- Utolérte az áremelés a PlayStation 5-öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Behringer DI boxon kettő is van, ezen semmi extra nincs:

Úgy lett volna logikus ha 4cable method-al bekötöd az FM3-at az erősítőbe, és a vonalszintű jelet már az FM3-ból küldöd a Laney-be.
Az erősítőre meg dobsz egy 1000Ft-os ellenállást ami beterhel a végfoknak hangszórót szimulálva, mivel jó esetben a soros loop amúgy se megy a végfok ha a loopot használod... -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezt nem tudom, hogy kell érteni, de az biztos, hogy ha line-in szintű jelet csinál a Fractalnak, az 20 dB-nél még jobban is csillapít, különben nem lesz line-in.

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megint a kitekerés

Hányszor kell még leírnom ezt itt?Hi-gain erősítőn nem a végfok fog torzítani. Ezért írtam hogy elég ha a loopot használod. A végfok ellenne úgy is, nem kapna jelet, de load kell rá ami a hangfalat kiváltja, ez lehet ellenállás is. Hi-gain erősítőket mint ez is, nem szokás kitekerni mert úgy nem szól jól.
Így csak ki van hajtva a végfok a semmire, és fűtöd vele feleslegesen a captort.
Tévedések vannak, a captor nem hangfalvédelem, az egy reactive load box. El kell olvasni a kézikönyvét, biztos leírják benne mi is az...nem chatgpt-nek kell hinni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meg lennék lepve, ha a Fractal FM3 fogadna csillapítatlan hangszóró kimeneti jelet a fejből károsodás nélkül.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
A csillapító nem csillapít itt, csak védi az aktív hangfalat...
Amúgy ez azért jó setup így, mert full 15 watton használom, feltolom a master potit, az FM3-on meg leveszem az inputot. De még a Laney-n is le tudom venni a jelet, sőt a Captoron is tudom szabályozni.
Szóval úgy ki tudom tekerni a fejet, hogy se a szomszédok se én nem süketülök meg. És ugye állítólag nem mindegy, hogy a master 2-esen van, vagy hatoson-hetesen...
-
X2N
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Ez gondolom most nekem szólt (csak lemaradt a reply
). Egyszerű, Peavey 6505+ hangot szerettem volna. Értelemszerűen erre a Peavey 6505+ a legjobb, viszont azt még mindig aranyáron mérik (használtan). A csöves kombó verziója is közel új áron megy (már ami nincs lestrapállva). A Bugera 6262 az egy Peavey 6505+ minusz-minusz. Tudom, hogy lehet kapni a 6505 MH-et, viszont szerintem béna hangja van. Próbáltam, kétszer is (V30-al) - nem tetszett. Amit ctrl+alt+del kolléga vett (MT 15 V2) próbáltam és nagyon jól szólt, de akkoriban 400.000 volt az ára. Most ennyiért (230 a Thomannál) jobb választás lenne mint a Bugera. Nincs szükségem 120W-ra de szeretném jobban kihajtani a fejet és a hangjával meg vagyok elégedve maximálisan.
X2N - egyelőre csak hangerő csökkentés, de későbbiekben (pár hónap múlva) felvételre is. -
M@trixfan
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Röviden “big iron sound”. A nagyobb kimenő trafónak és a nagy csöveknek van egy autoritása hangzásban a hangerőtől szinte teljesen függetlenül. Én pont fordítva látom, mikor ha nem most a legjobbak ezek a nagyvasak a Suhr Reactive Load, Fryette Power Station, UAD OX Box, Tone King Ironman II korában! A hangerő nem a végfok Watt-beli teljesítményéről függ így általánosan. Ez kapcsolási topológiától függ, modern designok sokszor teljesen “preamp gain based” topológiák, a végfok csak hangerőt erősít. Míg mondjuk egy 1959hw ennek szöges ellentéte mint vintage kapcsolás. Megjegyzem sosem volt jobb Marshallozni az említett cuccok mellett.
-
X2N
őstag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Mert kisebb nem volt ebből az erősítőből, és ezen van minden funkció ami a kisebben nincs(pl. csatornánként EQ) mert nem fért fel?
100W-ból könnyebb csinálni 50/25W-ot ha kell mint 15W-ból 100-at. Tiszta hangra kell a headroom élőben is, egy 15W-os fejjel ezt nem fogod megcsinálni.
Metálra meg alap a 100-as fej. Persze racionálisabb lenne az 50-es ej, de akik ilyen erősítőket vesznek nem kompromisszumokat akarnak. -
FockeWulf
tag
Lemaradi vagyok, de nem értem minek manapság 120 wattos csöves fej? Koncerten nem használod ki, keverőpultba megy ma már minden, egy kis multival simán megoldasz mindent, esetleg monitornak melléd egy láda azt csókolom. Otthon megint nem használod ki, ha csöves hangzást akarsz megint ott egy magasabb kategóriás multi, vagy egy max 10 wattos csöves kombó, vagy kis fej ládával...120 wattos fejjel otthon teljesítmény csökkentővel vacakolni megint csak felesleges (szerintem).
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Eleve nem értem a vergődést, amikor 2db 500Ft-os ellenállás loaddal és az FX Send-et használva ki lehetett volna küldeni a jelet a Laney FRFR ládára.
Goose-T-Hagyd, még nincs felkészülve arra ládára. Eleve utána kellene nézni hogy milyen hangszóróhoz is tervezték azt a Thiele ládát.

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet üresen is venni, aztán tehetsz bele tetszőleges 16 ohmos hangszórót.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Csak hangerőt akarsz csökkenteni vagy felvenni is? Ha csak al előbbi elég lesz ez is. De így se tekerd a hangerőt a felénél többre a fejen, erre nagyon figyelj!!
Ha felvenni is kell, meg hangfal szimuláció is legyen akkor Two Notes.
Nem kell 16 ohm, attól nem lesz future proof.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem értem, miről ír a Laney-nél, azt line-level inputnak írja a manual (és lehet balanced, sőt ajánlja), egyetlen szóval sem említi, hogy oda közvetlen gitárt lehetne dugni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
A kétszeres teljesítményre reagáltam.
Az is számít, mekkora a csillapítás mértéke, ha nem olyan nagy (max. 10 dB), lehet akár a 100W-os attenuator is biztonságos.
Master Volume nincs rajta? Egy csillapító sokat ronthat rajta: többet veszthet az ember, mint amennyit nyer.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Én ezt értem, de azért remélem megvan, hogy a példád erre nem lehet átvinni.
20W fej --> 30W attenuator
120W fej -->100W attenuatorSzóval mig az esetedeben Tone King Ironman 2 maximális teljesitménye nagyobb volt mint a fejeké (igaz nem kétszer), addig nálam a fej teljesitménye magasabb mint amit egy 100W attenuatoré.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Azt nem merem megtolni. AI azt mondta, hogy nem jó ötlet.
A Captor TRS Line Out szimmetrikus, line szintű jel, ami nem ugyanaz, mint a sima gitárszint
A Laney FRFR “guitar input” vagy line input néha nem képes megfelelően kezelni a szimmetrikus TRS jelet gitárszintűként, ezért a jel “eltűnik” vagy nagyon halk
Kábel típus
Ha sima TS / hangszerkábelbe dugod → TRS → TS átmenetnél a jel félreérthető (L/R short), nem garantált a hang -
Hadeska22
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, épp akartam irni. Általánosan ezeknek kétszerese (erősen) ajánlott a fej teljesményéhez képest, szóval mindenképp - eddig vagy az a Harley Benton vagy olyasmi mint az a Palmer.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor az általad ajánlott sem jó.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Virtuálisan meglepődtem.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha az a Captor egy erősítő, és csak 16 ohmos kimenete van (meglepődnék), akkor óvatosan a 8ohm-os hangfallal.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Üdv,
van ennél jobb ár/érték/minőség eszköz amit tudnék Bugera 6262 (120W) fejhez használni ? Láttam hogy a Harley Bentonnak is van 250W eszköze. Elviekben mindkettőnek képes kellene lennie a Bugerat kezelni. Az ár persze fontos, de inkább valami megbizható (és minőségi(bb)) cuccot szeretnék.
-
GalaHU
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
48 kHz lett a sample rate, akinek ez számít, és állítólag a menü is gyorsabb. Valóban több férőhelyes lett, bár eddig sem kellett szűkölködni. A tegnapi infuk szerint szebben is szól, dehát ezt aztán tényleg ki mondja meg YT alapján.
A Thomann-nál most valóban drágább, nekem már egy jó ideje a kedvencek között volt, pár napja korrigálták a HUF árfolyamot (a régóta nézett 345-öm is majd 100k-val lett drágább)

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vegyél már egy Thiele ládát, le is van árazva most. 412 hang kis méretben. Akkora csak, mint egy nagyobbacska oldschool hifi hangfal. A Captort ugyanúgy fogod tudni használni vele, csak a hangfalkimenetébe kell kötni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha a Captor TRS kimenetéről megy a Laney-be, akkor is néma?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
PRS pápa megküldte az ebédes dobozát. Szívtam vele egy órát, mire megszólalt.
A PRSMT15-speaker out - hangfalkábel - Captor input - Captor output - XLR-Laney Input: néma csend.
Tekertem gaint, volume-ot, master volume-ot, semmi. Nulla hang. Átnéztem a csatlakozásokat, kábeleket, semmi. Konzultáció AI val, aki szerint a gond, hogy a Laney input csak mikrofon szintű jelet kap, nem vonalit, ezért ez túl gyenge, és nem szólal meg. Valami mikrofonerősítőről zagyvált...
Aztán mondtam neki, hogy van egy FM3-am is. Azt mondta, az a legjobb, felejtsem el az XLR-t a Captor és Laney között, a Captor line outját toljam be hangszerkábelen az FM3 line in-be, majd a kimenő jelet tolja át a Laney inputjára, az már úgy jó lesz neki. Cab sim hangfalon ki, Captoron ki, FM3-ban egy preset készítés AMP nélkül, tetszőleges IR-rel, és már tolhatom is.
Így is lett.
Csak a csöves geccó, csak a csöves!

Hátrány: bonyolultabb, kell egy külön power soak hozzá, össze-vissza van kábelezve, ahelyett, hogy egy sima gitár cabbe bemenne az erősítő, és csókolom.
Előny: olyan jelutat csinálok, amilyet akarok, nem kell pedálozni fizikailag, itt egy egész arzenál!
Állat jól szól a fejecske, na.
Tanulság: akinek van helye, ne bonyolítsa, az FRFF cab másra való, mint a gitár cab. Megoldható, de ezzel jár, amit leírtam.
-
FockeWulf
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Nagy eltérés nem lehet, hisz a szoftveres rész kb ugyanaz benne mint a 100, 200, 50, 5 típusokba, talán több preset lehetőség, effekt variáció, néhány új fej/láda szimuláció, néhány plusz funkció stb. Egyébként ez a SnapTone funkciót nagyon eltalálták Valetonék, baromi jó NAM-okat lehet másodpercek alatt rátölteni.
-
Tibizzz
tag
Ügyesen megvetették a néppel a GP-5-öt, majd a GP-50-et és most itt a GP-150

-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ezek nem sikerültek, egyik színárnyalat se tetszik. Ez a sparkle festés még elmenne ha nem lenne burst...Fusion III szériával nem tud versenyezni. Az 1 hangszedős változatokat meg nem is értem...
A kapcsoló jobban tetszik itt a 2 potméter között de ennyi. Csinálhatnának Fusion III-at ilyen kapcsolóval, roasted nyakkal. -
Goose-T
veterán
Megjöttek a budget Charvelek mindenféle színben!
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
A '96 végén gyártott S270-em használtan vettem valamikor 7-8 éve, és az ár abszolút tükrözte az állapotát, engem az érdekelt, hogy jó alap. A gyári hangszedő és a gyári Floyd Rose alapból cserélni való rajta, a testen volt/van egy-két karc, aztán ennyi. Lehet vele metálkodni.
-
Redchucky
aktív tag
Ha úgyis seymour duncan a téma.
Seymour Duncan SH2N & SH4

-
Hadeska22
aktív tag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Ha van egy műsor / koncert, akár városban / youtube-n, etc., azért elég nagy a valószinűsége, hogy belebotlasz egy Strat / LP / telébe. Ha bemész a hangszerboltba, akkor pedig az eladón (is) múlik, hogy mit ajánl. Ha látja, hogy tökre nincs ötleted, hogy mit szeretnél, akkor - dobpörgés - a Tele-Strat-LP vonalról fog ajánlani valamit. Arra is nagy esély van, hogy Ő maga az egyiket a háromból használja és azt fogja ajánlani, mert szerinte jó.
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány eladóval találkoztam a 20 év alatt aki megpróbálta megérteni, hogy mit szeretne a vásárló ahelyett, hogy a saját preferenciáját ráerőszakolja a vásárlóra. Elcsipett beszélgetésekből mondom ezt, na meg amikor én kezdtem akkor rám is LP-t akartak tukmálni, mert milyen menő az már. Tökre nem érdekelte emberünket, hogy én direkt mást rendeltem.
Amúgy szerintem - és nem tudom alátámasztani semmivel - szerintem a tele azért sokkal populárisabb, mert jóval univerzálisabban használható. Persze tudom, hogy ott az LC 1000 az LTD-nél is, stb, de azért nem az a jellemző sok metál genre-nél, már csak a high fret access miatt sem. Na mindegy, ne egyetek meg (
), ez személyes vélemény. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Vannak itthon is jó ajánlatok.
Hadeska22-Dont worry, keep polishing and be happy.
Ha nincs rajta semmi használati nyom akkor nem is használtad igazán.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Azért valamilyen szinten érthető, nem? Nem tudom, hogy milyen tapasztalatod van használt hangszer vásárlással / vevéssel, de az az igazság, hogy a helyzet eléggé siralmas. Az eladók elég nagy részét pont nem érdekli, hogy tárolja a hangszerét, stb. Arról nem is beszélve, hogy 90% álomvilágban él és az eredeti árának (főleg, hogy sok még most is kapható) 85-90%-áért árulja a több éves hangszert amin látható használati
sérüléseknyomok is vannak. Na meg a vásárlók akik ha direkt feltünteted, hogy nincs alku is ugyanúgy fognak alkudni (még ha levinnéd 50%-kal az árát is megpróbálná). Persze tudom, hogy hangszereknél elkerülhetetlen a tulajdonos vándorlás, de én spec. nagyon büszke vagyok, hogy első tulajdonosként tényleg jó állapotban árulom a cuccaim (pedig nincsenek extra tokban tárolva, se semmi).Ha az adott hangszer elérhető, és a keret is megvan rá akkor szerintem sincs semmi gond azzal, ha valaki az újat választja ahelyett, hogy több éves használtat venne az új ár 90%-ért..
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szerencsére Reverben nem csak prohardverről vásárolnak és tekintve, hogy mennyire limitált szériás volt nem csodálom, hogy (hamar) elment
.Mondjuk egy ilyen neon-pirosas pinket egyszer majd én is elfogadnék (főleg sötét ében fogólappal), bár kár érte, hogy Dinky és nem Soloist.
Én sem értem amúgy, hogy mi ebben a megtévesztő. Duncan Designed, Duncan By Solar, etc teljesen más mint egy Seymour Duncan. Külsőleg mondjuk hasonlit, de hát rendesen fel van tüntetve, hogy mi is akar az lenni. Abban mondjuk egyetértek, hogy nem jó, hogy nem nevezik tényleg másképp (hogy ne legyen benne semmi utalás a SD-re). Próbáltam Solart (yay!), viszont az a pickup valami borzalom
. Mondjuk csági-cságira meg dzsentre tényleg jó, azt belátom
. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na ki vele, ki volt az?
Amikor posztoltam, még megvolt. -
Goose-T
veterán
Mondjuk ezt a Seymour Duncanes agymenését nem értettem. Aszongya hogy nem tudhatod, hol készült a pickup, mert ha régen azt volt ráírva, hogy Duncan Designed, akkor Koreában készült, ha pedig Seymour Duncan volt ráírva, akkor az USA-ban. Most pedig szerinte ha Duncan Solar van ráírva, az megtévesztő. Nanyi?

Szerk.: olcsó japán Jackson a Reverben, vegye meg valaki előlem plz.
-
LeadZeppelin
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó nyilván a minden ikonikus zenészt kis költői túlzással használtam. De pont a napokban tudatosult, hogy az Unforgiven II egy B benderes telével van felvéve és előadva is párszor, tehát még a Metallica is lépett fel vele.
A trendeket illetően én arról hallottam de nem ellenőriztem le, hogy a most tizenévesek körében népszerűbb a fender és utánzatai, mint a PRS és Gibson és utánzataik, aztán lehet ez is fantázia, lehet pont hozzáad a strat s tele látszólagos népszerűségéhez.
Plusz rengeteg gitáros videóban mondják, hogy ha egy gitárja lehet valakinek akkor a Telét ajánlák, ez is faktor lehet.
Minden esetre érdekes téma, és a legjobb, hogy semmi tétje a konklúziónak
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Érdekes, nálam nem tud az LP népszerűség csökkenéséről a chatgpt.

-
X2N
őstag
WILL IT CHUG? - Friedman Jose Amp
Instant Metallica szand.

-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pont ma jött meg az lp a tele mellé. Csak hogy zavarjam a statisztikát
Hja és eladó egy strat 
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Szerintem ez a logika is sántít. Egyrészt biztosan nincs minden ikonikus zenésznek teléje, csakúgy, mint a kevésbé ikonikusnak, vagy a kanapé rockstarnak sincs. Nekem sincs.
De az szinte biztos, hogy aki gitározik, azoknak egynél több gitárja van, és egy helyen megfordulhat több fajta is, mint ahogy nekem is van 5 különböző típusú gitárom.
Ha megkérdezel néhány AI-motort, azt írják, hogy a tele népszerűsége az utóbbi években meredeken ível felfelé, még az LP pedig lefelé.
-
LeadZeppelin
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Szerintem az is lehet, hogy a telében mindenkinek van valami. A Les Paul s a Strat között kisebb a metszett, mint a Les Paul s a Tele, illetve a Strat és a Tele között. Tehát ha minden ikonikus zenésznek a második gitárja egy tele akkor meg is van, hogy összésségéven népszerűbb, mint bármelyik.
Magyarán ha mondjuk meg kéne választani a legnépszerűbb gitárt és nem a nyertes mindent visz szavazati rendszerrel menne hanem mondjuk preferenciálissal akkor a Tele nyerne
spekulálok
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Én képes vagyok kidugni a fejem a saját buborékomból: a globális buborékban sem ilyen egyoldalú a népszerűsége.

Ha így lenne, a telecaster lenne a legikonikusabb, legtöbb legendás zenészhez kötődő gitár, és mögötte messze lemaradva követné a Les Paul és a stratocaster. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A youtube-on a teszteket nézők, kommentelők, illetve azokra lájkot adók között igen, gyanúsan népszerű az IRL tapasztalattal összevetve.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerinted mekkora a valószínűsége, hogy 22 véletlenszerűen kiválasztott ilyen teszt véletlen (tehát az általad feltételezett, "kinti" valóságot tükröző trendbe nem illő módon) ilyen egyoldalú eredményt adjon?
Elárulom, nagyon-nagyon kicsi. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
22 véletlenszerűen kiválasztott teszt, ami bárki számára elérhető, kereshető, igen, úgy vélem, az már elég általános.
Nem a tele népszerűsége volt megkérdőjelezve, hanem hogy ilyen szinten egyhangú lenne a helyzet.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Általánosan tapasztalható? Hol? Hány helyen láttad? Három? Hat? Huszonkettő? Az már általánosnak nevezhető, extrapolálható az egész világra? A látható "valóság"-nak mindez egy szinte értékelhetetlenül kis szelete csupán.
Szerintem nagyon sokan szerethetik a tele-t, egy csomó emberről nem is tudunk, nem ismerjük, látjuk, halljuk őket, én nem kérdőjelezem meg, hogy az egy népszerű gitár. Nekem sose kéne, mert nem tetszik, ahogy kinéz.
Azt méricskélni, hogy most az népszerűbb-e, mint az LP, vagy a strat, vagy az Explorer, szerintem nincs értelme. Nyilván vannak olyan műfajok, ahol sokkal gyakoribb, mint egy superstrat.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megismétlem, mert csak nem akar átmenni: ez egy általánosan tapasztalható jelenség.
Érdekesség. Számomra pszichológiai érdekesség (akár a kommentet írók, akár a tesztet összeállítók részéről), mert nem rímel a valóságra. Tudod, vannak, akik elgondolkodnak dolgokon, de ez téged miért zavar?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hendrix bemegy a kocsmába.
- Kérek egy pohár Whiskey-t.
- Tele?
- Nem. Srato.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ötnél kevesebb ember az aztán statisztikai minta.

De mint írtam, ez egy jóval általánosabb jelenség, minthogy "ott", abban a videóban nyert csak. Aki szerint egyszerűen ilyen egybetartó az emberek ízlése, az ignorálja a valóságban tapasztaltakat, ahol a tele alulmarad népszerűségben a másik kettő delikvenssel szemben, és egy kevésbé ikonikus gitár. A világ jóval sokszínűbb, minthogy "csak a tele", amit az ilyen összehasonlítások alatt harsog (és lájkol) a többség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bővül a One UI 8.5 béta, régebbi Galaxy készülékek is csatlakozhatnak
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Utolérte az áremelés a PlayStation 5-öt
- Fotók, videók mobillal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- BMW topik
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Nintendo Switch V2 32+128gb CFW Okosítot!!
- Palit GTX 1660 Ti StormX
- iPhone 17E soft pink 3 töltés 2027.03.23. Apple jótállás
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB / 256GB ezüst
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- Beszámítás! Asus ROG Phone 9 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix 8GB DDR5 RAM modulok több darab is van // Számla // Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az erősítőre meg dobsz egy 1000Ft-os ellenállást ami beterhel a végfoknak hangszórót szimulálva, mivel jó esetben a soros loop amúgy se megy a végfok ha a loopot használod...

). Egyszerű, Peavey 6505+ hangot szerettem volna. Értelemszerűen erre a Peavey 6505+ a legjobb, viszont azt még mindig aranyáron mérik (használtan). A csöves kombó verziója is közel új áron megy (már ami nincs lestrapállva). A Bugera 6262 az egy Peavey 6505+ minusz-minusz. Tudom, hogy lehet kapni a 6505 MH-et, viszont szerintem béna hangja van. Próbáltam, kétszer is (V30-al) - nem tetszett. Amit ctrl+alt+del kolléga vett (MT 15 V2) próbáltam és nagyon jól szólt, de akkoriban 400.000 volt az ára. Most ennyiért (230 a Thomannál) jobb választás lenne mint a Bugera. Nincs szükségem 120W-ra de szeretném jobban kihajtani a fejet és a hangjával meg vagyok elégedve maximálisan.

.