Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Kirúgással fenyegeti mérnökeit az Intel vezére
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Projektor topic
- Apple MacBook
- Philips LCD és LED TV-k
- HDD probléma (nem adatmentés)
-
21470 - 21401
21470 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-04-15 20:00 Téma összefoglaló
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
Vannak fejlemények. Azért tüntem el mert sok filmet megnéztem vele és teszteltem. A lényeg hogy 100 % hogy a külső WD 2 TB-os vinyómmal nem barátkozik. Az új 512 GB-os Kingston pendrive-al gyönyörűen működik. Megnéztem róla a Spider: Noir sorozatot, meg vagy 8 filmet. Egyszer sem indult újra. Az érdekes az hogy a WD is néha lejátszik egy filmet úgy hogy nem indul újra más filmnél meg vagy 3-szor is újraindul. Tényleg öregszik. A Z9X elött egy Nvidia Shield Pro-m volt. Ott kb egy másfél éve ugyanez a WD vinyó csinálta azt(Ugye ott Kodit használtam) hogy egyszercsak megállt a film, elöjöt egy százalékszám, ami egy volt majd rajzolt egy kört, a szám elment százig utána visszajött a film, de mintha felgyorsítva menne kb fél percig aztán minden helyreállt. Szerintem ezt a problémát a Zidoo úgy kezelte hogy újra indult. Úgyhogy letojom a maradék filmeket végignézem(mondjuk van rajta 155 db) aztán elrakom másra.
Lehet baja ha sokszor újraindul?Itt válaszolnék a feltett kérdésekre:
arcitec: Valószinü ez lesz az oka.
Sasi001: A frissítést mindenképp megejtem majd.
k2sanyi: Új külső egységet kell használni. A Kingstonnak semmi baj.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.

-
bubuka55
csendes tag
Vannak fejlemények. Azért tüntem el mert sok filmet megnéztem vele és teszteltem. A lényeg hogy 100 % hogy a külső WD 2 TB-os vinyómmal nem barátkozik. Az új 512 GB-os Kingston pendrive-al gyönyörűen működik. Megnéztem róla a Spider: Noir sorozatot, meg vagy 8 filmet. Egyszer sem indult újra. Az érdekes az hogy a WD is néha lejátszik egy filmet úgy hogy nem indul újra más filmnél meg vagy 3-szor is újraindul. Tényleg öregszik. A Z9X elött egy Nvidia Shield Pro-m volt. Ott kb egy másfél éve ugyanez a WD vinyó csinálta azt(Ugye ott Kodit használtam) hogy egyszercsak megállt a film, elöjöt egy százalékszám, ami egy volt majd rajzolt egy kört, a szám elment százig utána visszajött a film, de mintha felgyorsítva menne kb fél percig aztán minden helyreállt. Szerintem ezt a problémát a Zidoo úgy kezelte hogy újra indult. Úgyhogy letojom a maradék filmeket végignézem(mondjuk van rajta 155 db) aztán elrakom másra.
Lehet baja ha sokszor újraindul?Itt válaszolnék a feltett kérdésekre:
arcitec: Valószinü ez lesz az oka.
Sasi001: A frissítést mindenképp megejtem majd.
k2sanyi: Új külső egységet kell használni. A Kingstonnak semmi baj.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
-
blakey
titán
de az már 6 éves proci ha s905x4 re gondolsz és át veszi a helyét az s905x5 amivel egyenlőre se zidoo se dune . Lemaradtak nem kapkodnak még az is lehet hogy az idén már nem is lesz semmi új modell ami ezzel lenne szerelve. És elvieg hiába jönnének ki vele mert android alatt nem is működne a dolog vagy rosszul tudom ?
És? Semmilyen konkrétumot nem írtál, felesleges arra hivatkoznod, hogy hány éves proci, alkalmas rá és pont. Amúgy egyelőre. Plusz konkrétan írtam, hogy hogyan, értelmetlen más felállást is vázolni, mert van több is. Nézőpont kérdése, hogy miről maradtak le, S905X4 a legjobb támogatottsággal bíró SoC, ha a CE-t nézzük, gyakorlatilag semmiről nem maradtak le. h266 a legtöbb esetben egyelőre irreleváns, plusz a Kodi Piers még nagyon alfa minden platformon.
-
zazenke
őstag
de az már 6 éves proci ha s905x4 re gondolsz és át veszi a helyét az s905x5 amivel egyenlőre se zidoo se dune . Lemaradtak nem kapkodnak még az is lehet hogy az idén már nem is lesz semmi új modell ami ezzel lenne szerelve. És elvieg hiába jönnének ki vele mert android alatt nem is működne a dolog vagy rosszul tudom ?
-
blakey
titán
-
zazenke
őstag
-
Beni2360
Topikgazda
-
dodoroli
aktív tag
-
Brake
csendes tag
-
Beni2360
Topikgazda
-
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Uhd 8000 vásárlás előtt álok.
Kinek van mik a tapasztalatok ? -
Beni2360
Topikgazda
Sziasztok. Felvaltottam egy z9x 8k lejatszora. A regit z9x szeretnem bearazni. Hiaba keresek a neten nem talaltam egyetlen eladot sem referenciakent. Adnatok valami tampontot, hogy mennyiert lehet ezt eladni? Hibatlan, minden tartozeka megvan, a gyari doboza is, gyakorlatilag karcmentes. A legfrissebb firmware-rel. Koszonom
Itt is kerestél?
Ne keseredjél el, már több mint 6 éves széria és azóta lett egy újabb a 8k elött. -
gulyasa
őstag
Sziasztok. Felvaltottam egy z9x 8k lejatszora. A regit z9x szeretnem bearazni. Hiaba keresek a neten nem talaltam egyetlen eladot sem referenciakent. Adnatok valami tampontot, hogy mennyiert lehet ezt eladni? Hibatlan, minden tartozeka megvan, a gyari doboza is, gyakorlatilag karcmentes. A legfrissebb firmware-rel. Koszonom
Talán itt segítenek: HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
-
kenuba01
tag
-
Beni2360
Topikgazda
The.Chestnut.Man.S02.1080p.NF.WEB-DL.DV.HDR.DDP5.1.H.265
Ez volt az, és az Esernyő akadémia utolsó évada
De így már értem köszönöm.Nem szeretem az illető munkáit.

Az én ziddom fel sem ismeri a hdd-n, csak ha törlöm elölről a nevét.
Kerülöm az illetőt.
Ha le tudnál tölteni külső srt vagy a mappába bemásolni akkor talán jó volna.
Egyébként is ezek a vissza kódolt videók nem igazán mindig sikerülnek.
Mi már láttuk de a sorozatokat az Amlogic bocon nézzük. Tudok fekete háttért adni a szövegnek. -
Abassc1982
csendes tag
Nekem is szokott ilyen lenni (Z10 Pro) és azt szoktam csinálni, hogy beletekerek a filmbe, utána újraindítom a filmet és megjavul általában. ezt el kell játszani néha 5-ször is.
Ha mégegyszer lesz ilyen akkor megpróbalom köszönöm.
Szerencsére nem sűrűn van ilyen de megnyugodtam,hogy nem a zidoonak lesz baja. -
Abassc1982
csendes tag
The.Chestnut.Man.S02.1080p.NF.WEB-DL.DV.HDR.DDP5.1.H.265
Ez volt az, és az Esernyő akadémia utolsó évada
De így már értem köszönöm. -
k2sanyi
újonc
Sziasztok!
Húsvét körül vásároltam egy Zidoo Z9X 8K lejátszót. Dune-t akartam, de azt a felvilágosítást kaptam hogy hónapoikig nem lesz kapható. Vegyem helyette a Zidoo-t, nagyon jó lejátszó az is. Meg is vettem, bár azért bennem volt az hogy kinai.
A lényeg hogy eleinte nem volt vele baj, de két hete kb elkezdett véletlenszerűen újraindulni. Egy 2017-es 2 TB-os külső vinyó van a hátső USB-re rakva azon kb 160 film. Először arra gondoltam hogy mivel régi a vinyó ezért lassabban olvassa be, meg hát rengeteg film van rajta és emiatt is lassú lehet az olvasás. De mondomo magamnak attól nem kéne újraindulnia. Illetve még arra is gyanakodtam hogy rossz a film file-ja. De utánaolvastam és elvileg mindent lejátszik.
Azt csinálja hogy megy a film és egyszercsak megáll a kép és a hang, majd újraindul. Utána meg kell keresnem hogy hol tartottam és utána megy tovább. De volt olyan hogy fél óra múlva ugyanannál a filmnél ugyanúgy megállt és újraindult. A file-ok randomak. Van köztük 2160ps DL vagy Hdr, de van olyan is ami 1080p sima. Mind .mkv. Egyszer csinált olyat is hogy bekapcsolás után a Mediacenterre nyomtam hogy beolvassa a vinyót és hirtelen újraindult. A dolog odaáig fajult hogy tegnap 4-szer indult újra egy film alatt. A vinyót elvittem egy barátomhoz és az ő ezeréves Dune lejátszója simán végigvitte azokat a filmeket ahol nálam a Zidoo újraindult. Tehát a vinyó jó.
Mi lehet a gond? Mert ez így használhatatlan.Szia!
Olvastam a problémád a zidoo-val. Sajnos en is így jártam. Én egy hordozható hdd-vel kezdtem. Miután olvastam hogy kevés lehet a táp, vettem egy asztalit külső táppal. A dolog addig fajult hogy a zidoo már menüből is újraindul néhány percenként. Lett nálad valami megoldás? -
Sasi001
őstag
Köszi. Ami érdekes hogy ma megnéztem két filmet is egymás után és minden ok volt nem indult újra. Mindkét film pár éve rámáaolt és 1080p-s volt.Jobban belegondolva nagyrészt az utóbbi 2 hétben letöltött új filmeknél indult újra amik 2160p-s-ek voltak és DV-sek. Vettem múlt héten egy 512 GB-as Kingston pendrive-ot és mostantól arra fogom másolni az új filmeket. Lehet tényleg nem kedveli a 2 TB-os vinyómat. Remélem megszünik a probléma mert amúgy marha jó kis lejátszó.
Valamelyik fw-vel emlékszem, hogy nekem is volt hasonló probléma, leállt és újraindult az elejétől. Nekem talán akkor ha beletekertem, de nem biztos. Mindenképpen az legyen az első, hogy megnézed nincs e frissítés. Ha van rakd fel a legfrissebbet és utánna nézd meg, hogy viselkedik.
-
Beni2360
Topikgazda
Köszi. Ami érdekes hogy ma megnéztem két filmet is egymás után és minden ok volt nem indult újra. Mindkét film pár éve rámáaolt és 1080p-s volt.Jobban belegondolva nagyrészt az utóbbi 2 hétben letöltött új filmeknél indult újra amik 2160p-s-ek voltak és DV-sek. Vettem múlt héten egy 512 GB-as Kingston pendrive-ot és mostantól arra fogom másolni az új filmeket. Lehet tényleg nem kedveli a 2 TB-os vinyómat. Remélem megszünik a probléma mert amúgy marha jó kis lejátszó.
Inkább egy SSD-t ajánlanák.
Évekkel ezelőtt volt a 70' DV affér. Szinte mindig leállt, újra indult a 70 P tájékán.
De egy DV videónál a box helytelen beállítása is okozhat hasonló gondokat. Mint írtad Dunen meg ment. -
arcitec
addikt
Több ok is lehet, de állítólag a külső WD hdd tápja ennyi idő után gyengülhet főleg nagy bitrátás filmnél, seek közben nagyobb áramot kérhet és ez feszültségesést okozhat, ettől simán újra indulhat, de okozhatja még az usb csatlakozások kontaktja is.
Szóval most majd kiderül a Pen-drive-ról, hogy szuperál esetleg u.a filmet futtasd. -
bubuka55
csendes tag
-
bubuka55
csendes tag
A vinyó mérete 2 TB és WD márkájú és 9 éves. A tápot nem néztem meg. Mit kell rajta nézni? Rendesen be van dugva. Mondjuk egy hosszabítóba van az lehet baj?
A frissítés passz. Gondolom ha van új akkor automatikusan frissíti magát. -
Sasi001
őstag
Sziasztok!
Húsvét körül vásároltam egy Zidoo Z9X 8K lejátszót. Dune-t akartam, de azt a felvilágosítást kaptam hogy hónapoikig nem lesz kapható. Vegyem helyette a Zidoo-t, nagyon jó lejátszó az is. Meg is vettem, bár azért bennem volt az hogy kinai.
A lényeg hogy eleinte nem volt vele baj, de két hete kb elkezdett véletlenszerűen újraindulni. Egy 2017-es 2 TB-os külső vinyó van a hátső USB-re rakva azon kb 160 film. Először arra gondoltam hogy mivel régi a vinyó ezért lassabban olvassa be, meg hát rengeteg film van rajta és emiatt is lassú lehet az olvasás. De mondomo magamnak attól nem kéne újraindulnia. Illetve még arra is gyanakodtam hogy rossz a film file-ja. De utánaolvastam és elvileg mindent lejátszik.
Azt csinálja hogy megy a film és egyszercsak megáll a kép és a hang, majd újraindul. Utána meg kell keresnem hogy hol tartottam és utána megy tovább. De volt olyan hogy fél óra múlva ugyanannál a filmnél ugyanúgy megállt és újraindult. A file-ok randomak. Van köztük 2160ps DL vagy Hdr, de van olyan is ami 1080p sima. Mind .mkv. Egyszer csinált olyat is hogy bekapcsolás után a Mediacenterre nyomtam hogy beolvassa a vinyót és hirtelen újraindult. A dolog odaáig fajult hogy tegnap 4-szer indult újra egy film alatt. A vinyót elvittem egy barátomhoz és az ő ezeréves Dune lejátszója simán végigvitte azokat a filmeket ahol nálam a Zidoo újraindult. Tehát a vinyó jó.
Mi lehet a gond? Mert ez így használhatatlan.Csak kérdezem, hogy frissítés nincs rá? Legfrissebb firmware van rajta?
-
Beni2360
Topikgazda
Sziasztok!
Mi lehet a gond? Mert ez így használhatatlan.A vinyó méretét " és fajtáját írd meg légyszi.
Egy törezedet mentesítés nem ártana neki. -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Mi lehet a gond? Mert ez így használhatatlan.Tápot megnézted?
-
bubuka55
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet a gond? Mert ez így használhatatlan. -
thomasvold
őstag
-
kokokka
addikt
Nekem is szokott ilyen lenni (Z10 Pro) és azt szoktam csinálni, hogy beletekerek a filmbe, utána újraindítom a filmet és megjavul általában. ezt el kell játszani néha 5-ször is.
Nálam ilyen nincs. Nem lehet hogy filmkódolási hiba?
-
thomasvold
őstag
Sziasztok . Van egy Zidoo Z9X. Utolsó HT van fent . Van egy olyan sorozat ahol nem birja a feliratot . Dolby Vision a tartalom és ha bekapcsolom a forced feliratot rózsaszín vagy kék lesz az egész kép . Ha kikapcsolom nincs gond . Nem minden filmnél csinálja ezért is nehéz .Csak nem tudok rájönni mi lehet a baj.
Másnak volt hasonló ?Nekem is szokott ilyen lenni (Z10 Pro) és azt szoktam csinálni, hogy beletekerek a filmbe, utána újraindítom a filmet és megjavul általában. ezt el kell játszani néha 5-ször is.
-
Beni2360
Topikgazda
Sziasztok . Van egy Zidoo Z9X. Utolsó HT van fent . Van egy olyan sorozat ahol nem birja a feliratot . Dolby Vision a tartalom és ha bekapcsolom a forced feliratot rózsaszín vagy kék lesz az egész kép . Ha kikapcsolom nincs gond . Nem minden filmnél csinálja ezért is nehéz .Csak nem tudok rájönni mi lehet a baj.
Másnak volt hasonló ?A videó DV kódolása a bűnös.
Nem mindek kódolást tud lejátszani hibamentesen. Én is találkoztam ilyennel és másik relaset kellett kikérni.
Jó volna ijenkor a DV kódolását ide írni.
Vagy a videó címét a végéről a feltöltő neve nélkül. -
Abassc1982
csendes tag
Másnak volt hasonló ? -
Beni2360
Topikgazda
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! Van hír bármi újdonságról, új széria esetleg a közeljövőben?
-
powerup2
addikt
Bekapcsolás kor vagy már utána?
Nincs felhő funkció a nas-n?
Csak gondolkodom, mi adhat utasítást szkenelésre.
Talán újból kellene telepíteni a plakát appot.
Ha nincs megoldás kellene egy
visszaállítás. 😟 Nincs ötletem még ilyennel nem találkoztam.
UI: esetleg a NAS topikjában rákérdezni ha van topik.Visszaállítás már megtörtént a héten akkor jó volt ma meg látom scannel ismét és elakad....
-
Beni2360
Topikgazda
Bekapcsolás kor vagy már utána?
Nincs felhő funkció a nas-n?
Csak gondolkodom, mi adhat utasítást szkenelésre.
Talán újból kellene telepíteni a plakát appot.
Ha nincs megoldás kellene egy
visszaállítás. 😟 Nincs ötletem még ilyennel nem találkoztam.
UI: esetleg a NAS topikjában rákérdezni ha van topik. -
powerup2
addikt
A plakát beállitásoknál- Preferenciák- A cserélhető meghajtók aut beolvasását ki kell kapcsolni. Felette meg be. Ilyenkor csak az újonnan letöltött anyagot szkeneli.
Ha új meghatót érzékel akkor megkérdi, hogy beolvassa-e? Ha csak egy film miatt dugtad rá akkor a Médiacenterből indítsd. Ottan is kérhetsz plakátot betekintésre.
Frissítetted az appot tavaly?
Találsz megoldást arra itt a topikban.
Remélem sikerül megoldani?Nason vannak a filmek és nem történt változás és csak neki áll scannelni ....
-
Beni2360
Topikgazda
A plakát beállitásoknál- Preferenciák- A cserélhető meghajtók aut beolvasását ki kell kapcsolni. Felette meg be. Ilyenkor csak az újonnan letöltött anyagot szkeneli.
Ha új meghatót érzékel akkor megkérdi, hogy beolvassa-e? Ha csak egy film miatt dugtad rá akkor a Médiacenterből indítsd. Ottan is kérhetsz plakátot betekintésre.
Frissítetted az appot tavaly?
Találsz megoldást arra itt a topikban.
Remélem sikerül megoldani? -
powerup2
addikt
Zidoo Z9X-en mostanság a hdd-ket folyamatosan scanneli, és a baj az hogy a korábban beolvasott mappát nem tudja végig scannelni megakad. Eléggé kiakaszt ez a probléma. Van erre megoldás ?
-
Dave567
veterán
-
Beni2360
Topikgazda
Sziasztok
Van egy régi ZIDoo X9s-em, amit elég rég vettem már, ki is szolgált azért rendesen, történt egy olyan gond, hogy nálam 1080p tévén meg monitoron tökéletesen megy, viszont ha ki viszem Anyukámhoz neki a 720P tévéjén 1-2 percenként váltja a bemeneteket, azaz elsötétül a kép, és kiírja a HDMI bemenetet.
Ez mitől lehet?A beállításokban a frekvencia váltásnál keress megoldást. Tedd át a másikra, ha nem jó kapcsold ki, a felső sor.
Még fent van a z9s videóm. -
Dave567
veterán
Sziasztok
Van egy régi ZIDoo X9s-em, amit elég rég vettem már, ki is szolgált azért rendesen, történt egy olyan gond, hogy nálam 1080p tévén meg monitoron tökéletesen megy, viszont ha ki viszem Anyukámhoz neki a 720P tévéjén 1-2 percenként váltja a bemeneteket, azaz elsötétül a kép, és kiírja a HDMI bemenetet.
Ez mitől lehet? -
makoss
veterán
-
embe
nagyúr
-
Beni2360
Topikgazda
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
Ecc
csendes tag
-
embe
nagyúr
-
Beni2360
Topikgazda
Üdv!
Van egy ZIDOO Z9X 8K médialejátszóm, és az lenne a kérdésem, hogy van olyan beállítás hangra ami be tudja állítani a párbeszédet a filmben elhangzó többi hanggal?
Az a gondom, hogy például egy akciófilmben amikor párbeszéd van, nagyon halk, ha meg autó zaja vagy bármilyen más hang van nagyon hangos
Csak egy magasabb tudású AVR-nél állítható a center hangerő és a háttér csökkentése.
Ha még a Denon X1500H AVR-d van ott kell átnézni a lehetőségeket.
UI: az SMB rendbe jött? -
embe
nagyúr
Üdv!
Van egy ZIDOO Z9X 8K médialejátszóm, és az lenne a kérdésem, hogy van olyan beállítás hangra ami be tudja állítani a párbeszédet a filmben elhangzó többi hanggal?
Az a gondom, hogy például egy akciófilmben amikor párbeszéd van, nagyon halk, ha meg autó zaja vagy bármilyen más hang van nagyon hangos
Erősítőn nincs valami lehetőség?
-
makoss
veterán
Üdv!
-
Ecc
csendes tag
Megpróbálom, bár Z9X-nél nem volt ilyen probléma, és a TIDAL Connect is megy hiba nélkül, inkább valami konfigurációs problémára gyanakszom, de lövésem sincs, merre induljak tovább.
Csináltam egy teljes reinstallt a NAS-on, Zidoonál is, most egyelőre megy minden, de nem tudom, mi lesz este vagy holnap...
Fura módon an NFS is eldobta, pedig ott is minden be volt állítva, hozzáférés meg volt adva.
-
sony89
aktív tag
Köszi a választ! Saját TP Link Archer C4000 router, a szolgáltatóé modem üzemmódban megy. Z9X esetében nem volt ilyen probléma (ott a random fagyás és újraindulás volt idegesítő, azért is kukáztam), pedig ott nem is használtam fix IP-t. NAS kábelen csatlakozik a routerhez, a Zidoo Wifi-n, hálózat ugyanaz. Normán DHCP tartományon kívüli IP-k ki vannak osztva a routeren, nem akadhat össze mással, és be vannak állítva a NAS-on és a Zidoo-n is, így nem szabadna megszakadnia, SMB konfigurálva van, megosztott mappában be van állítva az olvasási/írási jogosultság. Routeren nem látok semmilyen IP-t blokkolva, vagy érdemes hozzáadni a kivételekhez? Nem vagyok egy nagy hálózati szaki, de utána néztem, és lövésem sincs, hogy mi okozza... Pedig amúgy szép és jó a cucc.

Azért én a helyedben kipróbálnám azt is ha UTP kábellel kötöd be a Zidoo-t a routerbe akkor is van-e ilyen hiba? Tehát ne wifi-ről menjen a Zidoo!
-
Ecc
csendes tag
Nekem ez hálózati problémának tűnik. A routeren keresztül megy a nas és a lejátszó közti kommunikáció? Ez ráadásul s szolgáltatóé? Én betennék a nas és a lejátszó közé egy smart switch-et, de egy sima switch is elég talán.
Köszi a választ! Saját TP Link Archer C4000 router, a szolgáltatóé modem üzemmódban megy. Z9X esetében nem volt ilyen probléma (ott a random fagyás és újraindulás volt idegesítő, azért is kukáztam), pedig ott nem is használtam fix IP-t. NAS kábelen csatlakozik a routerhez, a Zidoo Wifi-n, hálózat ugyanaz. Normán DHCP tartományon kívüli IP-k ki vannak osztva a routeren, nem akadhat össze mással, és be vannak állítva a NAS-on és a Zidoo-n is, így nem szabadna megszakadnia, SMB konfigurálva van, megosztott mappában be van állítva az olvasási/írási jogosultság. Routeren nem látok semmilyen IP-t blokkolva, vagy érdemes hozzáadni a kivételekhez? Nem vagyok egy nagy hálózati szaki, de utána néztem, és lövésem sincs, hogy mi okozza... Pedig amúgy szép és jó a cucc.

-
captainnemo
senior tag
Sziasztok!
Egy Z3000 PRO boldog/boldogtalan gazdája vagyok, Z9X-ről váltottam, mert állandóan lefagyott és lassú volt, amióta csak megvolt.A Z3000 minőségben nagy lépés, de a NAS-kapcsolat tragikus, SMB-t is eldobja, NFS-t is elfelejti, most már nem is tudok csatlakozni, hiába volt teljes reset.
Minden be van állítva, a Zidoonak és a NAS-nak is fix IP cím van beállítva a routeren is, egyszer működik, aztán fél-1 nap és invalidnak írja.
Ha amúgy nem lenne ilyen jó a kép-és hangminőség, már visszavittem volna, ha olcsóbb lett volna, már kivágtam volna.
Valakinek van valami tuti tippje?
Jelenleg kinyírtam a NAS-t, és belevágtam a HDD-t a Zidooba, átdobok rá pár zenét meg filmet, de nem lenne túl jó, ha hosszú távon ez a másolgatás lenne.
Köszözöm!
Nekem ez hálózati problémának tűnik. A routeren keresztül megy a nas és a lejátszó közti kommunikáció? Ez ráadásul s szolgáltatóé? Én betennék a nas és a lejátszó közé egy smart switch-et, de egy sima switch is elég talán.
-
Ecc
csendes tag
Sziasztok!
Egy Z3000 PRO boldog/boldogtalan gazdája vagyok, Z9X-ről váltottam, mert állandóan lefagyott és lassú volt, amióta csak megvolt.A Z3000 minőségben nagy lépés, de a NAS-kapcsolat tragikus, SMB-t is eldobja, NFS-t is elfelejti, most már nem is tudok csatlakozni, hiába volt teljes reset.
Minden be van állítva, a Zidoonak és a NAS-nak is fix IP cím van beállítva a routeren is, egyszer működik, aztán fél-1 nap és invalidnak írja.
Ha amúgy nem lenne ilyen jó a kép-és hangminőség, már visszavittem volna, ha olcsóbb lett volna, már kivágtam volna.
Valakinek van valami tuti tippje?
Jelenleg kinyírtam a NAS-t, és belevágtam a HDD-t a Zidooba, átdobok rá pár zenét meg filmet, de nem lenne túl jó, ha hosszú távon ez a másolgatás lenne.
Köszözöm!
-
Beni2360
Topikgazda
-
Tuto
aktív tag
80 Mb/s nagyon szupernek számít....nálam 50 körül szokott lenni, Dunénél is kb ezt tudja produkálni.
-
Beni2360
Topikgazda
Akkor nálam is minden rendben, köszönöm a választ
Nm.

-
exiles1986
újonc
-
Beni2360
Topikgazda
Sziasztok!
Vettem egy Zidoo Z9X pro 4k médialejátszót, azt szeretném megkérdezni, hogy nektek milyen sebességgel másol hálózaton keresztül a számítógépről a médialejátszóra kötött HDD-re?
Köszönöm.Ha minden klappol akkor GB hálózaton olyan 60-80 Mb körül. Úgy ez függ még a hdd sebességétől és töredezetségétől is. Na meg a fájltól is. De itt a kereső használata is ad támpontot.
-
exiles1986
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Zidoo Z9X pro 4k médialejátszót, azt szeretném megkérdezni, hogy nektek milyen sebességgel másol hálózaton keresztül a számítógépről a médialejátszóra kötött HDD-re?
Köszönöm. -
embe
nagyúr
-
RockCNC
őstag
-
embe
nagyúr
-
RockCNC
őstag
-
Sasi001
őstag
-
RockCNC
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
21470 - 21401
21470 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- OLED TV topic
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- EAFC 26
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Macrodroid
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Kirúgással fenyegeti mérnökeit az Intel vezére
- Netfone
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB CM Masterbox MB520 Corsair 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Azért írtam úgy hogy az én felhasználási szokásaim szerint.