Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Computex 2026: nehéz volt visszahozni a Ryzen 7 5800X3D-t
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Készítettem összehasonlító fotót a régi Horus Heresy TPB és az új Saga kiadásról. Utóbbi 20 Euro körüli ára egész barátságos a régiek 100-200 Euro-s aktuális árához képest
A TPB nagyobb betűvel szedett és az oldal is magasabb (még jobb szerintem)
Bal oldalon a TPB, jobb oldalon a sagaA Gaunt sorozat záró köteteinek Hard cover kiadása is igényes, megjelenéskor a Bookdepository-n megvettem, Amazonon az is most 100-200 Euroba kerül
Sajna a szép kiadásokból csak ennyi van nekünk is -
Petreszku
senior tag
Szerintem ebben a formában az emberiség nem sokáig húzná. Túl sok az ellenség a káosznak végtelen serege van. Ha vége az emberiségnek mi és hogyan tovább? A WH40K világa ebben a formában véget érne. Így gondolom szép lassan vissza szeretnék/kell hozni azokat akik tudnak ez ellen tenni is valamit. Bár ha jól tudom egyedül Vulkán aki halhatatlan így ez kicsit hülyén veszi ki magát. Akik eltüntek ők hová lettek? Mit csináltak eddig?
-
Peace
nagyúr
Én szerintem az ébredése kb. elkerülhetetlen.
Szerintem teljesen elkerülhető... A kérdés, el akarják-e kerülni.
A fő gondom, hogy akkor most 'mfakk lessz? Jön a következő Great Crusade?
Marha jó, hogy pont a Wh40k jön elő egy happy enddel... (nyilván nincs happy end, de már a Primach-ok előhozása is oltári nagy pálfordulás a lore tekintetében)(mely el lett ismerve és canon)
Ez sajnos a GW-nél sem jelent semmit.
Primarchák visszahozásánál is ráncoltam a homlokom, de az ezzel szembeni ellenérzéseimet már akkor leírtam. Nyilván számomra ez az igazi 40K, ahol az Istencsászár mozdulatlan élőholt, a lojális primarchák pedig vagy meghaltak vagy eltűntek. Azóta is emésztem ezt az újítást. Mondjuk Lion El'Jonsonnal azóta se kezdtek semmit, hogy évekkel ezelőtt kijött a regény.....
-
Cifu
félisten
Én szerintem az ébredése kb. elkerülhetetlen. Mortarionhoz szólás, valamint Guillimant kisegíti a bajból szükség esetén. Maga a kardját is csak ő tudja lángra lobbantani, Guillimannek nincs meg hozzá az ereje. Space Marine kettőben Titushoz szólt (mely el lett ismerve és canon), szóval egyre inkább ad némi életjelet magáról. Meg ez a trailer, ahol először muatják animálva a trónon és egyértelműen 3 formában mutatják. Amiket leírtam, meg amikor még ereje teljében van. Szóval GW-t ismerve gyakran utalnak valamire, vagy előrevetítenek dolgokat. Persze, ha van is szándék, akkor is baromi lassan fog megtörténni fokozatosan szerintem.
Kb. ketten ülhetnének a trónra, az egyik Vulkan, akinek megvan a képessége, csak ő jelenleg ismeretlen helyen van.
A másik, akinek van realítása Alpha Primus. Cawl szuper space marineja, akinek a képessége megvan hozzá. Ráadásul nem csak Cawlt, de az Imperiumot is megveti, de a az Emperort becsüli, tiszteli. Önfeláldozása olyan változást hozhatna az Imperiumban, melyet egyébként soha nem tudna elérni. Szóval én ebben látnék rációt.
Már az óriási lendületet adna az Imperiumnak, ha elterjedne, hogy ébredezik és hamarosan visszatér. Jelentsen a hamarosan bármit is.Én szerintem az ébredése kb. elkerülhetetlen.
Szerintem teljesen elkerülhető... A kérdés, el akarják-e kerülni.
A fő gondom, hogy akkor most 'mfakk lessz? Jön a következő Great Crusade?
Marha jó, hogy pont a Wh40k jön elő egy happy enddel... (nyilván nincs happy end, de már a Primach-ok előhozása is oltári nagy pálfordulás a lore tekintetében)(mely el lett ismerve és canon)
Ez sajnos a GW-nél sem jelent semmit.
-
Phobion
addikt
Egyáltalán nem örülnék neki, ha feltámadna. A 40K pont ettől 40K. Elbukott és az emberiség örökös harcra és szenvedésre van kárhoztatva. És semmi esély arra, hogy valaha visszatérjen a Birodalom egykori dicsősége és reményteli napjai. Pont elég ennyi, hogy az Astronomican még jelen van, bár ugye aggasztó, hogy a trónszerkezett kezdi feladni a szolgálatot. Ez volt az ő tragédiája, hogy megvolt a terve mindarra, hogy megszabadítsa az emberiséget a Hipertérben történő utazástól és a démonokkal való érintkezéstől, de füstbe ment.
Megértem az általad kedvelt irányt. Nekem azzal csak az a bajom, hogy ugye lore szerint már évezredek(?) óta éjfél előtt 2 másodpercre vagyunk a totális összeomlástól.
Meddig lehet még ezt húzni?
#3507 - Jogos! És a legjobb, hogy van náluk nem is akrámilyen animátor. Syama Pedersen, aki az Astartes 2-n dolgozik. Naaa, ha ő keltené életre a Császárt!
#3508 - "Space Marine kettőben Titushoz szólt" - Igen, ez tetszett nagyon!
-
WayneGace
őstag
ha jól emlékszem, akkor elég sok utalgatás féle volt rá, hogy ébredezik, én örülnék neki, például amikor Guilliman-en keresztül beszélt Mortarion-nak, de a GW-t ismerve, kizárt
amíg jók a 40k-ből származó bevételek, addig kevés esélyt látok egy rebootra vagy komolyabb történeti előrehaladásra
azért sokszor gondolkodtam már azon, hogy ha fel is éled a Császár, attól még nem lesz megmentve az Imperium, annyi millió sebből vérzik, hogy szinte lehetetlen
ki ülne a helyére? senki, Magnus lett volna az egyetlen esély, de ahhoz újra össze kellene rakni őt (Shards of Magnus), visszaszerezni Tzeentch-től a lelkét, ha megmaradt egyáltalán
így meg akkor maradna a trónról való dirigálás, az meg önmagában kevés lenne szerintem
Ti mit gondoltok erről?
Én szerintem az ébredése kb. elkerülhetetlen. Mortarionhoz szólás, valamint Guillimant kisegíti a bajból szükség esetén. Maga a kardját is csak ő tudja lángra lobbantani, Guillimannek nincs meg hozzá az ereje. Space Marine kettőben Titushoz szólt (mely el lett ismerve és canon), szóval egyre inkább ad némi életjelet magáról. Meg ez a trailer, ahol először muatják animálva a trónon és egyértelműen 3 formában mutatják. Amiket leírtam, meg amikor még ereje teljében van. Szóval GW-t ismerve gyakran utalnak valamire, vagy előrevetítenek dolgokat. Persze, ha van is szándék, akkor is baromi lassan fog megtörténni fokozatosan szerintem.
Kb. ketten ülhetnének a trónra, az egyik Vulkan, akinek megvan a képessége, csak ő jelenleg ismeretlen helyen van.
A másik, akinek van realítása Alpha Primus. Cawl szuper space marineja, akinek a képessége megvan hozzá. Ráadásul nem csak Cawlt, de az Imperiumot is megveti, de a az Emperort becsüli, tiszteli. Önfeláldozása olyan változást hozhatna az Imperiumban, melyet egyébként soha nem tudna elérni. Szóval én ebben látnék rációt.
Már az óriási lendületet adna az Imperiumnak, ha elterjedne, hogy ébredezik és hamarosan visszatér. Jelentsen a hamarosan bármit is. -
ripla
addikt
Elég metálra sikerült ez a trailer!
No Peace Amongst the Stars | Warhammer 40,000 Official Cinematic Trailer
Talán ez az első, hogy hivatalos CGI trailerben látni a Császárt.
Bocs hogy összetöröm a vágyaidat, de felvehetnének néhány vérprofi animátort, mert ez elég rondára sikerült.
Nagyon-nagyon messze van ez még pl. a Blizzard, vagy akárcsak a hazai Digic minőségétől. Leginkább olyan, mintha egy játék átvezető animációja lenne. -
Peace
nagyúr
ha jól emlékszem, akkor elég sok utalgatás féle volt rá, hogy ébredezik, én örülnék neki, például amikor Guilliman-en keresztül beszélt Mortarion-nak, de a GW-t ismerve, kizárt
amíg jók a 40k-ből származó bevételek, addig kevés esélyt látok egy rebootra vagy komolyabb történeti előrehaladásra
azért sokszor gondolkodtam már azon, hogy ha fel is éled a Császár, attól még nem lesz megmentve az Imperium, annyi millió sebből vérzik, hogy szinte lehetetlen
ki ülne a helyére? senki, Magnus lett volna az egyetlen esély, de ahhoz újra össze kellene rakni őt (Shards of Magnus), visszaszerezni Tzeentch-től a lelkét, ha megmaradt egyáltalán
így meg akkor maradna a trónról való dirigálás, az meg önmagában kevés lenne szerintem
Ti mit gondoltok erről?
Egyáltalán nem örülnék neki, ha feltámadna. A 40K pont ettől 40K. Elbukott és az emberiség örökös harcra és szenvedésre van kárhoztatva. És semmi esély arra, hogy valaha visszatérjen a Birodalom egykori dicsősége és reményteli napjai. Pont elég ennyi, hogy az Astronomican még jelen van, bár ugye aggasztó, hogy a trónszerkezett kezdi feladni a szolgálatot. Ez volt az ő tragédiája, hogy megvolt a terve mindarra, hogy megszabadítsa az emberiséget a Hipertérben történő utazástól és a démonokkal való érintkezéstől, de füstbe ment.
-
Phobion
addikt
Ti mit gondoltok erről?
-
WayneGace
őstag
Az utolsó néhány framben, amikor lehajtott fejjel ül. Lényegében, mint egy csontváz, utána pár frammel, már a feje fent van tartva és van rajta némi hús, inak, stb., valamint a jobb szeme látható. Ez most az sugallja, hogy kezd felébredni vagy túl sokat látok bele?
-
Phobion
addikt
-
kenand
veterán
"Egy mikromásodpercig sem mernek letérni a bejáratott, csontig kitaposott útról, ahol már lassan a csontok is elporladnak, annyira unalmas amit művelnek."
Ugyanez van a filmeknél is, a Jason Statham is az utóbbi 5-6-7 filmjében nagyjából ugyanezt játsza el.
A méhész jó volt, de a többi is ugyanaz pepitában.
Sajnos kezd kihalni a kreativitás, bejött a multikulti; aztán megy a csodálkozás amikor megbukik a film.
Említetted a Star Wars-t, a mikiegér azt is rendesen elcseszte. Valamelyik igazgató meg rosszul volt, mert a Han Solo film nem hozott annyi pénzt amennyit gondoltak.
Biztos véletlen...
Az újabb Star Wars filmekből a Zsivány osztag ért valamit.
A sorozatok nem rosszak, a Mandalori meg az Andor, Ashoka azok nekem tetszettek.
A Mandalori filmet még nem láttam, ismerős szerint a szokásos nyáltenger családoknak. Pfff.... Azért majd megnézem, de ezek után túl sokat nem várok tőle.Disney tönkretette a Star wars világot, filmet, könyveket és képregényt is
Megvettem a Horus Heresy Saga kiadást. (2. rész borítóját is mutogatják)
igényes, bár kisebb és apróbb betűkkel szedettt , mint a korábbi TPB, sima paper backnél nagyobb.
Korábbi TPB nem elérhető , 1-1 felbukkan 100-400 Euroért.....Allegrón is akad egy-egy Horus Heresy paper back ami nincs a Tuannal vagy a Libistron . Előfizetés nélkül is olcsóbb a posta mint a Tuantól (logisztikai szivatás sincs) Smarttal meg ingyenes.
Betrayert ami a First Heretic mellett a nagy fiam kedvence megtaláltam jó áron. (5000 Ft) Persze nem TPB... -
kenand
veterán
Most olvastam újra...hát igen jó lenne folytatni..
Ha lassan is jönnek, meg megy a borító varia, de a Gaunt gyűjteményes, meg a Siege of Terra is igényesebb, mint az eredeti angol (tény utóbbi 2-3x drágább)
Ez lehet jól sikerült az angoloknak is, bár mérete nem akkora mink a korábbi szép nagybetűsöké, inkább, mint a kicsik, csak kemény kötésben (előbbit viszont már nerm lehet kapni, max aranyáron) -
csibe1
veterán
Jöhetne már a Bequin sorozat új része, de nem kapkodják el.
-
kenand
veterán
Én is gyűjtöm, de csak ezt a kettőt, W K40 világot - Gaunt és Eisenhorn/Ravenor/Bequin kivételével -elengedtem.
Bár mivel jó áron beszerezhető a Siege of Terrát angolul megveszem a fiamanak
Olvasni 95% ebook formában olvasok én is mivel úgy megy szemüveg nélkül -
csibe1
veterán
Nem tudom ez megvolt-e.

16 évvel ezelőtt belengettek egy WH40K MMO-t, rengeteg potenciál lehetett volna benne, ezért gyorsan el is kaszálták, mielőtt kiderült volna hogy mennyire működhet.
Itt is ugyanazt éreztem mint amiről folyamatosan beszélek. Egy mikromásodpercig sem mernek letérni a bejáratott, csontig kitaposott útról, ahol már lassan a csontok is elporladnak, annyira unalmas amit művelnek."Egy mikromásodpercig sem mernek letérni a bejáratott, csontig kitaposott útról, ahol már lassan a csontok is elporladnak, annyira unalmas amit művelnek."
Ugyanez van a filmeknél is, a Jason Statham is az utóbbi 5-6-7 filmjében nagyjából ugyanezt játsza el.
A méhész jó volt, de a többi is ugyanaz pepitában.
Sajnos kezd kihalni a kreativitás, bejött a multikulti; aztán megy a csodálkozás amikor megbukik a film.
Említetted a Star Wars-t, a mikiegér azt is rendesen elcseszte. Valamelyik igazgató meg rosszul volt, mert a Han Solo film nem hozott annyi pénzt amennyit gondoltak.
Biztos véletlen...
Az újabb Star Wars filmekből a Zsivány osztag ért valamit.
A sorozatok nem rosszak, a Mandalori meg az Andor, Ashoka azok nekem tetszettek.
A Mandalori filmet még nem láttam, ismerős szerint a szokásos nyáltenger családoknak. Pfff.... Azért majd megnézem, de ezek után túl sokat nem várok tőle. -
ripla
addikt
Lengetnek itt sok mindent, de lehet nem véletlenül halasztják a filmeket.
Remélem nem valami Uwe Boll szintű kretén rendezi a filmeket, majd valamikor.
Anime volt, háááát elég érdekesre sikerült.Anno volt a Battlezone nevű játék. Azt az elképzelést összehozhatnák egy W40k játékban, mint a Solustormnál egy hadjáratban.
Felépítenéd a bázist, elfoglalnád a szükséges pontokat; aztán beülhetnél egy tankba vagy lehetnél egy assault terminator bőrében a támadást vezetve.
Az jó buli lenne!
Főleg ha ki lenne bővítve az orgyilkosokkal meg egyéb frakciókkal, ahogy mondtad.
Ez viszont azért elég sok munka, és nem biztos, hogy a többségnek bejönne.Nem tudom ez megvolt-e.

16 évvel ezelőtt belengettek egy WH40K MMO-t, rengeteg potenciál lehetett volna benne, ezért gyorsan el is kaszálták, mielőtt kiderült volna hogy mennyire működhet.
Itt is ugyanazt éreztem mint amiről folyamatosan beszélek. Egy mikromásodpercig sem mernek letérni a bejáratott, csontig kitaposott útról, ahol már lassan a csontok is elporladnak, annyira unalmas amit művelnek. -
csibe1
veterán
Az évekkel ezelőtt belengetett filmes univerzumról meg semmi hír? Nahát, már meg sem lepődöm...
És továbbra is úgy látszik, hogy az űrgárdistákon kívül más nem létezik ebben az univerzumban. Nincsenek orgyilkosok, ügynökök, inkvizítorok, stb.
Mikor lesz végre egy olyan TPS, ahol egy inkvizítorral kell végigjárni egy cirka 120-140 órás sztorit, legalább egy Witcher 3 szintű környezetben és mélységű sztorival?
Mikor lesz végre egy olyan FPS, ami legalább olyan mély és élő lesz, mint a Kingdom Come Deliverance 2?
És még sorolhatnám... ez így nagyon gyenge sajnos, pont ezért kezdek kiábrándulni ebből az univerzumból is, mert minden nagy bejelentés gyakorlatilag az előzőnek a klónja, és egy fikarcnyit sem mernek kockéztatni, ugyanazt aa sémát járják körbe minden egyes alkalommal. Ugyanabba bukik bele ez is mint a Star Wars, ott se történik semmi, mert minden film és sorozat ugyanabban a cirka 50 évben játszódik, ami Vadertől egy kicsivel a halála utánig tart... retek unalmas...Lengetnek itt sok mindent, de lehet nem véletlenül halasztják a filmeket.
Remélem nem valami Uwe Boll szintű kretén rendezi a filmeket, majd valamikor.
Anime volt, háááát elég érdekesre sikerült.Anno volt a Battlezone nevű játék. Azt az elképzelést összehozhatnák egy W40k játékban, mint a Solustormnál egy hadjáratban.
Felépítenéd a bázist, elfoglalnád a szükséges pontokat; aztán beülhetnél egy tankba vagy lehetnél egy assault terminator bőrében a támadást vezetve.
Az jó buli lenne!
Főleg ha ki lenne bővítve az orgyilkosokkal meg egyéb frakciókkal, ahogy mondtad.
Ez viszont azért elég sok munka, és nem biztos, hogy a többségnek bejönne. -
csibe1
veterán
Nekem se jön be, de én nem is szeretem a körökre osztott stratégiai játékokat.
Anno a Commandos, Fallout Tactics fent volt a gépen, de egy idő után meguntam.Nálam ami bejött az a W40k RTS-ek, a Solustorm-al bezárólag.
Az új negyedik rész remélem hasonló lesz. [link]
Most olvastam a Bestia felemelkedése sorozatot, jól adja azt a hangulatot az ork csapat. -
Peace
nagyúr
Fogalmam sincs miért ígértem meg magamnak, hogy utsónak még felteszem a polcra a HH és SoT sorozatot.....már ezer éve elolvashattam volna őket angolul ebook formában. És megspóroltam volna egy kisebb vagyont. Na de annyi baj legyen, végülis nem halok bele, csak hülye vagyok.
-
kenand
veterán
Megérdemli aki az új logo miatt a drágábbat veszi.
az tudom hogy vannak járulékos kötetek, Siege of Terrát már elolvastam mindet.
libistron még nagyjából össze lehet szedni a Siege of Terra angol köteteit 3-4000 Ft ért (néhány van a Tuannál is) -
Frod
addikt
-
ripla
addikt
Miért variál a borítókkal a Tuan egy sorozaton belül?
Black Library akarja?Egy ideg van számozás aztán nincs, majd megint van.
Siege of Terra felirat, aztán más van helyette?
Maá jelentős zsuforfláció van, áremelés mellett a Gaunt sorozatban is (de legalább megjelent 3 év után)
(Méret a Black Library miatt van eredeti is ketté van véve)
Az újranyomásos Horus Heresy csomagokon is már az új logó van. Mármint a stock fotó a régi, de ha megnézed a csomagban lévő köteteket külön, mert egyesével is meg lehet venni őket, ott látszik hogy már új a logó.
-
kenand
veterán
A logó szinte fixen a GW miatt változott, ők szoktak ebbe beleszólni, de ezeket a Tuan kommunikálja is.
A számozás meg azért lehet, mert van olyan Siege of Terra regény, ami nem főszámos rész, hanem kvázi ilyen tie-in kötet, a Selenar, Magnus, Garro biztos ilyen.
A SoT 5 az a Mortis (ez nincs a képen), ellenben a Csatasólyom a 6, szóval arról valóban hiányzik a számozás.Jó hogy szóltál a Mortis elfelejtettem megvenni (olvasni mar rég elolvastam)
-
Frod
addikt
Maá jelentős zsuforfláció van, áremelés mellett a Gaunt sorozatban is (de legalább megjelent 3 év után)
A logó szinte fixen a GW miatt változott, ők szoktak ebbe beleszólni, de ezeket a Tuan kommunikálja is.
A számozás meg azért lehet, mert van olyan Siege of Terra regény, ami nem főszámos rész, hanem kvázi ilyen tie-in kötet, a Selenar, Magnus, Garro biztos ilyen.
A SoT 5 az a Mortis (ez nincs a képen), ellenben a Csatasólyom a 6, szóval arról valóban hiányzik a számozás. -
kenand
veterán
-
Cifu
félisten
Olyan játékot szeretnék, ami olyasmi mint a Witcher 3, csak mondjuk a sima Warhammer univerzumban. Vagy lehetne olyan, ami olyan mint a Jedi Survivor vagy a Star Wars Outlaws (értelemszerűen jobb történettel, mint az utóbbi), csak egy WH40K inkvizítorral. Vagy lehetne egy olyan, ami olyasmi mint a Splinter's Cell, csak egy Officio Assassinorum ügynökkel. Ezeket nagyon adnám.
Vagy lehetne egy Diablo szerű hack&slash is, abból se készült túl sok, az egy szem Chaosbane-en és az Inquisitor Martyron kívül. Részemről mindkettő felejthető. Szóval igen, nagyon rossz véleményem van a WH játékokról.Persze, sok mindent lehetne, én is ezer éve várom a modern Tie Fighter-t, ami tényleg örökölte a nagy ős esszenciáját, mai technológiával és igényességgel, de 30 éve nem jön. Ami jött, az katasztrófa. De sorolhatnánk az IP-ket, a Battletech világa a szerencsés kívétel valamennyire például, de ott is kizárólag a Mechwarrior-ok világa van támogatva, semmi más (nincsenek harckocsi vagy aerospace egységek, nincsen stratégiai játék, de taktikai se, pedig a Mechcommander hajdan piszok jó volt).
Mikor jön viszont egy jó Alien játék végre? Mikor jön egy jó Werewolf játék végre?Nagyon örültem, hogy a Cyberpunk 2077-el eljött az, ami eljött, piszok szerencsét az IP, hogy kapott egy ilyen felkarolást, holott annyi más körül választhatott volna a CDPR.
Ami a Warhammer IP-t illeti, especiel szépen haladunk felfele, hiszen hosszú ideig (2000-es évek) eléggé gyatra volt a felhozatal. A 2010-es években még több silány játék érkezett, egy-egy igényesebb kiadással (DoW1-2, Space Marine, Total War: Warhammer Fantasy).
Azóta lassan bucskázunk felfele. A DarkTide szerintem a maga szintén jó kis időtöltés, bár sok elszalajtott lehetőséggel. Az OwlCat úgy tűnik ráült a CRPG vonatra, ami irtó komoly dolog, tényleg eszméletlenül visszaadják a világot. A Mechanicus 1 irtó nagy meglepetés volt, én oda meg vissza voltam tőle. A második rész eddig csalódás, de hát ez van. A Space Marine 1 és 2 elmegy nálam, egyszer végigjátszottam, de nem hiszem, hogy többször előveszem őket. De rossz játéknak nem nevezném őket...Szóval összeségében én nem hinném, hogy IP rosszul állna. Azért összeségében sem készül túl sok Witcher 3, CP2077 szintű játék, szóval ilyen Wh40k játékot várni lehet, csak hogy lesz-e, az más kérdés...
-
ripla
addikt
Mi vagyunk a két véglet, mert szerintem meg isten a helyzet! Azt sem tudom mihez nyúljak a Mechanicus 2 után. SM2-zni menjek vissza vagy esetleg Darktide új kasztot nézzem-e meg. Aztán kéne egy Rogue Trader újrázás is, hogy kijön a 3. DLC. Brutális dömping, tele vagyunk/leszünk kiváló címekkel. DoW4, Total War, majd a Chaos Gate 2 is!!! Az sajnálatos, hogy Neked ezek nem jönnek be és a lentebb emlegetett két stílust várod. De lehet teljesen hiába sajnos. Ahhoz hatalmasat kellene kockáztatnia egy fejlesztő stúdiónak és kiadónak is, hogy visszahozza-e az árát egy 3-400 millából elkészített ilyen cím.
Olyan játékot szeretnék, ami olyasmi mint a Witcher 3, csak mondjuk a sima Warhammer univerzumban. Vagy lehetne olyan, ami olyan mint a Jedi Survivor vagy a Star Wars Outlaws (értelemszerűen jobb történettel, mint az utóbbi), csak egy WH40K inkvizítorral. Vagy lehetne egy olyan, ami olyasmi mint a Splinter's Cell, csak egy Officio Assassinorum ügynökkel. Ezeket nagyon adnám.
Vagy lehetne egy Diablo szerű hack&slash is, abból se készült túl sok, az egy szem Chaosbane-en és az Inquisitor Martyron kívül. Részemről mindkettő felejthető. Szóval igen, nagyon rossz véleményem van a WH játékokról. -
Peace
nagyúr
Kizárólag játékokra gondoltam, semmi másra. A Space Marine 2 ami mondhatni siker, meg most kijött a Mechanicus 2, de már ezzel is megy a vita, hogy néhány dolog rosszabb lett mint az előző részben. Mellesleg utóbbi nem a stílusom, előbbit meg elengedtem mert nekem túl nehéznek bizonyult. Ezen kívül mi van még? Egykaptafára felfűzött futószalagos középszerűség.
Az a Skavenes orgyilkosos izé is micsoda? De komolyan. Mint valami mobilos tucatklón, borzasztó az egész dizájn és főleg a kivitelezés.
Az pedig rettentő szánalmas, hogy csak az űrgárdistákra van igény, akkor már át is keresztelhetnék a WH40K univerzumot, mondjuk Worlds of the Space Marines, vagy valami. Szánalmas...#3483
Az eddig megjelent összes hazai kiadású könyv és képregény megvan nekem is, ott legalább van miből válogatni. Viszont játékok szempontjából szerintem siralmas a helyzet.Mi vagyunk a két véglet, mert szerintem meg isten a helyzet! Azt sem tudom mihez nyúljak a Mechanicus 2 után. SM2-zni menjek vissza vagy esetleg Darktide új kasztot nézzem-e meg. Aztán kéne egy Rogue Trader újrázás is, hogy kijön a 3. DLC. Brutális dömping, tele vagyunk/leszünk kiváló címekkel. DoW4, Total War, majd a Chaos Gate 2 is!!! Az sajnálatos, hogy Neked ezek nem jönnek be és a lentebb emlegetett két stílust várod. De lehet teljesen hiába sajnos. Ahhoz hatalmasat kellene kockáztatnia egy fejlesztő stúdiónak és kiadónak is, hogy visszahozza-e az árát egy 3-400 millából elkészített ilyen cím.
-
ripla
addikt
Az évekkel ezelőtt belengetett filmes univerzumról meg semmi hír? Nahát, már meg sem lepődöm...
Kb. egy éve beszélt róla utoljára Cavill...
És továbbra is úgy látszik, hogy az űrgárdistákon kívül más nem létezik ebben az univerzumban. Nincsenek orgyilkosok, ügynökök, inkvizítorok, stb.
Voltak próbálkozások, de a játékosok nem igazán fogadták jól őket.
2003-ban a Fire Warrior egy, a maga módján rendbontó játék volt a Wh40k környezetben, de mégse lett még csak kult játék sem, köszönhetően annak, hogy eléggé gyenge eresztés volt egy laikusnak.Anno volt egy Gorkamorka fejlesztés valamikor 2000 elején, azt is elkaszálták, mert az akkori E3-on a kutya nem volt kíváncsi rá. Erre a kiadó bepánikolt...
Kijött a Necromunda : Underhive Wars és a Necromunda : Hired Guns, de egyikre se lehet azt mondani, hogy átütő siker lett volna. Mindkettőben megvolt a potenciál, 'oszt mégse.
Poén, hogy miközben a DarkTide képében ott van a Co-Op lövöldöző Wh40k játék, a Helldivers 2-höz jön ki egy Wh40k témájú cucc például...

Mikor lesz végre egy olyan TPS, ahol egy inkvizítorral kell végigjárni egy cirka 120-140 órás sztorit, legalább egy Witcher 3 szintű környezetben és mélységű sztorival?
Mikor lesz végre egy olyan FPS, ami legalább olyan mély és élő lesz, mint a Kingdom Come Deliverance 2?
Ha lesz egy kellően merész csapat, aki ezt bevállalja...
Story terén az OwlCat szerepjátékai egyébként adják a hangulatot....ez így nagyon gyenge sajnos, pont ezért kezdek kiábrándulni ebből az univerzumból is, mert minden nagy bejelentés gyakorlatilag az előzőnek a klónja, és egy fikarcnyit sem mernek kockéztatni, ugyanazt aa sémát járják körbe minden egyes alkalommal.
Especiel a világ változik, és e téren a GW elég merészeket húzott és húz, lásd például a Primarch-ok visszahozása. Tehát azt nem lehet mondani, hogy nem mernek kockáztatni. Hogy ez bejön-e, az persze kérdéses (lásd Space Marine Primaris történet).
Sajnos a piac azért arra mutat, hogy a vevői igényeket kell kielégíteni. A vevők pedig a Space Mariskákért vannak oda. Régen volt, amikor utóljára ennek utánamentem, de anno valami olyasmi volt, hogy az eladott Wh40k modellek / seregek 85-90% Space Mariska volt. Ez mindent elmond arról, mire van igény...
Kizárólag játékokra gondoltam, semmi másra. A Space Marine 2 ami mondhatni siker, meg most kijött a Mechanicus 2, de már ezzel is megy a vita, hogy néhány dolog rosszabb lett mint az előző részben. Mellesleg utóbbi nem a stílusom, előbbit meg elengedtem mert nekem túl nehéznek bizonyult. Ezen kívül mi van még? Egykaptafára felfűzött futószalagos középszerűség.
Az a Skavenes orgyilkosos izé is micsoda? De komolyan. Mint valami mobilos tucatklón, borzasztó az egész dizájn és főleg a kivitelezés.
Az pedig rettentő szánalmas, hogy csak az űrgárdistákra van igény, akkor már át is keresztelhetnék a WH40K univerzumot, mondjuk Worlds of the Space Marines, vagy valami. Szánalmas...#3483
Az eddig megjelent összes hazai kiadású könyv és képregény megvan nekem is, ott legalább van miből válogatni. Viszont játékok szempontjából szerintem siralmas a helyzet. -
Peace
nagyúr
És még sorolhatnám... ez így nagyon gyenge sajnos, pont ezért kezdek kiábrándulni ebből az univerzumból is, mert minden nagy bejelentés gyakorlatilag az előzőnek a klónja, és egy fikarcnyit sem mernek kockéztatni, ugyanazt aa sémát járják körbe minden egyes alkalommal. Ugyanabba bukik bele ez is mint a Star Wars, ott se történik semmi, mert minden film és sorozat ugyanabban a cirka 50 évben játszódik, ami Vadertől egy kicsivel a halála utánig tart... retek unalmas...Hála az égnek én lubickolok a címekben és soha nem volt még ilyen jó WH40K rajongónak lenni!
Mellette beszereztem szinte az összes kiadott képregényt is tabletre és most azokat olvasom. Na az is erősen ajánlott! Daemonifuge például elképesztő hangulatos rajzokkal!

-
Cifu
félisten
És még sorolhatnám... ez így nagyon gyenge sajnos, pont ezért kezdek kiábrándulni ebből az univerzumból is, mert minden nagy bejelentés gyakorlatilag az előzőnek a klónja, és egy fikarcnyit sem mernek kockéztatni, ugyanazt aa sémát járják körbe minden egyes alkalommal. Ugyanabba bukik bele ez is mint a Star Wars, ott se történik semmi, mert minden film és sorozat ugyanabban a cirka 50 évben játszódik, ami Vadertől egy kicsivel a halála utánig tart... retek unalmas...Az évekkel ezelőtt belengetett filmes univerzumról meg semmi hír? Nahát, már meg sem lepődöm...
Kb. egy éve beszélt róla utoljára Cavill...
Voltak próbálkozások, de a játékosok nem igazán fogadták jól őket.
2003-ban a Fire Warrior egy, a maga módján rendbontó játék volt a Wh40k környezetben, de mégse lett még csak kult játék sem, köszönhetően annak, hogy eléggé gyenge eresztés volt egy laikusnak.Anno volt egy Gorkamorka fejlesztés valamikor 2000 elején, azt is elkaszálták, mert az akkori E3-on a kutya nem volt kíváncsi rá. Erre a kiadó bepánikolt...
Kijött a Necromunda : Underhive Wars és a Necromunda : Hired Guns, de egyikre se lehet azt mondani, hogy átütő siker lett volna. Mindkettőben megvolt a potenciál, 'oszt mégse.
Poén, hogy miközben a DarkTide képében ott van a Co-Op lövöldöző Wh40k játék, a Helldivers 2-höz jön ki egy Wh40k témájú cucc például...

Ha lesz egy kellően merész csapat, aki ezt bevállalja...
Story terén az OwlCat szerepjátékai egyébként adják a hangulatot....ez így nagyon gyenge sajnos, pont ezért kezdek kiábrándulni ebből az univerzumból is, mert minden nagy bejelentés gyakorlatilag az előzőnek a klónja, és egy fikarcnyit sem mernek kockéztatni, ugyanazt aa sémát járják körbe minden egyes alkalommal.
Especiel a világ változik, és e téren a GW elég merészeket húzott és húz, lásd például a Primarch-ok visszahozása. Tehát azt nem lehet mondani, hogy nem mernek kockáztatni. Hogy ez bejön-e, az persze kérdéses (lásd Space Marine Primaris történet).
Sajnos a piac azért arra mutat, hogy a vevői igényeket kell kielégíteni. A vevők pedig a Space Mariskákért vannak oda. Régen volt, amikor utóljára ennek utánamentem, de anno valami olyasmi volt, hogy az eladott Wh40k modellek / seregek 85-90% Space Mariska volt. Ez mindent elmond arról, mire van igény...
-
ripla
addikt
És még sorolhatnám... ez így nagyon gyenge sajnos, pont ezért kezdek kiábrándulni ebből az univerzumból is, mert minden nagy bejelentés gyakorlatilag az előzőnek a klónja, és egy fikarcnyit sem mernek kockéztatni, ugyanazt aa sémát járják körbe minden egyes alkalommal. Ugyanabba bukik bele ez is mint a Star Wars, ott se történik semmi, mert minden film és sorozat ugyanabban a cirka 50 évben játszódik, ami Vadertől egy kicsivel a halála utánig tart... retek unalmas... -
Peace
nagyúr
Teljesítmény miatt sírnak még. Volt 1-2 mikroakadás, de semmi számottevő. 60 FPS-re korlátoztam és mindent maxra húztam. Abszolút élvezhető nálam.
-
Frod
addikt
Első pár küldetést nyomtam le, eddig iszonyatosan jó! Én is beleolvastam Steam véleményekbe és aggasztó. Állítólag már nem én döntöm el merre menjek, hanem minden küldetés full lineáris lett. Ettől még választási helyzetbe kerülsz többször és következményei lesznek. Teljesen eltűnt a karakter felszerelési lehetőség. Ez nagyon rossz hír, ha így van. Én reméltem, hogy ezek idővel elérhetőek lesznek, de állítólag nem. Végre van teljes szinkron! De akinek nem tetszik, az visszaállíthatja a Lingua-Technis-t.
"Végre van teljes szinkron!"
Na, hát ha valamire full felesleges volt erőforrást áldozni az éppen ez, de legalább hagytak egy kapcsolót a régi megoldásnak.
-
Peace
nagyúr
Első pár küldetést nyomtam le, eddig iszonyatosan jó! Én is beleolvastam Steam véleményekbe és aggasztó. Állítólag már nem én döntöm el merre menjek, hanem minden küldetés full lineáris lett. Ettől még választási helyzetbe kerülsz többször és következményei lesznek. Teljesen eltűnt a karakter felszerelési lehetőség. Ez nagyon rossz hír, ha így van. Én reméltem, hogy ezek idővel elérhetőek lesznek, de állítólag nem. Végre van teljes szinkron! De akinek nem tetszik, az visszaállíthatja a Lingua-Technis-t.
-
Phobion
addikt
Steam népének nem igazán tetszik a Mechanicus 2. 🥴
Én még nem vettem meg, de a demoval játszottam, az nekem tetszett. 🤷♂️
Innen már megvette valaki?
-
Frod
addikt
Warhammer 40,000: Mechanicus II (Complete Original Soundtrack) - Album by Guillaume David | Spotify
Avagy megjelent a Mechanicus II zenéje is.
(gondolom máshol is elérhető, én a Spoti linket dobtam be) -
Peace
nagyúr
-
Phobion
addikt
-
Peace
nagyúr
-
kenand
veterán
-
montana92
tag
-
kenand
veterán
-
Djuree
félisten
-
kenand
veterán
Kértem ezután feltették a 42, 43, 44 -est is a canadahun-ra csak a 41 (Az emberiség ura ) nincs fenn
-
kenand
veterán
-
Djuree
félisten
-
kenand
veterán
20 éve okos router vagy Xpenology seerver van 0-24 ben megy nem gond a vissztöltés
Ránáznál hogy van e fenn 40-es rész után az Ncoreon?
-
csibe1
veterán
Mind fenn van (felettem) a canadahun nyersanyagok topikban Amit felordítottam, fel is tettem a kb HH 36-54 és a Siege of terra összes
40 után nem tettek fel elviekben 6 hónapot várnak, de a 41 már 2025 júliusban jelent meg
#3459Djuree
Most éppen fizettetni akarnak az ncoreon, mert 1 hónapig nem létem be, kb. 20éve vagyok tag, de már alig használom......még nem vettem rá magam, hogy fizessek nekik...Köszi, majd lehet ránézek.

-
Djuree
félisten
Mind fenn van (felettem) a canadahun nyersanyagok topikban Amit felordítottam, fel is tettem a kb HH 36-54 és a Siege of terra összes
40 után nem tettek fel elviekben 6 hónapot várnak, de a 41 már 2025 júliusban jelent meg
#3459Djuree
Most éppen fizettetni akarnak az ncoreon, mert 1 hónapig nem létem be, kb. 20éve vagyok tag, de már alig használom......még nem vettem rá magam, hogy fizessek nekik...én fizetem az éves díjat, nekem megéri hogy nem kell mindig figyelni az arányt, meg a többi szarságot. bár én napi szinten használom. 3-4 havi netflix tagdíjat bőven megér nekem támogatni őket.
-
kenand
veterán
Fiam is angolul olvas, nekem mint öregnek, főleg esténként kevésbé fárasztó magyarul . ....
-
Peace
nagyúr
#3459Djuree
Most éppen fizettetni akarnak az ncoreon, mert 1 hónapig nem létem be, kb. 20éve vagyok tag, de már alig használom......még nem vettem rá magam, hogy fizessek nekik...Én vagyok a gyökér, hogy megígértem magamnak, a polcra kerül mind most már magyarul, úgyhogy várok. Rég kiolvashattam volna őket angolul ebook formában.
Na de ez van. Jobb később...... -
kenand
veterán
Te akkor jóval előrébb jársz a DEEPL fordítások miatt; máshová csak a műfordítás kerül fel, megjelenés után pár hónappal.
Ha van kedved akkor valahová feltölthetnéd a DEEPL fordításokat, és elküldhetnéd privátban a linket.
Megnézném mennyit fejlődött a mesterséges fordítás.
Most éppen a Magost olvasom (többek között), de már várom a Bequin sorozat következő részét.Mind fenn van (felettem) a canadahun nyersanyagok topikban Amit felordítottam, fel is tettem a kb HH 36-54 és a Siege of terra összes
#3459Djuree
Most éppen fizettetni akarnak az ncoreon, mert 1 hónapig nem létem be, kb. 20éve vagyok tag, de már alig használom......még nem vettem rá magam, hogy fizessek nekik... -
Djuree
félisten
én torrentről szedem ezeket, ncore pl.
de nem tudom meddig van fent, hány részig. -
csibe1
veterán
Te akkor jóval előrébb jársz a DEEPL fordítások miatt; máshová csak a műfordítás kerül fel, megjelenés után pár hónappal.
Ha van kedved akkor valahová feltölthetnéd a DEEPL fordításokat, és elküldhetnéd privátban a linket.
Megnézném mennyit fejlődött a mesterséges fordítás.
Most éppen a Magost olvasom (többek között), de már várom a Bequin sorozat következő részét. -
kenand
veterán
Ugyan a Tuan is nagyon leállt, de a canadahun is
40-ik Horus Heresy 40 ami fenn van utoljára. Mind megvettem könyvben de sokszor jó lenne táblagépen is (DEEPL fordításban mind meg van, de frissíteni szoktam a packot ha kijött a műfordítás)
Más forrást nem ismertek? -
Phobion
addikt
-
ripla
addikt
-
Peace
nagyúr
-
ripla
addikt
-
WayneGace
őstag
-
Peace
nagyúr
-
Phobion
addikt
Nekem az a szerencsém, hogy szinte mindenevő vagyok játékok terén, így sok be is talált!!!
Top Tier:
-Chaso Gate 1998
-Dawn of War 1-2
-Space Marine 1-2
-Darktide
-Rogue Trader
-MechanicusNem rossz, egyszer végig lehet játszani:
-Chaos Gate - Daemonhunters
-Battlesector (talán két frakciókiegészítőjét is lenyomtam, jópofa game)
-Inquisitor - Martyr
-Boltgun (most játszom, vége felé járok, de nagyon FUN)
-Space Hulk: Deathwing
-Space Wolfs (mobilon elakadtam, mert egy idő után teljesíthetetlennek tűnt, aztán PC-n végigvittem)Szentimentális okokból kedves emlékek:
-1993-as Space Hulk
-Final Liberation
-Fire warriorVannak még magas értékelést elért játékaik, amiket nem vett be a gyomrom vagy csak nem az én műfajom.
Amik abszolút várósak:
-Dark Heresy !!!!!!!!!!!!!!!!
-Mechanicus 2 !!!!!!!!!!!!!!!Moderált izgalommal várós:
-DoW 4
-Total War: WH40KMechanicus 2 körül nagyon nagy a csend.
-
Frod
addikt
Ö, sajnálom!
A 2003-as HungaroConon ott voltam (sem előtte, sem utána nem voltam ilyen rendezvényen).
Nem miatta mentem, de akkor már megvolt a gyűjteményes kötete, és megnéztem az előadását, tudtam, mit írt.
Itt van pár kép.Új életet kapnak a Warhammer legendái – klasszikus játékok térnek vissza a Steamre
Ha jól emlékszem valamikor a közelmúltban is volt valami Con-szerűségen itthon, legalábbis rémlik ilyesmi.
Nyilván mint oly sokan, én is az ő alkotásaival találkoztam először 40k ügyileg, emlékszem egy teljesen átlagos nap volt valamikor 20(?) évvel ezelőtt, amikor megjött a diákfizu (vagy talán már dolgoztam akkor?) és random gondoltam egyet, hogy én most este 6-kor elmegyek az Alexandrába, és megvettem a Szukits-féle gyűjteményes kötetet valami ~4.000-ért. (Azt ami utána hiánycikk lett, és csillagászati összegekért ment használtan)
Az Űrgárdistát nagyon szerettem, az Inkvizítor is tetszett, de megmondom őszintén arra nem esküdnék meg, hogy a Káoszgyermeket olvastam-e. (vagy ha igen, teljesen törölte az agyam) -
Peace
nagyúr
Játékokból nálam a Dawn of War első része meg a kiegészítők (pl. Soulstorm) amivel nagyon sokat játszottam, a második rész nem jött be, meg a harmadik se. Akad az első részhez is pár mod, azokkal elvagyok.
A Space Marine se rossz - bár általában nem bírom a TPS-t, a második rész majd valamikor sorra kerül.
A Space Hulk Deathwing meg sajnos elég gyenge lett, és unalmas; aztán meg idegesítő.
Nem igazán tartottam reálisnak; az idióta, fuss időre terminátor páncélban, a tök egy forma folyosókon típusú küldetéseket. Nem is játszottam végig. Kár érte, lehetett volna egy jó játék is, így meg csak az maradt meg; hogy a fejlesztőt, kiadót meg a többi készítőt emlegetem, nem éppen szívélyesen...

Anno volt a Battlezone nevű játék, ahol tudtál építkezni, és be is tudtál szállni a legyártott járművekbe. Ha kilőttek akkor azért volt nálad fegyver is.
Valami hasonlót összehozhatnának a Soulstormból. Jó buli lenne egy űrgárdista szakaszt rohamra vezetni, a nemrég RTS nézetből kijelölt ork bázis ellen.
Nekem az a szerencsém, hogy szinte mindenevő vagyok játékok terén, így sok be is talált!!!
Top Tier:
-Chaso Gate 1998
-Dawn of War 1-2
-Space Marine 1-2
-Darktide
-Rogue Trader
-MechanicusNem rossz, egyszer végig lehet játszani:
-Chaos Gate - Daemonhunters
-Battlesector (talán két frakciókiegészítőjét is lenyomtam, jópofa game)
-Inquisitor - Martyr
-Boltgun (most játszom, vége felé járok, de nagyon FUN)
-Space Hulk: Deathwing
-Space Wolfs (mobilon elakadtam, mert egy idő után teljesíthetetlennek tűnt, aztán PC-n végigvittem)Szentimentális okokból kedves emlékek:
-1993-as Space Hulk
-Final Liberation
-Fire warriorVannak még magas értékelést elért játékaik, amiket nem vett be a gyomrom vagy csak nem az én műfajom.
Amik abszolút várósak:
-Dark Heresy !!!!!!!!!!!!!!!!
-Mechanicus 2 !!!!!!!!!!!!!!!Moderált izgalommal várós:
-DoW 4
-Total War: WH40K -
csibe1
veterán
Én soha nem lettem nagy W40k fan, már olyan értelemben, hogy faljam a könyveket***, de Watson munkáit pont olvastam annak idején (az Inkvizítor, s leginkább az Űrgárdista nagyon tetszett anno, a Harlekin és a Káoszgyermek már kevésbé). És bárki bármit mond, szvsz ő adott stabil alapokat az egésznek a korai regényeivel, így nagyon méltatlan dolog, hogy utólag megtagadták/száműzték a "kánonból".
***Inkább játékok frontján/révén (Rites of War, Chaof Gate, Mechanicus, Rogue Trader) ismerem valamennyire a világot, de nagyon-nagyon messze vagyok attól, hogy járatos valakinek mondhassam magam.
Játékokból nálam a Dawn of War első része meg a kiegészítők (pl. Soulstorm) amivel nagyon sokat játszottam, a második rész nem jött be, meg a harmadik se. Akad az első részhez is pár mod, azokkal elvagyok.
A Space Marine se rossz - bár általában nem bírom a TPS-t, a második rész majd valamikor sorra kerül.
A Space Hulk Deathwing meg sajnos elég gyenge lett, és unalmas; aztán meg idegesítő.
Nem igazán tartottam reálisnak; az idióta, fuss időre terminátor páncélban, a tök egy forma folyosókon típusú küldetéseket. Nem is játszottam végig. Kár érte, lehetett volna egy jó játék is, így meg csak az maradt meg; hogy a fejlesztőt, kiadót meg a többi készítőt emlegetem, nem éppen szívélyesen...

Anno volt a Battlezone nevű játék, ahol tudtál építkezni, és be is tudtál szállni a legyártott járművekbe. Ha kilőttek akkor azért volt nálad fegyver is.
Valami hasonlót összehozhatnának a Soulstormból. Jó buli lenne egy űrgárdista szakaszt rohamra vezetni, a nemrég RTS nézetből kijelölt ork bázis ellen.
-
csibe1
veterán
-
reelc
veterán
Ö, sajnálom!
A 2003-as HungaroConon ott voltam (sem előtte, sem utána nem voltam ilyen rendezvényen).
Nem miatta mentem, de akkor már megvolt a gyűjteményes kötete, és megnéztem az előadását, tudtam, mit írt.
Itt van pár kép.Új életet kapnak a Warhammer legendái – klasszikus játékok térnek vissza a Steamre
-
Matej
tag
Egy ideje már én is csak ebookot olvasok; és csak csendben irigykedek arra, akinek van annyi helye, hogy szép nagy könyvespolca legyen.

Esetleg, majd ha nyerek valamelyik lottón egy szép nagy összeget.
Most nézem, hogy jó árban mennek a régebbi W40k könyvek: Ian Watson teljes Warhammer 40000 univerzuma 80 ezer pénz
Nem tudom melyik raktárból vagy honnan, de a weboldal szerint olvasatlan.
Kicsit többre számítottam, nem hinném, hogy újra nyomtatják megint...Én meg jól odaadtam a második példányomat haveromnak ingyé.

-
ripla
addikt
Csak nagy kár, hogy az Inkvizítor sorozat második könyvétől érezhetően egyre jobban darabjaira hullik a történet. Az öreg ott már kokainnal tartotta magában a lelket, meg is látszott az eredményen, a vége is olyan lett az utolsó könyvnek, mintha lemaradt volna még vagy 10 oldal.
Jó is hogy nem kánon, nagyon jó hangulata van, de teljesen szétesett a végére. Ahogy Watson is. -
Peace
nagyúr
A GW meg a többi eszetlen banda a Disney-vel együtt, elmehet valamerre ezzel a kánon baromsággal, valahová jó messzire.
Nekem mindig a a W40k univerzum része marad, akármit hadoválnak.
Idióta gyökerek.
Kb lófütyit se tettek a W40k felfuttatásáért, pedig lehetett volna normális film, sorozat is.
Mondjuk Birodalmi Gárda, Space Marine, Inkvizítor sorozat; a Star Wars - Mandalori meg az Ashoka nyomán.
Aztán mi van, a nagy semmi.
A W40k anime az elég siralom lett, vannak benne érdekes dolgok; mintha nem igazán ismernék a W40k-t, kb Uwe Boll stílus.
Szóval a GW nálam elég rendesen leszerepelt. Tehetségtelen banda.Számomra is az marad!!! Az Ő könyveivel szerettem bele igazán ebbe az univerzumban és a mai napig ez a 4 könyv az, ami a legjobban megragadta ennek a grimdark világnak az esszenciáját. <3
-
Gothmog
senior tag
Én soha nem lettem nagy W40k fan, már olyan értelemben, hogy faljam a könyveket***, de Watson munkáit pont olvastam annak idején (az Inkvizítor, s leginkább az Űrgárdista nagyon tetszett anno, a Harlekin és a Káoszgyermek már kevésbé). És bárki bármit mond, szvsz ő adott stabil alapokat az egésznek a korai regényeivel, így nagyon méltatlan dolog, hogy utólag megtagadták/száműzték a "kánonból".
***Inkább játékok frontján/révén (Rites of War, Chaof Gate, Mechanicus, Rogue Trader) ismerem valamennyire a világot, de nagyon-nagyon messze vagyok attól, hogy járatos valakinek mondhassam magam.
-
csibe1
veterán
A GW meg a többi eszetlen banda a Disney-vel együtt, elmehet valamerre ezzel a kánon baromsággal, valahová jó messzire.
Nekem mindig a a W40k univerzum része marad, akármit hadoválnak.
Idióta gyökerek.
Kb lófütyit se tettek a W40k felfuttatásáért, pedig lehetett volna normális film, sorozat is.
Mondjuk Birodalmi Gárda, Space Marine, Inkvizítor sorozat; a Star Wars - Mandalori meg az Ashoka nyomán.
Aztán mi van, a nagy semmi.
A W40k anime az elég siralom lett, vannak benne érdekes dolgok; mintha nem igazán ismernék a W40k-t, kb Uwe Boll stílus.
Szóval a GW nálam elég rendesen leszerepelt. Tehetségtelen banda. -
csibe1
veterán
-
Peace
nagyúr
-
Gothmog
senior tag
Elhunyt Ian Watson.
-
kenand
veterán
Hát a Horus Heresy nagyon lassan jön, ebben a tempóban még 5-6 év s lehet a hivatalos fordítás... én már elolvastam az összeset (Siege of Terrát is)
-
Peace
nagyúr
Egy ideje már én is csak ebookot olvasok; és csak csendben irigykedek arra, akinek van annyi helye, hogy szép nagy könyvespolca legyen.

Most nézem, hogy jó árban mennek a régebbi W40k könyvek: Ian Watson teljes Warhammer 40000 univerzuma 80 ezer pénz
Kicsit többre számítottam, nem hinném, hogy újra nyomtatják megint...Az nekem is a polcon van, de nem patika állapotban. Nem fogják újra nyomtatni, mert a GW kijelentette, hogy nem kánon, így soha többet nem lehet újra kiadni. Legalábbis WH40K néven.
-
csibe1
veterán
Ne is mondd!!! Drága Édesanyámtól megkaptam annó a Szukits kiadásában az Első és egyetlent és onnantól nem volt megállás. Idővel jöttek mellé az angol nyelvűek is. Most már erősen behúztam a kéziféket jó ideje, mert vészesen fogy a hely és mocskos drágák a könyvek. Ebook readeren is olvastam már pár 100 regényt. Úgy olcsóbb.

Kicsit többre számítottam, nem hinném, hogy újra nyomtatják megint... -
csibe1
veterán
Nem canadahun.com forumban OCR után átesett könyvek vannak gyakran PDF, de karakter, át lehet könnyen konvertálni, de van epub topik is
Nyersanyag topoikban tényleg van képi scan is további feldolgozásra....
Én amit feltettem könyveket amiatt tettem a nyersanyag topikba annak ellenére, hogy karakter alapúak voltak, mert "nyers" DEEPL fordítások voltak, így lehetett tovább korrektúrázni, ha valaki akarta, nem volt így teljesen kész, bár olvashatók voltak. (azóta meg baromisokat fejlődött a DeepL)
Tényleg nem nagyon járok arra, mert akad más forrás is.
Inkább megvárom a rendes fordításokat, addig is bőven van mit olvasnom. -
Peace
nagyúr
Ne is mondd!!! Drága Édesanyámtól megkaptam annó a Szukits kiadásában az Első és egyetlent és onnantól nem volt megállás. Idővel jöttek mellé az angol nyelvűek is. Most már erősen behúztam a kéziféket jó ideje, mert vészesen fogy a hely és mocskos drágák a könyvek. Ebook readeren is olvastam már pár 100 regényt. Úgy olcsóbb.
-
kenand
veterán
Egy ideje már nem jártam arra, de a pdf-et nem szeretem.
A pdf az nem ebook formátum, hiába tesznek fel olyan formában egy csomó könyvet.
A konvertálás az meg általában nem sikerül túl jól, mert általában inkább képként van rögzítve a könyv, nem szövegként. Utána meg OCR program meg egyebek, hogy olvasható szöveg, aztán meg epub vagy mobi legyen belőle.
Ezt említik a nyersanyag topikban is amit linkeltél.
Ránéztem egy könyvre: Dan Abnett, The Siege of Terra: The End and the Death: Volume III - DeeepL Fordítás
Tényleg olvasható, de még nem az igazi ez a DeeepL Fordítás; érezhető rajta,
hogy gépi fordítás. A szóhasználat elég érdekes, főleg ott jön ki, hogy gépi fordítás.Nem canadahun.com forumban OCR után átesett könyvek vannak gyakran PDF, de karakter, át lehet könnyen konvertálni, de van epub topik is
Nyersanyag topoikban tényleg van képi scan is további feldolgozásra....
Én amit feltettem könyveket amiatt tettem a nyersanyag topikba annak ellenére, hogy karakter alapúak voltak, mert "nyers" DEEPL fordítások voltak, így lehetett tovább korrektúrázni, ha valaki akarta, nem volt így teljesen kész, bár olvashatók voltak. (azóta meg baromisokat fejlődött a DeepL)
-
csibe1
veterán
Szégyelld magad.

Nem is nézegetem tovább a képeket, mert még a végén veszek valamit.Anno a W40k könyvekkel is így kezdődött, aztán lett pár darab.

-
Djuree
félisten
már nekem se fér, sajnos vagy szerencsére. inkább szerencsére talán.
-
Peace
nagyúr
Huhh most megnéztem, 970 dolcsit már én is otthagytam náluk. Szerencsére kicsi a lakás és még kevesebb a hely, ahova pakolni tudom őket. Pedig a világ összes pénzét el tudnám verni ilyesmikre. Majd egy másik életben......
-
Peace
nagyúr
Igen, a pontbeváltogatás premium tagként mindig jól esik.

-
Peace
nagyúr
-
Djuree
félisten
-
WayneGace
őstag
-
Peace
nagyúr
Nagyon genya vagy, tudod?!

A felső képről a három nagy, meg a zászlót fogó kisebb, az simán jöhetne.

A kéknél bejött az űrgárdista romboló tipp. A másik a titán lett volna, de gondoltam az azért nagyobb.
Az energiapáncélos az meg Hórusz lenne?
Elég furák azok a töltényhevederek a kezén.

Ez szerintem nem igazán illik hozzá...A motoros első kerek alatti páncélos csóka az micsoda?
Közben rájöttem, hogy az Fallout páncél. Az arányai kicsit érdekesek.
Elsőre egy fura birodalmi rohamosztagos páncél ugrott be.
Jól tippeltem?A második képen láttam, hogy ott a Robotzsaruból az ED-209-es.

[link] Ez a hivatalos páncélja, hozzá jár az alkarra erősített dupla-bolter.
A Fallout élőszereplős sorozat alkalmából adtak ki szobrokat és gyors vettem Maximust, Ghoult meg Deathclawt.
-
csibe1
veterán
Nagyon genya vagy, tudod?!

A felső képről a három nagy, meg a zászlót fogó kisebb, az simán jöhetne.

A kéknél bejött az űrgárdista romboló tipp. A másik a titán lett volna, de gondoltam az azért nagyobb.
Az energiapáncélos az meg Hórusz lenne?
Elég furák azok a töltényhevederek a kezén.

Ez szerintem nem igazán illik hozzá...A motoros első kerek alatti páncélos csóka az micsoda?
Közben rájöttem, hogy az Fallout páncél. Az arányai kicsit érdekesek.
Elsőre egy fura birodalmi rohamosztagos páncél ugrott be.
Jól tippeltem?A második képen láttam, hogy ott a Robotzsaruból az ED-209-es.

-
Peace
nagyúr
Azt tudod hogyan kell mondani szép, veretes W40k stílusban; hogy elmész ám te
abba az akármerre lévő messzi csába?

Ez a motoros megtetszett, meg mögötte jobbra is, az a fekete-narancs energiapáncélos akárki.

A többit jobb, hogy nem is látom.
Nem kéne idejárni, mert végén még pénzköltés lesz, de inkább csak lenne.

Szóval csak ácsingózás lesz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg előkeresem az RTS-eket, mondjuk a Soulstorm-ot.
-
csibe1
veterán
Azt tudod hogyan kell mondani szép, veretes W40k stílusban; hogy elmész ám te
abba az akármerre lévő messzi csába?

Ez a motoros megtetszett, meg mögötte jobbra is, az a fekete-narancs energiapáncélos akárki.

A többit jobb, hogy nem is látom.
Nem kéne idejárni, mert végén még pénzköltés lesz, de inkább csak lenne.

Szóval csak ácsingózás lesz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg előkeresem az RTS-eket, mondjuk a Soulstorm-ot.
-
Peace
nagyúr
Nálam a nagyobbak közül ami megvan, az eddigi legnagyobb Millennium Falcon, Rivendell, Mos Eisley kantin, a Star Trek Enterprise, meg a D&D kastély. Utóbbi kettő még nincs kirakva. Ezeken kívül ki van rakva 6 dioráma, meg vagy 15 Star Wars hajó és droidok, néhány Technic, Speed Champions, meg vagy 80-90 minifigura. Plusz a bontatlan 17 doboz ezeken kívül, mert egyelőre nincs helyem.

Amúgy az megvan, hogy a Tuan a hazai egyik hivatalos Warhammer viszonteladó? A könyveket is ők hozzák, és ők is tele vannak figurákkal, hozzá való festékekkel, ecsetekkel, minden amit akarsz.

Warhammer 40.000
A "Kategóriák"-on belül még vannak ott szerepjáték kártyák is, és minden egyéb.Persze, rendszeresen járok hozzájuk személyesen, mert ott veszem át a rendelt könyveimet. Festegettem annó pár minit és jártunk le játszani full amatőr szinten, de az nagyon hamar abba is maradt még 2017-ben. A festettek egy része ki is van állítva otthon vitrinben.
-
ripla
addikt
Nálam a nagyobbak közül ami megvan, az eddigi legnagyobb Millennium Falcon, Rivendell, Mos Eisley kantin, a Star Trek Enterprise, meg a D&D kastély. Utóbbi kettő még nincs kirakva. Ezeken kívül ki van rakva 6 dioráma, meg vagy 15 Star Wars hajó és droidok, néhány Technic, Speed Champions, meg vagy 80-90 minifigura. Plusz a bontatlan 17 doboz ezeken kívül, mert egyelőre nincs helyem.

Amúgy az megvan, hogy a Tuan a hazai egyik hivatalos Warhammer viszonteladó? A könyveket is ők hozzák, és ők is tele vannak figurákkal, hozzá való festékekkel, ecsetekkel, minden amit akarsz.

Warhammer 40.000
A "Kategóriák"-on belül még vannak ott szerepjáték kártyák is, és minden egyéb. -
Peace
nagyúr
A Lego a másik, de abból sajnos nem fért mind vitrinbe. Challenger űrsikló, Saturn V rakéta és a 7000 db-os AT-AT is porosodik. De legalább állatulk néznek ki!
-
ripla
addikt
Én a Legoval vagyok így (a könyveken és a képregényeken kívül), most is van még 17 bontatlan dobozom már legalább 1-1,5 éve, de szerencsére a Lego az utóbbi 2 évben annyira engem nem érdeklő szetteket hoz, hogy legalább nem kell költenem rá.

Figurából nekem csak 4 van, ők azok.

-
Peace
nagyúr
-
Phobion
addikt
-
Peace
nagyúr
-
Phobion
addikt
-
Peace
nagyúr
-
ripla
addikt
-
Peace
nagyúr
Nekem megint jöttek babák és imádom őket!!! És van még 2 előrendelésben menet közben......
-
Peace
nagyúr
-
Frod
addikt
-
Djuree
félisten
-
ripla
addikt
-
Djuree
félisten
valakinek könyvek esetleg?
horus heresy 1-20
ravenor sorozat 3 rész
sajnos nyista hely, kell a hely a figeknek.
meg a pénz is kell a figekre. 
ha valakit érdekel pm. megegyezünk.

-
Düsseldorf
tag
Ferrust könnyebb lenne visszahozni, már ha valaki megleli a lelkét a warpban és vissza is tudja hívni, mert az előállításukhoz nemcsak extrém fejlett géntecnológiát, de komoly warpvarázslatot (ebben a korban boszorkányságot
) használt a Császár - és elég nagy eséllyel nem pusztul el csak úgy a lelkük, lényük.
Sanguinius már neccesebb, mert Horusnak a 4 isten erejével felruházva megvolt hozzá az ereje, hogy akár végleg is pusztítsa (feltehetőleg nem tette meg) -
csibe1
veterán
Ez egy Ork Fancy trailer volt, benne volt a címében is, azért!

A vége felé az ork vezér teleportálása érdekes volt...
Kíváncsi leszek mit hoznak össze, a Soulstorm óta egyik új rész se jött be.
-
Hintalow
senior tag
Nem lenne rossz, de szerencsétlen SM-ek úgy mozognak mint egy lassított felvétel. Miért nem lehet olyanra csinálni őket, mint az astartes videókban? Gyors, fluid, halálos.
Crash Fasta'
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Eladó egy Honor 200 8GB/12GB okos telefon.
- Eladó egy használt Gigabyte RX5700XT 256bit 8GB DDR6 Ram
- Eladó egy hibás Denon Pm1080r erősítő.
- PC bontás - NZXT H630, Seasonic Plat 860W, X99, i7-6900K, NZXT Kraken, 64Gb, GTX 980Ti, 6TB
- Red Faction PC - NZXT, B450, Ryzen 5 3600X, 16Gb, RTX 2060, 1,25Gb tárhely - Windows 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Bal oldalon a TPB, jobb oldalon a saga
Nagyon-nagyon messze van ez még pl. a Blizzard, vagy akárcsak a hazai Digic minőségétől. Leginkább olyan, mintha egy játék átvezető animációja lenne.

2026 tavasz volt megadva. Meglepődnék, ha április végén bejelentenék, hogy május 30. De még megtörténhet.

meg a pénz is kell a figekre.