előrendelés?
Nem szóltam megtaláltam
-
czanga
őstag
A PS5 Pro választás kérdését főleg a tárhelye miatt nyilván bánom egy picit. Ugyanakkor nem, ha azt nézzük, hogy PS4-ből is a slim modell-t vettem az életciklus közepe-vége felé Days Of Play akcióban és azzal sem volt gondom a mai napig. A jelenlegi lemezes PS5 is olyan jó áron lett meg, hogy számolva a decemberi árakkal a Pro nekünk mindennel együtt 2x lett volna ahhoz képest. A TV-t nem gondoljuk cserélni, pedig PS5 Pro mellé már erősen adekvált lenne.
Gyakorlatilag azért lett, mert a PC-re már nem kívánok költeni jelen és jövőbeli HW árak mellett, szeretnék valamivel néha játszani, és párommal némi coop. Azt gondolom átlagos játékosnak a sima slim is teljesen megfelelő.
Az is lehet túl alacsonyak ebben az igényeim, de nekem a teljesítménnyel és a látvánnyal sem volt gondom eddig.
-
F-ECT$
titán
válasz
Payphone
üzenetére
Nézd végig a hozzászólásaimat, egyáltalán nem vagyok Pro párti. (Nem úgy mint a PS4 korszakban, ott én is vettem Pro-t.) Viszont nem lehet elmenni a változó világ mellett, ha a körülmények mások, akkor ez alakítja a véleményed is egy adott termékről.
Pár megjegyzés:
-Akinek van sima gépe, annak most se javasoljuk a Pro-ra váltást.
-Aki most vesz gépet, és belefér neki a költségvetésbe, annak ma már ajánlottabb lehet a Pro, mint pár hónapja volt.
-Nem automatikusan ajánljuk a Pro-t annak se, aki most venne gépet.
-PC fronton iszonyat durva emelés volt, valószínűleg előbb-utóbb ez begyűrűzhet a konzol piacra is.
-Vagy ha nem is fog emelést okozni, az szinte biztos, hogy az új generáció később és/vagy drágábban fog jönni.
-Ennek fényében a Pro talán picit időtállóbb, de persze ez sem tökéletes gép. A cpu-ban szinte nincs előrelépés a sima géphez képest, és ez is okozhat bottlenecket a jövőben.
-A PSSR2 meg majd kiderül, hogy milyen lesz, de ha jól sikerül, akkor az meghosszabbíthatja a Pro életciklusát a sima géppel szemben. -
Imre9211
aktív tag
Friss ropogós otherworld kritika a *kódvájletről
[link]Hát ezt tényleg nem tudom hogy sikerült így összehozni XD Egy ponton említí benne a csávó hogy olyan mintha teljes egészében az első teljesen MI által készített játék lenne. Ez kérem sértés az MI-nek XD
De hogy ebből hogy lett ps exluzív az is megvan ám. Mert hát steamen pl tudsz refoundolni. Sonyéknál meg nem
-
Imre9211
aktív tag
jaaaaaaaaaj
-
válasz
Payphone
üzenetére
Oké, ez is egy vélemény, ha te így látod nincs mit hozzáfűzni ehhez...

Majd mindenki eldönti saját maga, hogy mi a legjobb alternatíva számára, amúgy pedig szerintem senki sem fikázta, vagy "bántotta" a sima Ps5 gépet...itt arról volt szó, hogy ha most akar valaki gépet venni, nos jobban megéri a Pro jelen pillanatban elnézve az árakat, és, hogy még közel sincs vége az árak emelkedésének sőt...a Ps6 megjelenéséről már nem is beszélve, ami akár elcsúszhat 2029-30-ra 😳 Tehát aki hosszabb távra tervez, jobb és kifizetődőbb alternatíva lehet egy Ps5Pro gép, ennyi a történet, de mint írtam majd mindenki eldönti

-
Payphone
tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Hát mert aztán a PS5 pro 4k-ra milyen felbontásról upslaceleli a modern játékokat? Nem a már ps5 érában megjelnő ps4 grafikájú jétkokat hozd fel kérlek, hanem hogy egy modern cím mint pl egy silent hill hogy fut? 540-720p és onnal van az upscale?? Szóval én nem feltétlen gondolnám nagyobb ugrásnak mint a PS4 Prot.
És igenis is sokan sznobként szólalnak fel, mert kb úgy kezelik a sima ps5 mintha valami gagyi régi generiációs konzol lenne. Kvázi úgy van támadva aki azt mondja hogy megvan elégedve az alap géppel, vagy hogy neki nem éri meg a felár mintha valami idióta lenne. Ugyna az mint amikor bevan támadva az az ember aki szeret 30 FPS-el játszani szebb grafikán. És akkor neki esnek hogy élvezhetetlen csak a 60. Hát nem értem miért kel feltétlen bátani a másikat. Ennyi erővel akkro a PS5 pro is gyenge mert a PC jobb.
És direkt írtam nem az előnyöket akarom nem látni, pusztán annyit mondtam hogy a sima konzollal sincs gond, és a nagy hardcore gamer úgyse a PS5 Pron fog játszani
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Aha, akkor még semmi konkrétum még.
Frame Gen-nel az a baj, hogy az alap fps-t csökkenti, így a reszponzivitást is. Úgy látszik hogy simább a kép, de azok a képkockák nincsenek kapcsolatban a játékmotorral.
Egy 2x is mondjuk az alap "fix" 60 fps-ből csinál 55-öt, akár 50-et és az lesz kétszerezve kamu képkockákkal. Gyakorlatilag vakítás, a szemed simábbnak látja, de a "kontroller" rosszabbul reagál.Arra kíváncsi leszek, hogy valós fps-t tudnak-e növelni, mert a Pro tuti közelebb van CPU limithez mint az alapgép, az aránytalan teljesítménynövelés miatt. Így a felskálázás ezen előnyét csak akkor tudják kihasználni ha van tartalék, főleg ha egy eddigi unlocked beállításhoz képest nézzük.
Úgy emlékszem a digital foundry talált CPU limites helyzetet a Pronál a Cyberpunkban, olyan helyzetben max. a felbontás lehet jobb.
A modell biztos jobb lesz és az kell is, mert konkrétan vannak olyan játékok ahol kikapcsolhatatlan és hátránya van a Pro PSSR-jének (artifact) a sima PS5-höz képest képminőségben. [link]Szerk.: A videóban azt mondják MGS Deltában most is CPU limit van és ezért nincs javulás.
-
válasz
Payphone
üzenetére
Semmi sznobság nincs abban szerintem, ha egy gamer az elérhető legjobb minőségben szeretne játszani az adott platformon 🤷 A PS4 idejében sem volt akkora előrelépés a Pro javára sőt, ott is milyen 4K viccelsz, igen arra renderelt a gép több kevesebb sikerrel, jó esetben 1080p-ről, de sok esetben 720p-ről ( de szerintem nem is 4K-ra renderelt, hanem csak 1440p-re ha emlékeim nem csalnak), enyhén fogalmazva is elég gázos minőségben 😂 Tehát ez, hogy kinek éri meg vagy sem, nos teljesen szubjektív, aki előre néz nem hátra, az bizony vált Ps5Pro gépre, amíg még ilyen árakon lehet kapni 😳
-
Payphone
tag
Láttam bőven most a Pro meleltt érveket, de kicsit úgy érzem talán egyfajta sznobság is kezd kialakulni a pro mellett. Szerintem sokkal kissebb az előrelépés mint anno a PS4 érába a Pro nál, viszen ott megjelent a 4k ami egy nagy szó volt. Itt most hogy már alapból ígérve lett a 60 FPS annyi a külnbség hogy sok játék szebben fut ugyan annyi FPS-el. mellette meg azis igaz hogy az UE5 játékok sokszor bizonytalabban futnak a Pron. Nem szeretném a pro előnyeit nem figyelmbe venni, vagy ha jövőben a PSSR fejlődésével nem nyílhat jobban az olló, de ennyire mondani hogy csaka Pro és a pro mennyivel jobb és stabilabb... hááát. nemtudom. Szerintem 2-3m nézve egy szép minőségű 4K TV-n a sima is jól néz ki. Lehetne mondani hogy jó akkor vegyél egy Prot és nemfogod tudni össze hasonlítani annyival szebb. Láttam már a Prot is nagy TV-n. Szerintem nincsen fájó külünbségek. Pl ott egy Wukong, ami mind a két konzolon elég fo*ul fut. Az meg amikor valami a sima ps5-ön is gyönyörű csak a másik mégszebb az meg neke megint nem indok. Van 60 FPS mindkettőn és van szép felbontása mindennek, ami 3m gyönyorű
-
F-ECT$
titán
válasz
Hachiko95
üzenetére
Hát ez majd akkor derül ki, ha kijön. De képminőségben, fps-ben is lehet előrelépés. Simán jöhetnek majd játékok, amiket a Pro szebben tud majd megjeleníteni 60 fps-sel, mint amire a sima gép lesz képes 30/40 fps-sel. De ezt majd akkor tudjuk megítélni ha itt lesz, addig csak ígéret

