Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Köszi meg is van, elvileg 90%os...accubattery szerint 3600mah szerint van...xd
-
szkutyi
addikt
Sziasztok ...hogy tudom leg egyszerűbben megnézni az akksim állapotát?láttam valami txt módszert, de már nem találom .
Koszi -
olajbogyo
aktív tag
válasz
kokokka
üzenetére
Ha csak egyedül nézed ok, de akkor ha többen néztek egy TV t, a többiek hogyan fogják hallani a TV t? Mert ha BT fülesre állítod, akkor ott szól ugyan, de mások nem fognak hangot hallani.
Van olyan TV ami nem támogatja a BT, mert jogdíj köteles, de WiFi az van. Azt hiszem a korábbi Samsung (Samsung Series 7500 modellek is ilyenek), de ebben nem vagyok tuti biztos, és mivel a TV ről mobil appra hangküldésnél a wifi játszik, így probléma megoldott. Alapból ugyan ha így hallgatod a TV t, akkor a TV elhalkul, de megoldható a TV beállításaiban, hogy a TV is hallható legyen ilyenkor, de én nem használtam sosem. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
kokokka
üzenetére
Ezzel reklámozták, és állítólag sokan szerették:
"Éjszakai bagoly üzemmód: Ha a párod vagy a gyereked már alszik melletted a kanapén (vagy a szomszéd szobában), te pedig szeretnél megnézni egy filmet dübörgő hanggal, de nem akarsz fejhallgató-kábelt húzni a szoba közepén. Ilyenkor a telefonodba dugod a fülest, és a hang privát marad.
Házimunka közben: Ha megy a TV-ben egy meccs vagy egy műsor, de neked ki kell menned a konyhába mosogatni vagy a fürdőbe teregetni, a telefonon és egy Bluetooth fülhallgatón keresztül hallod a közvetítést, miközben mozogsz a lakásban.
Zajos környezet: Ha épp megy a klíma, valaki porszívózik, vagy hangos az utca, a füledben lévő fülhallgatóval sokkal tisztábban hallod a párbeszédet, mintha a TV hangszóróit próbálnád túlharsogni.
Akadálymentesítés: Ha valaki nagyothalló a családban, ő tudja a saját telefonján keresztül, fülhallgatóval szabályozni a hangerőt a saját igényei szerint, miközben a TV hangszórói a többieknek normál hangerőn szólnak." -
qltsar
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Hát kb. a következő scenariok jutnak az eszembe, többnyire azt feltételezve, hogy nincs streaming előfizetésed:
- Gyerekek nézik a TV-t, te pedig ellenőrizheted, hogy nem e kapcsolnak át "véletlenül" valami olyan tartalomra, amit nem szeretnél, hogy nézzenek, miközben nem vagy a szobában.
- Haverok nézik a meccset, de elő kell készítened a dolgokat a konyhában, és nem akarsz lemaradni, ahol nincs TV.
- Hosszabb időt kell eltöltened hirtelen felindulásból egy adott helyen, amit előtte nem terveztél
, és nem akarsz lemaradni egy élő közvetítésről, amit addig a TV-n néztél. -
joccmocc
csendes tag
válasz
kokokka
üzenetére
PS-en játszottam egy haverral, aki nem egy technikai érdeklődésű ember és így nincs se discord ja, se a konzolon türelme kikeresni, hogy hogy van a voice chat funkció (én tudom, hogy nem bonyolult, de ő egyszerűen nem akar foglalkozni vele). Így vele úgy játszottunk eddig, hogy telefonon keresztül csacsogunk egymással, és ezzel a funkcióval ugyanarra a fejhallgatóra ki tudtam küldeni a telefont és a tv-t is, így a szomszéd nem őrül meg attól, hogy este 10-kor a hangrendszeren dübörög a játék is, meg a haverom hangja is ki van hangosítva. (PS voice chat vagy integrált discord esetén a kontrollerbe bedugott fejhallgatón hallod a voice chat et és a játékot is, másokkal így játszok éjszaka).
Az utóbbi időben nem igazán játszottam ezzel a haverral, de tegnap este jó lett volna, ha tudunk úgy, ahogy eddig simán tudtam akár évekkel ezelőtt is, amikor még többször volt időnk így kikapcsolódni.
Elhiszem, hogy ez az emberek nagy részének ez az élethelyzet nem része az életének, a funkció pedig gimmick (volt), de nekem ez eddig jól jött, amikor kellett, és dühít, hogy a telefonom képes volt rá, amikor megvettem, de 2 évvel később már nem.
-
joccmocc
csendes tag
Ma tűnt fel, hogy a SmartThings ből eltűnt a "tv hangjának lejátszása telefonon" opció.
És nem hiszem el, hogy technikai ok van a háttérben mert ugyanezzel a tv vel ugyanez a telefon (de még előtte a Note 10 is!) képes volt erre.
Annyira zavar, hogy a telefonomból folyamatosan tűnnek el olyan funkciók, amit régen tudott és szerettem.Lassan eljutok oda, hogy már csak dacból sem fogok Samsungot venni ezután... Nem azért, mert 3 éve ugyanazt a telefont adják ki, csak "butábban" (5x zoom, bt nélküli pen, stb), de még az egykor kifejezetten jó telefont is igyekeznek frissítésről frissítésre minél jobban elbszni. Ok, hogy fejleszteni nem tudnak, de legalább funkciókat ne vegyenek ki.
Bocsánat, csak nagyon frusztrál ez a helyzet.
-
Ricardo
titán
Van új play frissítés
-
turho
addikt
Sziasztok! Bocs ha már szó volt róla, nem találom....az ébresztés aktív ikont vissza lehet valahogy varázsolni A16 alatt? Nekem most sajna sehol nem mutatja...(Sem fent sem az AOD-on).
köszi -
szkutyi
addikt
válasz
jencsikdani
üzenetére
Dehogynem gyakori..nekem is onnan van a 25 és 45wattos is
nem gyakori hogy tönkre mennek gari előtt..2-3000ft..
[kép] -
szkutyi
addikt
válasz
jencsikdani
üzenetére
Ali.sokkal olcsóbb és van eredeti ..
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. 45 watt töltőt honnan érdemes venni ? esetleg tudtok valami megbizható boltot ahol kábelell együtt lehet kapni?
-
Most jött le:
-
Ricardo
titán
válasz
ScourgeA
üzenetére
"A fő okok a következők:A dedikált Cache partíció megszűnése: A régebbi Android verziók egy különálló fizikai partíciót használtak a rendszergyorsítótárnak (cache), amit manuálisan lehetett törölni. A modern rendszerek már más fájlrendszer-struktúrát (A/B partíciók) használnak, ahol ez a különálló tárhely már nem létezik, így a törlése sem értelmezhető a korábbi módon.A/B "zökkenőmentes" frissítések: Az újabb Android verziók a háttérben frissítenek (seamless updates), és az aktív partícióváltás automatikusan kezeli a szükséges fájlok tisztítását. A cache partíció kézi törlése okafogyottá vált."
ha jól értelmezem megszűnt a cache tárhely, így érdekes lenne ha lenne benne egy lehetőség, amivel manuálisan törölhető (az ami nincs) a cache partíció.
-
ScourgeA
tag
válasz
golyós
üzenetére
Erre még egy ügyes marketingkampányt is fel lehetett volna húzni, hogy ez innentől fogva tisztább, szárazabb, simogatóbb érzés. Meg azért veszünk el tőled valamit, hogy neked legyen jó! És azért verlek, mert szeretlek!
De hogy így sunyiban, értesítés nélkül... Használni akarod, és egyszer csak nincs ott.
Ez azért sokat elmond a gyártóról. -
golyós
addikt
válasz
ScourgeA
üzenetére
Mindent elkövet a Samsung, hogy más márka után nézzünk
Ellenben ha igaz és müködik is akkor jó:
"
A "Wipe cache partition" opció eltűnése a modern Android (különösen a 2026 eleji Samsung One UI 8.5/Android 14-15) frissítések óta egy tudatos fejlesztői döntés eredménye. A fő okok a következők:A dedikált Cache partíció megszűnése: A régebbi Android verziók egy különálló fizikai partíciót használtak a rendszergyorsítótárnak (cache), amit manuálisan lehetett törölni. A modern rendszerek már más fájlrendszer-struktúrát (A/B partíciók) használnak, ahol ez a különálló tárhely már nem létezik, így a törlése sem értelmezhető a korábbi módon.A/B "zökkenőmentes" frissítések: Az újabb Android verziók a háttérben frissítenek (seamless updates), és az aktív partícióváltás automatikusan kezeli a szükséges fájlok tisztítását. A cache partíció kézi törlése okafogyottá vált.Fejlettebb Android Runtime (ART): Az Android futási környezete hatékonyabban kezeli a gyorsítótárat, mint régen, így a felhasználói beavatkozás (wipe cache) már nem szükséges a rendszer teljesítményének megőrzéséhez.Egyszerűsítés: A gyártók (Samsung, Google) célja a Recovery menü egyszerűsítése volt, hogy csak a legalapvetőbb funkciók (Reboot, Wipe Data/Factory Reset) maradjanak meg. Mi a megoldás, ha lassú a telefon?
Mivel a Recovery-ből már nem tudod törölni a gyorsítótárat, a következő lehetőségeid vannak:Beállítások -> Tárhely: A rendszer tárhelybeállításaiban manuálisan törölheted az alkalmazások gyorsítótárát.Files by Google app: Ezzel az alkalmazással egyszerre több alkalmazás cache-ét is törölheted.Restart (Újraindítás): Egy egyszerű újraindítás a modern rendszereken gyakran elvégzi a szükséges karbantartást. Megjegyzés: A 2026. februári biztonsági frissítések óta a Samsung Galaxy S25 és újabb modelleken a "Wipe Cache" opció teljesen kikerült a Recovery menüből " -
ScourgeA
tag
Ha megjött a februári update, arra készüljetek, hogy eltűnik utána a recovery menüből a wipe cache funkció. A fél internet 2 napja ezen őrjöng.
Három opció marad, reboot, wipe data (factory reset), power off. -
Lacka89
aktív tag
Sziasztok!
Most adtam el egy barátomnak a S23U-t, van a kocsiban egy pitaka vezetéknélküli töltője. Viszont nem talál hozzá pitaka tokot. Nincs valakinek elfekvőben egy? Képet, ha küldesz privátban, akkor tovább küldöm neki.
Köszi
nekem a Rejoy 137e mondott 20 napos kifizetéssel. Haver 140be vitte a 256gb-os verziót, fél év gyári garival. És kb. 4 hónapja lett felújítva.
-
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Az, hogy mennyi idő történik meg a kifizetés, részben a te döntésed következménye: Rejoy.hu - Add el könnyedén telefonodat!
-
válasz
Diák66
üzenetére
Én 130-ért adtam oda a Rejoy-nak a 256-os, 2,5 éves Telekom-os készüléket, kijelző makulátlan volt, kisebb karcok voltak a készüléktesten, akku kibírt egy napot, de le is ment 20%-ra kb. Nekem ez megfelelt, mert nem kellett senkivel vergődnöm, csak elküldtem a készüléket és kész. Elég sokára fizetnek viszont, majdnem 1 hónap.
-
arcitec
addikt
válasz
Probert75
üzenetére
Hát mán dehogynem. Nem mindegy, hogy mibű csinál újat, a régibű vagy újbú?
Nem kötelező megvenni, vegye az aki szükségét érzi, mint ahogy írtam.
Nincs itt semmi "átcseszés". A stílus és a buta hozzáállás az elvárásra az a bibi. Na de aki nem érti az nem érti, az mindig is várja a csodát, de ez az Iphone-al volt már amúgy tök fölöslegesen.
Zsolt,72 : Már meg lett beszélve, hogy nem Iphone de tök mindegy is, a lényeg nem ment át ...
S23U topikban ez szerinted troll volt a Samsung ellenében.. Gratulálok ... 
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
arcitec
üzenetére
Meg tudod nevezni, hogy melyik Apple telefon van a videón szereplő illető kezében? Ha nem tudod, akkor annak az az egészen “meglepő” oka, hogy nem iPhone látható ott. Provokálni óhajtottál bennünket, vagy csak szimplán tudatlan vagy a témában? Egyik sem való a fórumra.
-
Diák66
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
De Én nem vagyok vele megelégedve, az akkuidő gyatra, a kamera szoftvere folyamatosan kamerahibát dob, lefagy sorozatfotónál. Van, hogy a Buds alkalmazás megáll, miközben nincs is ilyen eszközöm hozzá. Volt már emiatt reset stb.... egyszerűen ilyen, van még garanciája, de nem fogom erőltetni. Úgyse kezdenek vele semmit.
-
arcitec
addikt
válasz
Diák66
üzenetére
S23U 2,5 éves most és tökéletes akku és mindenféle állapotban, mint újkorában.
Nem látom miért is kellene cserélni?
Majd esetleg ha az akku úgy gondolja de véleményem szerint egy min 5-6-8 évig ha nem sérült teljesen felesleges cserélni.
Persze ha valakinek késztetése van az más... Na meg 2027-tól ha minden igaz már jönnek a cserélhető akkusok. Akkor inkább már arrafele figyelünk na is azok hogy forrnak ki.
Amúgy sok bemutató videó is van és max az ultra érdemi változásban van emlegetve
na de ez a videó azért eléggé bicskanyitogató, amikor valaki Iphone-al a kezében lobogtatva fikázza rendesen az S26 sorozatot, hogy ez mire jó.. (így ebben a formában)
U.I: Akinek "elvásik" a régi annak mindenképp kell egy új, szóval nem mindegy?
Érti aki érti ügye ...
-
Diák66
őstag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Samsung beszámítás 140.000-et adna érte. De nem egyértelmű a választási lehetőségek között a leírás. Telekom kevesebbet.
-
Diák66
őstag
Úgy néz ki telefoncsere lesz, tervezem a beszámíttatást. Ha eladnám, mennyit kapok érte? Mennyiért mennek most ezek a telefonok? Úgy nézem már nem olyan népszerűek.
-
taschner
aktív tag
Kérdésem! A telohoz hozzá lehet kapcsolni 2 darab bluetooth headset-et amimi egyszerre játsza le a zenét?
-
Probert75
addikt
Meg van a megoldás!
Valóban van "Fontos albumok kiválasztása" menü, csak be kell kapcsolni a Galéria Beállításokban. Így megjelenik az Albumok fülön fenn a Fontos albumok és egy olyan, hogy Összes megjelenítése. Valamint így megjelenik a hamburger menüben is Fontos albumok kiválasztása opció is.
Még1X THX!
-
bcl
senior tag
válasz
Probert75
üzenetére
Érdekes... Bár én még OneUI 7-en vagyok (*)
Nekem olyanok vannak, hogy:
"Kiválasztás"
"Fontos albumok kiválasztása"
"Albumok elrejtése"
De valószínűleg a lényeg ugyanaz
(*) nem direkt, csak addig variáltam az ILO-val, hogy vagy sikerült egy olyan OTA időszakban váltanom, amihez azóta nem jött frissítés, vagy az ILO/ILO,ILO/EUX/TMH, ami fura kombináció
-
turho
addikt
Sziasztok, kérdeznék egy speciális bajomról, lehet hogy nem kőkemény Samsung probléma. A galériáról van szó. Fel van másolva az s23u-mra vagy 150 albumnyi FLAC. Vannak bennük borítóképek is. Sok esetben zavaró, hogy önálló képmappaként kezeli a galéria, tehát a 10-12 valóban fontos képet tartalmazó mappámat összevissza keveri adott esetben ezzel a 150 zenemappával. Nem lehet valahogy megadni, hogy a galéria ezeket ne vegye figyelembe? (Egy db zene könyvtár a belső tárban). Ha fényképezek valami pl. dokumentumot, majd el (át) szeretném helyezni egy FONTOS vagy Nyomtatni mappában, akkor mindig elémvágja az összes zenealbumot is, mint képmappát, és nem győzök tekergetni, keresgetni köztük. De a borítóképek még praktikusak, tudom hogy az is egy megoldás, ha kiirtanám az összes FLAC mappámból a képeket....de esetleg van más ötlete valakinek?
bocs a lúzer kérdésért, és köszi. -
Probert75
addikt
válasz
golyós
üzenetére
Válaszoltam az Asus router topkban.
Ezt a mondatot ki is egészíteném, mert rosszul írtam: "A sok megjelenő könyvtárból, csak az sda3-ba lehet pakolni és csak abba, de nem szabad törölni a többit sem, mert nem fog működni."
-
válasz
qltsar
üzenetére
Viszont akkor az S23U-val kellene mennie a wireless fast chargingnak az NG930-cal?
Fura, hogy az S10+ kiírja, az S20, S23 és S23U meg nem. És nagyon erősen rémlik, hogy a valamelyik régebbi One UI verzióval még az S23U-nál is kiírta, és gyorsabban is töltött...
Remélem ez nem valami szoftves butítás / tervezett elévülés az akkuvédelem jegyében... -
golyós
addikt
Nincs véletlen valamelyikőtöknek Asus routere?
Nem tudok a telefonnal FTP kapcsolatot létesíteni sehogy a routerre kötött SSD-vel.
A telefon file kezelője tud ilyet a kiegészítő letöltése után, de bármilyen IP címet, portot írok be a router kezeleőfelületéről lenézve, folyamatosan hibát dob.
A ASUS saját AICloud alkalmazásával müködik a dolog, még Total Commanderrel is sikerül a kapcsolat, de a saját filekezelőjével nem akar menni.Azért szeretném a saját filekezelőjét használni mert több Samsung telo van a családban, egyszerübb lenne igy "házon belül" megoldani.
-
Ricardo
titán
Ma is jött egy Play frissítés
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok.
Gyors kérdés telefon vásárlás előtt vagyok, mennyire érdemes jelen helyzetbe egy S23 Ultrával foglalkozni? A másik kiszemelt egy iPhone 14 Pro. Mind két típus volt már rövid ideig nálam. Inkább a hosszú távú használhatóságát miatt kérdezem.
-
-
Probert75
addikt
válasz
qltsar
üzenetére
Ezekkel lehet:
Kompatibilitás: "A vezeték nélküli gyorstöltés funkció kompatibilis a Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+ és a Galaxy Note, illetve Galaxy S sorozat újabb modelljeivel. A vezeték nélküli gyorstöltés nem kompatibilis a Galaxy S6, Galaxy S6 edge és Galaxy S6 Active készülékekkel. Ezek az eszközök normál sebességgel töltődnek. Univerzális vezeték nélküli töltési támogatás minden Qi-kompatibilis eszközhöz. Az eszköz vezeték nélküli töltéséhez vezeték nélküli töltőtok használata szükséges lehet (külön megvásárolható)." -
válasz
Probert75
üzenetére
Köszi! Nekem az rémlik, hogy régebben kiírta, hogy fast charging, de lehet, hogy az még valamelyik régebbi telefonnan volt és keverem...
Ha a töltő a gond, akkor tudtok ajánlani valami jó vezeték nélküli töltőt, csak a telefonhoz? Az előny, ha álló kialakítású, mint az NG930.
Szerk: előkerestem a régi S10+-t, és igen, azzal kiírja ugyanaz a töltő, hogy fast wireless charging. A sebességet most nem igazán tudom összehasonlítani... mindenesetre ha az NG930-cal tényleg 3+ óra a teljes töltés az S23U-ra, akkor kell valami alternatívát keresnem.
-
Sziasztok,
Azt vettem észre, hogy egy ideje nincs fast wireless charging az NG930-as töltővel. Emlékeim szerint korábban működött, és érzésre is gyorsabban töltött, mint most. Kellene mennie a fast chargingnak ezzel a töltővel az S23-mal, ugye? Meg tudja ezt valaki erősíteni?
Most épp 16%-on van az akksi és 3 óra 48 percet ír a teljes töltésre, ami nonszensz. A Fast wireless charging beállítás természetesen be van kapcsolva és egy normál szilikon tok van a telefonon (de anélkül is ugyanez van). S20 és sima S23-mal is néztem, egyiken se ment látszólag. Elromolhatott a töltő? -
ScourgeA
tag
Öt hónap után frissült a Google Play-rendszerfrissítés
-
lipothp
tag
Sziasztok! Arra tudtok megoldást, hogy a Youtube ott maradjon az értesítési sávban?
Tök jó ez a kapszulás cucc, de ha háttérben szól egy podcast, és megállítom a kapszulával, akkor egy idő után eltűnik onnan.... Újra meg kell nyitni a Youtube appot, és onnan tudom csak elindítani a videót.
Azt szeretném, hogy ottmaradjon a kapszula, ne tűnjön el csak ha bezárom az appot. Vagy legyan olyan mint régen, hogy az értesítések közé tesz be egy kis sávot, és onnan tudom vezérelni, de maradjon is ott amíg nyitva van az app a háttérben. Köszönöm -
Ricardo
titán
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Nem. Majd a hónap vége fele. 20-a környékén szoko önni
-
Ferenczi Áko
addikt
Februári biztonsági frissítés jött már?
-
turho
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Azt csak majdnem követtem el
de ez is új nekem, hogy nem mindegy, hogy a bal vagy a jobb oldalon húzom le ... -
Ferenczi Áko
addikt
Szívesen!
Nekem még nehezebb volt a dolog, mert hiába kaptam segítséget, nem láttam bele az értesítésekbe mikor feloldottam a kijelzőt, csak ha még 1x rákattintottam az ikonokra, aztán kiderült, hogy azért volt, mert túl nagyra húztam a Lezárási képernyőn az órát a GoodLock alkalmazással. -
turho
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Na, ezt nagyon köszi
szemem szúrta ki pedig -
lipothp
tag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
-
turho
addikt
válasz
Probert75
üzenetére
Köszi, elmúltak az ellenérzéseim, felengedem a 16-ot is.
(Most is csak 2 dolog zavar, az AOD alatt nem jelenik meg értesítésikon lezárt képernyőn, csak fölül a sarokban. A másik az akku kijezés, lehetne nagyobb
a 14-et megszoktam.
Azóta sem jelentkezett semmilyen érintős hülyeség, és fluidabb maradt. Szerintem nem is merül gyorsabban, százalékra kb. ugyanazt kapom. -
Ferenczi Áko
addikt
-
lipothp
tag
válasz
dvtkfan
üzenetére
Már ugyan késő, mert lejárt a garid, de nekem meg 02.03-ig volt garis, mint kiderült....
Kicsit több mint 1 évvel a vásárlás után vettem észre, hogy a kijelzőmön lett egy világos folt. Nem kell nagy durranásra gondolni, de ott volt és amikor észrevettem zavaró volt. Nem pixelhiba, hanem mintha egy maréknyi pixel világosabb lenne.
Fel akartam küldeni gariba, és akkor esett le, hogy mivel cégre vettem, így 1 év garancia van csak rá.Aztán az akkum az utóbbi időben egyre rosszabb volt. Február végén kis drónozással sikerült lemerítenem 40 perc alatt a telefont. De úgy, hogy kb 70%-os töltöttséggel mentem ki, és 30% után 8%-ra ugrott instant....
Gondolkodtam, és eszembe jutott, hogy a szerviznek semmi köze ahhoz, hogy ki vette a készüléket, és ha kitakarom a számlán az ügyféladatokat, akkor nem kell tudniuk, hogy céges vásárlás volt.
Futottam is egy kört az ügyfélszolgálatnál, ahol elmondták, hogy valóban nem kell közöljem az ügyféladatokat. Számlán szerepeljen a vásárlás dátuma, az imeiszám, meg az összeg.
Chat-en is rákérdeztem, hogy "használtan vettem a telefont, és úgy kaptam mellé számlát, hogy nem látszik rajta az ügyféladat, mert az eladó így adta oda a számlát." Nézzék meg mennyi gari van a telefonra, mert ugye ha esetleg cégre vette az akitől én átvettem, akkor ne utaztassam a telefont feleslegesen, hiszen akkor már lejárt a garanciája. Azt az infót kaptam, hogy őket nem érdekli, hogy cégre lett-e vásárolva.
Mivel én tudtam, hogy cégre lett véve, hiszen én vettem, ezért kicsit meg kellett csavarnom a sztorit, hogy tudjam mit néznek meg ilyenkor.
Én úgy gondolom, hogy ha cégadatokkal együtt küldöm a TMX-nek a telefont, akkor fixen elutasítják a garis javítást, így viszont csont nélkül átment, és kicseréltek kb mindent az alaplapon kívül.
Nyilván beleírtam még pár dolgot, hogy az usb port is már lötyög meg ilyenek.
Ezeket cserélték: Hátlap Fekete,Akkumulátor,USB panel,Csengő,Előlap keret ,Hangszóró + keret,OLED kijelző S23 Ultra,Rework KIT OLED S23 Ultra,Átvezető USB
Most kicsit attól tartok, hogy nem lesz vízálló a készülék, de még mindig jobban jártam így.
Konkrétan Note 4 óta megvolt az összes Note, és utána az összes Ultra, egészen az S23-ig. Ezt a telefont annyira eltalálták, hogy egyszerűen nem érzem azt, hogy le kellene cserélnem.Féltem is, hogy cserepapírt kapok, mert akkor bajban lettem volna
Talán az új hátlapi kijelzős Xiaomira váltottam volna le, de hiányzott volna az spen
Ha nálam lesz a telefon majd még jelentkezem, hogy minden rendben van-e vele. Félek a TMX-től, de ha jó munkát végeztek, akkor nagyon jól jártam
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Fizetős perplexity vagy 5 visszakérdezés után is állította, hogy a fázist kell leföldelni!!!
Rendes rajzot készített arról, hogyan csináljam?! A kollégákkal behu, besza...tunk a röhögéstől!
De ami a legmeglepőbb, hogy amikor rájött, hogy tévedett, még az előzményekből is törölte a válaszait!!! Természetesen úgy volt fizetős, hogy 1 évig ajándékba adta a telekom az előfizetés mellé. Azóta is kérdezik, nem akarnám e megvenni, mert lejárt már az 1 év. De valahogyan nem akaródzik pénzt adni érte..!
Probert75 "23620": Egy biztos amit esetleg érinthet, az a tag 3. Abban érinti, hogy ha meg akarod keresni, nincs radaros keresésed, tudod az amikor a közelben van de nem találod, és egy radarszerű képernyővel vezet el a kütyühöz. No, ez nincs ilyenkor, de az app azonnal feldobja, hogy akarod e ezt használni, és csak ráböksz, és máris aktív. Más gebaszt nem okoz.
-
szkutyi
addikt
válasz
kokokka
üzenetére
Délelőtt kipróbáltam chatgpt-n ugyan ezt a kérdést mély kutatással..hát amennyi időt alatt le generálta volna a választ, megcsináltam volna a csapágy cserét...10perc után mondtam hogy hagyja a frászba.xd
Egyébként nagyon jó dolgok ezek, tudni kell használni, és kalibrálni..
-
kokokka
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Gemini többször ad jó valaszt elsőre is, főleg gondolkodó módban. Én be szoktam másolni az eltérő válaszaikat egymásnak (hivatkozva a másikra) es újra generáltatom a választ velük ezek függvényében. Néha igazat adnak egymásnak, néha nem. A Gemini általában kitart a saját véleménye mellett, és bizony az estek többségében mindig kiderül, hogy az a jó döntés/válasz amit tőle kapok.
-
szkutyi
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Ez bejelentkezett mobilon volt...
Kb 2 hónapja álltam at geminire, amikor kipróbáltam...mert elegem volt hogy egy egyszerű kérdésre is hülyeségeket írt, és könyörögni kellett hogy nézzen már utána normálisan, hogy ne f@szsagokat beszéljen.
. Biztos vagyok benne hogy tud normális is lenni, bár lehet az már előfizetéses.. -
arcitec
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Na csak azért, hogy világosan lássunk. A PC-n u.a választ adott mint a Gemini.
Mobilon kicsit mást, amig nem jelentkeztem be. Onnantól szintén u.a választ kaptam.
Sajna az első válasz elveszett - a bejelentkezés után. Mindenképp érdekes, hogy
ez így lehet valszeg nálad is. Amúgy nyilván vannak eltérések, rá lehet keresni melyik miben jobb és a célra azt kell használni. Azt jól tetted, hogy kontrollt használtál.
Amúgy meg nyilván célszerű frissíteni, főleg mobilon, a Chatgpt most a napokban többször is frissült. Amúgy talán a Copilot a gyengébb láncszem, bár az is azért fejlődik.
Lesz ez még jobb is, sok tekintetben már most is nagyon jól lehet őket használni, nyilván ahogy TE is teszed nem vakon és így van jól. -
Ricardo
titán
Én pont azért szeretek olyan telefont használni, amit támogatnak, hogy ne kelljen régi rendszert használni. Ezért nyugdíjaztam az S21-et.
Egy csomó sebezhetőséget, és biztonsági rést foltoznak ezekkel. Új API-k....stb.
Ha kettővel régebbi rendszeren használod, pont a hosszú támogatás (ami a samsung egyik erőssége) lényege veszik el.
Mások vagyunk. -
turho
addikt
Csak egy észrevétel...én voltam az egyik, aki egészen eddig a pillanatig nem engedte felmenni az Android 15 frissítést sem. 14-en volt néhàny anomáliám. (Pl. az érintőkijelzővel is....) 3 órahosszája vagyok 15-ön, gyakorlatilag sokkal fluidabb eddig
de a 16-ot még nem engedtem fel egyből 
-
Probert75
addikt
Ha már akkumulátor!
Ebben a videóban lévő dolgok kikapcsolásának van valamilyen negatív hatása a telefon működésére, azon túl, hogy energiát lehet elméletileg spórolni?
Értem úgy, hogy valamilyen alkalmazásra. Mert ha igen, és nem emlékszem, hogy mit hogyan kell visszakapcsolni, akkor nem jövök rá a progi nemműködésének miértjére.
Hú de nem egy világos megfogalmazás, de nem tudom jobban megfogalmazni. -
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi
üzenetére
hmm, mégsem az van nálam, mint gjoconál, mert végigvártam, ki is exportálta, át is másoltam, minden lement hiba nélkül, app nyitá a fájlt, látom is a kijelzőn, de kb. 10sec után (amíg a loading megy) egyszer csak kifagy az app (loglog).
Na, mindegy, nem olyan fontos, ... majd egyszer kirántom pc-re és beleolvasok ott, ... csak nem értem, hogy miért nem képes megnyitni egy 370Mb-.os filet... -
Capella
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Hmm. A ChatGPT is ingyen van, avagy nem kell feltétlenül előfizetni.
Hogy melyik a jobb és miben, ... passz. Mindenki azt használ, amit akar, melyik szimpatikus valamiért.
Lehet tenni egy próbát. Be lehet adni ugyanazt a szöveget a Gemininek, amit írtam, és megnézni, hogy mit válaszol. Ha eldönthető, hogy melyik a "jobb", akkor oké.
-
Capella
őstag
válasz
Capella
üzenetére
Ha már felmerült a téma, hogy mi mit jelent az akku logban, rászántam az időt, és hosszabb beszélgetést folytattam a ChatGPT-vel a saját adataim alapján.
Több érdekes információ is kiderült, néha úgy mellékesen is. (Pl. VoWiFi)
Bár hozzá kell tenni általánosságban, hogy az AI nem tévedhetetlen, vannak időnként hibás megállapításai is.
Ezzel együtt szerintem érdekes infók vannak a chatben. [link]
Akit érdekel, átböngészheti. -
golyós
addikt
Nekem volt kijelzőcserém, a számla szerint nem volt aksicsere, ellenben a LOG szerint az aksi dátuma 2024022, ez pedig egyezik a szervízben töltött napokkal. Ezek szerint cseréltek aksit is.
94 %, BatteryUsage : 46251 ( jelentsen ez bármit is)
Minden este töltőre rakom, adaptív töltéssel ( reggelre tölti fel teljesen) 100%-on leveszem. Nem foglalkozom az aksi védelmével, ha kell kraft és nincs konnektor akkor van powerbank.
Én is azt vallom, hogy 3 éves korában bele fog férni egy 20ezres aksicsere ha kell. -
Surfym@n
senior tag
egy hasznos teszt:
https://youtu.be/kLS5Cg_yNdM?si=CbEggDJpneNBeH17
nem kell túlgondolni ezt az akkutémát
-
kokokka
addikt
válasz
Ricardo
üzenetére
Pedig érdemes beszélni róla. Soha nem korlátoztam az akku töltést, naponta többször is rádugom, szeretem ha mindig tele, vagy ahhoz közel van. Minden telefonommal ezt csinálom évtizedek óta. 2024 júniusban vettem az S23U-t, most 93%-os az akkum. A világon semmit nem számít, nyugodtan lehet hinni a tévhiteknek, amik lehetnek valódiak is, de hogy a napi használatban észrevehetetlen, az biztos. És ezt az én telefonom is igazolja most is ugyan úgy, ahogy az összes eddigi. Négy évig használtam az előző Samsung-omat ugyan igy. Amikor megjott az S23U, azt a fiamnak adtam. Még ma is az a telfonja, nem is áll szándékában lecserelni. Mindig minden be van kapcsolva az enyémen (mobilnet, Wifi, pontos helymeghatározás, BT, két SIM van benne), ha egy nap csak keveset használom, és nem dugom töltőre mert pl. egész nap lefoglal a hobbim, akkor is bírja a napot. Töltse mindenki úgy, ahogy akarja, de azt ne mondja senki, hogy 80%-os kihasználtság jobb, mint a 100%-os.
-
Ricardo
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére

Bt fülhallgatóval pár óra, és máris a fogyasztási lista élén van.
Főleg ha nemacélos a térerő. -
Ricardo
titán
válasz
Lajmund
üzenetére
Más nem is lehet csak ész nélkül fánkot zabáló ösztönlény
Neked elég, csak túra esetén kell a több. Miért is kell olyankor? Mert olyankor többet használod a telefonod? Többet fotózol, videózol? Meg esetleg olyan helyeken vagy ahol nem jó a térerő?
És mi van azokkal akik ugyan nem zabálnak fánkot, de a mindennapokban kicsit aktívabban használják a telefonjukat?
Vannak akik sok fotót, és videót csinálnak, és mellette elég sokat teleofonálnak .esetleg olyan helyen vannak ahol nem jó a térerő.
Aztán vannak akiknek munkaeszköz. Nem mindenki "tiktokot pörget fánkzabálás közben" (saját tapasztalat?) ekinek többet van a kezében a telefon.
Rengeteg élethelyzet van, amikor intentívebb napi használatban van a telefon.
Én azért írtam hogy van akinek elég és van akinek nem. Te nem tudsz elvonatkoztatni a saját felhasználási szokásaidtól. Aki nem úgy használja a telefonját mint te az fánkot zabáló ösztönlény.
" Annak lehet akinek szalad élete állandóan és sose tudja merre van arccal közben 0-24 az instàt pörgeti miközben a fánkot zabálja észnélkül mint egy ösztönlény na ott ez nem jàtszik." -
Lajmund
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ja ennyi, csak ha helyben nincs Samsung szerviz, akkor postázhatod és vàrhatsz minimum egy hetet. Tényleg megéri.
Addig meg használhatsz mást, ha van. Nekem például nincs jó csere telefonom, csak egy hoki régi alap Samsung. -
gjoco1
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
+1
Én is csak az eredeti poszt kedvéért próbáltam ki , mivel már korábban a Shizukuval ( már bánom ) kiolvastattam és hasonló értékeket kaptam . Kivéve a ciklus szám .
-
Lajmund
őstag
válasz
Ricardo
üzenetére
Lassú töltésnél langyos, ami jobb az aksinak ilyenkor. Nagy hő degradálja, de nálam ez nem jelentkezik. Régi, gyenge töltőim vannak. Mindig csábít valami újabb, de felesleges, mert egész este ráér csepegni bele, meg munkába is mindig van 2 óra, amikor tuti nem használom a telót. Kényelmesebb is, mert csak letámasztom a töltőre és jobban rálátok, plusz nem kell dugdosni.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
gyuri81
üzenetére
+1. Kíváncsiságból megkérdeztem a helyi Samsung szervízben, kb 25 ezer forint lenne a csere (de még sokáig lesz gyári akksi a 23uhoz is), és még le is beszélhetjük, mikor viszem be, hogy hamar kész legyen.
Na most egy új korában fél milliós telefonnál 2-3 év után szerintem ez bőven belefér cserébe, hogy wgy pillanatig ne kelljen foglalkoznom a töltöttséggel. Én már ki sem íratom az akku százalékot (csak piktogram van), nem érdekel.
-
gjoco1
addikt
Hejj srácok !
Köszi a sok szakmai hozzászólást ( hasznos volt olvasni ) , de nem szerettem volna " vita tárgyává " tenni a témát , hiszen ezerszer kitárgyaltuk / tuk az akku örökzöld témát .
Mindenesetre sok hasznos információt tudhattunk meg szakmai oldalról is .
Végszónak szerintem gyuri81 mondatai helyénvalóak .
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Filmvilág
- MWC 2026: Úgy kell ide az aktív hűtés, mint kígyónak a sportcipő
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Dell Latitude 7320 Core i5-1145 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 43999 FORINT MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, és nem akarsz lemaradni egy élő közvetítésről, amit addig a TV-n néztél.
És nem hiszem el, hogy technikai ok van a háttérben mert ugyanezzel a tv vel ugyanez a telefon (de még előtte a Note 10 is!) képes volt erre.
köszi
nem gyakori hogy tönkre mennek gari előtt..2-3000ft..
De a lényeg, hogy jól összejött a biznisz.

Majd esetleg ha az akku úgy gondolja de véleményem szerint egy min 5-6-8 évig ha nem sérült teljesen felesleges cserélni.
a 14-et megszoktam.