Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem 2007 januári 1,2-es van/volt, azon már tárcsa van hátul is, nagyon kis harapós féke van. A mostani kocsimé nyúlósabb. Az is jól fog csak taposni kell, illetve a dualrange-es ez is amit már a SuperB-ben is gyűlöltem anno de már kezdem megszokni.
A váltója nagyon jó, a (számomra) új verdámban kicsit akadósabb, jó érzés néha visszaülni a kis Jazz-be. Punto mk1 van még a családban, azzal is elégedett vagyok. Mk2-vel nem volt dolgom de arról is hallottam jókat.
Accord: én csak városban próbáltam, kanyar vadászat nem volt de az a 156 ló viszont ott van tutira, mert megy.
mod:
Közérdekű:
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
footy
addikt
Dobfek van hatul. Egyebkent kicsi gyengenek erzem a feket. Az asszonynak elotte Punto 2 volt, azon haraposabb volt a fek. A valton viszont mindig elcsodalkozok mikor vezetem. Ennyire jo valtoval meg nem talalkoztam.
Az en tapasztalataim/gondolataim(hatha segit a forumtarsnak a dontesben):
Accord: Szerintem ez adja a legjobb vezetesi elmenyt(ezek kozul). Nekem a belter sem tunt annyira gagyinak. A motor tartossagat mindehol dicserik.
Avensis: A vezetesi elmeny gyenge, viszont van egy megnyugtato burok feelingje. Ha valaki szereti kizarni a kulvilagot es nyugodtan eljutni A-bol B-be, szerintem ez a legjobb. A fogyasztasa is ennek tunt a legjobbnak.
A kettostomegu cserejet 150e km korul tobben is irtak.Mazda6: Nem sokkal marad le vezetesi elmenyben az accordtol. A belter anyagai lehetnenek jobb minoseguek. A zajcsillapitas pedig gyenge.
Passat: A belter anyagai talan ebben a legjobbak. A kulso es a belso szerintem nem kulonosebben szep. (szubjektiv) A menetdinamika es a futomu atlagosnak tunt a tobbihez kepest. (csak utas voltam)
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz runner 125 #72293 üzenetére
nekem nincs okom a pánikra, szerencsére, és nem is lesz.
-
neduddki
nagyúr
válasz bitpork #72292 üzenetére
I!
mikor csempet akrtam spanyolbol hozatni, Csabikat oivtam elosszor, megadta 2 noi szemejj elrhetoseget es ugy kezdtemnaluk hogy ki kuldott, osztajjn feluli kiszolgalst kaptam
amugy eg megtem oket imserve Tegd...:- )udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
runner 125
nagyúr
-
-
Qru
MODERÁTOR
Az már tárcsafékes hátul is?
Accord: Mentem haveréval (2002-es) többször is, jó verda, megbízható és tartós, a beltere elég puritán de van akinek ez jön be. Nem véletlenül tartja jól az árát, de amikor ezt a 2002-es modelt akarta eladni 3 gurigáért...
Avensis: 2.0 D4-D volt egy havernak, a kettőstömegű + kuplung cserén kívül nem volt semmi gond vele, nem evett sokat. Most egy mk1-es Insignia 2.0 cdti-vel nyomja és sopánkodik, hogy jóval többet eszik mint az Avensise evett.
Mazda6: Picit szűkebb mint az Accord nem megy annyira de nagyon jó autó, én lehet inkább azt venném mind egy Accordot.
Passat: 2.0 CRTDI B6-al van tapasztalatom, azt kell mondjam a beletere elsőrangú. A csomatérajtóval volt gond, meg az egyik xenon izzó megmakkant. Kb ennyi az össz hibalista 127k km után.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
neduddki
nagyúr
válasz Napfénysüti #72280 üzenetére
HI!
es tenyleg jo oto?:- ) mesejl vmit
udv
neduddki
mod: bitpork: mindig cska az adocsalas....
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz Napfénysüti #72280 üzenetére
HI!
bitrofi is ott van?:- )))
udv
neduddki
-
Napfénysüti
nagyúr
Ma jönnek a kollégámhoz Totalcartól a béka Toyota Corolláját megnézni.
neduddki: nem tudom, elvileg Papp Tibi jön le de majd csak délután.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
bitpork
nagyúr
Nemzetközi fuvaros esmerős köll sosban. Francia - Szeged viszonylatban köll 33 palettás kamion! Előre is köszi az infót.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
8th
addikt
válasz neduddki #72269 üzenetére
"A temérdek hibajelenség ellenére nem szeretném senkinek se elvenni a kedvét az automata váltós autóktól." Pedig sikerült. Eddig is úgy voltam vele, hogy automatát a hátam közepére se és ez a cikk csak megerősített ebben.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
neduddki
nagyúr
-
-v-
addikt
válasz Napfénysüti #72266 üzenetére
Múltkor kapta az ívet rendesen, azóta nem látni erre
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Napfénysüti #72266 üzenetére
Biztosan elment prokolorongot venni, hiszen az volt abban a mociban is, másképp nem bírta volna ki a leszakadt teknőt, meg az olajtlanságot, no de a prokolorongal mehetett volna nem 10, de akármennyi km-et a verda, csak előnye van ennek az üzem menetnek: kisebb az önsúly (se olaj, se szűrő, se teknő), nem eszi a kopott motor az olajat (nincs benne, minek), s nő a verda hasmagassága.
Köszönjük az infót és az ötleteket pkbiker1 Mester!
[ Szerkesztve ]
-
-
bitpork
nagyúr
Valakinek tapasztalat R320CDI-vel?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Pukkancs
aktív tag
Ide máskor is jövök kommentelni, nem hittem volna, hogy ma még ekkorát fogok röhögni
-
bitpork
nagyúr
válasz DeFranco #72233 üzenetére
Nem vicces
Viszont amikor én megvettem életem első nagy ccm-s autóját (ford scorpio) Minden világított a műszerfalon mint karácsonykor. A kereskedő mondta h műszercsoport hiba, ne parázzak. Akkor még elhittem neki. Szeged-Deszk távolság olyan 8 km. Ennyit mentem haza, és elhívtam a rokont aki akkor éppen vaspina szalonnál volt szervizes. Látta a fényeket, meghallgatta a történetet, majd azzal a mozdulattal kirántotta a nívópálcát. Csont száraz volt. Kiderült hogy vízen kívül semmi nem hűtötte a motort. Na másnap trailer, kocsi el, szervizben megbontották. Behívtak és megmutatták h ott is teknő repedt volt. De a motornak gyk semmi baja nem lett, még csak meg sem vállasodtak a dugattyúk.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Kornel
veterán
válasz Napfénysüti #72244 üzenetére
jó bele az étolaj is
-
pkbiker1
csendes tag
válasz Napfénysüti #72244 üzenetére
mást nem is!.
-
nagyúr
válasz Bigemperor #72238 üzenetére
én kimentem, mert egyszerűen nem bírtam
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Bigemperor
senior tag
Nekem meg olyan, hogy már nagyon kellett vizelnem a moziban, de olyan vakmerő voltam, hogy még megittam a szinemaszitikukihozadottkólalöttyöt és mégis kibírtam a film végéig és még csak be se psentettem. Az bevállalósan Überfaxakirály vót.
bocsi, ezt én sem hagyhattam ki.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz pkbiker1 #72230 üzenetére
Mesélek én is egy történetet.
GTD (igen, a hírös GTD) kettesgolffal jöttem haza a fősuliról, és a kanyarokban fel-fel villant az olajnyomás lámpa, tudtam hogy kevés olaj volt benne mert ette az olajat (azóta már meg lett gyűrűzve). Egyszer csak km-ről km-re elkezdett xarabb hangja lenni a motornak, há mondom még 70km van hátra ez így nem lesz jó, pont beértem Hódmezővásárhelyre, bementem valami alkatrész bótba és vettem egy liter olajat. És így szerencsésen hazaértem. Van egy olyan érzésem hogy azt a 70km-t nem bírta volna ki a dízel kettes, de az 1.9TDI biztos kibírt szárazon 10k km-t
Holnap elmesélem havernak (1.9TDI négyesgolfja van), manapság úgy sem volt semmi jó sztorim...
"inkább haggyuk ..."
szerintem is...
Give them hell Ukraine!
-
DeFranco
nagyúr
válasz zolikaDB #72231 üzenetére
B*szki, nekem meg olyan volt, hogy nagyanyám vitte be a mosóvizet a házba, aztán valahogy a lába alá került a macska az meg akkorát nyivákolt, hogy nagyanyám ott helyben eldobta a teknőt, és kifolyt belőle az összes víz.
Na, aztán visszament a kúthoz az üres (!!!) teknővel, feltöltötte, 'szt mosott tovább. Szuperkirályság.
Igaz nem voltam ott, csak hallottam, de így volt.
-
m3tr0
őstag
válasz zolikaDB #72231 üzenetére
Egyik haveromnak nagyon meg volt ültetve az autója, egy helyi úton - ami nagyon szar - tepert és odaverte az alját, neki csak szétrepedt a teknő és elfolyt 5 liter olaj (2.2 benzines motorból) de ahogy észrevette,hogy füstöl levette a gyújtást és úgy gurult majd vontatták haza...de így is parázott,hogy nehogy baj legyen...szerencsére nem lett.
-
neduddki
nagyúr
-
footy
addikt
válasz Pukkancs #72209 üzenetére
Az Accord is nagyon jó, de szerintem az picit túl van árazva. A külföldi autó nem feltétlenül pozitív, már csak azért sem, mert az előéletét nehezebb lehet visszakövetni. A legjobb ha kipróbálod az autókat és úgy hozod meg a döntésed. A Toyotának, Hondának és Mazdának is valamennyivel nagyobb tapasztalata van a CR dieselekkel mint a VW-nek. (Ez nem azt jelenti hogy a VW rossz lenne). Személy szerint nekem megnyugtatóbb olyan gyártótól venni aki már régóta használja a technológiát.
A személyes sorrendem: Accord, Avensis, Mazda6, Passat
Ár/érték arányban szerintem az Avensis a nyerő és a 2.0D nem egy elromlós fajta, talán ez fogyasztja a legkevesebbet is. Nekem ez tűnt a leghallkabbnak is. A beltér anyagai viszont kicsit gagyinak hatnak.(#72211) jozefgucci1
Csakis 2.0 diesel.(#72214) Qru
2004-es 1.4 83Le(#72215) ABE
A hangja lehet hogy barátságosabb lett, bár a PD az PD
Az indítással nálam eddig nem volt gond, megy mindig pöccre, bár igazán hidegek még nem voltak.[ Szerkesztve ]
-
pkbiker1
csendes tag
válasz Pukkancs #72202 üzenetére
Helló! nemtudom te hogy vagy vele de nekem PD és CR ingyen nem kellene akár milyen autóban is! Classikus 1,9TDI nél jobb nincs!!!!! garantált nemrég egyik ismerősömel történt meg leszakad neki az olajteknő 10km-t elment vele és ennyi km után észrevették és feltettek másik teknőt, beleöntötték az olajat és a szépen megy a motor!!
-
Kornel
veterán
-
ABE
őstag
Nálam a tapasztalat:
- Castrol TDA: fogyasztás nem változott, alacsonyabb fordulaton remegésmentesebben jár a motor, elbírja a magasabb fokozatot. Mínuszban is pöccre indul izzítás nélkül (tény, hogy nagyon hidegek még nem voltak ezen a télen). Ezt folyamatosan használom.
- Nitro Diesel: fogyasztás nem változott, nagyon picit erősebb lett az autó, viszont egyértelműen halkabb és szebb járású lett a motor. Plusz 10%-ot viszont szerintem nem ér meg állandó használatra.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Én utoljára Shell V-Power Nitro Dieselt tankoltam. Nem éreztem hogy különösen megtáltosodott volna a gép, viszont remélem legalább a fogyasztáson meglátszik. Mondjuk időközben cseréltettem légszűrőt, lehet hogy az többet hoz. Viszont ami tényleg érdekes, hogy a Castrol TBE úgy tűnik működik. Az asszony kocsijába(honda jazz) öntöttem az utolsó 3 tankolásnál.Azóta az alsó tartományban sokkal nyomatékosabbnak érződik és csendesebben jár a motor. Viszont a Castrol TDA-nak semmi hatását nem érzem és a fogyasztáson sem igazán látszik.
-
Kornel
veterán
válasz jozefgucci1 #72211 üzenetére
én 2.2 Dcat-ot nem vennék
-
jozefgucci1
addikt
Napi szinten követem a topikot a háttérből sunyoggósan és azt szeretném kérdezni , hogy Toyotánál a 2.0 D-4D vagy a 2.2 Dcat a jobb . Sokan inkább a 2.0 -ra esküsznek ? Kocsit még mindíg nem vettem nehezen szánom rá magam és az "igazit" még nem találtam meg . Még mindíg a Volvo S60 ( Runner kolega +1 tudom ) aMadzag6és a Toyoota között vacilálok . Jelenleg is Toyota van csak Corolla 1.6 benzin , de már lassan 10 éves lesz és jó lenne nagyobra cserélni ( bár az is lehet megtartom magamnak szaladgálós kocsinak ) főleg az asszony jár vele ingázik napi 60Km-t.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
TaaT
nagyúr
"a magas futásteljesítményűeket nem veszik ezért tekerik. Hát persze... Bár rész igazság van benne, hogy az átlag vásárló egy 200k fölött futoott kocsit el se megy megnézni..."
Zavart érzek az erőben.
De a becsületes nepper is megírta, a sokat futott autót el se mentek megnézni, rácsapták a telefont amint kimondta a km állást.
Give them hell Ukraine!
-
Pukkancs
aktív tag
Mazdák és Avensisek közül párat láttam elvétve kereskedésekben gyakran benzinest, ami nekünk nem jó viszont Passatokból 10 is volt egy helyen mind Németországból, szóval van választék rendesen, Mazda nekem is tetszik, de családnak inkább a Passat jön be és kevés a kombi 6-os, viszont abban az árban, amiben mi szeretnénk, csak ugyanannyi kilóméteres Toyoták vagy Mazdák vannak, így esik inkább a Passatra a választás, én néztem még Mondeokat is meg Accordokat de azok jobban tartják az árukat, főleg a Honda.
-
Qru
MODERÁTOR
Ismét 400 forint alá megy a benzin.
De jó, hogy múlt hétvégén tankoltam...
#nincsbennetarcsi
-
footy
addikt
válasz Pukkancs #72202 üzenetére
Lehet jó vétel, de mindenképp nézesd át. A kettőstömegű és turbo cseréje is esélyes lehet, ha mégsem kell cserélni, akkor az csak pozitív. Esetleg érdemes lehet félretenni a pénzt, a jövőbeni javításokra.
Alternatívának: Avensis , Mazda 6
Én Avensist vennék 124 lovas 2.0 Diesellel. -
Qru
MODERÁTOR
Nem kellett azt tekerni csak sokat közlekedtek vele rükiben.
mod:
!Overdose!: Nah jah, de ugye azzal taakróznak a nepperek, hogy a magas futásteljesítményűeket nem veszik ezért tekerik. Hát persze... Bár rész igazság van benne, hogy az átlag vásárló egy 200k fölött futoott kocsit el se megy megnézni inkább vesz egy 350k-t futott verdát ami 150-re lett visszarekerve.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Pukkancs
aktív tag
Hali, használt autót akarunk vásárolni, nagy kombi mínél fiatalabb, CR TDI Passatokat néztünk, németből behozott ~3 éves 150.000+ km-esek, céges autók voltak, de nagyon jó állapotúak és árban is megfelelő nekünk, érdemes ilyet venni? Érdemes elvinni őket megvizsgáltatni, hogy pl valós-e a kilóméteróra állása? Kettős tömegű lendkeréktől kell-e félni ennyi kilóméternél? Érdekelnének még, hogy milyen alternatívák vannak még mellette, olasz autót nem szeretnénk, franciát sem (éppen szenvedünk egyel bár nem az ő hibája hanem az előző tulajdonosoké). Napi 70 kilóméternyi ingázásra kellene és ezzel járnánk a városon kívülre és üdülni.
-
neduddki
nagyúr
válasz szőröscica #72183 üzenetére
H!
kiesjted szadon hog az 1.9 nemmegbizhato fejedsr ehozozd a ronofunok atkat:- )))
udv
neduddki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Tefal turmixgép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
- Delonghi Nespresso lattissima touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest