- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- E-book olvasók
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dl650
tag
🎄Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok minden A és B oldalas topiklakónak! (Ne legyetek már ilyen negatívak! Élvezzétek az életet!)
-
Redchucky
aktív tag
R.I.P. Chris Rea....
-
Ba cy lus
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Muszorgszkij: Pictures at an Exhibition: Gnomus (part 2)
Shostakovich: Cello Concerto n.1 op.107 - Mischa Maisky - 4th movt.
Shostakovich - Piano Concerto No. 2: II. Andante
Shostakovich - 11th Symphony 2nd Movement (csak a zúzás)Liszt - Gnomenreigen (Cziffra)
Liszt - Mephisto Waltz No. 1, S. 514 [André Laplante]A. Marcello - Oboe Concerto in d minor (Marcel Ponseele, baroque oboe / Il Gardellino)
Tchaikovsky, the Seasons - June (Lugansky)
Vivaldi - Concerto in D Minor RV127 - Mov. 3 (ez nekem akkora metál Vivalditól)
Vivaldi - Concerto Grosso in G Minor RV578Beethoven: Cello Sonata No. 3 in A Major, Op. 69: II. Scherzo. Allegro molto
Beethoven: Symphony No. 5, 3rd movement (ez kb. a leghíresebb komolyzenei momentumot tartalmazó szimfónia 3. tétele, nekem mindig is ez volt a kedvencem belőle, legalábbis mióta hallottam a teljes művet)
Beethoven's Tempest Sonata mvt. 3 -- Wilhelm Kempff (lényegében ez is metál, lásd köv. link
)
"Tempest Sonata" 3rd Movt - Beethoven - Dan Mumm - Classical Metal GuitarChopin Nocturne Op. 9 No. 3 in B Major (Arthur Rubinstein)
CHOPIN - Prélude n°6 op.28 (Horowitz)
Chopin "Valse brillante" Op. 34 No. 2 in A Minor (Rubinstein)
Chopin- Mazurka op.67 no.4Mi lett volna, ha még "igazán zenélni" is tudnak?

-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Be tudod állítani az effektsorrendet, szerintem az is meg megadhato hogy a line in/bt in hol legyen a láncban, de elég régen turkaltam már ezekben, szoval lehet hülyeséget beszelek
-
Redchucky
aktív tag
Lakkozott fogólapot kell valamivel ápolni?
-
Tibizzz
tag
Ilyet is rendeltem a Temus Mikulástól, de csak a karácsony után kapom meg.[link]

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Peeeerszepityu'...
-
Szép kihívás
Valahol el kell kezdeni
Ha így megy tovább, megint 1 gitár marad itthon. Oszt' megint jöhetek kérdezni, hogy mit vegyek.
(Nem ám; csak vicceltem.)Én csak örülni fogok akkor is, ha csak szobagitárospalánták maradnak a fiúk.
(A lányomat nem érdeklik az ilyesmik...) -
Legkisebb fiamnál lehet, hogy valami bekattant. Elkérte a Warlock-ot, mert haverjával (aki basszusgitározni tanul) valamit jam-melnének.
Óvó szavakkal ugyan, de odaadtam. Ahogyan a Cube 15x-et is mellé, hogy hangja is legyen.
Azt mondta, hogy a Seasons in the abbys-t kéne megtanulnia.
-
válasz
Redchucky
üzenetére
Próbálgatás során egy s-400, s-450 (ez most a világvége alkalmából akciós) és egy v-400 volt a kezemben. De mindegyik csak citeraként, hangszerboltban.
Az S-eknél nem volt igazán extra (és asszem kicsinek találtam a letörést a kézbevezetésnél). A V az tetszett.Youtube-on viszont ezt néztem meg, és nem voltam benne biztos, hogy nagyon szeretnék ilyet.
-
Redchucky
aktív tag
Spira gitárokról esetleg vélemény? Olyantól akinek már volt a kezében

Explorer formák viszonylag jó áron vannak. -
X2N
őstag
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mindig azt szoktam mondani hogy az eddigi történelembe csak két formáció tudott igazán zenélni....habár előbbi nem is formáció, az egyiket úgy hívták hogy J S Bach, a másik meg a Led Zeppelin...
-
lacibattya
csendes tag
Most hogy említed a Katana Go-ban az sem volt jó mikor bekapcsoltad ezt a színpadon vagy funkciót(nem emlékszem a nevére) akkor a backing track szarul szólt.Ugyanilyen baj volt az ötvenes katával ha usb kapcsolat volt és azt akartam hogy róla szóljon a pécé ha valami effekt be volt kapcsolva tozrzított mindent nem csak a gitárt.
-
cucka
addikt
Semmi baj a használt hangszerrel, csak nem értem, ebben a konkrét példányban mi az, ami miatt ennyibe kerül.
Nincs szép állapotban, nem japán gyártás, nem egy hűde nagy márkanév, se nem semmilyen speciális modell olyan extrákkal, amit máshol nem kapsz. Szóval mitől jobb/érdekesebb/izgalmasabb ez a példány, mint bármelyik tucat epiphone les paul használtan 170 ezerért? -
válasz
consono
üzenetére
Nekem van gigboard-om és nagyon szeretem a hangját. Sajna rövid volt a támogatása.
Re: Moleman - ASIO
Nekem nforce2-es alaplapi vezérlő óta nem volt sosem probléma az asio4all használata. Általában 5-10ms körüli latency azokott lenni. Talan a mostani konfiggal volt szar valami, de nem emlékszem ugyanis nem vont rá szükség, ugyanis időközben teljesen mas okból kifolyólag nekem is lett usb-s külső hangkártya. most egy Zoom teljesít szolgálatot. Habár mióta van gyerek azóta tök feleslegesen. Kéthavonta veszem kézbe a gitárt és hetente egyszer kapcsolom be a pc-t.
Leget valami beállítási gond volt vagy a hardverek rossz együttállása. -
Goose-T
veterán
válasz
Indiant
üzenetére
Ez csak egy buffer pedál, leválasztja a gitár impedanciáját. True bypass analóg pedálok elé érdemes tenni. Ha van a pedálsor elején bufferelt pedál, akkor fölösleges. Tonex pedál elé szintén fölösleges, mert még csak nem is analóg, főleg nem true bypass. Ott eleve egy olyan előfokba megy a gitár, ami fel van készítve a nagy impedanciára. Nagybátyám úgy mondaná, hogy annyira szükséges, mint gyertyára kotont húzni.
-
Indiant
addikt
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy az IK Multimedia Z-TONE buffer boost vagy a IK Multimedia Z-TONE -t érdemes -e megvenni? Tonex pedál és Headrush FR 108 mellé? -
X2N
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
A Waza Air egy niche termék 3D-s téreffekttel és dinamikus hanglokalizációval, nincs hasonló a piacon így nem is tudod máshoz hasonlítani így árban sincs mihez hasonlítani. Persze vehetnél az árából már egy egy Boss Katana-t, komoly Sennheiser HD600-at, vagy egy pár stúdió monitort is, de az nem ugyanaz, úgy hogy még egy audio interface is kellene mellé.
Van mögötte fejlesztés nem csak egy vacak blueetooth-os gyakorlóerősítő mint a spark mert “amp-in-room” hangzást próbálja emulálni mozgás követéssel, amit a többi olcsó gyakorló cucc meg se próbál. Lehet kísérletezni ilyen olyan térszimulációval meg Stereo Width pluginnal de csak akkor fog jól szólni a gitár fejhallgatóval ha úgy kevered meg ahogy egy lemezen, az meg egy kezdőnek nem fog csípőből menni.
A fülesekkel csak az szokott a gond lenni hogy nem cserélhető a párnája, ha majd egyszer elkopik lehet kísérletezni mi megy fel rá. Meg hosszútávon annyira nem kényelmes általában.
-
GalaHU
addikt
A Boss Waza Air-t le sem mertem írni, mert itt sokan a szívükhöz kapnának. Ki azért mert alapból túlárazott vacaknak tartja, vagy a Spark nagykövetek ugye…

Nekem bèkèsen megfér a Spark2-vel felváltva, ha egyedül vagyok otthon akkor recseghet 12biten a Spark, este meg pont jó a Boss, èlvezem hogy wireless szinte lag nèlkül, nomeg a hangerőszabályozót és a gombokat. Fehèröves gitárosnak kiváló…
-
-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Nagyon jo a GO, bar nem eppen a Vox/Harley Benton arkategoria
En imadom hogy nem kell telefont nyomkodni hozza, ott van magan az eszkozon ami kell: presetek, tuner, hangero, stb.
A VOXbol nekem a Metal volt, baromi jo volt a hangja, de rettenetesen zajos volt, es az elegge 'one trick pony', egyvalamit tud, aztan annyi. -
dl650
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Bátor vagy! 😀
"Jöjjön a lavina!
Fejhellgatós gitározáshoz a Spark Neo a legjobb amit eddig próbáltam!
" -
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Akinek Flying V-re fáj a foga, most itt a real deal. Személyesen Dave-fater adja át.
Más, kis érdekesség
Bach: B-moll mise eredeti kotta.
Elképesztő, hogy vannak emberek, akiknek ilyen bír kipattanni a fejükből. -
lacibattya
csendes tag
-
Goose-T
veterán
NGD! Pattintottam egy ilyet gs-ről. Nagyjából hasonló árkategória a Hotone Ampero II Stage-emmel, de állítólag ennek jobbak a high gain hangjai. Elvileg a fa alá megy majd szépen becsomagolva, de azért próbálgatni fogom addig is stikában.

Eddig azért nem próbáltam, mert csak most értem haza, sörözni voltam kollégákkal. Amikor mentem be a városba, akkor vettem át a Kálvinon, onnan meg vittem magammal a kocsmába.
-
cucka
addikt
Nekem ez a gitár nagyon drágának tűnik. Ott reklámozzák mellette a sima modellt ebből a szériából 80 ezerért, nem tudom, mitől kerül ez 3x annyiba. Biztos vannak Carlos Asensio rajongók, akik meg fogják venni, én azt se tudom, hogy ő ki a tököm, valami instagram gitáros?
Viszont nagyon szép gitár, ezt meg kell adni, az a metálzöld festés gyönyörű.
-
-
-
X2N
őstag
Ez a gitár nektek jónak tűnik?
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
mindkettő 10+ezer és csak pc-vel tudod használni, egy huszasért kapsz egy pocket mastert az alin ami ugyanugy tud audiointerface is lenni és emellett egy aksis multieffekt NAM támogatással.
-
GalaHU
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
Pontosan mit szeretnél? Miközben játszol azt ne hallja a család (zárt ajtónál el bírják viselni az elektromos gitár hangját erősítés nélkül) vagy felvennéd amit játszol ès számítógépről utólag visszahallgatni?
Ha az előbbi akkor valami ilyesmire lesz szüksèged:https://www.thomann.de/hu/harley_benton_rockplug_classic_rock.htm
Ebbe durr a meglèvő fejesed, aztán hajrá!Nem kell PC, bárhol tudsz gyakorolni…
Ez a legolcsóbb/leggagyibb kivitel, de tényleg fillères tétel. Ha komolyabbat szeretnél a VOX vagy a Katana Go is szóba jöhet. -
Moleman
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
A legpraktikusabb otthoni csendes gyakorlásra valóban valami kisebb-nagyobb multieffekt.
De ha úgyis a gép előtt ülsz és szívesen nyomkodod, akkor egy kicsit komolyabb USB audio interface-re lenne szükséged (Steinberg UR22, Focusrite Scarlett 2i2, ezek használtan 20-30 ezer között mennek). Onnantól végtelen számú erősítőmodellező program közül választhatsz, vannak teljesen használható ingyenesek is.
-
X2N
őstag
-
Kroni1
veterán
Tudnátok tanácsot adni, h milyen eszközt kéne vásárolnom, ha egy jack-es Bose fejesemen szeretném visszahallani amit játszom? PC előtt ülve szoktam gyakorolni, akár azon keresztül is megfelelő lenne. Mondjuk egy ilyen, vagy egy ilyesmi Jack-USB kábellel megoldható ez nagy latency nélkül, vagy ezek inkább csak felvételre használhatóak?
Még a gitárt és a kombót sem vettem igazság szerint, de szeretném holnap, jó lenne a karácsonyi időszakban már az elektromoson pengetni.
Nagyon kevés az olyan időszak amikor nincs itthon a családból senki, szeretnék ilyenkor is gyakorolni és nem agyukra menjek közben..
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Felraktam most a SSOASS lemezt, és a Moonchild a B oldal nyitó. Imádom az introját, tökéletes koncertszám, ahogy a várakozást fokozza az az eleje, felépíti a feszültséget.
Eszembe is jutott vagy két olyan koncert is, amin ott voltam, és ez volt a nyitó. Ahogy a sötétben megy az intro, és amikor berobban az egész akkor minden reflektor felizzik, és ott vannak a figurák a színpadon.

Zseniális, most is kirázott a hideg ahogy belegondoltam.Best band ever. Always will be. Up the Irons!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Úgy-úgy.

Érdekes dolog ez az elcsépeltség, én ezt akárhányszor hallgatom, látom koncerten, mindig élvezem. Se nem unom, se nem tartom szarnak. Sőt, egy szép napon még el is fogom játszani. Ellentétben mondjuk a Trooper-rel, ami a könyökömön jön ki.
Mindenki másképp van huzalozva, mástól kap agyfaszt, és ez így is van rendjén.
-
És... megrendelve.

Zombie II-re esett a választás.
Olyan indolkás van mögötte, hogy nem a földön akar tekergetni (Hotone-nál előny lett volna, hogy boost, meg minden egyéb lábbal kapcsolható - árban viszont kissé drágább.)
Hát ki fogom próbálni, az biztos.Ha a Hotone-t vette volna, akkor az 80k.
A Zombie II meg 48 volt, így belefért még egy HB G110 Celestion 36-ért. Így összességében picit több lett a 80-nál, viszont van hozzá hangszaró.Köszönöm a tapasztalatok megosztását!
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A világ második legelcsépeltebb Metallica-számának a füttyögtetős részére?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
tudtam én, hogy átalakul ez a topic is..
.. milyen home gym-et szerezzek -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
lacibattya
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Keresztfater Bécsbe ment a 800MB! vinyóért!
Mai napig megvan és működik!(nincs gépben)
-
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Amúgy teljesen valid, amit írsz, valószínűleg pont rossz darabokat fogtál ki.
Nekem is volt már olyan LP Tribute és SG Faded a kezemben, amiért annyit se fizettem volna, mint egy Epi Standardért, még hangban sem voltak jók, hiába kerültek 2-3× annyiba.
Pont erre írtam pár hete, hogy hatalmas mázli kell, hogy újonnan jó Gibsont fogj ki, főleg az olcsóbbak közül. -
FockeWulf
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Persze, ízlések/pofonok. Nekem a tribute, studio gibson lp-knél totál olyan érzésem volt mintha valami gagyi lp másolatot tartanék a kezembe, kivéve a hangjukat, az tényleg jó volt, de azt a hangot az epik (standard, custom) is hozzák, de érzetre, kinézetre nagyon nem jöttek be.
-
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Nekem a Vintage-ben és a Cortban ugyanúgy a nyakprofilja nem tetszett.
Eredetileg az Epi Standardet választottam (Plustop Honeyburst), az összes létező hangszerboltban kértem rá árajánlatot, de akkor éppen sehol nem tudtak szerezni, a legtöbb helyről válaszra sem méltattak.Végül Gibson Studio Faded lett helyette, látatlanban rendeltem külföldi webshopból, de szerencsém volt vele, ég és föld bármelyik Epihez képest, még a Gibson hangszedős Epi 1960 Tribute-nál is sokkal jobbnak érződött. Nincs rajta csíkos mintás top, fényes lakk és binding, de most már nem is hiányzik, jó nekem ez a vékony matt nitrólakk.
Akkor még azt terveztem, hogy ha egyszer lesz pénzem, veszek egy "rendes" Gibson Standardet, de most már nem kell több LP, tökéletesen elég nekem ez a Studio és a P90-es Harley Benton Goldtop. -
X2N
őstag
-
FockeWulf
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Én egyszer majdnem vettem egy Vintage 100ast, de nekem nem jött be mikor kipróbáltam, vékonyabb a teste szerintem mint egy epinek, nincs meg benne annyira az a testes, meleg hangzás ami egy tisztes les paulba, meg az a hegyesebb szarv sem tetszett. Ha les paul akkor inkább epiphone, vagy nyilván a gibson, mondjuk én mindig sajnálnám rá a pénzt, mármint a gibsonra, nekem nem ér annyit, de nekem a gibsonnál is a les paul a standardnál kezdődik. Az ilyen studio, meg tribute stb szériákért nem adnék pénzt még akkor sem ha nem sajnálnám rá, egy epi standard vagy custom többet ér és kicsivel olcsóbb is.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
El kellene már engedi azt hogy márkákat rangsorolunk. Egy régi szériás koreai Vintage V100 simán van olyan jó vagy jobb mint bármelyik Epi, nem csak ár értékbe.
LP-nél mindig is nagy volt a szórás nem csak kidolgozásban de hangban is, minden gyártónál. Ki kell próbálni, össze kell hasonlítani. -
Moleman
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
Ha érzetre bejön a Cort CR250, az is ajánlott.
Én is próbáltam annak idején, nekem Epi > Vintage > Cort volt a preferenciám, de ez teljesen szubjektív. Nagyon hasonló minőség mind.
A superstrat formájú Cort KX szériából vettem később kettőt is, olcsóbbat is, drágábbat is, szeretem őket. -
Kroni1
veterán
Cort gitárokat itt többen is ajánlottátok. Ami közel állna hozzám az egy CR250, CR300 és most az előbbiből tudnék venni egyet garival igencsak jó árban, ráadásul a nekem tetsző színben. Ezekre is kiterjedhet az ajánlott plecsni ha jól sejtem igaz? Ahogy nézegettem róluk videokat tisztességesen megcsinált, jó ár-értékű gitárok.
Megnéztem/fogtam a napokban pár tipust, akusztikus után mindegyik kis kecses gyöngyszemnek érződik a kezemben. Holnap még megyek a Gitárcentrumba és aztán dönteni fogok. Kaptam kölcsön pár napra egy ibanez RG321-est, van súlya ennek is, de nem érzem zavarónak. Kényelemre ez is nagyon tetszik, vagány, modern kinézetű gitár, de a klasszik LP formájú gitárok felé húz tudatalatt is az agyam, kinézetre azok jobban bejönnek. Mivel írtátok, hogy fontos a szerelem, így vszleg ilyesmit veszek majd, és talán szívesebben és kitartóbban fogok lépkedni a tanulás útján.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
14" Daewoo és a 3dfx nálunk is megvolt, talán egy Am5x86 mellett, akkoriban még nem voltam nagyon öntudatomnál.

Aztán elfüstölt az a gép, lett helyette egy Tualatin Celeron, de olyan fos VGA-val, amivel még az is diavetítés lett, ami a Voodoo2-n szépen futott.
Kénytelen voltam az összes zsebpénzemből venni egy Gef3 Ti200-at, hogy menjen a Sims 1. 
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Aztán ki mondta, hogy az volt az első VGA-m? Az már a sokadik gépemben a sokadik kártya volt.
Nem akarom idespamelni a táblázatot, itt összegyűjtöttem a régi konfigjaimat. -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ó, de hát ez már TNT2
Ha már megyünk vissza a múltba, és csak a PC-ket nézzük, az első gépem egy 286-os volt EGA! grafikával
HA meg csak a 3D gyorsítós időszakot nézzük, akkor egy S3 Savage 3D volt egy 300A-s Celeron mellett... Később jött csak nekem is a TNT2 talán Athlon 500 mellé. Régi szép idők ... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Geforce 2, oh boy. Te egy modern csávó vagy. Én még 3dfx kártyákkal kezdtem, meg előtte, egy vagyon költöttem el a Dohány utcában egy boltban (nem az aqua) egy Maxi Gamer Cougar kártyára, szerintem a fél fizetésem ráment. Meg a Daewoo 14-es CRT monitorra fizettem 80 ezer (!) forintot anno, 30 éve. Akkor az nagy gempa volt, utána meg járkáltam üres zsebbel, de Lara Croft polygon csöcseit legalább "nagy" képernyőn néztem.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem kezdetben ezekkel a zöld kártyákkal mindig csak a probléma volt.
Geforce 2 lassú volt, a Geforce FX5800 nem tudott dx9-et, úgy szólt mint egy porszívó. A Radeon 7000/9600XT/5850-kártyák jók voltak akkoriban.
Első igazán jó nv kártyám a 9600GT- volt, utána GTX 670(szintén bloweres porszívó),980Ti(ez se volt halk de hát 250W 2slot, elég erős kártya volt akkoriban),2060Super/2060-as vonalat végigtoltam de mindegyik drága volt, ezek közül az utóbbiak RTX széria már jók voltak. -
Redchucky
aktív tag
Ha azt mondom: Amiga Rulez!, ki teszi fel a kezét?

-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Ja, hát könnyű volt az élet a burzsujoknak.
Én gimibe jártam, ott nem adtak ösztöndíjat. Utána meg a fősulin nem volt olyan tanulmányi eredményem, hogy jogosult legyek rá. Amikor felvettem a diákhitelt, akkor meg az első dolgom az volt, hogy vegyek egy GeForce 2 MX400-at. Utána meg fizettem belőle a tandíjat, mert túlmentem az államilag finanszírozott időszakon. Tegnap végignéztem a fősulis leckekönyvemet, hát nem vagyok büszke rá.
De meglett a diploma legalább, aztán azóta valahogy csak elkarcolok vele. -
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Búkmárkolva a link, köszi.
Alice-t vettem én is, 2mm-es verziót, ujjbegy-behorpadásosat. Tegnap jött meg.
Kicsit fura, kisebb a hagyományosnál, de lehet, hogy jobb.Azért is szeretem olvasni a fórumot, mert ha látok ilyen újdonságokat, akkor ki tudom próbálni.
Majd a legközelebbi rendelésnél a 3mm-est is kosárba teszem. -
Ba cy lus
addikt
Viszont a Valeton GP200-on zajzár nélkül megintcsak elég zajos és gerjedékeny a high gain*, különösen boostolva (nem analóg, hanem a multin belül).
* Itt is, előző esetben is szobahangerőn értem.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
A DSL5-nek sincs szinte semmi zúgása, 1 wattra visszavéve, kitekerve egy kicsi van, 5 watton kitekerve már nagyobb, de még elviselhető, mondjuk ez függ hálózattól is. Én rájöttem hogy otthonra jobban szeretem a tranzisztoros kombókat. Kis hangerőn (otthoni hangerőn) szebb hangot kitudok eszkábálni egy tranzisztorosból (na jó, a DSL-en is, csak mire rákötöm a kisvasutam, meg beállítgatom, az idő elmegy, multival meg a DSL szarul szól). Próbán egy 100 wattos Peavey banditon próbálkozom mostanában, brutál jól szól.
-
-
doc
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Persze, de ha az nincs kulon, csak a multiban, akkor marad az FX loopban. Egyebkent az talan meg jobb is annyibol hogy high gainnel az erositonek mar alapbol van egy zugasa, ezt le tudja vagni teljesen a moge kotott noise gate - ennek persze ara van, de ez zuzos metalnal ez is teljesen jol tud mukodni, nem kell finomkodni

-
válasz
Kroni1
üzenetére
Olyat vegyél ami inspirál, ami hív, hogy játssz vele, amit meg akarsz fogni. Szóval az esztétika igenis fontos.
Cort-ok is vannak nagyon jók. A csak ilyen csak olyan csak ez csak az jó hozzászólásokat engedd el. Nincs ilyen hogy csak ez vagy csak az.
PRS-ek is ajánlottak, csak ugye nem tudjuk mi az az ár amennyit rászánnál.
Vékonyabb húrral érdemes kezdeni. 9-42 az egy bevállt dolog, de lehet akár vékonyabbal is. Arra kell figyelni, hogy ha egy gitár 10-es húrra van beállítva akkor egy 8-as húr már lehet lötyögni fog rajta azaz a nyeregnél zavaró rezonanciák fognak keletkezni.
HB-k általában jóak, de nagy a szórás, vagy kifogsz egy szart vagy tök jó és mivel kezdő vagy, lehet nem fogod tudni hogy szart vettél.
Ha van időd akkor menj hangszerboltba és próbálj végig egy párat.
Tremolós gityót is vehetsz, de akkor le kell ültetni és talán ki is ékelni. Nekem vagy egy Squier bullet-em addíg szívtam a hangolással, míg kiékeltem a picsába és azóta csodásan tartják a húrok a hangolást. Olcsó gityókon nem fogod tudni jól használni úgysem.
Ha veszel egy gitárt érdemes hangszerésszel (boltban ebben tudnak segíteni) beállíttatni. Vadi új gitárokat is meg kell nézetni és adni neki alapos beállítást.
Sok sikert! -
GalaHU
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
Szinte ugyanabban a cipőben járok mint Te, csak neked 5 évvel hamarabb jött meg az eszed.

Ha hinni lehet a Yousician app-nek, akkor 43 hete taposom a gitártanítványok néha keserűen poros, máskor meg felszabadítóan vidám útját, így még jól emlékszem a kezdetekre.
Nekem is a Les Paul "A" gitár, leginkább a Slash és a Roses miatt, nincs mit tenni, a kamaszkori becsípődések már csak ilyenek. Csekély tapasztalatom ellenére elég sok gitár megfordult már nálam, eléggé nehezemre esik elengedni őket, többségük a falon végzi.
A classic LP-k valóban vastagabb nyakkal vannak megáldva, ha pici a kezed akkor ez nehezebbé teszi a kezdeteket, de ha nem '57 vagy '59 replikát választasz (a Gibson Slash is ide tartozik) hanem 60-as szériát az sokkal vékonyabb, ún. slimtaper nyakkal van szerelve. A súlyuk is változó, van belőlük ultra weight relief kiadás, az már Stratocaster súlyban van.
Persze kezdésnek kár eredetit venni (khm....) de az Epiphone jó komprommisszum, szinte bármelyik gitárboltban ki tudod próbálni, a 250k körülivel (új ár) már nem lőssz nagyon mellé. Ha meg nem jön be, egy százas bukóval elmegy a használt piacon (vagy eleve vegyél használtat).
Szerintem az a fontos olyan hangszert vegyél ami igazán teszik, hogy ne tudj úgy elmenni mellette, hogy ne akard levenni játszani. Mert a tanulási folyamat eleje szó szerint fáj és küzdelmes, minden motivációra szükséged lesz!
Ja, és ha Slash babérjaira törsz, akkor tök felesleges akusztikussal kezdeni -bár tény hogy az ujjaidat jobban erősíti- tolhatod rögtön elektromossal.
-
-
dl650
tag
válasz
Kroni1
üzenetére
Igen, ezért kell kipróbálni. Én is sokat agyaltam rajta, hogy szar lesz a nyaka és nehéz lesz meg nyomni fogja a bordám stb, de szerencsére nekem nincs ezekkel bajom. Számomra kényelmes. Bár hozzá teszem, hogy ami nekem van ott a belső éle gyárilag le van törve így nem vészes az éle. Kicsit nehéz, de nem koncerten használom és többnyire ülve pengetek. Meg hát úgysem ez lesz az utolsó gitárod.
-
Valami hasonló érzet alakult ki bennünk is - nem nekem lesz -, mi is néztünk videókat.
De hát ugye a franc tudja élőben mekkora a különbség.
Én azt ajánotta, hogy Zobie II, legfeljebb visszaküldi a Thomann-nak.
Utána még mindig ott van a Hotone. Vagy fordítva, először Hotone, aztán Zombie.A Zombie viszont egy vadallat
Mintha legutóbb is ezt írtad volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ 3-DBOS CSOMAG: Intel Core Ultra 7 265K + ASUS TUF Z890-PLUS WIFI + MSI MAG CORELIQUID A15 240
- Eladó Mobiltelefon Telefon tulajdonságai : Xiaomi Redmi Note Pro Plusz 14 Kártyafüggetlen 51
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H 32GB RAM 256GB NVMe Quadro T2000
- HP ProBook 640 G8 laptop, i3-1115G4, ajándék egér és táska
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Vikicon KR007 szakállvasaló
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

"

Az első V100-asomról nincs képem az egy AFD volt.