- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Sipi- #159491 üzenetére
OK...es akkor ujra: bicajosnal ez hogy nez ki?
pl benezve a kanyarodast nekimegy a parkolo autodnak, letorik rola az indexes futheto, elektromosan allithato es elektromosan behajtato tukor, meg behorpad az ajto lemeze is
felallva megnezi, ha egyatalan...hogy au, ez lekonyult, az behorpadt, es tipli el
van olyan verda, ahol egy ilyen mutatvany helyreallitsa siman 500+ k-ba fajodik
hogyan talalod meg ot a karrendezes miatt, amikor azonositasra alkalmas semmilye sincs eleve?
max majd 1-2 hetig nem bicajozik az eses miatti fajasaibol fakadoan, meg masik szinu szerkot vesz fel, ha a kornyeken teker
ki emlexik ra addigra, ha latta is?
azert legyen Casco-d meg onreszt akkoris fizesd ki abban is, mert a lokal Jan Ulrich benezte a lenduletet es nem birt befordulni?
ez a normalis szerinted? -
Jahno
veterán
válasz
Sipi- #159491 üzenetére
Ez érdekes, de eléggé kerület vagy nem tudom mitől függ. Van mikor mindent megmozgatnak, aztán máskor csak lezárják, mert jajj pont nem látta a kamera, kész.
Máskor meg 1-1 bicajra úgy rámennek, hogy csak lesünk
Vagy mikor egy 900 forintos utalásnak is utánajárnak visszafelé.
-
Sipi-
őstag
válasz
-igu- #159477 üzenetére
Dyson-t megnéztem boltban, 10 másodperc múlva raktam vissza, agyonhájpolt xar szerintem
Mi Rowenta X-Force Flex 15.60 Animal 230 AW RH99F1WO -t vettünk (akkor még 136e volt).
Pár szempont volt:
- ne kelljen a tartót felfúrni
- szívjon jól
- tartón is töltsön, ne kelljen kábelt dugdosniNehezebb porszívózni vele, mint a korábbi Electrolux-al, de jobban szív, és a forgófején nem áll meg a hajszál. Kicsit hangos, de megszokható.
-
Sipi-
őstag
válasz
hobizoli #159471 üzenetére
Csak nem hajlandóak megnézni, ha issue van. Ismerősnek sokéve nekiment valaki az utcán parkoló Mondeo-jának, a hátsó futómű elment. Megvolt az időpont 10-20 perces pontossággal, megvolt az irány, hogy honnan-merre ment, megvolt a kocsi kb. színe, de nem voltak hajlandóak a közeli kamerák képét bekérni.
Végül saját maga intézte a barátom, bement a közeli házakba, ahonnan összeszedte az infókat, hogy az egyik mindig ott lévő hasonló színű kocsi eltűnt másnap. Meg is lett a tulaj, aki némi ráhatásra bement a rendőrségre és kitöltötte a kék-sárgát. -
Jahno
veterán
Yorge! Itt npera csókoltat mindenkit, itt állunk a Margit körút oldalában befröcssözve.
-
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #159477 üzenetére
Nem akkus, nem kicsi, nem halk, de nekem egy Nilfisk Multi 20 van.
(Nem, nem száraz-nedves, csak száraz, sztem opcionális a "nedves" képesség. Azért van, mert pár opciót nem kapott meg hozzá tesóm...)
4 db fém csövet kaptam hozzá, és egy ~3 méteres gégecsövet. Ezen képes átszívni az összetekert zoknipárt. Szerintem kisállatok (cicák) mellé is alkalmas lehet. Ha nem lennék annyi idős, amennyi, azt mondanám, szív, mint egy 18 éves... de annyi vagyok, amennyi, így csak azt mondom, hogy "kellően nagy szívóteljesítménnyel rendelkezik".
Kollega volt kapcsolatban előző életeinek valamelyikében a Nilfiskkel, szerinte "ipari" cuccokat csinálnak. Az enyém besorolása szerint kicsi szállodáknak való.
~5-6 éve van meg, a porszűrője olyan, hogy lezuhanyoztam, azt ment vissza, a porzsák meg vmi random... Nincs heti használatban, de ennyi idő alatt nem használt el 10 porzsákot, max 6ot. -
-
-
-igu-
veterán
válasz
-NoVa- #159478 üzenetére
ugy igazabol meg ki se probaltuk
idezem magam a porszivos topikbol:
"Remelem, hogy a falikonzol tervezojenek a lelke a gyehenna tuzen fog egni orokkon-orokke, kezenfogva a toltofej tervezojevel.
Holnap majd biztosan tudok ingerultseg nelkul is irni a frusztraciomrol, egyelore ott tartok, hogy a falikonzolt alig lehet szetpattintani, es ha mar fent van a falon, akkor szinte lehetetlen (ezt majd holnap probalom inkabb, ma csak szettornem), marpedig sertetlenul kellene visszavinni.
Valoszinuleg a nagyfonok kisfia tervezte, es amikor belefutott egy problemaba, ugy oldotta meg, hogy generalt helyette 2 masikat. 2-3 iteracio utan inkabb szoltak neki, hogy jo lesz igy, csak mehessen mar a cucc gyartasba.
Egyebkent a kiegeszito fejek tarolasara alkalmatlan a konzol, osszesen 1 db extra fejnek van hely benne, a tobbit pakolhatom dobozba/polcra, vagy egyeb.
A Temu es az Etsy tele van utangyartott kiegeszito tartokkal...
A toltofej - bar lapos kialakitasu - teljesen elall a faltol, plusz a kabel is merolegesen all ki belole. Valoszinuleg a nagyfonok kisfia tervezhette ezt is.
Igazabol a porszivo is elall a faltol, van a cso mogott legalabb 15 centi hely: ez valoszinuleg a Temu-s tartoknak van fenntartva.
Szoval van egy qrvajo porszivonk, a XXI. szazad technikajanak a csucsa, es megkeseriti az eletemet mar most.
/marmint allitolag qrvajo, de ilyen arcedula mellett a fenti problemak nem fernek bele (igazabol feleennyiert se fernenek bele), igy akkor ezt mar sose fogom megtudnia konzolon ket hely van, de csak egy hasznalhato - a masodik fejnek nem marad eleg hely
699EUR"
-
-igu-
veterán
holgyek/urak,
elhalt az akkus rud porszivonk (Xiaomi Roborock) , keresunk helyette masikat, lehetoleg hamar
elhoztunk egy Dyson Detect gen5 porszivot, de visszuk is vissza holnap
ez egy szar, de tenyleg, raadasul ketszidragaValakinek valami jo tippje macskaszor melle?
-
eattila
őstag
válasz
2-More #159467 üzenetére
Lehet. Amit én tudok, hogy aki a bringázásért bringázik, azok között én eddig normálissal találkoztam. Én is követtem el hibát bringán forgalomban, mert szokatlan volt, és stb. Meg a társadalom a hibás, és kellett a pénz. Hamut szórtam a fejemre, megbántam, kész.
Erre olyan bringás a több, aki közlekedik vele, pedig gyalog is kihívás neki. Na ők se direkt ilyenek, csak nem tudnak közlekedni.
De én csak autóban szitkozódok. Ott viszont kötelező
Nem tudom mernék e közlekedni milla feletti bringával
Vagy ki merném e vinni a lakásból
-
2-More
tag
válasz
eattila #159464 üzenetére
ezt adom, hogy nem általánosságban a bringás, mint közlekedési eszköz teszi sötétté az embert, embereket, hanem a sötét, leszarom emberek IS ülnek bringán, vagy épp BMW-ben. De azz is tény, hogy vannak bizonyos embertípusok, ahol a sötét leszaromság erősen felülreprezentált, és ezen sötét és leszarom emberek erősen felülreprezentáltak bizonyos közlekedési eszközökben, eszközökön. És ez nem előítélet meg sztereotípia, hanem simán tény. Mintha azt mondanád, több az óvónő mint az óvóbácsi, vagy több a férfi kazánkovács, mint a női.
-
-
eattila
őstag
válasz
2-More #159461 üzenetére
Szerintem autós is simán le_ssza a tökrödet a 20 millás szarjával. És a legtöbb bringás drága bringás autózik is. Szóval nem az a lényeg min vagy miben ülsz.
Volt, hogy egy kis tekeréskor más bringások miatt baleseteztem többször. Meg volt, hogy autós miatt. Vagy a fém/karbon vázon van az élő szövet, vagy benne. Illúziója senkinek se legyen.
Nincs bringás, meg bmw-s, meg autós, meg kamionos. Ember van. Azt pont.
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
2-More #159461 üzenetére
voltam ma "fent" a Hüvösvölygyi út - Pasareti utnal, haza a 18ker-g a varoson keresztul nem lattam 10 bicajosnal tobbet
ebbol is olyan, aki nem kajafutar dobozzal megy, az 2-3 volt
robogosbol is siman tobb volt
de arc tovabbra is akkkkora van, mintha 20-25-n allananak minden pirosnal a dedikalt savjukban
edemes 5 eve ezzekkel keccsolni, ha ennyire nem tudjak belakni, amit kisirtak?
Ferenciek terenel is nem a buszsavban megy a gyogyeger, hanem az Astoria fele halodo 2 normal savban cikazva
Szép utcai lampanal is total nem zavarja, hogy piros van neki es jobbrol fordulnak mar ki, o megy at tokon-paszulyon a zebran is zoldon athalado gyalogokat majdnem elverve
de zolded utan meg utolered siman, mert akkora tempoja meg nincs, hogy lehagyjon ezzel piroson atgurulassal egyutt se
tegnap Méta utca, Shell kutnal, van bicajos athalodo is, DE az macisajtos nekik
jon lenduletbol a zebra reszen at, nem mellette a bicajoson, fuleben Airpod, kezeben egy Tablet es azon potyog vmit
kormanyt nem fogja semmivel, fekezni hogyan tudna igy, az rejtely
.....remelem fixi volt ez is
elgombaznak, akkor mindenkinek is a qrva anyjajajat 5x, es jaaaaj a szegeny, de fajhat most neki
mulheten Alsonémedin ment egy bicajos egyik kezeben telefont tartva
de ha te autoval csinalod ezt, akkor fuuuuu nattyonmegmuntessuuk
pedig az auton olyan fek van egy bicajhoz kepest, hogy mas dimenzio ahogy megall vele azonos vagy nagyobb sebessegrol is -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159460 üzenetére
Nem az a baj, hogy fizetsz az útért. Az a baj, hogy fizetsz, és te fizetsz, és szinte csak te fizetsz mindenért, miközben, ha bármi van, téged szopatnak meg legelsőnek, vagy csak úgy, mert téged lehet, mert neked parkolni kell, tankolni kell, rendszám kell, biztosítás kell, műszaki kell. Én egy kurva szót nem szólnék, ha a bringásnak kötelező lenne a kreszoktatás, meg a biztosítás, ha a városban benn kerózik az amúgy félmillás sportgéppel, nem kuli futár a dobozzal, és olyan vidáman bassza le a tükrödet ha úgy tartja a kedve, mint borvirágos arcú parasztgazda a paradicsomkarót. Miközben egy nyüves kompaktra 40-50k egy tükörlap és 150-200k egy komplett tükör újonnan, bontottan meg rimánkodhatsz a marketplace-en.
Vagy, akkor se szólnék egy kurva szót se, ha már a 11esnek nincs egyetlen ép métere se, és a kátyú kicsípi a gumimat, akkor nem az lenne az önkormány első dolga, hogy elutasítja "nem a látási és útviszonyok" habladabla, hanem minimum instant betömetné a lyukat, ha már kártérítést úgysem fizet never and fuckin' ever.
Sőt, akkor se szólnék, ha már fizetem a kötelezőt, a vizsgát, a teljesítményadót, akkor legalább a rendőr, NKH, vizsgabiztos tengelyen hadd legyek már egy kicsit népszerűbb a leprás gyerekgyilkosnál, ha felrakok egy 1 collal szélesebb kereket, vagy urambocsá kicserélem a gyári pereckormányt meg a kempingszéket egy amúgy nyugaton bárhol engedélyezett, méregdrága versenykormányra, ülésre. -
-
blueboi69
őstag
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159442 üzenetére
Nézd, én ezt leszarom. Neked meg az fáj, hogy hétfőn a gizike laptopját suszterolom, kedden meg a józsikáét, és miért nem fordítva, de én (is) szolgálatok, problémákat oldok meg, és igényeket elégítek ki. Ha nekem ez nem megfelelő, hogy nem én döntöm el hogy gizike laptopja mikor fingik ki, vagy egy bizonyos priorizáláson túl én akarom megmondani, hogy mikor oldom meg a problémáját, ami a feladatom, akkor sajnos, szakmát kell váltani, és el kell menni mittomén művésznek, ahol akkor baszom a falhoz a festékes felmosórongyot és keretezem be hogy ez márpedig anya a gyermekével, amikor úri jókedvem tartja.
A másodikb bekezdésedre válaszolva pedig, igen, ilyen szar munkát csinálnak. Bezzegnyugat, menj ki krautokhoz, vagy a labancokhoz. Ott is van feszt karbantartás, meg javítgatás, csak ott a javítandó szakasz jobb, mint nálunk az új.
-
eattila
őstag
válasz
blueboi69 #159449 üzenetére
Igazából engem nem érdekel az oka. Oldják meg. Minden nyáron sz_pás van mindenhol. m0, m7, m3. Itt is annó több hónap volt egy körforgalom. És én akárhányszor jártam arra, 1-2 fazon támasztotta a lapátot.
De lerágott csont. Csinálják meg, gyorsan. Pont. Pláne fizetős úton ugye.Pénteken megmondom milyen az m3 most.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #159448 üzenetére
" Mert máshol lecserélnek egy felüljárót egy este alatt, az itt 2 hónap."
Ez sem olyan egzakt, néhány példa van a világban valami kretén ginisz teljesítményre, aztán összességében meg nem. Főleg néha ilyenek.
Itt egy folyamatban lévő ügy bezzegországokból, bár még csak tegnap kezdték van idejük rá:
Ha valakit nagyon érdekel a téma, akkor időnként élőben is ránézhet. [link]
Ez is egy kb. 10 kilométeres szakasz, előtte években is volt némi megelőző munkálat, el nem olvasom részletesen az biztos :-D
Egyéb infók az Asgfinag, Nationalhighways, stb. oldalain követhető, /km, költségvetéssel, mindennel együtt.
-
Sipi-
őstag
-
blueboi69
őstag
-
blueboi69
őstag
válasz
hobizoli #159446 üzenetére
Még kb 20éve egyik tanítványom apja útépítő mérnök volt, Strabag/Mota vonalon mozgott, vezető pozicióban. Akkor azt mondta, hogy sajnos tudják, hogy szarok az utak, de annyira szar tenderek vannak, hogy amiket az állam kiír, az már eleve bukó/veszteséges és csak adott cég nyerheti meg ahol valamilyen visszaosztások vannak ésvagy kapnak még innen-onnan forrást vagy az alvállalkozókat nem fizetik ki vagy azon felül trükköznek, hogy még silányabb minőség legyen.
Állította, hogy a szakmai vezetőségben pontosan tudják, hogy ez szar és amíg mondjuk Franciaországban húznak 10cm aszfaltot, mert ez az előírás, addig itt nálunk 3-4centi, ami a minimum vagy az alatt van. És ez van papíron, aztán lehet a kivitelezéskor még kevesebb lesz, a mintavételi helykre figyelve, hogy ott meg jó legyen. Remélem, hogy ez nem lesz mindig így, de ezek szerint ez nem változott semmit. -
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69 #159442 üzenetére
igen, ilyen szart
index-n volt regebben egy cikk a 4-6 vilipalya felujitasokrol is, hogy tok ugyanazt a szakaszt ujitottak fel 1 evvel kesobb ujra ismet tarloselvtarsek, mert nem sikerult
meg eleve nem erted, hogy egy 70 tonnas 12 tengelyes vili 40-50-l haladva, hogy koptatja el a sint ennyire rovid ido alatt is, amikor a V43-s mozdony 80 tonna egymaga, es csak annak 4 tengelye van ehhez, azaz a tengelyterhelese minimum a 3x-a.... -
blueboi69
őstag
válasz
2-More #159441 üzenetére
"Miért, máshol nincs más munka? "
Lehet, hogy eddig is dolgozott már januárban és ez az a "más munka" amire gondolsz.
Valakinek fájni fog ha utat aszfaltoznak, ha egy falu átmenő útját javítják, akkor az a baj, hogy miért pont akkor kell. Ha egy autópályát, akkor meg az a baj.Engem jobban zavar az, hogy kb 2-3évente felújítják drága pénzért és sok munkával. Nem akarom elhinni, hogy pl egy nyugateu autópályát - ahol sokkal több van - is ilyen gyakran kell felújítani. Mert ha lenne 10-20évente 1x felújítás, akkor kibírná a nép. De gyakorlatilag az évnek nincs olyan hónapja, -talán a december/január - amikor ne lenne felújítás egy tetszőleges autópályán.
És igen, persze az autópályán sok autót érint, mucsaröcsögén a falu végén ha aszfaltoznak az meg 2ember zavar, értem én, hogy lehetne ezt jobban szervezni, de mondom, inkább az a baj, hogy állandóan makettkodnak. 7 éve élek Velencén, Budaörsig havonta 2x biztos eljutok az M7-en, de van, hogy gyakrabban. Az eltelt 7évben nem volt olyan év, amikor ezen a szakaszon ne lett volna terelgetés/felújítás. Miafasznak? Ilyen szar munkát csinálnak, hogy állandóan javítgatni kell? -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159439 üzenetére
Miért, máshol nincs más munka? Vagy, csak szervezni kéne? Mert, amúgy, hiszed vagy sem, de ezek a melók pontosan azért tartanak ennyi ideig és vannak így szervezve, ahogy, mert le vannak pacsizva olyan cégekkel, akik piaci alapon éhenhalnának, mert rosszul szervezettek, és trógerek. Holott, amúgy, a karbantartás, meg a munka kb sosem fogyna el, csak hatékonyan lenne elvégezve.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #159432 üzenetére
Így van, a nyári 2.5hónap rossz, az év többi részében teljesen jó.
M3-ast elkezdték bővíteni ott ha jól tudom Hatvanig lesz 3-3sávos. Azon tavasszal rengeteg felújítás volt, legutóbb húsvétkor voltam arra, kb 5helyen volt terelés Nyíregyig.
M1-et egyszer szépen megcsinálták kb 7-8éve ha jól emlékszem. De arra évente 1x megyek kb. -
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #159431 üzenetére
Én szoktam az elmút 2,5 évben ősszel és télen is menni az M7-esen Budapest és Siófok között, nyári időszakon kívül eddig főleg szombaton. Egyeltalán nem volt vészes, Érd után lehetett haladni. Egyedül ez a nyári 2-2,5 hónap a dugós.Viszont szerintem az M3-ra sokkal jobban ráférne a bővítés, ott mindig tömeg van, mindkét irányban. M7 persze jobban érint, M3-ason ritkábban járok.
M1-est már elkezdték bővíteni, pár év(tized?) és elkészülnek vele
-
WiZARD
addikt
válasz
2-More #159424 üzenetére
Félreértitek.
Nem a pollenszűrő volt 80k, hanem a kötelező éves szerviz. Maga a szűrő és a csere gondolom aprópénz. A többi pedig a lehúzás.M3-ban nincs HEPA szűrő, így 10k a 2 db pollenszűrő.
X/Y/S-ben van HEPA szűrő a standard filléres pollenszűrőn felül. De az se annyira sok. Fater cseréltette Y-ban, házhoz menős szervizzel volt 60k talán a pollen+hepa+kiszállás+munkadíj, otthon a kertben. -
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #159421 üzenetére
Vicces volt ez a ígéret:
Az MKIF már május második felében megígérte, hogy az M7 Balaton felé tartó szakaszán az idei szezonban nem lesznek felújítások, az ígéret azonban nem vonatkozott a Budapest felé tartó szakaszra
forrásVégülis ha a paraszt eljutott a Balatonra, akkor ne akarjon már hazamenni vasárnap, maradjon ott növelni a GDP-t
-
2-More
tag
válasz
zetor2000 #159410 üzenetére
Csomó mindent gyártat a koreai is kínában, mert olcsóbb, sőt,van dedikáltan tajvani cég, aki úgy is feliratozza a cuccait hogy made in taiwan, holott ugye nincs is olyan hogy tajvan, azt' mégis van olyan alsóbbpolcos cucca, hogy made in china. Költségről szól itt minden, tudnak fasza dolgokat a kínaiak önerőből is, ha van hozzá egy kis (nagy) nyugati know-how, mentalitás, minőségbiztosítás, lásd Xiaomi, meg tudnak olyat is mint a BYD vagy a Nio, hogy hétfőn még flipflippapucsot gyártottak, kedden meg már autót, meg egyszer már csődbe mentek,de felkarolta őket az állampárt, de eskü nincs benne semmi okosság, de azért vedd le a szőke hajszálat a válladról nehogy az asszony gyanút fogjon.
-
2-More
tag
válasz
Jahno #159398 üzenetére
Nem fogok "jótanácsokat" adni, de van hasonlóan magas pozicióban sajtós/személyes profilbuzerátor/asszinsztens exhaver, itt arra kell vigyázni, ne nagyon involválódjon az ember, pláne mostanság, mert ha jövőre tényleg felborul a szarosveder, márpedig nagyon úgy néz ki, akkor az üszkös karokat-lábakat tőből fogják lecsapkodni, és hiába ártatlan a kis(láb)ujj, nem fogják azt is megtartani. Sajnos, a haver pont ezért is exhaver, neki már nem tudok szólni, régen kifutott a Titaniccal.
-
blueboi69
őstag
Egyébként szombaton reggel 8:30kor aszfaltoztak a munkások az M7-esen, szóval nem pihennek hétvégén. Ha már éjjel nem dolgoznak.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #159419 üzenetére
"Lefolyócsövet leszedem majd holnap és megnézem"
Érdemes, lehet abba is ment a szutyokból
De ezek szerint jó az irány, mert egy lement rendesen. Sztem nem úszod meg és az egész gépet ki kell takarítani, mert van még benne mocsok ami ilyenkor a vízbe jut. Érdemes mostmár rutinból ránézni a szivattyúra, lehet megint odatolt némi dzsuvát
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno #159397 üzenetére
Vettem. Kettőt is. De csak 50 milliset
Kiszedtem vele a vizet, nem 1,5 liter volt, hanem kb. 5 liter. Ezzel is sokáig tartott. Kitöröltem a sok mocskot, amennyire bírtam. Összeraktam, egy szárítás gyönyörűen lement. Ma indítottam újat és megint csipog és nem tolja ki a vizet. Az hallatszik, hogy a szivattyú megy, annak valószínűleg nincs baja. Valami dugulás lehet talán valahol. Lefolyócsövet leszedem majd holnap és megnézem.
-
eattila
őstag
En tegnap feldobtam az idofutam konyokloket. Estefele mentunk is cimboraval egy 20-as laza gurulast. Ma reggel meg nyomtam vele egy 34-es karikat. Eddig tobb elonye van, mint hatranya. Bekonyokolve erezhetoen gyorsabb vagyok. Meg a labam is jobban birja az erosebb attetelt.
Nem nagyon latszik, de igy nez ki a gep most:
-
hobizoli
nagyúr
válasz
npera #159405 üzenetére
hibrid Toyota Avensis kombikat cserelnek, meg epul egy kb 30-40 beallos BEV tolto resz is a parkoloban az 51-s ut felol
korabban volt egy 6-8 helyes is, de azt nem nagyon lattam hasznalni, pedig vmi batárabb meretu PHEV Volvo-k SUV-k akkoris voltak egyeseknek, neha allt ott 1-2 auto, de tele sosem volt
nyilvan flottakezelos tortenet az egesz amugy
teruleti kepviselok 4-5 eve kaptak LPG-s Clio-kat, a dizel Kango-k helyett,, azokat most Yaris Cross hibridek valtjak, vki mar tavaly megkapta, vki csak iden
egyik mukival voltam egy honapja "terepen", akinek 1 eve van meg, nala 90% varosban hasznalva a 4.9liter-s atlag fogyi 40k km alatt, azert nem szar
szoval azert hasznaljak ezeket rendesenfelsobb pozikban vmi BEV KIA-k voltak, azok helyett jonnek ezek a BEV Volvo-k most
a Clio/Yaris-kon kivul a tobbi auton semmilyen ceglogo nincs egyebkent sehol
regebben is voltak ilyen '"hunter" kombi Clio is, fekete (Zero Coke) meg kalyhaezust (Light Coke) szinben, de szinten amugy total ceglogo nelkuli autok voltak -
zetor2000
őstag
válasz
npera #159408 üzenetére
"A használtan vett AKG K701 még Made in Austria, de a melóba vett AKG K240 már Made in China...."
Fura, mert pár éve azt olvastam, a Harman csoportot megvette a Samsung. A Harman csoporthoz tartozik az AKG is, szóval inkább koreainak kéne lennie, mint kínainak. Persze lehet, hogy a koreai munkások drágábbak.
-
npera
addikt
válasz
-NoVa- #159407 üzenetére
Ja, olvastam. Chi-fi lesz belőle.
A használtan vett AKG K701 még Made in Austria, de a melóba vett AKG K240 már Made in China....
Apropó Made in China. Nio ET9 rivjú. A csávó saját autója egy Nio ET7, ahhoz méri. És elég részletesen végigmegy egy csomó aspektuson.
Ami számomra nagyon durván ütött és még nem néztem végig a videót:
- a komfort a kabinban kábé Maybach és még picit felette
- a hifi bár hangját nem hallani, de milyen szinten van "papíron"
- a HUD-ban a technika, mekkora a látószög és mennyire AR az egész
- mennyire lapos az akksi
- 900V-os hajtáslánc
- mennyire motorizált minden és milyen finoman működnek az ajtók
- milyen extrém szögben fordul a hátsó tengely
- milyen tartományban mozog a légrugó
- milyen jól csillapít a futómű a német kocsikhoz képest (ezt a részt még meg kell nézzem alaposan, hogy mennyire fake news a sok kínai video)
- saját fejlesztésű Core Computer van benne, már nem az nVidia cuccát veszik (!!!)Árban kábé a fullos Volvo EX90 szintjén van, de komfortban és bling-faktorban messze felette. És Kínában a bling-faktor nagyon fontos. Ezért nem veszik a Polestart és Volvót, mert túl vanilla, nem elég bling.
-
npera
addikt
válasz
hobizoli #159399 üzenetére
Azt a kocsit az elejétől fogva nem értettem. CMA platform, Geely és Volvo együtt csinálta. PS2 is az. Amikor az XC40 megjelent, akkor már feltűnt, hogy elképesztően cost save benne minden, undorító műanyagok és textilek. A belseje szűk, de kívül nagy. És nehéz, mint a sár.
Amikor lett belőle BEV, akkor beleraktak minden extrát IS, aztán az lett az XC40 Electric. Iszonyatosan disszonáns belül, mert atom puruttya a minősége, bármit amit megérintesz undorító. És az összes hülye extra benne volt, meg a "legjobb hifi". Ami szintén pocsék a 60-as és 90-es kocsik csúcs rádiójához képest.
A fényszóró is puruttya. Éjszaka sokat teszteltem és a 40-es kocsik fényszórója bár ránézésre ugyanúgy néz ki, de a fénye sehol nincsen éjszaka. Egyszerűen cost save az egész.
Na, ez viszont nem látszott az árában.
Amikor megjelent, akkor volt asszem 680k SEK vagy hogy. És a PS2 ugyanazzal a hajtáslánccal volt 650k SEK talán. Könnyebb a PS2, kisebb a légellenállása, jobb a range és kényelmesebb ülni benne. Az XC40-ben kábé 20-25 perc után fáj az achilleszem.
A C40 ugyanaz, de még hátsó ablaktörlő sincs rajta, így esőben városban nézed a cseppeket és a fényjátékot a sötétben. Agyhalál.
Amióta lett belőle EX40 és EC40 azóta még egyett csökkentettek a minőségérzeten, most már valódi konkurrencia az EX30-hoz képest, mert abban is nejlonzacskó belsőtér van agyhalott árszinten.
Totál mélyrepülés, amit a Volvo előad jelenleg, egyszerűn fáj nézni. Egy csomóan nagyon keményen dolgoztak a saját alrendszereiken és a felsővezetés lebutít mindent ilyen puruttya szintre.... Áááá, inkább megpróbálom elengedni az egészet, az a legjobb.
-
npera
addikt
Aaaa..... új csengőhangom van szerintem :wub:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest