- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- iPad topik
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A feszültséget folyamatosan figyeltem, soha nem ment 12,6V alá....
És mondom, hogy 3-4-ik indítási ciklusra (ez ugyebár "ÖN" indítós, szó szerint magát indítja) beindult. Szóval akkor még jó volt.... nem úgy, mint 20 percel később, amikor már csak prellegett a fő relé, és a műszefal is alig kelt életre....
Már egy pár wattos ledes izzótól is fél voltot esik a fesz, egy fényszóróizztól meg 2-3V-ra beesik..... mindeközben veszi a töltést és mérve tartja is.
Fesszabályzóból vagy 4 éve Solvart van, nem volt vele probléma eddig. Asszem az is FET-es....
Szóval nagyon arra hajaz a dolog, hogy a többszöri, viszonylag gyors egymásutánban bekövetkezett terhelés vágta haza..... és persze nem zárható ki az egyedi hiba sem, pláne, hogy április elején lesz egy éves...
Mindenesetre a lítiumot megrendeltem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
GTVili
üzenetére
Sztm ez nem a v2 miatt van. Mostanaban valahogy nagyon sok akkunak magyobb az onkisulese is, tehat 1 honap utan teljesen lemerul sajat magatol. Inditoaram normalis, de sajat magat lemeriti. Ezek nem erik meg a 3 evet sosem. De amelyik jol mukodik, az birja az 1260 as v2 ot is 5-6 evig. Valahogy rosszul vannak uzembe helyezve ezek az akkuk, vagy nem tudom.
A litium akku jo otlet, nekem is a 7. evet tapossa, de ha meghal a fesszabalyzo, akkor a litium kigyullad. Erre lenne talan megoldas a bluetoothos shido, aminek a feszultseget tudod mobilos alkalmazassal nezni, hogy ne gyujtsa rad a motort.
De a fesszab azutan kezd el hulyeskedni altalaban ha bemelegedett, nem latod azonnal beinditas utan, hanem percek telnek el, amikor mar 15V felett tolt. akkor meg utkozben megint nem fogod nezni.
Mosfet fesszaboknal nem lattam olyat, hogy tultoltott volna, tehat shindengen fh020aa-27aa. Meg halalukban is inkabb letesteltek mindent es nem volt toltes (nem tudom erdemes lehet-e litiumhoz cserelni, es valoban nem tudnak tultolteni, de ennek utananeznek a helyedben, mert a fesszab gyakori hiba es a shindengen 0027 es szeriat pl olcson be tudtam szerezni bontott uj motorbol, kb 25-30€ nehany szaz kmes futassal.az R1 esben ki is csereltem, amiben a litiumos akku van. Az osszes nagyobb japan ezt hasznalja manapsag) -
GTVili
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Viszonylag ritka típus, nem olyan egyszerű megkérdezni a többiektől... :-)
De többen küzdöttek már hasonló problémával, de nem ilyen mértékben.Van akinek pl 6-7 éves lítium akksija van...tökéletesen működik.
Korábban küzdöttem indítási és szabadonfutó problémákkal, de amint ezek megoldódtak, ugrásszerűen megnőtt az akkuk élettartama... 1-ről akár 2-3 évre.

A 20Ah-s akksik indítóárama ~270-320A között mozog. Persze beindítja a kisebb is... sőt, volt 14Ah-s kölcsön akksi is, alig 200A-el, és azzal is tökéletesen indult.
Félig meddig egyedi lehet a hiba, hogy egyszerűen nem bírta 3-4-szer egymásután a ~300A-es terhelést.....
Volt pl HVT akksim is (ez elvileg speckó V2 akku, jobban bírja a rezgést, hőt...stb) az pl bírta 3 évig. De az árban már majdnem a lítium szintjén mozog.... mint egy jobb Yuasa.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
GTVili
üzenetére
Inkább az indítás közbeni nagy áramfelvétel nyírhatta ki, ahogyan a többit is...
Pedig igyekszem a lehető legnagyobb kapacitású ill. leadott áramút választani. De a nagy V2 nem vitamin ezeknek az akksiknak... - Ez nekem fura. Én rendszerint a legnagyobb kapacitású akkut szoktam venni, ami adott helyen elfér. Fura, hogy nálad ezzel együtt is halnak az akkuk. Típushiba lenne, hogy az akku nem bírja a feladatát ellátni? -
GTVili
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Biztosan nem merült túl. A töltést folyamatosan figyelemmel kísérem. Télen fűtött, zárt helyen tárolom...13-15C körüli hőmérsékleten. Néhány hetente rámérek, és ha szükséges töltöm is...
Mellette volt a feleségem motorjának több éves akkuja is, az tökéletes.Inkább az indítás közbeni nagy áramfelvétel nyírhatta ki, ahogyan a többit is...
Pedig igyekszem a lehető legnagyobb kapacitású ill. leadott áramút választani. De a nagy V2 nem vitamin ezeknek az akksiknak...

Most kb október vége óta állt a motor, és szerelgettem is rajta. Nem is indult, csak 3-4. alkalomra. Rendesen megvártam, amíg felmelegszik, a ventilátorok bekapcsolnak...stb.
Aztán mikor később még egyszer be akartam indítani, már csak egy kattanás jött a reléből...
Bármilyen terheléssel próbálom, egyből beesik a feszültség néhány voltra.
Holnap visszaviszem, mert még nincs egy éves.... de nem kérek cserét.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
GTVili
üzenetére
Nem szokott túlmerülni? Nem szívja valami? Télen hogy használod a motort, hogy tartod karban az akkut?
Nekem legutóbbi akkum 6 évet bírt, volt olyan év, hogy majdnem minden nap mentem, volt, amikor csak 500 km ment. Ha hetekig nem mentem, akkor legolcsóbb Lidl-ös töltőre tettem 2-3 napra. -
GTVili
tag
Új szezon...új akksi...

Azt hiszem ez talán már a negyedik, bár volt közte olyan , ami 3 évet is kibírt...
Azt hiszem elengedem ezt a hagyományos vonalat, és megpróbálom a lítiumos akksit... -
kelly416
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Két felnyitós sisak9m van, Caberg Konda és Sena Outrush R, mindkettő ugyanolyan "orrnehéz" felnyitva és lecsukva is.
Nyilván álló helyben, normál fejtartásnál. Ha előre dőlök, akkor persze más nyitva és csukva, de még Michael Jackson sem közlekedett 45 fokba megdőlve, úgyhogy ez irreleváns.
-
fradi81
veterán
Igen mint a hjc f100-nál az pont jó mert teljesen hátranyílós. Van egy cgm 568-am az a hagyományos, de nyom a fejtetőnél. Alapesetre gondolok amikor csak a fejen van, nincs menetszél, és van egy zavaró előre nehezedő nyomása. Vajon mindegyik teljesen hátranyílós jó, és mindegyik félig hátranyílós rossz lehet ebből a szempontból?

-
macilaci78
nagyúr
Csak azt nem veszitek figyelembe, hogy van, aki változó sebességgel közlekedik, néha alacsonyabb tempónál. Városi tempónál nem biztos, hogy van akkora közegellenállása egy sisaknak, hogy feltolja a menetszél.
Nagy plexi mögött megint mindegy, mekkora a tempó.De ez nem is számít, mert nem ez volt a kérdés.
-
fradi81
veterán
Hali
Az egyszerű felnyithatós sisakoknál mindre igaz hogy felnyitott állapotban előre esik a súlypont, nyomja lefele a fejbőrt a homlok környékén? -
Cleinor
tag
Köszi mindenkinek, 4. boltban sikerrel jártam, Mugen 1461 lett a befuto. Kesztyűt, cipőt próba nélkül sajnos nem merek venni, de raszantam egy délutánt és levadasztam.
Már csak motor kell megint
(napok kérdése, műszaki már meg van) -
adrian14
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Motorról nem olvastam rosszakat. Inkább az ECU-ról. Alacsony fordulaton megállhat a motor. Vagy a traction control nem működik megfelelően.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mentolka
üzenetére
Én ilyen kesztyűt használok melegben, meg finom munkákhoz. Kb, mintha rajtam sem lenne. Egy motoros esésnél kb annyit is ér...

-
Mentolka
senior tag
Nem mindegy a fogalmazás.
Szóval, nyári kesztyű téma: ilyen van a Hardveraprón: [Klim] -
macilaci78
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Voltam ebben a shopban, elég mérethiányos a kínálat.
Az, hogy kabátot, nadrágot nem tudok próbálni, megszoktam, de térdvédő sem volt méretemben. A téli kesztyűt is kerestem, de mérethiányos volt, L-es szokott kelleni, de próba nélkül nem veszek. Igaz, júliusban voltam. -
-Mosquito-
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Köszi.
Holnap lesz időm,megsasolom. -
adrian14
tag
Sziasztok!
Nem vagyok aktív motoros, utoljára 16 éve volt saját gépem. Viszont a facebookon szembe jött velem a KTM SMC R 390, brutálisan tetszik. Valaki tesztelt ilyet közületek? Nem sok infot találtam róla. Pár videót láttam youtubon a gépről. -
yodamastah
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ezaz. Német webshopokban megkapod 90-110 euróért. Sajna 6 párbólból egyet vissza kellett küldenem mert elszabták belül. Ez a hátránya a jó árnak. Egyébként a motor érzet felső kategóriás. Ennél egyetlen jobb kesztyűm volt eddig, a GP tech v2. De az 3x ennyibe kerül.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Ez? [link]
-
yodamastah
őstag
válasz
Cleinor
üzenetére
Mindenes mindenképp legyen hosszú. Sport kesztyű lenne a legjobb, de ha 20 fok alatt is is motorozol, akkor olyat válassz ami nem szelőzik nagyon.
A*kesztyűk nagyon jók, de 40-ért a belépő modellek vannak csak (SP), nálam azok nem ütik meg a minimum szintet. Már a GP plus is gyengus, csajomnak nagyon gyorsan szétment. Bár a GP tech v2 tenyere is csak 1 szezon bírt nálam
Most már csak RST Tractech evo4-eket veszünk, szuper ára van, és azt tudja mint A* 2.5x áron. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Pont ezaz! Robogóra tükörszárra való kell (most pont ez van nálam), nekem rendes kormányra való van, a sportmotorra megint más fajta kell…most ezért nem fogok mindenféle adaptert venni
-
Cleinor
tag
Ti hogyan hordjátok a kesztyűt? Kabát alatt vagy kabát felett? Holnap megyek és megjutalmazom magam egy új példánnyal.
Pardin kívül Budapesten Pesti oldalon hol érdemes szétnéznem? Kb 40et szánok rá, mindenes lesz, de szemezgetek a hosszabb szárúakkal, véleményetekre vagyok kíváncsi. -
macilaci78
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Kabát... A Serpentize 8XL-ben még van toldás. Könyök, váll, mellkas, hát protektor, hajtogatni se nagyon lehet. A sisakról legfeljebb csak a kommunikációt lehet lepattintani.
A dobozra 9 kiló van írva, de a konzolra, ami tartja, csak 3 kg. Nyilván többet is elbír, pláne a konzol, ami egyben kapaszkodó is, de volt itt már szó a plusz súly miatt másként viselkedő motorról.
-
vendingo
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem az 52 literes givi trk52 doboz mindent elnyel, súly miatt se problémázik. Kabát, sisak, kesztyű belemegy, vásárláskor se kell sok kompromisszumot kötnöm. Városon belül simán belemegy 15 kilónyi cucc is. Nagy zsákos kutyakaját mindig ezzel hozom a foxpostból.
Tesómvett egy benelli tnt 125-öt. Neki az ülés alatt még a szerszámoknak sincsen hely. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Egy Quadlok tükörszárra rakható tartót használok rezgéscsillapító adapterrel, adtak gumialátétet többféle vastagságú szárhoz. Nekem autópályatempóig bevált, pedig plexi sincs a robogón. Egy ilyet felszerelni talán 1 perc.
-
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Jó a sisak a boltban, nem kell bevásárló kosár. Én ilyenkor abba pakolok. Igaz, nem hipót meg zsurfóliás üdőt veszek ilyenkor, csak apróságokat.
A burgonyába sok minden fért, a SprintRS ülése alá elfér akár egy egész zsömle is, a Victory vagy dobozzal sok mindent bír, vagy max. hátizsák. De én inkább a második verziót szeretem. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
De nekem a smart része tetszik a sisaknak
Én örülnék ha látnám egy kis hudon merre kell mennem mert mindig eltévedek, és sok tesztmotorra nem tudom felrakni a telóm, hang alapján meg ugyan ugy eltévedek
Nekem az semmit nem mond hogy: “hajtson délkelet felé majd forduljon balra…” -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Mi ma csak érdekesség képen megnéztük ,ha jól emlékszem ez az összes jelenleg:
sena ( 2 féle zárt és nyitható)
schubert c5 anc
gti-air 3 smart
Cardo beyond -
macilaci78
nagyúr
Sh300 gyári dobozzal. Az ülés alatti tároló egy vicc. Kb a zsebeimben el tudok mindent pakolni, ami oda elfér. Spirálzár a kabátnak, elsősegély, szerszámkészlet, egy tartalék maszk, alsó kesztyű, csere kesztyű (téli/nyári, idény szerint), plexitisztító spré és törlőkendő, egy marék apró, papírzsepi, telefontok a Quadlock tartóhoz 2 dl motorolaj. Fér még mellé ez-az, de ennyivel kb 2/3-a tele van.
A sisaktartóba ha nagyon kell, bele tudom hatani a protektoros kabátot, vagy belemegy a sisak. Sisak mellett elfér a kesztyű, csősál, maszk, meg ami még a sisakban elfér.
Bevásárlás: csak egy hátizsáknyi motyó, nem zsugor ásványvíz, meg budipapír. Arra ott a kocsi. Van a kesztyűtartóban (bal térdemnél) egy Decathlon-os összehajtható szatyor, az megrakva kb az a térfogat, ami befér a dobozba. Üveget visszaváltani is ezzel megyek.
Temuról rendeltem öntapadós filcet, azzal a doboz alsó felét kibéleltem. Egyszer volt, hogy Újpestről Zuglóba hazamotorozva az egyik üveges sörből kijött a nyomás, meg vagy 3 deci.
Most, hogy filccel bélelt, jobb a helyzet, nem volt ilyen probléma. 
Bevásárolni hiába kevés a motyó, ha a sisakba nem fér el, akkor hozom a nagy bevásárlókocsit, abba beleteszem a kabátot, sisakot, táskát.
Táska: egy bringás futártáskát vettem, válltáska másodlagos pánttal. Kényelmes, mert a táska súlyát le tudom engedni a hátsó ülésre, de a pántok miatt nem mozdul oldalra. 34 literes és volt már benne 20 kiló is. De ugye ez egy guruló hokedli ahhoz illő üléspozícióval. A hátizsák nem vált be, a vállpántok a vállvédőnél fogva húzzák szét a kabátot és hátrafelé a vállaimat, a pánt nem elég hosszú ahhoz, hogy az ülés engedjem a táskát, a mellkaspánt meg a torkom alatt van nem sokkal és fojt.
Virágot én is úgy köttettem, hogy a dobozban férjen el.

-
Csandi
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Én sok tesztet néztem (nem magyart) mielőtt megvettem az NXR 2-t, a legtöbb tesztben akkor 1-2. helyen volt a teszteltek közül zajra. Akit fent említettem haverom ő Scorpion 1400-ról váltott NXR 2-re és megjegyezte, hogy összehasonlithatatlanul halkabb.
Tudtommal az RPHA 91 is nagyon jó ilyen téren is, de az NXR 2 nekem nagyon bevált. Kövi sisak is ha majd kell ez lesz, kivéve ha lesz NXR 3 addigra
K6 S-t próbáltam még, az zajosabb mint az NXR. -
mattheus
őstag
Nekem Scorpion EXO-Tech EVO sisakom van már két éve és egy reklamációs esetet leszámítva (áll részénél lévő bogárháló vált le) nekem nincs vele funkcionálisan bajom, de a zaj amit átereszt az egyre hangosabb. Most már 50 km/h sebesség mellett már inkább füldugót veszek fel mellé, így már gondolkozom a váltáson.
HJC R-PHA 91-n gondolkodom, de ha van valami javaslat még (tudom ez iszonyatosan szubjektív), akkor szívesen meghallgatom. -
Csandi
addikt
Nálam max egy hátizsák ha abba valami nem fér bele így jártam vagy autóval megyek
De maga a motorozás meg élvezetesebb hátizsák nélkül persze.
Bevásárlást vittem már hátizsákban (30L-es), boltban közbe cipelem a sisakot egyik kézzel, meg csokor virág is utazott már a tankon amit egyik kézzel néha rányúlva egyensúlyoztam, hogy ne fújja le a menetszél
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Én a motorral dolgozni is járok. Fémdetektoros kapu van, hosszú az út a telephelyi bejárat és a csarnokom között, 40 fokban málházni nem szeretnék. Ellenben amikor elmegyek pl. boltba, akkor is, mint melóba, beszórom a cuccaim a dobozba, bevásárolok, és kicserélem a sisakot és kiegészítőket a dobozból a bevásárolt árura.
Ma például ebbe a Hepco dobozba, ami a Fazeren van, befért a Parkside Performance metszőolló bőröndöstől és egy 16 darabos WC papír csomag
Oké, a térdvédőt beraktam a melós táskába, azt behoztam magammal. A sisak a motor oldalán van, kesztyű, körsál meg benne.
Illetve a legnagyobb melegekben a nyári kabátomat be tudtam rakni a sisak mellé térdvédővel kesztyűvel a dobozba. Alapból abban egy összecsomagolható táska, frgalmi, extra kesztyű (tél helyett nyári vagy fordítva), exztra körsál van. Hosszabb úton persze kerül bele croissant meg víz vagy hasonlók, de nem cipelem magammal a fél garázst. A teljes esőruha szettem és egy gumipókháló elfér az ülés alatt.
-
bacus
őstag
Az első időkben próbálkoztam a sisakom a dobozba rakni, elvileg a givi v47-be is be kellett volna tudjak rakni 2 sisakot, de ezt akkor két givi sisakkal is csak sokoban-t játszva tudtam megoldani, azt is csak addig, amig nem volt a sisakon kamera. Aztán megunva vettem egy givi 58 literes dobozt, jó szögletest, na ebbe csak bele ejtem a sisakokat, de nem így volt, itt is játszani kellett, cserébe ha benne volt, akkor volt benne még hely bedugdosni kesztyűt, nyaksálat, nem kellett mindent a sisak belsejébe rakni.
Aztán a doboz alján gyűltek a feleslegese vagy látszólag felesleges dolgok, csavarhúzó, spanifer, stb, és már 1 sisak sem fért be, mert ki kellett volna pakolni, sisak be, majd utána mellé vissza tenni a dolgokat.
Azóta nem rakom bele a sisakokat a dobozba, ha nagyon kéne rá tudnám lakatolni a sisakot, de ott nem szeretném hagyni, mert a feleségem sena-ja és az én interphone ucom 16 sem levehető, vagy nem egyszerüen.
Szerintem a sisak begyömöszölése csak ideális esetben lehetséges, ehhez a dobozt üresen kell tartani, azaz csak azért legyen, hogy esetleges megálláskor be lehessen tenni a sisakot a dobozba. Hát nálam nem ezért van a doboz, egy csomó felesleges dolog van benne, meg egy csomó hasznos, víz, kávé, pulóver, aláöltöző, pótkesztyű, stb. -
Csandi
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
A pumpálós részt nem hallottam még olyat akinek ne ment volna tönkre, plusz hangosak is. De árukban nem rossz attólmég de én sem vennék. Haverom is Scorpionos volt, megnézegette a Shoei-mat, kicsit később vett egyet és azóta is elégedett vele. Persze más ár, 2-3x annyi, de amilyen ritkán kell sisakot venni sztem nem gond.
-
vendingo
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
10+ éve használok scorpion sisakokat. Még a 10 évesnek sincs semmi baja, pedig még talajt is fogtam vele. Egy bajom van, hogy baromi hangosak.exo 1xxx és xdv 1
-
norbert1998
nagyúr
Szétesett az egy éves Scorpion sisakom (Exo 930). Gyerekek, ezt a márkát kerüljétek messzire. Akkora csalódás
Totál átgondolatlan az egész.Nincs rajta egy rohadt felület, ahová a Fodsports kommunikátort fel lehetne tenni normálisan.
Olyan elkúrt formája van, hogy hátrafelé nézve nem fér be a 2 sisakos Givi dobozomba, csak oldalra nézve - cserébe nem fér be két sisak
Most, hogy a V-Strom-ot eladtam, visszakerült hozzám haver Fazer-je. Ebben ugyan nem fért el két sisak, de egy igen, a régi Caberg-em. Na, ez a Scorpion nem fér el benne, csak ha feszül a doboz, mert olyan magas a teteje, hogy nem csukódik le rendesen.
És akkor, amire már korábban is panaszkodtam: A pinlock a felső kédergumiban minden nyitáskor elakad, a plexi önnállóan nem is lehet felhajtani, csak ha előre feszegetem, mint a vaddisznók. Az állával együtt feljön viszonylag könnyen legalább.
Na és ennek hála 1 év után kitört a plexiből a pinlock tartó tüske, aminek köszönhetően immár nem csak az van, hogy jöhet az öntapadós pinlock utánzat, hanem olyan szélzaj is van a keletkezett sérülés miatt, hogy betojsz neki.
Meg úgy amúgy a plexi levétele is eléggé flimsy, kb. bármikor eltörhet a tartófüle a művelet során. -
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Crimson Desert
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- BMW topik
- Google Pixel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
- Ghost of Tsushima Director s Cut
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(napok kérdése, műszaki már meg van)

Most már csak RST Tractech evo4-eket veszünk, szuper ára van, és azt tudja mint A* 2.5x áron.
nincs is eü csomagom, nem tudom hova tenni.
Nekem az semmit nem mond hogy: “hajtson délkelet felé majd forduljon balra…”
Most, hogy filccel bélelt, jobb a helyzet, nem volt ilyen probléma.