Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Klassz, hogy jöttetek! Ráadásul mindketten vidékről. De vótak ottan nálam sokkal bolondabb népek is. Ex-Casmo/Holistic/Spectrum Kis Zoli pl az EK-jával, egy Olympia Mina-val és egy Roastino-val hágta meg a hegyet bringás utánfutóval, a haverom meg a bicajára akasztotta a 2017-es 50.anniversary Cremina-ját. Ja, és fel is jött vele. De igazából mind a 80-100 bringás (a kanyarfotón 101 került képre a releváns időablakban) meglehetősen kettyós volt, mert a döntést mindenki akkor kellett még meghozza, amikor szakadt az eső. Rajtam kívül csak Pelikán Janinak és Dina Marcinak volt muszáj mennie. De aztán az utolsó 20-30 percben megkegyelmeztek az égiek. Azután kezdett esni, amikor bepakoltuk a rengeteg motyót, meg még nénány résztvevő súlyosabb eszközeit, amivel életveszély lett volna a downhill menet. Este hat és hét között.
Holnap már elkezdem szivárogtatni a színes-szagos anyagokat, amiket a fiúk rögzítettek.
-
mboa
csendes tag
Sziasztok! Eladnám alig használt Moccamaster cup one filterkávé főzőmet, első tulajdonosa vagyok, teljesen újszerű állapotú, dobozával, minden tartozékával (a gyári filterekből is alig pár darab hiányzik). Ár: 70.000 Ft, Budaörsön átvehető.
Érdeklődni üzenetben lehet. -
vicces1
aktív tag
-
norkov84
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Köszönjük Gábor, fantasztikus volt ez a mai esemény!
-
eeent
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Ascaso Steel Uno gépem, PID-elve, tágulási tartállyal, rézcső tuninggal stb...
A gép már egy éve pihen, kellene neki egy karbantartás. Kazán pucolás, komolyabb vízkőtelenítés, átnézés. Vállal ilyet valaki Debrecen környékén, vagy a Dunán innen?Köszi a segítséget!
-
:AMF:
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Igen, korrekt cucc. Különösen annak fényében, hogy nem barista tejből/egyéb löttyből is jó habot készít.
Nekünk nagyon jól jött a kis Dreo, mert itthon nincs komolyabb kávégép, feleségem beéri a Krups automatával. Azzal meglehetősen macerás a habgyártás, takarítani meg rettenet. Van egy AVX TB1 is, de azt már csak kerülgetem, inkább a Flair Classic-kal bohóckodok. -
válasz
üzenetére
Köszi, akkor korrekt cucc. Egyébként közben elég jól összecsiszolódok a NF próval, ott a fehér hártya már picit erősebb, de a hozzá adott kefe a kulcs, szépen lejön vele. 70e ft-okat egyik sem ér szerintem, de az nem rossz, hogy létezik jó minőségű tejhab komolyabb kávégép nélkül.
-
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Egy adag esetén is marad némi fehér cucc letapadva az alján, de ha az ujjad végighúzod rajta, feljön. Szóval szivacsos súrolásra nincs szükség, de csak körbelöttyinteni vízzel meg kevés.
A felvert tojásfehérje megvan, hideg és meleg hab funkcióban is, nálunk ezek mennek. Előfordult, hogy nem tudtam azonnal kiönteni, csak 2-3 perc múlva és a hab benne maradt a gépben.
1,5%-os és 3,5%-os tejjel is próbáltam, ugyanaz az eredmény. -
bbuffy
senior tag
még mindig van CMTP!
-
vicces1
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
A legmesszebbről bringával érkezőnek lehetne esetleg egy zacsi Bellardi?

Stravan bizonyítottan! -
válasz
Toobee
üzenetére
és akkor végülis jó mikrohabot csinál, illetve elég öblíteni, mert nem ég oda? tej berak, gomb megnyom, minden frankó? elég homogén a végeredmény, vagy a fele sima tej és a másik fele hab csak? lehet felvert tojásfehérje kemény habot is csinálni vele?
több kérdésem nincs

-
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Kézzel mosható, azon van a kijelző, meg a gomb is.
-
danbenzin
csendes tag
CMTP!
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Parci
üzenetére
Nem akarok álomgyilkos lenni, de nekem volt ilyen mérlegem, nagyon menő és futurisztikus, de pár hét után visszatértem az Acaiához és újra megkönnyebbültem, ezt meg eladtam. Van pár idegesítő tulajdonsága, ami miatt nem bírtam megszokni, a Lunar amúgy is maradt volna, akkor meg eggyel kevesebb cucc inkább.
-
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
2 gombja van (a két alsó), a többi csak kijelző.
Toobee: A sima meleg/hideg hab viszont minimum szint alatt is jó eredményt ad. A latte arthoz valóban kell a minimum szint.
-
válasz
Melorin
üzenetére
Zero water kancsó + Lotus set
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Milyen lehetőségek vannak otthon kávézásra alkalmas vizet készíteni? A kancsókba túl sűrűn kell szűrőt cserélni. -
xy.zsolt
őstag
A tejhab nem csak a gépen múlik és tapasztalatom szerint még csak nem is a tej zsírtartalmán. Én pl a 2,8%-os olcsó ARO-s tejből készítettem a legtöbbször jó habot, olcsó tejhabkészítővel is.
Szerintem a tej fehérjetartalmán múlik döntően a siker.....3.0 vagy afelettinek kell lennie. -
BBpeter
tag
Valaki esetleg nem tud Európai forgalmazót Ethan Rode [Flur] poharaira?
Vagy valaki tud alternatívát ezzel a designal?
-
-
Toobee
veterán
Dreo Baristamaker Air első próba megvolt ma. Pozitív a fogadtatás, a krém szuper minőség. Persze küldtek egy fehéret a fekete helyett, de majd nem a kávés pulton lesz.
-
Kávé Kálmán
tag
Hejjhejj! Fontos UPDATE mindazoknak, akik az embert, őrlőt és kávégépet is próbára tevő időjárásban neki fognak rongyolni Dobogókőnek szombaton. Lehet, hogy heroikus leszen. De együtt tekerni a regnáló országúti és időfutambajnokkal szerintem minden fájdalmat megér. Csacsogós, nem hajtós kerekezés lesz. Csak mint a Champs elysees-n, vagy a mont ventoux-n? Az esemény leírását is folyamatosan egészítem ki az infókkal.
hajrá!
G. -
-
-
Mano66
senior tag
Option-O rendelés elindulás után kB hány nap ami alatt ideér a csomag? Mikorra várjam?
-
norkov84
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
No para Gábor. Én tegnap még úgy láttam dél felől jön az eső, és inkább késő du/este.
Engem nem riaszt el
-
Kávé Kálmán
tag
Klassz! Kösz mindenkinek a támogatást/megosztást. Pont most váltott 6 nap stabil kilátások után az időjárás szombat/vasárnap némileg esősre, úgy hogy eddig egy csepp esőt nem mutatott egy két hetes periódusra. Faszkivan. Most emiatt parázhatok...
-
norkov84
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szép! Mondjuk (velem ellentétben) pár éve tolod is már

Én csak 1 éve kezdtem, ou-tizni, így még csak 2.5W/kg, amit tartósan tudok, 20-30percig megy a 3W/kg. De innen szép fejlődni és igyekszem is, csak 3 kicsi gyerkőc meg egyebek mellett nem tudok annyi időt szakítani, amennyit szeretnék. -
norkov84
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Jippíí!

Én biztosan megyek egy kollégámmal (aki bp-i), így mi a Nánási útnál talizunk (odáig elvonatozok) és onnan célozzuk meg DK-t.Cipekedni viszont csak csészét fogok, az én W/kg arányom még nem túl acélos

Esetleg saját pörit a Roastino-ból lehet vinni? -
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem azért annyi a minimum mennyiség, mert különben nem érné el a propellert (ami fixen áll, nem forog) a tej.
A hideg/meleg habot viszont (a kisebbik fejjel) sokkal kevesebb mennyiségből is tudja és a végeredményt akár harapni is lehet.
A barnás kozmára is találtam megoldást, ami a második adag készítése után a gép alján marad. Az első adag után hideg vízzel kiöblítem a gépet és visszahűl annyira, hogy a második adag készítésénél ne tudjon odaégni. -
xy.zsolt
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Osztottam egy 688 fős privát csoportban

-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
jópofa program. bár itt a topikban sztem mindenki olvassa így is úgy is, azért kiemeltem a hozzászólást
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
vicces1
üzenetére
"Nagyszerű ötlet, igyekszem ott lenni, remélem jön velem más is Fehérvárról.
Szerintem bekávézunk durván
hozz bőven babot!"Remekkk! Hátha még másnak is kedve szottyan... A sponzorok - nemcsak a kávésok - totál nagyvonalúak, gyakorlatilag nem fér föl már több belőlük az esemény cover fotójára :-).
De a lényeg - holnap posztolgatok erről majd -, az Acaia rárabolt a legőrültebb bringás kávés setup díjazására, és felajánlott egy Acaia Pearl-t. A Flair a legsúlyosabb kávés kit-et felcipelő kerekest fogja jutalmazni egy Flair Go-val. Kinu Christian pedig még fontolgatja, hogy lezúz ide Szászrégen-ből, hogy maga adja át az összes résztvevő közt kisorsolásra kerülő új Kinu Travelert.
Hab a kávén, hogy Dina Marci és Pelikán Jani (a regnáló országúti valamint az időfutambajnok) is bejelentkezett...
Itt van kedvcsinálónak egy három évvel ezelőtti tekerésünk Janival. Dobogókő jó hely.
Majdnem elfelejtettem, hogy bringával, saját erőből kéne feljutni, és legalább egy saját csészét mindenkinek magával hozni.
-
Toobee
veterán
Köszi mindenkinek! Akkor teszek egy próbát az Air-ral, még volt Fizz.hu visszatérítésem, így 26500 Ft-ra jött ki szállítással együtt. Ennyiért Nanofoamerből csak az elemest kapnám meg.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nekem egy nyűgöm van vele igazából: a fedelét jól kell rátenni, különben zörög, de nem kever. de igazából használom folyamatosan, teszi a dolgát, a hozzá adott kefe meg szépen lehozza a tejhártyát az aljáról. az öblítés nálam egyáltalán nem gond, nem töltöm tele, kisuvickolom, kiöntöm, kész. még ruhát sem tekerek köré elővigyázatosságból, nem kell.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Nano Pro a minimum állás alatt csak katyvaszt tud. Legjobb max alatt valamivel.
Tejre jobb, de jobban égeti is az alját. Nálunk Oatly és Alpro gluténfrí zab megy.Árultam/om hónapok óta a Pro V1-et, kutyának se kell. Azóta inkább használom és lassan ráérzek. Igen macerás lelke van.
-
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Fizz.hu-n a Dreo Baristamaker Air 29500 Ft kuponnal. Egyedül az tart vissza, hogy a legtöbb helyen 160 ml minimum mennyiséget írnak rá, nekem meg elég lenne egy deci, pontosabban az lenne a pazarlásmentes mennyiség. Azt olvastam, hogy a Nanofoamer Pro tud 1 deciből is latte art minőségű krémet készíteni sőt, redditen 80 ml-ről is olvastam. Bár ebből a 43400 Ft felárból azért párszor 60 ml tejet ki lehet önteni.
-
Toobee
veterán
Volt potenciál a BrewingDealers kávékban, úgyhogy rendeltem közvetlen tőlük is frissen. Kb 2 hét volt mire megjött, ettől több pihenés nem is javasolt szerintem, mert hiába a kupakban a tömítés, nem zár úgy, mint egy lehegesztett zacskó. Lehet bátran rendelni, hibátlan kávék. Még a purge is kellemes (Robot), ami igen ritka.
Ezeket vettem:
Alchemy
Aurea
Elixir
The Rose
Serenitea - ezt már nem látom fent.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Ez hétvégén most igy nézett ki:
Itthon előtte: CM nem rossz...nem rossz.
Szálláson: Nespresso, ilyen rossz kv nincs is basszus.
Pécs Coffee: CM, sajnos agyon tejezték, semmit nem érzett senki sem a kávéból. De finom volt a tejes kávé
Itthon utána: CM húúú de jó kv.
Sajnos a kávézóban egy számmal nagyobb poharakat használnak mint az adott tipus (Cortado, Flat) megkívánná, igy nem is ajánlom a tejes italok kedvelőinek. De sok friss CM van a polcon, igy ha gyorsan kell kv akkor ott van.
-
Kedvesem "before-after":
2015: "Nekem mindegy, milyen a kávé, semmi különbséget nem érzek köztük.
2025: "Úristen... instant kávét iszom... A kávéid után, hát, a nyelvem belehalt."
...pedig ő csak a tejes cuccokat issza, annak megfelelő kávékkal.
Az ígyjárás klasszikus esete...
-
meander
tag
Sziasztok,
filterre kell vennem egy mérleget kb. 25k-t nem szeretném átlépni. Jól látom a fórumot olvasva, hogy avx kc230m és timemore mirror basic 2 az ajánlottak? Van másik stabil mérleg, amit használtok? Köszi
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Sweet.tv - internetes TV
- ASUS routerek
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő