Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
TaaT
nagyúr
Kevés olyan 16-os (igen, nagyobbal nem megy át a műszakin) 5x100-as alu van amire azt mondom szebb mint ez az acél, és talán beleférne egy szűkös keretbe. Egyik jelölt ez GTI BBS de nem sűrűn bukkan fel a használt felni piacon sajnos.
15-ben van ez VR6 Speedline olcsó meg bőven van belőle, csak akkor meg megint gumit kéne cserélnem.
-
TaaT
nagyúr
válasz
!Overdose! #71269 üzenetére
Ma elnéztem abba a mosóba amit mondtam, valamit babrálhattak az időzítővel mert már untam a mosást 300ft-ból
Eredmény...
-
Kornel
veterán
oké, ez eddig világos, de eddig általában azt hallottam, hogy 3 cm ültetéshez bőven elég a gyári gátló is.
gondoltam mivel az elsők rosszabbak (bőven jók még amúgy), ezért azokat cserélem a rúgókkal együtt, mivel olcsón láttam koni str-t-t. hátul úgysincs terhelve a kocsi, max. ketten, de inkább egyedül utazunk, a kocsi egyébként is orr nehéz, ezt érezni is kanyarokban rendesen.(#71474) TaaT : bőven jók még, főleg a hátsók, azokat sajnálnám kidobni. holnap megkeresem a mérési eredményt, aztán leírom melyik hány %-os
-
-v-
addikt
Nem így értettem. Ha túl kemény a rugó a gátlónak, akkor egész egyszerűen nem tudja ellátni a feladatát, nem tudja megregulázni a rugót, alulcsillapított lesz
Olyan lesz, mintha szar lengéscsillapítóval járnál, minden kis úthibán el fog pattogni... amit te mondasz, ha túlcsillapított, hogy nem rugózik rendesen .. nyilván az a jó, ha összhang van a rugó meg a gátló között.
-
TaaT
nagyúr
válasz
hobizoli #71455 üzenetére
"es kerul 50-55k-ba postazva a 4 uj lengescsillapito"
Akkor ez a pakk nem volt rossz vétel az 55K feléért
[link]
[rvilike]: "pattogni fog a hátulja, ha a gyári gátló marad..."
Ellenkezőleg, ha túl kemény a gátló (na ilyet a gyári gátló nem tud) akkor fog pattogni, egy négyesgolfos srác keményített gyári gátlót valamelyik pesti szakinál és az első próbálkozásra túl kemény lett, visszavitte és a másodikra faja lett.
-
Kornel
veterán
úgy értettem, hogy menne bele 4 eibach ültetőrúgó, és ha az első gátlók már nem olyan jók, akkor cserélném koni str.t-re, a hátsók elvileg jobbak voltak, amikor megmérettem, azt békén hagynám, ott csak a rúgókat cserélném. amúgy a kocsi a gyári futóművel elől instabilabb, a hátulját stabilnak érzem.
-
blt.62
őstag
Benzines 740-es BMW-ről vélemény? Gondolom városi fogyasztása 20l körül lehet.
-
törölt tag
Pár éve ilyenkor: link link
Homokbányában.
Jó visszanézni a régi képeimet -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Laraxior #71458 üzenetére
Mondjuk azért az ebay eléggé jól működik ilyen téren. Nekem most a Mondeon beszart a termosztát, ennél meg csak jeladóval együtt lehet cserélni...az utángyártott listaára 39.000!!! forint. Beszarás. Vaterán, meg kedvezménnyel lehet venni 24k körül itthon. Aztán rámegyek az ebay-re és Angliából megrendeltem szállítással együtt 10200!!! -ért. Nyilván utángyártott, írnak rá 2 év garit, de azért ennyiért annyit megér, hogy legalább megpróbáljam egyharmad áron.
Na, ugyanígy szerintem amerikai autóalkatrész is van, csak a szállítást győzze fizetni az ember.
-
-
Laraxior
titán
válasz
V.Stryker #71457 üzenetére
Ugyanez mozgat engem is
Évi 5-6k km-re veszek autót, ha eladom, vagy elcserélem a Lagunát biztos, hogy valami V8-ast fogok helyette venni. Azért szemezgetek az 540i-vel, mert ahhoz viszonylag könnyű motyót találni, európai modell is, de egy ilyen Cadillachez.... ha valami behal rajta rendelgetni innen, onnan, lehet nincs is, vagy mire megjön várni kell heteket...
Pontiac is nagyon bejön, 5700ccm, de az is őskövület, alkatrész ki tudja, hogy van hozzá, pedig nem olyan drágán lehet ilyen autót venni -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Laraxior #71456 üzenetére
Engem a motor, fogyasztás nem tart vissza ezektől, mert nem járok annyit. Biztos van benne egy vényóc életérzés. Ami elrettent az inkább az alkatrészhiány, ha megtörik valahol, akkor óriási sz.pás és anyagi csőd. Pl. itt a PT Cruiser...az is jó gép, szép is, azt még forgalmazták is Európában, de a legnagyobb szívás azzal is a karosszéria elemek beszerzése ha megtörik.
-
Laraxior
titán
válasz
zolikaDB #71454 üzenetére
Akkor inkább ezt venném...
Szerintem 600ba is elhozható..mostanság kutya nem vesz nagyköccentist.
-
hobizoli
nagyúr
pont azert kene felkemnyiteni is, hogy a rovidebb rugout miatt ne utkozzon fel a lengescsillapito
vagy rovidittetni kene szaraitvagy ebay-n korulnezni az adott autohoz, uganis vannak neha komplett lengescsillapito szettek
30%-l kemenyebb + rovid szár eleve es kerul 50-55k-ba postazva a 4 uj lengescsillapitonem biztos egybol van, ezert erdemes gyakran ranezni a temara
annoa Punto-hoz vettem igy 4 lengescsillapitot meg 5-6 eve, persze a mainal vmivel jobb EURHUF arfolyamnal, akkor az postazva volt 41k (a 4db), es teljesen jok a mai napig
ennyiert itthon a ket gyarit lehet megvenni hozza -
zolikaDB
veterán
Regado temahoz: [link] Ezutan gondolom cukor kis osszeget kell fizetni. Es sejtem, h vagy enged belole a tulaj egy ezrest, vagy viheti a bontoba
-
-v-
addikt
válasz
Kornel #71430 üzenetére
Már úgy érted ültetőrugó lenne és az is új lenne? Hát azt semmiképp nem csinálnám így... pattogni fog a hátulja, ha a gyári gátló marad... szar lesz a stabilitás. Amúgy az str-t asszem olyan kb. mint a sárga a legpuhább álláson, 30%-kal keményebb mondjuk mint egy sima gyári gátló...
Ha marad mind a négy gyári, akkor legalább egyformán szar lesz elöl hátulA legtöbb esetben a gyári (pláne ha már régi, amúgy is felpuhult) gátlók nem annyira komálják az ültetőrugót, túl kemény nekik, meg talán a hosszával is kell valamit variálni... de ha jól tudom sok helyen (pl. karászy) fel tudják keményíteni, az nem drága.
-
-
hobizoli
nagyúr
a gázos telókban is van olaj, csak van rajta egy gáz párna is
A Lindor-s muki aszondta, hogy ő a Bilstein rendszerut nem tudja megcsinalni, gondolom az vmi csiri-biri megoldasu lehet belul
de hivd fel es megmondja mi a konkret
egyik nap oda vittem hozza kora delutan, masnapra kesz volt
sot, igazabol mar aznap este kesz volt, de reggel 8-kor kuldte el az SMS-t, hogy mehetek erte, 15k volt a ketto ket uj porvedo gumival, az ujnak darabja 18k-tol kezdodiknem kell szetszedni sem feltetlenul, ahogy kijon a rugostag egyben en ugy vittem oda, es kaptam vissza is
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Kornel #71430 üzenetére
van, bar a hatsokat legalabb elvihetned felujittatani meg kemenyiteni, nekem 15k-ert csinaltak meg az elso kettot a mariskaba a Lindor-nal, de a Kárászy is detto jo ha az van kozelebb
asszem posta is jatszik, ha nagyon messze vannak, bar akkor meg mar kozeli az uj ket gyari ujhoz az osszesitett ar, de igaz, akkor az meg mindig nem kemenyitett gatlo
-
-
runner 125
nagyúr
Komoly motor tuning eredménye..
-
neduddki
nagyúr
válasz
DeFranco #71436 üzenetére
HI!
m\aragya csendeb me bekotlek a toto korbe:- )))
udv
neduddki
p.s. honap du tenferegj at gun HujjeVereb meregetni
mod: bitpork: most ma le aszt aszerncsitlen kocsit hatha tobbet fizaenek a halzabalok mert igy csak a igenytlen lajtnatuli odis maraccccc:- )))
r6man123; an egy finykip vhun ahun a fiat barkacskaba kedvenc docensemmel telen bezsufolodunk kabat nelkul mert azzal ma nem fertunk bele /2x120kg/ brutalis:- )))
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
Ivan15 #71423 üzenetére
HI!
NH motor szivooldalla foglkaozo docensem szeritne amihez szamitasokat isigert lejjeb van az altlad megnevezettol az optimalsi szivasi homerseglet
udv
neduddki
mod: Dr.FantastiK: mert tok folosleges Veled erdemben tarsalogni....
r6man123: probalj ki egyet addiktiv ez a mocsok nagyon:- )
-
r6man123
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #71432 üzenetére
Az általam "bevezetett élményautó" kategóriára írta.
Olyan négykerekűt keresek, amibe jó ránézni és beülni (valamilyen 2 üléses coupe vagy cabrio csoda), a teljesítmény nem kikötés, van egy sportmotorom, gyakran járok pályára is, ott teljesen kiélem magam.Most vagyok az "agglegény kapuzárási pánik" fázisában, ameddig nincs kicccsalád, addig legalább meg akarom közelíteni a feelinget, aztán "ha beüt a krach" jöhet egy octavia
(és mint a hozzászólásaimból látszik teljesen gépkocsi analfabetizmusban szenvedek
)
-
Puma K
nagyúr
Csak úgy érdekességként gondoltam megosztom veletek.
Tegnap este jövök fel az esti kutyasétáltatásból a kutyával, liftben jön velem egy pizzafutár.
Nézem a formát, küllemét tekintve egész rendben volt az arc gondolok itt arra, hogy nem úgy nézett ki mint egy tipikus Főfalui futár ilyen időjárási viszonyok között szokott lenni, egyik kezében a pizza kihúlését gátló táska a másik kezében pedig papírok.
A látottak és a roppant magas IQ hányadosom (138) révén megfejetettem, hogy ő bizony egy autós pizzafutár!
Meg is kérdeztem tőle, hogy mennyire veszi igénybe az autóját a pizzafutárokra jellemző használati mód. Azt válaszolta, hogy a napi pénzéből egy 1000-rest félre szokott tenni és akkor nem érheti meglepetés ha gond van az autójával.
Kérdeztem, hogy mik azok amik fokozottabban igénylik a figyelmet és az esetleges cserért, említette, hogy a gyújtással és kormányzással kapcsolatos alkatrészek amik problémásak lehetnek, de még az abroncsokat is megemlítette.Azt viszont elfelejtettem megkérdezni, hogy a parkolást hogyan oldja meg, ha a legközelebb akar parkolni, de nincs hely...?
-
Kornel
veterán
boyracerekhez egy technikai kérdés:
annak lenne értelme, hogy pl. 4 eibach rúgóhoz előre vennék két koni STR.T gátlót, hátul meg maradna a gyári? az elsők rosszabbak voltak, amikor kimérettem őket, de majd megkeresem, hogy hány % volt.
vagy nincs értelme gátlókat cserélni csak egybe? mert akkor szerintem marad mind a 4 a gyári, amíg tönkre nem megy.
-
Manitou
veterán
válasz
runner 125 #71319 üzenetére
Kb erre tipeltem.
Egyelőre csak elméleti síkon gondlkozok rajta, leghamarabb is majd vagy fél év múlva.
Már unom a mostani kocsit, kéne valami szebb, jobb, nagyobb, erősebb, megjelenősebb.
Nekem elég lenne amúgy egy 2 literes szívó benzines is , de asszem olyan nincs S60-ból.
Illetve még mondeo is képben van. -
!Overdose!
őstag
válasz
neduddki #71419 üzenetére
Zárt akku? Ha megoldható (néhány zártnál is igen), akkor a savszint legyen beállítva. Igazából egy szkóp sem lenne rossz, mert azzal látnánk, hogy működik-e a szulfátmentesítés. Ezzel még én is adós vagyok, de egyszerűen nem jön össze, hogy egy szkóp és egy döglött akku egy időben és egy térben legyen. Sok sikert!
-
runner 125
nagyúr
Erről az Életrevalók egyik legnagyobb jelenete jut eszembe.
A film egyébként hatalmas, bár szerintem nincs olyan aki nem látta.
-
Ivan15
senior tag
válasz
neduddki #71421 üzenetére
bonyolult
, nekem kompressor van, es hidegebb levegöböl adott fordulatszamon a lapat többet nyom be a motorterbe, ill. a 10 -15 fokos meg nem annyira hideg, hogy jobban hütene, es csak azert többet fecskendezne be: tehat a befecskendezes maximuma messzebb van . Sztem
-
footy
addikt
válasz
Tothgera30 #71408 üzenetére
Csak a hangja elég tré
-
neduddki
nagyúr
HI!
12v-s dollgott akku van, aldi ctek koppintas van, lakarfogo multimeter fogyasztasmero holnap du, usb-s multimeter jan6ig nem is lesz peoidg meregetnek mar....
udv
neduddki
-
válasz
Dr.FantastiK #71410 üzenetére
Egy CLA-val ([link]) is ellenék... de mindennapokra egy G 350 SW vagy Defender 110 kéne.
#71411 runner 125: Az tuti.
-
válasz
runner 125 #71415 üzenetére
De az nincs kiírva h a c classe bele mennyire műanyag... Lehet h gyors de akkor is csak egy szappantartó.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #71405 üzenetére
HI!
na gyutt emegoint hujjesigegt beszini, mongyad hagy rohigjek:- )))
udv
neduddki
-
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
runner 125 #71411 üzenetére
Tankolni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Brutál élmény lehet.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
elfogadnam,
-
Húha... ez szép: HMS Performance C63 AMG
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
neduddki #71382 üzenetére
Oszt ez a kemenyfa szu:- ))) a kis 81 kw/ 110 Le -vel ?
Te ezt ajalod 'elmenyautonak' ? ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest