-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz
pictigjis #40272 üzenetére
Tavaly júliusban még 300k volt, de idén áprilisban már 1M. Valamikor a kettő között változott.
@vence Premium csomagoknál van ez az ATM korlátjáig ingyenes 2 vagy 3 db felvét/hó, ironikusan akkor, ha nem adod le náluk az ingyenes kp felvételi nyilatkozatot.
-
cocka
veterán
Nekem inkább az nem világos, hogy egy meglévő bankszámlára hogy tud "rátelepedni" egy másik bankkártya, melynek a limitje nem lépheti túl az eredeti kártya limitjét?
Régen ugyanis lehetett ilyet még a CIB internetbankban, hogy rendelsz magadnak még egy bankkártyát, ami talán társkártya és eldönthetted, hogy a főszámlához tartozzon vagy egy ingyenesen vezetett elkülönített kártyaszámlához. És nyilván ez utóbbinak van több értelme.
-
Sziasztok!
Raiff automata Raiff kártyáról egy tranzakcióban maximum mekkora összeget ad ki?
A limitet feltettem maximumra. Korábban 300K-t már adott ki egyszerre. Van valakinek tapasztalata -
Hogy az egyszeri az a tranzakcióval meg is szűnik. Legalábbis számomra és/vagy a "gonosz" adatlopó számára.
A többnapos esetében pedig folyton be kell/tudom állítani a limitet úgy, hogy ez a fő kártyát/számlát nem befolyásolja. Ennek a fajtának csak akkor van értelme, ha tranzakció előtt fel tudom tölteni a kívánt összeggel vagy a limitje 0 és a tranzakció előtt állítom be majd visszaáll 0-ra.
SZVSZ ezek védenének meg az adatlopásoktól. -
pictigjis
őstag
válasz
Hintalow #40264 üzenetére
egyebkent ha fejlesztoi szemmel nezed, ez logikatlan. es azert logikatlan, mert eleg sok olyan banki csalas van, amikor lopott kartyaadatokat akar felhasznaloi segitseggel adnak hozza kulonbozo walletekhez, es nyilvan nem azzal a cellal, hogy atm-nel penzt fizessenek be ra, hanem ugye eppen forditva. aztan vagy tudjak a pin-kodot hozza, vagy nem. ezzel szemben befizetni gyakorlatilag szazszazalekos valoszinuseggel a kartya/szamlatulajdonos akarna nfc hasznalataval, vagyis ennek a korlatozasa felesleges kukacoskodasnak tunik, es a gyakorlatban ugyfelellenes. nyilvan valamiert kialakult ez a gyakorlat, de attol meg nehezen vedhetonek tunik
-
merqree
őstag
Ma kipróbáltam Erste bankautomata pénzbefizetést:
- ha telefonnal lépek be, akkor nem jelenik meg a befizetés menü
- ha a fizikai kártyát érintem, akkor megjelenik a befizetés menü#erstebank #befizetés #atm
-
cocka
veterán
Bár tudom, hogy senkit nem érdekel, de azért leírom.
A CIB internetkártyához is létrehozható virtuális kártya. Szerintem a meglévő kártyaszámból generál újat, mert az első 7 jegy ugyanaz.CVC/CVV kódról ennyit ír:
Biztonsági okokból a CVV2 kód nem kerül tárolásra, kérjük, jegyezze meg a kártya használatához!Egyéb, virtuális kártyával kapcsolatos kérdésekre ott a válasz az előző hsz.-emben.
-
RR-13
őstag
válasz
werszomjas #40254 üzenetére
A CIB BM ECO Plusz számlához nem jár a 30 ezer bónusz, de az alap BM. ECO számlához már igen.
Itt van az akciós hirdetmény hozzá, de az összefoglalóban is ott vannak ezek részletesen leírva. -
fil
őstag
válasz
werszomjas #40251 üzenetére
Annál az a "bónusz", hogy 5 évig ingyenes és kapsz egy MC Gold kártyát szintén 5 évig ingyen. Pénzt nem kapsz , ha arra gondolsz.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Erste privilégium számlám van, esetleg nem tudjátok véletlen, hogy a számlák közti átvezetés fő -> betéti és vica versa az ingyen van-e, vagy ugyanolyan átutalásnak minősül?
-
cocka
veterán
Ebből következik, hogy nem kell limitet állítani,
Nem kell, de lehet.
CIB-nek van virtuális kártyája amelynek éves díja van
Csak ők ezt kezdettől fogva nem virtuális, hanem internetkártyának hívják. Amúgy fizikailag is legyártják a kártyaadatokkal és 4 évig érvényes.
Ha eddig jól értem, akkor mennyi ennek az utóbbinak a díja?
Nemcsak appban hozható létre virtuális kártya, hanem a webes netbanki felületen is. 0 Ft a díja, de kb. annyit is ér.
Ez az utóbbi a főszámláról emeli a pénzt ill. ennek (a többször használatos verziónak) a limitjét ingyen tudom minden vásárlás előtt/után átállítani?
Most írtunk erről kb. tegnap, a rendszer lehetővé teszi, hogy ha internetkártyád van, akkor az ahhoz tartozó kártyaszámhoz is igényelj virtuális kártyát. Más kérdés, hogy ennek gyakorlatilag semmi értelme plusz nem ez lenne az első eset, hogy a CIB netbankja lehetőséget ad valamire, amit aztán nem enged végigvinni.
Amúgy meg:
4.1.6 Virtuális Kártya
4.1.6.1 A Bank az internetes bankkártyás vásárlások biztonságának fokozása érdekében a Kártyabirtokos fizikailag kiállított, érintéssel történő fizetésre alkalmas Visa Inspire típusú Betéti Bankkártyájához kapcsolva egy alkalommal használható, vagy több alkalommal használható Virtuális kártyát bocsát a Kártyabirtokos rendelkezésére. A Virtuális kártya kizárólag interneten keresztül történő vásárlásra használható. A Virtuális kártya fizikailag nem kerül kibocsátásra, a fizikailag kibocsátott Betéti Bankkártyához kapcsolódó alábbi három adatot tartalmazza: virtuális kártyaszám, lejárati dátum, CVC/CVV2 kód. A Virtuális kártya nem minősül új Bankkártyának, a Virtuális kártya adatai a Kártyabirtokos fizikailag kiállított Bankkártyáját azonosítják.
4.1.6.2 A Virtuális kártya nem hoz létre önálló elkülönített alszámlát, az interneten történő vásárláskor ahhoz a bankkártyához kapcsolódó bankszámláról történik a költés, amelyhez létrehozzák, ezért a lejárt Virtuális kártyán sem marad összeg, a pénzösszeg mindvégig az eredeti – a fizikai bankkártyához kapcsolódó - számlán van nyilvántartva.
4.1.6.3 A Virtuális kártyát CIB Bank mobilalkalmazással, vagy CIB Bank Online-nal rendelkező Kártyabirtokos igényelhet Visa Inspire és Mastercard típusú Betéti Bankkártyájához kapcsolva CIB Bank mobilalkalmazás vagy CIB Bank Online útján. A Bank a Virtuális kártyát a CIB Bank mobilalkalmazás/CIB Bank Online útján bocsátja a Kártyabirtokos rendelkezésére, mely a rendelkezésre bocsátástól kezdődően használható, aktiválására nincs szükség.4.1.6.4 A Virtuális Kártya típusai:
4.1.6.4.1 Egyszer használatos Virtuális kártya igénylése esetében a Virtuális kártya lejárata 5 nap, mely az Üzletfél által nem módosítható. Az egyszer használható Virtuális kártyát a lejárati időn belül egyszer használhatja fel a Kártyabirtokos. Egy időpontban maximum 50 db. aktív státuszú egyszer használható Virtuális Kártyával rendelkezhet a Kártyabirtokos és naponta legfeljebb 20 db egyszer használható Virtuális kártya hozható létre.
4.1.6.4.2 Többször használatos Virtuális kártya esetében a lejárati idő minimum 1, maximum 6 hónap lehet hónapokban kifejezve, melyet a Kártyabirtokos az igénylés során állít be, de nem nyúlhat túl a fizikai Bankkártya lejárati idején. A több alkalommal használható Virtuális kártyával a Kártyabirtokos a lejárati időn maximum 30 db internetes vásárlási tranzakciót kezdeményezhet. Ezek a limitek ügyfél szinten értendők, nem kártyánkként limitek. A Kártyabirtokos internetes vásárlási Tranzakciót kezdeményezhet az általa a Virtuális kártya 47 létrehozásakor megadott maximális limitösszeg erejéig. Egy időpontban maximum 50 db aktív státuszú több alkalommal használható Virtuális kártyával rendelkezhet a Kártyabirtokos és naponta legfeljebb 20 db több alkalommal használható Virtuális kártya hozható létre.
4.1.6.4.3 A Virtuális kártyák lejárati ideje egy esetben sem nyúlhat túl a fizikai Betéti Bankkártya lejáratának idején.
4.1.6.5 A Kártyabirtokos a Virtuális kártya igénylése során meg kell, hogy adjon egy maximum összeget, ami a Virtuális kártyával a lejárati időn belül végezhető internetes vásárlási tranzakciók együttes maximum összegét jelenti. A maximálisan megadható vásárlási limitösszeg 1 000 000 HUF, figyelembe kell venni ugyanakkor, hogy a Virtuális kártyára vonatkozó napi és havi limit megegyezik a fizikai kártyára beállított limitekkel.
4.1.6.6 A Virtuális kártyát a Kártyabirtokos a lejárati időn belül bármikor azonnali hatállyal, indokolás nélkül megszüntetheti. A megszüntetés CIB Bank mobilalkalmazás vagy CIB Bank Online útján illetve a CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton keresztül történhet. A megszüntetéssel a Virtuális kártya tiltásra is kerül.
4.1.6.7 A Virtuális kártya tiltására a jelen Üzletszabályzatban foglaltak irányadók az alábbi eltérésekkel: a Virtuális kártyák egyenként letilthatók, a letiltást követően pótlás nem kérhető. Tekintettel arra, hogy a CIB Bank mobilalkalmazáson/CIB Bank Online-on keresztül történő megszüntetés esetén a Virtuális kártya automatikusan tiltásra kerül, a „megszüntetés” funkciót is használhatja a Kártyabirtokos a jelen Üzletszabályzatban szabályozott Tiltásra is. -
A jövő héten megnyitom én is a CIB ECO-t
Ezt választottam végül, ez a 30.000-es bónusz kihagyhatatlan
Sőt még a Párom is kérte hogy ajánljak neki vmi számlát ami ingyenes, úghogy Ő is kap most egy ECO-t
-
lokalisalj
csendes újonc
válasz
dptrsk #40232 üzenetére
S ez amit írtam korábban a CIB ECOra itt is működhet?
Tehát volt neki CIB ECOja, 3 éve, ami miután letelt a promóciós kedvezményes időszak eljött.
Most menne ismét, de kérdés, hogy a CIB ECO Pluszra is működhet az, hogy mondjuk házastárs és a paciens között megy 450e Ft havonta utalgatással (nem saját számlák közt, de nem is egy jogi személy, munkabérként utalja)Köszönöm!
-
Van egy kis kavar a fejemben. CIB ECO + csomagunk van.
A CIB-nek van virtuális kártyája amelynek éves díja van, de csak online vásárláshoz használható. Külön fel kell tölteni. Ebből következik, hogy nem kell limitet állítani, mert csak annyit teszek rá amennyi a vásárlás lesz.
De van az app-ban létrehozható virtuális kártya is ami lehet egyszer és többször használható.?
Ha eddig jól értem, akkor mennyi ennek az utóbbinak a díja?
Ez az utóbbi a főszámláról emeli a pénzt ill. ennek (a többször használatos verziónak) a limitjét ingyen tudom minden vásárlás előtt/után átállítani? -
cocka
veterán
2016-ban jelentek meg az első NFC-s személyik. Tudtommal. Magyarul ha valaki 2015 végén vagy 2016 elején kapott személyit, annak már legkésőbb 2026-ra lesz NFC-s személyije. Neked még nincs?
Csudaklassz, hogy 10 évről 6 évre csökkentették az érvényességi idejüket. Egyébként teljesen értelmetlenül.
-
vence
aktív tag
Nyitott valaki számlát a mostani akcióban a K-H-nál,
nem NFC-s szig-gel ??Lehet az, hogy csak NFC-s sziggel működik a nyitás?
Ezeknek nincs 80-as számuk?
-
cocka
veterán
Csak létrehozáskor lehet megadni, "felhasználható maximális limit" címmel. Bár gondolom ez a limit nem lépheti túl az internetkártya limitjét.
Az meg tényleg gáz, hogy a CVC-t csak egyszer mutatja meg. Mondjuk én sose használtam ezt a funkciót meglévő netkártyával. Amúgy igen, kérhetsz új internetkártyát is, a meglévőt meg letiltatod azt kész. -
pictigjis
őstag
válasz
kopeter1982 #40237 üzenetére
tudom, hogy legendasan szar, ezert nem szoktam hasznalni ilyen vasarlasokra a hitelkartyat (ha nem muszaj, egyszer pisaban volt meg egy ilyen paraszt kolcsonzo). de a bankkozi +14 huf mar az erstetol is szintlepes
-
kopeter1982
csendes tag
válasz
dptrsk #40232 üzenetére
Szerk :
Ez a #40233-ra akart válasz lenni, bocs:Az Erste legendásan sz*r árfolyamon konvertál külföldi vásárláskor.
Ez ugyan egy 2022-es cikk, de már akkor is írták, hogy az Erste marzs volt a legnagyobb:
https://www.economx.hu/magyar-vallalatok/bankkartyas-vasarlas-kulfoldon-arfolyamres-marzs-otp-revolut-valtas-valuta-turizmus.756813.htmlÉn is csak egyszer (és utoljára
) fizettem Erste HUF bankkártyával külföldön, miután megláttam az alkalmazott arfoylamot, az MKB amúgy meglepő módon nem volt annyira rossz régebben, persze ma már lehet nincs is erre szükség, más világ van (Revolut/Wise, EUR számlara középárfolyamon váltva előre stb.)
-
ripo05
tag
válasz
confuser #40235 üzenetére
Igen. Back to the future.
Most megnéztem, idén minden hónapban 11-én volt a terhelés és a visszatérítés. Kivéve januárt, akkor 13-a volt.
A másik telefonra való költözésnek nem kéne befolyásolni ezt. Ha már be tudsz lépni, akkor jó a regisztráció és mennie kéne mindennek. Szerintem. -
pictigjis
őstag
itt maltan belefutottam megint egy olyan kolcsonzobe, ahol "ceges szabalyok miatt" nem engedtek, hogy a depositot
es a berles dijat kulon kartyaval fizessem. igy az erstes kartyammal voltam kenytelen fizetni a berlest (az egyebkent 1200 eur-os deposit melle), termeszetesen be tudtak konyvelni villamgyorsan. de ami a lenyeg: ez a tetves bank mar ott tart, hogy 418,5-ert adta el nekem az eurot. ez mar pofatlansag, nyilvan 71 euronal nem akkora tetel, de akkor is uritsenek sunt -
dptrsk
addikt
válasz
lokalisalj #40231 üzenetére
Igen, ha ECOja volt ECO pluszt nyithat. (Én is ilyen vagyok, ECOm volt COVID környékén, s most ECO Pluszom van BMes kedvezmény van/volt mindkét esetben)
-
lokalisalj
csendes újonc
RR-13, dptrsk
köszönöm!S azesetben, ha már volt CIB ECOja a paciensnek mondjuk 3 éve, 2022-ig, akkor is lehetséges a sima CIB ECO megnyitása? Vagy a szabályzat szerint nem engedik?
"Szabálytalan részvételnek minősül - különösen, de nem kizárólagosan - azon Üzletfél ismételt részvétele, aki korábban bármely CIB ECO és/vagy CIB ECO Plusz bankszámlanyitási promócióban már részt vett, kedvezményt vett igénybe, azonban a promócióban érintett bankszámlát megszüntette és ismételt számlanyitás keretében ismételten részt kíván venni a promócióban.
Kivételt képez: Azon Üzletf él ismételt részvételi szándéka esetén, aki korábban CIB ECO
bankszámlanyitási promócióban ugyan részt vett, (CIB ECO bankszámlát nyitott, azonban a bankszámlaszerződését megszüntette) de ismételten részt kíván venni a promócióban és jelen promócióban CIB ECO Plusz számlavezetést igényel, bankszámlaszerződést köt"Esetleg ha CIB ECO Plusz-t kot, s majd ott koroztet 450e ft-ot a csalad, hogy teljesuljon? Az mukodhet?
-
RR-13
őstag
-
pietrrr
aktív tag
Szia!
Még a black friday akciókor nekem és barátnőmnek is bekrepált a számlanyitó app a folyamat közben.
Másnap illetve harmadnap bankfiókban tudtuk befejezni a számlanyitást. Az appban korábban megadott adatokat a rendszer elmentette, így azokat nem kellett újra felvinni a rendszerbe.
Az üdvözlőpénzeket is megkaptuk rendesen.
Ezek szerint azóta sem javították. Erős túlzás így ezt online számlanyitásként aposztrofálni -
Met
nagyúr
Volt egy adatszivárgás egy oldalon, inkább cseréltettem az internetkártyám, 9xx forint.
Nem néztem az appban, itt a topicban írták hogy lehet eldobható virtuális kártyát létrehozni, vásárlási limittel.
Mivel mindenképpen kell bankolni vásárlás előtt, az internetkártyára áttenni pénzt, vagy limitet módosítani az eldobhatón (akkor még úgy gondoltam hogy ezt nem csak a létrehozáskor lehet megtenni), gondoltam akkor csak a virtuális limitét állítom.De így akkor minden marad a régiben, használom az internetkártyát.
-
Met
nagyúr
Aha, nem volt egyértelmű hogy valamelyik kártyához rendeli hozzá, illetve hogy a látható kártya képe az amihez hozzárendeli.
Appban ügyeskedek.
Most megcsináltam a fő kártyához, amit viszont nem találok az a limit módosítása, a több hónapig érvényes kártyánál nem lehet később módosítani? -
cocka
veterán
válasz
Moltiszanti #40217 üzenetére
Igen nem csak hittem, hanem ott is voltam. Pontosabban már eleve belépés után jött ez a felirat.
Ezért furcsa nekem az egész. Hogyhogy az úristenbe tud előjönni a cib bank online-ra bejelentkezve ez az üzenet egy tranzakció kezdeményezésekor. -
anonymus89
addikt
válasz
Moltiszanti #40214 üzenetére
Rendben már elindítottam tegnap csak nem tudtam ha jóváhagyja neki az ingyen van-é?
-
cocka
veterán
válasz
Moltiszanti #40215 üzenetére
És ott is ez a két kamu telefonszám meg kamu email cím volt?
És te biztos vagy abban, hogy háromszor el is rontottad a kódot?
-
Moltiszanti
újonc
-
Moltiszanti
újonc
válasz
anonymus89 #40211 üzenetére
Küldesz a feleségednek egy fizetési kérelmet az összeggel, O elfogadja és már nálad is van .
-
RR-13
őstag
válasz
lokalisalj #40199 üzenetére
Pontosan, tehát bárki utalhatja az összeget, és rendben lesz.
-
cocka
veterán
válasz
Moltiszanti #40208 üzenetére
Mármint minek a PIN kódját? Amivel beenged a netbankba vagy a tranzakciók jóváhagyásánál?
-
anonymus89
addikt
válasz
velizare #40209 üzenetére
okés akkor valszeg ez lesz a gond köszönöm szépen.
Másik kérdés: így hogy megnyílt az erste számlám és szeretném ha a feleségem kincstárból kiutalt összege az én számlámon landoljom az fizetési kérelemmel ingyen át tudom utaltani az én számlámra?
feleségem az otp-nél van
-
dptrsk
addikt
válasz
anonymus89 #40203 üzenetére
Jaaa hogy a bank?
Fizetési kérelmet magánszemély saját maga tud appban/netbankban indítani
-
pdr755
aktív tag
válasz
zsola400 #40202 üzenetére
De az nem úgy van hogy annak kell indítani a fizetési kérelmet aki szeretné hogy beérkezzen a számlájára a pénz?
Például: Jani tartozik Tibinek 7 millióval.
Akkor Tibinek kell küldenie egy FK-t Jani számlájára 7 millióról és Janinak kell jóváhagynia.
Vagy nem így van? (Én eddig csak a saját szamlaim között csináltam a FK-t) -
zsola400
aktív tag
válasz
anonymus89 #40196 üzenetére
Unicreditetből indított fizetési kérelm díjmentes magánszemélyek között 20m.ft ig. Ha jól értem bemenet a bankba (személyesen vagy felhívta őket? ) és onnan próbált fizetési kerelmet indítani? Mert ezt mobilappban vagy netbankból kell indítani.
-
dptrsk
addikt
válasz
lokalisalj #40199 üzenetére
Elvileg bárhonnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest