Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
Beszéljünk más témáról.
Jó múltkor írtam, hogy a fulcrum relasekat nem találja a PW. Nem is látja a mappában, csak a MC-ben.
És a 25fps videót nem 50 Hz-n tolja ki a zidoom.
Ránézne valaki erre a hibrid DV 1080p caught sorozatra?
Mi értelme van DV formátumban 1080p videókat kreálni? Nekem ez furcsa. -
Beni2360
Topikgazda
Kedves fórumozók kéretik
OFF-ba tenni
a nem a zidoo-hoz kapcsolódó szálakat.
-------------------------
Na meg sok értelmét nem látom a vitának. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
jézusom #20571 üzenetére
Az újabb kiadás a 8K verzió amit tovább fognak támogatni. DV formátumban többet támogat mint a kiszemelt változat RTD 1619BPD. Én biztos nem vennék új darabot belőle, többen eladják a 8K amlogic SOC rendszer végett.
Nekem még mindig az RTD 1619DR változat van és bőven elég. -
Sasi001
senior tag
válasz
sony89 #20578 üzenetére
Te egy vicc vagy. Helyeselted, az előtted lévő hozzászólást, hogy egy 4K-s filmhez is jobb egy 8k-s hdmi kábel. Miről is beszélsz? Tanulni és értelmezni a leírtakat neked kell. Az óvodában vagy, hogy nem ma kezdted a szakmát? Ez körülbelül olyan megnyilvánulás. Nem vagyunk szerintem egy korosztály.
-
embe
nagyúr
válasz
blakey #20564 üzenetére
"a 8K-s lejátszó nem fogja jobban vinni a 4K-s anyagokat" - ezt gondolom az én bejegyzésemre írtad.
Továbbra is tartom ezen véleményemet. És ezt arra alapozom, hogy több benne a ram, erősebb a proci. Na most így problémamentesebb lehet a lejátszás, ha nincs megfelelően optimalizálva akkor azon átlendülhet erőből. Persze ideális esetben a gyengébb gépnek is vinni kellene, de nem ideális világban élünk.
Illetve mint írtam ehhez valószínűbb hogy jönnek a javítások, frissítések. -
Tuto
tag
válasz
Sasi001 #20572 üzenetére
"Tuto-val együtt beszéltetek erről, mindkettőtöknek szólt a válaszom. Ha egy hdmi kábel tudja a szabványt semmivel sem lesz jobb a drágább ez a lényeg. Egyébként 15 méterre a hdmi kábelt nem használnám."
Ha már meg lettem szólítva, kérnék egy kis magyarázatot, mert így vesszők hiányában nem biztos, hogy pontosan értem mire gondolsz
"Ha egy hdmi kábel tudja a szabványt semmivel sem lesz jobb a drágább ez a lényeg".
Az egyik, hogy egy 4K-s, kábel is tud annyiba kerülni mint egy 8K-s ugyanolyan hosszú, mert forgalmazótól függ, mennyiért forgalmazza 1-1 gyártó kábelét.
A másik, hogy azért mert egy gyártó írja, hogy tudja a szabványt, az nem azt jelenti, hogy tényleg tudja a szabványhoz tartozó összes paramétert sajnos. Itt jönn be a marketing, meg a jól belőtt ár, illetve , hogy igazán kinél és hogyan tudsz reklamálni, ha nem :-).
Szóval sok esetben paraszt vakítás sajnos , és inkább reklám, mint méréseken alapuló tanúsítvány .... -
Sasi001
senior tag
válasz
sony89 #20569 üzenetére
Legközelebb akkor ne többes számban beszélj.
“Miért lenne ez vicc??? Elmagyaráznád nekünk??”
Tuto: “Ez nagyon igaz! Egy jó 4K-s tartalomhoz is jobb egy 8K-s kábel, mert jobb minőségübb.”Sony89: “Így igaz
”
Helyeselted a választ!
Tuto-val együtt beszéltetek erről, mindkettőtöknek szólt a válaszom. Ha egy hdmi kábel tudja a szabványt semmivel sem lesz jobb a drágább ez a lényeg. Egyébként 15 méterre a hdmi kábelt nem használnám.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Kis kutakodás után kitaláltam magamnak, hogy szükségem van egy zidoo zx9 pro készülékre.Ami kell az a DV, atmos, auto framerate, és poszter nézet helyi hálóról smb szerverről. Sztriming szolgáltatás nem érdekel.
Ehhez megfelelő? Esetleg alternativa? A z9x 8k is néztem, de nem érzem fontosságát. -
sony89
tag
válasz
Sasi001 #20567 üzenetére
Hol írtam én azt hogy jobb a 4K kép egy ilyen kábelen??
Nem jobb és nem szebb a kép egy ilyen (minőségibb) kábelen hanem stabilabb, egy sima mezei HDMI kábel simán tud olyan hibákat előidézni hogy hirtelen eldobja a képet vagy a HDR ill Dolby Vision kép nem lesz stabil, képhibák lesznek! Pláne akkor még fontosabb amikor pl 10-15m-re kell HDMI jelet vinni , pl egy projektorhoz!
Persze attól hogy egy kábel csomagolására ráírják 8K, attól az még nem biztos hogy jó is és tudja azokat az értékeket amit egy ilyen 2.1-es szabványnak tudni kell! De aki ért hozzá az olyan kábelt és gyártót választ amivel nincsenek problémák! -
kokokka
addikt
válasz
sony89 #20563 üzenetére
Mert (már bocs) nettó baromság, azért. Nézz utána jobban, és rájössz, hogy amit blakey ír, az a való. Lehet minőségbeli különbség, mondjuk egy szarul/szar anyagból legyaártott kábelhez képest (pl szemcsés, zajos kép) de ennek semmi köze a szabványhoz, a 4K vagy épp a 8K átviteléhez.
-
Tuto
tag
válasz
blakey #20564 üzenetére
Én nekem a tapasztalatom az, hogy ha ugyanazon készülékek esetén (2K és 4K-t tudó készülékek vannak csak nálam) lecserélem a kábel 8K-sra a 4K-sról (nem prémium, hanem alap, de jó minőségű kábelekről beszélünk), jobb képet produkál ugyanazon anyagoknál is a rendszer. Változik (és javul) pedig se szabványban nem tud többet egyik aktív eszközöm se, sem pedig felbontásba (és a beállításokat sem módosítom), de mégis. Lehet csak a kábel minősége maga ami jobb volt és ebből adódott nálam, de ahogy írtam ugyanúgy néhány ezer Ft-ot kábelekről beszélek (és több esetben volt már, más-más kábellal). Tapasztalati út, (empirikus) és elég szubjektív (mivel érzetekről beszélünk, nem mérésről), de nálam akkor is ez állt elő, és többször. Szabványok ide vagy oda, arról nem is szólva, hogy informatikába mint ahogy már írtam ezek majdhogynem olyanok mint a "kalózkódex" a Karib-Tenger Kalózaiból, egyfajta "iránymutatás". Ennél , ezzel meg azzal működik, másikkal meg nem (és fogjuk a a kompatibilitásra..., szóval szabvány ide vagy oda a gyártók nem igen tartják be , kicsit olcsóbbítanak rajta, vagy ferdítik, magyarázzák, mi így értjük, stb)
-
blakey
titán
egy 8K-s kábel, jobb minőséget hozott képben mint egy 4K-s
- ilyen nincs, nem így jelölik a HDMI-kábeleket. Teljes zavar van, abban, amit írtok. Egy szabványosított kábel, ártól függetlenül, megfelelő képet és hangot ad, attól nem lesz jobb, hogy 10X annyiba kerül. Nem szeretnék mélyen belemenni, de látszólag nem vagytok tisztában, hogy mit, miért és hogyan kéne beállítani, a 8K-s lejátszó nem fogja jobban vinni a 4K-s anyagokat
A HDMI 2.1 szabvány képességei:
-
Tuto
tag
válasz
Sasi001 #20561 üzenetére
Nem igazán. Nekem is az a tapasztalatom, hogy egy 8K-s kábel, jobb minőséget hozott képben mint egy 4K-s, pedig semmilyen beállítást nem változtattam. Ez több alap kategóriás kábellel is tapasztaltam (az alap kategória a 10eft alatti kategóriát takarja, kínai vacak, de ránézésre komolyabb a szerkezete (a képek alapján) és szabványnak -illetve informatikai esetén "iránymutatásnak" :-) - megfelel.)
-
-
Tunder_ke
csendes tag
válasz
Sasi001 #20541 üzenetére
Még nem köszöntem meg neked, hogy a gyári visszaállítást javasoltad.
Kicsit tartottam tőle, de aztán belevágtam és megoldotta a kép problémámat.De egyébként még mindig nem teljesen stabil a lejátszó, most pl. a filmek infóit nehezebben írja ki, mint korábban.
Attól nagyon szeretem ezt a Zidoo-t, most úgy érzem, hazaértem.Még egyszer köszönetem a tanácsért!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
uhdpicture #20543 üzenetére
Ted fel egy penre és tallozd be majd telepitsd az új verziót. Az erősitöben kellene nézni milyen hangot kap. Ha 7.1 akkor az atmos.
Az AVR nálam: ezt írja atmosnál.
DD DTHD
Channel: 7.1 (3/4/0.1) -
uhdpicture
csendes tag
Nekem is Z9X van . plakátfal probléma van . Találtam új Home Theatre verziót , v4.3.52 . Ez jó lehet ? Hogyan kell feltenni .
A másik kérdésem az lenne , hogy amikor lejátszok egy filmet , és ellenőrizni akarom , milyen tipusú hanot kapok . Nem írja ki a Zidoo a Dolby Atmos hangot . Max Dolby Digital Plus . Miért ? -
gulyasa
őstag
válasz
modflow #20540 üzenetére
Akkor megvan a megoldás. Vissza kell állni a régebbi - szerinted jól működő - fw-re és várni egy újabbra.
Nekem még a klasszikus Z9X van, nem is emlékszem, melyik fw verzióval. Jól működik, és igazából egy jó ideje már csak tartalék lejátszónak használom az olyan esetekre, amikor az LG C1 saját lejátszója nem tud megbirkózni valamelyik "anyaggal"...
-
blakey
titán
válasz
Mentolka #20537 üzenetére
Ha fontos a Dolby Vision, akkor a P7 FEL miatt olyan eszközt érdemes venni, ami azt támogatja, jelenleg Dune Pro Vision 4K, Dune Homatics, Dune Premier 4K Pro, Ugoos AM6B+, Homatics, Rocktek G2, Nokia 8010 (+ 1-2 márka, de nincs velük tapasztalatom) + CoreELEC (LibreELEC fork Amlogic eszközökhöz), így minden DV támogatott lesz. Ha ezek nem fontosak, akkor jó a Zidoo Z9X 8K.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Mentolka #20537 üzenetére
Szia!
Hát max használtan. Már át tértek az amlogic vonalra, a Z9X 8K szerepében. A kinézett lejátszó nem 100%- DV képes. Az újabb sem.
Az RPI-t mindenképpen a letöltés végett meg kell hagyni mivel a Zidoo nem igazán Torrent letöltő barát. Aztán hálózatból elérhető minden a hálózatban levö egységről. -
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Érdemes Z9XPro gépet venni? Virágbolti 4k HDR (illetve ha lehet DV) tartalmakat nézek egy LG OLEDG2-n.
Jelenleg egy RPi4+SSD kombón futó LibreElec+KODI a lejátszó. (ezzel az USB-n csatlakozó háttértár a problémás).
Jó lenne ha menne továbbra is a cuccon a torrent kliens, illetve smb megosztás. -
embe
nagyúr
Kellemes húsvétot!
Az AMLogic S928X procis gépekre van egy Home Theatre 5 Update. TMDB Fix v4.3.52 -
blakey
titán
válasz
Sasi001 #20527 üzenetére
Az Amlogic S928X SoC-nak van egy hibája, ami ezt okozza, egyelőre nincs javítva, ez az Amlogic dolga lenne, és ha nem javítanak rajta, akkor néha jelentkezni fog, véletlenszerűen jön elő, egy leállítás, újraindítás is segíthet, vagy egy idő után megjavul, illetve van, hogy sokáig nem jön elő. Ha Zidoo-ra telepíthető lenne a CoreELEC, akkor ott már javítva van.
-
modflow
veterán
Az mitől lehet, hogy elindítok egy sorozatot, pl. tegnap a Dextert és látom hogy full akad, kihagy a kép, de durván.
Vagy 2-3x újra kell indítani és utána lesz csak jó.
Mintha túl lenne a CPU terhelve és nem bírná kódoló a videót rendesen.
Ez mitől lehet?
(Zidoon Z9X 8K) -
Sasi001
senior tag
-
Grafy12
aktív tag
Szevasztok! A Z9X-re jött valami frissítés ami megoldja a plakát problémát, vagy van valami egyéb megoldás? Olvasgattam itt, de elvesztem a verziók közt....
-
dell600
csendes tag
sziasztok!
Találkozott valaki olyannal hogy uhd 3000 hdmi nem megy a stereo hang de a dolby 5.1 igen? stereo megy a dacon. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Sasi001 #20506 üzenetére
Én is havonta 1x nyitom ki a laptopot.
Gépem már 8 éve szét van szedve.
Szinte mindent a 8.4" tabon csinálok.
Letöltéseket is tabról intézem. Telefon már nekem kicsi.
Onnan érem el hálózaton a fáljkezelőben az összes lejátszómat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest