Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Van képe mindent kiírni a HAGiBiS SSD házának
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Erről most eszembe jutott, hogy múltkor a Valeton GP200-am tetején lévő hangerőt mutató csík kb. feléig sem ment el a lehetséges maximumnak, mégis úgy torzított az adott patch, mintha a húr zörögne valami bitang módon. Állítottam előtte több dolgot, többek között a boost pedál hangerőt emeltem, erősítő hangerőt emeltem, cab hangerőt emeltem, a gain-t viszont visszább vettem, de ez lett az eredménye, pedig csak a sistergést, zajt akartam csökkenteni.
-
X2N
őstag
Felvettem ezt a Megadeth riffet én is, kicsit talán sok a gain.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Érdemes egész számot gyakorolni egyben, még akkor is, ha a szóló helyett a ritmusgitárt játszod.
Fejleszti az állóképességet, megtanulod a riffek közötti váltásokat (ami nem megy alapból, gyakorolni kell), és azt is, hogy ha belehibázol (ami elő fog fordulni), akkor tudj tovább játszani, ne ess ki a tempóbol.Tök jó szólókat tanulni meg minden, de a metal műfaj az a pontos, feszes ritmusgitározásról szól.
#69268X2N
Ezek hangmérnöki kérdések. Ha valaki gitározni tanul, mindegyik érdektelen.
Ha van egy bármilyen torzított metal gitárhang, azzal bármilyen metált el lehet játszani. Ez a csomó elméleti fejtegetés, beállítás, mikrofon, ir, kisfaszom semmi másra nem jó, csak hogy elvegye a fókuszt a fontos dologról, ami a gitározás lenne. -
X2N
őstag
válasz
V.Milán
üzenetére
Nagyon nézd meg hogy jók a bundok, nincs-e sehol egyenetlenség, nem rezeg be sehol a húr, nem hal meg a hang, tiszta hangon végig kell játszva próbálni az összes fekvést, a nyak legyen teljesen egyenes, úgy érdemes nekikezdeni. Meg lehet nézni még pluszba egy fém/műanyag vonalzóval is hogy egymás mellett bundok síkban vannak-e. Újabban már ezt is szoktam csinálni. A nyakkal elvileg nem lesz gondolod. 5 darabból van összerakva, elég stabil lesz, nem valószínű hogy mozog majd.
-
-
X2N
őstag
Nem mindig van nekem se kedvem piszmogni ezekkel(akkor csak betöltök NAM-ba egy "full riget" a Tone3000 oldalról), sajnos amit "jónak hallunk" a lemezen az adott esetben 1-2 gitársáv bal+jobb oldalanként, legalább 2-3 különböző mikrofonnal, meg ezen kívül esetleg térmikrofonnal is, meg ami majd még azután jön a stúdióban, mikrofon előerősítők, kompresszor/limiter/EQ/keverőpult/effekt processzorok/szalagos magnó/egyéb speciális reverbek.
Nem véletlenül kerültem ezt a dolgot sikeresen ~20éven keresztül.
Voltak a csöves erősítőim, meg építeni is volt időm, aztán gitározgattam itthon, semmit se vettem fel, mert minek. Nem volt emiatt komolyabb hangkártyám, meg fejhallgató/monitor hangfal se. De ha már van akkor megpróbálom használni, ezt is külön meg kell tanulni.
Stúdió monitor hangfalakon azért más gitározni, az 1 dolog hogy itt csutkára kell tekerjem a hangerőt a hangkártya kimeneten, és akkor van az a hangerő érzetem ami egy gitárerősítőnél, de még így sem ugyanaz, nem is lesz az soha.Lássa át csak felét a laikus, aki csak gitározni szeretne,
nem egyszerű, persze neten minden is fent van, csak ki is kell válogatni a jót/rosszat.
Kompresszorból is van 6 féle legalább, amit külön-külön használnak adott hangszerre, megvan mindennek a felhasználási módja/hangzása. -
cucka
addikt
Komolyan, azért utálom az egész digitális technikát, mert bármilyen egyszerű problémára ilyen szófosás jön az IR-ek beállításairól meg mikrofonokról meg a tököm tudja miről.
Az a hangzás az olyan, amikor csutkára tekered a gain-t, és nullára tekered a közepeket. Az szól így. Nem kell ezt túlgondolni.
-
cucka
addikt
válasz
V.Milán
üzenetére
A legfontosabb, hogy működjön a nyakpálca. Ha ez rossz, akkor kuka a gitár, a javítás többe kerül mint amit a gitár ér.
A második legfontosabb, azok a repedések. Csavarozott nyaknál előfordul, hogy a nyakzsebnél megreped a lakk, ez nem para. De ha a nyakon, vagy a nyak-fej találkozásnál repedt, azt én otthagynám. Ha a testen hosszában van repedés, azt is.
Amit még érdemes nézni, az a bundozás - nincsenek-e elkopva a bundok, nem-e zörög nagyon ha megpengeted. Illetve ha van tremoló, akkor azt, ne kotyogjon, ne legyen láthatóan kopott, rozsdás. Ezek viszonylag drágán javítható problémák.
Nyilván ha le van ütve a lakkozás a testen, az ront az értéken, de gondolom erre magadtól is rájöttél
.Milyen gitár lesz amúgy?
-
X2N
őstag
Próbáltam keverni kevés sikerrel. Ugyanaz a gitársáv van kirakva mindkét oldalra, a metronóm nagyon hangos, emiatt nem tudom a gitársávot se felhozni hangerőbe, se annyi közepet emelni neki amit szeretnék, mert a metronóm leszedi a fejemet, ha meg kompresszálom odamegy az egész, elég lenne csak egy halkabb klikk, vagy használni az eredeti dob sávot és arra játszani. A vége felé behallatszik valami dob, de azon meg rengeteg reverb van.
Ahogy előttem is írták a gitárerősítőn túl sok a gain, ennek a fele is elég bőven lenne, plusz fel kell játszani 2x ha már megy, meg nem ennyire kiherélni a közepet. Mikrofonozáson érdemes elgondolkodni, mert 90%-a ott lesz a hangnak, ha az nem jó akkor az egész gitár nem fog jól szólni, EQ-zni nem kell szinte semmit ha jól van mikrofonozva. Lehet találni olyan IR-t ahol ugyanaz a hangszóró van SM57-el és egy Royer 121-el vagy Sennheiser MD421 mikrofonozva, ilyet érdemes keresni, ezek jól szólnak már magukban, nem kell neked keverni 2 mikrofon hangját majd utána mindenféle fázis hibát keresgélni a rossz elhelyezés miatt, vagy végiglapozni 500+ IR-t hogy rájöjj csak az SM57-magába nem szól sehogy attól mert 2 cm-el arrébb rakták.
-
Sziasztok!
Én voltam #68099; egészen eddig sikerült szenvednem a gitárom megszerzésével, több üzletben sok sok email és telefonváltás után még mindig 6-7 hétnyire vagyok a gitártól. (igen, vehettem volna thomannról, de nekem nem ért meg + 5-10%-t). A helyzetre való tekintettel néztem a használtpiac kínálatát és sikerült is egyet vadásznom, alkuval 375-ért. Korrektnek tűnik a kolléga és tok is jár a gitárhoz, szóval megegyeztünk egy találkozóban.
Mivel még soha nem vettem használtan ilyen gitárt, kérdezném olyantól, aki már tette, hogy mire érdemes személyes találkozón figyelni? Mi az, ami ronthat a hangszer értékén?
Segítséget előre is köszönöm
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Érdemes már tanulni is olyan hangszinen ami feszesen megszólal mert azzal hallod hogy mit nem játszol jól.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor tölts le egy másikat, mert aki ezt összerakta, az jó eséllyel halláskárosult volt
Amúgy szoktál teljes dalokat megtanulni és eljátszani egyben? Ha nem, akkor érdemes, javasolt. Nem azért, hogy a szólókkal szenvedj, még mielőtt... -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A feszességen lehet még dolgozni de nem rossz.
A gaint érdemes lenne a felére levenni és előtenni egy overdriveot, meg tolni egy kis közepet (ezt megoldaná a lánc elejére tett tubescreamer), hogy ne egy méhraj zümmögje el a riffet.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tolj neki közepet
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Itt a full speed is, nehogy valaki ezen találjon fogást.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Még ehhez annyit, hogy ha oktáv is van, akkor is 1 és 3, sokkal praktikusabb nekem, mint 1, 3 és 4.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ha már Megadeth új album, akkor...
Kezdődjön a móka!
-
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyes és hármas.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Leggyakrabban 1-es és 3-as ujjal, olykor 2-es és 4-es ujjal, illetve 1-es és 2-es ujjal is valamikor. Kezdőként 1-es és 4-es ujjal fogtam, de azzal esélytelen olyan gyorsan váltogatni a kvinteket, hogy pl. egy Sepultura - R.I.P. legelején a villámgyors kvinteket lejátssza az ember. Ma sem tudnám a kisujj bevonásával, pedig tudatosan gyúrok rá gyakorlásnál meg mikor kitalálok egy ujjrendet, de ilyen tempóban kvintelni húrváltással egybekötve, az nem megy.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ki hogy fogja a kvintet (oktáv nélkül)? Egyes és hármas ujjal, vagy egyes és négyessel?
Én az előbbi, azért, mert a nagy szekund hangköz az egyes és hármas ujjamnak felel meg a fogólapon, a négyes ujj a kis terchez passzol.
-
X2N
őstag
"Azért mert Tibusznak 50 éve ez van....az egy dolog....de ma ez már indokolatlan"

Sírok.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Na, ez vadállat.
Mondanám, hogy a fél karom odaaadnám, ha így tudnék játszani, de akkor nem tudnék játszani.

Az a szóló meg perfetto.
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
Furcsa igazi gitáron ilyet nem látni, csak a fotón ilyen nem kell aggódni. A juhar topos sg-k az egy külön kategória, de ezek amúgy se annyira népszerűk, ahogy a modern 24 bundosak se. Egyébként sem valami jól van lefotózva azért csalóka, mahagóni sg-n nincs papírvékony veneer, ezzel nem szórakoznak sehol.
Voltam ma húrt venni, végigmentem mindenkin, Hangszerpláza, Gitárcentrum, Medgyesi, megnéztem az összes SG-t ami volt
, Gitárcentrumba van most csavarozott nyakas Harley Benton SG, meg DC Custom is, ki lehet próbálni, van olcsóbb 88-84eFt ARROW SG-is azt is érdemes megnézni, ez is kb. egy kínai Chibson szintje, semmi extra, az Epiphone is 190ezerért is ugyanez. Komolyabb 300+eFt-os Epiphone SG-k voltak csak mindenhol, azokat használtan érdemes megvenni ~100eFt-al olcsóbban, szerintem.A Selectguitars-ba is beugrottam kipróbálni a Hils headless gitárt ami érdekelt, meg ha már ott voltam a kék D'Angelico Premier Bedford-ot amit ajánlottam délelőtt a P90-es hangszedők miatt.
Mindkettő gitár tetszett, a Hills-en hibátlan polírozott acél bundok voltak, a nyak kellemese szatén, nem lakkozott, kb erre számítottam, hozta amit elképzeltem.
A Bedford viszont meglepett:

Tekintsünk el a kinézettől, az egy dolog hogy ilyen egyedi a kinézete, sajnos ezzel a sznob vásárlók 90%-a le se fogja venni a falról ezt a gitárt(pedig izgalmas, nem egy tucat gitár), de azt nem gondoltam volna hogy ezen a gitáron ilyen LTD MH-1000-et megszégyenítő sportnyak lesz, 14"-es rádiusszal meg tökéletesen lekerekített SET IN satin finish-el, (C profil, Wizard III-hoz képest +1mm-el szélesebb 1. és 12. bundnál) mindössze 242eFT-ért
:
Ez egy dolog hogy ezt a fajta nyakat megszoktuk a ma már 500-600eFt-os LTD gitárokon, de ez még nekem is meredek, azok le vannak lakkozva, ez nincs, jobban tetszik így hogy nem lakkozott.Gotoh kulcsok, könnyedén upgradelhető 6 csavaros vintage tremoló, Gibson skálahosszal, P90-es szedőkkel

Ez még made in Indonesia! -
Redchucky
aktív tag
Lehetne ikszkettőn a topikgazda, kib@szarintana mindenkit innen, nem idegesítenénk azzal hogy mekkora balf@szok vagyunk.
-
cucka
addikt
Itt ezen a képen látszik jobban a test és a furnér találkozása: [link]
Egyébként szépen meg van csinálva, nincs semmi baj a furnérral, nem leszólás.
Ha a top egy darab tökéletes erezetű fa, akkor gyanakodhatsz rá, hogy furnér, főleg egy olcsóbb gitárnál.Egyébként meg de, előfordul, hogy használnak furnért egyszerű kinézetű gitároknál. Olcsóbb így megcsinálni szépre.
Amúgy epiphone-nál szerintem te kevered ezt a két dolgot:
- A special széria, ami a gibson LP és SG special szériás gitárok másolatai.
- A special széria, ami az abszolut belépő kategóriás szemét minőséget jelöli. -
Ba cy lus
addikt
Ezt a közvetlenség, gyorsaság, nyersességet valami marketinganyagban olvastad?
Hallani és érezni bizony. Másrészt logikailag hibás feltevés, hogy egy rétegigényt kielégítő gitárral akarna bárki meggazdagodni, míg a feleannyiba se kerülő és jóval keresettebb Epiphone-okat vígan felszerelik állítható intonációjú húrlábbal. Meg az a feltevés is tájékozatlanság részedről, hogy mert egy darabból áll egy húrláb, okvetlenül olcsóbb. Csak nyomod fullba...
-
X2N
őstag
Mindig is érdekelt hogy mit is tudhatnak ezek a Magnatone erősítők, amiket Slash és Billy Gibbons is használ manapság. Nem lehetett tudni milyen belül mert kevés gitárosnak van ilyen erősítője, nincs róla kép szétszedve. Vajon milyen alkatrészeket használnak, handwired, turret boardos, vagy pcb-s lehet? Mennyire van megtervezve? Mi újat tudhat amit eddig nem tudtak ezek az erősítők?

Raktak fel legutóbb egy képet ők maguk a belsejéről:
Ez már több mint elég, 3W-os olcsó szénréteg ellenállások, porcelán csőfoglalat, standard csatolók, olcsó Szlovák csövek. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csalódás, semmi nem indokolja a $1,699-$5000-os árat, még úgy se hogy USA-ban készült, és attól se fog jobban szólni hogy kézzel van összehuzalozva.
Ennyiért Soldano SLO-kat lehet venni az meg 3 csatorna effekt hurokkal, az már bizonyított, sokoldalú. ha egy erősítőm kellene hogy legyen akkor ez lenne az, vagy egy moddolt Marshall Plexi, pedálokkal.Egyetlen érdekes dolog van a Magnatone-al kapcsolatban az a True pitch shifting vibrato áramkör amihez egyedileg kellett terveztetniük szilícium-karbid varisztorokat, semmi nem volt jó ami a piacon fellelhető volt...na ennek van tetemes ára, ezt kell hallani élőbe... Hasonlóan mint amikor az EMG hangszedőkbe speciális opampokat terveznek, olyat aminek annyira alacsony az áram felvétele, és nagy a dinamikája hogy egy 9V-os elemről 1000+ órát elmegy, más ilyen opamp nincs a piacon mert nem szempont ez sehol.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Egy Heritage-hez képest olcsó a Gibson.
Premier Bedford Sky Blue -szintén P90-es
Viszont jobb a tremoló mint a Jazzmasteren, gibson menzúra. -
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
"teljesen tudatos tervezés eredménye, nem pedig az, hogy ne fért volna bele a büdzsébe. "
Vagy csak mert spórolni akarunk, nem akarunk normálisan megtervezni valamit, csak úgy tessék lássék módon, meg amúgy is jó ezeknek a hülyéknek úgy ahogy van, 50+ éve gyártjuk ugyanazt, MADE IN USA felirattal, a múltból élünk meg, és társai. Mert úgy lesz több pénz a jacht-ra, a QC-n meg spórolunk, és akkor jönnek ki az offset inlay berakásos Gibson gitárok amit 2 hete láttunk itt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Olyat speciel HB gitáron még nem láttam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyan le kellene menned mondjuk a Select Guitars-ba és kipróbálgatni 1-2 Heritage gitárt, lehet meglepődnél.
