- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rexcor
őstag
Megoldottam közben, Csoportházirend szerkesztőben és manuálisan hozzáadtam a 24H2-t, így most felhozta frissítésként.
-
Rexcor
őstag
válasz
King Unique #28203 üzenetére
Persze hogy megfelel minden követelménynek, alapból Win 11 Pro-t telepítettem rá 2 éve amikor megépült az új gép és azóta a 23H2 is Windows Update-n keresztül lett frissítve. Azt tudom hogy még támogatott, csak azt nem értem, hogy mi az oka hogy még mindig nem hozta fel frissítésként.
-
zseko
veterán
válasz
Csorbi #28205 üzenetére
Nem volt semmi extra jele ami miatt fel kellett volna tűnnie... A cuccaim (Desktop, Downloads, stb. mappák) már régen át lettek helyezve másik meghajtóra, hónapokkal ezelőtt néztem rá, úgy rémlik akkor még simán 30+GB fölötti szabad hely volt. Programokat mostanában nemnagyon telepítgettem, csak használtam a gépet a meglévőkkel, a játékoknak pedig szintén egy külön ssd van, a C:-vel nem igazán csináltam bármit is, a többi meghajtót használtam, a 24H2 frissítéssel sem foglalkoztam eddig, csak most kezdett érdekelni. Evvan, de most már tudom mi van, és mi a megoldás
Csak rohadtul nincs kedvem újrarakni a windowst, bár inkább a programokat rá, és újra mindenhová bejelentkezni... -
zseko
veterán
válasz
Csorbi #28202 üzenetére
Eddig kerestem hogy mi lehet, úgy tűnik talán végre valamit találtam:
Ez alapján ha jól értem, kevés a tárhely... Ami igaz is volt, pár napja vga cserekor nem tudtam telepíteni a vga drivert mert 6GB volt szabadon
Csináltam helyet így jelenleg 20GB szabad, de amúgyis azon gondolkodtam hogy veszek egy másik M.2-es ssd-t, ez egyébként is csak 250GB, és vagy átrakom rá Macriummal, vagy csinálok egy tiszta telepítést, egyébként is ráférne már.
-
King Unique
titán
válasz
Rexcor #28197 üzenetére
"A gépem viszonylag új (7800X3D, 4090 stb.) szóval nem teljesen értem hogy mi az oka hogy még nem vált elérhetővé automatikusan"
Nem a CPU-t kell itt írogatni, hanem hogy megfelel-e maradéktalanul a PC a rendszerkövetelményeknek, a PC Health Check alkalmazás mit mutat.
Egyébként meg eleve megoldható manuálisan is a verziófrissítés 24H2-re, lásd #26176, nem feltétlen kell arra várni, hogy a Windows Update felkínálja.
Annyira azért nem sürgős, mivel még a Home és Pro kiadásoknál is a Windows 11 23H2 verzió 2025. november 11-ig, azaz még 5 hónapig támogatott.
-
zseko
veterán
válasz
Csorbi #28198 üzenetére
Én is ebben a helyzetben vagyok, tavaly egyszer megjelent a frissítés, de akkor nem nyomtam rá, aztán egyszercsak eltűnt, és azóta sem jött elő. Megnéztem a registry-t, a BlockedBy mind nulla, viszont az UexRatingYelow és UexUsageRatingYelow az 1, valamint a UpgEx és UpgExU is 'Yelow'.
Van rá mód hogy el is árulja ez a szépség hogy mivel van baja, vagy örök titka marad?Emellett, továbra sem csatolja fel automatikusan a hálózati meghajtót, csak és kizárólag akkor ha TC-ből megnyitom, Intézőből csak hibát ír. Meg még volt valami ami problémás, de a reg nézése és ezek leírása közben elfelejtettem
Más, az összefoglaló nem működik, rákattintva csak a gomb tűnik el, nem nyílik meg semmi.
-
Rexcor
őstag
Sziasztok,
Amiatt írok mert a 24H2-es frissítés még mindig nem elérhető nekem, és mókolva meg nem akartam feltenni. A gépem viszonylag új (7800X3D, 4090 stb.) szóval nem teljesen értem hogy mi az oka hogy még nem vált elérhetővé automatikusan. Valaki tudna esetleg segíteni?
Köszönöm előre is!
-
-
Csorbi
addikt
válasz
Sondi1986 #28192 üzenetére
Elég bátor vagy, mondhatnám önbizalommal tele, ha ilyen alapismeretek nélkül vágsz bele egy Windows telepítésnek 2025-ben
Kezdésnek javasolnék valami hasonló gyorstalpalót elsajátítani, mint pl. ez:
UEFI magyarázat: Windows 10 és UEFI -
-
Sondi1986
addikt
Üdv. Mindenkinek, van egy kis problémám, nem tudom telepíteni az adott ssd-re a win11 et. Mit csináljak hogy engedje?
-
Yonderboi
csendes tag
Sziasztok !
win11 24H2
Ezek közül kell-e valamelyikkel foglalkozni ? Szombati adag : -
szalai019
csendes tag
válasz
King Unique #28181 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod, eljátszom vele.
-
akaido
addikt
válasz
Doky586 #28154 üzenetére
A korábbi hozzászólásban linkelthez képest, volt egy Újratelepítés.
Ez az azutáni helyzet: -
King Unique
titán
válasz
szalai019 #28180 üzenetére
A kiadás az a Home / Pro / Education / Enterprise / egyéb, a verzió a 23H2, 24H2, stb.
A Home és Pro kiadásoknál a Windows 11 23H2 verzió 2025. november 11-ig, azaz még kb. 5 hónapig támogatott. Vagyis Home és Pro kiadásoknál 23H2 verziót telepíteni már nem feltétlen érdemes, ha szűk fél év múlva úgyis egy újabbra kell váltani a további támogatáshoz, meg ha 23H2 verzióra már a Windows Update is előbb-utóbb automatikusan telepíteni fogja (a rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-ken) a 24H2 verziót.
Windows 10-ről megoldható a közvetlen frissítés (in-place upgrade) Windows 11-re (#26176), nem feltétlen kell a 0-ról telepíteni a Windows 11-et.
-
szalai019
csendes tag
Sziasztok, jó estét! Abban kérnék segítséget, régi laptopra Win11 melyik kiadása ajánlott/optimális/jobban rávaló? Gondolok itt 23H2 vagy 24H2 verziókra. A gép egy Samsung 550p (3.gen i7, négymagos) Párja egy Lenovo W530 (ugyanaz a generáció). Mindkét gépen jelenleg Win10 fut de fő gépekként lennének használva még a jövőben is. Köszönöm.
-
Háromszor böktem az "Alkalmazások" gombra, és egyszer a "Dokumentumok"ra.
Ez bug vagy feature? Én hajlamos vagyok ordas nagy hibának nézni.
-
alak8
újonc
Köszönöm a válaszokat.
-
efemm
tag
Csak te érzed, illetve egy friss w11 telepítés után még rengeteg update jön majd. Esetleg a windows update - speciális beállítások - választható frissítéseknél nézd meg, hogy nem akar-e még feltenni video drivert, új bios-t.
Nézd meg, hogy milyen program indul automatikusan, de feleslegesen (Edge, Onedrive, stb), kapcsold ki a windows search-öt, és az indexelést a meghajtóra (ha nem kell). Egyébként 16GB mindenre elég, a proci is, a 120GB-t hamar be fogod lakni. -
Geth
veterán
-
alak8
újonc
Rufuszos Windows 11-et tettem az i3-as 6400 processzoros gépre, 16GB RAM, 120GB SSD. Lassabbnak érzem mint ugyanezen a Windows 10-et. Lehet ez, vagy csak érzem?
-
fekete.puma
tag
-
norba69
senior tag
Én a telefonomtól sokkal inkább rettegnék, mint a windowsos asztali gépemtől, vagy a laptopomtól.
A számítógép nem jön velem még a wc-re is, nincs rajta gps helyadat, nem ismeri az összes socialmedia üzenetemet, és még az oprendszer adatgyűjtését is jobban lehet szabályozni, kézben tartani.
Lehet másik oprendszerre váltani különösebb probléma nélkül, nem kell bootloadert nyitni, ha lehet egyáltalán, nem kell kiirthatatlanul az ms szolgáltatáscsomagját elfogadni. -
Geth
veterán
- Hogyan kérdezed meg valakitől, hogy retteg-e egy OS-től?
- Nem kell kérdezni, kérdés nélkül elmondja. -
fekete.puma
tag
Királyfi találkozik az öreg csúf vasorrú bábával az erdőben, a vasorrú bábának egy öreg szakadt varjú ül a vállán.
Mondja a királyfinak, hogy ha kitalálja milyen állat ül a vállán akkor lefekszik vele.
A királyfi biztosra akar menni, hogy elkerülje és azt mondja hogy zsiráf.
Mire a vasorrú bába, hogy háát, tűréshatáron még belül van.
Tűréshatáron sok ,minden belül lehet, akár a mindent is... -
andaman
tag
válasz
Csorbi #28151 üzenetére
Szia,
Köszönöm.
Megtaláltam, beállítottam mindent.
Új gép és W11. Akik összerakták persze hogy nem frissítették a BIOS-t a meghajtókat etc. pedig megbeszéltük...
Plusz akkor még szakadozott az ER605 V1 router.
Házhoz jött egy kolléga, frissített mindent, a routert cserére javasolta. (a TP-Link később garanciában kicserélte V2-es verzióra)
Utána jött szóba az Outlook konfigurálása.
Jó órás szenvedés után nem jutott semmire, majd visszatérünk rá jelezte.
Megpróbáltam folytatni, sajnos az ő vonalát, mint látható rossz helyen.
Álmomban se gondoltam rá, hogy elkerülte(?) a figyelmét a telepített Outlook (classic)...
Még egyszer köszönöm a segítségeteket! -
Kerio
őstag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy ALT+V a kukac helyett egy vágólap nevű ablak jön fel? Illetve egyik karakter sem jön elő, amikor az alt+betűket nyomkodom.
Egyszerűen nem találom, hogy hol lehet ezt visszaállítani.
Ha valaki tudja a megoldást, kérem, hogy írja meg! Köszi! -
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Tegnap nyomatott nekem egy frissítést a rendszer és azt vettem észre hogy a HDR megjelenítés romlott, illetve csökkent a teljesítmény játékok alatt ami kb azt jelenti hogy pl Helldivers 2 alatt simán ment natív 4k-ban 60fps-sel most viszont vissza kellett tennem ultra qualityre hogy meglegyen a 60. Egy 4070 Super használok, R5 5600X, 32Gb 3200Mhz ram.A legfrissebb driver van fenn a vidkarinál...Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
-
-
Csorbi
addikt
válasz
andaman #28150 üzenetére
Start menü, minden alkalmazás:
Ott kell legyen mindkettő. Ha nincs ott a classic, akkor az nincs feltelepítve, ezért javasoltam a gépházban a telepített alkalmazások alapos áttanulmányozását. És mint említettem, az "új"at el is kellene távolítanod, nincs rá szükséged ha van rendes Office csomagod.
-
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Mi a teendő ha win 11 alatt képernyő felbontás, nem aktív?
Lenovo Y50, minden driver, és frissítés fent van. -
Csorbi
addikt
válasz
andaman #28146 üzenetére
Nem a megfelelő Outlookot nyitod meg!!!
Egyértelműen látszik a csatolt kép alapján, meg kellene keresned (illetve meggyőződni arról, hogy egyáltalán fel van-e telepítve!) az Office 2019-hez tartozó Outlookot, és azt elindítani.Ezt a mondatot meg nem is tudom értelmezni: Microsoft Office 2019 Professional Plus. van telepítve, és az új Outlook fut alatta.
Ilyen nincs. Nézd meg a Gépházban az alkalmazásokat, ott ha látod ezt az áruházas Outlookot, akkor távolítsd el. Ennyire egyszerű. -
andaman
tag
válasz
Csorbi #28144 üzenetére
Idáig jutottam...
https://support.microsoft.com/hu-hu/office/outlook-adatf%C3%A1jl-pst-megnyit%C3%A1sa-%C3%A9s-elemeinek-megkeres%C3%A9se-2e2b55a4-f681-4b93-90cb-31d39349fb95#bkmk_requirements
Microsoft Office 2019 Professional Plus. van telepítve, és az új Outlook fut alatta.
A régi W10-es gépemen futó Outlook Classik-ból vannak a pst -k.
Akkor kierőszakolta az új verziót - ez a változat fut a mostani gépemen - használatát, de megmaradt akkor a régi is.[kép]
Importálásnál csak .eml fájlokat enged... -
Csorbi
addikt
válasz
andaman #28143 üzenetére
Minden Office Professional-ban lévő Outlook kezeli a .pst fájlokat. Nem lehet, hogy rossz Outlook-ot nyitsz meg, pl. a Windows-ba épített, korábban Mail néven futó, Outlook for Windows-al próbálkozol?
"It still has some features from Microsoft Outlook (which Microsoft refers to as Classic Outlook in this context[9]) missing, such as support for .pst files, which is due to be added at a future date."
-
andaman
tag
Üdv.
Hogy lehet telepíteni a hagyományos(?) Outlookot W11-re, ahol a W10-ről lementett pst -ket letudom tölteni?
Köszönöm.
(Outlook fórumon nincs válasz...) -
eszakas
őstag
3180 és nem frissít -
-
teptep
senior tag
válasz
I02S3F #28133 üzenetére
Ennek akkor lenne információ értéke, ha azt is hozzátennéd, hogy mikori kiadású volt a telepítő, amelyiken pár napja próbáztad? Mert például a hivatalos letöltő [oldalról] még most is a 2024.09.06-i kiadás tölthető le. És azon szeptemberben még működött az említett módszer, ezért egyáltalán nem lenne meglepő, ha ma is ugyan úgy működne
-
jerry311
nagyúr
"your account requires attention" fogad boot utan minden reggel.
Ha rakattintok megnyitja a System \ Activation reszet (nem az Accounts-t), ahol nicns semmi hiba.
Windows 11 24H2 26100.3775
Januari telepites, Windows Update is megy.
Entra ID beleptetes Windows Hello-val.Mi baja lehet?
-
teptep
senior tag
válasz
Atikusz #28130 üzenetére
1.) Igen, telepíthető MS fiók nélkül is.
2.) Nem tudom, mert a Rufust használtam mostanában. Szó volt arról, hogy le fogják tiltani. De mindegy is, használd helyette ezt a Shift+F10 után parancssorban:start ms-cxh:localonly
Ez nem indul újra, hanem azonnal belép a helyi fiók létrehozásába.
Meg kell adni az adatokat és az aljára görgetve lehet tovább lépni. -
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 24H2 feltelepíthető-e Microsoft fiók nélkül, az
oobe\bypassnro
lehetőség megvan-e még? -
-
conexke
tag
Emellett olyan problémám van hogy semmilyen windows felülere nem enged bejelentkezni azzal az indokkal hogy nincs netem eredeti teljesen fel frissitet win pro
-
conexke
tag
Sziasztok olyan kerdesem lenne adott egy msi vector HXAIA2XW laptop amin cseréltem gyari Home-t Pro-ra és olyan kerdes lenne a gyari allapotot valahogy vissza lehet hozni ? olvastam valami recovery reszröl is de nem ertettem elöre is köszönöm
-
válasz
BluEyes #28123 üzenetére
Ha ez a képed ugyanazon a gépen készült amin ezt mutatod akkor a jó hír az hogy a 640MB partíción is működik a SafeOS winRE frissítés. Nem kell megnövelni a méretét.
(akkor csak az a furcsa hogy nálam miért 584MB helyfoglalása, nálad meg csak 561) -
válasz
BluEyes #28121 üzenetére
Elvileg ma este újra frissülni fog, mert ahogy Jorus mutatta az előnézetiben már volt frissebb is. Már csak az a kérdés elég-e a 640MB winRE partícióméret.
Nekem és Geth-nek is nagyobb van (800-1000MB) ezért lenne jó hogy valaki ~640MB esetén megkapja-e. A fenti linken mutattam képen hogy tavaly ősszel még előírták a win11 21H2 SafeOS frissítéshez a +250MB szabad hely bővítést, de idén tavasszal már nem írták le ugyanezen SafeOS frissítéshez hogy kell-e? Na majd kiderül.
-
Amire továbbra is várom a válaszokat az így néz ki például:
>>> 640MB a winRE és 1234 a build szám <<<
Ebből kiderül hogy méretfüggő-e hogy valaki megkapja-e vagy sem. (át kell-e w11-en is méretezni a winRE partíciót hozzá? vagy már megtudja oldani ezt anélkül is a MS?)
-
-
Geth
veterán
-
-
7db fizikai lemez van a gépedben..? Nem lehetsz túl átlag felhasználó..
Egyébként azt akarom kideríteni hogy win10 esetén ~500, win11 esetén ~640MB winRE partíciókon végbe megy-e a frissítés? (w10 esetén tudjuk már hogy nem)
W10 és W11 21H2 esetén még megadták hogy 250MB üres helyre van szükség az RE partíción és azt is hogy mit javít a frissítés, de az idei winRE frissítés (amit a havi összesítő frissítésbe rejtettek és nemis említik hogy tartalmaz RE frissítést ebből következőleg helyigényt sem írnak hozzá) vajon települ-e a ~80MB szabad helyet tartalmazó winRE partíciókra? (vagy náluk nem települ?)
-
eszakas
őstag
Üdv.
Windows frissítések nem települnek, letölti telepíti de utána jön a hibaüzenet: Telepítési hiba – 0x800f081f
Mit lehet ezzel kezdeni? -
Fuvaros
senior tag
laptopcsere lett, win10 helyett is win11. Ez az Emisoft nem zavar be a programokba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- 3 hónap Aimlabs Plus Premium - Valorant
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest