Hirdetés
- VR topik
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- TCL LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
Próbáltad telepítő nélkül is? Több követelményt eddig is csak a telepítő ellenőrzött, de kicsomagolva az image-et simán ment.
-
Armagedown
őstag
Mókolt mostanában valamit a Microsoft a Windows 11 követelményeivel?
Én egy kis szigorítást tapasztaltam, minden hónapban frissen telepítem az aktuálisan generált telepítőt a teszt Hp Probook 4540s-emre, de most már nem működik a legacy telepítés, csak a UEFI módu.
Egész addig rendben van, amíg kiválasztod a célmeghajtót és legelőször végigmennek a százalékok, újraindítás után kakukk, kiírja, hogy nincs bootolható eszköz. -
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, működött

-
King Unique
titán
-
Sziasztok!
Legutóbbi frissítés óta a nyelvi eszköztár megjelent a tálcán. A nagyobb baj, h full random átvált angolra... ezt hogy lehetne kikapcsolni? Az átváltást és, h a tálcán ott legyen. -
King Unique
titán
válasz
balpis
üzenetére
Technikailag működik a Windows 11 is a Windows 10-hez hasonlóan aktiválás nélkül, de lesznek bizonyos korlátozások (pl. személyre szabási).
Ha nincsen érvényes Windows 10/11 termékkulcsod vagy meglévő digitális licenced arra a PC-re, akkor értelemszerűen vásárolni kellene egyet.
Ha a szokásosnál olcsóbb kell pl. itteni hardveraprós forrásból, akkor egy másik topikban leírták és linkelték ott honnan érdemes Windows és Microsoft Office licenceket venni, már ha biztosan működő és jogilag is rendben lévő kell (Audit és NIS2 biztos, mert önmagában egy sima számla nyilván nem elég). -
King Unique
titán
válasz
zavart
üzenetére
Erre már le lett írva nemrég a #32989-ben, hogy az max. mikor működik.
-
King Unique
titán
válasz
Csupingo
üzenetére
Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)
Már ha az SSD biztonsági törlése a cél
Ha csak telepíteni kell arra az SSD-re, akkor ráér logikusan a telepítésnél törölni, majd az utána létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább. -
zavart
tag
válasz
Szabados65
üzenetére
TC F3? Megmutatja az adott képet, és nem baszakszik. Vagy más filekezelő.
-
balpis
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Nem éreztem azt, hogy csak a "szentlélek tartaná össze"
Csak az M$ valami hülyeséget csinált a win10 update-ek végén ami valami HW elemmel ütközött. Ezt leszámitva az elmúlt 3 évben semmi probléma nem volt a géppel. Gyors, mint egy i7-es, 32GB RAM "mindenre elég", a fél TB SSD is...
A számlás vásárlás nem gond, csak kérdéses, milyen licenszet kell vennem (most azt hiszem, a 11-ből a Home-ot tettem csak fel, de a win 10 valaha az pro volt - talán tudom újratelepiteni fájdalommentesen azt is), illetve leginkább az, hogy mit szól a licensz felrakásakor vagy később a nem támogatott HW-hez. Az, hogy HW-hez lenne kötött, nem gond, reméljük, ez elmegz még legalább 3-4 évet. Csak nem mindegy, hogy veszek egy pár kFt-os licenszet és működik-e majd vagy azután sikolt, hogy "not supported"....
(Nincs semmi tapasztalatom ebben, a munkahelyen nagy cégnél céges supportált laptopon dolgoztam eddig, itthon meg az utolsó amit feltettem magamnak az még egy win 7 volt, az is csak valami hekkelt kóddal. Itt van a mostani gépemen máig, de évek óta nem bootoltam be ide windowst
) -
Csorbi
addikt
válasz
balpis
üzenetére
A jogtisztává tétel céges szempontból az minimum egy számlás vásárlást jelent. Nagy kérdés, hogy nem támogatott rendszerre venni van-e bármi értelme, főleg ha így is a szentlélek tartja össze, és bármikor letérdelhet. OEM licencet pedig elviekben nem lesz jogtiszta átvinni utána másik gépre, hiába sikerül technikailag mégis megoldani.
-
-
balpis
őstag
Sziasztok!
Elnézést, ha hasonlókról lett volna szó már, és hogy kicsit hosszú lesz a probléma ismertetése....
Röviden: adott egy régebbi laptop, xeon processzorral, amit alapból nem támogat a win 11. Kis segitséggel azért rákerült... Milyen licenszet (honnan) lehet (lehet egyáltalán ilyen esetben?) venni, hogy az aktiválást kérő felirat tűnjön el a képernyőről? Mi történik, ha nem aktiválom? Valamikor le fog tiltani?
Bővebben:
Adott egy Win 10-zel vett Fuji laptop, xeon procis (pár éves használt üzleti laptop volt, sok memória, SSD, hosszú távra gondolva vettük irodai jellegű felhasználásra - tökéletes is volt eddig).
Augusztus végén egy automatikus frissités után nem lehetett az induló fekete képernyőn túljutni, valami végtelen hurokba kerülhetett. Korábbi állapot visszaállitása segitett ideiglenesen. Újabb frissités később: ugyanez. Kikapcsolni a frissitést nem sikerült, max. pár héttel késleltetni. szóval kb. havonta frissités eltolása. Aztán karácsony körül valahogy sikerült elcsesznem, nem kaptam időben észbe és végül nem volt már hova visszatérni, úgy indult, hogy azonnal frissitett is és már hibás verzió volt csak a korábbi is, amire visszaállhattam volna... Próbálkozás másként: újratelepités win 10: ugyanez a fekete halál... Nem maradt más, mint a win11 próbálkozás. Kis keresgélés után találva megoldást a felhekkelésre.... Most az fut szépen, minden visszaállitva (szerencsére adatmentés az volt rendszeresen), de jó lenne eltüntetni a szürke feliratot a sarokból. Meg egyébként is jó lenne valahogy jogtisztává tenni, mert ez egy kis cég laptopja. A M$ hülyesége miatt pedig nem szeretnénk egy új gépet venni 2-300k-ért...
Végső megoldásként egy Ubuntu merült fel, de sajnos van olyan irodai program rajta, aminek valószinűleg nem elég a wine, virtuális windowsos gép kellene oda is, (a registrybe is irogat) az meg nem tudom, mit szólna a mélyben lapuló xeonhoz.... De még nem próbáltam. Mivel napi használatban van a gép, nem egyszerű egy ilyen próbálkozást végigvinni.
Köszi előre is, ha valaki érdemben tud segiteni! -
Marci112233
addikt
Csak jeleztem hogy megfelelő vírusirtóval nincs probléma, és ebből írtam egyet, amit mások is írtak.
Ha csak magam használnám a gépet lehet nem kéne külön program, bár a biztonságos böngésző nem hülyeség az itthonról való bankolás esetén mivel az egy plusz védelem rá a kétlépcsős bejelentkezésre. -
Csupingo
veterán
Sziasztok! Tudnátok olyan programot ajánlani, amivel egy windowst tartalmazó ssd törölhető, formázható működő win alól? Gondolom a telepítő elején lehetne, de könnyebb lenne ismerősnek win alól.
-
Geth
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
Ugyanazokra nyomtál rá/indítottad el, amire/amit a többiek?
Anekdotikus érvelésnek tűnik...
Itt egyik rendszeren sem volt Defender mellett bekapott vírus. Ez alapján gondolhatnám azt is, hogy nincs szükségem más védelemre.Egyébként erre mintha lenne külön topik.
-
Marci112233
addikt
válasz
Csorbi
üzenetére
+1
Jómagam kb 20 éve Eset víruskergetőt használok. Win 7 alatt még tört volt, de frissülő volt az is. De mióta Win 10-re váltottam már fizetős licences. Ami azóta is megy nem más mint az Eset Smart Security Premium. De soha nem fogta meg a gépem semmilyen formában, és mióta fater is netezik szinte hetente tilt is, ugyanis én magam nem, de ő néha talál olyan dolgokat amiket nem kéne.
Sőt van az ismerősi körömben aki bízott a defenderben már a 10 alatt is, viszont amellett több is bekapott olyan vírust ami miatt csak újratelepítés játszott, miközben nekem amiatt mióta Eset-et használok, nem kellett újrahúzni soha. -
hhgygy
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Én például azt tanácsolnám, hogy ne használj mcaffee-t sem semmilyen más külső víruskergetőt a Windows sajátján kívül.
-
Cblacksmithc
aktív tag
Sziasztok, több hibajelenség jelentkezik, gondoltam megkérdezem a nagyérdeműt.
Szóval 1: amikor frissít a rendszer ugye az történik, hogy 30 %-ig megcsinálja, majd újrandítás, aztán a maradék...
Na amikor ez megcsinálja 30 %ig, és újraindítás....talán 5-10 másodperc volt pár hónappal ezelőtt, most meg kb.2-3 perc. Tudja valaki mit és hogyan, hogy visszaálljon a rendes kerékvágásba.
Másik: víruskergető. Mcaffee. Fut normálisan, aztán random módon egy indításnál a tálcaikon hipp-hopp meg sem jelenik. A védelemnél látszik, hogy a vírusellenőrzésnél fut.
Biztos nem egyedi eset, mert rákeresve a javaslat az az, hogy indítsa el asztali ikonnal, viszont az nem reagál. Második javaslat az újratelepítés. Nem, nincs kedvem játszani vele kb. havonta ugyanazt.
szivesen fogadom bárki építő tanácsát.
-
válasz
King Unique
üzenetére
start ms-cxh:localonly-val sikerült. köszi!
-
King Unique
titán
válasz
zsolti75
üzenetére
Akkor ott bekapcsolás után OOBE, ahol használható a
start ms-cxh:localonly
módszer, + utólag is lehet Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani, stb.Mármint akkor nem megy, ha nem cél, nem opció a tiszta újratelepítés, mert ellenkező esetben nyilván működne a Rufus segédprogrammal is.
-
válasz
King Unique
üzenetére
köszi, próbálom!
előre telepített gép így rufus nem megy. -
Sziasztok!
A legfrissebb w11-nél már nem működik a bypassnro, valamint MS fiók nélkül nem lehet belépni?
Van rá megoldás? -
Geth
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
Van 32 GiB a gépekben, bevallom nem nézegettem. Cserébe a Big Picture nézet évek óta hibátlanul játssza el a konzolt a TV-men, a SteamVR pedig hibátlanul működik wireless. Soha rosszabbat

Ja, a kontroller kezelést kihagytam, bármit meg tudtam eddig oldani vele, kezeli az Elite 2 kontrollereim alsó gombjait is. -
Geth
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
Azt is mondta, hogy a Steam is tré, szóval there's that.
-
King Unique
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
Mondja ezt egy játékáruház tulaja, ahol pl. a Steam statisztikában 94%-on van a Windows, abból 66% Windows 11, a kedvenc kis macOS-e és a Linux meg pár százalékkel a futottak még kategória.

Sokkal stabilabb a Windows, mint a legtöbben gondolják - mondja a Linux atyja
Hát ha már Torvalds állít ilyet, akkor az csak jelent valamit, meg nyilván jobban ért hozzá, mint egy ilyen M.K.

-
Armagedown
őstag
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Esetleg még egy dolgot érdemes tudni:
Bitlockerrel (v eszköztitkosítással) védett partícióról nincs olyan ingyenes program (mint pl a Recuva) amivel a visszaállítási kulcs ismeretében az adatok visszanyerhetők lennének ha a filerendszer megsérül (RAW vá válik). -
Marci112233
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Éppen hely akad ahová tudnék mentést csinálni, de inkább nem teszem meg. Ha kapok választ, és az megoldás lesz akkor oké, ha nem az is. Bár a laptopon akkor jelent meg az új start menü is mikor megjelent a eszközbiztonság is mint a képeden mutattad, de kétlem hogy ez az oka, de csak a laptop kapta még meg, pedig felment mindenre a frissítés is már, sőt laptop azelőtt megkapta, mert ott előbb engedélyeztem a secureboot-ot ami annál megoldás volt.
De amúgy igen, Pro van minden gépemen.
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Ezt nem peóbáltad?
- Lemented a meglevő OS-t (és a rejtett partícióit) fileba
- Bios alapbeállítások betöltése
- Partíciótörléssel tiszta win11 telepítés MCT-velDe ha pro verziód van, akkor kicsit feleslegesnek tartom a küzdelmet.
-
Marci112233
addikt
-
Jarod1
veterán
én win7 startmenüt állítottam, be a win11 az 1 fos volt, de a legújabbat még nem láttam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- PlayStation 5
- Anime filmek és sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest