Hirdetés
- Kétszáznál is több játékhoz hozta el az FSR Redstone-t az új AMD Software
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Thermalright tulajok topikja
- iPad topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Hamarosan "kémkedhet" az NVIDIA a saját GPU-i után?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
veterán
Nektek sincs hitreg????????
-
CptAdamica
veterán
Fú anyám, nyomtunk az előbb egy redsec kört, pálya közepére szűkült, össze vissza buggoltuk magunkat az ott lévő lebombázott házak között, végén ketten maradtunk egy gyerekkel és én meg egy konténerbe buggoltam bele...

-
gali777
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
Arra a csipogásra gondolsz, ami olyan, mintha egy motion sensor lenne rád ragasztva? Mert az nekem is van
-
steele80
senior tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Az EA-s BF6-ban is jelen van, bár nem durván de épp ma vettem észre fordulásnál, hogy nem sima, mint az update előtt.
-
omfgk
veterán
Készülőben a Breakthru visszatánc is...

Csak ha ennyire könnyen basznak el majd csinálnak vissza módokat, akkor esetleg az elbaszást először át kéne gondolni.
Rush a következő.
Valamelyik map-on, nem tudom ,hogy de 2 tank folyamatosan volt a támadóknál.
De instant respawn mellett. Kiszedtük, mire visszatöltöttem 3 rpg-t, gurult be a következő. -
Lendova
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Vajon mennyi abból a fizetett statiszta? Nem néztem, hogy kik stream-elnek.
Amúgy nem véletlen, hogy megint twitch stream-re lehetett kapni pár kozmetikai cuccot. Felpumpálták vele a nézőszámot, most ~7-8% körül jár a nézők száma a tegnapihoz képest. -
yodamester10
őstag
Nektek is megmaradt a zavaró csipogás?Nálam nem tűnt el sajnos.
-
petymeg
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
De jó.
CptAdamica: kösz a tippet.
Azt steamben kell kikapcsolni vagy a BF6-ban? -
-
petymeg
addikt
Azt milyen hiba vagy rossz beállítás, hogy ugrál a kép, amikor fordulok? Tehát nem folyamatos, hanem ugrik jó nagyokat, mindezt 140 fps/165 Hz mellett.... Eddig semmi baja nem volt, most jött elő.
-
válasz
Lendova
üzenetére
Szerintem amúgy valamennyit biztosan, esély volt rá... meg talán pár régi motoros BF-est is... azért jópár "pro boomer celeb" régről előkerül és leporolta a BF-et.

Az más kérdés, hogy végre nem tudom megtanulják e, hogy ne az ünnepi szabadságolások előtt próbálják megváltani a világot nagy frissítésekkel...
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Pls értsd meg ,nincsenek korlátozva threadek ,ugyanúgy kihasználja a 16 szálat, csak nem tekeri annyira őket ( 120Watt vs 100watt )
Itt egy újabb videó ahol látszódik, hogy megy a 16szál a cfg vel : [YT]
Igen nem lehet ugyanannyi fpsed 100watton mint 120on ez egyértelmű ,de nem egetverő a különbség . -
Eversmann
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A menüs bugot leszámítva, szerintem egész jó most.
Nézd, a 2042-es elf ellenség-nyalóka fegyónál lentebb nincs
-
Lendova
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Egyáltalán miért hitték azt, hogy ez majd bevonza a Warzone játékosokat?

Inkább annak a klónja, az helyett, hogy valami mást nyújtana. -
bul07
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Hol van ez a egér macro mellet
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
amíg nem állítottam be külön a cpu szál kezelést addig laggolt a játék és nem használta ki a cpu-t a 0.1%-os fps beesett 20 alá és ez már látványos
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
https://x.com/pirat_nation/status/1999042594089668737?s=46
Ez a redsec se indul túl rózsásan
-
CptAdamica
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Community Update - Winter Offensive Launch and Player Feedback
Elvileg jön pár forró tapasz. -
Kíváncsi vagyok karácsonyig csak mégjobban szétbarmolják a játékot az ünnepekre ezekkel az update-ekkel... vagy talán sikerül javítani is amiket csináltak eddig.

Lehet rosszul emlékszem, de a 2042-ben is pont az ünnepekre hoztak be valami nagyobb bugot, vagy bugokat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy a szerverek haltak le, már nem emlékszem pontosan mi volt. -
-
@rglaaf
veterán
Topic gazdák merre vagytok lassan 2 napja offba van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
boogie84
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Ez ugye nem működik? most látom, h ez már lejárt... Végdátum: dec. 11., Cs 09:59 CET
-
válasz
abridabri
üzenetére
Gondolom a második (jobb oldali) a "fix", mert ott kisebb az utilisation a magokon... ergo a baloldali nem lehet a fix, mert a fix elvileg a utisation csökkentése (is) pont...
Legalábbis az furcsa lenne, ha korlátozzuk a threadeket és minden mag utilisation nő cserébe (bal oldal)... nekem nehéz lenne eladni.

De már a te videódban is látszik, hogy a CPU fps meg az 1% (a lefelső sor gondolom az) is gyengébb nem is csak pár fps-el (vége felé 128 vs 118 fps is van 1%-nál, utóbbi a fix a kisebb utilisationnal)... szóval erről van szó... és akkor még hol vannak ehhez képest az igazi peak terhelések, amikor rakás ember van ott és robban meg omlik meg minden... ott szerintem még durvább különbség lenne a minimumokban a "fix" rovására...
Szóval szerintem ez pont minket igazol... csak kicsiben, mert ez a videó sehol nincs terhelésben még.
De persze mégegyszer ezzel semmi gond nincs amúgy, ha neked a kisebb utilisation és kisebb terhelés meg hőfok a cél, és elfogadod a perf % esést cserébe, meg esetleg pár drop-ot... akkor minden oké.

De, hogy ez "fix" lenne bármire a BF-ben, az biztos nem igaz... -
-
Lendova
őstag
válasz
Locutus
üzenetére
uSeR tApAsZtAlAtOk
Kezdjük ott, hogy a többség nem veszi észre és nem is teszteli. Aminek egy része érhető, mert pld. van egy 7xxx vagy 9xxx X3D-je és hiába csökkennek a minimumok, még mindig olyan tartományban van, ahol nem fogja észlelni. Értsd, 200 helyett mondjuk 170-re esik a minimum, fogod észlelni? Nem.
Aztán ahogy megyünk a gyengébb processzorok felé, egyre inkább szembeötlőbb lesz. Egy 7700-as Ryzennél még lehet nem lesz olyan feltűnő, de próbáld ki egy 5700X-en pld.Volt teszt linkelve. Én is kipróbáltam 5800X3D-n. De valahol adja is magát, ahogy FollowTheOri írta. Valaminek a kárára megy, ha korlátozva van az erőforrás. Neked se véletlen javult 10 fokot a hőfok, valószínüleg nem a Pi további számjegyeit kereste korábban a CPU-d.
Ennyit az elméletről., Szia!
-
-
Lendova
őstag
válasz
Locutus
üzenetére
Még nem csináltál semmit, de már 12 szálra automatikusan korlátozva van a játék. Megcsinálod a cfg-t, ahol a 12-ről 8-ra korlátozod. A 4 helyett már 8 szál áll rendelkezésre az OS-nek és minden másnak.
Ha napi szinten 12 órákat renderelnél 95 fok mellett, azt is bírná, mert üzemi hőfok. -
válasz
Lendova
üzenetére
Nézd, könnyen lehet, hogy az SMT-t tényleg korlátozza. Mármint a játéknak megtiltja. De attól még pl a háttérfolyamatok mehetnek rajta, tehát mégsem olyan, mintha letiltanád az SMT-t.
Sokan használjuk itt kezdettől fogva. Tény, hogy nem csökkenti az fps-t nekem sem (4K/Ultra, DLSS Q). Aztán hogy az 1% low-on csökkente kettőt vagy nem, az szituáció függő valszeg, lehet, hogy van ahol igen. Ami viszont biztos, hogy 10 fokkal hűvösebb a proci. Ami nem kevés. Tehát amíg nincs értelmesebb magyarázat erre, vagy bármi ami tényleg nem éri meg a 10 fok minuszt, addig én is használni fogom
-
Micsurin
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
-10C
-2fps .Látom nem értetted akkor mivel kapcsolatban írt a kolléga...

Azért azt remélem érzitek élettartamban majdnem halál mindegy egy x3d-nek, hogy 60 vagy 62 vagy 701 fokon fut míg thermal limit alatt marad és kezelhető a disszipáció mértéke. Nem véletlen érdemes egy flat pumpa és venti profillal kezelni ezeket, és nem üvöltetni a hűtőt... (Az IHS felülete még mindig korlátozott így az onnan elszállítható hő is egységnyi idő alatt.) ...mivel a tüskék miatt úgyis fogtok látni 70-75 közti hőfokokat. El kell fogadni és elengedni.
edit.: arról nem beszélve nem 1-2 percig kéne ezt nézni, valamint nem csak átlag FPS-t. Sokkal izgalmasabbak lennének itt az 1%-ok és a 0,1%-ok, ugyanis azok tudnak elrontani egy egy encountert és 1v1-et. Már pedig ha elkezdesz limitálni akkor thermal spike helyett fogsz kapni egy droppot.

-
Csak hogy tisztázzuk , nem hazudok ,nem vaktába csinálgatom . És DE van értelme a CPU fixnek. Nincs szó semmiféle magok lekapcsolásáról.
95-100W vs 110-120W
-10C
-pár fps .
[saját YT video BF6 Fix vs no Fix]
Mindenki eldöntheti megéri -e , kipróbálja -e . -
válasz
Khaosz55
üzenetére
Igen, mert átrakod a feszültség limitre a hő limitet, de ha lenne jobb hűtés, akkor veszítenél máris a teljesítményből is...
Ugyanígy, ha most ráereszted a +200MHz PBO-t, akkor meg mégjobb teljesítményed van, de megint hőlimited lesz inkább... és így tovább... ez egy jó egyensúlyozó móka, kinek mi a fontos.Meg annak is lehet ára, a stabilitásban gyakran. Persze amíg nem jön elő, nem érzékeled azt se ügye... szerencse is, hogy jó példány van az embernél.
Nekem is így van amúgy belőve (szerencsére stabil eddig)... de én tudom, hogy lehet ára másban, meg fontosabb a hőmérséklet, mint a max teljesítmény.
Na de tényleg CPU offból ennyi elég.
A magok "lekapcsolása" az biztos, hogy nem jó, teljesen más limit. Ez a lényeg.
-
Minden mást mutat...

Adrenalin, azt hiszem talán 4.5GHz körül tipikusan (ez valami átlag, vagy effektív átlag), a windows task manager 5.2GHz ilyenkor (ez ügye kb az alap max órajel pl)... RT-t meg én nem használok... a HWinfo értékekre meg most nem emlékszem.No de szerintem elég volt a CPU-s offból.
Én csak azt akartam jelezni, hogy ne vaktába csinálja az ember, hanem tudja mivel jár, ha csinálja... BF esetén nem jó ez a "fix", az biztos. Ennyi.
Valamikor a BF4 időkben amikor még a multi-core / multi-thread, windows ütemező meg a DX is gyerekcipőben volt ilyen téren, még ez lehet számított/működött... de ma már nem... már nagyon régóta nem... Frostbite ilyen szempontból élég jó már régóta. Berögzült boomer hülyeség ma már ez a core/thread matatás BF-nél.
-
-
Milyen órajeleket láttok a BF alatt? Nálam jellemzően 3Ghz körüliek vannak, ha az effective clock-ot nézem.
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Engem abszolút nem zavar, de technikai szempontból érdekel

Maga a játék a Kingdom Deliverance 2 mellett talán 2025 legjobban optimalizált játéka.
Lehet akár felbontáshoz is köze a dolognak, majd nézegetem
-
-
Lendova
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Megveszed gaming-re a csúcs processzort. Valami használja rendesen. Jön az isteni sugallat, hogy korlátozd.
-
Ez a CPU dolog a beállításoktól is függ, mi látszik belőle, érzékelhető e... egyébként technikailag értelmetlen amit javasolnak és csináltok.

Nyilván, ha "visszafogtok" valamit, akkor az kevesebb melót fog végezni és alacsonyabb számokat láttok. Ez logikus... amit nem biztos hogy észrevesztek, hogy ahol tényleg limitál a CPU, ott bizony veszíteni fogtok teljesítményt, mert a CPU limitet lentebb viszitek. Ha ezt így logikailag megértitek, akkor rájöttök, hogy hülyeség amit csináltok.
Az más kérdés, hogy sokan vesznek vissza órajelet, meg UV-znak, és azt mondják ennyi % performance-t beáldozok, hogy kisebb legyen a fogyasztás, zaj, akármi.
Csak azt mondom (írom), ezis egy valid dolog, csak tudjátok miért csináljátok és mit okoz, mivel jár.
De olyan nem lesz, hogy valamit visszafogtok utilisation szempontból (ie CPU limitáltok), és jobb sebességű lesz... mert nem. Max nem romlik annyit, hogy észreveszitek, vagy nem érdekel titeket, meg "placebo", vagy esetleg nem jól méritek. De az más.
Lehet hogy hülye példa lesz, de képzeljük el van egy 8 hengeres motorral szerelt kocsi... kikapcsolunk mondjuk 2 hengert, akkor igen valóban kevesebbet fog fogyasztani, "utilisation" is kisebb lesz, hisz 8-2 henger a lehetséges 100% helyett max 80%, még lehet hogy A-B-be is átlagosan ugyanannyi idő alatt eljuttok, gazdaságosabban... de lesz az a nagyon 1% eset, amikor sietnétek és oda kell lépni 100%-ra, na ott hiányozni fog az 2 henger, mert nem tudtok úgy előzgetni az úton... gyorsulni, stb.

Most csak az a kérdés, hogy látjátok e, észreveszitek e, tudjátok e mikor van az az 1% amikor kell, de nincs ott, no meg persze lehet valami más limit miatt, nem tudjátok kihasználni (azis valid - pl a GPU sem bírja).
-
Lendova
őstag
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Tedd oldalra az AiO-t, intake-re.
Most csináltam, egy menet breakthrough:
Betöltésnél 66 fokos peak, játék közben 59 fok, teljesen default 7800X3D, nincs alulfeszelés.
Az 5080 max 56 fok, 36% ventifordulat. -
Khaosz55
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nekem léghűtéssel kb 60-65 fok -30 alcore 4080 társaságában.
-
Eversmann
aktív tag
A CPU fix-el mintha kevésbé pörgetné. De majd más is próbálja ki
A HitReg az szerintem még mindig gatya. Most is, mentek be előttem 2-en az épületbe, mögöttük voltam. Enemy kilő, erre én halok meg, aki a leghátul van. Előttem lévők nem
-
Lendova
őstag
[Itt beszél a "fixről"] Jó reggelt!

-
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Vízhőfok, CPU fogyasztása mennyi? Nem tudom, h alapon használod e v tuningoltad, de allcore negatív CO mehet rá, az segít a hőfokokon.
-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Hogy lehet beállítani, h az ilyenekről kapjak értesítést?
Twichet nem szoktam használni, csak ilyenkor fut a háttérben
Új hozzászólás Aktív témák
Személyeskedést kerüljük, nem tűrjük itt. A téma a játékról szól és nem egymásról, ez egy barátságos BF közösségépítő téma, maradjon is így.
Játékos statisztika (tracker):
Battlefield 6 Stats, Leaderboards & More! - Battlefield 6 Tracker
Fegyver statisztikák, összehasonlítás:
Battlefield 6 Meta & Loadouts - Battlefinity
Battlefield Discord
(nemzetközi hivatalos)
(Nem csak) Prohardver!-es BF közösségi discord szerverünk:
[Battlefield Buddies]
Másik magyar discord:
[BF 6 Hungary]
- Kétszáznál is több játékhoz hozta el az FSR Redstone-t az új AMD Software
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Elemlámpa, zseblámpa
- TGA2025 - Lara Croft felbukkanása már szinte borítékolt
- Diablo IV
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- A részvénypiacot is kilőné az űrbe a SpaceX
- Thermalright tulajok topikja
- iPad topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Magánszemélytől Garanciával
- ASUS ROG PG39WCDM Ívelt Gamer Oled Monitor!39"/2k ultrawide/240hz/0,03ms/Gsync-Freesync/Type-C/!
- Akciós! Makulátlan MacBook Pro 16" i9 16GB 1TB 5500M asztro szürke részletek a leírásban.
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite megkímélt állapotban eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Apple iPhone 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

4k DLSS , minden szálat használ.