Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
drsanya
aktív tag
válasz
PapírVilla
üzenetére
Reactor és kuplung nélkül én igen. Mi a kérdés? Tesztem van, de még nem nyilvános, a vázzal együtt tervezem kiadni.
-
PapírVilla
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyet? Tapasztalat?
"Simsonn Plus X Racing Simulation Pedal with Haptic Reactor Optional" -
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Igen a simsonnn, vagy kicsit több pénzért Fana V2 refurbished.
-
drsanya
aktív tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Simsonn Plus X
-
TestamentDNR
aktív tag
Gyors kérdés:
Moza SR-P pedálok jók, vagy árban kb. egyezőből tudtok jobbat ajánlani? -
válasz
JulesTS
üzenetére
éreztem, hogy egy lufi ez a játék

olvastam a pécések véleményeit early access történelemről, aztán jöttek az aggasztó hírek a lassan megjelenésre kész játékról, majd pár napja már láttam a konzolverzió "szingli karrierjét" ....preordert már nem mertem, de gondoltam 17ezret megérhet (nagyon olcsón jön konzolra a lemezes!), ha nem rossz/ígéretes, de ez teljesen béta/pre-béta, egyszerűen nincs kész, de ki kell adni, mert jön a project motor racing - ami így az egyetlen esélyes maradt
viszont rossz review-ekkel nem lesznek eladások. eladások nélkül kétséges, hogy jut-e még pénz fejleszteni, javítani. masszív javítások nélkül ez nem ajánlható senkinek. a kör bezárult, RIP Rennsport.
-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Hogyne
petikeh:
Ez volt nekem is a bajom, hogy hirtelen betapadt az autó sokszor. Normálisan driftelni kanyarokban nem lehetett, mert akkorát rántott, hogy csak néztem.
Viszont az AC szériában aszfalton jó a fizika, így már csak az a kérdés, hogy Rallyban mennyire lesznek jók.
Visszajelzések jók.
-
fatal`
titán
válasz
Bandit21
üzenetére
Az FFB persze hogy kisebb, de attól még nem lesz kevésbé részletes.

Az LC mindenhol segítség, ugyanúgy szükség van muscle memoryra (ez mi a szar magyarul? izommemória?
). Meg hát egy autóban is a fékerő attól függ, hogy milyen erővel nyomod a pedált, nem attól, hogy mekkora utat tesz meg.Egyébként egy LC nem túl drága, úgyhogy nem is igazán értem, hogy miért van egyáltalán a piacon még potis meg hall szenzoros fékkel rendelkező pedál..
-
válasz
fatal`
üzenetére
Sajna nekem korlátozott rally tapasztalataim vannak az is csak Ea WRC ( de remélem a héten jön az AC rally) de a GT hez képest kb fele Ffb amivel megyek. Lehet a WRC korlátja az " érdekes" Ffb miatt.
A fék ott nekem sokadik szempont az LC nem gondoltam hogy ott számottevő segítség.Viszont igen ez tiszta csl vonal az igaz.
-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Csak a képet néztem, linket nem.
Valamiért furcsa mindkettő. Egyik kategória sem olyan amihez kell a sok nm, az LC meg végképp. Mintha ki akarnák szórni a v3-akat. Biztos az új podium pedálok miatt.
Fatal:
A button module megvolt de nekem az a perec része. -
JulesTS
addikt
-
fatal`
titán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Meg a Button Module.
-
válasz
zsozsa74
üzenetére
+ Steve1207
Értem amit írtok, de nekem ez a teszt akkor sem értelmezhető. Ok van áfa ami itt ennyi ott amannyi de Eco System meg SW oldalról nem tűnik objektívnak.
Az hogy az R3 ami magasan legdrágább a teszt szerint dollár/ nm -ben a lista elején figyel nekem nem adja ki.Amúgy igen én az új 9 nm simagic árát néztem.
Zsozsa köszi igy mar értem a Neo dolgot.
-
JulesTS
addikt
Rennsport vélemény:
https://youtu.be/JBLynoPJ3rM?si=uMlhes9FslUS-Jsb&t=1500 -
shteer
titán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
-
IntelKiller7
nagyúr
-
Tubi1976
tag
Sziasztok!
Szeretnék a Fanatec-től rendelni, korábban már 2 éve rendeltem tőlük ami meg is jött most azt írja ki a megrendeléskor hogy nem jó a címem és pontosítsam, de semmit se ment el az oldal...Történt hasonló valakivel vagy rendeljem meg így hátha?
-
Ndp és int le van véve?
Nekem nemrég az Ac Evo volt vezethetetlen valamiért elszállt a setup hozzá és pont az volt amit mondasz, egyenesen se lehetett menni vele
Aztán szépen beállítottam és nagyon jó lett ismét.
Nézz utána a fanatec control panel és a játék belső beállításoknak. -
Hrdi2
tag
Közben végeztem a vázat projektel. Tr160 + merci vito ülés. Simán rá tudtam rakni a rigre az ülést minden féle kompromisszum vagy extra megoldás nélkül
A kedves feleségem nélkül ez nem sikerült volna. Ez az ülés mivel hibátlan kicsit drágább is volt . Elhoztam volna egy kicsit olcsóbbat de ő nem hagyta mert ez szép és jó
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Attól függ mennyi van rá most.
De pl ha nincs még stand/ rig ülés akkor az a 100 jol jön majd még máshová.Aztán jön esetleg hogy hú de jó a SIM de fhd a monitor és csak 27".
És akkor kellene nagyobb, és akkor nagyobb felbontás és akkor újabb VGA / proci.De ha meg is van minden amit már felsoroltam, akkor is, 100 ezer, azért +150% ha 215 vs 320 a téma.
Gondolom DIY táp kell majd még.
-
shteer
titán
válasz
Bandit21
üzenetére
Ez a komplett szettben is kapható Slip Angle Kit rugóstag alkatrésze, amire felfekszik egy BST-1 haptik shaker és ezekből 4 megy a rigre konzollal, a 4 sarokba
A 4 vagy 6ch szettet egyben csak USA-ból lehet rendelni, áfa+vám megy rá így minimum 908$ a vége - így én inkább DIY építgetem (aztán lehet még mielőtt kész lesz megrendelem
)
A gyári erősítő egység egybe van építve egy hangkártyával - nálam ez házimozi erősítő + USB hangkártya + 5x BST-1 leszA képen lévő barna rugó 50kg-mal terhelhető névlegesen
-
shteer
titán
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Jó lesz a CSL DD elsőnek

-
zsozsa74
őstag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nem tudom, sosem volt CSL DD-m. Ami biztos, hogy egy százassal beljebb vagy...
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Most azert ezzel az arral belem kerult az ideg.
320k korul kijonne igy egy nagyon jo szett (Alpha mini + neo wheel + Simjack UT mondjuk), en meg most rendeltem meg 215-ert a CSL DD bundle + GT4 wheel + lc pedalt.
Hat mindjart lemondom!
Mondjatok, hogy jo lesz az elso DD-nek, hogy megnygodjak!
-
válasz
Bandit21
üzenetére
Átnéztem, ez tényleg egy SZAR "review".
Teljesen inkonzisztens, pontatlan, félrevezető
GT DD PRO - 3/10-es value for money. Logitech RS50 8/10.
Ha végülis a PS5 kompatibilis logitech mellé oda merjük hazudni h 350$ (boosted odamerte, valójában 450$), akkor sokminden belefér
Hogy a "végén" mindenestül a logitech kvázi negyvendodóval "jobb": 860 vs 900 ... ez adja a 3/10 vs 8/10-et. ÜHÜM.
És ugye éppcsak rosszabb a logitech ecosysteme, mint a fana, ez is belefért
(Azért ezt emeltem ki, mert ez van nekem, ezt ismerem, amikor emellett döntöttem ehez képest megnéztem mi van még, ill nézeGETem azóta is...)Nyilván nem volt könnyű helyzetben, sok a cucc és ő ausztrál, ami simán félreviheti a számait. De itt nagyon sokminden félrement, ez így egy "kezdőt" teljesen félrevihet, ez nem segítség.
És/de kár h thrustmaster nem volt a "tesztben".
---
#79180 petikeh
AC/ACC-vel nem szoktál menni? Ha igen: ott is minden rendben volt vele? -
Laby
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
T300
CSL (régi szíjas)
CSW 2.5
CSL DD 8Nm
Moza R12
Simagic Alpha 15Nm
DD+Előtte meg a világ összes Logitech-je G27-től lefele.
Még tapasztalgatom, eddig egyszer sikerült játszanom vele, most hétvégén. Cserébe akkor sokat. Még ezt a hétvégét megnyomom a Suzuka 1000-et, közben remélem megjön a refurbished BMW GT2 perec is és akkor véleményezek mindent.
-
válasz
Beantech
üzenetére
Mar nem kell sokat várni, egy hete gyomrozom már miatta. Amúgy volt Moza bázisa is, tehát a Boosted media után lesz egy sokkal közelebbi vélemény is nemsoká a 3 nagy gyártóval kapcsolatos tapasztalatokrol.
Sőt Labynak volt CSL DD8 is előtte, tehát szép lineup amiről várható a Laby beszámoló.De ne surgessuk, (na jó csak én) mert kell idő egy jó összehasonlításhoz.
-
drsanya
aktív tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Megírtam ugye tegnap, hogy hagyjanak békén a rig szétszedésével, és inkább kérem vissza a szállítást. Ma azt kérték, hogy erősítsem meg az eziránti igényemet, de nem ígéri a support, hogy meg tudják oldani. Viszont mindenképpen kompenzálni fognak. Mivel Ausztráliával levelezek, elég elcseszett az időeltolódás, holnap hajnalban lesz új infóm, de csak emiatt biztos nem fogok felkelni

-
Hrdi2
tag
válasz
drsanya
üzenetére
Köszönöm viszont
Képet még én se rakok fel mert készülünk a költözésre és szét van túrva a lakás
én oldal tartóval vettem és plusz vettem hozzá egy front platet is. Egy biztos a front plate nem alkalmas a fanatec csl dd bázishoz ugyanis a bekapcsoló takarva és benyomva lenne. Ha át költöztünk akkor meg beszerzek egy w211 vagy w212 ülést. Ami külön öröm hogy ha nem rakom össze az ülés állTó csúszkát akkor bármilyen autó ülés könnyen fel lehet szerelni
-
drsanya
aktív tag
Szuper, használd egészséggel. Engem szerencsére nem, minden a helyén állt pöpecül. Talán csak a Wheelplate volt kicsit játszós, mert nem akart a helyére menni, túl szélesnek tűnt, de picit "széttoltam" a két függőleges profilt és egyből jó lett. Bár mondjuk én inkább a két függőleges profil helyével szívtam, mert sehol nem találtam értelmes utalást arra, hogy hova is kéne elhelyezni. Végigtúrtam mindent, Google, ChatGPT, még a Treq manual ajánlását is kipróbáltam, de nem jött be. Végül egy méretarányos grafikáról tolómérővel vettem le az arányokat és azok jónak tűnnek most. Eljutottam odáig, hogy gurul szépen a kerekein, és fent van már a bázis, meg az ülés. A többi még sehol...
Fotót nem rakok, nem lövöm le a poént, annyi, hogy élőben ez a kék szín nagyon nagyon szép. Igazi dísze lesz a nappalinak a rig, ha elkészül, lehetőleg még idén 
-
Lac-coo
őstag
Szerintem ujabb DD bázisok már mind nagyon jók, ami igazan szamit es jelentős kulonbsegek vannak az a szoftver..
Nekem moza van, az ffb eq t nekem semmi nem potolna , olyan remek dolog!!!! Plusz , hogy nulla damperrel működik, nem oszcillál kozepen. -
Lac-coo
őstag
válasz
noblem1983
üzenetére
Jah, van a 9 ebből is új? Nem nézem már egy ideje.. Akkor nem szóltam az tuti jó....
-
Hrdi2
tag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Most néztem pl az evo pro 18nm 700eu(263.000) a saját weboldalán. Míg idehaza 364.000ft. 21bit encoder 2 millió ppi nem rossz. De pl nálam endurance versenyeken vagy a felkészülés során is sokat megy és olyankor vannak kis problémák vele . A vrsdfp 20 pl ez nincs (22bit 4 millio ppi) plusz most az új next gen ffb sokat ígér és egyenlőre tetszetős. Így most gondolkodok melyik legyen.
-
zsozsa74
őstag
válasz
Steve1207
üzenetére
Én is részben most a rally miatt neveztem be erre a kormányra, eddig egy GTS-t nyúztam amúgy nagy megelégedéssel. Csak az 30 cm-es volt és a nagy rallyzgatás közepette rákívántam a 33-asra, meg némileg több gombra és tekerentyűre. A NEO X hub meg pont ezt adja. A dupla pillangó meg csak hab a tortán, ha kéne bármire az alsó kettő fül.
Igen, vannak jó érvek mindig, csak hát az embernek csorog a nyála, ilyen állatfaj vagyunk. Mindennek ellen bírunk állni, kivéve a kísértésnek...

-
Steve1207
veterán
válasz
Steve1207
üzenetére
Helyesbítek azért kicsit, hogy 3*1,2-t fogsz érte fizetni a kasszánál - mármint európában ahhoz a kifizetett kasszaárhoz hasnolíthatod, ezért szoktunk minden úgy számolni, hogy 1,2-vel beszorozzuk, ha hasonlítjuk az eu árhoz és akkor abban benne van minden nyavaja.
#79201 zsozsa74: én már pár hete nézegetem őket, hogy simagictől miféle lenne megfelelő (szeretnék egy normális kormányt ralihoz, de itt meg ugyanannyit elköltök, ha elkezdek átalakítózgatni meg hubozgatni most). Mindenesetre a legjobb érv, hogy ne váltsunk, hogy "nem használom ki", "az ufo-k gyorsabbak dfgt-vel is" és "nincs kedvem átszerelni"

-
zsozsa74
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
Na jó, de ezt már Fatal is írta, hogy arra a dollár árra még rámennek az államonkénti adók. Mondjuk Alaszkában asszem ez pont zéró...
Amúgy meg a 147 ezer pont 13 ezerre van a 134-tól. A idehaza két levegővételre elég kis túlzással...
Nincs olyan, hogy régi Neo, vagyis van a már régebbi GT Neo kormány, meg most az új Neo X hub. Ezek a mondjuk úgy, hogy Tesco-s változatai a drágább cuccaiknak, ami annyit jelent, hogy olcsóbbak, mint a nem Neo-k, mert abból a ... most nem jut eszembe, hogy milyen, talán préselt műanyagból készülnek, ami manapság elég népszerű azért máshol is. De ettől még nagyon jó minőségűek minden téren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W11 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amióta kiprobáltam egymási Fana meg Moza terméket (12+nm) kicsit hiányérzetem van a "játszós" logit tekergetve... persze maradnék ésszerü keretek között, egy tetö felújátás elé nézek tavasszal...

De ha kijön az ACR és elindul a mostani konfigon játszható módon, akkor valószínűleg arról is lesz majd infóm.

tome0001