Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Nem értem el sem smb-n, sem ssh-n
Kínomban ChatGPT-t faggattam, adott egy csomó tippet,
config.ini szerkesztése
dtb csere
.update mappába a jelen verzió berakninem jöttek be
végül még adott egy olyan tippet, hogy írjam felül a KERNEL és SYSTEM fájlokat a pendrive gyökerében.
Na ez végül összejött, és mivel volt az update mappában egy .tar file a jelenlegi verzióval, lefutott egy update is, és műkszik.Fogalmam sincs, hogy a fájl felülírás önmagában, vagy az update -el együtt hozta el a megoldást, de örülök, hogy nem kellett az elejéről újra telepíteni.
Plusz szeretném megérteni, mi történt, és elkerülni, hogy a jövőben ilyen legyen, ha lehet. -
Faby
senior tag
Sziasztok, Nokia 8010 box, Coreelec AVDV Plus R7 verzió. Eddig jól működött, most nem akar indulni.
Jó minőségű pendrive, gépre dugva látszik az első partíció, belenézve ott van az Ext4 partíció is, olvasható, látok mindent.Indításkor csak egy fekete képernyő.
Hogy lehetne ezt működésre bírni, javítani?
-
cof
veterán
Nekem jó 4 évig ment Tanix TX3 S905X3 Amlogic box mindenesnek hibamentesen CoreELEC-el. TVHeadend 2 tunerrel (helyi, távoli TV nézési lehetőséggel), OpenVPN szerver, Transmission, hálózati lejátszás. Semmi gondom nem volt vele, csak a letöltést és a VPN feladatokat már az Asus router végzi, kábeltv meg már nincsen. De még mai napig működne biztosan. Mondjuk alakítottam is rendesen, gyári hűtő cserélve volt, egyedi 3D nyomtatott ház amibe minden belefért, a fent említett DC-DC konverterrel.
-
Puro
aktív tag
válasz
Gaben19
üzenetére
3-4 éve én is így baszkódtam vele, aztán rájöttem építek inkább 35W TDP procival nast, bevágom egy szolid házikóba azóta rá se néztem, megy minden oszt kész.
TV boxok médialejátszásra valók, más feladatra értelmes teljesítménnyel alkalmatlanok.
Kapásból gigabites lan mind, bár azzal is el lehet lenni, van rajta 1db usb3.0 jobb esetben és ennyi
-
Joshi
titán
válasz
Gaben19
üzenetére
Az Amlogicos boxok a hálózati lejátszásra vannak kihegyezve, inkább ezen a vonalon indulj el. Nem véletlenül írtam a NAS-t, mert az egy jó kiindulópont. Ettől függetlenül kipróbálhatsz mindent is, de az pont szívással jár amiben most te is vagy. Próbálkozz, ha van erre időd és türelmed.
-
cof
veterán
válasz
Gaben19
üzenetére
Ha jól rémlik nekem a pendrive-ot is eldobálta, nézd meg azzal is. Ha igen akkor biztos ez a páros nem fog jól működni együtt. Nem gondolnám, hogy a 2A táp kevés lenne, mert 1. akkor másik eszközzel sem működne, 2. 1.5A-t simán lead terhelésnél, az meg csak a motor felpörgéséhez kell, utána már lényegesen kevesebb árammal is elvan.
Mondjuk én elengedtem már ezeket az 5V-os adaptereket, külön ennek, meg annak is. DC-DC konvertert használok egy 12V 3A táppal (ha jól rémlik Régi Telekomos routeré volt, ne noname gagyi legyen az a lényeg itt is), és 2 kimeneten is megkapom a stabil 5V-ot LM2596S modullal [link]. USB to Type-C kábellel táplálom az ORICO HUB-ot, ARK csatlakozón keresztül meg a box-hoz gyártottam egy DC kábelt.
-
cof
veterán
válasz
Gaben19
üzenetére
Nem tűnik rossznak. Próbáld ki az USB2 portban is. Nálam volt olyan anomália, hogy az USB3 portban ledobálta folyton a HDD-t még régebben egy X96 Air volt a box, valami chip összeférhetetlenség lehetett a háttérben, mert másik HUB-bal meg csont nélkül működött az USB3 portban is. Ha másik boxban rendben megy, akkor szerintem ez lesz a háttérben.
-
Gaben19
csendes tag
Jelenleg 21.3 CE vel Gyári adapter a vontárhoz +axagon usb 3 hub 2A grundig táppal axagon 3.2 hdd ház 2.5 wd 750gb winyó.A gyári tápot cseréltem de ua.A hub felpörgeti meg az más boxal megy is de ezzel nem akar csak akkor ha nem terhelem a boxot akkor rajtamarad.elindítok egy lejátszást vagy egy torrentet akkor vége.Ezért gondoltam hogy egy normálisabb 3A 5v tápnál lenne tartalék a gyári pl kevesebbet ad le v kevés a 2A
-
Gaben19
csendes tag
Sziasztok vettem egy vontar x3 at de usb hdd t nem szereti.Külsőtápos hubbal is terhelés alatt eldobja.Esetleg 3A tápot normálisat merre találok hozzá.Amint felpörgetné a hdd t szinte el is dobja
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Adott X96 M200 box.Valamit elállitottam az android felületen és kb 1 mondat fér el a tv n akkora betűk lettek!
Próbáltam resetelni a fogpiszkálós módszerrel de kb 2 perc nyomvatartás után sem jön be a logó!!! ha ujrainditom akkor bejön a régi droidos felület az óriásbetűkkel!
Hogy tudnám resetelni?
üdv -
asdasdasd
tag
EPG nyári időeltolódás
Egy coreelek-es dobozon fut a tvheadend, egy másik coreelec-es doboz a cliens amin nézem.
Hogyan tudom beállítani, hogy a nyári időszámításban is szinkronban legyen a epg a tényleges adással? -
Indiant
addikt
Ce 22 alfa 3 , több mint 1 percig áll az első box logónál, mielőtt beadja a saját logóját minden indításkor.
Miképp lehetne ezt megszűntetni??? -
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok, az avdvplus buildekkel nincsen másnak olyan problémája, hogy ha a filmben az adott jelenetben sűrű csíkos vagy kockás háttér van, gondolok én mondjuk egy kerítésre vagy egy felhőkarcoló üveg ablakaira amit messzebbről vesz a kamera, de lehetne még sorolni, hogy az ilyen jeleneteknél amikor a főszereplő elmegy egy ilyen háttér előtt akkor szellemképes lesz a kép azon a részen? 2160p h265 hdr filmeket nézek 99 százalékban és ha van ilyen jelenete az adott filmnek akkor ez a jelenség mindig mindegyiknél fent áll. Viszont a sima 21.3-al ez nincsen. A box egyébként vontar x4.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni mi a legegyszerűbb megoldás arra ha esetleg CoreElecben az "interface / Regional és azon belül csak English van és nincs magyar?
Csináljak gyári visszaállítást alapra? -
tomp
félisten
válasz
gyűrű
üzenetére
R9-en a "FEL TEST ST DL P7 CMV4.0 4000nits V3" videó zavaróan vibrál lejátszás alatt. Megy FEL-ben mert megjelenik a szöveg de vibrál.
Visszament az R7. Itt nem vibrál és a filmek indításánál sincs lilás villanás.
Nem lehet, hogy valami miatt összeakad a Philips TV-vel az R9?
-
mexel
veterán
A Youtube Leanback ( Youtube Android TV) működik mindenkinek oylan boxokon amik nem rendelkeznek google tanúsítvánnyal?
Nálam minden frissen telepített eszközön leállt a Youtube
( Csak androidot kell nézni nem CoreElecről beszélek),
állítólag a google bevezetett egy szigorúbb ellenőrzést és letiltja a Youtube-ot minden nem tanúsított eszközön, nem csak az AOSP-on.
Ami telepítve van az működik még nálam, de frisítés után vagy újonnan telepített eszközön, újonnan telepítettYoutube nem hajlandóelindulni nálam már.
Kb 20 féle rendszeren próbáltam ( pl a gyári Ugoos is AOSP és ott sem megy)
Akinek van megnézi? Kíváncsi vagyok hogy csak nálam van-e esetleg IP blokkolva vagy valami hasonlóra tudok gondolni vagy ez a napokban szigorúbb lett? -
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Feltettem én is egy ilyen módosított coreelec-et, pontosabban az R7-es verziót, mindent beállítottam ugyan úgy, a passtrought is, viszont lenne egy olyan problémám, hogy ennek ellenére a box távirányítójával ugyan úgy le tudom venni a hangerőt ami nem a soundbar hangerejét csökkenti és a tv-n is fel tudom emelni a hangerőt és ilyenkor szól a tv hangszórója. A sima coreelec-el nem így működött ugyan ezekkel a beállításokkal. A box egy vontar x4 4gb. Kell ebben a build ben valamit specifikusan állítani?
-
Hyena
senior tag
Nekem Ugoos AM6B Pluson nem lila DV inditasnal, nem akad a DV FEL, a hang sem csuszik el.
Rendszer/Coreelec resetet csinaltatok?
En csinaltam egy resetet es beallitottam utana a gyűrű altal tanacsoltakat es mukodik jol eddig... -
junkpod
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem normális avr -em van.
A kép formátumok sűrűbben és jelentős mértékben változnak mint a hangok. Ami tudja a dtshdma és Dolby hd hangok atengedeset az már 10 évvel ezelőtt is elég volt és szerintem 10 év múlva is elég lesz.
Az avr mint sok bemenetes központi elosztó igazából egy piaci rés kihasználása volt, mert sajnos a tv gyártók el voltak maradva keoessegekben, illetve azok többsége csak hang bemenet.
Persze mindenki úgy használja ahogy neki jól esik. Én csak megosztottam a tapasztalatom, hogy mióta átkábeleztem a HM rendszert, sokkal egyszerűbb minden. Nekem tv, erősítő és mplayer keszulekem van. Lehetséges, hogy ha valakinek más vagy több eszköze van akkor nála más lesz jó.
Az ontopic rész annyi, hogy az mplayer esetén, főleg ha erősítőn keresztül megy a tvbe, inkább kapcsold ki a CEC funkciót vagy állítsd be a paramétereket. -
gyűrű
addikt
Avdvplus R9
Beállítás ajánlott a képen.
Homaticson is jó csak ott a keményebb felszínnél ha film közben nyitva az osd akkor skippel, ami eltűnik amikor csak a film megy.
Magyar lokalizacio
-
pinnacle
nagyúr
.
-
mexel
veterán
Egy kérdés. Ha a droid kodijánál nempassthrough -t választok hanema sima hangot állítom be 51.-re, magas mintavételezés és a Kimeneti konfiguráció -t leginkább egyezőre, akkor is kidobja az összes jelet az erősítőmnek 5.1-ben. Igaz nem írja ki hogy dtc bagy truehd vag DD+, de térhatás van. Atmost nem tud az erősítőm, az ott elveszett metaadataok vagy mik kellene az atmosnak és dts-x-nek nekem így nem relevámnsak, vajon így mennyivel rosszabb valójában a hang? Sokat ront rajta mintha passthrough-al menne ki a kb max dts amiket hallgatok?
Mert ebben a formában tökéletesen működik, nincs hangprobléma, van térhatás, van hang előerősítés, ( ez kell éjjel mert a droid nem valami jól kezeli ezt sem), sokat veszítek így minőségből?
Plusz nem tudom ezt vajon a nem earc-os tv át tudja engedni? -
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Hát igen valóban a szokások döntik el. Nem csak a hangformátukra gondoltam, hanem ugye a pl. DV-t is át kell engednie. Sajnos 3-5 évente biztos jön egy új hang vagy kép formátum ami nagy valószínűséggel el is terjed 1-2 éven belül.
Illetve én pont abból indultam ki hogy 95%-ban a TV csak megjelenítőként funkcionál illetve a pár éves modern soundbar-ok és AVR-ek elég jól funkcionálnak extractor-ként. Szépen leválasztja a képet. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Mondjuk hangformátum nem nagyon van új a dts-x és az atmos óta..
A tv gyártók meg vagy engednek valamit earcon vagy nem.
Következő évben lehet hogy már nem, ami előtte ment pl.
Kb. ez az egyik oka ami miatt hdmi audio extractorok kellenek. A másik meg hogy 70% ban a tv a hang forrás, és ismer is minden szokásos kodeket, ezért a kép oda is kell hogy menjen direktbe, hogy ne kelljen mindig bekapcsolni egy 11.1 csatornás avrt ha egy sima filmet nézek. Szóval nem olyan egyszerű a dolog ha van 3=4 médialejátszó, konzol stb.., -
LouiS22
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Sajnos ez a kőkemény igazság.
-
-
captainnemo
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Hát az erősítő mint központi egység, ami alapvetően hdmi bementválasztóként működik, nem rossz szokás, hanem a házimozi erősítők egyik alapvető funkciója. Ez régóta az egyik fő feladata, még a hdmi előtti időkben is.
Az házimozi erősítő, mint írtam dedikáltan arra készült ezt a funkciót elássa úgy, hogy adott esetben beállítástól függően átengedje a videó jelet, vagy akár felskálázzon stb. Sokan kénytelenek vagyunk, azért erősítőt cserélni, mert a videó formátumok változnak. Én amúgy nem örülök ennek szívem szerint inkább egy külön speciális digitális csatolást csináltam volna, a többlet kábelek ellenére. Ez ellentmondásos, mert ugyanakkor egyszerűsíti a kábelezést.
Az earc azért lett kvázi kitalálva az tv-k hangja, egy erősítőn is megszólalhasson ami más eszközöket csatlakoztat, ahol ez bemenet, továbbá külső hangeszközök tudjanak megszólalni, elsősorban soundbar-ok, tekintettel arra a hagyományos s/pdif digitális csatlakozások formátumai korlátozottak. A tv-t, ilyen kvázi bemenet választónak használni, inkább nem tipikus, picit megerőszakolása valaminek, amit nem arra találtak ki. Az én tv-m pl. nem is tudja rendesen átengedni a hangokat, de soha nem választanék ezen szempontok alapján tv-t. Ha bíznék abban ezt a funkcionalitást jól megoldják, akkor nem kellene külső média lejátszó offline tartalmakra. Összefoglalva az av erősítők képtovábbítása alapvető funkció, jól is működik, a tv-k earc kimenete meg elsősorban a tv streamingek appjai hangjának, külső eszközre való továbbítására készültek, amit meg is valósítanak jól, ami ezen felül van az lutri. Az én tv-men nem is működik jól.
A kábelezés. Pont ugyanannyi kábel kell. Ez igaz, viszont ha minden eszközöm a tv-be menne, akkor a tv mögött (mivel állványon áll), ott látható módon kígyózna rengeteg kábel a falon, nem is egy pozícióban. A hdmi bementek a tv-n meg nem is egy helyen vannak, van ami oldalt, van ami hátul stb, magasan pozícionálva, csak hosszabb kábelekkel elérhető helyen. Persze lehetne a tv mögött csőbe húzva a falban, de macera. Így szépen az erősítőbe futnak be az állvány takarólemeze mögött, kompaktan, ahol a csatlakozók szépen egymás mellett vannak.
A CEC alapvetően nem lenne problémás, ha minden eszközön részletesen lehetne állítani, és jól működne. pl. a tv-n kikapcsoltam azt be/ki kapcsoljon bármit, de ennek ellenére az erősítőt bekapcsolja, de ki meg nem. Az erősítőn van cec de csak on/off, de az earc-hoz kell. Mondjuk elképzelhető letiltom a média lejátszókon, mert azokon csak a hangerő szabályzás miatt engedélyeztem, mert jobban működik cec-en keresztül, ha folyamatosan nyomom a hangerő szabályzót. Hosszú lenne elmagyarázni, mi az infra parancs mód gondja ezen a téren. Ez már offban is off lenne.

-
junkpod
nagyúr
válasz
captainnemo
üzenetére
Igen, arról beszélek, hogy egyrészt egy rossz szokás, hogy az erősítő a központi egység. Azt írod, hogy a tv nem tovabbit minden hang formátumot, és az erősítő továbbít minden kép formátumot?
Tapasztalatom szerint az erősítők többsége korlátos képességekkel rendelkezik kép formátumok továbbítása téren, ráadásul majd mindig beke is nyúlnak a jelbe, minimum egy osd erejéig.
Ha a megfelelően kiválasztott TV képes passthrough hang továbbítására, akkor nincs belenyulas a hangja.
A lejátszó esetében pedig csak akkor kell CEC ha a távirányító vezérlést akarod átadni. Ez us egyszerűbb ha a tv a központ.
Mire gondoltál a kabelezes bonyolultságával? Pont ugyanannyi HDMI kábel kell. -
Csabi1984
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Szia! Igen tudnak érdekes dolgok történni minél több eszköz van
-
captainnemo
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Mit értesz központ alatt? A cec funkció azért kell, mert streamingre a tv-t használom. Az a gond, nem mindenhol szabályozható, a cec mit csináljon és ami fontosabb mi ne.
pl. az lg tv-n kikapcsoltam bármit bekapcsoljon, de az erősítőt bekapcsolja, mert az erősítő cec vezérlése olyan, viszont az erősítőn annyit lehet állítani vagy van cec vagy nincs.Ha központ alatt azt érted, mindent a tv-be kapcsoljak és nem az erősítőn keresztük, az egyrészt kábelezés tekintetében egy borzalom lenne, másfelől nem is működne. A tv nem enged át minden formátumot passthrough amit a bemeneteken kap. Ezt onnan tudom próbáltam.
-
captainnemo
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Én is azt használok, de android tv12-vel. A dmc/plex kliens nálam eddig minden offilen tartalmat, hiba nélkül lejátszik.
nem létezik számomra tökéletes média lejátszó. A legközelebb ehhez az apple tv áll.
Az én elvárásaim:
-plex szerver integráció
-bitstream hang
-"minden" videó formátum támogatása (ez pongyola, de nyilván érthető mire gondolok)
-minden hangformátum a hd hangok is
-az általam használt streamingek kedancia helyes lejátszása (netflix, apple tv+, hbo max)
-dolby vision/hdr (a dv fel rétegtől eltekintek)
-szép változtatható méretű feliratok, háttérrel, ahol az áttetszőség megvan, lehetőleg állíthatóNa ez mind semmi sem támogatja egy készülékben. Ha lenne ilyen és bíznék abban pár évig stabilan tartja is ezeket, megvenném, kerüljön bármennyibe (nyilván ésszerű határa azért van ennek).
Ahogy fentebb írtam a listából az apple tv egyetlen egyet nem teljesít (bitstream hang), a dune streaming appjai a netflixen kívül nem kadenciahelyesek, mert hiába a támogatás atv12-től, ha az applikációk fejlesztői nem csinálják meg. Amúgy apple tv-n sem volt ez mindig jó, mára lettek az appok olyanok melyek támogatják. Sőt eleve nem volt az apple tv régebbi változatain kadenciahelyes lejátszás.
-
junkpod
nagyúr
válasz
captainnemo
üzenetére
Továbbra is azt gondolom, hogy ha arc funkciót használsz akkor a TV kell a központi egység legyen. A legtöbb gondot az okozza ha erősítő a központ.
Illetve ha erősítő a központ akkor ne akarj arc funkciót használni. És kb CEC funkciót se. -
Üdv! Adott egy Dune HD Homatics Box R 4K Plus, aminek egyre inkább bánom a megvételét. Az elmúlt napokban azzal szembesültem, hogy nem bírkózik meg olyan 7-8GB-os filmek lejátszásával, amit az LG C1 tévé röhögve lejátszik. A Homatics-en akad, ha beletekerek elcsúszik a kép a hangtól, a felirat időztése szintén szétcsúszva ... Szánalmas.
Létezik olyan media player, ami megeszik minden offline tartalmat és a streamingek is elérhetőek vele? A Dune-nak van, nem?! Köszönöm!
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Vontar x4 hez van valakinek config fájlja?
Az eddig működő és jól működő irányitón nem minden ugy működik ahogy kellene!
Kellett nekem ujra rakni a ce t!
üdv -
captainnemo
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Én bevallom nem is értem. Bizonyos készülékeknél meg tudod mondani mi történjen, de valahol még nem csak on/off. Hogy lehet azt megoldani egyetlen készülék legyen a "főnök". Nálam pl. Ha az apple tv van utoljára használva akkor, a tv ha az erősítő azon bemenetére váltók ahol a tv össze van az erősítővel kötve, akkor előfordul az nem hajlandó bekapcsolni azt az eszközt, amit az erősítőn kivalasztok, hanem az earc lesz aktív és az erősítő logikai bemenetre vált. Én persze az erősítőn váltók a kívánt eszközre. Na erre az apple tv felizgul és magához ragadja a bemenetet. De nem mindig. Minden az időzítés től is függ mikor mit kapcsolok be. Persze a távon ott vannak a megfelelő gombok a helyreállításra programozva. Ha nincs CEC az történik mindig pontosan amit akarok, azzal meg az amit ő akar.

Bocsi telefonról írtam sok az elgépelés.
-
Csabi1984
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Nálam meg a Dune és a Firestick párosa zavarja meg az ARC folyamatos.
-
captainnemo
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Igen ha az nem lenne, ki lenne kapcsolva mindenhol. Amikor apple tv-t használtam mindenre, ki is volt kapcsolva, nem is volt semmi gond. De most dune van lokális tartalomra, és tv van streamingre, ahol kell az earc, és így a cec is. Jó lenne ha én azt tudnám mondani az erősítőnek earc-ra váltok és kész. Viszont ezt egy automatizmus végzi, annak minden hátrányával, és nyilán erre az automatizmusra kell a CEC, mert ezen keresztül utasítja a tv az erősítőt, tessék earc-ra módra váltani. Ez az erősítőn amúgy egy virtuális bementként jelentkezik. Ha jól emlékszem erre lehet váltani is, de a tv-nek kell a cec mindenképpen az earc-hoz, és az is lehet az erősítőn is.
-
junkpod
nagyúr
válasz
captainnemo
üzenetére
A coreelec-hez nem kell eARC, az csak erősítő tv között használható.
Tehát ha Coreelec > erősítő>tv összekötés van és nem kell cec, akkor a Coreelec CEC nyugodtan kikapcsolható, erősítő és tv viszont kell, ha TV hangját is szeretnéd erősítővel hallgatni, ha tv műsorra nem kell erősítő akkor ott se kell.
Ha közös távirányító kell, tv műsor/streaming hang kell erősítővel, akkor a Coreelec>TV<eARC>erősítő a megfelelő összekötés, CEC mindenütt bekapcsolva, tv audio passthrough bekapcsolva. -
Joshi
titán
Normális erősítőt kell venni aztán minden meg van oldva. Nem kell ARC/eARC és CEC se. Persze aki mindent egy távirányítóval akar vezérelni, az kísérletezzen. Anno a Logitech Harmony vonalat is kinyírták, pedig annak volt értelme. Na nem egy Oppo lejátszó áráért, de hát sajnos abba az irányba mentek el.
-
Csabi1984
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Amúgy tényleg bosszantó, hogy egybe van mosva az Arc / Earc a CEC-cel.
-
baandii
senior tag
Van ötletetek, hogy az mitől lehet hogy tegnap óta mióta beüzemletem a ugoos am6b+ coreelec-cel azóta a tv-n a hdmi csatlakozókat össze vissza zavarta.
A HDMI1-be a hangprojektor van csatlakoztatva de oda most ettől függetlenül kiírja azt is hogy coreelec a HDMI2-re ahova a box van dugva és ahol megy is a MBox Meson Ref van kiírva. Olyan mintha 2 helyen érzékelné. A hangprojektor meg hol működik így hol nem, elég bosszantó. Miért érzékeli mind a két helyen amikor csak a HDMI2-be kapja a jelet??
-
Gino20
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
Nem találom, de coreelec.org-on olvastam, de akkor val benéztem.
Közben meggyógyult pedig nem csináltam vele semmit. Sőt, azóta alvó állapotban volt, míg előtte próbaként CE-t újraindítottam, áramtalanítottam, aztán atv próba után ismét ránéztem CE alatt és már látta a külső HDD-t.Azóta innen: [link] leszedtem az s905x4 dovi.ko fájlt és bemásoltam főkönyvtárba. Így már DV is van. Remélem így most minden oké.
#109593DroiDMester: Köszönöm az infót. Mivel életre kelt és jelenleg azt tapasztalom, hogy megy rendesen, így egyenlőre nem babrálom tovább.
Köszönöm az infókat
-
mexel
veterán
válasz
kikinda2
üzenetére
Ahogy írtam is: ezért először spdif-el is kipróbáltam és ugyanaz. ( így a hdmit kizártam a körből) Aztán cseréltem hdmi-t is. A régi erősítőn CE-vel 4k atmos simán ment mindkettővel hdmi kábellel, gondolom azóta nem romlott el egyik sem. Ennek ellenére cseréltem és ugyanaz a hiba. Plusz ha nincs pause vagy beletekerés jó. Ha a hdmi lenne akkor mindig rossz lenne valószínűleg. És itt nem kell csk max dts-re gondolni, illetve bármilyen hangra: ha passthrough akkor van gond. HA nem az akkor hibátlan. De köszi az ötletet, valóban lehetett volna hdmi is - volt már hogy egy soundbarnál azzal szívtam egy ideig.
-
kikinda2
tag
válasz
mexel
üzenetére
Bocs, hogy ilyen banális dolgot vetek fel, de biztosan alkalmas a HDMI kábeled sávszélessége az adatátvitelre? Ma már érdemes HDMI 2.0b vagy 2.1 kábelt használni.
-
junkpod
nagyúr
válasz
mexel
üzenetére
Ja, hogy droid? Ott a szűk keresztmetszet.
Nekem a tv androidos, Kodi van azon is. Normál dd és DTS simán megy, dtshdma akasztja az egész lejátszást, főleg ha a kép is magas bitrátás. Viszont Dolby vision képet szépen játszik.
Sony saját streaming app viszont jól adja ki a dtshdma sávot is.CE alól minden hang gond nélkül átmegy a TV -n keresztül az erősítőbe. HDR is ok. Csak dv nincs. Ez a kisebbik rossz, dv nélkül elvagyok.
-
-
baandii
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
köszi hogy mondtad, nekem tényleg az újabb távirányító van már. kerestem másikat, már működik!
ha felszeretném tenni az avdplus 7-et akkor csak ezt "Update_R7_CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.3-Omega_avdvplus_20260208145729.tar" bemásolom a gyökrében lévő update mappába?
-
baandii
senior tag
sziasztok!
vettem egy ilyen boxot
és ez [link] alapján megcsináltam amit írnak de a távirányítót sehogy nem sikerül életre kelteni. a gyökérbe másolom be a leírtak alapján "remote.conf"-ot. mit rontok el? -
mexel
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Igen android 14 de több fw-t is tesztelek és több boxot és mindig ugyanaz a hibajelenség ami nem hihető teljesen, inkább a lánc más része lesz a bibi
-
mexel
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
teszteltem itt homatics-ot is és azzal is volt hang gond ugyanígy nálam. Gondoltam a hdmi kábelre is de spdif-en is ugyanaz. Talán valamiért az erősítőm megbolondul amikor újra kell kapcsolódnia a hangsávhoz. A következő hogy veszek egy 4k60hz/amos erősítőt is és tesztelem, máshogy nem derül ki. ( taán a CE máshogy indítja újraa hangot pause vagy tekerés után mint a droid)
Már aosp androidot is csináltam, ott kicsit más a hangkezelés és az engedélyek, de csak kicsival lett jobb.
Vagy feladom és elengedem a dolgot -
captainnemo
senior tag
válasz
mexel
üzenetére
Én dune homatics box r 4k használok, és android 12-vel (a CE is menne, sőt telepítve is van, de amiatt nem lehet készenléti módba tenni/ és onnan ébreszteni, nekem az felejtős). A hanggal nekem nincs gondom, minden működik. Alapvetően plex klienst használok (plex server szolgáltatja a nem streaming tartalmat), ha azzal esetleg gond van, akkor dmc-t. Az erősítő egy onkyo tx-rz50-es, de hang akadások nem hiszem erősítő függő dolgok lennének.
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Konkrétan erre a hibára kérdeztem rá és másnak nincs ilyen. Olyan teszteli aki ért is hozzá. Csak azért kellene megtalálnom a hibátitthon mert így nehéz az fw-t fejleszteni ha azt hiszem hogy hibás és már napokat dolgozok vele és mindig ugyanaz miközben nem is az fw-ben vana hiba
-
gyűrű
addikt
válasz
mexel
üzenetére
Pedig de.
Óriási különbség van használati szokások és preferencia között..
Vannak akiket triviális hibák se zavarnak, másokat meg pici hangkiesés őrületbe kerget.
Én kifordulok a 60hz es filmektől, mások azt se értik mi az a kadenciahelyes lejátszás..
Mi akik ezekre a tech fórumokra járunk, , nem mi vagyunk a többség. -
mexel
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Csak az a fura aki használja az én droidomat is azt mondja nála nincs ilyen hiba. És az ugoos a hangban a legjobb elvileg, ott az atmos is tömörítetlenül átmegy. Ha ennyire hibás az android akkor soha senki sem tudná használni filmezésre. Ez számomra használhatatlan csak nem jövök rá hol a hiba a láncban nálam. Ennyire nem lehet rossz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- HP Z2 Mini G9 - i714700 /32gb/512gb/nVidia T1000 (GB
- DELL 7060 Mini PC - Core i5 8500T 16GB vagy 32GB ram - 256/512GB SSD - csak pár db
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- PEACH Laminálógép és vágógép (6 in 1 Laminator & Trimmer PBP350 A4)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új MSI MAG PANO M100R PZ Black pc ház, számítógép ház
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Reset System... vagy Reset CoreELEC...?
és ez