Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
-
válasz
Anaconda
üzenetére
Hát ha van egy közeledben lévő bolt elmész és képbe raknak a srácok mit érdemes vásárolni az általad nézett ár körül.
Én nekem sajnos nagyon más árban vannak cuccaim nem is vágom mik vannak low buget áron .
Viszont shoxnak van sok saját márkás terméke olcsón. szvl én ott néznék körbe...
Vagy hívd fel ,ha messze vannak elvégre ők a szakértők....Vagy megint más ,ha nem jó akkor marad a használt termék ! pl képes motor vagy market ott nézz körbe....
-
bigrob
őstag
Végre én is el tudtam hozni a paripát.

Voge 800 DSX
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Eléggé rákaptam tavaly a motorozásra, egy enduro Derbi Senda-val szelem az utakat. Nagyrészben országút, de gyakran földutakra is tévedek, kb 70/30 az arány.
Az egy év alatt kb 4000km-t tettem bele, így elgondolkoztam hogy kelk valami védőfelszerelés. Eddig természetesen egy nem kínai MT sisak, Mugen protektoros kesztyű és egy magas szárú műbőr cipőben szaladgáltam.
Milyen védőfelszerelést javasoltok? Konkrét típusra lenne szükségem, nem nagyon ismerem ezeket.
Nem szeretnék rá egy vagyont elkölteni, a motoros csizma nem prio, de 1-2 éven belül szeretnék, azzal együtt nagyon max 100k-t szánok erre. Ha kevesebből is kijön az csak jó. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Csak a hangja a legszarabb az összes sor 4 közül

-
Buddhha
tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Hová mész vezetéstechnikai képzésre? Csak mert az enyém is 25-26-án lesz, igaz délután!
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hétvégén majd megyek vele egy nagyobb kört, jövő hét végén meg vezetéstechnikai tréning, aztán mehetek is a bejáratós szervizbe.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Az uj xr re en is felultem, eleg jo. De most meglattam az r12 g s-t, az is tetszik

Biztos jol elleszel vele. -
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Teljes mértékben igazad van. Nem fogtam fel rendesen és a felhasználói útmutatót néztem meg a javasolt Service manual helyett.
Google keresés után kiderült nem én voltam az első aki ugyanígy gondolkodott, de a tényen nem változtat. Eddig még csak 2020-as modellhez valót találtam, sajnos 2021-est nem, de ahogy írod jelenleg mindegy is, mert készen van a "paripa".
Még egyszer köszönöm és elnézést az értelmezési hibámért. -
-Mosquito-
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Hm,fura a TRW-n a MIN 3.5 volt..
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ez nagyon ritka esteben lehet szerintem, és a nehéz régebbi vasakra.
Érdekes. -
yodamastah
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hát most megnéztem pár TRW tárcsát ami 5mm-es. Ezeknek a limitje 4.5mm.
Pl Varadero tárcsája trw-msw236. Ez is 5mm-es, és 4.5mm a limit.Én még nem láttam olyan tárcsát ami 1.5mm kopást engedett volna. Persz ettől még létezhet.

-
-Mosquito-
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
X évvel ezelőtt futottam egy kört tárcsa ügyben.
Honda gyári tárcsa 5mm,a MIN 3.5mm. Egyedül a TRW tudta ezeket a számokat,meg kinézetre is ugyan az volt.
EBC 5mm,MIN 4.5mm,Brembo,NG,stb. Ezek még drágábbak is voltak.
Nézze meg mi a gyári tárcsa számai,ahhoz képest mit tudnak a másik tárcsák.Ha már itt vagy.🙃
Néztem a Stunter Storeban az SRT kesztyű. Tényleg f@xa,lenne,ha 3 vagy 4Xl-es is volna belőle.
Voltam Euromotor, Darázs garázs,Serpentize,itt lett volna méretben ,de fehér/fekete nix, Shox. -
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Eddig amikkel találkoztam 0,5mm kopást engedtek.
A vastgságtól függetlenül. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi.
Na, meg is jött. Hétvégén bejáratom
-
yodamastah
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem minden tárcsa indul 5mm-ről. Aminek 3.5mm az alsó határa az új korában 4mm-es tárcsa. 690es duke-ra mondjuk elég lehet a 4mm-es is utcai használatra, de legalább olyat vennék mint a gyári.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Alapvetoen jo, en inkabb nem a feheret vennem, hanem a szintelen, atlatszot. Ha nagyon pedans vagy, es nem szereted hogy a lanc osszeszedje a port, koszt, akkor a drylube jobb. Feheret a hetkoznapi szaladgalosra szoktam fujni, nem dobja le, de sokkal tobbet kellene mosni (amit a tel miatt nem csinaltam, mert akkor rozsdasodott volna)
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Más: szerinted jó az a saját márkás láncspray, amit a Louis-ban lehet kapni? 20 éve volt utoljára láncos motorom, úgyhogy valamit be kéne szerezni. Egy ilyenre gondoltam.
-
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Ott néztem, de ilyen jellegű információ nincs benne. Szerencsémre sikerült találnom valakit, akinek ugyanolyan motorja van, mint nekem, így megszereztem szemrevételezéssel a szükséges infókat
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
crocy
üzenetére
Nekem mindig mértek az itteni állomáson, több motorral is voltam ott az elmúlt 3 évben. Db-t viszont sose mértek, de mindig gyári kipuval mentem. Egyik motornál minimálisan hullámos volt a tárcsa meg a betét is már kopás határon volt, de csak szóltak hogy ideje lesz cserélnem, mivel mérésre jó volt így csak megemlítették.
-
A Zéé
addikt
válasz
crocy
üzenetére
Ránézésre nincs rossz állapotban a tárcsa, nem vállas, én hullámosnak sem látom, csak érzem hogy pulzál a fékezésnél.
Simán elhiszem, hogy ezen az állomáson most mérnek mindenkinek, mert tavaly bezáratta az NKH pár hónapig, mert nem tartottak be minden szabályt. Céges szinten is hozzájuk hordtunk (volt a cég csoporton belül használtautó üzletág is pár hónappal ezelőttig) minden autót műszakizni és eredetvizsgáztatni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Tehat ha van egy modelled, abbol ket kulonbozo evjaratu peldany, ami ugyanugy nez ki, de az egyik prizmaval lett homologizalva (ahogy te irod "gyarilag van") a masik nem, akkor az, amelyik ugy lett homologizalva, azon kell, a masikon viszont nem kell.
Epp ezert irtam, hogy ez a donto, barmilyen hulyen hangzik. -
A Zéé
addikt
SOS rendelnem kellene első féktárcsát és fékbetéteket a motorra (690 Duke), mert nem kapta meg a műszakit, 49%-os fékhatást mértek mert a tárcsa meg van hullámosodva. Ezt mondjuk éreztem amikor mentem az állomásra, és furcsálltam is, mert nem rémlett, hogy így raktam volna le tavaly év végén. De biztos így volt, mivel tegnap délután indítottam be idén először a gépet...
TRW tárcsa+betét ~210 EUR-ért jó lehet, vagy az EBC tárcsa+betét 112k-ért jobb annyival, hogy érdemes ezt választani? C opció a gyári cucc, csak arra árat kell kérni valahonnan, mert nincs már a KTM Centum... -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A hatályos magyar jogszabályok (6/1990. KöHÉM rendelet) alapján a motorkerékpárokon az oldalsó sárga fényvisszaverő nem kötelező, de megngedett.
Ha gyárilag van, akkor fenn kellene lennie.
Hazai műszaki vizsgaállomásokon sztem ezzel nem foglalkoznak.
Honosítási eljárás folyamán viszont igen.
A hátsó prizma viszont kötelező.
Legalábbis én így tudom. -
Debilon
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
19-es DL-en is van elől sárga prizma oldalra gyárilag
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
2018-as. MT09. Környezetvédelmi besorolásba semmi nincs írva.
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Van itt esetleg köztetek olyan aki most jelenleg Tracer 7-et hajt 2021-2024 közötti évjáratból?
A bal oldali markolatnál / kapcsolónál lévő kábelelvezetés (index + bal oldali kapcsolóhoz tartozó kábelek) kapcsán lenne szükségem a segítségére.
A kézvédő elemen (bracketen) van kialakítva egy rés (vájat) a kábelek elvezetésének.
És erről kellene nekem egy fotó, hogy gyárilag pontosan hogyan futnak ott a kábelek? Főleg az érdekelne, hogy hogyan vannak bevezetve a csatolt képen látható műanyag vezetőbe
Előre is köszönöm! -
Khaosz55
addikt
Sziasztok.
Motor műszaki vizsgáztatáshoz kell az oldalsó sárga prizma? A hátsó piros tudom kötelező de az oldalsó sárga is ? -
v450
tag
Sziasztok!
Honda CB500X 2016 motorom van, új akkumulátort szeretnék venni. Melyik a megbízható márka? -
zzola
titán
Sziasztok! (ismét)
Használt motor kereskedőt tudnátok ajánlani, aki megbízható és nem ver át?
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Buddhha
üzenetére
Nálam az útlezárás kétesélyes. Néha látja a navi az online adatok alapján, és megpróbálja kikerülni, néha nem, de akkor megállok az út szélén, és a navi képernyőn megnézem, merre lehet kerülni. Ezzel a kombinációval relatív kevés problémával szoktam végigmenni az útvonalon.
-
Buddhha
tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Kollégám is ragaszkodik hozzá, igaz, ő mobilon használja...
Én egy szlovén túrán jártam vele rosszul, nem sikerült neki egy útlezárást kezelni.
Igaz, én mobilon navigálok, de nekem eddig a Kurviger tervezés, és Google maps-be másolás vált be.
(és most akkora deja vu-m van, hogy nem tudom, itt írtam már ugyanezt, vagy FB-on egy hasonló poszt alá?
) -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Raketkilla
üzenetére
Én a kurviger.de-t használom útvonaltervezésre, és track-ként exportálom gpx-be, azt simán megeszi a navi.
-
bacus
őstag
válasz
Raketkilla
üzenetére
Bármit javasoltam, a vége mindig az volt, hogy mit állítsak át a telefonon, hogy nekik ne kelljen csinálni semmit. Azóta sem fejlődött az appjuk és a honlapjuk se. Kereső nincs vagy szar, az útvonalak a legtöbb esetben nincsenek átnevezve, így a dátumán kívül nem látsz semmit, nincs jogosultság kezelés, tulajdonképpen mindenkinek látod az összes útvonalát, képeit.
Az az egy info képernyőkép amit mindenki megoszt azt osztogatják meg az emberek.Nekem az jött le, hogy valamit fejlesztett, de már nem akar hozzá nyúlni, jó ez így ahogy van.
-
Raketkilla
tag
válasz
bacus
üzenetére
Igazad van, az rbiker-es .gpx nem a legjobb , de van rá scriptem, amivel .kml-ből normális .gpx-et csinálok magamnak.
A 7 évvel ezelőtti egyeztetés alkalmával nem javasoltad nekik, hogy generáljanak back-end oldalon valami normális .gpx-et belőle?
Köszi a tippet, az MRA jól néz ki, lehet mások útvonalaiból is inspirálódni, egyes esetekben komoly leírásokat is lehet találni az útvonalakhoz.
Én az OsmAnd appal kísérletezem mostanában egy androidos, dedikáltan GPS-nek fenntartott telefonon: az ingyenes verzió is tud 6 országot, itt is megfordítható a tervezett nyomvonal, van logolás stb, de a lifetime map+ csomag sem vészes: 20ezer HUF környékén van. -
bacus
őstag
válasz
crocy
üzenetére
Időben azért minden motoron van korlát, olyan nincs, hogy ne kelljen megállni néha

Én sokszor felállok és állva motorozom pár percet, az sokat segít, utána megint tudok menni fél órát ülve. Eredeti felvetés volt, menjünk el Kassáig, de az csak úgy fért volna bele, ha hazafele már esetleg autópályázunk. Ezt nem akartuk, így lett viszont benne egy csomó jó magyar rész.Akivel mentem naked kawasaki talán 900 ccm, most csináltatott zselés ülést, azt mondta, hogy annyira jó lett, hogy neki nem fájt semmi, nem akart megállni, nem akart felállni se.
Ezt a részét még nem jártam be szlovákiának. Tervezek ide egy hosszú hétvégét én is, 1-3 éjszakával, abba majd sok minden belefér. Ez a Selmecbánya, stb rész annyiszor megvolt már, nem akartam arra menni, idén is voltam már arra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- World of Tanks - MMO
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Path of Exile (ARPG)
- Filmvilág
- BMW topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus B250M i3 6100T 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Viszont shoxnak van sok saját márkás terméke olcsón. szvl én ott néznék körbe...

Hm,fura a TRW-n a MIN 3.5 volt..