- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én serpentize aláöltözőt vettem tavaly, most szombaton volt a főpróba, szerintem bevált. Jó helyen vannak a szélálló részek, meg a szellős lukacsos rész is pl lent amit már betürők a nadrágba.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
vlevi
üzenetére
Columbia aláöltöző vált be nekem, a méretezése amerikai skálát követ. Nem találtam más gyártótól a méretemben aláöltözőt.
Drága, de télen napi szinten hordom már legalább 8 éve motorozás nélkül is. A hideg kicsípi a bőrőm, még az sem kell, hogy fújjon a szél a villamosmegállóban. 2 alsóval kezdtem, 3 éve vettem még egyet, tavaly ősszel újabb 2-t. Szóval átlagban 2 évente egyet nyüstölök el kb októbertől májusig használva (motorozva). -
mattheus
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
Köszönöm az eddig válaszokat és tanácsokat!
Bárcsak mondhatnám, hogy kifinomult kézügyességem van és ennek köszönhetően pikk-pakk ezt meg tudom én is csinálni, de sajnos nem így van. Sőt szerintem kifejezetten nehezen elérhető helyen van, így szerintem mindenképpen gyakorlott kezekre szükség van. [KÉP]
Topiccsendőr
Szomorú hallani, hogy ilyen gyakoriak a véleményes index bekötések
A másik téma kapcsán a motort elvilegtélen nem használták. Ilyen és ehhez hasonló foltok olyan helyen is vannak, ahol sóval szerintem nem találkozhatott (KÉP). Ez sima vízzel nem tudom rendesen eltüntetni, ehhez kellene valami jó szer, ami lehetőleg nem teszi tönkre a felületet. Eddig a neten ezt találtam, ami videó és fórum leírások alapján használható, ha betartják a használati útmutató lépéseit CarPro Spotless 2.0De most a lehető legfontosabb, hogy a világítást rendbe tegyem. Megköszönném, hogy ha Pest vonzáskörzetében tudna valaki javasolni egy szakembert, aki próbál megtenni mindent annak érdekében, hogy hosszútávon is jól működő megoldás szülessen.

-
bigrob
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
XXL-ig volt hazudva az újságban az aláöltöző.
-
bigrob
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
Én reggel a Fóti úti lidlben már sisakot nem találtam XL-t, meló előtt átmentem Fótra, ott Dunát lehetett rekeszteni.
Aláöltözőt el is felejtettem hogy akartam nézni
Bár nem vagyok túl fázós, mint macilaci a nyári serpentize kabiban elvagyok a béléssel, ha már az is hideg ráveszek egy bő esőkabit.
Gatyeszt meg vettem egy Serpentize Mont Blanc Pro-t, 15 fokban béléssel már melegem van benne
-
vlevi
nagyúr
válasz
-secret-
üzenetére

Nem Crivit?
Már a saját márkanevüket se írják rá?
Jól látom, hogy ugyanaz gyártja az aláöltözőt, mint aki az akkutöltőt?Én is attól tartok, hogy csak délután érek bolt közelébe, és addigra az XXL méret biztosan eltűnik (ha van egyáltalán), a többi meg úgyse jön rám.
Igazából a nadrág lenne érdekesebb.
-
Lidl:

-
Vettem az NT-re kormánymagasítót és annyira más lett az egész motor, hogy ezt nem is gondoltam volna. Kicsit döntöttem is a kormányon és rájöttem, hogy így sokkal jobban kézreállnak a kezelőszervek. Így, hogy tudom, hogy ez ennyit jelent, most agyalok, hogy lecserélem egy másik verzióra amit előre és hátra is lehet állítani.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Van különbség szerinted? Amit vettem elelőtt a Lidliben az warm volt de nem vastagabb mint a Decatlonos.
-
dellfanboy
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
ez milyen aláöltöző? nyári v téli?
-
norbert1998
nagyúr
Voltam bent megnézni ezt az alaoltozot. Hát nekem nem jött be. Vékony plastic ruha.
Elsőre olyan volt mint egy kellemes pulcsi. Aztán a kasszánál sorba állva még fogdostam, és rá jöttem, hogy össze fogtam több réteget... -
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Altalaban minden motoromat kemeny vizzel mosom, megsem vizkovesednek. A feher vizkoszeru lerakodas sztm inkabb so lesz az utakrol. Vizkovel soha, semmilyen motoron nem talalkoztam.
A ledes dologgal nap-mint nap talalkozok, sajnos barmilyen atalakitas ami rovidebb rendszamtablatartoval vagy indexszel kapcsolatos, az mindig szakszerutlen, es gyakran gyari kabelkorbacs karositasaval van elvegezve, vagy az eredeti indexkabelek agyatlan levagasaval, holott mindig van stekker, es szepen megoldhato. Az utolagos ellenallasok felszerelese is parades.
-
vlevi
nagyúr
válasz
mattheus
üzenetére
LED-et könnyű rendberakni.
Kétféleképpen lehet bekötve.
Az egyik, ha a gyári 12V-os index relé ki lett cserélve olyanra, ami a LED-et is tudja működtetni. Ez azért kell, mert a gyári indexrelé a 12V-is izzó ellenállására van méretezve, annál kisebb ellenállású világítótest esetén túl gyorsan villog.
A másik lehetőség, ha a gyári indexrelé maradt, akkor a LED-re rá van téve egy olyan ellenállás, amitől a LED-el együtt ugyanakkora ellenállása lesz, mint a régi 12V-os izzónak.
A csatlakozást rendberakni nem ördöngösség, csak 2db vezeték van benne, semmi elektronika. Egyszerűen elvágod, és kicseréled bármilyen csatlakozóra. Elvileg. Gyakorlatban az lehet a gond, hogy általában a vezetékek hossza nagyon ki van számolva, nem nagyon lehet belőlük csak úgy 5-10 centiket lecsípni. -
mattheus
őstag
Nemrég vásároltam egy használt motorkerékpárt, amellyel még csak az ismerkedési fázisban járok, de már rögtön két kérdésben is segítségre lenne szükségem.
A jó időt kihasználva nekiláttam egy alaposabb tisztításnak. Egyelőre a láncot sikerült rendbe tennem, amely enyhén rozsdás és szennyezett volt. Szerettem volna folytatni a karosszéria tisztításával is, azonban a kisebb műanyag elemeknél akadályba ütköztem. Úgy tűnik, az előző tulajdonos kemény vízzel mosta a motort, és gyakran hagyta magától megszáradni, így fehér vízkőfoltok maradtak a felületeken.
Mivel lehetne ezeket a lehető legbiztonságosabban eltávolítani? Milyen módszert vagy szert javasoltok?
A másik (az előzőnél jóval komolyabb) problémám, hogy nagy valószínűséggel az előző tulajdonos nem teljesen szakszerűen alakította át a motort LED-es indexekre.
A kormánymű környékén találtam két, utólagosnak tűnő vezetéktoldást. Ezek megmozgatásával elő tudtam idézni a bal első indexnél egy kontakthibát, ami miatt az időnként nem működött. Nyilvánvaló, hogy ezt azonnal szakszerűen javíttatni kell, hiszen komoly balesetveszélyt jelenthet, ha menet közben jön elő a hiba. Jelenleg ugyan nem tapasztalom a jelenséget (közel 50 km-t tettem meg vele hiba nélkül városban).
Tudnátok ajánlani megbízható szakembert? Felmerült bennem a márkaszerviz is, ugyanakkor tartok tőle, hogy a javítás jelentős költséggel járhat, de az is lehet, hogy elhajtanak azonnal, hogy ilyennel nem foglalkoznak, mert nem gyári átalakítás.
Természetesen a biztonság az elsődleges szempont, de ha van hasonlóan megbízható, esetleg kedvezőbb árú alternatíva, szívesen fogadnám a tapasztalataitokat és ajánlásaitokat.
Közben próbálok az eladótól is pontos információt kapni az átalakítás részleteiről, de eddig nem jártam sok sikerrel. -
Chriss76
csendes tag
Üdv,
Fék és kuplungkarnál ,főfékhenger gumiharang kapható valahol külön?
-
static00
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
rosso 3 , metzeler, s22 is szóba jöhet, és kaptam még egy tippet
országútra lehet ez még jobb választás?
-
static00
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
nem tervezek pályanapot, bár ezzel a motorral lehet érdemes lenne
úgy mondom hogy kis eséllyel előfordulhat,de csak kíváncsiságból,nem vagyok nagy motoros,de szeretek motorozni
-
static00
tag
Sziasztok!
900as hornethez nézelődök, milyen gumit lenne érdemes rátenni?
ez a méret.
második motor, nem sok km menne bele, de végülis ez nem szempont, akkor is jó gumi kell rá

Köszi a tippeket
-
Cleinor
tag
Tök jó idő van, süt a nap, el is kellene menni gurulni egyet. Gondoltam, aztán jött a realizáció hogy tegnap előtt el adtam a motort
Még 2-3 hét és érkezik az új, szerető gazdija várja, kitakarítottam a helyét, én pedig sóvárogva nézem az ablakban az elsuhanó motorokat.
Szerettem ezt a motort, kívánom hogy a következő gazdinak is annyi örömöt okozzon mint nekem.
1 nap alatt elkelt. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jól néz ki. Valahogy össze kellett rakni azt az 1 másodpercet amivel gyorsabb mint az előző.
Persze 80% fagyizni veszi ezt a motort, de ez egy másik tipusú flex

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Egy kis erdekesseg az elso generacios pani v4 vaza es a jelenlegi kozotti kulonbsegrol:
Eleg sok anyagot szedtek ki a vaznyaknal, hogy nagyobb flex legyen. -
kelly416
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Én nem is tudom, mi az a pinlock (nyilván gugli már megsúgta, de sosem láttam élőben), de ugyanezt a módszert alkalmazom és működik. Sem a Caberg Konda sem a Sena Outrush nem párásodik kipattintva és nem nyílik fel így sem a menetszéltől.
-
yodamastah
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Persze 5 óra esőben motorozás azért más tészta mint menni a városban 8-10 kilométert miközben 15x megállsz. De mentem én is 500km végig esőben neotec 2-vel és nem volt gond a pára pinlock nélkül sem.
Shoeinél tudod kalibrálni a plexi felfekvését lehet ezzel is tudsz javítani kicsit hogy áll a plexi.
Annyi még hogy én közúton sosem zárom le teljesen a plexit (amikor plusz rákattintod), azaz nagyon pici levegő mindig jön a plexi mellett.
Fázni nem szokott az arcom, mivel hidegben csak a tmax-ot használom, ott meg a plexi a fejem fölölé elviszi a légáramlást. Felnyitot sisakkal is lehetne autópályázni akár esőben is. GSX-R más tészta, de a sportmotorokat 15 fok alatt ritkán használjuk

-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szinte kizárt. Majd megbontom valamikor.
dellfanboy
Nem vétel, kölcsönmotor. Ami nálam volt két éve 1 hónapra, azt most megkaptam a szezonra, mivel nincs motorom. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Hat ez karbi. Ket ev allas utan garantalt.
Gondolom uszohaz nem volt leengedve. -
válasz
yodamastah
üzenetére
Konkrétan amúgy a szigeteléssel van gond ugye ez a 2. amit 1 éve használok és máshol nem szigetel ez mint a régi vagy másként fogalmazva máshol kezd el bepárásodni.
Legjobban amikor felcseszte az agyam jöttem haza Romániából szakadó esőbe 5 órán keresztül és az eső még hagyján de a pára ..!! kiszakítottam belőle pinlockot idegességembe ,de rosszabb lett
.
Mai reggelek meg, hát azt játszom amit mondasz plexi fel plexi le.... csak 0 fokba ugye nem nagyon jóérzés résnyire nyitva hagyni.A bogárhálót meg bent hagyom mert sajna így is csípte meg arcomat darázs vagy méh.
-
dellfanboy
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
friss vétel? fotók? régen tetszett a morci kinézete, most is beneveznék egy gyárias gépre óccsóért
án lehet csak karbi problémád van, esetleg gyertya,trafó,gyújtás... vagy fals? diag kell neki
-
norbert1998
nagyúr
Na elhoztam a Fazert. Sima régi kockalámpás hatszázas félidomos.
Ledadog 3-5 ezer között terhelésen, de úgy teljesen. Félig húzott kuplunggal tudok csak túljutni rajta. Aztán meg megjavul és jó lesz...
Mondjuk 2 évet állt. De előtte is már rosszalkodott. Én mentem vele utoljára 2 éve is. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Én az orrnyeregnél lévő légterelőt vettem le, mert nyomta az orrom. Amúgy a sisak kényelmes, erőltetve sem érem el az állammal belül például.
-
Csandi
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Pinlockal nekem 5 fok alatt is csak akkor párásodik ha huzamosabb ideig kint vagyok.
Azon kívül meg sosem. -
yodamastah
őstag
válasz
Steven
üzenetére
NXR2 sem párásodik annyira hogy probléma legyen, pedig ebben sincs bent a pinlock. Igaz 15 fok alatt ezt a sisakot nem haszálom. De ahogy írtam, ha kicsit is elindul a párásodás, résnyire nyitom a plexit és probléma megoldva. Bogárhálókat sem használom, túl sok levegőt megfog nekem.
-
Csandi
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Ha rossz lenne a teljes márka nem lenne a legjobbak között fenntartva mindenki által. 1 hibás darab mindig belefér mindenkinél. Aki meg 40-ért vesz bukót azzal nem tudok szimpatizálni.
NXR2 nem karcolja nekem a tetejét, lehet a gtair egy problémás széria? Abból is van már 3, lehet ezeket javîtották?
-
válasz
Csandi
üzenetére
Értem , hogy a tied hibátlan ,de mikor több mint 300 ezret elköltesz bukóra és nem jó akkor elgondolkodsz.
Csak mondom hogy ~ 40k egy plexi+pinclock
Mások ennyiért vagy ezalatt néztek bukót lásd feljebb....
És nem is én szereltem be hanem a karasna mind2.-t.Szvl az én személyes tapasztalatom ,hogy egy kaka.....
Nem lenne baj ha nem közlekednék én is 5 fokba...
Havernak is nxr2 van ami neki jó... szvl lehet fajta függő ,de leszarom ennyi pénzért ,hogy őszinte legyek.
Ui:
Másik ,hogy ahogy fel le nyitod a plexit oldalt megkarcolja belül amit leszarok mert nem zavar a látásba ,de ezért az árért vicces... (igen mind2. megkarcolta már)
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Bittorrent topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Használt Bentech Smart bébigőr / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Asus/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/UK/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. en michelin road 6-t tervezek ra venni. nagyreszt közut, plusz elvetve kispalyas ''elmenymotorozas''. mivel eleg bika a motor es nincs benne kb semmi elektronika (abs), probald a legjobb gumit rarakni amit a keret enged.

Mondjuk 2 évet állt. De előtte is már rosszalkodott. Én mentem vele utoljára 2 éve is.