Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
-
72972 - 72901
72972 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
addikt
-
Goose-T
veterán
-
dl650
tag
-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt

Vettem egy Kramer SM1-t. Most értem haza vele bringával. Újra beléptem a Floyd Rose klubba, Goose
Zöld gitár kipipálva. -
consono
nagyúr
-
btraven
őstag
-
X2N
addikt
Lehet de az "olcsón megoldunk mindent okosba" az mindig kompromisszum.
Line 6-nél meg ciki hogy ott van a 600-900ezres multieffekt a brutális DSP teljesítménnyel, és az szól legrosszabbul jelenleg a piacon.

Várhatsz 10 évet mire forr az a rendszer. A helix-jelenleg ugyanazt tudja 1/4-ed árba.Quad Cortex hasonló, ott is van teljesítmény, csak nincs mögötte még annyi fejlesztés, mert jóval később lépte be a piacra mint mindenki más. A QC is csak egy ilyen megtudjuk-e csinálni fejlesztés volt, elősorban pluginekkel foglalkoznak, csak ez baj mert akkor minek ha a másik terméked rovására megy?
-
Ba cy lus
addikt
Volt Nux MG30-as multim a 400-as alig olcsóbb, de müanyagabb, kisebb kijelző, 100eFt körül a Boss GX10 a best buy(legjobb latency, pedál modellezés/effektek/erősítőből viszont nincs benne sok), még akkor is ha nem támogat NAM A2-t.
Az MG-30 az egyik legjobb a 60-70eFt-os árkategóriában a Valetone GP200-mellett(viszont ebben sincs olyan sok erősítő modell mint a GP-200-ban, mennyiség helyett minőség), az a kérdés nem érne-e meg jobban az újabb Nux MG-50Li-t megvenni.
Mooer GE 300-as is szokott lenni aprón, ez is megkapta már az A2 Lite-ot, ezt is érdemes lehet kipróbálni, vagy az újabb Mooer GS1000-t, ezzel nincs tapasztalatom, csak a GE300-al.
GP-150 / GP-180 users: Support is coming soon—stay tuned!dl650-Valszeg konvertált lesz még a Lite is a DSP miatt.
Leo Gibon leteszteli ha mindenre kijöttek a frissítések.
Az a probléma, hogy az állítólagos minőségre törekvésük ellenére nekem a Nuxok hangzása sosem volt meggyőző a gyári modelljeiknél. Ha csak natív NAM A2-Lite miatt vennék, a legolcsóbb ilyet tudó cuccukat venném, amennyiben nincs a Valetonnak ilyenje.
-
X2N
addikt
Persze, ez a lényege az egésznek. Mindent mindennel össze lehet kötni sorosan/párhuzamosan, meg MIDI-n keresztül vezérelni.
Tipikus setup volt már a 80-as években is hogy párhuzamosan szóltak az effektek és egy line level mixerrel keverték hozzá az eredeti hanghoz az effektezett hangot:

Stereo effekteket csak 2 ládával/WET/DRY/WET riggel lehet igazán kihasználni. Itt már 3 hangfal van, mindennek dedikáltan. -
dl650
tag
Őszintén szólva így sok fülelés után ebben a megfizethetőbb kategóriában nekem a Line6 Pod Go volt a legmeggyőzőbb, ha a gyári, modellezett ampsimeket nézzük. Azon viszont nem lesz NAM. Lehet külön kéne választanom: natív NAM A2 Lite miatt csak egy olcsóbb Nux mg400 (vagy más), és a drágább, jó modellezési képességekkel rendelkezőnél pedig nem aszerint választanék, tud-e NAM-ot.

Lehet, hogy ez a jó megoldás. Most lehet hülyeséget fogok kérdezni de ezeket be is lehet kötni egymás után is mint egy vonatot? Úgy értem, hogy akár egymást is ki tudják egészíteni? Egyszerre használni a kettőt. Ha az egyikben ez tetszik, a másikban az, akkor egymást tudják használni?
-
X2N
addikt
Őszintén szólva így sok fülelés után ebben a megfizethetőbb kategóriában nekem a Line6 Pod Go volt a legmeggyőzőbb, ha a gyári, modellezett ampsimeket nézzük. Azon viszont nem lesz NAM. Lehet külön kéne választanom: natív NAM A2 Lite miatt csak egy olcsóbb Nux mg400 (vagy más), és a drágább, jó modellezési képességekkel rendelkezőnél pedig nem aszerint választanék, tud-e NAM-ot.

Egyértelmű, ha mindent is kiakarsz próbálni kell egy Axe FX, meg egy Dimehead NAM player.

-
Ba cy lus
addikt
Volt Nux MG30-as multim a 400-as alig olcsóbb, de müanyagabb, kisebb kijelző, 100eFt körül a Boss GX10 a best buy(legjobb latency, pedál modellezés/effektek/erősítőből viszont nincs benne sok), még akkor is ha nem támogat NAM A2-t.
Az MG-30 az egyik legjobb a 60-70eFt-os árkategóriában a Valetone GP200-mellett(viszont ebben sincs olyan sok erősítő modell mint a GP-200-ban, mennyiség helyett minőség), az a kérdés nem érne-e meg jobban az újabb Nux MG-50Li-t megvenni.
Mooer GE 300-as is szokott lenni aprón, ez is megkapta már az A2 Lite-ot, ezt is érdemes lehet kipróbálni, vagy az újabb Mooer GS1000-t, ezzel nincs tapasztalatom, csak a GE300-al.
GP-150 / GP-180 users: Support is coming soon—stay tuned!dl650-Valszeg konvertált lesz még a Lite is a DSP miatt.

-
X2N
addikt
*Mooer is konvertált, a Nux tud A2 Lite nativ-at.
Mondjuk azon tényleg érdemes elgondolkodni hogy minek is vergődünk itt a natív A2 támogatás futtatásán olyan multieffekteken amik eleve nem erre lett tervezve, be kel kötni DAW-ba interface-nek, és a Gépen lehet futtatni, ennyi. Multieffektet ne csak ezért vegyünk már, legyenek benne jó erősítő/pedál/effektek. Ez alap.
Ez támogatja az A2-t natívan, meg jöni fognak rá az újabbak is, ha lesz.
Ha csak a NAM kell, más nem számít akkor ezt kell venni. Latency king a Boss mellett.Én annak örülnék ha az összes ilyen multieffekt open source lenne és akkor lehetne belefejleszteni natív vst-k futtatását is.

-
X2N
addikt
*Mooer is konvertált, a Nux tud A2 Lite nativ-at.
Mondjuk azon tényleg érdemes elgondolkodni hogy minek is vergődünk itt a natív A2 támogatás futtatásán olyan multieffekteken amik eleve nem erre lett tervezve, be kel kötni DAW-ba interface-nek, és a Gépen lehet futtatni, ennyi. Multieffektet ne csak ezért vegyünk már, legyenek benne jó erősítő/pedál/effektek. Ez alap.
-
X2N
addikt
Itt ezen a felvételen és ezzel az erősítővel semmi különbség nem hallható, de majd megfülelem élőben a Headrushon. Ha nincs nagy különbség úgy sem, és nem hallom elég jónak a Headrush gyári modelljeit, amiért megéri a többletkiadást, akkor elállok, veszek egy NAM A2 Lite-ot natívan tudó Nux MG400-at 100k-val olcsóbban. Bár jobban örülnék, ha a Valeton végre színt vallana, hogy a GP150, GP180 megkapja-e a natív NAM A2 Lite-ot, akkor inkább azok közül választanék.
-
dl650
tag
Itt ezen a felvételen és ezzel az erősítővel semmi különbség nem hallható, de majd megfülelem élőben a Headrushon. Ha nincs nagy különbség úgy sem, és nem hallom elég jónak a Headrush gyári modelljeit, amiért megéri a többletkiadást, akkor elállok, veszek egy NAM A2 Lite-ot natívan tudó Nux MG400-at 100k-val olcsóbban. Bár jobban örülnék, ha a Valeton végre színt vallana, hogy a GP150, GP180 megkapja-e a natív NAM A2 Lite-ot, akkor inkább azok közül választanék.
"Bár jobban örülnék, ha a Valeton végre színt vallana, hogy a GP150, GP180 megkapja-e a natív NAM A2 Lite-ot, akkor inkább azok közül választanék."
Erre én is kíváncsi vagyok. Valahol azt írták, hogy hamarosan érkezik a frissítés, de nem olvastam olyat, hogy natív A2 lite lenne benne. -
Ba cy lus
addikt
NUX MG-30 NAM A2 Full vs A2 Lite | Friedman BE100
Ki hallja a különbséget?Itt ezen a felvételen és ezzel az erősítővel semmi különbség nem hallható, de majd megfülelem élőben a Headrushon. Ha nincs nagy különbség úgy sem, és nem hallom elég jónak a Headrush gyári modelljeit, amiért megéri a többletkiadást, akkor elállok, veszek egy NAM A2 Lite-ot natívan tudó Nux MG400-at 100k-val olcsóbban. Bár jobban örülnék, ha a Valeton végre színt vallana, hogy a GP150, GP180 megkapja-e a natív NAM A2 Lite-ot, akkor inkább azok közül választanék.
-
Hadeska22
aktív tag
Boss Dual Cube LX esetleg, bár valamelyest drágább. Még kompaktabb (2x4 inch hangszóró, 3.3kg), megy elemről is, és gondolom, hozza a Boss-minőséget.
Kösz a tippet! Egészen tetszetős a dolog. Hordozhatóságban egyértelműen veri a HB-t (tetszik, hogy tud elemmel is működni és majd fele a súlya). Még várok némi információra, pl. hogy milyen körülmények között zajlanak majd az órák, de egyelőre ez a Boss egészen szimpatikusnak tűnik. Egy dolog nem tetszik benne, mégpedig amíg a HB-t lehet kicsit moddolni, (pl. kicserélni a hangszórót) ez a Boss eléggé zárt. De gondolom nem lesz olyan termék ami mindent kipipál miközben megfizethető marad.
-
X2N
addikt
-
Goose-T
veterán
[The First Digital Modeler | Roland GP-100]
Szinte el sem hiszem, hogy ez '95-ös cucc.
Honnan számít modellezőnek egy cucc? Már az 1994-es Korg AX30G-ben is volt erősítőszimuláció, egész tűrhető hangokat ki lehetett hozni belőle. Ezt a felvételt például egy szál Korg AX30G-vel csináltuk hangkártyára kötve valamikor 2000 körül.
Érdekessége, hogy ennek a számnak a végén én is vokálozom. -
btraven
őstag
Boss Dual Cube LX esetleg, bár valamelyest drágább. Még kompaktabb (2x4 inch hangszóró, 3.3kg), megy elemről is, és gondolom, hozza a Boss-minőséget.
és ha ilyen gitár gerjedéssel kezdődik a szám azt hogy játsszák koncerten? mindig gerjesztik? [Celtic Frost - Progeny]
-
X2N
addikt
NUX MG-30 NAM A2 Full vs A2 Lite | Friedman BE100
Ki hallja a különbséget? -
X2N
addikt
Van jobb ár-értékű kombó mint a Harley Benton DNAFx Amp 20?
Gyereknek lesz. Minél egyszerűbb a kezelhetősége, annál jobb. Szóljon relatíve normálisan, 1 jól szóló clean és 1 distortion. Extra ha hordozható is (bár úgy is én fogom cipelni
).szerk. Nem, nem építűnk sajátot. Ebben az árkategóriában gondolkodunk. Használt is szóba jöhet, de értelemszerűen a hordozhatóság fontos szempont.
50W-s 1x12-es Katana marketplace-ről, ennél na add alább.
Peavey VK212 100W 80eFt ugyanitt. -
Ba cy lus
addikt
Gyereknek lesz. Minél egyszerűbb a kezelhetősége, annál jobb. Szóljon relatíve normálisan, 1 jól szóló clean és 1 distortion. Extra ha hordozható is (bár úgy is én fogom cipelni
).szerk. Nem, nem építűnk sajátot. Ebben az árkategóriában gondolkodunk. Használt is szóba jöhet, de értelemszerűen a hordozhatóság fontos szempont.
-
Hadeska22
aktív tag
-
Ba cy lus
addikt
[The First Digital Modeler | Roland GP-100]
Szinte el sem hiszem, hogy ez '95-ös cucc.
-
dl650
tag
Pont hallgattam múltkor a Judas Priest Angel of Retribution-lemezt, elég jól van keverve, megnéztem ki csinálta erre kiderült hogy Roy Z, kicsi a világ. Több Bruce Dickinson lemezen is ő volt a producer.
Érdemes lesz utánanézni a híresebb a producereknek, sokat lehet tőlük tanulni, biztos vannak tőlük videók/tutorialok.
Butch Vig: From Smashing Pumpkins to Nirvana - Alternative Rock’s OG
Imádom Dickinson szólólemezeit. 🤟
-
X2N
addikt
Pont hallgattam múltkor a Judas Priest Angel of Retribution-lemezt, elég jól van keverve, megnéztem ki csinálta erre kiderült hogy Roy Z, kicsi a világ. Több Bruce Dickinson lemezen is ő volt a producer.
Érdemes lesz utánanézni a híresebb a producereknek, sokat lehet tőlük tanulni, biztos vannak tőlük videók/tutorialok.
Flemming Rasmussen Producer - Sweet Silence Studios - Interview
Van neki oktató anyaga is:
Több mint 15 órányi mélyreható videólecke, interjú és oktatómodul.
Lebontja a Ride the Lightning, a Master of Puppets és az ...And Justice for All felvétele során használt pontos stúdiótechnikákat, felszerelés-konfigurációkat és mikrofonelhelyezéseket.
Extrák: Egyedi dobminta-csomagokat (mint például a The Justice Drums) és gitár/basszusgitár Impulse Response-okat (IR) tartalmaz.
-
X2N
addikt
-
arnyekxxx
veterán
Nem baj, hogy elkésted, viszont betettél egy tök jó képet, nekem tetszik!
Amúgy erre nem gondoltam, pedig tök logikus, tényleg meglehetősen hosszú az a húrszakasz.
-
X2N
addikt
Metronómra játszottam csak, a dob progim körülményes, akkor már komplett midi dobot megcsinálok és felveszek egy teljes számot.
Innen lehet letölteni komplett számokat , amikre lehet szabadon kísérletezni meg mixing/masterting-et is gyakorolni. Nem kell mindig a 0-ról indulni.
Találtam most egy videót Metallica mixingel kapcsolatban.
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
A hír teljesen igaz: bár Martin Barre nem egy technikai bravúrt (mint a tapping) talált fel, a progresszív rock és a gitárjáték fejlődésében olyat tett le az asztalra, ami alapjaiban változtatta meg a gitár és a többi hangszer viszonyát. [1, 2]Martin Barre legfőbb és legfontosabb zenei újításai az alábbiak voltak:1. Az „anti-szóló” és a fegyelmezett zenei építkezésA '60-as és '70-es években a rockgitárosok (pl. Eric Clapton, Jimi Hendrix) végtelen blues-alapú improvizációkkal uralták a színpadot. Barre ezzel szemben gyökeresen újat mutatott: a gitárt a klasszikus zenei kamarazenekarok mintájára használta. []Nem öncélúan virtuózkodott, hanem patikamérlegen kiszámított, dallamos és komplex szólamokat játszott.Tökéletesen idomult Ian Anderson domináns fuvolajátékához, ami egy teljesen új, egyenrangú hangszerfúziót teremtett a rockzenében. [, 2, 3]2. Az akusztikus és a nehéz elektromos riffek fúziójaŐ volt az egyik első olyan gitáros, aki egy dalon belül, szinte azonnal képes volt váltani a finom, reneszánsz hangulatú akusztikus ujjpengetés és a kőkemény, proto-metal elektromos riffek között. Ez a hibrid megközelítés közvetlen előfutára volt a későbbi progresszív metal és art rock zenekarok hangszerelési módszereinek. [1, 2]3. Az Aqualung történelmi szólójaAz Aqualung című dalban hallható gitárszólója azért számít mérföldkőnek, mert szakított a korszak kiszámítható pentaton skáláival. Egy rendkívül disszonáns, nyers, mégis fülbemászó struktúrát hozott létre. Mark Knopfler (Dire Straits) és Joe Satriani is elismerték, hogy Barre játéka közvetlen hatással volt az ő dallamközpontú, mégis technikás stílusukra. [1]
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Tibizzz
tag
Az árcsökkenés miatti bosszankodást ma délután lepasszoltam.

Egyébként szerintem fog csökenni a használt piaci ára. Most 80k-ért el tudtam adni, 85k-ért már hosszadalmasabb lett volna (látva a másik hirdetést), tehát valahol ez a reális használt piaci ár. Most jött csak a GP200-ra a konvertált NAM A2, majd ahogy tisztul a kép az emberek fejében, hogy nem az igazi, egyre több eladó példány lesz, mert a konkurencia legalább a Lite-ot tudja natívan, és a házon belüli natív Lite sincs kizárva a 80k-nál olcsóbb GP150, GP180 esetében. Az is benne van, hogy fél éven belül jön az új Valeton csúcsmodell.
Attól még ne add el a Valetont. Nagyon jó kis gép az. Meglátod majd hogy a drágábbak sem tudnak sokkal többet. Miért off ez ? Ja mert nem engem próbálnak szívatni.

-
Ba cy lus
addikt
Igen, ezt senki nem mondta hogy könnyű. De ha könnyű lenne akkor mi értelme lenne? Eleve feljátszani pontosan egy számot double trackingel már egy feladat. Valaki jól választott munkahelyet, és nincsenek ilyen problémái, és végignézheti a zenészeket ahogy játszanak, és még fizetnek is neki ezért:

Ba cy lus-Amiatt szerintem ne aggódj hogy tovább csökkenne az ára. Maga a GP200 nem rossz ebben az árkategóriában, mindegyik multieffekt kompromisszumos. Még a 2-3X annyiba kerülő is.
Az árcsökkenés miatti bosszankodást ma délután lepasszoltam.

Egyébként szerintem fog csökenni a használt piaci ára. Most 80k-ért el tudtam adni, 85k-ért már hosszadalmasabb lett volna (látva a másik hirdetést), tehát valahol ez a reális használt piaci ár. Most jött csak a GP200-ra a konvertált NAM A2, majd ahogy tisztul a kép az emberek fejében, hogy nem az igazi, egyre több eladó példány lesz, mert a konkurencia legalább a Lite-ot tudja natívan, és a házon belüli natív Lite sincs kizárva a 80k-nál olcsóbb GP150, GP180 esetében. Az is benne van, hogy fél éven belül jön az új Valeton csúcsmodell.
-
Smiley
addikt
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
FockeWulf
tag
Atyaég gyerekek...mi megy itt...

-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
Oh boy, ez büntet.
Kollégától elismerést várni ? Hol élsz te ? Az AI az tud hízelegni.
-
Tibizzz
tag
Oh boy, ez büntet.
Azért raktam be.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Tibizzz
tag
Tök jó soundok lennének ezek ha játszanál is valamit.
Ne mond má, tiszta piros az orcád az irigységtől.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
Goose-T
veterán
Mondjuk ezt manual-nak nevezni rossz vicc.
Itt az eredeti 1176 manual.
Nekem nem világos hogy akkor potméterrel hogy is lehet majd a Ratio-t állítani, a klasszikus 1176-os trükköt se tudja hogy benyomod az összes ratio gombot. Trafó meg nincs is benne.
Ez nem egy 1176 klón, hanem egy 1176 stílusú kompresszor. A paraméterei meg le vannak írva a FAQ-ban:
A négygombos trükk pedig nem volt hivatalos feature.Így most már nincs zaj, ott rohadjon el:
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
Mondjuk ezt manual-nak nevezni rossz vicc.
Itt az eredeti 1176 manual.
Nekem nem világos hogy akkor potméterrel hogy is lehet majd a Ratio-t állítani, a klasszikus 1176-os trükköt se tudja hogy benyomod az összes ratio gombot. Trafó meg nincs is benne.
-
Goose-T
veterán
A buffer miatt vettem, nem a kompresszor miatt. Amúgy maga a FET kompresszor is ad hozzá némi felharmonikust és levesz egy minimális basszust, így még akár jól is jöhet hangzásilag. Sajnos olyan brummja van a tápnak, hogy még nem tudtam érdemben letesztelni.
-
X2N
addikt
Ki is próbáltam ezt a kis pedálkát. Igazából még kisebb, mint a képről gondolná az ember, de van benne anyag rendesen. Kb. olyan hosszú, mint egy cigisdoboz. Marha jó lenne, csak kár, hogy ami nekem itthon volt adapter, az rohadtul zajos, olyan 50 Hz-es brummja van, hogy high gainhez használhatatlan.
Szóval indulhat a vadászat a zajmentes 18V-os adapterre, mert ha már lúd, legyen kövér. Úgy nagyobb lesz a headroom. Miért érzem úgy, hogy ez egy nyúlüreg lesz?
Headrush-ban nincs ilyen kompresszor? Dyn III Compressor, Gray Comp és ennyi? Ez az összes?
#72909-2db egyenirányító dióda sorban, levesz 1,4V-ot.
-
Goose-T
veterán
Lehet az lesz, úgyis van pár 9V-os foglalatom a fiókban, hegesztek valamit.
Bár azok is lítiumos újratölthető aksik, nem igazi elemek.Szerk.: van egy régi HP laptoptöltőm is a fiókban, az biztos zajmentes lenne, csak az a baj vele, hogy 19 voltos.
-
X2N
addikt
Ki is próbáltam ezt a kis pedálkát. Igazából még kisebb, mint a képről gondolná az ember, de van benne anyag rendesen. Kb. olyan hosszú, mint egy cigisdoboz. Marha jó lenne, csak kár, hogy ami nekem itthon volt adapter, az rohadtul zajos, olyan 50 Hz-es brummja van, hogy high gainhez használhatatlan.
Szóval indulhat a vadászat a zajmentes 18V-os adapterre, mert ha már lúd, legyen kövér. Úgy nagyobb lesz a headroom. Miért érzem úgy, hogy ez egy nyúlüreg lesz?
Használj elemet. 2x9V sorba kötve.
-
Goose-T
veterán
Ezt én is néztem, youtube-on a kommenteknél írta valaki, hogy igazából egy sima bufferpedál is megteszi, ugyanaz a hatás. 100 ezer lenne itthon az ára, ha lehetne éppen kapni, de ahhoz úgyis túl smucig vagyok, hogy ennyi pénzt kiadjak egy varázsdobozért. Viszont a buffer ötlete megtetszett, rákerestem Alin, és ez jött szembe, meg is rendeltem. Holnap megérkezik, majd beszámolok róla, hogy hozza-e a feelinget.
-
dl650
tag
Tudom, én vagyok elmaradva, de engem ez annyira nem érdekel. Ha multieffektem van, akkor peccs és kész. Hogy ott most IR vagy NAM vagy rigólekvárnak hívod a peccs egyes részeit, nekem tök mindegy. Tetszik a hangzása vagy nem, ez a lényeg. Ha tetszik, akkor is jó, ha az nem NAM, ha meg NAM, ha nem tetszik, akármilyen NAM lehet.
Illetve időt sem akarok azzal tölteni, hogy interneten vadászgassak IR-t, meg NAM-ot. Az FM3-ban annyi IR van, amit sose fogok kipróbálni, több száz, ha abból nem jó nekem a parasztmetálra otthon a kanapén egy pár, akkor keressek másik hobbit!
Dehogy vagy elmaradva. Élvezni kell a hobbit. Ennyi. Én azért vettem ezt a kütyüt mert érdekel ez a része is. Viszont ennél többet nem akarok költeni rá.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Lehet, hogy a húrnak a felsőnyereg és a hangolókulcskulcs közötti része rezeg be. Fordított fejnél eleve jobban előjön, mert a mélyebb hangú húrok a hosszabbak. Nem véletlenül ad a Solar a gitárokhoz ilyen rezgéselnyelő cuccot.

Szerk.: elkészem a válasszal, mert pont jött a futár az új pedálommal.
Nem baj, hogy elkésted, viszont betettél egy tök jó képet, nekem tetszik!
Amúgy erre nem gondoltam, pedig tök logikus, tényleg meglehetősen hosszú az a húrszakasz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tudom, én vagyok elmaradva, de engem ez annyira nem érdekel. Ha multieffektem van, akkor peccs és kész. Hogy ott most IR vagy NAM vagy rigólekvárnak hívod a peccs egyes részeit, nekem tök mindegy. Tetszik a hangzása vagy nem, ez a lényeg. Ha tetszik, akkor is jó, ha az nem NAM, ha meg NAM, ha nem tetszik, akármilyen NAM lehet.
Illetve időt sem akarok azzal tölteni, hogy interneten vadászgassak IR-t, meg NAM-ot. Az FM3-ban annyi IR van, amit sose fogok kipróbálni, több száz, ha abból nem jó nekem a parasztmetálra otthon a kanapén egy pár, akkor keressek másik hobbit!
-
Goose-T
veterán
Van ötlete a hangmérnökök közül valakinek, hogy mi ez a hang?
Csak ez a gitár csinálja, kipróbáltam több másikat is, azokon nincs ez. Nem csak ezzel a peccsel, hanem mindegyikkel. Felhangnak ez túl hangos lenne szerintem, meg a kérdés, hogy miért?
Lehet, hogy a húrnak a felsőnyereg és a hangolókulcskulcs közötti része rezeg be. Fordított fejnél eleve jobban előjön, mert a mélyebb hangú húrok a hosszabbak. Nem véletlenül ad a Solar a gitárokhoz ilyen rezgéselnyelő cuccot.

Szerk.: elkészem a válasszal, mert pont jött a futár az új pedálommal.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Moleman
addikt
Van ötlete a hangmérnökök közül valakinek, hogy mi ez a hang?
Csak ez a gitár csinálja, kipróbáltam több másikat is, azokon nincs ez. Nem csak ezzel a peccsel, hanem mindegyikkel. Felhangnak ez túl hangos lenne szerintem, meg a kérdés, hogy miért?
Ha jól látom, nem tremolós a gitár (a rugók is tudnak hasonló hangot adni), ezért én a felsőnyereg és a hangolókulcs közti hosszú húrszakaszra tippelnék. Azt próbáld meg tompítani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
72972 - 72901
72972 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
- Sweet.tv - internetes TV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 845 G9 Profi Laptop Akár Suliba 14" -60% Ryzen 5 6600U (12.Gen Int) 16/256 Iris Xe
- Dobozos ASUS Vivobook 18 hüvelykes Extra Nagyképernyős Laptop -30% AI Ryzen 7 260 32/1TB FHD+ 144 Hz
- AKCIÓ! Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III
- Canon EF 50mm f/1.8 II
- LG 27ML60SP Monitor! 1920 x 1080 / 1MS / 75HZ / AMD Freesync
- Dell Latitude 7400,14",FHD,i7-8665U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11 ( ezüst)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia

).