- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
pidzse4
aktív tag
Asus prime 5070 ennyit bir.
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok, berendeltem én is egy Gainward RTX 5070 Python III-t. Remélem minél hamarabb megjön, már kicsit unom az 50fpst igpuval CS2ben
Melyik drivert érdemes leszedni? Olvastam, hogy nem a legjobb a driverezése az új 50es szériának. -
hajbel
addikt
válasz
gainwardgs #1826 üzenetére
-
gainwardgs
veterán
Szerintetek új doom-ot full raytracing-el, maxon, felskálázás nélkül 2560-ban elviszi majd egy 5070Ti egy jó kis 120 fps-el
-
Sundesz
addikt
válasz
Atistrong #1816 üzenetére
Nekem Prime 5070 van, halk kártya, ez mindenképpen jó pont. 1440p 240 Hz mellett használom (általában 120 fsp a cél), 1080p 75 Hz-hez nagyon-nagyon sokáig elég lesz. Szerintem oda felesleges a 9070 16 GB VRAM-al, és még olcsóbban is találsz 5070-et. Van itt a Hardveraprón felbontott Alza-s 255-ért, az best buy szerintem.
-
Géjza
őstag
Hát igen. Úgy lett volna korrekt, hogy először csak megfúrja a backplate-et, de nem extra padozza és így mér egyet a lyuknál és ezt hasonlítja ahhoz, amikor már meg is padozta.
Pláne úgy kérdéses a dolog, hogy elvileg ez a gyári állapota az 5070 backplate-jének (nincs rajta furat), azaz ez eleve padozva van a problémás részen (és a memóriáknál is):
És enélkül mérni a nyák hátoldalát nem tudom mennyire korrekt.Update: vagy a jobb oldali nagy pad rossz helyen lenne? Mert az a kártya alján van, a probléma meg fent van (igazából a kép alja a kártya teteje, lásd tápcsati kivágás és az érintetlen felső memó pad - ott nincs ügye csip, így nincs forrasztás sem, aminek a nyoma látszódna a padon).
-
-
FingR86
őstag
nagynehezen, de találtam a PRIME-hoz is PCB képet
ez is jó kis pöttöm[link]
de nekem ez még így sem tűnik zsúfoltnak
nincs az a rengeteg alkatrész rajta
a power limitet meg 116%-ig lehet kitolni -
hajbel
addikt
A másik dolog, hogy a tesztelés sem volt túl korrekt. Az egyik érték backplate nélkül volt mérve, a másik meg backplate on.
Íme a Palit Gamingpro 5070 ti nyákja:Mintha a kettő között lenne...
#1816Atistrong: Hosszútávon jobb a 16 gb, de a 9070 szeirntem rövidtávon is jobb megoldás. Ok, hogy az nvidia jobban tartja az árát, de már hw unboxed szerint is 16 giga lenne az optimális minimum középkategóriában.
-
Géjza
őstag
válasz
RobbyJr #1812 üzenetére
Mert alapvetően olcsóbb kisebb nyákot legyártani, mint nagyobbat. PNY-nek az 5080 nyákja is nagyon rövid. Lehet általánosságban úgy olcsóbb, hogy az 5080-ét használják fel nagyrészt az 5070-es kártyákon is, csak a "felesleges" alkatrészeket hagyják le róla és nem kell teljesen új nyákot tervezniük mindegyik kisebb kártyához. Képek alapján PNY-nél nem ez a helyzet, 5070-esük még kisebb nyákot kapott, mint az 5080-uk (ami szintén kisebb, mint az átlag).
-
válasz
FragMaster #1808 üzenetére
De volt már 430-440 körül is.
-
Géjza
őstag
válasz
Sundesz #1789 üzenetére
Egy sima 5070-nél pont az lehet a gond, hogy mindent is lespóroltak róla. Nyákot, alkatrészeket, hűtést. Csak nézz rá a nyák méretére, ez az igor által tesztelt pny:
Ez meg egy Giga Eagle OC 5070Ti (ez is inkább beugró szint, de mégis több centivel hosszabb a nyákja, sokkal több alkatrész van rajta és a putty-ból jutott mindenre is - igazából ennek ugyanaz a nyákja, mint a giga 5080 Gaming OC-nek):
Szerintem nem biztos, hogy jó általánosítani, hogyha PNY-nél xar, forró, akkor minden más gyártó mindegyik 5070/5070Ti/5080-nál is ugyanilyen gondok lesznek biztosan. Szívesen megnézném, hogy más gyártók más kártyáinál mizu van ezen a fronton.Egyébként így, hogy látom, hogy giga kb belépőszintű kártyájánál (csak a windforce van eagle alatt) is rendes, 5080-as nyákot használnak, így nyugodtan dőlök hátra és használom a giga 5070Ti gaming oc kártyámat.
Referenciaként: innét van a giga eagle 5070Ti képe: [link]
Itt meg a giga 5080 nyákja látható: [link]Techpowerup-on gyorsan ránézve Asus TUF 5070-re és TUF 5080 nyákjára, ott is egyezés van, nem ilyen gyösz, apró nyákot használ Asus sem 5070-nél, mint PNY.
De legalább igor finding-ja körbejárja a netet és lehet hüledezni, hogy milyen xar, veszélyes az egész 5070/5080 széria.
-
hajbel
addikt
válasz
FragMaster #1808 üzenetére
Előbb vennék használt 4080-at
-
coller21
tag
3db még rendelhető!
https://kazycomputers.hu/Karta-graf-MSI-RTX-5070-Ti-16G-VANGUARD-SOC
-
omfgk
veterán
válasz
RobbyJr #1801 üzenetére
GeForce RTX™ 5070 Ti 16G VENTUS 3X OC
303 x 121 x 49 mm 1073 g
Inspire-ből 2 féle hűtés van.
GeForce RTX™ 5070 Ti 16G INSPIRE 3X OC288 x 112 x 50 mm 904 g
GeForce RTX™ 5070 Ti 16G INSPIRE 3X OC PLUS
288 x 112 x 50 mm 962 gLehet ,hogy a Ventus szinttel sokat mondtam.
Inkább rosszabb nála.Amikor elérünk a kg alatti bordákhoz, ott elértük a gödör alját.
Itt már fizikai képtelenség ,hogy ez ne legyen kurva hangos. Mert nincs elég fém.Közben egy 5070Ti Phoenix/Gamingpro, ami egy fapados kártya meg 1500 gramm...
Szóval ezek már elképesztően szét lettek spórolva. -
-
coller21
tag
Erröl tud valaki valami jót mondani: MSI INSPIRE 3X OC PLUS GeForce RTX 5070 Ti 16GB
https://ipon.hu/shop/termek/msi-inspire-3x-oc-plus-geforce-rtx-5070-ti-16gb-gddr7-dlss4/2344610
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
Sundesz #1789 üzenetére
Na, ez az a pont ahol elengedtem az 5xxx szériát. Nem elég, hogy nem lehet kapni normális áron, a driver ki tudja mikor lesz hibátlan, kiderül, hogy a VRM egy rakás szar...
Marad az MSI 4080 Suprim X kártyám, kihúzom vele a 6xxx szériáig, hátha addig az Nvidia megtanul tápáramkört tervezni... -
Sundesz
addikt
Igor szerintem túl forró lehet a VRM az 50-es szérian, mert túl zsúfolt a tápáramkör: [link] Egy sima 5070-nél 105 fokot mért, 5080-nál 85.
-
válasz
ScomComputer #1775 üzenetére
Ahogy egy komment is mondja biosban forceolni kell a pcie 3at. Amúgy nem tudom. Nem találgatok
Csávó írja hogy:Felesleges a Usert szidni commentekben.
iPonnál dolgozom, hasonlóan egy 5070 TI-t használok, és 9800x3d mellett nem adott képet mikor megvettem. Először iGPU-ról sikerült képet varázsolnom, feltenni a drivert és azóta működik, windows telepítés után is, szóval ki tudja mi történt. -
Sundesz
addikt
válasz
Aztabüdős, Ryzen 7 2700X mellé raktak egy 5070 Ti-t.
-
RobbyJr
addikt
-
KAMELOT
titán
válasz
8592+ neki
-
hajbel
addikt
válasz
Pont tegnap néztem. Azért nem vagyok ideges, hogy késik a kártyám, mert addig talán kijön egy stabil driver. Mondjuk chipset drivert telepíthetett volna mielőtt belerakja az új kártyát, de a proci upgradet egyébként is meg kellett volna ejtenie a usernek.
-
ScomComputer
veterán
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Scofield007 #1772 üzenetére
40-50% az eddigiek alapján szerintem egyik sem vészes. Az felett meg már úgyis akkora szélzaj van amit lehet hallani mert túrja rá levegőt annak meg hangja van ami ellen nem tudsz mit tenni max a szigetelt ház. Ez csak az én tapasztalatom az enyém is 55% hangtalan kb de utána hallom ahogy fújja meg másabb a motor hangja ahogy adom rá a kakakaót de ez ilyen szerintem. Nagyobb teljesítmény hangosabb is. Viszont normál.működésnél nem szokott annyira felpörögni hogy zavaró legyen.
-
4264adam
veterán
válasz
Scofield007 #1772 üzenetére
MSI
Zotac
Gigabyte
Palit
Egyszerű a képlet: Megrendeled a legolcsóbb variánst 1 napot teszteled és ha nem jó visszaküldöd majd rápróbálsz 1 másikra.
Már nem kell aggódni hogy nem lesz kártya vagy felmegy 500k felé. -
Scofield007
csendes tag
Sziasztok,
Végigolvasva sok-sok hozzászólást, melyik gyártó megoldása lenne az "arany középút"?
Szemeztem a Zotac-al, mert csábító az 5 év garancia, azonban a ventilátorzaj-hőfok kombó nem a legjobb. Korábban a TUF-ra szavaztam magamban, azonban látva az Alzás bontottakat és az itteni kommenteket is, eléggé CW-snek néz ki. A prime ventilátor zaj miatt vérzett el nálam.
A ringben maradt még a Palit, az MSI illetve a Gigabyte, meg annak az Aorus változata.
Vagy csak én érzem úgy, hogy a ventilátorzaj és a hőmérséklet kombó kicsit fel van fújva? -
coller21
tag
Kivárom akkor is, előbb, utóbb csak lesz belőle eladó valahol
-
Kötsög alza vegul torolte a vanguard rendelest pedig elotte irtak, hogy aprilis vegen kapnak belole
-
RobbyJr
addikt
válasz
sid.:Rc211v #1765 üzenetére
-
RobbyJr
addikt
válasz
sid.:Rc211v #1763 üzenetére
Majd tesztelj megint, amikor a ventiket át rendezed, meg kap új ventiket amiről beszéltél, aztán úgy csinálj egy mérést, kíváncsi leszek mennyi eltérés lesz
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
RobbyJr #1762 üzenetére
Sztem is, ahhoz képest hogy a ház air flow ja nem legjobb ahogy most van. Több óra game után már felgyülemlik a meleg benne. Kevés a venti, érezhető. Az 1db hátsó 12-esnél ömlik a ki a meleg
Ez a 32% ventit nem lehet ki hallani a házból. 35% már igen de nagyon halk. A 40%-ot rendesen ki lehet hallani, de játék hangja hangosabb úgy hogy még az se zavaró -
RobbyJr
addikt
válasz
sid.:Rc211v #1757 üzenetére
Jó csendesen jár a venti. Házadat elnézve, teljesen jónak mondható a hőfok.
-
sid.:Rc211v
őstag
Sziasztok! 2 óra Quake Champions(multis darálós) után ezt produkálja a kártya. 1440p minden ultra.
66,7 fok max 32% ventivel ami kb hangtalan. Ház ventik kb hangosabbak 1250-en. Nagyon rendbe van a hűtése ennek a kártyának, és még a ház hűtésem se az igazi. Ez a játék nem mai de max grafikán eszi a gépet rendesen. Majd nézek más gameket is -
Benhill
senior tag
válasz
Scofield007 #1747 üzenetére
Nekem csak egy gyors google keresés dobta ezt nagyjából.
De ha 30% akkor inkább 5070,
Bár 5060Ti esetében akkor a 16GB vram fölös, ahogy anno a 3060 12GB -
4264adam
veterán
válasz
Scofield007 #1747 üzenetére
+1
5060TI sajnálatos módon a 4070-et váltotta alulról (RTX3070-3080 közé esve), nem pedig a 4070 Super-t mint az 5070 esetében.
-
Benhill
senior tag
iponon csomó 5060Ti megjelent, 230-250 körül, legertelmesebb lenne 5060Ti TUF, de 280ert talán már sok.
15%-al gyengébb mint 5070 kb.
[https://ipon.hu/shop/csoport/szamitogep-alkatresz/videokartya/271/geforce-rtx-5060-ti/2092]
-
marcy87
tag
Köszönöm hogyha gépközelbe leszek akkor megprobalom amit irtal
Azt hiszem a biosba beenged
-
marcy87
tag
Valaki járt már ugy hogy felrakta az uj nvidia drivert és utánna ha ujraindította a gépet csak fekete képernyő fogadta? Nem bootol be a windows
Bar lehet nincs köze hozzá ,nemtudom -
4264adam
veterán
válasz
pidzse4 #1731 üzenetére
Valóban mindenkinek egyedi gondok vannak. És jómagam is azt mondja ez a driver stabil a saját gépemen.
CP2077 min FPs magasabb mint eddig
Control tökéletesen fut.
utobbi nem futott az előző drivereken.Ugyan sleep modebol valóban 28 fokos GPU hőmérséklet marad rögzítve de ez nem zavar amíg fut minden vagy egy újraindítás megoldja a gondot. Ezzel együtt tudok élni
Flicker mikro lag mentes vagyok
igaz 1 kijelzős rendszerem van -
Årpi
őstag
-
coller21
tag
Most volt Alzán Asus Prime is bontott 323e-ért, na, ez volt a jó ár!
Mire írtam, pont te is, én mar nem tudtam akosárba rakni sajnos
-
hajbel
addikt
válasz
4264adam #1709 üzenetére
A FG szubjektív, mert pont néztem teszteket, amikben sokkal konzisztensebb az fps AMD kàrtyàkon, meg úgy egyàltalàn magasabb is az àtlag, natív fps-hez képest. Ha nincs 240hz-es monitorod a 3x-4x-es FG nem ér semmit. Bàr még nem próbàltam gyakorlatban, lehet, hogy így sem, mindenesetre az anomàliàk is sokszorozódnak, nem csak az fps.
-
RobbyJr
addikt
válasz
pidzse4 #1713 üzenetére
Ha a kártya 99-100%-on pörög végig, akkor ott GPU limit van. Én mivel 5k felbontáson játszom, így nem sok különbség van egy közepes, meg egy erős CPU között.
Nyilván, ahol nagyon CPU igényes a játék, pl. az általam felsorolt autó szim játékok, ha sok Ai-al játszol offline, akkor az pörgeti a CPU-t, de általánosságban elmondható meg YT teszteken látni, hogy i5-i7-i9 között ekkora felbontáson nem sok különbség van már. Full-HD és 2k felbontás más tészta, ott jobban számít a CPU. -
Yodamest
veterán
válasz
RobbyJr #1711 üzenetére
Ez a memória cuccli elvileg nincs kihatással semmire, mármint attól még mindenki szerint csendes a kártya, szimplán a 9070xt-k ilyen mem hőmérsékletekkel futnak. Nyáron még feljebb is mehet akár, na ez az amiről viszont még nincs visszajelzés, max ha időutazó lenne valaki.
-
-
RobbyJr
addikt
válasz
Yodamest #1708 üzenetére
Ahol venni akarod ezt a kártyát, kérdezd meg, hogy náluk a javított verzió van-e.
Fórumban írták akik ilyet vettek, hogy nekik már ott volt ez a támaszték, hogy szállítás alatt ne hajoljon meg.
Ha nem riaszt meg a 85-95fokos memória, amit megnövelt venti profillal sem tudsz nagyon lehűteni, meg ugye többlet zajjal jár ilyenkor, akkor hajrá. -
Yodamest
veterán
válasz
4264adam #1706 üzenetére
Közben egyre inkább terelődök a 9070xt pulse felé, az oldalukon megtaláltam, hogy PTM7950-et használnak, meg ez amúgy is egy jó kártya. Utoljára 9600XT-m volt sapphire, hát nem ma volt.
Ezekkel van tapasztalatod esetleg? A korai verzióknál voltak borda elhajlások, ezt mondjuk jó lenne elkerülni és v2-t kapni már belőle.
-
RobbyJr
addikt
válasz
gainwardgs #1703 üzenetére
Én kártyámmal is van, hogy beesik 100 alá, de észre sem veszed játék alatt, mert az átlag fps meg van végig. Új technológia miatt nem veszek 7900XTX-et.
Az a borzasztó az egészben, hogy papíron a 9070XT tudja, valahol meg még gyorsabb mint a 7900XTX, és mégis az LMU, és ACC-ben ilyen pocsékul teljesít.
Írtam is az AMD supportnak, hogy ez mitől van, lesz-e driverrel javítva, és semmi konkrét választ nem kaptam, szóval elengedtem...
Kolléga meg már próbálta az ACC-t 9070XT-vel, és az 5070Ti-al, utóbbi sokkal jobb, és megvan vele elégedve. -
4264adam
veterán
válasz
RobbyJr #1705 üzenetére
+1
Nem rossz a TUF, de nem annyiért amennyiért én is vettem (520k). 450k-ért esetleg rá lehet próbálni milyen a CW Alza-n max visszaküldöd.
Mert ahogy "Yodamest" írta és én is: Használt piacon később mint ahogy eddig is minden szériában: Az hogy ASUS TUF van hirdetve mindig képvisel egy extra felárat. -
Yodamest
veterán
válasz
RobbyJr #1700 üzenetére
Oh, ezt nem tudtam, tesztekben pl. techpowerup nagyon istenítve van, ilyesmit ott nem említenek. Bár ezekben a tesztekben szerintem minden épp aktuálisan vizsgált kártyát highly recommended plecsnivel látnak el és hasonlók.
4264adam Igen ezzel nem szoktak büszkélkedni, a csendes, hűvös az ami elhangzott a tesztekben.
-
4264adam
veterán
válasz
Yodamest #1697 üzenetére
Keveset olvastál akkor.
Harmadik 5070TI-om TUF. Jó a hűtés, csendes, de van egy minimális CW terhelve ami igenis kihallatszik a házból.
Minden ASUS CW-zik ilyen módon ami kihallható és ennyi. Többi márkából nagyobb valószínüséggel fogsz ki olyat aminél nem hallatszik ki.
Alza-n pont ezért vannak ott nagy valószínüséggel 450k-ért a bontott TUF-ok. Mind szörnyű CW-vel rendelkezhet.
Volt itt egy kolléga aki vissza küldte a TUF-ot mert szörnyű IDLE CW volt neki, majd a GIGAbyte tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest