Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi erősítő építése
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
|AP|
veterán
válasz
vzsryl #195597 üzenetére
látom nagyon megoszlanak itt a vélemények a három hengerről. Konkrétan a Fiat új 3 hengeresét hallotta/próbálta már valaki? Nagyon kevés róla az infó, szinte csak marketing anyagokat találtam, azok meg nyilván dícsérik.
Ma megyek egy Fiat szalonba, nem tudom be lehet-e indítani, legalább az alapjáratot meghallgatni, de lehet benevezek egy tesztvezetésre is. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Veron #195580 üzenetére
A VW háromhengeresei kb dízel hangúak, vagy még rosszabb. A 10 éves szívótól kezdve az egy napos 1.0 TSI-ig bezárólag szvsz. a piac legrondább hangú notorjai.
A koreaiaké egész tűrhető, de észrevehető. A kuvikét nem ismerem, alig van ebből az új szériából, és abból is főleg 1.5-ös benzint, vagy 1.6-os dízelt látok/hallok.footy: Ha egy benzines motor hangját és járáskultúráját egy traktor üzemanyagúhoz kell mérni, akkor már nagy a baj. De kinek a pap...
-
footy
addikt
válasz
vzsryl #195575 üzenetére
Az ezres háromhengeresek hangja és járáskultúrája borzasztó.
Ezt mire alapozva irod?
Van 1.0 ecoboost, probaltam a VW 1.0 es a Honda felet is, mindnek sokkal jobb a jaraskulturaja mint egy 4 hengeres dizelnek. Foleg ha bemelegedtek, a kormanyon sincs vibracio, a hanjukon pedig nem hallani. (Taposva igen, de akkor pedig karakteresebb hangja van mint egy 4hengeres benzinesnek. (bar szerintem a soros 6 hengeres benzinestol is mert az mint egy ipari porszivo))
#195578alázógyík
Allitolag az uj multiair generacio mar tartosabb mint a korabbiak, a blokkot pedig az olaszok altalaban strapabirora tervezik. En jobban bizom benne mint egy 1. genes nemet fejlesztesu motorban... -
Gabesz87
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #195588 üzenetére
Imádom ezt, hogy itt mindig hasznos infókat tud meg az ember. Köszönöm!
Mobile.de-n gyors keresés után 3 db 150lovas DSG Highline-t találtam, 20k EUR alatt, ami megfelel az elvárásaimnak. 2016-osak, 6 gangosak. Ez 360Nm, ha nem tévedek. És akkor a leírásod alapján ez tuti nedves!? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #195579 üzenetére
Most leginkább attól függ éppen a beszállítók mennyire tudnak teljesíteni, sokszor van alkatrészhiány a kialakult helyzet miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MC Pite #195581 üzenetére
Amikor havernak odaadtam az Imprezát próbaútra ott rettegtem az anyós ülésen, pedig tudtam, hogy elfordul, kicsit sem vállalta túl magát/az autót (főleg, hogy akkor ugyanolyan autója volt csak az erősebb motorral). Egyszerűen utasként másként érzékeled a dolgokat mint sofőrként.
3 hengeres C3-at béreltünk anno nyaralason, nekem nem volt vele bajom, magas fordulaton szép ércesen szólt. Pedig erősen szekeptikus voltam a 3 hengerrrel kapcsolatban...
-
válasz
Gabesz87 #195586 üzenetére
Picit régebbi modelleknél a 6-os nedves volt (QD250), a 7-es száraz(QD500), de már ezekben az évjáratokban utána kell nézni, mert csináltak a nagytestvér Audis QD500-ból egy QD381 típusú 7-es nedves DSG-t gondolom az is jó már és nagyobb nyomatékot is kell bírjon, nagyon meg kell nézni., ez az információ sajnos elégtelen.
Van 1.6 dízel 250Nm-rel 7-es DSG-el, ez biztos hogy a száraz.
Van 2.0 dízel 300Nm-rel, 7-es DSG-vel, ez nem biztos, hogy már az új nedves 7-es
Van 2.0 dízel 360Nm-rel és 150 lóval évjárattól függően 6-os DSG-vel, ez biztosan a QD250 nedves, és 7-es DSG-vel is, ez biztosan az új nedves DSG
Van 2.0 dízel 400Nm 190LE évjárattól függően 6-os és 7-es DSG-vel is, ennél ugyan ez lesz a helyzet. -
válasz
Gabesz87 #195586 üzenetére
all itt egy az utcan, es megbamultam most amikor leugrottam kaveert, nagyon formas, aranyos. mas tapasztalatom nincs. de azt hiszem ez is - nem csak a sharan - kerheto volt toloajtoval, amit igazi kincskent irnaknle a gyerekesek, en tuti arra mennek ra ha valoban letezik
-
Gabesz87
veterán
Próbálom lecsökkenteni a szóba jöhető autók számát, de egyre inkább csak növekszik
Indultam a Talisman-ról, majd jött a Superb/Passat, aztán képbe került az Insignia is, most meg a Touran. Dízel DSG (150 lovas) Touran-ról mik a tapasztalatok? Még mindig olyan 3-4 éves, amit keresek, tehát viszonylag újat. Olvastam itt, hogy ez talán száraz DSG, ami nem annyira faja!? Egyébként láttam, hogy újabb VW-kben már 7-es DSG van. Az jobb/rosszabb, mint a 6-os? Illetve gondolom akkor az olajos jobb, mint a száraz (józan ésszel legalább is így gondolom).
-
válasz
BigBlackDog #195579 üzenetére
koszi, rakerdezek a skodanal, igazabol nem hajt a tatar a rendelessel. lehet egy svajci utat megkockaztatok majd, de 1-2 honapon belul ugyse erkezne meg semmi auto szerintem.
-
MC Pite
veterán
válasz
Zotyko #195554 üzenetére
Amíg ketten-négyen vagytok, addig egy nagy egyterűre nagyon sok pénzt rálocsoltok pluszba egy kompakt kombi/egyterűhöz képest. Súly, megbízhatóság, szervizigény más kategória (egyterű b..i vagy eredendően
).
1, Kompakt kombi, ami jól pakolható, megbízható, nem fogyaszt sokat (erre most egy Megane3at vettem magunknak)
Octavia, Megane3, 308II, Ceed/i30.
2, Kompakt egyterű C4 Picasso(II, esetleg Grand), 5008, Touran
3, A legtutibb ilyen használatra egy dobozos családi szerintem. Van aki szereti a Caddy/Doblót, én a Berlingo/Partner vonalat élhetőbbnek tartom (akár 7 üléses verzióban, ami _tényleg_ 7 üléses, meg csomagtartó is van bővan még 5-6 fő mellett is. Tolóajtó gyerekhez remek (berakás, másik autóra rácsukás szempontjából is), pakolóhelyek/praktikumba király (hátul 3 külön üléses felszereltséget nézz!), körbe lehet fényezetlen a lökös (a crossoveres csomagokkal), belül is könnyű takarítani, a hátsó ablakokat sem fogják a gyerekek állandóan baxtatni, mert kibillentős. Belső tetőcsomagtartóra fel lehet rakni kismotorokat, játszószőnyeget, mindenféle vackot. -
aero.
veterán
válasz
Veron #195580 üzenetére
Szvsz 3 hengernek sokkal jobb hangja van, mint egy polgári, szívó 4-nek. Az összes ilyen 4 hengeres 1.2-1.4 szívó kelletlen, vinnyogó, élettelen semmi. A suzuki 1.2-ben hallatszik némi boogie. Vibrációt ecooboostban nem éreztem, azon kívül csak a wartburg/matiz páros volt, azokat meg hagyjuk.
-
MC Pite
veterán
válasz
Paxker315 #195524 üzenetére
Ebben a kategóriában a félprémiumokra dobnak több szigetelést. A (klasse) mergából ha van szimpatikus, DS3/DS4, esetleg IS200h/Prius3.
Furcsálom hogy olyan halk a Pulsar, ki kéne próbálnod. Asszony autója eredendően halk, és én szeretem ennek a motornak a morgását mikor gyorsítok, de gyanítom hogy nálad az sem kívánatos hang (gördülés meg általános zajszigetelés kisautóhoz képest jó). Polot is, azt se vágom az újból milyen, de hangosnak (meg halknak sem) gondolnám.Anaren91: Nézd meg az Ecosportot ha már nem ülsz bele, de képeken, cikkeken is átjön hogy egy igénytelen olcsó autó, messze nem az a liga amit bandus keres.
Qru: Ritkán jutok el laptiming nézésig, de rákeresek. Nem szoktak rosszak lenni a fordok vezethetőségben/futóműben (kivéve Ecosport), de a(z utolsó előtti) Kuga konkrétan ijesztő (4 fővel közepes úton már beszartam, pedig hamarabb sikítanak nálam az utasok mint hogy én félnék).
|AP|: Én az 1.4T-re céloznék. A T3 Fireflyal nincs túl sok tapasztalat (a turbót mi gyártjuk hozzá, arról nem nagyon hallok panaszt), akár azt is be merném vállalni, de csak próba után.
aero.: Vigyázz, megköveznek
. Én imádom a 208 Ptmotorját, nem csak eleven (csak 700rpmre a nyomatékmaximumtól autózik vele az ember, lelépi megindulási hajlamban az 1.4eseket) szeret pörögni, hanem ráadásulilyenkor kifejezetten tetszik a hangja. Nem minden 3 hengeresé tetszik, a legtöbb az kb semmilyen (nekem). De mindenki leolt érte, hogy pfúúú, 3 henger (bár nem tudom ezek közül hányan próbálták, lenen egy tippem...)
-
-
|AP|
veterán
válasz
molnarpeter #195569 üzenetére
nyilván fontos a megbízhatóság, de ugyanakkor az alacsony fogyasztás is.
Holnap elmegyek egy Fiat szalonba ahol vna még a tavalyiakból meg az újakból is, de gondolom ott is hiába kérdezem meg az értékesítőt, nyilván az újat fogja ajánlani -
molnarpeter
nagyúr
-
ngaba
aktív tag
Azt írta, hogy "jellemzően havonta egyszer, inkább hosszútávú utakra használnánk. Persze vidéken is szoktunk vele a városban közlekedni, és van hogy Pesten is heti egyszer elmegyünk vele vásárolni, de itt nem lenne napi használatban, jellemzően nem autóval járunk dolgozni sem."
Erre simán OK a dízel szvsz. Persze majd ha meglesznek a gyerekek, akkor ezek a szokások is átalakulnak.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Zotyko #195554 üzenetére
Ha 11-12 éves gép nem világvége, akkor egy Octavia 2 facelift Combi 1.9 TDI még beeshet (2010-ig volt), DPF nélküli verzióban nem zavarja az a pár városi kör sem egyáltalán. Ebbe reálisan ketten ülnek be hátra.
Ha újabb és nagyobb a cél, akkor hátul 3 gyereküléshez tudtommal Mondeo mk4 facelift kombi (2.0 TDCI kézi váltó, vagy ha automata kell, akkor 2.2 TDCI), illetve Superb Combi (2.0 CR TDI) lenne alkalmas.
Keret miatt szerintem meg kéne nézni a nagycsaládos autóvásárlási kedvezményt is, úgy már új kocsi is beeshet. -
8th
addikt
válasz
Zotyko #195554 üzenetére
A fővárosba én a modern dízeleket nem annyira javasolnám. Egy tök egyszerű benzines Toyota Carina után karbantartás szempontjából szívás az összes. A tíz éves és annál fiatalabb dízel autókban már mindben ott a részecskeszűrő és agyon vannak fojtva a saját kipufogógázukkal így az autót városi rövidebb utakkal kínozva hamar egr és részecskeszűrő problémákkal szembesül az ember. Ennyi idős korukra kerül beléjük 200-300ezer kilométer vagy még több és annál sokkal többet nem bír ki a lendkerék sem. Azt meg kompletten cseréljük kuplunggal együtt és máris 300ezerrel szegényebbek lettünk. Ráadásul hiába dízel a fővárosi forgalomban fel-alá mászkálva nem fog keveset fogyasztani az sem. Ha picit hidegebb idő van egy néhány kilométeres út alatt be sem melegszik a motor rendesen így használva viszont hét nyolc litert simán benyel bármelyik kétliteres dízel. Épp ezért én maradnék benzines vonalon. Néznék valami hengerenként kétszelepes őskövület szívóbenzinest és átalakíttatnám gázosra. Az egyszeri három kilós kiadás (inkább befektetés) a jelenlegi üzemanyagárakkal számolva kevesebb mint két év alatt megtérül. Onnantól a "benzines" üzemanyagköltsége szinte forintra annyi lesz mint ha dízellel járna az ember, de a szervizköltsége a töredéke sem lesz egy dízelének. Nincs szelep és egr kokszolódás, részecskeszűrő, lendkerék, turbó, befecskendező para és szmogriadó idején is közlekedhet az ember nem kell napokra letenni az autót. Nyilván egy szívóbenzines nem olyan dinamikus mint egy turbódízel és gázüzemmel bukja az ember a pótkerék fészket vagy a csomagtér egy részét de ennyi kellemetlenséget én személy szerint bármikor örömmel beáldoznék a nyugodt alvásért cserébe. Egy mankókerék vagy egy defekt javító készlet simán befér bármilyen kombi vagy egyterű autóban a futóbicaj és a babakocsi mellett.
A Volkswagen konszern 1.6 őskövület szívómotorját rengeteg relatív újabb autóba is beszerelték, az a vastag szelepeinek hála jól bírja gáz magasabb égéshőjét. Octavia II Kombi, Golf 5/6 Variant, Altea XL, Touran I, A4 B6/B7 Avant, Passat B6 Variant stb...
-
Qru
MODERÁTOR
Itt Pesten felénk elég sok mászkál. Az 1.4i megbízható, lomhának nem annyira lomha a többi 1.4 szívóhoz képest de tény, hogy hajlamos többet enni kicsit mint az elvárható lenne (hiába a 6-os váltó, rövidek a fokozatok benne). A turbós egész jól megy már, sztem jobban megéri. Nem sokkal fogyaszt többet (részterhelésen kevesebbet is mint a 1.4 szívó a jobb hatások miatt) de sokkal jobban megy ha menni kell.
-
|AP|
veterán
az új(abb) FIAT Tipo-k mennyire kerülendők?
Egész jó árban vannak (5m környéke), jól is néznek ki (a hatchback-re gondolok-de ez persze szubjektív), felszereltségük is rendben van.
Három fajta motor jöhet szóba:
1. tavalyi modell 1.4-es szívó, 4 henger, 95LE: állítólag elég lomha, talán kicsit sokat is eszik
2. tavalyi modell 1.4 T-Jet: turbós, 4 hengeres, 120LE: több lóerő, fürgébb, talán még többet eszik
3. új, idei modell: 3 hengeres 1.0, turbó, 101LE: gazdaságosabb, újabb konstrukció, de nem sok tapasztalat van vele, nem lehet tudni mennyire fürge városon kvül, vagy épp mennyire hangosÉrdemes jobban elmélyedni Tipo témában? Vagy azért látok ilyen keveset az utakon belőle, mert kerülendő?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #195545 üzenetére
110-120€ körül van a TÜV vizsga. Függ attól, hogy hova viszed, ugyanúgy, mint otthon.
-
ngaba
aktív tag
válasz
Zotyko #195554 üzenetére
Ha folytatni szeretnéd a carinás hagyományokat (nem adrenalinbomba, cserébe megbízható), akkor Toyota Avensis 1.8-2.0 szívóbenzin. Csak sajnos jó drága, 3 millióból nem is tudom, hogy mi jönne ki.
A dízelek sokkal olcsóbbak most (cserébe fel kell készülni, hogy bármikor beeshet 200-300 ezres javítás). A konszenzus szerint a legjobb dízelek:
VW konszern 2.0 (cr)TDI, bármiben: Octavia, Passat, Sharan stb.
Peugeot/Citroen 2.0 HDI: Peugeot 308, 508, 5008, Citroen C4 Picasso, C5. De ez van a Fordokban is 2.0 TDCI néven: Mondeo, C-Max, S-Max.A 3. gyerek még odébb van, most még felesleges kamiont venni szvsz.
-
válasz
KoVee84 #195556 üzenetére
persze, ezért a
jel. a valós ok, hogy nekem nem tetszenek, főleg valamiért belülről nem, a külső formája nagyon rendben van egy 3-as mazdának, meg a linkelt cx-5-nek is.
ami most nagyon megtetszett az a skoda scout barnás ülései. tisztára mint a corolla trek, de arról ugye letettem.
-
válasz
Zotyko #195554 üzenetére
Nagyon jó volt olvasni.
Amúgy ha 3 gyereket gondoltok, akkor egyterű; legalábbis számomra nem kérdés. Jellemően mindig ezzel jövök a fórumon, hogy így az egyterű, meg úgy az egyterű, de ~15 éve van 3 gyerek, és azóta egyterű.
Persze kettőnél még okés egy kombi, de pl. ha a két kicsi közé hátra be akar ülni anya is, akkor rögtön szűk lesz a hely a két gyerekülés között. Persze ez is megoldható.
Én paráztam a dízeltől. De a 10 év alatt egyszer sem volt semmi nagyobb költségem, vagy csak marha nagy mázlim volt.
Persze fenntartani alapból nem óccó', legyen az VW vagy Ford (persze, tudom van más egyterű is)
Az tény, hogy vásárláskor célszerű olyan valakit vinni a vásárlásra, aki menet közben lekéri a valós adatokat, és tudja is értelmezni. -
Zotyko
csendes tag
Sziasztok!
Feleségemmel az első saját autónkat szeretnénk megtalálni. Ehhez szeretnék segítséget kérni ajánlott márkákkal, típusokkal, stb.
Jelenleg a szüleim 25 éves Toyota Carina kombiját használjuk, és bár elképesztően jól szolgált minket az elmúlt években (ennek az autónak soha semmi baja nem volt, hihetetlen, hogy ennyi év után is milyen megbízható), úgy érezzük, hogy elérkezett az idő egy új, saját autóra.
Budapesten élünk, de a családjaink vidéken laknak, így jellemzően havonta egyszer, inkább hosszútávú utakra használnánk. Persze vidéken is szoktunk vele a városban közlekedni, és van hogy Pesten is heti egyszer elmegyünk vele vásárolni, de itt nem lenne napi használatban, jellemzően nem autóval járunk dolgozni sem. Elképzelhető, hogy pár év múlva agglomerációba költözünk, ekkor lehet, hogy a napi munkábajárás már autóval lenne.
Bár még csak ketten vagyunk, 3+ gyereket szeretnénk, és jó lenne, ha 3 gyerekig jól tudnánk használni az új autót. Talán 3 gyerek után váltanánk a következőre, ha szükséges. Mivel jellemzően hosszúhétvégékre, vagy akár 1-1 hétre utazunk, fontos a nagy csomagtartó, ezért elsősorban kombi vagy egyterű autókban gondolkozunk.
Néha kölcsönkérjük a szüleim Galaxy-ját, nyilván az egy másik árkategória, de azt egyébként nagyon szeretjük.
Pénzben 1,5-3 millió között gondolkoztunk. 3 millió fölé csak akkor mennék, ha valahogy meg lennék győzve, hogy például 3,5 milláért van egy egyértelműen jó (jobb) vétel.
Tudom, hogy elég tág ez az intervallum, de ez azért van, mert nem igazán értek a témához, persze nézegettem hasznaltauto.hu-t, meg joauto.hu-t, de ennyiből nem tudtam meg, hogy mi lenne a jó döntés.Még néhány dolog:
Minimum 1.6, maximum 2.0-ás motort szeretnénk bele.
Szempont, hogy tágas legyen, ha lehet.
Szerintem benzin és dízel is lehet, hiszen sokat használnák hosszabb utakra is.
Szeretnénk ha 10 évnél nem lenne öregebb az autó.
Szempont lehet a megbízhatóság. Nyilván nem lesz még egy Carinánk, de jó lenne, ha nem egy típushibákkal teli autónk lenne.
Szempont a biztonság.Márkákat nem írnék, bár van pár, amivel szimpatizálunk, de valójában nem értünk hozzá és inkább kíváncsi vagyok a ti ajánlásotokra. Ezért minden ajánlott típusnak nagyon örülnénk.
A vásárlással nem rohanunk. Jó lenne még idén megtalálni, de legkésőbb 2022 február végéig. A lényeg, hogy egy egy éven belül legyen meg, de ha már egy hónap múlva megtalálnánk az ideális autót, megvennénk.
Nekem ezek jutottak eszembe, de ha van még bármi, ami segítség lenne, szívesen megírom. Minden segítséget nagyon köszönök!
Üdv,
Zotyko -
buci30
addikt
Köszi az eddigi segítséget akkor az A4 es A6 ki is lőttem 2misis keretből plusz a motor hibák miatt nem kockáztatok.
Viszont ma néztem A3-at és nem nekem nem kicsi de mindenképpen az 5ajtos lenne. Mi ajánlott melyik széria motor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest