Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RAM topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Míg élek, nem adom fel a reményt! Hátha megcsinálják.....
-
Fitzgerald
veterán
Valamelyik Swen Vincke interjúban szóba került, hogy a BG3 sikerét látva (azért az nagyon kemény hogy 20 millió fogyott belőle eddig, összehasonlításképpen a teljes Mass Effect sorozatból fogyott kb. 20 millió összesen) megkörnyékezte őket több nagy cég is egy rakás nagynevű ip-vel, többek között a Games Workshop is egy lehetséges Warhammer játék kapcsán. De kb. csak az ötletelgetés szintjéig jutott a dolog.
Ők most ott tartanak hogy kb. azt csinálnak amit akarnak, válogathatanak. Úgyhogy egyelőre új Divinity lesz, aztán majd meglátjuk.
-
Peace
nagyúr
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Én meg Larian-tól néznék meg egy WH40K crpg-t!!!
-
Peace
nagyúr
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Jó hogy vannak a kisebb csapatok MEG a Larian Studios!
-
Fitzgerald
veterán
Egy időben én is inkább arpg és akciójáték irányba húztam, és számítógépen nem kötöttek le a lassú folyású, klasszikus, turn based rpg-k annak ellénre, hogy komoly tabletop szerepjátékos múltam van. A 40k meg egyébként is egy olyan setting, aminek a központi tematikája a folyamatos konfliktus, illetve a másik totális megsemmisítése; és egy akciójáték talán megfelelőbb keretet tud biztosítani az ilyesmihez. De aztán idővel visszataláltam a gyökereimhez is, és jól szórakozom mindenféle játékkal. Ahogy láttam igényes, 40k témájú kurrens rpg-ből meg kb. a Rogue Trader van ami kritikai-és közönségsiker is lett, meg jön a Dark Heresy majd ugyanettől a csapattól. De nekem nem is kell több, az isten ideje sem elég ezekhez a 100+ órás játékokhoz.
Egyébként tipikusan a kisebb, vagy éppen indie csapatok szállítják manapság ezeket az igényes, klasszikus erpégéket. Nyilván nem esik ki mindenkinek annyi pénz ebből mint 25-30-35 éve, de azért jó hogy vannak még ezek a kisebb csapatok, akiken érezni hogy fanok, és értenek ahhoz, amit csinálnak. -
csibe1
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Azt az 5-6 órát inkább egy W40k regény olvasásával töltöm.

Anno a Fallout Tactics-al játszottam, de utána már nem fogtak meg a körökre osztott játékok semmilyen témában. -
Fitzgerald
veterán
Hát ha nem bírod a műfajt akkor valóban mindegy is; ez egy igazi rpg rengeteg dialógussal, olvasnivalóval.
Engem amúgy a 40k világa kapcsán egy időven rohadtul zavart az over the top tónus, illetve az a tény, hogy az egésznek van egy olyan felütése, mintha egy szorongásos 18 éves írta volna az egészet, aki elolvasta a Dűnét meg a Lovecraft összest. De aztán idővel kicsit a fejemre nőtt a világ. -
Eversmann
aktív tag
Azért már jobban néz ki, mint a korai állapotában

Warhammer 40,000: Dawn of War IV - "Sons of Caliban"
link -
-
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Ehh.
-
Cifu
félisten
Egyáltalán nem szado-mazo, adva van a lehetőség, hogy komoly kihívás legyen, ami bizonyos döntések esetén igazi vért izzadós küzdelem lesz. De ha csak az amúgy zseniálisan megírt történet érdekel, ami kismillió irányba kifuthat, akkor arra is van lehetőséged.
A karakterjáték szabadsága egyébként szerintem pont az egyik kiemelkedő része a játéknak, teljesen rád van bízva, hogy milyen irányba mész el, sok esetben a harc helyett a meggyőzés, megfélemlítés is célravezető lehet. Sőt, lehetőséget kapsz, hogy a káosz, a pragmatikusság vagy a megszállott hit irányába mozdulsz el.
E téren nem nagyon van Wh40k szinten hasonló se a piacon...
-
Dobi 562
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Nehezebb fokozatokon sajnos kenytelen vagy atragni magad a karakterfejlesztesi rendszeren, hogy optimalizald a karaktereid szintlepeset, ellenkezo esetben lesz par nagyon nehez harc amit lehetetlen lesz megnyerni. Szerintem kicsit tulbonyolitottak ezt a reszet, de van akinek ez bejon. Ocsem orakat toltott csak azzal, hogy a karakterek skilljeit bogaraszgatta, probalgatta a kulonbozo skilleket.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Hát van mélysége a játéknak, rohadt sok az olvasni/tanulnivaló, de mégsem érzem feleslegesen túlbonyolítottnak; szerintem az atmoszféra mellett az igényes nyelvezet viszi a hátán a dolgot.
-
Fitzgerald
veterán
Rogue Tradert én is tegnap vettem meg, el is kezdtem. 3 órát nyomtam eddig, igazi old school rpg, bejön.
-
Dobi 562
addikt
Rogue Tradert a mai napig fejlesztik, rendszeresen jonnek hozza a foltozasok, DLC-k. Ket nagy DLC be is lett jelentve hozza amik meg jovo evben erkeznek (egyik aprilis-junius, a masik julius-szeptember kornyeken).
Az Owlcat Games gondolom bovitette a fejlesztoi csapatot, ezert tudnak dolgozni parhuzamosan tobb jatekon is.
-
Cifu
félisten
Warhammer 40K : Dark Heresy - [link]
Indul az Alpha teszt. -
Peace
nagyúr
[link] Mechanicus II tavasszal!!! Iszonyatosan várom!
-
wednesday
őstag
Ha sikeres a játék akkor a DLC-k tömkelege garantált és az is benne lesz, akire nem is gondolnánk.
Érdekes kérdés ez "lore hű" játékmenet is. A tabletopnál is a csata közben leveheted a fél seregedet az asztalról legendary karakterekkel együtt. Vagy ott se megy a sírás, ha a káosz kultista megdobta a 6-ost és fejbe lőtte az Adeptus Custodest.

Persze én is örülnék, ha az arányok belövésére figyelnének. Ebből a szempontból a DOW II kampánya jobban tetszett, mint az első részé. Ott jobban átjött a halálosztás egy kisebb SM csapattal. -
Giovan!
addikt
Én jobban örütem volna ha az Imperium részéről nem lenne játszható frakció egyetlen Astartes rend sem. Játszol mondjuk az Astra Militarummal és valami pontokért vagy mittudomén le lehetne hívni a csatában Astartes erősítést akiket nem irányítana a player. Így, hogy az elejétől egész szakaszokat rakosgatsz ide meg oda az szerintem el fog venni kicsit az emberfelettiségük varázsából. Mint mikor egy Star Wars játékban baseball ütőként viselkedik a fénykard, nekem teljesen megöli a feelinget az is.
-
wednesday
őstag
Nem is maga a TW bármelyik része.
Hanem itt ez kiragadott "kép". Igazából erre gondoltam, mikor DOW feelinget mondtam (jó leszámítva, hogy több száz hangya rohangál a képen).

Tudom önmagában ez kb semmit nem árul el a leendő játékról. Ha olyan utat futna be mint a Fantasy TW, akkor az nagyszerű lenne. Egyre több faj és frakció, a játékmechanikák folyamatos rework-je. Egyik kedvenc TW-m a Fantasy Warhammer. -
Eversmann
aktív tag
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Nekem meg már a Blood Ravens unalmas. Gabriel Angelos
-
Cifu
félisten
válasz
Phobion
üzenetére
Őőőő....
Most komolyan a racionalitást keressük olyan esetekben, ahol a lore-ban leírt "1000 űrgárdistás" rendek mögötti logikát ezerszer szétrúgták már mind a GW-nél (battle reportok), mind a szabálykönyvekben, mind a novellákban?
Hovatovább a DoW 1-ben is egy-egy csatában is annyi Űrgárdista harap fűbe meg plasztacélba, amennyi elvben az egész rend létszáma...

Esélyesen azért a hupikék törpikék jönnek, mert egyszerűen ezek népszerűek.
-
wednesday
őstag
-
WayneGace
őstag
Egyébként a ultrák védelmében, őket meg a black templarokat nem köti a "chapter limit". Ők nem csak csapásmérő egységként tudnak működni. Emiatt total warba jobban beleillenek, mint az 1000 fős chapterek.
-
Frod
addikt
válasz
Phobion
üzenetére
"Remélem ebből aztán kisajtolnak mindent a jó értelemben és lesz majd egy Chaos DLC is."
A Total War-széria jellemzője volt eddig is, hogy 20+ dlc van a részekhez.
A fantasy Warhammer 3-hoz pl jelenleg 30+.
(Ennek egy része új frakció, gondolom van ami csak cosmetic, de a lényeg, hogy lesz minden is.) -
WayneGace
őstag
-
Cifu
félisten
válasz
Phobion
üzenetére
Ultramarine-ok végtelenül unalmasak már, ezen is változtathatna már a GW.
A Space Marine-ok a legnépszerűbbek, ezen belül is a Kékpáncélosok. Szóval ez biztonsági játék ilyen szempontból.
Hajdan a Dawn of War első részében éppen az volt a nagy dobás, hogy egy vadonatúj rendet hoztak be... -
Cifu
félisten
Ha pedig már...
[Ave Imperator] -
Cifu
félisten
Tessék, ennek örömére itt a Total War: Warhammer 40k Trailer.
Még "Pre-Alpha", tehát esélyesen még 2-3 év....
Frakciók:
-Space Mariskák (Ultramarines, de skinek lesznek a jelek szerint)
-Imperial Guard ("klasszikus")
-Űrorkok
-Aeldari (őket kb. nem is mutatták, tehát feltehetően még nincsenek részletezve)Összeségében impozáns, Gorgonaut látható volt, ez alapján még Titánok is lehetnek...
-
Eversmann
aktív tag
Jogos. Csak így meg úgy jön le, mint egy NFS. Ott is epizódonként változott. Egyik tábornak ez jön be, a másiknak egy megint másik. Valaki mindig be fog durcizni.
Most ellent mondtam magamnak. Elvileg a Creative Assembly (Medieval 3, Warhammer 1-3...) is dolgozik egy W40k játékon
Talán Game Awardson már mutatnak valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Bestbuy játékok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kíváncsi leszek majd mennyire jön ki az összes DLC-vel.