- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- USB, Bluetooth, Power – A logók valódi jelentése
- Karnyújtásnyira került a százmilliomodik PlayStation 5 leszállítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
-
RR-13
őstag
(rögzített hozzászólás)
A Topicban az ajánlókódok nyilvános beírása, közzététele, minden formában TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
Legutóbbi leállásnál panaszlevelet írtam.
A jelképes összegű fájdalomdíjat is visszautasították, arra hivatkozva, hogy az ügyfélnek kell bizonyítani, hogy mikor és miért nem tudta használni a szolgáltatást
Miközben elismerték, hogy a bank hibájából volt szolgáltatás kiesés.
Már már élveztem a szakmai(atlan) beszélgetést.
Lehet újraizzítom azt a panasz szálat
-
Köszönöm. Aktiválnom kell a számlanyitás előtt?
-
BVmot
újonc
"A 2016. január 1-től kibocsátott Személyi igazolvány tartalmaz egy magas biztonságú tárolóelemet (chipet) is, amelyen a személyazonosító adatok mellett az állampolgárok döntésétől függően az ujjnyomatuk, az elektronikus aláírás létrehozásához szükséges adataik, illetve a társadalombiztosítási és adóazonosító jelük is eltárolható."
-
Mit jelent a chip-es személyi? Nekem kártya forma van, de sohasem próbáltam a chipet benne. Lehet valahogy ellenőrizni, hogy alkalmas-e az ERSTE online számlanyitásra?
-
RR-13
őstag
Február 2-án ITT is írtam róla.
És a hirdetményben van rögzítve a "4" év alapja:
-
Noxy
veterán
válasz
AssAssynn
üzenetére
Na pont az eldobható 1x használatost nem lehet semmilyen előfizetéshez használni. Amúgy meg az előfizetést nem a bankkártya törlésével kell, lehet megszüntetni mert ettől még az előfizetés élő marad, és továbbra is terhelhetnek az elmaradt díjjal.
Az ÁSZF-t olvas, értelmez.
Bármire meg annyi virtuális kártyát gyártasz megadnak amennyit akarsz. -
Hintalow
senior tag
válasz
AssAssynn
üzenetére
Az anonimitást és a kevés adatot magára a számlanyitásra érted?
Ott nagy csodák nem lesznek, ezek a neobankok ugyanolyan pénzügyi szabályozás alá esnek, mint a fizikális hagyományosak, fotó magadról, okmányokról, know your customer kérdőívek, fatca/crs adóilletőségi vizsgálatok az adataid alapján stb. mindegyiknél meglesznek.
Ha találsz valami olyat, ami pénzt kezel, bankkártyát ad a kezedbe, és nem kér ilyeneket, na az a gyanús cég
Revolut és Wise a legjobbak szerintem még mindig. -
bigdady
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
Bocs nem lehet mégsem csak max 600e.
Menj be fiókba és kérj ra egyedit próba szerencse -
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Az ilyen virtuális bank vonalon, mint a revolut, wise mi most a legjobb? Pl. eldobhatósat lehet használni előfizetéshez, és bármire. Minél kevesebb személyes adatot kér be, a lehető leganonímabb, stb. Kérlek mondjátok el mi a jó választás most.
-
bigdady
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
-
bigdady
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
World bankár tud neked ha eléred az asszem 50m ft ot Erste-ben
Másik bankok is alapból ennyit adnak havonta kb vagy ennyit se.
Esetleg ha van értékpapír számlád is ott is van egyedi árfolyam netbrókerben és asszem ott nincs ez a határ -
werszomjas
addikt
Erste deviza számlát használ valaki?
600k-ig tök jól vált HUF-ra, felette viszont pocsék az árfolyam.
Van lehetőség náluk nagyobb összeget valami barátságosabb áron átváltani, vagy kár próbálkozni?
9M Ft USD-t kéne HUF-ra váltanom. -
RR-13
őstag
válasz
vnorbi
üzenetére
Vélhetően méltányosságból jóvá fogják írni.
A decemberi utalás az a januári tárgyhónapra ment, de
mivel hirdetményben nem volt előzetesen rögzítve a megemelt összeg mértéke, csak 2025. december 31-én megjelent hirdetményben, ezért el kell fogadniuk a kevesebb összeget is. -
vnorbi
aktív tag
200 ezer forint érkezett egyben, és 1999-et terheltek. Arra hivatkoztam a panaszban, hogy januárra a beérkező jóváírásnak december 20 és január 19 közt kellett megérkeznie. Amikor december 23-án értelmezésem szerint teljesült a januárra vonatkozó jóváírás feltételt, akkor a hatályos kondícióban még az 193.382 forintos összeg szerepelt, és mivel azzal a feltevéssel éltem, hogy ezzel le van tudva a havi kötelezettség, nem gondoltam, hogy egy később kiadott kondíciós lista miatt a korábbi teljesítés nem lesz elégséges.
-
RR-13
őstag
válasz
vnorbi
üzenetére
Nem írtad, hogy mennyit terheltek, és azt sem, hogy mennyit utaltál decemberben, pedig ez fontos részlet.
2026. január 19-ig összesen 214.662 Ft-ot kellett volna utalni, legfeljebb két részletben, ha nem érkezett ennyi, akkor ezért terhelhettek be gondolom 1.990 Ft-os díjat.
A panaszban mire hivatkoztál? -
avl
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
vnorbi
aktív tag
Mára a Raiffeisen beterhelt egy havi számlavezetési díjat (Aktív számla). Egyelőre nincs ilyen tétel a történetben, csak az egyenlegben látszik. Ez gyakori hiba, esetleg bevett eljárás, és valamikor maguktól jóváírják, vagy reklamálni kell miatta? A számla november végén nyílt, szerintem időben érkeztek rá jóváírások, hogy ne legyen díjlevonás (ezeken a napokon volt utalás érkezés: dec 18, dec 23, jan 21).
Arra gondolok, hogy a december 23-as utalás ugyan teljesítette a 2025.12.31-ig érvényes feltételt, de alacsonyabb, mint a 2026.01.01-től elvárt összeg, és amikor a januárra vonatkozó ellenőrzést végezték, akkor a decemberben teljesített, akkori feltételnek megfelelő elvárást már a januári szabály szerint nézték, és lehet, hogy emiatt lett díjterhelés.
-
pdr755
aktív tag
Nem tudom hogy itt megengedett e de akkor Erste bank ajánlókódot tudna valaki küldeni, just in case?
-
RR-13
őstag
válasz
Sajtgalamb89
üzenetére
Ez csak neked volt új.
-
Sajtgalamb89
csendes újonc
Már nem tudom ki kereste rajtam kívül, hogy a BF-ben nyitott K&H-s számláknál mikor van jóváírás, de megtaláltam, úgyhogy infoként:
A 2025. november 27. és november 30. között online kötött szerződések esetén a feltételek teljesítésére 2026. január 31-ig van lehetőség, a Jóváírásra jogosultak megállapítása 2026. február 15-ig történik meg, a Jóváírást a számlacsomaghoz tartozó K&H lakossági bankszámlán 2026. február 28-ig teljesíti a Bank.
-
cocka
veterán
Látom ezeknek sem sikerült rendesen újrafogalmazni a mondatot, mert így hogy kivettem belőle egy nemet, továbbra is értelmetlen maradt.
Eredeti mondat:
A maximum összeg nem többször használatos virtuális kártya esetén a kártyával történő összes tranzakciók összege nem lépheti túl az igényléskor megadott maximum összeget.
Javított értelmes mondat:
Többször használatos virtuális kártya esetén, a kártyával történő összes tranzakció összege nem lépheti túl az igényléskor megadott maximum összeget.
-
cocka
veterán
Azt esetleg próbáltad Te?
Hát a kedvetekért létrehozhatok egyet. De gondolom elég lenne a 7 hónapos is, ha csak az a teszt célja, hogy kiderüljön, hogy 6 hónapnál hosszabb időre szólók működnek-e.
A Gránitnál a leveleket előre megírom, mert mire megírnám a netbank felületén valóban kilépne, mert kevés az idő.
Igaz, most egy részét én is másoltam, de az se gyenge, hogy karakterlimit van.
Nehogy már rendesen kipanaszkodhasd magad, pláne, ha még idézeteket is teszel bele. 
-
RZOLI85
csendes tag
Összenéztem a tavalyi bankszámlaköltéseinket és kicsit tanácstalan vagyok:
OTP- közös, asszonynak minden ide megy, erről költ, én max teszek rá pénzt.
CIB: vállalkozáshoz kell + lakáshitel miatt kötelező
Erste: semmire nem használom de a BABAVÁRÓ miatt nem szüntethetem meg (muszáj tartani, nem lehet utalni?)
Erste nemzetközi számla: muszáj mert eurót is kapok fizuba néha, de rohadt drága. Max az IBKR-re, MÁKba utalok be eurót róla - kártya nincs
Szokásaink: full digitális minden, nem kpzunk.. rendszeres utalás 40ezer Ft havonta, sima utalás 10”-200ezer Ft havonta max.
Ezekre összesen 100ezer a költség. Ezt akarom lejjebb vinni.
\- vagy marad minden de átviszem az OTP-t erstet kedvezőbb csomagba. Erste alá nyitok saját devizaszámlát (ez olcsóbb mint külön)
\- megszüntetjük az OTP-t és asszonnyal közös lesz az erste. Vagy megszüntetjük erstét ha engedik a babaváró miatt.
\- VAGY AJÁNLOTOK OLYAN ALTER MEGOLDÁST AMI JÓ LEHET DEVIZÁRA MEG A KÖLTSÉGEK MINIMALIZÁLÁSÁRA. Revolutom van de csak játszós dolgokra használtam plusz most hogy itthon is lesz, kérdés mennyivel nőnek a költségek. Van olyan más fintech ami biztonságos és kikerülhető vele a tranzakciós díj meg a rohadt drága kártya (Ami mindegyikhez van de csak Telóval fizetek)
Köszi ha megírod nektek (családostul) mi vált be? Megéri a macerát a váltás?
Köszönöm!! -
RR-13
őstag
Nem tudom, mert az értékpapírszámla, és a TBSZ két külön folyamatban van.
Az Erste biztos tudja a választ erre, de ha van értékpapírszámlád, és azon belül TBSZ. lehet nyitni, és arra megy majd a havi 10 ezer, akkor lehet, hogy azt is elfogadják így.Az elmúlt 1 évben nem rendelkeztél Erste értékpapírszámlával.2026. január 5. és 2026. március 31. között új értékpapírszámlát nyitsz és marketing nyilatkozatot teszel (18 éves kortól).
Legalább havi 10 000 Ft értékben Erste Future befektetést indítasz 2025. március 31-ig és az első utalást 2026. április 15-ig elvégzed.
Erste FutureAz első utalás megérkezését követő 11 hónapban legalább 10 különböző hónapban beérkezik minimum 10.000 Ft értékű rendszeres Erste Future Program utalás.
-
axioma
veterán
forditva, korulnezel hogy a veled kapcsolatban levok adjak-e. amugy tudtommal kozalk/koztisztvis is kaphatja, es lehet csaladtag (egy cimen levo), az mar mennyiseg. Az enyemet azert nem ajanlgatom mert standard tagsagi 10e/ev felett valahol, es egyeb feltetel is van, nekem mivel mindenkepp tag vagyok igy jo.
erdekes h a bankmonitor a prestige-t nem adja, de partnerest ad, lehet hogy at lehet nyergelni magas fizuval a prestige-re, passz. (bar az nem korlatlan idoben) -
RR-13
őstag
Páran kérdezték tőlem, hogy pontosan mit kell tenni az Erste jelenleg futó 120 ezres (kiemelve az I. 40 ezres + II. 40 ezres) akció feltételeinek a teljesítéséhez.
Az Ersténél emlékeim szerint soha nem volt még ilyen kedvező számlanyitási akció, mint ez.
És a bankok jelenlegi számlanyitási akcióit is veri ez.
Azért, hogy átláthatóbb legyen leírom itt is, mivel úgy tapasztalom, hogy elég sokakat érint ez jelenleg:
- megnyitod a számlát (februárban kiemelten javasolt a George csomagot) az appban:
- megadod az ajánló kódot a nyitás közben (ha van),
- a marketing nyilatkozatokat kiválasztod, elfogadod,
- VISA kártyát igényelsz,
- megnyitás után utalsz a számlára min. 100 ezret,
- (majd a következő hónapban is utalsz min. 100 ezret)
- a VISA kártyát hozzáadod a Wallethez, és nem törlöd ki
- aktiválod a kerekítős funkciót az appban,
- és nyitsz egy célbetét számlát azon belül,
majd csinálsz egy bankkártyás vásárlást a kerekítős funkcióval.Aztán havonta, amíg él a George számla, utalsz minimum 100 ezret a kedvezményes csomagdíjért (390 Ft-990 Ft) cserébe.
A számla hosszabb ideig történő megtartása, és rendszeres használata esetén, 2026. március 01-től megéri a BM. Privilégium 2.0 Partner csomagot is választani, főleg, ha ajánlás nélkül nyit valaki számlát, mert onnantól már kb. 4 évig "díjmentes" a csomag a feltételek folyamatos teljesítése mellett.
Persze minél később történik a nyitás annál kevesebb lesz a kedvezményes idő a 4 év helyett. -
RR-13
őstag
Ja, akkor meg semmi értelme a 12 hónapos kiválaszthatóságnak, ha úgy hibára fut a nem egyszeri kártya

Azt esetleg próbáltad Te?#43826 cocka:
A digitálisba valóban a PC is beletartozik, és a netbank felület is.
Lehet, hogy ők már továbbgondolták, és (főleg) az app. irányba gondolkodnak digitálisan.
A Gránitnál a leveleket előre megírom, mert mire megírnám a netbank felületén valóban kilépne, mert kevés az idő.
-
bigdady
nagyúr
Cégkènt lehet fizetési kérelmet küldeni netbankban erstenél. Magánszemély fizetne cégnek
-
cocka
veterán
Látom még egyéb korlátozások is vannak:
Többször használatos virtuális kártya vásárlási darabszám limitje max 30 db tranzakció/kártya
Akkor ha 1 évre kéred és 12 napnál gyakrabban vásárolsz a neten, akkor máris hozhatod létre a következőt.
Nagyon tré ez az internetkártyához képest. 
Maximum összeg beviteli mező: A maximum összeg többször használatos virtuális kártya esetén a kártyával történő összes tranzakció összege nem lépheti túl az igényléskor megadott maximum összeget. A kártyákra maximum 1.000.000 HUF-ot lehet beállítani. Írja be azt az összeget, amit maximálisan engedélyez virtuális kártyával történő fizetéskor. A virtuális kártyára vonatkozó napi és havi limit megegyezik a fizikai kártyára beállított limitekkel.
Úgy tudtam, hogy havi limit nincs fizikai kártyáknál. Szóval így még rosszabb is, mint a napi limit, mert nem elég, hogy azon belül kell lennie, de naponta meg se újul.

-
cocka
veterán
Mi?

Egyszer használatost megadod, fizetsz, utána az kuka.
Nekem igazából az nem világos, hogy mi az, hogy létrehozol egy virtuális kártyát a meglévő kártyád mellé és annak lehet külön limitje? Meg állítólag nem lehet magasabb, mint a kártya eredeti limitje?
Szóval ez olyan, mintha egy számlához több bankkártya tartozna? De tudtommal ez esetben egymástól függetlenül állíthatók a kártyalimitek. Itt meg valami ad hoc függőség van a limitek közt. Fene se érti, hogy működik ez.
Sose használtam ezt a funkciót, mert az internetkártya 4 évig érvényes, és a hozzá tartozó alszámlával megoldható a "jajj lenyúlják a pénzt róla" című hiszti. Pláne, hogy ingyen van.
Ja igen és az internetkártyánál a főkártyától független limitet is meg tudok adni, nyilván kp.felvételi limitet nem lehet állítani. -
cocka
veterán
Köszönöm!
de talán egyszer megcsinálják.
Ilyenekben már nem is reménykedek. Egy olyan alapdolgot képtelenek a Netbankba beleprogramozni, hogy lehessen már kártyalimitet látni és módosítani.
Az meg elég gyenge érv, amit itt írt a múltkor valaki, hogy azért nem csinálják, mert ők "digitális" bank és ezért a Netbank le van szarva. Aha értem, tehát a webes verziót azért nem kell évek óta fejleszteni, mert az még "analóg"?
Kb. egyetlen dolgot csináltak tavaly: belekerült az átutalási limitek. Slussz. De hivatkozás a saját weboldalukra az bezzeg benne van, "Banki információk" című menüből nyílik!
Kedvencem, hogy a lejárati idő kidobásig kemény 5 perc, de ha jól rémlik 2 perc elteltével már jelez, hogy maradt 3 perced. Miért kellett ezt ennyire lecsökkenteni? OK a 15 perc tényleg kicsit soknak tűnt, de akkor már miért nem 10 perc? Annyi bőven elég lenne, de ha gépelned is kell adatokat vagy pl. levelet fogalmazni, az 5 perc semmire se elég. Szerintem még a Wise meg a magyarorszag.hu is többet ad ennél.
-
RR-13
őstag
De megnézheted itt: Elküldött Megbízások-->Megbízások Státusza
Kiválasztod az évet, és azt a hónapot, amikor elküldted a levelet, csak 30 napos időintervallum adható meg.
Megnyitod a listában látható levelet, és a fejlécében már Kimenő levelek van írva.Persze ez lehetne sokkal egyszerűbb is, és logikusabb, mint megbízásként előkeresni egy kimenő levelet, de talán egyszer megcsinálják.

Lényeg, hogy előkereshető, és több mint egy évre visszamenőleg biztosan:

-
cocka
veterán
Jól sejtem, hogy a Gránit netbankjában nincsen a postaládában kimenő/küldött levelek mappa? Így tehát hacsak nincs egy böngésző plugined, ami menti a szabadformátumú levél szövegét, nem nézheted meg, hogy korábban mit írtál? Hát ez mondjuk elég meredek.
-
RR-13
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
Szerintem többet is belehetne "állítani" igénylés előtt, mint 12 hónap, de az egy hiba lehet inkább, azért futott hibára a 12 hónap is Nálad is.
A CIB-nál azokat az appon belüli díjmentes virtuális kártyákat max. 6 hónapra lehet ténylegesen igényelni/aktiválni, ahogy cocka is utalt rá.
-
confuser
senior tag
válasz
kapasz
üzenetére
A világért se védeném a K&H-t, de van 0 Ft számlavezetésű csomagjuk, sőt a kártyadíj is ingyenes. K&H Prémium. Más kérdés hogy ezért mennyit kell rá utalni, meg hogy így is kell tranzakciós illetéket fizetni, de nem ez volt a kérdés.
-
kapasz
tag
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Én az akció lebonyolítása után otthagytam a K&H-t, mert nincs push értesítés, nem lehet fizetési kérelmet indítani, és nincsen nulla havi díjú számla sem. Az utalások, egyenlegek is elég lassan frissültek nekem az appban.
A második évtől felszámított kb. 9000 forintos éves kártyadíj is nevetségesen sok.
Kinek a pap, kinek a papné, de pl. az Erste vagy a Raiffeisen simán tudja ezeket, ár-értékben is jobban jön ki.
-
ripo05
tag
Egyébként ha jövedelmet ír a bank, az ugye nem feltétlen munkabér. Lehet az akár tőzsdei nyereségből is, azt pedig utalhatod magadnak. Legalábbis szerintem.
-
tobias40
veterán
-
cocka
veterán
válasz
axioma
üzenetére
Ott van az:
A Partner Prestige Csomag igénylésére, igénybevételére azon természetes személyek jogosultak,
akik a bankszámlacsomag igénylésekor, valamint a bankszámlacsomagra vonatkozó szerződéskötéskor olyan szervezettel állnak munkaviszonyban vagy az Együttműködési megállapodásban rögzített egyéb jogviszonyban (a továbbiakban együttesen: Jogviszony), mely szervezet az UniCredit Bank Hungary Zrt-vel („UniCredit Bank”) jelen Külön kondíciókban szereplő termékekre és kondíciókra vonatkozó hatályos Együttműködési megállapodással rendelkezik
-
tobias40
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Közben megfejtettem,tehát működhet az is hogy magamnak utalom a pénzt egy másik (pl CIB) számlámról?
És hogy ki legyen maxolva a jóváírás,elég ha beleírom hogy "munkabér"?
Mondjuk ez érdekes megoldás lenne ha magamnak utalom a munkabért...
(na majd jön erre is válasz aki biztosan tudja a megoldást..
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)