Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- Most a fejlesztőknek készít egyedi Windows 11 kiadást a Microsoft
- Egy szuperautó árát el lehet majd költeni az AMD csúcs-PC-jére
- Orbitális siker: először jutott műhold föld körüli pályára Európából
- Nem villog többet a kijelző a GeForce driver gyorsjavításával
- IFA 2026: Kedvező(bb) árak és színek: ez a Lenovo új notebookjainak vonzereje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Most a fejlesztőknek készít egyedi Windows 11 kiadást a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation rajongók fellázadtak, de a Sony ezt már megjósolta
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
73343 - 73201
73343 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dl650
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Redchucky
aktív tag
Pár perc és jön az AI válasz.
A Special az tényleg gatya.Majd jön a moderátor és rendet rak, csak óberkodjatok itt

-
dl650
tag
A Special az tényleg gatya.Na, most már biztos nem mer senki sem írni.
-
FockeWulf
tag
A Special az tényleg gatya.

-
Ba cy lus
addikt
A Special az tényleg gatya.Pár perc és jön az AI válasz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Redchucky
aktív tag
Tremolós kolléga/kolléganőktöl kérdezném: Cort® CFA-III tremolo egy megbízható darab? Azt tudom hogy az FR special nem javallott.
-
dl650
tag
-
btraven
őstag
-
cappa72
nagyúr
Haha, köszi!
Az az igazság, hogy vásárlást megelőzően személyesen is kézbe lettek véve ezek (egy fehér ibanez mikro fekete koptatóval és egy pink jackson minion). Szerintem a jackson "komolyabbnak" érződött. A legnagyobb probléma a gyerek gitárokkal, hogy sokszor úgy van megközelítve a téma mint LOOG-nál. Persze értem a filozófiát a kivitelezés mögött, de nem értek vele egyet. Gyerkőcnek pedig mivel nekem is ilyen van ezért Ő is ilyent szeretett volna. "Valahogy" a lebutított, gagyi hatású 3 húros vacak nem jött neki be.
Akadt még egy gond, mégpedig a híd furatai nem standard méretűek. Az új merevfarkú hidat megnéztem másik gitáron és oda 1:1 belement. Kicsit kellett fúrni, de működik.
Ugyancsak kicsit negatív pont ami amúgy mostanában sokszor megesik, hogy a gitár fogólapja nagyon koszos volt. Új hangszer lévén azért elvárnám, hogy ne úgy jöjjön mintha átvonszolták volna három mocsáron keresztül? Persze letisztítottam, de kétszer annyi kosz volt rajta mint másik hangszereken.
Szóval íme a teljes lista az összes változtatásról:
- gyári hangszedő --> EMG 81/85, jó kábelezéssel (jövőben még jobb lesz, hisz faragtatunk neki külön elemnek való részt)
- locking tunerek (igaz voltak gondok a felszerelésével --> nem egyenlő rés)
- új, komolyabb híd
- schaller lock-s hevederzár
- nyereg igazításAmi majd szükséges: Bund síkolás / igazítás. Most egyelőre így is használható, a többit meg egy későbbi időpontban rendezzük. Szeretném, hogy a gyereknek legyen alkalma használni is, mielőtt a gitárt 2 hétre odaadjuk a hangszerésznek
..Azt gondolom, hogy a mostani állapotában egy nagyon frankó hangszer ez. Persze nem tökéletes de azt gondolom amit ebből így lehetett kihozni az ki lett hozva. Szépen szól, tartja a hangolást a húrmagasságot (action?) is pont jóra állítottam. Azóta már a második "órán" vagyunk túl, tetszik neki
. Persze jön a kérdés, és azt hiszem pár fórumtárssal beszéltünk is erről, hogy van-e értelme egy ilyen 2/3 méretnek?Őszintén: szerintem van. Nem lehetetlen rendes méretű hangszeren játszani, de általánosságban nem az a jellemző, hogy ezek a hangszerek kényelmesek egy 7-12 éves gyerek számára. Sőt mivel voltak látogatóban rokonok (és van közöttünk alacsonyabb felnőtt is) direkt megkértem őket, hogy vegyék kézbe és szerintük is ez a minion jóval kényelmesebb volt mint a teljes méretű. Ugye ez nem csak kisebb dimenziójában, hanem jóval könnyebb is.
Alapállapotában sem rossz ajánlat amúgy. Az alap hangszedők szerintem kezdéshez jók, viszont szerintem nagyon maszatol, és persze tényleg jobb mint egy 20+ éves gyári hangszedő, de nem vagyok benne biztos hogy jó választás? (főleg egy kezdőnek ahol nem árt ha hallja a delikvens a hibákat és nem csak egy nagy maszatot). Ellenben azt gondolom, hogy a QC hibák jelen vannak ellenben egyik sem orbitális (főleg ha gyári állapotában használja az ember, szóval nem cseréli a gyári hangolókulcsokat, a hidat, hangszedőket, stb).
Ha bárki gondolkodik ilyenen tudom ajánlani (akár az Ibanez Mikro szériát is )
.
egy kép a nagy tesóval méretbeli összehasonlítás kedvéért
Jó volt csinálni?
Az apa tunning az mindig jólesik a gyerekeknek (már ha tudhat róla). Még akár motivációs faktor is lehet.
Szerintem kafa'!(A Minion Bass pl. ugyanakora, mint a Kramer XL VI., és jópofa az is )
-
FockeWulf
tag
Haha, köszi!
Az az igazság, hogy vásárlást megelőzően személyesen is kézbe lettek véve ezek (egy fehér ibanez mikro fekete koptatóval és egy pink jackson minion). Szerintem a jackson "komolyabbnak" érződött. A legnagyobb probléma a gyerek gitárokkal, hogy sokszor úgy van megközelítve a téma mint LOOG-nál. Persze értem a filozófiát a kivitelezés mögött, de nem értek vele egyet. Gyerkőcnek pedig mivel nekem is ilyen van ezért Ő is ilyent szeretett volna. "Valahogy" a lebutított, gagyi hatású 3 húros vacak nem jött neki be.
Akadt még egy gond, mégpedig a híd furatai nem standard méretűek. Az új merevfarkú hidat megnéztem másik gitáron és oda 1:1 belement. Kicsit kellett fúrni, de működik.
Ugyancsak kicsit negatív pont ami amúgy mostanában sokszor megesik, hogy a gitár fogólapja nagyon koszos volt. Új hangszer lévén azért elvárnám, hogy ne úgy jöjjön mintha átvonszolták volna három mocsáron keresztül? Persze letisztítottam, de kétszer annyi kosz volt rajta mint másik hangszereken.
- gyári hangszedő --> EMG 81/85, jó kábelezéssel (jövőben még jobb lesz, hisz faragtatunk neki külön elemnek való részt)
- új, komolyabb híd
- nyereg igazításAmi majd szükséges: Bund síkolás / igazítás. Most egyelőre így is használható, a többit meg egy későbbi időpontban rendezzük. Szeretném, hogy a gyereknek legyen alkalma használni is, mielőtt a gitárt 2 hétre odaadjuk a hangszerésznek
..Azt gondolom, hogy a mostani állapotában egy nagyon frankó hangszer ez. Persze nem tökéletes de azt gondolom amit ebből így lehetett kihozni az ki lett hozva. Szépen szól, tartja a hangolást a húrmagasságot (action?) is pont jóra állítottam. Azóta már a második "órán" vagyunk túl, tetszik neki
. Persze jön a kérdés, és azt hiszem pár fórumtárssal beszéltünk is erről, hogy van-e értelme egy ilyen 2/3 méretnek?Őszintén: szerintem van. Nem lehetetlen rendes méretű hangszeren játszani, de általánosságban nem az a jellemző, hogy ezek a hangszerek kényelmesek egy 7-12 éves gyerek számára. Sőt mivel voltak látogatóban rokonok (és van közöttünk alacsonyabb felnőtt is) direkt megkértem őket, hogy vegyék kézbe és szerintük is ez a minion jóval kényelmesebb volt mint a teljes méretű. Ugye ez nem csak kisebb dimenziójában, hanem jóval könnyebb is.
Alapállapotában sem rossz ajánlat amúgy. Az alap hangszedők szerintem kezdéshez jók, viszont szerintem nagyon maszatol, és persze tényleg jobb mint egy 20+ éves gyári hangszedő, de nem vagyok benne biztos hogy jó választás? (főleg egy kezdőnek ahol nem árt ha hallja a delikvens a hibákat és nem csak egy nagy maszatot). Ellenben azt gondolom, hogy a QC hibák jelen vannak ellenben egyik sem orbitális (főleg ha gyári állapotában használja az ember, szóval nem cseréli a gyári hangolókulcsokat, a hidat, hangszedőket, stb).
.
egy kép a nagy tesóval méretbeli összehasonlítás kedvéértA 1/2-es gitároknak szerintem nem sok értelme van. Akusztikusban szarul szólnak még az igényesebb gitárok is, az elektromosat meg nem igazán tudja értékelni egy 7-8-9 éves gyerek. Mire komolyabb szintre ér, ha eljut odáig...már úgyis teljes méretű kell neki...11-12 éves kortól már bátran jöhet a normál méretű gitár.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Haha, köszi!
- új, komolyabb híd
.
egy kép a nagy tesóval méretbeli összehasonlítás kedvéértA lényeg, hogy megszeresse a gitározást. Ha már az apja nem tud, legalább neki legyen esélye megtanulni!
Tök mindegy, milyen gitáron szereti meg, már méret szempontból. Ha megmarad neki a hobbi, akkor új gitárt úgysem kell venni, mert majd lopkodja a tiédet.
-
Hadeska22
aktív tag
Rendes apuka tetszik lenni!Minion, na de nem a Gru féle
mobilon olvastam, nem láttam a képed, de halovány sejtésem volt, hogy Gru helyett Jackson lesz.. Azt hittem, bass Minion lesz, de nem. / húros!
Hát sok sikert a tunninghoz, na és persze örüljön a felhasználója a gitárnak!
Annyita jó ilyeneket olvasni
.Haha, köszi!
- új, komolyabb híd
.
egy kép a nagy tesóval méretbeli összehasonlítás kedvéért -
Goose-T
veterán
Ez egy vicces thread lett, megéri belekukkantani. Mondjuk már a kezdőkép kijelölte a társalgás irányát. Vigyázat, nem PC!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tegnap megvettem Ozzy uj konyvet, ma estere el is olvastam. Az utolso 5-6 eve nem volt semmi a fickonak.
-
Ba cy lus
addikt
Azóta azért van pozitív tapasztalatom a NAM A2-Lite-tal. Egy 1962-es Fender Bassman
fej. Ez határozottan jobb a gyárilag az Ampero II Stompban benne lévőnél.
Már csak abban vagyok bizonytalan, jól állítottam-e be az input level-t.
-
cappa72
nagyúr
-
arnyekxxx
veterán
-
cappa72
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
publikusra
Hogyaza... [link] javítva elvileg.Amennyit játszottam rajta, még ne vonnék le igazán következtetést. Mivel új, biztos picihológiailag' is úgy gondolom, hogy persze, jobb.
De reálisan nézve is az.Most van mindenféle húrlábas itthon egy klasszik lebegő (Warlock), "merevfarkú", és egy FR típius.
Persze az FR-t macerásabb hangolni, de hát előre olvastam mit és hogyan...
Talán ez az a pont, ahol meg is állhatok.(Tán még egy compund radius-os baltát kellene huzamosabb ideig próbálgatni
)Olyan, mintha nem lenne cabsim.
-
cappa72
nagyúr
Állitsd át a linket publikusra
. Igazából ha neked tetszik akkor jó bizniszt csináltál. Mondjuk igy látatlanban is azt gondolom az az EMG 81/85 a másik ibanezben jóval jobban fog szólni. Nem rosszak ezek a gyári hangszedők, de azért egy EMG / SD / Fishman jóval jobb lesz mint akármelyik ebben a kategóriában.
Pont olvastam /hallottam valahol, hogy a Schecter is saját márkás hangszedőket árul amiknek felinflálja az árát emiatt az átlagember azt hiszi, "ha többe kerül mint egy fisman fluence modern akkor már csak jobb lehet"
. Nade.. hogy tetszik az átmenő nyak? jobb érzésre, könnyebb rajta játszani (felső bundokon) vagy semmi különbséget nem észleltél?
Illetve, most hogy van FR szerű hangszered, hogy érzed sikerült kiteljesedni?

publikusra
Hogyaza... [link] javítva elvileg.Amennyit játszottam rajta, még ne vonnék le igazán következtetést. Mivel új, biztos picihológiailag' is úgy gondolom, hogy persze, jobb.
De reálisan nézve is az.Most van mindenféle húrlábas itthon egy klasszik lebegő (Warlock), "merevfarkú", és egy FR típius.
Persze az FR-t macerásabb hangolni, de hát előre olvastam mit és hogyan...
Talán ez az a pont, ahol meg is állhatok.(Tán még egy compund radius-os baltát kellene huzamosabb ideig próbálgatni
) -
Hadeska22
aktív tag
Nagyon fura ez a 420...
Vékonyabb a test, mint az RG421hpam esetében, pedig ugye mindkettő RG-4-es széria.
A 420-nál kényelmesebb a kéz a hídon, kevésbé érzem sarkosnak az éleket, a tompítás (palm mute) más, tovább zeng, mégis kényelmesebb.
Maga a fogás a 420 felé billen, persze a 421 már használt, ki tudja min ment keresztül.Ami nagyon érdekes az az, hogy a 421hpam esetén a test élei erősebbek. Úgy értve, hogy sarkosabbak. Lehet, hogy a fehér díszberakás teszi, de a 420-nál lágyabbak a szélek, ez miatt a sérült kezemnek jobb érzés ezen játszani.
A hangjuk meg más. EMG aktív vs. stock Quantum.
Hát ööö... félve.. [link] , hirtelen kubista improvizatív riff, nem is mindenhol ugyanolyan. Meg nem is úgy szól, mint erősítőn. 3 gitár ugyanazon preset-en felvéve. (Audacity, usb).Továbbra is ismerkedési fázis van.
Nagyon fura ez a 420... egyre jobban tetszik.
Egyelőre tartja a hangolást az E.Z.-II.Állitsd át a linket publikusra
. Igazából ha neked tetszik akkor jó bizniszt csináltál. Mondjuk igy látatlanban is azt gondolom az az EMG 81/85 a másik ibanezben jóval jobban fog szólni. Nem rosszak ezek a gyári hangszedők, de azért egy EMG / SD / Fishman jóval jobb lesz mint akármelyik ebben a kategóriában.
Pont olvastam /hallottam valahol, hogy a Schecter is saját márkás hangszedőket árul amiknek felinflálja az árát emiatt az átlagember azt hiszi, "ha többe kerül mint egy fisman fluence modern akkor már csak jobb lehet"
. Nade.. hogy tetszik az átmenő nyak? jobb érzésre, könnyebb rajta játszani (felső bundokon) vagy semmi különbséget nem észleltél?
Illetve, most hogy van FR szerű hangszered, hogy érzed sikerült kiteljesedni?

-
cappa72
nagyúr
Nagyon fura ez a 420...
Vékonyabb a test, mint az RG421hpam esetében, pedig ugye mindkettő RG-4-es széria.
A 420-nál kényelmesebb a kéz a hídon, kevésbé érzem sarkosnak az éleket, a tompítás (palm mute) más, tovább zeng, mégis kényelmesebb.
Maga a fogás a 420 felé billen, persze a 421 már használt, ki tudja min ment keresztül.Ami nagyon érdekes az az, hogy a 421hpam esetén a test élei erősebbek. Úgy értve, hogy sarkosabbak. Lehet, hogy a fehér díszberakás teszi, de a 420-nál lágyabbak a szélek, ez miatt a sérült kezemnek jobb érzés ezen játszani.
A hangjuk meg más. EMG aktív vs. stock Quantum.
Hát ööö... félve.. [link] , hirtelen kubista improvizatív riff, nem is mindenhol ugyanolyan. Meg nem is úgy szól, mint erősítőn. 3 gitár ugyanazon preset-en felvéve. (Audacity, usb).Továbbra is ismerkedési fázis van.
Nagyon fura ez a 420... egyre jobban tetszik.
Egyelőre tartja a hangolást az E.Z.-II. -
MasterMark
titán
Egyutt a ketto. 😀
Legalább ilyen magasan legyen: [link]
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Hát most divatosan szeretnéd, vagy gitározni szeretnél?

Egyutt a ketto. 😀
-
lacibattya
tag
Na, kipróbáltam a legkönnyebb gitárral, úgy, hogy a hevedert szorosabbra vettem.
Így nem áll el a testemtől, majdnem párhuzamos vele, palm mute oké, furának ettől még fura, de legalább így tudok játszani.A gond az, hogy nem teszik, túl magasan van, a hasamon gyakorlatilag. Oké, Dave Murray is így nyomja, de ő önmagában már attól cool, amit tud, szóval neki ez megbocsátható.
A másik, meg hogy ez a legkönnyebb gitárom, a többi nehezebbel tuti nem állna jól.Na mindegy, lehet az a megoldás, hogy ha ez jó, akkor ezen kéne állva játszogatni, és idővel, ha már jobban megszoktam, kevésbé fog zavarni a többi gitár tökéletlensége.
Tüdőgitározás!
Azt mesélik mindenki így tanul,csak később engedik le tökig mert az a menő.Persze szólónál még Slash is fellép és a combjára támaszt.
-
X2N
addikt

Legalább nézzen ki jól. A többit majd felvételről.

-
MasterMark
titán
Ne viccelj már! Én aztán nem fogok tüdőgitározni.

-
X2N
addikt
Nálam úgy néz ki hogy ha marokra fogom a gitár nyakát, kisujj a 22-edik bundnál, alkar előre egyenesen ki van nyújtva, akkor van jó pozícióban a gitár állva. Kép alapján így nem is tudsz normálisan gitározni 15. bund felett, túl fent van a nyaknál a vállpánt. Vállakat/testet meg ne forgasd el.
-
X2N
addikt
-
dl650
tag
-
Ba cy lus
addikt
Nekem sehogy sem lenne a hasam előtt a gitártest, túl hosszú a kezem, szóval mindenképp eléggé oldalasan van a gitár, különben nagyon kényelmetlen a lefogó kezemnek.
-
consono
nagyúr
Túl alacsonyan van még mindig.
Szerintem nem alacsonyan van, vagy nem csak az a baj, hanem nem a hasa előtt van a gitár teste, hanem kivan nyomva oldalra...
-
dl650
tag
Úgy pláne nem tudok játszani. :-D Mondjuk sehogy se.
Petrucci sem engedi le.
Gyakorlat teszi a mestert. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
dl650
tag
Le kell engedni tökig! „It doesn’t matter how you play, as long as you look good doing it.”
(„Nem számít, hogyan játszol, mindaddig, amíg jól nézel ki közben.”)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ne viccelj már! Én aztán nem fogok tüdőgitározni.
-
MasterMark
titán
Na, kipróbáltam a legkönnyebb gitárral, úgy, hogy a hevedert szorosabbra vettem.
Így nem áll el a testemtől, majdnem párhuzamos vele, palm mute oké, furának ettől még fura, de legalább így tudok játszani.A gond az, hogy nem teszik, túl magasan van, a hasamon gyakorlatilag. Oké, Dave Murray is így nyomja, de ő önmagában már attól cool, amit tud, szóval neki ez megbocsátható.
A másik, meg hogy ez a legkönnyebb gitárom, a többi nehezebbel tuti nem állna jól.Na mindegy, lehet az a megoldás, hogy ha ez jó, akkor ezen kéne állva játszogatni, és idővel, ha már jobban megszoktam, kevésbé fog zavarni a többi gitár tökéletlensége.
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
és itt felteszi a kezét a Pokolgép a Dokken - Unchain the night feldolgozásával

-
X2N
addikt
-
cappa72
nagyúr
Pedig ez is csak 1 része a dolognak, ha beelegondolsz mennyi zavaró tényező lesz még ezen kívül 1-1 fellépésnél. Engem pl. baromira zavar a fénytechnika, nem szeretem a villódzó fényeket, az is benne van hogy hozzád vágnak valamit, esetleg neked mennek akaratlanul a többiek.

dl650-Elég kicsit eltartani a gitárnyakat, az alkar bevágás pl sokat segít RG-nél, SA-nál hiányolom rendesen...
Ctrl+Alt~Del-Egy olyan Hetfield féle "power stance"-t is bemutathatnál az Explorerrel.
Persze, tudom, hogy nem csak ez van. Bár utoljára 1992-ben voltam olyan zenekarban, amivel felléptünk (meg később egyszer egy klubban, akkor egyedül - akkor ülve). Azóta ebből a szempontból kuss van, csal az állva "gitározás" maradt meg.
Az elég rossz lehet, hogy zavaróak a fények számodra.
Volt szerencsém, hogy lerúgták a hidat a gitárról (Jolana Galaxisnak csak letámasztott volt a fix hídja).
A dobok mögött szerencsésebb voltam, ott megfogta az énekes a berepülő bakancsos srácot.
(1988... bírtam azt az időszakot.)Elég kicsit eltartani a gitárnyakat, az alkar bevágás pl sokat segít RG-nél, SA-nál hiányolom rendesen...
Ugye, hogy kell az a fránya letörés?
Ctrl+Alt~Del-Egy olyan Hetfield féle "power stance"-t is bemutathatnál az Explorerrel.
Támogatom a kérést.
-
X2N
addikt
Pedig ez is csak 1 része a dolognak, ha beelegondolsz mennyi zavaró tényező lesz még ezen kívül 1-1 fellépésnél. Engem pl. baromira zavar a fénytechnika, nem szeretem a villódzó fényeket, az is benne van hogy hozzád vágnak valamit, esetleg neked mennek akaratlanul a többiek.

dl650-Elég kicsit eltartani a gitárnyakat, az alkar bevágás pl sokat segít RG-nél, SA-nál hiányolom rendesen...
-
cappa72
nagyúr
Majd kérünk előtte/utána képsort, lássuk merre felé kellene menni

Ha sikerül, akkor a hogyan-t is írd le. -
dl650
tag
Most így belegondolva a nagy has lehet, hogy előny lenne. Távolabb lenne a gitár és kevésbé kellene a bal csuklómat behajlítani. Kb 15 cm magas hasat kell növesztenem és minden fasza lesz.
-
cappa72
nagyúr
Múltkor kaptam tőletek (mondjuk tőled pont nem) az ívet, hogy miért is kell állva gitároznom...

Régebben, amikor a gyerekeket altattam gitározással, akkor félülő, sőt néha fekvő helyzetben is prüntyögtem. Utóbbi pózban néha el is aludtam.
-
FockeWulf
tag
Sosem baj az, a nagyok is akarva-akaratlanul, de legtöbbször akaratlanul "koppintanak"...ha lehet ezt annak nevezni. Én régen próbálkoztam saját riffekkel, olyan dalokra hajaztak kissé, melyeket épp abban az időben hallgattam.
-
X2N
addikt
Jó hát Kispi nem egy Hendrix az tény, de a tartása talán jobban reprezentálja azt, hogy mi az ami kényelmes. De értem a pojént.
Amúgy Hendrix tényleg indulhatott volna a Hülye gitártartások minisztériumi pozícióra.
RE: Bobrooney #73287
Nekem is ő jutott eszembe a nagy hasra.
Meg B.B. King, vagy Poppa Chuby, bár egy idő után mindketten már inkább ülve koncerteztek.Elég furcsa hogy rock/metal gitározásról van legtöbbször szó de senki nem gitározik állva, esetleg pózol a tükör előtt, de mindenki látástól mikulásig gyakorol a klasszikus gitártartással lábtartóval otthon.

9 Most Iconic Guitarist Signature Stage Moves
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nyilván én vagyok ebben a legkevésbé tótumfaktum, de pont ezen megyek át én is. Nyár elején megpróbáltam állva játszani, és meglepő módon egészen gitározás-szerű volt, a magam alap szintjén persze. Ahhoz képest hogy fél éve egy hangot se sikerült így kicsikarni...

De a tartással én is szenvedtem, úgy gondoltam teljesen átvariálom az egészet:
- Ülve gyakorláskor korábban én is a jobb combomra tettem a gitárt (úgy mint te, a videóid alapján). Ezt megváltozattam a klasszikus bal lábas tartásra hasonlító módon. A gitártest a hasam középvonala környékére került, a nyak pedig meredekebb szöget zárt be. Igen, picit távolabb is került, de nekem még kényelmesebb is lett mert a bal csuklómat korábban nem tudtam kellően "visszahajtani", most meg ez is könnyebb.
- Korábban sohasem használtam, pántot, most ezt is bevetettem ülve gyakorláskor is, nagyon sokat segít a gitár pozícionálásában.
- Persze így az egész rendszer felborult, de 2 hónap alatt sikerült átálni. Nyilván számít hogy csak egy éve küszködök csak a dologgal, de nem megoldhatatlan. A poén az, hogy ha nem tudok az otthoni gitározós székemre ülni ami megoldja a bal comb megemelését, vagy lábtartó sincs (pl. nyaraláskor nem vittem az egész hóbelebancot...) akkor amikor rövid időre "visszaálltam" a jobb combos tartásra kényszerből, az sem lett rosszabb.Na, kipróbáltam a legkönnyebb gitárral, úgy, hogy a hevedert szorosabbra vettem.
-
benedekco
addikt
Jó hát Kispi nem egy Hendrix az tény, de a tartása talán jobban reprezentálja azt, hogy mi az ami kényelmes. De értem a pojént.
Amúgy Hendrix tényleg indulhatott volna a Hülye gitártartások minisztériumi pozícióra.
RE: Bobrooney #73287
Nekem is ő jutott eszembe a nagy hasra.
Meg B.B. King, vagy Poppa Chuby, bár egy idő után mindketten már inkább ülve koncerteztek. -
X2N
addikt
-
cappa72
nagyúr
Mennyi gonoszság fér bele egy ekkora fórumba...
(vagy törődés?)Látom eléggé péntek van. De ne hagyjátok abba!
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
A hüvelygomba helyett beszéljünk kicsit az állva játékról. Nekem ez nem megy egyszerűen. Tegnap megint kipróbáltam, a következők a problémáim.
1. Valamiért nekem a gitár nyaka a testem síkjához képest kb. 40 fokot zár be, azaz, eláll a testemtől a gitár, pedig vékony vagyok. Következésképp, a bal kezemmel úgy érzem, hogy utána kell menni, nagyon kinyújtani, ami nem kényelmes. A csuklóm is törik. Néztem már millió koncertfelvételt, és ott az a benyomásom, hogy a gitárosok testével szinte párhuzamos a gitár, ahogy játszanak.
2. A palm mute-om totál elszaródik, mivel más szögben kerül a kezem a hídra/hoz, nem tudok olyan jól tompítani.
3. A pengetés szöge teljesen más, sokkal szarabbul pengetek állva bármit, mint ülve.
4. Kb. 5 perc után érzem, hogy kezd beállni tőle a vállam, elképzelni sem tudom, hogy hogy lehet két órát ez valakinek a nyakában. Széles a hevederem.
5. Általános dexteritás probléma: akár nyújtásokat, akár "gyorsabb" lefogásokat főleg oktáv felett még szarabbul játszom, mint ülve.
6. Sima alap, paraszt akkordok lefogása is rosszabbul megy, nehezebb, mint ülve.
Egyszóval úgy, ahogy van, katasztrófa. Nem tudom elképzelni, hogy bárkinek kényelmes az állva játék. Pláne nem, hogy közben sétál, szaladgál a színpadon, vagy tekergeti a nyaka körül a gitárt, meg dobálja, mint Janick Gers.
Ez simán megszokás kérdése. Pár hónapig csak állva gitároznál onnantól ülve nem éreznéd komfortosnak és nem értenéd, hogy lehet ezt így csinálni.
-
X2N
addikt
-
GalaHU
addikt
A hüvelygomba helyett beszéljünk kicsit az állva játékról. Nekem ez nem megy egyszerűen. Tegnap megint kipróbáltam, a következők a problémáim.
1. Valamiért nekem a gitár nyaka a testem síkjához képest kb. 40 fokot zár be, azaz, eláll a testemtől a gitár, pedig vékony vagyok. Következésképp, a bal kezemmel úgy érzem, hogy utána kell menni, nagyon kinyújtani, ami nem kényelmes. A csuklóm is törik. Néztem már millió koncertfelvételt, és ott az a benyomásom, hogy a gitárosok testével szinte párhuzamos a gitár, ahogy játszanak.
2. A palm mute-om totál elszaródik, mivel más szögben kerül a kezem a hídra/hoz, nem tudok olyan jól tompítani.
3. A pengetés szöge teljesen más, sokkal szarabbul pengetek állva bármit, mint ülve.
4. Kb. 5 perc után érzem, hogy kezd beállni tőle a vállam, elképzelni sem tudom, hogy hogy lehet két órát ez valakinek a nyakában. Széles a hevederem.
5. Általános dexteritás probléma: akár nyújtásokat, akár "gyorsabb" lefogásokat főleg oktáv felett még szarabbul játszom, mint ülve.
6. Sima alap, paraszt akkordok lefogása is rosszabbul megy, nehezebb, mint ülve.
Egyszóval úgy, ahogy van, katasztrófa. Nem tudom elképzelni, hogy bárkinek kényelmes az állva játék. Pláne nem, hogy közben sétál, szaladgál a színpadon, vagy tekergeti a nyaka körül a gitárt, meg dobálja, mint Janick Gers.
Nyilván én vagyok ebben a legkevésbé tótumfaktum, de pont ezen megyek át én is. Nyár elején megpróbáltam állva játszani, és meglepő módon egészen gitározás-szerű volt, a magam alap szintjén persze. Ahhoz képest hogy fél éve egy hangot se sikerült így kicsikarni...

De a tartással én is szenvedtem, úgy gondoltam teljesen átvariálom az egészet:
- Ülve gyakorláskor korábban én is a jobb combomra tettem a gitárt (úgy mint te, a videóid alapján). Ezt megváltozattam a klasszikus bal lábas tartásra hasonlító módon. A gitártest a hasam középvonala környékére került, a nyak pedig meredekebb szöget zárt be. Igen, picit távolabb is került, de nekem még kényelmesebb is lett mert a bal csuklómat korábban nem tudtam kellően "visszahajtani", most meg ez is könnyebb.
- Korábban sohasem használtam, pántot, most ezt is bevetettem ülve gyakorláskor is, nagyon sokat segít a gitár pozícionálásában.
- Persze így az egész rendszer felborult, de 2 hónap alatt sikerült átálni. Nyilván számít hogy csak egy éve küszködök csak a dologgal, de nem megoldhatatlan. A poén az, hogy ha nem tudok az otthoni gitározós székemre ülni ami megoldja a bal comb megemelését, vagy lábtartó sincs (pl. nyaraláskor nem vittem az egész hóbelebancot...) akkor amikor rövid időre "visszaálltam" a jobb combos tartásra kényszerből, az sem lett rosszabb. -
Goose-T
veterán
Szerintem mindenki ezt érzi aki ülve kezdi a tanulást és utána - főleg évek múlva - kipróbálja állva is. Én is főleg ülve játszok és hasonlóak a tapasztalataim. Nekem a bal kezem csuklóban tekeredik ki. És ha leengedem a hevedert mert úgy dögösebben néz ki
akkor még szarabb a helyzet. Palm mute-tal nincs problémám viszont sokkal pontatlanabbul játszok. A gitár nekem is eláll egy kicsit a testemről pedig én sem vagyok pocakos, mégis úgy érzem mintha a hasam kinyomná az alját. 😀 De gondolom ez mind csak szokás kérdése. Állva kellett volna már az elején és akkor nem lenne furcsa. -
Ba cy lus
addikt
-
benedekco
addikt
-
X2N
addikt
Szerintem mindenki ezt érzi aki ülve kezdi a tanulást és utána - főleg évek múlva - kipróbálja állva is. Én is főleg ülve játszok és hasonlóak a tapasztalataim. Nekem a bal kezem csuklóban tekeredik ki. És ha leengedem a hevedert mert úgy dögösebben néz ki
akkor még szarabb a helyzet. Palm mute-tal nincs problémám viszont sokkal pontatlanabbul játszok. A gitár nekem is eláll egy kicsit a testemről pedig én sem vagyok pocakos, mégis úgy érzem mintha a hasam kinyomná az alját. 😀 De gondolom ez mind csak szokás kérdése. Állva kellett volna már az elején és akkor nem lenne furcsa. Pontosan, és még ülve is pántal játszani.
Janick egyébként 1.8m magas, szóval lehet ez számít.
-
dl650
tag
akkor még szarabb a helyzet. Palm mute-tal nincs problémám viszont sokkal pontatlanabbul játszok. A gitár nekem is eláll egy kicsit a testemről pedig én sem vagyok pocakos, mégis úgy érzem mintha a hasam kinyomná az alját. 😀 De gondolom ez mind csak szokás kérdése. Állva kellett volna már az elején és akkor nem lenne furcsa. -
X2N
addikt
-
MasterMark
titán
Elsőre rosszul van beállítva a pánt szerintem. Akkor jó ha ugyanott van a gitár felállva is mint ülve.
-
Goose-T
veterán
Próbálj állítgatni a heveder hosszúságán, hátha lesz olyan beállítás, ami mégis bejön neked. Első körben vedd a legrövidebbre, aztán onnan állítsd apránként hosszabbra.
-
consono
nagyúr
Nem értem ezt a 40 fokot, mármint kifelé áll a gitár? De hogyan? Azt bírom elképzelni, hogy a pengető kezeddel nyomod a testet nagyon, de ez is csak tipp...
-
cappa72
nagyúr
Szerintem ne add fel, egy gyakorlási szekcióba tegyél bele több állva próbálgatást. Aztán fokozatosan egyre hosszabbat.
Ha meg nincs kedved hozzá (nem hajt a tatár, nem kergetnek az asztal körül), akkor élvezd az ülve gitározást, és fejlődj úgy.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
Redchucky
aktív tag
Majdnem.... de akkor ez a MIJ lett volna, az tényleg sokatmondó lehetett volna.

@Hadeska22 #73263
Ez most Agile methodology szerint futott.
A megfejtés sajnos nem helyes, így a pengető helyett csak 🤭 jár (de igen, értettem).Persze azért majd jön a kérdés is...
Ha nem küldöm vissza, mert nagyon megtetszik, akkor erre az RGRT420-ra mehet 10-48-as húrkészlet (nyilván a temolós-beállítós esőtánccal kiegészítve)?Egyébként stock módban van, action magas, oktáv totál pontatlan.
A pickupváltó egyik csavarja nem volt telesen meghúzva (lötyögött a kapcsoló), a rugókat takaró hátsó műanyag lemeznél ugyanez (egy csavar kb. 1mm-t kiáll, látszik, hogy nincs becsavarva).Ismerkedünk.
Olyan, mintha akusztikusan hangosabb lenne, mint az eddigiek...@Ba cy lus #73261
Igen, a megérdemelte a nagytestvért. Javításra szorult ugyan, de pont azért vettem. Kész, azóta azt használom.Gratula, veressed

-
Ba cy lus
addikt
-
Tibizzz
tag
-
consono
nagyúr
Hallgatom most a Holy Wars-t a Rust in Peace-ről, no meg tanulom is az introját
, és na. Sosem bírtam ezt a Mustaine-t, mindig egy agresszív pöcsfejnek tartottam, olvastam is az életrajzi könyvét.De ez a szám egészen elképesztő, remekmű! A csávó nem kérdés, hogy zseni, és fantasztikus gitáros! Seggfejség ide vagy oda. Amit azon az albumon összehoztak Marty-val, hát az a zene csimborasszója.
Teljesen egyetértek
-
cappa72
nagyúr
, és na. Sosem bírtam ezt a Mustaine-t, mindig egy agresszív pöcsfejnek tartottam, olvastam is az életrajzi könyvét.De ez a szám egészen elképesztő, remekmű! A csávó nem kérdés, hogy zseni, és fantasztikus gitáros! Seggfejség ide vagy oda. Amit azon az albumon összehoztak Marty-val, hát az a zene csimborasszója.
Van pár zenész, akiről sok hasonló vélemény van, mint Mustaine.
A lemezeken viszont erről semmi nem jön át. Ilyenkor el kell vonatkoztatni. Néha jobb nem is tudni... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
cappa72
nagyúr
-
consono
nagyúr

@Hadeska22 #73263
A megfejtés sajnos nem helyes, így a pengető helyett csak 🤭 jár (de igen, értettem).Persze azért majd jön a kérdés is...
Ha nem küldöm vissza, mert nagyon megtetszik, akkor erre az RGRT420-ra mehet 10-48-as húrkészlet (nyilván a temolós-beállítós esőtánccal kiegészítve)?Egyébként stock módban van, action magas, oktáv totál pontatlan.
A pickupváltó egyik csavarja nem volt telesen meghúzva (lötyögött a kapcsoló), a rugókat takaró hátsó műanyag lemeznél ugyanez (egy csavar kb. 1mm-t kiáll, látszik, hogy nincs becsavarva).Ismerkedünk.
Olyan, mintha akusztikusan hangosabb lenne, mint az eddigiek...@Ba cy lus #73261
Igen, a megérdemelte a nagytestvért. Javításra szorult ugyan, de pont azért vettem. Kész, azóta azt használom.Hajrá! Jó zsuzsi-zsuzsit!

-
cappa72
nagyúr

@Hadeska22 #73263
Igen, a megérdemelte a nagytestvért. Javításra szorult ugyan, de pont azért vettem. Kész, azóta azt használom. -
Hadeska22
aktív tag
Olyan érzésem van mikor egy 10-14 epizód / évad sorozatnak csinálnak egy "utolsó" évadot 3-4 epizóddal. Ez túl gyors volt
Na de komolyra fordítva: új húrt kapott a Warlock? Ugye az a megfejtés!
-
Goose-T
veterán
-
Ba cy lus
addikt
-
dl650
tag
-
cappa72
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
-
cappa72
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
-
Goose-T
veterán
-
dl650
tag
-
dl650
tag
Brutál mennyi minden kapható a gitározáshoz. Amikor belekezdtem nem gondoltam volna, hogy ez ekkora piac és, hogy ennyi minden kütyü ketyere létezik. Azt hittem ez jobban réteg hobbi, de látom már itt mindent el lehet adni nekünk. (Ezt most nem negatív értelemben írtam) Van itt minden mi szem szájnak ingere...
-
cappa72
nagyúr
Észrevesztek valami különbséget a háttérfényes (jobb odali) és a vakus (bal oldali) kép között?
(A helyes megfejtők virtuális pengetőt nyernek)
-
consono
nagyúr
-
cappa72
nagyúr
Köszönöm, sikerült venni (ugyanúgy Tatán, ahol próbálgattam gitárokat), igaz műanyag, de rendben volt. Megfaragtam, és beillesztettem a helyére. Rendben teszi a dolgát.
-
arnyekxxx
veterán
-
Tibizzz
tag
-
FockeWulf
tag
egy ideig nem foglalkoztam vele, de most lecseréltem a tankG-n a szoftvert az am4-kompatibilisre, meg túrogattam a communityt friss modellekért. Ha már lúd legyen kövér alapon megnéztem mit tud zenei környezetben ismerős terepen. Saját zene, az eredeti gitársávok újrajátszva a tankkal, pontosságot nem ér nézni, csak feltoltam 4x, nincs szerkesztgetve.
Jól szól, a torz riff kicsit a Pokoli szinjátékra hajaz
szinte várta a fülem a dzsi-dzsi végén a kitartott kvinteket 
-
arnyekxxx
veterán
egy ideig nem foglalkoztam vele, de most lecseréltem a tankG-n a szoftvert az am4-kompatibilisre, meg túrogattam a communityt friss modellekért. Ha már lúd legyen kövér alapon megnéztem mit tud zenei környezetben ismerős terepen. Saját zene, az eredeti gitársávok újrajátszva a tankkal, pontosságot nem ér nézni, csak feltoltam 4x, nincs szerkesztgetve.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Goose-T
veterán
-
Ba cy lus
addikt
Azért hangzásban most találtam egy egész jót: [Gibson GA-19].
Az Ampero II (Stomp) meg ha nem is teljesen hozza a plexit minden részletében, de érezhető az igyekezet: bár 'drive' besorolású, 2-es gain-en a bright (high treble) csatornán ott a plexire jellemző bright cap (azért kicsit enyhébb formában), ez nekem nagyon imponál. A Pod Góval ez is hiányzott. A GP200-ról nem is beszélve, de az az igazság, hogy abból konkrétan ez a modell hiányzik, csak a nagyon sötét normál csatorna került bele ebből a plexi modellből, aminek az oka érthetetlen, hogy akkor már miért nem a bright/high treble.
A tiszta hangszínek úgy általában tetszenek az Ampero II-ben, és a gyári cabsim, a gyárilag benne lévő Celestion IR-ek is egészen jók.
A JCM800 jól szól boost nélkül is. Ezt is úgy csinálták meg, hogy reagál a pengetés erősségére, kicsit pengetve csak szinte tiszta. Azért kicsit mesterkéltnek érzem általában (tehát nem csak ennél a modellnél), mintha nem lenne olyan folytonos az átmenet, mint egy valódi erősítőn.
Érdekes a preamp + poweramp lehetőség, de a végeredményül kapott hangot még nem mindig sikerül hova tenni, miért pont úgy reagált.
Azért a valódi plexi itt is nagyon más. A Studio Vintage egy vadállatnak hat az Ampero II-éhez (vagy akár a NAM A2-Lite-os presethez) képest. Annyira nyílt, tiszta és hirtelen, a tranziensei teljesen mások. Az Ampero II plexije mondjuk bugos is, a presence hatástalan, lehet, hogy 0-n van fixen.
-
btraven
őstag
-
FockeWulf
tag
Na milyen volt az áruló pap?
Én abszolút elégedetten jöttem el. Nagyon odatették magukat, egyáltalán nem volt ez betlizésnek nevezhető, nem lehetett lesajnálni, legyinteni rá.
Halfordnak még mindig bitang jó hangja van, durva, 74 éves. Richie elképesztően jó kis gitáros. Ian a háttérben elringatózott a basszusgitárjával, de neki ez megbocsátható, mint az egyetlen alapító tagnak a csapatból.
A Painkiller szerintem iszonyat jó volt, önmagában már ezért a számért megérte elmenni.
A másfél órát kicsit keveseltem, a közel félóra késés nem volt elegáns, de örülök, hogy végre élőben is láthattam a Judas Priest-et.
Rob könyvét, a Vallomást egyébként ajánlom bárkinek, aki egy kicsit is kedvelte az együttest.
Aki szereti a zenekaros/zenész-önéletrajzos könyveket és szereti a Priestet, K.K. Downing könyve is erősen ajánlott.
-
cappa72
nagyúr
Én abszolút elégedetten jöttem el. Nagyon odatették magukat, egyáltalán nem volt ez betlizésnek nevezhető, nem lehetett lesajnálni, legyinteni rá.
Halfordnak még mindig bitang jó hangja van, durva, 74 éves. Richie elképesztően jó kis gitáros. Ian a háttérben elringatózott a basszusgitárjával, de neki ez megbocsátható, mint az egyetlen alapító tagnak a csapatból.
A Painkiller szerintem iszonyat jó volt, önmagában már ezért a számért megérte elmenni.
A másfél órát kicsit keveseltem, a közel félóra késés nem volt elegáns, de örülök, hogy végre élőben is láthattam a Judas Priest-et.
Rob könyvét, a Vallomást egyébként ajánlom bárkinek, aki egy kicsit is kedvelte az együttest.
Kár, hogy nincs lájk gomb.

Jók ezek a kis összefoglalók. Illenek a topikhoz. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
Ha tehetném én már csak átmenő nyakast vennék. Hogy miért? Mert semmi nem biztosít olyan hozzáférést a 15+ bundokhoz, mint az. Illetve, ha olyan az esztétikája, akkor meg baromi jól tud kinézni, bár ez szubjektív.
Pont ugyanúgy működik, mint a bolt-on gitár, ugyanúgy húrozod, állítod be, miért is lenne más?
Javíttatni gitárnyakat nem hiszem, hogy valaha is fogsz, ha arra van szükség, akkor hamarabb szod ki a gitárt, mintsem, hogy javítani vidd.
A rezonálás és a sustain - nem tudom mennyire városi legenda, van olyan csavarozott, sőt ragasztott gitárom is, ami ugyanúgy rezonál, mit az átmenő nyakas.
A rezonálás és a sustain - nem tudom mennyire városi legenda, van olyan csavarozott, sőt ragasztott gitárom is, ami ugyanúgy rezonál, mit az átmenő nyakas.
Szerintem azért, mert ez alapvetően a hídtól függ leginkább. -
arnyekxxx
veterán
-
X2N
addikt
-
Goose-T
veterán
Nekem nem kell elmagyarázni, hogy kell megjavítani, meg mi tart mit, csináltam már ezerszer. Az állításom attól még igaz, miszerint a ragasztott/átmenő nyakkal egyszerűen elő sem fordulhat ilyen.
-
arnyekxxx
veterán
Van még egy hatalmas előnye az átmenő és a ragasztott nyakaknak: ha egy csavarozott nyakú gitárt odaversz valahova, akkor megvan az esélye annak, hogy az ütéstől megmozdul a nyak, és kitágul a nyakzseb. Onnantól kezdve könnyebben el fog tudni mozdulni a nyak oldalirányba. Na ez az átmenő és ragasztott nyakaknál nem fordulhat elő.
4 csavart meglazítod, visszaálltod a nyakat és meghúzod a csavarokat. Azért ez még messze van a világvégétől. Házibarkács fehéremen by default se nanométeres pontosságú a nyakzseb, de 6 év alatt nem sikerült megmoccantani a nyakat pedig kap az a gitár mindent ami árthat neki.
-
FockeWulf
tag
A csavarozott nyakú gitároknál nem a nyakzseb tartja, még csak nem is vezeti meg a nyakat, a 4 rögzítőcsavar ami tart és pizícióba fogja. Valamennyit tart persze , főleg oldalirányba, de a csavarok amik a fő teherviselők.
-
Goose-T
veterán
Ne hidd, számtalan kitágult nyakzsebű gitárt láttam már. A legtöbbször ott a tövében nem is látható, elég, ha csak egy tizedmilliméternyit nyomja meg a nyakzsebet a nyak, és már látványosan ferdén fognak állni a húrok.
-
FockeWulf
tag
Van még egy hatalmas előnye az átmenő és a ragasztott nyakaknak: ha egy csavarozott nyakú gitárt odaversz valahova, akkor megvan az esélye annak, hogy az ütéstől megmozdul a nyak, és kitágul a nyakzseb. Onnantól kezdve könnyebben el fog tudni mozdulni a nyak oldalirányba. Na ez az átmenő és ragasztott nyakaknál nem fordulhat elő.
Ha olyan erővel b@szod neki a fejet/nyakat valaminek hogy kitudja nyomorítani a testen a zseb-kimarást, ott előbb törik el szerintem maga a nyak.
-
Goose-T
veterán
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ha tehetném én már csak átmenő nyakast vennék. Hogy miért? Mert semmi nem biztosít olyan hozzáférést a 15+ bundokhoz, mint az. Illetve, ha olyan az esztétikája, akkor meg baromi jól tud kinézni, bár ez szubjektív.
Pont ugyanúgy működik, mint a bolt-on gitár, ugyanúgy húrozod, állítod be, miért is lenne más?
Javíttatni gitárnyakat nem hiszem, hogy valaha is fogsz, ha arra van szükség, akkor hamarabb szod ki a gitárt, mintsem, hogy javítani vidd.
-
cappa72
nagyúr
Mit jelent az, hogy "nagyon jó"?
A neck through gitár is gitár, megpengeted és szól. A test nyilván máshogy rezonál, mint egy hagyományos konstrukciójú gitárnál. A fő előnye, hogy akárhogy lehet faragni-vékonyítani a nyak és a test találkozásánál a fát, mert ugye nem ott van összeragasztva/csavarozva. A hátránya, hogy hosszabb fadarabok kellenek a nyak legyártásához, ami drága.Javítani ugyanannyira szívás, mint egy ragasztott nyakú hangszert. De ha a nyakat kell javítani, az ígyis-úgyis szívás, nehéz, sok munka, drága.
Fender gitárokra tudsz venni másik nyakat, mert standard méret, már ha ez a szempont.Többször olvastam, hogy hú neckthru nyak kicsivel többet rászánva már ilyet kap az ember. És az ilyen olvasásokból az volt a gyanúm, hogy esetleg mennyivel jobb. Ezért volt a kérdés. Látni láttam már képen, kézben sosem fogtam. Szóval ennyire egyszerű volt a "képlet".
-
cappa72
nagyúr
Mi a fő oka, hogy esetleg elgondolkodnál egy átmenő nyakas gitárban? Szerintem ezt a legfontosabb tisztázni. Van ennek sok aspektusa, van aki a sustainre esküszik, van akinek a magasabb bundok elérése a fontos, van akinek pedig csak esztétikailag jobban tetszik. Nincs rossz "válasz" mindegyik elfogadható ok.
Viszont nem minden "átmenő nyakas"-nak hitt gitár átmenő nyakas. Vannak "Set-thru" nyakak amik set neck-ek neck thruhoz hasonló ívekkel. Ilyenek pl. sok LTD, Jacksonok és Schecterek. A teljes átmenő nyakas gitárok általában jóval drágábbak mivel a headstock tetejétől a gitár aljáig egy fából van a nyaki rész amihez van ragasztva a test két része.
Kell-e tőle félni? nem.
Ahogy a kolléga lentebb írta, ha bármi baja adódik az így is úgy is szívás. Annyi, hogy pl. Jacksonéknál is sokszor van átjárás. Egyik ismerősömnek tetszett a 10-es szériás dinky (Metallic blue) kifaragtatta 1996T tremolóhoz és vett hozzá egy fordított fejű japán jackson nyakat jóárasítva.
Azon kívül a beállítás, stb ugyanaz.
Az RGRT 420/421-t akkor tudom ajánlani, ha valami 2017-2021 közötti modellt sikerül kifogni. Az újaknak nagyon pirosas színű, már-már salak színű fogólapja van. Gondolom a költségsökkentés miatt. Van, hogy elérhető "dió" színű 421 2017-2019-ből, azoknak szép sötét fogólapja van gyárilag. Bár megpróbálhatod azt amit X2N csinált az Ő gitárjával, bár nem láttuk hogy néz ki azóta, szóval csak saját felelősségre. Ugyancsak ctrl + alt + del kolléga Monty relic waxot használt, az az egyik (ha nem a ) legtermészetesebb cucc ami erre van kitalálva anélkül, hogy maradandó károsodást okoznál. Viszont amire az jó az az, hogy sötétít nem feketít. Egy pirosas fogólapból nem fog varázsütésre (sem 48 óra maszkkal) ébenfát varázsolni
.Szerintem a legjobb belépőszint egy RGT42 (van is egy piros matching headstockkal reverben japánból), ezek koreai modellek (vagy van indonéz is?) vagy ha sikerül kifogni 200.000 környékén egy RGT6EX-IPT-t jó minőségű tremolóval. Esetleg RGAT 62 is szóba jöhet, sokszor vannak leárazva, általában a kék variáns. Érdemes lehet esetleg Harley Benton Amarok-ot is megfontolni, van belőle bariton verzió is. Mivel van Warlockod szerintem az Amarok nyakát Te csípnéd
.Félreértés elkerülése végett nem rossz a Thommanos Ibanez, de szvsz. vannak jobb (használt) Ibanezek de más márkák is.
szerk. Itt egy ritka Dean Vendetta tremolóval németországból. Fehér színű, ezek jó kis koreai hangszerek, szerintem a headstock is menő. Max a tremolót kicseréled valami normálisabbra ha nem jön be.
Mi a fő oka, hogy esetleg elgondolkodnál egy átmenő nyakas gitárban?
Hát igazából semmi extra.
Miután már nem akciós mától az RG470DXW, így 170k helyett már 210k. És keresgéltem, hátha van valami ákciós' HH elérhető az éterben hasonló áron, szintén valamelyest mérsékeltebb áron.
Oké, minimális használattal még vennék gitárt, de nem hozzáértő szemmel ezt elég nehéz megítélni a helyszínen (már ha el tudok egyáltalán menni valhova), akár rövid próbát követően is. Ezért most az új felé tendálok. A DK3x már túllóg a 200k-s tervezett határon újonnan. Keresgettem bőszen megint, próbáltam felidézni az eddigi gitár kézbevételeket.
Nem is gondoltam eredetileg az RGRT420-ra. Majdnem véletlenül jött szembe. (Igazából próbáltam dekódolni a számozást. 1-re végződőek merevfarkúak. 50, 60 és 70 azok 3 hangszedősek. Koptatóst nem akarok. Ha már van egy 421, megnéztem, hogy van-e 420, és volt. GRGR széria alapján azt gondoltam, hogy RGR420 is van, és van is de amit találtam, az arany hardverekkel van - azt nem. Aztán RGRT volt még a találat, hát ezért lett a kérdés, hogy ez vajh' milyen lehet; mert eltért a többi eddig látottól.)Miért Thomann-os az RGRT420?
A Dean Vendetta ArchTop a képek alapján, túl drága ahhoz, hogy próbálkozzak vele. (A Kelly, Warrior, King V egy új vásárlást esetén visszaküldhető lett volna, de a Dean "as is" állapot, tehát ilyen lehetőség nincs.) A kézprobléma miatt így a jelen helyzetben kiesik.
Szóval onnan indulok, hogy HH kiosztás elegendő, nem kell hss, hsh. "Floyd on", bármi lesz is (apokalipszis itt, és most...) Hátha megtanulom használni - nem érdekel a pedálos vammi, vagymi.
Én bírom, hogy jönnek az érvek, és ellenérvek, kérdések, hogy miért is ez vagy az. Pont ezért kérdezek itt.
Szóval valahogy így kavarognak a fejemben a gondolatok. Falusi révén nem egyszerű az ilyeneket végigvinni. Ha esetleg nem jönne be, akkor visszaküldöm. (Igaz, a Muzikernél csak 14 nap áll rendelkezésre.)
(Hú, de hosszú lett)
-
benedekco
addikt
-
Hadeska22
aktív tag
Mi a fő oka, hogy esetleg elgondolkodnál egy átmenő nyakas gitárban? Szerintem ezt a legfontosabb tisztázni. Van ennek sok aspektusa, van aki a sustainre esküszik, van akinek a magasabb bundok elérése a fontos, van akinek pedig csak esztétikailag jobban tetszik. Nincs rossz "válasz" mindegyik elfogadható ok.
Viszont nem minden "átmenő nyakas"-nak hitt gitár átmenő nyakas. Vannak "Set-thru" nyakak amik set neck-ek neck thruhoz hasonló ívekkel. Ilyenek pl. sok LTD, Jacksonok és Schecterek. A teljes átmenő nyakas gitárok általában jóval drágábbak mivel a headstock tetejétől a gitár aljáig egy fából van a nyaki rész amihez van ragasztva a test két része.
Kell-e tőle félni? nem.
Ahogy a kolléga lentebb írta, ha bármi baja adódik az így is úgy is szívás. Annyi, hogy pl. Jacksonéknál is sokszor van átjárás. Egyik ismerősömnek tetszett a 10-es szériás dinky (Metallic blue) kifaragtatta 1996T tremolóhoz és vett hozzá egy fordított fejű japán jackson nyakat jóárasítva.
Azon kívül a beállítás, stb ugyanaz.
Az RGRT 420/421-t akkor tudom ajánlani, ha valami 2017-2021 közötti modellt sikerül kifogni. Az újaknak nagyon pirosas színű, már-már salak színű fogólapja van. Gondolom a költségsökkentés miatt. Van, hogy elérhető "dió" színű 421 2017-2019-ből, azoknak szép sötét fogólapja van gyárilag. Bár megpróbálhatod azt amit X2N csinált az Ő gitárjával, bár nem láttuk hogy néz ki azóta, szóval csak saját felelősségre. Ugyancsak ctrl + alt + del kolléga Monty relic waxot használt, az az egyik (ha nem a ) legtermészetesebb cucc ami erre van kitalálva anélkül, hogy maradandó károsodást okoznál. Viszont amire az jó az az, hogy sötétít nem feketít. Egy pirosas fogólapból nem fog varázsütésre (sem 48 óra maszkkal) ébenfát varázsolni
.Szerintem a legjobb belépőszint egy RGT42 (van is egy piros matching headstockkal reverben japánból), ezek koreai modellek (vagy van indonéz is?) vagy ha sikerül kifogni 200.000 környékén egy RGT6EX-IPT-t jó minőségű tremolóval. Esetleg RGAT 62 is szóba jöhet, sokszor vannak leárazva, általában a kék variáns. Érdemes lehet esetleg Harley Benton Amarok-ot is megfontolni, van belőle bariton verzió is. Mivel van Warlockod szerintem az Amarok nyakát Te csípnéd
.Félreértés elkerülése végett nem rossz a Thommanos Ibanez, de szvsz. vannak jobb (használt) Ibanezek de más márkák is.
szerk. Itt egy ritka Dean Vendetta tremolóval németországból. Fehér színű, ezek jó kis koreai hangszerek, szerintem a headstock is menő. Max a tremolót kicseréled valami normálisabbra ha nem jön be.
-
cappa72
nagyúr
Ez nem rossz hír elsőre.
(*RGRT420-rol van szó, csak kijavított az autó correct)
-
cucka
addikt
Mit jelent az, hogy "nagyon jó"?
A neck through gitár is gitár, megpengeted és szól. A test nyilván máshogy rezonál, mint egy hagyományos konstrukciójú gitárnál. A fő előnye, hogy akárhogy lehet faragni-vékonyítani a nyak és a test találkozásánál a fát, mert ugye nem ott van összeragasztva/csavarozva. A hátránya, hogy hosszabb fadarabok kellenek a nyak legyártásához, ami drága.Javítani ugyanannyira szívás, mint egy ragasztott nyakú hangszert. De ha a nyakat kell javítani, az ígyis-úgyis szívás, nehéz, sok munka, drága.
Fender gitárokra tudsz venni másik nyakat, mert standard méret, már ha ez a szempont. -
dl650
tag
Az Rgrt jó kis metalbalta. Ctrl kolléga biztos tud róla mondani értelmes dolgot. Ha jól rémlik neki is van. Szerintem a neck thruen a karbantartás, beállítás olyan mint a többin. A javítás már biztos necces.
-
cappa72
nagyúr
Amúgy a neck thru nyak tényleg nagyon jó?
Nem kell felni tőle (természetesen óvatos, figyelmes használat mellett)?
Gondolok itt karbantartásra, beállítására (neadjisten' javításra).(A túlgondolós agyam jár, mint a motolla... RGRT421 új, 186kHUF)
-
cappa72
nagyúr
Minion, na de nem a Gru féle
..Ez lesz a gyerek hangszere. A három opció (HB, Ibanez Micro és Jackson Minion) közül ez volt az egyedüli ami kinézetre és "komolyságban" a legjobb volt. LOOG gitárt meg sem néztük, annyira gagyik (még a Fenderes kooperáció is). Sikerült aciósan, új állapotban hozzájutni. Nem vagyunk Jacksonékkal jóban az FMIC akciója óta, de nem fogunk másik színt választani, hogy használtan vegyünk (főleg, ha a gyerek ezt a színt szerette volna).
A leírások alapján ez egy "good batch"-nek tűnő valami (lehetett volna rosszabb!
..) , a QC szerintem átlag alatti. Persze belátom, nem mostanában volt a kezemben JS 11 Dinky vagy hasonló kaliberű hangszer, de akadt a problémám jó néhány dologgal.Amik jók voltak gyárilag:
- szép sötét fogólap
- meglepően jól megmunkált bundok/végek
- A festék is egészen pofás, igaz a sparkling lila nekem személy szerint nem jön be (mondjuk nem is nekem lesz
..)
- a gyári hangszedők mindent összevetve jól szólnak. Jóval jobb mint anno amit kaptam az első gitáromban.Amikel szembekerültem
- a locking tuner felszerelése nehézkes volt mert nem egyenlő a furatak közötti távolságok (pár mm)
- az 'e" húrhoz locking tunerének a helyét újra kellett csinálni, mert a gyári lötyögött.
- A kábelezés valami borzalom volt, extra, hogy 2 kábel nagyon rosszul lett forrasztva. Lényegében megfogtam az egyiket és kijött
. Érzékeny eszközök ezek, de nem ennyire.
- A gitár alapból képes elhangolódni sokadik hangolást követően is. Persze tudom, a gyári húrszettel lehet 4-t is bendelni, de na
.Amik kész vannak:
- Locking tuner felszerelése
- gitárnyereg igazítás
- EMG 81/85 (81 bridge / 85 neck) beszerelése jó kábelvezetésselAmik még visszavannak:
- híd kicserélése valami komolyabbra. Pár nap múlva jön
- tisztítás
- újrahúrozás és beállítás
+ majd a jövőben az akkumulátornak külön hely és annak elvezetése.Na de, a hangszer egészen frankó. Azt gondolom, hogy a gyári formájában is bőven használható lenne, de így, hogy volt elfekvőben locking tuner.. emg 81/85, stb tökre megérte az upgrade. Ellenben az alap hangszedők nagyon maszatolnak. Nem használhatatlan, de trash metal-t leszámítva nem igen volt jó (szerintem) semmire sem. EMG 81/85-t nem kell senkinek sem bemutatni, nagyon szép tiszta hangzása van, jó a clean, jó a gain. Innentől kezdve pedig a gyereken múlik (meg rajtam, hogy hogy tanítom), hogy ezzel a gitárral meddig fog ellenni
.
Rendes apuka tetszik lenni!Minion, na de nem a Gru féle
mobilon olvastam, nem láttam a képed, de halovány sejtésem volt, hogy Gru helyett Jackson lesz.. Azt hittem, bass Minion lesz, de nem. / húros!
Hát sok sikert a tunninghoz, na és persze örüljön a felhasználója a gitárnak!
Annyita jó ilyeneket olvasni
. -
Ba cy lus
addikt
Igen, itt inkább arról van szó, hogy a lemezen hallható soundot reprodukáljuk (ami itt tibizz kérése volt), és ez az youtubeos módszerrel kivitelezhető. Pl. a Smashing Pumpkins Siamese Dream-ét mutatta valamelyik videóban a fickó, ami ugyebár elég etalon fuzzos sound, és ha ugyanazon riffet feljátszotta valami alap simmel és match eq-zta az kb. tényleg ugyanúgy szólt. De attól még ha ezzel a beállítással és eq ir-el játszunk mást az sem feelben sem soundban nem ugyanaz, mintha Corgan setupját használnánk. Ezért nincs igazán értelme ennek. Tribute bandában nem működik, tribute felvételt meg minek csinálna bárki.
Nekem is van amúgy néhány fuzz-om, de csak ilyen budget rowin g-fuzz, meg behringer superfuzz (utóbbi totál fasza és gonosz, egy Klon klónnal stackelve főleg), de még ezek sem igazán reprodukálhatóak pontosan NAM vagy Tonex capture-ökkel sem, szóval egyetértek.Viszont a Hotone Proco Ratjával (+JCM800-zal), ami szintén afféle fuzzos distortion, egész jó black metálos hangzást sikerült elérnem. Szerintem a legjobb black metal hangzás, amit itthon valaha sikerült összetenni az analóg eszközeimet is beleértve.
Na persze nincs Proco Rat pedálom, ha lenne, lehet azt mondanám arra is, hogy nagyon más, de mégis a sima distortion pedáloktól elütő egyéniséget csempészett bele a hangzásba. -
Ba cy lus
addikt
Igen, itt inkább arról van szó, hogy a lemezen hallható soundot reprodukáljuk (ami itt tibizz kérése volt), és ez az youtubeos módszerrel kivitelezhető. Pl. a Smashing Pumpkins Siamese Dream-ét mutatta valamelyik videóban a fickó, ami ugyebár elég etalon fuzzos sound, és ha ugyanazon riffet feljátszotta valami alap simmel és match eq-zta az kb. tényleg ugyanúgy szólt. De attól még ha ezzel a beállítással és eq ir-el játszunk mást az sem feelben sem soundban nem ugyanaz, mintha Corgan setupját használnánk. Ezért nincs igazán értelme ennek. Tribute bandában nem működik, tribute felvételt meg minek csinálna bárki.
Nekem is van amúgy néhány fuzz-om, de csak ilyen budget rowin g-fuzz, meg behringer superfuzz (utóbbi totál fasza és gonosz, egy Klon klónnal stackelve főleg), de még ezek sem igazán reprodukálhatóak pontosan NAM vagy Tonex capture-ökkel sem, szóval egyetértek.A Smashing Pumpkins, ha minden igaz, big muffot használ, ami inkább afféle átmenet a fuzz és a distortion között, fuzztortion.
A modellezők/profilozók fuzz hangzása is inkább fuzztortion. Ezek alapján elvileg nem annyira lehetetlen, ennek ellenére a tonexes big muff is eléggé más volt, mint a valódi. Az mondjuk igaz, hogy a big muff eléggé négyszögjeles hangot tud adni, jobban, mint a catalinbread fuzzrite-om. Utóbbi másképp furcsa, van egy elég jellegzetes hangja, mikor a mély húrokon játszik az ember mondjuk power akkordokat, és ezt brutálisan átalakította a Hotone "klónozása": úgy szól, mint egy kicsit koszosabb, lazább overdrive. -
Dr. Venkman
tag
Nekem is van amúgy néhány fuzz-om, de csak ilyen budget rowin g-fuzz, meg behringer superfuzz (utóbbi totál fasza és gonosz, egy Klon klónnal stackelve főleg), de még ezek sem igazán reprodukálhatóak pontosan NAM vagy Tonex capture-ökkel sem, szóval egyetértek. -
Ba cy lus
addikt
Egyébként match eq-zással szinte minden ampsimmel, minden jellegzetes, felvett gitárhangzást lehet 90-95%-ban másolni. Ebben a videóban elmagyarázzák hogyan. Az más kérdés mennyi értelme van szimplán lemásolni valamit.
Kivéve a fuzzt.
-
Dr. Venkman
tag
Egyébként match eq-zással szinte minden ampsimmel, minden jellegzetes, felvett gitárhangzást lehet 90-95%-ban másolni. Ebben a videóban elmagyarázzák hogyan. Az más kérdés mennyi értelme van szimplán lemásolni valamit.
-
X2N
addikt
Én Songsterres tab alapján 173 bpm-es takjelre játszottam fel, nem backing trackre vagy ilyesmire. Lehet, hogy lassabb mint az eredeti, nekem a tiéd kicsit gyorsabbnak tűnt.
Ja, a Sound Cityvel könnyen meg lehet csúszni, ráadásul nem sendeltem, csak ráraktam a kiemeneti sávra paraszt módon egy sima presetjét. Csak fülhallgatóm van, azon hallgattam vissza, ott nem volt olyan feltünő, hogy sok a reverb, de biztos igaz.
A setup egyszerű, egy hss harley benton strat bridge pickupja, uad volt-on keresztül tonex appba. A macbookom most is tápon volt, az a régi problémám miatt (földeletlen hálózat) zajosabbá teszi a felvételt. A pengetőm nemtom milyen, valami kínai.Tényleg, van egy tempó váltás a riff kezdetekor, a szám elején még 210bpm van, benéztem
Érdemes kipróbálni több pengetőt is. Más kicsit mindnek a hangja(tortex, nylon, stb.) Tony Iommi Dunlop Tortex 0.88 mm-t használ, ilyen vékony húrhoz ez logikus. -
Dr. Venkman
tag
Van egy kicsi visszhang is(room reverb), meg nem pontosan játszok mindkét sávon, nekem ez a Sabotage lemez teljesen kimaradt, most játszottam először ezt a számot. Paranoid, Sabbath Bloody Sabbath a kedvenc. Dobtrackret meg kell csinálni, aztán arra feljátszani. (210bpm-re)
75%-ra van a L+R pannolva, 2x felvéve, nem 100%-ra mert 100%-on már nagyon modern hangzása volt, sejtem mit akar Tibizzz elérni, az én felvétem most dobozosan szól, hiába vágtam 200Hz-nél. A középfrekin azt a jellegzetes Sabbath hangzást(talán mintha kicsit fázisos lenne) még nem sikerült hozni, a ládát is be kell majd állítanom, most a gyári láda szim szól a Plexi presetben, fogalmam sincs milyen hangszóró/mikrofon. A Dallas féle treble boosterrel még nem foglalkoztam eddig különösebben, de ez is meglepően jól boostol plexit, kísérletezni kell majd még vele.
Nálad a reverbes felvétel az nagyon sok, nem tudom mennyit tettél be de a harmada is elég lehet.
A Dry felvételen mi a setup? Kis zajt hallok az elején, pengetés mintha kicsit belehallatszana, milyen pengetőt használsz?Én Songsterres tab alapján 173 bpm-es takjelre játszottam fel, nem backing trackre vagy ilyesmire. Lehet, hogy lassabb mint az eredeti, nekem a tiéd kicsit gyorsabbnak tűnt.
Ja, a Sound Cityvel könnyen meg lehet csúszni, ráadásul nem sendeltem, csak ráraktam a kiemeneti sávra paraszt módon egy sima presetjét. Csak fülhallgatóm van, azon hallgattam vissza, ott nem volt olyan feltünő, hogy sok a reverb, de biztos igaz.
A setup egyszerű, egy hss harley benton strat bridge pickupja, uad volt-on keresztül tonex appba. A macbookom most is tápon volt, az a régi problémám miatt (földeletlen hálózat) zajosabbá teszi a felvételt. A pengetőm nemtom milyen, valami kínai. -
X2N
addikt
Ezen visszhang van, vagy szét vannak csúszva a sávok? Jól szólna pedig.
Van egy kicsi visszhang is(room reverb), meg nem pontosan játszok mindkét sávon, nekem ez a Sabotage lemez teljesen kimaradt, most játszottam először ezt a számot. Paranoid, Sabbath Bloody Sabbath a kedvenc. Dobtrackret meg kell csinálni, aztán arra feljátszani. (210bpm-re)
75%-ra van a L+R pannolva, 2x felvéve, nem 100%-ra mert 100%-on már nagyon modern hangzása volt, sejtem mit akar Tibizzz elérni, az én felvétem most dobozosan szól, hiába vágtam 200Hz-nél. A középfrekin azt a jellegzetes Sabbath hangzást(talán mintha kicsit fázisos lenne) még nem sikerült hozni, a ládát is be kell majd állítanom, most a gyári láda szim szól a Plexi presetben, fogalmam sincs milyen hangszóró/mikrofon. A Dallas féle treble boosterrel még nem foglalkoztam eddig különösebben, de ez is meglepően jól boostol plexit, kísérletezni kell majd még vele.
Nálad a reverbes felvétel az nagyon sok, nem tudom mennyit tettél be de a harmada is elég lehet.
A Dry felvételen mi a setup? Kis zajt hallok az elején, pengetés mintha kicsit belehallatszana, milyen pengetőt használsz? -
Dr. Venkman
tag
Most itt áll a dolog a felvétellel. 100W-os Plexi kicsit módosítva, 600V anód, 56k tone Slope, ládához nem nyúltam, EMG81. 200Hz-en vágtam -3dB-t.
Teljesen letekert bass potméterrel. Így jobb sztem.
Ezen visszhang van, vagy szét vannak csúszva a sávok? Jól szólna pedig.
-
Tibizzz
tag
Most itt áll a dolog a felvétellel. 100W-os Plexi kicsit módosítva, 600V anód, 56k tone Slope, ládához nem nyúltam, EMG81. 200Hz-en vágtam -3dB-t.
Ez is jó.

-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
Megpróbáltam felvenni. Két változatban raktam fel, az első egy Laney Supergroup tonex preset, kétszer felvéve, a második ugyanez csak raktam egy Uad Sound City plugint a végére, hogy legyen room hang is.
Dry Laney
Room LaneyKöszi. Mind a kettő szuper.
-
Dr. Venkman
tag
Megpróbáltam felvenni. Két változatban raktam fel, az első egy Laney Supergroup tonex preset, kétszer felvéve, a második ugyanez csak raktam egy Uad Sound City plugint a végére, hogy legyen room hang is.
Dry Laney
Room Laney -
X2N
addikt
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
Lényegében még csak ma fedeztem fel az Ampero II Stomp Fender erősítőmodelljeit. Hát kár volt vele eddig várni. Nagyon jó, dinamikus clean, cleanish, enyhe overdrive tónusok. Szóval ennél már egyáltalán nem érzem úgy, hogy csak metálra.

Egyébként eddig nem különösebben éreztem szükségét a gyári cabsimtől való eltérésnek (sok esetben még az automatikusan kiválasztottól sem térek el). Az elején még használtam a gyárilag benne lévő Celestion IR-eket, de "dobozosabb" hangú a cabsimnél, azon kívül 1-2 netről vadászott IR-t próbáltam ki, majd még próbálgatok, de tényleg nem érzem nagy szükségét.

Legújabb fw-t használod?
Új hozzászólás Aktív témák
-
73343 - 73201
73343 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- BestBuy topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A27 - az esélytelenek nyugalma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - Külső akkumulátor / feloldott sebesség!
- Eladó egy szép állapotú, Apple Watch Series 9, 45mm, GPS + Cellular, Rose Gold! 100%-os akku!
- Apple 2021 iPad Pro (12,9, Wi-Fi, 256 GB) - Space
- HP EliteBook 840 G7 FHD, I5-10310U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, AAM SZÁMLA (Vállalkozásoknak is!)
- Letesztelt Xeon Félkonfiguráció (ASRock P43 DDR3 + Xeon E5420 4 mag + 8GB RAM + IO Shield
- Marantz Cassette Deck SD 4050
- 27% - Lenovo N27q IPS Monitor! 2560x1440 / 4ms / 100Hz
- Apple Mac Pro (Late 2013) Xeon 4-Core / 32GB RAM / 256GB SSD / D300
- Cisco Catalyst 9115AXI-E Wi-Fi 6 access point - 802.11ax, 4x4:4 MIMO, 2.5GGbit - EWC-képes
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

.