Hirdetés
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- Raspberry Pi
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rewmac
aktív tag
Az eredeti profilom 0.950Mhz volt 2800Mhz-on. 65 fokos volt a kártya kivéve a stressz teszt játékoknál amik nagyon durván igénybe veszik a kártyát (Alan Wake 2 PT, Framgen, Lies Of P, Khazan) azoknál 67 fokos volt, de akkor sem ment 2800. Ha viszont elengem akkor 2812. Játékban én ilyen 1 FPS-ket látok ami nem mérvadó. Köszi csinálok egy 3000-est megnézem.
-
_drk
addikt
Amúgy simán nyomd fel 0.93-ra vagy feljebb. A lényeg inkább a hőfokon van, meg hogy a curve végét kilapítva nem boostol a csillagokig a kártya.
Mondjuk én most elég sok allitgatassal értem el 0.95-ön a +2000 RAM és ahogy nálad is 3050-re van beállítva a core. 3100-at nem bírta.
De vagy 5-10 fokkal hűvösebb lett mint 0.975-ön ahol bírta de cserébe valami 40 pont lett minusz a teszten, játékban nem látok különbséget. -
Biga123
addikt
Én is lefuttattam, soha előtte nem hallottam úgy üvölteni a kártyát.
Azt hittem felrepül, és kb nekem is adott hozzá 125MHz-et
Ha csak manuálisan rátolsz 400 at a gpu ra egyből beljebb vagy (simán viszi elvben, ha akarod a max tdp t még le is limitálhatod valamennyit a kártya elintézi a többit.
Szal nyugodttan kapcsold ki, semmi értelme.
De a legjobb ha beállítassz valami értelmes görbét.
-
HEAHEA
aktív tag
A fórumot visszaolvasva azért látni, hogy megy a MHz-ek állítgatása.
Nem vagyok egy tuningolós típus, de az a kérdésem, hogy mi a véleményetek az App. "Automatikus hangolás"- áról?
Lefuttatam, ezek után úgy optimalizálta a rendszert, hogy adott a Prime-nak +95 MHZ-et és VRAM-nak +200 MHz-et.
Ahogy olvastam, havonta van felülvizsgálata. -
Moby
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor a fogyasztást csökkentsd. Azt a 2800-at amin használod jellemzően el szokták vinni 0.900-on is.
-
-
-
Imike20
senior tag
Szia. Hazamegyek melóból ès kipróbálom a the last of us 2 ott mit mutat. Ha ott minden rendben akkor mondhatjuk hogy a játékban van a hiba.
Visszatérve az előző kérdésemhez: az NVIDIA vezérlőpultban esetleg kell-e valamit állítani, vagy az alapértelmezett beállítások így megfelelőek?”
-
-
Biga123
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
935mV, 2947MHz, +2000MHz ram, 220W (a rail power-t ne nézd az nem tudom mit mutat,de nincs is neki aktuális értéke).
Hedon: óvatosan kell az előlaphoz közelíteni, de már megtanultam hol lehet hozzányúlni
, sajnos már meglátszanak rajta az évek, a festék eléggé megkopott itt ott. Lehet lesz csere CH270 re mint ami Moby -nak van, és akkor felkerül asztalra, most lábnál van.
Bár lehet hülyén nézne ki benne a 240-es aio.Imike20: én most W3 ban találtam fura hibát: #28206 lehet nem az igazi még ez a driver (591.74)
-
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Imike20
üzenetére
Szia! Tudjuk, hogy a Stalkerben aműgy is vannak anomáliák
, de minden játék során tapasztalod?
Tegnap a Forza 5-tel játszottam és azt tapasztaltam, hogy amikor az autóval letértem a földútra egyszer csak egy sötét négyzet alakú textúra jelent meg, mintha egy "repúlő szőnyeg" lett volna a kocsi alatt. Akkor tűnt el, amikor az aszfalra mentem újra.
Nem lehet, hogy nálad is valami hibásan betöltődő textúra okozhatja ezt?
-
Imike20
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szia. Nincs mod feltèvve. 1.8 Patch-ig van fent. Amúgy semmi más hibát nem tapasztaltam csak ezt.
Csak nagyon zavaró. -
Biga123
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nálam ilyen a kímélő mód:

Egy kis szellőzés csodákra képes.
Szintén 20+ éves ház
-
-
Imike20
senior tag
Sziasztok. Rendelkezem a következővel:
GIGABYTE GeForce RTX® 5070 Ti V2 16Gb.
Javasolt-e valamit állítani az Nvidia vezèrlőpúltban?Pl.: Èrdekes jelenség nálam. Stalker2 a fák ahogy mozognak szaggatnak....
Köszönöm az infókat.
-
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond de ma nekem is azt csinálta DP-n át 2 napja és most meg egyáltalán nem ad képet a monitor. Bízok benne hogy a monitor csati ment tönkre, nem a kártya.HDMI-n van kép.
Holnap vehetek egy másik monitort, mert ezen nincs VRR HDMI-n át. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem se világít semmi belül mert nem bírom, de azért a gépházam nagy és szellős. Nem azt nézem használat közben úgysem, hanem a monitort.
Vannak akik nehezen engednek el dolgokat, hát ez van.
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Enged el a retro vonalat, és gond egy száll se.
-
válasz
xtremist
üzenetére
Nem rossz, tetszene is, leszámítva hogy ez alsó tápos ami nem éppen retró. Méretre meg kissebb kicsivel mint az enyém pedig az sem számít nagynak. 520x500x210 az enyém. (Chieftec GX-01B-OP)
Volt korábban bigtower-em is de azzal meg az volt a baj hogy nem volt jó az elrendezése. Viszont jó lenne olyan amibe még az 1080-as radi is elfér, de szerintem nem offolok tovább. Lényeg hogy mostani nem éppen jól szellőzik de amíg ez nem okoz gondot nem zavar. -
xtremist
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én sosem állok rá a gépházakra, hogy teszteljem mennyit bír, de értem a gondolatmeneted.
-
válasz
RobbyJr
üzenetére
Ez sleeper gép. 2006-os gépházzal. [link]
Meg amúgy sem tudom hogy találnék retró kinézetű házat a maiakból. Bár ez az én rigolyám de csak olyan házam volt eddig amire ráálhatok 90 kilóval és nem látszik meg rajta azaz legyen vastag acél. Maiaknál még olyat sem láttam (bár lehet a drágábbak olyanok) aminél a slotok helye normális lenne, mind nyeklik, ennél meg kézzel nem lehet behajlítani a slotok között lévő lemezt. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát ha már egy ilyen géped van, én meglepném egy szép szellős házzal.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Visszanézve a régi kártyáimat azért ez a teszt már alkalmatlan felmérni a kártya teljesítményét.

Ezt tudta egy 63eft-os bányász V100-as (bios mod 16GB vram-ra) de csak ablakos módban ment, teljes képernyőn kidobott. 1080P extreme settings. Mondjuk ez egy igazi nagyágyú volt 640 tensor mag nem pedig 280 mint az 5070ti-nél igaz kevesebb órajellel. -
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Meglepő, hogy ilyen UV-al is 60°C fölé megy a kártya.
Attól, hogy 60Hz-es monitorod van tekerhet a kártya, kivéve ha Vsync be van kapcsolva. -
Gigabyte Windforce v1 5070Ti
Na akkor a kímélő mód 800mv 2600mhz. Még tesztelem élesben.
A gyári beállításon azaz minden alapon 15327 pont 280w.
Hatékonyság: ~54,7 pont/W
Ezen beállítással -700 pont ami 5% mínusz, viszont ez 171w ami ~40% mínusz fogyasztásban. Hatékonyság nem kicsit nőtt azaz ~85,4 pont/W
A venti meg kussban van. (GPUZ nem írja ki normálisan az RPM-et csak a %-ot) Persze ez csak egy teszt, lehetséges játékokban több vagy kevesebb beállítástól függően bár nálam a 60hz miatt amúgy sem teker a kártya. -
Delirious
tag
-
omfgk
veterán
Ja, így már értem. PC-s release-re gondoltál.
Ki fogják adni, de 1 év csúszás az garantált. Mivel nem a PS6-al együtt jön, így a PS5 cycle végén azért elég sok potenciális vásárlótól elesnének, ha nem jön PC-re.
Nyilván PC-sek is, ha nagyon jó játék jön, ami exkluzív, akkor megveszik a konzolt, de nem most. Totál más lenne a helyzet ha együtt érkezne a PS6-al. Akkor azt mondanám ,hogy 2-3 év csúszás is simán belefér. Aki GTA6-ot akar az vegyen PS6-ot.
Így viszont a PS6-os kalapálás közepette gondolom PC-re is portolják.
-
.LnB
titán
Nekünk PC-seknek jó lenne persze. De a R*-nak lehet, hogy nagyobb biznisz az, ha csúsztatva jelenik meg a játék. Mert van aki gyors megveszi konzolra, majd ha megjelenik, akkor PC-re is. És a legjobb az nekik, ha mindez egy konzol generáció váltás derekán történik. Hát a GTA V is megvan nekem is, és gondolom sokunknak mindenre. A RDR2-ről ne is beszéljünk..
-
.LnB
titán
Nekem a gyerek nem ilyen igényes. Akkor is nyomta a BeamNG-t amikor akadt mint atom, mert nem volt alá elég jó gép. Nem is értettem, már engem zavart annyira szarul futott. Meg is sajnáltam, kapott egy VGA-t.
Azóta meg teljesen új gép van már.
Nálunk inkább én vagyok erre hárpiás, de most nincs gond. Mondjuk a sok fps engem csak multiplayer játékokban érdekel. Single player játékokban 60-100 körül nekem már teljesen jó. -
h1mpi
félisten
válasz
Devid_81
üzenetére
2K, mint én csak Ő játszik valami BeamNG.drive-al, ami eléggé eszi a gépet meg a GTA6-ot nagyon várjuk. Azért kapott egy 7800x3d-t és egy 5070 Ti-t, hogy meglegyen a 240 FPS. Én 99%-ban WoT-ozok, oda kb. fele ilyen erős gép is elég, de néha egy Far Cry vagy ilyesmi pár napra leköt, aztán megint WoT

Én a 4070-et is csak azért cseréltem, mert nettóban tudok vásárolni és 30e Ft volt a ráfizetésem +36 hó gariért és 30% többletért.
-
.LnB
titán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Azt kellene biztosan tisztázni előbb, hogy a monitor kapcsol e ki? Vagy a jel szűnik meg?
Mert ha előbbi, akkor simán lehet a külső táp, tápkábel csatlakozás is. Elmozdul vagy ilyesmi.Ha a jel megy el, akkor az tényleg olyan, mintha változtatná a frekvenciát. Adaptive sync aktív? Ha igen, próbáld meg kikapcsolni, és max frissítésre állítani a monitor menüjében. Vagy fordítva.

A másik ami lehet, hogy van e a gépre kötve más kijelző? Mert nálam volt olyan, hogy amikor a tv is rá volt kötve, akkor a tv bekapcsolásakor villant ilyet a monitor.
-
Őszinte leszek ha ez nem teszi tönkre engem nem izgat a dolog. Inkább megszokom minthogy nulla szaktudással piszkáljam. Nem tudom lehet e köze hozzá vagy sem de láttam itt a tápbekötésről a diskurzust és rájöttem hogy nem a legjobb módon kötöttem be. Egy sima 12V és egy osztott ág két 12V-os csatijával kötöttem a tápra. Ez egyik osztott helyett kap egy simát így már jól lesz bekötve. Ki tudja lehet javít rajta.
#6650Ribi
Nem cseréltem tápot csupán videókártyát. Ezért is gondoltam a kártyára mint a hang forrására.
#6651.LnB
Asus xonar hangkártyám anno nekem még vagy 10 percig pattogott ahogy hűlt ki kikapcsolás után.Az volt az első ilyen eszközöm ami ezt produkálta. A jelenlegi monitorom is pattog kikapcs után néhány percig de ez már nem lepett meg a jelenséggel. -
Moby
veterán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Nézd meg HDMI-n bekötve.
/DSC be van kapcsolva?
-
oszkarfincs
aktív tag
Volt ez a problémám (#5353), miszerint ASUS RTX 5070-t használva ki-bekapcsolt a monitor folyamatosan. Kaptam tippeket, vettem is másik DP kábelt 1 hónapja. A folyamatos ki-bekapcsolás megszűnt, de kb 2-3 óránként még mindig előfordul, hogy a monitor 1-2 mp-re kikapcsol, majd vissza. Teljesen random csinálja, van hogy játék közben, sima desktop nézetben idle alatt, videó közben. A monitor hátán van egy LED, ami az aktuális kép színe alapján világít, mint az ambilight. Ilyenkor az is kikapcsol, majd vissza. Van még esetleg tippetek?
A TV-m akkor csinál hasonlót, ha például Dolby Vision tartalmat indítok és átvált ilyen üzemmódra. Itt viszont nincsen HDR, DV használva, látszólag ok nélkül történik. Van esetleg valamilyen tool, amivel monitorozni lehet hogy mikor milyen beállításokat, tartalmat, frekvenciát küld a GPU a monitornak?
-
BeZol
őstag
Volt már 2db ilyet produkáló kártya nálam. (még 3ezres szériából)
14napos elállással éltem inkább.Nem tudni, hogy az életciklusára milyen hatással lehet, nekem időzített bomba feeling, meg ugye elég zavaró amikor kattan egyet.
Tippre egyébként vmelyik hőcső/lamella ahogy érintkezik egymással, ott lehet pont annyi feszültség, hogy amint melegebb lesz pattan egyet, majd mikor kikapcsolod és lejjebb hűl, pattan megint.
Mivel Asus, elvileg szétszedheted, hiába lesz oda a garimatrica ha nem szeded le okosba, de hogy aztán hogyan jössz rá melyik részről jöhet a kattogás és mit kellene merre picit hajlítani/feszegetni, az passz, ezért nem éri meg a vesződést és jobb ötlet a vásárlástól elállni.
Esetedben ez már ugye nem játszik. Én emiatt inkább nem szedném szét, szóval megszoksz, vagy megszöksz marad.
-
Moby
veterán
Sosem értettem mi a bánat köze van ennek a felbontáshoz. A kártya ramjába annyi texturát meg shader fog betölteni, amennyit kérsz tőle a (játék)beállításokkal. Semmit nem módosít ezen az, hogy a végén mi a renderfelbontás. Ha ez ilyen egyszerű lenne már ram sem kéne lassan a kártyákra, mert a DLSS-el 640-ről fogunk felskálázni.
BTW a kérdésedre a választ senki sem tudja. Vagyis legfőképp azok tudják, akik a következő konzolgenerációkat tervezik, vagy épp rakják össze. Az fogja ezt leginkább meghatározni. Elvileg(meg gyakorlatilag is) a az nvidiának már készen van ez az AI alapú tutiszupcsi tömörítőeljárása, ami tizedére képes a vram igényt csökketeni, jár ugyan némi teljesítményvesztéssel, de nem annyira gáz, viszont ezt el is kellene kezdeni implementálni a játékokban. -
Devid_81
félisten
Nem lesz full-full keves, de lesz jo par jatek aminel mar jatszani kell majd a textura beallitasaval, hogy jo legyel.
A gond ott kezdodik amikor szeretnel RT+FG anyamkinjat is, amire a VGA-d elegendo lenne jobb esetben, de a vrambol meg kiszaladsz.
Ha 1080p-ben jasztanal akkor azt mondanam, hogy a jatekok 98%-ban jo leszel, ne foglalkozz vele

-
h1mpi
félisten
Szerintetek 2K-ra a 12GB kevés lesz valaha? (3év távlat)
-
omfgk
veterán
Itt ez a lényeg.
So the current timeline is as follows:
1. We request RTX 5070 Ti samples from Asus (and other partners)
2. An Asus PR rep looks into it, comes back and says they cannot provide 5070 Tis due to supply constraints, saying their models are “end of life”
3. We ask Asus to clarify whether the RTX 5070 Ti is end of life. They confirm it’s end of life. 4. We reach out to retailers to see whether they can purchase RTX 5070 Ti stock for their stores, to fact check Asus’ claims. They say there is no supply.
5. Given we have received an on the record statement from Asus and confirmed the supply constraints with retailers, we publish a video with this information
6. Nvidia says all GeForce SKUs are being shipped
7. Asus reaches out to clarify that Nvidia told Asus that the RTX 5070 Ti is not end of life, but that Asus are “streamlining some models”
8. We publish that statement
9. Asus reaches out again to provide another statement (the third statement we’ve received from Asus), now saying the 5070 Ti is not discontinued or end of life. This directly contradicts the original statement.
10. We immediately request RTX 5070 Ti samples now that the cards are not discontinued or end of life. We haven’t heard back yet.Ugye, ez a nem eol és nem discontinued, csak szimplán nincs. És nem tudni mikor lesz. De nem eol.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nvidia nyilván nem fogja elárulni ,hogy a gyártóknak nem ad elég memóriát a gpu-k mellé ahhoz ,hogy az 5060Ti vagy az 5070Ti-ra is jusson elég. Vagy ,hogy ezeket a die-okat eleve a PRO vonalra szánja.
Ez az Asus-nál szimpla matek a nap végén. -
-
Sziasztok
Nálam az prime 5070 ti be illetve kikapcsolásnál ad egy nem is tudom fémes pattanó hangot. Más is tapasztal ilyet? Kezdetektől fogva ilyen lassan egy hónapos egyébként zéró problémám van vele. Halk és hűvös. Uv nem volt még nálam nem is szoktam nem is értek hozzá. Majd ha rászánom magam itt kérek úgyis segítséget.
-
_drk
addikt
Csak a valóságban meg nem így megy a gameplay. Ez a játék van ahol 70-80 FPS, van ahol le esett 50-re pl erdőben, aztán máshol ahol jó volt, jött az enemy és megint csak le esett az FPS.
Ha itt 50-60 között mozog, az erdőben akkor már nagyon döcögős.Annyi volt a jó, hogy a játék rögtön az erdőben kezd, így a legnehezebbre lövi be midnneki.
-
Géjza
őstag

Zöldek maradnak életben biztosan, pirosakat kivéreztetik. Sima 5070 kérdéses. -
PuMbA
titán
"Alan Wake-et kipróbáltam natív 4K és RT se volt maxon, nemhogy a PT, és kaptam 25-30fps-t... Amd kártya ott micsinál?"
[link] 60fps-t 4K-n Quality felskálázással Low PT-vel vagy Performance felskálázással Max PT-vel, de nem offolok tovább
Szerintem ez teljesen vállalható képminőség és sebesség, főleg az 5070Ti-nél jóval olcsóbban. -
_drk
addikt
Mai játékoknál minden % számít nagyobb felbontás és/vagy képfrissítés miatt és még az RT is ott van. Így is variálni kell settingsben. Alan Wake-et kipróbáltam natív 4K és RT se volt maxon, nemhogy a PT, és kaptam 25-30fps-t... Amd kártya ott micsinál?
Jelenlegi generáció legbiztosabb vétele volt az 5070Ti, nagyon sajnálom, hogy kivezetik. Eddig bármit felraktam nagyon szépen be lehetett állítani, úgy hogy nem nyűg volt az egész. DLSS 4K monitoron elengedhetetlen de szerencsére nagyon jól működik. RT-vel meg lehet bohóckodni. Alan Wake2-nél muszáj volt bekapcsolni, mert nélküle nagyon csúnya volt az árnyék.
Ezek biztos nem működnek olyan jól 9070Xt-n...
1440p-re RT nélkül lehet jobb választás, de ott meg az időt allosággal lesz baj. Ha jönnek az új konzolok kíváncsi vagyok milyen támogatást fognak kapni ezek a kártyák. -
gV
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
ja, mivel legtöbbet azzal játszom ami erős vasat kér, aztán az Alan Wake 2-vel. van még a Stalker 2/Dio 2 R, de az előbbi 2-től ezek kevésbé terhelnek illetve az rfactor/Dio 3 is fent van, de azok 10+ éves vason is elfutnak. 5090 arra van, akiknek 4k-n 100+ fps-el kell. nekem elég az 1080p DLAA is max 60 fpsel, de nem érzem gondnak a 40-et sem.
-
_drk
addikt
válasz
xtremist
üzenetére
A drágulás miatt biztos nem is cserélnék. Már most legalább 50 ezerrel drágább minden kártya, de most még lehet benyelnék, nem tudom.
Imádkozni kel, hogy most a RAM és VGA ne dögöljön be.Még azt is kinézem a boltbokból, hogy azt mondjak javíthatatlan majd felteszik használtként...
-
-
_drk
addikt
Ha kinyirják az 5070Ti-t, milyen lesz a támogatása a jövőben?
-
_drk
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
PNY-t használok. Ventik és műanyag burkolat lehet nem a legminőségibb, de ez inkább a neve miatt olcsóbb és nem a teljesítmény miatt. Nem SFF, 3 slotos batàr hűtő van rajta, csendes is, pedig tesztelem már és 1500RPM-en se volt annyira zavaró. Szerintem nagyon jó minőségű és a UV/tuningot is jól bírja.
Redditen is csak jókat írnak róla.
Elvileg pro kártyákat csinálnak Nvidia-nak már régóta.
Én nagyon ajánlom. -
-FreaK-
veterán
-
ecaddsell
aktív tag
-
Moby
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szerintem ez mindenképp megtörténik. Én két éve azt jósolom, hogy az nvidia 6-8 éven belül szépen elszivárog a consumerpiacról. Azóta sem látok mást, csak annyit, hogy ennek egyre egyértelműbb jelei vannak már.
-
Nekem 7900XT Nitro+ volt, PT-re tényleg kevés volt de nem játszhatatlan (fullhd-n). RT-re viszont teljesen jól ment csak bezabált 400w-ot közben. Amúgy RT/PT nélkül kellemes kártya.
Alulfesz, 60fps korlát a legtöbb amit lehet tenni de ezek már mind nagyon bonyolult kártyák a régiekhez képest, ezernyi hibalehetőséggel. Szerencsére az 5070ti gyárilag sem egy nagyon kiélezett kártya szóval összejöhet a 6+ év is. -
gV
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
én 389e ft-ért vettem. gyenge a 9070 XT PT-s CP2077-re. avval nem megyek semmire, hogy AMD-vel is jól megy sok minden, ha van amikor kevés. alufesz, 60fps korlát nálam is játszik, na meg az, hogy se a 680, se a 2080 nem krepált be 6+ év használat alatt. ezt várom el az 5070 Ti-tól is.
-
Szerintem szépen lassan emelkedni fog AMD részesedése. Illetve most kellene Intelnek is lépni valamit mert azok is elvannak GDDR6-al és ugye a B580-as ár/teljesítményben a legjobb csak éppen alig ismerik és átlaguser az GPU=Geforce felfogás miat ez sokáig így is marad. Intel Arc döcögve indult de volt hogy megközelítette az AMD részesedését is.
Videókártyát mindíg kell venni, ha látszódni fog hogy AMD mennyivel jobban megéri akkor idővel fel fog futni. (nem vagyok egyik tábor képviselője sem, azt veszem ami megéri, most is 9070XT vs 5070Ti témában csak a DLSS/RT miatt lett az utóbbi)
Annyi biztos hogy GDDR6-al most könnyebb lesz kártyát gyártani mint GDDR7-el..LnB
Nem hülyeség, igazából logikus hogy az adott széria a legújabb technológiát használja de itt igazából nvidia és ramgyártók fejlesztése volt közösen a GDDR6X is. Más fele indultak el. AMD inkább olyasmit csinált mint az X3D, ez miatt nem kell akkora sávszélű ram.
Nvidia is elmehetne ebbe az irányba, kevesebb sávszél viszont hatékony cache. -
Moby
veterán
válasz
ecaddsell
üzenetére
Ja. Csak a futtatáshoz bőven elég egy ilyen kártya, ezért szerelgetik át a feketelábúak a gamer kártyákat bloweresre. Feltanításhoz ennyi rammal nem jó, de futtatni tud. Nekem is van pár ilyen szerverem 16 gigás pro kártyával(beszédet alakítanak szöveggé). Hatalmas az igény ezekre is.
-
omfgk
veterán
válasz
ecaddsell
üzenetére
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/nvidia-gb203.g1073
PRO vonalon eladja ugyanazt az Nvidia 10-szeres áron, 32GB-al.
Ahogy egyébként az 5090-et is eladja ugyanígy, ezért sincs belőle.
Ugyanazt a gpu die-t ugyanazt a vramot rápakolja a pro kártyára, régi ár áthúzva, fölé 30 ezer dollár és mehet is. -
Devid_81
félisten
Jah csak GDDR7/ECC amirol beszelunk.
Ha a hirek igazak akkor a legtobb gyarto atallt HBM memoria gyartasra, minden mas csak csurran cseppen.
Mindenestre az biztos, hogy oda iranyul a termeles amibol omlik a penz, nem mintha a consumer VGA-kon az Nvidianak nem lenne eleg haszna, de jah ha valami tobbet termel akkor igy jart az egyszeru user.Most mar csak abba kell remenykedni, hogy aki mostanaban akar fejleszteni meg tud venni, minden mas tulajnak meg sok szerencset a meglevo VGA-hoz, nem art szentelt vizet szerezni es imadkozni a mukodo VGA-kert, hogy tovabb mukodjenek

-
Moby
veterán
Vagy csak annyian megégették magukat a covidot átható panicbuyingban, hogy mostanra átcsapott a rosszhírek hatására panicsavingbe. Majd kielemzik ezt is utólag

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Raspberry Pi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Totál kussban megy így is. Van helye ventinek és pont van p8 silent fan-om, megnézem min fordulaton majd.
, sajnos már meglátszanak rajta az évek, a festék eléggé megkopott itt ott. Lehet lesz csere CH270 re mint ami Moby -nak van, és akkor felkerül asztalra, most lábnál van.

Ez nem felelne meg?

A gyári beállításon azaz minden alapon 15327 pont 280w.
(irónia)