Hirdetés
- Egy androidlánnyal tenné kelendőbbé a GeForce-okat az NVIDIA
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Bőven 50 gramm alá fogyott a Keychron kétféle borítással kérhető, "karmos" egere
- Ön vezető vagy önvezető? Az Uber az utóbbi mellett voksol
- QHD OLED és extrém frissítés: bemutatkozott a Sony INZONE M10S II
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- OLED TV topic
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- 3D nyomtatás
- Egy androidlánnyal tenné kelendőbbé a GeForce-okat az NVIDIA
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
itg
tag
-
mzsol
tag
Akinek van vevor mérője az tud linket adni, hogy megnézzem az adatokat?
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Nekem sosem volt még időjárás állomásom de most én is megtaláltam a HungaroMet pályázatát.
Lehet valamit tudni a fizikai elhelyezés feltételeiről ?
Áramot és netet tudok biztosítani a kertben , ami kb 500 nm + lakóház + melléképület....összesen kb 700 nm.
Mekkora szabad terület kellene neki ?
Milyen távolságra kell elhelyezni épülettől, fától stb ?
Erről van valahol infó ?
Mert lehet én is pályáznék. -
itg
tag
válasz
draco31
üzenetére
épp most akartam belinkelni én is:
https://pwshalozat.met.hu/PWS_jelentkezesi_felhivas_260319.pdf
próba szerencse, regisztráltam
-
draco31
veterán
Ez még lehet itt érdekelhet pár embert. Nem néztem még jobban utána, csak gyorsan átfutottam.
Sajnos nekem hiánycikk a nyílt szabad terep. -
ZeTeNy1234
csendes tag
Ez nálam is probléma volt... De akkor megpróbálok valamit készíteni felé. Egyébként szerencsére maximum 5 alkalommal fordult elő túlmérés.
Példáil ezesetben. De gyanítom, hogy köze van a légmozgás hiányához is.
Egyébként akit érdekel tehet egy próbát a HungaroMet PWS regisztrációjához is.
További részletek itt. Egy pályázást megérhet.
-
FNZ
őstag
ja-ja
2023 évvégén a vevor oldaláról
tavaly szeptemberben pedig az aliexpress oldaláról (amit itg is írja lentebb)
úgyhogy nekem 2 is van 2 különböző városban (egyik itthon, másik anyósomnál)amit a vevor oldaláról vettem, kb. 5 hónap múlva a fényérzékelő meghibásodott, de garanciában kicserélték az alapegységet (küldtek egy másikat), azóta OK.
-
itg
tag
itt is árulják, én pl. tőlük vettem
https://www.aliexpress.com/item/1005006674062256.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.32a91802CrvCmk
volt tán 2 nap, mire ideért, EU raktárból szállítanak. -
itg
tag
Igen, de HA integráláshoz internet kell és el kell érni a Weather Underground oldalát, onnan kapod vissza az adataidat. Én ezt kerültem ki dns módszerrel, így akkor is van adat, ha a távoli szerver nem érhető el, vagy nincs internet. Ez sem bonyolult, csak hát kell hozzá egy gép, amin fut dns szerver, sql szerver, esetleg webszerver.
Semmiből nem tartana nekik berakni egy harmadik opciót, hogy ne kelljen mókolni, de sajnos nem foglalkoznak vele.
Kíváncsi leszek az Ecowitt-re, egész jókat írnak róla és van lehetőség egyéni beállításokra is. Csak úgy felment az ára, hogy inkább kivárok. Illetve lesz lehetőség tesztelni a Vevort erősebb napsütésben is.
Eddig két olyan állomást láttam élőben, ami direkt napfénynél is valós hőmérsékletet mutatott, csak azok sajnos hétszámjegyű árcédulával rendelkeznek. -
itg
tag
hát ez egy trükkös kérdés.
alapvetően ezek az alap -egy kaptafára menő- állomások két nagy adatgyűjtő szerverhez tudnak csatlakozni fixen, tehát lehetőséged sincs egyéb helyre küldeni az adatokat. ha ott kinyerhető az adat, akkor igen.
de megnéztem, ingyen csak 1 évre visszamenőleg kapod vissza az adataidat:
én a kettőből csak az egyikre továbbítom az adatokat, a másikat DNS szinten lenyúltam és saját scriptet írtam, ami 5 percenként helyi adatbázisba tárol.Másik különbség a Vevor és Sencor között, -ráadásul nem is verik nagy dobra- hogy Vevor nem továbbítja a belső hőmérsékleti adatokat, így nekem is külön szenzort kellett beraknom miatta.
-
-
itg
tag
a beltérijében van wifi, szerencsére 2,4-es. ennél azért pár szobányi távolsággal simán lehet számolni.
a beltéri és a kültéri között nekem kb. 20m - 25m távolság van, észre sem veszi.
elforgatás önmagában nem megoldás, mert a szélirány miatt fixen É felé kell fordítani.a napsütéses történetre van megoldás, kell egy kis árnyék felé.
csak az a gond, hogy a csapadékmérője is ott van, tehát nagyon kell ügyeskedni, hogy a csapadékot még mérje, de közben árnyékolja a hőmérőt. Ha nem kap direkt napsütést, akkor meglehetősen pontos. (rossz árnyékolással nyári napon nekem volt, hogy 19:00 környékén kezdett hülyeséget mérni, 27-28 fok helyett bemért 40-et is)Most még együtt mér a két állomás, de lassan nyugdíjazom a Sencort.
Én alapvetően a fényerősség miatt váltottam, szükség volt rá a redőnyök miatt. -
mzsol
tag
Sziasztok! Ezt az akciós Sencor 9898 típust néztem ki én is. Akinek van ilyen az tudna mondani infót a wifi-vel kapcsolatban? Neki milyen messze van, milyen szabványt tud a routere stb? Illetve ezt a közvetlen napsütésből eredő hőmérséklet tévedésről valami egyéb infó, hogyan kerülhető el. Pl elforgatással korrigálható e a hiba, melyik oldalt van a hőmérséklet érzékelő stb?
-
itg
tag
válasz
draco31
üzenetére
én ilyet használtam 4 éven keresztül, azt vedd figyelembe, hogy ha közvetlen napsugárzás éri, akkor nem a valós hőmérsékletet fogja mutatni, hanem sokkal magasabbat.
most egy vevort tesztelek, még megvárom a nyarat, ha ez is ilyen lesz, akkor ő lesz a következő tesztalany:
https://www.ecowitt.com/shop/goodsDetail/307 -
draco31
veterán
Alzán 33 most a Sencor 9898, azt hiszem talán eljött az idő lassan.

-
Jack72
aktív tag
válasz
ZeTeNy1234
üzenetére
Köszönöm már megrendeltem máshonnét.
[link]
A szélmérő a gyenge pontja ennek az állomásnak. Most van kettő belőle, egy darabig elegendő lesz. -
itg
tag
Üdv.
Használ valaki ilyen állomást? (Ecowitt WS90 + GW2000)
Beruháznék egyre, most akciósan szállítással együtt is egész jó áron van.
Elsősorban az érdekelne, hogy nyáron, direkt napsütés esetén ezek is magasabb értéket mutatnak, vagy itt már rendesen kezeli a szenzor a hőmérsékletet? -
Jack72
aktív tag
Sziasztok,
WS-2080-as állomáshoz keresek szélmérőt. Sajnos ez az egység nagyon hamar tönkre megy de a többi részével nincs bajom.
Pár éve láttam még valamelyik webshopban külön szélmérőt de nem találom már. -
erzol
őstag
válasz
ZeTeNy1234
üzenetére
Gemini segítségével sikerült Home Assistantba írni egy egyszerű yaml konfigurációt és hibátlanul érkeznek az adatok weather underground api segítségével.
Így egy régi tabletet használva teljesen egyedi kijelzőt tudok használni.
-
ZeTeNy1234
csendes tag
Hali!
Én próbálkoztam vele, addig eljutottam, hogy az adatokat kiolvasta 8 percenként. De már sajnos nem emlékszem rá, hogy mi alapján csináltam és a HA is törölve lett, mert csak kísérleti célokból volt. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Van egy weather Underground alá bevitt brandson időjárás állomásom.
Lehet a WU Api-t integrálni Home Assistant - ba?
Csinált már valaki ilyet? -
akosos
tag
válasz
ZeTeNy1234
üzenetére
Megérkezett az állomás - itt is köszönöm Norbert!
- de még nem telepítettük, majd a gyerekekkel együtt karácsonykor.
Ki melyik oldalt, appot használja? Elkezdtem nézegetni és regisztrálni, de a WU nem túl szimpatikus, a WC elég jónak tűnik, de kíváncsi lennék a véleményekre.... -
monaka
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, lakásban szeretnék páratartalmat és hőmérsékletet mérni, leginkább csak egyetlen eszközre lenne szükségem további egységek nélkül, csak beltéren használnám (max egyik szobából a másikba tenném át). Nem fontos semmi egyéb extra funkció (például óra), a legfontosabb az lenne, hogy minél pontosabban mérjen.
Tudnátok esetleg ajánlani megbízható márkákat, amelyek között érdemes keresgélni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
parandroid
félisten
Nem találtam jobb topikot, de talán témába vág... Hőmérőt keresek.
Valami német belpiacos hőmérőm van 3 vevőegységgel, nem mai darab, de az utóbbi 1-2 évben folyamatosan elveszíti a kapcsolatot, zabálja az elemeket, és úgy általában sose tudom, hogy a lakásban (vagy kint) hol hány fok van... Ez a TFA amúgy: [link].
Amit keresek:
- Egy központi egység kijelzővel, ami több külső hőmérő értékét képes megjeleníteni, lehetőleg utólag bővíthetően (azaz később vehessek hozzá új külső egységeket).
- A külső mérők önmagukban is leolvashatóak legyenek, legalább a hőmérséklet/páratartalom érték, amit mérnek.
- Kültéri, beltéri egység is lenne a hálózatban.
- Előny, ha mobilról is elérem, és van hozzá valami app, de nem feltétel.
- Előny, ha online időjárást is meg tud jeleníteni, de nem feltétel.
- Előny, ha szél/csapadék szenzor is kapcsolódhat hozzá, de nem feltétel.
- Levegőminőség mérőnek kimondottan örülnék, akár minden szenzorban, de ha csak netről szedi az adatot, az is valami.Létezik ilyesmi? Az árra fogjuk rá, hogy első körben nem érdekel, aztán majd szörnyülködök, és megkérdezem, hogy van-e ilyen olcsóbban.
Nemrég impulzusvásárlásból vettem amúgy egy ilyen ikea smart mérőt: VINDSTYRKA air quality sensor, smart - IKEA, ami borzaszóan tetszik, de a mai napig nem jöttem rá, hogy hogyan lehetne belőle a fentieket kihozni. Illetve központi egység sincs hozzá, ráadásul az ikeának mániája, hogy pár évente beszántja ezeket a projekteket, és akkor ott állsz a megvett cuccokkal support, és bővíthetőség nélkül (lásd a sonos-együttműködés, az elektromos redőnyök, vagy a tradfri lámpák).
p
-
dethroner
veterán
A típus annyit takar ezeknél, hogy mennyi szenzor van rajta, mennyi mérésre alkalmas. Most a 7 az 1-ben egyszerűbb kijelzővel 30 ezer, és az már napelemes kültérivel van, nem kell elemet cserélgetni benne. Ami elég kínos lehet, ha magasra kell rakni a kültérit.
Alin kuponokkal lehet még olcsóbbra kijön. -
akosos
tag
válasz
ZeTeNy1234
üzenetére
Most Blackfriday akcióban 30-40 körül mennek a vevor oldalán, de pontos típusuk mintha nem lenne...
-
ZeTeNy1234
csendes tag
Teljes mértékben! Igazából tud mindent ami kellhet! Annyi, hogy ezen is kalibrálni kell a légnyomást (mint minden más állomáson).
A 25k forintos áron amennyiért itg árulja ajándék. Olyan 40k körül mentek legutóbb amikor néztém újonnan tavaly decemberben. Én végül viszont a Sencor mellett döntöttem a 2+1 év promóciós garancia miatt. -
akosos
tag
válasz
ZeTeNy1234
üzenetére
Szia, semmi gond, köszi.
igen, már látom, hogy van tapasztalatod, szívesen veszem a hozzáértő tanácsokat
.
Szemezek egy ilyesmi állomással, kezdésnek ez jó lehetne? -
itg
tag
válasz
paulikg
üzenetére
nekem kettő van, akciósan viheted az egyiket.

https://hardverapro.hu/apro/vevor_7_az_egyben_meteoallomas_szinte_uj/friss.html
egyébként egész pontos, pár hétig párhuzamosan járattam egy sencor-ral, hogy megfigyeljem az eltéréseket.
eladó lesz a másik is, mert szükségem lenne a beltéri adatokra is.
Magad is láthatod a mérések pontosságát:
https://app.weathercloud.net/d8916065040#current -
dethroner
veterán
-
paulikg
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok esetleg ajánlani időjárás állomást, amilyen adatokat szeretném hogy mutasson:
Külső belső hőmérséklet, 1 tizedesjegy pontosággal.
Külső és belső párataralom.
Rádióvezért óra másodperc pontossággal.
Ezek lennének az alap dolgok. A legfontosabb az lenne, hogy pontos értékeket mutasson , hátha tudtok ajánlani párat ami ezeket tudja és tényleg pontos. Előre is köszönöm -
dethroner
veterán
válasz
orso0355
üzenetére
És nem mintha túl fontos lenne, de a kültérin nem lehet a celcius fokról fahrenheit-re váltani, meg a beltérihez se tud csatlakozni. Nem tudom melyiknek a baja ez, de én szívok miatta. Írtam ezzel kapcsolatban a Sencornak, még nem reagáltak. Ha nem lesz semmi ebből, akkor visszaküldöm és veszek egy vevor-t vagy valami hasonlót az aliról.
-
dethroner
veterán
válasz
orso0355
üzenetére
Nálam is előfordul nem is kevésszer, hogy az előző kültéri néhány órán keresztül nem küldött jelet, majd teljesen magától helyrejött. Az teljesen más volt, mert ott már a két eszköz össze volt párosítva, a beltéri a megadott időközönként várta a frissítési jelet, ami egyszer csak megérkezett. De ezt az új kültérit nem tudom párosítani, és így mivel nem jön létre a kapcsolat a két eszköz között, hiába látom a kültérin hogy fix időnként felvillan rajta a jel, ami szerintem azt mutatja hogy abban a pillanatban küldi az adatot, a beltéri nem vár jelet az adott csatornán (mivel korábban nem volt hozzárendelve eszköz), így nem fog soha megjelenni a külső hőmérséklet. Ez így ebben a formában használhatatlan.
-
dethroner
veterán
válasz
orso0355
üzenetére
Már a múlt héten írtam nekik, de eddig nem válaszoltak, azért érdeklődtem itt. De épp ma reggel jött a válaszuk, hogy rendelni tudok tőlük, szóval úgy néz ki a probléma megoldódik. Először azt gondoltam csak külsőre mások ezek a kültéri egységek, hiszen szinte mind 433MHz-en működik, de aztán láttam hogy különbözőek a szinkronizálási idejük. Az én fő egységem a 2-es csatornán 52 másodpercenként szeretne frissíteni, ez alapján már talán lehetne találni másik használható egységet, de sajnos szinte sose adja meg a Sencor hogy a kültérik milyen időközönként adják a jelet, így meg nagy lutri lenne másikat venni hozzá.
-
orso0355
őstag
válasz
ZeTeNy1234
üzenetére
Á, kihúzom az áramból, visszadugom, működik 😃 nem az első eset, csak nem tudom, van-e változás azóta, hogy beírtam az időkép adatait oda a közvetlen kapcsolódásba 😃
-
dethroner
veterán
Szerintetek a Sencor SWS 260 képes lenne egy másik Sencor külső egységét használni?
-
orso0355
őstag
válasz
ZeTeNy1234
üzenetére
Most jutottam el odáig, hogy beállítsam végre, kíváncsi leszek, okoz-e változást.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Tegnap megpusztult a Sencor SWS260 kültéri egysége. Most azon agyalok, hogy érdemes-e keresni hozzá külső egységet, vagy annak az árát+picit hozzárakva venni valami újat.
-
orso0355
őstag
válasz
ZeTeNy1234
üzenetére
Hűha, köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Gyúrósok ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ma megérkeztek Magyarországra is a Vivo V70-ek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen routert?
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Parfüm topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Példáil ezesetben. De gyanítom, hogy köze van a légmozgás hiányához is.
Így szerintem csapj le rá amíg még van!
- de még nem telepítettük, majd a gyerekekkel együtt karácsonykor.