- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
válasz
marinea2
üzenetére
Amúgy én úgy szoktam hogy belövök egy profilt, és ha crash van akkor feszültségbe feljebb megyek 1 lépcsőt. Nem ugyanúgy terhelnek a game -ek. De ugye ez egyből látszik , ha összeomlott az nv driver az eventlog-ban. A 925 is teljesen rendben van.

Mért is írogatunk off ban ? -
marinea2
addikt
válasz
Biga123
üzenetére
Igazad lehet nem vitatom, de eddig ezek mentek igy:
Alan wake 2, Silent Hill 2 / F, ragnarok, TLoU 1-2, Hellblade 2, Hogwarts Legacy, Ac Mirage, Callisto Protocol.. stb.ez lehet nem birja valoban de most nem merek hozzanyulni addig ameg igy jonak tunik.
Egyebkent van egy 850mV /2500Mhz-s presetem is, de az csak proba keppen, de ezzel sem volt baj(crash) egyszer sem.
-
-
nesh_019
senior tag
Nekem inno3d van. Asus dual is nagyon jó lehet. Szellős házba rakd
Én sose nézem hogy nézz ki csak hűtés legyen jó és a teljesítmény
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Lian Li A4H2O házba melyik 5070-et ajánlanátok?
Most van éppen rendelés alatt egy Asus Dual, de még el tudok llni a vásárlástól, nem szállították még ki.
Van itt esetleg valakinek DUAL? Vagy jobb választás lenne a Prime? Bár a Prime kinézete nem tetszik egyáltalán
Köszönöm!
-
lanw
aktív tag
Gigabyte windforce SFF , én is kipróbáltam közben a linkelt bios-t és simán működik. Esetleg a legfrissebb típusazonosat próbáld meg techpowerup-ról és onnan flashelni. Úgy tudom,hogy a giga egy bizonyos szériaszám felett ellehetetlenítette a bios mókolását, a windforce-nál biztosan,mert egy csomót küzdöttem mire rájöttem,hogy ezen módon tudom csak megcsinálni.
Jaaa most látom,hogy ASUS -ról akarod Gigára,abban nem vagyok biztos ,hogy működik,nekem gyártóazonos.Bocsi,nem is figyeltem...
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Jatszik valaki a most PC-re megjelent Death Stranding 2-vel? Rendes steames verzio, folyamatosan crashel (kb fel orankent, hofokok rendben vannak) Az UV-ra gyanakszom 0.875V 2800mhz eddig ment minden gond nelkul (AW2, SH2, Ragnarok, TLoU2, Callisto stb...)
Ami erdekes egyik baratom 4060-jan is ezt csinalja. -
Benhill
őstag
Esélytelen
Közel 1 év telt el mondjuk és így próbálkoznák +1 évet kérni.
Háromszor is írtam supportnak, harmadjára mondtak egy nemet "virágnyelven".A böngészési előzmény nem bizonyíték nekik, ha akkor szólok hogy valami gond van, örömmel segítettek volna.
Esetleg aki ismer magyar embert Giga supportnál, írhatna üzenetben egy elérhetőséget, hátha meg tudunk egyezni.
-
-
-
-
BeZol
őstag
Nálam 20 fokos külső hőmérsékletkülönbség (ami 14fokos gpu-átlaghőmérséklet-javulást hozott) +60MHz-et hozott 5070-esnél (1070mV-os érték mellett),
ami így végeredményben 3365 -> 3425 MHz gpu-órajel-átlagra volt jó, de tudna többet is.Egy ilyen gpu-z render testet beküldhetnél ide a topikba, kíváncsi lennék mit mutat nálad.
-
őstag
őstag
1200
Szép. Ilyen szinten nem mélyedtem bele.Végig feszültség limitem van, 1.085-1.090V -ot tud szoftveresen.
A hideg ingyen +30 MHzA chip vége is valahol itt lehet. 3.356 MHz az átlagom.
Ez egy másik lista az összes procival, driverekben is van eltérés
Best 3DMark Steel Nomad DX12 benchmark scores with NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti:
#1 3873 pont szintén 3.356 MHz
...
#5-6 én "holtversenyben"
.....
#8 8324 pont 3.422 MHz órajelben ez a legjobb ami fent van, 576.28 driver -
BeZol
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Volt az EVC2 dobozban olyan, hogy 3pin -> 3pin (ez elvileg nem jó, mert más a sorrend a kártyán és az EVC2-n), és olyan is h 3pin -> 3 külön kábel.
3pin -> 3 külön kábel megoldással érzékelte a kártyát, és nem szüttyögtem vele többet, mert elég hamar kiderült h anti-oc példányom van.
Cserébe gyárilag 200W-ból hozza amit más kártya 250W-ból, UV-ra rá sem néztem
-
BeZol
őstag
Én közben EVC2-vel próbálkoztam a TUF 5070esemen.
Extra 50-80MHz jött ki így belőle.Ez egy OC esetén is csak 1005mV-ot adó példány, alig fogyaszt, cserébe durván anti-tuning példány, mert képtelen 3225 MHz fölé jutni Speed Way-ben (1200mV-ot is adtam neki, de nem tudott többet).
Asus TUF/Strix/Astral típusok esetén forrasztás nélkül mükszik a dolog
Annyi h a gyári venti (hűtőbordához nem kellett nyúlni) nem fért így rá, ezért 2db 140es gépházventit raktam a gyári bordákhoz.
-
őstag
őstag
Köszi

Ez volt az a hsz. ami összefoglalja. Már ha valakinek van fölös ideje a pontok hajkurászásra.
Nekem most éppen volt. -
őstag
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Fűtetlen garázs meg a fent említett Giga bios.
A harmadik helyen lévő pontszám 22 fokos szobában meg csak a bios és az új driver.
Még az órajelek sem kiemelkedőek. -
-
őstag
őstag

-
kzkz
őstag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Enyém.
A Noctua 5x annyiba kerül, így is halk, és hűvösebb lett, akkor miért fizetnék többet?! A fosbarna színt se szeretem, bár nem ablakos a ház. Tudom van fekete Noctua is...
Csak azért érdeklődtem az 5070 és 5070Ti-ról, mert akkor lehet, hogy erre is jó egy az egyben az 5080-hoz tervezett keret.
-
kzkz
őstag
Ha valaki szétszedné a Prime-ját (sima 5070, és 5070Ti), akkor megnézné, hogy az ő bordája is ilyen, és nem teljesen sík? Talán a jobb és bal szélén látszik leginkább, hogy vannak bordák, amik kb. 3mm-rel jobban kiemelkednek, mint a közepén lévő részek.

Nekem 5080 Prime van, ott lecseréltem a hűtést két 14cm-es házhűtőre, egy ilyen keretet terveztem hozzá:

-
marinea2
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Nekem volt mindketto. Gigaval kezdtem. Kifogtam egy brutal cw-set. UV-zva tudtam mersekelni de ugy is rettentoen idegesitett, ugy h meg visszakukdtam 30napon belul az alzanak. 5070 prime lett helyette ami brutal csendes es cw mentes is volt. Azota mar 5070Ti van, de maradtam a prime-nal. Nem bantam meg
-
most a Prime 5070et 265ért látom (alza, konzolvilag) RE Requiem ajándék STEAM kulccsal, ami kb 15k körül megy aprón, szóval ~ 250k körül kapható
ennyiért még mindig ezt mondanátok kb legjobbnak?
TUF 3080ról váltanék, de sajnos a TUF 5070 330 mm hosszával nem fér be a Fractal Design Meshify C Mini házamba (315 mm támogat csak)
-
Benhill
őstag
Valaki próbálta Giga kártyájára leboxolni gyártóval, hogy megadják a kiterjesztett garanciát fél év után?
Kíváncsiságból ránéztem hogy áll, aztán látom be sincs regisztrálva. Pedig tudatosan a kiterjesztett garancia miatt is vettem Gigát anno. 30 napról is tudtam.Böngészési előzményekben megnéztem és a vásárlást követő napokban pedig jártam az regisztrációs oldalon az aorus oldalán, fogalmam sincs hol akadt el a dolog

-
Zsohi
őstag
Elnezest, csak immel-ammal kovetem a topikot.
szerk: jomagam se vennem meg az 5070-et, a nem reg vasarolt 5070 ti is neha keveske tud lenni, igaz en uwqhd jatszom.
-
Grampy
aktív tag
válasz
Devid_81
üzenetére
Megfogadom a tanácsotokat, köszi! Nem akarom magam szivatni a vram hiány miatti stutteringel. Vagy addig lejjebb adom grafikában és felbontásban és átmenetileg veszek egy 5070-et, vagy gyűjtök még aztán majd később veszek egy Ti-t. Jön a nyár, nem annyira lesz prioba a gaming.
-
F-ECT$
titán
válasz
Lord Myn
üzenetére
Nekem eddig ott nem volt elég, ahol az fps miatt amúgy is lejjebb kellett venni a részletességből. De persze, minél több a ram, annál jobb. 4k-ra én se ajánlanék 12 GB-ot, de 1440p-re még igen, pláne ha szűkös a költségvetés. Pár évet még ki lehet vele húzni biztosan.
-
Grampy
aktív tag
Igen, az lenne a legjobb, de sajnos még apróról is egy 100-assal drágább, mint az alap a boltból.
GeneraL_XTX: Vagy az lesz, akkor hogy kompromisszumot kötök megint egy XT-vel, bár rossz szájízzel vittem vissza, vagy marad az 5070 és lejjebb váltok felbontásban. Egyébként egy 42” OLED TV-t használok másod monitorként játékra, nem teljesen natív 4K-n szoktam hajtani, egyedi UW felbontást használok, 3840x1600. (ez még szép éles a kijelzőn) Talán valamivel kevesebb kraftot kér. A legjobb lenne egy 34” UW QHD OLED, de egyelőre még nem találtam megfelelőt. Itt már jobban érezné magát az 5070.
-
Grampy
aktív tag
Egyébként 4K-ra lenne, de amelyik játékban elérhető a DLSS ott használnám. Performance is elég jó már, főleg 4.5-nél. Tapasztalatotok szerint mennyire elég ilyen esetben a 12GB VRAM? Nem kell Ultra grafika, optimalizálni szoktam med-high között. FG 2X szokott még menni, ha megvan az alap FPS hozzá. QHD-n toltam anno 4070-el, oda elég volt a memória. Majd lett egy 4K OLED, utána vettem egy 9070XT-t, de sok volt a szoftveres baki, most meg jönnék vissza zöldekhez, viszont perpill 5070 Ti-re nincs keret.
-
Grampy
aktív tag
Akkor egyikkel sem nyúlok mellé. Prime-ban tetszik a letisztultság, RGB mentesség, PTM. Gigában meg a 4 év gari. Alszok rá egyet-kettőt. Köszi mindenkinek!
-
Biga123
addikt
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
+1
Brutál jó VGA, bár nekem TI van, de ugyan az
-
Grampy
aktív tag
Akkor lehet Giga lesz a 4 év gari miatt, meglátom még. Köszi!
-
Grampy
aktív tag
5070-ből Giga Gaming OC ajánlott? Kiküszöbölték már a thermal gel folyást? Alzán most akciós, és ugye 4 év gari. Asus Prime vs Giga Gaming OC közül melyiket vennétek? Egy árban vannak.
-
Devid_81
félisten
Ismet egy jol sikerult driver, powered by vibe coding
NVIDIA GeForce 595.71 drivers reportedly caps RTX 50 voltage, some users now report sub-3.0GHz OC boostsAllitolag a max fesz 1.000V korul van minden kartyan, mondjuk engem ez pont nem zavarna kulonosebben

-
Habugi
veterán
Némi előzetes "kalandozás" után végül egy ASUS Prime állapodott meg nálam.

Cirka két hete az érkező kártya kedvéért vadásztam a Z370-es lapomhoz BIOSt amiben bekapcsolható a Rebar, ha már egyszer a VGA támogatni fogja..
Egyelőre a 0.9V-os UV tesztje tart még, erősebben terhelő benchmarkok 2850 környéke is shima liba, játékokban ez egy szűk százassal kevesebb, ~fél-egy óra után eldobják magukat ha a boost 2800 fölé van állítva.
Tegnap este brahiból elkezdtem megkeresni UV nélkül mit gurul mielőtt lefejeli a kitolt TDP limit falát. Egyik Steel Nomadot futtattam a másik után.., egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a szokásos, score alatti Excellent felirat Legendaryra váltott.
Mint kiderült, véletlenül sikerült kitűznöm a zászlónkat a CPU & GPU páros toplistájának tetejére ezzel a körrel..

(Mindig elfelejtem, klikkre már nem nagyíthatóak a képek)Volt "némi" MSI becsípődésem de végül is tetszik ez a Prime is. CW vagy egyáltalán nincs vagy csak nem hallom, a ventiket sem hallani (1500rpm) bár olyan fordulaton ahol sosem fogom őket használni, kivéve ilyen 3DMarkos marhulásoknál.., egészen más hangjuk van mint a korábbi MSI-nek.
Hangolom tovább a 0.9-et aztán lépek fel 0.95-re és kezdődhet az egész előröl.

-
BeZol
őstag
válasz
SZKEBE75
üzenetére
Prociról nem volt szó, de linkeltem cpu-mérést is, amit gondolom más helyen mértek a játékon belül, ezért 20%-al kevesebbet hoz a legjobb cpu eredmény is, mint a gpu-benchben mért 5090 eredmény.
Hardware unboxed gpu-mérés 1080p High: (= nagyjából 1440p low környéki gpu terhelés)

Hardware unboxed cpu mérés 1080p High: [link]
Ha gondolod írj privátban, nálam 5070-es van: discordra felmegyünk, beállítjuk ugyanúgy a játékot, beállunk egymás mellé, és mondjuk kinél mennyi az annyi.
(nekem csak ma alkalmas, aztán csak jövő szombattól, de akkorra már wowozást terveztem) -
SZKEBE75
senior tag
Érdeklődnék,hogy rtx 4070-et érdemes-e rtx 5070-re cserélni?
Bf6 megy DLSS quality+Low garf.1440p. -
lanszelot
addikt
Hello,
Két kérdésem lenne:
-1-
Mi a különbség a két kártya között?
[link] és [link]
-2-
Jó e a gépembe (pl táp jó hozzá)
Specs:
AMD Ryzen 7 5800X /no overclock/
AMD wraith prism fan (with cpu)MSI MAG X570S Torpedo Max
Crucial Ballistix BL2K16G36C16U4B 3600 MHz DDR4 /3600 overclocked/
MSI Gaming-X NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 12GB Graphics Card /no overclock/
---ennek a helyére jönne ----Crucial MX500 CT500MX500SSD 500GB
Crucial MX1000 CT500MX500SSD 1TB
Crucial BX500 CT2000MX500SSD 2TB
Crucial M2 -2pcsWDC WD20EARX-00PASB0 2TB HDD
Corsair CP-9020131-UK TXM Series 750 W TX750M ATX/EPS Semi-Modular 80 PLUS Gold Power Supply Unit - Black
Sharkoon M25-V Midi-Tower Black
Cyber Power BR1200ELCD
-
Asbee
veterán
Akvárium, de nem megfojtott, minden kártyával tök jó hőmérsékleteim vannak. Régebbi kép:

Egy fullos fél óra furmak kép jöhet azokról a hőmérsékletekről.
Játékokban, steel nomad stb ezek is elvannak 60 fok körül vagy alatt. Persze ott sem mindegy milyen játék, egy fullos RT-es játék max grafikán másképpen fog fogyasztani fűteni. Pl MSI-vel Hogwarts fullon, 1440p-ben, úgy hogy néma csendben van, a max 64 fok az hibátlan. 965mV , 3100mhz. Aeroval még alacsonyabb hőmérsékleteim voltak, szintén csendben.De amúgy nem hagyott nyugodni és még futok éppen egy kört ezzel a Strixel. Nagyon úgy fest, a Perf. Bios egy lényegtelen fos erre a kártyára. Quiettel, csendes, tök hűvös ugyanúgy, és még a CW is sokkal halkabb. Érdekes... Power limit feljebb tolható így ugyanoda rakható.
Hogwarts Strix:
MSI:

Erre azért már azt mondom rendben van.
-
Ezek a hofokok milyen hazban ertendok? Valami megfojtott akvariumban?
En mondjuk nyitott hazzal vagyok de a kis purutfya Windforce oc power biosal 60 fok alatt marad stress teszt alatt, quiet biossal 68-69 fok. Ez a legfadadabb kartya, a MSI Gaming Trio ami nem a legvastagabb dog 60 fok kornyeken ketyeg, ilyen Astral Tuf nalam kb 50 fokos
-
Asbee
veterán
HWcoolingnak van egy elég alapos tesztje róla, és ugyanazokat írják le, amit én is tapasztaltam, igaz a végén az MSI OC plushoz, hasonlítják. (+ 1 hőcső). Q módban halkabb az MSI hasonló hőmérsékletekkel, P módban teljesen átlagos a zaj a többi kártyához képest. Szóval nem hiszem bármi baja lenne. CW miatt megy vissza.
-
Asbee
veterán
Nem tudom...Furmark alatt Q Bios ugyanúgy 70 fok felett volt picivel, ott tényleg csendesnek mondható, P biossal 66 fok kb, az valóban brutál jó, de 60%+ venti fordulat, és hangos, fura hanggal. De a CW főleg ami brutál.... Persze nem Furmakkal járszunk, de azért adni kell neki kicsit.
Mindenféle dallamban és nagyon hangosan.
Amúgy gyönyörű a kártya, gyönyörű a csomagolás tálalás, de így sajnos megy neki vissza.#7304 GeneraL_XTX:
Szerencsére Alza. Gyorsan fog menni.
#7305 BeZol:
Nekem este már feldobta hogy driver telepítés, nem frissítés 591.86-ra. Mintha nem lenne driver telepítve. -
BeZol
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Asus TUF 5070-esem nem cw-zik EVGA táp + asus x570 alaplap + 5950X konfigban,
de CORSAIR táp + asus x870 alaplap + 9800X3D konfigban igen
Most vettem egy ASUS ROG Strix XG32UCG monitort.
Egyből felraktam 160Hz-re, erre coil whine jön a monitor felől
100Hz-nél nem hallom, 120Hz-nél már hallom, és ahogy emelem a Hz-et, úgy erősödik a coil whine.
160Hz kijelzőt miért is használnék 100Hz-en... hagytam 160Hz-en, hát jelentem 5+ perc után érzem h mintha fájna a fejem, úgyh megy vissza.Tanulság: beépített áramadapteres kijelzőt inkább nem veszek, tuti az ciripel benne, de ha a lábamnál vagy asztal mögött fityegne vhol az adaptere, akkor pont nem a fülemmel egyvonalból érkezne a zaj... (és esélyesen semmit sem hallanék belőle)
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Most olvastam a hírt: [Hibás a 595.59 driver] . Azóta nem elérhető az oldalon, de ajánlott visszaállni a korábbi verzióra. Gondoltam szólok. Szép napot kívánok Nektek!
-
GeneraL_XTX
veterán
Asusok nagyon durván tudnak CW-zni tele van a net ilyen videókkal még az 5090-ek is, én is benyaltam az előző genekben több ilyen Asust is, el se hittem hogy ilyen hangokat ki tud adni egy vga
Szerencsére a mostani Prime-om nem ilyen de Asus vga-t én csak olyan helyről veszek ahol gyors és gördülékeny az elállás
-
-
Asbee
veterán
Teszteltem ma egy TI Rog Strixet, CW miatt hallgassuk meg nálam is. Konkrétan visítanak a tekercsek, még windows, böngésző alatt is hallani. Összehasonlítva az MSI kártyámmal quiet biossal, 1-2 fokkal hűvősebb és hangra kb ugyanolyan játék, vagy stressz teszt alatt. Perf. biossal , itt power limit is magasabb kicsit, már 5 fokkal hűvősebb, cserébe komolyabb terhelésen, vagy stressz teszten lényegesen hangosabb és nagyon fura hangja van a ventiknek vagy ahogy áramlik a levegő a bordákon.
Hatalmas csalódás 500k-ért....
Mondtam küldje vissza, nézzen egy Gaming trio-t, vagy Giga Aerot, Gaminget, 50-80k-val olcsóbban, vagy akkor már alap Gainward vagy Palit 5080 pici felárért...
Maga a kártya, szép, masszív, bár olcsó műanyag burkolat.
Csak egy kis érdekesség képpen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Harry Potter - fan topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Filmvilág
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 6700 10GB GDDR6 PULSE GAMING OC - Új, 1 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 7600 XT 16GB GDDR6 PULSE GAMING OC - Új, 1 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 7900 XT 20GB GDDR6 PURE GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RX 9060 XT 8GB GDDR6 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4070 12GB GDDR6X DUAL OC Edition - Eladó!
- 27% ÁFÁS DELL Alienware 16X Aurora Ultra 7 / RTX 5060 Részletfizetés megoldható. Beszámítás van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Dragonfly G4 i7-13G I 32GB I 512SSD I 13,5" FHD+ Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 48GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Gondoltam 1 kerdest felteszek ha mar ismert a problema annyival kozelebb vagyok hogy megsporolok par orat talan

gpu-z átlag, afterburner pont a maximumon
Szép. Ilyen szinten nem mélyedtem bele.

(néhány RT-s címnél már 1080p-nél is kifutottam, pedig nem is full max-on játszottam).