Hirdetés
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- Raspberry Pi
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Sokat játszotam kompetitív játékokkal, nem cs de multis lövöldék, színekben, válaszidőben sokkal jobb az OLED ami előny (meg + élmény), 240fps+ pedig simán kihozható belőlük szóval akkor már hz is legyen annyi, viszont méretben 27 col fölé nem mennék, 42-vel konkrétan játszhatatlan lenne, az a jó az ilyen játékoknál ha piciben mindent belátsz egyben, miközben közel ülsz hozzá (nekem pl. 40 centire van), hogy a célkeresztet rendesen lásd meg azt is amit lősz pláne ha messzebb van a célpont a játékban.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Csandi
üzenetére
De a lényeg, hogy jobb mint egy nem OLED monitor.
Ez teljesen nyílvánvaló, bármilyen oled jobb mint egy nem oled.De az eredeti hsz az volt, hogy jobban jár ha vesz egy oled tvt mintha venne egy oled monitort. Az oled monitor drágább, kisebb, rosszabb mint egy oled tv.
Ugaynez vonatkozik a miniled monitorokra is, közük nincs a miniled tvkhez. Én még egyetlen egy jó miniled monitort sem láttam, borzasztó volt mind, míg jó miniled tvből van jó pár model.
OLED monitor leglaább SDR-ben jó, míg miniled monitor abban sem.
Persze ha valamiért kis méretű kép kell, akkor csak a monitor marad, de van 42 colos oled tv is. Ha meg kell a 240 hz akkor csak monitor van, de én a normális hdr megjelenítést biztos nem áldoznám be a képfrissítésrt cserébe, persze CSGO-hoz minek HDR, de oda szerintem az oled is teljesen felesleges

-
Csandi
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
De a lényeg, hogy jobb mint egy nem OLED monitor.
Nekem is előbb volt OLED TV-m mint monitorom, de szeretem a monitort is nagyon is. 27-32 colos méretben nincs is TV, tehát vagy IPS/VA/TN, vagy OLED. Akkor nyilván az utóbbi
meg 240hz és fölötti OLED TV sincs, monitorban már van 4K 240hz, illetve 1440p 500+ hz. -
Tyrone89
senior tag
A Predator Badlands még készülőben van, viszont az Armageddonnal elkészültem. Már csak a hangsávokat és feliratokat kell hozzá muxolnom.
-
Csandi
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
16:9 ben a jelenleg kapható legjobb OLED monitorom van. De volt egy “közepes” is előtte. Mindkettő elájulós sima monitorok után, pedig IPS-ből sem szarom volt
ja és úgy, hogy HDR-t nem is használom monitoron, csak SDR.TV nyilván nagyobb fényerő de nem is 40-80 centiről nézed.
-
RobexX10
aktív tag
Vhiktor mi a véleményed erről a HDMI kábelről? Láttam te is használod ezt a márkát.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Oled monitorok is gyengék, allig van fenyerejeuk egy tvhez képest, a hdr rajuk semmi kategoria.
-
Kerio
őstag
PC-n (Windows) használva, HDR kikapcsolva (SDR desktop/böngészés), Game Mode-ban kb. mennyire érdemes állítani az OLED-pixelek fényerejét?
Milyen tartomány az ideális hosszabb távon? -
Copyka1
csendes tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Igazad van ezeknel sokkal jobb a kep.
Akkor igazabol, ha sotet a kep nem nalam van a hiba, viszont igy nagyjabol jo par film vagy sorozat nezhetetlen.
Ha raneznel Te is amit en irtam... Kivancsi lennek a velemenyedre
Koszonom az ajanlasokat @KD
A TV logokat, hogy tudom eltuntetni ?
A beeges miatt kerdezem.
SDR tartalmaknal oled pixelek fenyereje 60.
Masra kell figyelni ? -
KD6-3.7
őstag
válasz
Copyka1
üzenetére
Ez ilyen...
Nekem a hálószobai klasszik LCD-n az ilyen jelenetek tök szürkék, világit a fekete, na az sem jobb.
Itt legalább van kontraszt, fekete.Transformers Age of Extinction
Transformers One
Revenant
Stranger Things
JóbarátokKb. most ennyi jutott eszembe azok közül amit nem régen néztünk és nagyon jó volt a kép HDR-ben.
Amúgy pl Predator Badlands is elég gyatra lett, Tron Ares is kaki az újabb filmek közül. Ezen nem tudunk mi TV tulajok sokat segíteni, talán, ha megbabrálod a képmódot, de én ahhoz nem értek.
-
-
Csandi
addikt
SDR-en mindig azon a fényerőn világít a teljes kép amennyire beállítottad a TV-t, HDR esetében a fényerő beállítás csak a csúcsfényerőt szabályozza (ezért kell maxra tenni, de gyárilag arra rakja) de a tényleges fényerőt a jelenet metaadata diktálja, melyik képkocka melyik része mekkora fényerejű legyen, ezért ott sokat van jóval alacsonyabbon a fényerő és csak néha világos nagyon és akkor sem az egész kép.
-
Copyka1
csendes tag
Sziasztok !
Adott egy LG C5.
Az általatok/Rtings által ajánlott beállításokkal filmmaker mode-ban a dolby vision (netflix) adások teljes besötétített szobában is nagyon, már-már zavaróan sötét a kép.
Oled pixelek fényereje 100
Kontraszt 100
Fekete szint 50
Automatikus dinamikus kontraszt ki
Kifejezésfokozó ki
Maximális fényerő magas képvezérlés
Színmélység 50
Árnyalat 0
Élesség beállítása 0
Szuperfelbontás ki
Zajcsökkentés ki
MPEG zajcsökkentés ki
Sima gradáció ki
Valósághű mozi be
HDR-ben ugyanezek a beállítások (youtube teszt videókban a kép csodálatos), össze se lehet hasonlítani se fényerőbe se tisztaságba a netflix filmekhez.Valami ötlet ?
Köszi !
-
Sasi001
őstag
Én nem válogatok, ugyanannyi 1080p remuxot nézek szerintem mint HDR-t. Sőt van ami sdr-ben még élvezhetőbb.
-
Sasi001
őstag
Szerintem az egyik legritkább panasz itt a fórumon a beégés.
-
Sasi001
őstag
válasz
Kerio
üzenetére
Ha nem max oled fénnyel használja valaki sdr-ben szerintem nem égnek be. A képvisszamaradás hosszú ideig megjelenített statikus elemek után látszik. Pl. Tv adás után nézd meg egy szürke tesztnél láthatod a logó helyét, de ez nem maradandó magától megszűnik. Nem egyenlő a beégéssel.
-
alaves
addikt
válasz
tusi_
üzenetére
Az S95F 4.gen 5 rétegű tandem triangular RGB OLED (QD-OLED), a G5 tandem WOLED. A C5 is jelentősen jobb képet ad (max 144 Hz), mint az IPS monitor, ha 80 fps az igény, akkor elegendő lehet, de fényerőben azért jóval kisebb a S95F/G5-nél. Ha nem szeretnél WOLED-ex-et, akkor marad az S95F/G5 vagy 55S85F vagy 65S90F. 42-48" OLED TV-k csökkentett fényerővel bírnak.
8700 üzemóránál 65S90C PC-vel, beégés és egyéb probléma sincs. -
Gicz
addikt
válasz
tusi_
üzenetére
Én 42C2-t használok monitornak, napi 8 óra ho, utána meg még játék/youtube. Munkára ilyen 30-as oled fény nekem elég, játszani HDR-ben 100-as oled fénnyel szoktam. lassan 3 éves lesz, tökéletes állapot, nincs semmi baja, beégés sem, semmi. Én csak ajánlani tudom.
Nekem még pozitívum benne, hogy a tv-ben egy monitorhoz kéest van hangszóró. Persze olyan amilyen, de youtubon nézni ezt az, podcastet hallgatni stb, tökéletes. Nem szerettem egész nap fülesben ülni, így fülesben csak játszom, minden másra nekem elég amit a tud a tv.
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Lg G3. Viktor, Tökéleteskép csatornája szerinti beállításokkal.
Focimeccs közvetítés alatt előfordul, hogy kameramozgásnál be-bedagog a kép, Lehet ezt kompenzálni valamivel? Próbáltam a sport képmódot is de nem sokat segített. Trumotion alatt csak valami Oled motion van csak, ami inkább csak ront a helyzeten. -
Kerio
őstag
válasz
tusi_
üzenetére
A beégés kérdéshez sokat nem tudok hozzászólni, mert a G széria más mint a C, illetve a G4 csak 10 hónapot volt nálam. Ennyi idő alatt nem égtek bele a sokszor egy helyben levő Windows ablakok, de szerintem ez nagyon kevés idő volt neki. A G5 csak két hónapja van meg. Mindkettőn HDR-ben, magas képfrissítéssel (144Hz, 165Hz) használtam a Win11-et.
-
alaves
addikt
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Nem, OLED monitorral szemben is. Egy 45GX90 vagy egy Odyssey G9 (OLED változat) árán egy 65G5/65S95F-et kapsz jobb és nagyobb képpel, fényerőről nem is beszélve. Speciális igény esetén van létjogosultsága a monitornak is: 165Hz-nél nagyobb képfriss., nagyon alacsony input-lag, ultra széles kijelző, stb.
-
tusi_
addikt
Köszi a valaszokat sracok.
Jatek egyelore meg Win10 rol menne, de mar erik a Nobara linuxos atallas ott is. Laptopon mar az megy.
Kabelem van 2 Premium fajta, 2.1es.Beeges ilyenek?
Köszönöm
-
Kerio
őstag
válasz
tusi_
üzenetére
Én eladtam a monitort, ami egy Samsung Odyssey G6 27" OLED volt, így nem csak játszom, hanem böngészek és sokszor dolgozom is a TV-n, számomra sokkal jobb és kényelmesebb is mint egy monitor. A gép viszonylag messze van a TV-től, egy 7m-es optikai HDMI-vel kötöttem össze, amivel simán megy 4K@144Hz is.

-
Grampy
aktív tag
válasz
tusi_
üzenetére
Én 42C5-öt használok másod monitornak (gaming, film, kis böngészés) és abszolút meg vagyok vele elégedve. Nvidia, és AMD VGA-val is próbáltam, teljesen jól kezelik HDMI-n keresztül Win11-en. Játékok lenyűgözőek. Főleg, hogy lehet egyedi felbontást csinálni. Én 3840x1600 21:9 szélesvásznún szoktam játszani, a kapott kép egy 38-39"-es ultrawide monitornak felel meg, hajlítás nélkül. Annyi, hogy a HDMI kábelen ne spórolj. Én megjártam elsőnek, aztán itteni ajánlásra vettem egy jobb minőségűt. (Hama FIC Premium 2.1 2m)
ColorControl programmal teljesen mértékben tudod vezérelni a TV-t, nem kell hozzá távirányító. Gyorsgombokra bármilyen beállítás rárakható. (fényerő, képernyő ki-be kapcsolása, HDR HGIG-DTM stb.) És ahogy Vhiktor írta, ár-érték arányban jobb egy monitornál. Ha nem zavar a méret és nem kell 200+ Hz, akkor bátran vágj bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Raspberry Pi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.