-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
MasterDeeJay #28709 üzenetére
Mondjuk amelyik asztali PC, laptop gyárilag Windows 10/11-gyel előtelepített és GML-matrica + akár termékkulcs van rajta, az eleve OEM és nem Retail licenc.
Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozosEz a fullos, "dobozos" FPP Retail, aminél normál esetben ismert a termékkulcs.
-
válasz
King Unique #28708 üzenetére
Nem tudom a termékkulcsot, pontosabban megvan a kulcs mivel valamelyik roncs gépházon van de lent a garázsban és isten tudja melyik az
. Szóval sok kulcsom van de nem tudom melyik az.
akkor nekiállok keresgélni... -
King Unique
titán
válasz
MasterDeeJay #28707 üzenetére
Megadott, beírod a termékkulcsot.
Egyébként meg le lett írva az előző válaszban világosan konkrét példával és példával szemléltetve, hogy a digitális licencet nem feltétlen lehet csak úgy törölni az eszközről, hardvermódosítás utáni újraaktiváláshoz adja magát a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc és az abba bejelentkezve végzett újraaktiválás
-
válasz
King Unique #28706 üzenetére
De ez átvihető retail kulcs, már csak olyanjaim vannak. Akkor hogyan viszem át szabályosan a kulcsot?
Szóval most az egyik gépemen a második kulcs lett aktiválva és az elsőt akarnám átrakni egy másik gépre. (mivel lett egy gépem ami egy panasonic noti de nem jó a rajta lévő kulcs)
Illetve egy harmadik gépről akarnám átrakni negyedikre. (mivel dobnám ki a gépet)
Mind retail kulcs és mindre az van írva hogy digitális licenc. -
King Unique
titán
válasz
MasterDeeJay #28703 üzenetére
Ha több termékkulcs van, akkor egy másik PC-n lévő Windows 11 aktiválásához értelemszerűen egy másik termékkulcsot kellene megadni, ami még nem lett felhasználva.
How to Uninstall Product Key to Deactivate Windows 10 (Windows 11-nél is ugyanaz)
Az
slmgr /upk
ésslmgr /cpky
parancsokkal max. a már telepített Windows 10/11-et lehet deaktiválni átmenetileg és abból eltávolítani a termékkulcsot, de az eszközről leválasztani a digitális licencet nem, aktív internetkapcsolat mellett egy újraindítás után simán beaktiválódhat újra a rendszer digitális licenccel, amit a társtopikból linkelt példa is jól szemléltet.Ha Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc van, akkor elvileg az abba bejelentkezve végzett újraaktiválás lehet opció egy másik PC-n lévő Windows 11 aktiválásához ha egyezik a kiadás (pl. Home / Pro), de attól még az eredeti PC-ről nem feltétlen fog törlődni a digitális licenc, meg ha pl. a telefonos automatás / ügyfélszolgálatos újraaktiválásnál sem feltétlen szokott megszűnni a digitális licenc az előző eszközön (példa).
-
válasz
Doky586 #28704 üzenetére
Beléptem arra a gépre amire szeretném és írja hogy aktiváljam, aztán írja hogy nem sikerült. Ezen a gépen van egy nem működő eredeti hozzá tartozó windows7 Pro kulcs (panasonic gép panasonic matricával de nem lett upgradelve így nem aktiválja be a windows11) Rámegyek hogy hardverválltozás történt.
Megjelenik két gép, egyik az amiről le akarnám választani a másik meg windows10-es gép ami szerintem a régi lehet. Mindkettőre azt írja hogy nem lehet aktiválni próbáljam meg később....
Most beírogatok random kulcsokat, bontot gépekről van egy csomó csak az isten tudja melyik volt mire rakva. -
válasz
MasterDeeJay #28703 üzenetére
"(már ha kell ilyet csinálni)"
Nem kell ilyet csinálni. Csak legyen MS fiókba belépve. -
Windows aktiválás kérdés.
