Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Mikben különbözik a mavens egyébként? Van valami leírás miket módosított? Felraktam, beállítgattam ma azt nézem majd
-
blakey
titán
válasz
mexel
üzenetére
Csak Maven's-t használok, hogy miben jobb, vagy rosszabb, nem tudom, nálam stabil. Van ISO lejátszás és általában javítva vannak az esetlegesen megjelenő hibák. Gyakorlatilag ugyanaz, mint a gyári, csak +1-2 hozzáadott funkcióval. Nightly is frissül a hivatalos megjelenése után 1-2 nappal, ahogy a CE is szokott.
-
mexel
veterán
Éremes android alatt most a mavens kodival próbálkozni? mivel jobb ( ha jobb) mint a gyári eredeti 21-es Kodi? A piers ott sajnos hdr gndokkal küzd elvileg, nálam szürke a kép a piers-el.
-
hunaqua
addikt
Android boxra van ajánlott HBO Max app ?
-
gyűrű
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Én is innen vettem mind a kettőt. Free shipping, és nem volt semmi plusz.
2 hét volt kB.Sőt 10 usd coupon, ami még most is jó.

ui. azért az emagos ár nem semmi..
háromszoros. 🤣 -
Csabi1984
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem annyi volt amennyi, többet nem kellett ráfizetni

-
-
baandii
senior tag
Honnan érdemes most Ugoos AM6B+ boxot beszerezni?
-
EgySrac
tag
Sziasztok!
4k filmnézésre keresek lejátszót 15-20k körül. Egy Himedia Q5 Pro-nak keresem utódját
-
hunaqua
addikt
válasz
hunaqua
üzenetére
Az lett a megoldás, hogy mielőtt a belsőre lett rakva volt egy kártyás telepítés. Abban működött rendesen a CE22 alatt a Netflix .
Abból a /userdata/addon data/ plugin.video.netflix alkalmazást kimásoltam és a belsőn lévőt felülírtam vele. Tökéletesen működik. Csak a saját jó, ezért csináljon mindenki a sajátjáról egy mentést a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében. -
hunaqua
addikt
Sajnos egy új telepítés után engem is elért ami itt már többeket. C22 alatt a CastagnaIt Netflix kiegészítője ezt dobja:
"MSLerror - Ez a cím nem érhető el azonnali megtekintésre"
Esetleg nem tudtok megoldást rá ?
-
-
nfsu17
veterán
válasz
flash-
üzenetére
röviden: API kulcsok generálása
[link]
addon telepítése (CE 19 jó lesz, nekem is az van)
https://github.com/anxdpanic/plugin.video.youtube/releases/tag/v7.4.0.1
7.4.0.1 for Kodi v19+ (Matrix/Nexus/Omega)zsoika
Te látsz itt Y5 DTB-t?
https://coreelec.org/dtb/ -
zsoika
addikt
válasz
zsoika
üzenetére
Sziasztok.
Megvettem a Wudung S905Y5 4GB verziót és egy istennek nem megy fel a CE .
Tudtok segíteni?
Próbáltam SD és pendrive is... különböző dtb vel. Indítottam fogpiszkálóval és Android alól apk telepíett Termux term.emulátorral és reboot to coreeelec , mindig a reco menü jön be.
-
flash-
veterán
Sziasztok !
Coreelec renszeren jelenleg hogy lehet a youtu.be-ot behozni?
Jelenleg a coreelec 19 van az okosítómon.
De ha kell frissitem valamire lényeg hogy menjen a youtube
X96max+ az okositom. -
Csicsóka
őstag
-
mexel
veterán
válasz
blakey
üzenetére
De ez hibátlan. ( lenne) Meglepően nyitottnak tűnik a 12-es droid hirtelen furcsa is. Konkrétan bármihez hozzáférni.
Csak egy baj van, a secure boot. Mivel ez Widevine L1 így ha nyiílik a bootloader abban a pillanatban már csak L3 lesz, a netflix 4k ugrik.
Ez összefügg a DV-vel, de nem biztos hogy kodi és Ce szinten is, mert a kodi feltehetőleg fogkja kezelni a DV-t nem fogja ellenőrizni a secure boot-ot és a nyitott bootloadert. Viszont ha valaki lemond a netflixről és a dv a fontos akkor talán megoldható a dual rendszer emmc-n plusz a DV képes filmezés, így bele lehet elvileg piszkáln a képi beállításokba is. ( még nem szedtem szét teljesen, de majdnem mindenhez hozzáférni. Nem tudom az átpartícionálást mennyire viselné el mert az ekll a CE felrakásához.
Az a baj ez nem egy huszonezres box amiben alapból nincs L1 így az X96-nál mindenképpen jó a mókolás, a Homaticsnál pedig e beégetet védelem nem fog engedni semmi eltérést, hiába van ksizedve a szoftveres védelem, a beégetett rész az figyel és tilt azonnal. ( ami felett az olcsóbb boxok elsiklanak ha kiüti az ember a szoftveres ellenőrzést.) valószínűleg ezért nem is csináltak rá alternatív fw-t.
Azért lehet kipróbálok egyet, a netflix engem nem izgat igazán. A dv feltételezem fontosabb lenne, akinek van dv képes tv-je azon általában netflix is van.
Belenéztem a képbeállításokba és a Homaticsnál éppen azok vannak átállítva amit én is átállítottam az X96-nál, amire írtam hogy szerintem elavult "képjavító" módok, feleslegesek már. Ettől alpőból jobb volt a képe pl egy homaticsnak mint egy olcsóbb boxnak. Viszont érdekes hogy elírások vannak benne ( homatics) pl modul helyett moudle ami vajon szándékos vagy elírás nem tudom így az a funkció mit csinálhat. Hiányzik viszont a 12-esből az AI SR ha jól látom.Ez milyen SOC?
Viszont akkor megdicsérem magam mert éppen olyanra állítottam "érzésre" a képet az x96-on mint a homatics gyári értékei
- akor jó kell legyen) Annyi hogy a homatticsban kevesebba lehetőség az AI SR hiáánya miatt. A DV licensz partíciót és a hozzá tartozó részeket meglesen majd azért kíváncsiságból, ha ezek kibírják a "nyitást" akkor max a netflix és L1 esik áldozatul, cserébe viszont lehet hogy javítható pár hiba ami esetleg fontos. De könynen lehet hogy semmit sem lehet csinálni ezzel, max dual-t -
mexel
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Szerintem is.
13-at nem láttam még csak annyit akartam jelezni hogy nekem a 9 volt az utolsó amit tudtam normálisan szerkeszteni és jó AFR-t berakni. A 11-12-ket nem szerettem de azokat csak kommersz S905x4-en próbáltam szétszedni, homatics és khinkank fw-t még nem. De most jó lenne egy Homatics fw-t megnézni. De mivel azokat nem teszteltem sokat, főleg DV és Netflixre így nem tudom most ot melyik a legjobbnak kikiáltott fw? Mert azt láttam hogy sokan szidtak valami frissítést stb, ezért kérdezném a hozzáértőktől hogy melyik fw-t érdemes ott megnézni? Mert nyilván azzal nincs értelme foglalkozni ami rosszabb mint a többi.
Ha nincs belőle 14-es akkor nyilván 12-es kellene. A lényeg hogy .img legyen. Azt hittem hogy ott is már 14-nél tartanak.
Ez egyelőre csak érdeklődés szinten kellene, aztán llehet hogy beruházok egy ilyen boxra ha van benne ráció és ha van értelme ott is csinálni ( ha lehet) egy dual rendszert és módosított androidot. Kérdés őszig lesz-e időm ilyenre.Aosp-al nem foglalkoztam csak vontar x3-ra, de csak azért mertt ott a CE volt a lényeg, a droid inkább játékra kellett annak aki használta arra meg jobb volt az aosp. De itt már csak atv kell ( nyilván macerásabb is)
A légegérben egyetértünk
-
gyűrű
addikt
válasz
mexel
üzenetére
nem akarok 12-t, azokat éppen nem szerettem. 10-13 ig nem jöttek be
Én eddig is kizárólag ATV ről beszéltem, ott sose volt 13....
Engem az AOSP nem érdekel, nem akarok se telefonos appokat, se légegeres hadonászásokat .
Nem tudom te milyen box atv rendszerét nem szereted. Melyiket próbáltad?... mert nem olyan sok vanAz ATV12 stabil rendszer, és ott volt először a frekvencia váltás.
Mégegyszer, úgy érzem elbeszélünk egymás mellett...
Ui. írj rám privátban, küldök img=t, de a
14 mind f. s.. -
mexel
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Nem találok droid 14 komplett fw-t itt ott már néztem. Nekem usb burning toolal írható komplett .img firmware kellene, ota frissítés nem jó. Adtak ki ehhez ilyet vagy elérhető? ( mondjuk sok időt nem töltöttem vele hogy keresgéljek azért kérdeztem hátha valakinek van raktáron

peka46: x88 biztos jó lenne de nekem nincs és most nem is tervezek venni, vontart sem, ha lesz időm talán veszek mindből egyet megnézni. -
mexel
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Te mondtad talán kb egy éve hogy az android végre jó és jobban tetszik mint a CE. Akkor még kétkedtem mert csak x4 olyan android 11-it láttam amin nem volt jó az AFR és nem is lehetett utólag igazán jól megcsinálni. De ez a 14-es most valóban tetszik. Főleg ez az AI SR
( szegény ember 4K ja)
Alapból jobban szeretném a CE-t mert spícifikusabb lehetne, nekem a droidból semmi nem kell, csak a kodi, de most váltanom kellett sajna. Az a baj ezekből csak ilyen saját mókolású droidok lesznek, jó esetben slimbox, mert a gyártók hagyják az android 14-ek tömrítését ellenőrizgetéseit amik szerintem feleslegesek tv boxra de nem fognak ezért legyártani másikat - hivatalosan nem is lehet valószínűleg.
Gyűrű: nem akarok 12-t, azokat éppen nem szerettem. 10-13 ig nem jöttek be, it ta 14-ben volt pár dolog ami tetszik már. A zártság az meg vagy sikerül vagy nem. Aki nagyon ért hozzá ( mint slimboxosok és van pár név aki ezzel fgolalkozik- én nem vagyok ilyen) azok nyilván csípőből tudják hogyan kell kinyitni, nekem nehéz volt. AI sem nagyon tud erről mert elvileg szürke zóna és ebben nem nagyon adhat tanácsot hogy védelem feltörése...
Kevés leírás van, és úgy látom ( kb 15 féle fw-t néztem, ugoost is) hogy minden gyártó máshogy csinálja. A haladó linux topikba beraktam egy fájlt ami +csak+ be van csomagolva, hogy valaki tud-e seígteni kicsomagolni, de nem volt jelentkező
Szóval macera és szívás. De ha egyszer megvan onnan ugyanúgy megy mint bármelyik - kivéve hogy sokkal szigorúbbak a szabályok a működésében, ami nem gond addig amíg nincs L1 és DV. Azt a kettőt nem tudom hogyan kell kezelni... Van valami amit találtam ezekről de nem mentem utána....
úgy gondolom itt sem a szokott android építős módszer kellene hanem valami trükközős amivel kicsit át kellene verni a rendszert. De ez a 2 licensz lehet hogy megakadályozza. -
peka46
csendes tag
válasz
mexel
üzenetére
Szia Péter vagyok.Elöször is szeretnék gratulálni nagyot futottál.Én is fanatikus vagyok mindent Tőletek tanultam .Van vagy 10db boxom. Érdeklödeni szeretnék hogy X88 PRO X5M és ODROID-C5 S905X5M jó tesztalany lenne? Mikor lessz publikus? Én sajnos nem tudok programozni csak telepitgetni de azt nagyon ,van hogy egy boxot napokig.

-
mexel
veterán
válasz
nagyfejü
üzenetére
Leírtam az okokat
Régen közzétettem és kaptam olyat is amit nem vártam volna. Bárkinek ingyen és bérmentve felteszem természetesen. De ha valaki téglázza a boxot ne akarja rajtam behajtani az árát ( erre is volt régen példa) és van pár amit leírtam neked priviben, ez a másik fele.
Főleg hogy ebből a típusból kijött ugyanígy S905X5M néven egy s905X5a soc is ami kb ugyanaz csak nem eus- piac stb stb és azonnal tégla lesz tőle a box. Ahhoz még nincs fw-m. -
mexel
veterán
válasz
Csicsóka
üzenetére
Igen, erre mlékszem. Amikor anno még a sima 905x boxnál mókoltam a dual-t libreelecc-el te voltál aki kitartóan segítettél mindenben mert a hozzáértésem zéró volt linux szinten. ( nyilván nélküled nem is sikerült volna) Akkor Oleg volt aki foglalkozgatott ezzel még, és a Tanixos srácokat érdekelte, azkkal sokat csevegtem, utána bele is került a tanix gyári fw-be a dual android libreelec megoldás. De a Te powermenüdet gyorsan le is nyúlták az oroszok ami minden slimboxban ott van, és a CE-sek pedig nem voltak hajlandók nagyon kommunikálni. ( nem értem ez mire jó)
Neked hatalmas hálával tartozom az akkori igen sok segítségért ( most is sok mindent elő kellett vennem azokból a segítségekből amiket akkor elmentettem - most uyganúgy kellettek
- azokból profitálokmég mindig
)
Vargalex
is sokat segített, és most is adott jó ötletet, neki is hála mint mindig
Nélkületek sok minden nem menne itt azt hiszem, nekem meg pláne, én nagyon kevés vagyok ehhez. Csak rohadt kitartó. Kb 5x hagytam abba a dualt mert sehogy sem indult.
Anno a Noise Reduction iy úgy indult hogy egy WD tv boxnál vettem észre hogy job ba kép mint a Ce-nél és kiderült melyik régi kapcsoló okozza ezt a képbeállításoknál, ezt bele lehett akkor még aránylag könnyen faragni androidokba, jó kis egyszerű 9-es androidok, és utána bekerült slimbe és CE-be is. -
mexel
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Ez sem aosp. ATV-s fw-t csináltam, nem AOSP-ot, ezek nem aosp-el jönnek ki, csak az oroszok csinálnak belőle olyat is.
A CE frissítés amit beleraktam teljesen egyedi semmi köze a gyári CE telepítéshez. Ha van CE dtb a homaticshoz talán megoldható a dual. Nagyban függ a gyári recovery-től is ami már nem is recovery hanem bootloader. ha nem egy lebutított amlogic bootloader akkor root nélkül is mehet - de nem választható boot sorrendben.
Még a tömörített és titkosított Data és Super partíció sem akadály elvileg - max nem lesz módosítva az android csak a CE lenne beépítve - de így már neccesebb. Viszont ahhoz hogy el lehessen indítani Android alól és megoldható legyen a választási lehetőség ( azaz ne mindig CE-vel induljon) ahhoz kell root.
A root viszont szintén gond lehet az L1-nek, a DV-ről pedig fogalmam sincs.
A zárt bootloader lehet a gond. Egy gond lehet ami baj esetleg: a widevine L1 mert ha nyitom a botloadert és kikapcsolom az ellenőrzészt ugorhat az L1. Az a kérdés azt meglehet-e tenni hogy nyitni, szerkeszteni, és utána visszazárni. De mivel ilyen boxokkal nem szórakoztam nem tudom ez működik-e, vajon milyen aláírást használnak.
Ezt a "sima" boxot is igen nehéz szétszedni, az fw erofs tömörítése oylan amit sehogy sem tudtam kibontani egy érdekes trükkel oldottam meg, de ahhoz kell egy élő, futó rendszer plusz egy FW is.
A ruszkik más megközelítésből álltak nekik, ezért is engedtem most el a slimbox vonalat.
Lehet hogy veszek egy Homaticsot és megnézem, bár a párom megöl ha megint leülök 1-2 hónapra ezzel molyolni. Most is azért volt időm mert kicsit lebetegedtem.
Tudsz linkelni egy jó fw-t a boxohoz? Legalább az alap fw-be belenéznék, de jó esetben hagyományos módon nem is lehet kicsomagolni sajnos, ahhotz már box is kell.
Ha a widevine L1 elveszik akkor máris nincs értelme az egésznek. Talán a DV ami miatt érdemes lenne azzal a box-al foglalkozni. -
Csicsóka
őstag
válasz
mexel
üzenetére
Sajna CE fejlesztők ettől mereven elzárkóztak anno, - most is, én is kérdeztem őket még november környékén de nem kaptam semmi segítséget
- mint sok másban sem.Milyen ismerős helyzet, mintha velem is ez történt volna anno. Ügy látom hogy ebben a dologban még most sincs változás.

Egyébként ügyes rendszert raktál össze, Gratulálok!
-
gyűrű
addikt
válasz
mexel
üzenetére
Ügyes.
A kinhank és a Homatics az ATV 14 nem AOSP.
Ott nem fogsz tudni ilyeneket megcsinálni,
ráadásul a kinhank az bezárta a CE telepítés lehetőségét is egy frissítéssel.
A ruszkik se tudtak egyikkel se kezdeni semmit.
Az AOSP meg ugye nyílt épp ezért sosem lesz semmilyen streaming full támogatott, ott nem elég az L1 se, külön kell engedélyezni az appokat, szóval azzal kár szenvedni. -
mexel
veterán
Ez kicsit hosszú lesz, bocs, akit nem érdekel ugorja át :)
Kb 4 hónapig tartó, napi igen sok - munkával végre sikerült összehoznom az S905x5m Soc-hoz ( jelenleg csak az X96m200-hoz) egy igen jó és ütős firmware-t.
Először is sikerült megoldani az Android 14 - CoreElec dual rendszert, ami teljesen más mint a hivatalos CE dual a régi boxokon, sikerült megoldani hogy választható legyen mi induljon minden bekapcsoláskor: mindig Android, vagy mindig Coreelec vagy a Coreelec csak egyszer - ezt android alól lehet megtenni.
A Coreelecen működik a frissítés is, és igen gyors lett mmc-ről.
Volt egy kezdeményezés régebben erre egy fejlesztőtől - amit már lezárt, de az az S905x4-nél abbamaradt és nem is működött túl jól, annak az alapjaiból csináltam meg - és egy orosz srác volt aki még ezzel kísérletezik - az ő leírásmorzsáik nélkül nem jött volna létre.
Sajna CE fejlesztők ettől mereven elzárkóztak anno, - most is, én is kérdeztem őket még november környékén de nem kaptam semmi segítséget :( - mint sok másban sem.
A firmware-t nehéz volt módosítani de muszáj volt mert a Slimboxos sajnos nem valami jó. Sok a hiba benne, nem jó a képminőség és elég sok olyan dolgot pakoltak bele ami felesleges és lassít - és nagyon rámentek már az orosz iptv és mozi rész erőltetésébe ( érthetően)
Ezért egy teljesen alap (jó?) gyáriból kezdtem, ki lett szedve minden titkosítás, ellenőrzés , vbmeta ellenőrzések, és egyéb tömörítési eljárások amik az android 14-ben benne vannak
( ezek igen jó dolgok pl egy telefonnál mert baromi biztonságosak és kb minden módosítást ellehetetlenítenek - de egy tv boxnál szerintem felesleges, nem fog senki banki alkalmazásokat futtatgatni ezeken - és gyakorlatilag lehetetlen volt ezek miatt szerkesztgetni az fw-t)
Így most a rendszer baromi gyors lett, nyitott bootloader van rajta és gyakorlatilag minden csrélve ami nem kell benne.
Belenyúltam a kép megjelenítésbe - még mindig használnak ( ce-ben is régi (képjavító?) eszközöket ami a mai jó minőségű filneknél már eléggé felesleges.
Így a kép rendkívűl tiszta és éles lett ( sajna a slimboxosok inkább még rátoltak pár dolgot és szinte homályos a kép)
Az Android 14-ben már igen jó az AFR, a képmódosításokkal a kép is pazar, sikerült az AI SR-t kapcsolhatóvá tenni az inaktív menü helyett, akár ki is kapcsolható vagy max-ig feltolható - mediumon lesz (számomra) hihetetlen javuás a felskálázással.
Mindent felskáláz 4K-ra ( vagy amit a képernyőnk tud)
Bekapcsoltam a fejlett színkezelést, ez is oda állítható amit szeretnénk - YCbCr 4:2:2 12 bit ig kapcsolhatunk felfelé vagy amit kijelzőnk még támogat.
Az Android alatt rendkívül jól működik a beépített AI SR Inline, ez a prociba épített AI Super Resolution egység - hihetelen jól skáláz fel mindent 4k-ra úgy hogy a processzort nem terheli - külön egység végzi ezt, így a videólejátszás alig fogyaszt erőforrást.
Az S905X5M-ben nincs még külön NPU erre a célra ami az AI PQ-t is kezelné ( azt is bekapcsoltam a menüben de az NPU hiánya miatt max szoftveresen lehetne talán működésre bírni és így nem sok értelme lenne - hiányzik is pár algoritmus hozzá, plusz az a színekbe is erősen belepiszkálhat - így kikapcsoltam a menüpontot is.)
Az S905X-ben elvileg lesz külön NPU, hogy mire lesz jó nem tudni, az AI SR a fontosabb talán.
Azt most nem tudom hogy a CoreElec alatt ez az AI SR Inline működik-e felskálázásnál, nem volt időm megnézni, de tény hogy sokkal jobban skáláz 4K-ra mint a régebbi SOC-ok - (az S905X4-nek innentől szerintem nincs létjogosultsága a rossz adnroidja és a kb hasonló ára miatt)
Ez a felskálázás messze nem az amit egy erősítő vagy a régebbi rendszerek tudtak, pl az FHD vagy 720p-s sorozatok amiket nézek, vagy az iptv hihetelen jó minőségben nézhetőek így. ( pedig mindig utáltam ha bármi beavatkozik a képbe de most csak pillogok néha)
Teljesen átszerkeszetttem a gyári kezelhetetlen home lunchert és kiszedtem a google tvhome launchert, kapott egy ahhoz hasonló nagyon klasszat, plusz Magiskot, a gui hibáit is sikerült talán helyrehozni ( nem omlik össze pl ha kilépünk a chrome-ból stb)
Kiszedtem minden felesleges appot ami nem kell egy tv boxba, kapott viszont előtelepített és fullosan beállított Kodit, jó böngészőkett, a play mellé alternatív áruházakat és pár apróságot, plusz a rendszerben igen sok kis módosítást hogy gyors legyen, lehessen engedélyeket adni a rendszerben az appoknak stb stb.
Van több beviteli lehetőség ( több féle billenytűzet és működik a hangkeresés, - egyelőre a reklámmentes youtube helyett Smarttube, de lesz benne Premium Youtube és Youtube Music is ha sikerül az atv-re is megoldani - ezek normál módban ott vannak - , és tervezem a full reklámmentességet rendszerszinten - de ezek annyira nem fontosak - mert itt figyelni kell nehogy bezavarjanak az online filmezésbe és iptv-be, úgysem böngészés és játék a cél egy ilyen eszközön.
( ezek mellé készítettem egy igen érdekes kis kiegészítőt Kodi és CE-re ami ingyen tv-zést ad sok különböző linkről - ezek nem sajátok hanem találtak, - csak magyar adók - de szép Iptv simple egységbe foglalva EPG-vel, logókkal és egy egyedi logikával a váltásokhoz, napi frissüléssel, ez is be van építve, saját szerverről - ami csak a működést irányítja)
Szóval így már valóban érdemes androidot használni - számomra jelenleg jobbnak tűnik a kép mint CE alatt, nincsnek meg az idegesítő kis CE hibák, és baromi gyors és hűvös a box.
Nem kell sd kártya a CE-hez, nem törlődik mert a rendszer része ( 8gb tárhelyet kapott - távirányító ás kijelző működik, extra gombkiosztással CE alatt is) - mindenképpen akartam hogy a CoreElec benne legyen mert azért sokszor kellhet és én szeretem.
Nagyon jól optimalizát és klassz rendszer lett, elvileg nem lenne túl nehéz a mostani alapján más boxora is átportolgatni - de most kicsit pihi mert más dolgom is lesz.
A visszajelzések szerint a Netflix FHD-ben megy. ( nem tudom sajnos kipróbálni)
Amit nem tudok tesztelni jelenleg - azt hogy Android alatt hogyan kezeli pl az Atmost - elvileg kellene, de ha mégsem egy katintásra ott aCoreelec.
Még csiszolgatok a rendszeren, finomítgatok rajta de már kb véglegesnek mondható.
Sokat olvasok itt a Homatics-ról és hogy nem mindegyik Android jó rá. Talán ki kellene próbálni annak a rendszerét is szétkapni, a jó rendszer alapjaiból összehozni egyet úgy hogy az L1 megmaradjon, plusz beépíteni a CE-t is a rendszerbe, lehet hogy abból lenne egy igazán jó kis box úgy hogy mindent átnézni, ami felesleges kiszedni, ami jó azt beleépíteni fw szinten.
Azon android 11 vagy 14 van most? ( abszolút nem ismerem a legújabb rendszert rajta, a legutolsó kinhkank és homatics ami itt volt ha jól emlékszem droid 11 volt talán? - vagy 12 nem emlékszem)
Gondoltam megosztom veletek hogy lehet igen jó kis szközt készíteni egy iklyen boxoból. Innentől elengedem a régi X3-at - pedig az nagyon jó volt a stabil Coreelec- miett, de így már ez az új soc lett a favorit nálam. ( már csak usb 3 kellene - de 4-5 hónapi használt után kiderült hogy ha arra kell csak hogy pl egy 1tb-os ssd rá lehgyen lógatva akkor működik vele gond nélkül - csak felmásolni ne kelljen nagyon rá) -
mexel
veterán
Nem tud valaki aliról valóban jól működő hdmi splittert amibe bemegya jel a boxól és kiadja a tv felé a min 4k60hz vagy 8k-t és a másikon a fullos hangot az erősítő felé? Cec is jó lenne bele. Egyszerűen valahyog nem látok olyat amire egyértelműen írnák ezt és nem akrok felvásárolni minden nem működő motyót
Tudom off de talán másnak is érdekes lehet itt ez aki nem 4k-s erősítőt használ. -
péjé
őstag
sziasztok,
Nokia 8010-re sikerült feltennem a 21.3-as CE-t és frissítve lett az avdplus r7-re. Ahol a beállító menüsort látnom kellene ott viszont nincs semmi, ez csak akkor jön ki ha DV képes a megjelenítő? most épp egy sima hdr-es lg-n állítgatom. -
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Korábbi hozzászólásokat olvastam, szeretném a segítségeteket kérni.
LG 65G3, Denon X1800H, 5.1 házimozi rendszer, Synology NAS.
Streaming szolgáltatások és filmek lejátszásához Apple TV 4K + Infuse használok.
NAS-ról szertném a filmeket eredeti kép és hang formátumot megőrizve lejátszani, általában DV vagy HDR, magas bitrate anyagokat szoktam nézni.
Olvasva a hsz-kat, ami jó lehet az a Dune HD Homatics Box R 4K Plus vagy Dune Pro Vision 4K + CE+Kodi.
Ami még nem nagyon tiszta, hogy a Dune HD Media Center alkalmazása mennyire használható, és a Dune HD Homatics-hoz van-e hozzá távirányító?
Ebben az árkategóriában van még esetleg más ajánlott lejátszó? -
lali303
tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
-
lali303
tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Pattintós, óvatosan körben szétfeszíteni .
-
-=Jam=-
addikt
válasz
Digitalpimp
üzenetére
A talp alatt szoktak lenni a csavarok általában, ezen nincs?
-
péjé
őstag
sziasztok,
az ugoos sk4 jónak tűnik de nem találok róla igazából semmi CE infót. Kimarad a CE listából? -
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok! Segítsetek srácok, ezt a fajta boxot HK1 RBOX Link hogy lehet szétszedni? Mert csavar egy darab nincs benne.
Illetve a linken lévő box+IR kombóhoz hol találhatnák .conf fájlt? Ami a Githubon van azok nem ilyen kombók, meg nem is működnek nálam. Köszi szépen! -
gyűrű
addikt
válasz
gyűrű
üzenetére
Lokalizáció az R7-hez..
-
hunaqua
addikt
Ugyan nem ezekre lett tervezve, de én most egy S905X2 boxon használom amin nincs DV licensz . Az R5 verzióig tökéletesen működött rajta, lehetett használni ( DV nélkül) . Az R6 és R7-nél változott valami, nem ismeri fel a tévé a formátumot (a TCL felső sarokban kiírja, itt sok esetben semmit nem ír ) ,illetve sok estben szaggat ,akad a HDR tartalmak lejátszása. Lehet ez csak ennél a boxnál hiba, megnézem majd Vontar S905x4 dobozon is.
-
gyűrű
addikt
válasz
agent11
üzenetére
Egyszerűen annyi hogy nem erre fókuszált a fejlesztés.
A dv és hdr jó megjelenítése után a hangok voltak fókuszban,hogy ne késsenek most jött a felirat késői megjelenítesének javítása.
De már van aki a "kép feliratok" hdr színének javítása miatt aggódik. 🙂
Még a lossy flac is soron van, és jó lenne rendbe tenni az av1 Dolby Vision és a dv10 kodekkimenetét is hamár működik homatics alatt, hogy ne sdrt ill convertalt vs10 dvt írjon ki.
Amúgy volt aki írta hogy az avdvplus egy
"állat " , jó értelemben annyit programoz.
Csak az R6 és az R7 között legalább 20 test buildot küldött, volt hogy 2t egy nap. Főleg mikor az av1 volt soron, mert neki nincs olyan boxa, vakon kellett programoznia, úgy ahogy teszteltük páran úgy változtatott.
Volt olyan hogy az egyik itteni fórumtárs tesztvideója alatt jött rá egy alap kodi bug javítás szükségességére amit senki sem jelzett eddig..
Az R7 is egy hete kijott volna de volt még egy kisebb hiba, és addig nem adta ki míg nem láttuk hogy jó lesz..
Remélem pihen kicsit mert ilyen tempót nem lehet bírni... -
agent11
tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Minden tiszteletem a fejlesztőké (CE, KODI), de hogy erre ennyi évet kellett várni, hogy ez megoldódjon (Avdvplus release által) azt nem értem!

G) Fixed subtitles not showing after changing subtitles.
Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de engem halálra idegesített, ha váltottam a feliratok között akkor vagy fél percet vissza kellett tekernem, hogy megjelenjen! De végre megoldották, respekt érte!
-
gyűrű
addikt
Avdvplus R7 build
Némi tisztázás a gittel kapcsolatban a readme leírásban, akiket érdekel.. -
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984
üzenetére
vizuális segítség a rejtett fájlok megjelenítéséhez!
Amúgy megkönnyíthetjük a dolgunkat hosszú távon ha számítógépről rámegyünk a CoreElec eszközre és a Userdata mappából kimentjük a "Password" "Souces" "mediasources" "favourites" XML fájlokat mert Új Ce rendszer után visszamásolva nem kell végigszenvedni a pötyögésekkel
-
Csabi1984
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
Ugye USB-n vagy MicroSD-n van a CoreElec?Én nálam úgy néz ki a dolog, hogy a először a CE rendszer beállításoknál rámész a "Média" szegmensre majd baloldalon az "Általános fül" és a rejtett fájlok és mappák megjelenítése.
Majd ezután "fájlkezelőben" ahol a forrásokat hozzálehet adni tallózásnál "Saját mappa" és látni fogod a ".update" mappát és hozzáadod így mindig ott lesz a fájlkezelőbe! -
junkpod
nagyúr
Próbáltam felmásolni a frissítést, de abba ütköztem, hogy nincs elég hely. Ezért nem frissül automatikusan se...
/dev/sda1 size 511.7M available 260.1M /flash/dec/sda2 size 399.6M available 160.3M /storageÉs ide a /storage mappába kellene bemásolni a 260M frissítést... Ezek szerint az 1GB USB kicsi ehhez a rendszerhez és telepítsek egy újat egy nagyobb USB-re? (Jól értem, hogy az 1GB USB-ből a /flash a telepítéskor formázott rész a bootoláshoz, míg a /storage a rendszer által létrehozott tárterület a maradék helyen, ugye?
-
junkpod
nagyúr
21.2 Omega, 905X3 még mindig dadog, az addonok nem működnek. Folyamatosan jön az értesítés, hogy új verzió elérhető, de hiába inditom újra, nem frissül. Lehet ezt valahogy rábírni frissítésre vagy csak direkt letöltés és felmásolás módon működik a frissítés?
-
blakey
titán
válasz
rostiron
üzenetére
Az X96 M200-ashoz kétféle megoldás is működik, az egyik az AmRemote, letöltöd az X96 Air-hez vagy Maxhoz a remote.conf-ot és bemásolod a Configfiles mappába, újraindítod és működni fog. Ha az M200-ahoz illeszkedő fájl(oka)t szeretnéd, akkor a MesonIR lesz a megfelelő, abból az X96 S905XM mappa tartalmát kell leszedni. Azt nem árt tudni, hogy Githubról nem minden esetben lesz jó a letöltés, ezért célszerű a teljes csomagot letölteni és akkor gépről könnyedén a jó fájlok kerülnek másolásra. Innen érdemes letölteni, ráklikkelsz a zöld gombra, majd Download ZIP és kész:
Nem kell AmRemote és MesonIR egyszerre, megzavarja a rendszert. -
rostiron
őstag
válasz
nagyfejü
üzenetére
Kínomba letőltöttem [innen] egy x96 remote.conf fájlt azt betettem az sd kártya gyökerébe.
Utána megjelenik már egy új opció CE belül ( IR protokol típus ), és akkor már működik a gyári távja.
Tehát nem volt elég a keymap fájlt ,és az rc_maps.cfg fájlt a helyére tenni. Csak kellett egy remote.conf is. Bár gyűrű azt mondta nem kell.
-
Kiss67
senior tag
Üdv. Esetleg DUNE R4 vagy Zidoo V12 remote-hoz is van file?
Jobb lenne a V12, mert az egyik legjobb táv. -
rostiron
őstag
Nekem tudtok segíteni ? [link]
-
skiskett
csendes tag
Sziasztok,
Van egy X96 4GB/64GB S905X2 boxom (rev b, ha minden igaz).
Újra szeretném rakni a CE-t, most 19.5-ön van.
Fel rakhatom a 21.3-at egy ilyen dobozra (g12a_s905x2_4g_1gbit)?
Ha nem, akkor melyik verzió az ajánlott?
Mostanság nem követem olyan szorosan a történéseket, visszaolvasva sem találtam választ.
Előre is köszi a segítséget. -
-=Jam=-
addikt
válasz
rgeorge
üzenetére
Ja igen bocs, tényleg azt én is módosítottam anno, csak a filenevet nem írtam át ezért most arra kerestem rá, hogy honnan lehet letölteni

mondjuk nekem más az input kód, de működik így is

Nekem amúgy ezek vannak benne:
evdev:input:b0005v0957p0008*
KEYBOARD_KEY_c0041=enter
KEYBOARD_KEY_c0030=power
KEYBOARD_KEY_c0042=up
KEYBOARD_KEY_c0044=left
KEYBOARD_KEY_c0045=right
KEYBOARD_KEY_c0043=down
KEYBOARD_KEY_c009c=pageup
KEYBOARD_KEY_c009d=pagedown
KEYBOARD_KEY_c0224=back
KEYBOARD_KEY_c0223=homepage
KEYBOARD_KEY_c00e2=mute
KEYBOARD_KEY_c022a=f2
KEYBOARD_KEY_c008d=f5
KEYBOARD_KEY_c0221=f3
KEYBOARD_KEY_c0077=f6
KEYBOARD_KEY_c0078=f7
KEYBOARD_KEY_c0079=f11
KEYBOARD_KEY_c007a=f12
KEYBOARD_KEY_c0096=f4
KEYBOARD_KEY_c01bb=f1 -
rgeorge
addikt
válasz
-=Jam=-
üzenetére
Kösz, pont az a fájl nem jó, mert az az ur01-hez való, de adtál egy ötletet, és így megoldottam. A Te fájllodban az első sorban módosítani kell az eszközkódot:
evdev:input:b0005v0957*(ez az UR01)evdev:input:b0005v0508p1980*(ez az UR02)
És így már jó.
(Én itt találtam meg a jó eszközkódot). -
gyűrű
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ha valamiért nincs bt, vagy nem csatlakozik azzal akkor is megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED monitor topic
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó HP ProLiant Microserver Gen8 16 Gb RAM Xeon E3-1265L v2
- Nipogi MINI PC / Celeron N5105 / 240GB SSD / 12GB RAM
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 Acer Vertion // 6-9. gen // i3 / i5 // garancia / Bp., MPL, Fox
- Gamer PC i5-11400F RTX 4060 16 GB RAM 500GB SSD
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 15ACG6 165Hz Gamer notebook -R7 5800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB W11
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szóval macera és szívás. De ha egyszer megvan onnan ugyanúgy megy mint bármelyik - kivéve hogy sokkal szigorúbbak a szabályok a működésében, ami nem gond addig amíg nincs L1 és DV. Azt a kettőt nem tudom hogyan kell kezelni... Van valami amit találtam ezekről de nem mentem utána....
) 

: I am not Russian, if I was Russian I would be a better coder. 
Nem kell AmRemote és MesonIR egyszerre, megzavarja a rendszert.