Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aero.
veterán
válasz
runner 125 #71898 üzenetére
Nagyon furious. A felni meg le van fordulva a gumiról?
-
erik88
aktív tag
válasz
runner 125 #71898 üzenetére
Azta kurva
-
TaaT
nagyúr
-
mycso
veterán
válasz
Mágus2 #71869 üzenetére
Biztosan???
Még akkor szokott ilyet csinálni ha ugrál a rail nyomás, azaz vagy a csúcs vagy a szivattyú kezd halódni.(#71872) hdman: ha bemelegszik és alapjáraton jár a motor, akkor rázza a kasznit mint a barom???
Illetve amikor leállítod, hallasz fémes csattanást-puffanást?
És még egy ha indulsz el vele óvatosan, szinte alapjáraton, akkor nem erősödik ez a csörgő-zörgő hang?? -
Melack
veterán
válasz
atos19881101 #71885 üzenetére
hdmant keresd, ő még közel is van hozzád - ha jól emlékszem.
(#71886) bitpork: ilyen szépen sem írták még le, hogy a kereső használata erősen ajánlott / olvass vissza 4 hsz-t
-
válasz
atos19881101 #71885 üzenetére
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
-
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
Nincs itt valaki Győrből akinek van kedvezménye Bárdinál, Unixnál vagy máshol?
-
zolikaDB
veterán
Lol, kishibas S4 500e HUF -> [link]
-
erik88
aktív tag
válasz
Stukker1987 #71871 üzenetére
igen
fateromnak van egy műhelye és rengeteget rendeltünk tőlük és hát kaptunk egy ilyen kedvezményt xd meg a lángnál is
-
Mágus2
Közösségépítő
Ha nem muszáj, akkor ne járkálj így vele. Össze van törve benne a rugó, bármikor beakadhat. Szét fogja rázni a váltót is. Cseréltesd ki, és nyugi lesz egy darabig.
Ha bemelegszik, jobban szorul, ezért nem kerepel annyira. Az elektronika igyekszik kiegyensúlyozni az alapjáratot, de nem tesz jót semminek ez az állapot.
hobizoli Csak akkor nincs vele baj, ha az egytömegűhöz való rugós, rezgéscsillapítós kuplung tárcsát teszik bele, a saját kuplungja nem mehet egytömegűvel.
Szvsz azt kell oda tenni, ami oda való.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Stukker1987 #71871 üzenetére
Amúgy nekem is van kedvezményem az Unix-nál, de nem fix a mértéke...
-
erik88
aktív tag
Amúgy ha valakinek kell bármilyen alkatrész akkor esetleg kérdezhet nálam mert unixnál is van 45 százalékos kedvezmény meg a lángautónál is 45-60 százalékos . Szóval ha kell valami akkor írjál rám
-
zolikaDB
veterán
Hdman: G Astranal le lehet programozni az EGR-t. Tehat lefalazod, es meg hibat sem fog dobni.
-
zsambek
aktív tag
Köszönöm a válaszaitokat. Még egy olyan kérdés, hogy ismertek esetleg egy jó OPEL szervizt Budapesten?
zsambek`
-
pkbiker1
csendes tag
válasz
werszomjas #71856 üzenetére
szerintem felesleges csinálni ezt a folyamatott, kivan cserélve a vezérlés ha bárkitol is megvette az autó és kész!
-
pkbiker1
csendes tag
válasz
werszomjas #71853 üzenetére
felesleges olyan keresni kivan cseréle és nyugodt az ember!!.
-
-
zsambek
aktív tag
válasz
DeFranco #71845 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszod.
A szivárgásos dolog szerintem nem 100%, de persze, megnézetem. Márciusban volt szervizben az autó, akkor volt benne 48.000km. Akkor cseréltek rajta olajat, tisztalevegő szűrőt, gyújtógyertyákat, és légszűrő betéteket.
A te általad felsorolt szűrők közül valamelyiket otthon is ki tudnám cserélni? Első autó lesz, és szeretném kicsit beleásni magam a témába, itthon szerelgetni legalább az alapabb dolgokat. Vagy inkább bízzam a tapasztaltabb szerelőkre?Válaszod előre is köszönöm,
zsambek` -
DeFranco
nagyúr
válasz
zsambek #71844 üzenetére
Ha valami szivárog, akkor azt nagyon komolyan, sőt az, ha ismeretlen az oka, akkor nálam válóok lenne.
Amúgy minden szűrő (lég- pollen- olaj- üzemanyag), minden folyadék csere (hűtővíz, motorolaj, szervóolaj, fékfolyadék, vátóolaj opcionális de ajánlott). Vezérműszíj, ékszíj, kapcsolódó görgők (ezt fogja tudni a szerelő, hogy mit kell). Akku csak ha gond van vele, gyertyák mehetnek cserére, klímatöltés, klímatisztítás.
-
zsambek
aktív tag
válasz
MunezXBK #71843 üzenetére
Okes, koszonom szepen!
Meg annyi kerdes, hogy miutan megvasaroltam a kocsit, miket erdemes kicserelni benne, amik igy alapok? Elvittuk atvizsgalasra, azt irtak, hogy az olaj / fagyálló / hidr. folyadékszintek javítása ajánlott, illetve ezeknek valami folyadékszivárgásuk van, illetve az akkumulátor, és a szíjaknak a javítása is ajánlott. Ezeket mennyire kell komolyan venni?
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Van valami bevált gépjármű adás-vételi szerződésetek, amibe nem nagyon lehet belekötni?
TotalCar-os megfelelő?
zsambek`
-
Stukker1987
senior tag
válasz
runner 125 #71836 üzenetére
Ez a tipikus hozzáállás az Alfákhoz igen,de a 156 és 159 is motorikusan megbízható szerintem.(vagy ha nem akkor az Opel és a Fiat és a Saab sem mert azokban ua a motor van)
A 156 gyenge pontjának a futóművet és az összeszerelés minőségét tudnám említeni,míg a 159 elektronikai szempontból nem sikerült annyira jól,de kortársaitól nem mondanám őket rosszabbnak.
-
Hajaj mit fogtok kapni a levegő munkacsoporttól
-
runner 125
nagyúr
válasz
Stukker1987 #71829 üzenetére
..nah igen, szép szép, de van aki azért néha ki is állna vele a garázsból.. és nem az autószerelőig vinné.
-
pkbiker1
csendes tag
egyszerűen bekelldugaszolni az EGR-t és nincs vele gond.!
-
hdman
őstag
válasz
Hibakod nincs.
-
erik88
aktív tag
válasz
Stukker1987 #71831 üzenetére
de mért ne lenne ?
-
erik88
aktív tag
válasz
Én se mondtam, hogy biztos az EGR a hiba oka ! csak feltételeztem, hogy az lehet
-
Stukker1987
senior tag
Ez arra jó,hogy az EGR-ből a szívósor felé irányuló kipufogógázban található korom mennyiségét csökkenti,így a szívósor és a motor valamivel "tisztább" tud maradni.
Hátránya talán,hogy az EGR-ben reked a szűkítőn fennakad a retek...Egyébként az EGR tisztítását szerintem érdemes minden 3. olajcserekor megejteni,így az is normálisan tud működni.
Az Alfa 159 szerény véleményem szerint az egyik legszebb autó még ma is,pedig 2006-ban mutatkozott be.
Megnéztem én is a videódat,de számomra nem teljesen egyértelmű,hogy EGR gond,bár én nem vagyok szerelő...
Hibakód olvasás nem volt még?
-
hdman
őstag
válasz
Stukker1987 #71827 üzenetére
Köszi.
Ez a szűkítő amugy mire jó/mit tud?
Érdekes, akitől vettem a kocsit, Ő is Alfa 159-et vett ugyanezzel a motorral, kombiként
Sőt azért adta el az Astrát, mert bevonzotta az Alfa formája (amit meg is értek
)
-
Stukker1987
senior tag
Linket nem tudok,mivel az enyémben már volt,amikor megvettem (Alfa 159 1.9Jtdm-a motor és az egr gyak ua mint nálad)
Képet tudok róla küldeni:
SzűkítőCikkszám félét is találtam nézd meg illik-e ez a tiédhez:
Cikkszám képLefalazásnál hibaüzit dob az autó nagy valószínűséggel.
-
hdman
őstag
válasz
Stukker1987 #71823 üzenetére
Köszi a tippet! Tudsz linket adni a szűkítőhöz?
Vagy falaztassam le inkább? Nincs DPF-em. Falazásnak milyen hatása van a fogyira és az erőre?
-
hdman
őstag
válasz
Mágus2 #71807 üzenetére
Még annyi, hogy olaj és az összes szűrő 11 ezer kilometérrel ezelőtt volt cserélve. (15 ezrenként szoktam, az előző tulaj a bevallása szerint ő is 15 ezrenként cserélt.)
Nem lehet kettőstőmegű? Mondjuk csak hidegen csinálja, menet közben és melegen nem ráz, nem darál, max egy nagyon picit ha a fordulat visszaesik 1200 fordulat köré...
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Egyik szerelő ismerősömmel beszélgettem egy Hollandiából behozott autóról.. inkább lebeszélt, mondván ott annyira annyira sós a levegő, hogy "belülről" is megeszi az autót, nem csak kívülről. Szerintetek?
-
hdman
őstag
Ja, jut eszembe tegnap nagyon kehesen indult a verda. Majd teszek fel ket videot, kernem a szakvelemenyeket
Holnap hivom a szerelot idopont miatt, aztan remelhetoleg minel hamarabb ranez, mert ezek utan a komplett motort atnezetem.
Az elozmeny:
Hidegen a napi elso inditasnal kis kekes fustpamacs, kb 1mp alatt kikopi, aztan rendes fust. Ha hagyom kb 1 percet melegedni, akkor valami elkezd kopacsolni a motorter felol. Pontosan nem tudom mi, mert "nem hallom ki" a szardizel kerreges mellett
Ha adok egy kis gazt, akkor ahogyan megy vissza a fordulat, akkor is becsorog.
Ha megyek 1 km-t, leallitom, akkor legkozelebb fust nelkul indul, es kopacsolas sincs.
Otlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- bambano: Bambanő háza tája
- Tea
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Konteó topic
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest