Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
crocy
üzenetére
A dugattyúkat nagyjából megnéztem, le is takarítottam, nem láttam rajtuk hibát.
Folyadékot illene már cserélni (most 2 éves, ami benne van), de egyelőre minimál program van... Ha végre kész lesz a felújítás, és be tudok költözni, akkor majd időm is lesz foglalkozni az ilyen jellegű dolgokkal is. -
-Mosquito-
őstag
válasz
A Zéé
üzenetére
2db tárcsa,ami vékonyabb is,hirtelen erős fékezés,vízet kapott melegen,vagy ennyi Km-nél elfogyott,betét,kopás miatt stb. Lehet x aktás,nem tudni miért lett cserés. Fent vagy a márka/típus csoportban,lehet nyomozni,kinek mennyit mentek el a tárcsái,meg volt-e ilyen gondja valakinek. A használtat betétet tedd el tartalékba.
-
Topiccsendőr
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
4,2 mm
Felraktam, azért az új mellett már tényleg látszott, hogy viseltes a régi. A betétekre is ráfért a frissítés. Hiába, 38k km az 38k km...
Viszont továbbra sem hagy nyugodni, hogy mi történhetett, mert nem emlékszem, hogy ennyire rázott volna ősszel... A nagy hidegekben fagyott a garázsban is, a motor meg az ajtó mellett volt, érte a hideg. Az bánthatta meg a tárcsát?
-
vlevi
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
"A bemelegítő körnél pl sokan átemelték a lábuk "
Valamikor sihederkoromban, még a V-Strom klubosokkal voltam egy képzésen, akkor meg tudtam csinálni ezeket a gyakorlatokat, de tavalyelőtt már meg sem mertem próbálni.
Utólag, otthon a garázsban, középsztenderen állva rápórbáltam erre a bemelegítő gyakorlatra, és, hát, mit ne mondjak.... Na, inkább hagyjuk.
-
A Zéé
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
megjött a tárcsa, 4,5mm ennek is a minimum vastagság:
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
A labdás gyakorlat, és elvileg szinte minden végrehajtható kuplung nélkül, csak vannak olyan motorok - és ilyen a GS is - ami képes leböffeni, ha túl lassan csinálod. Nekem nem is megy a labda a kötélen gyakorlat, nekifutottam, leemeltem a labdát, megtettem talán kicsit több mint fél kört, majd rövidnek bizonyult a kezem
Az oktató illetve volt ott egy motorosjárőr egy 1200 GSA-val, meg tudják csinálni a gyakorlatokat kuplung nélkül, sőt fele annyi idő alatt mint én.
Az a motoros rendőr úgy csinálta a nyolcast, hogy közben már oda se nézett (mármint nem oda ahova kellett volna). Aztán bal kézzel átfogott a gázmarkolatra és úgy is megcsinált pár nyolcast. Gondolom minden évben van 5-10 tréningje, gyanús, hogy nem ez volt az első mikor próbálta.De igazad van, lehet a labdás gyakorlatot nem fogod tudni megcsinálni, akkor azt kihagyod! A bemelegítő körnél pl sokan átemelték a lábuk majd jobb lábbal álltak a bal pedálon, sokan csak rátérdeltek az ülésre. Én ezt is kihagytam, mert nem éreztem úgy, hogy ezt meg kéne csináljam.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Robogón nem nagyon van szabad kezed olyankor. Eleve kell egy magasabb motorfordulatszám, hogy a CVT hajtás, kuplung összezárjon és meglegyen a hajtás a keréken. Hátsó fék pedig bal kézen, így nincs közben szabad kezed, hogy például labdát ide-oda vigyél.
Még nemigen próbáltam lassú manővert, mint a motorral a Safety tréningen: pallón lassan menni. Nem tudom, mit adna elő a robogó, ha fékkel annyira visszafognám hajtás közben. -
bacus
őstag
válasz
fluxion
üzenetére
Volt ott egy 1300 GS, ott a legtöbb feladatban csak annyi volt, hogy fix 1-be kellett rakni, hogy ne váltogasson fel, a stabil gáz, az ott is stabil gáz, hátsó fék hátsó fék, a többit megoldja a motor technikailag.
A nézőpontok ugyanazok mint kuplungossal és a kormány kezelés, motor eltolás is.Nagy előny, ha tudsz annyira mozogni, hogy egyébként előre menetben hátra felé kifordulva tudsz nyilazni
. Az őseink tudtak. -
macilaci78
nagyúr
válasz
bigrob
üzenetére
Én utcai nadrágot hordok, aláveszek egy síaláöltözőt, mint ma is. 8-10 fok alatt pedig ott a Tucano kötény is, amivel 0 fokig komfortos a robogón derék alatt.
Nem zavarna a munkánbajárásra egy megfelelő motoros nadrág, elférne egy szobainas, azon a váltás nadrág, cipő a melóhelyen. A ruha alatti térdvédő kevésbé hajlamos elmozdulni, így biztosabban véd, de felvenni, levenni macerás, akkor már inkább nadrág. A ruhán kívüli térdvédő meg gyűri a ruhát, ha aláizzadsz, akkor még a só is kiülhet a kontúrjára. Megint ott vagy, ahol a part szakad: az a nadrág, amiben motorral érkeztél, nem felel meg oda, ahova motorral érkeztél.
Robogózok, szerintem (!) annyira nem gáz nekem, hogy csak utcai nadrágban megyek, nincs a lábam közt a vas, ami ráesne az egyik lábamra. De azért csak jó lenne valami funkcionálisabb a motorra.Ilyen kabátom van, bő 3 éve hordom. Nem rossz. A fő cipzár húzója az elmúlt pár hétben tört le, a kocsi ép. Korábbi Alis rendelésből tettem rá húzófület. A rávasalt logó, írás kopik rendesen, a mellkason lévő feliratot le is felejtették gyárilag. Egy-két varrás eldolgozása nem az igazi, hosszan lógó cérnákban még egy-két zseb cipzárja is elakadt, ezeket kivágtam. A bélésben lévő zsebek tépőzárjainak varrása rendre elengedte magát, pár hónap alatt, de viszonylat ritkán állok tótágast, így ezt nem reklamáltam meg. Alapvetően jobb kezes vagyok, így a telefonnak a keskeny zsebe bal oldalt esne kézre. A bélést kivéve a kabátban lévő belső zsebek már szimmetrikusak. Ezek cipzárral zárhatóak, semmi tartása nincs a kabátbélésnek, így nehézkes a cipzárt nyitni, zárni, ha a másik kézzel nem tartod feszesen az anyagot. A 3 év alatt 5-6 alkalommal lehetett mosva. A könyökprotektor, vállprotektor zsebének nyílása lehetne lefelé, hogy kabát felvételkor ne akadjon el benne az ujjam. Vagy akkor ne csak középen legyen egy 5 centis tépőzár, hanem teljes szélességében zárja le a zseb száját valami. A galléron a patent kényelmetlen, nem is igen szoktam használni, de csősállal, magas nyakú pulcsival be sem ér. Cserébe nem is hosszú az a textildarab, amin van, nem lifeg menet közben. Volt olyan kabát, amin a sisakhoz verte a menetszél... És persze a nyári üzemmód: 30-40 km/h alatt kb semmit nem szellőzik, cserébe nincs is belőle világos alapszínnel rendelkező kivitel. Országúti tempónál, 70 felett lesz szellős, de addigra aláizzadtál, könnyen megfázhatsz. És amikor szellőzik is, a mellkas protektor és a belső zseb anyaga darabonként kb 3-4 tenyérnyi felületet fed a mellkasodon, a menetszél még rád is nyomja, ott megint nincs szellőzés. De szerencsére tréningen láttam, hogy mindenkin kivétel nélkül ott volt az izzadtság a kabát alatt, fiatal, fitt, sportoló férfiakon és nőkön is. Azért ebédszünetben átvettem a váltáspólót.
Rápróbálok a Mont Banc Pro nadrágra, ha tetszik, akkor a kabátja lesz a következő pár év múlva. Az FX-Air nadrág annyira nem jönne be szerintem. Kényelmetlen a Tucano, mármint nem motorozás közben, hanem megállni és beszaladni a Lidl-be. Mivel lehetőség szerint télen is motorral járok dolgozni, szeretném elhagyni a kötényt. Véleményem szerint egy nyári nadrág még béléssel sem fog annyit érni télen, mint egy négyévszakos.
Ha már ott vagyok, térdvédőt és valami csizmát is próbálok.
-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az újabb fajta Air kabi jobb, asszonynak ilyet vettünk.
A régebbivel én is elvagyok 10 fokig, max egy széldzsekit fölé veszek 15 fok alatt.
Gatyeszt viszont én nem fogok munkába járásra hordani, majd kipróbálom milyen bélés nélkül ha hosszabb távra megyünk, de még nem vitt rá a lélek
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bigrob
üzenetére
Arra a nadrágra írják, hogy úgy szellőzik, mint egy nyári. Ma délután mennék ki hozzájuk próbálni. Rászánnám a pénzt egy protektoros textilnadrágra...
Nekem egy Serpentize S-Air nyári kabátom van, városban az irodai ruhára (póló, pulcsi) elég volt télen is munkábajárni. Persze csak száraz időben toltam. Nyáron nyilván meleg városi tempónál is és igazából a nyári kabátokról ez a véleményem, mert ha más nem, a protektorok több tenyérnyi felületen fogják le a szelet és úgy véd a kabát is, ha passzos. Ebben meg sűrű szövésű anyagból vannak a belső zsebek is, ami megint nem segíti a szellőzést. -
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Annyira néznek ki, hogy egy ilyen kisrobogóval (tudom nagyrobogó..), előnyben leszel mindenhol.
Egyébként a rendőrségi képzések általában:
1. eltolásos technika
2. első fék tilos
3. stabil gáz, hátsó fék, ha olyan a motor, akkor stabil, fogásponton tartott kuplung.
4. legfontosabb a nézőpontok, illetve azok áthelyezése, ezeket Te is fogod használni és meg tudod tanulni.
Idén kettő képzésen is voltam, az egyik két napos volt, a végén "vizsgá"-val.., ami igazából egy 7-8 feladat megoldás volt egymás után, pályatévesztés kizáró, hacsak nem tudtál javítani, a feladatok felét az előző két napban gyakoroltuk, a másik felével én ott találkoztam, de volt eltolt szlalomos bójakerülgetés, a vizsgakörben pedig holland kapu volt, ami megoldásilag ugyanaz. Rögtön egy fél köríven helyben megfordulással indultál, és volt még egy ilyen a feladatban. Az esetleges lábletételt nem büntették, de igazából nem volt olyan feladat ahol le tudtad volna tenni a lábad.
A feladatoknak egyébként jópofa neveik is vannak, volt pl "gitár", aminél a pálya vonala egy gitárt formázott, először a nyakán mentél végig szlalomban, majd a bemenve a gitár testbe egy jobbos kiskör, onnan átmentél egy szélesebb testbe, ahol mentél egy nyollcast, onnan vissza az előző kiskörbe, de most balos kör, majd vissza a nyakán szlalom. -
-
GTVili
tag
Az alábbi témához.... én ha be kellett mennem a városba motorral, akkor mindig lenyúltam az asszony fele, harmadakkora motorját...és általában rohadtul élveztem.
Ötszáz egyhenger...aztán hatszáz V2, most megint egyhenger 400.... mind jobb a városban, mint az 1200 V2.....

-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Idén tervezek sokat járni pályára, tavaly alig voltam
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
A mostani pani v2 lakossagi verzio nem eppen supersport, inkabb sporttura. Magas csutkakormany, tulajdonkepp a 950 supersporthoz tudnam hasonlitani (ami sporttura) nem a superquadro panigalehoz. Sztm visszalepes minden tekintetben. Es egy japan sornegy jobb ar/ertek arannyal rendelkezik.
Bar marquez kiprobalta a superquadro elleneben egy (direkt) kis palyan, ahol jobb koridot sikerult vele menni, mint a lefojtott superquadroval, (megis milyen reklamfilmet lehetett volna abbol csinalni, hogy egy 155 loeros motor gyorsabb, mint az uj, 120 loeros?) De itt mar se desmo vezerles nincs, sima rugos szelepek vannak. Szarazkuplung-nincs. Terhalos csovaz- nincs.
Jobb fekek, mint a japanokon- nincs. Jobb futomu- nincs. Bar a legnepszerubb modell a pani v2, en nem tudom mi az a plusz, ami miatt ennyire draga.
Sztm jobban tudnal tanulni egy kisebbel, de eleve a 600rr t el kellene vinned versenypalyara, sokszor.
es szaladgalosnak en vennek valami mast. Aztan vennek terepre is, meg vennek megegyet csak ugy.
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Páromnak még nincs R7-e csak szeretne egy modern motort (és most a 2026-os facelift elég király lett) viszont erőben nem feltétlen menne a mostani SV-je fölé. Ő is sportmotor fan úgyhogy erre jutott a választás de még persze elmegyünk majd kipróbálni, de papíron az a befutó.
Ebből adódóan a mennyire tudja majd tartani a lépést velem már most is egy ismert kérdés, nem igazán. De ez nem csak a motor erejéből fakad hanem óvatosságból is, ő azért nyugisabban közlekedik mint én, de ha együtt megyünk igyekszem valamennyit az ő tempoján is menni

A kérdés onnan indult, hogy elkezdtem játszadozni a gondolattal, hogy "sidegradeljem" a motorom egy Panigale V2-re (az új genes gyengébbre) ami ugye ugyanaz az erőkategória mint az enyém csak sor4 helyett V2. Többször örülnék alul húzásnak mint amennyiszer kihasználom a sor4 felül húzását, viszont a körítésből nem akarnék lejjebb adni, váz, fékek, futőmű, elektronika, modern kinézet viszont hamar elhessegettem ezt a gondolatot mert a Pani V2 több mint 2x annyiba kerül mint az én motorom és valljuk be, nem ér annyit (nekem legalábbis). Ekkor merült fel, hogy basszus amúgy én a 600RR előtt az SV-vel is teljesen jókat motoroztam csak egyrészt szerettem volna már egy szupersportot meg sor4-et, jó áron is kaptam stb. és mondom egy ilyen kell az életbe, na de most, hogy ez megvolt és letudva és annyit nézegettük az új R7-et csak eljátszadoztam a gondolattal, hogy vajon milyen lenne "lejjebb adni" és átülni egy olyanra. Persze ilyenbe vakon amúgy se mennék bele, előbb teszt kell, de hát azzal nem mondok meglepőt, hogy a 600RR-t bőven nem használom ki. (a népszerű etyeki útvonalon ilyen 100-120 körül tudom venni a kanyarokat, pályán béna vagyok de fejlődök folyamatosan, autópályán meg szoktam menni végsebességen de az nem igényel sok tudást) - és akkor itt a kérdés, hogy amellett, hogy élvezetben milyen lenne egy gyengébbre váltani vajon tudnék-e jobban tanulni vele?
Ez a teszt fogott meg igazán amúgy [link]
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Mi is ezen tanakodtunk pár hónapja a párommal. Ő ugye eladta a tracer 7-esét, de nem akar már annyit költeni motorra, így valószinűleg csak városra vesz valami 300-500ccm körüli gépet, de kicsit tart tőle, hogy mondjuk egy 300-as 25-40 ló körli gép milyen élmény lesz a 74 ló után.
Én gyakran ültem az övén is, ami ugye vagy 20 lóval kevesebb mint az enyém, de mentem egy hetet a gs-el is, ami meg még 50 lóval több is mint az enyém + nyomatékosabb is (mindegyik túraenduro, mondjuk a tracer inkább csak túra). Sőt, bajna-héregen felváltva mentem az övével, aztán a gs-el, így már olyan 80 ló különbség volt. Persze 80 lovat meg a több nyomatékot meg lehetett már érezni, de mivel eggyikkel se lapon közlekedtem, így nem éreztem akkora visszalépésnek a gs után a tracert. Városba meg főleg, egy bizonyos szám felett (legyen mondjuk 500ccm és 50 ló) szerintem maga az erő nem ad hozzá sokat, mert mondjuk lámpától jobb esetbe is csak 500m-nyi gyorsulás van, utána meg akár egy 125-ös robogó is le tudnak előzni ha jobban elfér a sorok között. Szóval én akármilyen tesztmotort kapok, ami kisebb ccm volt, városban egyátalán nem éreztem magam hátrányosan miatta. Persze ha elmentem héregezni vagy a mátrába, és mondjuk csak oda járnék, akkor biztos megérezném, már csak a sok váltogatás meg a nem olyan dinamikus gyorsulás miatt is.
Említhetném például a multkori mt09 gsxs1000 összehasonlítást is, a 09-et sokkal erősebbnek és dinamikusabbnak éreztem, pedig ccm-re és lóra is a szuzi volt papiron az erősebb. Már az is sokat számít, hogy adott ccm-nél 2 vagy 4 henger (vagy 3), tök más érzetet fog adni.
Szerintem az erőnél sokkal többet számít a jó futómű és a fék. Ezért az egy dologért nem szeretek annyira kisebb ccm-es (és olcsóbb) motorokkal menni, mert azokból még ki van spórolva a jó anyag, ezért sem szerettem menni párom tracerjével, mert az erő "hiányát" nem éreztem meg, de a szar futóművét igen.Ha most párod r7-jével akarod összehasonlítani a tied, biztos meg fogod érezni a különbséget, de mondjuk városba nem feltétlen a kevesebb erőt, hanem a roszabb/másabb futóművet. Szerintem szerpentinen is csak akkor, ha már a tieddel is úgy közlekedsz, hogy ki tudod használni teljesen. Na meg, én pl máséval sose merek annyira menni, mint a sajátommal, így eleve fura az összehasonlítás. Ha meg onnan indult a gondolat, hogy hogy fogja tudni tartani veled a tempót, akkor persze az elején nehezebben, meg mondjuk pályán az nem megy csak mittomén 240-et, de ha nagyon összeszokik a motorral és mondjuk nagyon ügyesen is megy, szerintem ez még nem akkora különbség, hogy ne érjen utól.
Egyébiránt, életem "köridejét" munkába még mindig egy 125-ös szuzi robogóval tartom, egyszerűen olyan kis keskeny volt, alattam jól gyorsult, elfértem vele mindenhol, úgy mentem mint a bolond indiaiak, vagy 5-10 percet vertem a legjobb menetidőmre a saját 790-esemhez képest.
-
dellfanboy
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
kb 5-6 éve voltam vmi HUMDA által szervezett mókán a H-ringen, ott felmentünk a Hringre, viszont libasorba, előzni tilos jelszóval és kb 80-as tempóval, 1körre, szóval az ilyen i-re a pontot story volt.
( igen kb. a célegyenesbe is ... de volt a kb 10fős csoportba mindenféle motor a 125-től 1200-ig) -
vlevi
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem ismerem a képzést, de szinte kizártnak tartom, hogy a ringre felmennétek.
A motorosrendőrős képzések alacsonysebességű motorkezelésről szól.
Ha jól elmléxem, sok-sok éve voltam ott, ilyen képzésen, és a parkolóban folyik a dolog, nem a pályán.
Pályás kanyarképzés, az is mondjuk egy Kakucs, vagy Rabócsiring méretű pályán történik, jellemzően 100 alatti tempóval. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Buddhha
üzenetére
A jelentkezésnél sem kérdezték, milyen géppel megyek.
Madball: Nem ismerem a programot, de a Hungaroringen azért gondolom, lehet tempót is menni, ha a nagy pályára felengednek és az a feladat. Na, a robogóval a pálya kanyarjainak bő felét kb nyélgázzal lehet venni.
Nem is az zavar, ha kinéznek, hanem ha az oda nem való géppel más elől veszem el a helyet.
Lehet, telefonos segítséget kérek... -
Madball
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én Madisonnal voltam 2 éve a kamaraerdei pályájukon, senki nem nézett ki és minden feladatot meg lehetett vele oldani. Összesen 3-4 nagyrobogó volt akkor a csapatban.
-
Buddhha
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Azt nem tudom, hogy a Rendőrség mennyire különbözteti meg, a Safety-nél van lehetőség robogós tréningre is, ott külön kitérnek ilyenkor a különbségekre (pl.: fékek használata, síneken áthajtás).
Reméljük a Rendőrség is figyel majd erre! -
Buddhha
tag
Ha esetleg belefér, tegnap megvolt a szokásos Balaton-kerülős körünk. Sajnos a BP-Veszprém útvonal lemaradt, mert elfelejtettem elnidítani a Relive-ot. (Székesfehérvárnár letértünk a 8-as főútra)
A visszafordulás pedig azért lett beiktatva, mert az eredeti terv szerint Balaton-felvidéken keresztül mentünk volna Szigligetig, de azt nemrég megcsináltuk autóval is.
Térkép -
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Bekerültem a kalapba, két rendőrség által szervezetett motoros tréning is lesz a hétvégén és hétfőn. Egy Kecelen, egy a Hungaroringen. Saját motoros, nekem Honda SH300 van.
Mennyire illetlen odaállítani egy robogóval? A bukóm gyorscsatos, nem dupla D-gyűrűs.
A tréning tematikáját nem ismerem, a részvételi feltételek között általános dolgok szerepeltek, mint motoros felszerelés, kategóriának megfelelő vezetői engedély, közúti közlekedésre alkalmas állapot emberre és gépre nézve egyaránt.Köszi, ha megosztotok tapasztalatot.

-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na majd ha meglesz barátnőm új 2026-os faceliftes R7-e kipróbálom megint milyen a 70-80 ló közötti de alul tolós élet, ráülök párszor

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Ami meg eszembe jutott, hogy van meg egy supersport 900 i.e. is a flottaban, csak elfelejtettem, mert nemreg kerult hozzam. vegeredmenyben ez hellyel kozzel sportmotor, de meg nem rakattam ra rendszamot. Ez 79 lo, de ez is alul tol. Szerpentinen ez tokeletes, mert kanyarbol kifele azonnal tol, plane szuk kanyaroknal. 170-180 km/h kanyarokra ez nem jo, de kozutra tokeletes. Sokkal jobb, mint barmilyen sor4. Legyen az 600 vagy 1000. Egyedul nagy ~4km es versenypalyan verezne el, de gokartpalyan megint jo, de meg euroringen is.
Ugyanaz a fek van rajta, ami a 916 oson, ugyanaz a villa. A motor gyengebb. Az elmeny ugyanaz. -
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Csatlakoznék a klubhoz egy 2003-as Kawa Er6f társaságában, néhány hete vásároltam.
Jogsim még nincs, nemsoká megyek KRESZ vizsgára.Most jutottam odáig, hogy felszerelésekkel foglalkozzak, ami időszerű, lassan megyek tanulni pályára.
A motor maga így néz ki.Adok a biztonságra, keret is van rá, de mindig igyekszem a bestbuy felé menni, bármit is vásároljak.
Tudtok abban segíteni, hogy a mocihoz illeszkedve milyen sisakot, ruhát, csizmát és kesztyűt vásároljak? Konkrét modellek érdekelnének leginkább, amik az tapasztalataitok, tesztek alapján is bevált, kényelmes, és "működik".
-
yodamastah
őstag
válasz
asuspc96
üzenetére
Legyen legalább egy jó minőségű 2 részes bőrruhád. Sport csizma, sport kesztyű, meleg (vízálló) keszytű, gerincvédő, esőruha. Technikai alsó ruha (meleghez és hideghez is). Ezekkel már hosszú túrára is el tudsz menni.
Utána hozzá tudsz dobni motoros farmereket, többféle kesztyűt, téli/nyári kabátot stb.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jó de ez csalás ,ha mindenre is van egy motorod
Ha viszont egy van az kompromisszumos....
Mindegy majd idéntől ...
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Én így használom, de nyilván mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. Nekem fontos volt hogy időjárás álló legyen az a cucc, amit hosszú távokra használok, utálok elázni.
Motoros farmert + a motoros cipőt akkor veszem fel, ha hétköznapi életben is részt kell venni valamennyire, például amikor elviszem a motort a szervizbe, vagy elmegyek a kollégákkal sütögetni a tóhoz, ilyenek. -
válasz
asuspc96
üzenetére
A motorhoz szerintem jobban illik a farmer vonal és kényelmesebb is lesz. Nézd meg a Trilobite farmereket is, teljesen természetes farmer kinézet ami hidd el, jobb lesz ha bemész egy étterembe vagy sétáltok egyet a városba.
Nekem van mellé egy Macna esőálló textil is, ez hidegebb időben vagy hosszú túrán bent van a dobozban.
Ne feledd, rengetegen árulnak kihízott/kifogyott motoros ruhákat vinted-en. Ha tudod a méreted, a új ár 40%-áért tudsz vásárolni. -
norbert1998
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ezt most érteni kell a rendes vastag kevlárszálas famerokra is, 300+ eurós árban?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ideális kezdő motor
-
asuspc96
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ezt próbáltam boltban, kényelmesnek mondanám, de nem tudom mennyire okés védelem szempontjából:
[Macna Individo 2.0 Motorcycle Jeans]
Megmondom őszintén a felszerelésen nem szeretnék spórolni, meg, hogy majd később veszek jobbat, mert bármikor megtörténhet a baj a később és a most közötti szakaszban
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na igen, ebben én is bűnös vagyok
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
En varosba vmi 2-3 szelepes oreg szart hasznalnek, ami nem melegszik, annyira alacsony a literteljesitmenye, emelle alul huz, es viszonylag takarekos, minden tekintetben.
Ezek mind ronda motorok, ezert az emberek varosba nem.ilyet hasznalnak, hanem azt, ami versenypalyara valo, mert azok neznek ki jol. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mindkettőt csinálom (belvaros + szerpentin) és idén pályázni is többet szeretnék.
Városban el tudnám viselni ha nem sor4 600-am lenne, de máshol ez eszembe se jut. (Mármint ezt az alul tolásra, az jobb lenne nyilván lámpáktól)
A 100kg súly diffit el se tudom képzelni, nagyon jó lehet

A testemmel szerencsére nincs gond, egészséges kaja, sok alvás, konditerem + tenisz

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Mert ha 50 el esel egy farmerban, azt karcolas nelkul meguszod. De ha autopalyan esel 180 al, azt kevesbe.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Minden nap.
Van egy crossplane R1 esem 182 loval, emelle egy vfr750 100 loval, ami ugyan nem supersport kategoria, inkabb sporttura, plusz egy ducati st2 83 loval, tehat ez sem jo pelda a kerdesedre.Ami ugyanaz a kategoria mint az r1, es amire visszaulok, az az aprilia rs125, ebbol 2 is van. Mivel ez meg 2 utemu, a 30 lo megvan, talan tobb is. De 100 kg-mal konnyebb, mint az r1.
Mivel az r1 eshez nagyon fittnek kell lenni, agyilag es testileg is, a gyengebb motorokkal sokkal nagyobb elmenyfaktor motorozni. Maga az hogy a szezonban rakeszuljek egy 180 lovas motorra, idot igenyel, ami nem nagyon van. Ezert a gyengebb motorokkal jobban tudok motorozni, plusz a ducati alul tol, es nem kell porgetni, mint egy sor4net.
Az eszrevetelem az, hogy sportmotorral nagyon felkeszultnek kell lenni, es stabilnak kell lenned fejben is. Ehhez pedig a testednek is egeszsegesnek kell lennie. Amennyiben nem a belvarosban motorozol vele, hanem kanyarodni is akarsz. Egy konnyebb kisebb motorral pedig konyebb dolgod van. Nemugy a szentendrein.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Miért? Mármint miért ne lehetne perecelni a garázstól 100 méterre?
-
crocy
tag
válasz
asuspc96
üzenetére
hat en börgatyabol csak olyat vennek amin van terdkoptato es fel tudok vele menni palyazni. amugy sztem felejtö bör gatya az utcara. hacsak nincs börfetised vagy chopperes vagy es kell fesziteni a csajoknak.
ha okosba akarod csinalni jogsira csak felcsatolhato terdvedöt veszel es közben a többit megalmodod. vagy ha van penz lovera akkor en a helyedben vennek aaa minösitesü single layer farmert utcara.a kabat ennel bonyolultabb. kell egy halos nyarra es pluszba mondjuk egy perforalt bör. ja es legzsak vagy legalabbis olyan cuccokat vegyel amiket kesöbb tudsz vele hordani.
-
asuspc96
őstag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni ruházkodás terén.
Jelenleg csak tanulok nagy A-ra (korlátlan), a tervezett motor egy CB650 (ezen is tanulok, és igen kellemesnek érzem).
Vezetési szokásokat tekintve inkább élményvezetés lesz tervben, mintsem mindennapos ingázás.
Amit kinéztem az egy Revit Ignition 4 h2o gatya és dzseki kombó.
Ami miatt ezt választottam az a jó szellőzés és javarészt bőr anyag.
Ahogy láttam van hozzá ruhába rakható mellkas és gerinc protektor is, a többit pedig alapból adják hozzá (térd, csípő, könyök)
Motoros boltban inkább a kevláros-farmer irányba próbáltak terelgetni, de őszintén szólva nem szeretnék megválni a bőr vonaltól.
Szerintetek ez jó elképzelés?
Ha nem, miket ajánlotok?Köszi előre is a segítséget!
-
crocy
tag
válasz
Csandi
üzenetére
hat en gran canarian bereltem egy gyengebb nakedet, egy cbf500-t. szerpentinezni jo volt, es mivel könnyebb es kisebb, egyszerübb volt vele kanyarodni. gyengebb motor akar lehet alul nyomatekosabb is. regebben amugy 1000es sportmotorrol ültek vissza az emberek 600-800as közötti sportra.
mas. ma voltam eletemben elöször a bakonyban. zirc es bakonykoppany közötti szakasz nagyon baba, kar hogy messze van peströl. jo sok motoros volt. volt aki perecelt is sajnos. meg jöttek velem szembe motorosrendörök, de vagy 30an. nagyon durva latvany volt. tavorol azt hittem vmi harley talalkozo van
. odafele etyek fele tetszett meg. a visszaut a bakonyt elhagyva teljesen felejtö kb. a forgalom is relative nagy volt. legközelebb esetleg kis balcsival összekötve de igy ezen az utvonalon gyakran nem fogom megjarni.
[link]
-
Csandi
addikt
Van itt olyan aki visszaült gyengébb motorra mint amilyennel előtte ment? De nem úgy, hogy pl. sportról endurora vagy forditva, hanem kategórián belül.
Bármi gondolat erről a “jelenségről” vagy észrevétel, tanulság stb.?
-
-MarhaRépa-
tag
Megvolt az első nagyobb kör, 460km. Érdekes élmény ez a tevehajcsár pózban történő sportmotorozás
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
De azt a szine hatarozza meg, tehat az is lenyeg. valoban inkabb ezeknek a loctite termekeknek a szamaibol lehet kiindulni. A lila 221, gyenge, kek a 243 kozepesen eros, a zold 276 eros, es a piros 262 is eros.
-
bacus
őstag
válasz
mattheus
üzenetére
givi v. sw-motech táskákhoz saját tankgyűrű adapter kell, ez az adapter csavarokkal együtt kapható (általában ugyanis hosszabb kell mint a gyári). Ezeken a csavarokon vagy van előre applikált menetrögzítő és akkor nem kell külön használni, vagy nincs, de sztem akkor sem kell használni
, de akkor érdemes néha ellenőrizni, hogy nem lazult e ki. Ha már mindenképpen ragaszkodsz a menetrögzítőhöz, akkor a leggyengébbet, loctite-nál ez a kék színű..., a pirosat sztem meg nagyon kerüld, mert azt utána ki nem szeded.
-
mattheus
őstag
Szeretnék egy tanktáskát felrakni a motoromra. A gyári Yamaha tankgyűrű 1 oldalas (nem túl bőbeszédű) beszerelői útmutatójában rajzok kivételével nem esik szó menetrögzítő (csavarragasztó) alkalmazásáról, ugyanakkor jó pár oldalon olvastam, hogy ajánlják.
Nektek mi a véleményetek? Amennyiben javasolt, akkor ezen belül melyik színkódút érdemes választani?
Köszönöm!
UI: Ha van még ezen felül bármi javaslat, akkor ne tartsátok magatokban.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
Lattam egy hayabusat, de vmi nem stimmel, tudtommal nincs ezeken kereknyomasmero.
-
bigrob
őstag
válasz
crocy
üzenetére
Köszi mindenkinek!

2 szervizzel beszéltem, a Kawaszatiban olyan parasztok voltak, hogy köszi, de nem, úgyhogy Nagytarcsára fogunk járni a Boxervicebe. Itt egy ezres szerviz időpont és 1 óra alatt megvárható, előbbiben hagyjam ott 4-5 napra és majd csinálják ha lesz idő rá...

Árban pedig ugyanannyi.Voltam ma Ivanics nyíltnapon, pucsítottam egyet a ZX-6R-en, még interjút is adtam a Worldbikeos csajszinak.

-
macilaci78
nagyúr
-
válasz
Anaconda
üzenetére
Hát ha van egy közeledben lévő bolt elmész és képbe raknak a srácok mit érdemes vásárolni az általad nézett ár körül.
Én nekem sajnos nagyon más árban vannak cuccaim nem is vágom mik vannak low buget áron .
Viszont shoxnak van sok saját márkás terméke olcsón. szvl én ott néznék körbe...
Vagy hívd fel ,ha messze vannak elvégre ők a szakértők....Vagy megint más ,ha nem jó akkor marad a használt termék ! pl képes motor vagy market ott nézz körbe....
-
bigrob
őstag
Végre én is el tudtam hozni a paripát.

Voge 800 DSX
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Eléggé rákaptam tavaly a motorozásra, egy enduro Derbi Senda-val szelem az utakat. Nagyrészben országút, de gyakran földutakra is tévedek, kb 70/30 az arány.
Az egy év alatt kb 4000km-t tettem bele, így elgondolkoztam hogy kelk valami védőfelszerelés. Eddig természetesen egy nem kínai MT sisak, Mugen protektoros kesztyű és egy magas szárú műbőr cipőben szaladgáltam.
Milyen védőfelszerelést javasoltok? Konkrét típusra lenne szükségem, nem nagyon ismerem ezeket.
Nem szeretnék rá egy vagyont elkölteni, a motoros csizma nem prio, de 1-2 éven belül szeretnék, azzal együtt nagyon max 100k-t szánok erre. Ha kevesebből is kijön az csak jó. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Csak a hangja a legszarabb az összes sor 4 közül

-
Buddhha
tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Hová mész vezetéstechnikai képzésre? Csak mert az enyém is 25-26-án lesz, igaz délután!
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hétvégén majd megyek vele egy nagyobb kört, jövő hét végén meg vezetéstechnikai tréning, aztán mehetek is a bejáratós szervizbe.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Az uj xr re en is felultem, eleg jo. De most meglattam az r12 g s-t, az is tetszik

Biztos jol elleszel vele. -
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Teljes mértékben igazad van. Nem fogtam fel rendesen és a felhasználói útmutatót néztem meg a javasolt Service manual helyett.
Google keresés után kiderült nem én voltam az első aki ugyanígy gondolkodott, de a tényen nem változtat. Eddig még csak 2020-as modellhez valót találtam, sajnos 2021-est nem, de ahogy írod jelenleg mindegy is, mert készen van a "paripa".
Még egyszer köszönöm és elnézést az értelmezési hibámért. -
-Mosquito-
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Hm,fura a TRW-n a MIN 3.5 volt..
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ez nagyon ritka esteben lehet szerintem, és a nehéz régebbi vasakra.
Érdekes. -
yodamastah
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hát most megnéztem pár TRW tárcsát ami 5mm-es. Ezeknek a limitje 4.5mm.
Pl Varadero tárcsája trw-msw236. Ez is 5mm-es, és 4.5mm a limit.Én még nem láttam olyan tárcsát ami 1.5mm kopást engedett volna. Persz ettől még létezhet.

-
-Mosquito-
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
X évvel ezelőtt futottam egy kört tárcsa ügyben.
Honda gyári tárcsa 5mm,a MIN 3.5mm. Egyedül a TRW tudta ezeket a számokat,meg kinézetre is ugyan az volt.
EBC 5mm,MIN 4.5mm,Brembo,NG,stb. Ezek még drágábbak is voltak.
Nézze meg mi a gyári tárcsa számai,ahhoz képest mit tudnak a másik tárcsák.Ha már itt vagy.🙃
Néztem a Stunter Storeban az SRT kesztyű. Tényleg f@xa,lenne,ha 3 vagy 4Xl-es is volna belőle.
Voltam Euromotor, Darázs garázs,Serpentize,itt lett volna méretben ,de fehér/fekete nix, Shox. -
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Eddig amikkel találkoztam 0,5mm kopást engedtek.
A vastgságtól függetlenül. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi.
Na, meg is jött. Hétvégén bejáratom
-
yodamastah
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem minden tárcsa indul 5mm-ről. Aminek 3.5mm az alsó határa az új korában 4mm-es tárcsa. 690es duke-ra mondjuk elég lehet a 4mm-es is utcai használatra, de legalább olyat vennék mint a gyári.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Alapvetoen jo, en inkabb nem a feheret vennem, hanem a szintelen, atlatszot. Ha nagyon pedans vagy, es nem szereted hogy a lanc osszeszedje a port, koszt, akkor a drylube jobb. Feheret a hetkoznapi szaladgalosra szoktam fujni, nem dobja le, de sokkal tobbet kellene mosni (amit a tel miatt nem csinaltam, mert akkor rozsdasodott volna)
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Más: szerinted jó az a saját márkás láncspray, amit a Louis-ban lehet kapni? 20 éve volt utoljára láncos motorom, úgyhogy valamit be kéne szerezni. Egy ilyenre gondoltam.
-
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Ott néztem, de ilyen jellegű információ nincs benne. Szerencsémre sikerült találnom valakit, akinek ugyanolyan motorja van, mint nekem, így megszereztem szemrevételezéssel a szükséges infókat
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
crocy
üzenetére
Nekem mindig mértek az itteni állomáson, több motorral is voltam ott az elmúlt 3 évben. Db-t viszont sose mértek, de mindig gyári kipuval mentem. Egyik motornál minimálisan hullámos volt a tárcsa meg a betét is már kopás határon volt, de csak szóltak hogy ideje lesz cserélnem, mivel mérésre jó volt így csak megemlítették.
-
A Zéé
addikt
válasz
crocy
üzenetére
Ránézésre nincs rossz állapotban a tárcsa, nem vállas, én hullámosnak sem látom, csak érzem hogy pulzál a fékezésnél.
Simán elhiszem, hogy ezen az állomáson most mérnek mindenkinek, mert tavaly bezáratta az NKH pár hónapig, mert nem tartottak be minden szabályt. Céges szinten is hozzájuk hordtunk (volt a cég csoporton belül használtautó üzletág is pár hónappal ezelőttig) minden autót műszakizni és eredetvizsgáztatni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Tehat ha van egy modelled, abbol ket kulonbozo evjaratu peldany, ami ugyanugy nez ki, de az egyik prizmaval lett homologizalva (ahogy te irod "gyarilag van") a masik nem, akkor az, amelyik ugy lett homologizalva, azon kell, a masikon viszont nem kell.
Epp ezert irtam, hogy ez a donto, barmilyen hulyen hangzik. -
A Zéé
addikt
SOS rendelnem kellene első féktárcsát és fékbetéteket a motorra (690 Duke), mert nem kapta meg a műszakit, 49%-os fékhatást mértek mert a tárcsa meg van hullámosodva. Ezt mondjuk éreztem amikor mentem az állomásra, és furcsálltam is, mert nem rémlett, hogy így raktam volna le tavaly év végén. De biztos így volt, mivel tegnap délután indítottam be idén először a gépet...
TRW tárcsa+betét ~210 EUR-ért jó lehet, vagy az EBC tárcsa+betét 112k-ért jobb annyival, hogy érdemes ezt választani? C opció a gyári cucc, csak arra árat kell kérni valahonnan, mert nincs már a KTM Centum... -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A hatályos magyar jogszabályok (6/1990. KöHÉM rendelet) alapján a motorkerékpárokon az oldalsó sárga fényvisszaverő nem kötelező, de megngedett.
Ha gyárilag van, akkor fenn kellene lennie.
Hazai műszaki vizsgaállomásokon sztem ezzel nem foglalkoznak.
Honosítási eljárás folyamán viszont igen.
A hátsó prizma viszont kötelező.
Legalábbis én így tudom. -
Debilon
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
19-es DL-en is van elől sárga prizma oldalra gyárilag
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
2018-as. MT09. Környezetvédelmi besorolásba semmi nincs írva.
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Van itt esetleg köztetek olyan aki most jelenleg Tracer 7-et hajt 2021-2024 közötti évjáratból?
A bal oldali markolatnál / kapcsolónál lévő kábelelvezetés (index + bal oldali kapcsolóhoz tartozó kábelek) kapcsán lenne szükségem a segítségére.
A kézvédő elemen (bracketen) van kialakítva egy rés (vájat) a kábelek elvezetésének.
És erről kellene nekem egy fotó, hogy gyárilag pontosan hogyan futnak ott a kábelek? Főleg az érdekelne, hogy hogyan vannak bevezetve a csatolt képen látható műanyag vezetőbe
Előre is köszönöm! -
Khaosz55
addikt
Sziasztok.
Motor műszaki vizsgáztatáshoz kell az oldalsó sárga prizma? A hátsó piros tudom kötelező de az oldalsó sárga is ? -
v450
tag
Sziasztok!
Honda CB500X 2016 motorom van, új akkumulátort szeretnék venni. Melyik a megbízható márka? -
zzola
titán
Sziasztok! (ismét)
Használt motor kereskedőt tudnátok ajánlani, aki megbízható és nem ver át?
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Buddhha
üzenetére
Nálam az útlezárás kétesélyes. Néha látja a navi az online adatok alapján, és megpróbálja kikerülni, néha nem, de akkor megállok az út szélén, és a navi képernyőn megnézem, merre lehet kerülni. Ezzel a kombinációval relatív kevés problémával szoktam végigmenni az útvonalon.
-
Buddhha
tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Kollégám is ragaszkodik hozzá, igaz, ő mobilon használja...
Én egy szlovén túrán jártam vele rosszul, nem sikerült neki egy útlezárást kezelni.
Igaz, én mobilon navigálok, de nekem eddig a Kurviger tervezés, és Google maps-be másolás vált be.
(és most akkora deja vu-m van, hogy nem tudom, itt írtam már ugyanezt, vagy FB-on egy hasonló poszt alá?
) -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Raketkilla
üzenetére
Én a kurviger.de-t használom útvonaltervezésre, és track-ként exportálom gpx-be, azt simán megeszi a navi.
-
bacus
őstag
válasz
Raketkilla
üzenetére
Bármit javasoltam, a vége mindig az volt, hogy mit állítsak át a telefonon, hogy nekik ne kelljen csinálni semmit. Azóta sem fejlődött az appjuk és a honlapjuk se. Kereső nincs vagy szar, az útvonalak a legtöbb esetben nincsenek átnevezve, így a dátumán kívül nem látsz semmit, nincs jogosultság kezelés, tulajdonképpen mindenkinek látod az összes útvonalát, képeit.
Az az egy info képernyőkép amit mindenki megoszt azt osztogatják meg az emberek.Nekem az jött le, hogy valamit fejlesztett, de már nem akar hozzá nyúlni, jó ez így ahogy van.
-
Raketkilla
tag
válasz
bacus
üzenetére
Igazad van, az rbiker-es .gpx nem a legjobb , de van rá scriptem, amivel .kml-ből normális .gpx-et csinálok magamnak.
A 7 évvel ezelőtti egyeztetés alkalmával nem javasoltad nekik, hogy generáljanak back-end oldalon valami normális .gpx-et belőle?
Köszi a tippet, az MRA jól néz ki, lehet mások útvonalaiból is inspirálódni, egyes esetekben komoly leírásokat is lehet találni az útvonalakhoz.
Én az OsmAnd appal kísérletezem mostanában egy androidos, dedikáltan GPS-nek fenntartott telefonon: az ingyenes verzió is tud 6 országot, itt is megfordítható a tervezett nyomvonal, van logolás stb, de a lifetime map+ csomag sem vészes: 20ezer HUF környékén van. -
bacus
őstag
válasz
crocy
üzenetére
Időben azért minden motoron van korlát, olyan nincs, hogy ne kelljen megállni néha

Én sokszor felállok és állva motorozom pár percet, az sokat segít, utána megint tudok menni fél órát ülve. Eredeti felvetés volt, menjünk el Kassáig, de az csak úgy fért volna bele, ha hazafele már esetleg autópályázunk. Ezt nem akartuk, így lett viszont benne egy csomó jó magyar rész.Akivel mentem naked kawasaki talán 900 ccm, most csináltatott zselés ülést, azt mondta, hogy annyira jó lett, hogy neki nem fájt semmi, nem akart megállni, nem akart felállni se.
Ezt a részét még nem jártam be szlovákiának. Tervezek ide egy hosszú hétvégét én is, 1-3 éjszakával, abba majd sok minden belefér. Ez a Selmecbánya, stb rész annyiszor megvolt már, nem akartam arra menni, idén is voltam már arra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én is még csak a rutint tolom, egy kalappal előre is. Remélem hozza majd az elvártakat a gép

Viszont shoxnak van sok saját márkás terméke olcsón. szvl én ott néznék körbe...
Hm,fura a TRW-n a MIN 3.5 volt..