- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóhifi
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
osonte
üzenetére
Nem gondolom, hogy rosszul hallanád, a HD660S2 tere tényleg nem túl nagy. (A HD580 / 600 / 650 tere sem az.) Ettől függetlenül mindegyik jó fejhallgató, ha jó forrással van párosítva. Emlékeim szerint a HD660S2 egy nagyon precíz, részletes, de néha kicsit túl kemény, éles, középorientált hangú fejhallgató, ami szinte bármiről tud nagyon kellemes mélyeket hozni a fenti triumvirátussal ellentétben. Tényleg egy pozitív élmény volt nekem.

-
osonte
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
Elhiszem amit írsz. Néha azon gondolkodok, hogy én hallom rosszul a teret vagy a HD660S2 a szűk keresztmetszet ebben. Lehet mindkettő igaz, de akkor azt megerősítetted, hogy a Sennheiser tere nem túl nagy, néha meglepő ha valami térben mégis jobban megjelenik rajta. Szerencsére ez nem annyira zavar, már mint a szűkebb tér, de biztos jó lehet több helyről hallani a hangokat.
Amennyiben zene, a tegnap éjszakát ezekkel töltöttem:
Csodásan szólnak (5 óra élmény volt), de érdemes Qobuz-ról letöltött eredeti flac formátumban hallgatni, a Tidal streaming a nyomában sincs (kevesebb részlet/kevesebb mély...).#118477 szaki58 : Szerintem nem jársz rosszul a DX270-el, de nekem is minden tartalékát az iBasso PB6 csöves AMP-al sikerült kihoznom belőle, az olyan mint a DX340-nél a különböző cserélhető AMP-ok, csak ez nagyobb méretű, teljesítményben is, már-már asztali rendszer szintje lehet. Kicsit sajnálom a DX340-ed eladását (még én is sajnálom helyetted
), bárcsak mellé tudnád venni a DX270-et. Azok a piszkos anyagiak... -
emiki6
veterán
válasz
Zoliee
üzenetére
Nem állítom, hogy ezek használata esetén Neked is eljött volna az audio nirvana, de számomra igenis van pozitív hozadéka ezen komponenseknek.
Lehetséges amúgy, hogy ezekkel az én meghajtásom is megtáltosodna. Akar hallom, akár nem.
Mindenesetre az én felhasználasi szokásaimhoz kevéssé illik a streamer, szóval ez kevésbé lényeges is az én helyzetemben. Max valami usb regeneráló bigyó (ddc) lehetne jó, de ki tudja.
Az azért kiderült, hogy az az audiogd R1 mk3 egész más világ volt, mint a sima DAC-ok, amihez talán az előtte lévő ddc is hoztátett. Valami olyasmit lehet veszek egyszer, a ddc még opció is nálam.
-
szaki58
senior tag
válasz
osonte
üzenetére
Olvasom a Head-fi-t, igaz, még csak felét olvastam el a 60 oldalnak. Nézem a teszteket is. Mindenképpen veszek DX270-et. Vagy később, ha nem kel el a 340, vagy hamarabb. Azért a DX340 a két plusz AMP-al sem kutya. Az erősítő variálhatósága sok lehetőséget ad, és teljesítményben is több. Lehet akár csöveset is venni hozzá. Az AMP18-at még be sem járattam. Mielőtt elkelne, lehet, hogy vissza teszem, és ugyanazon a számon meghallgatom a 17-est és a 18-ast. Ha lesz hozzá kedvem
-
Dorien
veterán
válasz
osonte
üzenetére
Szerettem a HD660S2-t is.
Tavaly egy egész este A-B-ztem össze az Aeon Flow Open X-szel. Végül az Aeont tartottam meg a hátradőlősebb, szélesebb, precízebb terű, nyugisabb megszólalása miatt.Ahh, ez a FiiO FT1 + 4.4mm balanced kábel + iBasso DX170 DAP valami brutál egy cucc...
Drowning Pool - Bodies
Drowning Pool - Sinner
Drowning Pool - Tear AwaySajnos mocskos sz@r a YouTube videók hangminősége, nyilván valami normális formátumban / lejátszóval hallgassátok a számokat, ha tetszik. (320kbps MP3 vagy jobb)
RIP Dave Williams, de ez a brutális, robbanékony energia már itt marad velünk...

Halt már meg közeli ismerősöm váratlanul szívbetegségben, elég megrázó tud lenni. -
osonte
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
A fejes csak 140 ezer Ft körül volt, biztos sokkal jobban jártam volna amit említesz fejest, tetszik is, ha jól látom annak is alacsonyabb a súlypontja (mint a Hifiman fejeseknél) a nagy méret miatt (nyakam terhelése miatt az kedvezőbb). Illetve ha a HD660S2-vel kezdtem volna, akkor is elégedett lettem volna. Most úgy néz ki, hogy amiket vettem, azok nem mennek el, így nem lesz rajta bukta és maximum a végén lesz egy nem rossz asztali rendszer streamerrel, meg egy hordozható, egyik sem rossz hanggal. Sőt a DAP lehet forrás is az asztali rendszeren a coax kimenetén keresztül. A fejes volt nem megfelelő, írtátok is, hogy ne Nano-t vegyem, hanem Stealth verziót...
Végül nem panaszkodok, mert minden éjszaka minimum 5 órát hallgatok zenét és élvezettel teszem, ha volt is kerülő, azért sikerült célt találni.
-
Dorien
veterán
válasz
osonte
üzenetére
...Ananda Nano-ból kiindulva, a világ pénzét is ráköltöttem, hogy melegebb hangja legyen (szerintem elment 6-700 ezer Ft)...
Pfff. Hát ezt szerintem most inkább nem kommentálom.
Egy DCA Aeon Flow Open pl. tök jó meleg hangú planár és az is full precíz, de nem bánt egyáltalán a magasokban. Jó erősítés kell neki, természetesen. 
De a Quad ERA-1 magasa sem szúr sehol, semelyik gyári párnával, ráadásul 2 merőben más hangkaraktert hoz velük. Mind a két hangzásnak vannak rajongói. Ráadásul ez még könnyen is hajtható, egy alsó-középkategóriás DAP is elég lehet hozzá.
-
PuMbA
titán
Problémám van az Amanero cuccommal. Beszélgetéseket hallgattam / hallgatok mostanában és észrevettem, hogy egy darab pillanatnyi pattanást / recsegést hallok teljesen random. Egyszer bal középről, másszor jobb oldalról a hangtérben elhelyezkedve. Van, hogy 3 percig semmi, van hogy 10 másodperceként 2-3. Onnan tudom, hogy nem a hanganyagban van, hogy ilyenkor gyorsan visszatekerek bal nyíl gombbal 5mp-et a YouTube-on és már nem hallom ezeket.Minden ugyanaz, semmi sem változott a gépemen, hiszen amikor direktbe használtam a DAC-om akkor nem volt ilyen. DPC késleltetés rendben, tehát az sem okozhatja. Írtam az AliExpress-nek az eladónak, kíváncsi vagyok hogy mi lesz.
Amúgy egyre jobban megszerettem mióta meg van,kegyetlen jó vétel, tehát jó lenne egy csere vagy valami
Kár, hogy hivatalosan senki sem árulja rendes bolti garanciával. -
osonte
őstag
válasz
emiki6
üzenetére
Ez egyértelmű, hogy mást hallunk, meg máshogy is hajtjuk meg az adott fejhallgatókat. Viszont az Ananda Nano-ból kiindulva, a világ pénzét is ráköltöttem, hogy melegebb hangja legyen (szerintem elment 6-700 ezer Ft), mert hittem benne és néhányan írták, hogy kellemes a magastartomány - NEM bántó. Persze lehet velem van a probléma, ezt is el tudom fogadni (én vagyok elhangolva
). Viszont a rendszer minden komponense a legjobban fojtotta a magastartományt, mégis szarrá kellett EQ-zni, hogy hallgatni lehessen és ne karcoljon a magas, mondjuk ezt más is megerősítette, aki eljött meghallgatni, hogy EQ nélkül OFF-os a fejhallgató. Szóval ezt a részét el tudom képzelni, hogy igazad van "user error".
Mondjuk ezt ha félretesszük, akkor elég sok QC probléma van a netet böngészve, többek között, hogy egyik oldal meghal, fólia szakad, mágnes törik stb... Én is rágtam a körmöm, amikor vettem a Serenade-ot (hogy jót fogjak ki), a sok lötyögő hangerő állító miatt, azonnal Wifi antennát kellett cserélni, szóval ott is van spórolás, viszont hangban nem spóroltak, azért vállaltam korábban a kockázatot. A durva, hogy filléres dolgokon csúsznak el sokszor.
Ennek ellenére ha lesz egyszer valakinek HE1000SE, akkor én is belehallgatnák és lehet tetszene, törölné Ananda Nano emlékeim. Amúgy a QC probléma egy ilyen drága fejesnél, ha pl. Muzix vásárlás 3év garival, akkor nem aggódnák rajta, mert általában az első évben ki szokott jönni ha gond van és ha korrekt a garancia, akkor nincs vele bukta.
-
emiki6
veterán
válasz
duronx
üzenetére
Troll azért nem vagyok.
Arra utalt a volt, hogy amikor néztem pár napja / hete akkor még volt és valószínű még megvan, mert nem tolonganak érte (nem egy felhypeolt termék és viszonylag ritka is, nekem is az van).Annyi, hogy nincs nagyon referenciája az eladónak, tehát jobb lenne személyesen átvenni, a csomagküldésben van kockázat. Viszont kicsi az esély, hogy valaki ritka, középkategóriás eszközzel akarna szélhámoskodni.
-
Dorien
veterán
válasz
btraven
üzenetére
A Starting Point DAC 3-ra gondolsz? Az Philips TDA1543 chipes, NOS, újraórázó DAC volt. Egy Cristophe Marriac nevű francia fazon készítette, és eBay-en árulta őket nagyon változó árazással. Én talán 27e Ft-ért vettem meg, de volt 100e Ft feletti sale is.

Szeretem az "analógos" hangzást, digitális íz nélkül, és ez a DAC ezt prímán tudta. Viszont a Topping D30 Pro-t továbblépésnek éltem meg kb. mindenben. Az is egy tök természetes hangú DAC, nagyobb jelszintekkel, dinamikával, felbontással, XLR + RCA kimenetekkel, meleg narancs LED-del, stb.
-
duronx
senior tag
-
Dorien
veterán
válasz
duronx
üzenetére
Én simán kipróbálnám a FiiO K13 R2R-t, ha a kinézetével együtt tudsz élni... Már a K11 R2R-t is nagyon sokan szerették, de azt csak DAC-ként, az erősítő része állítólag fosch. Drágábban a FiiO Warmer csöves R2R DAC is jól sikerült állítólag.
(Mondom ezt úgy, hogy Topping D30 Pro az otthoni DAC-om (4 x Cirrus Logic CS43198 DAC chip) és eszem ágában sincs lecserélni...)
-
Dorien
veterán
válasz
bitrograde
üzenetére
"Valahogy fura hangulatban vagyok ma. Mi lehet az oka? Biztos a férfiklimax.
"Társadalmi klimax lesz az... Most próbálja kidolgozni magából a 16 éve növekvő, mérgező, rákos daganatot.
szaki58: Ja, persze, értem.
Hát engem nem zavar, azt sem tudom, hova tetted fel először...
-
osonte
őstag
válasz
bitrograde
üzenetére
Amúgy nekem is az első Hifiman fejesemmel jó élményem volt. Lehet nekem meg túl erősek az előítéleteim az Ananda Nano-s, dobhártya karistoló magasai miatt. Meg lehet többet látok a Phobos-ban, elfogult vagyok felé, mert számomra annyira betalált az a hang. Lehet egy HE1000SE nekem is megváltoztatná az összképet. Viszont a kifogásaid nagyon is helyesek és QC problémákra van garancia mondjuk egy drágább fejesnél 3év, de az nem tetszik, hogy két ugyanolyan fejhallgató teljesen másképp tud szólni, mintha nem egyformára sikerülnének, mintha nem is ugyanarról írnának, azért az aggasztó tud lenni, mert így eléggé szerencsejáték lehet a vásárlás.
Igen sokan már felülírják a valóságot az AI-al, a valós tapasztalatokkal szemben, ez nemzetközi hifis topikokban is előjön.
Nem tudom, lehet valami a levegőben, front van, ilyenre gondolsz?
(amúgy értem)Tudom, hogy iszonyatosan el vagy havazva, jövő héten jön a Zoli is hozzám, de ha esetleg mégis van annyi idő amit be tudsz szorítani, akkor azért felbontanám a Serenade-ot és az iBasso DX270+PB6 párost meghallgathatnánk hárman a Phobossal, amíg Neked is megvan a Phobos, nekem meg a Serenade, meg persze bármit-bármivel.
Jó lenne 3 fül véleménye, hogy a Serenade és az iBasso DAP+AMP páros hol helyezkedik a "nagyokhoz" képest (amik Neked vannak)... Persze szerintem egy gyufaszálnyi időd sincs, de azért rákérdezek, azzal még nem veszítek semmit.
-
duronx
senior tag
Segítsetek, nem tudok dönteni hogy mit vegyek a Fiio K7 helyett.
Három dac között vacillálok:
1. [SMSL AO300 PRO]
2. [FiiO K13 R2R]
3. [TOPPING DX5 II]Melyik lenne jobb az MFA2 mellé ill. az általam linkelt dac valamelyikével előre tudnék lépni vagy még gyűjtögessek s vegyek drágábbat?
-
szaki58
senior tag
válasz
Dorien
üzenetére
És mi van, ha nem archiválom? Mi van, ha megszaladt a parasztnak, és kettő DX340-e van, és mindkettőt el szeretné adni?
Azért hagyom meg, mert így többen látják, és az első hírdetésen már virít egy szivecske
. Nem fogja tudni, hol keresse a hírdetést, amit megszivecskézett. -
Zoliee
őstag
válasz
emiki6
üzenetére
"... Zoliee DAC + AMP kombója nem annyival jobb, mint vártam..."
Igen, és nem egyszerre.
Számomra a legfőbb tanulság, hogy elég jól összerázódott a piac. Felzárkóztak egymáshoz a gyártók, és ezek a különbségek talán a piac eltérő ízlésének a kiszolgálásából is adódhat.
Na de akkor miért van ennyi eladó termék, csalódott vevő? Talán mert nem a saját ízlésének/elvárásának megfelelő készüléket választott.
Na meg benne lehet a kütyüzési, kipróbálási faktor is.Én "csak" egy dac-ot és egy amp-ot vittem. Mondtad korábban, hogy nem hiszel a forrásban, mint a lánc egyik fontos alkotójában. Itthon maradt a rendszeremnek ez a része (HoloAudio Red, audio switch a kábeleivel, Mac roon szerver, 230V elosztó)
Nem állítom, hogy ezek használata esetén Neked is eljött volna az audio nirvana, de számomra igenis van pozitív hozadéka ezen komponenseknek.
És ezek az apró plusszok adják a végeredményt.
Viszont tény, hogy egy mondjuk úgy középkategóriás rendszer esetén eltűntek azok a hatalmas különbségek, ami 5-10 éve még megvolt.
És ez több mint örvendetes. -
bitrograde
senior tag
válasz
osonte
üzenetére
Nem egészen így gondoltam. A Hifiman készített jó fejhallgatókat, nekem is volt HE6SE például. A találkozón az egyik láncról tényleg tetszett a HE1000SE, de egyáltalán nem volt mindegy neki, hogy hogyan volt kiszolgálva. És olyat sem mondanék, hogy a Phobos valamiféle abszolut mérce, mert egyértelműen nem az.
Nekem inkább elvi kifogásaim vannak a Hifimannel kapcsolatban: átláthatatlan termékpaletta építése (már az is reklámnak minősülő figyelem, hogy próbáljuk kibogozni, melyik típus melyik változata hogyan is viszonyul a másikhoz), árképzés (a használtpiac bedöntésére tett kísérlet minősített este), a QC gyengesége-hiánya (ugyanazokról a fejhallgatókról beszélgetük két példány esetén?, hirtelen elhalálozott driverek esete), a környezetvédelmi megfontolások teljes figyelmen kívül hagyása a cég részéről, stb.
Szóval nekem a cég nem szimpatikus, és elvi okokból tartanám magam tőle távol. Ettől függetlenül, vagy ezzel együtt is jó volt a HE1000SE a neki megfelelő láncról.
Azt is nehezen tudom értelmezni, hogy "előrébb jár" az Erzetich. Egy kis manufaktúrát elég nehéz egy világméretű gyártóhoz hasonlítani. Ráadásul a technológia fejlettség egyáltalán nem, vagy nem feltétlenül jár együtt azzal, hogy bármi jobb lesz.
Utóbbi kijelentés a fejhallgatózásra is igaz.
Delegáljuk a képességeinket, lemondunk a gyakorlásukról: tanulás és emlékezet helyett keresőmotor használata, mesterséges intelligencia; zenehallgatás és azzal összefüggő mentális képességeink és érzelmi fogékonyságunk technikai sportba fojtása, stb.
Valahogy fura hangulatban vagyok ma. Mi lehet az oka? Biztos a férfiklimax.
-
szaki58
senior tag
válasz
ferzoli
üzenetére
Gondolkodtam ezen a kategórián, köszönöm, hogy szóltál. Nem tudom, hogy kétszer lehet-e meghírdetni, vagy át kell tennem. Elég háklis a gazda, bár lenne eszük arra, hogy 2026-ot írunk. Az MP3/MP4, CD-t ki lehetne bővíteni 21. századi kategóriákkal is. Meghírdetem ott is, legfeljebb megint kitiltanak
-
osonte
őstag
válasz
szaki58
üzenetére
Pécsen vagyok, eredetileg bajai vagyok, pár éve még ott éltünk, az közelebb lenne, de sokat jártam feléd régen (Kiskunmajsa/félegyháza, Sándorfalva, nagyszülők Kiskunhalason...).

Ugyanazokat olvasom én is, mint amit írsz, bár hasonlítani nem tudok DX340-hez, de jól jellemzik a Head-Fi-n a felhasználók a DX270 hangját. Amúgy az a baj, hogy vannak azért csúcs dolgok a DX340-ben, biztos pazar a 6"-os Amoled kijelző, dupla akksi, meg ott a beépített AMP-ban is van olyan, ami tud talán 2.2Watt körül. Elég sokat is buksz rajta, ha összeadunk mindent, szinte új a DX340-ed, gondolom karcmentes...
Én is szenvedek a Serenade eladással, de nem akarom elherdálni, szerencsére nekem nem áll benne a teljes ára, havi 12 ezer Ft-ot költök rá, azzal tudnák tovább élni és kicsit azért hiányzik is, szerintem egy hónapja a szekrény tetején be van dobozolva, nagy a csábítás, hogy kicsomagoljam, de azért bírom még. A nyomorult elektromos hálózatot kellene előtte rendberakni és mocsok jó hangja lenne úgy. Bár R2R a Serenade és a DX270 is, de teljesen más karakter a kettő. A DX270 a csöves AMP-al nagyon részletes hang, olyan amilyet R2R-ben nem hallottam, nagyon szépen kibontja a zenét, mindent hallani rajta. A Serenade-ban meg A osztályú erősítő van, az sokkal melegebb/nyugisabb hang, keresni kell a részleteket, de ott vannak, csak nincsenek előtérben, viszont végtelenségig hallgatható hangja van. Szóval R2R, de mind a kettő nagyon más karaktert képvisel és elférne amúgy egymás mellett.
Szóval nálam is azért van őrlődést, hogy mi legyen a Serenade sorsa, ha nem megy el ennyiért, engedni már nem szeretnék belőle, de amúgy rendes helye sincs az asztalon, meg a sok kábel, a DAP-ot meg bárhova lerakom...#118442 bitrograde: Most volt alkalmad Hifiman planárt hallgatni (lehet korábban is, de nem emlékszem rá, hogy írtál volna róla), az alapján Te is úgy gondolod, hogy soha nem lesz olyan hangja mint egy Phobos-nak, az jóval előrébb jár és stabilabb több területen, akár az általad említett hangszerek tekintetében, de az albumot amit említettél (elég jó, köszi, van mit hallgatni
) annak tekintetében is? Persze írd ha rossz a következtetés amit levontam az olvasottak alapján. -
szaki58
senior tag
válasz
osonte
üzenetére
Vissza néztem a beszélgetéseinket, de ott nem találtam, hogy hol is laksz. Azért érdekes, mert ha mégsem jönne be a DX270.... előtte
utána
.
Be fog jönni, ahogy olvasgaton, de még az is lehet, hogy nem viszik el a 340-et. Az esetben várok még, viszont akkor össze tudom hasonlítani a kettőt. Azt mondják, hogy elemzőbb, kevésbé színezett a 340. Biztos van, aki azt szereti, sőt él-hal a részletekért. És hát ott az AMP csere nagy mozgásteret jelent. Majd kiderül hamarosan. -
bitrograde
senior tag
válasz
emiki6
üzenetére
Igen, jól érted, valóban így volt. Bár az Audio-GD komponensekből álló rendszer szemet gyönyörködtető látvány, nekem a te rendszereden jobban tetszett A HE1000SE. De én egy kukacos vénember vagyok.
Ha meg kellene mondani, mi volt a bajom, akkor a zongorára fognám. Az én zenei ízlésemnek van néhány hangszer hangjával megközelíthető sarokpontja: a hegedű, a zongora, a csembaló, a foretpianó, a teorba, a szitár, a kornett, az orgona, a trombita, stb. És az az Adam Baldych-album, amit sok rendszeren meg tudtam hallgatni néhány szám erejéig, elég rendesen próbára teszi az összeállítást, főleg a nyitó számban a hegedű-zongora-dob egymáshoz képest megszólaló hangjával, de az album többi száma esetén is. És nem csak a tonalitás miatt, hanem térben és dinamikai arányokban is.
De hát valahol mindnyájan a saját zenéinkhez és ízlésünkhöz keresünk rendszert. Te is azt mondtad, hogy van néhány zene, amit nem szabad az Aryával hallgatni.
-
emiki6
veterán
A fejestopikba már összegeztem fejhallgatós élményeim a találkozóról, most jöjjön a meghajtás oldala.
Legfőbb tanulság az volt, hogy Zoliee DAC + AMP kombója nem annyival jobb, mint vártam és az én combóm túlságosan is jól megállta a helyét, nem tudtam meghallani a rendszerem lemaradását (pedig az övé fele voltam inkább elfoguilt). -> DAC + AMP + fejes tekintetében a rendszerem számomra bizonyított.
A legutóbbi fejestalin ugye feher_ember lánca szólaltatta meg úgy az arya-t, hogy újra kedvet kaptam a hobbihoz. Sajnos nem sikerült most újrahallgatnom, de bízom benne, hogy nem sokkal marad le tőle az én rendszerem és sikerült hasonlóan kiszolgálnom az Arya-t.Legjobban talán Robgee1978 Audio-GD rendszere nyűgözött le, ami egy DDC + R2R DAC + full Class A dual-mono amp rendszer volt (AUDIO-GD Master 9 Mk3, Dual-mono, Pure Class + AFPGA-s diszkrét szimmetrikus R2R létrás, NOS/OS DAC). Egy olyan sajátos hangzással szólaltatott meg bármilyen fejhallgatót, amihez foghatót még nem hallgattam. A hangsúly azon van, hogy ez számomra egy lenyűgöző hangzási élmény volt, minőségileg nem vizsgáltam. Ez volt az ami számomra erősen elkülönűlt és kitűnt a felhozatalból. Az ilyen különleges élmények aranyozzák be szerintem ezeket a találkozókat.
Viszont bitrograde-nek pl jobban tetszett az én láncomról a HE1000, ha jól értem.
Halandó kategóriában OPiiPO rendszere kifejezetten rendben volt: Gustard H16 + FiiO Warmer R2R. A Gustard, mint zoliee violectric v202-je egy nagyon jó amp, amibe nem tudnék belekötni, abszolút ajánlott mindkét erősítő!
A Warmer-nek leginkább külleme meleg, hangját inkább "kövérnek" mondanám. A mélykiemelése az Arya V-s karakteréhez nem jól illett, főleg nem a singxerrel, a HE1000 karakteréhez talán közelebb állna. A K13-at fikáztam a tere miatt, de a warmer tere nekem tetszett, ezért is tetszett összességében a rendszer.
Aki szeretne egy EQ nélkül mélykiemelt DAC-ot, annak a warmer egy jó irány.
bitrograde Resonessence Concero HP kis mütyűrje egészen jól szólaltatta meg mind az 540-et, mind az arya-t, méretéhez képest meglepő eszköz.
-
Fenntartom a jogot, hogy nem hallottam ki mindent, amit más környezetben talán kihallottam volna.
-
A hallottak után (hogy mennyire hasonlóak tudnak lenni eszközök, még ha különböznk is) úgy gondolom, hogy bár nekem Singxer SA-1 V1 -em van (egész pontosan 1.3), de én előleget szavaznék a V2-nek is hallatlanban, szerintem aki jó ampot keres abban sem fog csalódni, ha pedig csalódna, akkor kicsi az esély, hogy egy használt V1-gyel megelégedett volna.
-
osonte
őstag
válasz
szaki58
üzenetére
Az más, akkor tényleg nincs más, csak eladni a DX340-et. Azért kicsit izgulok, hogy elégedett legyél a hangjával a DX270-nek, mert én ültettem el a bogarat a füledben.

Drukkolok, hogy sikerüljön az eladás és tényleg elégedett legyél. Majd írsz róla biztosan ha meglesz.Sajnálom, hogy így jártál a Kleinanzeigen-en.

-
chubii
senior tag
-
szaki58
senior tag
válasz
osonte
üzenetére
Megtartanám, de hát kell az ára. Az M33 még csak-csak kiszorítható lett volna (elengedve végleg), de a DX270 már más kategória.418 ezer alatt nem találtam.
A DX270 biztosan bejönne. Az analóg felé hajlok, és a fülem nem a régi, tehát elemezgetni már nem akarok. Kölső LHY akkus tápom van hozzá. Olvasom tovább az értékeléseket. igazad van, felteszem még az ismert két helyre. Hamarosan lehet nézegetni. -
osonte
őstag
válasz
szaki58
üzenetére
Igen van, most vagyok túl 150 órán bejáratásban, de kell neki 200-300 óra. Én lehet megtartanám a DX340-et is a két AMP-al, lehet éppen azt lesz kedved hallgatni néha. Plusz minden kb eladhatatlan, újat szeretne mindenki fél áron... Én csak akkor adnám el a DX340-et, ha már megvan a DX270-en és tényleg annyira bejön, hogy biztos vagyok benne, hogy SOHA nem hallgatnám, akkor nincs más megoldás, de az hogy nekem és sok mindenkinek ennyire tetszik a DX270-en, még nem garancia, hogy Neked mennyire fog bejönni. Persze nyilván Te tudod, csak nehogy elhamarkodj egy döntést, amit utána megbánsz.
Amennyiben biztos vagy az eladásban, már mint a DX340-nél, akkor tedd fel nyugodtan ide is, nem írtál árat, beszélgettünk. Én is számtalanszor írtam, hogy a Serenade eladásra megy ilyen-olyan formában, de az nem azt jelenti, hogy itt a topikban a hozzászólásban hirdetem, basszus beszélgetünk egymással, amúgy meg lehet hirdetni az aláírásban. Komolyan akinek ez a legnagyobb baja, elég unalmas élete lehet vagy a nem volt gyerekszobája.
Meglesz az X.
Az Unveiled nem tudom mennyire nehezen hajtható, de alapból a DX270 1Watt akksiról és majdnem 1.6Watt a hozzá adott 12Volt-os adapterrel. Sokszor FiiO FT7-el láttam a tesztet, azzal jókat írtak róla. Amúgy sokat dob rajta a csöves külső AMP , amivel alapból 1.6Watt, de adapterrel 2.3Watt a teljesítménye. Persze majd hallod mennyire hajtja meg a DAP.
-
szaki58
senior tag
válasz
Zoliee
üzenetére
Elégedett, de úgy néz ki, hogy 'osonte' erős ráhatására váltás lesz. Vagy marad (ha nem kel el) a DX340, és mellé lesz egy DX270, vagy csak a DX270 marad magányosan. Az Unveiled nagyon jó, nem tervezem eladni, és a minőséghez mérten csak fika pénzért tehetném azt meg. Azt meg nagyon nem szeretném.
-
szaki58
senior tag
válasz
osonte
üzenetére
Döntöttem!! Háát, mellé egy kicsit drága, de helyette lehetséges. A DX340 már kótyavetyén van a két AMP-al együtt. (nem mondom meg, hogy hol, mert megint kizárnak még a gondolatra is a topikból, mint tették azt nem régen.) Ha megmarad, az sem baj. nem kell állandóan széthúzkodni az asztali cuccot. Ez esetben nem a jövő héten (mint terveztem
), hanem később, a pénzek együttállásakor lesz DX270, de lesz. Azért még olvasgatok teszteket. Ugye a DX270 a DX340 után jött ki, ezért esélyem sem volt választani. Most van!!! (holnap X
) Te is menj el! -
osonte
őstag
válasz
szaki58
üzenetére
Bocs, nem akartalak elbizonytalanítani és nagyobb kiadásra rábeszélni, de amit találtál vélemény, szinte mindenki ezt írja az M33 vs DX270 összehasonlításban (nemcsak Head-Fi-n, hanem Facebook csoportokban is). Te már tartasz azon a szinten, hogy kár lenne kihagynod ezt a hangot kihagynod, még ha drágább is. Többen is írták, hogy talán nem túlzással az eddigi legjobb R2R DAC megvalósítás van benne egy tenyérnyi cuccban. Nekem simán váltotta a kb 500 ezres asztali R2R cuccot, sokkal részletesebb, de nem veszíti el a R2R finomságát, egyszerűen fenomenális. Szerintem nagyon tetszeni fog, ha a DX270 mellett döntesz.

Ja és sokan a DX340 mellé veszik, pont a súlya és hangja miatt jól kiegészítik egymást.
-
szaki58
senior tag
válasz
osonte
üzenetére
Na itt vagyok. Ez az egyik illető észrevétele, és ezért jó, hogy szóltál! Hálás köszönet:
"Nagyon kíváncsi lennék, hogy az m33 r2r hogyan viszonyul ehhez"
válasz:
"Az M33 unalmasan és egyszerűen szólt ehhez képest... Én a jó basszusütést és textúrát szeretem, ami főleg élvezetesebb." -
-
osonte
őstag
válasz
exciplite
üzenetére
Először bocs mindenkinek, most kerültem ide a géphez, hogy írjak.
Volt korábban egy nagyobb mennyiségű helyi lossless zenei gyűjtemnényem, de akkor nem voltak annyira komoly cuccaim, így nem értékeltem és egyszer letöröltem, gondoltam jó lesz a streaming világa is, már bánom. Persze most elkezdtem gyűjtögetni újra a zenéket. Nálam most a legjobb a DAP-on a Linux "Mango OS", amin nincs Internet/BT és semmi, csak a helyi fájlokat tudja lejátszani, de azt nagyon jól. Könnyű oprendszer 390MB. Biztos a CD-k világa is nagyon jó, de nekem olyan kell, amit memóriakártyára tudok másolni. A Qobuz-ba egyszer biztos beleugrok, akár csak évre is próbaképpen. Bár most van még Roon előfizetésem is novemberig, de nincs min használni, illetve be van dobozolva a streamer...
Nem írok mindenkinek külön, de jó volt olvasni mennyi különböző vélemény van ezzel kapcsolatban. Tényleg mindannyian másképpen hallunk, mást akarunk hallani, nem egyforma a zenei ízlésünk, teljesen más rendszereken hallgatjuk, szóval minden véleménnyel tudok azonosulni és elhiszem mindenkinek a saját tapasztalatát, hogy nála mi az ami legjobban bevált és tetszik neki.
Amíg asztali rendszerem volt, nekem a Linux alapú streameren a Roon és Tidal kombó nagyon szép órákat tudott okozni, nálam a natív Tidal app és az Audirvana sem vált be hangban, de tényleg sok tényező van, ami miatt ez nem egyforma mindenkinél. Szerencsére lehet válogatni. Szintén asztali rendszeren, ha nem streamer, hanem USB-n játszottam PC-ről, akkor a letöltött zenéknél a JRiver volt a nyerő és nagyon szerettem YouTube-ot is hallgatni, azért nyilván azt a helyén kell kezelni (nem DSD szintet elvárni), de ott sok zene van, ami nem letölthető (vagyis most gondolkodok, hogy akár letölthető, azt kellene a DAP-on a saját lejátszón meghallgatni), mindegy a YouTube (Premium van) is tudott sok szép óra zenehallgatást nyújtani, sokszor meglepő minőségben.
Száz szónak is egy a vége, keresgélni kell kinek mi a legjobb és annál maradni, ami bevált.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Azt még nem próbáltam.
De nekem nagyon megfelelő így ahogy van (már egyáltalán nem is "HiFI-zek" csak egyszerűen hallgatom folyamatosan).
A saját DAC-jaim is ki kerültek a rendszerből, csak a Fiio Warmer megy egész nap. Nekem nem kell jobb.Sőt: a kiváló csöves végfokom is csak hétvégenként van beüzemelve, hétközben az általam erősen átépített kinai klón Musical Fidelity A1 A-osztályú félvezetős megyeget. Nem szól olyan szívhez szólóan mint a csövi, de nem sokkal rosszabb. (A fejhallgatót meg 4 hónapja elő sem vettem)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kasya
üzenetére
Nem vagy egyedül: a windowsos Tidal app nálam is jobban szól "mindennél". Az Audirvana (ezt megvettem egy évre - lokális lejátszáshoz is kell valami ami a Foobar-nál szebben szól) alig-alig szól gyengébben, a Roon (ebből 3 hónap próbaidőm volt) viszont - nálam legalábbis - sokkal rosszabb. Teretlen, lélektelen...
Ráadásul az én Tidalom a stock gyári, csak exclusive módban hajtja az Amanero-t, illetve valós idejű prioritással fut a PC-n.
-
-
Ezen a héten szombaton fejhallgatós találkozó!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
INFÓ
-
válasz
Kasya
üzenetére
Nem vagy egyedül a véleményeddel. Végigpróbáltam az Audirvana - Roon párost. Tidalhoz maradt a tidal app.
Fejhallgatós találkozóra a Roon fent marad a gépen próbaidős verzióban, hogy akinek az áll kézre, az jobban érezze magát, de én nem használom.Andoidos megoldást csak mostanában szeretném kipróbálni. Kíváncsi vagyok milyen az UAPP.
-
válasz
osonte
üzenetére
A másik topikban beszélgették néhány hete, hogy nem minden platformra egyforma master kerül. Van olyan, aki YT-ra teszi a jobb minőséget. Gondolom anyagi megfontolás lehet. Más igények vannak a tömegközlekedésen füldugóval és megint más egy otthoni rendszeren. Nem fogy egyformán jól szólni mindenen az összes master. "loudness war"
Egyre több eszköz használ Volume-dependent EQ-t. El tudom képzelni, hogy ilyen igényeket figyelmbe vesznek a stúdiók, amikor elkészülnek a felvételek verziói. -
Kasya
nagyúr
válasz
osonte
üzenetére
Szerintem a topicban egyedul vagyok a véleményemmel, de én a Tidal win app-ra eskuszok (extrákkal). Probaltam Roon-t, Audirvanat, sőt grabbertem is számokat Tidalrol (amit Jriver és Foobar alatt ASIO-val toltam ki), de az összhatás nekem jobb volt a Tidal appbol. Ott reszletesebben, jobb térrel jöttek a számok.
Roon csak Tidalra nekem kevesnek bizonyult. A menu, számok megtalálása, bongeszes nehezkesebb. Hangzáshoz nem adott.
Audirvana jobb alternativanak tunt, de szinten nem adott hozza a minoseghez.
Grabbert zene (teljes forras megorzessel) offline szukebb, fokuszaltabb hangképet adott. Ez viszont erosen placebo lehet, mert meresek szerint a Tidal app semmit sem valtoztat a forrason.
Én olyannyira szeretem a szétmoddolt Tidalt, hogy még a streamerrol is letettem.
Ugyanakkor Linux alatt lehet mas az osszkep, mert Androidon a Tidal app és az USB Audio Player kozott erezheto kulonbseg van. Itt viszont a 3rd party appot kedvelem.
-
exciplite
tag
válasz
osonte
üzenetére
Lehet ennyivel gyengébb a Tidal?
Igen.
Az anyagok többsége ugyan olyan vacak mint volt, akinek az a meggyőződése, hogy jó, hát... nem az. Előnye az ára és a zenei anyagok sokasága, de itt vége is szerintem.
Sokszor megindítottam ezt a témát, most te is megtapasztaltad sajnos vagy nem sajnos. Ez ilyen sztori. Egy HiFi streaming szolgáltató van a qobuz, az meg hogy itthonról elérhető e vagy sem azt hagyjuk más lapra... a tényen nem változtat. DE! lehet, hogy a lejátszód streaming alatt rosszabbul teljesít, mint a helyből lejátszott fájlokkal. Én mocsok sok időt elbaszrintottam ezzekkel a dolgokkal, van megoldás sok pízért, én a cd-transzportnál kötöttem ki, mint alternatív "olcsó" megoldás.
Mielőtt ebbe valaki belekötne, kérem legyen kedves használni az általam preferált/használt megoldásokat (qobuz és cd transzport, de el is lehet jönni és ki lehet próbálni) és utána kezdjük el a vitát. Köszönöm. -
osonte
őstag
Tegnap hallgattam 7 órát éjszaka zenét, csak próbaképpen megtöltöttem egy 32GB-os microSD-t többségében flac vagy jobb formátumú zenével és a DAP-on a dedikált gyári lejátszót használtam Linux alatt, randomra állítottam, hogy keverje a zenét, nem kellett léptetnem egyszer sem, minden zenében megtaláltam a jót. Ma próbálkoztam Androidban a Tidal-al (natív és UAPP), de három és fél óra hiányérzet után vissza kellett kapcsolnom a helyi fájlokra és Linuxra. Most oké minden újra, sokkal jobban a helyére kerültek a hangok, ez zene.
Lehet ennyivel gyengébb a Tidal? Mntha az egy silányabb másolata lenne a letöltött helyi zenének.
Úgy érzem kezdhetek keresni egy 512GB-os memóriakártyát...
-
KissG90
csendes tag
[kép] Ez a dac érdekell valakit? 4 db van megörzött darabok.
Csak válalkozó szellemüeknek. -
osonte
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
A Sennheiser HD650-es példát én is meg tudom erősíteni, de még jobban a saját HD660S2-vel, hogy mennyire számít a teljesítmény.
A leggyengébb teljesítmény 32ohm-nál 280mWatt volt, bár a fejesek 300ohm-osak, de az arányok összehasonlításához ez is elég, mert nem adja meg a gyártó a 300ohm-os teljesítményt az AMP-oknál, szóval ez egy iBasso DC Elite volt és mindkét fejes, hát nem volt jó, nagyon nem, azt mondtam sosem lesz ilyen fejesem (persze végül lett, de nem ekkora teljesítménnyel hajtva szerettem meg). A következő szint mindkét fejes, 2 fajta DAP-al, amik 1Watt-ot tudnak, na ott már vannak mélyek, de nem feszes, olyan lassabb/tompább mély. Utána a következő szint az egyik DAP, ami külső tápról felmegy 1.6Watt-ig, itt már csak a HD660S2 volt nálam (viszont elég hasonlóan reagálnak, ha nem is egyforma a hangjuk), szóval ezzel már feszesek a mélyek, ütnek rendesen, ezzel már el lehetne élni. Majd a DAP mögé került egy külső hordozható AMP külső táppal és 2.3Watt teljesítménnyel, itt már nemcsak kontrolláltak a mélyek, hanem el is feledkezik róla az ember, hogy egy tenyérnyi AMP-ról szól, ez már asztali rendszer szintjén kontrollálja a mélyeket a HD660S2-vel. Végül az asztali rendszer 4Watt-os tiszta A osztályú AMP-ja, ahol már nincs több/feszesebb mély, inkább csak más karakter. Szóval a 280mWatt-tól a 2.3Watt-ig elég jól skálázódnak a mélyek a Sennheiser fejesnél. Az felett már inkább csak annyi, hogy a pótmétert kevesebbett kell tekerni ugyanakkora hangerőhöz.
-
Dorien
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Van pedig, de HiFiMan planároknál inkább a dinamika, a gyors lecsengések, a jelenlét érzet tud mellbevágó lenni, ha jó az erősítés. A HE400-nak pl. a CompositeAmp után hatalmas ugrás volt a Schiit Magni 3+, az MFA, a Topping A30 Pro. (Egy könnyen hajtható Denon D5200 viszont sokkal jobban szólt a CompositeAmp-ról, mint a Magni 3+-ról.)
Az erősítés által megfogott mélyekre a legjobb példa talán a Sennheiser HD650 / HD6XX, a Momentum 2 AE, meg a Sony MDR-1A, Sony MDR-Z7 volt. Mindet próbáltam xDuoo X2 DAP-ról - kategóriákkal gyengébb hangot adtak, mint asztali erősítőről.
-
osonte
őstag
válasz
Zoliee
üzenetére
Az elektromos hálózat maradt rossz, de az iBasso jól megcsinálta, hogy a DAP + AMP a legrosszabb konnektorba dugva sem ront a hangon a saját tápjával, ahova alu kábel megy a sokadik továbbkötés után és földelve sincs. Lehet a földelésen szedett fel zavart vagy a toroid miatt volt érzékenyebb az asztali rendszer, ezt nem tudom. Viszont a majdnem +50%-os teljesítmény jól jön a fejesnek, meg ahogy írtam mindenhol a lakásban és egész nap ugyanúgy szól most a rendszer, ez volt a cél. Lehet a lineáris táppal nem nyernék, de azért kipróbálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Asztalos klub
- Autós topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Xbox Series X|S
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion R32qc-30 32" / 180hz / 0.5ms
- Gawfolk Gaming Monitor 34 inch IPS 120Hz, Ultrawide PC Screen 2560 1080P (090)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 128GB-1TB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z170A Krait Gaming 3X alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem szerintem a közepét sikerült a csöves erősítővel finomítani, de tényleg olyan, amilyennek leírtad, én így szeretem. Bármikor is lesz más fejesem, ez örök darab marad.
Csodásan szólnak (5 óra élmény volt), de érdemes Qobuz-ról letöltött eredeti flac formátumban hallgatni, a Tidal streaming a nyomában sincs (kevesebb részlet/kevesebb mély...).
), bárcsak mellé tudnád venni a DX270-et. Azok a piszkos anyagiak...
Tavaly egy egész este A-B-ztem össze az Aeon Flow Open X-szel. Végül az Aeont tartottam meg a hátradőlősebb, szélesebb, precízebb terű, nyugisabb megszólalása miatt.
Egy DCA Aeon Flow Open pl. tök jó meleg hangú planár és az is full precíz, de nem bánt egyáltalán a magasokban. Jó erősítés kell neki, természetesen.
Problémám van az Amanero cuccommal. Beszélgetéseket hallgattam / hallgatok mostanában és észrevettem, hogy egy darab pillanatnyi pattanást / recsegést hallok teljesen random. Egyszer bal középről, másszor jobb oldalról a hangtérben elhelyezkedve. Van, hogy 3 percig semmi, van hogy 10 másodperceként 2-3. Onnan tudom, hogy nem a hanganyagban van, hogy ilyenkor gyorsan visszatekerek bal nyíl gombbal 5mp-et a YouTube-on és már nem hallom ezeket.
"
Szóval nálam is azért van őrlődést, hogy mi legyen a Serenade sorsa, ha nem megy el ennyiért, engedni már nem szeretnék belőle, de amúgy rendes helye sincs az asztalon, meg a sok kábel, a DAP-ot meg bárhova lerakom...
Meglesz az X.
De nekem nagyon megfelelő így ahogy van (már egyáltalán nem is "HiFI-zek" csak egyszerűen hallgatom folyamatosan).