-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krilehor
tag
válasz
Snoop-y #59583 üzenetére
Úgy tudtam ennek a Sonoffnak van CE certje ami EU-ban elfogadott, (tudom UL komolyabb) így azt gondoltam ez nem a kínai dzsunka kategória. Ennek fényében akkor milyen okos reléket ajánlotok villanykapcsoló mögé aminek nem kell 0 és bypass modul nélkül mennek a kisebb teljesítményű LED lámpák is?
Fórumokban Shellyről is olvasok panaszokat, hogy eldurranak. -
Snoop-y
veterán
válasz
migabi24 #59584 üzenetére
Csak nem mindegy, hogy egy rendes cegnek keszitik-e vagy sajat krealmany
[sonoff minoseg] -
Krilehor
tag
Sziasztok, tengap előtt egy villanykapcsoló mögötti Sonoff ZBMini L2 Extreme relé elszállt (folyamatosan adott áramot, kézzel sem lehetett kikapcsolni, valami halk kattanás amúgy hallatszott kapcsoláskor). Az aggodalmam, hogy a villanykapcsolón látok égési nyomokat, viszont a relén semmi külsérelmi nyom. Mással történt hasonló, illetve mennyire megbízhatóak ezek a kis relék? Tervbe volt, hogy a legtöbb villanykapcsoló mögé teszek ilyet, de most elbizonytalanodtam. A kapcsoló amúgy egy egy kis konyhai kb 2 méteres led szalagot kapcsolt, villódzás nem volt, míg működött kb fél évig.
-
FeriPapa2
tag
Ha van valaki aki használ pingelésre tasmotás eszközt segítene ebben? Hogyan lehet a firmware-t megmókolni, vagy ilyet estleg átadna?
-
Sziasztok!
Légkondi fogyasztását szeretném monitorozni, ehhez keresek okoskonnektort - zigbee preferált. Milyet ajánlotok(16A-s terhelhetőségű legyen)?
-
4D4M
senior tag
SlimmeLezer WT32-ETH01
Pár hete üzemeltem be egyet. Egyelőre egy leszakadást sem tapasztaltam. Úgy emlékszem, hogy ennek az ellenkezője már elhangzott a topikban, ha esetleg valaki fontolgatná.
Ha megtapasztalom az első leszakadást, akkor jelezni fogom azt is (:#slimmelezer #ethernet #lan #ETH01 #WT32
-
szente
addikt
válasz
vampire17 #59573 üzenetére
Eredetileg ezek kézi meghajtásúak, szóval a motor kérdéses. Nem teljesen vízszintes lesz, mert egy előtető alá menne 4m szélességben és 3m hosszban, akár több szekcióra szétbontva. Én redőnymotorra gondoltam, hogy a csőre tekerné fel a húzómadzagot, mint egy csörlő. Kienengedni pedig a szövet végén lévő súly segítené, a motornak csak engednie kell a madzagot. Nem tudom, hogy a redőnymotornál van e erre alkalmasabb eszköz.
-
LouiS22
veterán
válasz
Vismajor01 #59570 üzenetére
Mindezt magyarul is leírnád?
-
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01 #59569 üzenetére
Nvm vettem egy WOOX 2 Plug (R6079)
-
Vismajor01
addikt
Tudnatok ajanlani okoskonnektort amibe legalabb két aljzat van és kültéri? Gondolom az alap h programozhatóak
-
szente
addikt
Sziasztok!
Valaki barkácsolt már DIY feltekerhető napellenzőt teraszra?
-
peternac
tag
kis színes, szvsz elfér itt bőven:
a házunkban lévő fűtés/hűtés szabályozására nálunk a Homematic IP nevű rendszer van
nincs is vele semmi gond, teszi a dolgát (tette eddig)
egy gond van vele, hogy internet kell neki, cloud-os, de ezen már túlléptem
és akkor a lényeg: itt a jóidő, átkapcsolom hűtő üzemmódra (hőszivattyú), mint minden eddigi nyáron, de csak nem akar működni
szobában 26-27 fok, 24-re letekerve semmi, 21 fokra letekerve semmi, nem indul el a hűtés
közben a szomszéd rájött (nála is ugyanez a rendszer van), hogy ha a szobában lévő hőmérsékletnél magasabbat állít be, akkor beindul a hűtés
tehát úgy viselkedik hűtés módban is, mint fűtésnél
eddig évekig semmi gond nem volt ezzel, most meg meghülyült, jól sikerült a legutóbbi fw frissítés
persze ment a gyártó felé a jelzés, elkeféltek valamit valahol
és akkor itt jön a kérdés, hogy ezt hogy tesztelték le? az egész rendszer egyik legfontosabb funkciója nem működik...vicces -
celf
őstag
sziasztok! van esetleg most nem kinai CO2 szenzor, aminek le lehet ellenőrizni a méréseit mondjuk 1 napra visszamenőleg? nem feltétlen kell smart legyen. mármint nem bánom, de egyelőre azt akarom kitalálni, h. éjszaka mennyire emelkedik a szendioxid szintje.
-
atirag
őstag
Üdv. Milyen márkát érdemes venni ami megbízható? Eddig csak aqara relék voltak itthon,de mióta van home assitant rendszer vettem egy shelly 1pm-et és csak szenvedés van vele. Vagy megy vagy nem és factory reset sem műkködik mert mindig visszaáll az eredeti wifi hálózat beállításra. És mindig disconnected állapotban van bármit is csinálok. Milyen márkát érdemes venni ami nem shelly?
Köszönöm. -
válasz
dragon1993 #59549 üzenetére
A pi3 nem túl erős ha alá.
Igazad lehet. Ismerkedek.
Viszont a port hiba nem emiatt lehet. Bármit választok nem jó.. -
ad4m1337
aktív tag
válasz
dragon1993 #59546 üzenetére
Nezegetem a gyarto oldalat, nem talalok sehol infot errol... remelem osszejon..
-
Sziasztok!
Home assistant, megakadtam.
Raspberry Pi 3-ra szűzen telepítve.
Home Assistant Connect ZBT-1 bedugva. Rendszer felismerte.
Viszont amikor elindítom, a Zigbee eszközök telepítését, akkor hibával kidob. Ma a baj? A port elérési útja stimmel. -
ad4m1337
aktív tag
válasz
dragon1993 #59542 üzenetére
Kiderült, hogy nem smart-home márkájú, hanem Portos R10. Már megvannak a redőnyök, be vannak építve (vakolható verzió), kb. 14 darab redőny motort emiatt nem cserélnék ki
Akkor gondolom ezt el kell engednem... -
ViZion
félisten
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy
Broadlink Hub Csomag Rm4 Mini + Hts2 Érzékelő kábellel
és egy
Smart Air Purifier Elite készülék.4-5 fok és/vagy % különbség van a mért hőmérséklet és páratartalom értékek közt, úgy, hogy közte alig van 0,5 m távolság.
1.) Mi lehet ennek az oka és, hogyan lehet egységesíteni?
2.) Melyik mutathatja a valid értékeket?Köszönettel,
zsoltip -
ad4m1337
aktív tag
válasz
dragon1993 #59536 üzenetére
Visszaolvastam... Portos R10 -es redőnyök lesznek, akkor ennél a kötődobozba kellene a shelby relé vagy ez az RF bridge?
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Klasszikus Home Smartos taviranyitos aluredőnyt hogy tudnám okosítani? Kényelmes lenne appon keresztül vezérelni... ügy hallottam hogy a kapcsolósakat egyszerűbb a kis shelbys relével...
-
gorbep
senior tag
válasz
vampire17 #59533 üzenetére
Home Assistant általános kamera integráció (generic camera)... a megjelenítés meg egy egyszerű picture card, az alap... eddig teljesen jól megy, mondjuk a 25 FPS picit megemelte a CPU foglaltságot, így már megeszik 3,2%-ot a az i7-6700-ból a VirtualBox
Aztán lehet hogy most jól néz ki, de sose fogom nézegetni, akkor majd kiirtom a config-ból... próba-cseresznye...
Ha meg tudom oldani a gombok szétválasztását, akkor be is építem a kerítésbe a régi DigiCenter telefonközpontos kaputelefon helyére... sajnos azt az idő vasfoga megette... meg lassan analóg telefonunk már csakis a kaputelefon miatt volt.... de a DECT így nagyon kényelmessé tette... vittem ahova csak kellett.... Ha működne a HikConnect a mobilon, ugyanolyan kényelmes lenne, sőt... melóbol tudnám a futárnak nyitni a kaput, hogy tegye be a csomagot...
-
vampire17
addikt
válasz
gorbep #59532 üzenetére
probald ki ezzel, nekem ezzel minden stream sokkal stabilabb:
https://github.com/AlexxIT/WebRTC
Most mit hasznalsz amugy? addont?
-
gorbep
senior tag
válasz
vampire17 #59530 üzenetére
Néztem, de ha jól olvastam az 1. egy kamerás/NVR integráció, a 2. meg egy riasztókra faragott...
Részben más: a kamera szór Rtsp stream-et, amit VLC-vel tökéletesen látok
rtsp://admin:XXXXXXX@192.168.1.11:554 címen
ezt a gyári általános kamera integrációba betéve csak pörög, nem hozza be a streamet.
Ha jól olvasom a doksit, akkor elég a stream forrás url-be beírni, a többi beállítás nem érdekes... kínomban már az összes kombinációval (TCP/UDP/UDP Multicast/HTTP,SSL ellenőrzés stb...)végigpróbáltam, de vagy nem tud kapcsolódni, vagy ugyanígy pörög. A leírás szerint, ha az állókép URL üres, akkor kell neki a stream integráció, de az alapból is fut... de már a példa LL-HL kapcsolóval be is tettem a configuration.yaml-ba... yaml újratöltés után a helyzet pont ugyanez...
# Example LL-HLS configuration.yaml entry.
stream:
ll_hls: true
part_duration: 0.75
segment_duration: 6ez ma nem az én napom..
-
vampire17
addikt
válasz
gorbep #59529 üzenetére
custom integration-okat neztel?
-
gorbep
senior tag
Sikerült valakinek HikVision DS-KV8213-WME1(B) 2 gombos kaputelefon kültérit integrálni?
A gyári integráció MQTT és Mosquito Bróker telepítése után felment, működik is, de sokra nem megyek vele...
Ami hasznosítható, hogy a 2 Dry Contact-ját tudom kapcsolni, meg némítani és visszahangosítani tudom a kültérit.
A Call State vagy Idle vagy Ringing... ebből tudom ha valaki nyomja a gombot.... de melyiket a 2 közül??? (Hátulgombolós SzoftverAlehandrók!!!
)
HikConnect App mobilon vagy működik vagy nem.... eleinte 95%-ban bejönnek a hívások, de ez idővel csökken. 3-4 nap inaktivitás után a csengetések kb 10%-ra reagál, így ez gyakorlatilag használhatatlan... ( altatás, Accu Power save módot, értesítések küldésének korlátozását, mindent kikapcsoltam az appról... mégis...
) Ja! A gombok szétválasztása ott se működik, mindegy melyiket nyomom, bejön a hívás, és nem is lehet a készülék két gombját 2 külön HikConnect fiókhoz rendelni.... Support nem is érti mi ezzel a problémám...
Amivel megbízhatóan működik, az a gyári beltéri, ott IP cím alapján megoldott a két csengő szétválasztása, és az mindig csörög, de meg szerettem volna spórolni a beltérik megvásárlását... másrészt azért VOIP alapú kaputelefon, hogy bárhol megkapjam a videóhívást, akkor is ha nem vagyok otthon.
Vagy én vagyok a béna (sanszos...
) vagy ez az ára és a márka ellenére egy IT ipari hulladék...
Ha bárkinek van tapasztalata, vagy akár csak kósza ötlete, nagyon megköszönném...
Ellenkező esetben hibátlan és karcmentes HikVision DS-KV8213-WME1(B) 2 gombos kaputelefon kültérire bolti ár alatt vágyók bátran keressenek...
Hacsak nem találok rá megoldást, nálam ezzel a HikVision mint cég leszerepelt, hiába dicsőíti és prémiumozza mindenki... persze nem zárom ki, hogy én vagyok a LÁMA... esetleg az ISAPI Requesten keresztül lehetne belőle infót kinyerni? Erről semmit sem találtam...
-
Yocee
aktív tag
válasz
enginev3.0 #59521 üzenetére
Nekem is van belőle jópár, és ezekre akarok áttérni az Athom wifis aljzatok helyett. Egy sem kapcsolt ki. De gyárilag mindegyik power on state: off -on áll. El tudom képzelni, hogy ez a baj, hogy egy random agyhalál miatt újraindul, kikapcsolva.
-
JMP
kezdő
Szia!
Nekem ez működik, bár nem ewelink hanem Hue izzó:alias: Turn On-Off Kitchen with Motion
triggers:
- entity_id: binary_sensor.kitchen_ms_iaszone
to: "on"
trigger: state
conditions:
- condition: time
after: "20:00:00"
before: "05:40:00"
actions:
- target:
entity_id: light.kitchen_3
action: light.turn_on
data:
rgb_color:
- 240
- 194
- 223
brightness_pct: 30
- wait_for_trigger:
- entity_id: binary_sensor.kitchen_ms_iaszone
to: "off"
for: "00:05:00"
trigger: state
- target:
entity_id: light.kitchen_3
action: light.turn_off
data: {} -
Gabail
csendes tag
Ez a két dolog érdekelhet: [sensor light blueprint] és [adaptive lighting]
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Zigbee ewelink gu10 lámpákkal kisérletezek HA-ban, csoport létrehozás meg mozgásérzékelőre automatizálás, de van egy kis baki amit nem tudok hova tenni. Az alap feltétel az lenne hogy éjjel más színhőmérsékleten és fényerőn világítsanak, de a HA automatizálás gui oldalon hiába adom meg a paramétereket, nem működik. Fel-le kapcsol a lámpa de a színhőmérsékletet nem váltja át, van ilyesmivel tapasztalatotok, tud valaki segíteni? Maga az izzó természetesen tudja ezt és ha már fel van kapcsolva akkor át lehet állítani, de az hogy egyből más színnel kapcsoljon fel, azt nem akarja, mindig az előzőleg lekapcsolt állapot jön vissza. -
enginev3.0
félisten
válasz
Degeczi #59516 üzenetére
Nekem ebből van 10db
Az elsőt mikor beüzemeltem a géphez tettem, 200w nonstop fogyasztás, aztán egyszercsak puff, kikapcsolt a semmiért
utána olvastam ezt a leírást
a többi 9 viszont kb 1 éve hibátlanul megy, és sosem kapcsoltak ki, szóval viszonylag jól kifogtam
a "hibás" meg ment zb routernek az udvarra
-
Degeczi
nagyúr
válasz
zsamiatt #59515 üzenetére
Van egy-két típus, ami hajlamos rá, egy bizonyos Tuya, és annak OEM változatai (pl. amit Blitzwolf SHP13 címkével forgalmazott a Banggood), még a Z2M oldala is kitér rá, azt érdemes kerülni
-
4D4M
senior tag
válasz
tibbike01 #59510 üzenetére
Abból a szempontból nem szerencsés az okoskonnektor alkalmazása hűtőre, hogy nem példa nélkül álló, hogy random kikapcsolnak, amit ha nem figyelsz automatizációval vagy veszel észre manuálisan, akkor simán leolvasztja a hűtőt. Erre a felhasználásra a lakatfogós megoldások praktikusabbak.
-
tibbike01
őstag
Tuya zigbee okoskonnektort tennék a beépíthető hűtő dugaljba. Valszeg, soha az életben nem férek hozzá újra, csak a konyhabútor szerelés során. Van ezeken gomb, bármi vagy tudnak működni full "érintés nélkül"?
-
Zolee897
tag
Melyik kültéri kamerát javasoljátok homeassistanthoz? Valamilyen éjszakai módot és mikrofont szeretnék még a szokásos kép mellé
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
válasz
WunderKinder #59497 üzenetére
Asszem ezek a tipusok nullat is szakitanak. (de erositsetek meg!)
Ha ugyis kerti szivattyu, akkor gondolom a betap valahol a garazsban vagy hasonlo helyen van. Oda folraksz egy kis kotodobozt meg egy ilyet.
-
tibbike01
őstag
A Tuyás smart tagekkel mi a tapasztalat? Tud valaki ajánlani megbízható működésűt? Ezek bluetoothal mennek?
-
szat8
tag
Köszi a tippet, de ez kicsit overkill lenne ahhoz, amihez nekem kell.
Próbáltam több helyen utána olvasni, és arra jutottam, hogy az amúgy is magasan elhelyezett mozgásérzékelőt megpróbálom még kicsit alulról leárnyékolni, hogy annyira alacsonyra ne lásson, ahol a kutya mozog. Kiderül majd élesben, mennyire sikerül a módszer. -
Snoop-y
veterán
válasz
ViZion #59499 üzenetére
Ezt nem ajanlom. Vagy olyat vegyen ami mindkettot megszakitja vagy a rele vezereljen egy megszakitot ami megszakitja mindkettot. Az nem lenne kellemes szitu ha mondjuk csak a nullat szakitod meg valami hiba miatt a HA-ban aztan a fazison meg ott vigyorog a delej megiscsak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged