- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Köszi. A hangsúly valóban a módszeren van. Mivel a ferment mostanában hívószó, mint a családbarát SUV 🤦
legalábbis a nevezéktant illenék egységesíteni, hogy ne az apróbetűben kelljen kotorásznom.
A konkrét tétel esetén azonban nem volt számomra kellemetlen, likőrös ízvilág pedig.. az eddigi CM előfizuban messziről ki lehetett szúrni (asszony azonnal mondja, bő tej mellett is
). A CM esetében meg nem feltételezem, hogy bárhogyan mókolt babot árulnak. Többnyire natural fermented a meghatározás. -
Paulie86
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Jobb megint szerintem hozni egy konkrét példát. Itt még ráadásul képpel is bemutatják a feldolgozást. Győrben sikerült kóstolni tavaly ebből a tételből. Az itt leírt gyümölcsök, de főleg a mangó direktben kiérződtek a kávéitalból. [link]
Egy másik ilyen, ami sokszor volt említve már a topikban is a kapucziner szüreti gyümölcskávé. Az érdekes mondjuk, hogy pont ez is Kolumbia. Ennél is történhet valami extra trükk a háttérben. Ezt a kapucziner kávét viszont nagyon szívesen fogyasztottam mindig is. Szóval azért vannak kivételek.Az előbbi concept viszont már tényleg túl lőtt a célon azzal, hogy mennyire befolyásolják a processzel a kiindulási alapanyagot. Talán azoknál a kávéknál kell jobban odafigyelni, ahol a kísérleti fermentációt adják meg a leírásban.
Sok mindent igazából nem lehet előre megfejteni, megveszi az ember, bejön akkor semmi gond, boldogság, ha nem, akkor elkönyvelem és nézek mást. Ha viszont 20€/250g kávék ezek akkor már kicsit fájósabb az utóhatása a tapasztalatoknak. -
Cathfaern
nagyúr
Annyit tennék hozzá a ferment témához, hogy amint leszedik a kávégyümölcsöt a fáról, rögtön elkezd fermentálódni. Mostt kávé esetén is hosszú idő eltelik aközött, hogy leszedik a gyümölcsöt és hogy lemossák a kávébabról. Szóval technikailag nincs olyan, hogy "fermentálás mentes" kávé.
Co-ferment kicsit más témakör, de itt is igazából csak az erjedés folyamatát és körülményeit tudják befolyásolni, Nem fog a mellédobott kókuszból belemenni a "kókuszíz" a kávéba, csak megváltoztatja az erjedés környezetét, így más baktériumok kerülnek túlsúlyba és ezért fog megváltozni a kávénak az íze.
Amikor tényleg belemegy az íz a kávéba az az infused, ami effektíve Frei-féle ízesített kávé, csak nem pörkölés után adják hozzá az aromát, hanem még valamelyik zöld fázisban. Itt tényleg direkt kerülnek bele anyagok a kávéba.
Mindettől függetlenül tényleg jó lenne ha nagyobb lenne a transzparencia ilyen téren, és nem neveznének simán csak "mosott"-nak egy kávét ami 96 órát erjedt három körben.
Nem azért mert a fermentáció valami fúj-fúj dolog lenne, sokaknak bejön és kifejezetten azt keresik. De van akinek meg nem, és nem valami elitista elvi okokból, hanem mert egyszerűen nem ízlik neki. -
válasz
Alabástrom
üzenetére
Shit, én csak a mosottig jutottam a leírás fejlécében
Egyébként nincs ferment íze, csak rém nehéz vele boldogulni. Legalábbis nekem. Egy hónapos tételeket vettem párat, hogy rögvest bontható legyen és lehetőleg 16€\250g alatt 🤷
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Épp tegnap írtad, hogy fermentet csak az anyósodnak.

This micro-lot was processed using the washed method with multi-stage fermentation
Boo egyszer volt nekem, az olyan csiricsáré ízvilág volt, hogy azóta sem vettem tőlük. Pedig én a fermenteket is kedvelem. Ajándékba kaptad? -
Boo! India
vótmá?
Omni elvileg, de nekem nagyon filter. Nem csinálok V60-at, soupon kívül rohadt nehéz volt belőni (Cast v3 64mm) Zéró test és krém, baromi könnyen folyik. Most kb törökre őrölve, épp 1:2 aránnyal lett a legjobb, 10s ázás, ~50mp összidő 9->4Bar.
Rég volt ennyire problémás babom. -
Peti...(16v)
tag
Impresso No Limit (02.04-ei pörkölés) ma nagyon betalált. Pont abban a nagyon szűk tartományban van, amit szeretek, de ritkán találnak el, hogy még nem kiugróan savas, de már határozottan gyümis, de a háttérben ott maradnak a klasszik csokis-kávés ízek, viszont egyik irányban sem tolakodó, hanem kiegyensúlyozott es mégis izgalmas, az első kortytól az utóízig egy hullámot jár be az ember szájában az íz.
Korábban is bejött ez a blend, de a legutolsó (nov végi) pöri egyáltalán nem hozta ezt a vonalat, de úgy látszik visszataláltak a profilhoz. -
sz.zs.
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Azt kérdezte :
Vilagos Porkolesbol melyik babok izlenek nektek a legjobban?Én erre válaszoltam.
-
Bazsee71
őstag
Sajnos egyre jellemzőbb a co-ferment, és egyre gyakoribb az a jelenség, hogy a termelő be sem akarja vallani, simán eladja száraz feldolgozásként.
Értem a sikerét (ráadásul ennek is vannak kulturáltabb változatai), könnyen értelmezhető, kvázi elronthatatlan, csak a transzparenciát hiányolom. -
Speti69
kezdő
válasz
KelemenUhr
üzenetére
Nekem van egy eladó df64v, még garis, teljesen újszerű állapotban van, 140 lenne.
Én is sűrűn váltogatom a babot, teljesen jó. Változtatható a fordulatszám is, azzal is tudsz játszani, illetve későbbiekben a kést is tudod könnyen cserélni, ha más profilra váltanál.
Ha érdekes lehet, írj rám privátban itt -
vendingo
veterán
-
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok!
Rengeteget olvasgattam az elmúlt hónapokban, de nem igazán jutottam dűlőre, mi kellene nekem őrlő fronton. Hátha valakinek volt már hasonló dilemmája. Hétköznap inkább filterezek (Pulsar), amit egy Commandante C40-el tekerek, ezzel alapvetően nagyon meg vagyok elégedve.
Korábban a presszót (amit én hétvégén, kávé iránt kevésbé érdeklődő feleségem hétköznap is fogyaszt) egy Kinu Phoenix és egy Flair Classic szolgáltatta. Most próbáltam valami csajbarát gépesítést elvégezni, ezért vettem egy PID-es Lelit Annát és egy Eureka Mignon Specialità őrlőt. Előbbi szerintem egyelőre teljesen korrekt, utóbbi annyira nem nyerte el a tetszésemet. Annyi már biztos, hogy single dose megoldást keresek, mert egyszerre minimum 3 féle babot váltogatunk (klasszik és világosabb vegyesen). Illetve felmerült bennem, hogy keresnem kéne egy kettő az egyben megoldást, ugyanakkor a plafon most a két meglévő őrlőm értéke lenne. Van tippetek, hogy ilyen fogyasztási szokásokkal van-e ilyen ársávban jó megoldás? DF64? Abból melyik verzió? Vagy Lagom Casa? Esetleg egyéb?
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm mindenkinek az iránytűt! Melyik pörkölőknél lehet érdemes vadászni? CM-nél nem látok most etiópot.
-
Alabástrom
senior tag
Amúgy a DAK Outlet-ből rendelt már valaki "well rested" kávét? 1-2 hónaposak is vannak, listaár feléért, az még tökéletes lehet, ha ez alatt az 1-2 hónap alatt leheggesztett zacsiban volt, és nem szellőzött. Már többször majdnem elcsábultam, hogy rendeljek, de az 1 kilós kiszerelés miatt végül sosem. Viszont most pl Joe Swanson-nak kitanulni a Gaggiuinot meg a különböző profilokat még előny is lehet, hogy ugyanazzal a kávéval rengeteget kísérletezhet.
Pl ez nem tűnik rossznak (ha nem szellőzött döglöttre). -
Paulie86
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Igen én leginkább arra gondoltam itt, amikor a babok mellé tesznek valamit és az lesz hozzáírva, mint ízjegy.
Kofio-n is van rengeteg ilyen, pl. [link] , vagy a népszerű DAK milky cake, ott is lehet valami szegfűszeg talán. Ez nem biztos, hogy így van, de szerintem pont a co-ferment kavék kerültek nagy többségbe mostanra, mert jól eladhatóak ezekkel a mindenféle különféle ízekkel feltűntetve. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Paulie86
üzenetére
A ferment nem feltétlenül co-ferment, nem feltétlenül borítanak bele bármit is a kávéba. Általában nem. Az meg, hogy mi a "kávétól idegen íz", megint egy érdekes kérdés. Én a komolyabb boroknál, rumoknál, söröknél, konyakoknál is kedvelem azt, hogy fermentáció által kibontakoznak olyan ízek, amik nem sima szőlő, stb íz. Kinek mi. Tény, hogy kávénál tud nagyon otromba is lenni egy ferment, de az inkább az olcsóbb, rosszabbul sikerülteknél van. Vagy darálótól, elkészítéstől is lehet otromba (SSP MP-vel, ZP6-tal én sem igazán rajongtam a fermentekért).
De alapvetően ízlés kérdése ez is. Van, aki inkább a Soproni sörért nyúl, mert annak sör íze van, van, aki meg egy belga/stb sörért, mert annak minden más íze is van.
-
Paulie86
tag
Én is inkább abba a csoportba tartoznék, aki idegenkedik a ferment + processz kísérletezős feldolgozott kávéktól. A kókusz, meg narancslében ázott, rumos hordóban érlelt műveletektől. Tudom, nem lehet azért egyenlőségjelet tenni azzal ami Freiéknél van, hogy agyonborítják a lepörkölt kávékat aroma esszenciákkal, de a végső italba akkor is valami kávétól idegen íz kerül be így is, meg úgy is. Ezzel kapcsolatosan kinek milyen véleménye van, én gondolnám ezt rosszul?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Jaaa, azzal mehet bármi. De ha
Minel gyumolcsosebb vonal erdekelne, amivel tuti nem lovok melle
, akkor továbbra is fermentekkel kezdenék, könnyű sikerélmény, intenzív, egzotikus ízvilág. Sajna az igazán jó fermentek zsebbenyúlósak. De szerintem még mindig jobb, mint egy olcsóbb, nehezebben elkészíthető kávéval kudarcélmény. -
vicces1
aktív tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
kb. 3 hónapja volt egy filterre pörizett Közép-Amerikai, Kalmártól. Úgy emlékszem némileg macerált volt, szuper volt presszóra és nem is kellett láva hőmérséklet hozzá, ízében is adta a gyümiket édes-mézes, birs, ananász tuti volt, bár 2x tökugyanaz nem volt, de ez otthon normál, mindig jó volt, sav közepes - harmonikus, ez első korty zseni volt. Rá kell nézni nála, illetve a Bazsinál karakteresen gyümölcsösek a blendek, ott is filterrel presszóznék.
Ja, meg régebben évekkel ezelőtt, de lehet most is van, a Back Sheep nek volt olyan fermentes arabicajuk, hogy akármivel, akárhogy készítetted abból jött az eperkoktél mint az állat!

-
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Jöhet az etióp, mint best buy. Kenya akkor, ha kedveled a kifejezetten gyümölcssavas vonalat. Kolumbián talán az egyik legszélesebb ízspektrum, klassziktól az elvetemült filterig; Kalmártól pl. az ócsóbbik fajta is nagyon finom.
Fermentet részemről az anyósomnak főzök maximum.Feldolgozásban a mosott emeli ki a bab saját jellegét, de nehezebb eltalálni. Natural (száraz), honey és ezek permutációi könnyebben oldódnak és gyümisebbek lehetnek. Aztán ez vagy ízlik, vagy nem.
Modern kisperkelők általában a presszót se fogják sötétre égetni, én tartózkodnék a filter vonaltól egyelőre.Kezdetnek ennyi.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Az lemaradt, hogy nem fix 9bar, mivel hetfon epitem be a gaggimate pro kitet.
-
kk831228
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Jó a GCP , de nekem nem sikerült soha számomra elfoagadható gyümiset húzni. Most egy Silvia van amin az egyik kapcsoló egy szelepet nyit , amivel lehet jàtszani pumpa/szelepnyitàs , de ezzel se sikerül igazàn , most olyan 7bar körül lehet max nyomàs (visszàbb vettem), szerintem minimum egy gaggimate vagy gaggiuno kell mèg hogy érdemlegeset lehessen húzni , vilàgosból. Vagy èn vagyok bèna.
(simàn lehet) Múltkor haver La pavonival húzott egy kb 1 perces valamit ,ami ránèzèsre az èn gèpemen màr ihattatlan keserű lett volna , azon meg teljesen jó lett , akkor azèrt meglepődtem.
Ennyivel màsabb egy kèzi cucc , egyszerűen nem lehet elb..ni vele kb.
Az közepes pörkölès volt , de szerintem gyümis se akadàly neki. -
sz.zs.
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Nekem az afrikai babok, Etiópia, Kenya.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Akkor valami könnyen oldható, asztrigenciára nem hajlamos kávéval próbálkoznék. Közép-Amerikai fermentek, ilyesmi. A fix 9báros gép inkább klasszikus vonalon erős, de mondjuk turbo shotot lehet vele lőni.
Tegnap bontottam egy Tanat Aroma Nativo-t, egy kolumbiai dupla ferment, az például nagyon hálás, könnyen elkészíthető, szórakoztató kávé, intenzív licsi- és rózsa jelleggel. Szerintem 9báros presszónak is simán elkészíthető (bár pazarlás).
Konkrét presszó tanácsokat másoktól jobbakat kaphatsz. -
Joe Swanson
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Eddig közepes/sötét irányba mozogtam, viszont a Casa elmeletileg nagyon jol teljesit vilagosabb porkolesben. Egy GCP-vel szeretnek presszozni. Minel gyumolcsosebb vonal erdekelne, amivel tuti nem lovok melle

-
Alabástrom
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Ennek a kérdésnek így, ilyen formán nem sok értelme van...
Konkrét kávéra gondolsz, vagy pörköldére, fajtára, feldolgozási módra...? Milyen elkészítési módhoz? Mennyire legyen világos? -
Joe Swanson
senior tag
Vilagos Porkolesbol melyik babok izlenek nektek a legjobban?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ránézésre ugyanaz, mint a Cafesing Orca, Potu flat burr grinder, illetve a Normcore flat burr grinder. Ezeken a neveken fogsz találni róla több tapasztalatot. Annyi hogy ezek elérhetőek “ghost” késsel is, ami itt nincs ha jól látom, de review-knál nézni kell, hogy melyikkel tesztelték.
-
aleister
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Egyelőre még engem sem, de ezt betudom annak, hogy nem volt még időm az ízekre koncentrálni.
Ami frusztráló, az egyértelműen a nagyon hosszú őrlési idő, valamint a sok maradvány, amitől csak sok pöcsöléssel tudsz megszabadulni.
Ami pozitívum az a könnyű és sima érzetű őrlés (a kislányom is tudja tekerni), valamint a könnyű tisztíthatóság (konkrétan nem kell vele plusz időt tölteni).Szombaton írok majd konkrét másodperceket 9 és 18 gramm esetén, presszó finomságnál K6/C6/Hg49s viszonylatában.
-
sz.zs.
őstag
Vett már valaki esetleg szegedről a síktárcsás kézi őrlőből? Érdekelnének tapasztalatok.
-
TDX
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Bombabaristán 4.50€ / csomag, én onnan rendeltem 21 csomagot kb. másfél éve, úgy nézem most is annyi, csak van egy 10€ szállítási díj Magyarországra. Még mindig megvan szerintem legalább a fele, ha valaki szeretné, szívesen küldök pár darabot azon az áron + postaköltségért.
-
Cathfaern
nagyúr
-
TDX
tag
válasz
Parci
üzenetére
Pont ma írta valaki a filter club discordon hogy “Ha valaki keres Aromaboy-hoz papírt, akkor a Mom Müllerben van a 100-as méret, eredeti Melitta változatban, igaz barna színű, de ez nem ront talán semmit az érzésen. 465 egy doboz, ami 40 db-os”. Azt meg lehet próbálni.
-
tudtok ennél olcsóbban (vagy jobban/jobbat) filterpapírt aromaboy-hoz?
-
válasz
vendingo
üzenetére
Nem szoktam őrölt kávét venni, csak tévedésböl, de akkor koffeimenteset. Az még a komposztba sem jó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindig van a kotyesz mellett valamilyen random tégla, amit kaptunk valahonnan.
Szoktunk még távoli ismerősöktől kapni Frei kávét, na azt rögtön tovább ajándékozom.
A "Málnás" kávéjukat beleraktam egyszer a kézibe, úgy benne maradt az íze hogy szét kellett szedni és alkatrészenként megtisztogatni... -
vicces1
aktív tag
már megint lemaradtam?

-
mabandi1
tag
Robothoz szerintetek megérné lecserélni a Kinu Classic-ot egy Comandante C60-ra?
-
ribarszki
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Rendeltem sima brazilt, indiai-brazilt, 7sweetet. 2x is adtam neki esélyt 1-2 hónap eltéréssel, de kár volt. A hőfokot nem győztem levinni. mindenhol, minden kosárral, minden szemcseméretnél keserű... az ígért ízjegyeknek nyoma sincs... ráadásul ez a kesernyés íz flatwihetban is erősen átütött. Régen tök jó volt, nem tudom mi történt. Na mindegy, csak elcsábultam, mert pont nem volt itthon zöld, és össze is akartam hasonlítani a saját pörköléseimet. Vègülis sikerült, megnyugodtam

-
Speti69
kezdő
válasz
kk831228
üzenetére
Én olyat kaptam szülinapomra

Kellemes csalódás. Szinte csak gyümi vonalat iszok, de amikor kis olaszt megkívánok, abból iszok. Számomra nagyon szépen hozza az olasz vonal szépségeit, de azért ott van a gyümölcs is. Tényleg egy arany középút a két világ közt. A gyümölcsös, savas kávékkal ismerkedőknek is egy kiváló betanuló kávé. -
kk831228
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Köszi , egy Nifty -Fifty- t behúzok szerintem.
-
norkov84
tag
válasz
Speti69
üzenetére
Egyszer-egyszer eszembe jut és akkor nagyon vékonyan megkenem. De amúgy csak egy nedves törlővel letörlőm a dugattyú alját és tömítést kb. kétnaponta. Ha nem kap vegyszert, szerintem a kávéból kioldódó zsír is elég neki. Bő 3 éve van meg, még nem vettem le a tömítést.
Viszont a csapot, ami a karok tengelye, megkenem kb. félévente, amióta láttam, mennyire meggyötri a használat. -
ribarszki
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Utóbbi időben érthetetlen okból olyan sötétre pörkölik a klasszik vonalat, hogy lemondtam róluk... sajnálom.. az S7 is értelmezhetetlen.
-
Eladósorba került a Lelit Biancám ha valakit érdekelne >>> [link]
-
vendingo
veterán
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Ugyan nekem friss pörkölés, de ma bontottam egy brasil india-t. Nagyon testes, kicsit kesernyés, olyan mintha valami robusztás blend lenne.
Hónapok óta gyümis/savbomba kávékat iszok, jól esik egy kis classic vonal. -
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Brazil, Colombia nekünk nagyon bejön
De a Sweet7 is izgalmas. -
Joe Swanson
senior tag
Impressonal 15% akcio van az Impresso15 kuponkoddal. Melyik babjukat erdemes kiprobalni?
-
-
Speti69
kezdő
Robotosoktól kérdezném!

Ti néha megkenitek élelmiszeripari szilikonzsírral a tömítést? -
Mano66
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Csak élelmes. Nézz be a kezdőbe. Na ott rendeltek rendesen. Amúgy bárhol a világban ilyen el írásra lecsapnak. A cég döntése ki küldi vagy nem. Ezért nem fizettem előre.
-
szuszinho
őstag
Hátha valakinek érdekes. Eladó Gaggiuino.
-
t256
őstag
válasz
lbence
üzenetére
3 napja működnek így. Gondolom rekord számú rendelésük van.
Mi erre szoktuk mondani, hogy valaki Prod-on tesztelt. Nem tudom, hogy maguknak csinálják a weboldalt vagy tanácsadó céget bíztak meg vele.
Amikor tanácsadó voltam, akkor a legnagyobb hibánk az volt, hogy a vállalatirányítási rendszerben valaki rosszul konfigolta a NAV online URL-t, így nem mentek be a számlák.
A bírságot így a tanácsadó cégre hárította az ügyfél.
A gpkave-nál még az is benne van, hogy szándékos akció. A csomag átvételekor pedig mindenki meglepődik, hogy milyen régi a pörkölés. -
lbence
aktív tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Én jeleztem már az oldalnak a hibát. Én sem tartom fair, korrekt magatartásnak a visszaélést ezekkel a helyzetekkel, viszont tényleg, több mint egy napja így fut az oldal, ami arra enged következtetni, hogy az üzemeltető sem követi túlzottan az eseményeket, ami szintén fura.
-
Toobee
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ezek teljesen biztos, hogy cseh koronás árak, csak nem jött össze nekik az átváltás.
Szűrőpapírt tudsz venni az Ekokapszulánál. Papírszűrők 4Barista 100 darab - 51, 53, 58 mm
Náluk egyébként van Robothoz való méret is, meg dugattyú tömítés is. -
sz.zs.
őstag
gpkave.hu
Kiváncsian várom, hogy ennyiért mit fogok kapni?!

-
sz.zs.
őstag
Tudtok beszerzési forrást 58 mm-es szűrő papírra? Az avx-nél pont ez a méret nincs.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
gippazoid
üzenetére
Mi számít pontosnak? Stagg EKG Pro-m van, ami fél fokonként állítható és állítólag nagyon pontos. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy beleöntök 3,5 dl vizet, fölmelegítem 82 fokra, már szépen előtte visszavesz és lassít, 82-nél megáll. Kiöntök belőle kb. 3 decit, visszateszem és azonnal 87 fok körül mutatja az aktuális hőmérsékletet. Jobb mint a korábbi sima Stagg EKG, de azért ez sem az igazi. Szerintem nem is lehet egyenletesen melegíteni, elvileg folyamatosan kevergetni kellene közben, meg a mennyiségtől is függ a pontosság. Otthonra ezt találtam legpontosabbnak. Nem drámaian pontosabb mint a sima EKG, de annak pár idegesítő dolgát javították, így összességében mégis jobb használni.
-
gippazoid
őstag
Sziasztok! Milyen, szabályozható hőmérsékletű vízforralót ajánlotok? Filteres kávéhoz, kotyogóshoz gondoltam.
Ami tényleg pontos a hőmérséklet tekintetében. -
tDr1v3r
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szuper, köszi! Akkor ahogy régen volt.
Hiányzik már a Choco Madness, nem találtam még hasonlót sem mióta visszatértem a speciality kávézáshoz.

-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Szerpentin
üzenetére
Pall&Yotz-t lehet neten rendelni?
-
hoffman_
nagyúr
57.3mm 0.2mm puck screent tud valaki ajánlani? a sworks-nál hónapok óta kaphatatlan. napokig vadásztam, de nem találtam mást. kivéve alin, ott egyetlen egyet, épp úton van, de a kidolgozásától előre tartok. normális EU beszerzést szívesen fogadok.
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Neem, azért addig nem mennék el érte

Solinfo caffee , belváros, Wesselényi utca. -
-
-
sz.zs.
őstag
Klasszik vonalon szerintem a top 1. Mindig vissza, vissza térek rá.

-
Jolida
tag
válasz
aleister
üzenetére
Nálunk a "gyerek" kel előbb, lefőzi a kávéját (saját daráló, saját portafilter/kosár, többnyire saját bab) és utána felrakja a portafilteremet a forró QuickMill-re. Fél óra múlva a 9x fokot tartó gépen a kar 8x fokos.
Aztán -lustaságtól és babtól függően- vagy a QM-en készítek kv-t, vagy a Flair58-on.Régebben próbáltam, hogy bedobom a -vastag Normcore- puck-ot a szűrőbe előmelegíteni, de -saját- észlelési hibahatáron belüli volt a változás.
A Flair saját vékony puck-ját nem használom, elraktam tartaléknak.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Annyi, hogy kancsóba való BWT-t is lehet kapni, ami nem pakol extra ("egészséges") magnéziumot a vízbe - nekem ilyen van üzemben.
A felső papír nálam is teljesen jól bevált. A kar levétele után persze célszerű öblíteni egyet. -
Muszáj újba rakni, bocs.
Szóval volt egy érdeklődő fiatal srác a Majorra, kapott CM Beloya etiópot - tisztán meg flat white-ként - ami egy kellemesen egyszerű tétel, áfonya és tejcsoki, rettenetesen örült a barátnőjével együtt, hogy így meg úgy. Szétszedtük, megmutattam, oké. Ugye @hogyaza felszabályozta talán egy-másfél éve 2-4 ezred környékére, azóta ment benne az SSP, cserélgettem a késeket és pont a Mazzert nem emlékszem hogy raktam bele, de szóval na. Különösebben nem volt oka elmászni.
Próbálgatta a körmével a tökéletes kést, aztán bekapcsoltatta velem összeérési ponton. Nyilván cicegett, ettől összeérési pont. És itt elállt a vásárlástól, mert azt olvasta valahol, hogy ennek nem szabad cicegnie. A Mazzer fordulatszámával, kés zárásnál.
Vállat vontam, beszélgettünk kicsit, elköszöntünk; tényleg aranyosak voltak és meglehetősen tapasztalatlanok. Ők buktak egy tök jó őrlőt (mindig megállapítom milyen jó a vén dög vas), amely garantáltan pontosabb bármelyik random kínai SD-nél, én meg egy üzletet, mert a neten keringő végtelen információhalmazban pillanatok alatt el lehet veszni, ha nem tudod mi a lényeges, meg mi nem. Uff.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Újszerű, hibátlan Fossil ES3433 női fémszíjas quartz óra - Még 1 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DJI RC Pro drón távirányító (RC-RM510)
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC drón szett - garancia 2027.11. hóig
- Dji Mini 4 pro Fly More Combo újszerű, C0, 2028.06.13-ig garanciális
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- iPhone 11 Pro 64Gb
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). A CM esetében meg nem feltételezem, hogy bárhogyan mókolt babot árulnak. Többnyire natural fermented a meghatározás.
Egyébként nincs ferment íze, csak rém nehéz vele boldogulni. Legalábbis nekem.

(simàn lehet) Múltkor haver La pavonival húzott egy kb 1 perces valamit ,ami ránèzèsre az èn gèpemen màr ihattatlan keserű lett volna , azon meg teljesen jó lett , akkor azèrt meglepődtem. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)