- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
eattila
őstag
Békés Boldog Karácsonyt srácok!!!!
-
zetor2000
addikt
-
-igu-
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
es tenyleg nem volt konnyu
ugyanezzel a lendulettek kivanok mindenkinek bekes, boldog karacsonyt!
ha jut kis ido a kajakoma kiheverese kozben, olvasgassatok is, megeri
-
Sipi-
őstag
Szuper, itt van negyed 2. Lakás végre elrendezve, ajándék felhozva, dísztartó dobozok tárolóba száműzve. Asszony keresi még a csomagolópapírt egy utolsó, közös (családi) ajándéknak. Nekem még 1 dolgot kellene becsomagolni neki, többit már ügyesen 3 napja becsomagoltam (apróságok). Csak úgy megkérdezem, hogy "Neked ez a lilás csomagolópapír jó lesz?"
"Ez a ronda? Dehogy!"
Ezzel nem lenne probléma, ha nem kérdeztem volna meg 4 napja, hogy az övét mibe csomagoljam és nem ezt a lilás színűt mutatta volna, hogy abba jó lesz
-
zetor2000
addikt
válasz
2-More
üzenetére
Tegnap (?) (a héten, vagy mikor) néztem egy videót, ami a Gépműhely YT csatornán jött ki.
A Becsületesnepper, meg a tanár összepaktált, hogy a nepper Toyotáyának a motorját mókolják, ehhez a nepper vágatott valami vasat vízzel. Ez a videón ~1 centis volt. Monnya a Szabolcs, hogy a lézervágó kúposan vág, és meg is mutatta, hogy egy ~8-10 mm átmérőjű furaton nem megy át teljesen a csavar. Belépő oldalon még oké a nyilllás, de a kilépő oldal felé valahol félúton elakad a csavar, és megszorul.
Szóval én is afelé hajlok, hogy 2 centis vazslemezt nem lézerrel kéne vágni, hanem talán vízzel, bár lehet ez is kúposan vág, vagy szikramarni. Ez persze ritkább, de itt nincs probléma, asszem.
Vagy, ha lézervágni kell, akkor némi utómunkát is alkalmazni, hogy a végtermék olyan legyen, mint a fejben megálmodott dolog. -
2-More
aktív tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
De ezt elpofáztuk az istenbarmának 5x, hogy ezek mind ANALÓG zajok, amiket a szara összeszed. Amit nem a switch, a DAC oldalán kellene árnyékolni v leválasztani. De olyan, hogy berakom A switch helyett B switchet, és a Youtube-os szarrátömörített felvételnek egyszercsak "tere" lesz, meg "kinyílik", az simán veretes baromság, rosszabb esetben, célzott hazugság, hogy eladja a szarait.
-
npera
addikt
Wow, ez a csatornahajós téma elég drámai lehetett a lakóknak...
-
npera
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Igen. Minden iróniát félretéve pozitív az élmény, mivel bár beszoptak egy selejtet, de tényleg rajta voltak, hogy megoldják a dolgot. A legutolsó anyag PDF-ben asszem csak 7-oldalas volt, de a lényeget illusztráltam saját fotókkal és internetről letöltött bringaváz képekkel nyilakkal megmagyarázva.
Mivel ismerték a korábbi "kalandokat", ezért gyakorlatilag le volt dokumentálva az egész hiba rendesen.
Arra tudok gondolni, hogy bár elképesztő szopás lehet a sokoldalas megfejtéseimet (copyright Jahno
) olvasni a fogadó oldalon, de alapvetően megoldásra törekedtem én is, nem csak rinyáltam a semmiért.Nagyon rajta leszek, hogy szépen be legyen csomagolva a bringa, még egyszer le fogom mosni, mert amikor vonóhorgos szállítóval hoztam, akkor megint felment rá a kocsi mögötti turbulenciába felszívott vízpermet.
Ha jön a futár a dobozzal, akkor majd csak be kell rakni a régi bringát és lehet egyből megy is vele vissza a futár. Vagy nem sokkal később jön egy másik futár felvenni. Akárhogy is lesz, én rajta leszek a témán.
Ha az egész kész és az új bringa működik jól, akkor hajlandó vagyok írni egy pozitív értékelést Trustpiloton. És az sem lesz rövid.
-
WiZARD
veterán
Fedexxel feladtam pár csomagot múlthéten.
Minden csomaghoz öntapadós címkét nyomtattam és ragasztottam rá.Erre tegnap írt egyik hollandiai vevő, hogy ő kapott Fedextől egy csomagot. A csomag hátán ott a címke amit én ragasztottam rá az olasz címmel, a másik oldalára meg ragasztószalaggal ráragasztva a holland arcnak szánt csomag címkéje.
Így a holland megkapta az olasz csomagot, a holland csomag meg sehol.
Tracking szerint az olasz csomag péntek reggel óta nem mozdul Olaszországból (persze, mert nemet váltott és holland lett
)
A holland csomag a tracking szerint odaért Hollandiába, utána volt Olaszországban is, aztán most egint Hollandiában van, ahol tegnap már kézbesítették, és most ismét kézbesítés alatt van
-
npera
addikt
ÓÓóóóó!!!!
"Thank you for your email. Now seeing the issues you had once the decision we made beforehand was indeed to move ahead with a swap for you.
I will begin arranging this process and indeed would be great if you can begin packaging the bike. I will get back to you as soon as possible once the logistics partner has informed me how we can go about arranging this. I would only suggest to keep the battery and the adapter and tools as we can confirm that these are not related to the issues that you are having. Also logistically shipping a bike with a lithium battery can significantly delay the process. "Remélem ez szépen gurul majd. Már nagyon gurulhatnékom van, talán november közepe óta járok kocsival...
-
npera
addikt
Ha kicsi a légierőd, akkor sem kell aggódni. Az új Cessna 172-alapú kémrepülőgép pici légirőknek is nagy segítség. Vásároljatok most....
Már csak a dekorációs alapzat kell hozzá és egy propeller. Hmmm...
-
Grillo
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Szerintem simán benne van, hogy nem szedik ki a zemberek a csomagjaikat, csak utolsó pillanatban, és nem tudják tölteni. Jött SMS az érkezés utáni napon, hogy ha tudom, szedjem ki minél előbb lécci.
Nekem bazi gyorsan megjött minden, amit múlt hét elején/közepén rendeltem, úgyhogy legalább ezzel nem úsztunk el.
Halat intézem 2 órája, még van benne ennyi szerintem, de apóst intézik a lányai, így nekem marad ez a kényelmesebb feladat mindenféle podcasttal. -
Sipi-
őstag
Bazz, 2 csomagom is, 2 különböző automatába:

Pedig jó lett volna, ha megérkezik. -
Piftuka
veterán
válasz
A. Crowley
üzenetére
"Nálam Spotify volt a beküldött zene alapja, állítólag idén CrashDiet-et hallgattam legtöbbet."
Engem az "Energy52 - Café del Mar"-ra írt megjegyzéseddel rendesen félrevezettél.
Pedig titokban reménykedtem, hogy a nicknevedet innen kölcsönözted: OZZY OSBOURNE - "Mr. Crowley"Ezért sokáig a Crashdiet és a Paradise Lost között tanakodtam. Aztán írtad azt, és gondoltam, az nem lehet, hogy egy "metalhead" elektronikus "tuc-tuc" zenét hallgasson...
No, "be is vittél az erdőbe".
-
npera
addikt
Ó, Kalauz 2 a gregorián betéttel.... :wub:
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Egész jó ez a szám is, szintén nem ment ezer éve, most a klippjük miatt szedtem elő, aztán igazából sok más dolgunk nincs. Esetleg leballagok a Borhálóba mielőtt meg kell telnetelnem valami klímát és üldözni pár céget, ha már így a hétfőn beüzemelt vasunkban döglenek a HDD-k. Örülök, ebből esélyes holnapi bejövés lesz :-/
Erős délelőtt, már Sub Bass monster és Kalauz 2 is pörgött. S8-ba jön egy koreai punk banda, azt sem tudom honnan a fenéből pukkasztották, most auditálom

-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley
üzenetére
Ma gyárban én vagyok a dídzsé

-
A. Crowley
tag
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ha bejön nem mondom meg senkinek de lesznek jelek.
-
-szabi-
addikt
Most kaptam egy email-t, hogy 7 millió dollárt hagyott rám egy amerikai rokon és feltétlenül válaszoljak.
Szerintetek?
-
npera
addikt
válasz
eattila
üzenetére
Ha ott helyben a reptéren lett volna egy roncstelep és lett volna nálam készpénz és tudtam volna olaszul, akkor jobban jártam volna ha veszek egy régebbi kombi 1,6-os szívót és azzal nyaralunk. De ott helyben akkor annyi bőrönddel és annyi gyerekkel kábé zéró mozgásterünk volt.
-
Jahno
veterán
Futtában megnéztem Újpest központban a karácsonyi vásárt.
Nem túlozták el, de azért van pár fotós lehetőség, fényfüzér, forralt bor 400/deci áron még olcsóbb is, mint Csepelen. Gyerekeknek egyéb forró italok és alkoholmentes mindenféle, szeszből korrekt feles ajánlatok, 1200 körül a Jéger/Unikum, 2200-ért Pálink/Jack, 2ezresért sült kolbász/hurka ajánlat a kaja, 3 ezresért felesben válogatás kenyérrel, mustárral diszkótoros tálon.
-
Jahno
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
Annyit csak úgy hirtelen meglepetésként elő sem bírnék keríteni. Egy hétre azért az elég jó ár, de ott minden ilyesmi olcsó. Cicar neve még rémlik, mint helyi jóféle diszkont.
Odakintre nekem még kicsi Leaf meg hasonló kategóriát is adnának 20 dollár/nap környékén. Év végén konkretizálom ezt is.
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
És akkor ilyenkor kíváncsi az ember, hogy mire jutnék a mindenféle biztosításokkal amit fizetünk, vagy mibe verjem a fejem és mennyi idő alatt ki logisztikázza ki, esetleg félrebeszélés / nyelvi nehézségek ugye. Biztosítást veszek külön, közben a bankkártyákhoz is jár mindenféle cucc. Inkább nem szeretném kipróbálni. Amikor hazajövünk akkor újra gondolom az életet, egyik kártyát lehet le is mondom. Ha nagyon bejön a buli, akkor lehet megint évekig gyűjtögetni a valutát bármire.
-
-szabi-
addikt
Két nap kihagyás után most olvastam végig 144 hozzászólást.
Közben a játék eredménye is megszületett, gratula Grillo.
És persze köszönet a szervezésért.#167413 eattila
Én is nekifogtam, hogy ennyi menni fog fejből aztán csak lista lett belőle.
-
Jahno
veterán
2025ben eddig 3 tekercs filmet kattintottam el, (szokás szerint) ennek sem volt sok értelme. Most leadtam az év végi megművészülést hívásra, január elejére kész lesz, kiderül mit kapok vissza.... Vettem némi alapanyagot, kiderül a héten mit sikerül alkotnom.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Nekem sem ártana előre autót foglalni, viszont minden hasonlóan automata és meg kell adni a felvétel/ leadás idő sávot, szóval lehet lesz egy kise levelezgetesem meg térkép hümmögés, variálás, hogy leadom, vissza taxi,.2-3 nap múlva taxival el, felvszem ésvagy parkolót keresek azt fizetem meg a napi díjat. Blááaaá.
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Szét kéne kapnom a gépet, berakni az új SSD-t, venni windózt (aprón már kinéztem), letölteni, pendrivera tölteni, felrakni, meg még 800ezer programot újból. Gondoltam majd elkezdem ma, aztán holnap takarítás/halfeldolgozás/karácsonyfatalpalás közben nyomogatom a gombokat, de be kell vinni apóst SZTKba, mert valami nem stimmel a karjával (eltört a felkarja 2 hete).
Szóval 6 körül kelés lesz, elugrom halért (legalább meg van rendelve, csak fizetni kell), meg utána szétkapom. Aztán akkor doki, ami kitudja meddig tart, de ez van, prioritások vannak. Igazából ha nem készül el semmi karácsonyra, akkor sincs gebasz, ma bevásároltam minden kaját, még 24-én nézek kenyeret valahol, oszt ennyi. -
npera
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Két választás volt. Hazajövünk következő járattal. Vagy bérelünk kocsit és megyünk. A nyaralás úgy volt felépítve, hogy 2 hét alatt 2 szállás és majdnem minden nap valami kirándulás valami más helyre. Egy szőlészetben szálltunk meg és onnan mentünk tovább különféle körökre. Szóval a kocsiba ment km rendesen. Asszem 1300 km fölött ment bele 2 hét alatt.
-
npera
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Ja, ez még nyáron volt. Amikor a Ryanair késett kábé 10 órát és a Ryanairen keresztül foglalt bérautó aznap éjfélkor "kifutott". Amikor éjjel odaértünk Olaszországba és aludtunk pár órát egy hotelben, és vettük volna fel a kocsit, akkor mondták, hogy a bérlet tegnap kifutott. Nem voltunk itt és már nem él a bérlet. Vagyis a Ryanair bár rajtuk keresztül béreltünk, de nem frissítette a 10 órás késéssel a bérletet és az autóbérlés megszűnt mire odaértünk.
Ott álltunk 4 bőrönddel, 2 gyerekkel és nem volt autó. És onnan kábé 200 km-t kellett menni a szállásig. Így akkor béreltünk ott. Asszem 3600 EUR volt a 2 hétre ott helyben bérelve. Asszony felköhögte, aztán akkor nyaraltunk.
A Ryanair miatt kellett egy extra hotel éjszakát foglalni, egy napot elvesztettünk a nyaralásból és bejött a horror kocsibérlés összege.
Na, ezért kerestünk egy ilyen "megoldó céget", hogy beszéljenek ők a Ryanairrel.
-
-igu-
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
Túl sok erőt még nem tettem bele, elmentem kajálni meg ilyen luxus dógok. Kaksi Atomerőmű albumba belehallgattam, szerintem nem azon van
Itt nagyon év végi hangulat van. Bár egyik vasban ledöglött le 2 lemez, én ma kihajtottam magamnak a hálózatot, összerendeztem a felhős adataim meg amit találtam. Most elmegyek filmet venni, hálózatos kolléga meg erősen érdeklődött, hogy holnap melyik kocsma felé fogunk hazamenni...
Végén még a Greedy Zrt. is becsuk pár napra
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Lélekben ott vótam, csak elbasztam
-
npera
addikt
-
Piftuka
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
"Sugarzik belole a hatalmas ero,
O itt a 21, o itt a nyero"
"aki legeloszor linkeli az idetartozo youtube videot, az plusz pontot nem kap, de egy fel KCS-t kierdemel o is."Tengermély tisztelettel kérdezem, hogy pontosan idézted a dalszöveg részletét?
Tehát nem a "valami valami valamilyen város" féle dalkeresés esete forog fenn?
Mert égre-földre nem találom, nem jövök rá... Így "első blikkre" (és másodikra is) a stílusa alapján lehetne Neurotic dal, tehát Grandpierre Attila egyik alkotása is.
"Tehát nem élőlényes, híres... már híresen nem él...nem élt ő már, de fogalmam sincs, hogy ő híres élőlény volt."
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Detto.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Már le is szoktam róla, csak eltettem elrettentő példának. Ezek szerint sikerült
-
zetor2000
addikt
Caro Emerald nagy kedvenc lett, de azért nem mindennap hallgatom, de idén talán többet, mint másokat.
Asszem egy Vaya Con Dios (varacskosdisznó?) válogatás után ugrott erre a Zalgoritmus, aztán lett pár keresés itt-ott, hogy miket énekel még a hölgy, meg hogyan is néz ki, stb. Nagyon kellemes hangja van szerintem, és eléggé más stílust játszik, mint a 3 Drives On a Vinyl.
-
zetor2000
addikt
Na!
Második lettem?! (Oké, megosztva, de akkor is!)Grillo, gratulálok!
Igu és eattila nektek meg köszi!
Esetleg év közben lehetne kicsit simogatni, hogy 1emberes legyen, és akkor megint mehet rendes kerékvágásban majd a jövő évi tippszmiksz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Spórolós topik
- PayPal
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- One mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS + Cellular - 98%, full dobz - Apple garancia (202)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 8/256GB - Makulátlan állapot! - A szállítást állom!
- Razer Blade 15 gamer laptop, Core i7-10750H, RTX 3060, 16gb Ram, 144hz 15.6" FHD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest