Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- Még a Sony sem tudja, hogy mikor jön a következő PlayStation
- A Minisforum megmutatja a NAS-gyártóknak, hogy miképpen kell AI NAS-t tervezni
- Lassan több Ubuntu fut Windows 11-en, mint natívan telepítve
- Lassan felkötheti a gatyáját a Micron, az SK Hynix és a Samsung
- Prémium élményt ígér a Modern Warfare 4 Samsung monitorokon
- Gaming notebook topik
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- Még a Sony sem tudja, hogy mikor jön a következő PlayStation
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
-
73022 - 72901
73022 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcusa
addikt
Hosszú idő után vettem én is egy új gitárt.

Mexikói strato hídnál Fireball humbuckerrel, és noiseless singlecoilokkal, satus kulcsokkal. 185ezer Ft volt alig használt, karc és lakkrepedésmentes, a hozzá kapott tokot eladtam, és még egy bontatlan Elixír húrkészletet is kaptam hozzá, így végül 160ezer Ft-ra jött ki
Kicsit súlyosabb a többi gitáromnál, de még bírható, amúgy nagyon kényelmes.Valahogy így szól:
https://youtu.be/3WfhxkfAEo8?si=3gJJYAt49ipvzL36 -
FockeWulf
tag
Egy hete voltam Rúzsa Magdi koncerten
, és ott a szólógitáros tolta ilyen bohócgitárral. Piros színű volt, szerintem Gibson, és akármennyire is nem bírom ezt a gitárt, azt kell mondjam, hogy elég jól szólt. Olyannyira, hogy koncert közben meg is néztem Thomannon, hogy 1.2 millióba kerül.
Szerintem Gibson ES 335 lehetett, azok is nagyon brutál jól szólnak a műfajukba. Habár nem tudom most ki a gitárosa, régen Madarász Gábor volt.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy hete voltam Rúzsa Magdi koncerten
, és ott a szólógitáros tolta ilyen bohócgitárral. Piros színű volt, szerintem Gibson, és akármennyire is nem bírom ezt a gitárt, azt kell mondjam, hogy elég jól szólt. Olyannyira, hogy koncert közben meg is néztem Thomannon, hogy 1.2 millióba kerül.
-
FockeWulf
tag
Ugyanígy vagyok vele, metált én soha nem játszottam, max régen ilyen Pokolgép riffelést tologattam... nem is tervezem, nem vonz, bár hallgatni szeretem néha. Az én vonalam a klasszik rock/blues rock.
-
dl650
tag
-
consono
nagyúr
Én nagyon szeretem, az "aktív" zenész "karrierem" egészét egy Hohner SE-35-el toltam le.
Nyilván nem metálra való, bár ezzel nem probléma a btraven által kérdezett gerjesztés semmilyen körülmények között sem
-
FockeWulf
tag
-
dl650
tag
-
X2N
addikt
Ez a Darkglass is úgy látszik egy ilyen "minimum viable product" fázisban van mint a Stadium/FEnder Tone Master Pro/QC.
Teljesítmény van, de az effektek még nincsenek ott ahol kellene.Tényleg a Fractal/Line6 a Helixel csinálta jól, folyamatosan fejleszt, és DSP-be csak akkor lép fel újabbra vagy modernebbre ha már nem tudják gyártatni a jelenlegit, vagy tényleg szükséges, amikor már van értelme, egyébként meg ki van használva a vas rendesen.
-
X2N
addikt
-
Ba cy lus
addikt

Elég komoly ez a Darkglass:
-Powered by a state-of-the-art hexacore processor and 32-bit/48kHz audio processing
-Ultra-low latency,
-Players can create signal chains in series (12 blocks) or parallel (24 blocks) Includes carry caseGyorsan kapcsoltak, úgy látom itthon megindult a Headrush-ok eladása is használtpiacon.

Ez hivatalosan basszusgitár multieffekt. Miért éri meg ilyet csinálni, ami csak az?
-
X2N
addikt

Elég komoly ez a Darkglass:
-Powered by a state-of-the-art hexacore processor and 32-bit/48kHz audio processing
-Ultra-low latency,
-Players can create signal chains in series (12 blocks) or parallel (24 blocks) Includes carry caseGyorsan kapcsoltak, úgy látom itthon megindult a Headrush-ok eladása is használtpiacon.

-
Ba cy lus
addikt
Köszönöm a felajánlást, de mindenképp saját cuccokkal és itthoni akusztikával szeretném majd kipróbálni, hogy az emlékeim alapján el tudjam helyezni, nincs már meg a Valeton, hogy magammal vigyem viszonyításképp. A mezzoforte tökéletes erre, ha újra rászánom magam, nagy gyakorlatom van az elállásban (náluk a garanciális ügyintézésben is).

De amúgy ahogy olvasgatom a te ezzel kapcsolatos régi hozzászólásod is, tényleg esélyes, hogy nem ez az én irányom:
A Headrush kezelése sokkal bonyolultabb, mint az Ampero II-é, a pár elemes patch nem szól olyan jól, mint a Hotone-on. Sokat kell szarakodni vele, míg igazán jó lesz, pl. érdemes a lánc elejére és végére is kompresszort rakni, az IR után EQ sem árt, ha nyers az IR.Na ez az, amit én nem szeretek csinálni, alapvetően pont úgy képzelem el, mint egy rendes láncot: erősítő + láda, esetleg egy boost pedál. A Valetonon is csak a pedál meg az erősítő potijaival kísérleteztem, az egyszerű lánc híve vagyok, nem akarom kompresszorral, EQ-val stb. reszelgetni. Csak akkor használtam globális EQ-ban magasvágást, mikor a 2x12-es (nem frfr) ládám kötöttem utána. Meg egy két gyári IR-nél mélyvágást, ahol a basszust túlzónak éreztem.
-
Goose-T
veterán
Nem lehetetlen, a mezzoforte a legjobb áron adja, csak ki kell várni, otthon kipróbálod, ha nem jön be, elállsz. Végül is erre találták ki ezt a lehetőséget.
Ha már boltban egy helyen nem lehet... nemhogy sok mindent, jóformán semmit. Egyébként a Headrush modellezése sem épp új. Ugye a Revalver profilozó, a NAM szintén, a többi az Eleven Rack régi modellezése.Nálam ki tudod próbálni a Headrush Core-t. A Prime/Core/Flex Prime elvileg ugyanúgy szól.
-
dl650
tag
Már egy ideje nem használtam a kis Sonicake Smart Boxot. Közben jött rá egy új frissítés a NAM A2-vel, persze konvertált A2. Töltöttem le egy Mesa Rectifier full riget A1 és A2 verzióban, ugyanattól a feltöltőtől, jó kis thrash hangzassal. Egy rövid gyors teszt alapján azt mondhatom, hogy sokkal jobb az A2. Részletesebb fényesebb hang, pengetésre jobban reagál. Ismét megállapítottam, hogy jó cucc ez a Sonicake, főleg, hogy röhejes áron van. Kár, hogy csak full riget kezel. Utána bekapcsoltam a Gp 180-at. Azért az jobban szól. Korábbi fórum beszélgetések miatt kipróbáltam rajta a full riget. Itt is azt a Mesa-t használtam amit a Smart Boxban csak itt az A1 verziót, mivel, hogy ez még nem tudja az A2-őt. Ismét azt kell mondanom, hogy a full rig nem szól olyan szépen mintha külön amp és láda szimulációt használnék. Sőt a Smart Boxban az A2 full rig jobban szól pedig az egy nagyon olcsó masina. Persze azért a gp 180 jobban szól de a full rig kezelése továbbra sem győzött meg . Minden másban jobb a Valeton. Várom arra is az A2-őt.

-
Ba cy lus
addikt
Próbáltál Flex prime-t vagy youtube-s videókból indulsz ki? Azért kérdezem, mert hasonló dilemmában vagyok (én is Flex Prime fele kacsingatok), de egyszerűen lehetetlen kipróbálni fizikailag, a youtube-s videók pedig annyira relevánsak mint amikor egy nagy youtuber kipróbál egy 50 dolláros gitárt a $10.000 hangberendezésével és konstatálja "nicsak ez jó"
Nem lehetetlen, a mezzoforte a legjobb áron adja, csak ki kell várni, otthon kipróbálod, ha nem jön be, elállsz. Végül is erre találták ki ezt a lehetőséget.
Ha már boltban egy helyen nem lehet... nemhogy sok mindent, jóformán semmit. Egyébként a Headrush modellezése sem épp új. Ugye a Revalver profilozó, a NAM szintén, a többi az Eleven Rack régi modellezése. -
X2N
addikt
Ennél jelentősen jobb nem hiszem hogy lesz modellezés úgy általában. Ha ennyit sikerült 20+ év alatt megcsinálni a Boss-nak akkor ez van. Túl nagy így is verseny ezen a kis piacon. Egyszerűen nincs annyi szoftverfejlesztőjük, mint más cégeknek/túl későn kezdtek el ezzel foglalkozni, nem is foglalkoztak vele annyit amennyit lehetett volna.
-
Ba cy lus
addikt
Ez mindenkinél probléma nem csak náluk, Fractal fórumon is lehet olvasni hogy találnak eltéréseket 1-1 ugyanolyan erősítőnél is mert erősítőknél is vannak revíziók, lásd Mesa Dual Rectifier.
Nincs 2 ugyanolyan erősítő, túl nagyok a potméterek/alkatrészek toleranciái, ahogy cső sincs 2db ugyanolyan csak ha egymás után jött le a gyártósorról.
consono-Engem ez a felvétel/ő győzött meg.
De a GX10 nem csak egy erősítőnél tért el jelentősen. És hát eleve nincs olyan sok modell benne, legalább az a kevés stimmelne.
-
X2N
addikt
Ez mindenkinél probléma nem csak náluk, Fractal fórumon is lehet olvasni hogy találnak eltéréseket 1-1 ugyanolyan erősítőnél is mert erősítőknél is vannak revíziók, lásd Mesa Dual Rectifier.
Nincs 2 ugyanolyan erősítő, túl nagyok a potméterek/alkatrészek toleranciái, ahogy cső sincs 2db ugyanolyan csak ha egymás után jött le a gyártósorról.
consono-Engem ez a felvétel/ő győzött meg.
-
consono
nagyúr
Azt a legnehezebb megcsinálni. Ha erre vagy nagyon érzékeny akkor a Boss GX-10-est próbáld ki. Annak 32bites a mintavételezése, és sokak szerint az szól a "leg 3D-sebben" az olcsóbb multik közül. A pedálok is nagyon jól vannak benne modellezve. (ki gondolta volna a Boss-tól
)Hangszerplázában szokott lenni, meg Headrush is.
Én csak YouTube huszár vagyok, de szerintem mindenki más jobb erősítő modelleket csinál már, mint a Boss. Akárhány tesztet nézek meg, egyikben sem tetszik a hang. Lehet, hogy zenekarban jól szólna, de magában az én fülemnek nem jó... 32 bit ide vagy oda.
-
Ba cy lus
addikt
Azt a legnehezebb megcsinálni. Ha erre vagy nagyon érzékeny akkor a Boss GX-10-est próbáld ki. Annak 32bites a mintavételezése, és sokak szerint az szól a "leg 3D-sebben" az olcsóbb multik közül. A pedálok is nagyon jól vannak benne modellezve. (ki gondolta volna a Boss-tól
Nekem akkor ment el a kedvem a Boss GX10-től, mikor hallottam ilyen többrésztvevős (köztük a valódi erősítő) összehasonlításos videóban, mennyire kilóg a sorból tónusban. Több különböző embertől is néztem, tényleg olyan, mintha lenne egy egyedi hangzása.
-
X2N
addikt
Nem a tónussal van a probléma a pod go plexijénél sem, egyszerűen nincs meg az a komplex hangzás, élő, dinamikus jelleg. És hát azok az állítható paraméterek, pl. a sag egy vicc, kb. a digitális megcsúfolása egy tök fasza analóg jelenségnek, nekem ez kb. olyan, mint azok a pc-s zenelejátszók, amik lemezjátszót meg csöves erősítőt "szimulálnak", a sok tapasztalatlan ember meg elhiszi, hogy az csak ennyi.
Lehet Valeton/Hotone-vonalon megyek tovább, az Ampero II-sorozat biztosan feljebb lépés a GP200 után, és bónuszként tudja a NAM A2 Lite-ot is.Azt a legnehezebb megcsinálni. Ha erre vagy nagyon érzékeny akkor a Boss GX-10-est próbáld ki. Annak 32bites a mintavételezése, és sokak szerint az szól a "leg 3D-sebben" az olcsóbb multik közül. A pedálok is nagyon jól vannak benne modellezve. (ki gondolta volna a Boss-tól
-
Ba cy lus
addikt
Nem a tónussal van a probléma a pod go plexijénél sem, egyszerűen nincs meg az a komplex hangzás, élő, dinamikus jelleg. És hát azok az állítható paraméterek, pl. a sag egy vicc, kb. a digitális megcsúfolása egy tök fasza analóg jelenségnek, nekem ez kb. olyan, mint azok a pc-s zenelejátszók, amik lemezjátszót meg csöves erősítőt "szimulálnak", a sok tapasztalatlan ember meg elhiszi, hogy az csak ennyi.
Lehet Valeton/Hotone-vonalon megyek tovább, az Ampero II-sorozat biztosan feljebb lépés a GP200 után, és bónuszként tudja a NAM A2 Lite-ot is. -
X2N
addikt
A NUX MG-30-ban pedig nem voltak annyira rosszak a Marshallok. Amúgy igen a Line6 Pod Go egy elég régi rendszer, sok modell már akár 10+ éves is lehet. Ennyit tud vasba, komolyabb modellhez újabb DSP kell.
-
X2N
addikt
Az AxeFX után melyik a második legjobb? Neural DSP, Quad, Line 6, Headrush stb? Annyi van, képtelenség megjegyezni. Vagyis én nem tudom.
Senki nem fogja megmondani. Sok mindentől függ melyik a második legjobb, mindenkinek más lesz a fontosabb ezek közül:
-A modellezés/szimuláció pontossága/típusa/paraméterek száma
-láda szimuláció mélysége/mikrofonok száma
-ki/bemenetek száma(balanced/unbalanced), effekt loop, midizhetőség, ezek állíthatósága és egyéb csatlakozók
-expression pedálok, MIDI és ezek támogatása
-szoftveres support
-erősítők/effektek minősége és mennyisége
-vezérelhetőség(képernyő/érintőképernyő vagy inkább gombok és potméterek)/oled kijelzők a lábkapcsolóknál
-capture/NAM lehetőség
-DSP teljesítmény
-soros/párhuzamos lánc és routolási lehetőségek
-pc/mobilos szerkesztő használhatósága, felvétel egyszerűsége
-looper/dobgép/autotune és egyéb dolgok
-méret/súly/szín rgb díszfények, kávét is főzzön stb.Szerintem nem lehet egyértelműen második helyezettet hirdetni mert mindegyik nagyon jó ezek közül: Neural DSP, Quad, Line 6 Helix, Headrush Prime, Fender Tone Master Pro, Kemper Profiler
Itt számomra a Neural DSP supportja biztos nem kap sok pontot erről sokat lehetett olvasni régebben is hogy voltak problémák, megígértek dolgokat, amikből nem sok valósult meg, ment az időhúzás, a Headrush/Tonemaster-t nem ismerem, A Helix már biztos nem lesz különösebben fejlesztve(10 éven keresztül volt support...az nem kevés), az egy kiforrott rendszer. Ezek mindegyikében elég erős DSP van, és már bizonyított, a Kemper-nek van egy spec hangzása, ezt valaki vagy szereti, valaki nem, ez is egyéni preferencia. De nem írnám le, mert viszonylag olcsó használtan és most mindenki szabadulni akar tőle.
Harmadik helyezett viszont egyértelműen az összes kínai multieffekt a support miatt, Mooer, Nux, Hotone, Valetone
Nincs megfelelő support, van olyan hogy előszeretettel frissítik az egyik multieffektet, a másik meg nem kap semmit, ha valami probléma van, bug van, akkor ez van.Alapvetően nem lennének rosszak ezek se de mindig van valami ami miatt utólag le lehet cserélni, mert azért annyira mégse jó, meg nagy a szórás minőségben mindenben ami benne van.
Aztán vannak a furcsák: Boss, ToneX
Boss-ra nem jönnek frissítések, viszont ami benne van az már most is sokaknak elég lehet, latency king, és erős is DSP-be. Több erősítőt is tud, párhuzamos effektezést is tud, de a UI borzalmas.ToneX-meg túl keveset tud, effekteben gagyi, nincs kijelzője se, pedig hangban nem lenne rossz.
Inkább arra kell koncentrálni mi a deal breaker számodra, mi az amit nem tud amit kinéztél és neked alapból kellene. Ez alapján kihullik a fele minimum.
-
Ba cy lus
addikt
Nem lesz ez jó nekem. Ennek is gyenge a plexije, akárhogy variáltam beállításokkal, ládával, de őszintén szólva a többinél sem éreztem, hogy részletesebb erősítőhangot hallanék, mint a Valeton GP200-nál. Sőt, nekem a Valeton boostolt JCM800-a jobban tetszett.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Az AxeFX után melyik a második legjobb? Neural DSP, Quad, Line 6, Headrush stb? Annyi van, képtelenség megjegyezni. Vagyis én nem tudom.
-
Goose-T
veterán
Van a régi Headrush sorozat: Pedalboard/Gigboard/MX5. Ezekre már nincs támogatás. Aztán van az új, aktuális sorozat: Prime/Core/Flex Prime. Ezekre van támogatás és NAM A2.
-
X2N
addikt
A Headrush Flex Prime-on is van expression pedál, ami tervben volt. A potméteres tekergetés szerintem pedig idegesítő. Nekem sokkal gyorsabb, ha az érintőképernyőn nagyjából a helyére húzom az értéket, aztán a tekerővel (mert a Headrushon is van ám egy központi tekerentyű) már csak finomhangolom. A Hotone-ban ezt utáltam, hogy amikor például egy IR-nél be akartam állítani a high cutot, akkor tekergethettem fél óráig, amíg lementem 20000 Hz-ről 6000-re. És nem azért, mert nem gyorsult be exponenciálisan, sőt, az csak rátett egy lapáttal. Gyorsan rátekertem, aztán lement mondjuk 3000 környékére. Gyorsan vissza, aztán meg már 8000-nél voltam. Ha lassítottam, akkor meg túl lassú volt. Nehéz volt belőni.
Szerk.: és nincs menu diving, nem kell nyomkodni folyamatosan. Bemész egy effekt/amp setupjába, és ott lesz előtted az összes paramétere. Rátapicskolsz egyre, és már állíthatod is a tekerővel. Tényleg egyszerű használni.
Kevertem a Core-al. Az összes pedáljuk ugyanúgy néz ki, meg elég hülye nevük is van, semmi nem derül ki belőle hogy melyik az újabb/régebbi/erősebb/gyengébb. Szerintem ezért se népszerűek a gitárosok körében.

-
Hadeska22
aktív tag
Felfüggesztettem a Headrush beszerzését, mert olyat akarok, amit a natív NAM A2-n kívül is vonzónak, szimpatikusnak találok az áráért, különben ezzel az erővel vehetnék a célra egy laptopot is, és a cél a GP200 óta nem változott: valódi modellező, amit tekergethetek, nem kell okvetlenül a netről vadászni hozzá preseteket. Volt raktáron egy budapesti boltban Line6 Pod Go, gyorsan lecsaptam rá, így már ma kipróbálhatom. Ha nem jön be, arra az esetre is van jelöltem (nem Nux, nem is Fractal
).Próbáltál Flex prime-t vagy youtube-s videókból indulsz ki? Azért kérdezem, mert hasonló dilemmában vagyok (én is Flex Prime fele kacsingatok), de egyszerűen lehetetlen kipróbálni fizikailag, a youtube-s videók pedig annyira relevánsak mint amikor egy nagy youtuber kipróbál egy 50 dolláros gitárt a $10.000 hangberendezésével és konstatálja "nicsak ez jó"
-
Ba cy lus
addikt
A Headrush Flex Prime-on is van expression pedál, ami tervben volt. A potméteres tekergetés szerintem pedig idegesítő. Nekem sokkal gyorsabb, ha az érintőképernyőn nagyjából a helyére húzom az értéket, aztán a tekerővel (mert a Headrushon is van ám egy központi tekerentyű) már csak finomhangolom. A Hotone-ban ezt utáltam, hogy amikor például egy IR-nél be akartam állítani a high cutot, akkor tekergethettem fél óráig, amíg lementem 20000 Hz-ről 6000-re. És nem azért, mert nem gyorsult be exponenciálisan, sőt, az csak rátett egy lapáttal. Gyorsan rátekertem, aztán lement mondjuk 3000 környékére. Gyorsan vissza, aztán meg már 8000-nél voltam. Ha lassítottam, akkor meg túl lassú volt. Nehéz volt belőni.
Szerk.: és nincs menu diving, nem kell nyomkodni folyamatosan. Bemész egy effekt/amp setupjába, és ott lesz előtted az összes paramétere. Rátapicskolsz egyre, és már állíthatod is a tekerővel. Tényleg egyszerű használni.
A Hotone-ban ezt utáltam, hogy amikor például egy IR-nél be akartam állítani a high cutot, akkor tekergethettem fél óráig, amíg lementem 20000 Hz-ről 6000-re.
Valeton GP200 ugyanez, tényleg bosszantó.
-
Ba cy lus
addikt
Expression pedálja van a Headrush Flex Prime-nak is, de ha nem lenne, akkor sem lenne ellenérv számomra. Ahogy a Line6 jóval limitáltabb láncösszeállítási lehetőségei sem szempont nálam: od/fuzz és reverb/delay a maximum, amit erősítőn és ládán kívül a láncba pakolok.
Mármint a gitáron felül.
-
Goose-T
veterán
-
X2N
addikt
Van expression pedál, potméterek(nincs "menü diving" a gombok miatt) és az is kinézem belőle hogy jobbak az effektek benne, Line 6 mindig is jó volt effektekben. Bár én inkább LT-t vettem volna, aprón ilyen 200eFt-ért meglehet venni, mert ebben fél fix a lánc.
-
Ba cy lus
addikt
-
consono
nagyúr
-
Goose-T
veterán
Felfüggesztettem a Headrush beszerzését, mert olyat akarok, amit a natív NAM A2-n kívül is vonzónak, szimpatikusnak találok az áráért, különben ezzel az erővel vehetnék a célra egy laptopot is, és a cél a GP200 óta nem változott: valódi modellező, amit tekergethetek, nem kell okvetlenül a netről vadászni hozzá preseteket. Volt raktáron egy budapesti boltban Line6 Pod Go, gyorsan lecsaptam rá, így már ma kipróbálhatom. Ha nem jön be, arra az esetre is van jelöltem (nem Nux, nem is Fractal
).Mi az, amit tud a Pod Go, és nem tud a Headrush?
-
Ba cy lus
addikt
). -
Goose-T
veterán
Mindenképpen. Főleg a berregtetés hatásfokát javítja, ha minél kevesebb dolog tud szabadon mozogni a tremoló szerkezetében. Nem véletlenül rögzíthetők csavarral a tőkéhez a rugók a Gotoh GE1996T és az Ibanez Edge tremolókon.
-
cappa72
nagyúr
Most érdemes EVH Wolfgang Standardot venni, három példány is van most elég jó áron a GS-en. Tudom, nem mindenkinek tetszik az alakja, de tényleg nagyon jó kis gityó ennyi pénzért, főleg a pörkölt nyakú. Van egy még nem pörkölt nyakú is, az már szinte vicces áron van meghirdetve. Akik nem annyira szeretik a floydot, azoknak is jó, mert csak egy irányba mozog rajta, nem hangolódik, szinte már hardtail, dive-only.
A rákolló fej ellenére a roasted verzió majdnem tetszik is.
Megmutatom sóginak', szereti az ilyesmi gitárokat. -
cappa72
nagyúr
Ejj, mázlista... Hogy szerettem volna ilyesmit.. mondjunk 36 évvel ezelőtt. 😁
Nagyon szép, gratulálok!Sok jó riffet hozzá!
(Az én ízlésvilágomba nagyon belefér. Főleg a klasszikus Kramer fej miatt is.)
-
X2N
addikt
Érdemes lehet rögzíteni a rugókat floyd rose tremolónál? Hogy ne csavarodjon/rezonáljon/mozoghasson feleslegesen?
Vega tremolónál láttam ilyet:
Van ilyen is:
-
Goose-T
veterán
-
X2N
addikt
-
consono
nagyúr
Most érdemes EVH Wolfgang Standardot venni, három példány is van most elég jó áron a GS-en. Tudom, nem mindenkinek tetszik az alakja, de tényleg nagyon jó kis gityó ennyi pénzért, főleg a pörkölt nyakú. Van egy még nem pörkölt nyakú is, az már szinte vicces áron van meghirdetve. Akik nem annyira szeretik a floydot, azoknak is jó, mert csak egy irányba mozog rajta, nem hangolódik, szinte már hardtail, dive-only.
Ezek miért ennyire olcsók? Nem kell a forma miatt az embereknek?
-
Goose-T
veterán
-
arnyekxxx
veterán
-
X2N
addikt
Ő lenne az.
Neck-thru, test szépen rezonál
12.6" rádiusz(az újabb SM-1-ek már 14"-esek)SlimTaper C(én átlagosnak mondanám, pont jó, nem slim, Wizard III-hoz képest(nekem az a slim, a super wizard(RG550) meg a túl vékony, 3mm-el vastagabb 1. és 12. bundnál, szélesebb érzetre mint a C profilos wizard nyak, szélességre a nyak kb. megegyezik a Wizard III-al. Hasonló a nyakprofil az LTD-MH gitárokéhoz.
Nut Width - 43.0mm, ebben sincs eltérés Wizard III-hoz képestSeymour Duncan JB+Seymour Duncan Cool Rails, a JB felezhető, 5 állású kapcsoló
Floyd Rose 1000 TremoloÚjonnan anno(2022) 1300euro volt, én 250eFt-ért vettem. Gyakorlatilag új a gitár, bundok is 99%-osak.
Ez a JB-k elég nagy jelű, még szoknom kell, az '59 nagyon nem ez a kategória, jó sok közepe van.Negatívumok(szigorú leszek)
-Híd hangszedő kerete műanyag és textúrája a régi dvd borítókéhoz hasonló, eltér a fényes zongoralakkos hangszedőktől, ez lehetne fényes fekete, vagy akár fém is egy ilyen drága gitárnál
-A tremoló üreget takaró műanyagon rossz helyen vannak a bevágások, nem lehet csavarhúzóval így állítani a rugókat, ez is gáz egy ilyen drága gitárnál
-egyéb apróság:híd hangszedő felső magasság állító csavarnak a teteje kicsit éles volt, ezt reszelővel megoldottam
-Nincsenek feliratok az SD hangszedőkön
-1-2 apró tooling mark, a 24-edik bund mellet ezt 1-2 perc kijavítani
-gyöngház berakás lehetne szebb is a pozibejölőknél, itt a 12. kramer feliratos szebben néz ki mint a többi
-annyira nem flamed maple a top amit elvárnák egy ilyen kaliberű gitártól, és nem mozog, nincs 3D hatása mozgatásra
-Made in China -
X2N
addikt
-
Goose-T
veterán
-
dl650
tag
-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt

Vettem egy Kramer SM1-t. Most értem haza vele bringával. Újra beléptem a Floyd Rose klubba, Goose
Zöld gitár kipipálva. -
consono
nagyúr
-
btraven
őstag
-
X2N
addikt
Lehet de az "olcsón megoldunk mindent okosba" az mindig kompromisszum.
Line 6-nél meg ciki hogy ott van a 600-900ezres multieffekt a brutális DSP teljesítménnyel, és az szól legrosszabbul jelenleg a piacon.

Várhatsz 10 évet mire forr az a rendszer. A helix-jelenleg ugyanazt tudja 1/4-ed árba.Quad Cortex hasonló, ott is van teljesítmény, csak nincs mögötte még annyi fejlesztés, mert jóval később lépte be a piacra mint mindenki más. A QC is csak egy ilyen megtudjuk-e csinálni fejlesztés volt, elősorban pluginekkel foglalkoznak, csak ez baj mert akkor minek ha a másik terméked rovására megy?
-
Ba cy lus
addikt
Volt Nux MG30-as multim a 400-as alig olcsóbb, de müanyagabb, kisebb kijelző, 100eFt körül a Boss GX10 a best buy(legjobb latency, pedál modellezés/effektek/erősítőből viszont nincs benne sok), még akkor is ha nem támogat NAM A2-t.
Az MG-30 az egyik legjobb a 60-70eFt-os árkategóriában a Valetone GP200-mellett(viszont ebben sincs olyan sok erősítő modell mint a GP-200-ban, mennyiség helyett minőség), az a kérdés nem érne-e meg jobban az újabb Nux MG-50Li-t megvenni.
Mooer GE 300-as is szokott lenni aprón, ez is megkapta már az A2 Lite-ot, ezt is érdemes lehet kipróbálni, vagy az újabb Mooer GS1000-t, ezzel nincs tapasztalatom, csak a GE300-al.
GP-150 / GP-180 users: Support is coming soon—stay tuned!dl650-Valszeg konvertált lesz még a Lite is a DSP miatt.
Leo Gibon leteszteli ha mindenre kijöttek a frissítések.
Az a probléma, hogy az állítólagos minőségre törekvésük ellenére nekem a Nuxok hangzása sosem volt meggyőző a gyári modelljeiknél. Ha csak natív NAM A2-Lite miatt vennék, a legolcsóbb ilyet tudó cuccukat venném, amennyiben nincs a Valetonnak ilyenje.
-
X2N
addikt
Persze, ez a lényege az egésznek. Mindent mindennel össze lehet kötni sorosan/párhuzamosan, meg MIDI-n keresztül vezérelni.
Tipikus setup volt már a 80-as években is hogy párhuzamosan szóltak az effektek és egy line level mixerrel keverték hozzá az eredeti hanghoz az effektezett hangot:

Stereo effekteket csak 2 ládával/WET/DRY/WET riggel lehet igazán kihasználni. Itt már 3 hangfal van, mindennek dedikáltan. -
dl650
tag
Őszintén szólva így sok fülelés után ebben a megfizethetőbb kategóriában nekem a Line6 Pod Go volt a legmeggyőzőbb, ha a gyári, modellezett ampsimeket nézzük. Azon viszont nem lesz NAM. Lehet külön kéne választanom: natív NAM A2 Lite miatt csak egy olcsóbb Nux mg400 (vagy más), és a drágább, jó modellezési képességekkel rendelkezőnél pedig nem aszerint választanék, tud-e NAM-ot.

Lehet, hogy ez a jó megoldás. Most lehet hülyeséget fogok kérdezni de ezeket be is lehet kötni egymás után is mint egy vonatot? Úgy értem, hogy akár egymást is ki tudják egészíteni? Egyszerre használni a kettőt. Ha az egyikben ez tetszik, a másikban az, akkor egymást tudják használni?
-
X2N
addikt
Őszintén szólva így sok fülelés után ebben a megfizethetőbb kategóriában nekem a Line6 Pod Go volt a legmeggyőzőbb, ha a gyári, modellezett ampsimeket nézzük. Azon viszont nem lesz NAM. Lehet külön kéne választanom: natív NAM A2 Lite miatt csak egy olcsóbb Nux mg400 (vagy más), és a drágább, jó modellezési képességekkel rendelkezőnél pedig nem aszerint választanék, tud-e NAM-ot.

Egyértelmű, ha mindent is kiakarsz próbálni kell egy Axe FX, meg egy Dimehead NAM player.

-
Ba cy lus
addikt
Volt Nux MG30-as multim a 400-as alig olcsóbb, de müanyagabb, kisebb kijelző, 100eFt körül a Boss GX10 a best buy(legjobb latency, pedál modellezés/effektek/erősítőből viszont nincs benne sok), még akkor is ha nem támogat NAM A2-t.
Az MG-30 az egyik legjobb a 60-70eFt-os árkategóriában a Valetone GP200-mellett(viszont ebben sincs olyan sok erősítő modell mint a GP-200-ban, mennyiség helyett minőség), az a kérdés nem érne-e meg jobban az újabb Nux MG-50Li-t megvenni.
Mooer GE 300-as is szokott lenni aprón, ez is megkapta már az A2 Lite-ot, ezt is érdemes lehet kipróbálni, vagy az újabb Mooer GS1000-t, ezzel nincs tapasztalatom, csak a GE300-al.
GP-150 / GP-180 users: Support is coming soon—stay tuned!dl650-Valszeg konvertált lesz még a Lite is a DSP miatt.

-
X2N
addikt
*Mooer is konvertált, a Nux tud A2 Lite nativ-at.
Mondjuk azon tényleg érdemes elgondolkodni hogy minek is vergődünk itt a natív A2 támogatás futtatásán olyan multieffekteken amik eleve nem erre lett tervezve, be kel kötni DAW-ba interface-nek, és a Gépen lehet futtatni, ennyi. Multieffektet ne csak ezért vegyünk már, legyenek benne jó erősítő/pedál/effektek. Ez alap.
Ez támogatja az A2-t natívan, meg jöni fognak rá az újabbak is, ha lesz.
Ha csak a NAM kell, más nem számít akkor ezt kell venni. Latency king a Boss mellett.Én annak örülnék ha az összes ilyen multieffekt open source lenne és akkor lehetne belefejleszteni natív vst-k futtatását is.

-
X2N
addikt
*Mooer is konvertált, a Nux tud A2 Lite nativ-at.
Mondjuk azon tényleg érdemes elgondolkodni hogy minek is vergődünk itt a natív A2 támogatás futtatásán olyan multieffekteken amik eleve nem erre lett tervezve, be kel kötni DAW-ba interface-nek, és a Gépen lehet futtatni, ennyi. Multieffektet ne csak ezért vegyünk már, legyenek benne jó erősítő/pedál/effektek. Ez alap.
-
X2N
addikt
Itt ezen a felvételen és ezzel az erősítővel semmi különbség nem hallható, de majd megfülelem élőben a Headrushon. Ha nincs nagy különbség úgy sem, és nem hallom elég jónak a Headrush gyári modelljeit, amiért megéri a többletkiadást, akkor elállok, veszek egy NAM A2 Lite-ot natívan tudó Nux MG400-at 100k-val olcsóbban. Bár jobban örülnék, ha a Valeton végre színt vallana, hogy a GP150, GP180 megkapja-e a natív NAM A2 Lite-ot, akkor inkább azok közül választanék.
-
dl650
tag
Itt ezen a felvételen és ezzel az erősítővel semmi különbség nem hallható, de majd megfülelem élőben a Headrushon. Ha nincs nagy különbség úgy sem, és nem hallom elég jónak a Headrush gyári modelljeit, amiért megéri a többletkiadást, akkor elállok, veszek egy NAM A2 Lite-ot natívan tudó Nux MG400-at 100k-val olcsóbban. Bár jobban örülnék, ha a Valeton végre színt vallana, hogy a GP150, GP180 megkapja-e a natív NAM A2 Lite-ot, akkor inkább azok közül választanék.
"Bár jobban örülnék, ha a Valeton végre színt vallana, hogy a GP150, GP180 megkapja-e a natív NAM A2 Lite-ot, akkor inkább azok közül választanék."
Erre én is kíváncsi vagyok. Valahol azt írták, hogy hamarosan érkezik a frissítés, de nem olvastam olyat, hogy natív A2 lite lenne benne. -
Ba cy lus
addikt
NUX MG-30 NAM A2 Full vs A2 Lite | Friedman BE100
Ki hallja a különbséget?Itt ezen a felvételen és ezzel az erősítővel semmi különbség nem hallható, de majd megfülelem élőben a Headrushon. Ha nincs nagy különbség úgy sem, és nem hallom elég jónak a Headrush gyári modelljeit, amiért megéri a többletkiadást, akkor elállok, veszek egy NAM A2 Lite-ot natívan tudó Nux MG400-at 100k-val olcsóbban. Bár jobban örülnék, ha a Valeton végre színt vallana, hogy a GP150, GP180 megkapja-e a natív NAM A2 Lite-ot, akkor inkább azok közül választanék.
-
Hadeska22
aktív tag
Boss Dual Cube LX esetleg, bár valamelyest drágább. Még kompaktabb (2x4 inch hangszóró, 3.3kg), megy elemről is, és gondolom, hozza a Boss-minőséget.
Kösz a tippet! Egészen tetszetős a dolog. Hordozhatóságban egyértelműen veri a HB-t (tetszik, hogy tud elemmel is működni és majd fele a súlya). Még várok némi információra, pl. hogy milyen körülmények között zajlanak majd az órák, de egyelőre ez a Boss egészen szimpatikusnak tűnik. Egy dolog nem tetszik benne, mégpedig amíg a HB-t lehet kicsit moddolni, (pl. kicserélni a hangszórót) ez a Boss eléggé zárt. De gondolom nem lesz olyan termék ami mindent kipipál miközben megfizethető marad.
-
X2N
addikt
-
Goose-T
veterán
[The First Digital Modeler | Roland GP-100]
Szinte el sem hiszem, hogy ez '95-ös cucc.
Honnan számít modellezőnek egy cucc? Már az 1994-es Korg AX30G-ben is volt erősítőszimuláció, egész tűrhető hangokat ki lehetett hozni belőle. Ezt a felvételt például egy szál Korg AX30G-vel csináltuk hangkártyára kötve valamikor 2000 körül.
Érdekessége, hogy ennek a számnak a végén én is vokálozom. -
btraven
őstag
Boss Dual Cube LX esetleg, bár valamelyest drágább. Még kompaktabb (2x4 inch hangszóró, 3.3kg), megy elemről is, és gondolom, hozza a Boss-minőséget.
és ha ilyen gitár gerjedéssel kezdődik a szám azt hogy játsszák koncerten? mindig gerjesztik? [Celtic Frost - Progeny]
-
X2N
addikt
NUX MG-30 NAM A2 Full vs A2 Lite | Friedman BE100
Ki hallja a különbséget? -
X2N
addikt
Van jobb ár-értékű kombó mint a Harley Benton DNAFx Amp 20?
Gyereknek lesz. Minél egyszerűbb a kezelhetősége, annál jobb. Szóljon relatíve normálisan, 1 jól szóló clean és 1 distortion. Extra ha hordozható is (bár úgy is én fogom cipelni
).szerk. Nem, nem építűnk sajátot. Ebben az árkategóriában gondolkodunk. Használt is szóba jöhet, de értelemszerűen a hordozhatóság fontos szempont.
50W-s 1x12-es Katana marketplace-ről, ennél na add alább.
Peavey VK212 100W 80eFt ugyanitt. -
Ba cy lus
addikt
Gyereknek lesz. Minél egyszerűbb a kezelhetősége, annál jobb. Szóljon relatíve normálisan, 1 jól szóló clean és 1 distortion. Extra ha hordozható is (bár úgy is én fogom cipelni
).szerk. Nem, nem építűnk sajátot. Ebben az árkategóriában gondolkodunk. Használt is szóba jöhet, de értelemszerűen a hordozhatóság fontos szempont.
-
Hadeska22
aktív tag
-
Ba cy lus
addikt
[The First Digital Modeler | Roland GP-100]
Szinte el sem hiszem, hogy ez '95-ös cucc.
-
dl650
tag
Pont hallgattam múltkor a Judas Priest Angel of Retribution-lemezt, elég jól van keverve, megnéztem ki csinálta erre kiderült hogy Roy Z, kicsi a világ. Több Bruce Dickinson lemezen is ő volt a producer.
Érdemes lesz utánanézni a híresebb a producereknek, sokat lehet tőlük tanulni, biztos vannak tőlük videók/tutorialok.
Butch Vig: From Smashing Pumpkins to Nirvana - Alternative Rock’s OG
Imádom Dickinson szólólemezeit. 🤟
-
X2N
addikt
Pont hallgattam múltkor a Judas Priest Angel of Retribution-lemezt, elég jól van keverve, megnéztem ki csinálta erre kiderült hogy Roy Z, kicsi a világ. Több Bruce Dickinson lemezen is ő volt a producer.
Érdemes lesz utánanézni a híresebb a producereknek, sokat lehet tőlük tanulni, biztos vannak tőlük videók/tutorialok.
Flemming Rasmussen Producer - Sweet Silence Studios - Interview
Van neki oktató anyaga is:
Több mint 15 órányi mélyreható videólecke, interjú és oktatómodul.
Lebontja a Ride the Lightning, a Master of Puppets és az ...And Justice for All felvétele során használt pontos stúdiótechnikákat, felszerelés-konfigurációkat és mikrofonelhelyezéseket.
Extrák: Egyedi dobminta-csomagokat (mint például a The Justice Drums) és gitár/basszusgitár Impulse Response-okat (IR) tartalmaz.
-
X2N
addikt
-
arnyekxxx
veterán
Nem baj, hogy elkésted, viszont betettél egy tök jó képet, nekem tetszik!
Amúgy erre nem gondoltam, pedig tök logikus, tényleg meglehetősen hosszú az a húrszakasz.
-
X2N
addikt
Metronómra játszottam csak, a dob progim körülményes, akkor már komplett midi dobot megcsinálok és felveszek egy teljes számot.
Innen lehet letölteni komplett számokat , amikre lehet szabadon kísérletezni meg mixing/masterting-et is gyakorolni. Nem kell mindig a 0-ról indulni.
Találtam most egy videót Metallica mixingel kapcsolatban.
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
A hír teljesen igaz: bár Martin Barre nem egy technikai bravúrt (mint a tapping) talált fel, a progresszív rock és a gitárjáték fejlődésében olyat tett le az asztalra, ami alapjaiban változtatta meg a gitár és a többi hangszer viszonyát. [1, 2]Martin Barre legfőbb és legfontosabb zenei újításai az alábbiak voltak:1. Az „anti-szóló” és a fegyelmezett zenei építkezésA '60-as és '70-es években a rockgitárosok (pl. Eric Clapton, Jimi Hendrix) végtelen blues-alapú improvizációkkal uralták a színpadot. Barre ezzel szemben gyökeresen újat mutatott: a gitárt a klasszikus zenei kamarazenekarok mintájára használta. []Nem öncélúan virtuózkodott, hanem patikamérlegen kiszámított, dallamos és komplex szólamokat játszott.Tökéletesen idomult Ian Anderson domináns fuvolajátékához, ami egy teljesen új, egyenrangú hangszerfúziót teremtett a rockzenében. [, 2, 3]2. Az akusztikus és a nehéz elektromos riffek fúziójaŐ volt az egyik első olyan gitáros, aki egy dalon belül, szinte azonnal képes volt váltani a finom, reneszánsz hangulatú akusztikus ujjpengetés és a kőkemény, proto-metal elektromos riffek között. Ez a hibrid megközelítés közvetlen előfutára volt a későbbi progresszív metal és art rock zenekarok hangszerelési módszereinek. [1, 2]3. Az Aqualung történelmi szólójaAz Aqualung című dalban hallható gitárszólója azért számít mérföldkőnek, mert szakított a korszak kiszámítható pentaton skáláival. Egy rendkívül disszonáns, nyers, mégis fülbemászó struktúrát hozott létre. Mark Knopfler (Dire Straits) és Joe Satriani is elismerték, hogy Barre játéka közvetlen hatással volt az ő dallamközpontú, mégis technikás stílusukra. [1]
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Tibizzz
tag
Az árcsökkenés miatti bosszankodást ma délután lepasszoltam.

Egyébként szerintem fog csökenni a használt piaci ára. Most 80k-ért el tudtam adni, 85k-ért már hosszadalmasabb lett volna (látva a másik hirdetést), tehát valahol ez a reális használt piaci ár. Most jött csak a GP200-ra a konvertált NAM A2, majd ahogy tisztul a kép az emberek fejében, hogy nem az igazi, egyre több eladó példány lesz, mert a konkurencia legalább a Lite-ot tudja natívan, és a házon belüli natív Lite sincs kizárva a 80k-nál olcsóbb GP150, GP180 esetében. Az is benne van, hogy fél éven belül jön az új Valeton csúcsmodell.
Attól még ne add el a Valetont. Nagyon jó kis gép az. Meglátod majd hogy a drágábbak sem tudnak sokkal többet. Miért off ez ? Ja mert nem engem próbálnak szívatni.

-
Ba cy lus
addikt
Igen, ezt senki nem mondta hogy könnyű. De ha könnyű lenne akkor mi értelme lenne? Eleve feljátszani pontosan egy számot double trackingel már egy feladat. Valaki jól választott munkahelyet, és nincsenek ilyen problémái, és végignézheti a zenészeket ahogy játszanak, és még fizetnek is neki ezért:

Ba cy lus-Amiatt szerintem ne aggódj hogy tovább csökkenne az ára. Maga a GP200 nem rossz ebben az árkategóriában, mindegyik multieffekt kompromisszumos. Még a 2-3X annyiba kerülő is.
Az árcsökkenés miatti bosszankodást ma délután lepasszoltam.

Egyébként szerintem fog csökenni a használt piaci ára. Most 80k-ért el tudtam adni, 85k-ért már hosszadalmasabb lett volna (látva a másik hirdetést), tehát valahol ez a reális használt piaci ár. Most jött csak a GP200-ra a konvertált NAM A2, majd ahogy tisztul a kép az emberek fejében, hogy nem az igazi, egyre több eladó példány lesz, mert a konkurencia legalább a Lite-ot tudja natívan, és a házon belüli natív Lite sincs kizárva a 80k-nál olcsóbb GP150, GP180 esetében. Az is benne van, hogy fél éven belül jön az új Valeton csúcsmodell.
-
Smiley
addikt
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
FockeWulf
tag
Atyaég gyerekek...mi megy itt...

-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
Oh boy, ez büntet.
Kollégától elismerést várni ? Hol élsz te ? Az AI az tud hízelegni.
-
Tibizzz
tag
Oh boy, ez büntet.
Azért raktam be.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Tibizzz
tag
Tök jó soundok lennének ezek ha játszanál is valamit.
Ne mond má, tiszta piros az orcád az irigységtől.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
Goose-T
veterán
Mondjuk ezt manual-nak nevezni rossz vicc.
Itt az eredeti 1176 manual.
Nekem nem világos hogy akkor potméterrel hogy is lehet majd a Ratio-t állítani, a klasszikus 1176-os trükköt se tudja hogy benyomod az összes ratio gombot. Trafó meg nincs is benne.
Ez nem egy 1176 klón, hanem egy 1176 stílusú kompresszor. A paraméterei meg le vannak írva a FAQ-ban:
A négygombos trükk pedig nem volt hivatalos feature.Így most már nincs zaj, ott rohadjon el:
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
Mondjuk ezt manual-nak nevezni rossz vicc.
Itt az eredeti 1176 manual.
Nekem nem világos hogy akkor potméterrel hogy is lehet majd a Ratio-t állítani, a klasszikus 1176-os trükköt se tudja hogy benyomod az összes ratio gombot. Trafó meg nincs is benne.
-
Goose-T
veterán
A buffer miatt vettem, nem a kompresszor miatt. Amúgy maga a FET kompresszor is ad hozzá némi felharmonikust és levesz egy minimális basszust, így még akár jól is jöhet hangzásilag. Sajnos olyan brummja van a tápnak, hogy még nem tudtam érdemben letesztelni.
-
X2N
addikt
Ki is próbáltam ezt a kis pedálkát. Igazából még kisebb, mint a képről gondolná az ember, de van benne anyag rendesen. Kb. olyan hosszú, mint egy cigisdoboz. Marha jó lenne, csak kár, hogy ami nekem itthon volt adapter, az rohadtul zajos, olyan 50 Hz-es brummja van, hogy high gainhez használhatatlan.
Szóval indulhat a vadászat a zajmentes 18V-os adapterre, mert ha már lúd, legyen kövér. Úgy nagyobb lesz a headroom. Miért érzem úgy, hogy ez egy nyúlüreg lesz?
Headrush-ban nincs ilyen kompresszor? Dyn III Compressor, Gray Comp és ennyi? Ez az összes?
#72909-2db egyenirányító dióda sorban, levesz 1,4V-ot.
-
Goose-T
veterán
Lehet az lesz, úgyis van pár 9V-os foglalatom a fiókban, hegesztek valamit.
Bár azok is lítiumos újratölthető aksik, nem igazi elemek.Szerk.: van egy régi HP laptoptöltőm is a fiókban, az biztos zajmentes lenne, csak az a baj vele, hogy 19 voltos.
-
X2N
addikt
Ki is próbáltam ezt a kis pedálkát. Igazából még kisebb, mint a képről gondolná az ember, de van benne anyag rendesen. Kb. olyan hosszú, mint egy cigisdoboz. Marha jó lenne, csak kár, hogy ami nekem itthon volt adapter, az rohadtul zajos, olyan 50 Hz-es brummja van, hogy high gainhez használhatatlan.
Szóval indulhat a vadászat a zajmentes 18V-os adapterre, mert ha már lúd, legyen kövér. Úgy nagyobb lesz a headroom. Miért érzem úgy, hogy ez egy nyúlüreg lesz?
Használj elemet. 2x9V sorba kötve.
-
Goose-T
veterán
Ezt én is néztem, youtube-on a kommenteknél írta valaki, hogy igazából egy sima bufferpedál is megteszi, ugyanaz a hatás. 100 ezer lenne itthon az ára, ha lehetne éppen kapni, de ahhoz úgyis túl smucig vagyok, hogy ennyi pénzt kiadjak egy varázsdobozért. Viszont a buffer ötlete megtetszett, rákerestem Alin, és ez jött szembe, meg is rendeltem. Holnap megérkezik, majd beszámolok róla, hogy hozza-e a feelinget.
-
dl650
tag
Tudom, én vagyok elmaradva, de engem ez annyira nem érdekel. Ha multieffektem van, akkor peccs és kész. Hogy ott most IR vagy NAM vagy rigólekvárnak hívod a peccs egyes részeit, nekem tök mindegy. Tetszik a hangzása vagy nem, ez a lényeg. Ha tetszik, akkor is jó, ha az nem NAM, ha meg NAM, ha nem tetszik, akármilyen NAM lehet.
Illetve időt sem akarok azzal tölteni, hogy interneten vadászgassak IR-t, meg NAM-ot. Az FM3-ban annyi IR van, amit sose fogok kipróbálni, több száz, ha abból nem jó nekem a parasztmetálra otthon a kanapén egy pár, akkor keressek másik hobbit!
Dehogy vagy elmaradva. Élvezni kell a hobbit. Ennyi. Én azért vettem ezt a kütyüt mert érdekel ez a része is. Viszont ennél többet nem akarok költeni rá.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Lehet, hogy a húrnak a felsőnyereg és a hangolókulcskulcs közötti része rezeg be. Fordított fejnél eleve jobban előjön, mert a mélyebb hangú húrok a hosszabbak. Nem véletlenül ad a Solar a gitárokhoz ilyen rezgéselnyelő cuccot.

Szerk.: elkészem a válasszal, mert pont jött a futár az új pedálommal.
Nem baj, hogy elkésted, viszont betettél egy tök jó képet, nekem tetszik!
Amúgy erre nem gondoltam, pedig tök logikus, tényleg meglehetősen hosszú az a húrszakasz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tudom, én vagyok elmaradva, de engem ez annyira nem érdekel. Ha multieffektem van, akkor peccs és kész. Hogy ott most IR vagy NAM vagy rigólekvárnak hívod a peccs egyes részeit, nekem tök mindegy. Tetszik a hangzása vagy nem, ez a lényeg. Ha tetszik, akkor is jó, ha az nem NAM, ha meg NAM, ha nem tetszik, akármilyen NAM lehet.
Illetve időt sem akarok azzal tölteni, hogy interneten vadászgassak IR-t, meg NAM-ot. Az FM3-ban annyi IR van, amit sose fogok kipróbálni, több száz, ha abból nem jó nekem a parasztmetálra otthon a kanapén egy pár, akkor keressek másik hobbit!
-
Goose-T
veterán
Van ötlete a hangmérnökök közül valakinek, hogy mi ez a hang?
Csak ez a gitár csinálja, kipróbáltam több másikat is, azokon nincs ez. Nem csak ezzel a peccsel, hanem mindegyikkel. Felhangnak ez túl hangos lenne szerintem, meg a kérdés, hogy miért?
Lehet, hogy a húrnak a felsőnyereg és a hangolókulcskulcs közötti része rezeg be. Fordított fejnél eleve jobban előjön, mert a mélyebb hangú húrok a hosszabbak. Nem véletlenül ad a Solar a gitárokhoz ilyen rezgéselnyelő cuccot.

Szerk.: elkészem a válasszal, mert pont jött a futár az új pedálommal.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Moleman
addikt
Van ötlete a hangmérnökök közül valakinek, hogy mi ez a hang?
Csak ez a gitár csinálja, kipróbáltam több másikat is, azokon nincs ez. Nem csak ezzel a peccsel, hanem mindegyikkel. Felhangnak ez túl hangos lenne szerintem, meg a kérdés, hogy miért?
Ha jól látom, nem tremolós a gitár (a rugók is tudnak hasonló hangot adni), ezért én a felsőnyereg és a hangolókulcs közti hosszú húrszakaszra tippelnék. Azt próbáld meg tompítani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
73022 - 72901
73022 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- Lexus, Toyota topik
- Revolut
- Kiszivárogtak a HMD 102 4G Pro várható specifikációi
- További aktív témák...
- Mortal Kombat 11 Premium Edition PS4 játék - 3 hónap garancia
- Latitude 7450 27% 14" QHD+ IPS érintő Ultra 5 135U 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Újszerű Mario Kart 8 Deluxe Nintendo Switch játék - 3 hónap garanciával
- Újszerű HP 250 G9 - 15.6" FullHD - i5-1235U - 8GB - 256GB SSD - Win11
- Lenovo Legion 5 83RW0022HV Notebook. Beszámítás lehetséges
- Dell Latitude 7400 - 14" FHD, Core i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Akció!!! ÚJ! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 14" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű HP EliteBook 840 G9 érintős i5-1245U 16GB RAM 512GB SSD IPS 2 ÉV GARANCIA - 27% ÁFÁS SZÁMLA

).