Én egyelőre PC-n játszok a DLSS beállításokkal (meg frame gennel, bár ez utóbbi nem annyira a barátom), de nagyon durva fps boostot lehet elérni szinte láthatatlan minőségromlás mellett. -
Frod
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ezt így el tudom fogadni, pedig a bejelentéskor én is úgy voltam vele, hogy a kényszeres early adoptereken kívül semmi értelme a Pro-nak.
#210504 HELLAFLUSH
Nem tudom ez poén akart-e lenni, de a köv. generáció elég sokat fog csúszni a ram helyzet miatt, így lehet nem javasolnám egy érdeklődőnek, hogy persze haver, várj inkább 2-3 évet.
-
F-ECT$
titán
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Alapvetően én is azt mondtam a bejelentés óta, hogy a Pro aránytalanul drága. Viszont azóta változott 1-2 dolog:
-1 TB SSD ára 20k-ról 60k-ra ment fel
-Ram para van, az eddig jósolt 2027-es PS6 megjelenés is szerintem bizonytalanná vált
-A Pro ára csökkent picit (330k helyett 305-310k-ért elhozható rendes boltból)Emellett még ott van a +1 év gari is a sima géphez képest, illetve a PSSR2 is jön idén, így már sokkal vonzóbb a Pro, mint a bejelentés idején volt.
-
Moby
veterán
Viccesen próbáltam arra utalni, hogy száz más szempont van, senkinek sincs varázsgömbje, ezen felesleges agyalni. Csakhát ugye tudjuk, hogyminden viccnek a fele igaz. Ennek az infláció fele gyaníthatóan az lesz

Ha valaki PRO-t szeretne, vegye meg drágábban, majd eladja drágábban. Hogy a milyen viszonyban lesz a mi a mivel, ezt egy olyan topikban feszegetni, ahol a multiplayert kiszámlázzák nektek, hát...ti tudjátok
-
LeventeV
őstag
PS5 Pro-ra rácsatlakozva, elvileg még az első negyedévben jön a PSSR 2: [link]
Kíváncsi vagyok, hogy ez automatikusan megoldja-e a Konami féle UE5 játékoknál tapasztalt PSSR problémákat. -
Moby
veterán
Mielőt bárki befektet, vagy PS5-öt vesz, a koporsóra meg a temetésre legyen mindekelőtt félretéve, hiszen az az egyetlen biztos költsége, amit garantáltan nem lehet megúszni.
Mindig nagyon röhögök, amikor a konzolos topikokban előjönnek ezek a pénzügyi tudatosságra népnevelők. -
Moby
veterán
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Ha addig kétszer árat emel a sony, akkor lehet, hogy ő az eladásánál még hasznot is fog rajta, neked meg háromnegyedére inflálódik a számládon

-
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
"Én azt a plusz pénzt amibe a pro kerül inkább a PS6-ba invesztálnám majd"
Igen majd 3 év múlva ezt meg is teheti kb, és addig meg jàtszon a fapados sima Ps5 gépen, jó elgondolás valóban... gyakorlatilag az elkövetkező pár évben amik jönnek játékok, már majdnem mindegyik Pro patchel jön ki, ami azért eléggé sokat hozzá tud tenni a dolgokhoz, tehát aki hosszabb távon tervez, annak mindenképpen a Pro a legjobb választás, addig amíg malmozva várja a Ps6 eljövetelét...
-
30z.Samu
titán
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Igazából az is egy jó opció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- GTA VI
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kendek
RangerFox