- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Márciusi pillanatkép a hardverpiacról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi
senior tag
Van kínai obd amin lehet állítani a minimális feszültség mértékét, semmit nem fog lemeríteni.
Az én autóm napi használatban van és 4 óránként 14,4-re tölti a 12V-os rendszert. Ha te hetekig pihenteted az autód, vagy csak percekig vezeted rendszeresen akkor érdemes észnél lenni. -
Ahol vettem nagyon ajánlották ezt a szakit. Közelebb lett volna a budaörsi. Nem is igazán értem én sem, miért bumliztam be a város másik végére.
De, sógorom új Opel Grandlad PHEV-ébe Budaörsön szerelik a kamerát jövő hónapban. Abba is ez a kamera megy, majd összehasonlítjuk.
-
bul07
nagyúr
Az a baj az ilyen szerelésekkel hogy óradíjon felül bele kell számolni a műhelyeknek a kockázatot is, ha véletlen törik valami, így írnak rá jó sok órát mert azt nem írhatja oda hogy szerelési kockázat ennyi vagy annyi.
Így többet kell számolniuk, hogy a néha megtörténő törés ellenére se legyen veszteséges az ilyen szerelés.Én is bajban vagyok ha valakit fuvaroznom kell hogy mennyit is kérjek.
Egy Budapesti úton(reptér oda vissza 500km) olyan 25-30e Ft szokott megmaradni nekem. És így is kockázatos a megtérülés, simán lehet hogy nem fogja megérni. Egy kettős defekt az úton elszórt valami miatt és már veszteséges is az út. Ha meg egy vad ütés összetörik az eleje több százezres veszteség. Ezeket nem lehet elkérni attól akit visz az ember, így ezt is bele kell venni a kért összegbe, nem csak a kocsi amortizációt és az üzemanyagot.
Egy trélerélezés meg több éves ilyen fuvaroki nyereségét elvinné(öreg a kocsim, bár egy fiatal is lerobbanhat), nem is gondolok ilyenre.
Azt szeretem mikkor más kocsiját kell vezetni, első hogy megmondom hogy vad gázolásért nem vállalok felelősséget, az meg természetes hogy a kocsi hibájáért meg főleg nem, az ő kocsija. -
undercover
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
De nekem úgy tűnik az enyém csak hd támogatást tud, igy felesleges lenne fullhd kamerát vennem.
Kösz a tippet neked is simonjoe.
-
FireFox1996
addikt
válasz
undercover
üzenetére
AHD kamera jó oda.
Nekem HD fenbontású kijelzőm van, de viszont a menüjében van FulHD felbontású kamera támogatása, így vettem 2 db fullHD kamerát, és megy szépen benne.
A többi kérdésedre nem tudok nyilatkozni, hogy hogyan nyitod ki stb. -
válasz
undercover
üzenetére
...helyedben szétnéznék itt is:
[link]
van egy pár VW specifikus
Ügyesen van megoldva az emblémás kamera. Kétkamrás rendszerű, amikor csak a csomiajtót nyitot, nem férsz hozzá a kemarához, nem is fogod látni! -
undercover
őstag
Hali!
Szóval a tanácsotokra megnéztem mit támogat a B6-os Passatom esetében a beszerelt kínai fejegység... Itt egy kép róla:
[kép]Nem tudom ár/érték alapján mi lenne a legjobb? Várom a tanácsokat!
Vagy jó ez a GreenYi akkor?
Meg akkor itt mondjuk egy GreenYi: [link]
Akkor a kocsihoz ez a B-AHD720P-CVBS720p kéne? Gondolom igy a 1080p nem jó.
Meg tudom hülye kérdés, de ha ez a hátsó embléma van beszerelve ami ha benyomom nyitja a csomagtartót akkor ha ez be van szerelve hogyan nyílik a csomagtartó?
A segítséget nagyon megköszönném!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
sambenez
üzenetére
Ott a WayteQ-es garilevél is

Nincs ezzel semmi gond.
@zeon.hu: Én használok ilyen A510 set-et, a legelsők között, az enyém szerintem még egy mintapéldány volt a forgalmazótól, tesztelésre kaptam anno, de végül megtetszett és megvettem.
Idestova szerintem már 2 éve, 2024 márciusában került hozzám, de akkor még nem is lehetett beszélni róla
. Utána meg nálamragadt. -
Bajgunar
senior tag
válasz
zeon.hu
üzenetére
Van simán A810S, első, hátsó kamerás pack is. ~63k-re lehúzható. Nem kell neki 4G kit...
Az már mégse 80.Néztem ezt az akku pack-ot. Ez már szinte sehol sem kapható. Alin van egy. Ott meg válaszd ki, h usb-c, vagy mikro usb?
kétlem h eredeti, az nem csak usb-c?
És még ez is drága. ~55k.
aahhh
Rákötöm simán egy akksira, azt meg be csomagtartóba. Azt meglátom mennyi ideig húzza. Az nem kivitelezhető? -
Bajgunar
senior tag
-
sambenez
Topikgazda
válasz
zeon.hu
üzenetére
Bennem ilyenkor mindig megszólal a kisördög. Miért vesz valaki egy dashcamot, ha be sem szereli, 1 hónap után eladja, de ami a leginkább zavar miért csak rajta keresztül lehet gariztatni? Annyira nem bízom az emberekben hogy 2 év múlva nekem megoldja ha garis gondom lenne.
Erre úgy érdemes tekinteni mintha gari nélkül vennéd. -
zeon.hu
nagyúr
Mi most a best buy Xiaomi kamera?
Első + hátsó, hardwire kit nem fontos.
Friss jogsis kolléga keresi.
Ár inkább maximum közepes lenne jó. -
válasz
Bajgunar
üzenetére
Lehet külön akkura is, van hozzá gyári "akkupakk". Nem tudom megmondani, hogy egy robogó akkuval mennyi ideig dolgozna, 9-12Ah-s egy robogó akku? Power Saving-ben tuti sokáig. Itt az LTE modul ami szerintem energiaigényes. Lehet időt állítani a mozgás detektálásnál és a time lapse-nél is. Ha mozgás detektálásra van állítva küldi az üzenetet ha elmegy előtte valaki vagy valami. Egy pláza mélygarázsában próbáltam ki először, nem ajánlom, szinte percenként jött az üzenet. Ha "aktívan" használod, (naponta) szerintem havi 5-10GB elmegy. Konkrét dolgot később tudok, még nincs egy hónapja nálam. Nekem csak egy 15GB-os havi keretem van, valszeg ezt upgrade-elnem kell.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Külön akksira lehet ezt kötni? Akár egy robogó akksira? Azzal mennyi ideig bírná?
Azt lehet állítani, hogy pl ~8:00-16:00-ig legyen aktív a parkoló üzemmód? Éjjel, otthon, garázsban nem kell ez a figyelés.
Mennyi netet eszik? Elmegy parkolóban egy kocsi előtte, arra is küldi a jelzést? -
Köszönöm szépen, majd a tapasztalatokról kicsit később.
Annyi azért van már, hogy az ultra takarékos üzemmódban (Power Saving) üzemmódban nincs állandó LTE kapcsolat, így nem tudsz távolról ránézni. Viszont ha mozgásra van állítva, ugye az képtartalomváltozást jelent (itt azért már egy ilyen kvalitású kameránál elvárható lenne az ember felismerés), akkor küldi a push üzenetet a telefonodra. Ezzel meg rohadtul fogyasztja a netet. Szóval vannak azért még itt is csiszolandó dolgok. Azt viszont nem lehet elvitatni, a képminősége páratlan. -
at11
aktív tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Te mennyiért vállalsz ilyet, garanciával, egy 20-30 milliós autón? Mennyiért szereled be? Persze legyen műhely is azért, ne a Tesco parkolóban faragd bele a kocsiba.
Nem olcsó a 70k, de nem is drága, ha egy márkaszervizbe elviszed, simán 100eFt a beszerelés. (Kamera nélkül és nem is értenek hozzá.) -
FireFox1996
addikt
válasz
undercover
üzenetére
A kijelződ kamera támogatása, a REAR CAMERA soron:
-
FireFox1996
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Attól függ, ahogy a kijelződ milyen kamerát támogat, mostanában a legnépszerűbb az AHD, a régebbi a CVBS.
Google gemini szépen elmagyarázza mi a különbség 2 között, nem írom le.
A menüjében tudod ellenőrizni, hogy mit támogat. Kell legyen ilyen kamera beállítás, ott ezeket lehet beállítani: a típus (ahd, cvbs), felbonás (fullhd, hd) stb. -
undercover
őstag
Én nem nagyon értek a lovakhoz

Itt van például ez:
[link]
Amugy ha ez a hátsó emblémánál van... Utána hogyan nyilik ki a csomagtartó? Mert most úgy nyilik ha igy felfelé nyomod a lógót
Meg akkor ez a GreenYi jó márkának számít? Meg van itt vagy 4 kategória...
Értem, hogy a felbontást jelentik, de mit jelent a C-AHD1080p után ami gondolom a fullhd-t jelenti a D-CANBUS Trajectory? -
válasz
FireFox1996
üzenetére
Az előző autóm egy Passat CC volt, azt én kábeleztem be. Könnyítés volt a nem nyíló hátsó ablak. Elb@...tam majdnem egy egész napot. Tört a patent, rendelnem kellett újakat, rágtam a kefét. Lehet, sőt biztos sok amit kért érte (előzetes megállapodás 50-100 között), de nem idegeltem magam, délelőtt vittem, délután hoztam. Nem sajnáltam a pénzt érte, nekem ennyit megért.
-
FireFox1996
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Én is okosítottam a kocsimat elől-hátul is, szintén aliex rendelésekből. GreenYi kamerákat tudom ajánlatni, elég jó képet ad. Csatolt képeken nem látszik, élőben jobb minőségűnek tűnik, tiszta is a kép.
Megnézed, hogy mik vannak a GreenYi oldalán, aztán alixexp-en rákeresel, és megrendeled. A kamerák kb 8-10 ft voltak, amikor tavaly nyáron megvettem. Nem kell 100 ezer ft-ot költeni a plusz kamerákra, ha te szereled be!

-
undercover
őstag
Üdv!
Van egy 2007-es B6-os Passatom...
Annak vágtam bele az okosításába. Vettem bele egy ilyen kijelzőt középre:
[link]
Ezzel nincs is gond működik szépen. Viszont szeretnék hozzá egy tolatókamerát vásárolni. Szépek kérlek titeket ajánljatok valamit ami jó lenne egy ilyen Passathoz. Azt sem bánom, ha valamilyen magyar bolt csak egy minőségibb kamera kéne aminek az ára még 100 ezer alatt megáll.
-
FireFox1996
addikt
válasz
Peter.70
üzenetére
Harmadrész, hogy nem kell izgulnom, hogy eltörik-e vmi miközben ezt-azt szétszedik egy jó öreg kocsiban, és hajlandóak csak úgy vissza rakni, hogy nincs meg ez-az a pattent.
Pont tegnap láttam a fb csoportban, hogy az egyik vákumcsővet (ami megy a motortartóbakkba) inkább eldugítják, ahelyett, hogy normálisan megcsinálták volna...És átéltem már azt, hogy pl. motortartóbakkok csere után az egyik csavar nem csavarták meg rendesen, kézzel még tudtam csavargatni, és a motorvédő burkolatomat is elcserélték egy másik kocsiéval... (ez 2 különböző szervízben történt) Szóval van rá oka, hogy miért csinálom azokat, amiket tudok otthon végezni.
-
Peter.70
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Egyrészt azért lehetsz büszke Magadra, hogy milyen ügyesen megoldottad, másrészt hogy mennyit spóroltál Magadnak
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ez is egy munka, nem pofa kérdése, 2-3 órát el lehet vele szöszölni akár, de aki tapasztalt rövidebb idő alatt is megoldja.
Enyém is meg van csinálva, de lehetne szebb is, főleg a hátsó, ami tényleg úgy lenne szép , ha az átvezetőbe befűzném.
-
FireFox1996
addikt
válasz
simonjoe
üzenetére
Kicsit pofátlan a 70k egy ilyen munkáért...
Én is így csináltam magamnak, csomagtérajtó gumiján áthúztam, kábel nem igazán látszik sehol, max ott, ahol be kell dugni a kamerába. Kb. egy hétvégi 2 órámba került
Ráadásul 2 féle kábelt is húztam át rajta, az egyik a fedélzeti kameráé, a másik meg a tolatókameráé volt.
Sokszor megnézni az árakat, hogy mennyit kérnek a szerelők, és én miután megcsináltam magmanak, nagyon büszke vagyok magamra
-
Sziasztok!!
Bekerült a Cupra-ba a BlackVue Elite10 2CH. Profi munka. Igaz az árát is megkérte a "mester" 70k lett a vége. A csomagtérajtó átvezető gumiján húzta át a hátsó kamera kábelét, nem tudom hogy csinálta, de tényleg profin előre hozta. Nem volt egyszerű dolga, mert az LTE modult is be kellett tennie. Kicsit sok a kábel elöl. A kamerasziget oldalán rendezve lehozta. Képeket a bekötésről és a kamera működédéről kicsit később.
-
sambenez
Topikgazda
-
taki01
őstag
Sziasztok, a 70mai A810-m ilyen képet produkál kijelzőn és a felvételeken is. https://youtube.com/shorts/p1hTVbfYZyg?is=WmKjT2WemsMHBWPR
A másik hiba, hogy folyamatosan újraindulgat. -
-
bul07
nagyúr
válasz
Midway
üzenetére
Ilyen idős készülék bármikkor megadhatja magát, így kell beárazni.
Persze ha nem ismerősnek adod el, és nem számítasz későbbi megkeresésre ha elromlana lehet magasabb árat is kalkulálni.Mindenképp szerez egy másodlagos számot/sim kártyát amit majd hirdetésnél használsz. Ha jól tudom van olyan szolgáltató ahol a kötelező adategyeztetés életben tartja a számot nem kell rá tölteni ezért.
-
Midway
senior tag
Mennyit érhet egy 70mai 500s pro plusz + Rc06 + 03 hardwire kit használtan?
Kb 4 éves a szett .
Kiszereltem a régi autóból. -
-
Szakik:
Leesett a dashcam tegnap a kocsiban, vagyis inkább éjszaka, mert azt mondat a zasszony, hogy amikor ment vele nem volt a műszerfalon.
Szint napra pontosan 1 éve lett feltéve.
Persze szerdán megyünk vele hosszú, idegen útra...Milyen ragacsot tudtok ajánlani, amit bármely vidéki boltban megkapok?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
sambenez
üzenetére
Tudom, nem én vettem onnan ezt a kártyát, megvásárlás után derült ki ,hogy emagos vásárlás volt. Színre szagra azonos. Van tapasztalatom a memóriakártyák területén, de most én is lyukra futottam.
A legjobb hamiskártyás tesztelő a menetrögzítő kamera lesz.
Vissza a feladóhoz. Tudom, hogy az emagos vásárlások már szarok, ha előtte tudom nem is veszem meg. Kintről egy Orico biztosabb vétel.

A linken meg alapvetően jó értékelések voltak, de aztán megnéztem az utóbbiakat... Sajnos elkurvult hely.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
sambenez
üzenetére
A hely megbízható volt egy darabig, nem én rendeltem innen, hanem közvetve vettem, de küldöm is vissza...
Sok remek értékelés után a vége most már látszik, hogy átbszás...
Szóval tárgytalan, a kártya a szar.

-
Bajgunar
senior tag
válasz
Surci1
üzenetére
Mindegyik samsung-ra azt írja samsung oldal is, hogy -25 - 80°...
Azért választottam Pro Endurance-t, mert kifejezetten dashcam -ba ajánlják, folytonos rögzítésre.
De bármelyiket nézem samsung oldalon, mindegyikre UHS-I -et ír.
Nem értem én ezt az UHS, meg U, meg class, meg mittommi osztályokat. Uhs-III, class III, u3. Franctudja. Nem látom át, minden oldal összevissza írja.
Azt gondoltam, h a sima Evo-t valszeg nem fogja szeretni. Telóba elvannak, tök jók. De dashcam-be? Passz. Nem tudom Graphics-nak mi a probléma. Nekem első fedélzeti kamerám lesz. Van több evo kártyám is. Samsung mind. Eddig egyik se romlott még el.
Anno még 2700.- volt lekuponizva a 256Gb-os evo... Rendeltem egy marékkal. (8db-ot) Ma meg?
Ez is brutál volt ez az endurance 128-as, 20k-ért, szállítással...
Vicc
Kingston cuccban semmiben nem bízok. Még a hamisítványt is hamisítják. Max boltból, MM-ból. De anno onnan vett pendrive is megkotlott. Sőt, kettő is. Soha többet semmi kingston. -
Surci1
tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Én [Dahua 128GB W100] ipari kártyát vettem 8000ft-ért. "Wide temp"-es kártya -25-től +85 fokig. Van ilyen 128-as ipari kártyája a Mio-nak és a Viofo-nak is, de azok 13500ft körüliek.
-
Graphics
Jómunkásember
Létezhet, hogy az A510-es nem szereti a Samsung kártyát?
Vettem egy 256GB-os EVO Plus-t, elvileg minden oké vele, mégis a kamera szerint nem Class10-es...
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Surci1
üzenetére
Én sem tudom, hogy csináltam. Telón a kosárnál, beadott néha a termék alatt, bolti akciót. ~2110.- et. De összevissza pakolásztam, h melyiket akarom venni, melyik jön ki olcsóbban...
Annál a 66k-esnél nem tudtam lejjebb vinni.
Aztán este gépről próbáltam. Ott kicsit könnyebb volt másolgatni anniversary kuponokat. Aztán egyszer az ilyen kis összegű kupont bemásolva, lenyomta 59.200.- ra. Na nem is lapoztam el. Azonnal fizettem... S csak utána rendeléseknél nézem, h -40€ vám...
Akkor ugrott be, h azt töröltem, ami poland raktáros... S a kínait rendeltem. Írtam store-nak. De még nem válaszoltak... -
Surci1
tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Az imént lecsekkoltam és nálam 66900 körüli összeget mutat most is. Nem tudom, hogy hogyan jött ki neked ez a 204 eurős összeg. Így, hogy beraktad képen a tételes levonásokat, nem jelent jót, hogy a vámköltségeknél 40 eurós tétel szerepel, mert így itthon fognak vámolni.
Az előtő hozzászólásodnál azt hittem, hogy a 151 eurós ár kuponnal jött ki és nem a vámköltségek levonásával.szerk. lecsekkoltam úgy is, hogy euróra váltottam és nálam 204,26 euróból levonja a bolti kupont 2,75 eurót és az ali kupont ami 20 euró. Így a fizetendő összeg 181,51 euró. és nincs vámköltséges tétel
-
Bajgunar
senior tag
Szintén, aliról, 70mai Official Store-ból rendelt kamerát, megvámolhatják?
Addig nyomogattam kuponokat, míg nem figyeltem én sem, és nem raktam át, h poland-ból hozzák. (az +2500 lett volna).
De valahogy egyik másik, Anniversary sale-es kuponnál a 9900 felett levont még 6600-ot. Így ~59.300.- ra jött ki az A810S +4G hardver kit.
Most attól parázok, h nehogy megvámolják.
Vagy lehet írni eladónak, h polandból kérjem? Vagy várjam, hátha átmegy vámon?
-
Surci1
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Igen. Lehet ez okozza, mert az akksi már nem túl acélos. Visszaemlékezve, főleg akkor jött elő, mikor 4 nap állás után először indítottam az autót. Ha egymást követő napokon megyek vele akkor nem fordul elő.
-
-
Atish19
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Aliexpress/70maiofficial. Kapkodás miatt elfelejtettem átállítani a postát. Ez van, nem háborgok miatta. A felcserélt terméken már annál inkább

-
-
Atish19
őstag
Tanácsot szeretnék kérni. Kollégám megkért, hogy rendeljek neki is A810S kamerát 2db-ot és hozzájuk hardwire kit-et. Megrendeltem, de sajnos az egyik kamerát benézte az eladó és A800SE küldött. 79000Ft volt a rendelés értéke plussz mivel fent akadt a vámon még 32000ft. Visszaküldeni nem szeretnénk, mert már így is nehéz szülés volt. Mi lenne az a korrekt ár amit nagyjából kompenzációként visszakérhetek az eladótól szerintetek?
-
axlfsi
veterán
válasz
Bajgunar
üzenetére
- 70mai A810-2 (szett; első+hátsó)
- 70mai Midrive RC12
- 70mai Interior dashcamMinden bontatlan még, ... ezekre gondolok most úgy, hogy talán mégsem szerelem be, hanem veszek egy 3 kamerás 70mai-t és akkor ahhoz még mehet az interior is.
Még gondolkodom ezen, illetve nem is áraztam be... (a hátsó kamerát teljesen feleslegesen vettem, mert el is felejtettem, hogy az AS810 egy komplett szett és már benne a hátsó kamera is). -
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Elolvastam az ajánlásokat de nem igazán tudok dönteni, mit vegyek.
Viofo A119 v3-at látok 35k-ért emagon ez nem tűnik rossz vételnek.
70mai A500s és az A800SE is 40k körül mozog.
Melyiket érdemes a 3 közül? -
Bajgunar
senior tag
Múlthéten alin, le lehetett kuponozni (plusz egy kis coin) 70Mai A510-et, hátsó kamerával, 4G kit-el 53.800.-ra...
Rendeltem már A200-at, hátsó kamerával, 18.400.-ért. Bontatlan, hibátlan. Garit nemtom hol lehet intézni. Official store-ból. De ennyiért megérte. -
axlfsi
veterán
-
Surci1
tag
Sziasztok.
Kb. 2 hónapja használok egy 70mai A810s 2 kamerás szettet. Néha előfordul, hogy az autó beindításakor nem indul el magától a kamera, hanem nekem kell az oldalán lévő bekapcsoló gombot megnyomva elindítani.
Kérdésem: előfordulhat, hogy a kamera figyeli vagy érzékeli az akku feszt és bizonyos szint alatt nem indul automatikusan? vagy ilyen képessége nincs és a kamera rakoncátlankodik időközönként?
Tény hogy az akksi az autóban már 4 éves és bár az autót gond nélkül indítja, de a kameránál lehet gondot okoz?
(Kb 3-4x fordult elő a két hónap alatt, mondjuk nincs is napi használatban az autó) -
sambenez
Topikgazda
válasz
axlfsi
üzenetére
Soha ne magyar oldalakon tájékozódj technikai paraméterekről.
70mai Interior Cam FC02 for Dash Cam A510/ A810/ S500/ A200
Ha ezt használod akkor a hátsó kameráról le kell mondanod. Jelenleg nincs 3 kamerás 70mai rendszer.
Ha 3 kamera kell akkor Viofo-t nézz. -
axlfsi
veterán
válasz
Midway
üzenetére
Köszi a válaszokat, Neked is Graphics.
Erre gondoltam, nézzétek: 70mai Interior Dash Cam | alza.hu
Szerk.: Alzán a 810 konkrétan nincs említve (csak 800), de ez az oldal szerint elvileg kompatibilis;
Xiaomi 70mai Belső Autós Kamera FC02 A510/A810/A800S/A500S/A400 Fekete -
Midway
senior tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Egyik kamera csomagban sincs hw kit , szivargyújtó töltőt adnak hozzá vezetékkel együtt.
Vettem egy A810 kamerát+hozzá a Up06 hw kittet külön és azzal lett beszerelve . Most rendeltem hozzá egy hátsó rc12 kamerát hozzá is. Ahhoz adják a képeden lévő hosszú kábelt ,amivel csatlakozik majd az A810-hez.Nem tudom milyen belső kamerára gondolsz , de csak egy plusz kamerát lehet csatlakoztatni mindegyikhez (A510, A810, stb) ,ami általában a hátsó szokott lenni (rc06, rc11, rc12).
-
axlfsi
veterán
válasz
Midway
üzenetére
Tehát, ha jól értem, az A810 gyári csomagjában eleve van egy hw kit (és csak egy ún. rc12-es kábel kell most még, ami hátra megy...).
De ez a kábel nincs a hátsó kamera mellé csomagolva? (feltételezem igen, ... vagy?);
Még egy kérdés: ha ebbe a szettbe beltéri kamerát is szeretnék (elvileg azt IS lehet csatlakoztatni a rendszerhez), ahhoz is külön kell csatlakoztató kábelt venni vagy az (is) benne van a beltéri kiegészítő kamera csomagolásába?
(logikus lenne) -
4ron
senior tag
Régóta figyelem az árakat, most 38.490 a Pepitánál a 70mai A510 + RC11 (forgalmazó Pepita Zrt.). Meg is rendeltem, illetve hozzá egy Samsung Pro Endurance 128GB kártyát, remélem ez így rendben lesz.
Viszont a hardwire kit kapcsán bizonytalan vagyok: UP03, UP06 vagy OBD2 a legjobb? Olvastam több helyen is olyat, hogy lemeríti az akksit még szabályozható hardwire kit mellett is... Segítségsetek, melyik legyen?
-
Midway
senior tag
Ha valaki vásárolna RC12 hátsó kamerát most jó áron 14eft . [link]
A810 hez rendeltem. -
Graphics
Jómunkásember
70mai A200 csinál sokszor olyat, hogy a videófájlokból kihagy képkockákat és ugrik másodperceket..
Jó minőségű kártyával, első-hátsó kamera felvételei között is sok van ilyen.
Azon agyaltam lehet túlmelegszik már ettől a naptól is? De nézek azért FW update-t, hátha van.
A510-essel sosem volt ilyen bajom.
-
Ice!?
őstag
Köszi mindenkinek!
A Blackvue tényleg elég jó funkciókkal rendelkezik de marad az A810, így is kell még két plusz fej az AL Priority-ből a nagyobb méret miatt és ott is pörögnek a dollárjelek rendesen
Köszi a megerősítést

-
cigam
titán
válasz
Peter.70
üzenetére
Egyéni ficam kérdése. Tudni kellene a pontos modellt-t, és a te igényeidet. Per pillanat csak a hátrányai jutnak eszembe:
- A microSD olcsóbb és könnyen cserélhető(pl. ha elromlik, vagy nagyobb kapacitásra van szükség).
- A beépített memória meghibásodása esetén az egész kamera kuka.
- A felvételek kimentése nehezebb, ha nincs kivehető kártya.Ha pl. folyamatosan a felhőbe menti a képeket videókat, már nem is olyan érdekes, hogy nincs kivehető kártya, hiszen a felhőt mindenhol eléred, letöltheted bármikor.
Ciccuka
Teszt Jó, jó, de fura ez a 360fok, plusz hátsó kamera felállás. Az is igaz, hogy ilyen külső/belső nézetű kamerából nincs sok. Ha neked pont ez kell, ne habozz! -
Ciccuka
veterán
Vantrue E360 mennyire lehet jó
-
stuka20
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
Van nekik igen és tény, hogy jóval olcsóbb, mint a blackvue, bár ez majdnem minden kínai termékkel így van, hogy olcsóbb, de majdnem ugyanazt a minőséget adják.
Az enyémbe volt sim kártya, de nem használtam, mert csak addig lehetett megnézni a felvételeket (a menet közben rögzített felvételeket nem), míg le nem kapcsolta magát.
Kívácsni lennék, hogy a blackvue-nál távolról is el lehet e érni az összes felvételt.
De én a vétel előtt megvárom mindenképpen simonjoe véleményét, illetve várom a kérdésekre a válaszait
-
Bocsánat mindenkitől nem 360, csak 330eHUF volt!!!
Valamiért bekattant a 360. Most néztem meg a bolt lapján a konfigot. De holnap megkeresem a számlát.
Több összetevős a tudása. Megtaláljátok a gyártó oldalán, had ne írjam le. Jelenleg én nem találtam ehhez még csak hasonlót sem. Csak néhány, kicsi az áramfelvétele parkoló módban, 1mA. Ezredmásodpercek alatt "ébred" ha akció van, háromféle parkoló mód, bárhonnan rá tudsz nézni a kamerák képeire, felhőbe rögzíti a fontos fájlokat, amit bárhonnan elérsz. És akkor a fizikai felépítéséről nem írtam. Kétirányú hangja van, én is tudok távolról beszélni a kamerába, stb. Ezért a pénzért tettek bőven a citerába! -
bul07
nagyúr
válasz
simonjoe
üzenetére
Én 230e Ft láttam mikkor kikerestem(már ha jó típust néztem), lehet rosszat néztem
Ennyiért már 4komlet szet a A810-ből bekötő kábellel együttAmúgy mibe tud ez 4X annyit, vagy a LTE elérhetőség annyira megérné
(gondolom már ennyiért helyét is megmondja a kocsinak, meg komplett felvételeket is vissza lehet nézni interneten, és nem csak riasztás küld hogy esemény van)Nincs gond azzal ha valami drága, de nagyon ne azt nyújtsa mint más negyed annyiért
-
-
elpescador
junior tag
válasz
elpescador
üzenetére
Erre esetleg valami?
-
bul07
nagyúr
-
stuka20
senior tag
Szia!
Szintén autócsere és nálam ment a kamera az autóval együtt, nem akartam még külön azért fizetni, hogy kiszedjék, bár olcsóbban megúsztam volna vele, mint az új kamera vételével. Nekem egy 70mai a810 volt az elől 4k, hátul pedig 1080p RC12 (ennél is látszódtak a rendszámok, de jóval rosszabb volt a minőség is).
Ha kicsit erősebben csaptam be az ajtót, akkor úgy érzékelte, mitha neki ment volna valami az autónak és elindította a rögzítést. Ez a jelenség nem volt ritka. Illetve kb. 30perc és 4 óra között volt aktív, utána jött az értesítés, hogy lemerült az akku (vagyis az előre beállított fesz. alá ment és kikapcsolta a kamerát, védelem miatt)
Fentebb ajánlottak nekem egy blackvue -t ( Elite-10 2CH), ami bár nem olcsó, de elől hátul 4k képes.
Szóval az a 800 széria is jó vétel, ha nem akarsz 100ezreket költeni kamerára.
Bár nekem annyira nem jött be az alkalmazása. -
Ice!?
őstag
Sziasztok,
a tapasztalatotokat szeretném kérni.
Autó csere miatt egyszerűbb, ha kamerát is cserélek, úgyis már kb. 7 éves a mostani.
Olvasgattam, hogy a 70mai A800 jól teljesít, meg tudjátok erősíteni, esetleg van amit jobban ajánlanátok?
- 4k (60fps ha van értelme pl. nagyobb tempó esetén)
- első - hátsó felvétel
- parkoló funkció (rögzítés kb. ajtó rányitás mértékű eseménynél)
Köszi
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Autós kameránál melyik előnyösebb, amelyikbe memória kártya kell, vagy amelyik belső MMC memóriával rendelkezik? Strapabíróság / élettartam szempontjából? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Azt tudod megcsinálni, hogy ChatGPT-t megkéred, hogy a GPSData..txt-ből csináljon neked GPX-t majd KML-t és azt be tudod importálni a Google Earth-be például.
Nem realtime a dolog, az már több utómunkát igényel.- convert the attached file to gpx format
- Készíts nekem ebből egy olyan fájlt, amit fel tudok tölteni a Googe Earth-be és kirajzolja az útvonalat.
-
fbfro
csendes tag
Sziasztok!
Hozzájutottam nagyon jó áron egy 70mai M500-hoz és egy Nextbase 622gw-hez. Az egyiket meg akarom tartani és használni szeretném. Szerintetek melyiket érdemes megtartani? A másikat meg el akarom adni.
Tudom hogyan Nextbase jobb paraméterekkel rendelkezik. De ehhez képest a 70mai sokkal rosszabb? Hosszú távon szerintetek melyik lehet jobb? -
elpescador
junior tag
Sziasztok!
Ajánljatok már nekem olyan kamerát, ami akkus, és mondjuk egy kocsiba betéve fel tudja venni az ablakon keresztül, ha valaki megkarcolja az autót.
(Napok óta valaki 10-15cm-es mély karcokat tesz minden nap az autómra a parkolóban.)
Lehet valami rejtett kamera kellene a kerítésünkre, most ez jutott eszembe? -
Bajgunar
senior tag
válasz
üzenetére
Full laikusként, beírtam AI-nak, kidobta, hol beszélnek róla, videóban első hsz, s ott a link, honnan tölthető le.
Ez nem az véletlenül? Nem ezt keresed?
https://drive.google.com/file/d/1JYaQOqJGCh5omY7PvMeY7t6YsoYFXa7z/view
Ha nem, akkor bocsi. De ennyit szenvedni vele....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Zenbook 14 UX3405MA, I7 Ultra 155H, 16GB Ram, 1TB SSD, OLED kijelző, garanciás
- Dell D800 23-éves , jó aksi , full-HD , dedikált vga , retró csemege !!!
- Lenovo IdeaPad Slim 3 // AMD Ryzen 3 7320U // 8GB RAM // 240GB SSD // magyar billentyűzet //
- GAMER PC // AMD Ryzen 5 3600 // 16GB RAM // 512GB SSD // RX 6700 XT
- ASUS RT-AX92U AX6100 Tri-band WiFi6 gigabit AiMesh (2-Pack) Wi-Fi router
- szinteÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 1TB Alcantara 1év garancia
- Beszámítás! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De, sógorom új Opel Grandlad PHEV-ébe Budaörsön szerelik a kamerát jövő hónapban. Abba is ez a kamera megy, majd összehasonlítjuk.
. Utána meg nálamragadt.

Akkor ugrott be, h azt töröltem, ami poland raktáros... S a kínait rendeltem. Írtam store-nak. De még nem válaszoltak...