Hirdetés
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- Házimozi haladó szinten
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
rviktor
üzenetére
Egy egészen idióta hiba miatt nem tudtam a QR-os bejelentkezést megcsinálni. A hivatalos leírás szerint Magyarország esetében a Nyugat európai adatközpontot kell beállítani, de ez miatt nem működött. Most átállítottam Közép európaira és egyből hozzáadta a kód beolvasása után. Látom az 5db okoskonnektort. De ezek után hol találom ezt az All device alatt az eszköz összes paraméterét debug módban dolgot?
-
Czmorek
aktív tag
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Csak most jutottam oda, hogy foglalkozzak ezzel, de máris megakadtam. Pontosabban a problémám az, hogy az esemény naplóban csak annyi van az adott időre, hogy "rezgés észlelve", semmi több. Van amikor ad rezgés erőséget, vagy épp dőlés szöget, de ezek valahogy túl random időben jelentkeznek, de legalábbis ma reggel egyik kuka esetében sem volt más az infó, az ürítés ideje alatt (kb. 5-7 sec, mire odahúzza az autóhoz, felemeli, megrázogatja, vissza tolja) minthogy rezgés.
Ez lehet ZHA probléma? Mármint Z2M alatt kapnék ennél több adatot? Nem mintha k.sok kedvem lenne most újracsinálni mindent, de ha muszáj és van előnye, akkor talán rászánom magam. (bár amikor pár éve 1x ezt megléptem, úgy rémlik nekem, hogy a Z2M mintha instabilabb lett volna nálam, mint a ZHA) Ja és még az is volt anno, hogy Z2M alatt nem voltak meg a battery infók, míg ZHA alatt igen. Lehet hogy nem pontosak persze, ezt nem tudom, de legalább vannak és ha azt jelzi, hogy lassan lemerül, akkor kicserélem. De z2M alatt ez nem volt meg nekem.
-
jbnd-007
tag
válasz
LouiS22
üzenetére
Hát lehet, de 5 fok eltérés van néha és hol a norvégok találják el, hol az időkép.

Figyeltem kicsit a Websocket forgalmat és ennek eredményeképp leszedtem egy csomó trend graph-ot. Inkább díszítésnek jók csak és mindegyik lekér 1400 adatpontot a Recordertől. Lehet, hogy már ez elég, hogy maradjon hely az időjárásnak is.
Akkor szokott elszállni, amikor ráváltok erre az oldalra. Ilyenkor egyszerre feliratkozik egy csomó dologra, aminek egy része már egy ideje nem frissült és akkor mindent egyszerre akar letölteni szerintem.
-
LouiS22
veterán
válasz
jbnd-007
üzenetére
A kártya beállításai.
Szerintem esélyesebb a kártya, mintsem az adatforrás hibája. Adj le egy hibajegyet a fejlesztője githubján.
Egyébként 100%, hogy a met.no is azokból a publikusan hozzáférhető - praktikusan ezek a nemzetközi repülőtereink+katonai reptereink [link] adatsorai lesznek - dolgozik, mint a többi "nagy". Az Időkép ellenben lokális állomások adataiból áll össze - így biztosan sokkal valósabb információkat közöl. De ez csak egy zárójeles megjegyzés volt

-
jbnd-007
tag
válasz
LouiS22
üzenetére
Az integrációk a hivatalos met.no meg a HACS-os Időkép scraper. (Akkora eltérések vannak köztük, hogy muszáj mindkettőt figyelni.) De ez a részletesség biztos, hogy a met.no adatsora. És a főoldalon is a met.no-ra állított kártya van fent, a másikat máshova tettem.
Ki dönti el, hogy mennyi időjárás adat töltődjön le? Az integráció, vagy a kártya?
-
jbnd-007
tag
Már egy ideje fagyogat a dashboard-om, jön a "felhasználói felület újratöltése" gomb, ami sose működik. A logban ilyenkor mindig az időjárás jelentés bazi hosszú JSON-ját látom. De mit tudok ezzel kezdeni?
Client unable to keep up with pending messages. Reached 4096 pending messages. The system's load is too high or an integration is misbehaving; Last message was: b'{"id":162,"type":"event","event":{"type":"daily","forecast":[{"condition":"sunny","datetime":"2026-03-11T11:00:00+00:00","wind_bearing":176.4,"uv_index":2.9,"temperature":17.1,"templow":8.3,"wind_speed":16.2,"precipitation":0.0,"humidity":43},{"condition":"partlycloudy","datetime":"2026-03-12T11:00:00+00:00","wind_bearing":176.2,"uv_index":2.8,"temperature":16.9,"templow":5.1,"wind_speed":12.2,"precipitation":0.0,"humidity":50}
... és így tovább óránként, kb. három napra előre.
Nem látok olyan opciót se a kártyán (weather-forecast-extended-card) se az integrációban, hogy korlátozzam az órás előrejelzést kevesebb napra, vagy bármit is.
-
-
jbnd-007
tag
válasz
Czmorek
üzenetére
Ha építesz egyet ESPHome segítségével, legalább tudod kalibrálni. Van lineáris meg polinomiális korrekció is. A hőmérsékletet könnyű egy higanyos hőmérőhöz.
Páratartalmat kalibrálni otthon... hát nem tudom. Én egy régi mérőhöz igazítottam mindet, legalább egyforma, de hogy pontos-e... A nedves sós zacskó=75% nem tudom mennyire precíz és az még csak egy adatpont.
-
-
LouiS22
veterán
válasz
Czmorek
üzenetére
Nagyon sokszor leírtuk már (visszaolvasás hasznos
): ezektől csodát nem szabad várni, még az sem biztos, hogy kettő, egyszerre vásárolt és egymás mellé tett uigyanazt az értéket fogja adni, bőven benne van pár tized eltérés. Hogy hol vedd? Bárhol. Ami wifi, az 99%, hogy Tuya lesz, brandelve. -
Czmorek
aktív tag
válasz
LouiS22
üzenetére
Találtam pár bemutató videót a youtube-on, de van amelyiket pl. nagyon szidták...
Pár tized eltérés nem számít, csak ne hülyeséget mutasson. Pl. 24 fok helyett 20-at.
Több darabot szeretnék venni, ha egy kupacba raknám őket akkor azért fél fokos szóráson belül legyen az összes.
Itthon honnan érdemes ilyen eszközöket vásárolni? -
LouiS22
veterán
válasz
Czmorek
üzenetére
Kis túlzással belül ugyanaz mind, szóval édesmindegy. Stabilitás: ha normális az otthoni hálózatod ÉS a Tuya Cloud szerverei se halnak meg, akkor nem fogja "dobálni" magát. Pontosság: annyira pontos, amennyire hinni szeretnéd - rajtad áll, hogy elhiszed-e, hogy 24,2 fok vagy 24,1 fok van valójában.
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Olyan hő és páraérzékelőt keresnék ami valóban bevált hosszútávon valakinek.
Stabil, nem dobálja le magát, pontosnak mondható adatokat küld, stb...
Ne merüljön le 1-2 hét alatt és Tuya kompatibilis legyen.
Az nem feltétel, hogy legyen saját kijelzője.
Csak beltéri használatra lesz a lakásban. -
válasz
ViZion
üzenetére
Na haverom pont ezzel szórakozott és ilyet vett: VENTS TT 125 ipari csőventilátor | Primavent
Aztán felkúrta magát milyen hangos és ilyet vett: Csendes csőventilátor Dalap AP Quiet 125 | Dalap.hu
Engem az utóbbi zavar hangban
és kell neki egy ellen darab is...Nekem az irodában ez van:
BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 egyhelyiséges egycsöves hővisszanyerős ez is hangos amúgy. Meg behozzá az utcáról a hangot. És az F8 szűrő ebbe felár még.
De van olyan ami egyszerre szív és fúj és akkor nem kell ellendarab. Bár dupla ennyi Blauberg Freshpoint-ra kaptam annó ajánlatot. -
LouiS22
veterán
válasz
rviktor
üzenetére
Jaja
Pár hete láttam a HACS-ban, de csak letöltöttem, nem konfigoltam. De már igen és tényleg tök szépen őrzi reboot után is a valódi változás pillanatát.
Most gondolhatom újra a dashboardot, hogyan jelentítse meg ezt az értéket is

Érthetetlen, hogy Frenck szerint ez miért nem fontos és lényeges, miközben rengetegen kérték az évek során.
-
kültérre, de száraz helyre 125mm csőventit tudtok ajánlani? Szűrőn át lakásba fújna friss levegőt, hátha kevesebb lesz a por és a pollen.
-
Olympia76
tag
válasz
rviktor
üzenetére
Hát nem tudom, itt én is egyetértek aszpirinnel, hogy a template azért nem a legjobb terminológia.
Lehetne custom sensor, formula sensor, computed sensor, calculated sensor, virtual sensor... csak amik így fél 1 körül gyorsan eszembe jutottak, de lehet meg kéne kérdezni valamelyik AI-t is. A template szerintem sem intuitív.
-
-
Olympia76
tag
válasz
Aszpirin
üzenetére
Gondolom fel szoktál venni a redőnyökhöz egy template helpert (szándékosan írtam angolul, mert a hivatalos fordításától borsódzik a hátam), ami csinál egy fordítottan értelmezett értékű szenzort

Nem, ez teljesen megoldhatatlan probléma HA core szinten. Egyébként a gondot az okozza, hogy a Somfy redőnyeimet Velux GW-en és annak Homekit integrációján keresztül tudtam integrálni és a Homekit integráció fordítja meg a világot a feje tetejére, a HA-ban pedig nem lehet visszafordítani semmilyen template sensorral/helperrel sem.
Csak a HA frontend-en keresztül lehet workaround-olni, kártyában lehet leprogramozni.
(h már itt tartunk, még egy köztözködés: mitől is template a template? Ezt még egy informatikusnak is magyarázni kell stvst...)
Na ebben 100% egyetértek! -
válasz
Aszpirin
üzenetére
Kicsit zavarban vagyok, hogy mi a kérdés a template-el, de ezt szoktam írni: a template/sablon a HA-ban azt jelenti, hogy nem fix értéket adsz meg, hanem egy Jinja2 kifejezést, amit a rendszer menet közben értékel ki. Pl.
{{ states('input_number.target_temp') | float }}és akkor mindig az aktuális értéket kapod vissza.
Ami miatt külön kategória: a legtöbb integráció kész entitásokat ad (hőmérséklet, kapcsoló állapota stb.), a sablont viszont neked kell megírnod, te mondod meg, milyen logikával álljon elő az érték. Cserébe bármit össze tudsz kombinálni, amit a rendszer lát. Pl.: szélirány
Nem tudnék neki jobb nevet. -
válasz
Olympia76
üzenetére
Most érdekes volt ez a téma, átnéztem mindent, hogy ez eddig engem miért nem zavart. Megnéztem az összes numerikus triggeremet és rá kell jöjjek nem is használom, pont azért mert keveset (egyszer) triggerel.

két helyen használom, a gép fogyasztásának a növekedés bekapcsolja a TV-t, de ott a feltétel, ha megy a TV, akkor ne kapcsolja be.
A páratartalom emelkedés van még így a fürdőben, ami nyugodtan mehet még egyszer, de ott is van feltétel, ha megy már az elszívó akkor ne fusson le.
Sőt én inkább azt a logikát követem, hogy legyen egy zsák trigger, pl minden páratartalom változásra induljon és csak a feltételek között van ha 60+ és nem megy az elszívó, akkor kapcsolja így nem marad ki biztosan
De ha ez is restart után találja 62%-on a párát nem zavar hogy elindul az elszívó.
Azaz én a legtöbb automatizmusomat triggerelem minden változásra és feltételben szűrök tartományokra.
Lehet Frenck agyam van
Bár én is tudtam vele veszekedni az intents-ek kapcsán, de végülis bekerült amit kértem. -
válasz
Olympia76
üzenetére
Én évek óta próbálom rávenni arra, hogy legyen a cover entity-kre invertálási (@aszpirin biztos szebben le tudnád írni magyarul
) lehetősége, de nem,.Nála a 100% egy redőnynél nyitott állapotot jelent és kész.
Mondjuk értelmi megfordítás. De nem ez szar. Na mindegy, most álmos vagyok 
Mindenesetre: Redőny nyitottsága 100% Redőny zártsága 0%.
Gondolom fel szoktál venni a redőnyökhöz egy template helpert (szándékosan írtam angolul, mert a hivatalos fordításától borsódzik a hátam), ami csinál egy fordítottan értelmezett értékű szenzort
(h már itt tartunk, még egy köztözködés: mitől is template a template? Ezt még egy informatikusnak is magyarázni kell stvst...) -
Olympia76
tag
válasz
rviktor
üzenetére
@Olympia76 bug/nem bug legalább lekapcsolja a lámpát akkor is ha kétnapig ki volt kapcsolva a HA

Igen, vagy fel, mondjuk rákapcsol a családra éjszaka egy csomó lámpát, ha éppen nem le, hanem felkapcsolásra van az automatizáció. Igen, kiszűrhető többféleképpen, én csak azt mondtam, hogy szeintem döntő többségében (>90%) nem akarjuk, hogy unknown/unavailable-ből triggereljen. De most akkor be kell írnunk 90% esetében, hogy ne, ahelyett, hogy a 10% esetében kellene beírnunk, hogy igen.
...de Frenck-nek egyébként valóban vannak ilyen becsípődései. Én évek óta próbálom rávenni arra, hogy legyen a cover entity-kre invertálási (@aszpirin biztos szebben le tudnád írni magyarul
) lehetősége, de nem,.Nála a 100% egy redőnynél nyitott állapotot jelent és kész. -
-
válasz
Olympia76
üzenetére
Nekem pl az ablaknyitásnál csak annyi van, ha
onakkor csinálja így restart után is leállítja még egyszer a fűtést/klímát (nekem ez pl.: kívánatos) így restart után egy perccel max lefut mégegyszer.
De ahol fontos, hogy ne duplázzon, ottoff->onvagyon->offváltás van beállítva, ez kiszűri azunknown-t.
Illetve feltételekkel is lehet szabályozni:
ha a PC -> HDMI1 ne ismételje a gép bekapcsolással a váltást, hiába restartolom a HA-t.
Meg minden tényleg minden attól függ, hogy hány percig volt unknown. -
válasz
Degeczi
üzenetére
Hát ez mentalitás kérdése.
A HA szempontjából unknown volt. Hisz ez idő alatt lehet ki/be kapcsolva vagy akármi történhetett vele. Vagy olyat szeretnél, hogy éljen túl 2 percet? és afelett már unknown? és ne látszódjon a logban hogy nem volt elérhető?Értem mi a probléma, de a log szempontjából ez így helyes.
@Olympia76 bug/nem bug legalább lekapcsolja a lámpát akkor is ha kétnapig ki volt kapcsolva a HA
Sőt ebben az esetben legalább nem marad úgy. Mindkét viselkedés mellett tudnék érveket felsorolni. -
Olympia76
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Szerintem a triggerelődés sem ok, mert így egy rakás csomó kapcsoló, mozgásérzékelő, nyitásérzékelő esetén be kell hánynunk (szerintem feleslegesen) a "not_from: unknown, not_from: unavailable"-t. Szerintem pont fordítva kellene lennie a default-nak és azt kéne külön megadni, ha mégis akarjuk unknown vagy unavailable-ből, mert sokkal gyakoribb, hogy nem akarjuk.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Olympia76
üzenetére
Erre is született tavaly is javaslat, h lehessen opcionálisan megadni numeric_state triggerhez is "not_from: unknown, not_from: unavailable"-t, ahogy azt a sima state triggernél lehet, de sajnos nem, ezért triggereli ez a váltás is.
-
válasz
Olympia76
üzenetére
Én sem a fordítás helyességére gondoltam, csak ha már magyarul írtam a szöveget, akkor nem akartam angol szavakat belefűzni.
A "numeric value" sokkal érthetőbb, mint a "numeric state" az angol anyanyelvűnek is, ha már itt tartunk, ezt próbáld ki egy angol laikuson, neki mit mond az, hogy "numeric state". És igen, tudom, hogy nem az érték a trigger, hanem hogy mi történik vele, de a felhasználók sajnos nem így gondolkodnak.Szóval nem értünk egyet az intuitívságban (de ez nem baj, nem is kell, amíg észérvekkel tudunk vitatkozni, normálisan).
Az "entity" kb az "izé" egy angol anyanyelvűnek, tuti, hogy magyaráznod kell neki, ha nem informatikus, de ha emelett még a szellemekben is hisz, akkor elvesztél

A "capability" pedig szerintem érthetőbb, főleg úgy, hogy önmagában nem létezik, (mint HA-ban az "orphan entity"-k), hanem mindig device-hoz tartozik, tehát "device capability"-ről van szó (sajnos a Homey-ban sem ennyire egyszerű a dolog, de a "capability" szó egyszerűen nem jelenik meg sehol a usernek, ez csak a developer tool-okban létezik így. A Flow card-okon sem nevezik capabilitynek, mert nem kell. Egyszerűen odaírják azt, amit a megfelelő kontextusban jelent. Ez óriási különbség a HA-hoz képest, ahol az "entity" kismillió helyen ott áll a UI-on). A "device" pedig - teljesen intuitíven - az okosotthont okossá tevő "kütyüket" jelentik, amiknek van fizikai megfelelőjük, és egy device listában pl. nincsenek olyanok ott, mint "Backup" - ami bocs, de nem kütyü, még akkor sem, ha beleerőltették a belső architektúrába. Satöbbi.
De nyugi, egyrészt a Homey-t sem kímélem, másrészt nem vagy egyedül, akit ezekkel a dolgokkal bosszantok, termékfejlesztésben dolgozom chief sotware architect-ként, de nem vagyok a "klasszikus" software architect, eléggé befolyásolt egy többnapos személyes találkozás és együttlét Jeff Patton-nel, aki igazán rendkívüli elme szerintem... és ennek hatására elég sok embert szoktam bosszantani többek között azzal, hogy lépjen ki a saját gondolkodásmódja börtönéből, és próbáljon meg egy informatikában laikus, de a saját domain-jében jártas felhasználó fejével gondolkodni. Végiggondolni, miből indulna ki, mit szeretne csinálni. Ez nem egyszerű, de ha nem megy, akkor meg kell őket kérdezni. A célcsoportot. Amit úgy hívnak, hogy UX-teszt. Ez az, amit egy komolyabb cég mindig megtesz, de egy community fejlesztésben gyakorlatilag soha nem történik meg, mert azt hiszik, a felhasználói visszajelzésekből majd visszajön. De sajnos nem feltétlenül, így a termékek olyanok is, mint amilyeneket az informatikusok elképzelnek, hogy a felhasználók akarnak. És így lesznek olyan "felhasználóbarát" termékek, mint a különböző Linux-felületek. És ha egy informatikusnak teljesen logikus az "entity", mert ezt a fogalmat évek óta használja, akkor szerinte ez mindenkinek teljesen logikus lesz. Erre van valami megfelelő angol szó is, valamiféle "bias", most nem jut eszembe
Öregszem
Abba is hagyom
És tanulmányozom a HA-t továbbra is, hogy minél relevánsabb legyen az, amit írok. -
válasz
Olympia76
üzenetére
Na már csak azért is kipróbáltam, erre nem mertem volna fogadni.
Unknownból ugrik 10 felé és ez is triggereli.
alias: "!!!Teszt"
description: ""
triggers:
- trigger: numeric_state
entity_id:
- sensor.bejarat_fenyerzekelo_illuminance
above: 10
conditions: []
actions:
- action: light.turn_off
metadata: {}
target:
entity_id: light.lampa_fali_konyha
data: {}
mode: single -
Degeczi
nagyúr
válasz
Olympia76
üzenetére
Régi HA hülyeség ez az újraindítással resetelődő last_changed jellemző, sajnos a fő fejlesztők (különösen Frenck) álláspontja, h ez így jó és punktum...

De szerencsére van rá egy nagyon frappáns és egyszerű megoldás, ami a felsorolt entitások állapotait változásnál elmenti egyetlen külön szenzor attribútumba, így ahol szükség van rá, onnan lehet lekérdezni
{{ state_attr('sensor.nominal_change_history', 'changes')['input_boolean.test'] | as_datetime }}
formában , és máris mindig a tényleges állapotváltozás látható, noha pár órája volt egy újraindítás:
Az ismétlődő értesítésre viszont szerintem nincs egyszerűbb az alább linkelt gyári alert-nél.
-
Olympia76
tag
válasz
rviktor
üzenetére
Ez nem fut folyamatosan, nem futás közben van a wait.
Na, ma én is tanultam valamit...
Így akkor valóban jobb a helyzet, de restart után akkor sem indul el ez az automatizáció, mert nem lámpa on állapotát figyelünk, hanem a fényérzékelő szenzor 10 alól 10 fölé váltásakor triggerelünk, ez pedig restartkor nem következik be. Vagy egyből 10 felett lesz a szenzor érték restartkor, vagy unknown/ unavailable-ből fog egyből 10 fölé menni és akkor megint nincs trigger.

-
válasz
Olympia76
üzenetére
Hát ha 1 óra kell 1 óra kell.
Ez nem fut folyamatosan, nem futás közben van a wait. ott tényleg sok idő lenne és az nem is élné túl a restartot.Ez viszont egész biztosan el fog indulni restart esetén, mert a lámpa on állapota triggerelni fogja 1 óra múlva, miért is ne tenné?
Restart után on-ba kerül a restart idejével és minden történik tovább.
U.I.: ki is próbáltam csináltam egy 5 perces lekapcsolást és megy. -
Olympia76
tag
válasz
rviktor
üzenetére
Hát, nekem a 'for' az mindenképpen várakozás.
Egyébként ez az automatizáció el sem indul restart esetén, tehát nem szól 1 óra múlva.
Abban viszont igazad van, hogy a lámpa és egyéb device entitások lastchange-e sem éli túl a restartot, ezt meg én néztem be...

Hja, igen, csak a helper marad akkor robosztus megoldásként az ilyen jellegű kritikus dolgokra, az túléli a restartot, de lehet, hogy igazad van, hogy az sokaknak túlzás. Én mindenesetre úgy csinálnám, ha ilyet akarnék (10-15 perc várakozás még oké, de 1 meg 2 óra szerintem már sok).

-
Olympia76
tag
válasz
Aszpirin
üzenetére
Nekem most eszembe sem jutott, hogy a magyar fordítás helyénvalóságáról lenne most itt szó. Automatikusan az eredeti 'entity' és a 'numeric state' terminológiára asszociáltam és szerintem az marhára logikus és nem tartom magam csodagyereknek, de szerintem elég intuitív is (sokkal intuitívabb ha már itt tartunk, mint a 'Capability / Képesség' amit korábban említettél, már csak azért is, mert nem ugyanazt jelentik).
Egyébként meg magyarra fordítva soha a büdös életben nem lesz érthető és intuitív semmilyen GUI sem. Kivéve esetleg az, amit magyarok fejlesztettek magyaroknak.
...és nem azt mondtam, hogy HA vizsgát kell letenni, hanem azt, hogy aki nem tud 3-ig számolni (és itt most nem gondolok konkrétan senkire), annak nem valószínű, hogy menni fog. Erre utaltam az autós hasonlattal, nem vizsgára: régen meg volt az emberekben az önismeret és önkritika, hogy mire képes. Aztán vagy tanult, gyakorolt, hogy fejlődjön, vagy beletörődött és nem csinálta azt, amire nem képes. Ma már ehelyett úgy gondolják az emberek, hogy mindenkinek mindenhez joga van, arra is amire nem képes. (A korábbi hasonlatomnál maradva: mindenkinek joga van autót vezetni akinek van jogosítványa, hiába egyébként nem képes erre. De ezer példát lehetne még mondani)
-
jbnd-007
tag
válasz
wik_406
üzenetére
Nincs meleg, az akna alja a talaj felé nyitott és az elég jól hűti. A wifi 5 méterre van, menni fog. Csak azért gondolkozom, mert a szellőztető esetében mindössze 40-50W-ot enged át magán a Shelly és kifejezetten befűti a kötődobozt, pedig ott van szellőzőnyílás. Itt viszont 1000W fog átfolyni, semmiféle szellőzés nem lesz és a műanyag nem a legjobb hővezető.
-
válasz
Olympia76
üzenetére
Nincs ebbe semmi várakozás, ez trigger. Restartnál a restart + 1 órával szól, szerintem itt ezt kár tovább bonyolítani
.
Restart után amúgy a lastchange (legalábbis most direkt megnéztem) változnak és a restart ideje lesz az on. Az én lámpáimnál ez nem működne amit mondasz.
Sőt minden entitás lastchange változik. Neked milyen lámpának marad meg az eredeti bekapcsolási ideje?
Azt meg hogy egy külön entitásban mentsem a timestampet restart esetére kicsit túlzás, de peresze megoldható, ha létfontosságú a kérdés.
-
válasz
Olympia76
üzenetére
Csak azért kérdem, mert a múltkor Te értetlenkedtél, hogy mi a probléma az automation editor-ral. Hát épp ez az egyik (bár nem a legnagyobb). Hogy kezdőknek szólna, de ilyen fogalmakkal operál. Igen, az "intuitív"-nek szánt editor is.
Méghogy "numerikus állapot", teljesen logikus, hogy miről van szó, nem?
Most meg azt, hogy előbb tegye le mindenki a HA-vizsgát a HA használatához.... Kezded érteni, mi a problémám?
(félve vallom be: több mint 40 éve foglalkozom informatikával, jelenleg a szakmám is az, meg a végzettségem is... viszonylag sikeresnek is számítok, bár túl vagyok a fénykoromon... és "numerikus állapot"-ról ebben az értelmezésben, ahogy a HA használja, soha nem hallottam, utána kellett néznem, amikor először találkoztam vele. És van erre egy egyszerű és szép könnyen érthető szavunk: "számérték" Vagy ha nagyon tudományosan körülményesek akarunk lenni "numerikus érték". Az "entitás" persze nem volt probléma, de az sem mindenkinek nyilvánvaló, sőt, az nehezebben befogadható fogalom egy átlagember számára). -
Olympia76
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Arc Raiders
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- További aktív témák...
- Logitech Mx mechanical master series magyar keyboardlabor gmail.com
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5490 14",HD,i5-7300U,8GB,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem ismertem köszönöm.