Hirdetés
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD-háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Degeneratív kapcsolóval készül a Firefox
- Megint vizsgálja a leégő Ryzen ügyét az ASRock, amit elvileg már javítottak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Fire TV stick/box
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacek
veterán
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Vissza adjak majd a lovet es kesz, ez most a legnagyobb cumi, pl ram vagy gpu ssd-nel, mert ott allsz gatyan es nem veszel annyiert semmit.
-
Jacek
veterán
Zarom reszemrol a vs offot.
-
-
.LnB
titán
Irreleváns, hogy most mennyibe kerül. Arról volt szó, hogy az AMD-nek alá kellene vágnia az Nvidia kártyáknak árban, a megjelenéskor. Ez nem történik meg.
Én nemrég amikor VGA-t kerestem, leírtam a preferenciáimat, és az AMD fel sem merült az ajánlások között. Akkor még nem voltak elszállva az árak. -
Jacek
veterán
Szimulator /VR reteg cucc erosen.
Igy 50db 9070 meg kb 30 Ti utanis azt mondom nagyjabol egal.
Nem most lett jo mert eddig is jelentosebb dragabb volt most meg mar rohejes.
Eoire vetitem nem azert irtam hogy vs legyen, plusz a gepemben most is Ti van
-
.LnB
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ezt engedd el, hogy az AMD-nek lenne esze. Az AMD ~10 éve rá lenne arra szorulva, hogy alávágjon árban az Nvidia-nak, mert a piaci részesedésük kb a nullával konvergál. Ez idő alatt, soha nem tették meg. Kullognak a nagykutya után és kész.
Tudod mi volt az utolsó, amikor megérte AMD kártyát venni?! A 4850-es. 2008!-ban. -
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
AMD nem tud arazni amig a haverja nem mondja meg, hogy mi memnyibe kerul es akkor jon a -50$ AMD "kedvezmeny"
Ergo ha az Nv orokre + 2 nap halasztja a next gent akkor AMD orokre +3 napig fogja. -
Lisa Su már megemlítette, hogy RDNA 5 alapú xbox jön 2027-ben. De jah, ha csak 2027 elején, CESen jön az 5xxx Super sorozat, akkor 6xxx csak 2028 lesz - 3 év.
Ha lenne esze az AMD-nek akkor még 2027-ben hozza ki az RDNA5 flagshipet, megelőzve a Rubin gaming GPU-t. 5080 nagyságú chipen ha 5090 szintű perfet tudnának valamelyik TSMC 2-3nm processen… 1.2k usd körül… 24GB Vrammal. Nem lenne rossz.
-
omfgk
veterán
válasz
Devid_81
üzenetére
Ha viszont tényleg akkora gebasz lesz a memória miatt, akkor a PS6 is csúszni fog.
Vele pedig az új gen-es játékok jó része is.
Vagyis nem lesz grafikai ugrás.Sőt a cross gen játékok is csúszhatnak. Mert a stúdióknak nagyon nem mindegy ,hogy az új PS6 vevők megtolják-e a számokat, vagy csak PS5-ös eladások lesznek.
Elvileg ilyen lesz a Horizon 3. Alapvetően PS5-re érkezik, de valószínűleg PS6-al majd lesz egy jobb futás/grafika. Főleg ha ismét lesz kiegészítő.
-
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 50 SUPER pushed back, RTX 60 mass production could move to 2028
Ugy latszik egy darabig nem kell VGA-ra kolteni
-
-
Nálam pörög fel. Meg a link speed is bár az terhelésre változik.
Másodpercenként 100-at csinál a recovery countból.
Az az érdekes hogy teszteken teljesen normális értékeket produkál, azaz teljesítményben nem romlik bár ugye játékfüggő hogy melyik mennyire használja a pcie sávot.
Mondjuk ahogy írtam nálam éppen gyengén van berakva a kártya és ramcserekor néha nem ismeri fel a gép annyira kijön a slotból, most pont ramokat teszteltem és nem nyomtam vissza.
Lehet átrakom gen4-re mert tök fölösleges 5070ti-hez az gen5, illetve megnézem mert szerintem benne hagytam ASPM-et is amit nem biztos hogy ez a kártya szeret (intel kártyánál kötelező volt). -
Biga123
addikt
-
omfgk
veterán
válasz
Biga123
üzenetére
High performance power plan
Tehát máshogy kezeli a power state változásokat.
A user error része az ,hogy azt hitted ,hogy először rossz volt.
Nem volt az. Csak szimplán a log nézett ki máshogy.De erre írtam ,hogy mindenki nézzen be az event-ek közé.
Ha szellem hibákat kergetne. Ha észlelünk hibát, belenézünk.
Ha nem észlelünk hibát, akkor kergetjük a semmit. -
kispal87
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Csak érdekesség, én fél óra játékkal tudtam produkálni 30-40k hibát, B650 lap, riser is csak pci-e 4.0, így nem csalódtam, viszont látható hibát így sem érzékeltem.
-
válasz
Biga123
üzenetére
GEN5-el használom a Gigabyte windforce 5070Ti-t de eleve azon ment mindig is. Én nem tapasztaltam semmit de ránézek majd a hwinfóra miket ír csak kíváncsiságból mert lehet hibázik csak éppen játékok alatt nem jön ki látványosan.
Nálam ráadásul a lapom rossz távtartókkal van rögzítve a házhoz (rövidek, francért nem szabvány ez sem) ezért ha ramot cserélek és lenyomom a lapot akkor előfordul hogy a gép nem látja a kártyát mert kicsúszik a slotból szóval azt külön vissza kell nyomnom. A Gigabyte kártyánál meg rövidebbek a tracek a pcienél mint más korábbi pcie kártyákon (talán ez is az 5.0 része?)
Ma pont kell tesztelnem ramokat meg adaptereket. -
Biga123
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Zen4 de esetemben úgy tűnik a bios frissítés megoldotta meg a win power plan.
-
Biga123
addikt
A "társalgás" margójára: [link] GEN5 bios frissítés után, win High performance power plan-ban.
Ennyit a user error-ról. Pont ezért lett volna hasznos ha valaki rákukkant hogy nála mi a helyzet . De a ZEN topicba átvittem. Ott valahogy más a hozzáállás."Egész kis táblázat van erről ,hogy milyen teljesen normális működést flag-el hova.
Gen 5-el jöttek az ilyen finomságok." ehhez ha betettél volna egy linket, akár még építő hozzászólás is lehetett volna. -
Bossp
addikt
Unravel 2 merevre fagyasztotta a gépet nem is egyszer. Kb 160 watton és 70%on terhelt 4k maxon 142 fps-re fixálva :D eddig sehol nem fagyott a gép (+350 mhz, +3000mhz). Msinafterburnert kinullázva már csam egyszer fagyott 2 óra játék után :D. Csak kikapcsolásra reagált a masina. S9ftware bug sztem nem okozhat ilyet. Aggódnom kellene? :D
-
Hmm, fura a jelenség akkor, de köszi a tippeket!
-
Találkozott valaki olyan buggal RTX 5070-nél (Asus Prime), hogy a Chrome böngészés közben egyszer csak megfagy a kép, fekete lesz a monitor (elveszti a jelet) és kb 30mp múlva jön vissza?
Eddig RTX 4070-em volt, ugyanezzel a driverrel és sose volt ilyen. De nem zárom ki, hogy épp most jött Win11/Chrome update ami okozza.
MSI B550 lap + Ryzen 5700X3D, gyári beállításokon kb minden, ha ez számít bármit.
-
szasanyi
félisten
válasz
kingpython
üzenetére
ASUS vBIOS update nyilván nem jó Gigabyte kártyához, de ahogy látoma vBIOS dátuma ua. ami úgy tűnik a legutolsó verzió.
-
szasanyi
félisten
válasz
kingpython
üzenetére
Letöltöd ezt, ami egy önkicsomagoló .exe fájl. Dupla klikk és fut, majd ha végztt kiírja kész a frissítés (vagy éppen azt, hogy nincs szükség frissítésre a kártyától függ). Persze ez nyilván csak azonos típusu kártyához jó.
-
ipatch1895
csendes tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ma kipróbáltam haveromnál, tökéletesen működik a kártya, terheltük ezzel-azzal, neki 12.genes CPU van.
Másik monitorral pedig nem akarom kipróbálni, mert nemrég vettem egy oledet, és ezt használnám úgyis.
Szóval én lezárom a sztorit, és eladom a kártyát.
-
omfgk
veterán
A lényeg ,hogy a riser kábel ne filléres legyen, ne legyen megtörve, stb...
Itt lakozik a tényleges hibafaktor.További para faktorért meg lehet az eventeket sasolni.
Főleg win update után. Na az fincsi.Ugye itt is, inkább akkor kezdünk el parázni, ha van valami hibajelenség. Nem anélkül.
-
omfgk
veterán
válasz
Biga123
üzenetére
User error sor nincs?
Mert ha lenne, lenne benne egy 0-nál nagyobb egész szám.
Mert egyébként a reconvery count-ban benne van az is amikor gen 5-ről visszavált a power management miatt.
Majd ha a fatal error kezd nőni és/vagy látsz is valamit mondjuk játék közben...Egész kis táblázat van erről ,hogy milyen teljesen normális működést flag-el hova.
Gen 5-el jöttek az ilyen finomságok.Kezdve a korai fekete képernyőkkel. Amikor a papíron is gen 5-ös lapoknak nem tetszett az auto vagy gen 5 beállítás bios-ban.
Nálam meg B650-en meg se reccent. Hiszen nem volt gen 5 beállítás.
De ha megreccen, ránézünk az error-okra.
-
Biga123
addikt
Hát nem vagyok boldog.
Ugyan hivatalosan nem támogatja a lapom (B650M-HDV/M2) a PCIe 16x Gen5 öt, de reménykedtem, ha már kapcsolható akkor működik is . De olybá tűnik maradnom kell a Gen 4 nél:
És a Gen5
-
omfgk
veterán
Gyártói garanciához az esetek 95%-ában ugyanúgy kell számla.
Aprón megy ám a vakítás ,hogy mire van vagy mire nincs gyártói garancia.
Például Kingston SSD-t néztem az imént.
Ott is az eladó nagyon el akarja hinni, vagy inkább hitetni ,hogy az bizony gyártói garis.
Lófaszt.Hirtelen csak a Western Digital HDD-k és SSD-k ugranak be, amiket tényleg csak serial alapján is lehet rma-zni. Nyilván ekkor a gyártói dátumozás szerint megy az időtartama is.
-
Kro
tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Kis helyzetjelentés. Asus megerősítette, hogy a garancia érvényesítéséhez szükség van a számlára. Illetve, hogy az ügyintézés a kereskedőn keresztül történik (ami nem a lejobb, mert németországi a vásárlás).
Jeleztem az eladónak, így elküldte a kártya számláját...
Most beküldtem az Asus-nak, hátha a gari időt kiigazítják, mivel a vásárlás 2026.01.23 volt. -
*H*
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
A V1 az update tool verziószáma. Ha lesz újabb az V2 lesz. Futtasd le és detektálja, hogy szükséges-e frissítés. Ha igen, akkor elvégzi. Úgy, ahogy az NVIDIA GPU UEFI Firmware Update Tool is egy .exe fájl és az is frissít szükség esetén.
Chagelog nincs, visszajelzések alapján valakinél v-sync problémát javított. Más verzióknál pl. fan curve hiba is volt amit így javítottak. -
válasz
ipatch1895
üzenetére
Kezdetnek biosban IGP multi monitor bekapcs és arra kösd a monitort, ezáltal el fog indulni és a windows fogja inicializálni a kártyát. Teljesítményt nem veszítesz ha IGP-n keresztül használod (elvileg win11 megoldja hogy kapcsolja automatán) de valamennyi minimális késleltetést belerak.
Alapból némely bios képes rá hogy továbbmegy inicializálás nélkül, pontosabban úgy hogy a windows alatt jön meg a kép. Itt valami Uefi bug lehet talán.
A második pedig az a rebar is lehet bugos mert nvidiánál szigorúbb módon van megcsinálva. (rebar modokat csinálok lapokon és nvidiával van a legtöbb szívás) Esetleg még azt kapcsold ki.
9700K meg elég hozzá GPU limites játékoknál. -
szasanyi
félisten
válasz
Lord Myn
üzenetére
Hát ez az! Semmi leírás vagy részlet a kiadás okáról de gyanítom nem azért történt, mert unatkoztak a szoftver mérnökök.
Jó lenne tudni mit változtat meg.kispal87 - nem egyértelmű számomra, hogy a kártya revizióját vagy a frissítő programot jelölték V1-gyel. Semmihez nincs egyértelmű leírás., de köszi lehet az is.
-
szasanyi
félisten
ASUS PRIME-RTX5070TI-O16G kártyát használ valaki? Van ott egy VBIOS és érdekelne miben más, ill. minden kártyára feltehető-e? Úgy értem azonos típusra, de ott valami V1 verziót említ, viszont nálamnincs ilyen jelölés.
-
viperabácsi
addikt
válasz
ipatch1895
üzenetére
Esetleg a kártyát másik gépben kipróbálni , ha ott megy akkor ugyan ebben a gépben a te monitoroddal kipróbálni ?
Vagy egy másik 5070-et a te gépedben ? -
Moby
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Auto Color Management.

-
válasz
ipatch1895
üzenetére
Azt hiszem most már akkor értem a problémát.

-
ipatch1895
csendes tag
válasz
ColdBoot
üzenetére
Próbáltam a pci gen fixet is. És ki tudtam volna használni teljes mértékben!
Igazából 5GHz-en jár 8 mag, szóval nincs gondom vele még egyátalán, poweruser vagyok és mindenféle statisztikát is látok játék közben, ha akarok, és nem vagyok CPU limitben. Az MFG 4x miatt akartam ezt a kártyát, de ebből nem lesz semmi, mert platform váltás nem lesz nálam a közeljövőben. -
válasz
ipatch1895
üzenetére
Szia!
Hát az a platform tényleg igen régi. Csodálkozom is rajta, hogy valaki egy ilyen régi gépbe rak egy 5070-et.
Ha elindul sem fogod tudni kihasználni.
Állítsd esetleg fix 3.0 -ra a pcie -t a lapon, hátha. Tudomásom szerint ennél többet úgy sem tud.
Lesznek itt majd biztos tapasztaltabb motorosok a témában. -
ipatch1895
csendes tag
Sziasztok. A napokban vettem egy ASUS DUAL RTX5070-et Z390 és 9700K mellé és 2 nap alatt sem sikerült működésre bírni. Neten keresgélve több fórum is van, ahol az inkompatibilitást témázzák mondván, hogy túl régi a platform ehhez a generációhoz már és társai. Nekem az alaplap 96/97/b2 hibakódokkal akadt meg a post résznél, amik videókártyával kapcsolatosak. És elvileg az én gondom valami "vgainit", ami során nem fog kezet a kártya a monitorral sem dp, sem hdmi porttal, és nem megy tovább a post.
De ha ritkán továbbment, vagy biosban voltam, akkor rettenetes lag kíséretében csíkozva rajzolta ki a biost és a windowst szintén laggos bevitel mellett.
Valóban használhatatlan lenne a Z390 5000-es kártyákkal? Vagy az adott lap nem támogatja olyan szinten, hogy használható legyen?
ASRock Z390 Phantom Gaming 7, legújabb bios, CSM OFF, rebar ON, 4G decoding ON, only uefi boot. -
kispal87
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Auto Color Management, ha jól tévedek.
szerk.: elkéstem
-
Skynet258
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Automatic Color Management. Windows display beállításoknál van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / RX 580 8GB / 500GB SSD + 2TB HDD / 16GB RAM
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- Amazfit GTR Mini okos óra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Használt Vrtech Baby interaktív laptop gyerekeknek német nyelven
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

igaz mostmar 50%-al kerul tobbe
Mondjuk ahogy írtam nálam éppen gyengén van berakva a kártya és ramcserekor néha nem ismeri fel a gép annyira kijön a slotból, most pont ramokat teszteltem és nem nyomtam vissza.

Jó lenne tudni mit változtat meg.