Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
NavySeal
senior tag
Valaki használ Sencor sws-16600-at?
-
ZeTeNy1234
csendes tag
válasz
Axe Miskolc #958 üzenetére
Netatmo Városi időjárás állomás a típusa: Legrand Netatmo Weather Station NWS01-EC. Előnye, ha a későbbiekben csapadékot és szelet is szeretnél vele mérni akkor igény szerint bővíthető. Plusz el lehet a hőmérséklet mérőt akár később szabályosan 2m magasra fű felé helyezni.
-
Axe Miskolc
tag
válasz
ZeTeNy1234 #956 üzenetére
Köszi a választ! A Netatmo-ból melyiket? Azért ránéznék arra is.
-
ZeTeNy1234
csendes tag
Hát én tegnap azt olvastam valahol, hogy marad továbbra is...
-
ZeTeNy1234
csendes tag
válasz
Axe Miskolc #955 üzenetére
Elsőre Netatmo-t mondtam volna, csak az éppen kapásból 80.000Ft körül van és nincsen hozzá beltéri kijelző, hanem a telefonodon tudod nézni a beltéri és kültéri hőmérséklet és páratartalom adatokat. Conrad.hu oldalon vannak jóféle olcsóbb állomások TFA, Techno Line ezekről elég jók általában a vélemények. Van ami Wi-Fi-n letölti az előrejelzési adatokat is, kérdés, hogy mennyire pontosan. Remélem tudtam segíteni.
-
Axe Miskolc
tag
Küzdök egy pár éve a tizen-húszon ezres Bewello szerű alapmocskokkal, meguntam.
Árnyékos ablakpárkányra tudom csak kitenni az érzékelőt, semmi csodát nem szeretnék csak azt, hogy minél hosszabb legyen az elemélettartam és pontosan mutassa a benti és kinti hőmérsékletet.
Mi a legmegbízhatóbb erre 50ezerig? -
Már nem bánnám, ha megszunne ez óra atalitgatas, mert az enyémek szokoevente szinkronizálnak.
-
makoveizs
csendes tag
Időkép ennyit írt:
Kedves Zsolt!
Az ok az alábbi lehet: WU-n offline az állomás: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IMAJOS1ezzel nagyon nem vagyok előrébb.
Kérdezzem meg a Sencor ügyfélszolgálatot?
-
garga01
őstag
-
makoveizs
csendes tag
Sziasztok!
Sencor SWS 12500 időjárás állomásom van. Már kb egy éve adom az adatot az időképnek.
Pár napja jött üzenet az időképtől:
Kedves Észlelőnk!
Automatád valószínűleg lefagyott, hisz reggel óta nem küld adatot. Újraindításig (melyet kérjük jelezz felénk e-mailben) a feltöltést korlátozzuk.Csináltam új eszközt a https://app.weathercloud.net/devices oldalon, plusz a https://www.wunderground.com/member/devices oldalon is.
Online lett mind a kettő, meg is örültem, de aztán éjjel jött az üzenet, hogy össze kell kapcsolni :
Már majdnem végzett!
A(z) MAJOSHÁZA IÁLLOMÁS eszközére mutató hivatkozás adatait az alábbiakban találja:
Weathercloud ID
itt van egy szám
Key
itt is van egy számaztán ez jött:
A(z) MAJOSHÁZA IÁLLOMÁS eszköz 2025. március 10. 20:26 időpontban leállította az adatok küldését.
2 óra elteltével az eszköz offline állapotba kerül anélkül, hogy bármilyen adatot küldött volna. Ha folytatni szeretné az adatok küldését a Weathercloudnak, kövesse az Ön által használt szoftverre vonatkozó összekapcsolási utasítások. További információért tekintse meg a FAQ oldalt is.
Segítsetek, elakadtam ☹
Köszi,
Zsolt -
ZeTeNy1234
csendes tag
Valami nálam sem jó, de lehet az állomásommal van baj, mert tegnap is volt egy csomó adat ami kimaradt az éjjel...
Szerintem lehet a külső szenzoromoban kezdik megadni magukat az Alkáli elemek tudom Lítium kellene, de az nem volt. Bár furcsa, mivel a beltéri adatokat sem jeleníti meg.Szerkesztés: A WU ban minden adat jól megy és az Időképre is töltődnek az adatok ennek köszönhetően!
Update! Már jó, csak valamiért nem törődtek be az adatok. -
GSzilvio
újonc
Sziasztok! Tudja valaki mi történt a Weathercloud web-oldalaival? Ma reggel óta nem tudom megnézni rajta a VEVOR meteó állomásom adatait, és sehogy nem tudok a web-lapjukra csatlakozni!
-
Szolgabo
friss újonc
Köszi mindenkinek! Végül megoldódott a probléma. Felhívtam a Sencor szrvízét, ott egy úr javasolta, hogy állítsam vissza a gyári beállításokat (teljes reset, tehát a konzolon kívül az érzékelők is), és konfiguráljam újra a rendszert. Na, ez bejött.
-
Szolgabo
friss újonc
Köszi! Az időzóna beállítása jó: UTC+01:00 Budapest. Az útmutató azt írja, hogy ha a hely koordinátái rosszak, akkor a napkelte-napnyugta időpontja helytelenül fog megjelenni, de ezek az adatok is jól vannak beállítva.
-
Szolgabo
friss újonc
Sziasztok!
Sencor SWS 12500-am van. Elemeket kellett cserélnem az eszközökön. A visszaállítás után hibásan jelenik meg a kijelzőn a napkelte-napnyugta időpontja, pontosan 1 órával korábbi értéket mutat mindkét időpontnál. A beállításnál pontos szélességi és hosszúsági fokokat adtam meg. Szerintetek hogyan tudnám beállítani a helyes időpontokra?
-
orso0355
őstag
válasz
ZeTeNy1234 #932 üzenetére
Wifin szinkronizál, legalábbis a 12500-as azonnal tudja az időt, ha wifit kap 😃
-
válasz
ZeTeNy1234 #929 üzenetére
Sajnos nálam ezek a rádió vezérelt dolgok nem nagyon működnek, van 3 eszköz is egyik sem szinkronizál mindig, épp amikor kedvük van.
-
ZeTeNy1234
csendes tag
Ez a link közvetlenül a PDF-re visz.
https://www.sencor.hu/Sencor/media/content/manual/SWS_12500_Instalat_hu.pdf
De egyébként 2 használati útmutató járt hozzá az egyikben van a Wifi beállítása, ezt küldtem el most, a másik pedig az alapvető beállítások, tulajdonságokról szól. (ezt már a makoveizs-nek írtam, nem neked.)
-
-
draco31
veterán
-
makoveizs
csendes tag
Sziasztok!
Sencor SWS 12500 időjárás állomásom van, cseréltek Digi routert One-ra ma. Hogy tudom az új routert csatlakoztatni? Mert így nem tudok adatot adni az időképre (eddig ment a weathercloudon . de most értelemszerűen offline.
Köszi
-
ZeTeNy1234
csendes tag
válasz
FireLord #924 üzenetére
Egyébként szerintem kivitelezhető az árnyékoló csere, csak megfelelően kell eltalálni a furatokat, de én még nem szedtem szét a sajátom, mivel nekem pontos. (Remélem az is marad)
De ebben az alkategóriában nincs is olyan, aminek külön lennének az érzékelői, szóval hacsak nem akarod ennek a dupláját vagy többet rákölteni, akkor marad ez a kompromisszumos megoldás. -
FireLord
aktív tag
válasz
ZeTeNy1234 #923 üzenetére
Köszi, olvastam a korábbi posztod, tetszik is a készülék, az ára is elfogadható, viszont árukereső véleményben olvastam egy olyat, amire te is utalsz, hogy a folyamatos meleg/napsütés miatt nem volt pontos a hőmérsékletjelző, ezért levették időképről. A support azt javasolta neki, hogy cseréljen árnyékvédőt, de azt elvileg nem lehet a többi érzékelő miatt..
-
ZeTeNy1234
csendes tag
válasz
FireLord #922 üzenetére
Szia!
Nekem Sencor SWS9898 Wi-Fi van, 1 hónapja és 1 hete üzemel, eddig egyszer volt, hogy elvesztette a külső érzékelőt, akkor egy újraindítás segített rajta.
Bár ott a tetőn nem tudni mennyire lesz pontos, a visszaverődő hő miatt. Így kérdéses, hogy az időkép leszedi e vagy sem idővel.
Támogat WU és WC-is így HA alá is berakható, bár ez nekem még nem sikerült sajnos, valamit elbénáztam.
Az Időképre pedig WU alól kell berakni, itt van rá útmutató.Elvileg lehetne EasyWeather pro alól is, és akkor fél percenként töltene adatot, de nem sikerült összehoznom az alkalmazással, az E-mailre amiben pedig amiben ezt leírtam, nem válaszoltak.
Mindezek ellenére szerintem ez az egyik legjobb ár/érték arányú állomás jelenleg.
Regisztráció után pedig 3 év garancia van rá. (A Sencor oldalán kell regisztrálni.)
Jelenleg is üzemel,
Az állomásom adatai itt érhetők el:
Weathercloud
VAGY
WeatherUnderground
VAGY
IdőképRemélem tudtam segíteni, ha bármi kérdésed van a Sencor állomásokkal akkor nyugodtan írj, mert elég alaposan utánanéztem a vásárlás előtt és így döntöttem ez mellet.
-
FireLord
aktív tag
Sziasztok,
50k környékén melyik a bestbuy időjárás állomás? Ház tetején van egy cső ami egy műholdat tart, arra szeretném felfogatni. Egész nap sütné a nap, nincs árnyék, nem tudom ez fontos infó-e.
Időképre és HomeAssistantba szeretném küldeni az adatokat, utóbbinak (WU/WC jó lehet).Köszi
-
kismedve1982
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez az időjárás jelző milyen lehet?
[ThermoPro TP-280] -
sandró60
addikt
Üdv!
Elnézést,ha nem jó helyre írok
A lakásban van 3-darab internetes rádió.
Sajnos az időjárást kb2-hete nem mutatja.Helyete napsugaras kép- celsius fokkok 0-fokkal.Volt már áramtalanítás-újra indítás!
Igazítsatok abba a fórumba ami ezzel a hibával foglalkozik
Előre is köszönöm -
Engem szopatnak ezek. 3 hónap elteltével úgy döntőt szinkronizál egyet.
-
garga01
őstag
Max akkor lényeges infó, ha nem lát olyan jól, mert van sok olyan kütyü amin rengeteg az információ, csak kis mérettel. Esetleg menj el MediaMarktba, Euronicsba megnézni a kirakott darabokat. Azért 3-5 fok elég sok, sztem az vmi nagyon noname márka lehtett. Inkább a +/-1°C szokott lenni az eltérés. Esetleg nézd meg a Conard-ot, ott jó cuccok vannak csak kicsit drága. Techno Line, Mebus és TFA mérők vanak a családban, ezek mind elég jól működnek. Illetve nekem van egy több mint 10 éves emos állomásom, az is jól műxik. Ha találsz megfelelő típust, érdemes rákeresni, amazonon sokszor találni értékelést (ha magyar oldalakon nem lenne).
szerk: Illetve a külső egységet nem falra, hanem hőmérő házba érdemes rakni, tereptárgyaktól, növényektől távolabb. Gyárilag is van ilyen hőmérő árnyékoló, de olcsón lehet virágalátétből/műanyag tányérból is gyártani, én így csináltam. [link]
-
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 15ezer forintig valamilyen beltéri/kültéri digitális hőmérőt (időjárás állomást)?
Nézegettem az alzát, mert innen rendelek szinte mindent, de egyszerűen tanácstalan vagyok. 3-5 fokos tévedést írnak a legtöbbre...
Családi ház, mamámhoz. (Nem tudom mennyire lényeges infó) -
makoveizs
csendes tag
válasz
ZeTeNy1234 #906 üzenetére
Hálás köszönet, működik!
-
orso0355
őstag
válasz
ZeTeNy1234 #907 üzenetére
De a tiéd részletesebb
Ketten csak öaszehozzuk? -
ZeTeNy1234
csendes tag
válasz
makoveizs #904 üzenetére
Szia!
Igen resetelni kell és a beltérin is meg kell nyomin a Sensor/WiFi gombot egy pillanatra. Ekkor vonalak jelennek meg a kijelzőn és ha minden igaz, akkor néhány másodperc és megtalálja az érzékelőt. A kültéri 7 az 1-ben érzékelőnek pedig az alján kellene lennie a piros LED és az esőmérő között egy bemélyedésben egy gombnak. Azt kellene benyomni pl vékony csavarhúzóval/fogpiszkálóval vagy bármivel ami nem tesz kát benne.
Csatoltam képet, a használati útmutatóból, 11-es számmal van jelölve!Remélem tudtam segíteni!
U.I: Ha nem megy, talán érdemes lehet a belső egységet áramtalanítani esetleg a benne lévő CR2032 gombelemet is kicserélni/kivenni pár percre majd visszatenni .
-
makoveizs
csendes tag
Sziasztok!
Sencor SWS 12500 időjárás állomást külső érzékelője elemei lemerültek, kicseréltem őket, de azóta nem látja az adatokat a házban lévő egység.
Mi lehet a baj? Err-t írt ki és villogott a lemerülős jel, szóval tuti az elem merült le.
A külső egységben resetelni kell?
Ha igen, az hol van?
Előre is köszönöm.
-
NavySeal
senior tag
válasz
ZeTeNy1234 #899 üzenetére
Megkérdeztem a Sencort a kiegészítő érzékelőkről a 16600-hoz. Kis türelmet kérnek a beszerzésük és forgalomba helyezésük folyamatban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest