- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Dell notebook topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
tompa torma #26505 üzenetére
Melyik két kameráról van szó? Csak hogy össze tudjuk hasonlítani.
-
Csorbi
addikt
válasz
Sanyi.mTs #26503 üzenetére
Nem. Ahhoz Windows To Go kell.
-
Sanyi.mTs
addikt
hp desktop mini gépemből ha kiveszem az nvme ssd és berakom egy külső házba, tudom majd róla win11-et bootolni/futattatni? vagy már eleve így (usb házban) kellett volna telepíteni?
-
fcc
aktív tag
Helló!
Párnapja a win indításával együtt indul a parancssor is. Megnéztem a beállításait nincs neki engedélyezve. Akkor mi lehet a probléma? -
Attila0
őstag
válasz
Csorbi #26497 üzenetére
De, ha nem jól értjük akkor miért processzoról szól a hír, és nem pedig arról hogy CSAK a BRAND gépek alapjával nem működik együtt? Mert ez így tényleg félrevezető, mert azt hiheti a mezei juzer hogy már az ő 10. generációs DIY konfigurációja sem támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
8. generációs Intel processzoros laptopom van, ami kikerült a támogatotti körből; eddig benne volt. Szóval, ha letöltöm a 24H2 iso-t, akkor nem tudom már frissíteni a 23H2-t? Jól értem? (Mókolás nélkül gondolom)
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Rufios
friss újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni ( új win 11 felhasználó vagyok) mert jelenleg kifogytam az ötletekből. Kb. 2 napja van gond win 11 alatt gond a böngészővel ( chrome-ot használok). Konkrétan facbook be sem tölt, twitch betölt, de nem a teljes oldal nyílik meg, youtube-on pedig max 480p-ben lehet bármit is megnézni, ha magasabb felbontásra állítom nézhetetlen mód szaggat.
Néztem más böngészőt is ( Opera, Edge) a hibák ott is fennálnak. Újrahúztam már a Chrome-ot, kapott a windows11 javító telepítést win up date-en keresztül semmi változás.
Másik gépen win 10 van ott semmi probléma nincsen.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
bebeago
tag
Akkor lehet azt is újraértelmezni, mely gépek windows 11 kompatibilisek! Időről-időre.
pl:[ Szerkesztve ]
-
-
Próbálta már valaki egy 8-9-10 gen intelen bebootolni az MCT vel készített telepítő isot?
Ha eljut a partícióválasztásig akkor az új szabályok nincsenek alkalmazva, felesleges volt eddig minden szó..[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
Látom sokan sejtik a problémámra a megoldást...hát" így vagyok ezzel én is
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Adott ez a laptop, Acer Aspire A515-57T. Dual boot rendszer van, egy Winn 11 pro, és egy LM 22.1 Cinnamon. Jól működik minden, de szerettem volna a Windowson (a LM-en is lehetne?) arcfelismeréses bejelentkezést beállítani. Nem sikerült, azt mondta "Nem találtunk Windows Helló kompatibilis kamerát"
Erre valaki? -
sztivo
őstag
válasz
King Unique #26478 üzenetére
Na holnap hétfő, majd megvárjuk a pontosítást MS részéről.
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #26473 üzenetére
Nem ellentétes, mert a linkelt cikkben is csak feltételes módban találgattak a végén hogy mi lehet rossz esetben, ami ténylegesen egyáltalán nem biztos hogy úgy lesz. Ha csak az OEM-eket, a Windows 11-gyel gyárilag előtelepített PC-ket érinti a szigorítás, akkor meg pláne nincs miről beszélni, sőt ott még kifejezetten hasznos is.
"Abszolút nem értem ezt az OEM dolgot. Nekem még Win 10-el adták ki a gépet gyárilag."
Miért, azóta talán nem jelentek meg gyárilag Windows 11-gyel kiadott (előtelepített) PC-k, meg pláne hogy már csak Windows 11-gyel lehet forgalmazni a windowsos új PC-ket?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Oké, itt 3 hsz-en belül jött két ellentétes választ.
Amúgy már kinőttem a buherálásból. Pont azért vettem ilyen gépet, mert gondoltam,hogy ha még a 8. gen-t támogatják, a 10-et biztos fogják 2-3 évig és az nekem pont elég egy géppel. Ehhez képest elég erőset sikerült húzni.
Igazából akkor amúgy ha tényleg nem jön rá frissítés, akkor dugják fel maguknak a sz.rukat. Át tudok szokni linuxra és soha többet nem veszek MS-el szerelt gépet. -
Attila0
őstag
válasz
King Unique #26469 üzenetére
Akkor ez is egy ilyen tipikus "Macska-egér harc?"
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #26467 üzenetére
Szűkítette a Windows 11 által támogatott processzorok körét a Microsoft
"Azért érdemes megjegyezni, hogy a most a kompatibilitási listáról lekerült processzorok legtöbbjén - illetve valószínűleg mindegyikén - jelenleg de facto még fut a Windows 11 24H2. Ugyanakkor ez bármikor megváltozhat, és elképzelhető az is, hogy akár már holnap is kiad a Microsoft egy olyan frissítést a Windows 11 24H2-hez, ami már nem fog együttműködni ezekkel a chipekkel, és emiatt vagy el sem indul majd a gép, vagy valamilyen működési rendellenességet fog produkálni."
Az azért nem valószínű, hogy most a hivatalos támogatottak listájából kikerült modern CPU-knál el sem fog indulni a PC-n a Windows 11 24H2 verzió, az max. a 15+ éves, POPCNT/SSE4.2 utasítást nem támogató muzeális CPUk-nál volt hír legutóbb.
"Ha újra kell majd telepíteni, akkor már nem fogom tudni?"
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
—►
FRISSÍTÉS• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
• #26176Eddig is megoldható volt és vsz ezután is megoldható lesz a Windows 11 telepítése a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-kre, nem feltétlen kellett eddig sem új CPU-t, új PC-t vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz
V.Stryker #26467 üzenetére
Ha visszaolvasol pár hozzászólást akkor láthatod, hogy mi is pont erről diskurálunk. Szóval, elvileg vagy szerencséd lesz és pont elfogadja a reinstall-t, vagy nyithatod a virtuális pénztárcádat hogy vásárolj egy Microsoft számára is megfelelő gépet.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy Thinkpad T14 -es notim, full legal Windows 11 24H2 -vel. Most írják, hogy az MS kivette a támogatásból a 10. gen procikat. Ilyenkor mi fog történni? Nem fogok rá frissítést kapni? A működést mennyire fogja befolyásolni? Ha újra kell majd telepíteni, akkor már nem fogom tudni? Dobjam ki vagy mi a fsz? -
-
-
Met
nagyúr
Tudnátok nekem linkelni egy leírást hogy Win 11 Pro-n (verziószámot nem tudok) hogy kell hozzáadni egy alkalmazást a tűzfal kimenő szabályához? Ami viszonylag friss.
Haverom vett egy laptopot, Win11 van rajta.
Van neki egy USB-s hangkártyája és annak a szoftvere nem jut ki a tűzfalon, vagy valami hasonló baja van. A haverom nem nagyon ért a géphez, állítása szerint kikapcsolta a tűzfalat de úgy sem megy.
Nekem Win10 van, nem tudom hogy a 11-ben mennyire van egy átrendezve.
Ha még működik a keresőbe beírt vezérlőpult>windows defender tűzfal>Speciális beállítások>Kimenő szabályok>Új szabály-os megoldás akkor jó mert azt el tudom neki mondani.
Azért írtam hogy viszonylag friss leírást, mert volt amikor kerestem valami leírást és nem úgy nézett ki nálam mint a leírásban volt. Más win verzió, valami frissítés átrendezte, nem tudom. -
válasz
sztivo #26457 üzenetére
Amúgy ez olyan kontraproduktív az MS-nek, mert 140 millió PC-t írtak, hogy Windows 10-en van ragadva, és ami nem kompatibilis, miközben népszerűségben meg a Windows 11-nwk nagyon kellene az a 140 milliós tábor.
A TPM 2.0 hiánya szerintem is biztonsági probléma, de azért az a CPU oldaláról lehetne csak ajánlást tenni. -
sztivo
őstag
válasz
GoodSpeed #26456 üzenetére
Nem szívesen cserélném le ezúttal se, bőven elegendő ez a teljesítmény még most is, de hát a 10 supportja is hamarosan megszűnik...
Egyre kisebb az esélye, hogy a következő gépem inteles legyen... Nem elég a degradálódó procik hibája, lassan meg másra sem jók a korábbiak, tényleg egy 10. Gen procinak max ajtótámasztó szerepe lesz? Ráadásul a 10. Gen ugyanazt a foglalatot használja, mint a 11..
Jó persze linux nem fog nyafogni vele, csak az meg nem mindenkinek való.[ Szerkesztve ]
-
válasz
sztivo #26455 üzenetére
Pontosan ez motivált az i7 7700K-s gépnél. 75K ért ment el a CPU,az 1060-as GTX meg 102K-ért, mert chiphiány volt, és pont ezért vásároltam akkor laptopot. Olcsóbb volt megvételkor, eladáskor meg buktam rajta.
Viszont azt látjuk, hogy most is az Inteleket szórja ki az MS. Ha jól tudom, csak a Ryzen 1000 ami nem kompatibilis a Windows 11-gyel hivatalosan. Amúgy a kompatibilis kifejezés is meg van erőszakolva, mert ha nem lenne az, akkor nem futna rajta.
-
-
-
-
-
-
Nekem úgy tűnik, hogy azok az Intel CPU-k esnek ki amelyek nem voltak teljesen szilícium szinten még védettek a 2017,-,2018-as Meltdown, Spectre sebezhetőségekkel szemben. A 7.genig abszolút nem, a 8. Gen is csak részben, hiszen újratervezésre is szükség volt. Ez nemhogy egy generáción belül nem volt megoldva, de több másikon keresztül sem. A HyperThreading lyukacsos volt annyira, hogy az Intel el is kezdte az új generációnak kivezetni. Az AMD SMT látszólag nem érintett.
-
Attila0
őstag
Jó, de akkor azt jelentené hogy Microsoftnak nem is a processzorral, hanem inkább a brand gépekben lévő alaplapokkal van gondja. Hiszen ha jól láttam az én gépemben lévő processzor egy mezei 1151-es alaplapba is simán áttehető. Vagy most én néztem be valamit?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
kutga
nagyúr
válasz
Attila0 #26432 üzenetére
Changes to the processors listed do not indicate or impact a customer’s existing Windows support and are intended for OEMs to determine processors which may be used in new Windows devices.
[link]Ugyanezen az oldalon Windows Client Edition Processors alatt
Supported Intel Processors
[link][ Szerkesztve ]
-
-
-
Csokifalo
senior tag
Jah, táp 1200W vadi új platina, hűtés fullos ( cpu max 70C, vga max 60C ) szóval ezek is kizárva
-
Csokifalo
senior tag
Azt meg tudja esetleg valami guru válaszolni miért van az hogy "szűz" win11 nél amin semmi nincs csak vga driver és maga a jéték, miért száll el a COD és más game is directx errorral napjában többször, míg felrakva a win10 LTSC21-et egy hónapja nem volt fagyásom? Megjegyezem 4080 vga, és az új 5080 vga is ugyanez a helyzet, vga driver próbáltam vagy 5 különbözőt, illetve 24H2 -vel de 24H2 nélkül is ugyanúgy fagy...( gép paraméterek 7800x3d, 32Gb DDR5 ) Minden chipset stb természetesen naprakész...jahm, crash logot hiába nézek mert pl a fő crash log a COD.exe
-t hozza hibának pl. vagy azt amivel éppen játszok, és nincs is nagyon mit nézni mert windows fel, chipset, driverek, game, és irány a játék...van hogy 5p alatt kifagy, van hogy egy óra, de másfélnél többet nem bír. OC-t is levettem mindenről, sőt még a RAM-ot is kisebb sebességen futattam, semmi se használ, míg a W10-en vígan fut akár OC, akár undervolt, mindenhogy hibamentesen
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Attila0 #26419 üzenetére
Na igen, anno az ASUS Z170-A + Intel Core i7 7700K-s rendszeremet (2016-tol 4x8GB) 2021-ben miattuk cseréltem Ryzen 9 5900HX-es ASUS ROG Strix17 laptopra. Ami aztán abban az évben alaplaphibás is lett, szerencsére garanciális volt, így bár vitte magával az 5900HX-et az Nvidia GeForce 3060-nal nekem 0 Ft-ban volt. Mondjuk a laptopot már eladtam szerencsére, nem okes PC helyett. Azóta ASUS ROG STRIX B650 E-F Gaming WiFi alaplapom van Ryzen 7 7700X-szel, de ezek a hírek nyugtalanító, nehogy itt trend legyen, hogy menetben évről évre szűkíti azon CPU-k listáját amikkel megjelenésekor még hivatalosan kompatibilis volt a Windows 11 vagy később majd a a Windows 12.
-
Attila0
őstag
válasz
GoodSpeed #26413 üzenetére
Pedig én már komolyan azon kezdtem gondolkodni, hogy a szigorú környezettudatos elveimet félretéve az i5 6500-as processzorral rendelkező Dell Optiplexemet ősszel lecserélem egy 8500-as változatra. Hogy legalább minimálisan megfeleljek a Microsoft elvárásainak, de e-hír láttán úgy látom hogy mégiscsak a környezettudatosságom fog győzedelmeskedni.
[ Szerkesztve ]
-
-
sztivo
őstag
válasz
i5 9300H - Windows 11 24H2 friss telepítés, belaktam (az a kb 10 program), akadások rendszerszinten (laggoló, néha fagyó egér), alapjáraton magas CPU használat napok múlva is, játék közben fél perces, de néha totális fagyás (force shutdown segített csak).
Egyelőre visszatértem 10-re, de ott meg a G-Sync nem az igazi, maga a rendszert használva is akadós az élmény 165 Hz-en, játék közben működik, bár ott sem az igazi (lehet valami driver bug is). -
norba69
senior tag
válasz
Az MS hivatalos oldaláról googe fordítózva, aláhúztam, ami szerintem az egészből lényeges:
A felsorolt processzorok azokat a processzormodelleket képviselik, amelyek a megjelenés időpontjában megfelelnek a támogatott processzorgenerációk és a legújabb processzorok minimális minimumának. Ezek a processzorok megfelelnek a biztonság, a megbízhatóság és a Windows 11 minimális rendszerkövetelményei körüli tervezési elveknek. A később kiadott és az ugyanazon elveknek megfelelő processzorok jövő generációi támogatottnak minősülnek, még akkor is, ha nincsenek kifejezetten felsorolva. A processzorlista várhatóan nem fogja tükrözni a processzorgyártók legfrissebb ajánlatait a frissítések között. A processzorlisták frissítése a Windows minden további általános elérhetőségén megtörténik.
Az OEM-ek a következő CPU-kat használhatják az új Windows 11 eszközökhöz. Az új Windows 11 eszközöknek modern eszközillesztőket kell használniuk, amelyek megfeleltek a Windows hardverkompatibilitási program windows 11 vagy a legújabb elérhető modern eszközillesztőkhöz alapján Kijelentő, komponenses, hardvertámogató alkalmazások (DCH) tervezési elvek. -
https://pcforum.hu/hirek/28923/windows-11-24h2-nem-tamogatott-processzor-intel-core-8-9-10-generacio
Vazze... azért ez durva, bár gondolom, mert ott is volt hardveres sebezhetőség, és kényszerből maradt bent. -
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #26410 üzenetére
Nem befolyásolja a kettő egymást, alapból nincs hibernálás, most Windows 11 LTSC-t tettem fel, mert kíváncsivá tett.
Secure boot? Egy próbát megér!Amivel még most küzdök, ACDSEE telepítése után, hiába van beállítva Windows 11-ben alapértelmezett JPG és PNG alkalmazáshoz az ACDSEE, feldobja minden fájlmegnyitáskor ezt az ablakot, hiába nyomok MINDIG-re, utána is megkérdezi.
Registryben is és alapértelmezett programoknál is rendesen szerepel, hogy ez az alapértelmezett, csak valahogy Windows úgy dönt, hogy azért megkérdezi biztosan így akarom e.
Amit nem is értek, mert LTSC, nincs Photos, se semmi szemét, Paint az egyetlen alternatíva, ami hát elég butaság Microsoft részéről.
-
válasz
BullZeye #26409 üzenetére
Ha a hibernálást letiltod (powercfg -h off és gép restart), az sem javít a helyzeten?
Vagy már próbáltad esetleg? (hibernálást letiltod, attól még lehet altatni a gépet)UI: Próbáltam keresni a témában és találtam is egy igen furcsa lehetséges megoldást (csak annyi oldal volt megnyitva, meg komment hegyeket néztem, hogy most nem találom), egyik versenyző (aki pont ezt írta, hogy megy a VGA és fogyaszt rendesen) letiltotta a Secure Boot-t a BIOS-ban és utána nála leállt a kártya altatáskor...
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #26407 üzenetére
Néha működik, néha nem, most épp működik.
Van amikor rendesen megy és GPU-t kikapcsolja.
Van amikor úgy elmegy aludni, hogy csak áramtalanítással tudom életre lehelni a gépet.Hibernációt használok, de tököm tele van már vele, ezért próbálom kihozni a legjobbat belőle, lépésről lépésre, most elsőnek az a cél, hogy RTX4090 kapcsoljon ki teljesen ilyenkor, mert világít, megy a venti és a gép 50-60 wattot eszik.
-
toby2015
friss újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #26369 üzenetére
Köszönöm a segítséget kipróbálom. 23H2 office2019
-
válasz
BullZeye #26403 üzenetére
Ha már elsőre írtad volna milyen "kütyüről" van szó, akkor nem is lett volna kérdés, hogy ez szopóálarc sajnos, ezzel nem lehet kezdeni semmit, kivéve ha esetleg a DELL nem adott ki valami nagyon új BIOS-t hozzá, amiben visszahozták az S3-t (nem jellemző amúgy).
Nem tudom, hogy Nálad működik-e rendesen az S0, vannak olyan kütyük, ahol még az sem, kemény melegedésre panaszkodnak a felhasználók stb...[ Szerkesztve ]
-
válasz
vtechun #26405 üzenetére
Tehát rosszul lett installálva.
Most a mbr2gpt.exe vel konvertáld át uefi módba (erről sok leírás van a neten).
Viszont a nem kompatibilis proci miatt nem fogja önállóan felkínálni az éves frissítéseket, ott is kézimunkázni kell. Ez is le lett itt párszor írva hogy kell.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #26400 üzenetére
Alienware R15 alaplap.
Látok, ezért írtam, hogy nem támogatja, csak az S0-t.
-
vtechun
veterán
sziasztok!
Olyan balszerencsém van, hogy a gépem engedte magát lefrissítani win10-ről win11-re, de azóta újabb verzióra nem akar frissülni, mondván, hogy nincs Secure boot. Ezt ki lehet valahogy kerülni? Valamiért az összefoglaló pedig nem nyílik ki, ha esetleg lenne benne erről szó. Köszi!
HP Elitebook 8460 - i5 - 12 GB RAM
jelenlegi verzió: 21H2
build: 22000.2538