Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
Toobee #139863 üzenetére
Decenthez pl hibatlan, ott nem szoktam nezni shot kozben a Lunart. De kavezoba is el tudom kepzelni, ahol amugy Pearl mar van, azon lehet merni a babot, ez meg maradhat a csepptalcan es a Pearlon latszik a mert mennyiseg.
Szerk.: Ahogy olvasom a leirast nekik is ez az elkepzelesuk.
-
icm
tag
Olcsóbb lunar…vagyis kijelző nélküli.
-
icm
tag
válasz
vendingo #139858 üzenetére
Azaz All-In-One az elég érzékeny. 58asban van, kéri a finomabb örleményt, de nagyon érzékeny az előkészítésre. A hálóba is tapad némi örlemény, meg a kosár alja és oldalfala körül rendszeresen (nálam legalábbis) marad egy kevés. Kefével meg vízzel el lehet takarítani, persze nem gond. Örülnék én is egy ilyem ims-nek. A Normcore is jó, de ahhoz a visszaperemezésből esztergálni kell, nagyon észnél kell lenni mert nagyon kevés az ami megmarad…
-
vendingo
veterán
Lehet csak nekem újdonság, de vannak új 9B ims kosarak.
E&b lab nagyon tetszik. -
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #139854 üzenetére
keress rá Toobee hozzászólásaira, sok konkrét kávét és hozzá használt receptet írt már.
-
vendingo
veterán
válasz
Viiktor1989 #139854 üzenetére
Nekem ma 2 millás kávéfőzővel se sikerült, ha ez vígasztal, pedig tegnap meg sorba húztam a jobbnál jobbakat. :)
Próbálgassad változtatni az örlemény finomságát, tamperolás erősségét illetve a hőfokot. Előbb utóbb kijön a lépés. -
Viiktor1989
aktív tag
Hogyan tudnám Robot kávéfőzővel a világosabb pörkölésű kávékat( lime,eper,barack stb ìzjegyek) úgy elkészìteni,hogy ezeket az ìzjegyeket is érezhessem?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
koxkids #139852 üzenetére
Akinek tetszik, úgyis megveszi.
Mondjuk egy vízforraló hozzáadott értéke nekem zéró, ha eltekintünk a szellemi tulajdon lopástól (Shenzen). Tehát ha jó a pid, jöjjön a kínai klón.Ahol meg nem zéró, ott olyan árdifi van, hogy nem tudom támogatni az eredetit (pl. Lagom)
-
Most nézegettem a Fellow oldalát, nem is tudtam hogy van nem hattyúnyakas PID kancsójuk a Fellow Corvo EKG személyében. Eléggé tetszik, gyorsan önthető, Robot mellé és konyhai feladatok mellé is hibátlan lehet
-
RetepNyaraB
veterán
Végül megvettem a Lotus cseppeket.
Semennyire sem statisztikilag releváns (1 db húzás ) elemzésem szerint rendben van, jelentősen jobban, mint a Mg kancsó desztvízzel higítva kombó.
Light&Bright espresso, 20g CM vietnami filterrel próbálva egy perces blooming shot, 1:2 formában. Eltűnt a karcosság, sima lett és kerek. De ugye ez még semmit nem jelent, csak annyit, hogy elsőre nem lett csalódás.
Ja, 86ppm mindez a tds mérőn.
Hattyúnyakú tetején melegítve a kar\kosár, viszont pontosan kimérve a víz. Ez is működik. Nincs utónedv. -
-
-
MPowerPH
félisten
Attól kérdezném, aki járatja az Impresso classic kávéit. Sokan mondtátok, hogy a Brazil – India az jó, talán jobb is, mint a sima Brazil.
Egyszer már vettem az említett blendet, de nem sikerült jó shotokat húznom... Kezdő voltam.
A Brazil nagyon kezes, mert nagyon nehéz elrontani. Ha normál recepttel főzöm, ha profilozok, és hosszabb ideig tart, míg lejön, ha előáztatok... Nem nagyon van rossz eredmény, csak más íz...
Na most a Brazil - India blenddel eddig zero. Vagy kesernyés lecsengés (leginkább profilozáskor), vagy íztelen lesz az eredmény. Nem jön át egyik megjelölt ízjegy sem.
Elrontok valamit, vagy ettől többet remélek, mint ami valójában?Véletlen, vagy nem, specialty kávéiból eddig 2x rendeltem, mindegyik csalódás volt. Miközben a sima Braziljuk a legjobb ebben a kategóriában.
-
vendingo
veterán
válasz
public NMY #139845 üzenetére
Az a nem nagy különbség 30000 ft.
Ezt még át kell gondolnom, úgy is csak májusban lesz esedékes a vétel. -
icm
tag
válasz
Kávé Kálmán #139843 üzenetére
Akkor mégjobbab
-
Ha j-max s-sel őrlöm a kávét, betöltöm a Robot kosarába, majd picit megrázogatom, mindig hullik a pultra őrlemény. Ha a df83-mal (151C késsel ) őrlöm ugyanezt a kávét ugyanolyan finomságúra, akkor nincs ilyen. Ezek szerint a j-max több fine-t termel?!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
vendingo #139837 üzenetére
Flair-hez sem kell hattyúnyak. semmihez nem kell, de vitathatlan, hogy pourover esetén segít. én tavaly vettem meg Arnoldot (Robot barista, csak hát ne unatkozzon már Bertalan, a Roomba), felváltva használom a GC-vel etapokban. messze a leggyorsabb kávéfőzési folyamat itthon, még kotyesz ellenében is, feltételezve az elektromos őrlőt. van itthon Stagg, de a kevert vizet GC-be rakom inkább, ezért sokszor a legegyszerűbb vízforralóból, csapvízzel etetem... faék.
sokan mondják itt, hogy a manométer sem kell, ráérzel. valóban ráérzel, de 1) én szeretem látni ezeket a dolgokat, hiába megy csukott szemmel 2) az elején segít belőni mennyit kell nyomnod.
keress rá a Robot-ra hívószavakkal a topicban, millióegy komment van, sokszor forrással, a 3D nyomtatott tampersegédre, gömböcre, manométer tartóra, tapasztalatokra, előmelegítésre. relatíve plug-n-play. ami szerintem a legfontosabb - épp ezért nekem sincs még - az a tampertnyelet megvezető 3D vagy fa segéd. enélkül szerintem nehéz szintbe tamperelni. Kalmár szerint nem vészes, de hát az ő kezében ezer év rutinja van összeadva.
-
icm
tag
válasz
vendingo #139835 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e különbség a barista meg az alap robot dugattyúja között. De a megoldás az volt, hogy megfúrták és ment bele egy pneu csatlakozó plusz a tömlő hozzá, az meg megy a manométerhez.
Jó az elején a manométer kb 5-6 húzásig aztán úgyse nézed / használod. Profilozásban robot / flair mindenképp előrelépés. Tudom javasolni még a Leverpresso-t (polikarbonát, vagy pro az már alu hengeres, plusz manométer) ami kb egy hordozható robot, 51es kosárral (aki izgul a magasabb pogácsára). Polikarbonátot nálam is kipróbálhatodEsetleg kickstarteres coffeejack v2
majd decemberre meg is kapod.
-
vendingo
veterán
válasz
RetepNyaraB #139834 üzenetére
Köszi, nem tűnik vészesnek. Nem tudom mennyire kell nekem a nyomásmérő, illetve utólag is beszerelhető, ha alapot választanék?
A másik opció, hogy marad a 9B és megtámogatom egy normális őrlővel. Semmi bajom a 9b-vel, de már valamin változtnék.
-
RetepNyaraB
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
Toobee #139832 üzenetére
A lényeg, hogy 9b mellé lenne, nem helyette. Semmi bajom nincs vele, csak mozgat, hogy esetleg más eszközzel tudnék-e jobb végeredményt kapni. Kimenő bőven elég, a sebesség viszont mérvadó. 9b 6-7 perc, szóval gyors ez is, de ritkán, amikor többen vagyunk nem igazán szeretek többet húzni, de ez inkább a kézi őrlő miatt van.
A flair nagyon tetszene, de alapból 330+ sallangokra is simán elmenne 70-100k.Robothoz mit érdemes venni kezdéskor, és ezek mennyibe hozatóak ki? Pl. hattyúnyakú ( ebből a legalapabb pides),
Kell-e hozzá normális tamper, olvastam, hogy kezek is kellenének rá, ennek van-e valami olcsóbb alternatívája, mert én nyomtatni nem tudok. -
Toobee
veterán
válasz
vendingo #139831 üzenetére
Szerintem a Bambinot engedd el, az tuti visszalépés lenne. 9B-ról szerintem akkor érdekes váltani, ha:
szeretnél nyomásprofilozni
kevés a 9B kimenője
szeretnél több kávét csinálni egymás után
Robot minden téren előrelépés hozzá képest, árban pedig alatta van.
Flair58 is jó, ahhoz meg millió cuccot kapsz az 58-as fej miatt. Robot egyedi méret, emiatt mondjuk nem is lehet belekerülni az upgradespirálba. -
vendingo
veterán
9barista mellett tudna ízben, minőségben valami pluszt adni egy robot? Világos és classic pöri is fogy itthon.
Robot, flair 58+, bambino plus trion gondolkodok.
Árban a robot tetszene, a flair árban eléggé magas.
Bambino azért került képbe, mert gyors, kényelmes, tud gőzölni is, bár kétlem, hogy upgrade lenne ízben a 9b-hez képest.A flair már csak azért is kiesik, mert a magas ár mellé még venni kell vízforralót, mérleget és egyéb apróságokat is, mint tamper, kosarak.? Illetve új daráló vétel is esedékes.
Más eszköz gondolom ezen az árszinten nem játszik. Tuning gc és társain már túlvagyok, Béla gépek nem érdekelnek.
-
-
lazoltan
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #139827 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, valahol ez a természetes kávés evolúció. Én a Kapucziner Velencei gondolasokkal indultam és most a világos presszó felé járok erősen.
Mondjuk a legutóbbi CM Ruandabol nem sikerült igazán jót inni, de talán az egyik februári cmtp-t sikerült behúzni, ami szerintem indonéz volt, és az olyan elképesztően jó lett 2-3 hét után, hogy a maradékot őrizgetem, mint valami kincset. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
qvik27 #139824 üzenetére
Amúgy omniroastot preferálják, nem?
Valóban jó, bár emlékeim nem újak.Most, mióta CM-en élek úgy érzem fel kellett nőni hozzá. Pár éve nem tudtam volna tapsosra kihozni, nem is nagyon vettem tőlük semmit. Mármint nem fényezni akarom kicsiny tudásom, csak érdekes tapasztalatnak tartom.
-
capafog23
őstag
Klasszik vonalból mit ajánlotok most? (leginkább az jön be, pedig már sok mindent kipróbáltam)
Impresso Columbia/Sweet7 megy már régóta. -
válasz
impresso-G. #139817 üzenetére
Ahha. A feketelevesig már szemfülesen eljutottam segítség nélkül is.
"A főzővíz ásványianyag-tartalma nagyban befolyásolja a kávéd ízét. Nemcsak azért, mert az eszpresszó körülbelül 90%-ban vízből áll, hanem azért is, ahogy a kávé ízjegyei kölcsönhatásba lépnek a vízben lévő ásványi anyagokkal."
Tanulságos. -
bbuffy
senior tag
Azért szépen meglátszik a melegfront hatása az indulatokban
-
MPowerPH
félisten
válasz
impresso-G. #139803 üzenetére
Félreértés ne essék, nem is igazán ellenetek szól. Bár a csomagolás lehetne 21. századnak megfelelően 100% lebomló, környezetbarát. Nekem ez a legnagyobb problémám a termékkel. Egyébként ahogy már írták, biztosan van piaca. A kávévizet bekeverve is árulják, eladják, van is rá kereslet. Volt cégemnél felvetettem beszerzési listára, volt raktárkészletünk, mert a partnerek tőlünk vették.(miközben vasalat nagykerként üzemelt)
Az, hogy a használata nem érint például engem, megint más kerdés, és e mellett drágállom is. De környezetvédelem szempontból az otthoni vízkeverés sem jobb, ha az ember flakonnal veszi a desztvizet.Nálunk sok kv fogy, az 5l -es desztvíz 2,5-3 hétre elég kb.,(Bianca is eszi rendesen...) így ezekkel a tasakokkal nem mennék sokra. Nem oldatot csinálok, mindig az aktuális 5l -hez keverek.
-
-
válasz
impresso-G. #139803 üzenetére
Ha már így bejöttél:
Megosztanád itt a három féle zacsi tartalmának a szódabikarbóna - keserűsó arányait? -
vendingo
veterán
válasz
pető bá' #139810 üzenetére
Túl régóta kerülgetem az elektromos őrlőket, 3 év alatt kb 40 kilót letekertem, váltanék. Junius messze van, de lehet kivárom. Még körbenézek külföldön, df83 v3-at találtam nagyon jó áron, de túl van a keretemen. Df 54 vagy 64 bőven elég lenne.
RetepNyaraB: mignont kihagynám, nem valami jó befektetés, ha megunnám, vagy nem jön be, akkor kb eladhatatlan, vagy hatalmas bukó anyagilag.
Nézelődök még kinti webshopokban, hátha belefutok egy jó vételbe. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
vendingo #139807 üzenetére
Eureka Mignon.
A DF a belépő sík kés szegmensben letarolta a piacot. Ettől mondjuk nem gondolom, hogy a kis verziók (54, sima 64) jobbak lennének a még pont kifizethető Vs3-nál, de ha új kell, akkor szivatod magad az elavult, túlárazott olaszokkal, veszel kézit, használt cuccot kompromisszumokkal, vagy kivárod a szállítmányt. 🤷 -
vendingo
veterán
Ha elvonatkoztatunk a df őrlőktől, akkor milyen új alternatívák lennének?
Vs3 amit korábban ajánlottak nem nyerte el a tetszésem.
Df83 v3 lenne jó áron, de még így is több mint amit gondoltam a bulira, a df54-64-et meg nem találtam jó áron külföldön se.
Esetleg van valakinek tippje beszerzésre normális áron nem több hónapos várakozással (EU)? -
Papacoffee
csendes tag
Mazzer 151C kés bontatlan csomagban
[link]
Ha innen viszed akkor Miskolcon, Budapesten, Székesfehérváron megbeszélés alapján a személyes átvétel megoldható ebben az árban. -
impresso-G.
friss újonc
válasz
vendingo #139801 üzenetére
Ennél azért jobb promot is eltudnék képzelni
Egyébként nem is igazán promonak szánjuk, nincs időhöz kötve hogy meddig adjuk ajcsiba ezeket a pack-okat. Nekem csak szimplán szimpatikus volt ez az egész sztori és ugyérzem jó segítség lehet sok embernek ha a kávé rendelése mellé még egy ilyet is kap
illetve talán szerencsés, ha otthon ugyanazzal a vizzel tudod kostolni a kávékat, mint amivel a pörkölő üzemben is kóstolja a gyártó.
Jó tudom, más a kés, más a gép, más a hangulat, más az öltözék, stb stb... de ettől függetlenül ha a viz ugyanaz, az talán lehet pozitivAkinek a környezetvédelem miatt nem fér bele egy ilyen zacsi, az ne dobja ki
lehet benne gombostűket tárolni, mindenféle fűszereket, talán egy gombelem is belefér
Hogy ez valakiből, hogy tudott ilyen negativ, sőt "lehúzás" érzéseket kiváltani - nos ennyire sajnos nem élénk a fantáziám, dehát ez van, simán be lehet írni a megjegyzés rovatba ha valakinek nincs szüksége az ajándék mineral pack-ra
Ha valakinek meg tetszik és örül neki... az jo érzés
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- WeBeauty. Model F9
- DJI Air 2s drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS + extrák (2S4) kettő darab akkumulátorral
- Új, csomagolássérült Lifefit 3Dx Motion Trainer vibrációs tréner +távirányító - 10 hó bolti garival!
- Eladó Zipro Treadmill Tekno futógép
- DJI Mini 3 pro drón szett - telefonos távirányítóval +extrák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest