- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Steam Deck
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Addel
senior tag
válasz
Mercutio_ #14709 üzenetére
Belegondoltam, sőt elolvastam az idevonatkozó jogszabályokat is, és ott ír megosztásról a székhely és a telephely közt személyi jellegű ráfordítás vagy eszközérték alapján például. Sőt külön kitér az építőipari cégekre, ők döntés alapján fizethetik a felét a székhelyükön és csak a többit megosztva a munkavégzés alapján, stb.
-
Dare2Live
félisten
válasz
julius666 #14701 üzenetére
Pár tucatról tudunk de ez egy jóval szélesebb réteg és úgy már erősen torzít.
A magyar "tőzsde és gazdaság"ot, jövőbeli fejlődését alapvetően meghatározza és ez a topik címe. Ezért még akár nem is off.
Politikai hatása annak, hogy ringman bedobta én meg regáltam rá biztos nincs.A szegénység ennyi volt régen is hez annyit, hogy ez volt amit ringman linkelt, amire reagáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Tyler Durden #14704 üzenetére
hard but true
-
válasz
Joe123 #14703 üzenetére
Előfordulhat, de azért meglepne, ha nem lenne ilyen szinten sem tisztában a dolgokkat.
Inkább látok benne szándékosságot...
Elég, ha a propaganda csak a felső üzenetet közvetíti, jó uszítós formában. Kész is a recept, hogy a vidékieket az ellenzéki Bp. ellen szavaztassák.[ Szerkesztve ]
-
-
Joe123
senior tag
De legalább biztosak lehetünk benne, hogy a gazdaság jó kezekben van, csak úgy buzog a kompetencia (ebben is)...
-
julius666
addikt
válasz
Dare2Live #14700 üzenetére
A NER a felső ~1% elképesztően gazdagodik.
Kérdés hogy ez a pár tucat ember a hatalmas vagyonaival mennyire torzítja az országos átlag statisztikákat. Számomra már az is kérdéses a vagyonuk (vagyongyarapodásuk) mekkora része szerepel ezekben.Én amúgy értem hogy az itthoni uralkodói kör gazdagodása sokaknak fáj (nekem is). Azt viszont nem értem miért jó itt egy tőzsde+gazdaság topicban 5-ből 3 hsz-ben folyton ezen rugózni. Mi a relevanciája, mi az értelme ugyanazon károgni folyamatosan?
Ha ez valami misszió akarna lenni az emberek tájékoztatására akkor szerintem nem sokat értek el vele, az átlag itthoni szavazó pontosan tisztában van vele hogy a vezetőink lopnak és a családjuk gazdagszik, csak nem érdekli őket, sokadlagos szempont voksolásnál. Sőt, van olyan réteg is aki kifejezetten élvezi, hogy egyeseknek ez ennyire fáj.
Közben MOon a köszéposztály mérete ~10% körül van.
A legkeményebb, hogy ~50% kb nyomorog.
Az a szomorú helyzet hogy ez érdemben mindig is így volt idehaza. 2014-2020 között kicsit jobb volt az alsó 50%-nak a szokásosnál, most 2022 után visszatért a jól megszokott teljes kilátástalanság. Párom vidéki rokonainál sajnos látom első kézből a folyamatot, elütik közhelyekkel az egészet. Igazából otthonosan mozognak a romló anyagi állapotok közt. Visszaidézi a fiatalságukat akár még a 90-es évekből, akár a cuculizmus idejéből.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Alapvetően nem sírást írtál hanem "esze ágában sincs..." "kifogás".
Az más, dee ja mindegy.@julius666 Amiről írtam az az, hogy a felső decilisben gigantikusak a különbségek. A decilis aljának a vagyongyarapodása (pldadban havi 1.5misi/netto/család) %ban is pár százalék körül lehet (vagyonuk pl egy saját ház/lakás+kocsi+30millió bankban(össz pl 150misi), vagyongyarapodás egy év alatt +3misi vagyongyarapodás %osan ~2%.
Ehez képest a "NER decilisnél" pl Tiborcz... 100%os vagyongyarapodás volt. Ami +70milliárd Ft. Ha még nem volt: [link]
A NER a felső ~1% elképesztően gazdagodik.
Közben MOon a köszéposztály mérete ~10% körül van. (Mielött beindul a flame ld kiszamolo középosztály)
A legkeményebb, hogy ~50% kb nyomorog. Van félrarakva pénz temetésre vagy hitelből. Várják a fizut, hogy meg tudják az 5évesnek venni az első biciklijét. Persze nem újan. Nekem most szembe jön ez a réteg akiről korábban kb azt se tudtam hogy létezik és nagyon széles/durva. Nem kell pszihologus rájösz neked baromi jó életed van amikor állok a játszón és hallgatom a storykat... -
julius666
addikt
válasz
Dare2Live #14689 üzenetére
Nem kell ehhez Tiborczozás. Ha te meg a párod a felső pár jövedelmi decilishez tartoztok (legyen a példa kedvéért nettó 1,5m összjövedelem) és csak a forintromlás mértékével emelik a béreteket (legyen mondjuk 5%) az már fedez egy durvább inflációt a hétköznapi költések terén, hiszen a jövedelmed töredékét költöd csak ilyesmire, hó végén nem érzed úgy, hogy kevesebb maradt a pénztárcában. Sőt, ha fix törlesztős lakáshiteled van akkor azt fizetni egyre kevésbé teher. Erre jönnek rá még ráadásként a PMÁP kamatok, amik hiába csak "visszaadják az inflációt", de a gyakorlatban mégis tágítják a megtakarítással rendelkező háztartások anyagi mozgásterét.
A magyar középosztály csak 2022-ben érzékelt valóban problémás áremelkedést, azóta nekik javult az érzékelt(!) helyzetük. Az alsóbb osztályok azok akik itt karóba lettek húzva az inflációval, ahol az alapszükségletek már elviszik a teljes jövedelmet. Nyilván ez az ellentmondásos statisztikák feloldása is, alsóbb osztályok kevesebbet tudnak vásárolni boltban, középosztálynak meg nincs hova többet vásárolni, meg tudtak venni eddig is mindent amit akartak átlag bevásárlásnál. Ők többet tesznek félre, meg többet költenek extra dolgokra, mint pl. nyaralás (elsősorban külföldi irányban az eltolódott ár/érték arányok miatt).
-
Segal
veterán
válasz
Dare2Live #14696 üzenetére
+bandus
Annyi a különbség hogy én nem sírok, hanem elégedett vagyok a helyzetemmel, mások meg nem azok de mégsem tesznek semmit ellene csak a csodát várják...
Mindenesetre befejeztem a dolgot, mert tényleg nincs értelme a dolognak, úgysem fogják megváltoztatni az életüket ezek az emberek, mert nem jönne annyi lájk a a f*szbookon a kevésbé menő életükre. Az nem számít hogy miből tudja fent tartani azt a szintet, csak nála zöldebbnek tűnjön a fű... -
Dare2Live
félisten
-
Joe123
senior tag
Hát ez elég finom lesz, ha nem csak a szokásos levegőbe pufogtatott duma.
(Hivatkozás első kommentben.)
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Segal
veterán
válasz
Mercutio_ #14687 üzenetére
Most nem feltétlen a legalsó rétegre kell gondolni, de a környezetemben is bőven akad olyan aki simán tudna félretenni, ha szeretne. A probléma ott kezdődik hogy esze ágában sincs... Mert úgyis ellopják, elinflálódik, akkor minek él, nem azért dolgozik, miből?
Kifogás az van mindig, de az ilyen tipus az aki ha 2x ennyit keresne holnaptól akkor is elkölteni az utolsó forintig az összes pénzét...
Ja és a megoldást a problémájára mindig abban látja hogy jönnie kéne a fizuemelésnek mert ebből a pénzből nem lehet megélni, de közben nem veszi észre hogy kismillió olyan napi kiadása van ami összeadva brutál sok kiadással jár, de lemondani vagy minimum csökkenteni egyik témakörben sem hajlandó, sőt inkább bővítené a felhozatalt akár hitelből is... -
Ringman
nagyúr
válasz
Dare2Live #14689 üzenetére
Billionaires growing richer faster than ever, says Oxfam
Oxfam said trillionaires are expected to emerge within the next decade, as the richest 1% now own 45% of global wealth, while 44% of humanity lives on less than $6.85 per day.
---
vagyont kéne adóztatni, de ebből Mo-n nem lesz semmi[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz
Ringman #14679 üzenetére
Nagyon csúnya.
Azt sejtem, hogy az alsó 5-6 decilisnek nincs pénze többet költeni. Utána max kevesebbet rak félre. A felső decilis erősen változó ami ott kiemelkedő az a felső 1-2% ld Forbes 100at... pl Tiborc duplázta! a vagyonát, egész elképesztő sebességgel gazdagodik a NER és ők nem fognak ezért több "oled tvt", kaját... venni.De mindjárt jön Hussaraf és megmondja, hogy de nekünk sokkal jobb mert nincs CEU és nem tapossa le a kukoricát a migráns...
-
-
-
AMD Power
titán
válasz
szabi__memo #14682 üzenetére
Ebben nagy arányban az emberek saját maguk is hibásak... Mindent nem lehet az aktuális kormányra fogni.
-
Ringman
nagyúr
válasz
bandus #14680 üzenetére
kiugró max a felső 5-10%-ban lehet, egyszerűen nincs pénze az emberek többségének, a kormány áldásos tevékenységének hála (adókulcsok, különadók, árstopok, eurhuf-árfolyam, országgal kapcsolatos kockázati felár - 1 hét vége alatt megvehetnek v tönkretehetnek) még a környező országokhoz képest is jobban megdrágult kb minden, valamint egyre többen átjárnak a szomszédos országokba vásárolni.
szóval a lakosság 60-70%-a nem minden vásárlási ingert félretéve megtakarít, hanem ennyire futja.
(persze lehet tévedek) -
Ringman
nagyúr
-
attiati
veterán
válasz
aAron_ #14664 üzenetére
Abszolút nem kötözködés.
Inkább sávot írtam és forgatókönyvekben gondolkodok.
Ha 395-400ig lejön még ebben a körben, akkor az egy jelentős korrekció lenne, de nem jelent nagy változást a fundamentumokban (továbbra sem jön eu-s pénz, magyar kamatfelár nem elegendő, nincs béke). Csak túl sokat gyengült a forint és túl hirtelen. De ennyi korrekció fért bele.
Alatta már érdekesebb (pl. 380-ig): van valamilyen tartós orosz kiegyezés, dollár durva gyengülésnek indul, elkezdünk az infláció elleni harc jegyében magas kamatfelárat fizetni, költségvetési fegyelem indul a választási év ellenére, vagy ezeknek a kombinációja.
Még lejjebb: kormányváltás, nyugat felé fordulás, bárakármi.
Sajnos igazad van és előrejelezni lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
student
őstag
-
_flamer
aktív tag
Valaki esetleg be tudná linkelni megint az oldalt ( nem tudom, hogy melyik fórumon láttam
) amiben egy talán amerikai srác ír a blogján az AI-ról, a fejlődésének különböző fázisairól?
Nem teljesen emlékszem a blog tartalmára, nem is sikerült még végig olvasni most meg természetesen nem találom.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
julius666 #14670 üzenetére
Ezért is, de most januárban van egy új jelenség: fizikai arany igény., a korábban megszokott többszörösének megfelelő értékben.
KÍnában van a (ha jól tudom a világon egyetlen) fizikai aranytőzsde. Minthogy a fizikai arany ára magasabb a papíraranyénál, ezért jelentős mennyiségű fizikai arany utazik Kínába. Olyan jelentős, hogy pl. a Londoni aranytrezor már nem is tudja kielégíteni az igényeket, ezért több hetes várakozási idők vannak. Kvázi arany bank-run alakult ki. Ennek részben oka az is, hogy egyre többen kérdőjelezik meg hogy a papíron létező arany valóban létezik-e fizikailag is. A több hetes-hónapos kiszolgálási idők pedig csak tovább erősítik az ilyen gondolatokat. -
Ixion77
Topikgazda
válasz
aAron_ #14668 üzenetére
Lehet, hogy pénzügyi jelentősége szerinted nincs, gyakorlati viszont van. Ez már végtelenszer bebizonyosodott. Egyébként még pénzügyi is van pl. opciós piacokon keresztül, mivel jellemzően a kerek értékeknél vannak a nagy likviditások, így azok átvitele jelentősebb mozgásokat indukálhat mint a random tört értékeké.
-
julius666
addikt
Arany bika: azért tud emelkedni az árfolyama USA hozamemelkedés ellenszelében is, mert Kínában erősen korlátozott milyen befektetési eszközökben tudják (legálisan) emberek a vagyonukat tartani, az alternatívák meg nem teljesítettek túl acélosan az elmúlt években, maradt hát az arany.
-
aAron_
őstag
"Tudom, ezt a vitát már sokszor lefolytattuk, sokak szerint nincs is index/befalap bubble, de szerintem van."
Én csak azt tudom, hogy én nem tudom. Ez az alapja a MCW szerinti befektetésnek is. Megbékélsz azzal, hogy nem vagy egy befektetési zseni, aki ki tudja választani a végtelen befektetési stratégiából azt a párat, amivel meg lehet verni a piacot.
#14666Ixion77: Lélektani határnak nincsen pénzügyi jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
Na, a mai napon a portfóliómban az OPEN (nem realizált) nyeresége végre lenyomta a JPGL-ét, pedig az OPEN-t magasabb tőzsdei áraknál vettem. (De legközelebb akkor is JPGL-t veszek.)
Persze amíg ez nem így volt, addig nem írtam ide ezt a kommentet (megerősítési bias, vagy mi), de nagyon együtt mozogtak.
És tényleg úgy gondolom, hogy valami randomszerű portfólió a legjobb, minél kevesebb felesleges tranzakcióval. Az islamic investing ETF-eket is nézegettem, ellenpontnak.
A market cap ETF-fel az a bajom, hogy a Mari nénik pumpálják fel vele az árakat, a rationalreminderes SCV, value stb. faktoros ETF-eket meg a profik. Ha egy "képlet" "működik" a tőzsdén, az azon nyomban saját maga ellenségévé válik, amint széles körben ismert lesz.
Tudom, ezt a vitát már sokszor lefolytattuk, sokak szerint nincs is index/befalap bubble, de szerintem van.
-
attiati
veterán
Tippjeim vannak csak, hogy mi hajtja a forintot (és nem elsősorban az elmúlt pár napra gondolok, amikor bekövetkezett a nagy szemléletváltás az infációs és kamatpályában).
395-400 között én is veszek eurót, vagy 375-380 között dollárt, mert nem hiszek a gazd.pol változásban.
De nem akarok érzelmileg elvakult lenni, hogyha beindulna valami forinterő.
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Románok ebben is leköröztek minket...
-
-
Joe123
senior tag
Na igen, belőle aztán nagyon nem nézem ki, hogy lesznek tökei meghozni a szakmailag helyes döntéseket. Azt sokkal inkább, hogy végrehajtja majd azokat a dolgokat, amiket a gazdasági fősámánnak kinevezett hibbant hagymázas lázálmai megkívánnak. Aztán majd lehet megint pingvinezni, hogy nahát de fura, hogy az évszázad világgazdasági konjunktúrája és az EU pénzek nélkül csak nem jön a csoda az unorthodoxiától, csak nem vagyunk mindenkinél okosabbak.
-
j0k3r!
senior tag
válasz
j0k3r! #14653 üzenetére
Exclusive: OpenAI set to finalize first custom chip design this year
- OpenAI's chip aims to reduce Nvidia dependency
- TSMC to fabricate OpenAI's chip using 3-nanometer tech
- OpenAI's chip team led by Richard Ho, formerly of Google -
j0k3r!
senior tag
Erről a Furiosa AI-ról bárki tud valamit?
-
attiati
veterán
forint
Forint erő van! Relatív értelemben is.
Mi történik? -
attiati
veterán
válasz
concret_hp #14649 üzenetére
Nem a balkánhoz?
-
Joe123
senior tag
válasz
szabi__memo #14646 üzenetére
A "kollégáival" együtt.
-
válasz
concret_hp #14647 üzenetére
Almát a körtével hasonlítasz. A cikkben a háztartások jövedelme van, nem a fizetések. Tehát az előbbit még az eltartottak száma csökkenti.
-
Llew
senior tag
Nagy Márton: A magas infláció csak átmeneti, de a kormány nem zárja ki az árstopot
A szakèrtő szerint nincs ok aggodalomra, csak atmeneti helyzet
-
pictigjis
senior tag
-
Dendytv
senior tag
-
Llew
senior tag
-
avl
senior tag
válasz
Tyler Durden #14635 üzenetére
es a szakértök "elörejelzései" (hisz februarban mar nem is elörejelzés) ? az az igazán nevetséges, tegnapi cikkböl: [link]
talán ez a legnagyobb tanulság - szakértök ? annak igen gyengék elörejelzésre figyelni ? minek ?
mondjuk ebben is ez van: [link] In the words of William Goldman, “Nobody knows anything.”
a következtetés: diverzifika kell
-
User_2
tag
számít?
mekkora legyen a jövedelemtranszfer pmáp-on keresztül?
mondj egy számot.
a lényeg, hogy magas legyen az infláció -> adóemelés, árstopp, támogatások
de alacsony legyen a kamat -> mi statisztikánk
akkor lesz pénz mindenre
egész addig, míg valami el nem törik -
pictigjis
senior tag
válasz
Tyler Durden #14635 üzenetére
központi statisztikai hazugság
de majd jön az ügyeletes user, és megmagyarázza, hogy teljesen jól van ez számolva
-
-
Llew
senior tag
válasz
Tyler Durden #14631 üzenetére
43 es 2 atlaga 6 nem?
-
válasz
szabi__memo #14630 üzenetére
Ennek fényében a 6% élelmiszer elég érdekes..
6 százalékkal drágult élelmiszerek közül a liszt ára 43,2, a tejé 25, a tojásé 23,8, az étolajé 21,5, a gyümölcs- és zöldségléé 16, a vaj, vajkrémé 15,5, a csokoládé és kakaóé 12,9, a tejtermékeké 9,1, a kávéé 8,1 százalékkal nőtt. A száraztészta ára 3,6, a margariné 2,9, a párizsi, kolbászé 2,1 százalékkal mérséklődött.
-
julius666
addikt
Még mindig a deepseek sztori: "futottak még" játékosok hirtelen visszakerültek a pályára az AI versenyben:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-02-09/france-to-announce-109-billion-in-ai-investments-macron-says -
válasz
HussarF #14627 üzenetére
Nem gazdaság első sorban, inkább az, hogy normál országban van felelős. Ott miniszter sittelnek le illetve van aki lemond, nálunk ez kb elképzelhetetlen. /gazdasági téren meg ne 1 évet vegyünk alapul, nyílván ott sincs kolbiból a kerítés, de amilyen szintről fejlődtek az teljesen más, mint ahol mi tartottunk mondjuk 89ben/
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Tyler Durden #14626 üzenetére
Rivotrilra ittál? Vagy honnan jönnek ezek a tévképzetek?
Egyrészt, Iohannis lemondott, mert holnap délelőtt felfüggesztették volna amúgy is, aztán így legalább úgy tűnik, mint ha az ő döntése lett volna. Másrészt ennek meg semmi köze a gazdasághoz, amit én fentebb linkeltem.
-
-
DopeBob
addikt
válasz
szabi__memo #14621 üzenetére
Az előző is hatalmas siker volt.
-
szabi__memo
nagyúr
Nagy Márton belengette, hogy újra jöhetnek az árstopok
A családok érdekében[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz
aAron_ #14615 üzenetére
Tavaly találtam rá a GVH jelentésére, amit a 2023-as, tejágazatot érintő vizsgálatukról tettek közé. Annak idején nagyhangon nekizavarták őket a tejágazatnak az "árdrágító multik" miatt. A vizsgálat eredménye nem az lett, amire számítottak. Pl:
1. A hazai tejtermelők költségeik növekedésénél (+40%) nagyobb mértékben emelték az áraikat (+70%), két lépcsőben (2021 és 2022 második felében). Előtte évekig együtt mozgott a kettő.
2. A multik az importtal inkább lefelé húzták az árakat, a veszteségeik egy részét a tejhelyettesítőkön terítették szét, amiken alapból kétszeres kereskedői árrés van a tejhez képest.
3. Az árstopok ellenére voltak olyan "franchise rendszerben működő" kiskereskedők, akik növelni tudták a nyereségüket.
4. A tejhelyettesítők kapcsán javaslatot tesznek a hazai előállítás fejlesztésére, támogatására mert az emberek 35%-át érinti a laktózérzékenység.
[link][ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
-
aAron_
őstag
válasz
szabi__memo #14611 üzenetére
"Míg a tejipar ezer külső és belső gonddal küzd, a növényi italok nemzetközi piaca fellendülőben van, és most kezdi elérni azt a méretet, amelytől méretgazdaságossági előnyöket lehet remélni. A növényi italok vonata jó pár éve elindult, sokan tettek arra, hogy a tehéntejet előbb-utóbb nagy mennyiségben ilyenekkel fogják helyettesíteni a vásárlók, de a magyar piaci szereplők erre a vonatra nem szálltak fel, most pedig már jóval nehezebb is lenne."
Már látom a szemem előtt, ahogy 5-10 év múlva mennek a gazdák a parlament elé kiönteni a tejet, még nagyobb támogatást követelve, mert nem bírják nyereséggel eladni.
-
Drizzt
nagyúr
"Fontos körülmény, hogy a két adat felvételi ideje között akár közel két hónap is eltelhetett (december eleje – január vége), és természetesen a KSH módszertana a statisztikailag helyes, a miénk egy laikus megfigyelés. A különbség mindenesetre jelentős."
Tehat konteozni akkor lesz ertelme, ha a januari inflacio nem lesz magas. De az lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz
szabi__memo #14611 üzenetére
Ez hogy lehet?
-
Joe123
senior tag
válasz
szabi__memo #14609 üzenetére
"ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység"
-
bandus
veterán
mi történik mostanában a dtla-val? nem lefele kellene mennie?
-
julius666
addikt
AI: új módszertan amivel jóval kevesebb disztillált adattal lehet lemásolni egy meglévő modell reasoning képességeit. Konkrétan nevetségesen kevéssel, akár kézzel, pár előfizetéssel webes UI-ról össze tud ennyit mazsolázni pár ember. Piac persze ezt már leszarja, pedig összehasonlítható a deepseek-féle RL alapú áttöréshez. Így tényleg fillérekből lehet utólérni a nagyokat, otthoni hobbisták költségvetésébe beleférő összegekről beszélünk.
Cikk erre: [link]
Érdekes észrevétel a cikkből: a deepseek sztori kapcsán volt kérdés, hogyan fogják a nyugati piacvezető cégek védeni a meglévő modelljeiket a lemásolás veszélyétől. A Deep Research az lényegében ez: ahelyett, hogy közvetlen hozzáférést kapnál a legújabb, legnagyobb tudású modelljükhöz (o3), jó alaposan be lett csomagolva egy komplex szolgáltatás mélyére. Nem csak a reasoning tokenek lettek elrejtve mint az o1-nél (amik vélhetőleg valamilyen jailbreakkel azért kiszedhetők voltak API-n keresztül a kínaiaknak), valószínűleg már semmilyen közvetlen kapcsolatod nincs a tényleges munkát végző SOTA modellel.
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz
bandus #14600 üzenetére
A kifejezést ő használta a véleménycikke címeként. És csak annyit írt, hogy amikor reálhozamot kaphat a rövid állampapírok után, a piaci turbulenciák ideje alatt nyugodtan várhatja a jó beszállási lehetőségeket. Turbulenciáról mostanában nincs hiány, Trumpnak köszönhetően.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asztalos klub
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...