Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- DV digitalizálás
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
Ha éppen akkor nem fontos a TV működtetése és nagyon dörög, villámlik, akkor célszerű áramtalanítani, ha már közel van [link] Időnkénti áramtalanítástól semmi baja nem lesz, az évek során sokkal több kompenzáció marad el a használat miatt (nyilván nem életszerű, hogy minden nap stopperrel méred és 4 óránként kikapcsolod).
Ui.: Tárgytalan, ha katonai szintű villámvédelemmel rendelkezel (pl. a "Szikla"-ban a hálóban OLED TV-zel
)
-
Nheo047
kezdő
Sziasztok,
nemreg megjott a Samu 65S90D-m, brutal kepminosege van
Lenne par kerdesem a fenyerovel kapcsolatban!
HDR-ben Filmmaker mod, az 100% fenyerore allitja, tiszta sor.
Tv adasnal 10-15% fenyero, es Mozi mod.
Mi van, ha pl HBO Maxon nezek egy HD filmet, ami nem HDR?
Mozi modban 41% ra allitja a fenyerot,ha nem nyulok hozza… -
RockCNC
őstag
G4-re jött egy frissítés.
-
Kiskutya
veterán
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Szerintetek oled tv-t a gyári dobozába lehet az oldalára állítva szállítani? Azért kérdezem mert egy 65 colos tv-t kellene az 5. emeletre felvinni de van lift viszont oda csak úgy fér be ha az oldalára állítom. Nem tudom ez esetleg okozna e valami anomáliát?
-
Vhiktor
Topikgazda
Sajnos 55 coll alatt még mindig butitottak az oled tvk. 48 colos philips oled 819, maximális fénysűrűség 10% ablakban mérve 520 nit HDR esetében, ami viszont érdekes hogy Dolby Vision esetében meg 600 nit.
Kalibrálásra küldték hozzám a tv-t.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
abridabri #112070 üzenetére
Ez mind szakbarbar, de főleg o viszi a prímet:
" @jantjedewaal 1 órával ezelőtt (szerkesztve) : Samsung is always well known for there unnatural vivid colors. lg is so much better. better processing also."
Ez hatalmas nagy kamu.
És ezt úgy írom, hogy nem ad nekem a Samu teszt tvket(amiért fujjok kicsit rajuk), de gyárilag az oledjeik nagyon szépen vannak kalibralva. -
alaves
addikt
válasz
abridabri #112074 üzenetére
Az is egy szempont. Itt elsősorban a képminőségről volt szó (videóban is), amely magasan az elsődleges tényező kijelző esetén. Ilyen videókat érdekességképpen meg lehet nézni, de ezek alapján döntő kijelentést tenni nem célszerű. Rtings teszt (és Vhiktor teszt) már egy kiindulási alap lehet + műszaki és smart adatok + esetleg személyes megtekintés.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
abridabri #112070 üzenetére
Jobbnál jobb a forrás
Még ottohorvath3283 szerint is TALÁN élesebb KICSIT az lg.
-
válasz
John D'oh #112067 üzenetére
" @BigBev121 11 órával ezelőtt : Even QD Oled can't compete "
" @BRIANSTECHTHERAPY 9 órával ezelőtt : The LG is better in processing as it has the Alpha 11 processor. The S95F is still excellent but the top processing from Samsung is on their 8K flagship"
" @cemsengul16 7 órával ezelőtt :LG wins because it is glossy out of the box and you won't have to void your warranty peeling off a coating."
" @jofmar7914 11 órával ezelőtt :G5 obviously better. "
" @jantjedewaal 1 órával ezelőtt (szerkesztve) : Samsung is always well known for there unnatural vivid colors. lg is so much better. better processing also."
" @flizzy4645 47 perccel ezelőtt : G5 looks a lot better "
" @witness.9335 4 órával ezelőtt : G5 is way better than trash S95F. Don't buy samsung if you can chance to buy LG G5."
" @Paakli 1 órával ezelőtt :The use of the anti-glare layer on the S95F is tragic. "
" @ottohorvath3283 5 órával ezelőtt :Talán az lg.kicsit élesebb! "
-
-
[Samsung S95F vs LG G5]
Durva mennyivel jobb a G5 -
John D'oh
aktív tag
válasz
jozsef83 #112061 üzenetére
Inhomomogenitás miatt nem feltétlenül cserélnek sajnos minden esetben panelt.
Mindenképp meg kell próbálni persze, volt aki már szerencsével járt. Ha le akarnak első körben pattintani, hogy a technológia velejárója akkor se engedd el. Érdemes akár több szálon, telefonon, emailben nyomatni, úgy több esélyed van.
-
jozsef83
tag
Sziasztok!
LG oled TV-k garanciális ügyintézése hogy zajlik? Még garancia időn belül vagyok. Inhomogenitast vettem észre bal oldalt végig világosabb a kép egy csíkban. Ha szólok az LG supportnak akkor kijönnek és kicserélik a panelt? Nekem ez kerül valamibe? Kiszállási díj stb... Köszi -
ρσгτσ
addikt
válasz
Luigi962 #112059 üzenetére
Sok mindent hozzá lehet tenni, ennél többet is, így érdemes erről informálódni, felkeresni a megfelelő topikokat.
Pl. hogy online fps -re annyira nem ajánlott, met van némi késés. De például egy FH5 simán játszható.
Sok múlik a net kapcsolaton. De nem azon, hogy hány csillió megás letöltése van valakinek.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
Icewloxy
tag
A Samsung matt felületét ki mivel tisztitja?
-
-
Gomez24
csendes tag
Sziasztok!
Egy boltban kiállított 55" LG C4 Tv megvételén gondolkozom. Mit gondoltok a kiállított TVkről? Mennyivel nagyobb a rizikó ezeknél a daraboknál, esetleg van a menüben valamilyen rész ahol meg tudom nézni mióta használják a TV-t a boltban, vagy mennyi időt működött eddig?
Köszönöm a segítséget!!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nagy_Gábor #112041 üzenetére
Csak belenéztem a videóba, nem tudom arról beszélt -e, hogy szerinte milyen védelmi szerepet lát el a fólia. Mert mondjuk emiatt a panel nem kapta meg.
Pl. mennyire lesz így sérülékeny, karcálló. Mondjuk egy tisztítás során. Vagy hogy a közvetlen napfény így mennyire tudja károsítani a kijelzőt. Ami alapjában véve, védőréteggel sem túl jó a TV -nek hosszútávon.
Tehát a garanciától függetlenül lehetnek(?) kockázati tényezők. Azért írom, mert akkor nem csak arról van szó, hogy leszarja -e valaki a garanciát. Hanem még rendesen meg is szivatja magát.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Nagy_Gábor
csendes tag
-
John D'oh
aktív tag
válasz
abridabri #112036 üzenetére
Megértem, hogy sokaknak nem tetszik, nekem viszont kifejezetten bejön, hogy a gyerek nem tükröt néz mesézés közben, én meg úgyis mindig sötétítek ha filmezek.
Arról nem is beszélve, hogy erről a matt felületről a legdurvább zsíros pacákat is hihetetlen könnyen le lehet szedni akár száraz mikroszálas kendővel.
Fényes felületen QD esetén bonyolultabb a dolog.Aki leszedi a gyári matt réteget az megérdemli.
Szó szerint egy tükröt fog nézni kb minden fényviszonyban, és ennyi erővel akár fent is hagyhatta volna mert sötétben nincs hátránya a mattnak. -
pjen
félisten
Üdv Urak. Szerintetek az ormális, hogy egy Xr-55A80L tv készenléti módban 35 Wattot fogyaszt?
-
robi-k
őstag
Samsung S95D: videó a matt fólia eltávolításáról a panelről.
-
Tyrone89
aktív tag
Hunyadiból egy részlet. Ez nem abból van amit már megcsináltam. Ez 4K-ra van skálázva illetve más paraméterekkel készült a HDR benne. A felirat nincs ebben a részletben:
-
G_Karesz
csendes tag
Sziasztok
Lg G4 65 tv-hez milyen asztali állványt ajánlotok?
Köszi -
sasa134
addikt
sziasztok, azt jól látom, hogy az LG 65B4 nem tud cl+ kártyát fogadni?
-
TROMF2
csendes újonc
válasz
blakey #112016 üzenetére
Köszönöm az infókat, ezek jól hangzanak, csak épp nincsenek nyilvánosan meghirdetve az ONE ajánlatok között.
Ezek szerint az ügyintővel kell lemeccsezni szemtől-szembe. Érdekes.
Még van két hónap hűségidő a régi DIGI-s előfizetésből.
Addig nem mocorgok, felkészülök az összecsapásra. -
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #112017 üzenetére
Netflix-en nem találkoztam mostanában zavaróan sötét filmmel. Sőt nekem kifejezetten jónak tűnik.
-
anderledani
őstag
válasz
Tyrone89 #111994 üzenetére
Engem is érdekelne a HDR, nagyon mosott érzése van HDR nélkül és látszik hogy lenne benne potenciál.
Amúgy belenéztem 1-2 HDR10+-ként hirdetett anyagba Netflixen és borzalmas a csúcsfényerő, meg az egész keverési metodika... Kültéri jelenetek sokszor sötétebbek mint beltérben egy háttérben látszó nagy ablak felület... VIllanykörte (Stranger things) ami vakít épp hogy tán 400 nitig felmegy... Ennek nem sok értelme. -
blakey
titán
válasz
TROMF2 #112013 üzenetére
Minden magasabb szinthez már a Wi-Fi képes eszközt (BOX) ajánlják, természetesen havidíja beépítve a csomag árba.
- ugyanazzal az "erővel" kérheted a kártyát, nálam csak kártyák vannak. A boxot azért ajánlják, mert sokan nem tudják a kártyát "használni", mert nem olyan a TV-jük, nem tudják, hogy miért kéne a kártya, stb.Külön szerződhető telefon, 6.000.- Ft /hó.
- van olyan ajánlat, amihez a telefont is hozzáadják, nekem mindig olyan volt, immáron 15 éve. -
TROMF2
csendes újonc
válasz
ρσгτσ #112008 üzenetére
Megnéztem kicsit jobban az ONE csomagjait és csomagkombinációit.
Természetesen még véletlenül sincs olyan ami az én régi DIGI-s összeállításomat lefedné.
Bármilyen módosítással csak rosszabbul jönnék ki.Minimális, - részben számomra felesleges – plusz szolgáltatásokat is tartalmazó csomagkombináció akár 60% fölötti költségnövekedéssel járna.
A Cl+ kártya csak a minimum szintű, 44 TV csatornás csomag mellé jár.
Minden magasabb szinthez már a Wi-Fi képes eszközt (BOX) ajánlják, természetesen havidíja beépítve a csomag árba.
A kedvező, vonalas telefonálás lehetősége megszűnt, pedig a családi körben erre nagyon ráálltunk.
Külön szerződhető telefon, 6.000.- Ft /hó.
Szóval meglátom mire képes az új TV a meglévő hálózati szolgáltatásokkal.
Ha elfogadható, nem piszkálom az élő szerződésem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sasi001 #112010 üzenetére
Bevallom, nálam most többet ment a normál TV adás is, mert április 17 -től 23 -ig kódolatlan HBO napok vannak One -nál. Néha van egy-egy film, amit szívesen megnézek és annyira nem fontos, hogy jobb minőség legyen.
Olyan filmekre gondolok elsősorban, amit már elfelejtettem, hogy létezik. Vagy még nem is láttam. Múltkor például a Bíborszín (2023) ment, és számomra nagyon pozitív meglepetés volt.
Nem fizetnék az HBO csatornákért havonta, de ingyen, néha teljesen jó. Ilyenkor legalább nem sajnálom, hogy van TV előfizetésünk, de nem is miattam aktív... Meg mondjuk jár hozzá néhány kiegészítő előfizetés is. Mint például az említett RTL+.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TROMF2 #112007 üzenetére
CI kártya jobb megoldás. Akkor jöhet jól egy multimédiás box, ha fontos, és máshogy nem tudod megoldani a felvételt, illetve a visszajátszás funkciót. De az szolgáltatón keresztül amúgy is korlátozott módon működik. Nem minden csatornán, és nem mindenre.
Szerk.:
Illetve a csomaghoz járó kiegészítő előfizetések miatt lehet még fontos a box, mert az nem minden TV OS -en elérhető. Pl. RTL+ -
ρσгτσ
addikt
válasz
TROMF2 #112004 üzenetére
Koaxot rákötöd közvetlenül a TV -re és sanszos be fogja hozni a csatornákat. Csak azokat nem, amihez kell kártya a kódolás feloldáshoz. Digi -nél nem sok ilyen volt, és szerintem a régi rendszer még mindig maradt. Én januárig használtam, aztán migráltam One -ra.
One -nál is megy az adás közvetlen koaxról, de ott több csatornához kell már vagy box, vagy CI kártya.
-
TROMF2
csendes újonc
Ezt a BOX-t "örököltem" az eddigi TV-vel és előfizetéssel. Van benne valami DIGI-s kártya is a hátuljában. A direkt koaxos csatlakozással azt nem fogja hiányolni?
Az csak jó lenne, ha a bérleti díjas box kimaradhatna!
Persze, lehet, hogy csak úgy tudok megszabadulni tőle, ha új szolgáltatás kötök, most már az ONE-val. -
TROMF2
csendes újonc
Pár nap múlva megérkezik egy SAMSUNG QE 48S90DAE készülék.
Jelenleg egy DIGITV / DIGINET előfizetésem van.
A bejövő üvegszálas kábel egy HUAWEI HG 8242H beltéribe csatlakozik.
Ebből hagyományos koax kábel vezet a DIGI TV boxhoz.
A régi SAMSUNG CRT sík képcsöves TV mellett van a DIGITV Kaon NA 1600HD box.
A kettő között RCA csatlakozás.
A DIGI TV boxon HDMI csatlakozás is van.
Elegendő-e ha az új TV-t és a DIGI-boxot egy jó minőségű HDMI kábellel összekötöm?
Vagy kell-e még valami bűvészkedés?
(természetesen Wi-Fi is van, de most a HDMI-s kábel lenne az első lépés.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Peugeot, Citroën topik
- Iqos cigaretta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest