- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nyomtató topik
- SSD kibeszélő
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz nobela #110976 üzenetére
Van itthon iPad, arról szerintem is jobb valamivel. A pc esetén leginkább a ventilátor zaja zavar, nyitott fejessel nálam az ront a legtöbbet a hangon.
A Bluetooth pedig teljesen jól működik, ha jól van megcsinálva, nagyon hasznos tud lenni, főleg ha hangfalas rendszer is rá van kötve.Gondolkoztam streameren is, de a jó Bluetooth és az iPad mellé nagyon luxusnak érezném a dolgot.
-
nobela
senior tag
válasz stellaz #110975 üzenetére
Nem, csak azt amikor (amúgy minőségi) PC-ről először streamerre váltottam.
Na azt hallottam
Egyébként időről időre le szoktam tesztelni a PC-t hogy nem csak placebo-e... Nem.
[ Szerkesztve ]
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
nobela
senior tag
válasz stellaz #110951 üzenetére
"FIIO K9-en alig lehet különbséget tenni bluetooth és pc között"
Ez szerintem inkább a PC-t minősíti mint forrás...
Jobb féle streamernél azért jelentős különbségnek kellene lenni.
[ Szerkesztve ]
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
cooi11
senior tag
válasz s4tch #110972 üzenetére
Azt a FiiO BR13-hoz írta, ha még is megvenném! ( Mert akkor esetleg kipróbálnám a spotify-t.)
De itt írtam hogy van olyan kábelem ami a hangfalpárba 3,5 jack dugóval csatlakozik és
5-5 m múlva a két végét összehozták 1db 3,5jack-be.
De valószínű most sem fogalmaztam jól.
Ezért sűrű elnézést kérek tőletek,
sajnos mást is fel tudok bosszantani, tudom! -
s4tch
veterán
válasz cooi11 #110970 üzenetére
Az mire lesz jó? Unbalanced rca minek neked, amikor sem a tévében, sem a hangfalban nincs olyan? Azt arra az esetre írta lezso, ha teszel egy rca kimenetes dacot a tévé mögé.
Ha jól értem, a hosszú kábeled egyik vége xlr, másik meg 6,3mm jack, ugye? Akkor kell egy olyan, amit írtam, plusz két ilyen: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/35-mm-jack-63-mm-jack-adapter (remélhetőleg elférnek a kis átalakítóban egymás mellett. Ami nekem van itthon, az elég széles.)
És akkor az Y elosztó megy a tévébe, a két kis jack --> nagy jack átalakító az Y elosztóba, az 1-1 nagy jack anya csatlakozóba a hosszú kábeled nagy jack vége, és az xlr a hangfalakba. Pár ezres az egész. De ha bemész a kácsába (vagy felhívod őket), biztos tudnak mondani olyat, ami egy 3,5mm apa jackből csinál 2 6,3mm jacket elegánsabban.[ Szerkesztve ]
-
cooi11
senior tag
válasz s4tch #110967 üzenetére
lezso6 írta:
Elég csak a mostani XLR-TRS kábeleidhez venni balancedTRS female - unbalanced RCA male
átalakítókat. -
Polllen
nagyúr
válasz bkercso #110963 üzenetére
Abszolút igazad van, egy ifi go blu vagy a fiio több kis cucca is teljesen korrekt.
Én most vettem és hasonlítom össze a Sennheiser BTD 600 és Creative BT-W5-t BT dongle-kat, hogy mit tudnak egy Sennheiser Momentum 4-gyel és ez is korrekt, főleg ahhoz képest amit a windows önmagában produkál a beépített bt driverrel...
Viszont pl a Topping DX3pro+n a BT mobilról abszolút csalódás volt, a másik három bemenethez képest - számomra - jelentősen rosszabb volt az eredmény. Inkább a chromecast - TV optika - DX3pro verziót használtam."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bkercso
nagyúr
válasz s4tch #110966 üzenetére
Fogalmam sincs, milyen minőség.
Nagyban függ a tervező szakértelmétől (NYÁK-tervtől) is, nem csak az alkatrészektől.Az én BT-m sima 5.0 módban is (tehát Apt-X, LDAC és SBC nélkül) olyan, hogy a megszólalások "ütnek", a lecsengések hosszúak, a hangok gyönyörűek, struktúráltak.
Szóval - ahogy a CD 16bit/44.1kHz nem kevés (noha hallani a jobbat), úgy a BT is jól lett kitalálva, csak ki kell aknázni. (Legnagyobb baj sokszor szerintem a BT-vevő chip melletti oszcillátor vacaknak választása.)kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz lezso6 #110961 üzenetére
HDMI is opció, azon is van digit. és analóg audio is, ill. hangerőszabályzott a TV távjával. Csak elég vacak DAC-ok kaphatók rá (érdemesebb HDMI-S/PDIF konvertert venni és egy ASRC-s DAC-ot).
Illetve 2-féle HDMI-kiosztás van forgalomban DAC-oknál, ennek utána kell olvasni vásárlás előtt!kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
s4tch
veterán
válasz Polllen #110960 üzenetére
Feltéve, hogy van a tévén jack aljzat. Nálam mindkét Sonyn van, de egy csomó tévéről lehagyják.
Ha nincs, akkor jöhet az E30.
Viszont általánosságban távos dac-kal érdemes óvatosan bánni, mert ha ki- és bekapcsolás során nem jegyzi meg az utoljára használt hangerőt, akkor könnyű vele jobb esetben csak megijeszteni a családot, rosszabb esetben max. jelszinten eldurrantani a hangfalakat. (Ezért is okos a Wiim Ultra, ezen pl. lehet állítani max. jelszintet.)
-
válasz Polllen #110960 üzenetére
Ha elengedte a BT-t, akkor TV füleskimenetére menjenek direktben a stúdió monitorok. Ez nem csak olcsó, hanem praktikus is, mert a TV távjával állítható a hangerő. Szüleimnél is így van belőve. Ott egyébként van egy pici alapzaj, de ez a TV-ből jön (földhurok jellegű), nem a kábelből, de a hangfalak lehalkításával szerencsére orvosolható volt.
Igen, ha nem kell balanced, akkor sokkal egyszerűbb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Polllen
nagyúr
válasz lezso6 #110959 üzenetére
A BT-t elméletileg elengedte, illetve jogos, jack-TS csatlakozót tudna használni. Az utolsó felvetés az volt, hogy csak hangerőt szeretne állítani, a legolcsóbban. Ennél olcsóbb nem lesz.
Unbalanced kimenettel az első dac, amivel itt tapasztalat is van, BT nélkül optikai bemenettel, hangerő állítóval az 50-60 USD. (pl. a fosi audio dac-x4/k5 pro)
Kérdéses, hogy ezeket megéri-e.
Az első távos dac, amin van optikai bemenet az már a Topping E30 II lite BT nélkül.
Az első távos, BT-s dac zéró tapasztalattal, de megbízható gyártótól az SML C100, ez már 120 USD/115 EURAz alapján, amit leírt, minimum egy C100 kellene neki. Illetve ha ragaszkodunk az eredeti kábelezéshez, azok a cuccok, amiket te is ajánlottál.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
válasz Polllen #110958 üzenetére
Naja, de akkor bukja a BT-ot. Egyébként a Tannoy Reveal 802-kön nincs RCA, csak sima TS nagyjack van. Persze dugható bele
TS male - RCA female
adapter, s akkor így lesz rajta RCA.[ Szerkesztve ]
-
válasz cooi11 #110952 üzenetére
A tascan us 2x2 elszállt, hiába csináltattam 8k-ér 3,5jack-5DIN csatlakozót.
Micsodát? Most olvasom, a Tascam MIDI in csatlakozóba vezettél áramot a FiiO D03K kimenetéből? Csak mert veszélyes, teljesen másra való a MIDI in/out. Most tönkrement a Tascam 2x2? Akik készítették a kábelt azok nem tudták hogy mihez készül?
Basszus.
A FiiO BR13 olcsó, csak megint csináltatok 25k-ért
3DIN—rca 5m x2db.
Elég csak a mostani XLR-TRS kábeleidhez venni balanced
TRS female - unbalanced RCA male
átalakítókat. Csak jól legyen bekötve, nem vagyok biztos benne, hogy egy simaTS female - RCA male
adapter megfelelő erre a feladatra.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz cooi11 #110952 üzenetére
TV-n van 3.5mm jack? Abba egy átalakítóval be lehet kötni a Tannoyokat; ennél olcsóbb megoldást nem tudok. Kell egy jack-jack elosztó a tévébe, két hosszú jack-jack drót, esetleg a Tannoyba 1-1 jack átalakító. A tévéről tudnád szabályozni a hangerőt. Aztán egyszer majd veszel rendes hifit.
-
s4tch
veterán
válasz Mathiask #110942 üzenetére
A "sima" Pro belső dacja nem hallgathatatlan, pár hónapig csak az volt itthon és nem mentem tőle falnak, de a Pro Plus bőven megéri a felárat. A Pro analóg kimenete félmegoldás, az az eszköz igazából digitális forrásként az igazi.
Mondjuk a teljes Wiim vonal bőven megéri az árát. Pár napja jött egy Ultra, aktív dobozok előtt előfokként is kiváló. A fejes erősítője dísznek van, a bluetooth tudhatna ldacot, kicsi a kijelző, más fogást nem találtam rajta.
-
cooi11
senior tag
válasz Polllen #110950 üzenetére
Most tv optika— FiiO D03K Taishan—tannoy 802 van.
így nem tudok hangerőt állítani.
A tascan us 2x2 elszállt, hiába csináltattam 8k-ér
3,5jack-5DIN csatlakozót.
Most CSAK HANGERŐT szeretnék állítani OLCSÓN !
Van hangfalból ::3DIN—6,3jack 2db;
Van hangfalból ::3,5jack x2—3,5jack 1db;
A FiiO BR13 olcsó, csak megint csináltatok 25k-ért
3DIN—rca 5m x2db. -
Polllen
nagyúr
válasz cooi11 #110948 üzenetére
Igazából elég sok dolgot össze lehet legózni, a kérdés az, hogy pontosan mit szeretnél.
Pl. a tv-n tévé adást nézel vagy streaming?Azért érdekes kérdés, mert ha veszel egy chromecast vagy firestick streamert, akkor a mostani dac-d is maradhat, mert minden ami a streamereken megy, azoknak állítható lesz a hangereje a streameren keresztül akár a TV távirányítóval. A chromecast-ra tuti hogy tudsz küldeni androidos telefonról hangot, így zenét is tudsz hallgatni, de a youtube, spotify meg minden egyéb is megy rajtuk.
Ha ez a vonal nem érdekel, akkor a következő lehetőség egy távirányítós dac.
Pl. Topping E30 I vagy a II vagy a lite.
Ezeken van optika, coax és usb bemenet. Szóval a telót akár usb-n is rá tudod dugni.Ehhez vehetsz később egy alap wiim-t és akkor a zene mehet erről.
És nyilván a végső szint lehet, hogy veszel egy olyan wiim verziót, amiben van dac és/vagy erősítő.
Szóval először azt gondold át, hogy hogyan használnád legszívesebben a rendszered.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
vadkörte
addikt
válasz bkercso #110945 üzenetére
Azért egy (át)épített cucc messze nem ugyanaz egy out of the box . Érdekes, hogy a cuccom specifikációja szerint a BT ágon is van egy OPA (összesen 3db), az én példányomból viszont kimaradt. Kábelesen nagyon tetszik a hangja, de Bt-on fájt hallgatni. (Más a board revíziója is és más a gyártója is...)
#110946 bkercso
Ennél olcsóbban nem nagyon lehet megúszni és ebben már táp is van.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
bkercso
nagyúr
válasz cooi11 #110941 üzenetére
Ha filléres kell és elég 2x50W, akkor Nobsound NS-01G vagy hasonló TPA3116 tőlük. Az NS-01G szerintem kifejezetten jó hangú, BT-ről, USB-ről és analóg bemenetről is.
Vannak hasonló vackok is pár ezerrel olcsóbban, azokat nem ismerem, de könnyű elrontani az audiót...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
-
vadkörte
addikt
BT erősítőt nem javaslom, vagy nagyon válogasd meg. Ahogy Marhias is írta a BT rendesen ronthatja a minőséget.
BT-os előfokom van, három eszközzel próbálva - Morotola G60, Apple Mac Mini M2, Apple iPhone 16Pro - a hangminőség olyan volt, mintha tollpárnát húztam volna a fejemre.Üdv. V. Körte
-
Mathiask
senior tag
Én mondjuk nem javasolnám, ha streamingelsz valahonnan(spotify, tidal), hogy Bluetooth-al old meg, az azért levesz rendesen a minőségből, meg a kényelemből (telefonon fut akkor az app).
Ha a keret engedi, akkor esetleg egy Wiim Pro (ha belefér akkor inkább Wiim Pro Plus) + végfok-ban gondolkodnék, vagy Wiim Amp-ban, vagy Wiim Amp-Pro-ban. -
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #110931 üzenetére
technikailag egyebkent egy miniDSP HD megoldja a vagast a sub fele, de az innen meg egyszer majdnem 300 euro. normal esetben sub EQzasra szoktak inkabb megvenni. nem olcso, de ez kb az utolso optimizacios pont szokott lenni belesimitani a subo(ka)t a szobaba.
persze ha van RCA passthrough az aktiv frontokon vagy a subon az ugy egyszerubb.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
setup
tag
válasz bkercso #110937 üzenetére
Igen, a kapcsüzemet azt sajnos vettem észre. Jó móka ez a felkonvertálás, csak ára van és úgy hittem is, meg nem is benne, hogy ki lehet rendesen szűrni. Nézegettem is a szűrő kapcsolásokat, de aztán amikor kiderült, hogy nem gerjed az alacsony táp miatt hagytam is inkább a szűrést a fenébe.
Árulnak egy külön pici BMS lapkát a kínaiak eredetileg két soros 18650 töltéséhez. Egy bemenet két kimenet. A bemenetre megy a normál USB-s töltő, ami csak egy cella töltésére alkalmas és van két kimenete.
Az egyik a 4,2V-os a másik meg a 8,4V-os kimenet és ezzel balanced fel tudod tölteni az egyébként sorosan bekötött cellákat az erre eredetileg alkalmatlan töltőddel, csak ez is még egy nyák (ha kicsi is), amit be kell valahová szuszakolni és itt jön be a képbe, hogy ha marom a fát, akkor azt utána grafitoznom kell, mert az árnyékolás miatt grafitozva van belül a hangszer. A marótól ez ugye lejön és szúrja a szemem, mert gányolásnak néz úgy ki. A grafitos "festék" ami valójában grafitos "ragasztó" meg lassan köt ki, akkor emiatt először várni kell egy napot és csak utána tudom összerakni... szóval emiatt "munkás" bármit még beszuszakolni.De ez csak a töltéshez kell, enélkül is sorba tudom kötni a cellákat és ki tudom próbálni a 1656-okat, hogy hallom e a javulást. Ha hallhatóan jobb lesz simán megtartom és átvariálom a töltést. Annyit megér. Ha kicsit faragni is kell még belül a fából, hát legyen. Újragrafitozás után úgy sem látszik.
-
bkercso
nagyúr
válasz setup #110936 üzenetére
Mennek lejjebb, csak lassabbak a specifikáltnál, így gerjedhetnek biz. kapcsolásokban, amikben nagyobb tápfeszről stabilak lennének.
Ha a kimenetre kötsz 470pF-ot és szkóppal nézve stabil marad, akkor jó.Ha felkonvertálod, az kapcsolóüzemű táp, amit nagyon szűrj meg, különben érddektelen f0s hangja lesz! vagy mi az a bms lapka? Csak kapcsüzemmel tudsz dc-dc-t csinálni.
A 1656 sokkal jobb a 33178-nál, ha a rendszer tóbbi része is jó. Utóbbi a kérdés, mert ha nem, akkor nem lesz egetrengető változás.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
setup
tag
válasz bkercso #110932 üzenetére
Igen-igen, arra ránéztem én is, csak az zavart össze, hogy egyszerre tárgyalja a pdf a 1655-tel, de most volt időm rendesen elolvasni és most már biztos vagyok benne, hogy ez csak elméleti számított adat és bőven lehet tűrés lefelé és érdemes kipróbálni.
Azért gondolom, mert a 33178-nál, ami eddig volt benne ugyanez +/-2V az adatlapon, tehát elvileg 4V alatt nincs élet és mégis simán ment egy merültebb li-po celláról is 3,5V környékén is.Mivel (talán az EQ miatt) két darab 33178 van a nyákon, ezért azt sem gondolom, hogy csak véletlenül ment, azért a kettőből kettő már csak nem véletlen.
Persze majdnem mindegy is egyébként, hogy a 1656-nak elég e egyetlen Li-Po cella, mert eddig is két li-po cellát használtam, csak eddig párhuzamosan voltak kötve, mert így is szólt a 33178 és így elég volt csak a körömnyi töltőnyákot beletenni a gitárba.
Legrosszabb esetben átkötöm sorosra
és beszuszakolok még egy BMS lapkát is valahová. Ezresért adják a sárgák és balanced. Az 8,4V-ra feldudálja, annyi meg tuti elég lesz neki. Csak a beszuszakolás részére nem vágytam.
Elsőre használtam DC-DC step up lapkát is, hogy 18V-al tápolva mi a helyzet.
Sajnos úgy a step-up áramkörről a 33178 valahogy csak összeszedett annyit „zajt”, hogy alacsonyabb hangerőn is pont úgy sisteregett, mintha max hangerőn lenne.
Ez nem tetszett, akkor szűrés helyett inkább kiszedtem a step-up lapkát belőle, és tettem a lapka helyére egy második Li-Po cellát párhuzamosan, hogy lassabban merüljön le és tuti elég legyen a fesz sokáig.Végre készen lett és bőven elég pár hetente egyszer tölteni, erre most meg kipróbálom majd ezt a másik 1656-os OPA-t és szedem szét miatta megint. Elvagyok.
Pedig most már tényleg jó a 33178-al, csak mindig ott a kis hang, hogy "mi van, ha van jobb?" Azt hiszem itt kezdődik a dili -
bitrograde
senior tag
-
válasz cooi11 #110933 üzenetére
Most épp Eve Audio SC205 + Arendal 1961 1S. Korábban Eve SC208-ak voltak a szatelitek, csak az egyik megdöglött (kondi halál), és nem vittem még el szervizbe megjavíttatni. Azért van ennyi, mert 4.1 rendszert szeretnék csinálni, amihez a DAC még érdekes lesz.
-
válasz cooi11 #110929 üzenetére
Attól függ milyen mélynyomó. Stúdió vonalon úgy szokott működni, hogy a hangfal elé kötöd sorba, azaz...
DAC -> kábel -> hangfal
...esetén mélynyomóval úgy néz ki, hogy:
DAC -> kábel -> mélynyomó -> kábel -> hangfal
A kábel nyilván balanced mindig, vagy legalábbis így ajánlott itt is. Ennek a "sorbakötős" megoldásnak a lényege ugye, hogy a DAC-on állítasz hangerőt, s akkor az egyszerre állít mindenhol. De ez csak olyan mélynyomóval megy, amin van bemenet és kimenet is. És ezek a mélynyomók meg tudják azt csinálni, hogy a rájuk között szatelitekről levágják a mélyet pl 85 Hz-től lefelé.
De mint a képen látható, a Topping D50 III hátulján a balanced TRS kimenetek mellett van unbalanced RCA kiemenet is. Mindkettő szól (sőt egyenként kapcsolhatók is), azaz csinálhatod azt, hogy a stúdió monitorokat a TRS-re kötöd, a mélynyomót meg az RCA-ra. Ez azért is jó, mert így olyan subot is használhatsz, amin csak bemenet van. Nálam így van rákötve a Topping E70-re: balanced XLR-re a hangfalak, unbalanced RCA-ra pedig a sub. De ennek az a hátránya, hogy a szatelit hangfalakról így nem vágható le a mély.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz cooi11 #110929 üzenetére
Mármint egy hangfalpár mellé még mélynyomót is? Közvetlenül nem. Az a dac amúgy is annyira apró, hogy el sem férne rajta annyi kimenet. És balanced kimenet sincs rajta.
Ha kell bt, balanced, mélysugárzó és a többi, az már nem olcsó kategória. Hamarabb cserélnék hangsugárzót, minthogy vegyek egy relatíve költséges dacot egy belépő hangfalpár elé...
-
válasz cooi11 #110926 üzenetére
Ja, egyébként azért linkeltem muzixot, mert másról nem tudok, akik Magyarországon forgalmaznák ezeket a kínai, de egyébként erősen prémium és rettenet jó ár/érték arányú DAC-okat. csak hát én a Tannoy Reveal 802 mellé nem vennék ennyire drága DAC-ot, inkább valahol 50-70e körül húznám meg a határt. Igaz, nálad komoly feature-ök kellenek, ami lehet megéri a pluszt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz cooi11 #110914 üzenetére
Tehát akkor balanced módon használtad a hangfalakat, hisz az XLR bemenetükbe dugtad a kábelt. A Tascam 2x2 szintén balanced, csak rendes TRS 6.35 jackkel.
Nem kell balanced DAC-ot venni hozzá, csupán annyiról van szó, hogy stúdió monitorok háklisabbak szoktak lenni a forrásra, s lehetséges markáns különbség a sima és balanced között. Szóval van egy kis kockázat. Bár az lehet, hogy nem zavarna az esetleges extra zaj.
Ha megpróbálod unbalanced módon, azaz RCA-val:
Elég az említett FiiO BR13, hisz van Bluetooth, optikai bemenet is, és lehet 24990 Ft-nál olcsóbban nem is nagyon kapnál hasonlót. De ehhez kell RCA - TS (jack) kábel is a hangfalakhoz, ha ez nincs. Vagy átalakító a mostani kábelekhez.
Ha mindenképpen balancedet szeretnél:
Ehhez van már balanced kábeled: XLR -TRS. Tehát TRS kimenetű balanced DAC lenne ideális, így nem kell átalakítás.
De sajnos nem olcsó, ami tudja ezeket:
- opikai bemenet
- Bluetooth
- balanced kimenet
- távirányító (gondolom ez mindenképpen kell, mert a TV távjával nem fog menni)Ráadásul neked a DAC-ra lehetőleg TRS (jack) kimenet kéne, hogy megtarthasd a mostani kábelt. Ezt tudják ezek:
Topping D50 III - 111990 Ft
SMSL DL200 - 103990 Ft lenne, de nincs raktáronJó lenne még a Topping E70 is, de az egyrészt 129990 Ft, azaz jóval drágább, másrészt azon XLR kimenet van, szóval XLR-XLR kábelt kéne venned vagy TRS (jack) mama, XLR papa adaptert/kábelt.
Én nem találtam olcsóbb DAC-ot, de lehet érdemes itt várni, hátha valaki tud itt javasolni a topikban még ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz bitrograde #110919 üzenetére
Azt nem tudom, van-e ilyen hazai termék. Szerintem nincs olyan, ami tud ldac-ot, 2-3 egyéb inputot és nem is kerül egy vagyonba.
Az olcsó hifi döntő többsége kínai. Ez van.
-
bitrograde
senior tag
válasz bala6120 #110916 üzenetére
Nem konkrètan errőla a készülékről, hanem a vadkörte által megfogalmazott elvről beszéltem. És értem, miért gyártatják Kínában, csak nem tetszik, hogy. Nincs garancia, csak ajànlás, meg olcsó munkaerő. Aztán a honi termék versenytársa. Ettôl persze még "amerikai", csak kérdés, mitől, és hogy mikor fogják a kínaiak a feléből megcsinálni a klónt, ami majd ennek is alávág? Stb., stb.
-
vadkörte
addikt
válasz bitrograde #110915 üzenetére
Az a szép az életben, hogy úgy lehetünk képesek beszélni valamiről, hogy el tudjuk fogadni (remélhetőleg) a másik véleményét. Én elfogadom a Te véleményed.
Tisztelhető, hogy szeretnél hazai szervíz- és alkatrészellátást, helyben érvényesíthető garanciát, terméktámogatást, használati útmutatót, stb...
"Ezt az így-úgy, fenesetudja miből összerakott..."
Bontható a "doboz", tehát látható, hogy miből rakták össze. Ha a gyári alkatrészek nem felelnek meg, cserélhetőek (feltéve, hogy tudsz bánni a pákával meg a rézszalaggal...)Üdv. V. Körte
-
bkercso
nagyúr
OFF-topik, de talán tetszeni fog:
https://repository.rit.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1885&context=otherkapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bala6120
senior tag
Ebben nagyot tévedsz.
Amerikai cég, kínában gyártatva.
Korrekt csomagolás, használati útmutató, kis kedvcsináló írás, garancia jár a készülékhez. Helyben érvényesíthető garancia nem fer, rengeteg ajánlás van külföldi oldalakról.
Élőben kifejezetten tetszik.[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz vadkörte #110912 üzenetére
Sajnos nem értek egyet. Abban még igen, hogy egy tisztességes készülék összeválogatott alkatrészekből van tisztességesen megépítve, de ha én veszek valamit, akkor nem csupán azt szeretném, hogy "nézzen ki valahogy", hanem szeretnék szervíz- és alkatrészellátást, helyben érvényesíthető garanciát, terméktámogatást, használati útmutatót, bizonyítékot, hogy ha kedvező tapasztalataim miatt másnak ajánlom, vagy magam vennék belőle még, akkor ugyanazt és ugyanabban a minőségben kapom. Ezt az így-úgy, fenesetudja miből összerakott, minden héten más név alatt árult készülékek java része sosem fogja biztosítani, mert nem terméket veszek. Néha még csak nem is biztos, hogy készüléket.
És ez immár nem is csak árverseny, hanem a termékek és a velük kapcsolatos elvárások tudatos rombolása, hogy az ökológiai következményeket, meg az illúziót, hogy bizony van ingyen ebéd, most ne is említsük. -
vadkörte
addikt
válasz btraven #110909 üzenetére
Ha tisztességesen összeválogatott alkatrészekből áll amiket tisztességesen építettek meg nem mindegy, hogy hogy néz ki?
#110907 cooi11
Ha megtalálod a normális eladót, Ali sem rosszabb, mint ha itt a HA-n vennél valamit. Ali-ról vettem az Aiyima előerősítőm és erősítőm. Azt kaptam amit rendeltem, alig 1,5 hét alatt megjött és rejtett költségek sem voltak. (gondolom benne volt az árban)
#110911 s4tch
Nincs túlgondolva. Végül is amit kell, azt tudja.Üdv. V. Körte
-
s4tch
veterán
válasz cooi11 #110904 üzenetére
Ez a gyártó oldala. Alin is megtalálható a cucc.
#110905 liszi70: ja, van belőle több verzió is. Én ~30e alatt nem nagyon láttam belőle.
-
válasz cooi11 #110901 üzenetére
Streaming DAC alatt mit értesz? Ha csak optika + Bluetooth kell, akkor van választék, így az eredetileg nézett FiiO BR13 is megfelő. A BTA30 felesleges tudású, mert az Bluetooth adóként is tud működni, amire úgy tudom nincs szükséged.
A Tannoy 802 aktív hangfalakat eddig RCA / jack kábellel használtad, nem volt velük semmi gond? Csak mert ezek a stúdió monitorok háklisak lehetnek az unbalanced bemenetükre bizonyos esetekben, ami extra alapzajban nyilvánul meg. Pl nálam a Swissonic V8-nak durva alapzaja volt RCA-val, míg XLR-en oké. Ugyanitt az Eve SC208-zal semmi baj nem volt RCA-val. Illetve megint tök máshol simán a TV fülekimenetére kötve jack-RCA kábellel a Swissonic V8 teljesen jól működik most. Szóval lutri.
Ha nincs gond RCA-n, akkor bármilyen RCA-s Bluetooth-ot támogató DAC jó lehet, tehát a fenti FiiO BR13 is. Egyébként balanced kimenetű DAC fog kelleni. És az fontos, hogy ez a Tannoy kicsit fura szerzet, mert a jack bemenete nem balanced TRS, hanem sima unbalanced TS, tehát csak az XLR bemenete balanced.
-
cooi11
senior tag
Inkább itthon szeretnék venni streaming dac eszközt.
Az aktív hangfalak meghajtásához.
Amire rá lehet kötni az optikai kábelt.
Tudnátok ajálani! -
cooi11
senior tag
Alliról csak szír-szarokat rendeltem!
-
s4tch
veterán
válasz cooi11 #110901 üzenetére
Van nálam fehér_ember jóvoltából egy ilyen: BRZHIFI BTC60. Alin 30e alatt meg lehet kapni. Az rca kimenete fix, kifejezetten jó minőségű a bt része, és korrekt dac az áráért.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla