- Asztrofotózás
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph_5.5
aktív tag
válasz <Adamsky> #18580 üzenetére
Jelentős kedvezményt kaptam bizonyos okokból... de nem "szabad" elárulnom, nem lenne fair a céggel szemben akitől hozzájutottam.
Az akku 24.000 a legtöbb helyen, de 1 hete akciósan hazai boltban láttam 19e-ért is.
Nálam nem fog tönkremenni, mert feltöltve fogom tárolni (75% környéként) , kivéve a boxból külön elhelyezve... és hálózatról fog menni. Havonta 1x meg lemerítem majd feltöltöm így tuti kitart pár évig. -
válasz <Adamsky> #18580 üzenetére
Igen, oda küldtem.
4 napja, talán még irhatnak.
Jövő hét Szerdáig csak írnak nem?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
<Adamsky>
nagyúr
-
válasz <Adamsky> #18539 üzenetére
#18537 MaxxDamage
" ... ami hálózatról (is) üzemeltethető ... "
Ez egy izgalmas kérdés. Eleve egy jó csomó hangszóró type-C-n keresztül kapja a "delejt". Ezeknél mindnél felmerülhet a kérdés, hogy vajon tölthető-e, és használható-e egyszerre? Sajnos a felhasználói kézikönyvek erre nem szoktak (pontosítok: én még egyetlen egynél sem láttam) kitérni.
Ha a 20 ezres keretet nézzük, akkor talán:
• Tribit Xsound Plus, 20% kedvezménnyel most 23.840 Ft
• EarFun UBOOM L (OLUVUBOOML kuponnal): ~22e Ft
• Soundcore 3: 56€ = ~ 24e Ft
Én ezek közül az UBoom L-re mennék rá, ill. kérdezném meg a gyártót ( service@myearfun.com ), hogy használható-e töltés közben a hangszóró.
A választól függetlenül gondolom tudod, hogy semmilyen akkumulátoros készülék nem különösebben csipázza, ha állandóan a hálózati áramon lóg. Szóval én kétszer is átgondolnám a dolgot, hogy szükség van-e az akkumulátoros működésre.
Ha, igen, akkor én inkább meríteném → tölteném → meríteném, mintsem folyamatosan töltőn tartanám.
Sajnos nem érkezett válasz a kérdésre. (mailre)
Azért jó lett volna tudni, amit.
Esetleg online Support van náluk, esetleg Face vagy más?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
francz'70
senior tag
válasz SSlyTR #18574 üzenetére
"Ennek a felso reszen levo muanyag gagyibb, mint az UboomX burkolata"
Hát igen, a T6 vonalhoz képest az anyaghasználat visszalépés, pl. ennek az elődje a szintén 360° os T6 Plus Upgraded kimondottan prémium hatású, öröm kézbe fogni, a tekerője is fém, masszív az egész a cucc viszont a hangolás jóval mélyebb mint a T7, kicsit több is a basszus (bár ott is lehetne kicsit több) de alapból jóval tompábban szól mint a T7.
De, ....egy 3rd party eq + samsung adapt sound-al kimondottan jól hangolható, egyedül a basszusban van egy kis hiányérzetem, de sajnos ott már túlvezérléssel büntet
A T7 tisztábban szól csak kicsit kevesebb a basszusal és kicsit hallkabb is (bár ennek nincs sok jelentősége mivel koppra tekerve mind a kettő ótvar..Szerintem ezen a szinten jobb, mint az ilyen jbl go meg tobbi marok meretu hangszoro"
A jbl go (és társai), hogy jött a képbe, nagyon nem egy liga a kettő(..ja, egy 3rd party eq-val nem próbáltad kicsit még hangolni?
-
ph_5.5
aktív tag
válasz ph_5.5 #18496 üzenetére
Meglett a végeredmény.
Ott kezdem hogy 3 éve vettük a Panasonic T-Max 10-t. Ez papíron 300W (hát persze... 75 W áramfelvételből.. )
Nem nagy méretre, arra a kb 60m2-re ahol szólt, kedveltem. CD-t sosem hallgattam, rádió néha ment rajta. Most ugye ez került haza ...
Szóval ott volt a kb 60m2 és elvittem a Charge 5-t. Szeretem a hangját, 30-40% -on hallgatva alig akart lemerülni, tiszta a hangzása... ez indított el a JBL irányába.
8 hónapja létezik a Partybox 120. Cserélhető akku, ha kiveszem akkor is megy hálózatról és nem cseszi szét a töltés... 160W-os- gondoltam ez elég lesz oda.
Ma beüzemeltem. Brutál jó. Álom a hangzása, és még a parasztvakítós fényjáték is tud kulturált lenni. Ami nagy szó- de a feleségemnek is megtetszett világítással, hangzással, mindennel. (nem nagy meglepetés de a JBL 160Whangosabb és tisztább mint a Pana 500W- ezt csak halkan írom le )
Részemről nagyon ajánlott kategória.
-
SSlyTR
aktív tag
Tegnap kerult hozzam egy tronsmart T7, tudom abszolute olcso cucc (ez spec 5000 forint volt szallitassal). Ennek a felso reszen levo muanyag gagyibb, mint az UboomX burkolata. A tetejen a tekerot nagyon jo erzes tekergetni. Asztalon ez az allo design eleg praktikus, keves helyet foglal.
Viszont eleg korrektul szol, nem volt idom nagyon hasonlitgatni a tobbi hangszorommal.
A meretet tekintve nincs tobb hianyerzetem mint az uboomL es az xb32 eseten. Nem szol annyira tissztan, mint masik ketto. A basszus eleg keves (nekem), es talan itt kevesebb, mint a fent emlitett masik 2 hangszoronal. Az eq-t erdemes soundpulse-on hagyni. MIvel ez oldalra illetve 360 fokban ad ki hangot, nem olyan konnyu jol elhelyezni, Az iroasztal alatt neki is tobb basszusa lesz es hangzas nagyot javul, nala javul a legjobban mint a masik kettonel.
Igy elsore a rock mufaj all neki jol, ami ritka ezeknel a kicsi hangszoroknal.
Nem sokaig lesz nalam, ma meg nyustolom. Az akksi idore kivancsi vagyok, eddig10%-ot merult kb 1 ora alatt. Es csak 30%on hallgattam.Az uj ara magyarban 15ezer, Geekbuying eu raktartbol kuponnal 10ezer korul volt kihozhato a vacak forint arfolyam elott, igy olyan 12ezer lehet most. Szerintem ezen a szinten jobb, mint az ilyen jbl go meg tobbi marok meretu hangszoro. Hordozhatonak neveznem, kb kulacs meretu.
Igazabol aki egy kisebb szobaban akarja hasznalni annak eleg lehet. Nekem is jo lenne, ha nem akarnek 30% hangeron is mellbevago basszustNekem ez egy eleg pozitiv csalodas volt, en tuti ajanlani fogom, ha ilyesmit keres valaki.
[ Szerkesztve ]
-
-
SSlyTR
aktív tag
válasz Pixx96 #18567 üzenetére
Nem a hangzasvilagaval van a gond, hanem azzal a pofatlan arcetlivel, amit kitalalnak. Altalaban fele annyiert lehet jobbat venni.
A fogantyus hangszorok nekem se jonnek be, viszont nagyon praktikusak es a hangzas az elsodleges. Igy vettem az earfun uboomX-et, ami kinezetre nagyon tavol all tolem, de hangzasban a jbl boombox szintet hoz, arban meg a charge 5tol 20-30%kal olcsobb. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Pixx96 #18567 üzenetére
Igazam volt, vagy igazam volt?
Introducing „JOY - the audiophile housewife” and our brand "JOY & Oluv'Sone" -
Pixx96
aktív tag
válasz SSlyTR #18565 üzenetére
nekem nincs bajom jbl hangzás világával (kevés közepet/ magast adok neki telefonról)jbl flip 5 kb 4 éve hajtok közel Max hangerőn melóba kutya Baja. 710 es pb boxom is tökéletesen üzemel. általad említett hangfalaknak ott az batár fogantyú nekem az nem bejövős. onyx7 volt de az nagyon tompán szólt eq se segített rajta mély az tényleg nagyon jó benne disco zenékre másra nem igazán.
5 kor végzek melóval aztán beugrom meglátjuk mi lesz.
-
SSlyTR
aktív tag
válasz Pixx96 #18563 üzenetére
azon kívül egyszer semmiből kikapcsolt
Vidd vissza, kerd vissza a penzed es vegyel valami jo hangszorot, ne ilyen vacak csipiel-t.
Pl Mifa wildbox, Soundcore Boom 2Ha nem adjak vissza a penzt, hivd az uzletvezetot es nyugodtan felemelheted a hangod is, hogy ennyi penzert egy ilyen selejtes vackot arulnak. Kiabrandultal a markabol es nem ered be se vasarlasi utalvannyal vagy levasarlassal, hanem csak penz vissza. Jogod van hozza.
[ Szerkesztve ]
-
Pixx96
aktív tag
sziasztok!
Vásároltam 1 napja médiamarktba egy JBL Xtreme 3-at jobb oldalán furcsa égett szaga van meg azóta egyszer kikapcsolt magától zene hallgatás közben. Még nem estem ki a 3 napból szerintetek vissza vigyem kicserélik vajon?mert ez a szag szerintem nem normális.... oda viszem az eladót kiállított darabhoz amit nyúz mindenki ha annak nincs ilyen szaga akkor cseréljék ki vagy nem tudom ahhoz sincs kedvem 1 hét múlva tönkremegy aztán hónapokat ülnek szervizben rajta... hangfal egyébként működik tökéletesen azon kívül egyszer semmiből kikapcsolt
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz carl18 #18559 üzenetére
"Ha Hidegbe télen mínusz fokok mindegyik ... "
Én inkább a nyár miatt aggódok kicsit. Síeléshez nem szoktam ekkora cuccot magammal vinni, de nyáron azért vinném majd ide-oda (családi összejövetelek, kerti sütögetés).
A kézikönyvben egy kumma szó nincs az "operating-" és a "non-operating temperature"-ről. Azt hiszem újra "billentyűzetet kell ragadjak" ... -
carl18
addikt
válasz fery02 #18560 üzenetére
Igen nem buktál mert 7 éve megy végül is.
Azt kell nézni az alatt örömet okozott.Igen ha több hangerő kell jó az olyan hangszóró amibe van tartalék. Meg számít hova akarod, Dockin ilyen elegáns modern de kényes. Könnyen szedi a sérüléseket.
Azért hozzá teszem valakinek egy Bluetooth hangszóró 2 évet alig bír ki. Ha 7 évesen ennyit bír az akku azt mutatja van még abba szufla.
Sajnos 10-15 év egy Lítium akku élet tartalma maximum. Valami ilyesmi rémlik nekem.Dockin D Fine Evo is van nekik cserélhető akkuval.
Bluetooth 5.1 sbc Codec. Csak 150 euró ami már nem olcsó persze volt infláció és társai.
Azért a 120Usd jobban Megéri főleg ha számít a hangerő.
De erről írtam régen egy erősebb hangszóró fél hangerőn többet bír mint egy kisebb Max hangerőn.Néha írtam a Cégnek de nincs tervbe új hangszórót csinálni. A D fine evonak jönne egy rádiós verzió.
Még az Earfun tudna csinálni egy D fine méretű Boomboxot.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
addikt
válasz carl18 #18559 üzenetére
Nem is az akkura gondoltam elsősorban, hanem az általános tervezésre és anyaghasználatra, igaz amúgy soha sem volt még Earfün termékem, így közvetlenül nem ismerem őket (de amúgy a Dockin is “madeinchina”).
Mínuszokban eddig sem volt sohasem igényem kinti zenélgetésre, meg szintén mínuszokba a telefont is igyekszem ritkábban elővenni a melegebb nadrágzsebből, egyrészről én is gondolok olyankor az akkura, másrészt meg a kezem is fázik olyankor a telefont nyomogatva.
Nálam mostanra a hangszóró recsegése valószínűleg akkor az eddigi sok max hangerő okán alakulhatott ki végül, eddig valamiért azt gondoltam, hogy eleve úgy vannak tervezve ezek a hangszórók, hogy bírják és esetleg halkítják magukat (ezt észre is vettem olykor a Dockin-nál, amikor egyszerre sokáig ment maxon), mert utóbbi években leejtést sem kapott, simán csak az udvari körülmények és pakolgatások okoztak rajta sérüléseket.
Kiteszteltem közben, hogy mennyit bír mostanra így bő 7 éves korában és közepes hangerőn majdnem egész 12 órát tud szólni úgy, hogy nem villan fel az alacsony töltés LED és így rögtön töltőre téve aztán 3 óra 20 perc alatt tölt fel teljesen a saját adapterével (mialatt ki van kapcsolva a hangszóró).
Ha legközelebb veszek esetleg hangszórót, az biztos akkor, hogy túlbiztosított lesz hangerő tekintetében, hogy ne érezzem szükségességét max hangerőn szólaltatni, ezáltal akkor jobban óvva a cuccot.
“Tanulópénz” volt, ami igazából bőségesen visszahozta az árát az évek alatt, mert nagyon szépen kiszolgált.[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz fery02 #18558 üzenetére
De azért attól is függ mennyi használja az ember. Ha Hidegbe télen mínusz fokok mindegyik hangszóró akkuja tönkre megy idővel.
Ez önmagában nem gyártó függő, mindegyik Lítium akkumulátor hajtja és annak a gyengeség a túl meleg túl hideg.
Akkor ha Max hangerőn megy Bass Boost az is tönkre teszi idővel a Woofert.
Meg mivel sokat gyártanak belőle nem mindegyik hangszóró sikerül olyan minőségbe le gyártani.
Kell szerencse meg kímélni a terméket.Nekem D fine Plus 4 éves vigyázztam rá nagyon de ez még mindig hibátlan.
Szerintem a Bluetooth hangszóró az amit elég 5-10 évente váltani. Ha nincs baja elmegy 10 évig is.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
addikt
válasz carl18 #18557 üzenetére
Szimpatikus is az Uboom X egyébként, korszerűbb hangszóró mindenképp, csak mivel alapjában változtak a felhasználási szokásaim, azt is csak évente párszor használnám mostanra csakúgy, mint ahogy ezt a Dockin-t is és ugyanúgy csak porfogó lenne az is az év nagy részében a szekrény tetején.
Abban nem vagyok mondjuk biztos, hogy egy Earfün termék is legalább ilyen tartós lenne felhasználástól függetlenül nézve, a Dockin cuccok az én meglátásaim szerint igazán alaposan átgondolt, nagyon minőségi cuccok (aztán lehet hasonló elmondható az Earfün oldaláról is, de azokat jobban ilyen “népnek szánt” terméknek gondolom).
-
carl18
addikt
válasz fery02 #18556 üzenetére
Ez kapott bizony, 2 évett ment és hanyagság miatt mindig le volt ejtve 1,5 méte távolságból. Ez ment egy darabig, elsőnek a basszus veszett ki belőle.
A végső esés után már recsegett és torzított.
Nekem tetszett az ötlet hogy majd ebből lehet lesz egy javítás.
Javítás úgy olvastam 10E forint/Woofer áron megy.
Akkor ha én rendelek hozzá és méretre faragom a házat még mindig nincs garancia jól fog szólni.
A W-King X10 meg 22E volt postával és hibátlanul működik, a (Lassú töltést leszámítva) 15 óra.Ha a Dockin 7 évig elment nálad és elégedett vagy vele akkor lehet tovább is ki tart majd.
Most az egyik jó vétel ha újat akarsz és erősebbet, az Earfun Uboom X.
Sokkal nagyobb mint a D fine sokkal erősebb és hangosabb.
Ha nem viszed sehova vagy csak otthon használod elég jó opció.
Ha a D Fine elment 7 évet az uboom X is elmegy legalább ugyan ennyit.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz fery02 #18554 üzenetére
Sajnos ha a hangja se tőkéletes akkor valószínűleg valami hardveres károsodás érte.
Nekem van egy ugyan ilyen hibás hangszóró. W-King D8-Evolveo P6 néven fut a piacon.
Kaptam mert a hangszóró recseget, ezt leszámítva a hangszóró erősítő akku része tőkéletes.
Még pont azt írták többet ilyen hangszórót nem éri meg javítani mert a Woofer peremének javítását 10E vállalják minimum hangszórónként.
Nekem a Evolveo ingyen volt, de így se volt érdemes bele fogni.
Engem ez fogadott, porvédőt snicerrel levágtam aztán oda jutottam nem éri meg rá időt pazarolni mert sajnos ha nincs pótalkatrész javíthatatlan.
Ami nekem volt hangszóró úgy jutott ide hogy 20-30X alkalommal esett le 1,5 méter magasságból az útolsó esés viszont komolyan tönrke tette a Woofert.
Keresgéltem pót alkatrészt nem találtam, egy darabig jó ötlet lett volna javítani.
De a Charge2+ is van nekem JBL ami szintén hibás "Töltö áramkör hiba" és azt se érte meg javítgatni.
Alkatrésznek fel lehet rakni, én is úgy akarom eladni a Evolveot.
-
addikt
válasz carl18 #18553 üzenetére
Köszi itt is a válaszod!
Én is mindenképp 20ezer alatt gondolkodtam, de időközben mondjuk elszomorít, hogy ahogy hallgatom most a hangját, bizonyos esetekben halk recsegés hallható, amikor egy zenében pl csak magában szól valami ütem, mindenféle egyéb körítés nélkül (más esetekben gondolom az egyéb hangok “elnyomják” a recsegést).
Valószínűleg ezt már ebben az állapotában nem szabad hirdetni, mert kb 10ezerért sem menne el, viszont a hozzá kötött emlékek és a 7 év nekem mindenképp többet és 10ezer Ft-nál, szóval nagy valószínűséggel ebből inkább megtartás lesz és inkább maradjon csak nálam örökre és tovább.
A tiéd nagyon szép állapotú, újszerűnek mondanám, az enyém tényleg kapott az időtől (képeket max holnap tudok csinálni, ha érdekes lehet).
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz fery02 #18552 üzenetére
Üdv.
Sajnos sok mindentől függ akku állapot vagy a hangszóró mennyire kopott.
Én W King x10 vettem nem rég 22e forintba postával úgy hogy egész jó állapot és elég hangos is.
Szerintem a Sima D fine se igen ér többet 20e forintnál főleg ha a külső is viseltes állapotba van.
Még az akku nagy kérdő jel 7 év után de ha fél hangerőn el zenél 12 órát akkor az sincs rossz formába.
Nekem a sima D Fine új friss példány 4.0 Bluetooth.
Az ment 14 órát fél hangerőn egy teljes töltéssel.Nekem a D fine plus nem rég lett 4 éves.
Enyémen nincs horpadás se kopás.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Kb 2017 közepe óta vagyok elégedett használója, azóta is egy régi Dockin D Fine hangszórónak.
Igazi hűséges, strapabíró katona, “éretlenebb” korszakomon keresztülkísért és főleg nyári időszakokban számtalan kinti használattal színesítette az időtöltéseimet.
Hiába igyekeztem rá vigyázni, a sarkokon és széleken kapott horzsolásokat, kisebb nyomódásokat, valamint a védőrácsok is itt-ott nyomódottak, de belsőleg továbbra is szeren van a hangszóró.Utóbbi években már nyugisabb vagyok, nincs igényem már a kinti zenélgetésre (szomszédok miatt is sokszor csak egy BT fülessel is teljesen megelégszem), bent a házban meg a hangprojektor mindenképp alkalmasabb hangkeltő, szóval kihasználatlanná vált szegény Dockin.
Ez még ugye a régi verzió, BT 4.0, közös hangerőt sem ismer, hanem külön lehet szabályozni a hangszóró és a telefon hangerejét, akku-ról sem tud állapotot megjeleníteni telefonon, hanem egyszercsak pirosan felvillan egy LED, ha már merültes az akksi (amit vagy észreveszek időben, vagy nem).
De most futtatom éppen a hangszórót teljes feltöltés után, hogy milyen üzemidőt bír még pontosan így a 7. életévét taposva.Azt gondoltam korábban, hogy ez az a műszaki cucc, ami életem talán legjobb vásárlása volt és biztos, hogy azt szeretném, hogy végül majd egyszercsak nálam múljon ki végleg, hogy még addig is kedvesen kiszolgáljon, de sajnos tényleg az van, hogy kb kerek 1 évet csak állt szegény a konyhapolc tetején (persze valamekkora akkutöltésen hagyva) és nem kapott érdemi használatot, szóval mégis inkább boldogítson addig is másvalakit.
Azt sejtem, hogy sokért nem lehet már szegényt meghirdetni, főleg hogy egyáltalán nem patika már szegény, de ha van tapasztalatotok, hogy hasonló hangszórókat mennyiért szokás hirdetni mostanában aprón, akkor megköszönném a tippeket.
-
francz'70
senior tag
válasz MaxxDamage #18547 üzenetére
"Az is jó lehet, tud mindent, DAB+ meg a többi és minden bejön."
Műszakilag totál ugyanaz a kettő, egy két paraméter eltérés + dizájn, hogy azért mégis na...
Szerintem ez sok mindent elárul -
<Adamsky>
nagyúr
válasz MaxxDamage #18549 üzenetére
" ...nem is lesz?"
Helyesebben, volt 2020 szeptemberéig. Egy lyukas garast nem tennék rá, hogy újra lesz. Viszont ezen "kütyü" (amit nézegetsz) szempontjából kb. mindegy. Lesz benne ugyan egy fícsör, amit itthon nem fogsz tudni használni, de ott van / lesz benne a netes rádiók elérhetősége. -
válasz <Adamsky> #18548 üzenetére
Akkor az elég gáz...nem is lesz?
Azon elvileg minden be jönne...AM, FM meg stb...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz MaxxDamage #18547 üzenetére
Ugye tudod, hogy itthon nincs DAB?
... teszem hozzá sajnos.Nem hasonlítottam össze a két terméket, de kisebb összegben fogadni mernék, hogy kb. ua. mindkettő.
-
válasz <Adamsky> #18546 üzenetére
Én a szűrőt be állítottam és ez tetszett, de sajnos nincs készleten.
Lehet majd lecsapok rá.Az is jó lehet, tud mindent, DAB+ meg a többi és minden bejön.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz MaxxDamage #18545 üzenetére
"JVC RA-E814B" – érdekes egy jószág. Mintha már láttam volna, csak akkor más márkanév volt rászitázva (értsd: nem túl valószínű, hogy JVC ... ).
Ha megnézed, akkor pl. ebben jó eséllyel ua. rendszer van. -
válasz <Adamsky> #18544 üzenetére
JVC RA-E814B
Ami megfelelő lenne, de Alzanal jelenleg nincs.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz MaxxDamage #18543 üzenetére
Vigyázz, mert úgy tűnik nincs benne bluetooth.
Legalábbis az egyik vásárló arra panaszkodott.
Úgy látom, ahhoz, hogy bt. is legyen, jobban ki kell(ene) nyitni a pénztárcát.[ Szerkesztve ]
-
válasz <Adamsky> #18542 üzenetére
Köszönöm, meg fontolandó.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz MaxxDamage #18540 üzenetére
Ha az akksis üzemmódot elengeded, akkor 20- és 30e Ft között ilyesmi kapható.
#18541 rizso
"... Onyx Studio 9 hogy tetszik ... "
Én egy tesztben hallgattam már. Visszalépésnek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
Soundcore sem kapkodja el, írtam nekik délelőtt, hogy miért van még mindig processing státuszban a rendelésem, amit dec 25-én adtam le.
Más: HK Onyx Studio 9 hogy tetszik, néztétek már?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
válasz <Adamsky> #18539 üzenetére
Köszönöm!
Akkor olyan nincs is ami csak hálózatról üzemeltethető?
(vagy ennyiért nincs?)Akkor inkább lehet nézek olyan internetes rádiót amin van BT és tudja ezt amit a hangszóró is.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ahány van a playen annyiféle értéket mutat."
Nagyon nem vagyok ezzel képben, de korábbról (egy videóból, vagy talán leírásból) az rémlik, hogy ezeket (is) kalibrálni kell. Vagyis tényleg kellene keress egy csendes helyet, ahol be tudod állítani a 0 értéket.
Nem látsz erre lehetőséget egyik app-ban sem?
update: pl. ennél az app-nál: kalibráció#18537 MaxxDamage
" ... ami hálózatról (is) üzemeltethető ... "
Ez egy izgalmas kérdés. Eleve egy jó csomó hangszóró type-C-n keresztül kapja a "delejt". Ezeknél mindnél felmerülhet a kérdés, hogy vajon tölthető-e, és használható-e egyszerre? Sajnos a felhasználói kézikönyvek erre nem szoktak (pontosítok: én még egyetlen egynél sem láttam) kitérni.
Ha a 20 ezres keretet nézzük, akkor talán:
• Tribit Xsound Plus, 20% kedvezménnyel most 23.840 Ft
• EarFun UBOOM L (OLUVUBOOML kuponnal): ~22e Ft
• Soundcore 3: 56€ = ~ 24e FtÉn ezek közül az UBoom L-re mennék rá, ill. kérdezném meg a gyártót ( service@myearfun.com ), hogy használható-e töltés közben a hangszóró.
A választól függetlenül gondolom tudod, hogy semmilyen akkumulátoros készülék nem különösebben csipázza, ha állandóan a hálózati áramon lóg. Szóval én kétszer is átgondolnám a dolgot, hogy szükség van-e az akkumulátoros működésre.
Ha, igen, akkor én inkább meríteném → tölteném → meríteném, mintsem folyamatosan töltőn tartanám.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Olyan hangszóró/hangfal érdekelne ami hálózatról (is) üzemeltethető és telefont csatlakoztatva (BT) bármi lejátszható. (YouTube, Internet Rádió, MP3, FLAC, stb..)
20 ezerért lehet kapni jó/megbízhatót?
-
Klon
aktív tag
Ti használtok decibel mérő appot? Ha igen melyiket?
Viszonylag pontosat keresnék, de ahány van a playen annyiféle értéket mutat.
Tök csendben próbáltam, van amelyik 28-30dB-t ír, míg a másik 32-35 dB-t...[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz carl18 #18526 üzenetére
"... 40 százalék után ha 39re ... "
OK, ezt értem, de milyen habverő mellett? Kell hozzá az 50+ vagy kisebb hangerő mellett is jelentkezik ez a hiba?
Én spec. nem tapasztaltam ilyet, de majd próbálom akkor figyelni.
Decibel mérő app-al, és teszt hanggal (vm. fehérzajjal) lehetne "láthatóvá" tenni a hibát, ha valóban létezik. -
carl18
addikt
Üdv. Earfun Uboom x esetén második alkalom hogy 40 akku töltöttség után kicsit vissza vesz a hangerőből.
Olyan fél hangerőn hallgatom és második esett hogy 40 százalékos akku töltés alá megyek csökken a hangerő.
Olyan 2 decibel de azért feltűnő.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a túltolt Oluv marketing miatt ... " – hol? Max. itt találkozhattál vele (tőlem). A csókának már jó ideje nincs csatornája, és a hangszóró bevezetése annyira "jól sikerült", hogy még én is elgondolkoztam a vásárláson, annak ellenére, hogy folyamatosan követtem a vele kapcsolatos történéseket. Szóval ha valami egész biztosan nem volt, – vagy, ha igen, akkor sz*r – az a marketing.
Ehhez képest épp egy olyan márkától rendeltél most hangszórót, ami az utóbbi 1-2 évben másból sem él. Ld. X600 ← "beszt spíker evör"" ... talán még annyira sem tetszik, mint a Soundcore ... "
A B2P szebb, bár az se szép, ez tény. De, ez a kategória nem is erről szól. Viszont, ha megszólal, akkor 10-ből 10 ember csak néz maga elé, hogy .... azta ..." ... egyik kutya másik eb." – szíved joga ezt gondolni, de a tesztek (most már azért akad pár használható) nem ezt mutatják.
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz <Adamsky> #18521 üzenetére
Uboom X? Már elvből sem a túltolt Oluv marketing miatt Viccet félretéve talán még annyira sem tetszik, mint a Soundcore, plusz akárhogy nézem, egyik kutya másik eb.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz <Adamsky> #18519 üzenetére
Karácsonyi akcióban rendeltem, valami 146€ volt, és még lejött belőle kuponom, 55k HUF körül jött ki, ha nagyon nem jön be, 2 nap alatt elmegy szerintem.
Külsőre amúgy nem tetszik, de ez van, 50k körül nincsenek csodák, vagy csak nem tudok róluk.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ha éppen másik szobában/ emeleten, vagy akár kint akarsz zenét hallgatni, könnyen viszed magaddal ... "
Erre van nekem az UBoom X. Tudom-tudom, nem szép (van aki szerint csúnya is). De gombokért hozza közel azt a szintet, amit egy JBL BoomBox (sok tekintetben pedig jobb is, mert nem csak a "boombox"-os hangzásra képes).
Ebben a kategóriában se árban, se (hang) minőségben nincs konkurense.
Ezen kívül van még Soundcore Motion+ (amolyan "hátizsákos" hangszóró) és kész. Minden másra 2.0-s vagy 2.1-es fix helyre beépített szett." ... Soundcore Boom 2 Plus valószínűleg rendben lesz hangban az árához képest ... "
Hááát ...
Most rendelted? Mennyi volt? 200€?[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz <Adamsky> #18514 üzenetére
Én pont látom értelmét ezeknek, pl:
- simán kirakod egy polcra, pultra, egy kábel kell neki összesen, ellenben egy több darabos rendszerrel
- illik a környezetbe, simán jó lehet "berendezésként"/szobadíszként, ad egyfajta feelinget
- ha éppen másik szobában/ emeleten, vagy akár kint akarsz zenét hallgatni, könnyen viszed magaddal (és itt főként az akksis darabokra gondolok, bár volt, hogy a Magnat Prime One-t is vittem), nem vagy egy helyhez kötveNincsenek nagyon komoly hangcuccaim, nappaliban a tv mellett egy Samsung Q930C soundbar szett, dolgozószobában egy Edifier S2000MKIII, plusz van a hordozós kis Sony XB32, ezek mellé sokszor hiányzik a tárgyalt kategória. Pl ha a konyhában vagyok, vagy lent a szuterénban vagy inkább fent az emeleten, néha jól jönne egy kicsit jobb hangzás, de ezeken a helyeken nem akarok fixen komolyabb hangcuccot tartani. Udvarra szintén nem nagyon viszem ki, mert szomszédokat nem szoktam zavarni hangos zenével, elég oda a kis Sony is. Szóval én pont célközönség vagyok a jól kinéző beltéri hangszórókra. Legutóbb feleségem munkahelyén volt mikulás buli, ott is befigyelt a polcon egy Marshall Woburn, egyrészt jól nézett ki, másrészt az elég nagy közösségi teret baromi jól "bezenélte".
Soundcore Boom 2 Plus valószínűleg rendben lesz hangban az árához képest, csak éppen nem egy szépségdíjas hangszóró. Meglátjuk kedves lesz-e a fülemnek annyira, hogy meggyőzze az agyamat a megjelenést tekintve.
Pá: nem hallottam a Klipsch The One Plus-t, de az inkább a kisebb Authentics 200-nak ellenfele, videókat nézve/hallgatva, egy Authentics 300 szerintem hibátlan választás lenne, és ugye az akksis (200 és 500 nem).
-
<Adamsky>
nagyúr
Ha egyébként se lesz mozgatva, akkor szvsz. már csak szoba, ill. hely kérdése (el lehet-e szépen helyezni a hangfalakat?). Itt írtam nemrég egy belépő szintű példát. De ez már itt off. Amennyiben érdekel a téma, akkor keress rá itt a PH!-n, mert tuti van ennek a vonalnak is topic-ja. Ha van egy kis időd, akkor ajánlom "cheapaudioman" csatornáját. Neki vannak ilyen – ha jól emlékszem – 150-, 200-, 300$-os összeállításai.
Ja, meg ugye vannak az eleve bt.-s aktív bookshelf speakers. Pl.: EDIFIER S2000MKIII -
Pá
addikt
JBL Authentics 200/300 vajon hogy viszonyul a Klipsch The One Plushoz képest?
Ezek még jónak tűnnek így ránézés, meg desgin alapján, de nem tudom van-e minőségbeli ugrás a The One-hoz képest, ami mindenképp csalódás volt.
Vagy esetleg a The Threehez képest, amin most gondolkodom.De lehet tényleg jobban járok egy alap 2.0 vagy 2.1-gyel, a mobilitás oltárán áldozva.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz <Adamsky> #18514 üzenetére
Egyébként nem zárkózom el egy normális 2.0 vagy akár 2.1 rendszertől sem. (esetleg soundbar+mélynyomó?)
Nem nekem lesz, nő használná, azért is fontos a kinézet, meg a nagyon egyszerű plug&play lejátszás és kezelhetőség. (bluetoothról vagy usb/jackől szóljon és ne nagyon kelljen mást állítgatni rajta)Először azt hittem, hogy kényelmes és praktikus megoldani egy ennyire kompakt és szép, egy hangszórós rendszerrel a dolgot, amit akár hordozni is könnyen lehet. De ha tényleg ennyire kompromisszumos a hangzás, akkor fel tudom adni a mobilitást, ami amúgy évente 1-2x jönne csak jól.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ezek a csini hangszórók meglepő módon nem igazán szólnak úgy, ahogy illene nekik. Legutoljára a JBL Authentics 300-at néztem Alan tesztjében és hát ... nem rossz, de a jó nem ilyen.
Úgy egyébként sem látom sok értelmét ennek a kategóriának. (Nagyon) drága "design" hangszóró, amit ki nem lehet vinni, mert vagy nincs benne akksi, vagy ha van, félti az ember. Ha, bentre kell valami, akkor ennyi pénzből – mondjuk egy Citation 300 árából – már fain 2.0-s szettet lehet összerakni, és akkor ott a sztereó teret is lehet élvezni. Szubj. vélemény persze, kinek mi ... -
rizso
addikt
Én is agyalok egy komolyabb hangszórón, ami mutat is valahogy. Amivel tuti elégedett lennék, csak sajnálom rá a pénzt, az a Marshall Woburn III, de lehet a kisebb Stanmore is elég lenne.
Ami még nagyon szimpatikus, az a JBL Authentics 300, árban is kezd alakulni, van benne akksi, mutatós, és bár még nem hallottam, de az eddigi JBL/Harman tapasztalataim és különböző tesztek alapján tuti jó cucc. Esetleg Go Play 3-ra is ránézhetsz.
Btw kíváncsiságból rendeltem egy Soundcore Boom 2 Plus-t, ameddig rá nem szánom magam a 300-ra vagy egy Marshallra. Kíváncsi vagyok milyen élőben a hangja, kár, hogy jelenleg nincs mellette több hasonló kaliberű cuccom az összehasonlításhoz.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Általános zenehallgatásra szeretnék egy hangszórót venni.
Fontos, hogy legyen szép, klasszikus kinézete, szóval ne csak valami fröccsöntött műanyag legyen. Ezen kívül akkumulátor jó, ha van, de nem elengedhetetlen.
Természetesen a szép, tiszta, erőteljes hangzás a legfőbb szempont.
Keret bő 100e Ft.Most rendeltem egy Klipsch The One Plus-t, viszont kipróbálva csalódás volt. Valahogy van egy sokol rádiós doboz hangja, nincs benne tér. Basszusok is gyengécskének tűntek.
Kérdés, hogy a nagy tesója érdemi előre lépés lenne? (Klipsch the Three plus - ~120,000 Ft)
Ezen kívül mi jöhet még szóba? Láttam még Marshall-okat, szép klasszik desginnal, de nem igazán ismerem a márkát. Egyéb javaslat?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Ferenc198 #18509 üzenetére
" ... előfordul, hogy 3-4mp-ig van hang majd megint nincs."
És ugyanakkor, ugyanazon egy másik bt. hangkeltő (hangszóró, füles ...) hibátlan?
Na, ez aztán fura. Másik Windows-os gépen próbáltad? Melyik fw. van rajta? Ez már az amelyik támogatja az app-ot?
Írnék a gyártónak ( service@myearfun.com ) is, hátha van valami tippjük.Más: kíváncsiságból ránéztem az Earfun oldalán az Uboom X-re ...
Az egy dolog, hogy alapból 190$ lett az új ára, de a "csoda kuponnal" sem lehet már 118$-ra levinni, hanem csak 141$-ra.[ Szerkesztve ]
-
Ferenc198
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy earfün uboom L hangszórót, egy problémám van vele:
90%-ban a laptopomról használnám, na a 15 kipróbált eszköz közül csak ezzel az egyel nem akar működni
A laptop egy asus zenbook 14 ux3402 win11 home-al.
Csatlakozni csatlakozik, de semmi hang. 10-ből két csatlakozásnál viszont előfordul, hogy 3-4mp-ig van hang majd megint nincs..
Az uboom-ot is próbáltam más eszközzel, tökéletesen működik, illetve az asus-hoz is csatlakoztattam másik hangszórót (divoom voombox) az is tökéletsen működik.
A bluetooth driver is a legfrisebb van fent..
Valakinek volt esetleg ilyen problémája, akár más típusú hangszóróval?
Egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.Köszönöm!
-
Yellow73_a
tag
válasz Yellow73_a #18404 üzenetére
Végül Anker Soundcore Motion 300 lett a befutó. Csak azt sajnálom, hogy a többit nem tudtam meghallgatni. Mondjuk a vásárlás előtt a Soundcore-t sem
Nagyon szépen szól, és eszméletlen, hogy mennyi kakaó van benne. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz soultrapp #18504 üzenetére
"A Tribit oldalán olcsóbb ... " – tényleg.
"Még azt nem döntöttem el,hogy külföldről berendeljem-e.... "
Ebben nem tudok segíteni. Mondjuk – ha lesz is itthon – tuti nem 100e Ft lesz." ... a Harman Kardon Go+Play 3-at akarom lecserélni ... "
Hát, igen. Az inkább "szoba hangszóró" ("vigyázós", főleg gondolom az alsó hangszóró miatt). -
soultrapp
senior tag
válasz <Adamsky> #18503 üzenetére
Köszi!
Én nem jó helyen néztem,mert a tribit.comon néztem.....
Te pedig a eu.tribit.comon.
És ott tényleg van.
A Tribit oldalán olcsóbb,mint az amazonon,mert lejön a 300€-ból 20%..Még azt nem döntöttem el,hogy külföldről berendeljem-e....
Nem szoktam külföldről rendelni,de a Harman Kardon Go+Play 3-at akarom lecserélni erre,,kinti használat miatt. -
soultrapp
senior tag
BÚÉK!
Nem tudjátok,hogy mikor és hol lehet kapni majd a Tribit stormbox Blast 2-t??(Magyarországon)
Néztem a hivatalos oldalán is,de ott sincs Eu csatlakozós[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elitebook 820G3- I5-6300U, 16GB RAM 256GB SSD, 2TB HDD, FullHD Érintő, 4G, 37 akkuciklus + extrák
- ASUS RTX 4070TI SUPER 16GB RAM HUN GAR
- ÚJ ASUS CORE I5 13400F Gamer MAX PC 10X4.6GHz 32GB DDR4 1.0TB SSD AMD RX 6800XT 16GB DDR6 2ÉV GAR!
- Dell 7480 Laptop 14" FHD/i5-7Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- Apple MacBook Air 13" 2017 (i5 1,8GHz, 8/128) TÖBB DARAB, SZÁMLÁS, 2 ÉV GARANCIA (84.990-tól)