Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
N. Gabi
csendes tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
nincsnév007
üzenetére
Mert elmossa a mozgást, kevésbé látszik az akadás, ugyanúgy mint 24p filmek esetén.
-
-
consono
nagyúr
Sziasztok! Pár hete nyúzom az LG C5-t (55"-ös), eddig hatalmas az ugrás a régi Samsunghoz képest. Nemrég került mellé egy PS5 és itt kezdődnek a problémáim: eddig nem zavart a 30 fps-es játék a régi LCD TV-n, de most az OLED-en nagyon bántja a szememet, darabos, akad. A 60 fps az tökéletes, de hát nem minden megy úgy... Tudok ezzel valamit kezdeni? Nézegettem már videókat meg tutorialokat, de valahogy a Trumotion sem segített igazán (meg persze annak is ott van a saját artefacting-ja). Nyomkodom még, de ha valakinek van bevált megoldása, azt szívesen fogadom!
-
-
vittorio7
őstag
válasz
lala666
üzenetére
Dunakeszin az euronicsban van egy S85F TV aminél legalább két méterről is látszik felül a zöld csík a kijelzőn. Én is láttam többször, mindig megmutatják az eladók, és tenergetik a jó népet a TCL C7K felé. (Ami mondjuk valóban brutálisan jó képet ad, főleg a demó anyagokkal.)
-
Partz
senior tag
válasz
khorvat
üzenetére
Szia, ez normális a qd-oled 3 szög alakú sub-pixel elrendezéséből adódik. Felül a zöld alpixel helyezkedik el, alul a vörös-kék ezt látod lilának.

Ha fekete alapú fehér teszt ábrákat nézel látni a legjobban (közelről) vagy fordítva, ezt amúgy 1 méternél távolabbról nem látni. Qd-oled monitorokon pont emiatt változtattak a pixel elrendezésen, de ismétlem tv-nél ezt nem látni normál használat mellett.

*közben már megelőztek
-
alaves
addikt
válasz
vittorio7
üzenetére
Ez csak felnagyítva ilyen, 50 cm-ről a 65S90C-n nem látszik a pixelstruktúra anomália. Az S95F is ilyen, triangulár elrendezésű pixelek. Ha valaki látja ezt közelről és zavarja, akkor válasszon mást. WOLED-en pedig más pixelstruktúra anomália van, van akit pedig az zavar.
WOLED: (élességet ne nézzétek, így sikerült a kép)
QD-OLED:
A H-széria kijelző típus kiosztására a 3. betű megjelölés fog utalni. A fényes/matt jelleg majd tesztekből kiderül. -
khorvat
senior tag
válasz
khorvat
üzenetére
Sziasztok!
Előzmény: Samsung 65S90F TV-n 4 hónap után ismétlődő vízszintes csíkozódás mintha egy füzetlap lenne a képernyő, gari bejelentés után helyi Samsung szerviz kapott egy teljes másik kijelzőt, helyszínen képernyő csere minden más panel a régi TV-ből átszerelve. Így alap probléma megszünt viszont azt látom, hogy minden tartalomnál ami teljes képernyős a legfelső pixel sor zöld és a legalsó pixelsor lila színű ez is közelebbről látszik.
Ez mennyire elfogadható, másnak is van ilyen? Vagy ez egy hiba és kaptam egy felújított kijelzőt ami szintén hibás darab?Csatolok képeket is:
-
hockeyapu
senior tag
Van olyan Lg távirányító, amin minden világít ?
-
Partz
senior tag
Én is a 2026-os Philips oled-ekről tudok, Hisense, TCL is rajta van. Igazából az új MediaTek Pentonic 800 chippel szerelt tv-k elméleti síkon támogathatják.
De ehhez tartalom gyártói oldalról is lépni kéne + azért ezek az első generációs támogatások nem mindig remekelnek.
Nekem első generációs DoVi tv-m volt sokat patchelték az évek alatt, de mai napig bugos rajta a DoVi megjelenítés, nem is használtam. -
eL Geri
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én ezt routeres url tiltásokkal oldottam meg. Van 3 url, amit tiltva nem kapsz pl. frissítést. De csak kedden tudom neked megnézni konkrétan.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Lg c5 tévén lehet megadni olyan dns szervert amitöl a youtube stb még megy, de nem tud a tévé kapcsolatot létesiteni az lg-vel? Se frissités, se telemetria
-
Partz
senior tag
válasz
matex
üzenetére
Arra figyelj, hogy amit linkeltél az US modell. EU-ban ez az S99H a frames változatnak felel meg, lehet kérni wireless connect boxal, amíg az S95H a fém keret nélküli változat lesz itthon.
Avforumon felkerült az első teszt, fényerőben átlagosan 50%-al tud többet az S90D-nél. Én is most váltottam egy 9 éves oled-ről itt azért volt műszaki paraméterekben fejlődés, de azt mondom hacsak méret nem égető kérdés teljesen felesleges váltani. A jelenlegi HDR tartalmak nem használják ki ezeket a csúcsfényeket. Hacsak nem demokat nézel.
Dolby Vision 2 ha elterjed és ezt követi a többi szabvány hdr10+ stb, akkor látnám esetleg értelmét, ez a saját véleményem.
-
matex
aktív tag
Felkerült a Samsung honlapjára többek között az S95H is. Jelenleg S95D készülékem van, 65-ről 77 colra váltanék, de ha csak a marketing részeket és a műszaki paramétereket nézem az S95F-fel összehasonlítva, akkor nem veszek észre szembetűnő upgradet, szóval nem biztos, hogy érdemes várnom a H modellre. De persze várom a teszteket...
-
-
Bercúr
kezdő
Ugreent ajánlotta a gemini. Szerinte hdr10 és 10+ is támogat és a legstabilabbak a kínai gyártó chipjei világviszonylatban is.
-
Bercúr
kezdő
Sziasztok. Esetleg tudnátok ajánlani egy usb C hdmi 2.1 4K 120hz es kábelt ami megbízható és nem arany áron van?
-
Vajga
tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Fél év... Az sem gyenge mondjuk...
-
nincsnév007
addikt
-
Vajga
tag
válasz
roseA580
üzenetére
Alza... Egyszer már cserélni kellett akkor is a kis box miatt, leszedették velem az egész tv-t. Nagy nehezen végül kicserélték az egészet, de először pénzt akartak visszatéríteni (a vételi ár töredékét).
Nem tudok róla, hogy lett volna vihar, konkrétan ez verte le az automatát. -
Vajga
tag
Urak, 77S95D kikapcsolt állapotban egyszer csak leverte az automatát. Más tápkábellel is próbáltam, mindig leveri. Tv-t kihúzom az one connect boxból úgy is. A konnektoron tökéletesen működik minden más. Járt már valaki így?
-
Vhiktor
Topikgazda
Sajnos ismét nem oled tv, de extrém sok munkám van benne, így a megtekintéseket megköszönöm, kell, hogy működjön a csatornám.
[link]
-
nagyatt
tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Azt néztem, hogy ha lesz elérhető példány a 77G5-ből a médiában, akkor a glamour kuponnal olyan 800.000 Ft körül elhozható lesz. Ez már egy eléggé "bargain" ajánlat szerintem. Én biztos benevezek egyre.
-
-
Tyrone89
senior tag
Elkészültem az Avatarral. 101 GB lett a mérete
-
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én Euronics linkelték itt is, már korábban megrendeltem akkor még Budapesten is lehetett kapni.
Ahogy hallottam a lengyeleknél ahol szerelik és a német piacon is leürült erre a régióra szánt készlet.
De lehet még esély ha lezajlott a papirozás a Skyworthel. Azt nyilatkozták korábban Panasonic oldalról, ebben az évben még forgalomban lesz a Z90B/Z95B széria. -
s.Oliv3r
őstag
Nagyon nagy a dilemma, hogy 77G5 legyen majd glamour kuponnal, vagy várjunk a 77C6H-ra
elvileg a C6H is g5 paneles viszont az induló ára rohadt magas lesz
-
djbb534
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Rendelés leadva, nagyon köszi @rainman72 neked is!

2 nap alatt ide ér szerintetek (Debrecen)? Hosszú hétvégére nagyon jól jönne![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Tocke
csendes tag
válasz
djbb534
üzenetére
Az LG gyári oldalán van most 40e Ft-os kupon, amivel 480-ra jön ki:
https://www.lg.com/hu/tv-es-hangprojektor/oled-evo-tv/oled55g51lw/buy/
Tedd kosárba, majd nézd meg a kosár tartalmát, akkor már az olcsóbb árat mutatja. -
ldave
félisten
-
KD6-3.7
őstag
válasz
ldave
üzenetére
HDR tartalomnál max, majd a film/játék szabályozza.
SDR tartalomnál egyéni preferencia, ha nagyon vilagos van a szobában és nem látsz semmit akkor úgy is feljebb tolod.Élettartam meg OLED esetében lehet fontos, maxon járatni az SDR tartalmat nem szerencsés, hamarabb degradálodnak a pixelek.
Bár már nem tudom LED LCD esetén végül hogyan állunk, volt nemrég a nagyteszt ahol több ment tönkre, mint OLED.
-
ldave
félisten
Egy kérdés, nem tudom mennyire tévé specifikus:
- fényerő, jelenleg az alapbeállítás 100% + automatikus fényerő: a max-ot érdemes lehet kicsit lejjebb venni? nem tudom élettartam kapcsán mennyit számít, ha folyamatosan max közeli (?) a terhelés ilyen szempontból, nagyon látványos a HDR (PS5-ön a legutóbbi Ratchet játékkal) így, de talán 90%-on is még az lenne
-
djbb534
tag
Maximalis tisztelet! Mediamarktba 500k ert be tudok most zsakolni 55”-os G5-öt. Fog lejjebb menni az ára mostanában szerintetek az új széria megjelenése miatt? Mar vagy 2 hete húzom a vásárlást mint a retestésztát és már nagyon vennem kellene valamit…
-
Vhiktor
Topikgazda
Akik vettek mostanában Panasonic oledet, hol vették?
-
Tyrone89
senior tag
ez pedig a DV:
-
palesz53
senior tag
-
sanca72
tag
Sziasztok
Van egy LG c1 65" oled tv és haldoklik a táp benne. Van akinek már javították a tápot? Ha igen hol ? Vagy van e táp lelőhely ebayen kívül ?
Köszönöm a segítséget -
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Próbáltam keresni neten s95f-hez dedikáltan gaming beállítállítást, ha valakinek lenne, megköszönném, sajnos elég sok a statikus tartalom
-
Tyrone89
senior tag
egy apró részletet csináltam próbaképp az Avatar 3. részéből.
a forrás egyelőre egy nem nagy bitrátájú 8bit 1080p anyag, ennek fényében nézzétek.: [link] -
Új hozzászólás Aktív témák
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- GRUNDIG OLED !!!( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE55S95FAT) 140CM 4K 165HZ SMART OLED 2025-26 MODELL! AKCIÓ
- LG OLED 48C1 (OLED48C11LB) 4K 120Hz, G-sync
- LG 55G5 - 55" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 boával garanciával
- AKCIÓ! MSI B760 i7 12700K 64GB DDR4 512GB SSD RX 7800XT 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azt meg a fejem nem viseli jó, rendszerint kikapcsolom alapból. De az valamit segít, az tény.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
köszönöm!