Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Ollós "tört" billentyűzetek jöttek a Keychrontól, és num pados modell is van
- 2028-ra jelentősen bővül a fejlett tokozási eljárások gyártókapacítása
- 7000 sofőr nélküli taxi Las Vegasban: A döntés, ami mindent megváltoztat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Felejtsd el az RTX 60-at! 🛑 2028-ig esélyünk sincs!
- Androidos tablet topic
-
73395 - 73301
73395 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Én nem vettem mostanában új gitárt. Inkább átvettem a barátomtól a levetett EMG 81/85 szettet, és beledobtam ebbe a Solarba. Valahogy ezzel most megtetszett ez a gitár, úgyhogy mégsem adom el. Ahogy elsőre megszólaltattam ezekkel az EMG-kkel, már le is szedtem a hirdetést.
Még a koncertre is elvittem.
-
cappa72
nagyúr
-
Redchucky
aktív tag
Nekem egy szürke lett, élőben meglepően jól néz ki.
-
Nunder
őstag
-
X2N
addikt
Tegyél fel róla képet ha megjött, kíváncsi leszek arra a fogólapra.
-
consono
nagyúr
-
Goose-T
veterán
Mondom én, hogy megnyerted a lottót.
Vannak jelei? Lácc'teitt' ilyesmit?
Köszönöm a jó kis beszámolót!Á, csak álmodozok, készülök a nyugger évekre, próbálok tanulni ezen a téren is.
Ha már hegeszteni nem tudok (szépen biztosan nem), akkor legalább a forrasztás öröme maradjon meg.
Ha még hasznos is, az még jobb.
Most a világvége alkalmából (aki látta már a laposföldes szatíra topikot, az tudja, hogy novemberben nyekk a világnak) akciós lehet, mert használtan mindkettő 25k. Aztán hogy ez sok érte, vagy nem, az passz.Az EMG HZ H4-ért használtan sok a 25 ezer, annak inkább 20 ezer a reális ára. A D Activatorért viszont nagyon jó ár a 25. Ha mindkettő ugyanannyiba kerül, akkor egyértelműen a DiMarzio a nyertes.
-
cappa72
nagyúr
Viccet félretéve, a DiMarzio D Activator egy nagyon jó pickup. Az egyik gitáromban van egy D Activator szett, és marha jó a hangja. Rengeteg felharmonikusa van, de mégsem zizi a hangja. A mélyei visszább vannak véve, hogy feszesebb legyen. Lényegében az EMG 81 passzív ellenfelének tervezték, de annál jóval természetesebb a hangja.
Van egy barátom, aki a Fém of Belgában (és most kiderült, hogy a Sex Actionben is) gitározik sessionzenészként koncerteken. Na ő múltkor végigpróbálgatta a gitárjaimat, és a D Activator hangja tetszett neki a legjobban, pedig aki követ itt, az tudja, hogy nálam aztán van választék pickupokban. Annyira megtetszett neki, hogy az egyik gityójából kidobatta az EMG 81/85 szettet, szerzett egy D Activatort, és beszereltem neki. Most vitte el hétvégén. Az is lehet, hogy majd azzal fog játszani a pénteki Sex Action koncerten.
Apropó, valaki tervezi, hogy elmegy mostani a Sex Action koncertre? A Dürer Kertben lesz pénteken.
Az EMG HZ H4-et nem ismerem annyira, közvetlen összehasonlító videót sem találtam. Viszont itt egy videó, ami összehasonlítja a D Activatort és az EMG 81-et, és itt egy másik, ami összehasonlítja az EMG 81-et és az EMG HZ H4-et. Nekem ezekből az jött, le, hogy az EMG H4 nem annyira kompresszált, fókuszált és feszes, mint az EMG 81, kicsit több a basszusa. A D Activator pedig még az EMG 81-nél is fókuszáltabb és feszesebb, de az sem annyira kompresszált. Nyilván az aktív pickupok jellemzője a kompresszáltság. Hallgasd meg, döntsd el.
Vannak jelei? Lácc'teitt' ilyesmit?
Köszönöm a jó kis beszámolót!Á, csak álmodozok, készülök a nyugger évekre, próbálok tanulni ezen a téren is.
Ha már hegeszteni nem tudok (szépen biztosan nem), akkor legalább a forrasztás öröme maradjon meg.
Ha még hasznos is, az még jobb.
Most a világvége alkalmából (aki látta már a laposföldes szatíra topikot, az tudja, hogy novemberben nyekk a világnak) akciós lehet, mert használtan mindkettő 25k. Aztán hogy ez sok érte, vagy nem, az passz. -
Nunder
őstag
-
btraven
őstag
Viccet félretéve, a DiMarzio D Activator egy nagyon jó pickup. Az egyik gitáromban van egy D Activator szett, és marha jó a hangja. Rengeteg felharmonikusa van, de mégsem zizi a hangja. A mélyei visszább vannak véve, hogy feszesebb legyen. Lényegében az EMG 81 passzív ellenfelének tervezték, de annál jóval természetesebb a hangja.
Van egy barátom, aki a Fém of Belgában (és most kiderült, hogy a Sex Actionben is) gitározik sessionzenészként koncerteken. Na ő múltkor végigpróbálgatta a gitárjaimat, és a D Activator hangja tetszett neki a legjobban, pedig aki követ itt, az tudja, hogy nálam aztán van választék pickupokban. Annyira megtetszett neki, hogy az egyik gityójából kidobatta az EMG 81/85 szettet, szerzett egy D Activatort, és beszereltem neki. Most vitte el hétvégén. Az is lehet, hogy majd azzal fog játszani a pénteki Sex Action koncerten.
Apropó, valaki tervezi, hogy elmegy mostani a Sex Action koncertre? A Dürer Kertben lesz pénteken.
Az EMG HZ H4-et nem ismerem annyira, közvetlen összehasonlító videót sem találtam. Viszont itt egy videó, ami összehasonlítja a D Activatort és az EMG 81-et, és itt egy másik, ami összehasonlítja az EMG 81-et és az EMG HZ H4-et. Nekem ezekből az jött, le, hogy az EMG H4 nem annyira kompresszált, fókuszált és feszes, mint az EMG 81, kicsit több a basszusa. A D Activator pedig még az EMG 81-nél is fókuszáltabb és feszesebb, de az sem annyira kompresszált. Nyilván az aktív pickupok jellemzője a kompresszáltság. Hallgasd meg, döntsd el.
EMG-t a nagyiccei EMG gyárban gyártották?
-
Goose-T
veterán
A te D Activator szetted még mindig benne van a Solaromban, az ott is marad. Azt próbálta ki, ott tetszett meg neki.
Ő utána szerzett egy másikat Marketplace-ről, csak bridge pickupot, azt tettem bele a gitárjába.
-
X2N
addikt
Az én D-Activator szettem volt vagy vettél másikat? Melyik gitárba tetted be?
-
Goose-T
veterán
-
cappa72
nagyúr
Zúrásra melyiket választanátok a kettő közül?
EMG HZ H4 vagy DiMarzio D Activator Bridge(Persze van ai válasz, de az nem helyettesíti - szerintem - a gyakorlatot, tapasztalatot.)
-
btraven
őstag
-
dl650
tag
-
Redchucky
aktív tag
-
btraven
őstag
-
Redchucky
aktív tag
Mi ez a pangás, szaktársak?
-
btraven
őstag
-
consono
nagyúr
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
dl650
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Na emberek, megint eljött a búcsú ideje részemről. Az oka természetesen a moderáció, ami a hivatalos álláspont szerint nem csak a konkrét helyzeteket kívánja megítélni, hanem a visszaeső gyilkosok elbírásálának mintájára elrettentő, nevelő hatást kíván kifejteni a vehemensebben vitázni merő fórumozókra (mer' ez ugye annyira hasonló súlycsoport, hogy az legyen a minta
), sokkal súlyosabban szankcionálva az ilyeneket. Ez az én liberálisabb filozófiámmal összeegyeztethetetlen. És ez csak a hivatalos "módszertan", az ennél még cifrább gyakorlatiról felesleges lenne írnom, mert még ezt is törölnék, ahogy a kényelmetlen igazságot kifejező aláírásom is, majd az aláíráshoz való jogosultságot, ráadásul véglegesen. De ez sem önkényes volt természetesen, itt minden bölcs isteni sugallatra történik. Mindenkinek jó zenélést és fejlődést a továbbiakban! 
Mondjuk azt tegyuk hozza, hogy nem teljesen alaptalan az a moderacio, amiben reszesultel. Mas topikot nem latok, de az itteni idonkenti performanszodbol itelve azert volt alapja annak, hogy orbakoppintottak.
Ha vehemensen szeretsz velemenyt nyilvanitani, de a keretek nem engedik, lehet kevesbe vehemensen is. Attol a mondanivalod meg nem lesz kevesbe valid.
Azon meglepodnek azert, ha azt a konzekvenciat vonnad le, hogy te mindent tok oken csinaltal, bezzeg a csunya prohardver bacsi pont teged pecezett ki, total igazsagtalanul.
Meg kulonben is, visszajossz te meg.
-
consono
nagyúr
A Supro cuccokra marha jó akciók vannak, én a drive pedált meg is rendeltem, amire már régóta rákívántam. Nem tudom ismeritek-e ezt a blogot, én jó ideje követem, egy megszállott öreg csinálja (asszem már 80 éves), régen valamilyen angol progrock csapat gitárosa volt, de marhajó még böngészni is. Nála olvastam először a Supro Drive-ról.
Én nem ismertem ezt, de úgy látom egy darabig el lehet nézegelődni

-
Tibizzz
tag
-
Goose-T
veterán
Tudja valaki, hogy a Kytary weboldalai miért nem elérhetőek? Lehúzták a rolót?
DNS probléma lehet.
-
Dr. Venkman
tag
A Supro cuccokra marha jó akciók vannak, én a drive pedált meg is rendeltem, amire már régóta rákívántam. Nem tudom ismeritek-e ezt a blogot, én jó ideje követem, egy megszállott öreg csinálja (asszem már 80 éves), régen valamilyen angol progrock csapat gitárosa volt, de marhajó még böngészni is. Nála olvastam először a Supro Drive-ról.
-
Ba cy lus
addikt
Na emberek, megint eljött a búcsú ideje részemről. Az oka természetesen a moderáció, ami a hivatalos álláspont szerint nem csak a konkrét helyzeteket kívánja megítélni, hanem a visszaeső gyilkosok elbírásálának mintájára elrettentő, nevelő hatást kíván kifejteni a vehemensebben vitázni merő fórumozókra (mer' ez ugye annyira hasonló súlycsoport, hogy az legyen a minta
), sokkal súlyosabban szankcionálva az ilyeneket. Ez az én liberálisabb filozófiámmal összeegyeztethetetlen. És ez csak a hivatalos "módszertan", az ennél még cifrább gyakorlatiról felesleges lenne írnom, mert még ezt is törölnék, ahogy a kényelmetlen igazságot kifejező aláírásom is, majd az aláíráshoz való jogosultságot, ráadásul véglegesen. De ez sem önkényes volt természetesen, itt minden bölcs isteni sugallatra történik. Mindenkinek jó zenélést és fejlődést a továbbiakban! 
-
dl650
tag
Nálam is megy. Cégest nem próbáltam.
-
cappa72
nagyúr
Én is cégesről próbálom, eddig simán ment innen.
Tűzfal, organizacios limitalas, bármi lehet. Brutális veszélyforrás, ilyesmi.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
cappa72
nagyúr
Nekem megy.
De nem minden hálózatról. Mobilról oké, céges hálózatról titlott. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Hadeska22
aktív tag
Nekem is ez jutott az eszembe. Persze tudom, hogy ezek az eszközök nem egy életre szólnak, de engem speciel zavarna a tudat, hogy javíthatóságban ezek egyáltalán nem remekelnek és azért ahhoz képest magas az ára (még akcióban is). A hangja amúgy tetszetős, szóval kár érte.
-
Ba cy lus
addikt
-
GalaHU
addikt
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
btraven
őstag
-
dl650
tag
Ha valakit érdekel : Gitárnapok a Thomann-nál. Akár 60 % engedmény is lehet. Gitár, erősítő stb.
-
cappa72
nagyúr
Olyan kérdésem volna, hogy a Zero II esetén a párhuzamosság beállítását melyik alkatrészhez kell beállítani?
Nekem nem volt egyértelmű a leírás a manual-ban.
Képen jelöltem.
Halványkék maga a híd "vas" párhuzamosságát, zölddel pedig azt arészt, ahol a finomhangolók vannak. Ahogy én néztem/láttam, a kettő nem azonos síkban van, ezért a kérdés.
Ha láttok valamit, amit kell rajta még javítani, légyszi igazítsatok el, lévén ez az első FR-es gitár; Drop-D-re hangolva (
).Előre is thx.
Nem szeretném elrontani.
A húrmagasságot kissé lejjebb állítottam, eddig jónak tűnik. -
Ba cy lus
addikt
Ahogy így elnézem a gsfanaticos Valeton GP200 hirdetéseket (leginkább azt, amelyik összességében több mint egy hónapja hirdeti, pedig egy ideje rendesen levitte az árát), szerintem piszok mázlista voltam, hogy nekem a feladástól a tényleges értékesítésig 4 nap telt el, nem kellett egy hónapig vacakolni. Hogy az azóta bejelentett NAM-támogatásoknak van-e ehhez köze, azt nem tudom, annyit talán nem számít általában az embereknek a natív.
Amúgy így a Pod Go-s tapasztalat után jöttem rá, hogy a GP200 kifejezetten minőségi, masszív érzetet kelt, jobban össze van rakva, a pedálja sem lötyögött másfél év után sem, ami a vadiúj pod go-ról nem volt elmondható.Ezt csak azért írtam le, hogy ne mindig csak a peches eseteimért sírjak, hadd hulljanak azok a(z öröm)könnyek a mázlijaim miatt is.

-
Ba cy lus
addikt
Az Ampero II-ben a natív NAM A2 Lite és a konvertált ("klónozott") közötti különbség kapcsán érdekes módon az a tapasztalatom, hogy a konvertált basszusosabb, "krémesebb". Már többet is megnéztem így, de ezek nem high gain cuccok voltak. Egyébként nem annyira minőségi különbséget hallok közöttük, ha csak magában nézem, simán lehetne ízlés dolga.
-
Goose-T
veterán
Minden késes tremolo esetén ajánlott. Én ki szoktam csavarni a tőkecsavarokat, és azoknak is megzsírozom a menetét. Sőt, igazából az összes csavar menetét meg szoktam zsírozni a Floydokon, mert akkor a menetek is hosszabb életűek lesznek. Persze vigyázni kell, hogy tényleg csak a menetek legyenek megzsírozva, mert ha pl. a húrszorító kocka vagy a babák alja zsíros lesz, akkor az okozhat problémákat. Zsírozás után érdemes azokat a felületeket áttörölgetni alkoholos ronggyal, ahol nem igazán jó, ha csúszósak.
-
cappa72
nagyúr
Az egy vintage tremolo, össze sem hasonlítható egy Floyddal. Egyébként teljesen használható az FR Special, csak kicsit meg kell tuningolni.
Ja és ha rögtön bezsírozod az éleit, miután megvetted, jelentősen megnövelheted az életteartamát.Az szokott a baj lenni a Floydokkal, hogy csontszárazon érkeznek, és így már a sima használattól is kopik az élük. Volt nálam egy HB gitár Floyd Rose 1000-rel, az is csontszáraz volt, nyekergett-nyikorgott. Lehet, hogy a gyárban csöppentenek rá egy hangyafaszni olajat, de az hamar eltűnik róla. Gépzsír kell oda.
A Floyd Rose Speciallal csak az a baj, hogy a babák és a tőke spiáterből vannak. A babákkal óvatosan kell bánni, mert könnyen törnek. A tőkétől meg csak simán szar lesz a hang, mert relatíve puha anyag. Egyébként megfelelő törődés mellett teljesen használhatóak. Sőt, a Solar A2.6-omon lévő FR Specialnak sokkal szorosabb a tremolókarja, mint a Solar A1.6-omon lévő FR 1000-esen lévő. Annak van egy kis holtjátéka, berregtetésnél bezörög.
Szerk.: visszatérve az eredeti témára: minőségi tremolónak néz ki ez a Cort CFA-III, persze nem fogsz vele divebombolni meg flutterezni. Finom használat esetén biztos jól tartja a hangolást.
Ez a zsírozás (pl. lithiumos kenőzsírral; gondolom csak minimális mennyiségre lehet szükség) vonatkozik/hat a Edge Zero II-re is?
-
Redchucky
aktív tag
Az egy vintage tremolo, össze sem hasonlítható egy Floyddal. Egyébként teljesen használható az FR Special, csak kicsit meg kell tuningolni.
Ja és ha rögtön bezsírozod az éleit, miután megvetted, jelentősen megnövelheted az életteartamát.Az szokott a baj lenni a Floydokkal, hogy csontszárazon érkeznek, és így már a sima használattól is kopik az élük. Volt nálam egy HB gitár Floyd Rose 1000-rel, az is csontszáraz volt, nyekergett-nyikorgott. Lehet, hogy a gyárban csöppentenek rá egy hangyafaszni olajat, de az hamar eltűnik róla. Gépzsír kell oda.
A Floyd Rose Speciallal csak az a baj, hogy a babák és a tőke spiáterből vannak. A babákkal óvatosan kell bánni, mert könnyen törnek. A tőkétől meg csak simán szar lesz a hang, mert relatíve puha anyag. Egyébként megfelelő törődés mellett teljesen használhatóak. Sőt, a Solar A2.6-omon lévő FR Specialnak sokkal szorosabb a tremolókarja, mint a Solar A1.6-omon lévő FR 1000-esen lévő. Annak van egy kis holtjátéka, berregtetésnél bezörög.
Szerk.: visszatérve az eredeti témára: minőségi tremolónak néz ki ez a Cort CFA-III, persze nem fogsz vele divebombolni meg flutterezni. Finom használat esetén biztos jól tartja a hangolást.
Köszi, amúgy sem akartam vadulni.
-
Goose-T
veterán
-
Ba cy lus
addikt
Valamiről lemaradtam itt, hogy elsápadtál? Vagy az egy másik topik performansza miatt van?
Másik topik.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
dl650
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Redchucky
aktív tag
Pár perc és jön az AI válasz.
A Special az tényleg gatya.Majd jön a moderátor és rendet rak, csak óberkodjatok itt

-
dl650
tag
A Special az tényleg gatya.Na, most már biztos nem mer senki sem írni.
-
FockeWulf
tag
A Special az tényleg gatya.

-
Ba cy lus
addikt
A Special az tényleg gatya.Pár perc és jön az AI válasz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Redchucky
aktív tag
Tremolós kolléga/kolléganőktöl kérdezném: Cort® CFA-III tremolo egy megbízható darab? Azt tudom hogy az FR special nem javallott.
-
dl650
tag
-
btraven
őstag
-
cappa72
nagyúr
Haha, köszi!
Az az igazság, hogy vásárlást megelőzően személyesen is kézbe lettek véve ezek (egy fehér ibanez mikro fekete koptatóval és egy pink jackson minion). Szerintem a jackson "komolyabbnak" érződött. A legnagyobb probléma a gyerek gitárokkal, hogy sokszor úgy van megközelítve a téma mint LOOG-nál. Persze értem a filozófiát a kivitelezés mögött, de nem értek vele egyet. Gyerkőcnek pedig mivel nekem is ilyen van ezért Ő is ilyent szeretett volna. "Valahogy" a lebutított, gagyi hatású 3 húros vacak nem jött neki be.
Akadt még egy gond, mégpedig a híd furatai nem standard méretűek. Az új merevfarkú hidat megnéztem másik gitáron és oda 1:1 belement. Kicsit kellett fúrni, de működik.
Ugyancsak kicsit negatív pont ami amúgy mostanában sokszor megesik, hogy a gitár fogólapja nagyon koszos volt. Új hangszer lévén azért elvárnám, hogy ne úgy jöjjön mintha átvonszolták volna három mocsáron keresztül? Persze letisztítottam, de kétszer annyi kosz volt rajta mint másik hangszereken.
Szóval íme a teljes lista az összes változtatásról:
- gyári hangszedő --> EMG 81/85, jó kábelezéssel (jövőben még jobb lesz, hisz faragtatunk neki külön elemnek való részt)
- locking tunerek (igaz voltak gondok a felszerelésével --> nem egyenlő rés)
- új, komolyabb híd
- schaller lock-s hevederzár
- nyereg igazításAmi majd szükséges: Bund síkolás / igazítás. Most egyelőre így is használható, a többit meg egy későbbi időpontban rendezzük. Szeretném, hogy a gyereknek legyen alkalma használni is, mielőtt a gitárt 2 hétre odaadjuk a hangszerésznek
..Azt gondolom, hogy a mostani állapotában egy nagyon frankó hangszer ez. Persze nem tökéletes de azt gondolom amit ebből így lehetett kihozni az ki lett hozva. Szépen szól, tartja a hangolást a húrmagasságot (action?) is pont jóra állítottam. Azóta már a második "órán" vagyunk túl, tetszik neki
. Persze jön a kérdés, és azt hiszem pár fórumtárssal beszéltünk is erről, hogy van-e értelme egy ilyen 2/3 méretnek?Őszintén: szerintem van. Nem lehetetlen rendes méretű hangszeren játszani, de általánosságban nem az a jellemző, hogy ezek a hangszerek kényelmesek egy 7-12 éves gyerek számára. Sőt mivel voltak látogatóban rokonok (és van közöttünk alacsonyabb felnőtt is) direkt megkértem őket, hogy vegyék kézbe és szerintük is ez a minion jóval kényelmesebb volt mint a teljes méretű. Ugye ez nem csak kisebb dimenziójában, hanem jóval könnyebb is.
Alapállapotában sem rossz ajánlat amúgy. Az alap hangszedők szerintem kezdéshez jók, viszont szerintem nagyon maszatol, és persze tényleg jobb mint egy 20+ éves gyári hangszedő, de nem vagyok benne biztos hogy jó választás? (főleg egy kezdőnek ahol nem árt ha hallja a delikvens a hibákat és nem csak egy nagy maszatot). Ellenben azt gondolom, hogy a QC hibák jelen vannak ellenben egyik sem orbitális (főleg ha gyári állapotában használja az ember, szóval nem cseréli a gyári hangolókulcsokat, a hidat, hangszedőket, stb).
Ha bárki gondolkodik ilyenen tudom ajánlani (akár az Ibanez Mikro szériát is )
.
egy kép a nagy tesóval méretbeli összehasonlítás kedvéért
Jó volt csinálni?
Az apa tunning az mindig jólesik a gyerekeknek (már ha tudhat róla). Még akár motivációs faktor is lehet.
Szerintem kafa'!(A Minion Bass pl. ugyanakora, mint a Kramer XL VI., és jópofa az is )
-
FockeWulf
tag
Haha, köszi!
Az az igazság, hogy vásárlást megelőzően személyesen is kézbe lettek véve ezek (egy fehér ibanez mikro fekete koptatóval és egy pink jackson minion). Szerintem a jackson "komolyabbnak" érződött. A legnagyobb probléma a gyerek gitárokkal, hogy sokszor úgy van megközelítve a téma mint LOOG-nál. Persze értem a filozófiát a kivitelezés mögött, de nem értek vele egyet. Gyerkőcnek pedig mivel nekem is ilyen van ezért Ő is ilyent szeretett volna. "Valahogy" a lebutított, gagyi hatású 3 húros vacak nem jött neki be.
Akadt még egy gond, mégpedig a híd furatai nem standard méretűek. Az új merevfarkú hidat megnéztem másik gitáron és oda 1:1 belement. Kicsit kellett fúrni, de működik.
Ugyancsak kicsit negatív pont ami amúgy mostanában sokszor megesik, hogy a gitár fogólapja nagyon koszos volt. Új hangszer lévén azért elvárnám, hogy ne úgy jöjjön mintha átvonszolták volna három mocsáron keresztül? Persze letisztítottam, de kétszer annyi kosz volt rajta mint másik hangszereken.
- gyári hangszedő --> EMG 81/85, jó kábelezéssel (jövőben még jobb lesz, hisz faragtatunk neki külön elemnek való részt)
- új, komolyabb híd
- nyereg igazításAmi majd szükséges: Bund síkolás / igazítás. Most egyelőre így is használható, a többit meg egy későbbi időpontban rendezzük. Szeretném, hogy a gyereknek legyen alkalma használni is, mielőtt a gitárt 2 hétre odaadjuk a hangszerésznek
..Azt gondolom, hogy a mostani állapotában egy nagyon frankó hangszer ez. Persze nem tökéletes de azt gondolom amit ebből így lehetett kihozni az ki lett hozva. Szépen szól, tartja a hangolást a húrmagasságot (action?) is pont jóra állítottam. Azóta már a második "órán" vagyunk túl, tetszik neki
. Persze jön a kérdés, és azt hiszem pár fórumtárssal beszéltünk is erről, hogy van-e értelme egy ilyen 2/3 méretnek?Őszintén: szerintem van. Nem lehetetlen rendes méretű hangszeren játszani, de általánosságban nem az a jellemző, hogy ezek a hangszerek kényelmesek egy 7-12 éves gyerek számára. Sőt mivel voltak látogatóban rokonok (és van közöttünk alacsonyabb felnőtt is) direkt megkértem őket, hogy vegyék kézbe és szerintük is ez a minion jóval kényelmesebb volt mint a teljes méretű. Ugye ez nem csak kisebb dimenziójában, hanem jóval könnyebb is.
Alapállapotában sem rossz ajánlat amúgy. Az alap hangszedők szerintem kezdéshez jók, viszont szerintem nagyon maszatol, és persze tényleg jobb mint egy 20+ éves gyári hangszedő, de nem vagyok benne biztos hogy jó választás? (főleg egy kezdőnek ahol nem árt ha hallja a delikvens a hibákat és nem csak egy nagy maszatot). Ellenben azt gondolom, hogy a QC hibák jelen vannak ellenben egyik sem orbitális (főleg ha gyári állapotában használja az ember, szóval nem cseréli a gyári hangolókulcsokat, a hidat, hangszedőket, stb).
.
egy kép a nagy tesóval méretbeli összehasonlítás kedvéértA 1/2-es gitároknak szerintem nem sok értelme van. Akusztikusban szarul szólnak még az igényesebb gitárok is, az elektromosat meg nem igazán tudja értékelni egy 7-8-9 éves gyerek. Mire komolyabb szintre ér, ha eljut odáig...már úgyis teljes méretű kell neki...11-12 éves kortól már bátran jöhet a normál méretű gitár.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Haha, köszi!
- új, komolyabb híd
.
egy kép a nagy tesóval méretbeli összehasonlítás kedvéértA lényeg, hogy megszeresse a gitározást. Ha már az apja nem tud, legalább neki legyen esélye megtanulni!
Tök mindegy, milyen gitáron szereti meg, már méret szempontból. Ha megmarad neki a hobbi, akkor új gitárt úgysem kell venni, mert majd lopkodja a tiédet.
-
Hadeska22
aktív tag
Rendes apuka tetszik lenni!Minion, na de nem a Gru féle
mobilon olvastam, nem láttam a képed, de halovány sejtésem volt, hogy Gru helyett Jackson lesz.. Azt hittem, bass Minion lesz, de nem. / húros!
Hát sok sikert a tunninghoz, na és persze örüljön a felhasználója a gitárnak!
Annyita jó ilyeneket olvasni
.Haha, köszi!
- új, komolyabb híd
.
egy kép a nagy tesóval méretbeli összehasonlítás kedvéért -
Goose-T
veterán
Ez egy vicces thread lett, megéri belekukkantani. Mondjuk már a kezdőkép kijelölte a társalgás irányát. Vigyázat, nem PC!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tegnap megvettem Ozzy uj konyvet, ma estere el is olvastam. Az utolso 5-6 eve nem volt semmi a fickonak.
-
Ba cy lus
addikt
Azóta azért van pozitív tapasztalatom a NAM A2-Lite-tal. Egy 1962-es Fender Bassman
fej. Ez határozottan jobb a gyárilag az Ampero II Stompban benne lévőnél.
Már csak abban vagyok bizonytalan, jól állítottam-e be az input level-t.
-
cappa72
nagyúr
-
arnyekxxx
veterán
-
cappa72
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
publikusra
Hogyaza... [link] javítva elvileg.Amennyit játszottam rajta, még ne vonnék le igazán következtetést. Mivel új, biztos picihológiailag' is úgy gondolom, hogy persze, jobb.
De reálisan nézve is az.Most van mindenféle húrlábas itthon egy klasszik lebegő (Warlock), "merevfarkú", és egy FR típius.
Persze az FR-t macerásabb hangolni, de hát előre olvastam mit és hogyan...
Talán ez az a pont, ahol meg is állhatok.(Tán még egy compund radius-os baltát kellene huzamosabb ideig próbálgatni
)Olyan, mintha nem lenne cabsim.
-
cappa72
nagyúr
Állitsd át a linket publikusra
. Igazából ha neked tetszik akkor jó bizniszt csináltál. Mondjuk igy látatlanban is azt gondolom az az EMG 81/85 a másik ibanezben jóval jobban fog szólni. Nem rosszak ezek a gyári hangszedők, de azért egy EMG / SD / Fishman jóval jobb lesz mint akármelyik ebben a kategóriában.
Pont olvastam /hallottam valahol, hogy a Schecter is saját márkás hangszedőket árul amiknek felinflálja az árát emiatt az átlagember azt hiszi, "ha többe kerül mint egy fisman fluence modern akkor már csak jobb lehet"
. Nade.. hogy tetszik az átmenő nyak? jobb érzésre, könnyebb rajta játszani (felső bundokon) vagy semmi különbséget nem észleltél?
Illetve, most hogy van FR szerű hangszered, hogy érzed sikerült kiteljesedni?

publikusra
Hogyaza... [link] javítva elvileg.Amennyit játszottam rajta, még ne vonnék le igazán következtetést. Mivel új, biztos picihológiailag' is úgy gondolom, hogy persze, jobb.
De reálisan nézve is az.Most van mindenféle húrlábas itthon egy klasszik lebegő (Warlock), "merevfarkú", és egy FR típius.
Persze az FR-t macerásabb hangolni, de hát előre olvastam mit és hogyan...
Talán ez az a pont, ahol meg is állhatok.(Tán még egy compund radius-os baltát kellene huzamosabb ideig próbálgatni
) -
Hadeska22
aktív tag
Nagyon fura ez a 420...
Vékonyabb a test, mint az RG421hpam esetében, pedig ugye mindkettő RG-4-es széria.
A 420-nál kényelmesebb a kéz a hídon, kevésbé érzem sarkosnak az éleket, a tompítás (palm mute) más, tovább zeng, mégis kényelmesebb.
Maga a fogás a 420 felé billen, persze a 421 már használt, ki tudja min ment keresztül.Ami nagyon érdekes az az, hogy a 421hpam esetén a test élei erősebbek. Úgy értve, hogy sarkosabbak. Lehet, hogy a fehér díszberakás teszi, de a 420-nál lágyabbak a szélek, ez miatt a sérült kezemnek jobb érzés ezen játszani.
A hangjuk meg más. EMG aktív vs. stock Quantum.
Hát ööö... félve.. [link] , hirtelen kubista improvizatív riff, nem is mindenhol ugyanolyan. Meg nem is úgy szól, mint erősítőn. 3 gitár ugyanazon preset-en felvéve. (Audacity, usb).Továbbra is ismerkedési fázis van.
Nagyon fura ez a 420... egyre jobban tetszik.
Egyelőre tartja a hangolást az E.Z.-II.Állitsd át a linket publikusra
. Igazából ha neked tetszik akkor jó bizniszt csináltál. Mondjuk igy látatlanban is azt gondolom az az EMG 81/85 a másik ibanezben jóval jobban fog szólni. Nem rosszak ezek a gyári hangszedők, de azért egy EMG / SD / Fishman jóval jobb lesz mint akármelyik ebben a kategóriában.
Pont olvastam /hallottam valahol, hogy a Schecter is saját márkás hangszedőket árul amiknek felinflálja az árát emiatt az átlagember azt hiszi, "ha többe kerül mint egy fisman fluence modern akkor már csak jobb lehet"
. Nade.. hogy tetszik az átmenő nyak? jobb érzésre, könnyebb rajta játszani (felső bundokon) vagy semmi különbséget nem észleltél?
Illetve, most hogy van FR szerű hangszered, hogy érzed sikerült kiteljesedni?

-
cappa72
nagyúr
Nagyon fura ez a 420...
Vékonyabb a test, mint az RG421hpam esetében, pedig ugye mindkettő RG-4-es széria.
A 420-nál kényelmesebb a kéz a hídon, kevésbé érzem sarkosnak az éleket, a tompítás (palm mute) más, tovább zeng, mégis kényelmesebb.
Maga a fogás a 420 felé billen, persze a 421 már használt, ki tudja min ment keresztül.Ami nagyon érdekes az az, hogy a 421hpam esetén a test élei erősebbek. Úgy értve, hogy sarkosabbak. Lehet, hogy a fehér díszberakás teszi, de a 420-nál lágyabbak a szélek, ez miatt a sérült kezemnek jobb érzés ezen játszani.
A hangjuk meg más. EMG aktív vs. stock Quantum.
Hát ööö... félve.. [link] , hirtelen kubista improvizatív riff, nem is mindenhol ugyanolyan. Meg nem is úgy szól, mint erősítőn. 3 gitár ugyanazon preset-en felvéve. (Audacity, usb).Továbbra is ismerkedési fázis van.
Nagyon fura ez a 420... egyre jobban tetszik.
Egyelőre tartja a hangolást az E.Z.-II. -
MasterMark
titán
Egyutt a ketto. 😀
Legalább ilyen magasan legyen: [link]
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Hát most divatosan szeretnéd, vagy gitározni szeretnél?

Egyutt a ketto. 😀
-
lacibattya
tag
Na, kipróbáltam a legkönnyebb gitárral, úgy, hogy a hevedert szorosabbra vettem.
Így nem áll el a testemtől, majdnem párhuzamos vele, palm mute oké, furának ettől még fura, de legalább így tudok játszani.A gond az, hogy nem teszik, túl magasan van, a hasamon gyakorlatilag. Oké, Dave Murray is így nyomja, de ő önmagában már attól cool, amit tud, szóval neki ez megbocsátható.
A másik, meg hogy ez a legkönnyebb gitárom, a többi nehezebbel tuti nem állna jól.Na mindegy, lehet az a megoldás, hogy ha ez jó, akkor ezen kéne állva játszogatni, és idővel, ha már jobban megszoktam, kevésbé fog zavarni a többi gitár tökéletlensége.
Tüdőgitározás!
Azt mesélik mindenki így tanul,csak később engedik le tökig mert az a menő.Persze szólónál még Slash is fellép és a combjára támaszt.
-
X2N
addikt

Legalább nézzen ki jól. A többit majd felvételről.

-
MasterMark
titán
Ne viccelj már! Én aztán nem fogok tüdőgitározni.

-
X2N
addikt
Nálam úgy néz ki hogy ha marokra fogom a gitár nyakát, kisujj a 22-edik bundnál, alkar előre egyenesen ki van nyújtva, akkor van jó pozícióban a gitár állva. Kép alapján így nem is tudsz normálisan gitározni 15. bund felett, túl fent van a nyaknál a vállpánt. Vállakat/testet meg ne forgasd el.
-
X2N
addikt
-
dl650
tag
-
Ba cy lus
addikt
Nekem sehogy sem lenne a hasam előtt a gitártest, túl hosszú a kezem, szóval mindenképp eléggé oldalasan van a gitár, különben nagyon kényelmetlen a lefogó kezemnek.
-
consono
nagyúr
Túl alacsonyan van még mindig.
Szerintem nem alacsonyan van, vagy nem csak az a baj, hanem nem a hasa előtt van a gitár teste, hanem kivan nyomva oldalra...
-
dl650
tag
Úgy pláne nem tudok játszani. :-D Mondjuk sehogy se.
Petrucci sem engedi le.
Gyakorlat teszi a mestert. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
dl650
tag
Le kell engedni tökig! „It doesn’t matter how you play, as long as you look good doing it.”
(„Nem számít, hogyan játszol, mindaddig, amíg jól nézel ki közben.”)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ne viccelj már! Én aztán nem fogok tüdőgitározni.
-
MasterMark
titán
Na, kipróbáltam a legkönnyebb gitárral, úgy, hogy a hevedert szorosabbra vettem.
Így nem áll el a testemtől, majdnem párhuzamos vele, palm mute oké, furának ettől még fura, de legalább így tudok játszani.A gond az, hogy nem teszik, túl magasan van, a hasamon gyakorlatilag. Oké, Dave Murray is így nyomja, de ő önmagában már attól cool, amit tud, szóval neki ez megbocsátható.
A másik, meg hogy ez a legkönnyebb gitárom, a többi nehezebbel tuti nem állna jól.Na mindegy, lehet az a megoldás, hogy ha ez jó, akkor ezen kéne állva játszogatni, és idővel, ha már jobban megszoktam, kevésbé fog zavarni a többi gitár tökéletlensége.
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
és itt felteszi a kezét a Pokolgép a Dokken - Unchain the night feldolgozásával

-
X2N
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
73395 - 73301
73395 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- Projektor topic
- Revolut
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Philips LCD és LED TV-k
- Erősebb kijelzővel, komolyabb egészségkövetéssel itt az Apple Watch Series 12
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Apple iPad 8 32GB Silver / Ezüst gyönyőrű állapotban
- DJI FPV Fly More Combo drón szett kofferben - VADONATÚJ, 0 kilométeres
- Dell Pro 13 Premium PA13250 Intel Core Ultra 7 266V 16Gb DDR5 500Gb NVMe W11 4 napot ment,33hó gar
- MSI GP65 Leopard 10SEK gyönyőrű állapotban RTX2060 6GB 32GB RAM i7-10750 1TB HDD 512GB SSD
- EliteBook 660 G11 16" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 32GS95UV-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5420,14",FHD,i5-1145G7,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Még a

Cserébe majd jöhetnek fotók!

Köszönöm a jó kis beszámolót!

.