Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Egérpad topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt #12133 üzenetére
Az a baj, hogy szerintem alap hibákat nem fognak megoldani. Mivel from
Én abszolút nem bízok benne, hogy ez egy sokáig és jól támogatott játék lesz.A souls/from rajongóknak amúgy meg mindegy. Új rendszer a megszokott alapokon.
Amit én is olvasok, hogy egy új Shadow of the Erdtree DLC-t várnának az emberek, felfedezéssel és mindennel, de ez nem az és pont.Haverom mesélte, hogy anno DS3ban nagyon élt a multi a covenant-os rendszerrel. Ide is valami olyasmi kellett volna,
melyik demigoddal vagy pl. Aztán lehetett volna a területeken védeni és invade-elni az embereket. Mondjuk Godriccal ki lett volna az jó kérdés.
-
Bad Pritt
félisten
Szerintem az Armored Core 5 óta nem láttam olyat, hogy ennyire megoszlanak a vélemények egy From megjelenés kapcsán. Az az érdekes, hogy a soulslike játékosok fogadják el inkább, akik a pörgősebb címeket is végigtolták, akik Elden Ringnél csatlakoztak be azoknál nem talált be annyira Reddit meg egyéb posztok alapján.
Az egy nagy kérdés, hogyan fogják támogatni megjelenés után, mert ugyan azt mondták, hogy nem live service-nek készül, de a határ a csillagos ég, gyakorlatilag bármelyik korábbi npc-t vagy bosst át tudják hozni ide. -
_drk
addikt
válasz
WATERDACA #12129 üzenetére
Ezen látszik, hogy egy szar.
Nem kell megvenni és kész.
De én abszolút nem hibáztatom őket, addig kell ütni a vasat amíg meleg. Rohadt sikeres az alapjatek, valószínű DLC is(akkor is ment a rinya hogy milyen drága de csak kaptunk +50 óra gameplayt.)
Már csak egy multi kellett, az meg látszott hogy nem nagyon él ebben a játékban.
A vicc, hogy akkor tegyünk bele battleroyalt mert az menő
[link]
-
WATERDACA
őstag
válasz
Bad Pritt #12130 üzenetére
Lesz ott májusban Doom is, meg igazából a 2025-ös év csuda jó összességében.
Kár ezért a bohóckodásért, úgy tűnik kezdenek ők is elk*rvulni, mint az Ubisoft.
Btw, mennyivel többet ért volna, ha csinálnak még az ER-hez legalább 2-3 kisebb sztori DLC-t. Adtam volna nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
Úgy emlékszem, Bloodflame Blade (vagy hasonló varázslat) csak akkor működik, ha nincs Fire affinity (vagy valami egyéb) az adott fegyveren. Tehát sima Nagakibára lehet rakni, de ha adok neki egy kis Lightning Slasht, akkor már nem.
Ugyanígy, ha Flame Artot raksz rá, akkor sem fog menni a Bloodflame Blade.
Aztán vannak olyan fegyverek is, amiken nem lehet módosítani az Ash of Wart, de lehet használni Bloodflame Bladet (pl. Bloodhound's Fang), meg olyanok is, amiket semmiképpen sem lehet módosítani.A stat pontokat úgy osztod szét, ahogy akarod.
A játék kezdeti szakaszában a vigornak van a legnagyobb megtérülése. Samurai 12-es vigorral, 455 hp-val indul. 38-as vigorral, tehát 26 szint alatt ezt képes lehetsz megháromszorozni! Semmilyen más értéket nem tudsz megháromszorozni! Pláne ennyi szint alatt.
A sebzés is skálázódik ugyan a sebző statoddal, de hogy mennyire, az a fegyver szintjétől függ. Elég akkor koncentrálni a sebző statra, amikor már a fegyveredet magas szintre tudod fejleszteni, mert akkor már tényleg minden egyes növelés a sebző statodon láthatóvá válik a sebzésben is.
Ha eleinte főleg vigort, majd endurance-t növelsz, akkor simán kitolhatod 70-80. szintig a döntést, hogy akkor most str vagy dex (vagy arcane, vagy anyám tyúkja) akarsz lenni, de ne feledd, ha két kézre fogod a fegyvert, az str az, ami másfélszereződik, nem pedig más...Ráadásul vannak soft cap értékek, onnantól kezdve már nem jelent akkora növekedést +1 az adott statra, mint előtte. Vigornál ha jól emlékszem 40.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Részemről ennyi volt a Nighreign teszt, PS5 topikba írtam pár észrevételt. Ha tényleg bekerül a duo a teljes játékba szerintem megveszem, anélkül offos.
-
Shiro
senior tag
Mint aki megfontoltan halad, lenne pár kérdésem.
Szereztem Ashes of Warbol egy olyat hogy flame of the redmanes, amivel tudok fire affinityt tenni a fegyverre, de akkor nem működik rajta a bloodflame blade (sem a fire grease).
Kis utánanézéssel megtudtam, hogy van a fire affinitynek egy alternatív változata, a flame art, ami fate skálázás rak a fegyverre
és gondoltam logikus lenne összerakni a bloodflame blade-del, de gondolom nem fognak együtt működni?
Vagy meglehet valahogy oldani?
Ostorra rá lehet tenni valamiféle encsantot, hogy a zölden világítson?
(A poison armamentet, már tudom, hogy nem működik)
A játék mennyire megengedő a stat pontok szétosztását illetően?
Azt tudom, hogy elvileg minden statot ki lehet maxolni, de gyakorlatban ez végtelen farmolást jelentene. -
VikMorroHun
őstag
Pár hét kihagyás után folytattam. Azt vettem észre, hogy az Elden Ring nálam játszhatatlan lett az utóbbi időben. Caria Manor, Loretta boss fight, 2-3 mp-re teljesen leállt a játék. Máshol meg "csak" szakadozott, akkor is, ha nem történt semmi különös, mászkáltam a világban. Már azt gondoltam, kénytelen leszek Easy Anticheat (és Torrent) nélkül játszani, offline módban, erre kiderült, hogy csak az egérhez tartozó programot kell kikapcsolni. De ezt évek óta használom, és eddig nem volt vele baj...
-
nanamii_o
tag
Ez a map. Folyamatosan szűkül a kör mint a battle royale játékokban. A körön kívül kb 5msp alatt meghalsz.
Ez volt az első bossunk ahogy beszűkült a kör. Az egyik srác kilépett. Ketten fél hp-ra tudtuk leszedni és meghaltunk. Nem volt elég csak a bossra figyelni, mert jöttek ki belőle ilyen százlábúak is és azok is támadtak minket.
-
nanamii_o
tag
Egy streamer így írta ki a címet: Day 1: The Login Boss
Engem 5 percenként kidobált ez a fos. Ki is kapcsoltam a ps-t. Btw tudom, hogy nem sok infó meg szar a minőség, de nem engedi a screenshot-ot sem. Ezt a 2 skillt úgy kell elképzelni, hogy használat után cooldown-ra teszi. Mondjuk azt nem értem mi a f*szért mindkettőt amikor csak egyet nyomsz el..az "ultimate" olyan sok idő mire visszatölt, hogy inkább karaktert váltottam
-
-
Bad Pritt
félisten
Indul a teszt, lássuk a medvéket.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos #12112 üzenetére
Szerintem nem, mert a barátokkal való játékot az eddigi jelszavas rendszerrel oldották meg. Ha nincs jelszó akkor gondolom az mm összedob két másik emberrel, talán még valami lobby is van a pályák előtt karakterválasztáshoz. Holnap már okosabbak leszünk.
Duo hiánya egy óriási baklövés részükről és a gondolatot sem értem mögötte, ahogy én tapasztaltam a DS óta eltelt másfél évtizedben a két fős koop a leggyakoribb minden játékukban.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Bad Pritt #12106 üzenetére
Hmmm. Meglátjuk. Azt tényleg nem szeretném ha "elfortnájtosodna". Mindenesetre biztos teszek vele egy próbát. Az ára nem annyira vészes, költöttem én már többet is nagyobb csalódásért.
Csak azt nem értem, miért erőltetik ezt a vagy egyedül, vagy hárman mész neki az éjszakának rendszert. Az még mindig nem látom tisztázódni, hogy mi van akkor ha ketten vagytok. Random bedob valakit harmadiknak?
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos #12105 üzenetére
Dióhéjban ez egy Elden Ring Fortnite lett tényleg.
Gyakorlatilag nincs benne semmi, ami az alap Elden Ringben tetszett az embereknek, a fejlődési rendszert, felfedezést, sandboxot kukázták, az itemizáció és harcrendszer is érdekes módon egyszerűbb lett, cserébe az egész játék erre az újonnan kitalált kasztrendszerre épül és sokkal pörgősebbnek tűnik.
-
-
Bad Pritt
félisten
Elden Ring Nightreign | New Preview Details:
▫️ Movement is faster - a sense of speed was important.
▫️ New movement abilities - Wall Run, Gliding with the Spectral Hawk, Sprint with L3 in addition to the regular dash.
▫️ One run takes about 35-40 minutes to complete.
▫️ Defeating powerful enemies or special groups will reward your team with a 'Latent Power' which allows you to select either one weapon or special ability each.
▫️ You can earn Relics when completing a mission which act as permanent upgrades that you can select and customize.
▫️ Some relics work at all times, some only work with certain classes, techniques, etc.
▫️ If you are near death during battle, your teammates can rescue you by attacking you.
▫️ You can also lock-on to a downed player and rescue them with a ranged attack.
▫️ Dying repeatedly makes it so rescuing you takes longer
▫️ During the day, dying will simply respawn you. At night, you will remain incapacitated until someone rescues you or rests at a Site of Grace.
▫️ New 'Night Tide' mechanic slowly shrinks the play area over time, eventually concluding with the boss fight at Nightfall.
▫️ You can share weapons and items you don't need with your teammates.
▫️ You can also pin dropped items to tell other players their location.
▫️ There will be 4 classes available in the Network Test.
▫️ More classes and bosses will be available in the full game and as DLC later this year.
▫️ Releasing May 30th at $39.99 for the Standard Edition. -
Bad Pritt
félisten
Vannak amúgy már vélemények, Iron Pineapple, Vaati, Fextra, akiket én szoktam nézegetni a témában. Nem néztem még végig őket, de azért van néhány red flag a videóikban.
-
WATERDACA
őstag
Nagy az öröm - a játék 40 euro lesz. Egyik szemem sír, a másik nevet.
Igazából korrekt ár, egy multi kiegészítőhöz.
-
-
WATERDACA
őstag
válasz
MikeWazowski #12097 üzenetére
Coop lesz, háromfős csapatok, baromkodás Limgraveben...
-
WATERDACA
őstag
ELDEN RING NIGHTREIGN | Official Pre-Order Trailer - YouTube
Valaki várja?
Mert én nem.
Kicsit FS undorom lett 2025-re ettől az egésztől.
[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
Nem tudom, volt-e már: [Elden Ring - Pixel art stílusban] (Benne pár extra poénnal)
-
_drk
addikt
Új Vaati videó jó lett. [link]
Látszik, hogy kezdenek kifogyni a munícióból és egyre inkább átmennek majd a teória kraftolásba. -
Bad Pritt
félisten
válasz
onkelz #12090 üzenetére
Itt a questline leírás végén a Lord of Limgrave résznél van sok tipp, miket lehet csinálni. Az a baj, hogy annyi a lehetőség, hogy nehéz megmondani, min akadhatott el.
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Kicsit elakadtam Nepheli kuldeteseben, Morgottot meg Kell hozza olni?
-
Phobion
őstag
~93 óra (a 3 ending cloud save-el sikerült)
Az első souls játékom és egy darabig az utolsó is. Még brutális overleveling-el és s tier build-el is nehéz volt néha. 🥴De az biztos, hogy a world building, boss design, gear, fegyverek, varázslatok, ezek mind hihetetlen epikusak. Sokszor percekig csak néztem a tájat. 😵
-
Bad Pritt
félisten
Na jó, ezen kiégtem.
-
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Most jött email, hogy kiválasztottak a Nightreign network testre. Szerintem ide több embert fognak beengedni, mint az ER tesztjére anno, csekkoljátok majd az inboxotokat.
-
VikMorroHun
őstag
Megküzdöttem Millicenttel. Jó kis beugró Maleniához. Főleg, hogy az előtte nagy nehezen megtisztított terepen időnként újratermelődnek a Cleanrot Knightok.
Szerencsére eszembe jutott, hogy a küldetéshez Commander O'Nealt kell legyőzni. Mondjuk az sem volt könnyű. -
_drk
addikt
-
imre687
tag
Sziasztok állandó kis társat keresek pc-n. Valaki esetleg együtt gyapni?
-
VikMorroHun
őstag
Nem bírtam magammal, indítottam új karaktert. Harcos, aki bokszbajnok.
Mondjuk vannak olyan helyzetek, amikor muszáj a Bloodhound's Fanget használni, pl. Margitot csak így tudtam legyőzni (meg kellett a Fiától szerzett Baldachin's Blessing is), mert van, amikor túl rövid a karja, nem találja el az ellent (vagy hiába püföli, 4-5 csapás kellene ahhoz, hogy letérdeljen, de annyira nincs idő).Meg hiányzik a Blood affinity is, de ahhoz előbb le kellene győzni Radahnt, aztán lemenni Nokronba.
Illetve kellene sok fenőkő, mert még csak +6-os a kesztyűje.
-
-
Bad Pritt
félisten
Él a jelentkezés a Nightreign network testre.
-
-
-
-
Gergosz2
veterán
Tegnap nyomtam egy kis coop-ot és az egyik srác dobott 5 millió runát, meg egy rakat fegyvert. Kicsit meglepődtem, de van egy olyan érzésem hogy az illető ezeket valami savegame editorral hozta össze.
-
Gergosz2
veterán
válasz
VikMorroHun #12060 üzenetére
Azokat a hollókat megtutod ölni úgy is hogy csak egyet bele vágsz, majd visszább jössz amúgy már éppen nem követnek. Elkezdenek visszahátrálni és a vér gejzír sebzi őket. Úgy emlékszem négy madár van ott, kettőt így ki lehet játszani.
A maradéknál meg nálam az a taktika jött be, hogy lóháton közel megyek és próbálok a hátsó felükön maradni. Úgy viszonylag hamar halnak. Akkor van baj ha rád ütnek mert mocsok nagyot sebeznek.
De a legnevetségesebb az egészben hogy 1 ottani kutyáért , ami kb két vágás, majdnem ugyanannyi rinét kapsz mint a madárért 🙉
-
VikMorroHun
őstag
Ma lett elegem a játék szívatásaiból. Mohgwyn Dynasty Mausoleum, 6000+ HP-s hollók védik a Nameless White Mask NPC-ket. (Kellene az a fehér maszk, azért próbálkoztam velük egész este.)
Ha körbe megyek, álcázva, akkor el tudok jutni a megfelelő NPC-hez, aki villámgyorsan elintéz. Sokáig tart, és a 20. alkalom után (eleinte nem is jó helyen próbálkoztam) úgy döntöttem, jöhet a repülő üzemmód. Kényelmesen lesiklottam a megfelelő helyszínre (egyik holló sem vett észre), invázió, Golden Vow, megbökdösöm kicsit, jön felém, tartom a pajzsot, mert már tudom, mire számítsak, csap-csap-csap, megtántorít, kivégzett. -
VikMorroHun
őstag
Megvan, hogyan lehet gyorsan közlekedni (repülni) a játékban.
-
-
Bad Pritt
félisten
Najó, ezen elnevettem magam.
-
válasz
VikMorroHun #12054 üzenetére
Egy kis gyűrűk ura.
-
Gergosz2
veterán
válasz
VikMorroHun #12054 üzenetére
Azok anno engem is jól megszivattak, főleg azért mert nem mentem fel előtte a toronyba ami felett a tűzgömb volt, hogy rendet rakjak. 🙉
-
VikMorroHun
őstag
Ma is érdekes kaland volt. Körülnéztem a Frenzy-Flaming Tower mellett (épp csak sikerült elkerülni, hogy az őrület kifejlődjön), és szépen belesétáltam egy csapdába. Kb. 10 telefonálós szörny, meg egy kisebb falka nemtommi. Jól megkergettek, és 106. szinten, 1300 körüli max HP-vel is alig éltem túl.
Roundtable Holdból meg szinte mindenki eltűnt. Brother Corhyn már Goldmaskot csodálja a hídon, D szó nélkül lelépett, Fia (akinek a küldetését nemrég kezdtem el) szintén, Rogier még ott van, de haldoklik (azt hittem, szoknyát húzott, de a wiki szerint az csak egy takaró), beszélni nem lehet vele. Diallos meg átköltözött a Volcano Manorba.
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
A kétfejű sárkányhoz keresek egy beugrót. Kifog rajtam, és tovább nem darálnám az idegeim.
Mohg nekem elsőre meglett. Őszintén nem is nagyon számítottam rá, hogy ahová megyek boss lesz, illetve azt a területet is vége előtt jártam be. Totál megfeledkeztem róla, pedig direkt néztem is anno javasolt bejárási útvonalat a térképen. Amúgy olyan lvl 120 környékén voltam, dex build, maxolt bloodhound fang és maxolt mimic. Malenia már nagyobb fájás volt. Azzal tett idegbe sokszor, hogy phase 2 ben 1 hittel max életről koporsóba tett
[ Szerkesztve ]
-
válasz
VikMorroHun #12050 üzenetére
Mogh is eléggé buildfüggő, van amivel sokkal könnyebb, mint mással. A legegyszerűbb a comet azuros varázslóval, úgy kb 15mp.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Weareus #12049 üzenetére
Én a Mogh, Lord of Bloodot szeretném elintézni, hogy mehessek DLC-be. (Miután megveszem.) De egyszer megnéztem a wiki oldalát, és egy kicsit elbizonytalanodtam, mert a fele olyan erős bossok is túl nehezek időnként.
Ja, a Full-Grown ... bestia meg lett kb. 70. nekifutásra. Végül az a taktika jött be, hogy indulásnál egy kis black flame/megszédül, kicsit megcsapkodom, aztán fegyverváltás: Starscourge Greatsword, Mimic, és amíg az eltereli figyelmét, dupla skarlát rohadás; így folyamatosan sebzi, és amikor csak lehet, megvagdosom Starscourge Greatsworddal. Ennek örömére visszamentem a dupla Gargoylékhoz is, és szétcsaptam közöttük a Mimiccel. Alig 10-15 nekifutás kellett.
Egyszer vicces volt, hogy nézem, az egyiknek már csak 3-4 csapás kell, és vége. A másikat meg csak elintézzük ketten. Csapkodom, csapkodom, semmi. Egy idő után feltűnt, hogy a másik Gargoyle élete 50%-ra csökkent. Ja, hogy helyet cseréltek a nagy kavarodásban.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Rony949 #12046 üzenetére
Pontosan én is úgy vittem ki a játékot első nekifutásra.
Jó kis kombó, és a Winged Scyte is egy nagyon jó fegver. Viszont pont Mogh és Malenia ellen haszontalan, mert Maleniához az a fegyver túl lassú, Mogh ellen jó lehet, de nagyon észnél kell lenned, mert ha nem figyelsz, azelőtt szipkázza le az életed, mielőtt észbe kapsz, és csak a gyors staggerben bízhatsz.
Viszont ez a build minden másra szerintem jó lesz. Főleg Malekith ellen, mert nagyon könnyen lehet staggerelni, és akkor jókora hp-t le lehet róla venni. Nem hazudok, szerintem harmadik próbálkozásra megvolt. Ha egy kicsit az ajánlott szint felett mész neki, nem lesz gond.[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
Na, az elmúlt két hétben kb. ötvenszer nekifutottam a Full-Grown Fallingstar Beastnek, aztán ma úgy döntöttem, egyelőre békén hagyom. Mondjuk egyszer volt olyan, hogy már alig maradt egy picike élete, és ha folytatom, hogy Nagakibával fenéken billentem, amikor elszáguldok mellette, pár perc múlva legyőztem volna, de ekkor meg elkezdtem keresgélni a leltárban, hogy hova is tettem az arany csirkelábat.
Azóta nem jutottam el odáig.
Az külön érdekes mutatvány, amikor félig leszedem az életét, aztán le akarom köpni Scarlet Rottal, hogy az szépen levigye a maradékot, de valamiért nem hat rá. A harc elején még hatni szokott...
Mindegy, folytattam a világ felfedezését. The Shaded Castle külső része viszonylag jól ment (mondjuk kellett hozzá a Mushroom Set), aztán szétszívattak a belső udvaron tanyázó dögök. Meg a Lesser Crucible Knightok. Amíg rá nem jöttem, hogy Uchigatana helyett Zweihander kell nekik. Elemér, az itteni boss 4-5 próbából sikerült, de csak azért, mert az elején bunkósbottal csapkodtam, hátha lesz belőle kritikus ütés (nem lett).
Végül elértem a második szintlépést, ezzel (meg Radagon's Soreseal talizmánnal) a 38-as erőt, úgyhogy mostantól használhatom a Starscourge Greatsword nevű kolosszális kardot is (és most olvasom a wikin, hogy nem is muszáj teljesíteni az erő követelményt, mert két kezes módon is megkapja az erő bónuszt). Egyből ment is +8-as szintre.
[ Szerkesztve ]
-
Rony949
őstag
válasz
callmeakos #12044 üzenetére
Faith/Strength-nek indult, aztán így a végére Faith/Dex/Strength keverék lett.
Az elsődleges fegyverem a Winged Scythe, két kézben fogva.
-
Gothmog
senior tag
válasz
callmeakos #12044 üzenetére
Ha ideális sorrendben haladt, akkor már csak Farum Azula és (a leégett) Leyndell van hátra. (Illetve feltételezem, hogy Maleniáig és Mohgig egyaránt eljutott, tehát azokon a területeken már csak a két boss keseríti meg az életét.) Egyik sem egy hosszú/nagy hely, főleg az utóbbi nem az. Szvsz messze nem 20-30 óra az akkor, hanem ~10 órán belül lemehet. (Persze Malikethnél vagy Placidusaxnál el lehet időzni, ha nem fekszenek az embernek. Mint ahogy a "pankrátor" vagy a játék végi főboss is újráztathat néhányszor. Bár Maleniához képest ezek is mind GYP-sek...
)
-
válasz
Rony949 #12040 üzenetére
Ha küszködsz Maleniával, akkor hozzá visszamehetsz a final boss után is, mert ő opcionális. Viszont a keményebb bossok még hátra vannak (Mogh, Malekith, szerintem még Placidusax se egy egyszerű menet, na meg a final boss.)
Ha csak végigjátszás szinten nézed, akkor ja, kb 20-30 óra lehet, de ha küszködsz a bossokkal, akkor értelemszerűen ez több lesz.
Milyen builddel mész? -
-
Rony949
őstag
Srácok, Malenia és Mohg fightoknál küszködök. Ha őket legyőzöm, még kb. nettó hány óra van a stáblistáig, ha csak a kötelező bossokat ölöm meg? Ha van még vagy 30 óra a játékból, akkor szerintem már bele se kezdek, már megint a kiégés szélén tartok. (második próbálkozásom hogy végigjátszam a játékot)
-
Boldog Karácsonyt!
-
-
Bad Pritt
félisten
Van kint egy gameplay hands-on írás PC Gameren a Nighreignről. Ez alapján őszintén szólva én solo játékosként nem venném meg, de meglátjuk majd a network test milyen képet mutat.
-
-
válasz
VikMorroHun #12031 üzenetére
Tiszta torreádor érzésem van attól az ellenféltől.
-
VikMorroHun
őstag
Most látom, kimaradt a felsorolásból (mivel eddig Str+Dex karakterrel mentem):
- Meteorite Staff, Rock Sling a fejére -
VikMorroHun
őstag
Hát, igazatok volt, hogy lesznek még meglepetések ebben a játékban.
Nagy békésen, senkit nem zavarva bóklászok Mt. Gelmiren, amikor találok egy ugróhelyet, meg egy nagy-nagy létrát. Naná, hogy ugrok inkább a pacival. Pont egy Full-Grown Fallingstar Beast mellé érkeztem.Na, ez kb. a legdurvább boss a játékban eddig (ugyanúgy, mint a kisebb változata Sellia Crystal Tunnelben), csak itt tovább is tarthat a csata, mivel van hely menekülni bőven, és Torrent is használható.
Eddig kb. 50* futottam neki, és talán kétszer volt olyan, hogy kb. 20%-ra levittem az életét.
Eddig a következő taktikák tűnnek ígéretesnek:- a pálya szélére érkezem, nem vesz észre a szörny, a hátába kerülök, Poison Misttel 10-20 perc alatt kényelmesen (és meglehetősen unalmasan) legyőzöm
- a szomszéd barlangból kiszedett kézi ágyúval, robbanó lövedékekkel, Mimic Tearrel kb. az élete felét le tudjuk szedni (kivéve, ha közben átszalad rajtam néhányszor, mert akkor kampec)
- Black Flame kb. 4-500 HP-t sebez rajta. Sima ügy, el kell találnom huszonhatszor. Eddig még nem sikerült.
- ha az elején nem vesz észre a szörny, és megindulok felé, miután rohamozni kezd, egy jól irányzott Black Flame-től elkábul, mehetek kritikus ütést adni neki. Sajnos erre nem mindig van idő, mert túl hamar magához tér. Ha meg túl sokáig téblábolok/csapkodok a fejénél (input readernek nevezett animation reader gyanús, mert mindig akkor kapja félre a fejét, amikor meglendítem a Zweihandert), akkor felkap, és szétszed a csáprágóival.
- ezt a mutatványt csata közben még nem sikerült előadni, mert ha elég messze vagyok tőle, hogy elsüssem a Black Flame varázslatot, akkor még nem akar rohamozni, ha meg már rohamozik, akkor nincs idő a Black Flame-re, mert mire elkezdem, már át is szaladt rajtam.
- rohamozás közbeni (vulkán) bombát a fejére még nem próbáltam, lehet, hogy attól is megszédül
- Starscourge Greatswordot csak miatta vettem meg. Kellett egy szintlépés (10-es IQ), egyik talizmánból +5, Marika's Scarseal +3, és pont megvan a szükséges 18-as IQ hozzá. Már csak +7 erőt kell szerezni, mert ezt nem lehet két kézre fogni, ugye. Sebaj, összeszedtem 28 Rune Arcot, majd elkezdem használni Godrick rúnáját. Akkor már csak 2 kell valahonnan. :)
- Spirit Jellyfish szellem, ha megmérgezi (vagy máskor), leköpöm Scarlet Rottal.
- Black Flame Blade a Great Club nevű bunkóra, majd Golden Land Ash of War. -
WATERDACA
őstag
válasz
callmeakos #12029 üzenetére
Elnézve a 2025-ös megjelenéseket, nehéz dolga lesz ennek a címnek.
-
-
válasz
callmeakos #12027 üzenetére
Szvsz nem temeti senki, csak szimplán mintha kicsit zavar lenne az erőben.
-
-
_drk
addikt
válasz
WATERDACA #12019 üzenetére
Én semmi problémát nem látok ebben. Anno népszerű volt, hogy minden játéknak volt valami multija.
ER-nek is van, de az látszik, hogy nem sok mindent tudtak kihozni belőle. Én nem látom hogy nagyon népszerű lenne a PvP. De a summoning pool-okkal a coop is elég elbaszott.
Viszont ott van egy hatalmas játék, a multi is adott benne és legalább kezdenek vele valamit.
Mondjuk ez nekem valszeg kimarad, árazására is kíváncsi leszek. De az ilyen projektekkel úgy vagyok, hogy legalább addig is szednek be pénzt, ez azért nem zsákba macska tehát vagy kell vagy nem. A befolyt pénzből meg még jobb játékot tudnak csinálni.
Azért a Shadow of the Erdtree-vel se voltunk atbaszva hiába a magas DLC árazás, amiért ment a fújolás. -
WATERDACA
őstag
válasz
Weareus #12023 üzenetére
Lehet hogy így lesz. Inkább az nem tetszik, hogy ezzel a lépéssel nálam a From is elkurvult.
Szidjuk emiatt az Ubisoftot, az EA-t, de láthatjuk, bárki képes ilyen dolgokra.
A From pont az egyedi játékok miatt volt üdítő, ezzel a 180 fokos Elden Ringgel pont az ellenkezőjét csinálták, ami tőlük várható volt.[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos #12016 üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy ne lehetne ketten is tolni, szimplán csak ki akarták hangsúlyozni, hogy egyedül is lehet, nem muszáj koopban.
-
válasz
WATERDACA #12019 üzenetére
Teljesen jogos érv, én sem döntöttem el még, hogy hogyan álljak ehhez. Persze kipróbálni kifogom, (az mondjuk bajos lesz hogy fogok haverral játszani együtt ha nem támogatják a duót), vicces is lesz a maga módján neki menni ismerős ellenfeleknek, de na. Azért ez nem az az élmény lesz. És át kell rendeznem az agyam, hogy ne ER fejjel álljak hozzá. Már csak azért sem, mert combat szinten se ugyan úgy néz ki a két játék.
Kezdésnek mondjuk jó ha árban a SotE alá lövik be. H
-
válasz
callmeakos #12018 üzenetére
Én is ezt gyanítom.
WATERDACA:
Egyelőre hasonlóan élem meg én is. -
WATERDACA
őstag
Én csalódásként éltem meg ezt az új "Elden Ring" játék bejelentést. Adott egy jó IP, aminek a nevét feláldozva egy teljesen más játékot gyúrnak össze, szimplán marketing okokból.
Nekem ez az elmúlt 3 év szemen köpése. Az ER-t így ebben a formában és névileg is szüneteltetni kellett volna.
Lett volna másra igény szerintem, de majd a számok biztos mást bizonyítanak.
Csalódás!
-
-
Weareus
addikt
válasz
callmeakos #12016 üzenetére
Akkor ez egy coopra kihegyezett pve lesz?
Nem gondolnám, hogy a From mellényúlna vele. Nem szoktak azért, na...
Ráadásul coopban ismerősökkel tolni 1000X játékélmény minimum.
Mondjuk akkor esélyes, hogy a coop részt normálisan megcsinálják legalább és nem ilyen kis pár percre-bossra összelépős partizánakciók jellemzik majd a mókát.
Én várósnak látom... -
válasz
Bad Pritt #12015 üzenetére
Annyira tök új játék, hogy a lore szempontjából egy párhuzamos világban fog játszódni. Limgrave helyett Limveld, Tarnished helyett Night Farer, még a kasztok se ugyanazok. Lesz 8, amikből csak az egyik neve ismert: Dutchess, aki a bökőt forgató női karakter. Gondlom ő lesz majd a Bandit megfelelője és a dex karakter.
De ez mind szándékosan van így csinálva, mert olyan játékot akartak készíteni, ami csalogató lehet az újoncoknak és a veteránoknak is. Előbbieknek azért, mert nem kell görcsölniük a lore megértésében, utóbbiak meg ellesznek az utalásokkal. Ami teljesen rendben van, mert az Elden Ringben mint első rész, már nincs több. Ez pedig még pont az a határ, hogy új bőrt tudnak lehúzni a lóról, anélkül, hogy az pofátlan lenne. Persze, ez már egy rétegtermék lesz még azok között is, akik játszottak a játékkal, mert nehéz elsőre megérteni, mi is ez pontosan. De jó, hogy tisztázva lett, hogy ez egy külön játék lesz, mert egyből elkezdtem agyalni azon, hogy vajon újra kell e játszanom az egészet, lévén a játékot PS-en toltam ki, ott van minden mentésem és karakterem, de azóta én átjöttem PC-re, a PS meg már nincs is meg.
Egy dolgot nem értek. Ugye alapvetően hárman vagy egyedül lehet nekimenni a világnak, párosban nem. Amikor egyedül játszol, akkor természetesen az ellenfelek is ahhoz mérten lesznek erősek. De vajon ennyire óvatosak a skálázódást illetően, hogy nem engednek kettőnél több változót játékosszámot illetően? Illetve most mi a hóhér van ezekkel az ismerős DS bossokkal? Az egyértelmű, hogy a trailerben az ott a Nameless King DS3-ból (mérföldekről fel lehet ismerni a sárkányát, a bökőjét meg a hülye frizuráját - kedvenc boss amúgy), a Fire Maident vagy a The Duke's dear Freja a DS2ből. Allítólag lore szinten a Night Lordnak van köze, hogy összemossa a különböző univerzumokat, de sose tudni. Nehogy a végén elkezdjenek maszatolni, hogy ezek nem is azok, és valami kamu nevet odaadnak nekik. Amúgy, szerintem ez 200IQ megmozdulás, mert ezzel a párhuzamos világgal lehet legegyszerűbben behozni korábbi From elemeket, és, még nagyon új bossokat se kell kitaláni, mert az bőven elég lesz, ha meglévőket hoznak be, szerintem egy változatos listával mindenki elégedett lesz.Amúgy lehet nincs is annyira vészesen a megjelenés, mert következő hónapban már network tesztre lehet jelentkezni [link]
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Ez nem DLC, tök új játéknak akarják eladni. A Bandai blogpost ír már pár érdekességet.
-
_drk
addikt
Érdekes így ez a DLC.
De jobban belegondolva, az ER-ben is masszívan benne van a multi, csak szarul. Kb ez a behívsz segítőt a Bosshoz és annyi.
DS3-at pár haverom mesélte, hogy több 100 órát öltek multiba, de ER-ben ugye nem úgy működik.
Így legalább rendesen megcsinálják hozzá a multiplayer részt. Vagyis reménykedjünk hogy jó lesz.
Bár engem annyira ez nem hoz lázba. -
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt #12010 üzenetére
Igen, kicsit "katyvasz" volt az enemy-k alapján, csak a Nameless King annyira ikonikus, hogy mondjuk más néven beletolni egy totál más világban játszódó játékba... nekem ez már - még Fromsoft mércével is - túl furának tűnt...
Más. Ha normálisan csak co-opban lesz játszható, akkor én már most passzolom. (Totálisan szubjektív dolog, de nekem nem világom a közös/társasági játék.)
-
-
Sanyi.mTs
addikt
ez mi, újabb DLC?
-
VikMorroHun
őstag
Mai kaland: Seethwater Cave, dupla Kindred of Rot boss. Igazából nem lett volna nehéz (Lhutel lefoglalja az egyiket, a másikat 3-4 csapással elintézem), csak az volt a baj, hogy előtte háromszor lenyomtak, mint a bélyeget. Egyszer úgy, hogy 0.5 mp-re voltam attól, hogy felvegyem a korábban eldobott 48 ezer rúnát. (A "csata" annyiból állt, hogy eltalált az egyik a nyomkövető lövedékeivel, aztán a másik is.)
Viszont teljesítettem a Volcano Manor beugró küldetését, Old Knight Istvant. Mondjuk ő is nehéznek bizonyult, de mielőtt komolyabb fegyverre váltottam volna, kipróbáltam a dupla katanát, meg az ide-oda gurulást (mivel előtte pajzsos harcmodorral próbálkoztam többször is). Így sikerült legyőzni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 5
- Reklámblokkolók topikja
- Parfüm topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...