- Melyik tápegységet vegyem?
- Vaskos ventilátort villantott a Seasonic
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
Sziasztok!
4K HDR filmeket nézek és 1 db HDMI kimenete van a lejátszónak, milyen HDMI "elosztó" ajánlott, amit külön tudok a tv-be és erősítőbe kötni, ami egyszerre képes vinni a jelet.
Köszönöm. -
-
gg72
veterán
Gondoltam mielőtt megérkezik a Dune Homatics box, kipróbálom a meglévő Vontar X3-as (S905X3) boxomon a 21.2 CE omega verziót. Érdekes módon egyes Dolby Digital+ hangok nem jönnek át az erősítőmre, ugyanezekkel a beállításokkal ugyanezek az anyagok a 20.5 Nexus-szal hibátlanul működnek. Vajon ez mitől lehet?
-
ginola
addikt
válasz
gyűrű #106602 üzenetére
Sajnos így is vízszintes marad....Rámegyek a kedvencekre azon belül youtube és a feliratkozások egymás mellett maradnak, fájlkezelőben a filmcímek is egymás mellett. Rengeteg filmem jó lenne függőlegesen látni, ahogy a zenéket is, valahogy jobban rááll a szemem.
Egy régebbi skineden pl. a filmeknél a felső sávban voltak ilyen ikonok, hogy nemrég bekerült filmek, cimek a-z, gyűjtemény stb., de zenénél is volt ilyen opció, ez ebben is megoldható?
Nagyon szép ez a skin, baromira jól összeraktad, köszönöm a többiek nevében is! -
aldebaran
addikt
válasz
ginola #106603 üzenetére
Érdemes ezt a videót megnézni, és/vagy ennek a csatornának a többi videóit.
-
-
ginola
addikt
válasz
gyűrű #106600 üzenetére
Szia, köszönjük, jól néz ki.
Két kérdésem lenne...
Mitől lehet az, ha rámegyek a beállításokra és a kikapcsolás, a kondi újraindítása satöbbi hiába másoltam be a magyarításokat mégis magyar helyett angolul van.
Illetve a másik, van-e mód arra hogy a főképernyőn megjelenő parancsikoroknál ha rámegyek az adott tartalomra például filmek vagy mit tudom én, fájlkezelő ne egymás mellett legyenek a dolgok, hanem egymás alatt. -
dave0825
őstag
Üdv. Láttam pár képen ezt az Arctic Fuse 2 skin-t, CE 20-ra is van? Tennék vele egy próbát, hogy néz ki.
Simán a skin-ekben telepíthetem, vagy van egy komolyabb, többet tudó verzió máshol? Olvastam, hogy valami cpm-re, meg A14-re, és CE Omegára van, amiről itt a napokban szó volt, de az gondolom Nexus-on nem megy. -
mikrofon
veterán
Ha olyan hangrendszeren nézek filmet CE-vel, ami 7.1 Dolby Atmos-t tudja, de a DTS-t abszolút nem és a film DTS 5.1 vagy DTS-HD, akkor a kodi/CE átkonvertálja pcm multi channel 5.1 vagy 7.1 hanggá és úgy küldi a hangrendszernek, tehát kb megmaradnak a csatornák vagy egy butított változatot küld?
Összekötés:
Lejátszó -> HDMi -> hangrendszer -> e-Arc -> TV -
gyűrű
addikt
válasz
aldebaran #106594 üzenetére
Nem tartom számon. Amikor javítok rajta felrakom a mappába.
Nem tudom lesz e újabb cpm. Egy zárt csoportban tesztelünk páran újabb verziókat, de annyira jól sikerült már, hogy nincs nagyon mit javítani rajta. Kb. 10 újabb verziót csinált már a 14 óta de egyik sem jobb, főleg most multichannel pcm lejátszást akart javítani, de semmi komoly.
-
joydrv
aktív tag
válasz
aldebaran #106594 üzenetére
Általánosságban jó a cpm A14. De egy probléma véletlenszerűen előjön nekem Dune Homatics boxon. Nevezetesen az, hogy időnként hang-kép elcsúszással indul el a lejátszás. Egy gombnyomásnyi előre- vagy visszaléptetés aztán szinkronizálja, és onnantól semmi gond. Most épp a Snowpiercer sorozat több részénél figyeltem meg.
-
gyűrű
addikt
Arctic fuse 2_mod felszín
Többen is írtatok hogy jó lenne cpm buildon kívül más omega kodin is használni azt a módosított felszínt amit a cpm-hez csináltam.
Elkészült ez is.
A letöltési mappában vannak képek arról hogy én hogy állítottam be magamnak, ez nem kötelező.Először a mappában levő repót kell telepíteni
(repository.jurialmunkey-3.5.zip > kodi telepítés zipből).Majd a feltelepült repóból az arctic fuse 2 felszínt, ez felrakja a függőségeket is.
Utána a módosított felszínt a mappából (skin.arctic.fuse.2.mod.zip).
Aki időjárást használ annak az openmeteo a legjobb, és ebben a felszínben nagyon részletes infókat ad.
Van még a mappában egy magyarosítások.zip is.
Ezt ki kell csomagolni és az adott , felszínhez kapcsolódó kiegészítő addon mappájába kell a hozzá való mappát bemásolni. Ez a függőségeket magyarosítja.A színes értékelés, tmdb, rotten stb-hez a tmdb helper kiegészítőben kell megadni api kulcsokat amit magatoknak generálhattok.
(mdblist regiszráció után a bejelentkezés és alul preferences vagy new api key
https://mdblist.com/omdb api a free-t választod kitöltöd,
use: kodi
https://www.omdbapi.com/apikey.aspxfanart tv regisztráció utána generate personal api key
https://fanart.tv/get-an-api-key/ )A felszín picit proci igényes, és annak nem ajánlom akinek nincs médiatára, csak letölt vmit és megnézi, nem érdeklik a külső részletek.
Tesztelve android, win és CE > kodi 21 omegákon
-
szabeska
addikt
Meg akartam nezni a CE NO-t, de a Nokia 8010-em csak android 12-ig frissitett fel, igy nem megy a DV, szolt is az elejen hogy ujabb kernel kell neki
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #106589 üzenetére
Nekem meg igen, és szívesen foglalkozom vele, ha engem érdekel. Itt páran megkerestek hogy a artic fuse2 módosításokat jó lenne máshol is használni ezért igyekeztem mindenhol tesztelni..
Az NO t meg a portisch miatt néztem meg mert valaki belenyúlt a ppinfóba, és haza is vágta, csak betett meg kivett dolgokat, de azok összefüggenek, ezért félrement.
Amúgy nem érdekel az alap estuary. Már sokszor leirtam, katasztrofálisan van módosítva -
blakey
titán
válasz
gyűrű #106587 üzenetére
Amíg nincs stabil Kodi 22, addig nincs sok értelme, ugyanis sok a felmerülő probléma, ha valami változik, az adatbázis verziója elég sűrűn változik, a kéirészítőket érintő ISA és érdekes módon változik, úh. meg kell várni. Van remény, hogy legyen abból is NG.
Elég régóta leszoktam a felszínekről, gyárit használok, vagy valamelyik PM4K verziót, ami a CPM-hez optimalizált, bőven elég és jól működik, az alap CE is elég informatív, a cpm-féle is jól működik. Nekem nincs szükségem a még több infóra.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #106586 üzenetére
Jah. Thecoolest elkezdte portolni. 1=2 hónapja abbahagyta. Lehet folytatja majd.
Más..
Meg akartam nézni síma CE=Ken, néhány felszín viselkedését.CE NE tegnapi nightly, 4k film és negyed képernyőn az egész gui, alatta a film normál.
😂
CE NO tegnapi , akad, laggol, lefagy.. katasztrófa.
Örülök hogy leszoktam ezekről. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Van itthon a szekrény mélyén egy beelinkM18 doboz. Meg tudnátok mondani, hogy arra melyik slimboxtv verzíót kell letőltenem ? Ha van rá egyáltalán.
Elvileg S905 -
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #106573 üzenetére
Premier 4K lesz nekem is a következő vétel.
Azt azért jó lenne tudni, hogy a CE-22 milyen irányt vesz, milyen kernel + milyen androidra lesz kihegyezve, vagy esetleg egy újabb verzió képben van-e már. Ez nagyban befolyásolja az s928X/J típusok lehetőségeit.
(Önmagában a P7 FEL elmaradása nem akkora érvágás - szerintem legalábbis.) -
Csabi1984
addikt
Nekem van egy Ugoos AM6B Plus , Duna Homatics Box R4-K Plus, AppleTV
Dune Homatics használható CE-vel a megfelelő CE-vel van FEL kezelés de az 1080i lejátszás kényes viszont van AndroidTV felülete ahol használhatsz streaminget és van Dune app felület lehetőség.Ugoos: Megfelelő CE-vel van FEL kezelés és 1080i lejátszás ellenben az Android felülete sok mindenre nem jó. Amióta megvan kb egyszer tértem át.
Persze ezek az én megítéléseim
-
Csabi1984
addikt
Gyakori vagyis mindig van olyan virágbolti kiadás ami tartalmazza ami kérdés inkább mennyire "jó" hatású?! Ez sokkal inkább a kiadástól, készítéstől függ.
Ezért inkább azt mondom ha van FEL réteg a filmben akkor a megfelelő lejátszóval jobbnak találom a tartalmat (LG 55" C3) mint olyan lejátszóval ami nem kezeli. -
blakey
titán
válasz
joydrv #106571 üzenetére
A Premier 4K egy tuningolt Homatics, jó hűtéssel, hardveres VC1, "interlaced" lejátszással, gyakorlatilag egy jobb Homatics, CE-hez a legjobb a Ugoos mellett. Solo 8K helyett inkább Pro 8K Plus (ami tulajdonképpen egy Pro One 8K), ezek is nagyon jók, CE-NO is működik, de P7 FEL már nincs.
-
joydrv
aktív tag
válasz
MrSealRD #106563 üzenetére
Sajnos ez az 50 K már inkább 70 K lesz a Ft elértéktelenedése miatt. Ez ellen nincs mit tenni.
A képlet egyszerű, ha kell streaming is meg helyi videólejátszás, DV meg P7 FEL is, akkor Homatics / Dune Homatics / Nokia 8010. Ha nem kell streaming, csak a többi, akkor Ugoos AM6B+.
Kb. ez most a minőségi belépőszint. Az újabb cuccok ezektől jóval feljebb kezdődnek.
Érdemes nézegetni a HA-t, itt vannak 40-50 között is. Esetleg ki lehet fogni üzletekben is "felbontott" vagy "visszaküldött" hibátlan példányokat hasonló áron. -
a347
aktív tag
Mi lehet az oka, hogy bizonyos Dolby Vision tartalmaknál a lejátszó és a tv is megjeleníti, Dolby Vision logót a lejátszás indításásnál, de van, hogy csak a tv?
Ugoos AM6B+ LG G3 -
MrSealRD
veterán
joydrv : Köszi a tippeket!
Tovább keresgéltem de szerintem ez továbbra is kaotikus. Vannak ezek a nagyon frankó Homatics és baráti köre... eszközök és ezek még kb jól leinformálhatóak, hogy mi van bennük. De ez már 50K körül fut... Ami nem lenne baj, de nekem nem kell a szoftveres háttere a gyártónak, sem egyéb más support...
Mondhatni nekem kvázi a vas kell... Erre viszont nem éri meg kifizetni ezt az összeget, ha úgyis lecserélem róla... Néztem az összefoglalóból a B és C kategóriát is, de Aliexpresses cuccok nagy részének az a baja ami mindig is volt ennek a beszerzési forrásnak. Nem megbízható a leírás. S905X4 mindenhol.. és alig találni -J vagy -K utótagot...Ha olyan legóban gondolkodnék mint Rpi esetében, hogy ezt egy boardként + műnyag burkolatként is megvehetem és belső eMMC tárolóra telepíthető CE, akkor melyik javasolt? Hardkernel és Khadas oldalán nem találtam X4-j és X4-k lapokat.
Ebből próbáltam még kihámozni valamit.. [link]
-
ginola
addikt
Sziasztok
GT KING pro esetén az L/R kimenet nem használható SPDIF-ként? -
rostiron
őstag
Köszönöm
-
gyűrű
addikt
válasz
rostiron #106556 üzenetére
ATV az > ATV OS, tvkre, médialejátszókra fejlesztett speciális OS.
AOSP az > Normál android ami pl a telefonokon is van.
Normál esetben a streaming appok csak a Google által tanusitott L1 és Netflix, Amazon stb tanusitvannyal rendelkező hivatalos
ATV OS-en mennek 4k dv atmos támogatással.Itt gondolom ez nem így van.
-
mexel
veterán
válasz
rostiron #106556 üzenetére
Az oldalukon ott a leírás a különbségekről, részletesen leírják.
A változások listája alatt találod, firmware közti különbségek néven:slimBOXtv 10, 12 — Allwinner processzorslimBOXtv 9, 10, 11, 12 — a készülék gyári firmware-e alapján összeállítva.
slimBOXtv 34 — a gyári TOX3 firmware alapján összeszerelve.
slimBOXtv 42, 54, 114, 132 — a gyári Ugoos firmware alapján összeszerelve.
Vegyes — a slimBOXtv és a 4pda firmware-jének keveréke.
Lite — firmware Market és Google szolgáltatások nélkül. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
A slimboxtv9 és slimboxtv54 , illetve az atv és aosp között mi a különbség ?
Vontar x3 ra melyik a legfrissebb ? -
joydrv
aktív tag
válasz
MrSealRD #106549 üzenetére
Nemrégiben összeraktam én is egy XPE szervert kísérletezni. 5 HDD mellett tettem rá egy qBittorrentet meg egy Plex szervert. 1 Dune Homatics és 1 Nokia 8010 van rácsatlakoztatva. Ezeken CE/NG cpm A14 és PM4K.
Gigás hálózat és egyszerű SMB megosztás, DV 4K és minden egyéb is zökkenőmentesen muzsikál rajta.
Annyira megtetszett, hogy ez a rendszer marad véglegesnek. -
dave0825
őstag
CE Nexus-on mit kell bűvölni, hogy működjön a Yatse? Korábbi (Leia) eszközön működött, de Nexus-on nem bírom működésre bírni, egyszerűen nem találja meg a Kodit... Minden engedélyezve (Zeroconf, HTTP irányítás, UPnP), yatse helper kiegészítőt is felraktam, hátha (régen nem kellett), de semmi, nem találja az eszközt a hálózaton, ha kézzel írom be az IP+portot, akkor sem.
-
MrSealRD
veterán
válasz
gyűrű #106550 üzenetére
Feltételezés a részedről, hogy nem tettem meg. És tévedés is. De te biztosan nem tetted meg, mert akkor nem ezt írtad volna. Nincs arra utaló hozzászólás, hogy nem létezik még ilyen eszköz. Az én alap kérdésem ez volt. Szerintem túl lett gondolva. Elég válasz, hogy nincs még ilyen elérhető eszköz és kész...
-
gyűrű
addikt
válasz
MrSealRD #106549 üzenetére
de hogy ezt magamtól honnan kellett volna tudnom, azt nem tudom.
Sehonnan. De ha mondjuk a chatgpt helyett, a fórum keresőbe beirod a soc típust és látod hogy semmi találat, akkor gyanús lett volna hogy miért nem használ ilyet senki.
Van jó néhány ajánlott box ami CoreElec=el jó lehet neked. Ha Dolby Vision is kell majd akkor kevesebb, de azért van abból is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
mexel #106548 üzenetére
Köszi, akkor maradok X4-nél. Igazából az ára másodlagos ezen a szinten. Viszont szeretném egyszer megcsinálni, aztán minimális karbantartással(frissítések) működtetni.
Jelenleg a szerveren Xpenology -n futó transmission hozza le amit kell. Majd a szintén ezen futó Serviio nyújt DLNA szolgáltatást. A tv (LG 4K) pedig a beépített kliensén keresztül tudja lejátszani. Mostanában nagyon megszaporodtak azok az esetek, hogy nem tudott lejátszani valamit... Semmi extrára nem kell gondolni, csak egyszerűen az eddigi mkv-ba máshogy rakták bele az adatfolyamot...tudja a fene. Nem mentem utána.
És ez egy elég zárt megoldás...tehát vagy viszi vagy nem. Ezért mozdulnék el egy custom irányba. Plexet nem tudtam megkedvelni. Dedikált eszközt szeretnék, mert amúgy is változni fog a háttér rendszer és laza kapcsolódást szeretnék. Magyarul hálózati megosztáson keresztül húzza be a fájlt és HDMI-n a TV-re kötve jöjjön a mutatvány.
Egyedül ami nem kell az a 3D. Azon felül szeretnék széles körű hardveres gyorsítást és elég erőt, hogy azon felül mindent tudjon. Ha DV alatt Dolby Vision-re gondolsz...akkor az sem lenne hátrány.
Ezek alapján keressek egy S905X4-J/ S905X4-K -el szerelt boxot és azzal jól leszek?gyűrű:
Amúgy az összefoglalón átrágtam magam korábban...és ez alapján próbáltam keresgélni a Soc-ok között, hogy melyik mit tud... De őszintén... egy 2024 őszén megjelent S905X5 cikkek után azt hittem, hogy több mint fél évvel később talán van legalább 1-2 erre épülő eszköz.Eltudom fogadni, hogy túlzóak az elvárásaim, de hogy ezt magamtól honnan kellett volna tudnom, azt nem tudom.
-
mexel
veterán
válasz
MrSealRD #106544 üzenetére
Bocs, én félreolvastam, de a kérdésem ugyanaz lenne. Én S905X-et olvastam.
De így sem kérdeznék mást. Egyelőre még az X4 sem valami kiforrott, szerintem ne akarj X5-öt még egy ideig. Véleményem szerint ha nem DV a lényeg akkor még az X3 ami legjobb talán. Időtállónak meg minek lennie, 15-25 ezer ft-ról beszélünk. Ha 2 év múlva cseréled akkor sem gond. De annál tovább jó lesz szerintem, nincs akkora nagy fejlődés és haladás ebben a témában pár éve
-
MrSealRD
veterán
Próbáltam keresni S905X5 Soc-ra épülő box-ot, de nem csak a ChatGPT, de az egész internet halucinál. Tényleg jól látom, hogy nincs jelenleg megvásárolható formában ilyen TV -box?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
DoItYourself #106534 üzenetére
Az mitől lehet, hogy mióta az A14-es cpm-et feltettem az AM6B+-ra, azóta SMB hálózaton nem érem el a lejátszó belső tárhelyét? \\CoreElec
A cpm update előtt jól működött és semmit nem változtattam.. -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #106524 üzenetére
Itt kellene hogy legyen az advancedsettings.xml, ugye;
/storage/.kodi/userdata
Az lehet hogy nekem nincs ilyen fájlom mert a megadott helyen nem látom. Se a kodi saját fájlkezelőjével, se a hálózaton meghódított mappában.
Elég ha csak ezt írom bele:<advancedsettings>
<video>
<decoderbypassbufferready>false</decoderbypassbufferready>
<decoderbuffer>5.0</decoderbuffer>
<decoderstreambuffer>90.0</decoderstreambuffer>
<decoderminimumbuffer>5.0</decoderminimumbuffer>
<decoderminimumstreambuffer>17.5</decoderminimumstreambuffer> <!-- original CE value for this is 10.0 -->
</video>
</advancedsettings>
Vagy kellene még beleírni valamit?
-
pinyuszka
csendes tag
-
pinyuszka
csendes tag
válasz
gyűrű #106527 üzenetére
A tv levág a képből?
Úgy néz ki igen, ez a levágás teljesen félrevezetett a felskalázázassal kapcsolatosan. blakey válaszai helyes irányba terelt.blakey: TV-n ki kell kapcsolni a pixeleltolást és/vagy a túlpásztázást
Köszi! Ki fogom próbálni a javasolt beállításokat.
Ha jól emlékszem "eredeti" nem 16:9 a használt méretarány. -
blakey
titán
válasz
pinyuszka #106526 üzenetére
A fent linkelt képen a beállítások helyesek, a tv végzi a felskálázást. A kép baloldalán kimeneti felbontás, video felbontás felirat el van csúszva egy kicsit. Ugoosra bízom a felskálázást nincs elcsúszás, kitölti rendesen a képet.
Erre tudsz valami megoldást?
- TV-n ki kell kapcsolni a pixeleltolást és/vagy a túlpásztázást. -
pinyuszka
csendes tag
válasz
blakey #106523 üzenetére
Köszi! Így már érthető.
Ebben a kérdesben végre rendet tettél a fejemben!
A fent linkelt képen a beállítások helyesek, a tv végzi a felskálázást. A kép baloldalán kimeneti felbontás, video felbontás felirat el van csúszva egy kicsit. Ugoosra bízom a felskálázást nincs elcsúszás, kitölti rendesen a képet.
Erre tudsz valami megoldást? -
blakey
titán
válasz
pinyuszka #106522 üzenetére
Mivel magyarázható hogy a TV VRR info is 1080p felbontást jelez?
- A TV a forrás felbontását jelzi ki, tehát maga a forrás 1080p (amit a lejátszó úgy is küld tovább), és azt is kapja a TV, amit felskáláz 2160p-re, mivel a kijelző azon a felbontáson üzemel, ha nem úgy lenne, akkor a kép közepén látnál egy kisebb képet.Ebből nem az következik hogy a felskálázás nem történt meg?
- az következik, hogy a lejátszó azt küldi tovább, ha 2160p-t látnál, akkor a lejátszó "skálázna". -
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #106514 üzenetére
Nah ez az advancedsettings.xml számomra nem egyértelmű. Mert a leírásban van olyan rész ami arra utal hogy ez bekerült.
Akkor ezek szerint az általad említett részt nekem kell külön bele írnom az advancedsettings.xml-be vagy az már benne lesz ha feltettem a cpm a14-et és nekem semmit nem kell külön bele írni? -
blakey
titán
válasz
pinyuszka #106519 üzenetére
Hiába állítottam a felbontást 1080p-re a felskálázás nem történt meg csak akkor ha az engedélyezési listába bepipáltam a 3840 x 2160 lehetőségeket.
- nincs szükség engedélyezési listára, működnie kell gyári beállításokkal is. A14-et használok és jól működik engedélyezési lista nélkül is, a 1080p alattiakat a lejátszó 1080p-re "skálázza", és azt meg a TV 2160p-re, de ezt ugye nem fogja kiírni a lejátszó. A 2160p-s anyagokat viszont úgy is küldi tovább, tehát az natív felbontáson jelenik meg. -
pinyuszka
csendes tag
válasz
blakey #106502 üzenetére
Ez a bejegyzés nagyon hasznos volt köszönöm, eddig ez nem volt világos hogy így működik.
Kiegészíteném még annyival: én esetemben LG C2 48" TV + Ugoos AM6B+ CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.2 + skin.cpm.estuary.A14
Hiába állítottam a felbontást 1080p-re a felskálázás nem történt meg csak akkor ha az engedélyezési listába bepipáltam a 3840 x 2160 lehetőségeket.
720p 1080p filmekkel tökéletesen működik és észrevehetően jobb a TV felskálázás minősége. -
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #106513 üzenetére
Nekem C825 van és nem frissítettem rajta fw=t, mégis jó volt a lejátszás eddig is, a
cpm A11 után is a cpm A14=el.
Szóval a tv biztosan nem szól bele.
Nálam ilyen torz hang nincs, mondjuk a homaticsot én IR el használom, a Bluetooth okozhat késő gombnyomást ha túl gyorsan nyomkodod. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #106513 üzenetére
A14-hez elengedhetetlen az advancedsettings.xml fájl az adott értékekkel, amik a github linkje felett/mellett szerepel, úgy nincs semmilyen kép/hang csúszás.
…a CE menüjében mászkálva a gombnyomások utáni hang effekt, ahogy vált a menüpontokon, az bugosan játszódik le, nem megy végig az a kattanó hang, hanem ilyen félbeszakadt, enyhén torz hangot ad. Ilyet tapasztalt valaki?
- a legtöbben nem használjuk a hangokat, némán "lépkedünk". A gyors lépkedések esetében a hang néha késik, kimarad, "elnyúlik", stb, 10 éve ilyen a Kodiban, semmi köze az A14-hez, előtte is ilyen volt.Szóval érdekes, de hiába a médialejátszó végzi a lejátszást és a TV csak egy megjelenítő ez esetben, akkor is beleszólhat a TV firmware ezek szerint.
- ez mindig is így volt, a TV képbeállításai hatással vannak a megjelenítésre, bekapcsolod az interpolációt és máris látni fogod, hogy miben más. -
Qtya123
őstag
válasz
gyűrű #105932 üzenetére
Kis érdekesség:
Ugye A11-el volt csak jó, akadásmentes a lejátszás.Bizonyos filmek adott jeleneteinél az akadás az problémát jelentett korábban a TV (TCL 65C845) saját rendszerén lejátszva is, a TCL topikban többen voltak így, több típussal is. Nekem a médialejátszó beszerzése megoldotta a dolgot, de csak úgy ha csináltam egy bemenet váltást oda-vissza. Voltak akiknek ez sem segített.
Jöttek sorba rá a firmware frissítések, aztán kijöttek az új modellek, megint fellendült a firmware-k áradata, csináltak egy elég nagy frissítést, azóta az akadás megjavult sokaknál.
Én is feltettem az új fw-t és már bemenet váltás nélkül sem akadtak a teszt filmek.Gondoltam egyet és feltettem az A14-et, hátha azzal sem akad már és láss csodát, nem akad. Nem az volt a baj, hogy előtte rosszul telepítettem, vagy ilyesmi. Többször megpróbáltam anno, mindig akadt. Most is ugyanúgy frissítettem A11-ről, ahogy szoktam és jó lett.
Szóval érdekes, de hiába a médialejátszó végzi a lejátszást és a TV csak egy megjelenítő ez esetben, akkor is beleszólhat a TV firmware ezek szerint.Egy hibát vettem észre A14 alatt, néha, miután kilépek egy filmből, akkor gondol egyet és a CE menüjében mászkálva a gombnyomások utáni hang effekt, ahogy vált a menüpontokon, az bugosan játszódik le, nem megy végig az a kattanó hang, hanem ilyen félbeszakadt, enyhén torz hangot ad. Ilyet tapasztalt valaki?
-
Csabi1984
addikt
Nincs ezzel baj, hogy kérdezel
Fogj egy microsd kártyát arra CE azt jól van.
(Nem értem mi abba olyan élvezet, hogy belső tárhelyről fut a CE, nem feltétlenül gyorsabb)
Vannak segítőkész tagok akik segítenek a probléma megoldásában de nem biztos, hogy van arra kapacitásuk, hogy elmagyarázzanak ok-okozati összefüggéseket!
Nem vagyok profi megtanultam, betanultam dolgokat a CE-be azt ennyi -
a347
aktív tag
válasz
gyűrű #106508 üzenetére
Mert kezdő Kodi felhasználó nem írhat ide? Fene se akar tuningolni. Egy valamiért vettem Ugoost: a dolby vision miatt. Pont nem érdekel az akármilyen skin és egyebek. A legjobb hang -és képbeállítások mellett szeretnék filmet nézni. Külföldi fórumok és leírások segítségével sikerült Coreelec-et, CPM-et felpakolni, távirányítót beállítani, kiismerni valamelyest a rendszert, ennyi. Amikor elakadok , kérdezek.
-
gyűrű
addikt
Már írtam, hogy javaslom a különböző fórumok olvasását, kodi, CE fórum, vagy ez is pl.
Akkor nem írnál ilyet:Ilyen alapon tök mindegy mire van állítva ha ez csak a CE felületi felbontása.
Ezek után ne csodálkozz ha nem kapsz válaszokat. Láthatóan kezdő kodi felhasználó vagy, de már fullra széttuningolnád a boxodat, ami nem is biztosan jó irány.
Kezdd el használni, megismerni, ne az emmcre hekkelés legyen az első, ami ráadásul további problémákat is okozhat.
-
a347
aktív tag
válasz
gyűrű #106506 üzenetére
Ezt nem tudom, honnan vetted, hogy én jobban tudok valamit. Csak szeretem érteni, hogy mit miért és erre nem igazán építő jellegű válasz, hogy fogadd el oszt jó van. Értem én hogy vannak itt nagy öregek a témában, akik kenik vágják a dolgokat és unalmas lehet ha időnként felbukkanak ugyanazon kérdések.
Hát én itt akadtam el. Alap skin van, de mégsem látok semmilyen kódot.
-
blakey
titán
Mert az a jó NG esetében, kernel szinten nem támogatott a natív 2160p, így a lejátszó által felskálázott UI-t fogod "nézegetni". Az NO-ban már támogatott a natív 2160p, ott már használhatod, viszont az Amlogic felskákázása nem bajnok, így célszerűbb úgy használni, hogy 1080p-re állítva, a lejátszó skálázza fel 1080p-re az annál kisebb felbontásokat és a TV skálázza azt 2160p-re, az annál nagyobb felbontások natívan kerülnek továbbításra.
-
aldebaran
addikt
Reset_9999 videóját tudom megint csak idehozni. Többet nem fogom. Ha valakit nem érdekel a beállítás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Melyik tápegységet vegyem?
- Most a Honor 400 Prón a sor
- Vaskos ventilátort villantott a Seasonic
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- További aktív témák...
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest