Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak írtam, hogy egy kb. 300, max 400 méteres táv után amiben van egy szép kis emelkedő, már kezd melegedni a motor, ha kihúzatom az első két fokozatot. Városban sík úton ugye jóval többet kell haladni, hogy melegedjen a kocsi, mert ott nem húzatod, optimálisan működik, nem termel jó sok hőt
kornelka: Amikor 2 centi jég van a kocsin, nem ér semmit a kaparó, csak a jégoldó
. 2 éve folyamatosan van nálam. Érdekes, hogy te még nem kapartál idén, én már vagy 4x, pedig zuglóban lakom. Pl. pénteken kellett, mert akkor is ónos eső volt, meg ugye tegnap fent a kfki-nál, dehát ott katasztrófa mi volt...
-
nesa
veterán
válasz
stereodead #99295 üzenetére
Kis fogyasztas meg az ar miatt gondolom valami adagolos dizelre gondoltal, ez jo irany, ezek meg nem olyan szopatos gepek, altalaban gond nelkul lefutnak akar 6-800k km is szoval ha 200 van benne pont bejaratva kapod
a kerdes az valoban 200 van-e benne vagy 1m200...
Ennyi penzer felve irom de citrom AX 1.4D ez akar 4L korul is elmegy varosba, orszaguton kb 3,5L
A golf dizel se rossz egy TDI varosban 5,5-6,5 kozott elvan, persze az se mind1 mennyit ulsz a dugoban meg milyen varos -
stereodead
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy autóra, minél alacsonyabb fogyasztással és fenntartási költségekkel. Sokat járnék vele, főleg belvárosban. 300 ezer forint alatt milyen lehetőségeim vannak? (ha vannak egyáltalán)
Eredetileg Golf-ban gondolkodtam, de elbizonytalanodtam. Melyik márkák és típus jöhetnek szóba? Illetve érdemes-e egyáltalán elgondolkodni olyan autón, amiben több mint 200 000 kilométer benne van?
Továbbá van-e bármi olyan írás ami így jól összefoglalja ezt a témát, és tanácsot ad kispénzű első autót keresőknek?
-
raczger
őstag
válasz
Kornel #99291 üzenetére
Néha csak pár tized fokon múlik a csapadék halmazállapota, elvileg most olyan 300-400 méter feletti magasságon van ónos eső. Elmúlt 24 órában 30-50mm esett, ami ott kb 3-5cm jeget jelent, ami nem kicsit durva. Ja, ha ez hó lenne itt, akkor most Pest megyében 30-50cm hó lenne, mondjuk azt nem bánnám, mennék is ki és kipróbálnám végre az esp-t kikapcsolva/bekapcsolva egy üres parkolóban
[link] -
Viszlát
addikt
válasz
runner 125 #99285 üzenetére
Hosszu sztori, par eve kint elek Angliaban, tavaly kihoztam a Hondat munkabajarashoz, de legalisan 6 honapig hasznalhatod a kulfoldi autodat, igy muszaj volt vennem egy itteni verdat. Megvan amugy az Accord meg, sajnalom eladni, hiaba 11 eves mar, meg mindig patent allapotban van. 530D lett nagy fejtores utan, baromi nehez ugy autot venni, hogy nem akarsz, csak muszaj...
-
-
válasz
szőröscica #99272 üzenetére
Az 1,8-as civic a kfki-ból kijövet az emelkedő teteje után nem sokkal már kezd melegedni. Persze ehhez 1-es, 2-es kihúzatás kell, de ilyenkor télen megéri. Amúgy jó nagy szopó volt ma fent, úgy törtek a fák hogy csak na, az egyik reggel majdnem rám zuhant... Lefele meg lezárták a műutat, csak a kerülő kaptató volt járható, persze erről csak délután 5kor szóltak. Sebaj 20 perc jégkaparás után simán lejöttünk 5en a kocsival. Remélem holnap nem kell bemenni mert még mindig le lesz zárva, szívesebben maradnék itthon
-
szőröscica
addikt
válasz
!Overdose! #99269 üzenetére
Így van. Nekem a dízel 4-5 km alatt üzemmeleg, ha nem kapcsolok fűtést. Bekapcsolt fűtéssel városban simán lehet 12-14 km is mire bemelegszik. Csak azért szoktam mégis néha bekapcsolni, mert párásodik már ilyenkor.
Persze ha kimegyek a nullásra, a maglódi emelkedő tetejére fűtéssel is bemelegszik.
-
válasz
!Overdose! #99269 üzenetére
kornelka, nyugi majd lesz
először sport ülés, aztán mehet bele az ülésfűtés, jövő téli projekt
szerk: kornelka ezt pluszba neked: [link]
-
válasz
!Overdose! #99262 üzenetére
Mondtam egy kb értéket
beszállok a kocsiba fűtés maxra, ~5km után már megmozdul a hőfokjelző mutató felfele, de az nálam még nem üzemmeleg. Szeretem rendesen bejáratni mielőtt kitaposom a belét
-
-v-
addikt
válasz
Kornel #99265 üzenetére
Hát, ha csak 1 gumit kell venni a 18-as felnire ... a focusból kiindulva minden 2x-es áron van hozzá, csak mert st, bontott cucc nincs, utángyártott vagy nincs vagy van de szar szóval nem éri meg belerakni, természetesen minden ami elromlik vagy cserés az st specifikus tehát véletlen sem jó bele a sima. Biztos van abban is bőven cucc amiről jó esetben még sose hallottál
pl. imrc biztos, aztán ha letérdel 100k az új vagy vadászol ebayről bontottat ami ki tudja milyen meg meddig jó és szintén nem olcsó.
Valószínűleg senki se 50-el ment vele, szóval ki tudja gátlók, szilentek, kerékcsapágyak, féltengelyek meddig jók, motortartó bakokat nem kell-e cserélni, kormányművet mennyire verte szét a kemény futómű-magyar utak kombó stb. stb. -
Bigemperor
senior tag
-
Kornel
veterán
válasz
Laraxior #99260 üzenetére
nem nagyon áll, putyin már leállította a világmegváltó déli áramlat építését is, mivel nem térülne meg a várható alacsony olajárak mellett. (<60 USD)
ha nem romlik tovább a "jó" magyar forintunk, akkor 300 közelében stagnálhat a benya.
persze ha nem találnak ki rá megint jófajta plusz adókat.
300-nál meg már jöhet egy V6 ST220(#99262) !Overdose!: 10-ből 1? vagy 100-ból 1?
-
!Overdose!
őstag
válasz
tboy93 #99212 üzenetére
Ha valóban 20km kell, hogy bemelegedjen az a motor, akkor ott lesz némi műszaki hiba. Termosztát rendben van? Nekem az 1.5-ös az M3-as melletti OMV kúttól indulva mire ráfordulok a Hungáriára és elérek az első lámpáig már eléri a víz a 60 fokot (világít az ECONO). Persze itt még nem üzem meleg, de innen már nem kell sok neki. Esetleg próbáld úgy, hogy nem fűtesz, akkor gyorsabban melegszik.
kornelka: A legtöbb sajnos tényleg az, de azért vannak kivételek. Őket általában a gyári kipufogóról ismered meg.
-
Buster17
addikt
válasz
szőröscica #99258 üzenetére
Azt nem néztem de olyan 1.20 körül
-
Buster17
addikt
válasz
roberto211 #99255 üzenetére
Csak érdekességképp mondtam.
-
Kornel
veterán
megint olcsóbb lesz az üzemanyag.
300 alatt cserélem st220-ra a tddi-t -
Viszlát
addikt
BMW megerositette az automata valtos felvetest, bar nagyon kacifantosan fogalmaztak, szerintem feltek, hogy a kovetkezo az lesz, hogy karteritesi ugyet inditok vagy valami.
Tulajdonkeppen ugy irtak le, hogy ne hasznaljam ugy, hogy az intelligens tempomat hasznalataval kedvezobb fogyasztasi ertekeket lehet elerni a tesztek alapjan.
Szoval koszi, hogy felhivtatok ra a figyelmem.
-
-v-
addikt
válasz
runner 125 #99231 üzenetére
Üdv: J.
-
hdman
őstag
válasz
szőröscica #99239 üzenetére
Nekem nincs garázsom, télen-nyáron szabad ég alatt áll mindkét autó. A bosch életem legrosszabb döntése volt ablaktörlőtéren. Drága is,szar is. 2 hónap után már csikorgott meg nyikorgott, plusz össze-vissza töröl. A mostani valeo egy fokkal jobb, igaz az is 8k volt
-
Typhoon47
senior tag
válasz
Honnan rendeled?
runner 125: Most olvastam és nem tudtam eldönteni, hogy most ez komoly vagy az egész egy vicc csak Zacskónak
-
válasz
??? nekem a suzukin 2 év alatt nem ment tönkre a valeo
-
Kornel
veterán
amúgy az összes
hondáscivices, egy kis p*cs?
kiugrottam a pékségbe, a zebra előtt állva a 30-as övezetben 60-al nyomja neki a hülye gyerek, úgy telibe vert vízzel, hogy ordítottam utána, sajnos nem volt nálam semmilyen nehéz tárgy, amit utána tudtam volna vágni.
ellenpélda pár órával ezelőtt valami fullos bömös lehetett, sötétbe nem láttam, szinte nullára lassított az úton, mert 10-20 cm víz volt ott, hogy ne csapjon fel a járdán.
talán még megélem, hogy ne legyen ennyi p*cs az országban. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Typhoon47 #99229 üzenetére
te mirol beszelsz? leirtam, hogy _szerintem_ felesleges ilyen tav miatt kocsiba ulni, _en_ nem tennem, de ettol fuggetlenul azt csinal amit akar, maganvelemenyem van.
erre jottel te lathatoan rosszul ertelmezve a threadet, ezert lekorrepetaltam neked a lenyeget, gondolva csak visszaolvasol kis segitseg utan, nem ismeteltem meg neked kulon az imho klauzulat.
szo nem volt arrol hogy barkinek szegyellni kellene magat vagy omg omg buszra ulni. szoval ha ellatsz a betuig a lo hatarol akkor olvasd vissza koszi.
-
runner 125
nagyúr
Amikor megbántják a Jeep tulajt.
Facepalm..
-
Dare2Live
félisten
válasz
tboy93 #99212 üzenetére
melóhelyem ha helybe megyek ~4-5km az gyalog 1hoda 1h vissza busszal se kevesebb mert hülyén megy a busz.
Azért van kocsim, hogy abból az 1+1hból 8+8percet csináljon esőről, nyáron mire beérek 1h gyaloglás utánról már büdös is vagyokról.... nem szólva.
kocsi amugy is kell, olajat emiatt nem cserélek gyakrabban 10év után úgy is váltok... megér nekem alkalmanként 300Ftt, hogy ad az autó nekem napi 1h40perc szabadidőt és még büdös/ázott se vagyok? Nekem mindenképp.motormelegítő nagyon jó a motornak megsokszorozza az élettartalmát.
Ellenben kérdés milyen motor és meddig akarod megtartani...
Nálunk nincs motormelegítő kb úgy ment yaris, hogy
-reggel 7kor indul 5-6km első munkahely ebben azonnal elején benne van 100m szint is fel
-11kor beiindít go másik munkahely kb 3km
-13kor go ebéd 2km
-18kor go haza 5km
-és este esetleg még be városba majd újra haza....az első 70.000km így lett belerakva. 15Knként volt olajcsere.
Azóta én használom a kocsit utcán van tartva és rendszeres, hogy csak 5kmre lévő munkahelyemre ingázok vele. Jelenleg kb egy ujjnyi olajat fogyaszt 15.000km alatt az kb 1-2dl. Most van benne 160.000km. Sztem addig használom amíg erre az 5kmes táv, budapest, bolt, Pécsre le amíg nem lesz rentábilis felújítani... tippre 300-400.000kmig 20-25éves koráig. Utána megsíratom, eltemetem és kap fejfát. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Typhoon47 #99226 üzenetére
a kérdés az volt, hogy 1 kilométeres távokra beröffentené az autót, jó-e hozzá ez a motorkazán, etc. innen jött az olajcsereperiódus növelés (amitől kétlem, hogy értékelhető idővel hamarabb kapna olajnyomást, segítene az akkun, az önindítón, a váltóolajon, stb., max. kevesebb ideig keringeti ugyanazt a lekapart fémet)
erre írtam én hogy 1 km-ért én nem röffenteném be a nagyvasat, kacsavacsa lábacskákkal megtehető táv, esetleg terminátor (élő szövet fémvázon) üzemmódban letekerem.
a tömegközlekedés ebből a szempontból indifferens információ volt, csak árnyaltam, hogy a kérdésre válaszolva igen, legyalogolnám, le is szoktam napi szinten.
-
hdman
őstag
Annyit futtattátok korábban a Bosoko ablaktörlőt, hogy ma vettem egyet a Mazdára, és ha már ott voltam, a kombira is. A két szett olcsóbb volt, mint a múltkori 1 szett Valeo
Kíváncsi leszek...
Megrendeltem a Mazdába a NB Unlimited izzót is, szombaton megy ablakfóliázásra, jövő héten pedig olaj-szűrőcserére.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tboy93 #99216 üzenetére
Egy kilométert? Simán legyalogolnám, ne vicceljünk már. Reggel is legyalogoltam mert nem volt kedvem 3 percet várni a trolira (meg ülni a dugóban), most is le fogom gyalogolni, mert nincs kedvem felszállni a 4-6-ra két megállóért.
Nem vagyok cukorból, van rendes időjárásálló felsőruházatom, egy kis mozgás nem árt meg és szégyellném is magam, ha nem tudnék legyalogolni egy kilométert.
-
válasz
DeFranco #99215 üzenetére
Ne mond hogy ha neked kéne megtenned napi 4-5 távot ilyen időben akkor gyalog/biciklivel mennél
Nyáron még ráveszem magam, hogy elstáljak a boltba vagy a hévmegállóba, de amikor ilyen hideg van vagy esik az eső akkor semmi kedvem nincs hozzá. Nem a távolság a lényeg, 300m-re is kocsival mennék esőben
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tboy93 #99212 üzenetére
Akkor viseld a következményét, vagy építsd ki a motormelegítőnek a kiállást. Ha Kanadában megoldották te is meg tudod oldani, bár véleményem szerint passzióból ilyen távokra kiállni a kocsival hülyeség. Persze te pénzed, te autód, te tudod, semmi közöm hozzá, csak jár a szám.
-
válasz
tomcsi23 #99210 üzenetére
1) Néha megkergetem, de most télen elég nehéz, mivel kell vagy 20km amire bemelegedik normálisan a motor, hidegen meg nem akarom küldeni
2) eneos sustina 5w40 van benne, nincs 4k km még az olajban, 10k körül akartam cserélniDeFranco
Azért vettem és költöttem 1M-t az autóra hogy használjam. Nem fogok biciklizni/sétálni az esőben, használni akarom. Ha hamarabb tönkremegy benne valami akkor így jártam, szeretem és próbálok vigyázni az autómra, de elsősorban Ő van értem és nem én érte.
Mellesleg barátnőmet kiviszem a hévhez, öcsémet hazahozom stb, nehéz lenne biciklivel
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest