Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Gainka
őstag
válasz
@rglaaf
üzenetére
Szoval akkor csak van itt valami a háttértben, kösz, nem is jutott eszembe az al.
Mentem ujbo 1-1 kört a 5-6-al és eztán az utobbit felhuztam 120-ra, elöször fura volt de azt kell mondjam hogy jó, illetve nem nyulik annyira el a kép mint 5-ben túlhuzva. Ezt alátámasztja a bemasolt szöveged is, hat akkor ez ennyi. Meg majd a weapon fov-ra ránézek. -
@rglaaf
veterán
válasz
Gainka
üzenetére
Gemini;
A Battlefield 5 és a nemrég megjelent Battlefield 6 között azért érzel ekkora különbséget, mert a DICE alapjaiban változtatta meg a FOV számítási módját és a skálázást. Míg a korábbi részekben a számok néha zavaróak voltak, a BF6 próbál igazodni a modern FPS-szabványokhoz.
A legnagyobb váltást a vertikális és a horizontális látószög közötti csere jelenti. Ez a legfontosabb technikai különbség, ami miatt a számok nem egyeznek meg a két játékban. A Battlefield 5 még függőleges, azaz Vertical FOV-ot használt. Ha ott 74-et állítottál be, az valójában egy 106 fokos vízszintes látószögnek felelt meg, de sokan kevesellték ezt a számot, mert nem tudták, hogy ez vertikális érték. Ezzel szemben a Battlefield 6-ban a fejlesztők átálltak a vízszintes, vagyis Horizontal FOV kijelzésére. Itt a 90-es érték valóban 90 fokos vízszintes látást jelent. Ezért fordulhat elő, hogy a BF6-ban a 120-as érték szűkebbnek tűnhet, mint a BF5-ben egy teljesen felhúzott csúszka. Fontos tudni, hogy a BF6-ban a 90-es FOV nagyjából az előző rész 59-es beállításának felel meg, így ha a megszokott BF5-ös élményt keresed, a BF6-ban jóval magasabbra, akár 105-110-re kell húznod a csúszkát.
A skálázás és a limitek is megváltoztak a hardverek fejlődésével. A BF5 idején a skála alacsonyabbról indult és a maximuma is limitáltabb volt a régebbi konzolok, például a PS4 vagy az Xbox One gyengesége miatt. A BF6-ban viszont a minimum érték már 85-ről indul, a maximum pedig 120-ig megy. Ez azért lehetséges, mert az új rész már az új generációs gépekre és erős PC-kre van optimalizálva, amik FPS-vesztés nélkül is bírják a szélesebb látószög renderelését.
Végül megjelent a külön fegyver látószög, vagyis a Weapon FOV beállítás is, ami a BF5-ben még nem létezett ebben a formában. Míg a korábbi részben a fegyvermodell mérete fixen követte a látószöget, a BF6-ban már választhatsz a szűk és a széles beállítás között. A széles opcióval a fegyver kisebbnek tűnik és távolabb kerül a szemedtől, így sokkal több látszik a pályából, ami tovább fokozza a tágas tér és a nagy sebesség érzetét. -
Gainka
őstag
#10652@rglaaf , #10653vg
Nem értelek titeket hisz mindkettötök hozzászolására fentebb megtalálható hogy hogy gondolom meg mit vettem észre. Nem szeretek szájbarágosan beszélni.1, Nem gondolom hogy gyorsabban fut a karaktered km/h-ra.
2, Nem csak nagyobb fovval játszanak, az alap fov sokkal nagyobb Bf 5-ben én ezt látom.
3, Azon kivül hogy hárman támadtok hogy hülye vagyok valaki le is irhatná hogy ö szerinte mi van, nem csak a kötözködni...
Ha van valami teknikai háttér amit én valoszinüleg nem tudok akkor azt szivesen olvasom, vagy majd meg kérdezzük Abu mestert.

-
Gainka
őstag
-
Gainka
őstag
válasz
ridiculous
üzenetére
-
Gainka
őstag
válasz
ridiculous
üzenetére
Szerintem nem érted, nem fogok ezer videot képet beilleszteni ide, fellépsz bf 5-be aztán vissza 6-ba örületes különbség van.
#10641VágniValó
90-el közel van minden igen és itt kifujt az elönye nálam is, 105- 110 a jo közelharc mozgás is minden olyan "kifinomultabb", 100-on pedig a legkevesebb fps, állitolag. -
válasz
CptAdamica
üzenetére
És mi alapján választják a tesztelőket? Én mondjuk az elmúlt 1 hónapba rengeteget beletoltam...
-
válasz
Gainka
üzenetére
Na akkor egér DPI után újabb körkérdés:
Nektek mekkora FOV van beállítva?
Nekem 110, régebben 90 volt. Amióta 110 ugyanúgy foscsi vagyok de mostmár elmondhatom magamról, hogy erős átlagosnak számítok. 32-ből olyan 8-15. szoktam lenni, 24 főből 10-15 Breakthrough-ban. (ezektől néha van jobb eredményem és sokszor rosszabb).
-
Kaptam BF labstól meghívót tesztre. Meglássuk, h mi lesz.
-
Gainka
őstag
válasz
ridiculous
üzenetére
-
goccer
aktív tag
Új bug. Meghaltam foglalás közben, elkezdtem turkálni a loadoutomban amíg a földön voltam, Mire végeztem az egész UI eltűnt, feküdtem a földön menüből se tudtam redeploy-olni. Viszont, amikor kiürült a pont, a hullám elkezdte visszahúzni a pontot. Onnan láttam hogy a scoreboardon ment föl a pontom, és kaptam a foglalást
Aztán persze egy idő után kidobott a szerver inaktivitás miatt. -
v!ct0y
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
dejóó. A kezdéskor "felrobbanó tankok" javítását mikor kapjuk meg?
-
CptAdamica
veterán
Megkaptuk az elmaradt BF Pro bonus path cuccokat, az üzeneteknél kell beváltani, és elvileg mindenki megkapta, az is, aki nem teljesítette az útvonalat, de van BF Pro-ja.
-
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Nem teljesen igaz, hogy a prok b*szottul alacsonyra teszik. Itt is vannak kivételek, de nyilván nem mennek el a másik falig, hogy 2 cm-rel arrébb már 180 fokba elmész.
Meg azért azt is tegyük hozzá, hogy ha valaki nagyon alacsonyra teszi, oda azért kell rendesen kézmozdulat, és egy átlagember ezt nem biztos hogy regisztrálni tudja hosszútávon (hogy élvezze és sikeres legyen) - a prok napi 10-12 órát játszanak, egyszerűen nem lehet kiindulópont, hogy ők mit csinálnak.
Kinek hogy kényelmes, és rá kell érezni, hogy miben tudsz itt (is) fejlődni.
-
válasz
WATERDACA
üzenetére
túl van lihegve alapvetően 2 faj van aki lustább és legalább egy fél fordulatot akar (180fok) kis mozgással elérni és vannak akik meg többet mozgatják az egeret
lényegében meg hiába állítod 500dpi-re ha a játékban meg felveszed gyorsra
ugyan ott vagy viszont a prók tényleg lassúra rakják nekik az egér érzékenység is a játékban basszottul alacsony maradpéldául +érdekesség timtatman a warzoneban bukta is volt ez miatt semmit nem mozgott a keze szinte norecoil ahogy kitárazott 60-as tárral
hát pedig a lassú 800dpi mellett 3.9-es egérérzékenységgel nincs isten se aki letartja és kitáraz lézerpontossággal 100méterre de még mondja is milyen jó ez a crouszen
ez jó régen volt amikor legális és új volt -
Az egér érzékenység adathalmaza kinek mérvadó? Nagyon-nagyon egyénfüggő. Még profi/top szinten is változnak az értékek, játékstílustól és komfortszinttől függően.
Mindenki úgy játszik, ahogy úgy érzi, ki tudja magából hozni a maximumot és közben nem kap íngyulladást.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
ridiculous
üzenetére
Én 13 sens-en vagyok 800dpi-vel (finalmouse ulx)
-
Winne
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Na oké, de kövire vált.

-
bul07
nagyúr
Amúgy nem indulás hibánál nem volt még említve a perifériák
Mindent ki kell húzni a gépből csak egy alap billentyűzet meg egy egyszerű egér maradjon
Mert volt már itt olyan hogy ilyen miatt nem indult a játékMár ha jól emlékszek
-
-
sZapu
csendes tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Mielőtt játékba léptek kapcsoljátok be és akkor menni fog. Ha játék közben kapcsoljátok be akkor N.A.-t írt nekem is. Nálam legalábbis így működve megjeleníti az fps számlálót.
-
Hedon
tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Igen, a jó öreg nvidia overlay, ami nem működik, ahogy szokott. N/A. Elengedem.
-
Hedon
tag
Szerk: ha az nvidia app napnál is világosabb magyarázatait követve az "M" előbeállítást választom, biztos lehetek benne, hogy érvényesül a BF6-ban?
-
Hedon
tag
Ku**** ****** -********** -***szott helik
-
Winne
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Ha lenne only Cairo breakthrough biztos azon mennék.
Az az egy, amiben nem utálom, ha védeni kell, mert lehet agresszíven is védeni, tizedelni, visszaszorítani. (már ha hagyják
) -
Gainka
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Szerintem is, illetve az utobbi időben sokat "javult" ilyen téren a Sobek is, hangulata az olyan semilyen viszont már felkészültebbek a játékosok a tetőkemper sniperek ellen, lövi öket a tank a heli a sniper csapattag es egy kicsit jobban lehet menni, én igy vettem észre. Ettől független persze sokkal megosztóbb és jo nehéz tud lenni.
-
Gainka
őstag
válasz
CJ4567
üzenetére
Ezt az idézöjeles részt ugy értsd hogy sok helyen belefutottam ilyen véleménybe illetve abba hogy nagyon stresszesen lépnek ki erre panaszkodnak sokan. Ugye volt egy olyan kijelentésük hogy az "állando interakcio amire vágytatok" vagy valami ilyesmi, ez is nagy felhaborodast keltett.
Ami még eszembe jut hogy a legtöbb jó kis husdarálo map az hosszúkás és szük volt 4-5-ben is a legjobbak locker, metro nagyjábol tudtad mire számits, ugye a probléma akkor kezdödik mikor a kicsi, kör alaku mapon sokan vannak mint itt. Illetve a hangok amikre mar en is panaszkodtam, pár hete beléptem Bf 1-be gyakorlatilag abban a játékban csend van. Egy videoban mutogatta egy yt-os kölök hogy gyakorlatilag nem telik egy pár másodperc egy robbanásig kill-ig stb Liberation mapon, ezek mind mind fárasszák az embert és sok tud lenni, igy aztán nem véletlen hogy a legtöbben Caiorot szeretik, nincs ordito repülö heli stb... Én abban bizok hogy jönnek még mapok már mindegy is milyenek higuljon a téma és lehet jobban válogatni változatosabbá tenni a saját játékod. -
vg
veterán
válasz
CJ4567
üzenetére
Jó lenne ez is, de a 64 játékos sok conquest módban, lehetne 32, vagy akár 24 is. Játszhatatlan 64 fővel, nem is szoktunk játszani conquest-et egyáltalán. Természetesen kiszedték a casual conquest módot valamiért. A Casual Breakthrough eléggé jól játszató már, addig amíg ki nem szedik azt is.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Gainka
üzenetére
"Azért mert azt hitték hogy egy brutál interaktiv pörgés kell a népnek, amire majd rászoksz mint a drogra, (mint a codra) a vicc az hogy pont emiatt hagyják el az emberek."
A legnépszerűbb mapok közé tartoznak azok a pályák, mint a Metro, Locker, Argonne Forest, Fort De Vaux, Operation Underground... BF3-ban a Noshahr TDM iszonyat népszerű volt.
És még mindig megjegyzem, hogy a BF6-ban a leglassabb a mozgás a többihez képest, és a BF4 volt a leggyorsabb, főleg a squad sprint perk-kel, csak elég sok olyan pálya van, ahol az akció központosul kisebb helyekre. De ilyen pályákból volt elég sok a többi BF-ben is, lásd az egész Dragon's Teeth DLC-t, vagy BF3-ban a Close Quarters, és Aftermath DLC-t. Vagy BF4 Flood Zone, Dawnbreaker.
A nagyobb pályák jók tudnak lenni, de sok nagy pályával az a probléma, hogy csak azért nagy, mert "fúBattlefield nagy pálya kell", és nem történik semmi akár percekig, és csak járművekben élvezhető.
Példának 2042-ből a Hourglass-t hoznám fel, nagy pálya, de ha nem szeretsz járművezni, akkor kb. instant vissza a főmenübe, annyira élvezhetetlen gyalogosként. Ugyan ebből a játékból ott van viszont a Breakaway, ami még nagyobb pálya, de gyalogosként is vannak helyek, amik elég élvezhetőek, és járművekkel is ki tudod élni magad. Vagy BF4-ben Lancang Dam, Hainian Resort, Dragon Pass, Guillin Peaks. -
nincsnév007
addikt
válasz
Enigma1945
üzenetére
bf4 meg bf1-ben mennyi horgkerersztes meg sarló kalapácsos emblémás volt
de sajnos a végén már bf1-ben kikapcsolták . -
Enigma1945
őstag
no comment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Személyeskedést kerüljük, nem tűrjük itt. A téma a játékról szól és nem egymásról, ez egy barátságos BF közösségépítő téma, maradjon is így.
Játékos statisztika (tracker):
Battlefield 6 Stats, Leaderboards & More! - Battlefield 6 Tracker
Fegyver statisztikák, összehasonlítás:
Battlefield 6 Meta & Loadouts - Battlefinity
Battlefield Discord
(nemzetközi hivatalos)
(Nem csak) Prohardver!-es BF közösségi discord szerverünk:
[Battlefield Buddies]
Másik magyar discord:
[BF 6 Hungary]
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Itt a ChatGPT végső megoldása
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Alienware 17r4 olvass
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

FollowTheORI