-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Bocsánat jogos nem akartam spammelni csak a ház is benne volt a témakör kérdésben ezért írtam ide.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Garfield.37
üzenetére
Van bőven és vannak jól szellőzőek is, amikbe nagy kártya is elfér.
Mik az elképzelések méretre, űrtartalomra? Milyen konfig kerül bele?
Csak azért, mert jó pár mATX ház is majdnem olyan kicsit, mint egy nagyobb ITX-es.
Alaplap már megvan? Milyen procihűtő lesz?Gyere át ide, itt többen tudunk segíteni választani. [link]
cucka
Jonsbo T8 Plus például elég kicsi és elfér az ATX táp.
InWin A1 Plus is kicsi, 4db ventilátor és hosszú 2 slotos kártya is elfér, nagy cpu hűtéssel.
Silverstone SG13 és még sorolhatnám.Tény, hogy pl egy Jonsbo Z20 alig nagyobb és már fogad mATX lapot is.
Talán ez a kategória a kompromisszum mentes arany középút. -
niof
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Nálam is így van, semmi baja. Az, hogy az AI szerint esetleg középen kéne lennie, marhaság. Az más kérdés, hogy előfordulhat olyan eset, hogy valóban nem megy a helyére miatta a DP csatlakozó. Ilyet is láttam már. Picit el volt szabva a ház, és úgy lehetett bedugni rendesen a csatit, hogy fel kellett lazítani a kártyát, majd ha bent volt, meghúzni a csavarokat. És itt nem nagy difiről beszélünk, fél mm. Annyi meg lehet egy drágább ház lemezmunkáiban is. Szóval, ha van is ilyen probléma, pánikolni nem kell akkor sem.
@parandroid
Don't panic! Ha már Marvin...😄 -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Az AI szerint ez a vga nincs helyesen a foglalatban mert a displayport annyira egy vonalba van a be quiet 802 ház fém sinevel hogy elvileg nem érintkezik így tökéletesen a csatlakozó es nem tud bekattanni a helyére. Szerintem ez hülyeség de kiváncsi vagyok a ti velemenyetekre is.
-
szabi41
csendes tag
Üdv
Kontron KTQM87/mITX
Alaplaphoz tudna valaki ajánlani Mitx számítógépházat ami együtt működik az alaplappal?
Ehhez hasonló méretekben lenne rá szükség:
AKYGA AK10001BK 60W
https://www.arukereso.hu/szamitogep-haz-c3085/akyga/ak-100-01bk-60w-p338568762/#
CHIEFTEC Compact IX-03B-85W
https://www.arukereso.hu/szamitogep-haz-c3085/chieftec/compact-ix-03b-85w-p322735845/
Üdv: Szabi41
-
cucka
addikt
Mielőtt megvettem a mostani itx konfigot, én is agyaltam rajta, hogy hogyan tudnám elkerülni az sfx táp vásárlást.
Röviden a konklúzió, hogy sehogy. Amelyik itx házba befér az atx táp, meg a többi alkatrész, az nem igazán kicsi, az általad említett matx házak jobb vételek.(ATX tápnál arra is kell gondolni, hogy sokkal hosszabb kábeleik vannak, ezek elég sok helyet el tudnak foglalni)
-
kzkz
őstag
Hát ez igaz, ha már egy 2,5 slotos kártyát tesz bele, akkor az pont a mATX alaplap mérete, nincs értelme a drága mITX-es lapot venni.
Esetleg ha a kártya riser kábellel el van vezetve máshova, akkor lehet helyet spórolni, egyébként nem valószínű.mATX-es házakból is vannak kicsik ATX táp lehetőséggel, pl.: Jonsbo D32 Pro (Mesh), Lian Li A3-matx, és deepcoolból talán a CH260?!
-
cucka
addikt
válasz
Garfield.37
üzenetére
Ha ilyet veszel, nézd meg figyelmesen a méretezést. Hiába fér be a tápegység, ha a kábeleknek vagy a videókártyának már nem marad hely.
-
kzkz
őstag
válasz
Garfield.37
üzenetére
-
Garfield.37
tag
Sziasztok !
ITX házat tudnátok ajánlani , amiben elfér az ATX táp ?
A tápot nem szívesen cserélném. -
_drk
addikt
Ventiház by Lian Li
[link]
-
cucka
addikt
Amikor ventit kerestem, megnéztem jópár tesztet.
Meglepő módon az arctic p széria jobban teljesít házhűtőként, mint az elvileg airflow-ra optimalizált f széria.
Igazából a p12 és p14 toronymagasan a legjobb budget ventillátorok minden szempontból, minden felhasználásra.#87484gabe_t
Az open frame ház biztosan jobb lesz hőmérsékletekben. A légcsatornák meg házhűtési megoldások mind azért vannak, hogy a zárt házba beszorult meleg levegőt kicseréljék a házon kívüli hideg levegőre. Open frame-nél ez a probléma nem létezik.Nyilván van egy csomó hátránya is (por, sérülékeny, nem szállítható, zajosabb), szóval nem véletlenül használ szinte mindenki zárt házat.
-
gabe_t
csendes tag
Sziasztok !
Nekem egy nagyon buta és kezdő kérdésem lenne (sajnálom). Minden esetben jobb egy kisebb ház (mint a Lian Li DAN Cases A3 ) mint egy nyílt frame ugye ? Jelenleg sos be kaptam barátomtól kölcsön egy nyílt keretet amíg nem találok valamit aztán elgondolkodtam, hogy esetleg maradjon a nyílt frame ? De gondolom a por + hogy nincsen rendes airflow csatorna miatt rosszabb döntés ugye ?
Előre is köszönöm ha valaki válaszol.
-
niof
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Jó cuccokat gyárt a Noctua, de ennyi felárat pluszban nem fizetek szeritem, így sem olcsó, a másik meg, bár elismerem a Noctua teljesítményét, de a színválasztásuk, hát, nem az én világom. Tudom, van fekete is már, de a házhoz nem azt adják. Szerintem első körben a gyári ventikkel, meglátom hogyan alakulnak a hőmérsékletek, ahogy javasoltad is.
-
niof
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igen, de a fordulatot így is úgy is szabályoznám, mint most, a Fan Control-al. A hosszúkás kialakítású házban meg jobb, ha "telibe" tolja a levegőt. Ha olyan akvárium típusú házat keresnék, mint a fent említett O11, vagy hasonló, akkor a szélesebb terítés miatt valószínűleg a gyári jobb lenne. Bár, az Antec ugye ad reverse ventiket is a házhoz, amik alulról húzzák be a levegőt. Mondjuk ez segíthet az olyan helyeken, mint a videókártya alatti dead zone. A legtöbb házban ugye ez egy elég problémás pont. Viszont, ha nincs alúlról segédventi, egy nagy nyomású, megfelelően pozícionálva és szabályozva segít erre a részre is hűvösebb levegőt terelni. Egyébként, jelentősen jobb CFM-ben is, 86 vs 110. De a segédventik megléte miatt azért elgondolkodom. Azzal együtt, lehet felesleges a csere...
-
niof
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Mert megnéztem az tech sheet-et, ami hozzájuk tartozik. A saját ábrázolásuk szerint is széttartó légáramot fújnak a ventijeik, az Arctic nem. A Tranquil klasszikus irányban fújja a levegőt, tehát inkább oldalra, az Arctic meg inkább egyenesen, és egy keskeny házban az jobb.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Sokan csak összerakják/rakatják és nem állítanak semmit, aztán csodálkoznak ha hangos.
-
niof
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Tehát, kell hozzá venni másik ventiket is.
-
niof
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
És az Antec milyen ventiket hasznal? Jó minőségűek? Mert a mostani gépemben Arctic és Akasa ventik vannak. Egyidősek a házzal. Se zaj, sem egyéb probléma nem volt velük. Vagy ezt inkább kérdezzem a ventis topikban?
-
CriticalHit
addikt
Még erre:
"Meg a 2 db 20 cm-es befújó venti elég szimpi."
Sajnos mégsem teljesít kiemelkedően jól hűtés szempontjából. Bár a letisztult, sallangmentes formája nekem is bejön.Az igényeket kiszolgálva mára már elterjedtebb az átlátszó oldallap, mint a teli. Ha pedig a földön van a ház akkor pedig való igaz, hogy "gyakorlatilag egyáltalán nincs jelentősége.", pontosan úgy ahogy nálam.
-
niof
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Á, az akvárium stílust nem kedvelem. Haveromnak építettünk egy régebbi Lian Li O11 valamelyik verziójába, és bár addig szimpatikus volt, az építés közben megváltozott a véleményem. Inkább a hagyományosabb elrendezést preferálom, még abban sem vagyok biztos, hogy az üveg oldallap mozgat e. A mostani egy S340 Elite-ben van, de mivel nekem balra van a helye, lent a földön, így gyakorlatilag egyáltalán nincs jelentősége.
-
CriticalHit
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Az én javaslataimat az ajánlást kérő niof már megkapta, ezért nem értem, hogy miért nekem címzed az ajánlásodat helyette.
-
parandroid
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Melyikben nem fér el a 420-as radi? Direkt olyanokat linkeltem. Vagy mire gondolsz?
Hogy a gyártók saját AIO-ját javaslom? Ha odaírja, hogy a 420 bemegy, akkor az Arctic is el fog férni, hiába vastagabb kicsit a többinél.p
-
CriticalHit
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
-
niof
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi! Konkrétan ezeket találtam én is. Viszont, mivel én egy másik videót láttam, de abban is a hűtőtartót emlegették, hogy gond volt vele, meg ebben is, az Asus-t így elengedem. Bár, megjelenésre az tetszik a legjobban. Meg a 2 db 20 cm-es befújó venti elég szimpi.
-
niof
veterán
Sziasztok!
Lassan el kell indítanom az új gép alkatrészeinek összevásárlását, és a házzal, táppal és hűtéssel akarok kezdeni. Alaplappal, CPU-val és RAM-al megvárom az új Intel procit, és az eredmények alapján lesz Intel, vagy váltok AMD-re. A kérdés az, hogy van e itt a topikban építési tapasztalat a ProArt 602-vel, sok bár sok post nincs róla, illetve a másik kiszemelt házzal, az Antec Flux Pro-val. Mindegyiknek vannak hibái, ahogy láttam, a 602 hűtőtartójából állítólag ki kell vágni egy databot, ha az Arctic LF III 420-at akarom belerakni, mert kicsit útban vannak a csöveknek, a Flux elejében meg ha jól értelmezem, porszűrő nincs, csak a rács. Szóval, ezek érdekelnének. Vagy, ajánlatok olyan házra, amiben felülre elfér a LF 420 III Pro.
Köszi! -
Att1la.
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
NZXT H6 Flow / Lian Li 011 Dynamic EVO + be Quiet! Silent Loop 3.
H6 Flowba nincs porszűrő, most cseréltem le a D15-öt Phantom Spiritre+2db Noctua venti ami így 50000ft-ba fájt, nem tervezem megint cserélni. o11-be meg az oldalsó fan rail az fú, meg ebben sincs porszűrő?Lian Li Lancool 217, ja kösz, most már nem csak elől, hanem oldalt is nyomja a zajokat kifelé. Ez inkább downgrade a Meshify 2-höz képest.
-
mATX házak mennyire ajánlottak? Néztem a Meshify 3 Ambient Pro-t, de annyit nem adok egy házért (még ha most Alzánál akciósan csak 75), gondoltam O11 Dynamic EVO-ra, tetszik, de utánanéztem, és mATX lappal szinte elveszik benne minden. Mivel pár évig marad a cucc, mindenképp a jelenlegi felszereléshez keresek házat.
Felmerült az O11 Dynamic Mini V2, néztem abban épített gépeket (Redditen mindenre van poszt :D), és tetszik a cumó. Ugyan nem létezik belőle dísz LED csíkos verzió, mint a nagytesóból, de ezen még túlteszem magam. Belefér a kettő HDD és SSD, a 360as AIO is, szóval elég lenne. A másik opció a Darkflash 460 lenne, de az megint nagy ház (szeretem a kis méretet). L
-
CriticalHit
addikt
válasz
gohanangry6
üzenetére
Ezek közül a BE QUIET! Silent Base 802 vagy a Fractal Design Meshify 2-t választanám de még inkább a Lian Li Lancool 217-t.
Att1la:
Ha akvárium:
NZXT H6 Flow / Lian Li 011 Dynamic EVO + be Quiet! Silent Loop 3.
Ha hagyományos:
HAVN BF 360 Flow / Lian Li Lancool 217 + a Thermalright Phantom Spirit 120 SE -
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nagyon poros a levegő es bár itt csak cica van, megmássza a gépet . A kosz mennyisége engem is erősen meglepett valószínűleg negatív nyomás volt a házban es az szinte húzta befelé mindent ami csak volt. Most kapott egy jobb tápot es plusz egy ventit előre így már pozitív nyomás van benn remelem a por is kinn marad
-
BogyóBP
addikt
Azért ez nem volt túl egészséges dolog 4 hónap alatt egy ilyent produkálni :
-
gohanangry6
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi házakra szűkítettem le a házcsere lehetőségemet.
BE QUIET! Silent Base 802
BE QUIET! Silent Base 601
Fractal Design Meshify 2
Fractal Design Pop Silent
PHANTEKS Enthoo Pro 2
Fractal Design Define 7Melyiket ajánlanátok ezek közül egy régi Cooler Master CM690 ház cseréjére. A rendszer maga,egy B550-es alaplap rtx 5070 ti és egy ryzen 5 proci. Nem megy fullra hajtva szinte soha a gép leginkább dolgozok rajta néha játszok inkább régebbi játékokkal nem a mai AAA gép izzasztó FPS-ekkel

-
Att1la.
őstag
1. Mennyit szánsz a házra: 65000 Ft
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő): Asus Prime X670E-Pro, Thermalright Phantom Spirit 120 SE
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb): nem kell üveg, de sajnos most az a mánia pont mint 20 évvel ezelőtt a plexi meg neon csövek és led ventilátorokJelenleg egy Fractal Design Meshify 2-ben vannak a cuccok, de 500-700 rpm házventi kevés a jó hőfokhoz és elől túl sok zaj jön ki és pont a fülembe megy.
Dual chamber házakat néztem, mert ott az eleje zárt és alul is van ventilátor. De vagy nincs porszűrő, vagy a nyílások/ventilátor sínek nem jók és förtelmes hangja lesz a ventilátoroknak. Vagy az egész jobb oldal mesh fölöslegesen. Pillanatnyilag az Asus A32 Plus TG meg APNX V1 a legnormálisabb ház amit találtam.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Jó lenne az az újabb FD Pop 2, de hogy nem fértek bele 14cm-es ventik előre és hátra.

-
-
Takács850314
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném új házba költöztetni a meglévő rendszerem.
MSI Tomahawk B550 alaplap
AMD Ryzen 5600x
MSI RTX 5070 Ventus 2x
32GB DDR4 3200Mh
3db 3,5 HDD
1db 2,5 SDD
Olyan házat szeretnék ami nem üveg vagy plexi. Ne lássak bele. Fekete színben. Illetve elférjen benne a 3db 3,5-ös HDD de nem baj ha esetleg fér még mellé 1 vagy több. RGB sem szükséges. Összegben maximum 80e.
Tudnátok ajánlani megfelelőt? -
barry26
tag
Sziasztok,
Korábban már írtam, hogy belefutottam egy rossz illesztésű Corsair 3500X-be, azt visszaküldtem. Most hétvégén rendeltem meg a 4000D A-RGB változatát...A gondom az, hogy a gyári ventilátorok 650-750 RPM között zavaróan rezonálnak. Próbáltam lazítani a rögzítőcsavarokon, de nem segített. 1 napja sincs nálam a ház, jobban nem akarom bontogatni mert szerintem visszaküldöm... mi okozhatja a rezonanciát? hdd keretet kivettem alulról elsőre arra gyanakodtam, alsó 2 venti felől jön a hang.
-
BigBear
senior tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Úgy-úgy.
Van egy Jonsbo Z20-as házam, brutálisan jól összerakott és nagyon jó anyaghasználatú ház.
Ugyanakkor van H6 is, ami szerintem valamivel gyengébb anyagból készült, de összességében az is jó minőségű ház, én semmi kivetnivalót nem találtam benne (tudom-tudom, porszűrők). Egyikkel sem lő mellé az ember. -
Att1la.
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm. De pl a lába meg a H6 Flownál az az takaró az alján az első ventilátornál az műanyagnak néz ki.
Mondjuk a Jonsbo D41-nél és nagy pozitív csalódás volt hogy az egész teli front az fém és lényegében nincs semmi műanyag benne. -
oroszLajos
aktív tag
válasz
Att1la.
üzenetére
Még ezek is hasonlóak, ventilator ferdén van, de maga a ház szögletes.
[BE QUIET! Light Base 500 LX]
[THERMALTAKE View 380 XL WS] -
Att1la.
őstag
Ezek a fehér házak mennyire sárgulnak be?
A H6 Flow, H9 Flow 2025 meg APNX V1 az egyetlen amin így ferdén van az oldalsó ventilátor?
-
parandroid
félisten
válasz
oroszLajos
üzenetére
Hm, nem törhetek csak úgy be hozzá, hogy megnezzem, de úgy emlekeztem, az is kicsúsztatós. Holnap (ma) megnézem majd.
p
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Viszont a tápegységnek nincs porszűrő. Lehet venni egy 140x140 mágneses porszűrőt rá?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
oroszLajos
üzenetére
Egyetértek teljesen. Bár én venti kiszedés nélkül szoktam, alulról morzsaporszívó, bentről pedig levegővel megfújom. De a házat sajnos el kell fektetni még ehhez a művelethez is.
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Az NZXT H6 alján ugyanolyan mesh van mint elől, nem túl sűrű, nem nevezném porszűrőnek, plusz nem is kivehető, hanem fix. Hogy normálisan ki lehessen takarítani, nem csak a port kívülről törölni befelé, ahhoz a ventiket is ki kell szedni.
Hiába hívja az NZXT ezeket porszűrőnek, mégsem azok. Talán ez ennek a H6 háznak egyik legnagyobb hátránya.
Az újabbik H9-ben ezt már javították. -
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Fogadok ez női build
-
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ez a házat én is néztem nekem a kisebbik verziója is elég lenne. Mondjuk jól kikell tömni ventivel és pozitiv nyomást kialkitani benne így a por kinn reked

-
User05
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ejj-ejj..
Ha sűrűn takarítod (mondjuk havonta) akkor nem megy be ámblokk kevesebb por a gépházba? Vagy nincs jelentősége, és a por mégtöbb port megfog úgymond?
Bár ha az asztalon van az már egy jó porszűrés -
Busterftw
Topikgazda
válasz
BogyóBP
üzenetére
A NZXT H7 Flow-nal, ahogyan az ujabb hazaknal, a mesh panel porszuro is.
"High-performance mesh panels maximize airflow for both intake and exhaust, as well as filter dust."
Nalam a Phanteks G500A ugyanez, a mesh a porszuro es fekete hazon 1 honap utan latszik a fennakadt por. Ezt letorlom es kesz.
Ha ipari szintu porszures kell, akkor az mas igeny, illetve ott nem lesz optimalis hutes, mert a mesh lenyege veszik el. -
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Az se mindegy hogy az asztalon vagy a földön van a gépház.
-
parandroid
félisten
válasz
BogyóBP
üzenetére
Na jó, de a porszűrő a te perverziód. Nekem egy éve lett összerakva a gép, a függőleges beszívó ventik előtti meshről eddig kétszer takarítottam le a port, de nem volt vészes, belül meg egy nagyon vékony rakódott le ennyi idő alatt, épp a minap töröltem le. Az asztalomon több por gyűlik össze, mint a gépben, de még a billentyűzetet, meg a soundbar tetejét is sűrűbben kell takarítanom.
Persze ha valaki olyan helyen lakik, ahol rendszeresen szaharai porviharok vannak, vagy szénbánya van a szomszédban, akkor érthető az igény, de ez sokakat szerencsére nem érint.
p
-
BogyóBP
addikt
válasz
barry26
üzenetére
4000D az egyik legjobb ház a piacon. Ha még kapható mindenképp azt. A 3500 egy olyan hibrid ahol a gyenge minőséget a hanyagsággal ötvözték. Megtartották a nevet de minden prémiumot elengedtek pl a minőségi porszűrést., anyaghasználatot stb. Nekem itthon van a sarokban bedobozolva a 3500X. A gond az vele hogy bár panoráma ház a beömlői oldalt és alul vannak amiből kettő a tápegység hőjét húzza be az odalsók pedig egy viszonylag nagy lyuku porszűrőn szedik tele a házat mindennel ami csak kinn van. Az anyaghasználat mindkét részen gagyi.
Az NZXT H7 Flow ami még jó vétel lenne de nincs benne kb sehol se porszűrő. Most azért hogy az ember utána faragjon szunyoghálókat vagy turkáljon DIY oldalakon érte az nem opció. Nem is értem az NZXT álláspontját hiszen pl a corsair 4000D féle neylon porszűrő semmit se fog le a beömlő levegőből ellenben jól szűr. -
barry26
tag
Lian Li Vector V100 Black-re akartam ránézni, hogy van e készlet egy ideje nem láttam már csak a fehéret, erre szembejött velem a Formula V Line gépháza ami annak a copyja akar lenni és ugyan úgy néz ki kis eltéréssel mint az aerocool p500a.
Egy OEM-től jönnének ezek a házak?

-
barry26
tag
Corsair 4000D mennyire lehet csalódás a 3500x minősége után? Esetleg H5 Flow 2024?
Valami biztosabbra mennék ha már alza vissza küldte a pénzemet...Fent a visszaküldött házam ha valakit érdekel

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Jól látom, hogy ez is mATX lap?
-
CriticalHit
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintem ez a jobb megoldás. Szépen alakul.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sajnos nincsenek fehér alkatrészeim, de így vegyesben is elég mutatós, azt gondolom.
-
válasz
oroszLajos
üzenetére
Teljesen mindegy, hogy hol a cső, ha nem hiányzik folyadék a rendszerből.
Nálam az összes AiO-nál felül volt eddig, mert jobban néz ki úgy (szerintem). -
oroszLajos
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én például, mindig leveszem az összes oldalt szerelés előtt, jobban hozzá férni mindenhez. Lehet segített volna neked is.
Így nem fogja zavarni a VGA-nak az AIO csöve? Csövekkel felfelé a radiátort nem lehet rakni? Tudom, hogy lefelé optimálisabb, de felfelé is teljesen jó lehet, és úgy a VGA-nak sem zavar. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
APNX V2 szerelgetés:
Megpróbáltam fentre tenni a vízhűtő radiátort. Ha rajta vannak a ventik nem tudom betenni (lehet le kéne csavarozni az üveg előlapot?). Ha nincsenek rajta mikor beteszem, utána takarásban vannak az alsó venticsavarok.
Így elölre tettem, nem tudom hogy fogom a vga-t betenni hogy ne akadjon bele.
Csővel felfele meg úgy tudom nem jó.

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A 4mm edzett üveg m2 ára kb. 35 ezer, ha nincs minimum rendelés (nem számítanak fel x m2 árát a jóval kisebbre is), akkor aránylag olcsón megúszod, és ez a legjobb megoldás. A plexi sem rossz, de idővel karcos lesz a takarítás miatt. A nyomtatás sem olcsó ekkora méretben, és szép csak akkor lesz, ha elég vékony rétegben tudják csinálni a tetejét. Porszűrő háló Kínából a legolcsóbb. Van 50x100as méretben is (Temun érdemes akciós árra vadászni, akár kis kivárással ez kijön 3k pénzből). Gyári kinézet csak az üveggel lesz.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Nem biztos, hogy idevaló kérdés, de ti mivel pótolnátok egy összetürt üveglapot egy számítógépházon?
Hozzájutottam egy FSP CMT380B házhoz, aminek össze van törve az előlapi üveglapja.
Amikre gondoltam:
- Vágatni Tempered üveglapot -> feltételezem drága
- Vág(at)ni plexi/akril lapot -> ez sincs ingyen, de azért nem néz ki olyan jól, mint az üveg.
- 3d nyomtatni valamit
- Porszűrő
Arra jutottam, legjobb lenne egy mágneses porszűrő lap, amit ollóval méretre tudnék vágni, de jó nagy kéne, mert majdnem 30x40 centi az előlap.
Nektek van még valami jó, esetleg bevált ötletetek? -
A Lian Li O11 házak mindegyike megérős? Miután meguntam a keresgetést, megakadt a szemem az O11 Dynamic EVO RGB-n, nagyon pofás rajta az alul-felül világító csík (és elvileg létezik belőle ATX méret függőleges csíkkal, de azt csal fehérben láttam), viszont óriási méretű. Van belőle Compact változat, amihez elvileg kétféle fedél jár (üveg és mesh). Ez már aránylag kiesik a tervezett költségkeretből, de legalább olyan ventiket teszek bele, ami tényleg tetszik (a fentebb ajánlott állítólag halk kínai csodák), és elfér bemne kettő HDD és ugyanennyi SSD, mind rejtve.
-
gjohnny
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi a választ!
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Phobion
üzenetére
A radiátor valóban jól áll és itt van a legjobb helyen, ők erre értették. Csak a ventiket fordítsd meg hogy befelé szívjanak.
Iyen házban mint a tiéd ahol van lehetőség alulra is beszívó ventit szerelni érdemes az AIO ventilátorait is úgy elhelyezni hogy befelé szívják a levegőt.
Egyrészt mert így folyamatosan szobahőmérsékletű levegőt kap a radiátor, így ugyan azt a cpu hőmérsékletet tudja tartani alacsonyabb fordulaton vagy ugyan azon a fordulaton alacsonyabbat mintha fordítva lenne és a házon belül lévő meleg levegőt tolná ki.
Másrészt így pozitiv légnyomás alakul ki a házban és a por csak ott jut be ahol van szűrő.
Míg ha negatív légnyomás van, azaz több venti szív ki mint amennyi be akkor a por minden olyan résen bemegy ahol nincs porszűrő.Összegezve:
így a cpu-d friss levegőt kap oldalról
vga-d friss levegőt kap alulról
a vga-n és a radiátoron áttolt meleg levegőt a felső és a hátsó ventijeid kitolják
több befújó venti van mint kiszívó->nem fog olyan helyen bemenni a por ahol nem kellene
ez a létező legoptimálisabb felállás -
válasz
Phobion
üzenetére
Sorry, én az oldalsó elhelyezésre gondoltam.
Kintről szívjon befelé.
1-2 fok különbség lesz csak, nem jelentős, a víz hidegebb lesz 4-5 fokkal, ennyi.
Régen én is exhaust-ra raktam, aztán egyszer átfordítottam és a víz jóval hidegebb lett.
De ha nem akarsz szerelni, maradhat így is.
A felső elhelyezésnél így is fényévekkel jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Grafit, 90% Akku - 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Noctua NH-L12S L-Type
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest