Hirdetés
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
- Különleges konzollal köszönti a 25 éves Xboxot a Microsoft
- Hét további játékot gyorsít a csodafegyverével az Intel
- Computex 2026: az AI-ra hangolta magát az FSP
- Computex 2026: hűtések és fejlett monitorozás a Montech műhelyéből
- Tízéves az ASRock Taichi, hologramos vízhűtéssel ünnepelnek – Computex 2026
- Kompakt vízhűtés
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Objektívek topikja
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyáron hozza a Steam Machine-t és a Frame-et a Valve
- Különleges konzollal köszönti a 25 éves Xboxot a Microsoft
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Akkuban valószínűleg nem fejlődik a Galaxy Tab S12 Ultra
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispal87
senior tag
Lehet jó, lehet nem, sajnos nem úszod meg a tesztelést. Minden GPU egyedi. A leghalkabb akkor lesz, ha csak UV-t tolsz és nem húzod fel sehová.
-
RobbyJr
addikt
Utóbbi nálam fontosabb sokkal.
-
Műszakis
tag
Sziasztok!
1440p monitorom van nem is tervezem a cseréjét , így 5070 msi trio lett , egyszerűen 140 -200 ezret nem ér meg pluszba a Ti
Kérdés? 3000 gpu +2000 mem, 0.950 v jó neki vagy lehet hangolni , alacsony höfok és a kis venti fordulat fontosabb mint a plus 10 fps
-
deathcrow42
addikt
Üdv Mindenkinek!
Holnap érkezik egy GW 5070 Python III OC a gépembe.
Kapaszkodni, egy 1060 6gb-osról váltok, 2éve cseréltem le a gépet is (2. gen i7 2600K), de akkor VGA val még hezitáltam, aztán jött az árrakéta, most lenyelhető áron volt ez a kártya, így végre játszhatóak lesznek a pár éves játékok amiket megvettem..
Kérdésem a lenne, van e bármi tanács, javaslat a kártyával kapcsolatban, alul feszelés, vagy bármi, ami jól jön? Próbáltam olvasgatni, de mostanában a napi meló után már ahogy gép elé ülök, 10-15perc után már a saját horkolásomra ébredek..
A jelenlegi konfig:
Asrock B650M lighting
Ryzen7 8700G
2x16GB DDR5 5600MHz
1TB Adata Legend m2 SSDTáp is új lesz mert a jelenlegi csak 550-es, azt cserélem egy Adata XPG Core Reactor II 750W-ra
Játék felbontás egyelőre 1920*1200Bármilyen hasznos infót köszönök előre is, íratlan (vagy írt) szabály, hogy pl a "mumus" 12VHPWR csati ne égjen a "nyakamra", nem tudom most hogy áll ez a dolog, még az elején olvastam ezekről, hogy nem sikerül olyan jól, és sok volt a szikroszkóp..
Köszi
Üdv, egy 40+10%-os vén f@sz "gémer"1. Azt a 8700G-t azonnal lecseréném egy 7700X-re. Egy árban vannak, míg a 7700X egy tíz százalékkal simán gyorsabb a 8700G-hez képest, mert 32MB Cache van a 16MB ellenében.
2. Nem fog leégni a 250 wattos 5070, és simán tuningolnám, ami kifér TDP-ben. Kapsz vele 5-10% plussz teljesítményt.
-
F-ECT$
titán
Üdv Mindenkinek!
Kapaszkodni, egy 1060 6gb-osról váltok, 2éve cseréltem le a gépet is (2. gen i7 2600K), de akkor VGA val még hezitáltam, aztán jött az árrakéta, most lenyelhető áron volt ez a kártya, így végre játszhatóak lesznek a pár éves játékok amiket megvettem..
Kérdésem a lenne, van e bármi tanács, javaslat a kártyával kapcsolatban, alul feszelés, vagy bármi, ami jól jön? Próbáltam olvasgatni, de mostanában a napi meló után már ahogy gép elé ülök, 10-15perc után már a saját horkolásomra ébredek..
A jelenlegi konfig:
Asrock B650M lighting
Ryzen7 8700G
2x16GB DDR5 5600MHz
1TB Adata Legend m2 SSDTáp is új lesz mert a jelenlegi csak 550-es, azt cserélem egy Adata XPG Core Reactor II 750W-ra
Játék felbontás egyelőre 1920*1200Bármilyen hasznos infót köszönök előre is, íratlan (vagy írt) szabály, hogy pl a "mumus" 12VHPWR csati ne égjen a "nyakamra", nem tudom most hogy áll ez a dolog, még az elején olvastam ezekről, hogy nem sikerül olyan jól, és sok volt a szikroszkóp..
Köszi
Üdv, egy 40+10%-os vén f@sz "gémer"Először is: játssz, amivel csak akarsz.
Aztán ha majd elmúlt a kezdeti eufória, akkor lehet próbálkozni kis alulfeszeléssel, de ha mindent alapon hagysz, akkor se tévedsz nagyot.
-
Devil Smile
őstag
Üdv Mindenkinek!
A jelenlegi konfig:
Asrock B650M lighting
Ryzen7 8700G
2x16GB DDR5 5600MHz
Köszi
Üdv, egy 40+10%-os vén f@sz "gémer" -
F.B.I.
veterán
-
marinea2
addikt
Asus Prime volt sima 5O7O es Ti is. Mindegyik nagyon halk es akar 5OOrpm-ig letud menni a ventije.
Windforcem is volt az brutal CW volt
-
Asbee
veterán
Giga Aero, Windforce nekem CW téren nagyon jó tapasztalataim vannak. Gaming trio sem volt rossz, eddig az Expert a legjobb eddig. De mindig lutri a CW
-
Műszakis
tag
Sziasztok! RTX 5070 Ti -ből melyik ami hüvös csendes és nem zenél? MSi triot olvasom jó ,van még ami jó hasonló hozzá de olcsóbb? köszönöm
-
bobalazs
nagyúr
Friss tapasztalat már ha tegnap este állítgattam a frissen megjelent Gothic Remake-et. Nyilván patch-ekkel ez változni fog de egyelőre:.
A játék nagyon jól néz ki!
De Itt nagyon kijön a DLSS és framegen mire jó.
Natív 4K very high 45fps. Elég darabos volt.
DLSS quality 60-80fps. De még így is mintha lett volna kis mikro laggozás. De a játék is folyamat tölti be a helyeket, de tényleg vannak nagyobb ugrások.
Benyomtam a framegent 2x-esre és 1-2 beállítást le vettem high-ra 120-140 FPS-sel mint a vaj úgy megy és semmivel nem néz ki rosszabbul mint a legelső nativos beállítás és nincs inputlag.Majd csinálok a játékhoz topikot szerintem,ha más nem. Ez a játék nagyot fog menni PC-n szerintem.
Konfigommal 4070S
Nativ 1440p
very high 51, high 61 medium 65 low 79 fps
dlss 4.5 Q very high 78 fps
7680x1440 nativ very high 22 fps -
BeZol
őstag
Tegnap jött meg az 5070 Dual, tetszetős, kpmpakt darab, az elődje 3080 volt, az óriási tégla volt, annak megfelelő sullyal. Hangja szinte semmi, full terhelésen már azért hallható, de nem vészes. Mindenképp Asus-t akartam, mivel sosem csalódtam a márkában, plusz ennél azt is írták a vélemények, hogy nincs coil whine, ez is számitott. Kicsit gondolkodtam, hogy 35-el többért lett volna 9070xt, de inkább nem akartam megint beleugrani a Radeon-ba, hogy aztan megbanjam. Plusz adtak ajándékba egy ilyen egeret is, azzal együtt már nem is csak 35k a különbség.
Érezhetően gyorsult az általános használat, gondolom modernebb, jobb a hardveres gyorsitas videoknal, webes felületeken stb.Coil whine semmi és 10 perc stresszteszt után ilyen a helyzet:
Az érdekes, hogy slot-on keresztül alig kap áramot, a 3080 szerintem ott is kapott vagy 50 wattot, amennyire emlékszem.
A 2100rpm nekem too much, de ez a ventik hangerejétől is függ, mert vannak modellek amik 150-300rpm-el többel mennek, de mégis ugyanolyan hangerővel, mint a lassabban pörgőek.
Ettől függetlenül teljesen jó választás, nekem is szimpatikus kis kártya volt anno.
Ha hangosnak ítéled, powerlimitet lejjebb veszed 90%-ra, a core-nak adsz +150-200at, és ha lefuttatod ugyanezt a benchet, akkor tippre 1800rpm körül megleszel, játékokban meg talán 1-2% fps-t ha buksz miatta.
Aztán meglesheted 80-85% powerlimiten is h mizu.
Ha crashelnének a játékok, akkor csak a core-t kell lejjebb vinni +150 alá, de sztem eléggé stabil kellene legyen a +150-200-as értékeknél.
-
_drk
addikt
Friss tapasztalat már ha tegnap este állítgattam a frissen megjelent Gothic Remake-et. Nyilván patch-ekkel ez változni fog de egyelőre:.
A játék nagyon jól néz ki!
De Itt nagyon kijön a DLSS és framegen mire jó.
Natív 4K very high 45fps. Elég darabos volt.
DLSS quality 60-80fps. De még így is mintha lett volna kis mikro laggozás. De a játék is folyamat tölti be a helyeket, de tényleg vannak nagyobb ugrások.
Benyomtam a framegent 2x-esre és 1-2 beállítást le vettem high-ra 120-140 FPS-sel mint a vaj úgy megy és semmivel nem néz ki rosszabbul mint a legelső nativos beállítás és nincs inputlag.Majd csinálok a játékhoz topikot szerintem,ha más nem. Ez a játék nagyot fog menni PC-n szerintem.
-
bobalazs
nagyúr
Egyébként kicsit elvesztem már a kábelmizeriaban, gondolom a táp nativ 16 pines kábele az ajánlott és csak szükség esetén kell a kártyához adott "gyári/átalakitós" megoldást használni, ugye? 3rd party kokanynak gondolom az szamit, amikor olyan kabelt használ valaki amit nem a táphoz vagy vga-hoz adtak?
Amugy nagyon nem nézegettem a kábelt, de gondolom a frissitett megoldás lehet, mivel ATX 3.1 es a tápom.Ha van a tápon kábel akkor azt használni, ha nincs akkor átalakítót. De erre nem kell ráfeszülni, nem vesztes semmit azzal hogy átalakítózol. Nem gyári kábel is lehet jó.Nagyon fontos viszont a táp minősége, hogy mennyire ad tökéletes áramot. Grat hozzá, meg az egérhez is.
-
Sinesol
veterán
Tegnap jött meg az 5070 Dual, tetszetős, kpmpakt darab, az elődje 3080 volt, az óriási tégla volt, annak megfelelő sullyal. Hangja szinte semmi, full terhelésen már azért hallható, de nem vészes. Mindenképp Asus-t akartam, mivel sosem csalódtam a márkában, plusz ennél azt is írták a vélemények, hogy nincs coil whine, ez is számitott. Kicsit gondolkodtam, hogy 35-el többért lett volna 9070xt, de inkább nem akartam megint beleugrani a Radeon-ba, hogy aztan megbanjam. Plusz adtak ajándékba egy ilyen egeret is, azzal együtt már nem is csak 35k a különbség.
Érezhetően gyorsult az általános használat, gondolom modernebb, jobb a hardveres gyorsitas videoknal, webes felületeken stb.Coil whine semmi és 10 perc stresszteszt után ilyen a helyzet:
Az érdekes, hogy slot-on keresztül alig kap áramot, a 3080 szerintem ott is kapott vagy 50 wattot, amennyire emlékszem.
Egyébként kicsit elvesztem már a kábelmizeriaban, gondolom a táp nativ 16 pines kábele az ajánlott és csak szükség esetén kell a kártyához adott "gyári/átalakitós" megoldást használni, ugye? 3rd party kokanynak gondolom az szamit, amikor olyan kabelt használ valaki amit nem a táphoz vagy vga-hoz adtak?
Amugy nagyon nem nézegettem a kábelt, de gondolom a frissitett megoldás lehet, mivel ATX 3.1 es a tápom. -
Sinesol
veterán
-
Biga123
addikt
Vissza kellett tennem a régi tápomat mert gariba küldtem az újat.
Ez egy 550es 10 éves táp. Amíg nem lesz meg a csere adig ez lesz benne a gépbe, amúgy fankó csak cw-ik mint állat.
De ha nem kap terhelést akkor csendes, ezért most amivel lehet úgy játszom , h dlss 4.5 performance + 4x es FG, na így a vga elvan 80W ból
és teljes a csend is
140FPS - 1440p
-
Skynet258
veterán
Nagyon mozgatta a fantáziámat az 5070Ti MSI Expert, nagyon tetszik a dizájn, meg az egyedi megoldása. Én azt hittem, hogy a Gaming Trio alatt helyezkedik el ez a modell, hát nagyon nem. Full prémium, minden aluminium ventiket leszámítva, semmi műanyag.Már a doboza csomagolása sem, az a 2 forintos papír megoldás. Dög nehéz, majdnem 2 kg, jó széles kártya. Mind hőmérsékletekben, mind hangban lekörözi a Gaming Trio-t. Pedig +2 fok szobahő, meg elég anti tuning , a szokásos kb 3100-3150 boost beállításomhoz 995mV-ot kér, amik eddig nálam jártak kártyák, elvoltak 950-970mV körül. CW kb semmi, 300-400 FPS-nél nagyon minimális. Bátran ajánlom, ha másnak is szimpi ez az egyedi kártya.

Expert fél óra Furmark:
Gaming Trio:

Tényleg jól néz ki és a venti megoldás is tetszetős, ami ezek szerint jól is hűt. Nem is láttam eddig ezt a kártyát.
-
Asbee
veterán
Nagyon mozgatta a fantáziámat az 5070Ti MSI Expert, nagyon tetszik a dizájn, meg az egyedi megoldása. Én azt hittem, hogy a Gaming Trio alatt helyezkedik el ez a modell, hát nagyon nem. Full prémium, minden aluminium ventiket leszámítva, semmi műanyag.Már a doboza csomagolása sem, az a 2 forintos papír megoldás. Dög nehéz, majdnem 2 kg, jó széles kártya. Mind hőmérsékletekben, mind hangban lekörözi a Gaming Trio-t. Pedig +2 fok szobahő, meg elég anti tuning , a szokásos kb 3100-3150 boost beállításomhoz 995mV-ot kér, amik eddig nálam jártak kártyák, elvoltak 950-970mV körül. CW kb semmi, 300-400 FPS-nél nagyon minimális. Bátran ajánlom, ha másnak is szimpi ez az egyedi kártya.

Expert fél óra Furmark:
Gaming Trio:

-
BeZol
őstag
Ugrást azt tudom. Hasonló volt anno GTX260-ról GTX660-ra, majd 660-ról 6GB-os GTX1060-ra, majd arról az RTX3070-re. Mindegyik közt volt pár lépcső kihagyás. De mind MSI és Twin Frozr hűtővel volt, ezért is nézem most is azt.
Mostani árakat nem néztem, de az eddigi valós tapasztalataim alapján RTX 5070 esetén nálam az Asus Prime, esetleg a Zotac Solid a befutó mint ár/teljesítmény bajnokok.
Ha van extra keret, lehet MSI Gaming Trio is, de nálam az Asus TUF halkabb és hűvösebb volt, árban pedig anno az MSI eleve drágább volt.RTX 5070 Ti valid követelmény lehet 1440p esetén, mert ha teljesen feltolt grafikával játszol vmi durvább játékkal, akkor lehetséges, hogy elfogy a 12GB VRAM. Konkrét példát nem tudok mondani rá, DE sztem ott már nem csak a 12GB VRAM fogyna el, hanem a gpu ereje is. Éppen emiatt számomra az RTX 5070 az "okos" választás.
4k esetén viszont tényleg kell a 16GB VRAM, de pl. Microsoft Flight Simulator-ban csak 4k medium-ra elég a VRAM. Ha 4k high vagy afölé mész, kevés a 16GB VRAM, és még az 5080-as is csak mikrolaggol mint az állat, ilyenkor 4090/5090 kell (3090-nek lenne elég VRAM-ja, de gpu-ereje meg nem).
Én a fentiek alapján egy 5070-est próbálnék meg mint magánszemély, és ha kevés, elállnék a vásárlástól és után rendelném cégesre az 5070 Ti-t. (ami fölé amúgy sem akartál menni, ergo jó kell legyen)
-
Marci112233
addikt
Ugrást azt tudom. Hasonló volt anno GTX260-ról GTX660-ra, majd 660-ról 6GB-os GTX1060-ra, majd arról az RTX3070-re. Mindegyik közt volt pár lépcső kihagyás. De mind MSI és Twin Frozr hűtővel volt, ezért is nézem most is azt.
-
marinea2
addikt
En az o szempontjabol mondtam, En szivesen belenyulok a gepbe akar heti szinten is.. Valaki meg megveszi tobb evre hogy ne kelljen foglalkoznia vele (egy ideig)
-
F-ECT$
titán
Jól ellentmondasz magadnak. Anyagilag sokkal jobban megéri most 5070-et venni, a különbözetet (160e Ft) meg eltenni (+befeketetni) és majd 2-3 év múlva ha szükség lesz rá, akkor eladni az 5070-et és azt hozzátéve sokkal jobb kártyát fog kapni, mint az 5070 Ti.
-
pendre54
addikt
2560x1440 felbontás, ezt elfelejtettem leírni.
Hasonló felbontású monitorom van, és én tavaly november elején, ezt a sima 5070-es Asus Prime kártyát vettem, 235 ezerért, plusz kaptam mellé az Arc Raiders kódot.

Jelenleg egy AMD Ryzen 7 7700-es proci van mellette. Készítettem az MSI AB-vel négy UV-s profilt, de az esetek 90 %-ában ezt használom.
BF6 multi, Arc Raiders, PUBG, amikkel napi szinten játszok, gyakorlatilag majdnem stabilan, és folyamatosan megvan a 165 fps, mivel a monitorom 170-es, és így 165-re korlátoztam a max. fps-t. És messze nem low beállítások vannak csak a játékokban.
A kártya atomstabil, a hűtése nagyon jó, halk, hatvan foknál még nem láttam melegebbnek. A kártya fogyasztása ezzel a profillal, a 150 Wattot nem sűrűn lépi túl, de jellemzően inkább alatta van.
Szóval, én biztos, hogy nem fizetnék egy ekkora felárat, egy Ti-s változatért, annak csak akkor lenne esetleg értelme, ha mondjuk a monitor képfrissítése minimum 240, vagy a fölött lenne. -
marinea2
addikt
Üdvözletem!
Mint RTX3070 tulaj, elkezdtem újabb VGA után keresgélni. Szomorúan nézem hogy nem fogom olcsón megúszni már, mivel a kis 3070-et használtan vettem jóval bolti ár alatt 1 év garanciával 2023-ban. Most viszont ugyan ilyen áron nincs se sima 5070 a hardver aprón. A mostani MSI Gaming trio kivitelben nézelődök mert bevált, így maradnék ezen a vonalon.
Na most sima 5070-es újonnan bruttó 240-ért már találtam, de 5070 TI-ból 400 alatt még nem.(Azért írok bruttót, mert vagyok abban helyzetben hogy az áfáját vissza tudom igényelni, tehát a bruttó 240-es 5070, amiből van fent egy 210-ért már nekem drágább lenne.)No de megéri a plusz felárat a TI változat? Tudom hogy van különbség, és ugyan hosszú távra terveznék vele, de nekem 3070-ről már a sima is nem kis előrelépés volna.
Tápom elég elvileg mivel egy FSP Vita GM 750-esem van, és kaptam is hozzá kábelt amire max300W is van írva.3070-rol valtottam en is 5070-re, majd nagyon hamar (egy honapon belul inkabb a 5070Ti-re) Hosszu tavra tervezve szerintem megeri a felarat. Nem lesz annyival jobb mint amennyivel dragabb DE hosszabb tavra tervezve kesobb fog kelleni majd keresgelned..
-
bobalazs
nagyúr
2560x1440 felbontás, ezt elfelejtettem leírni.
Oda meg elég a sima. Igy is nagy lesz az ugrás számodra.
-
Marci112233
addikt
-
bobalazs
nagyúr
Üdvözletem!
Mint RTX3070 tulaj, elkezdtem újabb VGA után keresgélni. Szomorúan nézem hogy nem fogom olcsón megúszni már, mivel a kis 3070-et használtan vettem jóval bolti ár alatt 1 év garanciával 2023-ban. Most viszont ugyan ilyen áron nincs se sima 5070 a hardver aprón. A mostani MSI Gaming trio kivitelben nézelődök mert bevált, így maradnék ezen a vonalon.
Na most sima 5070-es újonnan bruttó 240-ért már találtam, de 5070 TI-ból 400 alatt még nem.(Azért írok bruttót, mert vagyok abban helyzetben hogy az áfáját vissza tudom igényelni, tehát a bruttó 240-es 5070, amiből van fent egy 210-ért már nekem drágább lenne.)No de megéri a plusz felárat a TI változat? Tudom hogy van különbség, és ugyan hosszú távra terveznék vele, de nekem 3070-ről már a sima is nem kis előrelépés volna.
Tápom elég elvileg mivel egy FSP Vita GM 750-esem van, és kaptam is hozzá kábelt amire max300W is van írva.60-70%al magasabb ár a Ti esetén, cserébe kb 30%al gyorsabb.
Ár-arányosan a sima jobban megéri. Felbontást nem mondtad, de 4Khoz inkább Ti. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Tápom elég elvileg mivel egy FSP Vita GM 750-esem van, és kaptam is hozzá kábelt amire max300W is van írva. -
JSaN
addikt
Nekem Zotac AMP Extreme Infinity ultra 5070 Ti van, lassan 1 eve. En meg vagyok elegedve vele, ha nagyon megterhelo jatekot olok van egy minimalis hangja de nem coil whine, a homerseklete viszont nagyon jo. Win alatt passziv 40-41fok, jatekok alatt is max 60-62fok. Legbrutalabb izzasztas alatt is megallt 65foknal.
-
Grampy
aktív tag
Tesztpéldányok alapján sima paszta.
https://www.techpowerup.com/review/zotac-geforce-rtx-5070-ti-amp-extreme/4.html
Látszik is a következő oldalon a gpu körül a szilikon perem.
Ezt pasztához vagy ilyen hibrid fémes pasztákhoz használják. FE esetén meg folyékony fémhez.
Gigabyte használ például ilyen köztes megoldást.
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1nnhjri/gigabyte_rtx_5090_aorus_master_metal_composite/PTM nem megy sehova. Aköré ilyesmi nem kellett sose.
Köszi! Hát ez szomorú, pedig azért ez egy premium modelljük. Kíváncsi lennék, hogy a frissebb példányoknál át álltak-e PTM-re. Lehet írok nekik emailt.
-
omfgk
veterán
Tesztpéldányok alapján sima paszta.
https://www.techpowerup.com/review/zotac-geforce-rtx-5070-ti-amp-extreme/4.html
Látszik is a következő oldalon a gpu körül a szilikon perem.
Ezt pasztához vagy ilyen hibrid fémes pasztákhoz használják. FE esetén meg folyékony fémhez.
Gigabyte használ például ilyen köztes megoldást.
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1nnhjri/gigabyte_rtx_5090_aorus_master_metal_composite/PTM nem megy sehova. Aköré ilyesmi nem kellett sose.
-
Grampy
aktív tag
Azt lehet tudni, hogy a Zotac AMP Extreme Infinity 5070 Ti hőelvezetésre mit használ? Nem találtam olyan forrást, ami megerősítené a PTM-et. Van itt valakinek ilyen? Mik a tapasztalatok vele?
-
deathcrow42
addikt
User error.
Ha 12000CL36-on járattad volna a ramokat, akkor majdnem kaptál volna annyi min fps-t, mint a 7800X3D-vel, az alap 6000 CL36-al.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve, van is emiatt egy elég nagy elbeszélés egymás mellett a témában.
Intel fanok ugye mindig egy késhegynire húzott Intel vs AMD csatát vizionálnak és ez alapján átlagolnak, AMD fanok meg stock vs stock. Nyilván egyik se fair. Valahol középutas számok kellenének.Stock vs. Stock a mérvadó, a középutas lenne kb az AMD 6000-s ram vs. Intel 7200-s ram.
Intellel molyolni kell, hogy X3D-hez képest kevesebb legyen a különbség, és igazából csak az Intelnél van némi tuning és optimalizálásra lehetőség - 9800X3D esetén kb. out of the box default biossal és 4800-s rammal se vagy rossz 5080-ig

Míg intelnél tuning, RAM OC, és 14xxx esetén vízhűtés/AIO is alapkövetelmény köbö.
-
omfgk
veterán
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.User error.
Ha 12000CL36-on járattad volna a ramokat, akkor majdnem kaptál volna annyi min fps-t, mint a 7800X3D-vel, az alap 6000 CL36-al.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve, van is emiatt egy elég nagy elbeszélés egymás mellett a témában.
Intel fanok ugye mindig egy késhegynire húzott Intel vs AMD csatát vizionálnak és ez alapján átlagolnak, AMD fanok meg stock vs stock. Nyilván egyik se fair. Valahol középutas számok kellenének. -
Géjza
őstag
Szerintem jól leírtam, hogy miben, milyen esetekben szállnak el a procik.
De tessék, itt egy teszt is: [link]
Ezt követő oldalakon nagyobb bontások is vannak (4k is) ugyanezen témára, fps alig változik, végig koppon mennek a cpu-k és nézegetheted a min/max deltákat. Jelentős a difi mindenhol 9800x3D és 14900K között.Illetve a kormányos (szimulátoros) topikban február végén pörgött ugyanez a téma, tesztelt mindenki mindenféle géppel ugyanazon beállítások mellett. Ugyanezek jöttek ki, mint a fenti tesztben: 9800x3D-nek nem volt ellenfele kis/nagy felbontásban min/max fps-ekben sem. Ha tetszik, ha nem.
-
patrikl21
újonc
Sziasztok! Valaki rendelkezik esetleg egy 5O széris videókártyával és tudna nekem segiteni egy játékot beaktiválni? Próbáltuk egy 5O7O de tovább lett adva a kód és a vevő Videókártyáján és a mi videókártyánkon is beaktiválódott nyilván a játékot ő kapta mi meg azt hogy be van aktiválva és több nem lehetséges. Köszönöm szépen a segitséget.
-
lavorka
aktív tag
Pedig nem akartam 5080-t
. Köszönöm az összegyűjtést.
Nyilván a külső környezet rájön. Tetőtér, de pörög a klíma. Phanteks evolv x2-be megy majd. Át tud jól szellőzni, van intake venti a kártyának. És tudom nyilván a hang a zaj is relatív mivel, a mostani óvodás korú Gigabyte 2060 super utána lehet minden halk lenne.
Lavorka: méretes darab, hónapok óta szemezek vele. Csak még nincs meg szubjektív pro és kontra számomra.
Még azért olvasgatok, de lehet berendelem a palitot és ha nem jön be akkor visszaküldöm. Legalább lesz teszt is.
Ugyanaz a hűtés van rajta mint az 5080-on. Csak ott 350W a TDP, kitolva 400W
5070Ti esetén 300/350. -
tajati
aktív tag
Ventus és Shadow ugyanaz, csak más a szín.
[link] + [link]
Alul kell feszelni h használható legyen.Gigabyte-ok is vackok amiket néztél: [link]
Oda is kell az alulfeszelés, különben túl meleg és/vagy túl hangos lesz mint az MSI.Palit GamingPro 5070 Ti mérés nincsen a topikban a mai napig, na nem mintha ventus-ról talán rajtam kívül tett volna be bárki is, mert annyira okádék.
Úgyh itt az egyik kollega hozzászólása, ami alapján "neki" jobb a Gigabyte Windforce OC variáns, mint a Palit GamingPro volt: [link]
Mindezt úgy, hogy a Gigabyte már járt nálam, és ugyan halkabb az mint egy MSI, cserébe melegebb annál, tehát azt is alulfeszelni érdemes/kell.A kérdés az, hogy amivel épp majd játszol, az mennyire terhel be, mennyire szellőzik jól a gépházad (és van is e bent elég ventillátor, hogy átszellőztesse), és h padlástérben laksz-e klíma nélkül, mert akkor +10-15fok mindenre
Én inkább zsebbe nyúlnék drágább modellért, mert ezek még alulfeszelve sem hozták a számomra elvárt hőfok + zajértéket.
Régen az Asus Prime 5070 Ti-re mondtam azt, hogy ez már oké,
egyébként meg Asus TUF 5070 Ti volt az, ami out of the box tudta azt, amit alapból elvárna az ember.
A felára viszont beteg (de maga az 5070 Ti-ok felára sem "oké"), így kötöttem ki sima Asus Prime RTX 5070-esnél hosszabb időre.
(de most RTX 5090-est használok 6x áron, 2x teljesítményért
)Pedig nem akartam 5080-t
. Köszönöm az összegyűjtést.
Nyilván a külső környezet rájön. Tetőtér, de pörög a klíma. Phanteks evolv x2-be megy majd. Át tud jól szellőzni, van intake venti a kártyának. És tudom nyilván a hang a zaj is relatív mivel, a mostani óvodás korú Gigabyte 2060 super utána lehet minden halk lenne.
Lavorka: méretes darab, hónapok óta szemezek vele. Csak még nincs meg szubjektív pro és kontra számomra.
Még azért olvasgatok, de lehet berendelem a palitot és ha nem jön be akkor visszaküldöm. Legalább lesz teszt is.
-
lavorka
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni videókártya választásban. Próbáltam visszaolvasni a fórumban, de továbbra sem vagyok biztos benne, melyik lenne a legjobb opció.
Az alábbi kártyák nagyjából egy árban tudom beszerezni:
Palit GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S
Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Eagle OC SFF
MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G Shadow 3X OC
Szívem szerint a Palitot választanám, az SFF kártyákkal kapcsolatban kicsit tartok attól, hogy a kisebb méret miatt jobban melegednek, illetve hangosabbak lehetnek. MSI-ről inkább negatívumokat olvastam. Hűtés és zajszint szempontjából szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Van még egy opció, a Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Gaming OC, viszont ez közel 20%-kal drágább. Nem tudom megítélni, hogy annyival jobb-e hűtés ami miatt megéri-e a felárat. Viszont ezen az árszinten már elgondolkodnék akár ugyanebből a típusból egy RTX 5080-on is, bár azt teljesítményben és ár/érték arányban kicsit túlzásnak érzem 5070ti-hoz képest, mert szerintem nem adna annyival többet, mint amennyivel drágább.
Véleméynetek szerint a palit jó választás a többi kártyával szemben?Giga RTX 5070 Ti Gaming OC-t használok több mint fél éve. Számomra kellemes csalódás. Halk, hűvös.
Persze nem kis darab.
-
BeZol
őstag
4k csak később esteleg, de most monitort nem fogok újtani ebben az évben, egyenlőre WQHD. Előre pedig ezért nem akarom befinanszírozni az 5080-t. 4k Monitor később és frissítek kártyát ha úgy érzem, hogy ez nem lesz elég.
TBT: Igen a Shadow-t néztem.
Alszok még rá, de akkor lehet a palit lesz.
Ventus és Shadow ugyanaz, csak más a szín.
[link] + [link]
Alul kell feszelni h használható legyen.Gigabyte-ok is vackok amiket néztél: [link]
Oda is kell az alulfeszelés, különben túl meleg és/vagy túl hangos lesz mint az MSI.Palit GamingPro 5070 Ti mérés nincsen a topikban a mai napig, na nem mintha ventus-ról talán rajtam kívül tett volna be bárki is, mert annyira okádék.
Úgyh itt az egyik kollega hozzászólása, ami alapján "neki" jobb a Gigabyte Windforce OC variáns, mint a Palit GamingPro volt: [link]
Mindezt úgy, hogy a Gigabyte már járt nálam, és ugyan halkabb az mint egy MSI, cserébe melegebb annál, tehát azt is alulfeszelni érdemes/kell.A kérdés az, hogy amivel épp majd játszol, az mennyire terhel be, mennyire szellőzik jól a gépházad (és van is e bent elég ventillátor, hogy átszellőztesse), és h padlástérben laksz-e klíma nélkül, mert akkor +10-15fok mindenre
Én inkább zsebbe nyúlnék drágább modellért, mert ezek még alulfeszelve sem hozták a számomra elvárt hőfok + zajértéket.
Régen az Asus Prime 5070 Ti-re mondtam azt, hogy ez már oké,
egyébként meg Asus TUF 5070 Ti volt az, ami out of the box tudta azt, amit alapból elvárna az ember.
A felára viszont beteg (de maga az 5070 Ti-ok felára sem "oké"), így kötöttem ki sima Asus Prime RTX 5070-esnél hosszabb időre.
(de most RTX 5090-est használok 6x áron, 2x teljesítményért
) -
tajati
aktív tag
4k csak később esteleg, de most monitort nem fogok újtani ebben az évben, egyenlőre WQHD. Előre pedig ezért nem akarom befinanszírozni az 5080-t. 4k Monitor később és frissítek kártyát ha úgy érzem, hogy ez nem lesz elég.
TBT: Igen a Shadow-t néztem.
Alszok még rá, de akkor lehet a palit lesz.
-
F-ECT$
titán
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni videókártya választásban. Próbáltam visszaolvasni a fórumban, de továbbra sem vagyok biztos benne, melyik lenne a legjobb opció.
Szívem szerint a Palitot választanám, az SFF kártyákkal kapcsolatban kicsit tartok attól, hogy a kisebb méret miatt jobban melegednek, illetve hangosabbak lehetnek. MSI-ről inkább negatívumokat olvastam. Hűtés és zajszint szempontjából szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Van még egy opció, a Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Gaming OC, viszont ez közel 20%-kal drágább. Nem tudom megítélni, hogy annyival jobb-e hűtés ami miatt megéri-e a felárat. Viszont ezen az árszinten már elgondolkodnék akár ugyanebből a típusból egy RTX 5080-on is, bár azt teljesítményben és ár/érték arányban kicsit túlzásnak érzem 5070ti-hoz képest, mert szerintem nem adna annyival többet, mint amennyivel drágább.
Véleméynetek szerint a palit jó választás a többi kártyával szemben?Vedd a legolcsóbbat (350k körül) webes rendeléssel, ha nem tetszik / hangos akkor 2 heted van visszaküldeni. Nem ér +20%-ot a hűtés és semmi sem ebben a szériában. Az 5080-at csak akkor válaszd, ha 4k-ra kell és sok elszórni való pénzed van.
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Véleméynetek szerint a palit jó választás a többi kártyával szemben?MSI-ről negatívum? A Shadow széria lehet (mert az a legalja), de a Ventus vagy a Gaming Trio / Vanguard az már nem a bajos széria, ahogy én túrom a netet. A Palit viszont jó választás lehet.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Véleméynetek szerint a palit jó választás a többi kártyával szemben? -
BaJaZo
aktív tag
Kb. két hónapja, benne volt az interjúban, de így hirtelen ez egy 2.5 órás tömény cucc, nem tudom előkeresni most vezetés előtt

Ok. Akkor még nem kell temetni az Nvidia kártyákat.
-
deathcrow42
addikt
Kb. két hónapja, benne volt az interjúban, de így hirtelen ez egy 2.5 órás tömény cucc, nem tudom előkeresni most vezetés előtt

-
BaJaZo
aktív tag
Szinte biztosan nem. Jensen Huang maga meg is mondta: onnantól, hogy leállnának a gaming gpu üzletággal, maguk alatt vágnák a fát. Nekik a gaming, illetve az end user kell, hogy maga az egész cuda és nvidia ökoszisztéma ismert legyen mindenkinek.
Kérdés, mikor mondta ezt Huang? Ha két éve, akkor nem biztos, hogy most is így gondolja.
-
Devid_81
félisten
-
BaJaZo
aktív tag
Szinte biztosan nem. Jensen Huang maga meg is mondta: onnantól, hogy leállnának a gaming gpu üzletággal, maguk alatt vágnák a fát. Nekik a gaming, illetve az end user kell, hogy maga az egész cuda és nvidia ökoszisztéma ismert legyen mindenkinek.
Legyen igazad. Nekem AMD nem kell.
-
deathcrow42
addikt
-
GeneraL_XTX
veterán
hat akkor majd gyárt az AMD
-
BaJaZo
aktív tag
-
omfgk
veterán
Palitnal volt, Zotacnel van silicon binning sztem a mai napig, a tobbit nem tudom.
Lehet mar csak inkabb sz@rra tekerik a fesz/orajel gorbet aztan had szaladjon.Anno az NV reference modellek hajlamosak voltak a jobb chipeket kapni, manapsag passz, mar semmin nem lepodok meg, ha ez nem igy van
Mármint a Golden Sample? Szimplán csak egy név. Mint az OC, meg az SOC.
Nincs bin egyik AIB-nál sem.Az ,hogy az Nvidia mit kavar azt nem tudom. Mostanában ugye, a kriptobumm óta az FE kártyákból nincs elég.
A lényeg ,hogy a drágább típusoknál a hűtést fizetjük meg, a PCB-t és egy másik vbios-t.
Hűtés a lényeg ezekből. PCB extrém tuningnál érdekes. Meg esetleg CW. De az meg lehet ,hogy pont fordítottan arányos.
-
Devid_81
félisten
Palitnal volt, Zotacnel van silicon binning sztem a mai napig, a tobbit nem tudom.
Lehet mar csak inkabb sz@rra tekerik a fesz/orajel gorbet aztan had szaladjon.Anno az NV reference modellek hajlamosak voltak a jobb chipeket kapni, manapsag passz, mar semmin nem lepodok meg, ha ez nem igy van
-
omfgk
veterán
5070Ti meg eleve egy megnyesett 5080, nincs is értelme a binelésnek.
És még 5080-nál se tudok olyan kártyát ahol lenne.Csak 5090. Ahogy korábban a 4090-nél is.
-
omfgk
veterán
Placebo.
Nincs bin-elés.
De még az Astralnál vagy Noctua verziónál sem.Az a kategória anno a Kingpin volt, illetve Galax HOF.
Esetleg az MSI Lighting most.Amit érzel az max a nagyobb power limit a vbios-ban.
-
Devid_81
félisten
-
F-ECT$
titán
Sziasztok!
Egy kollégám keres videokártyát 1440p felbontású játékra. Most egy MSI Ventus RTX4070 videokártyája van, RTX 5070Ti-ra menne a váltás. Singleplayer címekkel játszik csak.
Ezek közül ár / érték arányban melyik a jobb választás?
Mindegyik gyári OC verzió.MSI Gaming Trio - 400K most az Alzánál
ASUS TUF - 460K
ASUS ROG Strix - 500KMostanág ASUS rajongó, de nem hinném hogy az ASUS megoldása ér-e 100K pluszt az MSI megoldásához képest. Erről igyekszem meggyőzni őt.
Előre is köszönöm a segítséget!

Ez az OC kb 0 Ft-ot ér. 5 kattintás kézzel megcsinálni otthon a nagyobb tuningot.
-
omfgk
veterán
MSI Gaming jó lesz. Az se olcsó, de legalább 399-ért nem lesz még aprón se 5080-as használtan.
Javítom is magam, nem csak hozza, de veri a TUF-ot.
https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc/41.html -
TBT
addikt
Jó dolog ez az Asus rajongás, de amikor az alsóbb kategóriás kártya Strix kiadásban drágább mint a magasabb kategória (5080-asok tömkelege 500 ezerért vagy az alatt) akkor az már hülyeség.
És még nem is Astral.
Ezzel győzd meg. Az a Strix egyáltalán nem top. Ez egy herélt Astral. Rátehették volna az 5080-as hűtését de nem tették.Aorus Master vagy Vanguard jobb az 5070Ti-ból.
De az az MSI Gaming is tudja a TUF szintjét.
Ha meg mindene a hűtés akkor ez.
https://www.alza.hu/gigabyte-aorus-geforce-rtx-5070-ti-master-16g-d12814013.htmEnnyiért legalább még nincs 5080-as.
Vanguardot nem találok, csak Ventus, Shadow és Gaming Trio verziókat. Gondolom ebből a hármasból a Gaming Trio a legjobb hűtés + teljesítmény szempontjából. De köszönöm a Gigabyte kártya ajánlását is!
-
omfgk
veterán
Sziasztok!
Egy kollégám keres videokártyát 1440p felbontású játékra. Most egy MSI Ventus RTX4070 videokártyája van, RTX 5070Ti-ra menne a váltás. Singleplayer címekkel játszik csak.
ASUS TUF - 460K
ASUS ROG Strix - 500KMostanág ASUS rajongó, de nem hinném hogy az ASUS megoldása ér-e 100K pluszt az MSI megoldásához képest. Erről igyekszem meggyőzni őt.

Jó dolog ez az Asus rajongás, de amikor az alsóbb kategóriás kártya Strix kiadásban drágább mint a magasabb kategória (5080-asok tömkelege 500 ezerért vagy az alatt) akkor az már hülyeség.
És még nem is Astral.
Ezzel győzd meg. Az a Strix egyáltalán nem top. Ez egy herélt Astral. Rátehették volna az 5080-as hűtését de nem tették.Aorus Master vagy Vanguard jobb az 5070Ti-ból.
De az az MSI Gaming is tudja a TUF szintjét.
Ha meg mindene a hűtés akkor ez.
https://www.alza.hu/gigabyte-aorus-geforce-rtx-5070-ti-master-16g-d12814013.htmEnnyiért legalább még nincs 5080-as.
-
TBT
addikt
Sziasztok!
ASUS TUF - 460K

-
fudi2002
nagyúr
Maga a logika is ez diktálná, hiszen a ram OC is hasonlóan a minimum fps-eknél segít.
Intelnél és non X3D Ryzen-nél is.X3D procinál meg az a matek ,hogy talán harmad annyit hoz egy szanaszét optimalizált 6400 CL26 akár, mint egy non X3D esetén.
A tapasztalat meg szimplán ezt mondja. És már volt Zen 4 és Zen 5 is. Tehát nem friss megfejtés.
Igazából az 5800X3D hozta ezt a megfejtést. Szóval Zen 3.Igen, ezért kell a ramot értelmesen belőni. Intelen is csodákat művel, s biza olyankor az x3d minfps előnye eltörpül.
-
omfgk
veterán
Maga a logika is ez diktálná, hiszen a ram OC is hasonlóan a minimum fps-eknél segít.
Intelnél és non X3D Ryzen-nél is.X3D procinál meg az a matek ,hogy talán harmad annyit hoz egy szanaszét optimalizált 6400 CL26 akár, mint egy non X3D esetén.
A tapasztalat meg szimplán ezt mondja. És már volt Zen 4 és Zen 5 is. Tehát nem friss megfejtés.
Igazából az 5800X3D hozta ezt a megfejtést. Szóval Zen 3. -
fudi2002
nagyúr
Én nem ezt láttam ismerősi körben, de tesztekben sem. De cáfolj rám bizonyítékokkal.
-
omfgk
veterán
A 3d előnye kb egy helyen jelentős, a max fpsben. Az meg pont senkit nem érdekel a valós használatban, min fps és 1% a lényeg.
Mondjuk ezt nem tudom honnan vetted, mert pont fordítva igaz.
X3D cache a min fps-nél segít a legtöbbet. -
fudi2002
nagyúr
Az általa linkelt teszttől függetlenül a válasz azokban a speciális esetekben (szimekben, pl ACC, LMU) is igen. Még nagy felbontásban is proci limitesek ezek a címek (sok autóval, sok AI-val). Az 5070Ti meg csak malmozik közben 60-70%-on, mert a proci ki van nyírva. X3D-nek nincsen ellenfele ezekben a szélsőségesnek mondható felhasználásokban. Aki nem ezekkel a címekkel nyomja, annak mindegy, hogy egy erősebb intel vagy amd van a vga alatt. Aki meg ezekkel (pl én is), annak meg X3D kell nvidia kártyával (9070XT rendesen rosszabb fps-eket hoz, mint egy 5070Ti ezekben a címekben, miközben minden másban kb pariban van 5070Ti-vel).
Mutass olyan helyzetet amikor kifektetsz játékkal egy 14gen intelt 5070ti mellett. Remélem syncet kikapcsolod mietőtt küldöd a képeket.. v-g-free off.
A 3d előnye kb egy helyen jelentős, a max fpsben. Az meg pont senkit nem érdekel a valós használatban, min fps és 1% a lényeg. -
Géjza
őstag
Az általa linkelt teszttől függetlenül a válasz azokban a speciális esetekben (szimekben, pl ACC, LMU) is igen. Még nagy felbontásban is proci limitesek ezek a címek (sok autóval, sok AI-val). Az 5070Ti meg csak malmozik közben 60-70%-on, mert a proci ki van nyírva. X3D-nek nincsen ellenfele ezekben a szélsőségesnek mondható felhasználásokban. Aki nem ezekkel a címekkel nyomja, annak mindegy, hogy egy erősebb intel vagy amd van a vga alatt. Aki meg ezekkel (pl én is), annak meg X3D kell nvidia kártyával (9070XT rendesen rosszabb fps-eket hoz, mint egy 5070Ti ezekben a címekben, miközben minden másban kb pariban van 5070Ti-vel).
-
Jacek
veterán
Igen mert a TAA egy szutyok
jobb hasznalni a DLSS navitot vagy qualityt. -
Biga123
addikt
Játék a számokkal.

Ezek a kis különbségek a vége summazásban alig mutatkoznak ki.Közben meg azt látjuk, hogy 1440p-ben az átlag 61 és droppol 54-re az teljesen fasza. Maradhat a beállítás, észre se veszed plusz a monitor is segít.
Míg AMD-n, hát 53 nem rossz de drop 43-ra, hát azt már érezzük, Egyételmű nem ilyen beállítással fogunk játszani.
Azt is hozzá kell tenni, hogy itt az FPS számoknál nagyon más érzete van az 53 és 43-nak.
És ugye a benchmark. Játékban azért máshogy teljesít a különböző helyszíneken a VGA. Most vittem át nem rég. Valahol 65, valahol 80-90 is meg volt.És itt ugye az a baj, hogy ez a nagyobb különbség nem jön ki a végén az 52 játéknál. Túl kicsi számok, túl sok összeadva.
Minden cég használja eltussolni a dolgokat.És ami a lényeg, hogy a 4K-ra szinte biztos hogy rá engeded a DLSS-t. 2x fg-vel észrevehető input lag sincs és máris nem 29 az, hanem 70 kb.
Ja és az fsr még mindig alulmarad képminőségben a dlss-el szemben. Nálam ez volt a döntő érv. Mióta megvan a70ti azóta kijött a 4.5 és brutál, az 5.0 meg már kopogtat. Nálam sokszor a dlss kép szebb mint a nativ. Sokat agyaltam amdn amúgy.
-
Jacek
veterán
-
Dreamcest
kezdő
Nyilván nem fogok belemenni egy nv topikban ilyen hitvány amd kártyák szidásába.
Meg egyébként nem is vagyok rászorulva egy pár A100 és vagy 8 db 5x kártya melett.
Használd egészséggel! -
ColdBoot
őstag
-
gV
őstag
Játék a számokkal.

Ezek a kis különbségek a vége summazásban alig mutatkoznak ki.Közben meg azt látjuk, hogy 1440p-ben az átlag 61 és droppol 54-re az teljesen fasza. Maradhat a beállítás, észre se veszed plusz a monitor is segít.
Míg AMD-n, hát 53 nem rossz de drop 43-ra, hát azt már érezzük, Egyételmű nem ilyen beállítással fogunk játszani.
Azt is hozzá kell tenni, hogy itt az FPS számoknál nagyon más érzete van az 53 és 43-nak.
És ugye a benchmark. Játékban azért máshogy teljesít a különböző helyszíneken a VGA. Most vittem át nem rég. Valahol 65, valahol 80-90 is meg volt.És itt ugye az a baj, hogy ez a nagyobb különbség nem jön ki a végén az 52 játéknál. Túl kicsi számok, túl sok összeadva.
Minden cég használja eltussolni a dolgokat.És ami a lényeg, hogy a 4K-ra szinte biztos hogy rá engeded a DLSS-t. 2x fg-vel észrevehető input lag sincs és máris nem 29 az, hanem 70 kb.
mi ez a hülye beállítás?
5070 Ti-al eszembe sem jut az RT. PT+DLSS. a k... életbe, hogy ezek a bénák még mindig vannak, míg a [H]ardOCP aminek a tesztelési metodikája volt a csúcs meg abbahagyta.
-
Jacek
veterán
-
Jacek
veterán
Mire gondolsz? Hogy csak az NV?

Nekem minden volt a gépemben 5070/Ti/80 a 90 alapból nem érdekel annyira túlárazott.
Ebből kb minden típus, AMD kb minden típus 60/70/XT
Most egy 9070 Prime van a gépben ami 153 HUF volt ez marad is nextgenig...
Nehogy elmenjünk óvodás VS vitába pls. -
Dreamcest
kezdő
Persze még annyi hogy a vásárlók 95% csak az NV.
Szerinted véletlen összeesküvés?
-
ColdBoot
őstag
Az árak a használtpiac szerint alakulnak, azon nem nagyon van mit nem érteni.
Lehet nem elfogadni, de a piac résztvevőitől (is) függ. -
Jacek
veterán
Lenyegtelen jon pistike es csak az NV
Jon hogy elvinne tolem egy 9070-et ad egy 5070-et es en fizessek neki
Ha mondom raszter 10%-al gyengebb, nade RT mondom ott 5%-al gyengebb, ja plusz 12Gb
Tudjuk a mindenhato DLSS
-
_drk
addikt
Játék a számokkal.

-
Devid_81
félisten
PT felskalazo maszatolas nelkul meg boven sok generaciora van tolunk, emiatt aztan nem loknem felre az AMD kartyakat.
Ami miatt igen, a fogyasztassal tulszaladtak ismet, kellett az a +5FPS megint +sok Wattal
Tudom tudom UV es kesz...de kb ennyi. -
FLATRONW
őstag
-
PuMbA
titán
Belenéztem, érdekes ez a kis különbség.
Múltkor láttam 260-ért már 9070XT-t, azon az áron a 340 ezres 5070Ti-nél az biztos jobb választás.
(Egyébként ők is és sok más csatorna ár nézése azért csalóka. Kedvencem a 7800x3d, hogy sehol nincs ajánlva csak MO-n, mert itt valahogy tök jól jön ki az ára.).Viszont RT+PT és a DLSS VS FSR nélkül nem lehet szerintem ma már normálisan összehasonlítani.
Tehát ezeket ki kellene emelni azért nekik.RT vagy PT benne van a tesztben mindenhol, amelyik játékban megtalálható, szóval nem maradt ki, ha megnézed a videót
Cyberpunk-nál RT Ultra, SW Outlaws-nál RT Ultra és még vagy tizenvalahány játéknál. -
ColdBoot
őstag
Múltkor láttam 260-ért már 9070XT-t, azon az áron a 340 ezres 5070Ti-nél az biztos jobb választás.
(Egyébként ők is és sok más csatorna ár nézése azért csalóka. Kedvencem a 7800x3d, hogy sehol nincs ajánlva csak MO-n, mert itt valahogy tök jól jön ki az ára.).Viszont RT+PT és a DLSS VS FSR nélkül nem lehet szerintem ma már normálisan összehasonlítani.
Tehát ezeket ki kellene emelni azért nekik.Na igen, ahogy kapcsolsz egy combosabb RT-t, vagy főleg PT-t, már nem is kérdés utána melyik a jobb választás. ( Persze, ha nem nézzük az árat.)
-
fudi2002
nagyúr
-
Dreamcest
kezdő
-
_drk
addikt
Tehát ezeket ki kellene emelni azért nekik. -
fudi2002
nagyúr
-
Dreamcest
kezdő
-
fudi2002
nagyúr
Kár, hogy az általam játszott autó szimulátor játékok közül egyet se
említettél.
Plusz nem csak a Radeon 9070XT "marad alul", hanem az Intel CPU-d is...
A jutúbon egyébként van nem egy simracingre specializálódott csatorna.
Azt akartad leírni, hogy egy 5070ti szintű kártyát az intel procija nem hajt ki? Ugye jól értem?
-
RobbyJr
addikt
említettél.
Van igen, láttam is, és nagy fölénye van az Nvidia-nak.
X3D procikat meg kifejezetten kedveli 1-2 játék, szóval ott nagy előnyben van az X3D-s AMD proci.
Kövi gép fejlesztés egy 9800X3D lesz, egy jó kis deszkával, többi marad.
-
fudi2002
nagyúr
-
mrzed
senior tag
-
Biga123
addikt
Illetve az a legnagyobb kár h a RT eredmény nincs summázva, mert azt eddig is tudtuk , h nyers erőben nagyon ott van a 9070XT.
Pl CP2077,Doom, Indiana, ott csúnyán kikap RT mellett. RER ben meg jobb az XT.
-
jimpo
őstag
említettél.
-
RobbyJr
addikt
Jó szoros az eredmény. Kár, hogy az általam játszott autó szimulátor játékok közül egyet se teszteltek, mert ott még mindig alulmarad a 9070XT. Minden másra meg elég jó választás az AMD, ha az árakat nézük.
-
FLATRONW
őstag
Ez nálam nem működik. Ugyanúgy létre kell hozni egy profilt, amiben be kell állítani az alacsonyabb órajelet. Ezt a profilt pedig hozzá kell rendelni az automatikus 2d profilhoz.
Elméletben ilyenkor automatikusan át kéne váltania erre a profilra, ha nem vagyunk valamilyen terhelő 3D alkalmazásban.
Sajnos ez nálam nem működik, ugyanúgy 1000 MHz környékén jár a GPU egy 1080p-s videó nézése közben. Tehát nekem manuálisan kell átváltani a profilt, ha nem vagyok játékban. Nálam max. 570 MHz-re van állítva ez a profil, és ilyenkor 250-300 MHz között mozog az órajel filmezés közben. Fogyasztásban ez kb. 8-10 W-ot jelent a fali mérőm szerint. -
bobalazs
nagyúr
Hello,
1070TI ról 5070 re váltottam, és azt vettem észre hogy többet eszik youtube és kb idle állapotban is. Ai azt mondta lehet undervoltolni, szinte fps veszteség nélkül. [ez biztonsagos beallitas] nem bizom benne fogalmam sincs mit csináltam, állítólag 50-70W al kevesebbet fog zabalni, de vajon idle módban is vagy csak mikor zsugázom?
racing simekkel tolom, assetto corsa evo/rally, többnyire 60 fps, néha tv-n 120 mindent lazán hozott eddig a gpu, sosem volt 90% sem ultra beállításon.Bármi hasznos tippnek örülök hogy lehet kevesebb fogyasztással is a maxot kihozni a kártyából.
Memó órajele nem kell(ene) hogy teljes órajelen járjon.
Ennél még akkor is jobban jársz ha a hardveres gyorsítást kikapcsolod a böngészőben.
Nem tudom miért járatja fullon. Több monitort használsz? Ha egyet, milyen felbontás / Hz.-en? Lehet nem VESA szabványos időzítéssel kommunikál a GPU és a monitor, ez esetben sokat nem lehet tenni. 2500 körülire fixálni a 5070et eléggé érvágós, az alap boostja sokkal magasabb órajelre képes azon a feszültségen. Az idősebb 4070S-em is 2650en megy 0.925-ön.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
- Fotók, videók mobillal
- Elektromos autók - motorok
- Spórolós topik
- Könyvajánló
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bittorrent topik
- Jövő héten New Yorkban gyújtja be a SpaceX a rakétákat
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya
- Eladó egy használt Gigabyte RX5700XT 256bit 8GB DDR6 Ram
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF RTX 3080 10GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG STRIX 1080Ti 11GB GDDR5X, Szép állapotban, Gyári dobozával
- Asus tuf gaming RTX3070Ti dobozos hibátlan..
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

BF6 multi, Arc Raiders, PUBG, amikkel napi szinten játszok, gyakorlatilag majdnem stabilan, és folyamatosan megvan a 165 fps, mivel a monitorom 170-es, és így 165-re korlátoztam a max. fps-t. És messze nem low beállítások vannak csak a játékokban.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

5070 Ti-al eszembe sem jut az RT. PT+DLSS. a k... életbe, hogy ezek a bénák még mindig vannak, míg a [H]ardOCP aminek a tesztelési metodikája volt a csúcs meg abbahagyta.