Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Áprilisi hardverpasziánsz
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egér probléma
- Billentyűzet gondom van
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Ez is megérkezett:

Szerintem túl közel vannak egymáshoz a potmétergombok, nem csak itt, hanem úgy általánosságban az összes Synergy modulnál, nem kényelmes állítani. -
cucka
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
De, ez a basstheworld "signature" gitár. Azért az idézőjel, mert ez egy youtube csatorna, ahol kb. hirdetések vannak, és a csávó aki a videókban beszél az nem is látod soha basszusgitározni, szerintem nem is tud
.
Valamillyen német kézműves pickupok vannak benne, attól ilyen drága. Kérdés, hogy ki a tököm fog ennyiért harley bentont venni?
Amikor EMG pickupokkal kihoztak gitárokat, akkor sem az volt, hogy az alapmodell árához hozzárakták az EMG teli kisker árát, hanem úgy árazták, hogy megérje. Itt meg pont fordítva... -
Hadeska22
aktív tag
Értelek, köszönöm a pontositást. Egyetértek, szerintem is minőség > mennyiség.
Persze az olcsóbb hangszereknek is megvan a maga bája és azért manapság szerencsére abban a korban élünk, hogy még alsóbb kategóriában is nehéz nagyon mellényúlni. De látszanak a határok alsó - közép - felső kategóriák között (árban főképp
...) és ahogy irod, igazából minden (is) kapható, szóval van választék rendesen.Mondjuk ha valaki tényleg hasonlóan egyedi (mint pl. a Razorback) gitárra adja a fejét, ott érdemes átgondolni, hogy gyűjtésre / alkalmankénti játékra vagy aktiv használatra veszi. Amikor próbáltam egy ESP USA Custom-t, folyamatosan az járt a fejemben, ha ilyenem lenne biztos, hogy évi 1x venném ki a tokjából. Alternativaként kiállitási darabként tárolnám üvegkeretben
... -
cucka
addikt
Azért ez az árazás elég meredek: [link]
Ez egy 90 ezer forintos hangszer, ha megveszed az alkatrészeket és feltuningolod, olcsóbbban jösz ki...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Én nem azt bánom, hogy mennyivel több időm lett volna 30 évvel ezelőtt gitározni, hanem azt, hogy miért nem gitároztam akkor. Ha elkezdem ott, akár csak egy nyomi Squier straton, nem ott tartanék ma, mint ahol tartok, az biztos.
No de mit csináljak, ha 48 évig hidegen hagyott a gitározás?! Még amikor a koliban a fősulin a szobatársam elhozta a Squier stratját, és ott pengette meg énekelt hozzá, kérdezte is, hogy "Nem akarsz megtanulni gitározni, iszonyat jó dolog?!". Én meg mondtam neki, hogy engem kurvára hidegen hagy.
Bárcsak akkor lett volna valami láthatatlan erő, vagy lett volna ő nyomulósabb a témában, és vettem volna egy belépő szintű gitárt!
Hiába van most 10 gitárom, ezt már soha nem fogja tudni semmi visszaadni!
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Jó gitár az elég tág fogalom, rosszul fogalmaztam, arra gondoltam elsősorban hogy sok olcsóbb gitár helyett, lehet érdemesebb már akkor az 1-3 olcsóbb mellé már egy olyat is venni ami tud is olyat ami egy pl. egy olcsóbb nem, mondjuk van rajta origi Floyd Rose, Evertune-híd, Piezos a hídja, sustainer, esetleg tényleg ritka mint mondjuk egy Razorback, stb. amiket jellemzően nem a belépő kategóriában fogsz megtalálni, de nem is kell feltétlenül használnod mindig, de pont ezért "komolyabb" gitárnak számít, már ha látod azt hogy használod is majd hosszútávon.
-
Moleman
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Végülis volt min gyakorolnom fiatalon is, 14 évesen kaptam egy elég jó akusztikot, 18 évesen félig tudatlanul megvettem a Squier stratomat, mint utólag kiderült, tényleg a strat formát szeretem a legjobban, de azért egy humbucker jól jött volna.

Az időt és a gyakorlást beleraktam, viszont kb 25 éves koromig nem volt pénzem USB interface-re, amivel normálisan fel tudtam volna venni a végterméket, így egy öreg Pentium 4 géppel és rossz impedanciaillesztésű PCI hangkártyával rakosgattam össze a zenéket, nem bírta el valós időben a VST-ket sem, mindent processként kellett rátolni az audiosávokra.
Végülis izgalmas volt a meglévő eszközökből kihozni a maximumot, de elvesztegetett időnek érzem, hogy az idő 90%-ában a technikával küzdöttem, ahelyett, hogy bedugtam volna az USB interface-t és minden szépen szól egyből késleltetés nélkül.#71091 consono
Wartburg kombival jártunk koncertezni
Jaj ne is mondd, az autó a másik fájó pont az életemben, sose vihettem el a szüleim autóját, a közös utakon is alig engedtek vezetni.
25 évesen lett végre saját kocsim, pár évig kiélveztem, bár alig volt pénzem benzinre, aztán később jött a covid, megszoktam, hogy otthon ülök, már nem is akarok menni sehova. A közeljövőben egyszer még szeretnék venni egy "játszós" autót, hátha újra rákapok a kocsikázásra, de ez az álom is már túl későn válik valóra. -
consono
nagyúr
válasz
Hadeska22
üzenetére
Hát, azért fiatalon is meg lehet, meg meg is lehetett oldani a gitározást régen is. Ma már sokkal egyszerűbb, mint 40 éve, mikor én először kitaláltam, hogy kéne gitározni
Igaz, akkor nem Fenderen, meg Ibanezen játszottam, hanem Jolana-n, meg Lead Star-on
Meg Wartburg kombival jártunk koncertezni. Attól még jó volt az 
-
Hadeska22
aktív tag
Bár mondjuk függ attól is, hogy mit nevezünk jó gitárnak? Találkoztam már olyannal aki szerint japán gitár alatt nincs élet (japán hangszer = jó / minden más = rossz), és olyannal is aki szerint egy Harley Benton gitárok testesitik meg az abszolút csúcsot. Na meg mire asszociálunk "jó gitár" alatt? Gondolom ami számomra jó az sokaknak nem az
.
Más: annyi gitárja legyen az embernek amennyivel boldog tud lenni és a javára is szolgál. Ha ez a szám 2-3 vagy 23-25 és az egyént boldoggá teszi, elégedett akkor nincs gond. Szerintem pont ez a szép, hogy ennyire különböző preferenciával rendelkezünk.Moleman: egyetértek, viszont általában nem ennyire egyértelmű. Amikor a legoptimálisabb lenne pl. gitározni (értsd: fiatalon) akkor (javában) nincs meg hozzá a háttér (értsd: pénz). Amikor megvan az sokaknál mid 30 de inkább 40, de akkor már nem ugyanaz az életkörülmény mint pl.egyetem alatt.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Téves riasztás, rosszul emlékeztem, csak 23 van, most megszámoltam őket.

12 elektromos, 8 akusztik, 3 bass. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
De nem szükségszerű, hogy az utolsó pár évtized keserű legyen. Aki nem tud érettebbé válni, ugyanúgy gondolkodik 80 évesen, mint a 30-as, 40-es éveiben, annak garantáltan keserű lesz. Alkalmazkodni kell gondolkodásban, értékrendben a megváltozott körülményekhez, nem teljes tagadásban élni, ilyen-olyan módon próbálni megerőszakolni az elmúlást. Számomra a volt öreg matematika profjaim az egyik jó példa: leadták talán századjára ugyanazt a bizonyítást, és mindig megtalálták benne a (matematikai) szépséget, ami nekik tényleg örömöt okozott. Őszintén sajnálom azokat a beszűkült gondolkodású embereket, akiknek az ilyesmi nonszensz, mert "csak a fogyasztás meg a testi élvezetek".
-
Moleman
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Én visszanézve pont fordítva látom, inkább legyen az utolsó pár évtized keserű, mint az eleje.

Nekem az első 3 évtized volt keserű, sokra megyek vele, hogy most már van 25 gitárom, a keserűség emléke örökre megmarad, hogy akkor nem lehetett, amikor még sokkal több időm/szorgalmam lett volna rá.
-
LeadZeppelin
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk ezt te ferdítetted ki belőle
"hogy két gitár mert ha nem hajlamos lennék halmozni a gitárokat s geart ahelyett, hogy gyakoroljak", felhívnám a figyelmmed az egyes szám első személy használatára. És noha NYILVÁN nem mindenkire, de RÁM teljesen biztosan igaz, mert ismerem magam
Nem vagyunk egyformák
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Így van!
Egyszer élünk. Kilencven évesen meg azon siránkozunk majd, hogy miért nem vettük meg akkoriban a x-edik gitárt és miért hagytuk ki anno a Klárikát... Szex drog rákenroll!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Felőlem úgy éled az életed, ahogy akarod, én egyik gitáromat sem találtam, mindegyiket tudatosan vettem.
-
LeadZeppelin
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A tudatos fogyasztás és a minimalizmus, mint életvitel megvan, ugye?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az nemaddiga' he'!

Nőből is úgy jó, ha van választék, még sem csökken a hajlandóság, neme'?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Majdnem viccet félretéve, az agy stimulációjában korábbi kutatások alapján a zene előrébb van, mint a szex. Ezt még a 90-es évek elején olvastam valahol, szóval nem biztos, hogy az interneten ez fellelhető; mondjuk az AI-t nem kérdeztem meg.
Hja, van fizetős AI-m, céges. Nem sokkal okosabb az ingyenesnél. Szóval segítek neki tanulni...)Racionálisan nézve pedig az én véleményem (ami nem sokat számít persze), hogy ha több gitár van, akkor nem kell hangolgatni minden egyes alkalommal, másképp szólhat, ami vagy egyik, vagy másik rendszerhez/zenéhez jobb. Akár növelheti is a hajlandóságot. Nem beszélve arról a speciális esetről, amikor kényelmi szempont is. Az egyik gyors játékra, a másik zúzásra.... estébé.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Nulla osszefugges van a gitarok szama es a gyakorlasi hajlandosag kozt, az azert megvan, ugye?
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A barátnőd már a gitár előtt is megvolt?
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy gitárvásárlás azért ritkán "neccesity" szigorúan véve. Mint luxustárgy nem feltétlenül szolgálja a család érdekeit sehogysem. Amennyiben közös kasszán vannak úgy éppen emiatt (jobb esetben) nem egymaga hoz döntést, hisz a közösből vesz az el. Ezeket meg kell beszélni igen is. Bár ez szigorúan szvsz.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Bocs, hogy nem ez volt a követelmény. Van különbség, hogy "engedik", vagy hogy te hozol szabályokat.
-
X2N
őstag
-
Tibizzz
tag
Zúzda szett, szinte ingyen. [link]
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha rendetlenség lenne, remélem tudod ki legyen az esküvői fotósod

-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát még te sem vetted el

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Páran rossz nőt vettetek el, úgy látom. Az én párom kicsit se szól bele, mindig örül, ha új gitárt veszek, és látja, hogy örülök.
-
Ba cy lus
addikt
Megint egy nem túl alapos (egyetlen erősítőmodellen keresztül demonstrálva) összevetés ezúttal a GP200 és GP180 közt, de az utolsó menet a valódi végfokon és ládán keresztül elég egyértelmű különbséget mutat részemről a GP200 javára, nem is értem, miről beszél. Pedig én is csak egy olcsó lidl-s fejhallgatón hallgattam.

-
m3tr0
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A feleségem ugyanezt mondta tegnap,hogy hát "akkor rendeld is meg amíg van".

Há' mondom jó de biztos kell nekem egy harmadik gitár,amikor a kettőn se megy a játék még mindig úgy ahogy kéne?!
Amúgy egy Relic Strato.
-
m3tr0
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Tök jó,hogy ezt megosztottad itt velünk.
Tegnap végig néztem a kiállítók weboldalait,gitárjait.
Aztán rájöttem,hogy mindig is tetszett egy gitár de árban annyira messze van nekem,hogy hiába. Aztán gondoltam elkezdek keresni neten,mondom biztos van olyan ami megfizethető...és tényleg van.
Most ott tartok,hogy lehet rendelek is egyet.
Veszélyes ez a topik.
-
cucka
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha nem kész gyári megoldás kell, bármit használhatsz, pl. kitömködöd a húrok között egy zoknival. Vagy mosogatószivacsból vágsz egy oda passzoló darabot, basszusgitáron ez a szokásos gettó megoldás a hídnál tompításhoz.
-
Goose-T
veterán
Kezd már beérni a Thomannon az árfolyamhatás. Beraktam pár cuccot a kosárba, délután még 87 ezer körül volt az összeg, ma estére 85 ezer lett.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
alapból egyébként tényleg nem de ha már csinálsz egy felvételt főleg több sávra feltolt gitárral, ott rendesen tudja koszolni a ritmizálást az önmagában jelentéktelennek tűnő zaj.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerintem itt ez senkit se kell h zavarjon..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MasterMark
titán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem is csörög csak belecseng, mert hosszú a kulcsig a húr.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Egy rendesen beallitott gitar nem csorog a nut felett.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Petruccinál nem láttam.
Bár ez jobb gitár ilyen szempontból. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ezekre akkor ráférne még egy kis gyakorlás

-
Hadeska22
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
(amerikai) amazonról rendeltem anno hasonlót mint a Spirahoz való, de az nem volt jó (méretben). Ez az ernie ball áll hozzá legközelebb és kompakt is.
Amúgy egyetértek, vannak megoldások rá, csak nem szépek. Anno "Tesla" dampener volt jó, de nem lehet kapni azt sem.
X2N: vannak rá megoldások ezt senki nem állitotta, de ha szofisztikáltat szeretnél az nagyon kevés van. Én szeretem ha a hangszerem igényesen, szépen néz ki. Ez az ernie ball dampener alig látszik. Ennél jobb cuccot nehezen lehet találni.
Talán irhatsz a Spira-nak, hogy küldjenek neked ilyent
-
-
X2N
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Sima tépőzár is bőven jó. 800Ft métere Obiban.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Headstockra ezt:
https://www.thomann.de/hu/ernie_ball_string_dampener_guitar_hs.htmTOM bridge-hez pedig ezt:
https://www.thomann.de/hu/ernie_ball_string_dampener_guitar_tp.htmamúgy jó. Én épp a Spira gitárok miatt szerettem volna, tök jó, hogy azokhoz alapból jár (headstockra). Tökre filléres tétel, de jó kis gesztus
-
MasterMark
titán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A felso nyereg folott hogy tompitod rendesen?
Arccal rafekszel vagy hogy...? 
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha rendesen némítasz, nem kell dampener. :-D
Én sajnos nem tudok, bár nem is tuszkolok oda zoknit.
-
Ba cy lus
addikt
Azért durva, mert az emberek elsőre azt gondolnák, 5W-os erősítő már használható halkan (legalább tisztán), de épp ez a lényeg, hogy ez elsősorban felépítés-függő, másodsorban számít a teljesítmény. Egy 100W-os DSL biztosan jobb halk játékhoz, mint akár csak egy 1W-os plexi. Anno részben ezért is tértek át az előfok torzításra, a JCM800 (illetve nem ez volt eredetileg az elnevezés) már erre az igényre volt egy válasz. Nem tökéletes válasz, de határozottan elindultak abba az irányba.
-
Ba cy lus
addikt
Azért csillapítás nélkül durva a Studio Vintage (meg általában a plexik, a nagyobbaké pláne) hangereje. Mivel sajnos ritkán használom így, mindig meglepődöm, hogy még tisztán sincs vele halk játék.
Jumperelve, a high treble low bemenetbe dugva a gitárt, a high treble loudness potit kicsivel 1-es alatt, a normal loudness potit kicsivel 2-es alatt tartva, 5W-os módban, tojásokon lépdelve pengetve 80 és 85 dB között van a hangerő, ez lényegében a minimum hangerő. Ha már közepesen odacsapok, vagy véletlen kicsit megszalad a pengető kezem, 90-95 dB.
Na jó, egyébként a normal csatorna halkabb, de azért az önmagában sötét, tehát tetszetős hangszínt kihozva ez a minimum hangerő. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nem tudom, máshogy vagyok szocializálva, vártam már 3-4 hónapot is erősítőre, 1hónapot hangszedőre nemrég. Ha bármit kell venni én mindig heteket szoktam várni hogy megérkezzen, mert amit kinézek az általában már annyira réteg cucc.
Nekem az is megfelelne ha a boltoknak tized akkora készlete lenne, de az olyan is lenne. El vagyunk kényeztetve. Thomann/Muziker/Kytary által biztos. Baromi jó dolog ma gitárosnak lenni.
String dampenernek meg jó egy vastagabb zokni ha felvenni kell, de van szivacsom is, legyártom. -
Hadeska22
aktív tag
Pedig ez a bevett szokás mostanában. "Készleten" aztán mégsem és vagy 5-15 napig tart. Mostanában Thomannál nincs jó tapasztalatom ilyen téren. Majdnem minden amit rendeltem az elmúlt 3-4 hónapban hasonlóan érkezett meg - azaz jó nagy késéssel. Rendeltem 8db Ernie Ball string dampenert. Amikor megrendeltem akkor még készleten volt, 4 nap múlva jön az értesités, ,hogy nincs készleten igazából és 3 hét mire lesz új. Másfél hét múlva érkezett az update hogy "most elküldenek 1 db-t a másik 7 pedig három hét múlva érkezik".
Kytary-n szerintem jól jelzik, mert ott lehet látni, hogy az adott eszköz hol elérhető és nagyjából real time állapotot mutatja. Ugyancsak a kytary-s expected delivery date is relative pontos. -
X2N
őstag
válasz
Bobrooney
üzenetére
PRS-el,(ha azt mondaná az eladó hogy ez a gitár 250eFt én elhittem volna, annyit megér...
) értem mért lett ez a kombó anno a 70-es években akkora sláger, de 2026-van. Stereoban viszonyleg kevés gitáros hallott még igazi jól megcsinált chorus hangot. De ezt ma már nehéz eladni szerintem(nekem meg főleg aki sűrűn használ chorust), bármelyik true stereo chorus plugin csípőből hozza ezt a hangzást ha kikötöd egy stereo végfokra 2db normális ládával, vagy stúdió hangfalakra. A torzított csatornája a JC120-nak sokat nem ér. A tiszta csati szépem szól, de ez ma már magában kevés, és ha megnézed az árát, nagyon drága. Persze én nem vagyok jazz gitáros így lehet kevésbé tudom "értékelni". Ha hasonló tiszta, gyorsan induló hang kellene megtudom oldani, még csővel is. Biztos vannak még nüansznyi eltérések a spec hangszórója miatt mert az sem celestion, ezt hosszabb hallgatás/használat után lehetne eldönteni hogy milyen EV mellett nem hiszem hogy labdába rúg.A synergy modulokat is csak azért próbáltam ki mert felmerült hogy én ezt fej nélkül is tudom simán használni, találtam hozzá hátlapi csatlakozót, így nem kellene hozzá semmit vennem mert építenék hozzá saját racket amibe 4db modul belemenne. Visszafejteni meg nem nagy kaland hogy az a pár érintkező a csatlakozón micsoda

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Előfordulhat hogy azt se tudják hogy van-e a boltban fizikailag az, aminek ott kellene lennie.

Megtörtént eset pár héttel ezelőtt, lementem a Stageshopba Synergy modulokat próbálgatni, mondták hogy menjek vissza 2 nap múlva mert a fej amibe a modulokat be lehet tenni, nincs itt, a stúdióban van, és csak csütörtökön tudom fent a stúdióban kipróbálni, ok, semmi gond akkor kipróbálok mást, körbemenetem, kipróbáltam a Roland JC120 Jazz Chorus kombót, körbenéztem, jé ott van a 20W-os Synergy fej a sarokban, úgyhogy szóltam is nekik hogy itt van megtaláltam, akkor szeretném próbálni a Dumple, SLO, Fryette, modulokat.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Bobrooney
üzenetére
Jeleztem, de ez mit sem változtat a gyakorlatukon. És nem, náluk nem úgy jelzik, hogy "külső raktáron", csak "raktáron", még ha a jelek szerint az beszállítói raktárt is jelent. Egyébként nem verem le senkin itt, csak tájékoztatok az ottani szokásokról, amiről ők a honlapon elfelejtettek tájékoztatni.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk ez nálam is alapállás volt, mármint pl kinéztem egy pedált, az oldalukon volt, rájuk csörögtem hogy van-e bolti készleten is, igen van, de a külső raktárban, holnap délutánra akkor bekérik, 17 órára mehetek érte. Oké. Másnap 17re mentem a pedálért és elhoztam. Ilyen egyszerű.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Mielőtt elmegyek egy boltba, mindig megérdeklődöm, hogy ténylegesen készleten van-e az adott termék. Ha az van kiírva, hogy beszállítói raktáron, megkérdezem, hány nap alatt ér az üzletbe.
Egy telefont megér, elkerülhető a felesleges utazgatás, és utána a felháborodás.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Bobrooney
üzenetére
Hogyne lenne átverés, a beszállító raktára nem az övék. Ez kb. ugyanaz, mintha én azt mondanám, hogy nekem van egy ilyen gitárom (most csak random kiválasztottam, képzelj a helyébe tetszőleges raktáron lévő gitárt), mert ott van a Thomann-raktárban és van is annyi kp-m.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A lényeg megint nem ment át. Tehát írnak egy raktárkészletről, ami nem az övék. Odamész személyesen, nincs. Kifizetik a potya fáradozást? Vagy neked nem probléma, hogy szándékosan félretájékoztattak? Ész megáll, hogy te minden alkalmat megragadsz a kötekedésre, ha a bolt átveri a vásárlóit, az se probléma, ha nem veled történik.
-
Ba cy lus
addikt
Egy hangszerboltban nem csak gitárt árulnak, és sok dolgot személyesen vesz át az ember, ha van ilyen opció, mert a termék árához képest túl sok a szállítási díj. De ha nem személyesen, akkor is átverés a várható szállítási időt illetően, hogy a beszállító raktárkészletét tüntetik fel a saját boltjuk raktárkészleteként, hát a kettő nagyon nem ugyanaz.

-
Ba cy lus
addikt
Pfff, de rühellem, mikor raktáron/készleten jelzés valójában/esetleg "külső raktáron"-t jelent (amit akkor közölnek, ha a válaszemailben visszakérdezek, miért ennyi idő), el kéne már felejteniük a webáruházaknak/boltoknak ezt a tisztességtelen gyakorlatot. Ez a jumbo is ilyen.
-
Moleman
addikt
-
Tibizzz
tag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
A Grok szerint :
Squier Contemporary Stratocaster HSS (vagy Active verzió)
Ez a leggyakoribb és legjobb „Ultra-közeli” választás ebben az árban. Roasted maple nyak, compound radius fogólap (általában 12-16"), jumbo bundák, gyakran Seymour Duncan vagy Fender-designed humbucker + single-ek, 2-pontos tremolo. Sokkal modernebb, mint a sima Affinity vagy Classic Vibe.
Ár: használt/akciós új ~180-280 ezer Ft. Nagyon közel van az Ultra kényelméhez, csak a finish és a részletek kicsit egyszerűbbek.
Fender Player II Stratocaster HSS (vagy Player Plus HSS)
Mexikói build, de már nagyon jó minőségű. Alder test, modern C nyak, 9.5" vagy compound radius, új Player pick-upok (HSS-ben gyakran humbuckerrel). Jobb, mint a régi Player sorozat.
Ár: új ~220-300 ezer Ft (akcióban belefér). Klasszikusabb Fender hang, de modernebb specs-szel.
Sire S7 vagy Larry Carlton S7/S9 Strat-stílusú modellek
Kiváló build minőség (jobb, mint sok Squier), roasted maple nyak, compound radius, jó pick-upok, locking hangolók. Sokan azt mondják, hogy „jobb, mint az ára”. HSS verziók is vannak.
Ár: ~200-280 ezer Ft. Nagyon ajánlott, ha jó neck feel-t keresel. -
LeadZeppelin
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Hú köszi szépen a tippeket, neked is, és fennebb is a kollégáknak. Ibanez eddig egyik ársávban sem volt az igazi ami nekem kell. A készre gyártás nagyon jó ötlet, de ahogy mondod tök nagy rizikó is.
Sajnos Kolozsváron gitározom és nincs utam Pest felé, szóval esik a próba, elérhető távban van egy régi generációs S7, azt szerintem megpróbálom majd tesztvezetni.Ctrl+Alt~Del a bridge humbucker sajnos muszáj
-
Goose-T
veterán
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Amúgy pont most került fel egy eladó S10 a gs-re egész jó áron. Azt biztos ki tudod próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5700X / RX 7700 12GB / B550M WIFI / 32GB RAM 3600Mhz / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer BlackWidow V4 PRO 75% - US + AJÁNDÉK RAZER VIPER V3 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Igaz, akkor nem Fenderen, meg Ibanezen játszottam, hanem Jolana-n, meg Lead Star-on

Egyszer élünk. Kilencven évesen meg azon siránkozunk majd, hogy miért nem vettük meg akkoriban a x-edik gitárt és miért hagytuk ki anno a Klárikát... Szex drog rákenroll!