Mi történik akkor ha egy már retail kulcsos ms accra aktivált win11-re beírok egy másik kulcsot. Akkor a felszabadult kulcs hova kerül vagy mi történik vele? Azaz hogy tudom átrakni másik gépre?Illetve meglévő ms accal aktivált gépről hogy szedem le a kulcsot ha el akarom adni vagy kidobni a gépet?
Avagy hogyan deaktiválom a kulcsot? (már ha kell ilyet csinálni)
Win10/11 retail kulcsokról van szó. (oem-eket elengedtem) -
King Unique
titán
válasz
Icewloxy #28701 üzenetére
A telepítési adathordozó létrehozásával vagy kész, ami után ha tiszta telepítés a cél egy másik PC-re, akkor értelemszerűen ahhoz kellene csatlakoztatni a pendrive-ot, majd bekapcsolni és a pendrive-ról bootolni, telepíteni a Windows 11-et, stb., a linkelt útmutatók világosan szemléltetik a lépéseket.
Ennek az egésznek az előbb leírtaknál lehet értelme, Windows 11 tiszta telepítése egy másik PC-re. Ellenben ha a mostani PC-n van már Windows 11 a fájlkezelő screenshot alapján, akkor ugye azt minek újratelepíteni ha jól működik, vagy ha eleve megoldható pl. az alaphelyzetbe állítással is és akkor nem kell telepítési adathordozóról bootolni a telepítőt.
-
Icewloxy
tag
válasz
King Unique #28700 üzenetére
ott a kép. kész vagyok vele?
-
StLui
veterán
válasz
King Unique #28693 üzenetére
Köszi szépen!!
-
Icewloxy
tag
válasz
King Unique #28695 üzenetére
ez nem jo? [link]
-
King Unique
titán
-
Icewloxy
tag
egy linket tudtok dobni ahol a jelenlegi legújabb win 11 home-ot pendrive boot telepitőt tudok csinálni? esetleg leirással a menetéről. fat32 re kell formázni előtte ugye?
-
King Unique
titán
Ha gyárilag Windows 11-gyel előtelepített mini PC, akkor igen, a BIOS-ban van a termékkulcs (BIOS OEM Key) és ilyenkor (is) automatikusan aktiválódik az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadás. Vagyis ha újratelepítésre kerül sor, akkor ilyen szempontból csak arra kell figyelni hogy a megfelelő kiadás legyen telepítve, ha gyárilag Home akkor újratelepíteni is értelemszerűen Home kiadást kellene az automatikus aktiváláshoz. Sőt, ilyenkor (BIOS OEM Key) meg sem szokott jelenni a telepítésnél a kiadásválasztó ablak, hanem automatikusan az előtelepítettnek megfelelő kiadás kerül kiválasztásra és telepítésre.
-
StLui
veterán
Sziasztok, vettem egy GMKtec N150-es kis minigépet, de nekem full magyar win-re lenne szükségem. Jól gondolom, hogy letölthetem a szokásos telepítőt, és felrakhatom rá, a gépben eltárolt (ha jól gondolom) termékszámmal aktíválódik?
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni?
A Realtek Audio Console miért nem működik?
[kép]
Esetleg egy alternatíva program? -
-
King Unique
titán
válasz
Redneck #28684 üzenetére
Egyetemi hallgatóknak bizonyos intézményekben és szakokon eleve ingyen jár a Windows 10/11 is a Microsoft 365 (korábbi Office 365) mellé, ilyenkor nyilván ezt kellene először megérdeklődni az adott oktatási intézménynél. Meg azt hogy ha ingyen adnak Windows 11-et is, akkor az pontosan milyen licenc és aktiválás, Retail termékkulcs vagy KMS / egyéb központi aktiválás. Ha az előbbi, az a jobb, korábban pl. DreamSpark, Imagine és társinál egyszerre 2 PC-n is használható Windows 10 Retail termékkulcsokat osztogattak.
-
-
Redneck
nagyúr
Hol lehet a legolcsóbban jogtiszta Win11-et venni? Bocs az amatőr kérdésért, de valószínűleg itt kapok a legkorrektebb választ.
-
VGYke
addikt
Azért csak erőlködnék ezen kérdésemmel, miszerint hogyan lehet megoldani egy rendszergazdai jogokat kérő program automatikus indítását korlátozott fiókból?
Ugye nem az a kérdés, hogyan lehet egy programot a Win indításával automatikusan elindítani (mert erre ott van az indítópult=WIN gomb+R és shell:startup), hanem az, hogy ha a program be van állítva automatikusan indulóként, de csak úgy indul ha a rendszergazdától megkapja a jelszót, akkor hogyan indítható el automatikusan korlátozott fiókból, hogy automatikusan már megkapta a rendszergazda jelszót?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
PlatiaAmos #28677 üzenetére
Lehet program hiba. Ez esetben a leállítás jó.
Viszont ha a memória adott része hibás....akkor előbb utóbb más programok is használhatják a memória azon részét.....akkor azok a programok is hibára futnak.
Egy Memtest-et futtatva kideríthető , hogy a modulok jók vagy hibásak e ? -
Borisz76
nagyúr
válasz
PlatiaAmos #28675 üzenetére
Memtest-et futtas le mert lehet hibás valamelyik memória modulod.
-
PlatiaAmos
tag
Leállításkor kapom ezt az üzenetet, más hibám egyelőre nincs..
Valaki segíteni, hogy lehet ezt javítani? -
miqlas
őstag
válasz
BigManus #28672 üzenetére
Igen, tökmindegy, hogy a C: meghajtón vagy az F: meghajtón található a pdf, nem találja a program. Szerintem ez és az elõzõleg említett szoftvereknél a JavaScript error összefügg. Persze nem vágom, hogy mi okozza, mert ezek a programok mind az érintetlen C: meghajtóra vannak / voltak telepítve.
-
-
miqlas
őstag
Ha rossz helyre írok, akkor elnézést kérek, de nincs jobb ötletem! Op.rendszer windows 11, frissen tartva ...
Nyugdíjaztam a hdd-t (D:) a hétvégén, lecseréltem egy ssd-re és kivettem a gépbõl egy 1TB-os ssd-t (F:). A betûjel megváltozott. A hdd-n nem voltak telepített alkalmazások, de az ssd-n igen. Azokat egy egyszerû copy / paste-el átmásoltam az új ssd-re, ami szintén F: lett. Ami ott található, az mind mûködik is. A problémám a C: (boot ssd-vel) van. Onnan bizonyos programok Adobe termékek, Star Citizen nem nyílnak meg, JavaScript hibával kilépnek. PDF-et nem tudok megnyitni a PDF-XChange Editorral, azt írja, hogy „A rendszer nem találja a megadott elérési utat.”
Van valami ötlet?
-
nutella1
őstag
válasz
King Unique #28667 üzenetére
..mert enyém a cég.
Egyébként én az alaplapra vagy a ram-okra gondolok. Minden egyéb más eshetőség kipróbálva. Microsoft oldaláról származik a win.
. -
King Unique
titán
válasz
nutella1 #28657 üzenetére
How to Fix Kmode Exception Not Handled on Windows 11
Na és hardverhiba nincsen, RAM, SSD, a telepítéshez használt pendrive, stb. biztosan jó, BIOS-ban a RAM és CPU beállításai nem lettek megpiszkálva?
A telepítéshez használt Windows 11 ISO honnan lett letöltve, a Microsoft weboldaláról vagy egyéb forrásból, MCT / Rufus / egyéb programmal lett pendrive-ra írva?
Bónusz kérdés: ha "benti, céges gépre" történik a telepítés, akkor miért nem egy ottani IT-s (ha van) intézi ezt?
-
-
-
nutella1
őstag
Szerintetek az mitől lehet, hogy a benti, céges gépre próbálom feltelepíteni a win11pro-t, és telepítés közben ezzel a hibakóddal "elszáll": "KMODE EXCEPTION NOT HANDLED"
-
Megint én, mindig a hibrid alvás hiánya miatt.
The following sleep states are available on this system:
Standby (S3)
Hibernate
The following sleep states are not available on this system:
Standby (S1)
The system firmware does not support this standby state.
Standby (S2)
Standby (S0 Low Power Idle)
Hybrid Sleep
The hypervisor does not support this standby state.
Fast Startup
This action is disabled in the current system policy.
Hyper-v, Hypvizor-platform, WSL, és minden ezzel kapcsolatos ki van kapcsolva.
Angol fórumról fordítóztam hogy a Gépház, Windows biztonság, Eszközbiztonság, Mag elkülönítés kikapcsolása többeknek segített.
Nekem ez sem.
Miért nem tud hibridaludni mégsem? -
Jarod1
veterán
válasz
Speeedfire #28653 üzenetére
a defender a windows víruskeresője
-
Joker88
őstag
Amatőr kérdés lesz,de a Windows 11 indulásakor 'PIN' kódót kér (amit persze tudok is) . Ezt hogyan lehet kivenni ? Hogy ne kérjen semmi jelszót indításkor.
A rendszerbe be van jelentkezve az 'outlook.com' -os felhasználó, tehát nem helyi fiókos. -
xtremist
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, nem gondoltam volna hogy ilyen jellegű lesz a megoldás, de a bios és chipset driver frissítés megoldotta a problémát. Érthetetlen hogy eddig miért volt így jó most meg már nem, de ez van
-
Jarod1
veterán
válasz
Speeedfire #28644 üzenetére
céges gép? nem a víruskereső blokkolja?
-
mrbego
aktív tag
válasz
Speeedfire #28644 üzenetére
Nem.
Nálam rendeben betölt a booking.com Edge-ben. Feltételezem vagy a böngésződben van valami beállítás ami nem engedi, vagy valami utólagos vírusvédelem/tűzfal stb. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
találkozott már valaki olyannal, hogy a windows csak bizonyos weblapokat blokkolt?
Minden weblap megy, de pl a booking.com blokkolva van.
Telefonon pl megy. -
xtremist
őstag
válasz
tordaitibi #28641 üzenetére
Köszönöm az erőfeszítést
-
-
xtremist
őstag
válasz
tordaitibi #28639 üzenetére
Igen, be van jelölve
-
-
xtremist
őstag
válasz
tordaitibi #28637 üzenetére
Minden újraindítás után ugyanolyan.
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
xtremist #28634 üzenetére
Defender és mondjuk a
https://www.malwarebytes.com/mwb-download -
vaakuum
addikt
Az MS store-ból felpakolt játékokat hová menti a win11? A windows beépített keresőjével egyszerűen nem tudom megtalálni.
-
Csorbi
addikt
válasz
Körző Bálint #28629 üzenetére
Próbáld meg ezt:
In case any of you still need help or anyone in the future still needs help I found a solution. I went to my Microsoft Security settings(https://account.microsoft.com/security?lang=en-US&refd=account.microsoft.com), clicked Manage How I sign in(https://account.live.com/proofs/manage/additional?mkt=en-US&refd=account.microsoft.com&refp=security), I clicked my email from the list of verification options and I removed it, I restarted my device and tried to verify again. This time it asked for my password then it asked to verify with my phone, which finally sent the code and allowed me to continue.
-
xtremist
őstag
Üdv mindenkinek! A következő problémám van tegnap óta, asztali gép win11 24h2; be van állítva a képernyő kikapcsolása 5 perc után, az oled monitor miatt. Tegnapig ebből az egér mozgatására visszakapcsolt, utána azonnal működött minden. Tegnap óta viszont az egérre nem reagál, billentyűzetre a képernyő visszakapcsol, viszont az egérkurzor nem jelenik meg, csak ha az egeret ki-be kapcsolom, onnantól az asztalon működik, viszont a tálca ikonjai meg a start menü még inaktív, csak akkor hajlandó az is működni ha megnyitom a feladatkezelőt aztán bezárom. Mi lehet ennek az oka? Nem frissült semmi, nem telepítettem semmit.
-
Körző Bálint
csendes újonc
Sziasztok!
Be szeretnék lépni gépbe és azt írja ki hogy "Valami történt és a pin kód nem érhető el. Kattinson ide a pin kód újbóli beállításához" ha rákatintok a "pin kód beállítására" küldenie kell az emailemre valamit de nem küldi el nekem.
Tudtok segíteni?
-
King Unique
titán
válasz
Werkly #28626 üzenetére
Akkor értelemszerűen vagy a forrásmeghajtón csökkented le a C partíciót méretét a megfelelő értékre és utána klónozod, vagy a célmeghajtón növeled meg a C méretét és csökkented annyival a D-t, már ha megoldható.
Ha forrásmeghajtón "1TB C" van, akkor azt mondjuk nem világos hogyan gondoltad, hogy azt rányomorítani egy másik meghajtón egy 80 GB-os C-re.
Ha a nagy része szabad terület és ténylegesen pl. csak 60 GB foglalt, akkor még működhet a partíció zsugorításával, de 100-200+ GB foglalt, akkor nyilván nem, max.ha a célmeghajtón is eleve meg van növelve annyival a C mérete.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #28625 üzenetére
"800 GB a C, és 200 GB a D"
Bruttó 1 TB-os HDD-nél, ami nettó 932 GB (GiB), akkor ott max. 132 GB lesz a C.
-
Werkly
őstag
válasz
King Unique #28625 üzenetére
Igen ez a gond! 1TB C menne 80/920 GB C/D-re.
-
King Unique
titán
válasz
Werkly #28624 üzenetére
Leírtam, hogy legjobb lenne erről screenshotot mellékelni, akkor látnánk hogy pontosan mi a helyzet.
Ha nem mellékelsz screenshotot, akkor legalább azt kellene leírni, hogy azonosak-e vagy sem a partícióméretek a forrás- és célmeghajtón, mert ha az utóbbi - pl. a forrásmeghajtón 800 GB a C, és 200 GB a D, célmeghajtón 80 GB a C és 850 GB a D, vagy fordítva - , akkor nincs min csodálkozni, úgy nem meglepő ha gyalulni akarja a D-t is a Macrium, hiszen eleve ütközés van. Ebből következik az is, hogy ha az a cél hogy ne akarja felülírni a klónozóprogram a célmeghajtón mér meglévő partíciót, akkor értelemszerűen úgy kell klónozni, hogy a forrásmeghajtóról átmásolt partíciók "ne lógjanak bele", azaz ne legyen ütközés.
-
Werkly
őstag
válasz
King Unique #28623 üzenetére
1TB-ról menne a klónozás 1TB-ra. De a cél partíció C és D meghajóból áll. A C 80 GB méretű. Ezért kérdem mit tehetek? A D tartalmát átmásolni órákig tart. HDD-ről van szó.
-
King Unique
titán
válasz
Werkly #28621 üzenetére
• A Macriumnál (is) eleve ki lehet egyesével jelölni a partíciókat, azaz azt klónozod amelyiket akarod, nem feltétlen kell minden partíciót és a teljes meghajtót. Ilyen alapon pedig igen, működhet a leírt dolog, én már csináltam ilyet pl. képfájlból visszaállításnál, de kb. ugyanaz a klónozásnál is.
• Ha nem üres a célmeghajtó, akkor valóban figyelmezted hogy a klónozással felülírja a már meglévő partíciót, de alapesetben csak azt amivel ütközés van, nem feltétlen a teljes meghajtót.
• Nem szimplán csak a C rendszerpartíciót kell klónozni, hanem a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat is BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítési sémától függően.Jobb lesz ha inkább mutatod, mellékelni kellene screenshotokat, mert ez így kicsit sántít!
-
BoneDragon
veterán
válasz
Armagedown #28620 üzenetére
Közben megoldottam. Először USB-ről el sem akart indulni a windows telepitő, valami hibát irt...Imádom a windows...
-
Werkly
őstag
Macriummal nem tudok csak a C-re klónozni ha van D partició is a lemezen? Mielőtt indítanám figyelmeztet, hogy legyalulná a D-t is. Ez így nem használható akkor 2 partíciós lemeznél? Kösz!
-
Armagedown
őstag
válasz
BoneDragon #28609 üzenetére
WinPE alól futtasd a Windows Login Unlocker-t
-
Geth
veterán
válasz
d3tox1c #28614 üzenetére
Alapvetően nem. Egy-egy játék viselkedhet úgy, hogy ha a játékon belül beállítod a HDR-t, akkor átváltja induláskor, de sokszor eleve nem tudod a játékban bekapcsolni, csak ha már a rendszert is átállítottad.
Használhatod folyamatosan HDR-ben a rendszert: ha el vannak mászva a színek, próbálj meg a Store-ból telepíthető Windows HDR Calibration app-pal HDR színprofilt csinálni a kijelződhöz.
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Be lehet valahogy állítani, hogy a Windows csak játékoknál váltson át HDR-be?
Az asztal, programok, stb maradnának sima sdr-ben.
Elég érzékeny a szemem, jobb lenne így.
Előre is köszönöm -
efemm
tag
válasz
Így tudsz bejutni a gépbe.
w11 telepítő usb-ről recovery cmd
copy c:\windows\system32\utilman.exe c:copy c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\utilman.exe
reboot
jobb oldalon alul "Ease of Access icon"net user myuser newpassword
net user myuser newpassword /add
net localgroup administrators myuser /add
copy c:\utilman.exe c:\windows\system32\utilman.exe
Ha bitlocker be van kapcsolva, és nem lett elmentve a felhőbe, az szívás. -
kutga
félisten
válasz
Az MS oldala ír pár lehetőséget a jelszó alaphelyzetbe állítására, ezek közül egyik sem működik? [link]
-
válasz
Ja.. én is azt mondanám hogy elfelejtette.
-
BoneDragon
veterán
Üdv,
Feleségem elfelejtette a windows belépéshez a jelszavát...
Próbáltam rá keresni megoldást, de nem működik az amit találtam.
Probléma, hogy nem lehet resetelni a jelszót, ha elirtad, csak USB recovery van, az alapból bukta.
Aztán a shift újrainditás kombinációval nincs CMD opció, csak újrainditás recoverybe + cmd. Ezzel meg az a baj, hogy ehhez szintén kéri a windows logint...
Van valami megoldás? Elég fontos adatai vannak rajta. -
blountex
senior tag
Program nevet nem akartam írni, mert bármelyiknél előfordulhat, ez nekem a második ilyen eset volt már. Elsőnél nem az én gépem volt, így nem akartam ezzel különösebben foglalatoskodni.
Ebből kiindulva a telepítő bár lényeges lehet, de mindegyiknél egyedi.
Viszont utána kutakodva a neten sem találtam értelmes feljegyzést a cannot run setup kifejezésre, így mivel ráértem mindent is le gyalultam összes mappa, regedit stb.Úgy néz ki ez végül segített
Csorbi
Eseménynaplónál pedig semmi infó nem volt -
Csorbi
addikt
válasz
tordaitibi #28604 üzenetére
A reboot hiánya....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest