- Gigabyte alaplap topik
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
simico
aktív tag
válasz
Fuvaros #19257 üzenetére
A megoldást nem tudom, de a feleségem pont az ellenkezőjével küzdött vagy fél éven át: amikor a Waze bemondott egy hangutasítást, akkor magától elindult a háttérben a Poweramp zenelejátszás. A Waze, a Poweramp és a telefon összes beállítását átnéztük, semmi sem indokolta a jelenséget. Nekem ugyanolyan telefonom van, ugyanolyan beállításokkal, azonos Waze és Poweramp verzióval - csak az autó más, szóval valami fejegység turpisságra gyanakodtam. Aztán egyszercsak magától elmúlt...
[ Szerkesztve ]
-
Fuvaros
senior tag
észrevettem, waze használata közben nem megy a zelejátszó (Poweramp) ami megy Google térkép alatt, nem tudom mi a megoldás, nálatok megy?
-
simico
aktív tag
válasz
Winner_hun #19253 üzenetére
Mert ez így megtévesztő, a képernyőre rápillantva azt hiszi az ember, hogy a most következő balra kanyarodó sávba kell besorolni, holott valójában majd egy kereszteződéssel később kell ezt megtenni. Meg az sem segít, hogy a Waze a métereket nem onnan számolja ahol le lehet menni/kanyarodni, ahol életszerűen irányt vált az ember, hanem a fizikai szétválás utolsó pontjától - szóval valójában nem 250 méter múlva kell letérni (mert akkor már telibevernéd a padkát/közlekedési lámpát/elválasztó elemet/stb), hanem előbb.
Ez engem is majdnem beszopatott a Flórián térnél a Vörösváriról a Szentendreire való balra kanyarodásnál, már kb. a Szőlő utcánál kirakja, hogy a balra kanyarodó sávba kell besorolni, csakhogy az első balra kanyarodó (új) sáv a Flórián üzletközpont parkolójába visz majd be. Szóval szerintem vagy ne rakja ki olyan korán a sávasszisztenst, vagy először igenis az egyenesen menő bal sávot mutassa, majd a parkolóba vezető sáv megszűnése után mutassa (az utána újonnan nyíló) balra kanyarodó sávot a Szentendreire.
-
peetie1
aktív tag
válasz
spiky03 #19247 üzenetére
A nyáron csinált olyat, hogy szlovéniában a szállás ott volt az út mellett, egy jobbra kanyarral be lehetett volna menni elé. Erre a waze továbbvitt egyenesen, majd körbe vezetett olyan szűk utcákon, hogy alig fordult el az autó
Lehet úgy érezte, hogy egyirányú az utca, vagy ilyesmi, pedig nem volt az...
De amúgy kollégák is panaszkodnak, hogy belevitte őket az M0on a dugóba, meg hasonlók. Már én is fenntartással kezelem az útvonalat amit mond, pláne hosszú külföldi útra. -
whbear
senior tag
-
spiky03
veterán
Nálatok nem örült meg mostanában a waze?
Nálam olyan hülye útvonalakat tervez, hogyha lehetne menni egyenesen akkor is bele rak kerülőket.
Korábban nem csinált ilyet, mert terveztettem már vele azt az útvonalat, amit most is.[ Szerkesztve ]
-
Hujikolp
őstag
Sziasztok!
Úgy vélem, hogy hiányzik a sáv asszisztens itt: [link]
A lila pöttyön álltam, a zebra előtt. Itt el lehet menni balra. Nekem egyenesen van az utam, de nem írja a Waze, hogy maradjak a két egyenesen menő sávon. Később persze balra kell kanyarodnom, fel a hídra.
Szerintem, a kocsi helyzeténél, amíg nem hagyon el ezt a kereszteződést, a két előre menő sáv lenne jó, ha aktív lenne, majd utána a balra sáv, mint a képen.[ Szerkesztve ]
-
válasz
simico #19240 üzenetére
öröm és boldogság!
Feltételezem, a traffi-előrejelzés nem működik vele most sem?#19239 No.01 Próbálj meg Bp-en a reggeli / délutáni forgalomban végig szabályos sebességgel haladni, vagy piros-hullámot kapsz és/vagy a fenekedben jönnek folytonosan.
#19241 woodworm Hmm, passz. Előtte sosem volt waze telepítve a tabletemre, így tisztalappal indultam.
Tipp: gyaluld le a Waze-t, de előtte töröld a gyorsítótárát is. Ezt követően használd a korábbi linkemet.[ Szerkesztve ]
-
simico
aktív tag
válasz
focvis #19227 üzenetére
Hm, érdekes. Letöröltem Csillát, majd a linkendről újra felraktam és most működni látszik. Pedig szerintem ugyanerről a linkről raktam fel régebben is és egy darabig működött is. Végülis lehet, hogy valamelyik frissítésnél csesződött el, ami meg ki lett javítva valamelyik mostaniban.
-
válasz
woodworm #19228 üzenetére
Lehet, félreértem, most kíváncsiságból feltettem iPadre (= tablet) a Waze-t, és nekem működik. Csilla* beszél.
Ezt a linket használtam, amit amúgy Androidról küldtem (#19227).*"Üdvözöllek, Csilla vagyok, mehetünk."
Ettől függetlenül, kényszerűségből, a traffik miatt Lottit hallgatom az autóban.
[ Szerkesztve ]
-
Sify
senior tag
Este felraktam Csillat. Mond mindent szepen. Es meg a trafit is mondja. Iphone 14 Pro, ios 18.3.1 beta, carplayen hasznalva.
Mondjuk nekem Lotti is szepen mondott mindent. -
No.01
őstag
-
simico
aktív tag
válasz
focvis #19227 üzenetére
Nem az a baj. Hiába van ott van a programban a hangok között és van kiválasztva, akkor is Amy beszél helyette. Valamikor tavaly nyár(?) környékén váltott át magától Amy-re (hiába mutatja továbbra is azt, hogy Csilla van kiválasztva). Letörlés, újra felrakás, stb, nem segít, már mindent próbáltam. Ha jól emlékszem tavaly valamit változtattak a hangutasításokon, talán újabb hangutasítások kerültek be amiket Csilla értelemszerűen nem tud, gondolom ezért is használ helyette más hangot az app.
[ Szerkesztve ]
-
simico
aktív tag
Szerintem Csilla volt a legjobb. Sajnos már sehogy sem tudom működésre bírni...
-
No.01
őstag
válasz
Nikaré #19221 üzenetére
Ertem en, de ehhez nagyon hasonlo kommentet nagyon sokszor hallottam az idosebb kollegaktol. termeszetesen es nem a no...
42 vagyok, de nalunk erre nem csak a fiatalabb noi kollegak harapnak hanem a nalam idosebbek is.Hogy visszaterjek erre a trafis dologra en ma angolra allitva sem kaptam ertesitest a fix trafirol.
Probalta ezt mar mas is (korabban olvastam, h csak magyarban jelent ez gondot es ott is csak Andrisnal es Dorinal)[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5 #19219 üzenetére
Érdekes de Andris érthetően mondja amit kell, míg a csajok meg nem.
-
No.01
őstag
válasz
Intruder2k5 #19219 üzenetére
Lehet kisse tulreagaltam...
Lotti szerintem tulon-tul gepies, Dori organuma lenyegesen kellemesebb, de nagyon attol felek, h a korabban elorejelzett dolog valosagga valik es a Waze ugy fog tenni ahogy a sogoreknal is... remelem nem lesz igazam mert itthon azert sok indokolatlan kirakott vagy kifelejtett sebessegkorlatozo tablahoz kotheto trafi van es videkikent az uj BPi fixekkel sem vagyok tisztaban.
Nem vagyok notorius gyorhajto, de nemcsak 30-nal, de 50-nel is konnyu a forgalom ritmusat kovetve belecsuszni es onnantol mar csak reszletkerdes, h +1km/h vegett kapod a csekket vagy +6km/t vegett. -
-
Faby
senior tag
Azok csak matrica és/vagy tengelyterhelés mérő kapuk.
A véda kapuk előtt, amik sebességet mérnek, egy fényképező/kamera piktogrammal kiegészített tábla van!
Ilyen:
Az M3-ason (Budapest és az M35 elágazás között, ezt ismerem) Budapesten a Szerencs utcánál, a 90-es km körül Nagyfügednél, és a 139-es km kőnél, a geleji pihenő mellett van sebességet mérő kapu.
A többi az forgalom figyelő, matrica ellenőrző kapu, sebességet nem mér. -
petir
senior tag
Sziasztok,
Pár hete az M3-ason lévő szinte összes kapu elé kikerült a közúti ellenőrzés kontroll tábla. Pontosan ugyanolyan mint a traffipaxok előtt van. Viszont ezek előtt nem mondja a waze a szokásos sebességmérés szöveget. Tudja valaki esetleg mi a helyzet most ezekkel vagy miért került ki elé tábla??
Netán valaki már fizetett a Pintér családnak vacsorát a közelmúltban?
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Iphone esetében a waze offline marad friss telepítés után.
Se térkép, se gps. Mobilnet tesztelve, működik, ahogy a gps is. Más térkép appal normálisan működik. Elvileg az engedélyek is meg vannak adva. Mit próbáljak meg, h működésre tudjam bírni? Cél, h carplay-en menjen, alis kiejlzőn használná a kocsiban.
Iphone-t annyira nem ismerem, nem a világom, androidon nem lenne gondom, csakhogy a szomszéd megkért, h segítsek neki.. -
Faterkam
addikt
Na nekem ma volt egy kapcsold be a fényszórót értesítés beragadásom! Se kikapcs, se semmi nem hatotta meg! Inkább egy parkolóban kikapcsoltam ezt a figyelmeztetést! Utána mondott mindent!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ingatlanos topic!
- Gigabyte alaplap topik
- Autós topik
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Steam Deck
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- BMW topik
- További aktív témák...