- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED monitor topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- HTPC (házimozi PC) topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #112493 üzenetére
DV esetén a filmmaker mód nekem teljesen gyári - nem ninjáztam szét az IRE szinteket, hozzá se nyúltam kivéve egyetlen egy paramétert: a gyári 10-es élességet levettem nullára, nem tudom ez okoz-e gari vesztést
Szóval nem, a fekete villogás nem ennek tudható be, bár az is igaz, hogy 49-es fekete szint orvosolja - de ekkor meg near black részlet vesztés van - legalábbis a szemem számára.
Amit te írsz jelenség az egyébként nem kb az amikor az arcok éle mentén egy világos kontúr jelenik meg mozgás közben (én eddig ezt hittem)?
-
lajbii
tag
válasz
Pro Koryak #112496 üzenetére
Köszi az infót
Ez már tényleg szuper ár így
Meg is rendeltem -
Távoli vezérlés, felvétel megoldható LG ThinQ programmal, vagy bármi mással?
-
hunspikey
őstag
válasz
alaves #112489 üzenetére
Nálam kajak úgy néz ki a hiba mintha a TV szoftvere kb magától pár frame erejéig a fekete szint csúszkát felugrasztaná 55-re majd vissza 50-re. Rettenetesen idegesítő, még kész szerencse, hogy abszolút műsor függő. Vannak olyan sötét jelenetes műsorok amik meg tök jól lemennek...
-
hunspikey
őstag
válasz
alaves #112440 üzenetére
Nem tudom itt mi a brét kéne látnom, mert azt nem mondtátok. Én egy kotta fekete alapon elhelyezett tucatnyi különbőző árnyalatban időszakosan szereplő négyzetet látok, de nem villog semmi. Tehát pl van sötét cián zöld aztán picit más árnyalatú sötét cián zöld.
Mit kéne látni??
-
hunspikey
őstag
válasz
John D'oh #112438 üzenetére
Tudjátok ez a vivid kérdés mindig is nagyon érdekes volt.
Egyrészt mindenki tudja, hogy technikailag attól vivid, hogy agyon vagy színezve, a gammája rettenet kontrasztosra emelt, illetve a színek delta E értéke még a koleszterin szintem értékét is meghaladja minden esetben, pedig az nem kis szám ám
Szóval van alapvetően egy full csiri-csáré hazudós profil - eddig oké, ezt tudtuk eddig is.
Viszont elmondok egy érdekes tapasztalást aztán majd szidtok
Történt ugyanis, hogy az én gyönyörű, bölcs, bájos, kedves feleségemnek sikerült elkavarnyásznia a kredit kárdot melynek köszönhetően a MAX streaming szolgáltató kihajított a csomagból és lett kotta normál SDR full HD belőle.
Megragadtam a lehetőséget és megnéztem a Sárkányok Háza ominózus Spears and Munsil tesztlemez gyakoriságával elővett jelenetét - igen, AZT az éjszakaira húzott tengerpartos jelenetet és láss csodát normál 25 körüli SDR fényerővel Filmmaker üzemben kotta azt láttam (ha nem szebbet) mint a Dolby Vision esetén a sokat szidott szekunder szégyent okozó vivid módban. És hát ebből következik, hogy a Dolby Vision módban az ehhez tartozó Filmmakerben a negyedét SE.
Tehát értem én hogy filmmaker a DV is csak éppen nem azt mutatja mint az SDR filmmaker.
Ettől nem azt mondom, hogy a DV filmmaker nem kvázi helyes, vagy legalábbis 500x helyesebb mint a Vivid, de azt viszont ki merem jelenteni, hogy annyira SZAR a streamingek DV implementációja, hogy ahhoz hogy DV alatt valami halvány SDR szerű látványod legyen el kell felejteni a leghelyesebb profilokat, mert iszonyú elviselhetetlen sötét lesz.
Ennél a konkrét jelenetnél pl amikor a sárkány felé ballag a srác a sárkány szárnya alatt az árnyékban ki kell tudni venni a bőrredőket. SDR-en no para, DV-n nulla.. Aztán maga a srác arca: amikor első felfutás után hasravágja magát és les, na ott SDR esetén szép sötét de arcbőr árnyalatú szín van, míg DV-ben karmazsin lila foltos zsizsegés. Vagy amikor hottentottául káromkodik a gyíkkal mert az tépett húsos szendvicshez grillezni akarja szegénykét, hát SDR esetén hibátlan arcbőr van - DV-n - lol- - májcirrózis végstádium...
Előtte 5 perccel amikor a szőke hetyke cica megy a tesóval a tengerparton, ott SDR esetén szépen látszik a ruha színe, merthogy itt vannak zöldek és bíborok kérem szépen!!! DV-nél Filmmakerben fekete sziluett az egész.
Na itt a böki, illetve ott, hogy DV esetén, mert persze visszaaktiváltam a MAX DV-t - csak a Vivid ad nekem egyenlőre SDR hasonlót.
Épp egyeztetünk Viktorral egy időpontot kalibrálásra, kíváncsi vagyok hogy mit lehet kiszedni a cuccból. Álmom egy Vivid mód szerű alsó, fekete közeli gamma kezelés, tehát lássak annyit DV-ben mint SDR-ben és ehhez képest lehetőség szerint helyre rakott színek. Majd meglátjuk
-
Vhiktor
Topikgazda
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #112470 üzenetére
Egyébként a 'toymaker'-ek tisztában vannak azzal, hogy még a grading monitorok kijelzői is 10 bit-esek (talán van 12 bit-es elvétve)? ... vagy kit érdekel, menjen a 24 bit-es színátmenet a játékban, oldja meg a kijelző... ha tudja.
Az más kérdés, hogy a tömörített SDR 8bit/HDR 10bit filmeknél óhatatlan a kisebb-nagyobb color banding megjelenése. -
alaves
addikt
válasz
dropi #112478 üzenetére
Másik USB HDD/SSD-vel?
Ha másik USB HDD/SSD-vel is van boot loop:
- 2 perces áramtalanítás (esetleg kényszerített reboot: működés közben kihúz- 2 perc után visszadug)
- fw frissítés
- gyári visszaállításHa csak ezzel csinálja, akkor törölném a partíciót az SSD-n, utána formáznám.
-
dropi
senior tag
Ha már felvétel...
Most hétvégén, gondoltam, kipróbálom, van egy 512-es SSD, ami csak porosodik, gondoltam akkor kipróbálom. Viszont a Philips, ahogy leformázza, utána folyamatosan csak újraindul a tévé. Van hogy eljut a főmenüig, van, hogy addig sem. Aztán mikor lehúzom, akkor minden megy frankón. Másik porttal ugyanez.
Erre van tipp? -
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage #112474 üzenetére
Frankó.
-
-
Rewmac
tag
-
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage #112467 üzenetére
Jó neked, ilyen cuccaid vannak feleslegben
-
-
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage #112464 üzenetére
Azért a specifikáció szerint lényegesen lassabb mint egy SSD, ha van rá mód akkor lehet hogy megérne egy próbát csinálni egy SSD-vel.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
eL Geri #112456 üzenetére
Azért ott 10% ablakban van különbség.
Egyébként úgy látom, hogy ismét sikerült rontani a betekintési szögön. Még ha nem is jelentősen, és még mindig a jó értékbe tartozik. C4 -hez képest.
C2 -vel elindultak egy jobb úton. C1 után. Zöldülésre kíváncsi leszek, ha eljutok odáig, hogy személyesen meg tudom nézni.
-
eL Geri
őstag
válasz
zsistvan7 #112455 üzenetére
Durva, hogy ha csak a száraz számokat nézed, akkor a C5 szinte egy G4 tudással bír.
Pedig a C5-ben tudtommal se MLA, se az új réteg nincs benne, amik a G-kben benne voltak és vannak. -
zsistvan7
kezdő
Felkerült az RTINGS-re a C5 teszt, nekem nagyobbnak tűnik az ugrás a megszokotthoz képest (ha volt egyáltalán az előző években).
[link] -
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage #112453 üzenetére
Nálunk SSD-re történik a felvétel (C3), annál nem tapasztaltam ilyen problémát.
Lehet hogy SD kártyánál (gondolom azért kártyától is függ) bizonyos esetekben kevés lehet az átviteli sebesség.
pl. ha timeshift-et használod akkor írni is kell neki közben, meg olvasni is.
Ezt használjuk: [link] -
Sokszor azt tapasztalom, hogy felvétel közben megáll.
Ez lehet hiba, vagy nem mSD kártyára kéne felvenni, hanem pl. HDD-re? -
Rewmac
tag
Néztem a G5 tesztet és azért kicsit érdekes ez a color banding HDR-ben és a HDR színátmenetek. Úgy néz ki G4-en jobbak.
-
Vajga
tag
Urak, vett valaki mostanában S95D-t? 77S95D one connect box alja kicsit fel volt púposodva/el volt kicsit színeződve. Gariban cseréltettem erre a csere tv boxa is olyan. De unboxing videókon nem olyannak látom. Ez valami új gyártás sajátossága lenne?!
-
hyppo!
aktív tag
Sziasztok
Rtings.com-ra felkerült az S95F teszt...
Hát ízé
Sehol nem látok 4000 körüli fényerő, de még 3000 sincs. -
hunspikey
őstag
-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak #112434 üzenetére
Egyetértek. Még ha nem is kell szemüveg, akkor is hálásabb dolog idősebb korban a minél nagyobb méretű kép (az 'öreg szem' egyéb hiányosságai miatt is). A hölgy 3,5-4 m-ről nézi, akkor pedig pláne.
Én is hiába látok szemüveggel élesen, pár év múlva valószínűleg 98" (vagy nagyobb) felé veszem az irányt. Hátha olcsó lesz akkor már a 97" OLED is.
-
pjen
félisten
válasz
Pro Koryak #112434 üzenetére
Attól, hogy valaki 60+ még nem vak. Én is 60+.vagyok. Van egy philips 8245/12, egy Lg NANO 793, egy Sony A80 OLED . A Sony egy másik kategória. Persze ez is csak egy vélemény.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dropi #112431 üzenetére
Mert van olyan, hogy felesleges pénzkidobás!
Adott esetben 60+ néninek(nyugdíjas) kell tv, aki valószínű nem látná a difit, még ha egymás mellett lennének sem csak akkor, ha mondanád neki, na ezt és ezt kell nézni."Tartalomtól függetlenül zongorázható a nézett kép minősége közötti különbség az oled és bármi más között."
Ez sem igaz, Vhiktor is mondta többször, egy jobb fald lcd simán odatehető az oled mellé átlagos használat mellett. Sőt, világosabb helységben meg előnye van ennek az lcd-nek. -
dropi
senior tag
Én nem értem azokat, akik oled helyett mást ajánlanak olyannak, akinek van pénze oledre is. Tartalomtól függetlenül zongorázható a nézett kép minősége közötti különbség az oled és bármi más között.
- Nekem jelenleg egy Philips 718 van, de az elmúlt másfél évben volt LG C2, Samsung S90C, de ezekre a szokásokra messze a Philips a legjobb. Mozgásmegjelenítésben jobb mindkettőnél és felskálázsban is. Arról nem beszélve, hogy a másik kettővel ellentétben normális, leginkább testreszabható oprendszere van.
- Nagyjából évente lecserélem a tévémet, mert megunom őket, elég sokmindent kipróbáltam, de nekem nagyjából ugyanerre a szokásra (90% SDR (főleg sport vagy más TV műsor szal kb mindenhol van állandó elem a kijelzőn, és YouTube), 5% Xbox, 5% streaming), is az oled vált be. Soha nem volt még semmi bajom egyikkel sem, beégésről szó sem volt, pedig átlag 18-20 órát megy naponta a TV minden nap ráadásul.
- Nekem is tele van ablakokkal a nappali, a tévé mellett van közvetlenül az erkély ajtó is, egyáltalán nem zavaró már egy közép szintű tévénél sem a fényerő. -
John D'oh
aktív tag
válasz
eL Geri #112427 üzenetére
Ideális esetben szemmagasságban kéne lenni a TV közepének, ez felnőtteknek 100-110 cm körül van, de nyilván van bőven szórás attól függően, hogy miben ülünk és milyen testhelyzetben.
Ez is egy olyan dolog viszont, hogy ha magasabbra kerül az ajánlott ideálishoz képest, van olyan ember akit egyáltalán nem zavar, és van olyan akinek kényelmetlen lesz.
Nálam pl.a te eseted már túl magasnak számítana, de feleségemet szerintem az se zavarná ha két méter magasan lenne
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
55" méretben felső-középkategóriában milyen OLED TV-t ajánlanátok most?
LG C4- re gondolok én, de szívesen vennék javaslatokat.
Köszi!
-
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ilyen egyéni, és nem szorosan TV téma, de sok nagy méretű TV tulaj van itt, és szükségem lenne egy kis befolyásolásra
Szóval "szenvedek", hogy rossz a nappalim szekrényezése (és azon most nem fogok változtatni), és így nagyon magasra kerül a TV.
Az eddigi 42es TV-m se volt már ideális, de a 77-essel, ami ma fog jönni, na attól emiatt nagyon félek. Direkt vettem már fél éve dönthető TV-nézős foteleket itthonra, de akkor is.Szóval a mostani dilemmám, hogy 15 cm-t tudnám lejjebb tenni, ha teljesen átszervezném a szórakoztató elektronikát a TV alól. Nem ideális, mert hangfalkábelt is kellene toldani, meg 5 méteres HDMI kellene, amitől már félek megbízhatóság szempontjából.
Ha átszervezés nélkül felteszem a falra, akkor az alja 105 cm-en, és a teteje 205 cm-en lenne.
Ha átpakolok, akkor nyerek max 15 cm-t, szóval 90 cm az alja, és 190 cm a teteje.
Érzésre ti mit mondtok, mindenképpen oldjam meg a -15 cm-t, mert annyival is kényelmesebb lesz, vagy nem oszt nem szoroz?!A nézési távolságot még nem tudom, mert mozgatható két fotel van, azt még ki kell érezni.
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey #112417 üzenetére
Azt gondolnám én is amit írsz, de már volt olyan, hogy 1080p/HDR10/1,5 Mbps anyagban (sötét jelenetben ahol szinte semmi nincs a képen) látszott, viszont ugyanez 2160p/HDR10/35 Mbps-ben nem. Elég érdekes. S90C-n ezekben az esetekben pl. szinte mindíg emeli a feketét, black crash felé nem viszi.
-
mp54
senior tag
válasz
Pro Koryak #112418 üzenetére
Valszeg azt vesz, amit mi javasolunk neki, hiszen nem ért hozzá... (orvos).
65-nél nagyobb méret kizárva, 65-ért is küzdenem kell...
fald lcd számomra ismeretlen: mi a lényege? (mások mini-LED-et ajánlottak, ha nem OLED) -
hunspikey
őstag
válasz
alaves #112416 üzenetére
A víz hullámzás, meg a fű, meg minden egyszerű algoritmussal nem jól leírható sűrű képi adat bizony zabálja a sávszélességet, de a Kavos említett jelenete nem ilyen. Kb 1 Mbit is elég lenne, mert lófasz sincs a képen, egy kotta fekete alapon egy két figura azt kész. Easy - lenne, ha a fekete nem fluktuálna mint az euró árfolyam....
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey #112412 üzenetére
Ok. Azt még célszerű figyelembe venni, hogy 2160p-DV/HDR filmanyagnál a 18 Mbps lópikula. Az általános megjelenítéshez ugyan elegendő lehet, de a kényes részleteknél (mint pl. az általad említett is) túl kevés információt tartalmaz. 50-70 Mbps esetleg már elég lehet (pl.remux, BD50). Más, de hasonló probléma pl. a vizes sportok megjelenítése a 1080i/p TV csatornákon (szörnyű!), jóval nagyobb bitráta szükségeltetne hozzá.
Pl. a Bravia Core-al jóval kevesebb képi probléma lehet -
eL Geri
őstag
válasz
hunspikey #112412 üzenetére
Eddig csak olvasgatva a fórumot egyértelmű volt a számomra, hogy a G4-et csak be kell vágni filmmaker-be, és kész.
De most hogy hamarosan megjön a G4-em, kezdek a részleteken rugózni
Bevallom a Panasonic GT50-es plazmámon is a sima képmódot használtam, mert pl. a THX-es nagyon sötét, színtelen volt nekem. Lehet hogy nem lesz nekem jó ez a filmmaker mód... megnézem, de kíváncsi vagyok rá. -
hunspikey
őstag
válasz
alaves #112406 üzenetére
Figyeltem rá, hogy az stream infó kint legyen minden visszanézéskor és legalább 20 másodperccel korábbra tekertem vissza a jelenetet, hogy az appnak legyen ideje rendesen feltölteni a puffert és max bitrátára váltani - ez most a netflixnél olyan 18Mbit / s.
És számtalanszor megismételhető konstans eredmény jön ki: filmmaker 20-ból 20x villog, Vivid 20-ból egyszer sem. Szóval nem a tömörítés - egyszerűen máshogy kezeli a fw a különböző profilokat. De Vhiktor elvileg valamikor idén meglátogat és ránézünk élőben.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsistvan7 #112409 üzenetére
Általános fényerőt tekintve egy normálisabb mini LED és egy OLED között óriási különbség van nappali TV -zés során. Lényegesen jobb szerintem a mini LED. A tükröződés ott is zavaró lehet, de mindenképp jobb, mint egy OLED.
Ezt a két dolgot leszámítva viszont nagyjából minden tekintetben OLED felé billen a mérleg.
Itt a kérdés az, hogy egy ilyen hölgynek valóban szüksége van -e OLED -re. Illetve készen áll -e arra, hogy adott esetben a felhasználói szokásait ehhez igazítsa.
Én használok WOLED -et, QD OLED -et, VA mini LED -et és sima QLED -et is. Szerintem egyértelmű, ha valaki megteheti, akkor OLED -et kell venni a jobb képminőség miatt. Ettől függetlenül érdemes ésszerű döntést hozni.
-
zsistvan7
kezdő
Édesanyámnak tavaly vettünk egy 65C3-at.
Ő szinte csak SD tartalmat néz (FHD kábel tv), többek közt elég sok hírműsort, ennek ellenére 15 hónap alatt nincs nyoma beégésnek.
Egy világos nappaliban használja 55-ös fényerőn (100 a max), soha nem éreztük kevésnek a fényerőt, pedig szinte soha nincs besötétítve.
Sokan mondják hogy erre nem érdemes oledet venni, de ezzel nem értek egyet, vannak jobb minőségű filmek, műsorok, amelyeknél még így SD-ben is kijönnek az oled előnyei.
Mini LED-el nincs otthoni körülmények közt tapasztalatom, de véleményem szerint az oled-el biztos nem lőtök mellé. -
alaves
addikt
válasz
hunspikey #112396 üzenetére
Nüansznyi dolog, persze zavaró lehet, nem kellene ilyennek lenni. S90C-n is láttam már párszor (HDR10/SDR egyaránt), inkább tömörítési hiba az oka (alacsony bitráta/codec settings). A kevés információ miatt a TV nem tudja eldönteni köztes esetben, hogy melyik szürke legyen, elemez, aztán dönt. Ezen [link] látható, hogy hol vannak anomáliák (ahol nem folyamatos az átmenet és törés van). Szerintem precízen kalibrált készüléknél jóval kevesebb az ilyen jelenség.
-
ρσгτσ
addikt
Riportok és podcastok általában SDR -ben mennek. Néhány kivételtől eltekintve, de az ritka. Előfordul logó, egyéb fix elem is, de ez változó.
Mondjuk jobb megjelenítővel már YouTube -on is megnyílnak a lehetőségek. Pl. természetettel, utazással, külföldi országokkal kapcsolatos jobb minőségű HDR anyagok, ami OLED -en jobban fog mutatni.
Persze sok a rossz minőségű, illetve kamu címkével ellátott anyag is, de azért bőven akadnak jók.
C4 elfogadható világosban, G4 pedig természetesen jobb. Ami kritikus pont lehet még SDR mellett, hogy ezeknél a tükröződés jelentősebb. OLED -nél kivétel ez alól az S95D matt felülete, de ott nincs DTS és DV, ha igény lenne rá. Tehát a beszűrődő fény mellett a TV elhelyezés is fontos.
C4 mellett a jó képminőség, és az esetlegesen nagyobb méret szól, ha az elfogadható számára.
G4 mellett a nagyobb fényerő, jobb képminőség szól. Illetve csak a panelre az alap 3 év garancián felül jár még további 2 év garancia.
Ha mini LED -et néznék ebben a kategóriában, akkor én most TCL C855 -öt vennék. Még magasabb fényerő, a panelre kevésbé kell vigyázni, és a tükröződés sem annyira jelentős. Ráadásul egyes kereskedőknél 5 év garancia regisztrálható hozzá vásárlás után.
Ezt is érdemes megnézni személyesen a betekintési szög miatt.
Ezek közül az LG -nél jobb a garanciális és szoftveres támogatás. Szerintem ha valaki hosszútávon gondolkozik, és a kereskedő (vagy egyéb cég) jó konstrukciót kínál, akkor érdemes kiegészítő garanciát (akár biztosítással) vásárolni. Ezek általában 2 évvel tolják meg az eredeti 5 évet.
-
mp54
senior tag
válasz
ρσгτσ #112378 üzenetére
Normál TV adás: nem jellemző, hogy órákig ugyan az a csatorna megy...nem egy Isaura/főzőműsor néző típus...
You Tube: jelenleg főleg riportok és podcastok, de ez változhat...
Netflix: UHD lesz, (most csak FHD, mert nincs hozzá jó megjelenítője...)
Esetleg kaphat tőlem HDD-n virágboltos filmeket, (DTS hang is!!!), ahhoz is jó lenne a szép kép...
Legnagyobb kétségem nekem a fényerő: szalagfüggönyös sötétítés, persze egy jó sötétítő függönyt is lehet venni, nem egy ökör ára...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest