- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
oliwwer #20350 üzenetére
Egyébként meg digitális jelfeldolgozás van + erősítő. Még AUX bement sincs, ahol simán túl lehetne vezérelni. Úgyhogy kb. bolondbiztos user aspektusból, kivéve ha nem a terméket tervezték/gyártottak le szarul. Úgyhogy ennek tudatában, teljes nyugalommal mehetsz gariztatni.
-
bwoay
nagyúr
válasz
oliwwer #20350 üzenetére
a nem rendeltetésszerű használatot nekik kell bizonyítaniuk, szerintem felesleges kör előre ezen aggódni, pláne, ha semmi ilyesmi nem történt.
Ezt a 4k-t sokallom - egyrészt olyanról még nem hallottam, hogy a javítás/csere utáni visszaküldést is a vásárlóra terhelik garanciális esetben, másrészt jó esetben van lehetőség Alzaboxból küldeni, ami meg ennél biztosan kedvezőbb. -
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Itteni ajánlásra vettem egy Xiaomi Sound Outdoor hordozható hangszórót, nagyon jól is működött kb 4-5 hónapig, azonban a napokban elkezdett az egyik mély hangszórója ciceregni, hosszabb mélyebb hangoknál erősen zavaró.
Egy kb 4x4 szobában van használva, 35-40%-nál magasabb hangerőn kivétel nélkül sosem volt- edzéshez használom háttérzajkeltőnek. Alzánál vettem, szóval megbízható helyről, de attól tartok azt mondják majd, hogy túlhajtottam, vagy nem rendelkezés szerinti használat, de erről közel nincs szó. Mi a tapasztalat, gond nélkül cserélik ilyen probléma esetén? Kb 4k oda vissza a posta egy 15 ezres hangszórónál.. ezért kérdezem.
Köszi!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #20346 üzenetére
Így van, ahogy bwoay írta. A legutolsó eddig ki nem adott (és most már szerintem nem is fogják) 0.48-asban lett ez végre (én sokat használom ezt a funkciót, szóval nálam ez az első héten kiderült ...) javítva.
... és ezen alapul Oluv 048, 949 és 950-es firmware-je.#20347 betegphiu
Hát, te tudod. Ha van helye a Q20i-nek (is), akkor OK, de én akkor is kicsit túlzónak érzem ezt az "akciót", mely szerint a Q20i-t "ingyen adták". Mert, OK, tegyük fel, hogy így van. Akkor 87€-ért nem épp jó vétel egy Boom 3i ... szerintem. -
bwoay
nagyúr
-
betegphiu
senior tag
válasz
<Adamsky> #20343 üzenetére
Igen tudom, hogy újracsomagolt, de érintetlen, tökéletes darab. (Pár füles már megfordult a fejemen azért 🤣)
Ez tegnap 8 órát rajtam volt. Hibátlan.
Értem én a motion plusos teóriádat, de így van egy fülesem is. Pluszbazberedetinárakhoz képest ez nagyon jó engedmény.
Mellette meg a felsorolt másik kettő soundcore és egy JBL 310.
Mindennek megvan így a maga helye a mérete végett 😇 -
-
laracroft
senior tag
Sziasztok, earfun uboom L-nél hiába állítom be hogy automatikusan kapcsoljon ki nem teszi meg. Annyi info még, hogy állandó audio in kapcsolatnál teszi ezt, nem Bluetooth kapcsolatnál. Lehet ezért? Ha igen van erre gyógyír? Köszi
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
betegphiu #20342 üzenetére
Gondolom ebben az akcióban vetted:
Azt ugye tudod, hogy a Q20i egy refurbished (újra csomagolt) cucc?
Ha az új árát nézzük (ami most 43€), akkor 3i elvileg 43€ volt. Ennyiért (na, jó, többért: 45€) lehetett nemrég Motion+ -t kapni. Utóbbi persze nem bírja úgy a sós vizet, mint ez, és nincsenek fények, de ... én biztos azt választottam volna. -
betegphiu
senior tag
Szépen csendben megjelent a legkisebb Soundcore cucc, én meg is vettem.
Dobtak hozzá ingyen egy Q20i fejhallgatót is.Most teszteltem le, ahogy írták ,ez egy túrázós, grillezős, medencés cucc. Természetesen a Motion Plust nem veri meg hangminőségben, de be lehet állítani az EQ-ját és magát a készüléket, ha jó helyre rakom, akkor azért szépen és hangosan szól.
Nekem anno ellopták a Motion Plust, úgyhogy már jó, hogy kijött egy ilyen, nem kell a Boom Plust, vagy a Rave Neot cipelnem. -
peppe79
senior tag
Sziasztok!
T8, vagy Bang SE csipogóval van valakinek személyes tapasztalata?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
alphamooncam #20335 üzenetére
"Adamsky: A "ténykérdést" is illene igazolni, tényekkel."
Bocsi, hibáztam! Nem voltam kellőképp körültekintő, mikor válaszoltam. Többet nem fordul elő. -
alphamooncam
őstag
Megkérdeztem a Geminit:
Adott e ki közleményt a JBL, hogy a termékeit hamisítják, és ha igen akkor mikor, milyen tartalommal:
A JBL hivatalosan nem egyetlen "közleményt" adott ki egy adott időpontban a hamisításról, hanem folyamatosan tájékoztatja a vásárlóit a hamisítványok létezéséről és azok elkerülésének módjairól a weboldalán és a terméktámogatási felületeken.A JBL (amelyet a HARMAN International Industries gyárt) tudatában van annak, hogy termékeit, mint sok prémium márkát, hamisítják, és ezeket jellemzően jelentősen csökkentett áron, alacsonyabb minőségben értékesítik.
A tájékoztatás tartalma lényegében a következő:
Figyelmeztetés a hamisítványokra: A cég felhívja a figyelmet arra, hogy a hamis termékek nem felelnek meg a JBL magas minőségi és biztonsági szabványainak,
gyengébb minőségűek és rövid időn belül meghibásodhatnak.
Tanácsok az eredeti termékek vásárlásához:
Csak hivatalos forgalmazóknál (Authorized Dealers) vagy közvetlenül a JBL.com és Harmanaudio.com oldalakon vásároljon.
Kerülje a gyanúsan alacsony áron kínált termékeket.
Útmutató a hamisítványok felismeréséhez: Részletes leírásokat és képeket tesz közzé arról, hogyan lehet megkülönböztetni az eredeti JBL termékeket (pl. hangszórókat, fejhallgatókat) a hamisítványoktól. Ezek a különbségek általában a következők:
Csomagolás minősége: Az eredeti csomagolás jobb minőségű, élesebb nyomtatású, tartalmazza a sorozatszámot, vonalkódot és egyéb márkajelzéseket/logókat.
Termék részletei: Különbségek a logóban, a gombok kialakításában (pl. eredetin be van süllyesztve, a hamisítványon kiáll), az anyagok minőségében és a szériaszám elhelyezésében.
Funkciók: Egyes hamisítványok nem tudnak csatlakozni a hivatalos "JBL Portable" applikációhoz vagy a PartyBoost/Connect+ funkcióval ellátott eredeti JBL hangszórókhoz.
Kapcsolatfelvétel: A JBL arra kéri az ügyfeleket, hogy gyanú esetén vegyék fel velük a kapcsolatot.Összefoglalva: A JBL nem egy egyszeri, nagy nyilvánosságot kapott közleményt adott ki, hanem a "Buy Authentic" és a "Buy Authentic – Buy Safe" (Vásároljon Eredetit - Vásároljon Biztonságosan) oldalakon keresztül folyamatosan elérhető tájékoztatást nyújt, hogy segítse a vásárlókat a hamisítványok elkerülésében.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Pixx96 #20336 üzenetére
Válaszod magáért beszél.
Nem tudod alátámasztani az állításodat.
Két lehetőség van van, és egyik sem éppen hízelgő rád nézve.
Az egyik hogy nem néztél utána, és minden mendemondának bedőlsz --> erre szokták azt a kifejezést használni, hogy hasznos idióta, a másik hogy utána néztél, de nem akarod elárulni, ezért hallgatod el az igazságot, hogy ezek a hírek bizony arról szólnak, hogy hogyan hamisítják a JBL termékeit, --> Rosszindulatúan, és szándékosan meghamisítod a valóságot, és ezért terelsz, és bohócozol.
Ja, és bármelyik esetben meglehetősen kétségbe vonható, hogy egyáltalán alkalmas vagy-e másoknak tanácsokat osztogatni.
Veled szemben én személyeskedtem, hanem kérdeztem, amire a válaszod lett olyan amilyen.
Szerintem.
-
Pixx96
aktív tag
Ahh már megint itt az ügyeletes udvari 🤡🤡 mond már meg nekem kérlek mit csináljak szabadidőmbe van sajátod keresgélj komám... nem vagy te itt senki hogy állításokat kelljen bizonygatni neked 😂😂😂 gondolom felétek aprajafalván szomszéd mond egy jó filmet netflixen már egyből elő is fizet neked hogy bírjad nézni
-
alphamooncam
őstag
"ha tényleg annyira érdekel a téma, keress rá, rengeteg találat fog szembejönni. "
Ez így nem korrekt.
Nem keresek rá semmire, mert ennek nem így kell működnie.
SZVSZ annak kellene igazolni, hogy az állítása igaz, aki azt állítja, és nem annak, aki ezt kétségbe vonja.
Gondolj bele !
Ha én azt állítanám, hogy az egyik az egyik fórumozó felmenőjének 123456 számú a bárcája, akkor azt nekem kellene bizonyítanom, nem pedig az illetőnek, hogy nincs is bárcája, és az is 654321 számú, szóval az eddigi tapasztalataim alapján ilyen formában nem állja meg a helyét az állítás, hogy a JBL silány minőséget gyárt, amire a #20331számú hsz-ben leírtak.
Egy másik engem érintő, "köztudomású" dologról, amiről szintén itt szereztem tudomást, arról is kiderült a saját mérés alapján, hogy fake, mégis úgy lett nekem "eladva", hogy köztudomású és igaz.
Ezek után nem tudok hinni ellenőrzés nélkül semmit, ami itt elhangzik.
Adamsky: A "ténykérdést" is illene igazolni, tényekkel.
A bemondás nem tény, szóval ha tényleg úgy gondolod, hogy silány minőséget gyárt a JBL, akkor dobj már pár linket, amiből tényként lehet megállapítani az állításod valóságtartalmát.
Köszi
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #20331 üzenetére
"Hát JBLnel az se mindegy milyen S/N számmal veszed ... "
Isten bizony ezt én is írni akartam, de aztán kiment a fejemből (ez van mikor az ember több mindent csinál egyszerre).
De ott talán – azonos forrást feltételezve – nincs akkora szórás (szeretném ezt hinni).
#20332 alphamooncam
A bt. hangszórók esetén az, amire Pixx96 felhívta a figyelmet, ténykérdés. Hogy a prémium JBL cuccokkal mi a helyzet ... passz. -
bwoay
nagyúr
válasz
alphamooncam #20332 üzenetére
közismert, hogy ez így van a JBL hangszóróinál. nem véletlenül jelzik a review-kban, hogy melyik verziót tesztelik. ha tényleg annyira érdekel a téma, keress rá, rengeteg találat fog szembejönni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Pixx96 #20331 üzenetére
Na ez a téma érdekelne.
Tudnál pár linket dobni?
Pro és Hifi kategóriában is van/volt pár JBL-em példának okáért JBL LSR 310-ből most is van 5.db.
Ezeket egyesével lehet megvenni, darabárasok, egyszerre vettem hármat, majd egy év múlva még kettőt.
Én nem tapasztaltam ezt az általad említett "szórást" viszont hallottam hogy sokan hamisítjáka JBL-t.
Pont azért mert ez a név ismert és eladja magát, nem úgy mint egy pl. Oluv, aki itt az isten csak éppen ezzel a névvel nem lehet eladni semmit, mert ezen a szűk közösségen kívül nem hallott még róla senki.
Szóval csak szeretnék utána menni az állításodnak, hogy honnan veszed ezeket a dolgokat, ez valóban így van-e, vagy csak hitelrontás.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #20330 üzenetére
Hát JBLnel az se mindegy milyen S/N számmal veszed speakert mindig utána kell nézni melyik hogyan szól
már annyi variáns van magam s tudom követni TL , GG , ND , TT , CS , NT , GT aztán elvileg majdnem mindet máshol más anyagokból szerelik össze
eltérnek anyag használtok mind a hangszóróban mind a összetevők is stb... így van amelyik vízállóbb van amelyik jobb mélyet produkál tök más hangképük erről már több tesztet néztem mérésekkel igazolták tök más hangképük de szétszerelték ott is látszott magassugárzónak más az anyaga vagy éppen mély hangszór egyiken fényesebb műanyagosabb másik full papír cucc... Hát ez van ezt teszik elénk ami épp hogy sikerül.
-
<Adamsky>
nagyúr
"egyébként ennek a faszinak egy saját brand kellene ... "
Van neki egy saját márkás fejhallgatója, amit reszelget már egy ideje, de ugye "kis pénz, kis foci". Talán egy-két bőségesen adakozó Patreon támogatójának jutott belőle.Cyborg
"Ha valami szar, azt Bog megírja ... "
Igen, csak nekem az a benyomásom, hogy Bognak ez a bt. füles/fejes & hangszóró vonal annyira nem vág az érdeklődésébe. Ő inkább telefon, óra, porszívó.
Másképp: lövése nincs, hogy Oluv mennyivel tette jobbá egyik-másik általa hangolt cuccot.
Ellenkező esetben már rég rágná az Earfun-ös csapat fülét, hogy gyerekek, ha már a hangszórókat elengedtétek (tényleg elengedtétek??), akkor legalább a fej- és fülhallgatókat adnátok oda neki. Ha, nem, miért nem?carl18
Sajnos örök probléma, hogy hol kisebb, hol jelentősebb eltérés van egy-egy szemlátomást ugyanolyan hangszóró között. Utóbbi esetben az sem ritka, hogy valami alkatrész "menet közben kicserélődött".
Oluv is panaszkodott már az Uboom L-nél is, hogy teljesen más hangszórót kapott az elején. Mire kész lett a hangolással, az Earfun küldött egy gyártásra kész verziót, és kb. kezdhette a munkát előröl. Szóval nem mindig Oluv a hülye / kekec. -
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom #20328 üzenetére
haha, nyakmasszírozáshoz van dedikált eszköz:
https://www.sony.hu/electronics/vezetek-nelkuli-hangszorok/srs-ns7sonynak van több hasonló speakere, de állítom, hogy csak ez a modell jó!
alul passzív radiátorok vannak benne, a kulcscsontot rezegtetik, bazijó.
egy ilyennel szoktam üvöltetni a TV-t éjjelente, egészen szürreális élmény.
csak persze nem annyiba kerül, mint egy akciós mini soundcore -
Aprósólyom
addikt
válasz
darkrock #20326 üzenetére
eMAG-on volt némely szín néha olcsóbban. És most találkozott az alcsony ár és a multi/elektro hétvége úgyhogy 71xx forintra jött ki. Minden hétvégén érdemes lecsekkolni. Most egyszerűen nincs idő/energám elmélyedni benne. Pláne, mert amiért engem érdekelt volna egy pocketsize BT hangszóró arra nem igazán jó: délutáni sziesztához vagy lefekvéshez, párna mellett halkan szóljon, ugyanis a 1. és 2. hangerőszint annyira halk, hogy a hangokat elnyomja az erősítő alapzaja. A 3-iknál már kezd normalizálódni a jel/zaj viszony de még nem az igazi. A 4-ik hangerőszint meg már olyan hangos, hogy használhatatlan pihenéshez, elalváshoz. És akkor még ott van további 10-20 hangerőszint.... Nekem meg a tököm kivan az ennyire flegma "tervezéssel". Idézőjelben, mert ez minden csak nem megtervezett.
A Soundcore app és a custom EQ részleg viszont tetszik, elég részletes az EQ és a frekvenciák is szabadon választhatók. Nincs megkötés, hogy előre definiált frekvenciákat lehetne halkítani-erősíteni.Zenére is kevés ez a méret. Értelmezhetőbb hangképhez kell a Uboom L vagy Flip 6 és hasonszőrű társaik.
1 valami tetszett: betettem a nyakam mögé a pulcsim kapucniájba és úgy egész érdekes élmény volt hallgatni, ahogy rezonáltatja/masszírozza a nyakam a mély. Egyből el is képzeltem, hogy egy nyakravalót varni neki (vagy átalakítani egy utazó nyak párnát) és akkor kerti és házi munka közben egész jó élmény lehet, miközben se a család, se a szomszédok nem szenvednek nagy hangnyomástól. Talán ilyesmire jó lehet egy pocket hangszóró. Podcastre és munka közbeni háttérhangokhoz (zenére csak hát elég korlátos hangképpel).
Még 40-50 cm magam elé téve az asztalon is kevés az élvezhető zenéhez, szerintem. Persze ez én vagyok, mert még sokszor még a kedvenc zeném se tudom élvezni, ha nagyon gyenge a hangkeltő hangképe. -
darkrock
aktív tag
válasz
Aprósólyom #20283 üzenetére
Honnan vetted? Varjuk a tapasztalatokat is.
-
carl18
addikt
Még valamit hozzá raknák a dolgokhoz! Oluv Patreon oldalán egy UBoom X Tulaj írta Oluvnak hogy 4-ből 2 hangszórónak "Van a passzív membrán zöreje.
Ahogy a topikba írtuk általába az egyik oldal"Például a bal oldalon" valamiért van valami zaj.
Oluv válaszul azt írta "Chinese Trash". Szóval ez alapján Oluv se tartja túl nagyra a kínai gyártást (Earfun Részéről).
De mint Alan Mondta Motion Plus esetén hogy 2 Soundcore Motion Plus és a későbbi gyártás nem ugyan úgy szól. -
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #20320 üzenetére
Ja igen, az enyelgéshez hozzá akartam fűzni, hogy ezt az idő majd eldönti. Ha valami szar, azt Bog megírja, megmondja, ő is össze rúgta már a port pár kínai céggel. Interjúkban is bátran feszeget kényes dolgokat, mer kérdezni, és mer nemet mondani, én nem hiszem, hogy ettől tartanunk kell.
Egyelőre az earfun nem tud hibázni, jó az app, jók a speakerek, és még a 6000 Ft-os fülesük is rohadt jól szól, jobban pl, mint egy 2-3x drágább másik füles. Én televásároltam a családot earfun fulesekkel. Amint a kapzsiság elkapja őket, és elkezdenek szart csinálni, vagy drágán adni a cuccaikat, kiderül minden.
Egyelőre marha jó az ár-érték arány náluk.
-
Cyborg
őstag
válasz
Nyilván nem volt ott Bog a találkozón, gondolom a csajok mesélték neki, és nem is hiszem, hogy Oluv ezekkel a csajokkal egyeztetett a fejlesztés során
Sose fogjuk megtudni, mi az igazság, de, ha választhatok, én is inkább Oluvnak, ha nem jött volna le az előző írásból. Hieteles ember, szembement nem egy gyártóval.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Cyborg #20318 üzenetére
vélhetően többet vártak az együttműködéstől, mert mindenhol azt domborították, hogy ezt Oluv hangolta. csak ez a legtöbb ember számára pont semmit nem jelentett, mert Oluv egyrészt sokak által nem ismert, másrészt ilyen téren azért annyira hangzatos referenciákkal nem rendelkezett. ez a történet egyébként jó példája az elbaszott együttműködésnek, amikor a végén egyik fél sem elégedett.
bízom benne, hogy lesz kínai márka, akinek leesik, hogy könnyedén tudná kamatoztatni azt a tudást és tapasztalatot, amit Oluv a Uboom X fejlesztése során szerzett. biztos nem egyszerű vele együtt dolgozni, de ez az ára annak, hogy (szerintem) az egyik legjobb koncepcióval rendelkezik arról, mit kellene tudnia és hogyan kellene szólnia egy BT speakernek.
egyébként ennek a faszinak egy saját brand kellene, ahol megkapna minden szükséges teret ahhoz, hogy a saját démonjaival birkózgasson.
-
szebe
addikt
válasz
Nekem abból a szempontból tetszik, hogy nem ilyen karabineres kis cucc mint a Clip mondjuk, de azért a Flipnél kisebb (tényleg mint egy 0,33-as üdítő). Valszeg pont a hasonlókat célozzák vele.
Dolgozói kedvezménnyel 40 európai pénz volt. Kicsivel többért van Flip, de tényleg nincs szükségem akkorára. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #20315 üzenetére
"Gondolom valami JBL szintű eladásokat vártak ... "
Sokat beszéltünk erről, hogy mi mehetett félre, úgyhogy ezt nem ismételném meg. A lényeg, hogy annak, aki követte az eseményeket, simán lehetett az az érzése, hogy ezek direkt szo*atják saját magukat és Oluv-ot. Ezért lenne izgalmas egy őszinte (!) beszélgetés ebben a témában a PH! és az Earfün között (ha már ekkora cimbik lettek), de ez tuti nem fog összejönni.#20316 Cyborg
" ... 1 éve beszéltek utoljára személyesen Bécsben, akkor Oluv azt mondta ... "
Ezt most nem értem. Bog ott volt, mikor az Earfün találkozott Oluv-al, vagy az Earfün-ös csajok mesélték ezt neki?" ... nem kíván foglalkozni ezzel, és nem akarja a nevét adni semmihez."
Ezt konkrét hazugság. Oluv büszke a hangszóróra, és még most is a "final-final" verzió után is reszelt egy még "tuti-tutibb edition"-t. Tényleg nem 100-as az ember, de én az ilyenekkel (inkább) szoktam szimpatizálni.#20318
" ... a kínaiak egy teljesen más "állatfaj" az európaihoz képest, mindent fordítva gondolnak ... "
De, nem gondolod, hogy legalább meg kellene nekik próbálni elmagyarázni, mi is a helyzet? Én rosszul vagyok ettől az enyelgős stílustól, amit a PH! is képvisel az Earfün irányába (csak, hogy meg ne romoljon a jó kapcsolat)." ... szívvel ajánlom nekik Alan Rosst, isteni kollaboráció lehetne ... "
Szerintem Alan nehezebb eset. Ezen felül nem tudom, hogy ő csinált-e már hasonlót. Oluv - mint utólag kiderült - nem egy cuccolt hangolt már a Tribit-nek (azt hiszem a szintén méltán híres MaxSound Plus-t) és az Earfün-nek, mégsem érezte úgy egyik márka sem, hogy jó lenne vele – tartósan – együtt dolgozni.Jut is eszembe. A minap belefutottam a YT-n a Baseus új fej- és fülhallgatóiba, amit a Bose-al kollaborációban készítettek. Nem tudom, hogy milyen lett (mit szólna hozzá Oluv), de az árakon erősen meglátszik, hogy rákerült "Sound By Bose".
Nyilván – csak emiatt – jó sokan meg fogják venni. Más kérdés, hogy adott hw.-ből – töredék pénzért – valószínű Oluv is elég sokat ki tudott volna ezekből a kütyükből hozni.
Itt én úgy látom, hogy két lehetőség közül lehet, ill. szoktak választani a gyártók:
a) a név adja el (inkább) a terméket
b) tényleg jó a cucc, aminek híre megy (ld.: az elején a SoundCore Motion+) és azért veszik inkább a terméket.#20319 szebe
JBL Grip? WTF?! Erről sem hallottam még ...
Nem tudom mennyi értelme van a Flip és a Go közé betenni egy ilyet, de a JBL-nél biztos jobban látják ezt ...
"Bolti ára mondjuk húzós, annyiért biztosan nem kéne ... " – mennyiért vetted, ha nem titok? -
szebe
addikt
Rányúltam egy JBL Gripre, Flip4 helyett kellett valami.
Flip7-et túlzásnak éreztem volna (árban is), Clip/Go-t meg kicsinek, így kapóra jött az új dolog. Amire kell, arra tökéletes, csodát nem kell várni tőle. A hangulatfény jópofa, de olyan sok értelmét őszintén szólva nem látom.Bolti ára mondjuk húzós, annyiért biztosan nem kéne, de majd gondolom úgyis mérséklődik.
-
Cyborg
őstag
válasz
Aprósólyom #20317 üzenetére
Az én véleményem
Én anno végig néztem egy csomó videóját Oluvnak,még a sétálgatós, bringázós videóit, ahol csak beszélt, olyan szép környéken lakik, jó kis chillezős videók voltak. Amit gondolok, hogy Oluv annyira maximalista, hogy az már-már beteges, tipikus ismérve a meg nem értett zseniknek, nehéz velük az élet. Képes lenne évekig reszelni egy speakert, amikor már más ugyanannak a 3.generációját adná ki, szóval szerintem Oluv nem százas, mármint a jó értelemben
Aztán, mikor megláttam az asszonyát, biztossá vált, hogy az egész család nem százas
Mindazonáltal Bog sztoris videóiból tudom, hogy a kínaiak egy teljesen más "állatfaj" az európaihoz képest, mindent fordítva gondolnak, mint mi, egyszerűen nem értik még az európai igényeket, gondolkodás módot, ez egy hosszú folyamat lesz nekik, és amíg nem lesz európai emberük, részlegük, addig nagyon nehéz lesz közös nevezőre jutni velük, ezért simán el tudom képzelni, hogy valahogy elbeszéltek egymás mellett, vagy valami kommunikációs, vagy akár fordítási hibából romlott meg a viszonyuk, vagy Oluv túl lelkes volt, a kínaiak meg túlságosak szartak bele.
Szóval szerintem egyik fél se egyszerű eset.
Mindenesetre, amennyiben az earfunnál keresnének egy másik európai őrült zsenit, jó szívvel ajánlom nekik Alan Rosst, isteni kollaboráció lehetne
Nem tudom az Uboom X eladási darabszámait, és a haszonkulcsot se, de hiba lenne nem folytatni, hiszen már kitaposta az utat, és rendeteg tapasztalatot szerezhettek vele a tervezési, és gyártási folyamatok alatt.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Cyborg #20316 üzenetére
Talán elege lett Oluv-nak a cég üzletpolitikájából?! Egy olyan ember, akinek mániája a szabadidejében hangfalakat tesztelni és paraméterezni az EQ-ját vagy DSP-jét, ott valószínű a "nem kíván foglalkozni" vele, mély oka van. Persze, hogy az earfun PR/marketing mossa kezeit. Szegény kis marketinges csajok nem tehetnek arról, hogy a cégvezetés ekkora segg. Akkor úgy tűnik a Uboom X-szel lázárul egy korszak és elfelejthetjük a márkát?! Majd jön helyette egy másik.
-
-
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #20314 üzenetére
Gondolom valami JBL szintű eladásokat vártak hirtelen a semmiből szerintem még jó pár hasonló kaliberű hangfalat le kellett volna tenni az asztalra hogy vegyék mert Earfun név alapból nem mond senkinek semmit azt se tudják miaz. Huawei is annó úgy jutott el csúcsra Top 3 benne volt hogy olcsón adták telókat onnantól hogy már mindenki ismerte és megbízható lett és ismert már a név eladta magát... amúgy nem tudom az vagy nem ha jól tudom 5000db került legyártásra és globális szinten árulták és mai napig van készleten szvsz ez gáz főleg hogy kb most 1 éves a termék. JBL néven adták volna ezt a hangfalat 100 ezer körül már rég nem lenne egy darab se belőle
ennyit számít egy név
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #20312 üzenetére
Úgy tűnik, volt (némi) értelme a nagy PH!-s vendéglátásnak / haverkodásnak az Earfun-al.
Hová írtál? Itt vagy a YT-n? Gondolkoztam én is ezen, de annyira nem interaktív a PH! (Bog?) ilyen szempontból. Egy korábbi YT-s videó alatt és is tettem fel kérdéseket (ők kérték), amire végül semmilyen válasz nem jött ..."Leállt az UboomX gyártása, és egyelőre nem is terveznek új hangszórót."
Grat. hozzá! Ezek után szerintem később se tervezzenek, mert senki sem fogja őket komolyan venni.
Látszik, hogy ők is inkább a biztosra (TWS fülesek 200× eladható ugyanaz, miközben a vevő azt sem veszi zokon, hogy 1-1,5 évente újat kell vennie) mennek. Egy hangszóró kifejlesztése macera. Úgy tűnik, hogy ez nekik túl nagy falat.
Más kérdés, hogy ha már itt van, és kész, akkor azt miért nem gyártatják? Na, mind1.#20313 carl18
""Oluv " nem Kammuzik." – lehet naiv vagyok, de nekem ez meg sem fordult a fejemben. Ahogy korábban írtam, én max. azt feltételeztem, hogy volt némi félreértés, esetleg az Earfün meggondolta magát. -
Cyborg
őstag
Leállt az UboomX gyártása, és egyelőre nem is terveznek új hangszórót.
Bekommenteltem egy videó alá, és Bog megkérdezte Helent, amikor találkozott vele -
-
carl18
addikt
Üdv!
Na régóta ki akartam menni a Strand környékére. Kíváncsi voltam a Uboom X Kültéren nagy üres helyen milyen hangot add. Teljesen elégedett vagyok, próbáltam Max hangerőn is és valóban ez elég erős és hangos ha kell.
A videóba mondjuk Outdoor+ 60%-on ment, de elég jól adta a basszust.
Sajnos már kezdett sőtétedni, így a videóminőség nem lett a legjobb.
2 hónap múlva lesz 1 éve nálam a Uboom X és minél hosszabb ideje van nálam annál jobban értékelem a váráslást.1 órát voltam kint, de mikor kezdett sötétedni "Két Bora-Bora" Gyors járással jött felém.
Talán hallották a zenét és arra jöttek, aztán nem tudtam hogy "Mi Célból".
Alapból gyanus volt én kabátba is kicsit fáztam, ők meg polóba csavarogtak "Céltalanul".
Így gondoltam itt valami van már a vérbe, (Alkohol?DROG?)
Szóval fogtam a hangszórót és neki indultam én is haza, aztán végül nem volt semmi.
Lehet én gondoltam túl, de manapság az ördög sose alszik. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #20307 üzenetére
Az nfc-t bt. hangszórók esetén arra használják, hogy a párosítást megkönnyítse. Nem kell párosítás üzemmódba tenni a hangszórót, hanem ha aktív a telefonodon az nfc, akkor csak odaérinted, és kész. Nulla értelmét látom, de egy-kettőn van.
Két azonos hangszóró sztereóban: a "varázsszó", amit keress, TWS. Szerintem jó ideje már az összes hangszóró tudja, de azért nem árt résen lenni.
A Xiaomi hangszóróihoz nem tudok hozzászólni, mert azok az érdeklődési körömön kívül esnek.
A Xiaomi Sound Outdoor hangszóróját egyébiránt itt a topic-ban többen szeretik. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a gyári fw 0.46-nál tart már hónapok óta ... "
Opsz! 0.48-at akartam írni. Egyébként komoly összegben mertem volna fogadni, hogy még mindig nem adták ki. Tényleg vicc. Jó lett volna, a Bog megkérdezte volna az Earfun-os csajokat erről (is), ha már itt jártak Magyarországon (nem néztem végig a videót, de az első pár percben elhangzottak alapján kétlem, hogy ez szóba került volna. Pláne, mert szerintem Bog sincs képben a hangszórós vonallal kapcsolatban).
Korábban már talán írtam, hogy ha azzal bíznának meg, hogy épüljek be a fent említett cégbe, és különböző partizánakciókkal tegyek keresztbe, hát nem biztos, hogy sikerülne több kárt okoznom, mint ők így saját maguknak. -
Sanyi.mTs
addikt
gondolkodom új BT-s hangszóró vételén. egy régi tronsmat t6-ot váltana.
sztereó hangzás végett 2db-ot vennék. ezt mindegyik mobil (és bt hangszóró) tudja így kezelni?
nfc nem igény, de ez mire jó egy BT hangszórónál?valahol szembe jött a Xiaomi Bluetooth Speaker.
20k/db környékén (inkább alatt) van ajánlott, aminél 2db megy sztereóban és jobb vétel (hangzásilag), mint a fenti Xiaomi? -
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #20303 üzenetére
a gyári fw 0.46-nál tart már hónapok óta. nem úgy tűnik, mintha foglalkoznának vele. totál nem értem ezt a bohóc márkát, 3 speakerük van összesen, abból a kicsiknek igazából el is lehetne engedni a kezét. mi akadályozza meg őket abban, hogy foglalkozzanak a maradék eggyel? ehhez képest a Uboom L meglepően sok törődést kapott, mert még az app támogatás (és azáltal a custom EQ) is összejött végül, holott az kb egy érdektelen hangszóró az X-hez képest (vagyis hát szerintem méltatlanul alulértékelt. pláne, hogy kb mindenki az app support előtti időszakban tesztelte.) Alan Ross is azt mondta, hogy ha kezelné az alkalmazás, az gamechanger lenne. Mire ez megoldódott, már senkit nem érdekelt. Oluvot sem, miközben az X-en vadul dolgozik. Az Earfunnak semmi egyéb dolga nem lenne, mint implementálni Oluv fejlesztéseit. Kiábrándító ez a cég.
-
betegphiu
senior tag
Sziasztok, a Soundcorenál tök jó akciók vannak. Rá is mozdultam a Boom 3i-re ajándék fülessel.
Nyugtassatok meg, hogy nem a félkegyelmű UPS szállít már, mint 3 éve 😃
Köszi -
<Adamsky>
nagyúr
" ... vagy a magyar importőrnél maradt még készlet ... "
Nehéz, ill. nem is lehet ezt így összehasonlítani (hogy épp hol, milyen készlet van). Az biztos, hogy anno mikor Oluv bedobta, hogy ennyi volt, akkor tényleg látványosan nem lehetett kapni sehol, de most nem ez a helyzet." ... ráadásul ott új termékként szerepel... " – a megjelenése óta rajta ragadt.
Mondjuk ezért is lenne furi, ha ez hamarabb szűnne meg, mint pl. a "sima" Boom." ... Oluv tényleg állandóan arról beszél, hogy megszűnik a gyártás ... "
Én meg vagyok róla győződve, hogy a kínaiak valami olyasmit mondtak neki, hogy ezzel ők többet már nem foglalkoznak (nem tesznek bele pl. plusz mérnöki órát). Vagyis csak a szállítószalag elején, meg a végén fog állni egy-egy kis kínai. Tényleg, kijött már a gyári 0.38-as fw.?#20301 Cyborg
Lehet ez az új verzió már nem lett annyira acélos, mint az első. Mondjuk utóbbinak az mond ellent, hogy viccesnek kettő füstölt el a 1st gen.-ből.#20302 greenpro2011
"Meg már későn láttam ezt ... "
Nem értem, hová, miért kell ennyire kapkodni. ~20 percen belül jött az első válasz a kérdésedre, aztán rá egy nappal még egy megerősítés (hogy mit vegyél).
Persze a B2P se lesz rossz ...
Új hozzászólás Aktív témák
- 2014 Opel Adam 1.4Benzin GLAM White 87Le 175.000km Megkímélt Eladó-Cserélhető
- 2008 Fiat 500 1.2 8V 69Le Sport 139.000Km Hibakódmentes Eladó-Cserélhető
- ASUS Vivobook16X Multimédiás laptop 16" -30% AMD Ryzen 5 5600H 8Mag 16/512 FHD+
- Asus ROG FLOW X13 x360 Érintős MINI Gamer laptop -50% Ryzen 9 6900HS 16GB/1TB RTX 3050Ti 4GB FHD+
- DJI FPV Fly More Combo drón szett - CARBON
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő