- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Valami baja van a tápomnak
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
makoss #20851 üzenetére
Ha narrátor hang akkor sehogy.
De ez a kérdés HM topikra tartozna.
Max ha külön hangsávja van a konténerben, akkor szétszedni a konténert és azt a hangsávot felerősíteni egy programban és vissza csomagolni.
Esetleg felirattal nézni. -
makoss
veterán
Üdv!
Nézem ezt a Dicsőség című dél-koreai sorozatot, van benne a főszereplőnek egy beszéde, (amolyan mesemondó szöveg) ami jóval gyengébb mint a rendes párbeszéd hangja amikor valakivel beszél.
Hogy lehet ezt a hangot felerősíteni?
Denon AVR-X1500H erősítőm van, + Zidoo Z9X 8K médialejátszóm. -
djnice
veterán
válasz
Solution73 #20842 üzenetére
Természetesen az analóg hangkábeleknél, hangfalkábeleknél számít a minőség, sőt még az S/PDIF-nél is a jitter miatt, mert ott gyakorlatilag nincs semmiféle puffer és az időzítés pontatlan lehet (persze egy jó DAC ezt is megtudja oldani).
HDMI esetén ott van a frame buffer és a re-clocking erre, plusz az adatokat nem egybefüggő folyamként, hanem strukturált adatcsomagokba rendezve küldi. Külön csomagok tartalmazzák a videoadatokat, az audioadatokat és a vezérlőinformációkat. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Solution73 #20845 üzenetére
Abszolút nem felteteleztem ilyet. Csak kiegeszitettem a hszt.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Solution73 #20842 üzenetére
Az analóg jelatvitel es a digitális teljesen mas.
-
Solution73
csendes tag
válasz
djnice #20833 üzenetére
Becenevedből azt sejtem, hogy Te is DJ vagy, akárcsak én. Sokat kísérleteztem, modelleztem, csak úgy magamnak..Emléxem, egyszer az egyik fellépésem előtt a cd játszók teszkós rca kábeleit árnyékolt, balanced kábelre cseréltem, és szintén nem szóltam a hangmesternek...Aztán mikor újból feltolta a mastert, dobott egy hátast, mert ott viszont nem volt jó hatása a rendszerre a kábeleknek
... Egy dolognak azért örülök...Van az Oyaide brandnek a NEO fantázianevű szériája...Hifisek is használják, és pro rendszerekben is egyre gyakrabban látom.
-
Solution73
csendes tag
válasz
Tizedespont #20834 üzenetére
Tavaly hunyt el egy jó barátom, ő neki volt ez is...Azt gondolom, hogy szoba mérettől függ ennek a hatásossága. Továbbá szerintem ez egyfajta térgeometrián is alapul, a visszaverő felületek formájától, méretétől, elhelyezkedéséről..
-
Beni2360
Topikgazda
Töröltem a téves frissítési szálakat.
-
RockCNC
őstag
válasz
Solution73 #20831 üzenetére
Én sem spóroltam a házimozi kábelezéssel. (Inakustikra tettem le a voksot)
-
kokokka
addikt
válasz
Tizedespont #20834 üzenetére
Meg a HiFi kavicsokat sem....
-
djnice
veterán
válasz
Solution73 #20831 üzenetére
Ha neked így jó, költs drága kábelekre, csak nehogy egyszer eltűnjenek majd a boltok polcairól... Én csak a hittérítés miatt szoktam kiakadni, amúgy mindenki azt csinál amit akar.
Viszont ti tápláljátok pl ezeket a csalókat is: [link] -
Solution73
csendes tag
válasz
djnice #20823 üzenetére
Röviden : Nagyon sok múlik a komponenseken, azok kategóriáján.Két fajta házimozi / hifi / audiophile / High - end rendszer létezik : az egyik, amelyik mutat különbséget, a másik meg nem.... Gondolom mostanra leesett, hogy bizonyos szintig kábelhívő vagyok. A legolcsóbb kábelem 4000 Ft, a legdrágább 40000 Ft a forgalomba kerülésekor. Teszteltem úgy kábeleket, hogy szándékosan nem hifis ismerősöket hívtam, hallgassák meg a rendszeremet. Szemük láttára cseréltem tápkábeleket elosztókkal együtt úgy, hogy azok már elő voltak készítve, bedugva egy elosztóba és csak át kellett dugnom az elosztót. Vagyis teszkós műanyag elosztóval és a gyári kábelekkel kezdtük a hallgatást, aztán mindössze egy fémházas német elosztót és jó nevű cég tápkábeleit csatlakoztattam a fali aljzathoz, és mind az öt ember egyöntetűen jelezte, hogy máshogy szól a rendszer. Volt akinek tetszett, volt, akinek nem. Peace!
-
djnice
veterán
válasz
Solution73 #20818 üzenetére
Nagyon jól tudom, hogy mire válaszoltam, ahogy a többiek is leírták.
A HDMI kábel "tesztek" teljesen értelmetlen tesztek, de jó hogy említetted ezt, ezzel a Furutech, az AV-Online és a forglamazó (KáCsa Audió) is megütheti a bokáját. A HDMI kábel teszt írói különösen szoktak arra figyelni, hogy csak feltételes módban írjanak, de itt sok a kijelentő mondat is, persze próbálják menteni ezzel a mondattal, de ez nem elég:
"Megjegyzés: egyetlen kábel sem "javít" a kép/hangminőségen. A jobb gyártási minőség célja a jelveszteség csökkentése."
Ez a kijelentés teljes mértékben ellentmond a cikk más részein található, konkrét javulásokról szóló állításoknak. A fogyasztóvédelmi joggyakorlat általában az összbenyomást vizsgálja, amit egy reklám vagy termékbemutató a fogyasztóban kelt. Ha egy cikk vagy hirdetés nagy részében hangsúlyos, konkrét javulásokat ígér vagy állít, majd egy kevésbé kiemelt vagy ellentmondó "apróbetűs" részben megpróbálja ezeket cáfolni vagy tompítani, az nem feltétlenül mentesíti a felelősség alól.És egy kis technikai háttér, miért terjedt el ez a tévhit a digitális jelátvitellel kapcsolatban (olvasd el figyelmesen, hosszú lesz):
Az analóg video- (pl. kompozit, S-Video, komponens) és audiojelek (pl. RCA, XLR) esetében az információt egy folyamatosan változó elektromos feszültség vagy áramerősség hordozta. Például egy adott képpont fényerejét vagy egy hanghullám pillanatnyi kitérését közvetlenül a jel feszültségszintje képviselte. Minél nagyobb volt a feszültség, annál fényesebb volt a képpont, vagy annál nagyobb a hang kitérése (leegyszerűsítve).
Bármilyen külső vagy belső elektromos zavar (elektromágneses interferencia - EMI, rádiófrekvenciás interferencia - RFI, áthallás más kábelekből, a kábel saját belső tulajdonságaiból adódó zaj) közvetlenül hozzáadódott az analóg jelhez. Mivel a jel maga is egy folyamatosan változó feszültség volt, a zaj (ami szintén feszültségváltozás) egyszerűen "ráült" a hasznos jelre.
Mivel a zaj közvetlenül módosította a hasznos jelet reprezentáló feszültségszinteket, a kép vagy hang tartalma is megváltozott, eltorzult. Egy kis zaj enyhe minőségromlást okozott, több zaj pedig egyre élvezhetetlenebbé tette a tartalmat. A kábel minősége tehát közvetlen és fokozatos hatással volt az észlelt kép- és hangminőségre.
- Kép: "Havas" kép (véletlenszerű fehér vagy fekete pontok), szellemkép (a kép halvány másodpéldánya eltolva), színtorzulások, csíkozódás, futó sávok.
- Hang: Zúgás, búgás (pl. hálózati brumm), sistergés, recsegés, áthallás.Digitális jelátvitel és a zaj:
A digitális jelek (mint a HDMI esetében) az információt diszkrét értékek sorozataként, általában nullák és egyesek (bitek) formájában hordozzák. Ezeket a biteket szintén elektromos jelek (feszültségszintek) reprezentálják, de itt nem a feszültség pontos, analóg értéke számít, hanem az, hogy az adott pillanatban a feszültség egyértelműen egy "0" vagy egy "1" logikai szintet képvisel-e (egy meghatározott küszöbérték alatt vagy felett van-e).
A HDMI esetében a TMDS (Transition Minimized Differential Signaling) technológia használatos, ami differenciális jelátvitelt jelent (a jelet két vezetéken, ellentétes fázisban küldik), és speciális kódolást alkalmaz a bitek átvitelére, hogy csökkentse az átmenetek számát és növelje a zajimmunitást.
A digitális rendszerek vevőoldala úgy van tervezve, hogy megkülönböztesse a "0" és "1" szinteket még akkor is, ha a jel valamennyire zajos vagy torzult. Van egy bizonyos tűréshatár.
Amíg a jel minősége (a zaj és torzítás mértéke) ezen a tűréshatáron belül van, a vevő képes tökéletesen helyreállítani az eredeti nullákat és egyeseket. Ebben az esetben a kép és a hang pontosan ugyanaz lesz, mintha "tökéletes" lenne a jelátvitel. Nincs fokozatos minőségromlás, mint az analóg rendszereknél.
Ha azonban a jel annyira leromlik (pl. túl hosszú vagy rossz minőségű kábel, erős interferencia miatt), hogy a vevő már nem tudja egyértelműen eldönteni, hogy egy adott jelrészlet "0"-t vagy "1"-et jelent-e, akkor az adatátvitel hirtelen összeomlik. Ez a "digitális küszöb" vagy "szakadékhatás".Ha a zaj nem lépi át a kritikus küszöböt, a vevő helyreállítja a tökéletes digitális jelet, és a kép/hang bitről bitre megegyezik a forrásban lévővel. Ebben az esetben egy drágább, "jobb" minőségű digitális kábel (feltéve, hogy a "rosszabb" is megfelelően működik és hibátlanul továbbítja az adatot) nem fog jobb kép- vagy hangminőséget eredményezni, mert az adat már eleve tökéletesen megérkezik.
Ha a zaj vagy a jel torzulása átlépi a küszöböt: "Digitális hó" vagy szikrázó pixelek (sparkles): Véletlenszerűen megjelenő, hibásan értelmezett pixelek. Képkimaradás, villogás, "nincs jel" üzenet: A vevő nem tudja értelmezni a beérkező adatfolyamot, vagy elveszti a szinkronizációt.
Hangkimaradás, recsegés, pattogás: Hasonlóan az audio adatok sérülése miatt. Nincs fokozatos, analóg jellegű romlás: Nem lesz "kicsit homályosabb" a kép, vagy "kicsit tompább" a hang a zaj miatt. Vagy tökéletes, vagy látványosan hibás, vagy egyáltalán nincs jel.Remélem nem jön elő többet a téma, mert teljesen értelmetlen erről vitatkozni, ezek tények és nem tévhitek. A placebo hatás működik és ezt sajnos ki is használják a gyártók. Ha lesz egyszer egy precedens értékű per, akkor remélhetőleg ez a fajta kereskedelmi gyakorlat megfog változni.
-
kokokka
addikt
válasz
Solution73 #20821 üzenetére
Használt vagy sem, a tényen nem változtat.....
-
Solution73
csendes tag
válasz
kokokka #20820 üzenetére
Nos, ha erre gondolsz "Sosem értik meg azok aki nem fogadják el a tényt. De ha a drágább szerintük jobb, az nem az én zsebemet bántja.", akkor el kell hogy szomorítsalak, ugyanis használtan sokkal olcsóbb mostanában minden... Továbbá a próba lehetősége sok üzletben adott, letét ellenében...Peace.....
-
kokokka
addikt
válasz
Nem, nem arra gondolt. Hanem arra, amit te úgy gondolod, hogy látsz minőséfbeli különbséget. Nem láthatod, mert nincs. Djnice már leirta miért.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Konkrétan semmi kulonsbeg nincs 2 azonos szabványú kábel kozott.
A többi marketing es a vasarlo megtévesztése.djnice Pontosan leirta a miértjét.
-
Solution73
csendes tag
válasz
djnice #20816 üzenetére
Nem a felbontásra gondolok (szerintem te arra). Színtelítettség, részletgazdagság, kép mélységérzete, stb.
Van itt egy teszt, ajánlom figyelmedbe, illetve a cíkkben említett próba lehetőséget is!https://www.av-online.hu/egyeb/furutech-hf-x-ncf-hdmi-kabelek-8k-tamogatassal_3548
-
djnice
veterán
válasz
Solution73 #20815 üzenetére
Nincs és nem is lehet a HDMI kábelek között semmilyen képminőségbeli különbség. Ezt már sokszor kitárgyaltuk (ha nem hibás a kábel).
Ha hibás, akkor lehet dropout vagy sparkles (világító fehér pixelek), de olyan nincs hogy egy pixelnek más színe lesz. Vagy kiesik a pixel vagy az egész képkocka, vagy ott van és az akkor 100%-ben helyes. Ez a protokoll miatt ilyen, nem tud máshogy működni. -
Solution73
csendes tag
válasz
Turbo73 #20813 üzenetére
Pedig a sok 9-essel lehet, hogy többet érnének
A viccet félretéve : Nekem nincs csúcs minőségű eszközparkom, mégis úgy tűnik, sikerült egy tisztességes rendszert összegereblyézni, mert pl a HDMI kábelek közti különbséget elég jól mutatja. Én csak fhd-ban nézek filmeket. A többi fórumtárs által leírt összeférhetetlenségeket már korábban megtapasztaltam, így nálam külön megy a hang és a kép. -
Solution73
csendes tag
Sziasztok! Miskolcon vagy vonzáskörzetében keresek UHD 2000 készüléket. A hangjára, illetve az audio (sztereó) kezelésére lennék kiváncsi saját rendszerben.A részleteket megbeszéljük.
Privát üzenetben jelentkezzen, akinek van.
Köszi előre is.
Zoli. -
Turbo73
tag
válasz
Solution73 #20812 üzenetére
Dehogy nem, csak az 1-es után jó sok 0 legyen! $
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Tizedespont #20810 üzenetére
Ki kell kapcsolni a VS10-et.
-
gulyasa
őstag
válasz
jézusom #20805 üzenetére
Szerintem félreértetted. Nem külső lejátszóról van szó, hanem a Zidoo saját lejátszójáról. A Kodi/ZDMC csak egy általánosan elterjedt lejátszó, nem mindenre képes. Épp ezért legtöbben csak azért telepítik fel, hogy jukebox-ként / poster wall-ként, stb. használják, plusz online tartalmak elérésére különféle add-on-okkal.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
jézusom #20801 üzenetére
Én 8 évvel ezelőtt kb 4 évig használtam a ZDMC-t. A média tartalom végett. De lejátszáskor a Zidoo playert hívja meg ahol van minden freki váltás.
Magában ha kikapcsolod a külsö lejátszó meghívást se felbontás se freki váltás nincs minden esetben.
Érdekes nálam minden működik a PW-ban, és mellette van 3 amlogic boxom CE-vel. -
gulyasa
őstag
válasz
jézusom #20801 üzenetére
Nekem kb. 4 éve van meg a sima Z9X. Sosem használtam a H.T./P.W.-t.
Csak addig tárolok anyagokat, amíg meg nem nézem. Aztán törlöm is őket, csak foglalnák a helyet. Ha valamit újranéznék, ma már minden (is) fellelhető a neten.
Nagyon régről van pár száz DVD-m is, de már évekkel ezelőtt feleslegessé váltak...
A lányom szobájában lévő tévéhez van egy Mede8er lejátszó és a rácsatlakoztatott HDD-n lévő mesékből megcsináltam neki a jukebox-ot, de ennyi. Azóta már kinőtt belőlük, rengeteg törölve lett közülük. Amikor egy időre a Marvel filmekért rajongott, akkor azzal lett tele a HDD-je. De már azokról is átváltott anime, kpop, stb. hülyeségekre a mobilján vagy a gépén...A ZDMC-t viszont használtam egy ideig a Movieshark Repository-val elérhető rengeteg online - köztük sok magyar nyelvű - tartalom miatt, amit előtte tableten is használtam Kodi-ban, amikor messze jártam napokra az otthonomtól.
-
jézusom
addikt
Hát gyerekek én feltettem ezt a kodi utánozatot, zdmc néven.
Az érdekes módon működik nem úgy mint ez a poszter wall...
Csak hát így tök felesleges volt ezt a zidó lejátszót megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen program, ami...?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged