Hirdetés
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Na, csak nem hagyott nyugodni és a discord egyik postjára ellenőriztem a display vezetékeit és ott volt a hiba. Az egyik forrasztás elengedett... Most örülök, hogy meglett, de a gépet valószínű csak hétvégén rakom össze, de lehet inkább veszek hozzá normális kábelt, mert most a display kábele kettőből van összetákolva.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
üzenetére
Sajnos nem volt időm vele tovább foglalkozni. Discordot sem olvasgattam még, csak megvannak a fórumok. Talán hétvégén ismét megnézem. Jelenleg most válaszolt az Option-O. Normálisak voltak, javasoltak, mit nézzek meg, de az mind rendben volt.
Amúgy őrleményre tetszik az őrlő, finom volt az espresso és a filter is vele. -
endrep
csendes tag
Sziasztok! Van egy alig használt Sage BES920 dupla kazános gépem, elcserélném egy beépített őrlősre helyhiány miatt, hátha valaki gondolna egy nagyot az új évben.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok
Szeretném eladni a GC gépemet. 2000es gyártmány, Gold verzió. Ez még a nagyobb főzőfejjel szerelt. Átesett némi moddoláson, Kapott egy REX C100as PID-et és építettem bele egy előmelegítő thermoblokkot is, amit a vízpumpa és a OPV elé kötöttem be. Ez 80c ra melegíti a vizet mielőtt elérné a fő bojlert.
A kérdésem az lenne hogy mennyit érhet most ez a gép? Sajnos korából és típushibájából adódóan a víztartály alatt rozsdásodik. -
Joe Swanson
senior tag
Magyarorszagon hol tartanak keszleten fizikai boltban 9bar rugót GCP E24-hez?
-
mogyoro42
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon egyszerű kérdésben szeretném segítségeteket kérni:
Mostanában többet kávézok.
Mivel számos elfoglaltságom van, nem lesz időm szenvedély ként foglalkozni a kávékészítéssel.
Amire hajlandó vagyok, hogy egy D betűs félautomata géphez, a gyári filterhez szerzek jobb fajta őrölt kávét, vagy veszek egy Nespresso redndszerű kapszulás gépet.
. Gasztronómiai szempontból melyikkel járnék jobban? -
-
zolnagy
őstag
válasz
KeindlPatrik
üzenetére
Mielőtt a modik írnák le, direktben itt nem lehet hirdetni, csak hwapróról linkelve: [link]
-
KeindlPatrik
újonc
Sziasztok!!
Eladnék egy Gaggia MDF55-t. Tavaly vásároltam a Cadytől szóval még gyári garis. 130.000ft szeretnék érte!
-
lojzi1
csendes tag
Marginális kérdés: 1000 év után frissült az androidos Hoax app és ugyan van benne pár újdonság, de cserébe nekem egyáltalán nem mutat egyetlen kávézót sem a térképen. Más is járt így? Vagy kérdezzem a fejlesztőt?
-
Uyuarasy
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
En a LEGO buildet csinaltam meg par eve, de el lett csomagolva a GC amikor megjott a Robot es azota egyszer sem hasznaltam. Emlekszem, hogy elofordult velem is, talna az 5V-os relet kellett kicserelnem es ujra mukodott, de ha PCB-d van akkor nem tudom ez ogy mukodik. Discordon eleg segitokeszek voltak anno.
-
zolnagy
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Semmi, nem jött válasz..
-
zolnagy
őstag
válasz
pikkubee
üzenetére
Igen, csak lehet olyan is, hogy egy csavar, vagy pöcök nem engedi tovább fordulni, nem feltétlenül az összeérés (van ilyen megoldás más őrlőnél). De itt tényleg nem, itt nincs ilyen. Itt valóban a kések összeszorulása a 0. Akkor ez van. Igen az összehasonlítás miatt lehet most elsőre fontos, aztán már úgyis csak magamhoz hasonlítom.
Mindenesetre az alsó kés anyát sztem ellenőrizze mindenki, nekem kissé lazább volt, vagy legalábbis nem volt jól meghúzva. -
pikkubee
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Nekem a 0 a teljes zárt állapot, ami után már nem lehet tovább tekerni. Így jött gyárilag és talán a honlapjukon is le van írva, hogy ez a 0 állapot. Nem az, amikor elkezdenek összeérni a kések. Na nem mintha ennek nagy jelentősége volna.. max ha össze akarod hasonlítani másokéval a beállításaidat
-
Tavaly vettem WeightMastert azóta kb semmi újítás nem jött hozzá. BT modult nem aktiválák. Így azon kívül hogy ketté szedhető más előnye nincs számomra.
Szóval valami olyan mérleget vennék amire két cappucinós pohár ráfér, a gyártók támogatják és nem Acaia árban van

Van ilyen? Bookoo esetleg? -
zolnagy
őstag
Van itt valaki, aki tudna gaggiuinoban segíteni? A szünetben végre összeraktam. Amikor bekapcsolom, egy rövid ideig müködteti a pumpát és ennyi. Csapolni nem lehet vele. 0.0 fokot mutat. A bojler sem melegszik. Kiszereltem, asztalon csak a pcb, arra kötve a hőelem, a kijelző és az ssr. Így is ugyanaz. Amikor 1 éve megvettem, akkor asztalon ugyanígy leteszteltem és jó volt, legalábbis a hőfokot mutatta és pl 90 fokos célértéknél működtette az ssrt is. A swt anno ráfkashelte, akitől vettem. A hőelemet leellenőrizrem, jó. Azért kipróbáltam egy másikkal, de ua. A szereléskor véletlenül megnyomtam valamelyik gombot a pcbn, de még feszültség nélkül. Ez okozhat gondot?
-
zolnagy
őstag
válasz
Speti69
üzenetére
Én most CM Chelelektuból 18,1 g-ból csináltam, de ez robotnál bizonyos határok között változtatható. Karos gépnél fontosabb az egyenletes térfogat a szűrőkosárban, ami miatt kávéfajtánként a súly máshogy alakul.
@pikkubee: rájöttem, le kell csavarni a "gombát", így a csavarral együtt az alsó kés kissé mozgatható egy ferde kicsi fogóval. Annyira elég, hogy lássa az ember, hol ér össze. Akkor már nem mozdul. Ez nálam is 0. Egyébként az alsó kés csavarja nem volt rendesen meghúzva, ezt orvosoltam. Így már a kezdeti összeérés is hátrébb ment. Most inkább 1-2 között hallom.
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nem tudom; van egy kínai MP red speed késem és az is érdes. Az élek azok élek.
SSP-ből csak LS volt a kezemben, az is igaz.Teljesen más:
A Dreo operett:
Nem feltétlenül áll meg egy pillanatra a vége előtt. Szerintem a hőfokot figyeli és ha forrónak érzi, akkor kikapcsolás előtt kavarja még kicsit, fűtés nélkül. Így nem ég bele. Legalábbis ezt sikerült elméletként kiizzadnom.
Illetve a gyors villogáskor lekapcsolva (oatlyból) tényleg sokkal artosabb a végeredmény. Csak én vagyok rém béna, mert annyira elszoktam a használható tejkrémektől ezekkel a kavarós vackokkal, hogy borzasztó.
-
zolnagy
őstag
válasz
koxkids
üzenetére
Köszi mindenkinek! Az előbb próbáltam 8,4-en, de még ez is túl finom lett. Ma már nem iszom többet. Holnap 9.0-n folytatom. Érdekes, mert szemre meg azt mondanám, hogy kicsit durvább az őrlemény a df64v hu késéhez viszonyítva, mégis nagyobb ellenálást csinál—>még durvább állás kell
Azt nézem, elég nagy szórás van az állásban, lásd hoffman beállításait. Lehet gyárilag is máshova kalibrálták a 0 pontokat a különböző gyártási batchek között. Amikor még üres volt, nálam a 3-as osztás alatt már elkezdett picit hallhatóan súrlódni, de indítás nélkül el tudom tekerni 0-ig. A kúpos kés 0 állása nekem sosem volt olyan egzakt, mint egy síktárcsásé. De túl tudom tenni ezen magam, ha a végeredmény jó lesz
-
Speti69
csendes újonc
válasz
zolnagy
üzenetére
Nekem a Df64v presszó állása Cm presszónál13,5-15 közt volt, sötétebb pörkölésnél 17-19( tudom, más a kés)
A lényeg, az eddigi a Casán a te számötásod szerint a CM presszó pörkölés kávéknál nálam 8,6 körül, sötétebb pörkölésnél 8,8-9 körül alakult.
Ja és mindez 15gos adagokra, Robottal, Cmnél 5-10mp előáztatás, 8baros csúccsal.
20gos adagnál pedig 9,2-9,4 az állásom. -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Kipróbáltam a Casat, de elsőre túl finom lett az őrlemény. 7,6-ra állítottam. Ugyebár két szám között 4 pötty van, tehát egy pöttyöt én 0,2-nek veszek. Most délutánra 8,4-en próbálom. Casa tulajok, hol van nektek a joker espressora és azon belül robotra (normál lefolyás a cél, nem turbo)
Ízről így nem nyilatkoznék, de megittam, nem öntöttem ki a majd 2 perces shotot...
Mondjuk pörgök is tőle, mert ugye a kivonatolás hosszú volt-->több koffein -
dcsosz
újonc
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nekem az oxidáció pozitív és szükséges hatásával kapcsolatban a résnyire nyitva hagyott termosz szolgált tanulsággal. Termoszban légmentesen lezárva egy friss filtert egy órával később állott, fáradt "ízeket" kaptam, de ha csak lazán tettem rá a kupakot, hogy tudjon szellőzni, egy óra múlva is egy friss filter köszönt vissza. Ilyesmi termoszos tapasztalata másnak is volt?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A red speed borítás kifejezetten érdes, kicsit olyan, mint egy csillagszóró
Szerintem Te a cast (lab sweet) kés öntvény felületére gondolsz. Az öntvény tényleg olyan, de az nem a bevonat miatt van. Az éleknél pont ugyanolyan red speed bevonatos a felület, és nem érdes, legalábbis szemmel nem láthatóan. És a red speed bevonatos nem-cast kések sem érdesek (szemre). -
válasz
Parci
üzenetére
A red speed borítás kifejezetten érdes, kicsit olyan, mint egy csillagszóró. Nem az éleken, nyilván, hanem a felületeken. Az ezüst lovag nemilyen. Nagyon más a súrlódási együtthatójuk. Innen eredhet a redspeed magas bejáratás igénye; ez szerintem nem gyártói bullshit kategória. Az ízre\lefolyásra gyakorolt hatásról rengeteg felhasználói visszajelzés van net-szerte és egybehangzóak 🤷
A bullshit generálás már az árból következik; el kell hinned, hogy megvedd.
-
verti1
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Így van, abban van ráció, ha folyáshatárra van hajtva egy kávézóban presszó tartományban. Illetve maga a bevonat hosszabb élettartamot biztosít a késnek, illetve az éleinek.
Parci:
Azt akkor sem nagyon akartam elhinni, hogy sorjás késeket gyártana. Inkább másolatok szerintem.
-
verti1
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Engem nagyon érdekelne az a fizikai vagy kémiai összefüggés ami megmagyarázza az összefüggést a bevonat kávéra gyakorolt bármilyen hatásáról. Nem kötekedésből kérdezem. Tényleg érdekelne a dolog, mert nem sok értelmét látom. Illetve a hatása elenyésző lehet ami ízben jelentkezik. Mint a maszkoló szalaggal össze “testelt” hifi komponensek amitől letisztul a hangzás.
-
Bazsee71
őstag
Közben kijött a 80 mm-es SSP Brew kés is. Korábban azt írta, hogy filterhez a Silver Knight bevonatot javasolja, így nem értem miért van egyáltalán Red Speed opció.
Kérdés-válasz Instáról:
- How does it differ from weber ULF?
- less fines, more sweet, wider taste profile at Filter coffee range -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
megjött a muvna mini mérleg, igazán tisztességes. minimalista egyszerű, de igényes papír dobozban. tényleg nagyon apró, Picopresso-hoz nagyon jól passzol. első mérésekre teljesen pontos. nem egy sebességbajnok, de bőven elégséges. van egyszerű mérleg és kézi időzítő funkció, illetve egy okos funkció, ahol magától nulláz és indít. teljesen rendben van 9k pénzért, minőségre jónak tűnik és tényleg nagyon apró.
-
Speti69
csendes újonc
válasz
zolnagy
üzenetére
Ne már, nagyon kíváncsi vagyok az összehasonlításodra, igaz nálad ha jól emlékszem nem a gyári kés van a df64v-ben.
Nálam a kezdeti lelkesedés árnyalódott kicsit. Főleg a filterpörk etiópokkal vettem észre presszónál, ahol amúgy is citrusos vonal van, ott uralkodik a bergamott. Teljesen elmossa az őszibarackot, amiért meg úgy rajongok. Nyilván nem a döntő többség, eddig 2 féle kávéval próbálva jött elő, de na, ezeknél a df 64v győzött. Ott, ahol nem a citrusok dominálnak amúgyis, ott viszont a Casa nyert eddig. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Köszi, oxidálódásra nem gondoltam, csak a mikrofine-ok kioldódására, úgyhogy nem kísérleteztem. Csak az első fél órában ki sem töltöm...
De kipróbálom majd az átöntést, forgatást!A 83Brew-t és az M01-et azóta is hasonlítgatom, érdekesség, hogy az M01 íze hamarabb kikerekedik, viszont a 83BP sokkal tovább lágy marad, az M01 egy óra után már picit karcos és kesernyés lesz. Ez nyilván a mikrofine miatt. Lehet egyszer rászánom magam a Sibarist papírra, legújabb kedvenc kávé webshopomon tartanak is.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
EAF-on napokban írt egy srác, hogy bor levegőztetővel kísérletezget. Elég hasonló dolgokat ír, mint te a lenti hsz-edben, illetve azt írta hogy ő is azért állt neki a kísérletezésnek, mert azt vette észe, hogy ha hagyja állni a kávét, akkor pozitív változásokat érez az ízén. Neki az a tippje, hogy a levegővel érintkezés okozza a változást, ezért kezdett neki kísérletezni a levegőztetővel.
Be is jött neki, de azt írja, hogy ha magasról egyik kiöntőből másikba átöntegeted párszor a kávét, akkor is hasonló eredményt lehet elérni. Nem tudom azóta jutottál-e valamire, de egy próbát megérhet, hátha akkor nem kell várnotok a kávéval
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Vagy 80mm-en ott van az SSP HU meg az SSP ULF, ahol is az SSP HU szinte tök ugyanaz, mint a Weber ULF, az SSP ULF meg szinte tök uganaz, mint a Ditting Machined.
És a 80mm SSP HU-nak ez ég világon semmi köze a 83mm SSP HU-hoz.
Aztán a 83mm SSP BP szinte tök ugynaz, mint a 80mm SSP ULF, ami ugyanaz, mint a 80mm SSP Ozik Brew.
Stb stb stb -
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ugye azt is figyelembe vetted, hogy mekkora a P100 és mekkora egy P80?
amúgy több a difi mint 20-30%. Gondolom nem akartak egy 80-as késpárt belerakni valami baszomnagy házba. Alig lett nagyobb mint a P64. -
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
A mérleget is jól összerakták, bár egy őrlő komolyabb szerkezet. Nekem inkább a Lebrew lóg ki (ők gyártják bele a kést), így kivülről kicsit úgy néz ki a dolog, hogy meglovagolták az SSP meg DiFluid termékek vonalát, két vagon önbizalommal és arccal.
(Amiben biztosan jobb, mint az SSP, az a termékek elnevezése.
) -
Alabástrom
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
A p80-at az 500W-os motorjával nem is értem... A p100-ba is beletett a Lagom egy 1300W-os motort, pedig a 80mm-es és 98mm-es kések őrlési felülete között mindössz 20-30%nyi különbség van. Szóval nem sokkal kisebb a 80mm-es. Fura irányba ment el a Lagom az elmúlt pár modellel.
-
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Linglong 64-es az 1000 wattos motorral biztos nem akadozik, mint a P80 alacsony fordulaton
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
mondjuk egy nagy cég összes költségét kitermelve biztosan nem ennyibe kerülne egy ilyen daráló, hanem minimum x2. cserébe ott kevésbé izgalmas ez a várakozási periódus

-
Alabástrom
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Ha olyasmi lesz az omni késprofil, mint a Ditting 80mm machined, amiről mintázták, akkor bitang jó lesz. (Meg persze ha a gép sem leheli ki a lelkét egy-két év után...)
Amúgy meg ha alapvető gondok lesznek vele, akkor lemondhatod időben. Szóval szerintem ez egy nagyon jó lehetőség volt.És nem feltétlenül a nagy cégek meg az ezres darabszámban ontott termékek a jók. Nagyon nem. Lásd az emlegetett Kafatek, Ozik, Linglong, stb... Vagy az egyedi tuningok, autó csomagtartójában felszabályzott cuccok...
-
végülis így kellett, hogy legyen, abszolút impulzívan ugrottam bele (és abban a hitben éltem, hogy ez egy jóval kialakultabb, nagyobb cég), és ha tudom, hogy ez mennyire kezdő projekt még, valszeg elengedem... (mármint akkor kellett így legyen, ha daráló is lesz belőle és még jó is lesz
) -
brumi1024
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Jaja, Denisek (Kafatek) is 4-en vannak, mondjuk eleg beteg gepparkkal.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
en egy total shady, elrettento ereju, ramaty takolt weboldalrol rendeltem Tokyo-bol, Shibuya-n levo apro Casio uzletbol JDM kiadasu orat szazezres nagysagrendben, paypallal. keresztet is vetettem a penzre, miutan elkuldtem. 72 oran belul nalam volt a makulatlan, eredeti csomag, vamkezelve.
nem akkora para ez, foleg manapsag, csak utan kell nezni.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Kedvencem a Linglong, ahol PayPal friends and family-vel kell kifizetned a millás árat egy ismeretlen kínainak, aki aztán pár hónap múlva felad egy csomagot. Mondjuk az a földkerekség egyik legjobb darálója lesz, na de akkor is...

De talán az Ozik is hasonlóan működik. Meg még biztos sokan mások. -
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Egyébként igen, az. Kicsi cég 2-3 éves. Redditen irt az egyik alapító.
De ez igaz az összes ilyen hiend csodára. Nézz meg egy Kafatek videót például. -
bookoo motto80 rendelés: írtam nekik a saját contact formjukon keresztül, hogy módosítsák a rendelésnél a szállítást a vám+áfásra, de választ sem kaptam. lehet, hogy lehetne őket discordon (apám borogass) lécciléccizni, meg persze odébb van még ez az egész májusig, de picit rossz szájízt hagyott elsőre.
-
Csápájev
őstag
Idén tervezem lecserélni a gépparkot. (full tuning baby + mazzer mini)
Régebben Gaggia Classic + valami ipari volt a nemzeti minimum a közép/alsó kategóriában, mostanában mik mennek? nem vagyok képben...
Olyan 300-ig szánnék a gépre és az őrlőre,lehet használt,nem probléma.
A DF 54-64 mennyire ajánlott? Klasszik vonalon mozgok 90%-ban.
Csak elektromos őrlő és pumpás gép érdekel,manuálisok nem. -
BBpeter
tag
Eladó lett a [Timemore Black Mirror Nano] -m fehér színben.
Topictársaknak ingyen foxi!
Van egy [Eureka Atom- Olympus babtartályom] is, ha esetleg valaki ilyet keresne.
Illetve lesz eladó még egy gyári Eureka Olympus 75 HS kés is, viszonylag jó állapotban. -
Bazsee71
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Ne az Option-O levélből nyisd meg a linket, vagy ha mégis, írd be kézzel a csomagszámot. A linkre kattintva leveszi az elejéről a nullát (tippre ez lesz nálad is), úgy meg nem is talál trackinget. DPD emailben jó a link.
Nekem december 19-ei rendelés, szintén semmi változás a státuszban. Lássuk be, nem sok munkanap volt azóta, és kínából jön a csomag. -
hoffman_
nagyúr
minekután elhagytam a költözésben valamelyik doboz alján a Robot szűrőjét, próbálom helyettesíteni. Toobee esküszik az 57.35mm sworks verzióra, nyilván mindig sold-out. valakinek van bevált tippje még 0.2mm x 57.35mm megoldásra? egy forrást tudok itthon, de onnan nem venném.
-
zolnagy
őstag
válasz
tuzpenge
üzenetére
Hát igen. Az első benyomás, ugye. Belülről (kritikus részek) valószínű teljesíti a 0,01 mm-es CNC toleranciát, amiről ír az oldal. Nyilván ez nem a burkolatra vonatkozik, de azért na. Nálunk az autóiparban konkrétan selejt lenne, jó utómunkás (javítandó). Meg az állító mechanizmusa is jónak tűnik, illetve a kések illesztése is, amikor megnéztem. Valószínűleg ez csak optikai hiba, de azért zavar. Írni fogok az option-O-nak, mi a véleményük.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Diablo IV
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Rövid betekintést kaptunk a The Eternal Life of Goldman című alkotásba
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De kipróbálom majd az átöntést, forgatást!
amúgy több a difi mint 20-30%. Gondolom nem akartak egy 80-as késpárt belerakni valami baszomnagy házba. Alig lett nagyobb mint a P64.