- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
BerserkGuts #2482 üzenetére
Ez csak raszteres teljesítmény mérés volt ha jól nézem?
Egyszerre örülök és kicsit sírok az AMD sikerének teljesítményben.Igaz ahol csak lehet RT + DLSS + FG használok és élvezem szóval annyira nem releváns csak a raszteres eredmény és emiatt érdekelne már az RT + a DLSS / FSR4
utobbi még most sincs -
RobbyJr
addikt
válasz
flashpointer #2479 üzenetére
Ebben a házban így nem kap sok levegőt.
Az 5070Ti kap vizes blokkot majd? -
flashpointer
őstag
válasz
RobbyJr #2476 üzenetére
Meshlicious, a gpu oldalan mesh oldallappal, itt meg van benne potencial ha kintebb jon egy slottal : )
hat en 1440p-ben jatszom, raadasul meg quest3-al is max 60-70%-on ult a VR-es cimeknel,
CPUm is csak egy ryzen 7900, + az a kari oriasi volt meg blokkal is:
Ja es annyiert elment mint amennyiert vettem : ) mondjuk akkor sem akartam ilyen eros karit csak ugye ez jelent meg eloszor es nem volt mar turelmem varni.Igazabol valami ultra SFF a cel, amit elvisz egy ilyen 500 wattos tap is:
Blokkal tappal 6liter + kulso radi, ehhez a projekthez kellett : ) -
Hiei555
aktív tag
válasz
flashpointer #2475 üzenetére
Hát igen azért teker rendesen és még így is kb15 fokkal magasabb minden érték mint nekem max 40%ventivel full oc val alap feszültséggel tehat uv nélkül. De cserébe kicsi elfér és olcsóbb is volt
.
-
RobbyJr
addikt
válasz
flashpointer #2475 üzenetére
h-h váltottál 4090-ről?
Milyen házad van, hogy ilyenek a hőfokok? UV-al nyerhetsz rajta. -
flashpointer
őstag
Epp csak beepitettem a ma megjott karit, aki esetleg szinten ilyen moddelben gondolkodik (Innod3D 5070Ti X3 , oc nelkuli)
-legkisebb 5070TI kari ( egy 4090-t valtott, az 2,5 kilo 4 slot meg 350mm hossz, hat ahhoz kepest nagyon apro)
-egyik legkisebb pcb (Vizesblokkal 10 mm-el rovidebb mint egy mitx lap)
-szerintem a legolcsobb is
-csak semmi csicsa, no rgb stb, pont a 40-es szeria designja 1:1
-teljesen fapad, kis huto, de meglepoen csendes, azthittem bekoltozik egy helikopterleszallopalya de nem csak vallalhato hanem siman jo! Eredetileg vizezes volt a terv igy mar elbizonytalanodtam pedig nagyon erzekeny vagyok a zajokra. Nem zorog a venti, nincs ilyen nagyobb amplitudos hatterzorej/rezonancia mint egyes ventiknel
-SEMMI CW (igazabol ezert valasztottam ezt a modellt : )Osszesegeben Nagyon kellemes meglepetes, foleg miutan az elvaras a legolcsobb modellhez egy kalap szar szintjen mozgott akusztikailag (dehat mivel FC blokk volt a terv annyira nemerdekelt)
par kor 3D mark, biztos hogy gaming alatt meg megy fentebb a temp+venti, kis finomhangolas meg biztos lesz, koszi utolag is annak aki az UV /PT profilokat kommentelte! (egyelore OC UV-t nem piszkaltam, ez a stock meres)
-
zebra_hun
veterán
Köszi!
Az az 5070 nagyon jó kártya. OK, 5080 még jobb, de a FH5 jól mutatja.
A 140-144 fps nagyon nagyon jónak számít. Nekem a 3080 is nagyon tetszik, de az 5070 felülmúlja. 4070ti super nem tudta, nagyon egy szinten mentek.
Szép lépcsőt raktunk össze itt
3080ti 115
5070 140
5080 170
4090 180Tudom, inkább viccnek vettem
Ami belerondít, az a stutter. Az nagyon sok.
3 dolog befolyásolja, proci fürgesége/ereje, stabilitás/instabilitás, ram fürgesége. Sőt, windows állapota is.
CFX-szel kísérve nagyon jól kimutatható. 4-6ms az jónak számít, de ha ilyen 20ms és annál is magasabb tüskék vannak, az már rossz.[kép] (Extreme preset log, nem a maxed out.
-
arabus
addikt
válasz
4264adam #2471 üzenetére
Mindenesetre érdekes egy olyan kártyát összehasonlitani ami gyárilag rottyra húzott,két másik olyannal amit még utána rottyra lehet húzni.(az AMD-t már nem!)
Aztán mennek a népek fórumokba hőzöngeni hogy nekik sokkal több az fps.
Ha meg veszel egy ilyen kiferditett hypolt kacatot csak pislogsz hogy hát valami nem stimmel.
Ugyanez érvényes a procikra is.(fentebb látható hogy mennyire nem képes egy 5070TI-t sem meghajtani) -
tipuka
addikt
PALIT 5070 Ti GameRock van még alzán 382 190 Ft-rt Doom-al .
Én rendeltem is. Remélem nem bánom meg, hogy az olcsóbb 5070 helyett rendeltem meg.
Meg kérdés mennyit látok majd a színkavalkádból, hogy nem állítva fogom használni.
De nem más típusért felárat fizetni még, mikor nem is jobb teljesítményű. -
4264adam
veterán
-
Skynet258
veterán
válasz
zebra_hun #2461 üzenetére
A stutter count-ot én is néztem, az konkrétan hogyan csökkenthető? Vagy mi okozza? Játék közben nem tűnik fel semmi különleges, képhiba, képtörés akármi, de ezzel együtt nem tudom mi az és miért jelentkezik.
Szerk: gyors reddit alapján CPU related dolog... hát az a kis 7600-as valóban cserés lesz, várok egy jó 7800X3D lehetőséget már hónapok óta, volt 1-2 de azokról meg lecsúsztam.
-
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #2463 üzenetére
Lenyomtam a maxed out 1440-et a kis "extrém koros" 3080-on.
Picúrka nem túl acélos eredményt ad, 5070 lenyomja Skynet-től, ill. bárkié is.
Kettőt futtattam szintén, egy oc és egy uv.
Proci teljesítménye direkt felezve, túl erős ma még. A 4090 is 55x volt, csak ki szoktam kapcsolni az osd-t ha játszom. -
zebra_hun
veterán
Köszia tesztet!
Az 5080 már majdnem 4090, nem oszt szoroz a cpu itt. Totál gpu limit van még a lazább extreme preset-en is.
Koros vagy nem koros, ez van
Illetve 3080ti van még, azzal is megnézhetem. Az még korosabb
Azzal is lehet így, csak nem tud natív 140 sem szegényke.
Ez a maxed out sok neki.
Egész jót megy az 5080, csinálhatnál egy oc-t az 5070-nel is.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Skynet258 #2456 üzenetére
Teljesen jó teszt
Erősen Off, de az olvashatatlan, így nem rakom halványra:
RTX4090-nel is hasznos lehet egy ilyen bemutatás.
Nem szeretem ha vki nem érintetlen Preset-et használ, de a Forza-t mindenki így használja, legyen 1440 maxed out.
Adatok a képeken, egy oc, egy optimális uv, egy extrém visszafogott.
A Stutter Count ebben a másfél percben picit sok nálad. Engem az zavarna, de ez mindenkinél más.
Köszi a részletes tesztet.Megj.:
Érintetlen Extreme Preset hasznosabb, mivel mindenki úgy méri. Igaz, így használom én is majdnem.
Kivétel a DLAA, mert az vacak. TAA sokkal szebb pl. a felsővezetékeknél.
FH5 kivételes, itt a DLAA nem szép. DSR 4k, majd DLSS Q viszont igen. -
peet05
aktív tag
Én is csatlakozom egy 5070 MSI Gaming Trio-val.
Alap beállítás. Halk, CW mentes (Seasonic Vertex GX 750W).
7 év laptop használat után váltottam vissza asztalira, nekem bőven elég a teljesítménye.
-
4264adam
veterán
-
Skynet258
veterán
Elszórakoztattam magam némi undervolt-tal, és kíváncsi voltam a diffire teljesítmény/fogyasztás/hőmérséklet tekintetében. Hátha valakinek hasznos lesz itt a jövőben, szóval gondoltam megosztom.
Az alany egy Palit 5070Ti Gamerock - a körítés igazából mindegy mert most a különféle undervolt-ok viszonylataira voltam csak kíváncsi. Mindent külön külön fotóztam, a log-okat minden bench után nulláztam, így elvileg minden érték jó és egymással összevethető. Az egyszerű átláthatóság kedvéért egymás mellé tettem a adatforrást és egyben fotóztam ki. A bench teljesen hétköznapi módon futott, ment a háttérben böngésző (nem tudom, ~40 lappal, nagy része alszik) is.Van egy alap beállításunk tehát, amikor kivesszük a dobozból a cuccot és használjuk (illetve csak majdnem, mert itt elfelejtettem a +1000Mhz-es RAM "tuning"-ot szóval azt vegyétek számításba. Mindegyik benchnél ennyi lesz):
Van egy profil 950mV értékkel:
egy másik profil 850mV értékkel:
és egy harmadik profil 800mV értékkel:
Amit egyből le lehet szűrni, hogy az undervolt-tal csak nyer az ember - nem meglepetés, jó ideje már az új OC az Undervolt. Nyerünk sebességben, fogyasztásban, hőmérsékletben, egész egyszerűen szinte kötelező elem.
Van ugye egy szélsőséges profil, látható, hogy ott az alap 2902Mhz-es órajelről leestünk 2452Mhz-re, ezzel buktunk 11fps-t a gyári profilhoz képest (és 15fps-t a legjobb profilhoz képest). Viszont a fogyasztás is csökkent cirka 100W-tal, a maximum hőmérséklet pedig 16 fokkal - ami óriási eltérés, és ha valaki ultra alacsony fogyasztást szeretne akkor sem dől össze az fps száma...Számomra elég tanulságos kis teszt volt és érdekes így látni egyben a skálázódást a különféle undervolt értékekkel.
A teszt alapja egyébként ez a beállítás volt, érdemes megnézni azt is (de én kíváncsi voltam nálam hogy változnak a dolgok). Személy szerint a játékok nagy részénél a 950-es beállítást fogom használni, de az MSI Afterburner-rel 5 másodperc alatt gyorsgombokra raktam a többit is, így akár játék közben is lehet váltani.
Maga a kártya marha jó, az előző Asus 4070Super-em után baromi halk és hűvös.
Remélem hasznos volt! -
flashpointer
őstag
Latom sokan vadasznak CW-mentes peldanyra, ez a tablazat segithet valasztani, habar meg nincs annyi sample benne.
-
zolo96
tag
Ma átvettem Kazynál a szombaton megrendelt Zotac 5070 SOLID OC kártyát. Mára egy 10essl olcsóbb lett náluk, de a megrendeléskori áron adták oda. Fordítva jobban esett volna
Jóval szolidabb a hűtése, mint a lecserélt 2070 super gaming trionak de kb. 10 fokkal hűvösebb is 64 fok volt a max. -
-
IzI
senior tag
válasz
NdrewSunix #2448 üzenetére
Ha aprón veszem,azt nem igazán tudom visszaküldeni ha cw-ik,ezért nem akarok legfőképpen.
-
Én aprón vettem, Alzás visszaküldött példány volt. Kiderült az elején, hogy az elosztó volt hibás, emiatt elment a kép sokszor. ( Gondolom emiatt lett visszaküldve valaki által.) Aki szerezte nekem cserélte azonnal új 16 tűs elosztóra, azóta is tökéletesen megy. Mondjuk most nem látom azt akitől vettem, hogy lenne nála megint. ( 3 év gari és sokkal olcsóbb volt az újnál.)
-
IzI
senior tag
válasz
NdrewSunix #2445 üzenetére
Köszi,már csak egy jó alza-s ár kéne
Aprón lenne,de nem szeretek ott venni,maximum eladni
-
-
laychi
veterán
Gyalázat hűtés
NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203) - PROHARDVER! Hozzászólások#2435flashpointer
A solid core is sff minősítéső 3 slotos i/o shield és 2,5-3 slot vastagség közt ven a kártya, 300mm hossz kb, és relatív keskeny.
sff a windforce is a gigától, 2,5 slot, 300mm hossz#2437koxx 30%-on 1100-1200-as fordulaton is van hangja azért, magas ez az induló fordulat, és a zajszint sűrű lamellázásnak is köszönhető.
kb úgy kellett volna adagolni a fordulatot, mint asus prime esetén 30% 500rpm 55-nél van ~1200-on -
IzI
senior tag
válasz
flashpointer #2435 üzenetére
-
IzI
senior tag
Zotac GAMING GeForce RTX 5070 Ti SOLID SFF ő róla mit tudunk? Tesztet nem nagyon találtam
-
arabus
addikt
Elvileg mindig rendbe hozható a történet ha van egy vga amiről be tudsz bootolni.
Utána már azt kell megadni hogy melyik kártyát akarod flashelni.
Van egyébként hülyebiztos leirás is. [link] a 3 lépés cd/nvflash64 helyett simán nvflash64-et adj meg.Lényeg az összes fálj a c meghajó gyökerében legyen elhelyezve. -
aginor
veterán
Tegnap bepattintottam a Gamerockot és megnéztem, de nagyon úgy tűnik, hogy igazatok van.
Pár szó a kártyával kapcsolatos első benyomásaimról:
Hatalmas, és baromi nehéz is. Mindenképpen ellenőrizni kell a vásárlás előtt, hogy befér-e a kiválasztott helyre. A magassága kb. 150mm a PCI-E csatlakozósorral, tehát az alaplap síkjától számítva legalább 170-180mm-re van szükség a beszereléshez egy 90°-os adaptert használva. A hűtése viszont abból a szempontból jó, hogy normál esetben hangja nincs a kártyának, és eddig nálam ha jól emlékszem, akkor 61° volt a max amit láttam, de még csak egy napja van gépben, és még nem is végeztem ilyen irányú teszteket vele. A gyártó védjegyének számító morgás viszont valóban jelen van. Akkor lehet hallani 1-2 másodpercre talán, amikor a GPU visszahűlése közben csökken a fordulatszám, és áthalad a "kritikus" tartományon. Azt persze jelenleg nem tudom megmondani, hogy 1-2 év kopása után mi lesz a helyzet a ventilátorokkal. Erre majd az idő fog válaszolni. CW-t én egyelőre nem tapasztaltam. Az én példányom 28**MHz-re boostól terhelés alatt ami ugyanakkor kicsit kevésnek tűnik. -
Tom5
addikt
Akinek sima 5070-e van mennyire boostol max az órajele powerlimittől függően?
-
rumkola
nagyúr
Perf bios:
GPU Device Id: 0x10DE 0x2C05 GeForce RTX 5070 Ti VGA BIOS Copyright (C) 1996-2024 NVIDIA Corp. BIOS-P/N@N15096 Connectors 1x HDMI 3x Display Port
Board power limit Target: 300.0 W Limit: 320.0 W
Adj. Range: -17%, +7%
Thermal Limits Target: 88.0°C, Max: 105.0°C
Memory Support GDDR7, Hynix GDDR7, Samsung -
hajbel
addikt
Palit Gamingpro 5070 Ti-on cserélt valaki biost? Ha igen, melyik működött/ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest