Hirdetés
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Degeneratív kapcsolóval készül a Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... miután multis promócióban lehetett behúzni pontokért." – na, ennyire vágom a témát.
Mondjuk a felár épp azért mégis bekerülhet a képbe, mert már nincs (ha jól sejtem). Szóval akinek ez kell, az nyúljon a zsebébe!
#20962 rdt89
" ... nekem a gusztustalan mélyek a gynegéim és ezzel ki is elégül a zenei kívánatom ... "
O.K. felvesszük az ajánlások közé. Basshead-ek → Hopestar A80
Hogy ON is legyek. Mateusz csatornáján megjelent egy – úgy látom az EU-ban egyelőre (?) beszerezhetetlen – új hangszóró: W-King X20s
Ez a W-King már nem az a W-King amire csak legyintettem. Ez már egészen komoly iparos munka. Van benne "akarat", a hw. sem tűnik rossznak, a hátulján pedig olyan csatlakozók vannak ...

A hangolása nekem nem "mindenhol" tetszik, ill. alapból (flat eq.?) úgy szól, mintha be lenne kapcsolva a Bass Boost, de tényleg egész jó.
Szóval a W-King szép lassan a Soundcore nyakára fog nőni (aztán jön a Tribit, ha nem vigyáznak). -
-
<Adamsky>
nagyúr
Örülök, hogy neked tetszik. Ez a lényeg. Nagyon más típusú hangszóró ez, mint amit én kultiválok, de nem vagyunk egyformák. A te zenei világodhoz, és zenehallgatási szokásaidhoz (szereted neki "küldeni"
) úgy tűnik ez passzol a legjobban.
#20958 Zsootii
A kérdésre a választ neked kellene a legjobban tudni. Szerintem itt nincs ember aki követné az ilyen egyedi hangszórók piacát. Anno mikor vetted / kaptad csak megnézted az árát, nem? Ahhoz lehetne arányítani. Vagy szét kell nézni itthon és külföldön, hogy a használt piacon mennyiért mehet egy ilyen hangszóró.update: itt (link1, link2): 45e és 58e Ft között kérnek érte. Garancia van rá?
Ha nem sürgős a dolog, akkor tedd fel mondjuk 52e-ért (hátha betéved egy balek
), aztán ha nagyon nincs mozgás, lejjebb viszed. -
rdt89
addikt
Hopestar A80 eszközről írnék egy kis összefoglalót, mert meglepően jó minőséget kaptam és iszonyatosan lehengerlő hangzást. 2 hét használat után teljesen magával ragadott, nagyon tetszik, hogy már 1-es hangerőn is brutális mély van jelen, ami a hangerő növelésével csak fokozódik. Kaptam hozzá vállpántot /edzéshez is jó a kis 8 kilós fenevad/, aux kábelt, s egy állandóan összekapcsolt mikrofont /feltéve ha be van kapcsolva a mikrofon, akkor egyből kezeli is/.
3 féle hangzás mód van, az első a brutál mély, a második a kiterjesztett kültéri hangzás, és végül egy letisztult kevésbé erőteljes méllyel operáló tiszta hangzás. Külön állítható a mikrofonnak is a hangereje, de a lényeg a hangzás, az valami elképesztő. Még nem járatódott be teljesen, de érződik, hogy fokozatosan magára talál. A Sencor Resonex Mega-t igen durván talomba teszi minden téren. Összességében kuponokkal és kedvezményekkel együtt ingyen szállítással 70 ezer forintomba került, amit én úgy vélek nevetve megért, pláne ha azt veszem figyelembe, hogy brutális akkumulátor is van mellé téve. Remélem legalább 4-5 évet kiszolgál ő is, mint a kicsi Sencor SSS6800, akinek viszont így a hely miatt távoznia kell a háztól.
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18
üzenetére
"Valahogy ilyen hordozható hangszóróknál "360 Fokos hangzás "Kültéren jön jól."
Bent ugyanolyan jó, sőt, bent élvezhetőbb igaz nem sztereók de mivel van két csatorna ezért a hangzás sokszor olyan mintha sztereó lenne (szerintem kur.a jó megoldás) Egy zárt helyen ahol közel vagy a hangszóróhoz, pláne fal mellett ahol visszaverődik a hang nagyon hatásos, viszont kint szabadtéren elveszik a hang, bár a fal kicsit segít de ott a 360° os nak tényleg csak szélesebb hallhatóság a lényege.Én kimondottan díjazom ezt a megoldást beltéren, jobban tölti a teret hanggal, ad egy kis élvezeti faktort ezeknek a mono speakereknek.
Egyszer próbálj ki egy ilyen 360 ast pláne TWS ben, lehet más lesz a véleményed(Mondjuk azt nem tudom, hogy mindegyik 360 as ilyen két csatornás megoldású, de nálam a Tronsmartok és a Samsung mx-st50 az.
Sőt, még az NGS Wild Punk3 is, de hogy az minek?
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96
üzenetére
Azért a Bluetooth hangszórókat is tudni kell helyén kezelni, ezek a akkumulátor miatt főleg hordozhatóságra lettek ki találva!
Egy Dobozba van erősitő, akku, és a hangszórók.
Így minden fajta vezeték nélkül gondolsz egyet is viszed magaddal.Nyilván nem garantált kivált egy (Hifi rendszert) De sem a méretéből sem a árából nem is várható el ez tőle teljesen. A másik még hogy adott területen belül azonos helységbe érdemes tesztelni, mert ugye egy Hifi rendszer ha kiviszel a Udvarra annak is azonnal elveszik a hangja ( Nincs már mögötte fal) És a Basszus elveszik kültére a Reflex nyilás esetén.
Hifi Rendszer esetén azt vettem észre a mélynyomót a Sarokba érdemes rakni.

Nekem a Dockin D Fine Tévé mellé Soundbarnak tőkéletes!

#20953francz'70
Hát nem is tudom ha csak fal mellé rakod hogy érvényesül a 360 fokos hangzás.
Hifi esetén "Mint nálam a Edifier" Szemből jön a hang és ezért is lesz élvezhető.
Valahogy ilyen hordozható hangszóróknál "360 Fokos hangzás "Kültéren jön jól.
Van egy Tábortűz nyársaltok és ha Körbe álljátok a hangszórót mindenki kap belőle.
De Ennyi erőből 2 darab Uboom L Sztereóba 5X5 Méterre elég jól be tudna sugározni egy adott terett hangal.
Szóval nem tudom a 360 Fokos hangszóró nem feltétlen jó nekem, mikor úgy is adott helyen tartozkodsz.
-
francz'70
senior tag
válasz
Pixx96
üzenetére
"sokan írják milyen jó hát kinek mi engem nem győzött meg sajnos."
Mert legtöbben ilyenkor az egy darab hangzásához/teljesítményéhez nézik/viszonyítják...nyilván ezek bt speakerek, helyén kell kezelni őket, de még igy is azért a kettő db (tws) mindig jobban fog szólni, igaz nem hifisen, de jobbanAmúgy a tapasztalatom az, hogy a 360° os bt speakerek tws ben sokkal jobban szórják az áldást térben mint az irányítottak
Pont ezért el is tudom képzelni ha valaki odákat zeng a tws-rőlPl. nálam is a 360° os Tronsmartok (2db t6 plus upgraded és a 2db tuningolt t6 max) látványosan paradéznak tws- ben, pláne a max..
Hozzájuk képest a szintén tws flip 5 zsenge produkció
-
Pixx96
aktív tag
válasz
Richard!
üzenetére
Őszintén engem ezek BT hangszórók nem győztek meg párban uboom x se HK go3+ play se
valahogy elmaradt számomra a hatás nem úgy mint egy oszlop hangfal vagy hifi/polc hangfal esetén. Aztán sokan írják milyen jó hát kinek mi engem nem győzött meg sajnos. Ja meg Onyx stúdió 7 is volt párban azzal indítottam először. -
Richard!
addikt
Én is beütöttem a fejem, mert a Harman Kardon Onyx Studio 3 mellé vettem egy másikat
Jövő héten megérkezik, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tud a kettő együtt. -
vodrosjozsi
addikt
Hát ez a sony hangszóró brutál jó vétel volt.
Waveletben igaz nem volt profil hozzá, de nagyon szépen be lehet állítani és érezhetően jobb hangja van mintha az alap profilon használnám a megabass-t (az kicsit siralmas szerintem a maga doboz hangjával és igazából nem ad hozzá semmit).
Meglepődtem mennyire szépen játsza le az általam hallgatott zenéket, de kár, hogy ehhez bele kellett nyúlnom az eq-ba.
A gyári eq módosító is sírva röhögősen szar tulajdonképpen
M1, kültéren még tesztelni kellene, de annak is eljön az ideje. -
Aprósólyom
addikt
válasz
CastielFear
üzenetére
Boom 3i most akciójban 83EUR [link]
Boom 3i vs Charge 6: [link]
Boom 3i-nek előnye, hogy egész szépen szórja szét off-angle a hangokat. Charge 6 all-in-all szebben szól, de jelentősen irányérzékeny. Miközben mozognak a hangszórók körül, akkor figyelj, miként változik a hangkép.
Ha tényleg érdekes az IP védettség, akkor ez az Boom 3i ebben elég erős a PR anyag szerint. Aztán ki tudja. Nekem nincs nem tudtam tesztelni. -
CastielFear
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mi jelenleg a bestbuy hangszóró 20-30k környékéig, főként audiobook/podcast és valamennyi zene (főleg rock/metal) hallgatásához? Legalább IP67 certifikáció sem ártana.
Köszönöm előre is!
-
Zsootii
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy JBL FLIP 7 Miller edition bluetooth hangfalam, ez körülbelül mennyit érhet?
Tavaly szeptember óta van meg, kb 20-25 órát hallgattam.
Bocsi ha rossz topic-ba írok emiatt..
[kép] -
Aprósólyom
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Léteznek ilyen méretben, amikben "több a mély" persze hangerő függvénye. 50% felett már egyre erősebben vissza szokott venni a DSP a mélyből, nem véletlen.
HK Luna pl jó mélyeket produkál, persze csak a méretéhez képest, viszont árazásban is más dimenzió. (Ui.: De ahogy elnézem néha Charge 5-t is találni hasonló árban)
Amúgy Xiaomi outdoor is biztos mélyebbre megy le, csak nem annyival hogy bármilyen zenénél nagy legyen a különbség. Oluv videójában azért nem nagyon hallani, mert olyan zenét választ. Azért ő is trükközik kicsit, hogy igaza legyen: Pl. HK GO Play 3 vs. Uboom X összehasonlításában a HK-t letette egy jó vastag frottír törülközőre, hogy szépen lefojtsa a lefelé szóló mélynyomót...
Így nem csoda, hogy hasonlóan szólt a kettő. Ez nem figyelmetlenség vagy tájékozatlanság a részéről, biztosra veszem. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Z.É.T.
üzenetére
Zseni.
Először a laptopok, utána a mobil, most megy a tv.
Én eskü nem értem a sonyt. Ott a playstation, simán lehetne integrálni a mobilba meg a tvbe és már eladható is lenne, de nem, nem szabad összemosni a 2 ipart, csak maradjon külön jó drága eszközöket gyártva.
Mobil-kamera fronton is ugyanez s balfszkodás ment, meg is lett az eredménye. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Z.É.T.
üzenetére
Ja, láttam én is. A Sony szisztematikusan vágja maga alatt a fát. Ez a videó is erről szól.
#20941 Nordik
" ... ami 1.2.7 szoftver verzióval érkezett."
Nem kizárt, hogy az a "legújabb" (egyben a legutolsó is).
A basszus (szerintem) nem minden. Itt talán össze tudod hasonlítani (kell egy jó fej-, vagy fülhallgató). -
Nordik
addikt
Rendeltem egy UBoom L hangszórót ami 1.2.7 szoftver verzióval érkezett. Újabbat nem mutat és ebbe már választható az Oluv fele outdoor vagy indoor EQ is.
Van ennél újabb szoftver vagy amit érdemes felrakni? Egyébként Outdoor módba valamivel jobb a hangzás, viszont én a mélyet keveslem.
Viszont tényleg kiegyensúlyozott hangja van.
Gondolkodtam még a Xiaomi Sound Outdooron is, de gondolom sokkal több mélyet az se tud, valószínűleg ekkora méretben ezzel kell beérni. -
Z.É.T.
őstag
-
francz'70
senior tag
válasz
Pixx96
üzenetére
"7 es széria asszem 164es 2-3 éves modell ..."
OFF: Csak infóként írom, ne értsd félre
Samunál a 7 es széria még egy hat-hét évvel ezelőtt a felső közép kategória volt, jelenleg már csak belépő, és ott is csak alap dolgokat kínál sajnos, hiába a csilli villi számok igen csak feljebb kell lépni, amíg egy TLC vagy Hisense ugyanott jóval többet ad (mondjuk szoftveres problémákat is
..de ez már egy másik történet)pl. itthon van egy 2019 es 7 es széria 65MU7002 es, beszarás milyen minőségi tv még mindig, ja és a hang kb.30 % os hangerőig nem is lehet észre venni ha lekapcsolom róla a házimozit
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Itt az a baj hogy a tojástartó pereme nagyon vékony, 2mm a egész.
És 1cm vastag szivacsot arra ragasztani, elég durva Challenge.
Én már nem szenvedek ezzel, láttom ez a gyorsabb megoldás, a zaj és zörgés is megszünt.
Persze majd meglátjuk ha lesz valaki aki hasonló dologra válalkozik milyen anyagból mit tud javítani.
Egyenlőre ez volt kéznél, és ezt találtam a kis városomba.A Tojás tartó peremét nem rég küldtem be, nagyon vékony 1-2 mm szóval ezt csak megfelelő méretű ú alaku tömités tudná közre fogni.

(A Logika mentén) Szívesen megnézzem ki tudja ezt a tömitést rá ragasztani a vékony tojástartóra. Ahol találkozik a passzív membránnal
-
Pixx96
aktív tag
válasz
francz'70
üzenetére
passz 7 es széria asszem 164es 2-3 éves modell nekem totál nem tetszik hangja van itthon kisebb LG meg egy szintén 164es TCL hát azok is szebben szólnak. amúgy lényegtelen ez csak egy megjegyzés volt samun se gyári hangszórót használtam meg most TCLen se egy Edifier s2000 pro szolgáltatja a hangot.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18
üzenetére
"Hangosan" gondolkodom: Fordított logikával ragasztani? nem a passzív radiátorra ragasztod, hanem a "tojástartó" peremére? Akkor egyenletesebb lesz az illesztési hézag kitöltése. A kérdés, hogy a passzív membrám és a tojástartó kellően összeszorítja-e az öntapadós szivacsot. Bár az is biztos, hogy a műanyag felületre jobban tapadhat, mint a gumi peremre.
-
carl18
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Köszönöm. Igazság szerint meg akartam oldani és úgy álltam hozzá akkor legyen ez javítva.
Kerestem a anyagot de ez vált be a legjobban.Ha valakinek lenne Uboom X és zavarná a rezonancia akkor itt egy remek megoldás rá.
Dockin D Fine esetén az új Woofer mellet bicikli belsőt alkalmaztam tömítésnek. És tökéletesen működik, gyerek korba sokat szereltem maradt belőle valami.
2005 Fém Beyblade
-
carl18
addikt
Na kész a Uboom X. Ilyen szivacsos öntapadóssal raktam körbe nagyon jól zsugorodik. A zörej teljes mértékben meg szünt.

a fölösleges picit ki lóg de minimális esztétikai zavar. Le vágni nem akarok hogy ne hogy véletlen meg sérüljön a passzív membrán.
több kárt csinálok mint hasznot akkor. 
Politape a neve amit vettem pár száz forintos tétel.
Uboom X olyan mint ahogy gyárilag kéne lennie.
Víznek nem rakom ki szerintem jól bírja majd.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Ahogy korábban írtam, én valamilyen öntapadó fóliával próbálkoznék. Ezt vagy arra a 2 mm-es peremre ragasztanám rá, és vágnám ki pengével vagy sniccer-el szépen a kört, vagy a membrán szélesebb peremére. Annyi réteget tennék egymásra, hogy még éppen a helyére lehessen pattintani a "tojástartót".
A karmok, ami a helyén tartják a "tojástartót", milyenek? -
francz'70
senior tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
"Azért egy jbl-t illik is lepipálni, nem nagyon értem mire raknak ekkora felárat egy hangszóróra"
Ok a felárral igazad van, de azért na, jó cuccokat raknak le
Mondjuk én is úgy voltam vele ha most a samu mx-st50 es nem hozza az elvártakat (hiába tetszik nagyon a dizájn+hangzás) fájó szívvel és "felárral", de lecseréltem volna egy 320 as ra
Sajnos a samunál hiába vannak nagyobb teljesítményűek is, egyik sem akksis, nekem meg kell ez az opció.
De szerencsére simán átment a vizsgán![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pixx96: #20923
"Én kb ezért voltam kiakadva pl Samsung tv itthon milyen szarul szól"
Melyik széria az a samu tv? Nálunk 4 db Samsung tv van a házban (különböző szériák/méretek) de mindegyik jól szól a saját hangszóróival is. Mondjuk az más kérdés, hogy egy kivételével (hálószoba) mindenhol valamilyen hangrendszeren keresztül szólnak (soundbar, házimozi)
"de hát minek is szólna jobban vegyél Soundbart azt jól van."
Azért na, ...abból a papír vékonyságból tervezői csoda lenne egy soundbar subwoofer teljesítményét egyáltalán megközelíteni is
-
carl18
addikt
Még ez van amit tegnap csináltam csak a szalag kivül leválik mostanság és nem esztétikus! Egy 2mm vastag a találkozási pont erre kéne valamit ragasztani.
Holnap lehet vásárlok 1 méter szívacsos tömitést, és hátha az kellően zsugorodik.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
A Samsung a világ egyik legnagyobb cége. (top5 - top30, attól függ, milyen összefüggésben nézzük)
Még hajót is gyártanak.A Samsungon belül van az "Electronic", ami egy csomó kisebb-nagyobb márkát/gyártót felvásárolt.
Ezen belül van a Harman group, ami az audio "részleg". Azon belül van az AKG, JBL és igen, a Denon, Marantz is egy ideje. Meg a Polk, Bowers & Wilkins (B&W),
De a Harman portfólióba tartozik még:
Mark Levinson, Arcam, Lexicon, Revel, hogy csak a legnevesebbeket említsem.
Aztán Pro-audio vonalon:
Martin, Crown, dbx, stbA teljesség igénye nélkül, amik eszembe jutottak.

-
Pixx96
aktív tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
házon belül vannak Bowers&wilkins, Denon , Marantz , AKG,Harman/kardon, JBL és még jó pár mind a Samsung része. Szóval tudnak miből mazsolázni.. Én kb ezért voltam kiakadva pl Samsung tv itthon milyen szarul szól
szomszéd Hitachi tvje meg sokkal szebben tisztábban szól "élvezhetőbb" nem ezt vártam volna de hát minek is szólna jobban vegyél Soundbart azt jól van. -
Z.É.T.
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Ideiglenes kötésre kiváló, annyi, hogy nedvszívó felületen nyomot hagyhat.
(itt nem a kétkomponensű típusokról van szó, az végleges kötésre való!)Bemásolom:
Ideiglenes rögzítés (a legtöbb típus):
Képek, poszterek, cetlik, dekorációk felerősítése.
Kisebb tárgyak ideiglenes rögzítése.
Rajzszög és ragasztószalag helyettesítése (nem hagy nyomot).
Nem porózus, tiszta felületekre (üveg, csempe, fém, műanyag).Használat (ideiglenes):
Vegyél le egy darabot, és gyúrd addig, amíg megpuhul.Nyomd rá a rögzíteni kívánt tárgyra.
Erősen nyomd a felületre, majd óvatosan vedd le, ha már nem kell.
-
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
"A Samsung ilyen gátlástalanul nyúlja az ingyenes muzsikákat?"
Nem egy az egyben, picit remixelve van és kb. olyan fél perc az egész, de ismétlődik.
És ezt a "demót", hogy kell elképzelni? Direkt van egy ilyen mód, és akkor elindul ez a zene, fények, csillogás, stb.?
Igen, pontosan így. Lejátszó gomb nyomva tartása 5 másodpercig és indul a demó.Ha már Samsung.....
A tegnapi bulin (ami ma hajnalban ért véget
) meg volt ríkatva az mx-st50b rendesen! Kb 30-35 m2 és 23 fő meg se kottyant neki, lazán bezenélte, beszórta hanggal a szerkezet
...nagyon komolyat szólt, néha kicsit sajnáltam is olyan szinten üvöltött és dübörgött, szinte végig tisztán és élvezhetően de olyan hangerővel, hogy kiabálni kellett, hogy egyáltalán megértsük egymást...Volt egy tag akinek állítólag pb 320-a van, na ő sokszor csak állt ott és nézte, elismerően biccengetett....azt mondta ez jobban szól mint a 310 es mármint, hogy szebben, mondjuk ezzel nagy újdonságot nem mondott....persze a 320 as ról már nem beszélt
De az tény, hogy tényleg nagy sikere volt, a reakciókból ítélve lehet szereztem a samunak egy-két vevőt
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom
üzenetére
+1
Én is tovább gondoltam a dolgot. Ott, ahol jelöltem a képemen (piros kör) biztos nem rezonál, mert ott ugye gumi találkozik műanyaggal. Mégis ott érdemes próbálkozni, mert ott lehet befeszíteni a "tojástartót".
Tuti, hogy utóbbi nem áll elég feszesen (ezért sem érdemes túl sokszor leszedni ...), és ezért az rezonál (ütődik neki) valahol máshol a háznak.#20916 carl18
Ha legközelebb lepattintod, akkor tudnál csinálni pár fotót a "tojástartó" belsejéről?#20917 Z.É.T.
"Gyurmaragasztó esetleg?"
Ez, hogy működik? Sose dolgoztam ilyennel. Ugye itt nem az lenne a cél, hogy a "tojástartó" végleg odaragadjon, hanem az, hogy minél feszesebben álljon a helyén. -
Z.É.T.
őstag
válasz
carl18
üzenetére
Gyurmaragasztó esetleg?
https://iskolaszeraruhaz.hu/Gyurmaragaszto-Blu-Tack(drága hangszórók/hangsugárzók tömítéseként is használtuk régen)
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Szikszalag se jó megoldás, ma reggel láttam tökre okédék módon elvált a ragasztásom!

Én nem találtam más anyagot de teljesen jól írtad körbe.
Én megfogdostam basszus közbe és ahogy írtad a tojás tartó kör ive találkozik a passzív membránnal. Ez szép és jó de mivel a tojás tartó nem elég feszesen van rajta a hangszóró házán, kéne ezek közé egy csillapítő anyag ami pont elég vékony és képes csillapitani a rezgést.
Igen a csiszolás nálam is ki zárva mert bele jut a kosz és a víz.
Sajnos úgy láttom a szigetelő szalag se jó mert elenged a ragasztás.
A ablak tömités jó lenne a fehér de az meg túl vastag és nem tudom vissza rakni a tojás tartott.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02
üzenetére
'"Na ezt kipróbáltam az enyémen is Outdoor+ módban és kb 80-90 ... "
Én 7x %-ig tudtam feltekerni, mert már nekem fájt ...
Nálam nagyon ritkán "dolgozik" ilyen hangerőn a hangszóró, és akkor sem ilyen (tuc-tuc zene megy rajta). Beltérben én ezt (hangerő & Outdoor+) egyértelműen soknak érzem.A lényeg, hogy nálam nincs rezonancia, pedig direkt "rákagylóztam" mindkét oldali membránra (cseng is a fülem).
Ami a problémát illeti (mert ezek szerint sajnos van, és nem ritka) az – ha jól értem – abból adódik, hogy a membrán belső fele nincs jól leragasztva (a képen pirossal jelölve), vagy idővel elválik, így nagy membrán lengés esetén a vibrációt átadja a "tojástartónak".
Ha, így van, akkor a megoldási lehetőségek:
1) Amit carl18 is csinált. Vagyis a "tojástartó" belső ívének alja és a membrán peremének belső ívének (előbbi képen a piros kör) találkozása közé be kell tenni valamit, a csillapítja a rezgést és/vagy passzentosabbá teszi a két alkatrész találkozását.
2) Újra ragasztani a membránt. Szerintem ez lenne a tuti, csak kérdés, hogy le lehet-e "fejteni" roncsolásmentesen.
3) A "tojástartó" belső pereméből lereszelni ~1 mm-t, hogy abszolút ne is érjenek össze. Ez jó sok meló, és ha nem lesz egyenletes, akkor látszódni fog. Bónuszként ennél a megoldásnál a kosz is bejut a résen, szóval ez inkább csak elméletben játszik.Amit én csinálnék (ill. fogok, ha esetleg idővel előjönne a hiba), hogy néznék valamilyen öntapadós (csak létezik ilyen
) lapot, amiből kivágnék egy körgyűrűt, amit az említett peremre ragasztanék. Ez, ha jól sikerül, akkor esztétikusabb tud lenni, mint a szikszalagos megoldás.#20900 keneseig
"Olyan Bluetooth hangszórót keresnék aminek nem árt ha töltő kábelről is szól."
Ez az árt, vagy nem árt, eleve eléggé szubjektív. Ha ugyanis van benne akksi, akkor az egyiknek sem tesz jót, ha nem használod akksiról (ill. nem meríted / töltöd).
Máshonnan nézve viszont a modern töltésvezérlők egyike sem fogja gallyra vágni az akksit (tölti túl), ha hálózatról használod a hangszórót.
Aztán ott vannak az újabb JBL-ek, amikben cserélhető az akksi. Egyik-másik talán akksi nélkül is tud működni, de ezek nagyon nem 30e Ft-be kerülnek, plusz attól az akksi még a polcon (el)használódhat, hogy nincs a hangszóróban. -
Skillet
addikt
Sziasztok
Van egy Tronsmart T7-em, amivel igazából elégedett vagyok, viszont nagyon szemezek az utódjával, a T8-cal.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne váltanom?
A T7-hez képest miben jobb és mennyivel?
-
rdt89
addikt
Na bekapcsoltam a Hopestar A80-at. Én nem mertem 50% felé emelni a hangerőt, ez egy szörnyeteg. Olyan basszus van benne, hogy az valami leírhatatlan. Megvolt a mellkasomban is a szorító élmény, ez sokkal durvább cucc a Sencornál, és sokkal tisztábban is szól, a mély pedig valami egészen elképesztő. S lemèrtem a súlyát, s tényleg 8 kiló, félelmetes. Anyaghasználat nagyon jó tapintású és erőteljes érzetet nyújt. A csomag tartalma nagy teljesítményű töltő kábel, mikrofon, jack kábel, vállpánt. Remélem ő nem fog rezegni, mert a Sencor is nagyon megnyert, de vannak dolgok amiket nem tudok megszokni, s az a rezgés a készülékből.
-
carl18
addikt
Mivel a hangot javította én ezzel együtt tudok élni! Tudom nem túl esztétikus, de jobb mint a műanyag zőrgése.
-
carl18
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Már láttom és tudom mi a hiba!
Sikerült korrigálni. Szóval Uboom X esetén van ez a passzív membrán feletti tojás tartó szerű védő/vázpotló. Ez elég könnyü anyag és pont ráfedésbe van a passzív membrán szélével. Ez eddig oké, de úgy láttom a passzív membrán nagyobb kilengés esetén ezt a könnyü 100 grammos fedőt pont be tudja rezonáltatni.
Ősszintén egy időn után nagyon zavaró volt egy a zavaró műanyag hang, a hangszóró maga szerkezetileg tőkéletes.
Csak durva így a gyártó nem gondolt arra hogy ez a műanyg csillapítás nélkül majd átveszi a zajokat.
Igaz átlag hallgatás esetén és a zenék java részénél nem jön elő ez a jellenség.
Arra gondolok Oluv is kapott egy jól sikerült darabot ami nem rezonált, de ha ilyen lenne nála az neki is feltűnt volna.
Az ablak tömités nem működött túl vastag és nem megy vissza a helyére a védő.
Volt pont itthon fekete szigetelőszalag azzal ragasztottam körbe a passzív membrán szélével találkozo kör ívet.
Azóta a zajok 90%-ba megszüntek és nem kaparom a falat ettől a idegesítő zajtól.
De durva fél méter szigetelő anyag kellet csak volna.
Itt a összehasonlítás! Kézzel rá tartok és abba hagyja ezt a nagyon zavaró zörgést...
-
válasz
carl18
üzenetére
Na ezt kipróbáltam az enyémen is Outdoor+ módban és kb 80-90 hangerőn is csak úgy hallottam valami műanyagos mellékhangot az egyik oldalról, ha közvetlenül szinte a fülemhez tettem, rendes távolságból abszolút nem hallottam (pár pillanatra 100-as hangerőn is kipróbáltam, úgy sem volt másabb, de gyorsan visszább vettem a hangerőt
).De jó tudni, hogy ilyesmi előfordulhat, fura hogy eddig ez a “szériahiba” szerűség még nem jött itt elő a topikban az Uboom X kapcsán (vagy csak elsiklott az infó mellettem).
Így ha idővel nálam is jobban hallatszik majd ilyen recsegés, akkor tudni fogom, hogy valószínű csak a CocaCola műanyag kezd fáradni, de remélem az távolabb lesz még, áprilisban lesz 1 éves nálam a hangszóró és igyekszem rá vigyázni, tanultam abból, hogy egy Dockin D Fine-t már kinyírtam (ami végül a legjobb kezekbe került és nagyon ügyesen új életet adtál neki
).————————
Más:
Mostanában így hidegekben leginkább TV-hez szoktam használni az Uboom X-et, mivel soundbar sajnos kiesik nálam, nincs neki hely a TV előtt a komódon, a TV pedig kb centire csak fix helyen tud lenni.Ha olyan filmet nézünk, ami kívánja a jobb hangot, akkor lerakom a földre a komód elé úgy, hogy a hangszórók felfelé néznek és nekünk ez így még úgyis más dimenzió hangzásban, hogy valójában kb csak 1.1 a hangzás, mivel ugye túl közel vannak a hangszórók egymáshoz, így csekély sztereo hang érvényesül.
Még a hang késés is teljesen észrevehetetlen, mert előfordult, hogy elfelejtettem bekapcsolni a Video módot, hogy teljesen minimális legyen a latency, de nem is tűnt fel film végére, hogy nem volt bekapcsolva

-
carl18
addikt
Raktam rá ablak szigetelést de így nem pattan vissza a tojás tartó.
Ooutdoor+ 60 százalékon már le adja ezt a zajt ha az ember jól figyel.
Valahogy nem találok anyagot ami kis helyen elfér és rugalmas.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
" ... a passzív membránt közvetlen találkozik is vele."
Klassz (hogy meg van a hiba)! Azért ez nem tűnik akkor drámának. Persze jobb lenne, ha ez sem lenne ...
Írd már meg kérlek a szám címét + előadót. Ja, meg, hogy nálad kb. mekkora hangerőtől kezd hallatszódni a rezonancia." ... körbe ragasztottam a találkozási pontokat ... "
A ragasztgatással óvatosan! Nehogy ne tudd többet szétszedni. -
carl18
addikt
Meg van a hiba ez a könnyű anyag ami védi a passzív membránt közvetlen találkozik is vele. És át veszi a passzív membrán széléről a rezgést.
kézzel meg fogdostam körbe ragasztottam a találkozási pontokat még is hallom a műanyag fura hangot add.
egyenlőre ki kell találni mit lehetne oda rakni. Nem elég erősen fekszik fel ha rá nyomom kézzel csökken ez a zaj. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18
üzenetére
Előbb szedd le nézdmeg utána van-e zörej vagy nincs
aztán mókolj de mondom nálam mind a 3 nak koppra ez volt hangja ugyanaz okozta sajnos. Garancia mivel kifutó termék szerintem már nincs ezekre már olyan értelemben cserét/javítást nem fognak csinálni rajta szerintem legalábbis csak pénzed fogják vissza küldeni... de ne legyen igazam max bukod speakert ha vissza kérik
ha meg nem zavar annyira akkor hagyd így
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Raspberry Pi
- Bittorrent topik
- Windows 7
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600X, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- HIGH-END GAMER PC Ryzen 7 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB NVMe - Beszámítás
- Lenovo Tab M11 / TB330FU
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

olvass értelmez ha nem megy akkor csá.
valahogy elmaradt számomra a hatás nem úgy mint egy oszlop hangfal vagy hifi/polc hangfal esetén. Aztán sokan írják milyen jó hát kinek mi engem nem győzött meg sajnos. Ja meg Onyx stúdió 7 is volt párban azzal indítottam először.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a fölösleges picit ki lóg de minimális esztétikai zavar. Le vágni nem akarok hogy ne hogy véletlen meg sérüljön a passzív membrán. 
) lapot, amiből kivágnék egy körgyűrűt, amit az említett peremre ragasztanék. Ez, ha jól sikerül, akkor esztétikusabb tud lenni, mint a szikszalagos megoldás.
Ooutdoor+ 60 százalékon már le adja ezt a zajt ha az ember jól figyel.
kézzel meg fogdostam körbe ragasztottam a találkozási pontokat még is hallom a műanyag fura hangot add.