- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rekro
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi a sok jó tippet!
Akvárium design nem igazán tetszik(széles+oldalventis rész) ezért maradok a hagyományosnál.
Lian Li-et eddig nem is igazán néztem, de átnézve a kínálatot nagyon jónak néznek ki. Most már úgy is vagyok vele, hogy Lancool 3 vagy Lancool 216(217-nél sajnos a fa design és a "csicsa" típus se jön tetszik
) lesz még nem tudom akarok-e nagyobb házat vagy elég a kompakt méret. -
deakzozo
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
részemről is ez jobban tetszett ! (a sima 217) az üveg frontpaneles kicsit olyan hangfalra emlékeztető..az rgb-je meg nem az én világom!(ez is szubjektív!)..
én az Antec flux és Lian Li 217-között vaciláltam de úgy érzem jól döntöttem!Az elöző házam Lancool 2-t is nagyon szerettem ( [link] ) de azért az front oldalrol elég zárt volt..és a tetejébe is csak 240-es Aio fért...ez minden téren kompromisszum mentes! ..Bátran ajánlom!

-
MaddeNNNN
addikt
Lian Li de blingbling
217 INF
-
Rekro
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Látvány miatt vízhűtést szeretnék. Még nem tettem le a zöld színről ezért megvárom hátha leakciózák ezt a házat THERMALTAKE Core P6 TG zöld, ha nem akkor veszek egy Fractal POP air-t, ha jól látom abba fentre belemegy egy 280as AIO radiátor és jó értékeléseket is kapott.(közben látom, hogy a 240es megy bele ebbe is csak)
-
deakzozo
csendes tag
szia!
majd nálam okosabbak meg mondják a tutit a kérdésedre...
de az AIO-nál alap ,hogy a radiátornak magasabban kell lennie a pumpánál! mivel a tágulás miatt van némi levegő a rendszerben.. és így ha a pumpa van magasabb pozícióban akkor ott lesz benne a levegő ami ugye nem a legegészségesebb
annak idején többen is foglalkoztak a témával (Nexus/JAY) ,hogy hova érdemes rakni a radiátort
keress rá ..(a felső pozició volt a leg jobb leghatásosabb aztán a front panelre ...) -
Rekro
aktív tag
Helló!
Valószínű Fractal Design Torrent Compact lesz a választás.
Ennél a confignál ASUS ROG STRIX B650E-F/ 7800X3d/ASUS GeForce RTX 5070 Ti PRIME/NZXT KRAKEN ELITE 280 úgy, hogy a vízhűtés radiátorát alulra szeretném szerelni lesz gond szerintetek vagy teljesen jó oda és minden elfér ?Köszi
-
parandroid
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ezt a régi H9-et én nem erőltetném, az új modellekre meg sajna lejárt az igen kiváló black friday akció. Akkor már inkább a H7 Flow most a jó vétel, ha véges a keret.
p
-
deakzozo
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
A jó szellőzés és halk legyen opció fontos akkor a Lian Li 217 jó választás lehet!
nem gondolom ,hogy a 380mm-es vga hossz máris kompromisszumra adna okot (de ez szubjektív)
a kinézete szerintem rendben is van nekem ilyen pihen az asztalon... (egy lancool 2 -t váltott..)
kábel menedzsment ott jobb volt!..
itt amit gyengébbnek találok vagy negatívumként említenék:
-az alsó perforált szellőző lemez az üveg alatt elég gatya (gyenge/deformálásra hajlamos lehet!) a hátsó lemez szintén
-az usb csatlakozók és bekapcs gomb a gép oldalán vannak a perforált lemez előtt lent..*ettől eltekintve remek ház !..én szeretem jól szerelhető ,szellős és halk!
takarítani/tisztán tartani is könnyű! -
CriticalHit
addikt
válasz
elektrotank
üzenetére
-
Rekro
aktív tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Köszi a tippeket, igazából szánnék rá annyit és a x50 még designra is tetszik, de színre nagyon világos az én izlésemnek sajnos.
A Thermaltake Core P6 TG viszont kinézetre tetszik, de látom az ajánlott házakba kb. mindegyikbe van 3-4 beépített ventilátor ennél a 65k-s Core 6-nál még azokra is külön kellene költeni? Így már ár/érték arányban nem tűnik olyan jónak. (nemtom mennyire érdemes a sötétzöld színhez ragaszkodni
) -
elektrotank
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
A jós beszéljen belőled
50-ért instant venném. Egyébként a Flux Pro-ra nekem nem lenne szükségem annyiért, inkább a simát venném.
A gépház meg jöhetne ténylegesen már. A héten jön az új kártya és a jelenlegibe lesz majd 2 mm helyem (hosszba) büvészkedni vele. Hát kiderül mi lesz
Remélem azért belefér valahogy.
-
Rekro
aktív tag
Helló!
1. Mennyit szánsz a házra
40-70e régió
2. Mi megy bele:
Egy b650-es alaplap valamilyen bolti vízhűzéssel a procin(valószínű ARCTIC Liquid Freezer III) és 5070 ti vagy 5080.
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb):
Első körben esetleg tudtok ajánlani sötétzöld/zöld házat, ami az ajánlottak között van?Kicsit már nézelődtem, de 1-2 thermaltake házon kívül nem találtam mást. És alapból "átlagossabb" kinézetű házra gondoltam. (rgb nem szempont)
Egyik a talált zöld házaknak ez a típus "THERMALTAKE Core P6 TG zöld" ez ajánlottak között nincs, esetleg valami vélemény van ezzel a házzal kapcsolatban?
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ezeknél a középkategóriás házaknál általában szerelhető, hogy jobb vagy baloldalon legyen az üveg/plexi rész vagy ha jobbos plexit/üveg oldalt akarnék már alapból erre kell keresni?
Köszi a segítséget!
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Még az sem....88 ezer körül vettem a HS420-at egy éve....bár fogalmam nincs, hogy most mennyibe kerül.
Edit: most nézem, hogy 100 felett van mindenhol, akkor visszavonom, igazad van, a max 80 a reális ár.
-
CriticalHit
addikt
válasz
elektrotank
üzenetére
Max 80e szerintem, ami még elfogadható lehet, hiszen a kiváló, számos mérvadó helyen is az év háza díjat nyert Lian Li Lancool III vagy a Antec Flux Pro is vihető annyiért. Az NZXT H9 Flow pedig pláne már 52e-ért is.
-
elektrotank
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Egyébként a Caseking elvileg azt válaszolta az egyik usernek, hogy novemberre várják a házat. Talán november végére okosabbak leszünk és normális áron is lesz valami
-
Att1la.
őstag
A méregdrága Streacom BC1 Mini V2 Benchtable-n kívül lehet MO-n kapni más test bench házat ami valamivel olcsóbb? Jó nekem a sima ház is ha fúrás/faragás nélkül le lehet venni a tetejét, alját és elejét.
-
_drk
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Kipróbáltam a fan controll-t. Eddig csak Bios-ban kiegyenesítettem a görbét, úgy kicsit hangosabban működött.
De ezzel a progival egy fura pulzáló zúgó-búgó hang jött elő. Hol az alsó 2- hol az elülső kettő ventiből. De nem mindig. Kb olyan mintha folyamatosan fel-le akarná szabályozni őket. Ha manualban néztem 10-40% között, tehát kb hozzá nyúltam akkor elmúlt ez a hang.
Hagytam is az egészet a francba! Most vagy össze veszik a BIOS beállítással , pedig azt elvileg felül irná vagy szarul működik magától.
Ki nyomtam az egész progit, utána teljesen megszűnt az a hang... -
oAcido
aktív tag
Sziasztok!
1., 50-100 ezer között. Ha nem muszáj feleslegesen nem költenék sokat.
2., A gép:
MSI MAG Z890 TOMAHAWK WIFI
Intel Core Ultra 7 265KF
ARCTIC Liquid Freezer III 420 Pro
Raijintek AMPERE 1000
MSI GeForce RTX 5070 Ti GAMING TRIO3., Nem kell semmi csicsa. Ha nem látni be, az se baj.
Jelenleg egy Obsidian 750D van használatban (hát nem egy mai darab). Elől-hátul Noiseblocker NB-eLoop ITR-B14-2 140mm csapja a szelet.
Baromi halk benne a konfig, illetve hűvös is. Ebbe az ársávba lenne alternatíva amire cserélni lehetne?
-
elektrotank
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ennyiért nem éri meg, ezért már bőven kapsz egy Fractal Torrentet, vagy egy Lian Li 207-t, aztán marad egy csomó pénzed
Azt mondom, ha a flow verzió olyan, 60-80 körül lenne, úgy megérhetné a ház. Bár ezek az árak is már van, akinek a lélektani határa felett van. De egy jó megoldást nyújthat (ha fontos a dimenzió) az Antec Flux ház is kb 50-ért - de ott érdemes egyből cserélni a ventiket.
-
CriticalHit
addikt
válasz
elektrotank
üzenetére
-
elektrotank
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Pont velem jött ma szembe... tetszik a ház, de jelenleg magyar boltok nem árulják, illetve a magyar árat se tudok (ha valaki tud valamit erről, ne tartsa magában
) Amit eddig néztem róla, ott pozitívan nyilatkoznak a gépházról (a nexus srácok videóját még nem láttam ezügyben - a hozzászólás pillanatában). -
t.imi
addikt
Nem gúnyból, de 2x éve is sikerült megugrani ezt a problémát, mikor még a tápok voltak az egyedüli légáramlást biztosító eszközök a pc-k többségében.
Akkor ment szervizbe a gép, ha "valamiért" megállt.Mondjuk én leszedtem a tetejéről a bánatba, nyertem legalább 4 fokot, plusz elég a kb 550 fordulat. Az a havi pár ezer porszem számomra pont lényegtelen, látva hogy mennyi gyűlt össze fél év alatt a másik házban szívó oldali porszűrő nélkül az asztali gépben.
Jó, lakhely kérdése is, más a mennyiség csendes vidéken és más az 5 kerben. -
deakzozo
csendes tag
válasz
cherubion08
üzenetére
-nem kell leszedni!
..-de amúgy számomra is érthetetlen nem csak ennél úgy általában mi a f@sznak van a tetején szűrő ??? onnan jó esetben a házból távozik a levegő (bentről kifele nyomja a venti..) azt minek szűri ??
... dizájn?..nem tudom egy felesleges plusznak gondolom...
*mielőtt valaki megjegyzi ,hogy szoktak felszerelni ventit hogy a sarokban lévő kifele a mellette lévő befele nyomja a levegőt tudom láttam ilyen "varázslásokat" de egy nagy butaság....amúgy is a felhasználok fele radiátort dob a tetejébe az meg kifele tolja a levegőt! ..szóval értelmetlen "akadály"...(persze ez szubjektív én gondolom csak így!).. -
-
válasz
cherubion08
üzenetére
Igen, tul gondolod. Ott kell hagyni.
-
MaddeNNNN
addikt
-
Sziasztok. Hülye kérdéssel jöttem. A ház: deepcool cc560 v2 . Mágneses porszűrő (talán így hívják)van a tetején,meg az alján. Azt ott kell hagyni és nem akadályozza a légáramlást,vagy érdemes pl a tetején lévőt leszedni ha játszok stb. Lehet túlgondolom
-
Hedon
tag
Jelentős hőmérsékletkülönbségek lehetnek a két számítógépház között?
1. be quiet! pure base 501 Black
2. be quiet! pure base 501 Airflow BlackA konfiguráció:
Alaplap: Asrock Z890 Pro-A
CPU: Intel COre Ultra 7-265K
Cooler: Be quiet! Dark Rock Pro 5
SSD: A-data 1TB M.2 2280 NVME Gammix XPG S70 Blade 2x
VGA: PNY GeForce RTX 5070 Ti Triple Fan Plus
RAM: Patriot 48GB DDR5 7600MHz Kit(2x24GB) Viper Xtreme 5 RGB Black CL38
Tápegység: Be quiet! 850W 80+ Gold Pure power 12 -
CriticalHit
addikt
Főleg, ha lenne mesh előlapi változat a léghűtést preferálók részére is.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Most van ahogy olvastam a BB topikban Montech Heritage, kb Jonsbo D31 árban.
Annyit megérhet nem? Specben kb számomra uigyanaz (GPU meg CPU hűtőben is).
Ha tudja ugyanazt a hőelvezetést kb akkor tök jó lehet nekem... a dizájn bejön.
Van hátránya?
-
Lizard0828
tag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Én ma délelőtt fél 10-kor rendeltem be a Meshify 3-at,akkor nekem még szerencsém volt. Általában én is addig húzom a rendelést ,amíg elviszi előlem valaki,de most hála isten nem
Sajnálom,hogy neked nem jutott,de az az ARX 700 is nagyon baba kis ház,főleg ilyen áron.
Biztos nagy élmény lesz a költözés
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok!
https://m.alza.hu/EN/montech-air-1000-premium-white-d7760961.htm
Ez a ház tetszik. Vehető minőségileg? Nem vagyok otthon ebben, de azt látom, hogy az ára fele azoknak, amiket itt ajánlgattok. -
Dißnäëß
nagyúr
Most, hogy hülyére nézegettem a napokban a ház kínálatot, én ezt a Fractal-t nem is értem. Annyira jó házaik vannak, hogy az eszméletlen, de ezek a felső portok egy-egy teljes sorozatban full agyf*x. Ha lábnál van a gép, oké, de nekem a fejem felett konkrétan, de akkor is, előlapi legyen már az a pár kis gomb és csati. Olyan por tud megülni és retek idővel a fedlapi csatlakozókban, hogy rémálom annak, aki a tisztaságot szereti. (Been there, seen that).
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Nyugi, nem jártál rosszul azzal sem, 4x140mm venti, ARGB/PWM HUB...
A Fractal talán kicsit szebb(szubjektív)
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sajnos el is fogyott. Hezitáltam kicsit, de mire rányomtam már nem lehetett kapni a Meshify 3-ast.
Végül rendeltem egy ARX 700-at. Így is nagy az izgalom, mert 10 + év után költözöm egy Define Mini-ből.
-
CriticalHit
addikt
-
_drk
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Egy 12-es elég? Fent hátul láttam még, hogy oda tesznek.
Ez a fan controll már meg van, de mintha Bios-os jobban működne, de még játszok velük.
Köszi!De ami tényleg zavar az a mágnes a táp felett....
-
Lizard0828
tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Rendelés leadva,holnap érkezik is és egyenlőre az időm is engedi,hogy holnap átköltözzek
Természetesen ha megtörtént , leírom a tapasztalatokat
/Kicsit félek ,hogy a front oldalon semmi porszűrő nincsen,nem használtam még ilyen "védtelen" házat , bár én az a fajta vagyok aki nap végén át törli a gépet használat után
/ -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Lizard0828
üzenetére
Majd ha összeszerelted és van kedved írhatnál egy tapasztalati összefoglalót. Szerintem nem nagyon van másnak itt a topikban és a jövőbeli potenciális vásárlóknak jó támpont lehet
-
kesenyi
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi, nézek valamit.
-
kesenyi
tag
Segítsetek légyszi elakadtam.
Vettem egy [Phanteks Eclipse G400A] házat, abba beletettem felülre egy [Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB] az alaplap amire csatlakozik pedig egy [MAG B650 TOMAHAWK WIFI] . A házban ilyen spéci csatlakozóval (NexLinQ6?) vannak egymásba fűzve a gyári rgbs ventik amiknek a végén egy 3tűs drgb csatlakozó van. Azt szépen csatlakoztattam az alaplap egyetlen erre való helyére, így szépen világít, kap áramot.
Cserébe a vízhűtés 3tűs drgb csatakozóját nincs hová csatlakoztatni az alaplapon, plusz akad egy [SAPPHIRE Radeon RX 9070 NITRO+] amin megint csak van egy 3tűs drgb csatlakozó amit szintén nincs hová csatlakoztatni (így csak szerintem csak szivárvány effektussal világít).
Szóval a kérdésem mire lenne szükségem, hogy legyen szabályozható a világítás a vízhűtésen és a vga-n is? Valami hub, vagy kábel kellene? -
Grave_444
nagyúr
Szép lett

Kártyának biztos itt is sokat számít az alsó venti.
Felülre és hátra szerintem ha gondolod mehet egy, de anélkül is átszellőzik.H3 Flow is olyan kb 4-500-as fordulat idle, terhelve a duplája, de szinte semmi különbség hőmérsékletben, elgondolkodtam marad fix némán az egész.
-
_drk
addikt
Na beköltöztem Lian Li Lancool 207-es házba.
Szerelés közben vegyes érzéseim voltak, nincs baj a házzal, max a hátsó lap az ami nagyon rugalmas, összességében okés anyagminőségre. Azért a coolermasterem-em masszívabb volt és fukciókban gazdagabb
Szerelni könnyű, kábel menedzsmenttel se lenne baj, csak nehezen megy be az oldallapnál a pöcök. Ami szintén így okés is meg nem is. Viszont utánna kissebb nagyobb korrigálásokhoz meg tök jó, hogy könnyen le-fel rakhato.
Harddrive-hoz adnak gumitalpakat, azt nem szabad használni, csak búgott tőle a ház, anélkül nincs is hangja...
B850 Gigabyte Aorus Elite alaplap usb portája pont az alsó kabel vezető fém tartónál van, azt szerencsére le lehet csavarozni.Viszont ez a hűtés brutál. Még próbálgatom beállítani a ventiket, de kb alacsony fordulaton olyan hatásfoka van, mint a másik fullon pörgette.
Kérdés:
Érdemes még ventiket rakni bele?
Hogy tudom a ház ventit a VGA hőfokhoz beállítani?
Videókártyához mágneses tartó járt. Az mennyire gáz, hogy a táp felett van?Bármilyen kérdés van, szívesen válaszolok.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ne is mond... ha nem a H6 Flow lenne itt az asztalon már vagy a H9 vagy a Meshify 3 Ambiance PRO lett volna berendelve.
Szerencsére még van bennem tartás
-
Elmör
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Az az Endorfy ház nagyon jó vétel ennyiért, de ez is szerintem: [link]
-
Barell
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Brutál jó árakat csináltak szokás szerint, szívem szakad meg hogy nincs ennyiért a fekete H9.
-
MaddeNNNN
addikt
ALZA BF akcióban elég jó áron mennek most a házak ha valaki épp venni akarna vagy upgradelni.
-
Nonner
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi az információt és az új ajánlásokat!
Ezeket a házakat még nem láttam, most jól elbizonytalanítottál

Főleg az első 3 tetszik, még átgondolom, melyik típus lenne a legideálisabb. -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
ismertek olyan ATX házat, amiben a felső 3-4 optikai (5.25") meghajtós helyre (üregbe) tudok eltenni 4db HDD-t ? Bővítők vannak a jelenlegi házamban hozzá, csak venti nincs előttük itt, tehát egy előlap telibeventis megoldás kellene, nem akarom felforralni őket.
Lent, eredeti (hűtött) helyükön annyira kiállnak a HDD táp- és adat csatlakozók, hogy a nagy GPU nem fér be. A 90°-os csatlakozónak egymás alatt-felett nem lenne értelme.
Egy tök átlag ház elég lenne, porszűrő, nem akar szétesni, de ennyi kb. szóval televentis (elöl) porszűrővel és a felső üreget hasznosítanám.
-
Nonner
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Közben pár dolog alakult, beszerezte ma tápot, videókártyát, hamarosan jön a többi alkatrész is. Az 5,25-ös bővítőhelyet elengedtem, ritkán lesz használva, ezért majd egy usb-s dvd olvasót veszek.
A szellőzés fontosabb szempont, ezért a Be quiet! SILENT BASE 802 Black házat néztem ki. Nagy, szellős, 3 beépített venti, jól konfigurálható és mesh előlap.
Erről a házról van tapasztalatod? Itt visszaolvasva jókat írnak róla és jobbnak tűnik a Shadow Base 800 háznál is. -
parandroid
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Az a műanyag szar kb annyira komolyan vehető dizájn szempontból, mint anno a 90-es években a kgst autók ablakainak a felső élére ragasztható merkuros légterelő. Ez egy prémium szegmensbe készült, drága ház, és akkor ezzel a megjelenéssel égetik magukat. Teljesen méltatlan a cucc a corsairhez. Egy utolsó, igénytelen, bazári kacat. A ház amúgy biztos jó, corsair azért nem gyárt szemetet, ezért is nézek ki a fejemből értetlenül, hogy - klasszikust idézve - ‘és ezt így hogy?’
p
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Az elképzelés nem rossz, de az a műanyag légterelő érdekesen néz ki.
Lehet csak videón mutat ilyen hülyén.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CriticalHit
üzenetére
Gyakorlatilag két légcsatorna, dual 360as push setuppal. Alul eléggé megemelve és rendesen kilyuggatva.
Kerdes, hogy a muanyag legerelo mennyire fogja birni a 40+fokos meleget ami dolni fog ra hosszu tavon, mindenesetre igeretes.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Mondjuk azok a plasztik légterelők, gyönyörűek....
-
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Corsair Air 5400 vs NZXT H9 Flow. [link]
"the Corsair Air 5400 proved to be the best tower case at cooling your CPU we’ve tested to date, at least when we paired it with Corsair’s giant 360mm cooler."
Azért meg várom az alaposabb GamersNexus tesztet. -
CriticalHit
addikt
válasz
Atus88
üzenetére
Többségében gyengébbek az Antec C8 és az NZXT H6/H9 Flow kivételével.
Ez még beleszólhat: [ You've Never Seen PC Airflow like this ] -
-
Atus88
csendes újonc
Sziasztok!
Panoráma számitógép házak amelyiknek oldalt vannak a ventik hűtésileg mennyire hatékonyak hagyományos elöl befújó társaikhoz képest?
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Unokahúgi megörökli a régi pc-m, csak egy ház kellene még hozzá.
- matx lap,
- CM hyper 212 cpu hűtő
- egy 160 mm hosszú moduláris táp
- Radeon rx 580 Nitro vga (260mm hosszú)Valami kompaktabb házikó kellene, 10-20 ezer ft körüli áron.
Köszönöm!
-
smallmer
őstag
Köszönöm szépen a hozzászólásodat. Sajnos nálam kritikus pont a léghűtés. Már meg van az NH-D15S és nem szeretném ezt lecserélni, így igazából kérdés, hogy melyik "akvárium" ház lesz a jó számomra.
Nálad AIO van. Azzal mindegyik gépház jól szuperál, amit felsoroltam.Egyébként nagyon szép a konfigod! Gratulálok
Köszönöm szépen a hozzászólásodat! Az általad Linkelt Antec az csak egy plusz példa volt? Mert kb ugyanaz mint a Lian Li házai és akkor inkább maradnék azon a vonalon.
Köszönöm szépen a hozzászólásodat! Az előbbi. A táp külön legyen. Azt hiszem túl hosszú volt az eredeti írásom, mert a hozzászólásaitokból azt a következtetést vontam le, hogy mindenki átsiklott azon, hogy léghűtést fogok használni. Ha léghűtést használok, akkor az általad linkelt gépek közül mindegyik kiesik elvileg.
-
kzkz
őstag
válasz
smallmer
üzenetére
Ezek között a dual és hagyományos házak között az a különbség, hogy a táp nem látszik, az van külön. Ez a célod vagy az, hogy a CPU és a GPU külön kapjon friss levegőt, és ne egymást melegítsék?
Utóbbi esetben nem sok lehetőség van, az előbbire igen. Kérdés, hogy az előbbinek van-e értelme a látványon kívül.
Valódi dual chamber-es házak (amik inkább három rekeszesek):
Corsair Air 5400
Redragon GC-588 AXE
Mars Gaming MC-NOVA
ASUS TUF Gaming GT502 -
-
parandroid
félisten
válasz
smallmer
üzenetére
Hasonló szempontok mentén, illetve nagyon hasonló konfiggal (a VGA pl nálam is Asus TUF, bár csak 7900XT) én a H9 Flow RGB+ verziót vettem. Ez full készre szerelt, kut of the box megoldás az összes ventivel + rgb+fan controllerrel. Kb fél év után tökéletesen elégedett vagyok vele. Ha rákeresel a topikban a hozzászólásaimra, tettem már be korábban egy rakás képet is róla, ha ez segít.
p
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek az igényeimnek megfelelő számítógépházat megtalálni:
- A keret 120 ezer forint, de mehetünk feljebb is ha kell.
- Az alábbi hardverek fognak a házba kerülni:
- Alaplap: ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI
- Processzor hűtő: Noctua NH-D15S chromax.black
- Videokártya: ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 7900 XTX OC Edition
- Tápegység: Corsair HX1000i
- Összefoglalva, hogy mit szeretnék:
Igazából két elképzelésem van. Az egyik a Dual Chamber számítógépház, a másik a Hagyományos.Alapvetően azt szeretném, ha Dual Chamber házam lenne, viszont azzal nem vagyok tisztában, hogy létezik-e ezekből olyan, ami az általam meghatározott hűtéssel jók szuperál.
Nem szeretném a léghűtés lecserélni AIO-ra vagy épített vízre, így marad a fent említett processzor hűtő.Az alábbiak nagyon tetszenek:
Lian Li:
- Lian Li O11 DYNAMIC EVO XL. Itt a jobb hűtés érdekében a front üveget kicserélném teljes Mesh panelre.- Lian Li O11 DYNAMIC EVO RGB. Itt a jobb hűtés érdekében a front üveget kicserélném teljes Mesh panelre.
be quiet!:
- be quiet! Light Base 900 DX
- be quiet! LIGHT BASE 600 DXNZXT:
- NZXT H9 Flow (az idén megújult verzió)
Phanteks:
- Phanteks NV9
- Phanteks NV7HAVN:
- HAVN HS420Ha nagyon muszáj akkor akkor a hagyományos házak felé veszem az irányt. Ezekből az alábbiak tetszenek:
Fractal Design:
- Fractal Design North XLNZXT:
- NZXT H7 FlowPhanteks:
- Evolv X2ASUS:
- ASUS ProArt PA602Mit gondoltok, mi lehet a legjobb választás? Fontos, hogy jó hőfokokat érjek el a géppel és, hogy halk is legyen.
Egyébként ez a "három" (ami négy) ház tetszik a leginkább:
Lian Li O11 DYNAMIC EVO XL / Lian Li O11 DYNAMIC EVO RGB
be quiet! Light Base 900 DX
NZXT H9 Flow (az idén megújult verzió)Remélem mindent leírtam.
Köszönöm szépen, hogy segítitek a kiválasztást.
-
MaddeNNNN
addikt
-
UserX
addikt
Szia!
Végül is úgy döntöttem, hogy nem mutatom meg a 'felhoztalat' a fiatalembernek, én döntök, hisz én fizetem, többet ne variáljon!!!
Erre esett a választásom: be quiet! Pure Base 501 Black
Ha jól olvastam, ebbe lehet vertikálisan is beletenni a VGA-t? A 3090-nél ez nagy előny lenne! A honlap szerint az átalakító azonban nem tartozék!
Bocsánat a lámaságért, de lehet ilyen átalakítót külön is kapni honunkban?
Köszönettel!
-
Skynet258
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Amúgy az 5.25-ös méretet csak te írtad ő nem, a korrektség kedvéért.
-
parandroid
félisten
Filmnézéshez, meg passzív tároláshoz rohadtul nem kell dedikált hűtés. Szerkeszteni meg nem hdd-n szoktak, mert egy kínszenvedés. Szóval ehhez ventiket telepíteni gyárilag senki nem fog. Az 5,25-ös helyek hűtése (illetve azok hiányát felróni) meg mondjuk modder paródiának elmegy egy 'humorosba'.
p -
Borisz76
nagyúr
Van ennek egy másik verziója.
Nálam is ez a helyzet.....
Több PC a házban de mindben csak SSD van a rendszernek meg 1-2 játéknak, programoknak.
Minden más NAS-on van.Annyi előnye van a "helyben" , PC-n tárolásnak, hogy vágásnál, szerkesztésnél , mozgatásnál a lemez sebessége a meghatározó.
Ellenben ha NAS-on vannak a dolgok, akkor ott általában a Gigabites sebesség a visszafogó tényező...azaz kb 100-110 MB/s az elérhető sebesség.
Hacsak nem 2.5 GBit-es vagy gyorsabb a belső hálózat és az eszközök is tudják ezt....Na persze egy NAS-nak azért van még bőven más jellegű felhasználása , haszna.
-
Elmör
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nálam még dolgozik 4db HDD, amin a 4K filmeket, sorozatokat, képeket, videókat tárolom, azoknak nem azt mondom, hogy nagyon kellene a hűtés, de jó ha van, főleg fűtési szezonban, amikor 2 méterre van tőle a cserépkályha és ontja a meleget, szeretném ha még sokáig jók lennének (most épp 9TB van rajtuk). Persze megértem, hogy a többség nem így van vele, nézik streamről, csak épp itt vidéken néha nagyon nincs net, volt amikor 3 napra elment, akkor jól tud jönni, hogy van mit néznie az embernek HDD-ről.

-
válasz
CriticalHit
üzenetére
HAVN eseten ha jol latom a porszurok megint magaba a panelekbe vannak bele gyogyitva, nagyinusz pont...
Ami meg kerdeses, hogy sikerult-e jobb minosegben megoldnai a fekete festest, plusz az uveg karcalosagan tudtak-e javitani...
-
parandroid
félisten
"a 3.5" és 2.5" helyeket ezzel a megoldással pont nem hűti semmi"
Szabad szemmel látható igény erre a feature-re manapság nincs is. Eleve HDD sem nagyon kerül a mai gépekbe, ha meg igen, azok sem fognak csak azért túlmelegedni, mert nincs direktben rájuk irányítva egy venti. Az 5,25-ös hely meg már konkrétan ki is hal lassan. Nem mintha túlmelegedő DVD-íróról valaha hallottam volna, hogy az 5,25 bayt még külön hűteni kelljen.
Amúgy is a legjobb dolog, ami a közelmúltban a PC-k hűtésével általánosságban történhetett, az ezeknek a helyeknek az eltűnése (illetve elrejtése). Nálam is van 2 HDD a kétkamrás házban a hátsó kamrában elrejtve. A hűtésük annyi, hogy a hátsó panel mesh, pont mögöttük.
p
-
Elmör
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
A Havn ház tetszik, bár a 3.5" és 2.5" helyeket ezzel a megoldással pont nem hűti semmi, ha jól látom. Egyébként a 160 dolcsis árával korrekt házat kapunk.
-
kzkz
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Bocs benéztem, ATX tápot gondoltam bele, ATX alaplap helyett.
-
kzkz
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Jonsbo D31 vagy D32 Pro Mesh
-
hibavissza
veterán
[SSFTime ATX] házra van valami itthon is beszerezhető olcsóbb alternatíva? Lapos ház ATX alaplappal és PSU-val és 3 ventis videokártya hellyel.
-
smallmer
őstag
válasz
sixpak
üzenetére
Még nem próbáltam bele, mert most szétszedtem, hátha valamit rosszul csináltam, de nem úgy tűnik. Még ezen a topikon kívül probálkozom több helyen, hátha van valami praktika. Ha holnapig nem szülöm meg, akkor szerintem berakom kicsit döntve (minimálisan) és imádkozom, hogy ne menjen tönkre a lap.
Köszönöm szépen neked a tanácsot. -
parandroid
félisten
válasz
tomisanzero
üzenetére
Pöpec lett!
Annyi, hogy a sys_fan_1 csatlakozót én megpróbálnám alulról behúzni.
p
-
kzkz
őstag
válasz
tomisanzero
üzenetére
Hát azért fehér hardverrel szebb lenne
-
tomisanzero
tag
Sziasztok. Elkészült a "ki milyen dobozt ajánl max 40ezerig" projektem. A költséget sikerült kétszer is megugrani, de cserébe jól néz ki
-
Elmör
őstag
Elég nehéz nem üvegfalú házat találni, de azért párat sikerült a megfizethető kategóriában, én az első kettő közül választanék, a jobb átszerelhetőség miatt.
A picit drágább, de abszolút minőségi szegmens: [link] [link]
Olcsóbb, kisebb ház, amibe még mindig elfér egy normál konfig, de nem az összes féle RTX 3090 fér bele, van pár hosszabb példány ami nem, (a Cooler Master féle az iponnál sima fekete oldalfallal van hirdetve): [link] [link] [link] [link] [link] [link]
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van egy Corsair 7000D airflow számítógép házam.
Most szeretnék egy AMD 7900XTX grafikus kártyát behelyezni a gépbe, viszont azt tapasztalom, hogy útban van a ház egyik hátsó “merevítője”. A rácsos részt is kicsit letakarja, illetve annyira közel van a hdmi csatlakozó, hogy szerintem kábel így bele sem megy.
Van erre valami megoldás?
Csatolok egy képet róla:
-
UserX
addikt
Szia!
Az általad ajánlott mind a négy ház tetszik, de sajnos a leendő tulajdonosának (a fiam nem)!
Most az agyalta ki, hogy akkor legyen egy minimal design, azaz se ÁTLÁTSZŐ elől és oldal lap, hanem egy letisztult, legegyszerűbb forma.
A többi alkatrész marad, és ugyanúgy a jó ár/érték arány a szempont. Azaz jó szellőzés, egyszerű szerelhetőség, megfizethetőség. RGB-t sem kér.
Köszönettel veszem az újabb ajánlást!
Bocs az akadékoskodásért, ha erre választ kapok, becs szó, hogy kb. 5 évig nem kérdezek ebbe a topikba!
Köszönettel! -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz szeretnék egy házat venni.
A keret rá legyen első körben 30 eFt. Nem kell rá semmilyen csilivili RGB, TG oldal, stb.Egy felvetésem lenne:
mivel az asztal alatt lenne egy kis állványon, akár lehetne fekvő elrendezésű is, hogy fel tudjam tenni az asztal aljára. Létezik ilyen kialakítású ház? Vagy keresek minél keskenyebbet, hogy mináél kevésbé lógjon le az asztal alá?A tervezett konfig:
Intel Core Ultra 7 265KF
MSI PRO Z890-S WIFI
Thermalright - Peerless Assassin 120 SE
DDR5 G.SKILL Ripjaws S5 6000MHz 64GB
WESTERN DIGITAL - BLACK SN770 1TB
FSP - VITA GM 850W 80+ Gold
ZOTAC RTX5070 - SOLID - ZT-B50700D-10P
+ házhűzők az ajánlott méretben és mennyiségbenKöszönöm!
-
CriticalHit
addikt
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Kuponkunyeráló
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Óra topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

) lesz még nem tudom akarok-e nagyobb házat vagy elég a kompakt méret.
annak idején többen is foglalkoztak a témával (Nexus/JAY) ,hogy hova érdemes rakni a radiátort

) Amit eddig néztem róla, ott pozitívan nyilatkoznak a gépházról (a nexus srácok videóját még nem láttam ezügyben - a hozzászólás pillanatában).

Aztán eladtam munkatársamnak valami 50k ért végül.

Busterftw