Hirdetés
- Pofonegyszerű beugrót kínál HBM4E-hez a Rambus
- Elengedte az AI gyorsítóinak kínai eladásait az NVIDIA
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Projektor topic
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Videós, mozgóképes topik
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nyomtató topik
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyok2
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
RE, parancssor.
-
Gyok2
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Az SSD-t recovery-ben látja, partíciók, adatok is ott vannak, BIOS nem változott.
-
King Unique
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
A tárolóhelyeknél is megnézted az SSD-t? Erre még mindig nem jött válasz...
Az MBR/GPT sémának semmi köze hozzá.
A kontakthibás SATA adatkábel pedig nyilván hardver specifikus és nem Windows specifikus probléma... -
-
Jó, ezt nem értem. Most, hogy USB-s dokkolóval átkínlódtam az adatokat, összeraktam a gépet, a régi PC "adattár" HDD-jét (ami szintén MBR) felcsatlakoztattam, fel is ismerte a Windows 11.
Ok, próbáljuk meg a régi PC rendszer vinyóját ugyanezen a kábelen - és most már felismerte a Windows, ott van a meghajtó a sajátgépben...
Vicces, mert többszöri újraindításra sem volt jó, pedig BIOS-ban mindig látszott.

-
King Unique
titán
Első körben ellenőrizni a rendszermeghajtót (SSD nem-e ment tönkre), annak fizikai csatlakozását (port, kábel), BIOS bootolási beállításokat (UEFI-s telepítésnél Windows Boot Manager bejegyzés legyen az 1.), stb. Ha az előbbiek biztosan (?) rendben vannak, utána lehet továbblépni és Windows specifikusan fejtegetni a témát.
-
Egon
nagyúr
Az mitől van, hogy egysezr csak gondolt egyet ez a remek Win11, és ha a main hangerő le van véve nullára, valamint a Steam appoknál is ez a helyzet, ennek ellenére az egyik Steam-es játék hanggal indul?!?
Melyik idióta találta ki vajon Redmond-ban, hogy ha a fő hangerő el van némítva, akkor is legyen hang pár dolgon?!?
-
Gyok2
senior tag
Üdv.
Ma egy sima újraindítást követően, Inaccessible boot device hibával nem indul a gép.
A bootrec parancsorral ugyanúgy nem változott semmi.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszi. -
válasz
csabyka666
üzenetére
szerezz be kevésbé kontakthibás sata kábelt
-
King Unique
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
Ez a "nem látja a Windows" kijelentés csak és kizárólag abban az esetben helytálló, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben, sem a tárolóhelyeknél nem jelenik meg a meghajtó, ellenkező esetben viszont eleve helytelen. Ahol ha eddig csak a lemezkezelőben lett nézve, akkor nem ártana a többinél is megnézni, mert ha a BIOS detektálja, akkor normál esetben a Windowsnak is kellene...
-
Köszi a válaszokat! Igaz nem írtam, de az "új" gépben is csak SATA portok vannak, a rendszer egy SATA SSD-n van, emellé akarnám kötni a HDD-t.
SATA 6G porton lóg az SSD, de se ezen, se a 3G porton nem látja a Windows, BIOS ugyanakkor mindkettőn látja. Nem értem... -
King Unique
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
a) M.2 PCIe NVMe SSD használatakor letiltódhatnak egyes SATA portok (példa), azért nem jelenik meg a másodlagos SATA SSD.
b) Van amikor a lemezkezelőben nem jelenik meg az adott meghajtó, hanem csak a tárolóhelyeknél, ott kell beállítani a linkelt hozzászólás szerint, vagy eltávolítani onnan és utána próbálni a lemezkezelőben.
Ha a BIOS-ban megjelenik a meghajtó, valamint a Windows eszközkezelőjében is, akkor a "b" opció reális.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Olyan sata portra dugd ami nem tiltódott az M.2 miatt..
-
Geth
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Nem, másodlagos storage-re nincs megkötés, azokon az MBR-t is viszi.
Más probléma lesz. -
Üdv mindenki!
Normális az, ha egy GPT-vel telepített Win11 nem látja az MBR-rel telepített Win7-et? BIOS látja a meghajtót, viszont a Win11 még a lemezkezelőben sem mutatja...
USB dokkolóval látom a tartalmát, de az adatok miatt be szeretném kötni az új gépbe a régi gép HDD-jét.
Köszönök minden segítséget!
-
Sziasztok.
Wordpad-et honnét/hogyan lehet biztonságos forrásból telepíteni?
Xml szerkesztéshez használtam korábban. -
-
-
Ez a furcsa nekem. Egy mappába van az összes játékom és azoknak az asztalon vannak az ikonjai, és én fogtam az összes játékot és azon a mappán belül csináltam egy másik mappát és abba behuztam az összes játékot. Az asztalon lévő ikonok mindegyik oda mutat már ahova behuztam őket. Magátol megkeresi-megtalálja hol vannak?
-
F.B.I.
veterán
Segítség kellene hátha valaki.
Intel High Definition Audio drivert valaki tudott feltenni? Egy Intel Nuc alá (HDMI) sehonnan nem tudok letölteni.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Majd utána nézek mik ezek és egyezik e. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ezt nem értem:
" bár az alapvető beállításokra (pl. CSM vs. UEFI boot, IDE/RAID vs. AHCI) nyilván itt is oda kell figyelni, "Csak ezért gondoltam, hogy nem biztos "és csak emiatt nem feltétlen kell újratelepíteni"
Ebben benne van hogy lehetséges hogy újra kell telepíteni. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
Nem világos miért lenne végig feltételes mód, amikor eleve működőképes és kipróbált dolgok lettek leírva, konkrét példa linkelve Intel és AMD közötti sikeres váltásra, stb. Jobban bebiztosítani azokkal a bizonyos előkészületeklel lehet.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
De ez végig feltételes mód.
Tehát nem biztos.
Én szeretném minél jobban bebiztosítani, ezért kérdeztem.
Mert ha uninstallalom kevésbé tud össze akadni az intel dolgai az amd-vel. -
-
lanszelot
addikt
Hello,
Tudom, tudom nagyon nem ajánlott.
De én mégse szeretném újra rakni a rendszert.
Több indok miatt.Tehát régi intel cpu, alapplap -om most kicsit újabb amd-re cserélném.
Csökkentett mód és miket kell uninstallalni (chipset) ?
Hogy csináljam? -
-
Angel2014
addikt
Sziasztok szerintetek mi lehet a baj ha 63% elakad a telepítés 0x8007025D hibakóddal?
Tiszta telepítést csináltam töröltem a meghajtókat csak a HDD meghajtó mentést hagytam meg.
SSD 93 % hibátlannak írja. Memória teszt hibátlan. Próbáltam rúfusszal is ugyan ez. Próbáltam secure botot fast boot kikapcsolni. Próbáltam flash meghajtót és próbáltam a rufuszos lemezképfájt is.
Kérdésem az hogy a usb pendrivba is vannak szektorok amik sérülhetnek esetleg?
A win 10 simán felmegy hibátlanul.
-
-
Nyíl
tag
válasz
boborján2
üzenetére
Valószínűleg történt valami, nekem a laptopom tűnt el a fiókomból, de az én fiókomba nem lépett be idegen. Pár napja csináltam egy tiszta telepítést, ami simán ment, aktiválta is magát a win a fiókomhoz kapcsolt licenszel, aztán másnap amikor biztonságból ki akartam írni a bitlocker kulcsot azt vettem észre, hogy nincsen társított eszköz és emiatt nem tudtam a kulcsot sem megnézni. Szerencsére találtam egy direct link-et a kulcsokhoz az érdekes módon működik, a kulcs meg van, de a laptopom még mindig nincs benne. Jelentettem az "online ügyfélszolgálatnak" (AI), azt írta nem nálam van a hiba és 24-48 órán belül email-ben értesítenek, hogy mi történt. Több mint 48 óra elteltével kaptam is egy emailt:
"...Korábbi beszélgetésünk alapján vizsgálatunk megerősítette, hogy a hiba nem az eszköz beállításaiból ered, hanem egy átmeneti szerveroldali rendellenesség okozza, amely a Microsoft-fiók kapcsolódási és hitelesítési szolgáltatásait érinti.
A Microsoft már elismerte a fennakadást, és mérnöki csapataik aktívan dolgoznak a teljes működés helyreállításán az érintett régiókban. A legfrissebb belső tájékoztatás szerint a probléma várhatóan 24–48 órán belül megoldódik. ..."Ezt ma kaptam, de a laptopom még mindig nincsen a fiókomban, és már több nap is eltel a 48 órán felül...
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Projektor topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Videós, mozgóképes topik
- Formula-1
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- S22 Ultra 512/12
- Honor 400 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest