- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
JoolsNOS
üzenetére
regebben ugy voltam vele, h 3 kormany eleg, de mostmar tudom, h kb 6-8 is siman elferne
(nem fizikailag es anyagilag sem engedhetem meg magamnak, raadasul a fanatecnel "nincs is ennyifele")a meki egy csoda ar ertek cucc, de ha lusta vagyok es a p1el is megfeleloen megyek, akkor az a vege, h marad ez fent (de eddig tenyleg az is baj volt, h szenvedes volt leszedni a qr2litet, szinte raragadt a base qr re, mintig ugy ereztem, hogy egyszer valami szetmegy a szukseges erohatastol)
-
bnorci71
addikt
válasz
András12345
üzenetére
kíváncsi vagyok mit mondasz majd ha megérkezik
nekem is a Bugattiba stílusos lenne
-
JoolsNOS
veterán
válasz
András12345
üzenetére
-
PapírVilla
aktív tag
válasz
PapírVilla
üzenetére
Úgy néz ki, hogy csak a nagyobb bázisokon van shifter csatlakozó, úgyhogy marad az USB, vagy később a Moza hub.
-
dundi94
tag
válasz
PapírVilla
üzenetére
Áááá elnézést, akkor félreértettem a kérdést
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Nekem a gyuru szoros, igazabol piccccit jarhatna konnyebben-finomabban. De a lite utan fantasztikus.
Van nemi muanyag ropogasa a p1-nek, bar en 40-60% ffbt szoktam hasznalni, szoval talan nem karosodik durvan a szerkezet. Ha 10 es 2 oranal fogom a kormanyt, vagy 9 es 3-nal akkor semmi, de ha probabol most rafogok mondjuk 12 es 6-nal, na ott konkretan valami kattan is, ha megmozgatom. De azert ez vezetes kozben nem realisztikusan elofordulo ero a kormanyra, csak sima teszt
Nyilvan kotelezoen gyengebb a kormany, mint lehetne - ennek be kell sorolni a tobbi, dragabb fana rim ala. Kell a va'gy, hogy csereld, erre tokeletes a gyenge szerkezet, a bena gombok. A t300 eseten a TH szerintem meg nem gondolkozott elore, h majd a rimekbol elnek .... effajta hibajukat az t598-al mar kikuszoboltek, allitolag

-
dundi94
tag
válasz
PapírVilla
üzenetére
Szia! Tudomáson szerint mindkettő opció járható, van rajta USB is és RJ csati is.
-
Marci112233
addikt
Nekem is P1V2-es van, csak gyári Fana fém QR2 párossal és az meg se moccan, kivéve a lehúzó gyűrűt kívül mert az valóban kotyog, de a tengely belül fix mint állat. A lehúzó meg hiába lötyög, sőt nem is lenne jó ha szoros lenne, de így is eléggé szorul a,perec és ha le akarom venni meg kell kapaszkodni benne hogy lejöjjön, mert elég jól illeszkedik.
Viszont AC alatt nekem 8NMN-en már maga a perec ad ki kis hangokat, ami a tekeredés hajlás hangja, így gondolkodóba estem egy komolyabb erősebb perecen.A vicc az hogy a Thrustmaster T300RS GT perecének Y része fémből volt és az a perec masszívabban érződött, de ugye az jóval gyengébb NM tekintetében. Ha P1V2-esnek is fém lenne az Y eleje, tuti masszívabb lenne, amennyibe újonnan kerül én elvárnám hogy az is legyen.
-
válasz
Bandit21
üzenetére
Biztosan nem, mert ... nehez es fura beismerni, hogy minden perecem kozul a p1v2 van legtobbet a kormanyon
F1-re leszedem, de azon kaptam magam, hogy gt-re se teszem at a Mekit (lustasag + annyira frankon konnyu a p1, tok jo erzes, az ffb-t is lejjebb tekerem, kevesebb a birkozas... mar amennyire 8NM-el birkozni kell, eleve ugye
), a nagy kerek kormanyt meg kb mar soha (pedig szerelmes voltam az "alcantara" tapintasaba). Szoval NAGYON a fejemben van, hogy milyen a p1 es teljesen erezheto, h a fem kottyan el a femen, a qr2lite-al semmi hasonlo nem volt. Nyilvan szavakkal nem erzekeltetheto h mennyire, de extremen kicsi amennyire nem passzentos, tobbszor oda vissza csereltem a tobbi fanatec qr2vel szerelt kormanyt, h kijelenthessem, igen, ez "kotyog" (ha odafigyelsz nagyon, be se kapcsolt kormany melletti tekergetessel, nyektetessel, akkor erzed).
De ugyereztem valamicske haszna lehet a megjegyzesnek.
Nyilvan a 40zres p1emre nem lett volna racionalis egy 40ezres fana qr2. Egy 12ezres simube ellenben nekem okesnak tunt, ennyit mindenkeppen megert a jobb ffb es a konnyebb cserelgethetoseg.#84057 -Rolika-
na a lotyoges vegkepp nem jo szo arra, ami erzekelheto
nekem a qr2lite szorult, utaltam emiatt is a rimek cserelgeteset.
Nem en vettem simubetol, ki tudja mikori eleve, szoval a csere az sztem nem realitas.
Lehet h ez a wheelqr2 a te baseqr2don perfekt lenne, nem tudom. -
-Rolika-
senior tag
Én még amikor Fanám volt, akkor simube qr2-re cseréltem mind2 perecet és a kormány oldalit is és pont az ellenkezője volt. A formulára qr2 pro-t rendeltem és az rohadtul szorult. Alig tudtam leszedni.
Ha kicsit lötyög, akkor írni kellene a simube supportnak és lehet kicserélik. -
András12345
aktív tag
Ez lesz majd (most exportálom Twitchről épp) a VOD a versenyről, időmérővel együtt, ha valakit érdekel, inkább ide rakom, az AC topic elég halott: https://youtu.be/EfRI_SjhQ0Y

-
PapírVilla
aktív tag
Sziasztok! Akinek Moza bázisa van és van hozzá Moza SGP szekvenciális váltója, az megírná a csatlakozást? A bázisra csatlakozik direktben, vagy simán a PC-re, USB-n keresztül?
-
András12345
aktív tag
Mostanában sokat megyek vintage autókkal AC-ban (Hétvégén volt is egy 2.4h Sebring 1966-os layouton, és atókkal SROL community szervezésében) , gondoltam rendelek egy ilyet aliról:

Kíváncsi vagyok mennyire vállalható ennyiért. Nyilván nincsenek illúzióim, hogy nem igazi fa lesz
-
lecsereltem a csl p1 v2-n a qr-t qr2lite rol simube qr2pro ra (aranyszin), mert olcson hirdettek egyet itt apron
igen, a fem adta extra reszlet, "utosseg" megjott, tehat abszolut megerte
DE!
nem, nem 1:1 fanatec, naggggyon minimalis kotyogasa van a femnek a femen.
siman lehet elteres szeriak kozott, lehet h ki lehet fogni jobbat/rosszabbat, nem tudom azt se h az enyem epp minek szamitana. -
-
Marci112233
addikt
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Frissítsd a VGA driver-jét. Nekem is szórakozni kezdett az RTX3070 azzal hogy 10-15 fokkal lett melegebb egyik napról a máikra pár nappal ezelőtt, de a frissítés helyrehozta.
Ha pedig félpasszív a VGA akkor azéert nem indul de ezt az MSI Afterburner-ben egyedi ventivezérlés beállításával ki lehet kerülni. Már az előd GTX1060-asom is félpasszív lett volna, ami azt hiszem 60 fok alatt nem kapcsolt volna a ventije, de az AB megoldotta, és sokszor játék közben a 60 fokot is épp átlépte. Ahogy most az RTX3070 is elvileg fél passzív lenne, de azt mikor megfelelően megy az Ab görbe után, akkor 60 fok alatt marad általában mivel 30%-alapjáraton a fordulat, de 45 foknál 70%-on a fordulat. -
TuCs
csendes tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nvidia drivernél volt most ilyen probléma, hogy nem indultak el a ventillátorok! Már javították!
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nem fél passzív a VGA?
Akkor nem ez a gond.
-
TestamentDNR
senior tag
Sosem leszek kesz.
Kicsereltem a lapot+procit. Csodaval hataros modon a win indult, de voltak software osszeakadasok, a vga ventijei nem indultak be, az meg para. Ugyhogy ujra huztam a rendszert. Csutortokon rakom vissza a programokat es profilokat, aztan mar meg is jott a triple monitor stand (a vartnal 6nappal elobb), azt is barkacsolhatom.
-
bardi
senior tag
Gx100 ali-s váltó van itt valakinek, mi a tapasztalata vele? Van most aprón egy simagic ds-8x is, de nem tudom megéri e a felárat.
Playseat trophy cockpitre lesz majd felszerelve. -
JulesTS
addikt
válasz
pointer4
üzenetére
Érdekes, hogy a 7600x-et sok tesztben erősebbnek vagy egyezőnek írják az 5800x3d-vel, itt az AC-ben meg durván nagy előnye van az 5800x3d-nek:
70 vs 120
202 vs 316A 9850x3d meg brutál.
Viszont az RTX5080 mellet is nagy felbontáson rengeteg AI-val a CPU csúcson koppan fel a konfigod. -
válasz
Emunem
üzenetére
Még az rfactor1 óta ismerem őket Simco
Jó kis versenyek vannak, azóta is rfactor-al tolják, csak már persze a kettővel.
Egyikük Guit is készít a játéknak. Talán Cselt, legalábbis régebben kellett hozzá pár éve.
Talán még Tim Gabival is mehetsz
#84038 JulesTS nekem is csak az a bajom ezekkel, hogy nem tudom mire használni. Még a button boxom gombjait se tudom mire rakni.
-
JulesTS
addikt
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Néztem már én is az alisokat, de nem volt rá szükségem, így egyelőre nem is vettem semmi ilyet...
-
Emunem
őstag
válasz
6absbulldog
üzenetére
leginkább szólóban menne, max haverokkal (akiknek szintén alig van idö
).
Köszi, annyiért akkor behúzom. -
Emunem
őstag
hali, nem találtam jobb topikot erre: R-factor 2 most 5 euró alatt, megéri?
-
Laby
őstag
válasz
JulesTS
üzenetére
Nekem bejön ez a Fanatec-es stream deck.
Hasznos a szimulátorba a sok tekerő az alján, de aki olcsóbban szeretne hasonlót annak tudom ajánlani a Fifine D6 stream deck-et.
Pont a hétvégén üzemeltem be és állítottam be mindent rajta. Lehet mappázni, lapozgatni, bármit rátanítani, bármilyen ikont (képmetsző) megjeleníteni…stb. Nagyon hasznos kis cucc. -
-
válasz
pointer4
üzenetére
Milyen durva hogy csomó teszt szerint a 7600x tudja amit az 5800x3d ...
erre nekem az fhd az 105 és 279 a 5700x3d-vel míg Nalad 70 és 202 volt.
Jó ez a teszt mert hiába hiper ugrás a vga-d az enyémhez képest, fhd -ban a processzor számít és erre lett kitalálva az egész.Az is durva amit a 9850 lép utána!
Nem tudja valaki hova lettek a számaim a táblábol? Yt linkes hivatkozással csináltam és most nem látszik egyik sem. Legalábbis mobilon.
-
-
válasz
JulesTS
üzenetére
Na, megnéztem én is, bár ilyen gép finomhangoláshoz sosem volt türelmem, szóval csak bele van dobva a gépbe, és úgy ámen

Siralmasan kevésnek tűnt itt a nagy számokhoz képest
De legalább lehet összehasonlítani 
Ryzen5 7600X + RTX5080
FHD : 49AI - 70fps
FHD : 1AI - 202fpsaztán volt egy cpu csere.
Ryzen7 9850X3D + RTX5080
FHD : 49AI - 166fps
FHD : 1AI - 448fps
5120*1440 : 49AI - 159fps
5120*1440 : 1AI - 295fpsVicces volt az 1 AI s kezdés FHD, 690 fps

-
shteer
titán
válasz
TestamentDNR
üzenetére
De ez nem új cucc, Corsair családhoz tartozik.
Itthon is kapható, ~87k -
JulesTS
addikt
Fanatec stream deck:
https://www.fanatec.com/eu/en/p/stream-deck/10gbd9901/stream-deck-plus
-
Emunem
őstag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Helyes! Majd nehogy ugyanezek a gézengúzok rágják el a kábeleket is, ha beszöknek.
(Ismerös repülös szettjét 1 unatkozó korgi vagy mi a szösz vágta haza) -
bnorci71
addikt
válasz
TestamentDNR
üzenetére
ránéztem kíváncsiságból Amazon.de
FREE delivery 12 - 18 September, 2026
-
-
Emunem
őstag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
kutyát bedobozoltad?
-
-
Lac-coo
őstag
-
JulesTS
addikt
Teljesen használható cuccok, 8Nm-ig komprumisszumokkal elmegy. Érdemes hozzákötni/beleakasztani a gurulós széket és akkor a loadcell fékpedál is mértékkel taposható.
Nekünk a két véglet van:
1 karú csöves Wheelstand Pro, CSL DD 8Nm, loadcelles fékkel.
Atesz wheelstand, Podium DD1 20Nm, hidraulikus fékkel. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Ilyesmi kormanytarto mennyire hasznalhato es ha igen, melyik / ez ajanlott?

-
válasz
kzolee216
üzenetére
köszi az infókat, ha egyszer kéne majd, jó tudni

#84005 TestamentDNR
Na várom majd róla a beszámolót
Kár hogy nem veszed meg az ASUS-t is, és akkor tesztelhetnéd, összehasonlíthatnád

Ebben a videóban csinál valaki tesztet
Látszik is a különbség. Bár ez már 3-4 éves. -
kzolee216
senior tag
válasz
pointer4
üzenetére
Én a monitorból kiszedő bezel free-t kipróbáltam, nem ajánlom. 3 monitorból kaptam ki, egyiknél se sikerült olyan látványt elérni, mint amit az Asus Bezel Free ad. Homályos volt, nem úgy tört, ahogy azt elvártam. Darabokra vágtam, megcsináltam újra, nem működött. Asus éles ( persze, ha jól van beállítva), egy monitor használatánál se zavar (mondjuk ez egyénfüggő).
-
válasz
zsozsa74
üzenetére
Nézem a képet, és nem értettem miért karikáztad be pirossal a hanyattegeret, és vártam mit fogsz róla írni

#83956 TestamentDNR
Az autóban látható három monitorhoz akartam írni, hogy milyen beezel kitet fogsz rá tenni, a házit bontott monitorból/tv-ből, vagy kínait, vagy asust? De akkor már tárgytalan
Tényleg, miért nem láttam még erről itt témát ?
-
dino_m
őstag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
-
asb88
tag
Ezt belinkelem ide is, az S1 végéhez közeledve itt az újabb videó a leggyorsabb és a legaktívabb hazai iRacing versenyzőkről:
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Trollok komolyan
- gerner1
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- SONY PS4 PRO
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett + Playseat 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(nem fizikailag es anyagilag sem engedhetem meg magamnak, raadasul a fanatecnel "nincs is ennyifele")

néha csak sokadikra veszi be.
).

tome0001