Nem csak az intonációt nem fogod majd tudni beállítani pontosan azon a húrlábon de még a húr magasságokat se, gondolom akkor ez sem gond.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Persze lehet utólag ilyenekkel szórakozni de megéri?
Göldo Wrap around húrláb alumínium
Duesenberg Wrap around húrláb
Duesenberg Wrap arround húrláb2Én is cseréltem a húrlábat egy Wilkinson szettre a chibsonnál, de azt is úgy kellett összelegózni egy Gölddo görgős húrlábból mert többféle megoldás is van a rögzítésre, és nem minden szetthez adnak mindent. Ez vált be a gyári drótos helyett:

Csak ehhez nem volt csavar így kellett hozzá egy másik szett is a vékony támasztócsavarokkal. Az egész megvolt kemény 10eFt-ból.Ezt a közvetlenség, gyorsaság, nyersességet valami marketinganyagban olvastad? Ez nem hangfal Gedeontól.

-
Ba cy lus
addikt
Véletlenül a szóban forgó Epiphone-nál is, ha elkerülte volna a figyelmed. A húrláb meg nem azért olyan, mert ne tudnának állítható intonációst tenni a helyére, hanem mert sem hangban, sem érzetben nem lenne ugyanaz a közvetlenség, gyorsaság, nyersesség, ez egy teljesen tudatos tervezés eredménye, nem pedig az, hogy ne fért volna bele a büdzsébe. Ha itt akkora intonációs problémák lennének, mint hiszed, szóba sem jöhetett volna soha profi zenészeknek egy ilyen megoldás. Ideje lenne végre megérteni, hogy nincs nálad sem a bölcsek köve, sem az egyedüli követendő preferencia.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Széles körben kiváló ár-értékről- HB gitárok esetén beszélhetünk.
Semmi gond nincs ezzel ha neked a szimpla húrláb is jó mert van ezen kívül is más gitárod is(így kevésbé probléma), azzal se, ha jobban tetszik az Epiphone/Gibson mert abban van a MOJO. Drágább? Az, számít? Marhára nem ha jó a gitár és neked tetszik. Nem nekem kell rajta gitározni.
Én nem ezt venném, eddigi tapasztalataim alapján, ez egyéni preferencia. Ha eladnám a chibsont, és egy "igazi" SG gitár kellene, nem csak ami úgy néz ki, akkor Gibsont vennék, már mindent végigpróbáltam a típuson belül, olcsóbbakból.
SG-t neck dive miatt nem vennék továbbra se láthatatlanba online. Egy jól kiegyensúlyozott sg-nél nincs, még úgy se hogy a vállpánt a nyaknál van befúrva, nem a felső szarv hátuljára. -
X2N
őstag
Meg fogok nézni tüzetesebben legközelebb egy ilyen SG-t mert tényleg érdekes:

De semmi ráció nincs mahagóni fára mahagóni veneert tenni, szerintem ilyet olcsó SG gitárnál nem csinálnának, ennyire vékony veneert ragasztanának rá?
Itt egy 7ezer dolláros Murphy lab SG, ugyanúgy néz ki a széle:
Lehet a csiszolás+lakk+polírozás ennyit számít a széleknél? A Chibsonnál a lakk nálam nincs szépen lepolírozva, látod venne a hullámokat. -
Ba cy lus
addikt
Áruld már el, neked milyen érdeked fűződik hozzá, hogy egy széles körben kiváló ár-érték arányúnak tartott gitárt lehúzz? Ennyire ne akarj már helikopter lenni. És igen, ezek ilyenek, hogy az intonáció nem állítható rajtuk, valami oknál fogva mégis tudtak ilyen gitárokat profi zenészek használni, de itt a ph-n amatőröknek válóokként van felvezetve, hát ez elég vicces.
-
X2N
őstag
Igen tényleg zavaró lehet hogy ennyire eltér a fa, de ez ilyen, nekem az új Ibanez RGA32-es is pont ilyen a széleknél, lefotózhatom neked, ennyire eltér ott is, pedig elvileg az is mahagóni, valami távol keleti, nem az a tipikus sűrű mintás a szélén. Ha veneer lenne azt látnád a szélén.
Bár ennyire egyszerű lenne, ha kevesebb lenne rajta a drót elvileg kevesebb lesz a középfrekvenciában az erősítés, ha viszont letekered a hangerőt, csak halkabb lesz, attól még a hang tisztább nem lesz, plusz magas frekid is csökken, de ezt előszeretettel ki is használják a gitárosok, ezzel gond nincs.
Hasonlóan egy mikrofonhoz, ott se az a megoldás ha túlvezérled a mikrofont hogy lehalkítod a mikrofont, hanem távolabb kell tenni a hangforrástól.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Tedd a szívedre a kezed, neked azért jobb egy gitár amin egy intonációt se lehet beállítani, mert Epiphone/Gibson van ráírva a fejére, vagy jó lenne fele árban a HB is amin igen, és marad egy rakás pénzed, jobbnál jobb hangszedőkre, elektronikára, hardverre?

Ha igen nincs miről beszélni. A HB DC Custom volt nekem, arról is tudok mesélni, tökéletes gitár nincs, kb almát hasonlítunk körtéhez, igen, még SG-gitár típuson belül is, akkorák a különbségek, már ha érdekel ilyen mélységekben a dolog.
Nyilván nem tudok én se mindent ami nem volt nekem, csak feltételezek, amíg nincs kezemben a gitár, de szkeptikus vagyok, főleg ha egy low budget Epiphone Special- gitárról van szó mert az már volt a kezemben 1-2 évet amit láthattál a fenti képen is, és régen se volt a minőség csúcsa, pedig az enyémen még intonációt is lehetett állítani.
Csak én nem vásárolgatok gitárokat online ha nem muszáj, meg nem beszélek hülyeségeket mert tudom hogy nagy a szórás mind Gibson, Epiphone gitároknál, így azt se javasolnám hogy ezt neten rendel meg. Mert majd úgy jársz mint Ctrl+Alt~Del-ke a sokadik visszaküldött Gibson SG-vel, meg az ócsó olaszból berendelt LP-vel aminek az árát alig akarták visszaadni.
Akárhányszor online vettem gitárt a vége mindig az lett, hogy eladtam rá 1-2 évre eladtam a gitárt, vajon mért?
A tapasztalatom az, hogy amit látok előtte és ki is tudok próbálni, az legalább 2x annyi ideig marad nálam.
-
cucka
addikt
Hát az amit linkeltek, és amihez a thomannon megnézhető a nagyfelbontású kép, az ott szinte biztosan furnér, mert van olyan szög, ahol látom a szememmel a "varratot" ahol a test és a furnér össze van ragasztva.
#69198X2N
Ugyanaz a pickup, csak kevesebb tekercselt drót, valszeg nem lesz érdemi különbsg a hangban, azon túl, hogy halkabb, meg kicsit több magas frekvencia.
Nekem ez nem tűnik hasznos fícsörnek. Ha a gitáros halkabb, tisztább hangot akar, letekeri a potmétert, nem kell hozzá különleges pickup. -
Ba cy lus
addikt
Az összefoglalóban az Epiphone-t tartja jobb gitárnak, és nem ő az egyetlen ilyen. Noha a Gibson már eleve előnnyel indul a Gibson felirat miatt, ami ugye sokak számára "elég", hogy afelé billentse el a mérleg nyelvét. Szóval nem, nem tudsz semmit azon kívül, amit feltételezel, meg amit szeretsz, csak megint mindenki másnál okosabb vagy, a tapasztalatokat ignorálod, te csak tudod, mert. Elég éretlen dolog, dehát már megszokhattuk itt tőled.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is a cikknél:
I own both, gigged with both and no, Gibson is way better than the Epiphone... tuners on the Epi are cheap and not precise (50 to 100 € to replace them), CTS pots doesn't mean "they're better" and plus they use linear ones on volumes and they work just from 10 to 8.5, after that point on they sound like they're on 2 and then fully closed (40 € to replace them all). Pickups are really bad, they sound cheap, compressed, no dynamics at all, seems more like generic single coils on steroids with woofy bass frequencies, they don't break up as a proper P90 should and they retain that "DI-ish" sound on the background... again, no clarity, no dynamics, they don't interact well even with replaced electronics = bad sound and no control. Another 100 € even if you want to replace them with cheap (but better) Toneriders, more than 200€ if you want good pickups. Bad fret job on the guitar straight out of the box, on mine I had two frets literally popping out from the board so that means at least another 100 € to have a proper set-up... at the end of the game for a 500 € guitar you'd have to spend another 300 to 500 € to get it in decent playing shape and on the used market, with 1100/1200 € you can easily find a Gibson Les Paul Special... in my direct experience, there's no way I would choose the Epi over the Gibson. -
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Neither body tap tested particularly well. The wood was, well pretty wooden. Neither had tremendous resonance. Body and necks are of mahogany on both instruments. Winner : No Winner
The paint finishes are both called TV Yellow. The Epiphone is an opaque yellow paint finished in a reasonable thickness gloss polyurethane. The Gibson finish is a more translucent paint where the grain of the underlying mahogany shows through subtly and is finished in gloss nitro cellulose lacquer. Winner : Gibson
Construction quality was really good on both, with no issues of ugly fret work on either, although both guitars were in desperate need of a good fret polishing and fretboard cleaning. This was the first Gibson that I picked up in the last year that didn’t have horrible fret sprout. I was quite surprised at the quality of the fretwork on the Gibson. Winner : No Winner
The Gibson weighed less than the Epiphone. A few ounces at most. This did not contribute to an appreciable difference in body weight either way. Once on a strap, you would not notice. However, as a generalization, I like a lighter overall weight. Winner : GibsonWinner/No winner

Ilyen összehasonlításokra én nem vagyok kíváncsi, felületes az egész. A hangszedőkről semmi nem derül ki. The pickups are of the P90 type. Gibson materials refer to them as P90s. Epiphone materials call them P90 Pros. There’s no indication of what either really is. By that I mean that no data is provided as to their internal resistance, their impedance or the most important number, their output current.
Hangfelvétel nincs.
Neked kell tudni hogy Poly vagy Nitro lakkos gitárt akarsz, nem ugyanaz a kettő, sem jobb egyik a másiknál, csak más, árban viszont 2X-esébe kerül Nitróval megcsinálni egy gitárt, ezt tény.
FockeWulf-Különösebben nem érdekel, itt ilyen hülyeségek nem lesznek írva hogy 200-ezret megér egy P90-es SG, amikor ugyanolyan vagy jobb spec-be HB SG-t is lehet venni majdnem fele árba 110eFt-ért, ha azt hiszi hogy annyival jobb az Eipihone a felirat miatt akkor nincs miről beszélni, ha ennyire buta valaki akkor ne fórumozzon, főleg ne itt
-
FockeWulf
tag
-
Ba cy lus
addikt
De, képzeld, össze lehet hasonlítani minőségben:
[link]. Találhatsz youtube videókat is, ahol a 110k-s HB megfelelőjével is összehasonlítják, és mit tesz Isten, az Epiphone jobb, nem a 40k-s HB-val küzd. Lehet nem feltételezni kéne, hanem tapasztalni? Egy hangszer esetén ez kb. mindenki számára evidencia, csak te vagy kivétel, aki a saját preferenciái és hiedelmei alapján tart valamit objektíve túlárazottnak. Uncsi, lapozzunk. Tanulni úgysem fogsz ebből sem, továbbra is nagy mellénnyel osztod majd az észt a semmiről. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már akkor SG-n játszottam zenekarral amikor neked még csak gondolatba se volt hogy gitárt vegyél

Igen ez egy SG Special a kezemben, 1-2 évig megvolt.
Másik gitárosnak is SG-je volt, egy fekete Vintage, én raktam rendbe.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Fogalmad sincs semmiről.
Az a Gibson Special a nitro lakk meg az USA gyártás+import árak+kereskedői haszon+áfa miatt se lehetne olcsóbb, össze se lehet hasonlítani semmilyen szinten a kínai Epi-vel, nevetséges a gondolat még csak hasonlítgatni is. Gibson igazából bukik ezeken az olcsóbb P90-es gitárokon, nem éri meg anyagilag nekik a gyártása, ezért drágább az ára is, nem véletlenül nem erőltetik, ezekből minimál menyiséget hoznak le, csak mint "érdekesség", és a "történelem" miatt. Ha nem hiszed nézd meg évtizedekre visszamenőleg a Gibson árakat.Lesz 1 héten belül ez a Epiphone SG Special P-90 Sparkling Burg is olcsóbban, ez már nem 196eFt, "csak" 163e. Színre fújt SG-t(mint ez is) én továbbra se vennék, ezek az olcsóbbak pedig azok, a sima pácolt, lakkozott pedig drága.
110-ért van már HB DC Custom is, elég jó hangszedőkkel, acél bundokkal. 2 oktávos nyakkal amire Ctrl+Alt~Del-kének feltétlenül szüksége van.
Ctrl+Alt~Del- bézs színű Explorert LEHET VENNI MÁR ILYEN ÁRON Seymour Duncan hangszedőkkel és új Gotoh kulcokkal, látom szöveg értelmezéssel továbbra is problémáid vannak. NEM AZT ÍRTAM HOGY EZT KELL VENNI SG HELYETT, hanem azt hogy már ilyen felszereltséget kapi gitárt, ami még ritka is, nem egy tucat SG 180-200 ért, jó reggelt, és szerinted 196ezret megér egy SG amin intonációt se lehet állítani, SG P90 single coil-al , de közben legyen 2 oktávos a nyak, P90-es vintage gitáron, a nap vicce

cucka-Te pedig nézz meg jobban legközelebb egy SG-t mert nem szokott egyiken se soha veneer lenni, meg se fordulna senkinek ilyen hülyeséggel bonyolítani egy SG-t, azért néz ki ott a széleken máshogy a fa mert mély a bevágás, persze hogy más lesz a fa erezete.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Még ha azt mondta volna, hogy azért túlárazott, mert a Gibson SG Special 551k, talán meg is győzött volna, hogy az Epiphone SG Specialnak a 40k-s kategóriában lenne a helye a HB-k között.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nem érted, hogy már volt a kezében?
Valamelyik hangszerboltban 10 percre. Teljesen hiteles, amit mond, ő helyetted is eldönti, hogy mi kell neked. És ha nem látod be, hogy márpedig ő jobban tudja, neked mi kell és mi éri meg, mi a legalja vagy a non plus ultra, akkor benned van a hiba.
-
Ba cy lus
addikt
A tapasztalatok meg teljes mértékben ellentmondanak ennek, hogy a szóban forgó gitár "alja" lenne (nemhogy 40k-s Harley Bentonnal azonos kategóriájú, ezt nem tudom, honnan vetted). Mutass már ilyen beszámolókat, kérlek, mert már tényleg baromira unalmas, ahogy tapasztalat nélkül osztod egy gitárról az igét, mert neked nem szimpatikus az SG Special. Csakhogy ez még mindig nem minőségi kategória, hogy kinek milyen preferenciái vannak.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Van képe mindent kiírni a HAGiBiS SSD házának
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Robotporszívók
- Vallás
- További aktív témák...
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
:

A tapasztalatom az, hogy amit látok előtte és ki is tudok próbálni, az legalább 2x annyi ideig marad nálam.
Az a Gibson Special a nitro lakk meg az USA gyártás+import árak+kereskedői haszon+áfa miatt se lehetne olcsóbb, össze se lehet hasonlítani semmilyen szinten a kínai Epi-vel, nevetséges a gondolat még csak hasonlítgatni is. Gibson igazából bukik ezeken az olcsóbb P90-es gitárokon, nem éri meg anyagilag nekik a gyártása, ezért drágább az ára is, nem véletlenül nem erőltetik, ezekből minimál menyiséget hoznak le, csak mint "érdekesség", és a "történelem" miatt. Ha nem hiszed nézd meg évtizedekre visszamenőleg a Gibson árakat.