-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Parci
üzenetére
a precizitása (kés egyenfutás) egészen biztosan nem olyan, mint.
A motor sem. A ford. szabályzó sem (ha a sajátomból indulok ki - és hát a kínai az ugyanazokból az alkatrészekből legózik többnyire).
Mármint az áráért persze jó, de ennyi. Barista flow-n pl. árulnak platóról leesett j64v-t 95k, annyiért instant get. De ez nem Lagom, pláne nem Zerno. De utóbbiak - különösen itthon - egy kiemelkedően szűk réteget mozgatnak meg.
Nagyobb baj, hogy használt piacon kb. nekem kell fizetnem, ha valamit eladnék. Kivéve, ha Rolls Royce-om van. Azt egy perc alatt veszik meg.
-
-
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Semmilyen szinten nem mozgat a DF vonal. Épp elég volt, amiket olvastam, láttam róla
-
Toobee
veterán
Dehogy van úton, majd talán nyáron

Ezzel a késsel kértem (nem azzal ami a képen olvasható):
Size: 102 mm (Brew Lagom) / Coating: Red speed coated -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ez a Ditting 1403 tuning még egy érdekes szörnyeteg lehet, de a "szép, szép, de otthonra nem kéne" tipikus esete.
-
-
Toobee
veterán
Milyen szempontból van feljebb? Instájukra néztem rá régebben, de 98-as kést látok csak. Van már nagyobb modelljük is? Molar Z-t gondolnám elsőre, hogy feljebb lehet, 120-as késekkel. Ozikban, ha 98-as kés van és tegyük fel, hogy a késsel kapcsolatos darabok toleranciája ugyanaz, akkor mi az, ami miatt feljebb helyezed a Lagomnál?
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ozik MK4, de az árban is sztem a többszöröse

-
mgy
senior tag
Urak, jó rég jártam erre, mindenkinek filteres jó napot!
Keresek ismerősömnek podos gépet, ha esetleg tudtok ajánlhatót, megköszönöm! -
aleister
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Engem tökre érdekelnek a tapasztalataid, úgyhogy jöhetnek még bátran!

-
sz.zs.
őstag
Én pedig a DF83v2-nek !
Már olcsóbb mint egy Major
-
zolnagy
őstag
Levittem az árát a DF64V-nek: [link]
-
Alabástrom
senior tag
OXO Rapid Brewer update (bár gyanús, hogy csak magamat szórakoztatom vele
)Nem hagyott nyugodni, hogy a saját kosarával következetesen lágyabb, édesebb, kerekebb italokat kapok, mint a Sworks stamped 58-49 step down kosárral, úgyhogy tegnap és ma reggel csináltunk egy rakás összehasonlítást velük. Vágtam chemex papírt a step down kosár aljába, egész óvatosan tampereltem és pumpáltam, mikor step down-t használtam (a kisebb felületre sokkal nagyobb nyomást gyakorlok ugyanakkora nyomóerővel), durvábbra őröltem, stb... De akkor is hajlamosabbnak tűnik asztrigenciára, karcosságra, mint a gyári kosarával. Persze a TDS is könnyedén magasabbra megy.
Meglepő, mekkora különbség van a két kosár között.
A gyári kosárral 15g a minimum, amivel még könnyű jókat húzni, alatta már kritikus a félretmperelés, gyenge ital, stb. A Sworks-el 8 grammal is könnyű jót húzni.
Összességében, ha nem fontos a kis dózis, akkor én egyértelműen a gyári kosarát preferálom. Nagyon eltalálták.
Úgy tűnik, nekem a sötétebb pörkölésű kávékhoz lesz az elkészítési módom az ORB, nordic vagy ultra pörkölésekkel olyan távol álltam a számomra jó eredménytől, hogy nem is álltam neki behangolni (drága...
).
Mosott etióppal és hasonlókkal sem volt sehogy jó, nyilván nagyon kijött az asztrigencia (filterhez képest).
Az eddigi magasan legjobb italt ma reggel kaptam vele: Supremo Finca Río Negro , egy Kolumbiai ferment. A zacskón ugyan mosott áll, de érezhetően kapott egy rendes adag fermentálást is a mosás során. Filter pörk, de elég sötét, CM filternél is sötétebb. Filternek nem is ízlik (pedig az illata brutál jó), viszont ami az ORB-el kijön belőle, az egy csoda.
Klasszik vonal is elég jó az OXO-val, az lesz a másik, amire használom majd. -
Joe Swanson
senior tag
CM Simbit probaltatok mar? Mikortol erdemes kinyitni a friss porit? Tuti receptek?
-
gubabela
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Akkor ott valami más lehet, csalók nem nagyon szoktak postai levelekkel próbálkozni eddig. Arra gondolok, hogy a lagoom rendezte előre a vámolást és valami külömbözet lehet, amit rajtad akarnak behajtani. Hívd fel mindenképpen akkor szerintem a fedexet, hogy mi ez, aztán ha valóban be kell fizetni, utána mehet a lagoomnak a számla.
-
-
gubabela
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Ha vámolják akkor addíg nem kapod meg az árút, amíg ki nem fizeted, utólag se a fedex se a dhl vagy más szállítmányozó cég ahol vámolnak is nem kér fizetést, valószínüleg átverés lesz, de hívd fel a fedexet vagy írj nekik emailt a hivatkozási számmal tudsz rákérdezni.
-
zolnagy
őstag
Az év végi adó és vámmentes akcióban vettem egy Lagoom Casat. Most viszont kapom a leveleket a Fedextől, hogy fizessek be ~10e Ft-ot. Az nincs rajta, hogy Option-O, hanem egy bizonyos Guohe Wang a feladó Hong Kongból. Nem az összeg miatt, de én ezt nem akarom befizetni, mert úgy vettem, hogy semmi mást nem kell fizetnem. Milyen következménye lehet ennek. Más is kapott utólag ilyen számlát a Fedextől?
-
vendingo
veterán
válasz
inferno88
üzenetére
Nem a géptől jó egy kávé.
Ez lesz a te topicod. -
Sziasztok!
A mindennapokban nespresso kapszulás kávét iszom. Most elkezdett haldokolni a gép és vennék egy másikat. A MOL kutakon a hosszabb utak során szoktam kávézni. Annak az íze, aromája brutálisan bejön, fél órával később is érzem az ízét a számban. Tudom, hogy valami 3-4 milliós gépeket használnak. Otthoni használatra keresek gépet, ami vagy magától őröl vagy őrült kávét kéne beletölteni és ezt az ízt hozza.
200 felett nem áldoznék rá. -
Alabástrom
senior tag
Úgy tűnik, Sheldon is lát fantáziát az ORB-ben, kihozott hozzá egy adaptercsomagot (persze több, mint duplaanyiba kerül, mint az ORB
):
[link] -
Alabástrom
senior tag
Megjelent a Flair honlapján is a Flair 49 Pro.
Nincs fűtött változata, egész kompakt.
Hőmenedzsment kérdéses, de ha sikerült úgy megcsinálnijuk, hogy ne kelljen feltétlenül előmelegíteni (nem valószínű), akkor nem is rossz. -
válasz
szuszinho
üzenetére
tele van a net nyomtatható verziókkal. Gyári mod:
De igazából mivel robotnál különösen nincs jelentősége a tamper erőnek, gyári állapotban is tökéletes, csak kicsit hozzá kell szokni, ne legyen túl csámpás a végeredmény. Nekem a fenti van. Ha szűk, fel kell melegíteni a nyelet és úgy rácsúszik. -
Melorin
addikt
Sziasztok. A Cafelat Robothoz érdemes venni valami jobb tampert? Elég furcsának tűnik a gyári.
-
vicces1
aktív tag
nemtom írta e valaki, tesztpöri nap van
-
Lassan befejezem, elnézést kérek.
Szóval e61 vízkőtlenítés. Nem szarozós verzió: telenyomom citromsavas oldattal és 10mp csap 10mp pihentetés stílben egy tartálynyi vizet (meg egy simát) áttolok a cájgon, meg pár decit a víz/gőzcsapon, visszaöblítem a fejen is hasonlóképp.
Szöget ütött bennem viszont ez a német videjó, bár itt MaraX az alany - de általában véve szól a
tejipari dolgozókhozHX technológiáról -
aholis alapos germán barátunk először leereszt mindent, majd telenyomja a rendszert (bojler és fej) pulycaff oldattal és vár 20 percet kikapcsolt gép mellett. Eztán a bojler valamelyik (talán vákuum) szelepén keresztül közlekedőedény elvvel egy csövön kiszippantja a feloldott zazt, teljesen. Összerak, sima vízzel rendszer feltölt, majd újra pulycaff a tartályba és az egészet folyamatosan átnyomja a fejen, szűrő, vízterítő csavar nélkül. Ha jól emlékszem.
Kell ez a macera, mert valami eldugulhat a komplikált fejben, vagy sem?
Egyszer szívesen eljátszom, ha így érdemes - 11 éves a gép, aranyrögök minden alkatrész, ne nálam pusztuljon el lehetőleg. A LotusDrops (bright&juicy, ~130ppm TDS) két év alatt gyakorlatilag zéró követ hagyott a hattyúnyakún, ezért bizakodom, hogy csak egyszer kell eljátszani, biztonságból.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
jaja, ránézésre általában valami rézötvözet, ha megkopik a krómozás, ott is előbukkan
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Olyat nem láttam, ami a Lelikben van, de az nagyon nem volna illendő, hogy az állítgató csavart sima állítgatással ki lehessen szedni. Ilyesmik következnek általános biztonságos haszálati alapelvekből. (Persze láttunk már karón varjút. ) Ascaso steel-nél vakkal simán lementem 2 bar-ig, aztán vissza 8-ra.
Javaslom, hogy engedj rajta kikapcsolt állapotban "bőven", amígy érzed, hogy a helyén van a csavar, és kapaszkodik, aztán tegyél fel egy vakot, kezdd el a csapolást, és tekerd beljebb az OPV csavart, amíg azt az értéket nem mutatja a manomÁtered, amit szeretnél! -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha ugyanúgy lehet, ahogy az X-es verzión, akkor sztem azt menet közben nem állítgatod, 12-es kulcs kell hozzá.
-
Uyuarasy
tag
válasz
_ATi_1
üzenetére
En tovabbra is hasznalok digitalis nyomasmerot is, de ez inkabb adathalmozas, szerintem nincs akkora jelentosege ennek sem. Ranezek a mutatora is, de uj kavenal inkabb a tukrot nezem meg a lefolyast es ha tetszik a vegeredmeny, akkor probalom lekovetni a kovetkezo huzasnal is.
Osztom a tolem tapasztaltabb forumozok velemenyet, miszerint legyen egyenletesen tamperelve, aztan ha szeretned lehet boviteni a szertartas reszet, de legyegeben forrovizet ker a Robot es kesz
-
Uyuarasy
tag
válasz
_ATi_1
üzenetére
A Cafelat oldalan van egy leiras errol, elvileg mukodik, nem probaltam.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
1-1 presszóra egész jó kis gép, de ha bulit kell ellátni ott lehet meglepetés. 1 kávé után is igencsak el tud szállni a fejhő, s különösen sötétebb kávéknál ez elég érzékeny pont...
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ismerős a E61 fülek problémája. Én nem mertem megreszelni és inkább eladtam, de utána hirdetésben láttam, hogy pont ezen okból reszelt karral árultak gépet, így minden bizonnyal megoldható.
-
Impulzusvásárlásból nálam landolt gboszi Marája (pre X verzió). Főleg a tejgőzölés, meg a nejemnek sötét presszók és bulik ellátása a cél, ahol a robot elég munkás. Aztán meglátjuk.
Az érdekelne, hogy az OPV kvázi csapolás közben állítható-e; mert így látnám a külső manomÁteren, hova tekerem épp. 6Bar körülre állítanám, elvileg az a gyári OPV alja. Szét tud esni, ha nagyon kilazítom? Vagy ne is kísérletezzek ilyesmivel? Mármint működés közben ne. Amúgy igen
Ugyanitt érdekel, hogy sikeres lehet-e e61 kar fülek Lelit kompatibilissá reszelése? Kaptam egy e61 kart, de a tetű Lelitnek más a fül emelekedése (laposabb).
Ennyi egyelőre
-
_ATi_1
senior tag
Üdv,
A 'regular' Robot-ra rá lehet csatlakoztatni a 'barista' verzió nyomásmérőjét, vagy más a kialakítása? -
A minap melóból hazajövet látom ám: a konyhaasztalon egy doboz
Frei 3in1 "pisztáciás-marcipán ízesítésű kávéspecialitás". Hű, mondom, mitől rágott be ennyire a Kedves??... Aszonta, kapta, megkóstolja, biztos finom... Másnap kérdem, hogy milyen volt. Idézem: "Nem kóstoltam meg. Szétnyomott poloskaszaga volt."
Ha valaki épp bosszúállásra készül, megmenthetek neki pár csíkot!
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Nekem is nagyon tetszik - lehet azért mert műszaki oldalon mozgok -, kár hogy nincs Gaggia-hoz gyártba a kar, na meg ugye többe is kerül mint a gépem értéke. 😂 De maga a kosár amit külön árulnak tetszik nagyon, és annak már relatíve racionális ára van, látom benne a fantáziát használni.
-
Toobee
veterán
válasz
tDr1v3r
üzenetére
Ez nem bele van építve. Azért ilyen drága, mert egy darabból van megmunkálva. Aki műszaki vonalon mozog, annak egy ilyen az maga a gyönyör. Nem szűkül, alulra bemegy az 58-as papír, remek modern presszókat lehet vele készíteni. Gőzzel lehet könnyen kitakarítani, ha papír nélkül használod.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
):