Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Def26
félisten
Sziasztok
Ennél a jetta -nál mennyire ajánlható az automata váltó? Feleségemnek keresek autómata váltós autót 2m -ig.
-
jerry311
nagyúr
válasz
!Overdose! #106096 üzenetére
Lehet tuning (akkor miért eredetinek van hirdetve?), de ha már cserélem a hűtőrácsot, akkor egy fényezővel megcsináltatom a motorháztetőt is, mert nem néz ki jól az márkajel helye.
Persze ízlések és...
De mint írtam is, ettől még lehet jó.
Meg ha törve is volt, azt is meg lehet csinálni jól.TaaT
Hja, francia, bár legalább a forgalmi(nak látszó papír) német. -
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Após ezt kocsit szemelte ki, holnap meg is nézik (neppertől) VW Polo 1.4, "177.000", 2001
Mire kellene ennél a modellnél figyelni?
-
TaaT
nagyúr
I am asking $10k due to the $21k+ I have put into it
Csak a rend kedvéért, nem az enyém.
-
lenox
veterán
válasz
!Overdose! #106078 üzenetére
Es most mennyi van benne?
#106079: Mit kell nezni?
-
hdman
őstag
Előtte:
Utána:
Az ok:
Műszakira megy a kicsike, már eléggé el volt rohadva a régi. (Hála Égnek, sosem tetszett igazán. Már igy vettem, addig nem akartam kicserélni, amig jó volt.)
Viszont látszik, hogy rendben van tartva a kocsim, egy hátsó ablaktörlő lapát és egy gömbcsukló (vagy mi a szösz) kellett, 5090 ft volt.
-
lenox
veterán
válasz
!Overdose! #106075 üzenetére
Nektek melyik van?
-
válasz
MunezXBK #106034 üzenetére
Ebből indulok ki én is
@(#106032) Declare: ismerem a strukturált kereket, Opelnek és VW-nek van, jól néznek ki, csak piszok drága használtan is VW-re (felni 14, dísztárcsa 8/db, összesen 88 ezer használtan, meg cserélhetem a 15-ös tuti állapotú télieket). Várom a Michelin CrossClimate teszteket.
Holnap mosok (esélye 99%) + cserélek (80%).
Szerk: 2 éve amikor jött a nagy hó márc. 15-én, akkor a flottakezelő le akarta cserélni a télieket egy héttel korábban, na akkor nem engedtem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Declare #106071 üzenetére
Akkor egy jó Captiva?
Ha rendes awd rendszer kell akkor meg ránéznék a Forester vonalra vagy ha SUV is játszik akkor OBK.
A 2010 után gyártott dízeleik már jók és a korábbi évjáratokból is csak akkor hal be a befecskendező rendszer ha gyenge minőségű gázolajat kap ami ott kint nem fenyeget.runner: Az új HRV nekem tetszik, meg az új Vitara is egész pofás. Ettől függetlenül ebben a kategóriában csak is XV-t vennék.
-
Declare
őstag
válasz
lenox #106059 üzenetére
Land cruiser batar es baromi draga, max par eves kocsi erdekes...de a tippet köszi!
(#106064) Qru: Rav4 kicsi, outlander..hmm az jo lehet, nagybatyamnak volt, elegge tehetetlen egy nagy doboz, de nem volt rossz. Daszter az itt gaz kategoria
lehet hujjolni, fujjolni, nincs kimondva, de azert a daciat lenezi a nemet....
meg az opelt is (#106066) runner 125 l200 es tarsai...igen, tul funkcionalis....ezert is kerdeztem. A pajero, landcruiser, tul...sok...amire neki kell. A 4 kerek arra kell, ha kimegy valamiert ilyen sarosabb telekre, ott ne akadjon el, de nem kell semmi extrem terepre gondolni, nagy csapakkal.
(#106061) Snoop-y Az uj az nagyon jol nez ki
viszont 4wd vel kicsit huzos....jövöre akarja cserelni, addigra lehet lesz jo aron...nekem ez vagy a cx7 tetszene....ha en vennem arra a celra, amire neki kell.
joamilestonéKiat is megnezem, kisse nekem a nem strapabiro kategoriaba van, de ez csak egy buta skatulya semmi tapasztalat vagy ilyesmi....xrail...mondom, szobahozom, de nekem nem tetszik...mondjuk nem is en veszem
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
Declare #106052 üzenetére
Outlander, X-Trail, CRV, XC60, esetleg XC90 SUV kategóriából, ha viszont alvázas terepjáró kell (komolyabb 4WD képességekre van szükség) Pajero, Pathfinder, LandCruiser.
Navara és az L200 teherautó, merev hátsó híddal, laprugóval. Funkcionális eszköz, ha kihasználja a platót és nem fontos a hátsó sor kényelme jó döntés lehet, de pályára azért megfontolnám.
Qru
Kösz h ennyire felértekeled a HR-V-t
, de 15-20.000 ajróért már én sem ezt néznék.
-
Declare
őstag
válasz
parandroid #106053 üzenetére
Kia nekem sem jutott eszembe
de a cx7 is nagyon szimpi!
Premium kilöve, munkara kell a kocsi. Ezert is került szoba a navar tipusu kocsi, de az tul nagy, batar es csak nagyon ritkan jönen jol az a meret. Kaskai-al is el van, de sokszor problemas a merete. Meg amugy is "az audi a nagyravagyo kisemberek kocsija, a bmw a csapatos hülyegyerekeke, akik soha nem nönek fel (szerinte tenyleg passzolna hozzam
), merci meg csak 60 ev felett"....hat vannak menthetetlenek
(#106056) joamilestoné X trail az valami ritka ronda
de tolmacsolom, nem az en asztalom ez a kerdes.
Tovabbitom az infokat, nekem ez a cx7 igen szimpi
-
válasz
szőröscica #106056 üzenetére
+1 X-trailre vagy a CX-7re, bár az már nem mai modell ha jóltudom, de nem rossz!
-
-v-
addikt
válasz
maggi1886076 #106049 üzenetére
Nem a technikai háttérrel van a baj, hanem hogy a modellek amiket használnak 3 napon túl kb. szétugranak.
Sokkal bikább vassal se lehetne előrébb látni.(#106055) maggi1886076: akkor több sebből vérzik a dolog
-
parandroid
félisten
-
Declare
őstag
Jah, amiert jöttem.....
Haveom szeretne lecserelni a Nissan quashqui-jat
.(aki kitalalta ezt a nevet...) A kriteriumok:
-összkerek
-dizel
-15-20 ezer euro
-autopalyazik is havi rendszeresseggel, szoval az is szempont lenne, hogy ne egyen 20 litert ott
-nagyobb legyen, mint a kaskai..., de a Navara, L200 mitsu mar tul nagy..
En mondtam neki, h ilyen nincs
, de mondom megkerdezem, hatha van ötlet
L200 mitsu egyebkent a legjobb alternativa amit talalt eddig. Navaranak az alulmeretezett hajtasa miatt nem igen jatszik...
Velemeny? Valami picit nagyobb, kaskai jellegü valami van?
maggi1886076: felelösseg----> gugli
Verbat: tanultam egyik felevben trendszamitast....utaltam.... -
jerry311
nagyúr
válasz
Declare #106047 üzenetére
Csak az a baj ezzel a matematikai modellel, hogy minél távolabbi időjárásra vonatkozik, annál pontatlanabb.
2 éve azt jósolták, hogy olyan aszály lesz (UK), hogy nyáron majd megtiltják a kertek öntözését. Ehhez képest sok kisebb út nyár közepén is le volt zárva, mert itt-ott 20 centis víz állt rajta.
Persze, lehet előrejelezni időjárást, csak a helyén kell kezelni. -
Verbat
csendes tag
-
maggi1886076
addikt
válasz
Declare #106047 üzenetére
De nem vállalnak felelősséget érte. Tájékoztató jellegű csak. De azt meg tudod belőle, hogy nagykabátot vagy bikinit húzz. Egyenlőre nem áll rendelkezésre olyan technikai háttér, amivel hetekkel előre pontosan megállapítható lenne. Lehet, hogy a mormota, medve, megfigyelés pontosabb. Vannak trendek, figyelik őket, vizsgálják, következtetéseket vonnak le, de a kérdés, hogy pontos-e?!
-
Declare
őstag
válasz
maggi1886076 #106046 üzenetére
Igen hat ez a para, hogy ezt magyarazni kell, hogy mit jelent az, hogy felelösseget vallalni valamiert...teny, hogy otthon ilyet nem latni
Matematikai statisztikanak es trend szamitasnak hivjak ezt az üveggömböt, de jah a lenyeg, hogy az ilyen hosszu tavu elörejelzeseknek semmi köze a megfigyelt idöjarashoz -
Declare
őstag
válasz
MunezXBK #106044 üzenetére
Hat max hogy hidegebb lesz es lehet ho...mind1, nekem is a tapasztalatom, hogy max 3 napra nezek elöre idöjarast, ott van max ilyen 60% sansz, hogy bejön. De ezn mindenhol igy van, lasd USA. Az egesz orszag bedeszkazta az ablakait, mindenki otthonmaradt, vartag a vilagveget, amit fel nappal elöre is mondtak, aztan leesett 1 cm ho...csak ugye ott utana kiallt az idöjarasjelentö fögore es tudta azt mondani, hogy bocsika
-
válasz
MunezXBK #106034 üzenetére
Ennek majd akkor hiszek, ha ló legel a sírján. Idehaza elég nagy balf@szok az időjósok, mindegyik mást mond, akár m1, akár rtl, akár tv2. Nekem az eltiempo jött be a legjobban, azok fél órás pontossággal megmondják, hogy mikor fog esni az adott városban az eső, mindezt Spanyolországból!!!!
-
Zewa
senior tag
válasz
Csaby25 #106006 üzenetére
Ezért ajánlottam az 1.9TDI-t. Adagolós technika, legendásan megbízható motorok. Persze sok szemetet hoznak be kicsit országunkba de ha többet kipróbálsz látod majd a különbségeket. Ahol szép állapotban van a bódé és a beltér, nem füstöl, csörög, zörög a motor az már bőven megér egy átnézetést.
Létezik belőle 90 és 110 lóerős verzió, a leglényegesebb különbség hogy utóbbin változó geometriás turbó van de ugyanúgy megbízható darab.Te a PDTDI-re gondolsz azaz pumpe düse ami a rossz híre ellenére nem rossz konstrukció. Igen, az elején voltak gondok a PD elemekkel és drágák voltak (volt olyan hogy a Tesco parkolóba fényes nappal bontották/lopták ki a kocsiból) de mára egészen lement az áruk és amelyikben már cserélték, abban tartósabb a PD-elem. Ettől függetlenül maradnék a sima TDI-nél a helyedben.
Borát azért írtam mert szerintem egy jó autó de nincs annyira felkapva mint a Golf vagy a Passat így VW szinten elég normális árakon mozog és még hely is van benne.
Audi A4 2000 előtt elég kicsi, főleg a hátsó üléssoron és egy normálisabb állapotú példány drága a használt piacon, bár tény hogy rengeteget hoznak be belőle. Az 2000 után (B6) kereten kívül van. A Golf V, A3 mind jó de szerintem őket kifogjátok nőni hamar.
ps.: Most ugrik be hogy régi Swiftből fogtok átülni. Ez esetben próbáld fel valami szalonban a járgányokat, méret ügyileg (pl babakocsi a csomagtartóba) és ha megfelel akkor hajrá, a fenti típusokra, szeretni fogjátok nagyon, nagy minőségi ugrás lesz!
-
Integrale
veterán
válasz
Kickass #106033 üzenetére
A 156 nem csatolt lengőkaros hátul .
A küszöb ezen már biztos javított, és valahogy az egész autó lepukkant hatást kelt, valaki ilyet vesz, akkor nagy eséllyel szopás lesz a vége, amellett, hogy szidni fogja az Alfát. Inkább néznék egy facelift utánit (2001), vagy ebből az évjáratból másikat, esetleg Alfa Amorén visszanézhető életű autót.
-
Kickass
őstag
válasz
LógaGéza #105993 üzenetére
A többiekkel ellentétben én lehet nem is a motortól félnék, még csak nem is a nagynyomású rendszertől, ez az egyik legmegbízhatóbb cr, kb. pócvágen adagolós tdi-hez lehetne hasonlítani a tartósságát meg a hülye biztosságát is.
Ennek ellenére maga az autó röhögve elviheti egy cr rendszer felújításának költségét anélkül, hogy ahhoz hozzányúlnának.
Kasztni rohadós, pláne amibe már beletaknyoltak vagy törték, ezen azért volt már mókolás főleg a küszöböknél meg kb mindenhol máshol is. Bölcsőt, tornyokat, alját, tank körüli részeket át kell nézetni, ha a tulaj nem látja csavarhúzót simán belevágnám. Meg lehet csinálni eladásra is, az pár hónap múlva olyan lesz mint az ementáli.
Másik mulatságos rész a futómű, hátul csatolt lengőkaros, itt még nem olyan vészesek az árak, a hátsó hosszkitámasztók pl csak tizenegynéhányezer forint/db. Elöl alul és felül is van egy egy lengőkar, kormányösszekötő, stabilizátor stb..ha nem kínai szarral van összerakva ami fél év múlva kiverődik akkor az 6számjegy bőven (+munkadíj+futóműbeállítás).
És akkor ott van még az elektronika, ha kopott a gyújtásbetét akkor a kulcsot hol érzékeli hol nem, kb leszopja magát mire elindítja, lehet elég csak megfújkálni az immo csatiját valahol a műszerfal mögött a kábelrengetegben (ha megtalálod), de lehet gyújtáskapcsolót kell cserélni ecuval kulcsokkal.A konkrét autón ráadásul világít a légzsákvisszejelző járó motornál, arra is az lesz a válasz hogy csak ki kell törölni vagy csak kontaktsprével valamelyik csatlakozót megfujkálni(kivéve ha nem
).
És ez az info mennyiség részben a cartársak részben saját tapasztalat, egy év alfázás után, aztán visítva adtam el (pedig alapvetően olasz autósnak tartottam magam).
Az Alfának két nagy előnye van, egyrészt sima négyhengereshez képest a TS motorok hangja fordulaton szebb, illetve a futóműve ha jó akkor sínautó, nagyon jót lehet vele autózni. -
Declare
őstag
válasz
focvis #106031 üzenetére
Esztetika Vs. biztonsag ....dönts belatasod szerint
Vegyel egy struktur kereket telire, azon is disztarcsa van, de megtevesztesig hasonlit egy felnire
...jo nyilvan olyan nem lesz, mint egy szep 16 os alu, de na...
Gondolhatod, hogy en is holnap mar csereltetnem at, itt van a garazsba az uj felni, uj gumi....itt a nemetek mar megörültek...17 fokot mondanak hetvegere, mindenki kocsitmos es gumit cserel
jo, kocsit mossak szakado esöben is ez mondjuk nem uj
en az eprilist megvarom
-
válasz
Declare #106029 üzenetére
15" acél felni, dísztárcsa VS. 16"-os alufelni - semmi presztízskérdés, csak esztétikai
Jó régen egyszer már vissza kellett tennem március elején. Mostanában november végéig kihúzom a nyárival.
@Tsebácsi: az Istenhegyin járok én is dolgozni a Béla királyig, tudom, ez aránylag necces szakasz. Most az Orbán térnél 3,5 fok van.
-
Nem találtam időjáráselőrejelzős topikot.
Át merjen szerelni a nyári gumikat holnap? (Max vissza rakom persze, ha mégis leesik a hó.)Elsősorban a minimum 10 éves B kategóriás rutinnal rendelkezők véleménye lenne érdekes számomra.
-
Kornel
veterán
válasz
hobizoli #106020 üzenetére
nekem is az van, eddig megy, kop kop.
szopó persze, ha az órában 150 van, a kocsiba meg 450, vagy kannából tankolják, stb.
de ilyenkor a cr is meghal.
még mindig olcsóbb javítani, mintha cr lenne, a csúcsaim 8000 ft-ért fogom bevizsgáltatni / kitisztíttatni(#106015) nesa: ha jól tudom ez 200 bar felett nyit.
-
-
hobizoli
nagyúr
ezek ennyibe kerulnek, ha vki el is akarja adni, es nem csak hirdeti, hogy neki amugy van am egy ilyenje
persze lehet hirdetni 700k-ert is, max sokaig kell varni vele a verebetamugy en aszondom, hogy inkabb vegyen meg egy olcsobbat, es azt csinalja meg a maradek lovejabol, mint egy dragabban vettet, amivel egyebkent amugy tokugyanugy elojohetnek olyan hibak, vagy elhasznalodasok a km futas altal
akkor azon biztosan tudhatja mar mi van kicserelve meg megcsinalva, mert o csinaltatja meg sajat maganak azokat, nem pedig meghallgatja, hogy 6 honapos a futomuve, azta fel ev mulva meg rotty az egesz megis, mert hat megsem fel eves volt az... -
nesa
veterán
válasz
Kornel #106014 üzenetére
Mar a 80 as evekbe gyartott adagolok is tudtak 6-800bart fordulaton de ettol meg a porlaszto csucsok ugyanugy 125-150 bar korul nyitnak.
Ugyhiszem a gazos adagolok a zafira es signumokban voltak, astraba nem vagyok biztos.
(#106009) kornelka
Latod pont ilyen felniket szeretnek, nagyon tetszik
-
Kornel
veterán
válasz
tboy93 #106013 üzenetére
szerintem volt abba 1.7 dti, az az, utána abból fejlesztették a cdti-t is...
egyébként az adagolósok se annyira olcsók ám, a fiatalabbak már elektromos adagolósok, a bosch vp44 pl. elég érzékeny darab, és 100+k is lehet a felújítása... de utána megint sokáig elmegy mondjuk, csak az se bírja a magyar gázolajat. egyébként hihetetlen, hogy 1000+ bar körül dolgozik már az is. -
Kornel
veterán
válasz
szőröscica #106011 üzenetére
az lesz ám a roller.
egy adagolósra is rá lehet locsolni 100-200k-t gyorsan, nem hogy egy lefingott cr-re. -
Kornel
veterán
az italdesign-nál tudnak valamit
-
Csaby25
őstag
Koszi!
Gondoltam en is dizelre, csak picit tartok attol, hogy ha nem volt rendes uzemanyaggal tankolva, vagy ha hidegen nem kimeltek, es problemas lesz a motor, akkor draga mulatsag lesz, a benzines nem ilyen erzekeny ilyen szempontbol es az alkatreszek is olcsobbak, ugyhogy lehet tobbet rakoltenek a dizelre, mint amennyit sporlok a fogyasztason.
Ha megis dizel lenne: Toledo tetszik, Octavia II draga (talan az I-es), Golf IV...kombit nem szeretem, Bora tetszik (miert van mellette ! jel?) Passat B5-bol a 90 LE gondoltal?, mert az erosebbek "Pump-nozzle"-esek amik ugytudom kenyesebbek...
Benzines:Mazda 3 Sedan, Octavia mk2 draga
Focus mk2-t keveset talalok automata klimaval ilyen arban.
VW Golf V, Audi A3, A4-el mi a baj? -
junkie0002
csendes tag
válasz
belaazallat #105942 üzenetére
Fényes kormány, kopott pedálgumik...
Saját, újonnan vásárolt autómban 9 év és 102 ezer km után ezeken az alkatrészeken SEMMI kopás, használódás nincs.
A tanulságot levonhatod ezután magad is.Nem azt mondom, hogy rossz, csak azért, mert 300 ezer is lehet benne. Lehet, hogy rendesen szervizelt. Ez az alaposan átnéz(et)ős kategória, itt valamiért át akarnak baszni.
-
Zewa
senior tag
válasz
Csaby25 #105997 üzenetére
Napi 80km nem kevés, ha több évre tervezel én a helyedben dízelben gondolkoznék.
Jó autó a Mazda 3, de hamar rájössz majd hogy minimum sedan kell belőle mert nagyon hamar kinövitek.Én Seat Toledo / Octavia / Golf IV Variant / Bora (!) / Passat B5 1.9 TDI-t keresnék.
Amennyiben viszont maradnál a benzinesnél akkor Mazda 3 Sedan, Octavia mk2 1.6/2l benzin, Astra H Kombi vagy Focus mk2 1.6/1.8 -
válasz
Csaby25 #105999 üzenetére
Az 1.6 valahogy úgy eszik ahogy mondod, az 1.4 egy literrel kevesebbel is beéri. Megbízható, de az alkatrész drága, a manuális váltóban hajlamos meghibásodni a nyelestengely csapágy, az első futómű érzékeny, az úthibákat nem viseli túl jól, így vásárláskor érdemes rendesen szemügyre venni. Ezen kívül típushiba a vezető oldali ülés lötyögése, egy kis szar alkatrész megy tönkre az ülésállító mechanikában, cserével pikk-pakk megoldható. Továbbá hidegen néha visít/nyikorog a kuplung. A hibák kb. ezekben kimerülnek, ha nem tetszik a sedan, az 5 ajtósat is érdemes szemügyre venni. Dinamikusak, jól fogyasztanak, kényelmesek, halk autók. Az 1.4 kevés pályázásra, ha ott lesz használva akkor mindenképp 1.6 vagy 2.0 (de az csak 5 ajtósban van tudtommal). Felszereltséget illetően japán-autósan puritán, bár azért ki lehet fogni 1-1 bőrős-tetőablakos darabot.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Li-Ion 18650 cellák, Samsung, LG, stb. Akku pakkok készítése!
- Eladó KTM női bicaj!
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Eladó Bontatlan új Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete, kék vagy fehér színben
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- PS Plus előfizetések