Hirdetés
- Monitorok tucatjait hitelesíti az új GeForce driver
- AI-ra hangolta legújabb NUC mini PC-jét az ASUS
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nagyon poros a levegő es bár itt csak cica van, megmássza a gépet . A kosz mennyisége engem is erősen meglepett valószínűleg negatív nyomás volt a házban es az szinte húzta befelé mindent ami csak volt. Most kapott egy jobb tápot es plusz egy ventit előre így már pozitív nyomás van benn remelem a por is kinn marad
-
BogyóBP
addikt
Azért ez nem volt túl egészséges dolog 4 hónap alatt egy ilyent produkálni :
-
gohanangry6
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi házakra szűkítettem le a házcsere lehetőségemet.
BE QUIET! Silent Base 802
BE QUIET! Silent Base 601
Fractal Design Meshify 2
Fractal Design Pop Silent
PHANTEKS Enthoo Pro 2
Fractal Design Define 7Melyiket ajánlanátok ezek közül egy régi Cooler Master CM690 ház cseréjére. A rendszer maga,egy B550-es alaplap rtx 5070 ti és egy ryzen 5 proci. Nem megy fullra hajtva szinte soha a gép leginkább dolgozok rajta néha játszok inkább régebbi játékokkal nem a mai AAA gép izzasztó FPS-ekkel

-
Att1la.
őstag
1. Mennyit szánsz a házra: 65000 Ft
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő): Asus Prime X670E-Pro, Thermalright Phantom Spirit 120 SE
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb): nem kell üveg, de sajnos most az a mánia pont mint 20 évvel ezelőtt a plexi meg neon csövek és led ventilátorokJelenleg egy Fractal Design Meshify 2-ben vannak a cuccok, de 500-700 rpm házventi kevés a jó hőfokhoz és elől túl sok zaj jön ki és pont a fülembe megy.
Dual chamber házakat néztem, mert ott az eleje zárt és alul is van ventilátor. De vagy nincs porszűrő, vagy a nyílások/ventilátor sínek nem jók és förtelmes hangja lesz a ventilátoroknak. Vagy az egész jobb oldal mesh fölöslegesen. Pillanatnyilag az Asus A32 Plus TG meg APNX V1 a legnormálisabb ház amit találtam.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Jó lenne az az újabb FD Pop 2, de hogy nem fértek bele 14cm-es ventik előre és hátra.

-
-
Takács850314
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném új házba költöztetni a meglévő rendszerem.
MSI Tomahawk B550 alaplap
AMD Ryzen 5600x
MSI RTX 5070 Ventus 2x
32GB DDR4 3200Mh
3db 3,5 HDD
1db 2,5 SDD
Olyan házat szeretnék ami nem üveg vagy plexi. Ne lássak bele. Fekete színben. Illetve elférjen benne a 3db 3,5-ös HDD de nem baj ha esetleg fér még mellé 1 vagy több. RGB sem szükséges. Összegben maximum 80e.
Tudnátok ajánlani megfelelőt? -
barry26
tag
Sziasztok,
Korábban már írtam, hogy belefutottam egy rossz illesztésű Corsair 3500X-be, azt visszaküldtem. Most hétvégén rendeltem meg a 4000D A-RGB változatát...A gondom az, hogy a gyári ventilátorok 650-750 RPM között zavaróan rezonálnak. Próbáltam lazítani a rögzítőcsavarokon, de nem segített. 1 napja sincs nálam a ház, jobban nem akarom bontogatni mert szerintem visszaküldöm... mi okozhatja a rezonanciát? hdd keretet kivettem alulról elsőre arra gyanakodtam, alsó 2 venti felől jön a hang.
-
BigBear
senior tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Úgy-úgy.
Van egy Jonsbo Z20-as házam, brutálisan jól összerakott és nagyon jó anyaghasználatú ház.
Ugyanakkor van H6 is, ami szerintem valamivel gyengébb anyagból készült, de összességében az is jó minőségű ház, én semmi kivetnivalót nem találtam benne (tudom-tudom, porszűrők). Egyikkel sem lő mellé az ember. -
Att1la.
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm. De pl a lába meg a H6 Flownál az az takaró az alján az első ventilátornál az műanyagnak néz ki.
Mondjuk a Jonsbo D41-nél és nagy pozitív csalódás volt hogy az egész teli front az fém és lényegében nincs semmi műanyag benne. -
oroszLajos
aktív tag
válasz
Att1la.
üzenetére
Még ezek is hasonlóak, ventilator ferdén van, de maga a ház szögletes.
[BE QUIET! Light Base 500 LX]
[THERMALTAKE View 380 XL WS] -
Att1la.
őstag
Ezek a fehér házak mennyire sárgulnak be?
A H6 Flow, H9 Flow 2025 meg APNX V1 az egyetlen amin így ferdén van az oldalsó ventilátor?
-
parandroid
félisten
válasz
oroszLajos
üzenetére
Hm, nem törhetek csak úgy be hozzá, hogy megnezzem, de úgy emlekeztem, az is kicsúsztatós. Holnap (ma) megnézem majd.
p
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Viszont a tápegységnek nincs porszűrő. Lehet venni egy 140x140 mágneses porszűrőt rá?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
oroszLajos
üzenetére
Egyetértek teljesen. Bár én venti kiszedés nélkül szoktam, alulról morzsaporszívó, bentről pedig levegővel megfújom. De a házat sajnos el kell fektetni még ehhez a művelethez is.
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Az NZXT H6 alján ugyanolyan mesh van mint elől, nem túl sűrű, nem nevezném porszűrőnek, plusz nem is kivehető, hanem fix. Hogy normálisan ki lehessen takarítani, nem csak a port kívülről törölni befelé, ahhoz a ventiket is ki kell szedni.
Hiába hívja az NZXT ezeket porszűrőnek, mégsem azok. Talán ez ennek a H6 háznak egyik legnagyobb hátránya.
Az újabbik H9-ben ezt már javították. -
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Fogadok ez női build
-
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ez a házat én is néztem nekem a kisebbik verziója is elég lenne. Mondjuk jól kikell tömni ventivel és pozitiv nyomást kialkitani benne így a por kinn reked

-
User05
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ejj-ejj..
Ha sűrűn takarítod (mondjuk havonta) akkor nem megy be ámblokk kevesebb por a gépházba? Vagy nincs jelentősége, és a por mégtöbb port megfog úgymond?
Bár ha az asztalon van az már egy jó porszűrés -
Busterftw
Topikgazda
válasz
BogyóBP
üzenetére
A NZXT H7 Flow-nal, ahogyan az ujabb hazaknal, a mesh panel porszuro is.
"High-performance mesh panels maximize airflow for both intake and exhaust, as well as filter dust."
Nalam a Phanteks G500A ugyanez, a mesh a porszuro es fekete hazon 1 honap utan latszik a fennakadt por. Ezt letorlom es kesz.
Ha ipari szintu porszures kell, akkor az mas igeny, illetve ott nem lesz optimalis hutes, mert a mesh lenyege veszik el. -
BogyóBP
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Az se mindegy hogy az asztalon vagy a földön van a gépház.
-
parandroid
félisten
válasz
BogyóBP
üzenetére
Na jó, de a porszűrő a te perverziód. Nekem egy éve lett összerakva a gép, a függőleges beszívó ventik előtti meshről eddig kétszer takarítottam le a port, de nem volt vészes, belül meg egy nagyon vékony rakódott le ennyi idő alatt, épp a minap töröltem le. Az asztalomon több por gyűlik össze, mint a gépben, de még a billentyűzetet, meg a soundbar tetejét is sűrűbben kell takarítanom.
Persze ha valaki olyan helyen lakik, ahol rendszeresen szaharai porviharok vannak, vagy szénbánya van a szomszédban, akkor érthető az igény, de ez sokakat szerencsére nem érint.
p
-
BogyóBP
addikt
válasz
barry26
üzenetére
4000D az egyik legjobb ház a piacon. Ha még kapható mindenképp azt. A 3500 egy olyan hibrid ahol a gyenge minőséget a hanyagsággal ötvözték. Megtartották a nevet de minden prémiumot elengedtek pl a minőségi porszűrést., anyaghasználatot stb. Nekem itthon van a sarokban bedobozolva a 3500X. A gond az vele hogy bár panoráma ház a beömlői oldalt és alul vannak amiből kettő a tápegység hőjét húzza be az odalsók pedig egy viszonylag nagy lyuku porszűrőn szedik tele a házat mindennel ami csak kinn van. Az anyaghasználat mindkét részen gagyi.
Az NZXT H7 Flow ami még jó vétel lenne de nincs benne kb sehol se porszűrő. Most azért hogy az ember utána faragjon szunyoghálókat vagy turkáljon DIY oldalakon érte az nem opció. Nem is értem az NZXT álláspontját hiszen pl a corsair 4000D féle neylon porszűrő semmit se fog le a beömlő levegőből ellenben jól szűr. -
barry26
tag
Lian Li Vector V100 Black-re akartam ránézni, hogy van e készlet egy ideje nem láttam már csak a fehéret, erre szembejött velem a Formula V Line gépháza ami annak a copyja akar lenni és ugyan úgy néz ki kis eltéréssel mint az aerocool p500a.
Egy OEM-től jönnének ezek a házak?

-
barry26
tag
Corsair 4000D mennyire lehet csalódás a 3500x minősége után? Esetleg H5 Flow 2024?
Valami biztosabbra mennék ha már alza vissza küldte a pénzemet...Fent a visszaküldött házam ha valakit érdekel

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Jól látom, hogy ez is mATX lap?
-
CriticalHit
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintem ez a jobb megoldás. Szépen alakul.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sajnos nincsenek fehér alkatrészeim, de így vegyesben is elég mutatós, azt gondolom.
-
válasz
oroszLajos
üzenetére
Teljesen mindegy, hogy hol a cső, ha nem hiányzik folyadék a rendszerből.
Nálam az összes AiO-nál felül volt eddig, mert jobban néz ki úgy (szerintem). -
oroszLajos
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én például, mindig leveszem az összes oldalt szerelés előtt, jobban hozzá férni mindenhez. Lehet segített volna neked is.
Így nem fogja zavarni a VGA-nak az AIO csöve? Csövekkel felfelé a radiátort nem lehet rakni? Tudom, hogy lefelé optimálisabb, de felfelé is teljesen jó lehet, és úgy a VGA-nak sem zavar. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
APNX V2 szerelgetés:
Megpróbáltam fentre tenni a vízhűtő radiátort. Ha rajta vannak a ventik nem tudom betenni (lehet le kéne csavarozni az üveg előlapot?). Ha nincsenek rajta mikor beteszem, utána takarásban vannak az alsó venticsavarok.
Így elölre tettem, nem tudom hogy fogom a vga-t betenni hogy ne akadjon bele.
Csővel felfele meg úgy tudom nem jó.

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A 4mm edzett üveg m2 ára kb. 35 ezer, ha nincs minimum rendelés (nem számítanak fel x m2 árát a jóval kisebbre is), akkor aránylag olcsón megúszod, és ez a legjobb megoldás. A plexi sem rossz, de idővel karcos lesz a takarítás miatt. A nyomtatás sem olcsó ekkora méretben, és szép csak akkor lesz, ha elég vékony rétegben tudják csinálni a tetejét. Porszűrő háló Kínából a legolcsóbb. Van 50x100as méretben is (Temun érdemes akciós árra vadászni, akár kis kivárással ez kijön 3k pénzből). Gyári kinézet csak az üveggel lesz.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Nem biztos, hogy idevaló kérdés, de ti mivel pótolnátok egy összetürt üveglapot egy számítógépházon?
Hozzájutottam egy FSP CMT380B házhoz, aminek össze van törve az előlapi üveglapja.
Amikre gondoltam:
- Vágatni Tempered üveglapot -> feltételezem drága
- Vág(at)ni plexi/akril lapot -> ez sincs ingyen, de azért nem néz ki olyan jól, mint az üveg.
- 3d nyomtatni valamit
- Porszűrő
Arra jutottam, legjobb lenne egy mágneses porszűrő lap, amit ollóval méretre tudnék vágni, de jó nagy kéne, mert majdnem 30x40 centi az előlap.
Nektek van még valami jó, esetleg bevált ötletetek? -
A Lian Li O11 házak mindegyike megérős? Miután meguntam a keresgetést, megakadt a szemem az O11 Dynamic EVO RGB-n, nagyon pofás rajta az alul-felül világító csík (és elvileg létezik belőle ATX méret függőleges csíkkal, de azt csal fehérben láttam), viszont óriási méretű. Van belőle Compact változat, amihez elvileg kétféle fedél jár (üveg és mesh). Ez már aránylag kiesik a tervezett költségkeretből, de legalább olyan ventiket teszek bele, ami tényleg tetszik (a fentebb ajánlott állítólag halk kínai csodák), és elfér bemne kettő HDD és ugyanennyi SSD, mind rejtve.
-
gjohnny
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi a választ!
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Phobion
üzenetére
A radiátor valóban jól áll és itt van a legjobb helyen, ők erre értették. Csak a ventiket fordítsd meg hogy befelé szívjanak.
Iyen házban mint a tiéd ahol van lehetőség alulra is beszívó ventit szerelni érdemes az AIO ventilátorait is úgy elhelyezni hogy befelé szívják a levegőt.
Egyrészt mert így folyamatosan szobahőmérsékletű levegőt kap a radiátor, így ugyan azt a cpu hőmérsékletet tudja tartani alacsonyabb fordulaton vagy ugyan azon a fordulaton alacsonyabbat mintha fordítva lenne és a házon belül lévő meleg levegőt tolná ki.
Másrészt így pozitiv légnyomás alakul ki a házban és a por csak ott jut be ahol van szűrő.
Míg ha negatív légnyomás van, azaz több venti szív ki mint amennyi be akkor a por minden olyan résen bemegy ahol nincs porszűrő.Összegezve:
így a cpu-d friss levegőt kap oldalról
vga-d friss levegőt kap alulról
a vga-n és a radiátoron áttolt meleg levegőt a felső és a hátsó ventijeid kitolják
több befújó venti van mint kiszívó->nem fog olyan helyen bemenni a por ahol nem kellene
ez a létező legoptimálisabb felállás -
válasz
Phobion
üzenetére
Sorry, én az oldalsó elhelyezésre gondoltam.
Kintről szívjon befelé.
1-2 fok különbség lesz csak, nem jelentős, a víz hidegebb lesz 4-5 fokkal, ennyi.
Régen én is exhaust-ra raktam, aztán egyszer átfordítottam és a víz jóval hidegebb lett.
De ha nem akarsz szerelni, maradhat így is.
A felső elhelyezésnél így is fényévekkel jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Xiaomi 11 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 17 256GB fekete használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) Apple garancia 2027.02.11
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- iPhone 12 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest