- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eladóként az a rizikó, hogy nem kapod meg a termék árát, és ha vagy akkora balek, hogy utánvéttel elküldöd, akkor lehet, hogy nem veszik át, így fizetheted ki a feladást, és a visszaszállítást is.
Szóval utánvéttel, nem érdemes. Se venni, se eladni.@Victoryus : Ha nekem hirdetésre hivatkozva alkudoznak, akkor meg szokták kapni, hogy meg lehet venni ott, engem meg békén lehet hagyni
-
Sajnos így van ez.
Van pár értékelésem és ugyan még nem vagyok 1000 éves reg, a faragatlan üzletfél az is marad.
Én kötöttem már pár üzletet (a nagy részét 30 alatti értékelésű emberekkel) és nem haltam bele. Egy-két otthagyott csomag volt; moderáció megtette amit tudott (de pénzemet természetesen nem láttam többé), így már mindig előre utaltatom a posta költséget (a többi meg a vevőre van bízva), de ilyet, hogy csak azért mert friss reg valaki lekezelem, meg a "csak [bizonyos tulajdonságú emberek]nek eladó" sosem értettem. Az ilyen menjen csak a facebookra
Az, hogy valaki esetleg nem ismerte eddig a PH!t (vagy épp elveszett az előző profilja
) , nem azt jelenti, hogy nem korrekt; ahogy itt regisztrálva is akadnak kóbor lelkek, akiknek nem kéne itt lenni.
-
Újoncnak nem adok utánvétet és volt nem egyszer hogy nem is adtam el valamit mert úgy ítéltem meg a helyzetet. Meg persze nem is veszek újonctól csak kivételes esetében.
Ugyanakkor az ős/elit stb tagoknak nem egyszer volt hogy előre elküldtem kipróbálni stb fizetés nélkül. Ez így működik nálam. Rang kell, elég magas biztonságot ad. Nyilván feltört fiók veszélye bent van de ez vállalható. Ugyanakkor ugyan úgy van bunkó nem válaszoló nagy rangnál is. Sokszor ha van név vagy telefonszám akkor utána szoktam nézni az eladónak, volt olyan hogy jó ajánlat de putriból, cigis környezetből és az miatt mégsem vettem meg. (NEM írják ki hogy dohányzó-e a cucc vagy sem pedig ez is befolyásoló tényező, nem kevés büdös hardverem is volt, az mind plusz munka takarítani már ha sikerül)
Érdemes megjegyezni hogy nálam a rang itt a tényleges rangot jelenti nem azt hogy aprón mennyi az értékelése. Vert már át 500+-os eladó aki újonc volt.
Simán kiírom némely cuccra hogy újoncnak nem eladó és ugyan így ha kell visszautasítom az eladást. Szerintem ez így működik jól minden előnyével és hátrányával.Próbáld meg több úton visszaszerezni az accodat mert mindenképpen fontos, szerintem az itteni rang az érték, nem csak a hardverapró előnyei miatt hanem amúgy is.
-
Pikari
addikt
pont nem ismerete miatt lekicsinylően/furcsán/magas lóról beszéltek
Ehhez nem kell elveszteni a regisztrációdat sem
Mostanában, hogy széles körben üzletelget mindenki, és mindenféle ember jelen van, 10ből 9 eladónak elment az ékszíj a fejében, ha érted, hogy mire gondolok. -
Kérlek, írd le, hogy mikor és milyen módon beszéltél a supporttal, mert én a nyomát nem találom.
-
totron
addikt
Vannak egyértelmű helyzetek, mikor a kultúra nagyon más és az ajánlat is eleve határértéken mozgott. Van viszont amikor az ajánlat nagyon jó, de érdekességek sora fedezhető fel, mondjuk 2 portékát hirdet, de csak 1-ről tesz fel fotót magánszemély, nem nagykereskedő, de tőlük is no kommentádó, ha nincs idő képet küldeni a konkrét példányról, a leírás persze kettőt taglal. Egyiknek egyik foga, másiknak másik eleme hiányzik, nagyon nem újak tehát, de nem is lelakott egyik sem az írás szerint, tehát pont az a szitu, amire még érdemes ránézni, de látni mindenképpen kell. Emögött ugyanúgy meghúzódhat egy ügyetlen őszinteség őszinte lustaság, mint számító, akár rutinos sumákság. Bogozd ki. Legyen rá lelki, agyi és anyagi kapacitásod. Hát nem mindig van. Akkor sem százas a bizalom, ha utóbb rááll, hogy kapj a másikról is külön. Ezt csak a pökhendi stílushoz, van, akiknél ilyen extra igényekkel simán lehet aktiválni.
A poszthoz: mérlegeld megéri-e ez neked. Sokszor azt sem értem mit kell minden szarral apróra szaladni, egyfajta szenvedély lehet. A vásárlást az inkább értem, a saját tapasztalásnak nincs párja. Ha az a fajta vagy aki nem tud szabadulni az eredőktől, akkor már meg is van a válasz, hogy bánd-e azt azt bizonyos, pár létre nem jött üzletet. Mennyiben árnyékolja, árnyékolná majd be az adott használati tárgy használatát annak előzménye? Felsejlik-e a hangnem, az eladóval való folytatott párbeszéd milyensége?
-
lornname11
csendes tag
Értem a kritikádat, de konkrét megoldási javaslatot nem írtál.
Gondolom, amikor a profilod még aktív volt, nem volt problémád a jelenlegi rendszerrel. Azt is feltételezem, hogy te sem szeretnél egy Facebook szerű megoldást, mert akkor nem lenne értelme üzemeltetni ezt az oldalt. -
Sokan meg egyáltalán nem postáznak, cseszheti az ember a rangot. Általában ami jó áron van az pesti, és csak személyes átvétellel.
Sokszor egyáltalán nem is válaszolnak, rangtól függetlenül.
Ahogy a marketplacen, itt is vannak árletörő hírdetések, amik nem valósak, ellenben ha te drágábban hirdetsz, akkor ezekre hivatkozva alkudnak egyesek.
A hülyeség és a genyóság nem rangtól függ itt sem.
Majd kitapsztalod, van sok rendes fórumtag is. -
7
addikt
Én nem extrapolálnék kasztrendszerre. Nemes egyszerűséggel kevés biztonsági hálód van civilként az online térben; mind vevőként, mind eladóként. Sok a problémás kontakt, és ha valaki inkább csak mások által is megbízhatónak tartott tagokkal üzletelne, szíve rajta. Nem véletlenül bizalmatlanok az emberek, én ezt nem rónám fel nekik.
A pökhendi stílus valóban szomorú, és vevőként is döntöttem úgy, hogy inkább viszem a pénzemet máshoz, mert az első kontakt kommunikációja alapján sok jóra nem számítottam.
Más: a korábbi accountod visszaszerzése nehéz téma, mert az üzemeltetők adatvédelmi és biztonsági okokból csak akkor tesznek bármit, ha egyértelműen össze tudnak kötni a régi regisztrációval. Nincs egyszerű dolguk, ha még az emailcímet sem tudod felidézni és/vagy elérni. Ez máshol is így van, csúnya büntetéseket lehet összeszedni, ha ezeket nem veszik figyelembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SQL kérdések
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest