Hirdetés
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Billentyűzet gondom van
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
npera
üzenetére
Fene tudja, én úgy vagyik vele, hogy látsszak elsősorban, aztán az utat leyolom emlékezetből vagy kitapogatom. Mai brutál reflektorokhoz képest eléggé elenyésző fényerejű Shimano cuccaim voltak, de 3 AAA akkuval is elmentek 8+ órát cserébe, és a mágneskapcsoló meg a vízzáró burkolat jól jött mindenféle brutális monszunban.
Mai választékból első ránézésre a Blackburn Countdown 1600 szimpatikus, de negyedannyiért is tuti van jó kompromisszum.
-
zetor2000
addikt
válasz
Jahno
üzenetére
Nem ma láttam ilyet, de tudom, mi ez, és mire való...

Igaz, azt nem VLCben kellett megnyitni, hanem DOSban...
(Esetleg Amigán)Nemrég küldött a Commodore egy levelet, hogy lassan az első eresztés kész, a nyákok, alkatrészek stb. bezsákolva, indul az összeszerelés, tesztelés, aztán ha minden jó, szétküldik az új '64et. Vagy ilyesmit.
Meg leírták, hogy ez nem licensz gép, nem kamu. Valakik visszavásárolták az összes nevet, jogot, akármit, összeterelték az eredeti alkotókat - ők most szagértők, bevették a Tramiel gyerekét, aztán most akkor ez megint echte Commodore. Csak kicsit újabb.Várom a póstást... meg a futárt.
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Ez a túra
A térképen a 2,862 km pontnál készült a kép (szinttérkép felett mozgasd az egeret, akkor írja a távolságot). Ott kezdődik egy rét.
Gyakorlatilag nincs emelkedő az egész úton, jól járható (5 kg fotófelszereléssel is
)
Este 5 előtt pár perccel már ilyen sötét volt tegnap. -
npera
addikt
Nova, Igu, van 18650 vagy 21700-as kormányra vagy sisakra fixálható értelmes bringás lámpa? Semmi extra nem kell. Erdőben világítson, aztán lekapcsolom. A mostani installáció nyomja a fejem búbját.
Most megpróbálom leredukálni a súlyt úgy, hogy az akksipakkot felszíjazom a hátizsákra, az alighanem segít a súllyal. De akkor meg a sisak és a hátizsák között lesz egy kábel, ami mókás komplexitás.
-
Sipi-
őstag
válasz
eattila
üzenetére
Korán sötétedik, nem jutottunk korábban oda. Egy darabig még világos és alkonyat volt, utána fejlámpával mentünk. Egyszerű, olcsó Decathlonos van mind a négyünknek.
Teljesen éjszakai túrára nem mennék, annál jobban tartok a vadállatoktól. Így is kb. folyamatosan beszélgettünk, hogy zajjal legyünk.
-
npera
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Néztem pár rivjút. Szerintem ezzel nagyon durván alávágtak a Pace Pro modellnek. Az picit nagyobb, az is AMOLED. Ugyanaz a proci, de azon nincs 3. gomb. Az üveg ugyanaz. Picit jobb anyagminőség a PRO-n, meg az talán tud ECG-t, de kábé ennyi a különbség.
Aki MiP kijelzőt akar, az megy Apex irányba. Meg Vertix.
-
npera
addikt
Igu, kijött a Coros Pace 4. AMOLED...
Akkor vélhetően Apex 4 lesz. Még nézek pár rivjút, mert szeretem elhelyezni magamat a landscape-en vásárlás előtt. De MiP a lényeg, szóval szerintem lefutott a meccs.
-
Sipi-
őstag
Tegnap sikerült megint sötétben túrázni

-
Jahno
veterán
válasz
Bujdy81
üzenetére
Kiwi és társai, de attól függ milyen indulás. Közvetlen Pestről nincs, szóval végén mondom :-D
Én indulási reptérre megnéztem végül az a verzió lett, hogy OTPbe bementem lábon és kisakkoztak egy kifejezetten kellemeset, de annyit már tudtam, hogy melyik reptér és melyik szolgáltató. Az, hogy odavissza lesem a járatokat, reptereket, fotós helyeket kavarodást még így is megküzdöttem egy kicsit, hogy mi az optimális, mi a nem drága és mi a kényelmes, mert hiába lenne fapadossal Anglia, ott a szállás + olcsó jegy az pont annyi, mint egy üzleti csatlakozós járat és akkor nem törlik előtte nap a fapadost, hogy pislogjak, most merre tovább.
Megnéztem Orlando/Miamiba mi száll le EU felől, felírtam a kb. 800 km-en belül lévő indulási reptereket, megnéztem a távot/repülős/autós utat és parkolási lehetőségeket, így szűkült Münchenre ott meg csak a vásárlás/valuta konverzió miatt vakaróztam.
Neked marad München, valamelyik nemtom Párizs (Orly/CDG nem külső reptér), Amsterdam és London. Az ilyen Doha, Isztambul, egyebeket nem emlegetném, van sok, értelme nincs. Néha játszik Bécs, vagy jönnek-mennek az időszakos járatok, 1-1 Lot beesik, de mire bekedvenceled és megjegyzed arra sem építenék, mert pont megszűnik mikor kellene.
Ezekről optimalizálj, Párizsba akár vonattal is el lehet jutni, csak Hegyesig zűrös az út
-
Bujdy81
aktív tag
Hogyan és hol, milyen platformon vennétek repjegyet a jövő évi nyaralásra, Budapest->LA->New York->BP relációban?
Egyelőre google flight a barátom, hogy tudjak árat saccolni, de a konkrét vásárlást ki, hogyan intézné, hogy a lehető legolcsőbb legyen? -
2-More
tag
válasz
Jahno
üzenetére
attól bonyolultabb. 270 fokban fordul a feje körben, emiatt a több ér is van a nyakában ami az agyi vérellátást biztosítja, mert bizonyos szög felett elzárná a vér útját a nyaki izomzata. Ennek meg az az oka, hogy a szeme nem szemgolyó, hanem cső, fixen van a szemüregében, nem tud mozdulni, így ha néz valahova, a fejét kell fordítsa. Amúgy a fejéhez képest abnormálisan nagy szeme van az éjjeli üzemmód miatt, akkora, hogy a fülhasédokon ha benézed, látod a szemét oldalról.
A füle a másik, hogy a két fül eltérő magasságban van a fején, eltérő irányban áll és eltérő frekvenciákat észlel, így olyan térhallása van, amivel agya amolyan radarképféleséget tud összerakni.Megfejeled ezt azzal, hogy a tollazata olyan fedőtollakból áll, amikről zaj nélkük válik le a levegő egy bizonyos sebességen, ergo nem hallja a zsálmány, ha jön. -
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Az elég kemény... nálunk egy ideje mondják a gyerekek, hogy valaki (suliban pl) használta "a k betűs csúnya szót", na mondom csodás, aztán kiderült, hogy az a kuss-ra gondoltak. Ez már nekik csúnya szó, nem nem beszélünk így egymással. Pont. Azt, hogy segg sem használják, csak viccesen "sögöcsúnyaszó". De ez sem egymásra, csak hogy seggreestem vagy ilyesmi kontextusban.
Tudom, másik véglet, de ilyen is van
-
-
Jahno
veterán
Pfejj, mikor láttatok ilyet utoljára?
Az úgy kezdődött, hogy valamikor bezzegrégen tákoltunk egy "zenét" ami félbe is maradt. Annó mondtam havernak, hogy nálam hirtelen megsemmisült de ránéznék, hogy mi volt, mert nem teljesen emlékszem. Tegnap este rám is írt: "ja, hát égen-földön kerestem hoover néven, de persze nem az vót az xm neve, ezért nem találtam, de most meglett ott van, az XM-en belül neveztük el Hoover Song-nak!"Most megnéztem, valóban elég
szarkezdetleges :-D Az idő megszépítette ezt is. -
2-More
tag
válasz
Grillo
üzenetére
Nekem, ahogy olvasható, elég mocskos pofám van. A nagyobbik gyereknél példásan visszafogtam magam, az első "picsát" az anyjától hallotta, esküszöm. Legelső nap a bölcsiben,mentünk érte, ültek a homokozóban egy kislánnyal, és egymásnak mondogatták, hogy ki miért kurva.
-
-szabi-
addikt
Kettő hónap után ma végre bringára ültem. Kicsivel több mint egy óra.
Végig lámpával végén 40%-on állt az aksi.
Rég tekertem lámpafényben de úgy tűnik kicsit gyorsan merül.
Visszaértem az albérletbe épp vetem le a göncöket mikor rákezdett az eső.
Nem tudom a hideg miatt e de valami másképp van így 8c körül mint nyáron mert sokkal csendesebb a bringám.#165359 eattila
Jobbulást.
-
npera
addikt
Smart Forfour Brabus. Amikor az EPAS-t "deaktiválta", akkor már irányítható lett a kocsi.
-
eattila
őstag
En ma csak probaltam nem betegebb lenni. A bringazast az eso akasztotta meg. Meg hogy nem vagyok 100%-os. Majd holnap.
Szoval ma kolbaszt sutottem csak, meg kortet. -
npera
addikt
-
Jahno
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
És mondtam haversrácnak, hogy menjünk vissza sötétben, van némi holdfény, de csak a fejét ingatta. Hát, ezek alapján lehet megpróbálom, de elég vacak a rálátás, így oldalról még be lehet célozni a levelek közt, most idehaza gondolkodom mert elég türelmes alany, végén még becipelek egy létrát is vagy megvakuzom a fenébe
-
-igu-
veterán
válasz
Jahno
üzenetére
ma voltunk kiallitason, az egyik kedvenc foto pont egy bagoly
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Tegnap 12 kerben kóboroltunk. Haversrácnak giccses fény forgaskerekű fotó kellene, én délután a környéken csavarogtam, megtaláltam végre a madaram, aminek örülök, csak fotózásilag nincs sok értéke:

Előtte nap haver felvetette A Tervet, hogy kellene Neki ilyesmi kép:
u.i.: már nem tudom meglesni melyik linket töröljem, de itt van fényben ezekből a koncepciókból kellene legózni: [link]
Csak úgy, ha esetleg havas a táj és éppen jár a karácsonyi fényekkel díszített fogaskerekű, "csak" meg kellene keresni, hogy melyik megálló. Ójajj, a megállót tudom, két éve visszajárok viszont a pontos helyet nem nagyon sikerült kiokoskodni, de majd most ketten olyan okosak leszünk, mint szürke szamár a ködben

Felkerekedtünk, kerületben meg éppen lomtalanítás van szóval ment a dudálás meg atekurvaanyád, rákegyekiabelednemállok félre. Meguntam az üvöltözést, mondom az előttem lévő kettőnek, hogy ha mi ketten gyorsan még vissza tolatunk, utána Ti ketten is kicsit fel a járdára, akkor a szemből nagyvas pont befér orral a kapubejáróba a kupac mellé és el tudunk húzni, utána mindenki megbaszódhat, csak haladjunk. Felfogták 3 másodperc alatt, gyorsan meg is csináltuk (nagy vasas nem fogta fel, annak a másik sofőr kiabálta, hogy
légy szíveskurva anyádba ideájjámárhe) mert ezek a hülyék ott forgolódtak a szűk- és zsákutcákban, meg csak kicsit jöttek be nagy furgonnal szabálytalanul az egyirányúkba és álltak meg 5 percenként az út közepén lomot túrni.Bár meg is értem a népeket, itt vaze még ilyen jó állapotú cumót is kiszórtak, rács és minden benne de én vagyok a legnagyobb ellenálló, mert nem hoztam haza:

Fotómasinát nem láttam a sötétben, az hazajött volna

Hely kb. meg lett, akkor lessünk menetrendet mikor jön a villamosfogaskerekű. Aháááá, ma nem jár, felújítás miatt pótló busz van. Ettől függetlenül a megállóban pingvinezéssel és tájolással elszórakoztunk legalább 2 órát, de kb-ra meg lett. Lehet ez a kép sem fog ennyit érni, de most már mindegy.
Közben köd lett, lomisoktól szintén nem 10 perc lett átverekedni magunkat a domb másik oldalára, mire jó helyre értünk volna arra el is oszlott minden, aztán jöttünk hazafelé.
Karácsonyi giccseket meló után lehet megoldjuk, azok sétatávosak, meglátjuk mi a mentrend, de Parlement, ÖtkerSnooker, Margit híd, Mokka presszó, Margit híd, Mokka presszó, Alagút, haza útvonal az egész értelmesen tartható terv lenne

-
npera
addikt
Ez jó. Csávó körbemegy pár "mókás" kereszteződésen Göteborgban egy szép csütörtök este a csúcsidő közelében. Óóóóó.....
-
Grillo
őstag
válasz
eattila
üzenetére
Asszony gondolta úgy anno az elsőnél, hogy akkor csoki majd csak sokára, mert olvasta, stb. Bekerült bölcsibe, még beszélni sem tudott, aztán pár hónappal később kiderült, hogy az egyik anyuka a kindercsoki forgalmazójánál valami fejes, és néha adott be a csoportba 1-2 csomag csokit. És néha kaptak a gyerekek. Jelezve ugye nem volt a tiltás, baja nem lett tőle, asszony meg megtanulta, hogy amint kikerül a gyerkőc az otthon puha rácsai közül, már nincs mindenre ráhatás.
-
eattila
őstag
válasz
-igu-
üzenetére
Először is ez amúgy baromi gáz. De azért megesik. Itt is volt oviban pár éve egy ételmérgezéses dolog. Több gyerkőc is elég beteg lett. Szalmonella volt ha jól emlékszem. Enyém épp nem esett bele valahogy. De f_sóshányós évekig tette tönkre a decembert.... Mondjuk az más tészta. De 3 nap instant rosszullét. Szülőknek is. Közeli családnak is.
-
-igu-
veterán
ijjj
-
blueboi69
őstag
válasz
eattila
üzenetére
Kimaradhat, igen. Gimis koromban a baráti körben a többiek játszottak játékokkal, online is, volt is nekik ez közös téma, de én nem tudtam hozzászólni, mert a gépemen el sem indult a játék. Ez van, túléltem.
Most is van aki tabletezik vagy tabletezett már oviban is, beszélnek is róla, a nagyobbik meg eltanulja. Még elsőben mondja a tanár, hogy hát jót tenne ha kicsit visszavennénk a NinjaGo-t, mert túltolja a gyerek ezt a témát. Mondta neki az asszony, hogy egy percet nem nézett/játszott azzal. Amit tud, azt a többiektől hallotta, úgyhogy rossz helyen kopogtat ezzel.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Ezzel az erővel a finommotoros képességeket nem fejleszi a furulyázás vagy a zongorázás sem, mert az is korlátozott térben, sőt, az írás sem. Pedig lehet egy kontrolleres irányítás időzítve, két hüvelykujjal, és oldalanként négy-hat-nyolc gombbal PICIT jobban fejleszt, mint íróbütyökre támasztva a ceruzát ííííígy kanyarodik a cicabetű háta.
Lehet határozott vélemény bármiről, csak ebben a témában pont annyira megalapozott, mint az ellentettje, ugyanis arra is van ugyanennyi tudományos alap, mik az ELŐNYÖK, és most direkt nem azt mondom, hogy MINDENKI véleményét tisztelni kéne, lévén rengeteg antivaxxer barom is van, azok véleménye mégsem releváns. -
-
blueboi69
őstag
válasz
eattila
üzenetére
"Viszont a gyereknevelési tanács olyan, mint a segglyuk
Mindenkinek van, de kevesen kíváncsiak a másikéra.
Azért nem is mondom ilyenekre nagyon semmit
"Nem arról van szó, hogy beleszólunk vagy tanácsot adunk, csak véleményt cserélünk sztem.
Nekem az a határozott véleményem, hogy a képernyőidő az nem tesz jót egy fejlődésben lévő gyereknek. Felnőtteknek sem, de gyereknek meg pláne. Finommotorikus mozgás is elég korlátozott sztem egy kontrollernél, van ezer más dolog fizikai tevékenység amivel lehet fejleszteni finommotorikát, nem kell emiatt egy 2D-s képernyőhöz kötni a gyereket. -
Jahno
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
Azt lehet nehéz lesz előszednem, de meg lesz. Mikor levegővel van tele a kerék az nem a legjobb víz alatt és nem adja ki, azért előtte telenyomják vízzel a belsőt. (ja, árkot is direkt oda ásták és fut benne egy rámpa)
Bírom a gyerekben, hogy nem csak a rószaszín felhőket adja elő, hanem az összes bukást és benézést is, így meg már sokkal hitelesebb. 1-2 helyen erdőben és parton lehet látni, hogy amikor lejön az kb. a 16. próba lehet, itt is pro szinten jelenetenként kell megcsinálni és összerakni, de így van ez jól. Legalább látjuk amit épít, vagy belerak a műsorba. Kezdő videója óta emlegetem, aztán igazából műfajt teremtett.
Hopp, itt: [link]
-
eattila
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Oké, de mivel van gyerekem tudom, hogy ami most just dance only, az később még ez is, még az is. Naaaaaanananana apaléciléci mariskának is vaaaaaan!
Szóval néha előre is kell nézni
De hogy mondtam, minden ami konzol nálam hátrányból indul, mert utálom. Meg nem is tudok játszani kontrollerrel. Ez van.
-
2-More
tag
válasz
eattila
üzenetére
Ja, az alap, hogy gyereknek gyerekfiók, parental control, screen lock, minden. Kivéve Messenger, azzal itt a jókis EU szabályozás miatt nincs Messenger for Kids, cserébe ami van alternatíva az vagy egy hulladék, vagy ugyanúgy nuku kontrollod van, mintha csinálnál egy kasta Messenger fiókot.
Bántja-nembántja, nálunk is gyilkolják egymást ha rajtuk van a hoppáré, meg buzerálják egymást, néha az egyik, néha a másik, ne nézz rám, menj odébb, stb. De ilyenek a gyerekek. A kikapás az olyan, hogy én sokáig próbáltam visszafogni magam, aztán volt hogy leordítottam úgy mindkettőt hogy a macska nem jött haza egy napig
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Eredeti felvetés a Just dance volt. Igaz én a Ghost Squadot sem tartom olyan súlyosnak, csak az átlag éves úgyis max. a Kinect adventuresig lát, vagy örül ha a kontrollert tudja használni és kommandósban a gránátot dobni. Haver azért szórakozik PS2-vel, hogy a gyerek motorikus mozgását fejlessze.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Tőlem is kérdezték, hogy miért olvastam el ezt meg ezt és írjak a könyvről. Hát, ezt a kettőt nem olvastam el, másikat csak azért félig mert kötelező volt aztán később alkupozíciót kötöttem a tanerővel, hogy a nem tudom melyik aktuális állatsága helyett inkább keresek másik hármat, azzal legalább darabra meg leszünk és hagyjon engem békén a Kőszívű emberrel meg baromságokkal.
"és van e otthon egyáltalán könyvünk."
Szintúgy, én meg behoztam és leraktam az asztalra az első 10et amit találtam, volt benne minden is, Nemere, átlagos gyerek könyvek, Gerald Durrell, erre mondtam, hogy ilyen kis olvasmányos izé, alapozni megfelel de nem elég tudományos, már lassan magasabbak lesznek az igényeim:

Aztán elmúlt, max. infós doksikat olvasok és egyéb leírásokat. Néhány dolgot begyűjtöttem, ott a Kindle is, múltkor valaki vitt le lomot a kuka mellé annak a kezéből kivettem pár könyvet, ott támaszkodva elolvastam kb. 100 oldalt és azóta sem folytattam.
-
-
2-More
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Otthon én voltam az antikrisztus, mikor engedtem a gyereket előbb youtube-ozni, majd játszani. A kicsinél arra mentem egyik nap haza, pedig az még ovis, hogy kezében az asszony régi telefonja, mert "nem bírt vele". Az a telefon, amin rajta (még mindig, 1 éve cserélt telefont): A banki app, az MVM Next, az összes kód. Okos....
Nálam, gyerekileg, én félig egy könyvesboltban nőttem fel, ahol a nagymuter volt a boltvezető, azaz előbb olvastam Kinget, Rejtőt, vagy akár a Bolygó neve: Halált, vagy a Rambot, mint a Lassiet, otthon több négyzetméteres könyvespolc volt a nappaliban, és volt sajátom is már tizenévesen százas nagyságrendben könyvvel. Ennek ellenére egyetlen egy kötelezőt nem olvastam mert az első fejezetnél azt éreztem, ez szar. Úgy, hogy a fatert a gimnáziumba behívták, hogy mekkora seggtufa vagyok, és van e otthon egyáltalán könyvünk.
-
eattila
őstag
válasz
2-More
üzenetére
De ez kinek mi. Szerintem se kell 3-5 éves gyereknek konzol. De. Felhasználás függő is. Én lányom használt telefont/tabletet ennyi idősen. Mesét nézett. Leszabályozva nyilván. De másnál meg ez az nogo.
Viszont a gyereknevelési tanács olyan, mint a segglyuk
Mindenkinek van, de kevesen kíváncsiak a másikéra.
Azért nem is mondom ilyenekre nagyon semmit 
Pl öcséméknél a bátty bántja sokszor a húgát. Sírásig. De nem kap ki, mert nem hisznek az erőszakban. Erre is csak annyit mondtam, hogy a gyerek meg nyilván hisz benne

-
WiZARD
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Egyetértek, nehéz kérdés, és nincs egyértelmű válasz.
Nekem tetszik hogy gyerek néz minden szart angolul és tanul belőle csomót, az angol kiejtésére irigykedek, meg tud csomó mindent angolul. Erre jönnek az okoskodók hogy minek az, és először magyarul tanuljon meg és ráér angolul tanulni és úgyse lesz hátrány az életben ha lesz kis akcentusa.
Na ne már. Ne akarja már megmagyarázni senki, hogy ha van 2 tök egyforma ember és egyedül az akcentus a különbség akkor nem lesz hátrányban az aki akcentussal beszél. Persze akcentussal is el lehet érni sok mindent, de attól még hátrány lesz örökké, legalábbis semmiképpen se előny.Kellenek határok, és közben kiderült hogy húgom gyereke is nézhet már tévét, mert a másodikkal nem bírt, és az apja megengedte, így már nincs totál tiltás. Nem is tudom mi lesz így a gyerekből

Utáltam olvasni, kötelezőn kívül soha semmit nem olvastam el. Sőt 11 évesen se fociztam, hanem turbopascalba pötyögtem. Sose fog kiderülni mi lett volna, ha...
-
2-More
tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem, hanem azt, hol húzod meg a határt. Nem volt még olyan generáció, aki ne azt gondolta volna, hogy ő volt a csúcsa az egyedfejlődésnek és innen downhill van. Üres tekintettel bámul maga elé, üres tekintettel olvas, üres tekintettel hallgat zenét, üres tekintettel táncol a szarzenére, mert a józene az Szécsi Pál, de nemis mert Mozart.
Nálam meg pl most épp rápörgött egyik napról a másikra a mindenféle Store-os pasziánszra, mahjongra.
De korábban a GTAs rombolás után láttam, a Minecraftos építgetésben hogy tudott elmélyedni, és a Warzone miatt pl naponta látom, hogy fejlődik a kéz-szem koordinációja, a térérzékelése, a reakciói, a problémamegoldóképessége, a navigációja, az angolja, hogy nyílik ki az agya, hogy ez mi, az mi, hogy kooperál a többi kiscsávóval, milyen a többi kiscsávó, hogy rohannak vissza egymást visszagyógyítani vagy szedik fel egymást járgánnyal, dobnak egymásnak lőszert, vagy épp hogy nem rohan oda ha őt is lelőnek, stb stb. Mivel még egy point-and-click kalandjátékhoz se az angolja nem elég jó, le sem kötné, ahogy egy RPG sem, de idővel az is el fog jönni. Az, hogy ez a fantáziájára mennyira fog hatni, mennyire fog tudni megtanulni unatkozni, az egy teljesen más tészta, jegyzem meg, nincs is két egyforma gyerek ám, van amelyiket lerakod a sarokba és ott ül magában, vagy amelyik meg a fejeden fog ugrálni bármit csinálsz. -
2-More
tag
Óóó nálam is van PC-cumi. Nagyobbik gyerekemnek összesuszteroltam egy gépet nemrég, cégnél szedtünk szét vasat, kicsontoztuk, ramot, minden szart elhasználtunk máshova, maradt egy régi demo gép tavaly, ITX Fractal ház, benne egy 6-7gen comp proci, összeszedtem szétszórt darabjait, megvettem fruttiért, kotortam bele szétdurrant alaplapból egy parlagon heverő 7700K-t, kapott egy 1070et, befogtam a csótánynak Minecraft meg Subnauticára. Eleve már a legelején baszta az OCDmet hogy Sky-Kaby lap de DDR3as, 16giga max, tudom, h van desktop 16 gigás DDR3 nem-registeres modul, 2 gyártónak, gyémántáron, vettem idén nagylevegő, kapott egy i170 ugyanúgy asus lapot, ami már ddr4, hardverapróról, procit meg elépítettem belőle magamnak. Ezeknek a szaroknak az alján van az m.2 socket, úgy megy bele az SSD, h lap ki, süsü bele, hűtőlap rá, borda rá, másik hűtőlappal a gépházra hő átvisz, Kingston nem is para, 40 fokon elvan. Eleve az ITXet kurva szar szerelni, de nagyon fancy, megkötöttem magam h marad. Nade, jött a Warzone-őrület a suliban, haveroktól, ammeg 80-90 giga/kieg, aki fért ki a 240es ssdre, na mondom, veszek nagylevegő, úgyis bevált az Apacer, CS. Gép megint szét, igenám, de ez hűtőlapos, nem szedtem szét csak 3x, mire meglett a sorrend, hogy SSD-paszta-borda-hővezetőlap-gépház, 40 fok, öröm. Ment is egész sokáig, elvileg ez a kula a Ricochet anticheat miatt megköveteli a TPM 2.0--t, de ennek ezen a mobon csak header van. Egyszer be is hisztizett miatta, de mint kiderült, hiába TPM-et panaszol, a shader könyvtár törlésével volt problem, nincs problem. Egészen most vasárnapig, miután reggel játszott a csótány 1 órát, délután meg el se indult a stuff többé. Már, a Warzone, gép rajtol, ikonra katt, game indul, xbox logon megvan, gyors splashscreen, game kilép, újra sign in, egy végtelen loopban. Na, mondom, ez fasza, szopás vanik, gyerek rottyon, összes haver a lobbyban, ő meg parlagon. OK, player folder töröl, shader töröl, minden töröl, nem mén. Na akkor game uninstall, reinstall. Nem mén. Ekkor volt vasárnap este fél 6, és 2 óta szoptam vele. Sírás-rívás, máscsinálás, jöttek-mentek, még rászántam fürdetésig egy laza 2 órát, felvittem a műhelybe, OS reinstall ezúttal félig csámpás W11, game reinstall (eddig tartunk 2x140 gigánál, az gigabites nettel se 1 perc), mindegy, az istennek nem megy. Este még a végén csináltam magamnak egy Warzone profilt, katt rá, sign in, pici hibaüzenet a TPM miatt, de, jé, megy. Gyereknek átlogol a saját profilba, ugyanakkor, ugyanazon a gépen, és nemmegy. Már az ideg szétbaszott, meg volt éjjel fél kettő. Másnap, gyárba be, van ott egy MÁSIK ugyanilyen szemétből összebágerolt vasam, a főnököm tartotta a lábát amikor el volt törve a gépházon, egy újra feltöltött, egyszer már lekukázott CoolerMaster vízhűtés van benne, mATX ház, szóval, az igazi junkyard projekt, minőségi, de régi alkatrészek a 4 égtájról. Mindegy, előveszem, gyere accounja belogol, GO, bazd+ NEMMEGY. Eddig tartunk 2 reinstall, 2 OS reinstall és 2 gépnél. Ekkor Activision support, szokásos pingvinezés, dxdiag, leírtam faszom, NEM ez a baj. Mindegy, eljött a kedd, mikor is ezt a gépet IS szétszedtem mégegyszer, mert azért a Ricochet CSAK hisztizett a TPM miatt úgy, hogy ez a vas viszont már rendes, TPM 2.0 8gen intel, az én profilom alatt megy, a gyereké alatt nem, a support érdemben nem tud mit mondani, mindegy, felhúztam megint egy új OSt, rendes, kóser, bágerolatlan W11 installer, megint, gyerekprofil fel, game le, 140 giga harmadszor, katt rá, go, ÉS MEGY. Na mondom, megérkeztünk, gyanús volt h nem adja át a game belépés utáni Xbox gaming hitelesítés vissza az Activisionnak a belépési adatokat, mert az MS most vette ki az ilyesmi gaminget a Store alól és rakta át az XBox app alá pár napja, de akkor eszerint ez volt a baj, nem a game, nem az OS, nem a gép. Ezen felbuzdulva, kedden sprint haza, gyerek gépe bekapcsol, W11 boot, háló van, net van, katt rá, bazd+ UGYANÚGY nem megy. Ét az én profilom alá, az enyém megy
Itt voltam úgy, hogy Fractal ide, oda, de a tetőablakon át a komplett gépet kibaszom az utcára, és átmegyek rajta a kocsival, de lehet a gyereket is utánadobom.
Végül, a megoldás szerdán jött el, mikoris hazavittem a gyárból ezt a báger gépet, most egyelőre ezen tolja, megnyugodás van, de mivel nem bírok magammal, miket nézek 2 napja? Igen, ITX lapokat hogy csak összerakjam azt a bedőlt lövészgödröt, immáron negyedjére
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Oda akarsz kilyukadni, hogy nem csak végletek vannak. Ugye?
Nálam is néznek tv-t, néha tablet néha telefonon játék, csak mértékkel. És ezen van a hangsúly, hogy nem naponta játszanak rajta órákat.
Igen, van legójuk is, duplo is, együtt is szoktunk játszani és ha nincs kütyü a kezükben akkor nem csak üres tekintettel bámulnak maguk elé, hanem képesek játszani. Jenga is van, abból is építettek már mindent is. Ha már fakocka. -
zetor2000
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Ebben bízom én is.
Ilyet nem szoktak az emberek naponta / hetente vásárolni, én sem tervezem sokáig lecserélni. A 10 év gyártói garit remélem, nem kell intézni pár év múlva sem.
Egyelőre egy RTX 4070 meg egy Ryzen 5700X lesz az, amit ki kellene szolgálnia, nem baj, ha van még benne kis kraft, ki tudja, pár év múlva milyen teljesítmény kell majd az akkori VGAnak?
Új hozzászólás Aktív témák
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Microsoft Surface Hub 2s - Interaktiv 4K monitor/ All in one PC - I5 8. generációs - Piaci ár alatt
- Benq - LU951- 5000 Ansi Lézer projektor - Piaci ár alatt
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Elden Ring PS5 játék
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Esetleg Amigán)