Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
Sziasztok!
Legutóbbi frissítés óta a nyelvi eszköztár megjelent a tálcán. A nagyobb baj, h full random átvált angolra... ezt hogy lehetne kikapcsolni? Az átváltást és, h a tálcán ott legyen. -
King Unique
titán
válasz
balpis
üzenetére
Technikailag működik a Windows 11 is a Windows 10-hez hasonlóan aktiválás nélkül, de lesznek bizonyos korlátozások (pl. személyre szabási).
Ha nincsen érvényes Windows 10/11 termékkulcsod vagy meglévő digitális licenced arra a PC-re, akkor értelemszerűen vásárolni kellene egyet.
Ha a szokásosnál olcsóbb kell pl. itteni hardveraprós forrásból, akkor egy másik topikban leírták és linkelték ott honnan érdemes Windows és Microsoft Office licenceket venni, már ha biztosan működő és jogilag is rendben lévő kell (Audit és NIS2 biztos, mert önmagában egy sima számla nyilván nem elég). -
King Unique
titán
válasz
zavart
üzenetére
Erre már le lett írva nemrég a #32989-ben, hogy az max. mikor működik.
-
King Unique
titán
válasz
Csupingo
üzenetére
Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)
Már ha az SSD biztonsági törlése a cél
Ha csak telepíteni kell arra az SSD-re, akkor ráér logikusan a telepítésnél törölni, majd az utána létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább. -
zavart
tag
válasz
Szabados65
üzenetére
TC F3? Megmutatja az adott képet, és nem baszakszik. Vagy más filekezelő.
-
balpis
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Nem éreztem azt, hogy csak a "szentlélek tartaná össze"
Csak az M$ valami hülyeséget csinált a win10 update-ek végén ami valami HW elemmel ütközött. Ezt leszámitva az elmúlt 3 évben semmi probléma nem volt a géppel. Gyors, mint egy i7-es, 32GB RAM "mindenre elég", a fél TB SSD is...
A számlás vásárlás nem gond, csak kérdéses, milyen licenszet kell vennem (most azt hiszem, a 11-ből a Home-ot tettem csak fel, de a win 10 valaha az pro volt - talán tudom újratelepiteni fájdalommentesen azt is), illetve leginkább az, hogy mit szól a licensz felrakásakor vagy később a nem támogatott HW-hez. Az, hogy HW-hez lenne kötött, nem gond, reméljük, ez elmegz még legalább 3-4 évet. Csak nem mindegy, hogy veszek egy pár kFt-os licenszet és működik-e majd vagy azután sikolt, hogy "not supported"....
(Nincs semmi tapasztalatom ebben, a munkahelyen nagy cégnél céges supportált laptopon dolgoztam eddig, itthon meg az utolsó amit feltettem magamnak az még egy win 7 volt, az is csak valami hekkelt kóddal. Itt van a mostani gépemen máig, de évek óta nem bootoltam be ide windowst
) -
Csorbi
addikt
válasz
balpis
üzenetére
A jogtisztává tétel céges szempontból az minimum egy számlás vásárlást jelent. Nagy kérdés, hogy nem támogatott rendszerre venni van-e bármi értelme, főleg ha így is a szentlélek tartja össze, és bármikor letérdelhet. OEM licencet pedig elviekben nem lesz jogtiszta átvinni utána másik gépre, hiába sikerül technikailag mégis megoldani.
-
-
balpis
őstag
Sziasztok!
Elnézést, ha hasonlókról lett volna szó már, és hogy kicsit hosszú lesz a probléma ismertetése....
Röviden: adott egy régebbi laptop, xeon processzorral, amit alapból nem támogat a win 11. Kis segitséggel azért rákerült... Milyen licenszet (honnan) lehet (lehet egyáltalán ilyen esetben?) venni, hogy az aktiválást kérő felirat tűnjön el a képernyőről? Mi történik, ha nem aktiválom? Valamikor le fog tiltani?
Bővebben:
Adott egy Win 10-zel vett Fuji laptop, xeon procis (pár éves használt üzleti laptop volt, sok memória, SSD, hosszú távra gondolva vettük irodai jellegű felhasználásra - tökéletes is volt eddig).
Augusztus végén egy automatikus frissités után nem lehetett az induló fekete képernyőn túljutni, valami végtelen hurokba kerülhetett. Korábbi állapot visszaállitása segitett ideiglenesen. Újabb frissités később: ugyanez. Kikapcsolni a frissitést nem sikerült, max. pár héttel késleltetni. szóval kb. havonta frissités eltolása. Aztán karácsony körül valahogy sikerült elcsesznem, nem kaptam időben észbe és végül nem volt már hova visszatérni, úgy indult, hogy azonnal frissitett is és már hibás verzió volt csak a korábbi is, amire visszaállhattam volna... Próbálkozás másként: újratelepités win 10: ugyanez a fekete halál... Nem maradt más, mint a win11 próbálkozás. Kis keresgélés után találva megoldást a felhekkelésre.... Most az fut szépen, minden visszaállitva (szerencsére adatmentés az volt rendszeresen), de jó lenne eltüntetni a szürke feliratot a sarokból. Meg egyébként is jó lenne valahogy jogtisztává tenni, mert ez egy kis cég laptopja. A M$ hülyesége miatt pedig nem szeretnénk egy új gépet venni 2-300k-ért...
Végső megoldásként egy Ubuntu merült fel, de sajnos van olyan irodai program rajta, aminek valószinűleg nem elég a wine, virtuális windowsos gép kellene oda is, (a registrybe is irogat) az meg nem tudom, mit szólna a mélyben lapuló xeonhoz.... De még nem próbáltam. Mivel napi használatban van a gép, nem egyszerű egy ilyen próbálkozást végigvinni.
Köszi előre is, ha valaki érdemben tud segiteni! -
Marci112233
addikt
Csak jeleztem hogy megfelelő vírusirtóval nincs probléma, és ebből írtam egyet, amit mások is írtak.
Ha csak magam használnám a gépet lehet nem kéne külön program, bár a biztonságos böngésző nem hülyeség az itthonról való bankolás esetén mivel az egy plusz védelem rá a kétlépcsős bejelentkezésre. -
Csupingo
veterán
Sziasztok! Tudnátok olyan programot ajánlani, amivel egy windowst tartalmazó ssd törölhető, formázható működő win alól? Gondolom a telepítő elején lehetne, de könnyebb lenne ismerősnek win alól.
-
Geth
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
Ugyanazokra nyomtál rá/indítottad el, amire/amit a többiek?
Anekdotikus érvelésnek tűnik...
Itt egyik rendszeren sem volt Defender mellett bekapott vírus. Ez alapján gondolhatnám azt is, hogy nincs szükségem más védelemre.Egyébként erre mintha lenne külön topik.
-
Marci112233
addikt
válasz
Csorbi
üzenetére
+1
Jómagam kb 20 éve Eset víruskergetőt használok. Win 7 alatt még tört volt, de frissülő volt az is. De mióta Win 10-re váltottam már fizetős licences. Ami azóta is megy nem más mint az Eset Smart Security Premium. De soha nem fogta meg a gépem semmilyen formában, és mióta fater is netezik szinte hetente tilt is, ugyanis én magam nem, de ő néha talál olyan dolgokat amiket nem kéne.
Sőt van az ismerősi körömben aki bízott a defenderben már a 10 alatt is, viszont amellett több is bekapott olyan vírust ami miatt csak újratelepítés játszott, miközben nekem amiatt mióta Eset-et használok, nem kellett újrahúzni soha. -
hhgygy
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Én például azt tanácsolnám, hogy ne használj mcaffee-t sem semmilyen más külső víruskergetőt a Windows sajátján kívül.
-
Cblacksmithc
aktív tag
Sziasztok, több hibajelenség jelentkezik, gondoltam megkérdezem a nagyérdeműt.
Szóval 1: amikor frissít a rendszer ugye az történik, hogy 30 %-ig megcsinálja, majd újrandítás, aztán a maradék...
Na amikor ez megcsinálja 30 %ig, és újraindítás....talán 5-10 másodperc volt pár hónappal ezelőtt, most meg kb.2-3 perc. Tudja valaki mit és hogyan, hogy visszaálljon a rendes kerékvágásba.
Másik: víruskergető. Mcaffee. Fut normálisan, aztán random módon egy indításnál a tálcaikon hipp-hopp meg sem jelenik. A védelemnél látszik, hogy a vírusellenőrzésnél fut.
Biztos nem egyedi eset, mert rákeresve a javaslat az az, hogy indítsa el asztali ikonnal, viszont az nem reagál. Második javaslat az újratelepítés. Nem, nincs kedvem játszani vele kb. havonta ugyanazt.
szivesen fogadom bárki építő tanácsát.
-
válasz
King Unique
üzenetére
start ms-cxh:localonly-val sikerült. köszi!
-
King Unique
titán
válasz
zsolti75
üzenetére
Akkor ott bekapcsolás után OOBE, ahol használható a
start ms-cxh:localonly
módszer, + utólag is lehet Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani, stb.Mármint akkor nem megy, ha nem cél, nem opció a tiszta újratelepítés, mert ellenkező esetben nyilván működne a Rufus segédprogrammal is.
-
válasz
King Unique
üzenetére
köszi, próbálom!
előre telepített gép így rufus nem megy. -
Sziasztok!
A legfrissebb w11-nél már nem működik a bypassnro, valamint MS fiók nélkül nem lehet belépni?
Van rá megoldás? -
Geth
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
Van 32 GiB a gépekben, bevallom nem nézegettem. Cserébe a Big Picture nézet évek óta hibátlanul játssza el a konzolt a TV-men, a SteamVR pedig hibátlanul működik wireless. Soha rosszabbat

Ja, a kontroller kezelést kihagytam, bármit meg tudtam eddig oldani vele, kezeli az Elite 2 kontrollereim alsó gombjait is. -
Geth
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
Azt is mondta, hogy a Steam is tré, szóval there's that.
-
King Unique
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
Mondja ezt egy játékáruház tulaja, ahol pl. a Steam statisztikában 94%-on van a Windows, abból 66% Windows 11, a kedvenc kis macOS-e és a Linux meg pár százalékkel a futottak még kategória.

Sokkal stabilabb a Windows, mint a legtöbben gondolják - mondja a Linux atyja
Hát ha már Torvalds állít ilyet, akkor az csak jelent valamit, meg nyilván jobban ért hozzá, mint egy ilyen M.K.

-
Armagedown
őstag
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Esetleg még egy dolgot érdemes tudni:
Bitlockerrel (v eszköztitkosítással) védett partícióról nincs olyan ingyenes program (mint pl a Recuva) amivel a visszaállítási kulcs ismeretében az adatok visszanyerhetők lennének ha a filerendszer megsérül (RAW vá válik). -
Marci112233
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Éppen hely akad ahová tudnék mentést csinálni, de inkább nem teszem meg. Ha kapok választ, és az megoldás lesz akkor oké, ha nem az is. Bár a laptopon akkor jelent meg az új start menü is mikor megjelent a eszközbiztonság is mint a képeden mutattad, de kétlem hogy ez az oka, de csak a laptop kapta még meg, pedig felment mindenre a frissítés is már, sőt laptop azelőtt megkapta, mert ott előbb engedélyeztem a secureboot-ot ami annál megoldás volt.
De amúgy igen, Pro van minden gépemen.
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Ezt nem peóbáltad?
- Lemented a meglevő OS-t (és a rejtett partícióit) fileba
- Bios alapbeállítások betöltése
- Partíciótörléssel tiszta win11 telepítés MCT-velDe ha pro verziód van, akkor kicsit feleslegesnek tartom a küzdelmet.
-
Marci112233
addikt
-
Jarod1
veterán
én win7 startmenüt állítottam, be a win11 az 1 fos volt, de a legújabbat még nem láttam
-
+ @Csöves
Amikor kijött a 2025H2, akkor írták, hogy szakaszos lesz a bevezetés, szóval bármikor jöhet a meglepi.
Nekem is tegnap reggel még a "normális" volt, majd este bekapcsoltam a gépem és már az új fogadott.
És a havi frissítést csak akkor kezdte letölteni, szóval nem az aktíválta.
HA másnak sem tetszik az új, akkor [itt] a megoldás. -
-
King Unique
titán
válasz
Abrion
üzenetére
1. A Microsoft CEO már rég nem B.G. hanem kb. 10+ éve Nadella, előtte pedig 13 évig Ballmer volt, Gates már rég nem játszik (25 éve), sőt 2020-ban még az igazgatói tanácsból is kilépett és már kb. semmi köze nincsen a Microsofthoz, ami eleve nyilvános információ.
2. Számos statisztika van arról (pl. StatCounter), hogy egy ideje már a Windows 11 a legelterjedtebb, a felhasználók többsége által használt asztali operációs rendszer és ezzel megelőzte a Windows 10-et, ami szintén nyilvános információ. Ahogyan az is, hogy ezen a területen az L betűsök a maguk pár százalékával (pl. StatCounter) nem igazán meghatározók.
Ha csak trollkodás akart lenni a nyilvánvaló tények ellenében, akkor elég gyengusz.

-
Abrion
senior tag
láttam pár videót erről, hogy nagyon sokat vesztet bill gates a windows 11 el és a legtöbb company inkább használ linuxot vagy visszament windows 10 re, mint hogy használja a windows 11 et.
menyire igaz ez? -
válasz
Marci112233
üzenetére
Furcsa, de nekem ugyanez a szöveg csak a 2023-as verzióban szerepelt, frissítés 2024-re után: "Az előfeltételeknek megfelelő", a frissítés miatt akkor nem kapcsolt be, csak most tiszta telepítéskor.
Nálam nics Hyper-V telepítve és a DMA védelmet is Ki állapotot mutat, igaz azóta bekapcsoltam a Virtualizálásalapú biztonságot, de szerintem ez édesmindegy.Rendszermag DMA-védelme Ki
Virtualizálásalapú biztonság Fut
A virtualizálásalapú biztonsághoz szükséges biztonsági tulajdonságok
A virtualizálásalapú biztonsághoz választható biztonsági tulajdonságok Alapszintű virtualizálás támogatása, Biztonságos rendszerindítás, Biztonságos memória-felülírás, Írásvédett UEFI-kód, SMM Security Mitigations 1.0 (kockázatcsökkentő intézkedések), Módalapú végrehajtás ellenőrzése
A virtualizálásalapú biztonsági szolgáltatások beállítva Hipervizor által kényszerített kódintegritás, Kernel-módú hardveres kényszerítésű veremvédelem
A virtualizálásalapú biztonsági szolgáltatások elindítva Hipervizor által kényszerített kódintegritás, Kernel-módú hardveres kényszerítésű veremvédelem
Vállalati alkalmazásvezérlési szabályzat Érvénybe léptetve
Vállalati alkalmazásvezérlési felhasználói módú szabályzat Ki
Eszköztitkosítás automatikus ámogatása Az előfeltételeknek megfelelő
Hipervizort észlelt a rendszer. A Hyper-V működéséhez szükséges funkciók nem jelennek meg.Inkább valami registry vagy gpo elállítódás lehet az ok nálad. S0 nincs [kép]
-
t72killer
titán
válasz
King Unique
üzenetére
+#33075:
.Szegény öreg ASUS AI suite-et kigyomláltam, úgyhogy már nincs gond a frissítések utáni újraindításokkal.
-
Ne rakja ki az összes programot, csak ha én kérem. HA nem csoportosítja, akkor még rondább. A csoportosítás lenne a legjobb, de tudjam rendezni. A lista olyan, mint régen volt, de az csak akkor jött elő, ha rákattintottam a "mind" feliratra, most meg ott van a képemben. Beborítja a 4K-s monitor negyedét.....
-
aszti75
senior tag
Hát nekem nem lett új start menü,pedig frissített
-
Ezen a z új Start menün lehet változtatni?
Kipakolja az összes programot, csoportosítja, de úgy, ahogy ő gondolja, átrendezni vagy eltüntetni nem lehet. Megjelenik egy telefon panel, benne a két hónapja nem használt telefonommal, ezt legalább be lehet zárni.
Tud valaki tippet a testreszabásra, vagy az előző verzió visszaállítására?
Ja és a különböző Start8 és hasonlók ajánlásával egyenlőre ne probálkozzatok.
-
-
Marci112233
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Az igaz.
Bár azóta a laptopon sikerült megoldani, de ott elég volt a secureboot-ot engedni a BIOS-ban és már működött, megjelenik úgy ahogy a te képeden van.
Viszont valaki meg tudná mondani hogy ezt hogyan oldhatom meg ami ki van jelölve? Ja tippelnem kéne ez az oka hogy a két asztali gépen nem megy a dolog. Gigabyte lap van mindkettőben, a BIOS egy és ugyanaz hiába B660 vs B760-as lap. -
-
westlake
félisten
26x00.7623, frissítésre fel!
-
Ciccuka
veterán
Tud valaki látványos, de egyszerű ingyenes képernyőkímélőt?
Itt van valami demo, de nem tudom kipróbálni sajnos.Tálcaelemen elhelyezett keresés funkció (tálcán a nagyító) miért nem működik?
1 hete még jó volt, most folyamatjelzőzik egyfolytában, de se kép se hang. -
válasz
King Unique
üzenetére
Így van. Ezek a feltérelek. Kivéve a Modern Standby-t (S0) ami már nem feltétel. Az én gépem sem tudja.
És ezen feltételek közül mindegyik a win11 hivatalos telepítésének feltételei közt is szerepel.
-
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Tudom jól hogy Home-nál is, csak mivel a Pro kiadás volt a téma, ezért írtam azt.
Az kell hozzá, ami a már linkelt ElevenForum útmutatóban is le van írva, meg amit a #33068-ban szemléltetett AI válasz is megerősített. -
hotkar
senior tag
Bocs a hosszúért, megkérdeztem a másodpilótát, mi a véleménye.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
**A Windows 11 eszköztitkosítás (Device Encryption) csak akkor érhető el, ha a gép megfelel bizonyos hardveres és rendszerfeltételeknek. A legfontosabbak: modern hardverplatform, TPM 2.0, UEFI + Secure Boot, és támogatott Windows‑kiadás.**
Az alábbi összefoglaló a Microsoft hivatalos dokumentációján alapul.
---
## 🔐 Windows 11 eszköztitkosítás (Device Encryption) – Követelmények
### 🖥 Hardverfeltételek
- **TPM 2.0** megléte és engedélyezése a BIOS/UEFI-ben
- **UEFI firmware** (nem Legacy/CSM mód)
- **Secure Boot** bekapcsolva
- **Modern Standby (S0 Low Power Idle)** támogatás
- Ez az egyik leggyakoribb hiányosság, ami miatt a Device Encryption nem érhető el.
- **Trusted Platform Module támogatás** a rendszerindítási folyamat védelméhez
A Microsoft szerint a Device Encryption automatikusan bekapcsolható, ha a fenti feltételek teljesülnek.
---
## 🪟 Szoftver- és fiókfeltételek
- **Windows 11 Home, Pro, Enterprise vagy Education**
- A Device Encryption **Home kiadáson is elérhető**, ellentétben a BitLocker kezelőfelülettel.
- **Microsoft‑fiókos bejelentkezés** esetén automatikusan aktiválódhat
- A helyreállítási kulcs a Microsoft‑fiókhoz kerül.
- Helyi fiók esetén **kézzel kell bekapcsolni**, ha a hardver támogatja.
---
## 🔍 Hogyan ellenőrizhető, hogy a gép támogatja-e?
A Windows 11 tartalmaz egy gyors ellenőrzést:
1. **Start → Gépház → Adatvédelem és biztonság → Eszköztitkosítás**
- Ha nincs ilyen menüpont, a gép nem támogatja a Device Encryption-t.
2. **msinfo32** futtatása
- Keresd: *Device Encryption Support*
- Ha azt írja:
- **Meets prerequisites** → támogatott
- **Reasons for failed automatic device encryption** → felsorolja a hiányzó feltételeket
Forrás: Microsoft Support – Device Encryption in Windows.
---
## ❗ Gyakori okok, amiért nem érhető el
- A laptop **nem támogatja a Modern Standby-t**
- **Secure Boot** ki van kapcsolva
- **TPM 2.0** nincs engedélyezve
- Régebbi hardver (pl. 2017 előtti gépek)
- Helyi fiók + Home kiadás → manuális bekapcsolás szükséges -
-
Graphics
Jómunkásember
Került hozzám egy új masina tiszta Win11-gyel. (25H2)
Telepíteném fel az Office Pro Plus 2021-et, de már az img-fájlnál hisztizik az Intelligens Alkalmazásvezérlő...
Kikapcsolni nem lehet, mert akkor újra kell telepíteni a masinát, ezt meg már nem szeretnénk...
Van valami kerülőút?
-
JohnyX
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem December közepén ez a megoldás már nem működött :-( Adni kellett a laptopnak USB-s Wifi adapterrel Netet.
Ott ahol M$ fiókot szeretett volna készíttetni, Shift+F10 az ablakba beírni:
start MS-cxh:localonly
Már hozta is a helyi fiókot létrehozó ablakot :-)
-
-
-
válasz
Doky586
üzenetére
Nálam pl. ezt írja hiányosságként:
"Eszköztitkosítás automatikus támogatása - Az automatikus eszköztitkosítás sikertelenségének okai: A PCR7-kötés nem támogatott., A hardverbiztonsági tesztfelület futtatása sikertelen volt, és az eszköz nincs modern készenléti állapotban., Nem engedélyezett, DMA-kompatibilis busz/eszköz(ök) észlelhető(k)."
-
t72killer
titán
Nektek se jött még kumulatív frissítés december eleje óta a 25H2-re
? Nov 16-án telepítettem, azaz lehet a telepítéssel felment rá a novemberi, de azért azóta kijött a KB5072033. Igaz, januári ha jól nézem, még nincs. -
válasz
Marci112233
üzenetére
Ez 'csak' azt mondja hogy támogatja a biztonságos rendszerindítást. De vajon be is kapcsoltad?
-
Marci112233
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Pedig 11 kompatibilis. Az összes gépem, mert mind Windows update-n keresztül lett frissítve 10-ről 11-re. Ha nem lenne az csak trükkel ment volna fel rájuk.
Adatlapomon látható a gépem, de TPM adott minden gépemnél, mivel a laptopban 11.-ik generációs Intel I5, a másodlagos gépemben 12.-ig generációs I5, a fő gépemben meg ami az adatlapon van 13.-ig generációs szintén I5 van.
Az lehet hogy a felsorolt beállítások közül nekem valamelyik ha meg is van tiltva van, de mivel a Bilocker nem érdekel, ezzel én nem foglalkozok annyira, de ha kéne, meg van hol tudnám így is bekapcsolni.És gyorsan leszedtem a kis segédprogramot ami ellenőrzi a gépet hogy 11 alkalmas-e és az is mindenre zöld pipát hozott.
[kép] -
válasz
King Unique
üzenetére
"Pro kiadás nem feltétlen elegendő"
Még a Home is elegendő! Eszköztitkosításhoz.
Semmi több nem kell csak a win11 kompatibilitás hogy azon sor és csúszka látszódjon adminként. -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Milyen cikk, pontosan melyik?
Ha pl. erre célzol, akkor világosan ott van a legelején, hogy "Published: Start date Feb 18, 2024 | Updated: Jul 24, 2025", amikor már bőven volt 24H2 verzió és nem véletlenül írtam, hogy "rendszeresen aktualizált".
Akinek Windows 11 kompatibilis gépe van, ja, van TPM és egyebek, ami az eszköztitkosításhoz is kell, mert önmagában a Pro kiadás nem feltétlen elegendő mint a standard BitLockerhez.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Arra céloztam hogy a cikk (és a hozzászólások) 2024 elején íródott de csak év végén törölték a modern készenlét és dma védelem követelményeket.
Akinek win11 kompatibilis gépe van annak ott a csúszka. [kép] Persze ha letiltja valaki a tpm-et vagy a securebootot vagy a winre-t vagy a csudatudjamit az úgy jár mint a #33042. -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
MI évült el, a rendszeresen aktualizált ElevenForum útmutatók, vagy a microsoftos?

A "24H2-től lazítottak a szabályokon" az automatikus bekapcsolásra vonatkozik, mert éppenséggel nekem is van olyan eszközön Pro kiadással, amin nem támogatott az eszköztitkosítás TPM és egyebek híján, ahogyan a másik fórumtagnál szintén a #33042 alapján. -
válasz
Marci112233
üzenetére
Akkor nem win11 kompatibilis jelenleg a géped..

King linkjei már elévültek, 24H2-től lazítottak a szabályokon.
-
jeni
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
KÖSZÖNÖM
jó lett
hova küldjem a lehűtőtt sört vagy a Milka csokit? -
King Unique
titán
-
jeni
félisten
szia
nem találtam topikot a gondomra,talán itt kapok választ.a gond: a fiamnak a párja vett egy HP 255 G10 op nélküli laptopot az édesanyjának.. a Mic oldaláról leszedtem a Win11 -t. ezt felrakva-feltelepítve abba a hibába esik bele a telepítés talán a végénél,hogy nincs hálózata vagyis nem lehet wifi nélkül felmenni,hiába szedtem le a drivert a wifi hálózatit, azt kiirva a pendrive egységre a mappát látja de az exe fájlt sehol sem látja akár melyikre megyek ,mint audió,VGA,beviteli,szoftver minden mappa ha belépek ott üresenek látja. ha ezt a pendrivet a gépembe rakom akkor minden látszódik.a pendrive egységről semmit se lehet elindítani. mivel semmit se lát rajta
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233
üzenetére
Check Device Encryption Support in Windows 11
Az eszköztitkosítás nem minden eszközön (PC, táblagép)) érhető el, mivel kell hozzá TPM, Modern Standby, stb., ellenben a standard BitLockerhez csak legalább Pro kiadás (és rendszermeghajtó trükközés nélküli titkosításához ott is TPM).
-
válasz
Marci112233
üzenetére
A kép most készült Win11 pro 25H2-n.
-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ha nem akarod használni (nem kell a védelem az illetéktelen hozzáférés ellen), akkor nyilván semmit, hiszen ki van kapcsolva, ez esetben jó ez így.
Csak BitLocker-alapú eszköztitkosítás amúgy Home kiadásnál van, Pro kiadástól van a standard BitLocker.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Az eszköztitkosítást eggyel kijjebb keresd admin userként. (User usernél nem látszik)
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
"Nem értem miért lett ilyen"
Megmondtam miért, és ha úgyhagyod a gépházban még érhet meglepetés..
-
Veiled Bride
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam hogy automatikusan is bekapcsolhat. Ezért is lepődtem meg hogy mik azok a felkiáltójelek a meghajtóknál. A parancssor segített úgyhogy megoldódott szerencsére.

-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
BitLocker drive encryption in Windows 11 for OEMs
Nem újdonság, hogy automatikusan bekapcsolódhat Home / Pro kiadás függvényében a standard BitLocker meghajtótitkosítás (Pro) vagy BitLocker-alapú eszköztitkosítás (Home), Windows 11 24H2 verziótól meg pláne, mivel csökkentettek a korábbi feltételeken.
Aki nem akarja használni, annak adott a lehetőség utólag is pár kattintással kikapcsolni, ennyi. -
Veiled Bride
senior tag
-
Geth
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Szerintem automatikusan is be tud kapcsolódni, legalábbis "nyitott" titkosítással.
-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
• BitLocker Waiting for Activation: What Is It & How to Remove
• Check BitLocker Drive Encryption Status of Drive in Windows 11
• Turn On BitLocker for Operating System Drive in Windows 11
• Turn On or Off Device Encryption in Windows 11Hát márpedig de, a meghajtóikon alapján ez a BitLocker meghajtótitkosítás vagy BitLocker-alapú eszköztitkosítás Home / Pro kiadás függvényében, amit adott a lehetőség be / ki kapcsolni a linkelt leírások alapján.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
"Bitlockert nem használok."
De. Használsz. Eszköztitkosítás néven keresd a gépgázban. -
Csorbi
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
De, itt van BitLocker. Maximum fel van függesztve, vagy van valami nyűgje. Milyen rendszer az, amin nem tudod mi van beállítva?

Javaslom nézd meg a BitLocker beállításaid (ha nem tudod hol keresd, akkor Windows kereső)Ilyen amikor NINCS BitLocker:

Gondolom látod a különbséget.
-
Veiled Bride
senior tag
Sziasztok! A gépemben vga-t cseréltem és azóta sárga felkiáltójelek jelentek meg a meghajtóimnál. Bios resetet csináltam, helyi fiókkal használom a win-t. Ez mitől lehet? Bitlockert nem használok. Bocs a telefonos képért. Szerk: még annyi változás történt hogy az alaplapon megcseréltem a sata portokban az ssd-ket.

-
syberia
veterán
-
-
Bennyboy
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Nem igazán emlékszem. Azt tudom, h eredetileg win10 kulcs volt. Mind1 sztem egyszerűbb ha veszek egy újat. köszi
-
Bennyboy
őstag
.
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
win 11. van egy program, ami elindul indítás után és hazavágja az usb-s cuccokat, ezért meg akarok szabadulni tőle.
de ahogy betölt a win, meg a program is, nincs már se egerem, se bill-em.tudtok segíteni, hogyan érjem el hogy letörölhessem? safe módra gondoltam, de nem sikerült eddig a win11-et úgy elindítanom.. a teljes rendszert meg nagyon nem ajarom
újrarakniköszi előre is a segitséget!
-
Sziasztok!
A Windows biztonsági központot hogy tudom ide kitenni?
Régen ott volt,de most sehol nem tudom beállítani hogy lássam.
A tálcabeállításokban amit tudtam behúztam de nem mutatja.
Köszönöm.
-
csaba951
veterán
válasz
OldMike
üzenetére
Ezzel a problémával már én is találkoztam. Találtam rá megoldást.
Nálam:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=+Windows+10&p=0Az URL végén lévő számot átírod 1-re. A következő oldalhoz 2-re, stb.
pl:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=+Windows+10&p=1 -
King Unique
titán
válasz
Pöttön
üzenetére
• Disable Automatic Windows Updates in Windows 11
• How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10 (Windows 11-nél is használhatók)Van számos módszer az automatikus frissítés tiltására, beépített helyi eszközzel és külső programmal egyaránt.
Egyébként meg felesleges bonyolítani és nem feltétlen kell registry vagy csoportházirend szinten matatni, mert ha épp nem alkalmas a frissítés, akkor adott a lehetőség a gépházban 35 napig szüneteltetni (vagy akár 20 évig
), annyinak normál esetben bőven elégnek kell lenni és azért havonta javasolt telepíteni a frissítéseket.majd én frissítsem manuálisan amikor szükséges
Amiből sok esetben jellemzően nem szokott lenni semmi, mármint ha a felhasználóra van bízva, nem véletlenül az automatikus frissítés az alapértelmezett beállítás.

Egyébként csak havonta 1x telepít automatikusan kumulatív frissítéseket a Windows Update, a többi rendszerint csak opcionális + Defender definíciófrissítés, lásd #33004. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet kikapcsolni a windows update-et tartósan?
Én nem látom semmi értelmét, hogy automatikusan frissítsen kénye kedve szerint, azt szeretném hogy majd én frissítsem manuálisan amikor szükséges.Egy öreg laptopról van szó (Lenovo Thinkpad T430), amire alapból fel se lehetne rakni a win 11-et.
Most ez megoldódott fent van, szépen teszi is a dolgát, csak annyit szeretnék elérni hogy automatikusan ne frissítsen.
Jelenleg ezeket a beállításokat csináltam:helyi csoport házirend szerkesztőnél a felügyeleti sablonok azon belül a windows összetevők majd windows update itt a windows Server Update Service által kinált frissítések kezelése : Az összes Windows Update-funkció hozzáférésének tiltása-t letiltra állítottam, majd gép újra indítás után
services.msc-t indít, itt megkerestem a windows update-et majd letiltottam, ennek a harmadik fülénél a helyreállításnál nincs műveletre állítottam, a Hibaszámláló nullázása részt pedig 999-re.Ennyi elég vagy kell még valami okoskodni rajta?
A választ előre is köszi!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
batyus086
üzenetére
• Windows 11, version 25H2 update history
• View Update History in Windows 11
Nyilvános információ és eleve köztudott, hogy havonta 1x, minden hónap 2. keddjén telepít a Windows Update automatikusan kumulatív frissítéseket, ami Windows 11 25H2 verziónál legutóbb a december 9-én kiadott KB5072033 számú frissítés (+ .NET, MSRT) volt. Amiből az is előre ismert, hogy a következő ilyen majd jövő héten, január 13-án kedden lesz.
Ami utána jelenik meg olykor pl. előzetes (preview) vagy soron kívül kiadott (OOB) kumulatív frissítés, + akár bizonyos illesztőprogram-frissítések, az rendszerint mind csak opcionális frissítés és nem telepíti ezeket automatikusan a Windows Update. Kivétel ha be van kapcsolva a "Get Latest Updates as soon" funkció, mert akkor a havi kumulatív opcionális frissítéseket igen, telepíti.
+ A Windows biztonság (Defender), mert antivírus szoftver lévén ahhoz nyilván naponta többször is jönnek vírusdefiníció frissítések. Viszont ez csak akkor van, ha a beépített védelem van használva és nem külső antivírus szoftver van telepítve helyette. -
King Unique
titán
Akkor ezek szerint szkippelve lett a #32971-ben leírtak, az ott nem véletlenül javasoltak.
-
King Unique
titán
válasz
Bennyboy
üzenetére
1. A megfelelő előkészületekkel vagy akár anélkül - bár az alapvető beállításokra (pl. CSM vs. UEFI boot, IDE/RAID vs. AHCI) nyilván itt is oda kell figyelni, egyeznie kell a régi és új PC-nél - akár jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, PC komplett cseréje) után is megtartható a már meglévő Windows 11 és csak emiatt nem feltétlen kell újratelepíteni a nulláról. De ha nem szempont a jelenlegi Windows 11 megtartása és mindenképpen tiszta telepítés a cél, akkor nyilván mehet a tiszta telepítés a nulláról.
A Windows 11 alapértelmezetten automatikusan letölti és telepíti a szükséges illesztőprogramokat (drivereket), tehát nem a felhasználónak kell manuálian egyesével, hacsak esetleg nem talál valamihez megfelelő drivert a Windows Update. Bár vannak akik arra esküsznek, hogy inkább a hardvergyártó weboldaláról letölteni a drivereket (ha vannak ott) és egyesével telepíteni offline, az a tuti főleg pl. VGA driver esetén, de ez csak opcionális módszer és nem kötelező, mert ugye alapértelmezetten megoldja a Windows Update.2. Megoldható akár jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, teljes PC cseréje) után is a Windows 11 újraaktiválása.(ahol az egyik módszer a Microsoft-fiókos, ha előtte Microsoft-fiókhoz lett kapcsolva a digitális licenc), nem feltétlen kell emiatt új termékkulcsot vásárolni. Már ha érvényes Windows 10/11 termékkulcs, abból generálódott digitális licenc, mert ha pár ezres bóvli "aktiválókód", vagy Windows 7/8/8.1 termékkulcs és abból generált digitális licenc, akkor nem fog menni, lásd #32976.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- World of Tanks - MMO
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GTA VI
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak az M$ valami hülyeséget csinált a win10 update-ek végén ami valami HW elemmel ütközött. Ezt leszámitva az elmúlt 3 évben semmi probléma nem volt a géppel. Gyors, mint egy i7-es, 32GB RAM "mindenre elég", a fél TB SSD is...

? Nov 16-án telepítettem, azaz lehet a telepítéssel felment rá a novemberi, de azért azóta kijött a KB5072033. Igaz,

Amúgy win 11 pro amit már majdnem egy éve telepítettem. Ezt írja: 

PiciPuha
), annyinak normál esetben bőven elégnek kell lenni és azért havonta javasolt telepíteni a frissítéseket.