- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Milyen egeret válasszak?
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Szemrevaló hardverkupac
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
újonc
A kiégett FETtec AIO helyett végül megnyomtam a gombot és berendeltem egy F405-ös nagyon basic stacket. 40A-es ESC, BlHeli S FW-el, amire mehet egyből a BlueJay.
Gondolkodtam a SpeedyBee hasonlón, de aztán az egyszerűbbet választottam.
-
Bujdy81
csendes tag
válasz
npera #130205 üzenetére
Ironmanen is elég ritka, hogy valaki 4 óra alatt megtekeri a 180 km-t. Azok, akik megteszik, utána eléggé le szoktak rogyni és nem is megy nekik a 3 órás maraton. Pudingok!
Az élmezőny általában olyan 4:10 körült bringás idővel "pihen rá" a 2:45 körüli maratonra.
A saját időeredményeimmel most nem untatnám a nagyérdeműt!
-
Bujdy81
csendes tag
Tegnap elmentünk futni a komámmal.
Gyerekek, váltóban kell nevezni a futóversenyre, úgy piskóta az egész, _SOKKAL_ könnyebb, mint egyéniben! 59 körös volt a futás, minden páratlan kör az enyém volt, minde páros a komámé, ő a gyorsabb. Amikor életem formájában voltam, akkor 6:55-öt átlaggal futottam le a Budapest Maratont. Most, 15 kg-mal nehezebben és aluledzetten a rám jutó 51 km-nek az átlaga 6:51 volt (hiszen minden 12 perc futás után 11 perc pihi jött)! Ezek után tényleg nem tudom hova tenni az 5+ fős UltraBalatont, mint teljesítményt...
A csapat jól szaladt, nem több, mint 25 percet kaptunk az utolsó előtti helyezett csapattól!
Az apropó sajnos nem volt túl felemelő, a férje akasztotta a nyakunkba a befutó érmet.
-
eattila
csendes tag
Ja, és a gyerek beteg lett vasárnap reggelre. Fejfájás, láz, köhögés. Köhögéstől hányt is 2x. Meg néha rázza a hideg. Örömbódogság.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Bujdy81
csendes tag
válasz
zetor2000 #130210 üzenetére
Nem, ott most az a terv, hogy én nem megyek 5 km-nél hosszabb etapot. De abból vagy 15-öt... A másik két figura meg 8-10 km-eket megy majd. Szóval úgy lesz, hogy én, komám, én, harmadik és ez ismétlődik. Annyi para van, hogy 28 óra a szintidő, de nekünk hamarabb kellene végezni, mert péntek reggel 8:00 a rajt és szombaton 9:00 a ballagás, ahol komámnak ott kellene lennie, lévén, hogy ballag az osztálya...
-
WiZARD
addikt
úgyis ért itt mindenki mindenhez, úgyhogy megkérdem:
Kaptam egy rakás indikatív ajánlatot napelemre, amik közül választanom kellene.
(a szürkék 2 évvel ezelőtti ajánlatok, ha már akkor beírtam akkor meghagytam)Melyik cég ami ajánlott vagy épp nagyon ellenjavallt, vagy bármi tapasztalatotok van-e velük?
Huawei inverter megér +500ezret Solplanethez képest?
Froniust ennyire nem lehet kapni, hogy ajánlatba be se kerül?Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz
Sipi- #130219 üzenetére
Ahol 1-2-3 fő azokkal is vannak fenntartásaim, hogy ők csinálják-e vagy random alvállalkozó, random minőségűen... Persze lehet kis cég is aki magának csinálja.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Sipi-
tag
válasz
WiZARD #130220 üzenetére
Az e-beszamolo oldalon meg tudod nézni az előző években beadott beszámolókat. Lehet találsz benne érdekes dolgokat
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Vodike
tag
Uzlettarsam napelemes cegeben is 4-en vannak. O, felesege, tesoja es egy gyerekkori baratja. Neha az apja is besegit fuvarban, ha nagyon elusznak. Nem a legolcsobbak, de nem is koklerek. Baromi jo minosgeben szerelnek, de leginkabb arra alltak ra, hogy masok utan javitanak…olyan sztorikat mesel neha, hogy tenyleg csoda, hogy meg nem egett le egy haz sem az onjelolt napelem szerelok miatt…(rendszeresen nincs ac es dc okdalon tulfesz levezeto, vedofoldet az inverterre csavarozzak ra, eph nincs osszedugva a teton, stb)
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #130225 üzenetére
Az a baj, hogy jól kib*sztam magammal, amikor beadtam az igényt 12 kVA inverterre.
Solaredge-nek nincs 12es invertere, és Froniusnak is csak a drágább, hibrid invertere van 12 kVA teljesítménnyel, amire amúgy semmi szükségem.
Lenne 10es (ami persze elég lenne nekem) vagy 12.5, de félő hogy EON egyiket se fogadná elMarad Huawei, Solplanet
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Vodike
tag
válasz
WiZARD #130226 üzenetére
Solplanet 15 eve gyart invertereket, amugy beszallitoja az SMA-nak es a SolarEdge-nek.
Teljesen rendben van a koltseghatekony kategoriaban, 10 ev garival.
Huawei is jo, en a Huawei battery potencial miatt valasztottam azt, aztan vannak bajok a LUNA-val…
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
Sipi-
tag
Ma reggeli felvétel (még téli időszámítás szerinti órával): BMW vs. busz
A BMW-t vezető nő szerint Ő már a kanyar óta indexelt és a busz nekiment amikor be akart kanyarodni. Megálltam, megadtam a telefonszámom, majd hívnak, ha nem tudnak megegyezni.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-NoVa-
őstag
válasz
Sipi- #130228 üzenetére
Feleség kollégájába piros lámpánál fékezés nélkül hajtottak bele hátulról, és tolták bele a keresztbe jövő kocsisorba. Nem látta a pirosat, sem azt, hogy ott áll egy autó. Gondolom itt is láthatatlan busz volt. Vagy márpedig ott kanyarodni kell. Ott. Túlmenni tilos, az bonyodalom.
-
WiZARD
addikt
válasz
Vodike #130227 üzenetére
thx
Most akku nincs tervben, költséghatékonyság a cél. Úgyhogy fel is hívtam az A1-et hogy akkor Solplanettel vágjunk bele.Kevés ez a 10kWp nekem, de ennyi fér a tetőre/keretbe.
Ha egyszer lesz rá $, akkor a kert végébe tudok még egy akármekkora rendszert telepíteni, majd akkor meglátjuk ahhoz érdemes-e akku...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Jahno
senior tag
Na, vámon fennakadt egy ezer pénzes csomagom és alig bírtam megfejteni mit kell csinálni. Szép, hogy pont azért vezették be az automatikus vámolást, hogy ilyen olcsó cuccoknál ne vacakoljunk nyilatkozatokkal. Jó keskeny rublikák, szállítónak az irányítószámáról fogalmam sincs, azt legalább a nyomkövetés megmondta, hogy Kínából érkezett....
Ezer éve nem csináltam ilyet, hogy vásárlási visszaigazolást kell csatolni, aláírni, szkennelgetni, visszaküldeni....
-
Samott
addikt
válasz
WiZARD #130235 üzenetére
A1 csinalta nalam is, de nyilvan brigad fuggo hogy dolgoznak. A papirmunka rendkivul gordulekeny volt, mindent elektronikusan inteztunk. Es rugalamasak voltak, mert telepites kozben gondoltam meg magam es masnapra hoztak +1 panelt meg anyagot hozza. Mondjuk az elozo nap meg a kozpontban felejtettek az optikat.
De az csak nekik fajt, mert igy ketszer fel napos lett az egy napnyi melo.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
A. Crowley
újonc
Tipikus - indexelekjövök. Nem indexelek, szeretnék jönni.
-
eattila
csendes tag
Bringa update: Elvittem a bringát szervízbe, hogy nézzenek rá, mert még éreztem némi kotyogást fékezéskor. De kiderült, hogy a teló... Örömbódogság, majd lehet cserélni azt is később...
Felkerült a bontrager ülés is. Még este ráültem, de brutál keménynek éreztem. Ma ahogy mentem is vele viszont igen kényelmes. Még betétes naci nélkül is...
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Grillo
senior tag
Na, ma megjött a Mikulás a cégbe, Mavic Mini 3 Pro és EOS 90D in da hauz.
MOst nem tudom, mihez kapjak, mert kéne bontogatni is, meg utánaolvasni, meg yt teszt/bemutató/bármi.
Spark megy az érdeklődőknek drónozni tanulni, P4 meg a térinfós kollégához (egy P4 RTK már van nála), aztán majd elkérem, ha kell. Hihetetlenül pici a mini, holnap, ha nem zuhog egész nap, meg nem 100 km/h szél, akkor kipróbálom. -
Jahno
senior tag
válasz
Grillo #130245 üzenetére
Most hívott vidéki haver, hogy alig 500 euró felett van az új, garis, dobozos, színesszagos FE 24-105 F4 G... Világ pénze, de mégsem. Rohadjon meg az is, mondtam, hogy azonnal vegye meg magának. Este 7kor zárt a bolt, 18:56 van a blokkon, még egy darab van raktáron....
-
Grillo
senior tag
válasz
Jahno #130248 üzenetére
Oszt mire rakod? De igen jó ár, 500k forint helyett 500 euro.
Nézegetm a Canont, 10-18, meg 18-135-ös obik vannak hozzá, jó kis könnyűek, persze alapok, de majd kipróbálom. Váz a G9hez képest nem vészesen nagy, viszont van egy olyan műanyag érzete. Mondjuk bazi jó minőségű műanyag. Fogni jó, és csak 5 dekával nehezebb. -
-
Jahno
senior tag
válasz
Grillo #130252 üzenetére
Jesszom, ebben ugyanaz a lap van, mint az M50ben? Végül is jól csinálja a Canon, eladható, de egyre többen vagyunk akit nem győz meg. 10-18 be fog jönni, az ugye nem görbül annyira és az alap Canon valami frutti 50ezresekért vehető, szinte nem tétel. Engem nem érdekel ha műanyag, meg lehúzzák a kritikusok.
Nekem az a cucc bejött. Csak a vázak meg a mostani üzletpolitikája nem adja ki. Lehet lesz még meglepetés, ha túl későn akkor is.
-
npera
újonc
Családot felraktam repülőre, én most még dolgozom 2 napot, aztán 2 hét szabi és a péntek. Család csak kedden jön, addig itt regenerálódok.
A 2 hét a karácsonyi szabim lesz. Aztán még a nyári kovidból maradt egy hetet is ki kell vegyem és utána tudom elkezdeni az idei szabikat. Közben meg annyi teszt van a pájplájnban, hogy 2 PI előre be van foglalva...
Tegnap és ma Mercedes-Benz EQA volt, elég csilicsáré autó. A júzer interfész agyhalál, nagyon nem értik a BEV kérdéskört. De legalább van RGB LED még a befúvókon is.... Jáj.....
-
Jahno
senior tag
válasz
npera #130255 üzenetére
Van az a szint. Volt egy haverom aki televerte az autóját ilyen színes LEDes, szálas, csöves, emblémás mindenfélével. Csomagtartót kinyitja akkor futófény meg atyajóúristen is. És képes volt funkcióval megmagyarázni az ideológiát, mert hát nekem is milyen jó lenne egy csomagtér világítás. Igen, az néha jó lenne. De attól még nem kell teljes RGB, meg hasonló a kesztyűtartóba sem
Új hozzászólás Aktív témák
- Yaesu VX-8DE háromsávos vízálló kézi adó-vevő
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Piros 64GB. !! ÚJ ÁLLAPOTÚ !! K0144
- Bontatlan, SZÁMLÁS, Garanciális Samsung Galaxy S23 Fekete 128GB. K0145
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone Xr Sárga 64GB. !! ÚJ ÁLLAPOTÚ !! K0146
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Fekete 64GB. K067
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest