Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
na VAG fanok.
idén megvan az esély, hogy a konszern a világ legnagyobb autógyártója legyen. -
Snoop-y
veterán
-
VegyesTamás
senior tag
Waze az a program ami az a EPICMUSTHAVE kategória 1éve használom kb..(már waze lovag vagyok
és hihetetlenül imádom. persze már jan2.án benne voltak a fizetős szakaszok és nem is tervez arra ha be van kapcsolva ez az option...[ Szerkesztve ]
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Kornel
veterán
válasz Kickass #101894 üzenetére
szerintem próbáld ki a waze-t, és akkor nem kell utána igo és társai.
waze mindig naprakész, az új utakat, megváltozott forgalmi rendet (egyirányú lett egy utca stb.) is nagyon hamar tudja, míg az offline navikat meg vagy frissítik, vagy nem.
mobilnet meg egy olcsó vitamax csomaghoz is jár már ingyen, előfizuval meg még olcsóbban kijössz.
hol a kérdés? -
Kickass
őstag
válasz werszomjas #101892 üzenetére
Lehet de én eddig az iGo-val is tökéletesen elvoltam, ráadásul, ha jól tévedek akkor Wazehoz kell mobilinternet, legalábbis hogy tökéletesen ki lehessen használni.
Akkor meg mindegy ha maradok az offline navinál.De most csak erre voltam kíváncsi, igaz 100%-os választ sehol nem kaptam.
-
-v-
addikt
válasz werszomjas #101892 üzenetére
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Tom1939 #101878 üzenetére
az is lehet ami hurenzon mond, velem is előfordult már, első féknél, hogy összerakásnál az alaplapra szerelt védőlemezt kicsit begyűrtem, és az hozzáért..kellemetlen hangja volt annak is.
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Kickass
őstag
Bp-re be lehet jutni a 4es felől matrica nélkül? Illetve Budaörsre ki lehet jutni a GM-hez szintén matrica nélkül?
-
őstag
válasz VegyesTamás #101877 üzenetére
Hát igen, a kombináció a gond. Plusz még ez a 2-4 kilométer (ha valami rosszul van betéve és érintkezik alapban akkor miért nem hallatszik rögtön?).
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Tom1939 #101876 üzenetére
kavics az bármikor lehetséges langyos már lehet 5km után is azzal nincs gond, főleg ha nem hűtött tárcsa, de az a szag--arra nincs ésszerű magyarázatom
-
őstag
válasz VegyesTamás #101875 üzenetére
Hát lehet kavics de nem hiszem, mert pont a fék csere óta van ez. Kis sebességnél halkabb, szerintem hátramenet sebességnél nem nagyon halatszana (és ugye általában út elején tolatok amikor még nincs ilyen hang).
Veszélyesnek nem mondanám a melegedést, az első langyos a hátsó meg "langyosabb". Az égett szag meg a zaj egyben azért aggaszt... Ezért is viszem vissza, de hátha van tipp mire figyeljek.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Tom1939 #101874 üzenetére
jaaa, hmm..az is lehet, hogy a tárcsa mőgé beugrott egy kis kődarab..az is tud iszonyatosan sírni amíg el nem kopik. Ez magyarázat lenne a 2-4 km utáni hangra. Simán előfordulhat, mert a sötétzöldek hatására, már keverik murvával is az útszórósót...de hogy melegedik stb..veszélyesen? csinálja hátramenetben is? /mmint hangot/
-
őstag
válasz VegyesTamás #101873 üzenetére
Nu igen, de akkor amikor nem fékezek? Mert ez menet közben csinálja nem fékezéskor...
-
őstag
válasz focvis #101860 üzenetére
Én nem gondoltam volna hogy forgalomban ilyen hatása lesz. Én megszokásból a fóti út fele megyek bevásárolni. Lidl, Aldi vagy Auchan attól függ milyen listát kapok az asszonytól.
Na az útközbeni Lidl nem sír szerintem. Minimum 3-szor annyian voltak mint szoktak, és az út is majdnem dugulásig tele... Visszafele a bevezetőn jöttem, majdnem senki nem volt.
A toyota iq-n amit nemrég vettem hátsó féket cseréletettem (hangos volt, a betét totál elkopva a tárcsa az állástól rozsdás). Tárcsa és betét. Biztos hiba volt közeli szevízbe vinni (bár az i30-on sikeres volt amikor csak fékbetétet cseréltek), a probléma a következő:
Először minden teljesen jó 2-4 kilométerig (fékezés is jó és nincs plusz hang). Utána menet közben jön folyamatos csikorgó/sivító hang hátulról. Nem nagyon erős inkább közepes, de folyamatos. Megállás után hátul mintha melegebb lenne a fék (de ez csak közel tett kéz módszerrel mértem...) és égett szag.
Hétfőn viszem vissza és kérnék tippeket hogy ez mi lehet... Mentem már vele új fékkel vagy 70 kilométert (bár ilyet szerintem alapban sem csinálhatna), és a csikorgás előjötte is távfüggő inkább (akár volt nagy fékezés akár nem 2-4 kilométer, de ha megkezdődik a csikorgás akkor a fékezés elején is csikorog egyet). Probáltam nagyobb fékezésekkel bejáratni az sem használt... Kicsit leállítva megint 2-4 kilométerig ok.
Köszönöm a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz !Overdose! #101870 üzenetére
ha egyet kellett volna találnom ő lenne az
-
DeFranco
nagyúr
válasz !Overdose! #101867 üzenetére
nekem is gyanús, de nem tudom kinek lehet a reginkarnációja, nem követem a trolltársadalmat
-
Kornel
veterán
na köztes megoldásnak beletoltam most tankolás előtt 1 flakon STP dízel injektor tisztítót a kocsiba, meg volt EVO NEO-hoz kuponom, úgyhogy csak a következő tankhoz fogok megpróbálni 1 deci jófajta 2T olajat, addig meglátom így mit mutat.
amit észrevettem, hogy ma 15 fokban az eddigi idegesítő hangok hideg motornál, illetve az előtöltés állításnál majdnem mind eltűntek, alig észrevehető.
ennyit jelent ezek szerint a -10 fok a régi dízel motoroknak.
egyébként 6,9-re jött ki a fogyasztásom 25% pálya - 25% országút - 50% bp.-el most. -
VegyesTamás
senior tag
válasz Styling #101862 üzenetére
nabazzeg szólok a főnöknek, hogy hülyeség volt csápos emelővel meg préssel felszerelni a műhelyt semmi értelme nem volt azt mindjárt gondoltam, hogy neked ez ilyen gyorsan megy /nem lehet azok a kocsik nem kaptak vizet sosem?/ előző melóhelyen(0prés, még szőlőprés sem ) meg biztos elrontottam valamit amikor az omegából (meg előtte a G2-ből) sokráolvasással, nagy imádkozással NAGY kalapáccsal+NAGYsatuval, na megegy rohadék nagy csővel én tekertem a főnök ütötte a satut, /mert csak így ment../ sikerült kiszedni egy rohadék szilentet..az omega második szilentjével sikerült eltörni a nagysatut...este meg olyan izomgörcsöm volt, hogy azt hittem a ráolvasás engem talált el és hatott ..na látod ha akkor tudom, hogy ehhez elég egy kalapács.. de mindegy én nem akarok vitatkozni, sem, /épp videó szöveget írok, azért sikerült ez is ilyen provokatívra/....a lényeg, hogy ha ennyiből egy kalapáccsal megoldod, akkor a topicból mindenki vigye hozád, valszeg olcsóbb is lesz, hiszen nem kell megtérülnie a sok szerszám árának, és munkaóra sem lesz annyi, biztos gazdaságosabb lesz
DeFranco: áhh neem , csak Fekete Laci első reinkarnációja, akit valójában Herkules nemzett..EGYBIVAJJAL. /mostmár így érthető is az egy kalapácsos történet/
peace
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz VegyesTamás #101861 üzenetére
szerintem megvan a 2015 bohócdoktora díj első várományosa
[ Szerkesztve ]
-
Styling
csendes tag
válasz VegyesTamás #101861 üzenetére
3csavar fogja a lengőkart. Kb 15perc kiszedni.
Szilentet meg ki lehet verni kalapáccsal szintén elég hamar. Nem egyet csináltam már.
STyling
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Styling #101855 üzenetére
és minden háztartásban van egy 20T prés igaz? jaj bocsánat, saját emelőről is tökjól' meg lehet csinálni meg egy nagyobb satuval..igazából mindenki ezt szokta a vasárnapi ebéd után.
Ace owner:
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz werszomjas #101853 üzenetére
A Szentmihályi úttól fizetős.
Még nem ellenőrzik az új szakaszokat. (Aránylag biztos az infó, de magamnak vennék matricát. Holnap megyek Budaörsre, előtte veszek is.)
@ (#101856) runner 125: Pozitív: Még 2000-ben jártam ott, szóval nem ma kezdték. Negatív: Egy nem éppen űrsikló bonyolultságú Astra F GSi 16V-t vittem, sikeresen elcseszték az ECU-t kiszerelés közben, 1 hétig nem tudtam használni az autót - addig javították. Végül elhoztam chippelés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Az ATC.hu chipműhelyről van valakinek tapasztalata?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Zolás
addikt
válasz werszomjas #101853 üzenetére
Nem. A hungária körúttól fizetsz.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
werszomjas
addikt
Budapesten a Szilas pihenőhöz (13-as kilométer M3-ason a Meki/Metro) ki lehet még jutni matrica nélkül?
Ezt úgy értelmezem, hogy a 11-es felhajtó után már fizetős, tehát nem lehet már oda menni matrica nélkül? Ezelőtt ugye ott kezdődött a fizetős szakasz.
üdv
-
KMT
addikt
Ez azért hamar elkelt...
-
Laraxior
titán
válasz !Overdose! #101848 üzenetére
28200-ra jött ki, így a pontos A motor meg 15k kb.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Morris
veterán
Nekem is mondta egy szaki, hogy mehet bele a a 2T. Bár az enyém PD.
Szerintetek?Már egy ideje castrol TDA-t tolok bele. De semmi változást nem figyeltem meg.
-
tboldi
nagyúr
válasz Kornel #101839 üzenetére
Volt 125-ös ETZ-m és Puch Maxi S-em is, sokféle 2T olajat kipróbáltam már velük. Nekem a Castrol Power1 Racing jött be (a helyi boltban 3600 Ft/l volt). Semmi lerakódás a gyertyán és hidegben is ezzel indult a legkönnyebben mind.
Nem értek a dízelekhez, ez csak egy tipp a jó olajra, ha öntögetni akarsz.
-
Laraxior
titán
Van normális gépjűrműadó kalkulátor? Mert ez nem éppen mutat helyesen értéket.
Vagy most hozzányúltak? Mert két éve 28 ezret fizetek, ide meg kiírt most 56-ot. Így a motort sem tudom kiszámolni, abból meg most fizetném az elsőt.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Kornel
veterán
válasz szőröscica #101840 üzenetére
az érezhetően segít, azt már észrevettem
ez a nincs gond, kétoldalú dolog.
van aki szerint addig nincs gond, amíg megy a kocsi, szerintem ez nem így van.
most elviszem ford márkaszervizbe a verdát, és csináltatok egy élő diagnosztikát az adagolón, mivel kb. sehol nem vállalják, mert kb. senki nem ért hozzá.
egyébként megy a kocsi meg minden, de szerintem az előtöltés szabályzó már nem százas, de majd megmondja a bosch diag.[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
-
Kornel
veterán
válasz Kickass #101838 üzenetére
van aki esküszik rá, van aki kételkedik benne.
aki szerint hasznos, általában 1-2 decit raknak egy tankba, kidejezetten a full szintetikus, minőségi 2T olajat ajánlották sokan, stihl, stb.
aki használja, szerinte plusz kenést ad az üzemanyagrendszernek, pl. egy régebbi adagolós dízelnek, mint az enyém.
aki szerint csak árt, az az mondja, hogy a nagy nyomáson porlasztott üzemanyaggal ráéghet a csúcsokra, tönkretéve azokat. -
Kornel
veterán
Itt is bedobom a kérdést.
Ki rak 2T olajat a gázolajba?
Ha rak, akkor mennyit, és milyet? (full szintetikusat?)
Előnyök, hátrányok? -
hobizoli
nagyúr
válasz mycso #101830 üzenetére
digoknal meg az volt a szokas, hogy a hatso lengokarcsapagy (nem szilentes) megkotlik, akkor lathatoan negativba bedol az a kerek, ahol a hiba van... meg sitty-sutty megzabalja ott a gumit is a belso oldalon
ugyhogy erdemes akkor egybol megcsinaltatni, mert akkor a gumit nem kell pluszban cserelni melle
több drón kell ;P
-
mycso
veterán
válasz VegyesTamás #101828 üzenetére
Így van, legalább is renyónál tutira. Ha hátul a bölcső szilent megadja magát, akkor úthibánál, vasúti átjárón áthaladva megrázza a farát oldalirányba.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Ace owner
addikt
-
VegyesTamás
senior tag
válasz VegyesTamás #101827 üzenetére
hopp szerk lejárt..hátul meg kicsit keresztbe járhat a kocsi..enged oldalirányú (mintha hátul is kormányozna) mozgást /többet a kelleténél/ mondjuk az nincs előttem most, hogy a fókának ez hogy van megoldva..
-
VegyesTamás
senior tag
válasz DeFranco #101825 üzenetére
gondold azt, hogy valaki fogja a kezedet amit egy puha gumi ölel körül és egymás mellett futtok ./tegyük fel nagyon párhuzamosan/ ő hirtelen meg akar állítani a kezednél fogva. A megállítás kellemesen lágy lesz a gumi miatt..gondold el mi van ha ott nincs gumi hanem csak odab@sz a kezednek és dimamikus ütés lesz a megállításból. érthető a hasonlat?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz VegyesTamás #101822 üzenetére
tényleg, akkor mi van ha egy szilent (pár) cserét kicsit/közepesen/nagyon elhanyagolnak?
nálam a fókánál hátul gatyul, azt mondták, hallhatóan de nem durván kopog, csak bizonyos dolgok miatt félnék most belevágni a cserébe.
@kornelka: raksz bele 10W40-et, keresel egy fasza szerelőt akinek minden feszes, aztán happy ever after
-
hobizoli
nagyúr
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Ace owner #101821 üzenetére
ohh gweinde golf2 alatt akkor mindegy mindenképp gyakran cserélsz szilentet haverom be sem tette a lábát pestre, mindig úgy ment a kocsival, hogy lovaskocsival legyorsultam (G2 ta-technik) és így is amikor egyszer ment ki a parkolóból rászoltam, hogy a szilent miatt majd hozza be a kocsit, mert igencsek előre hátra ugrál a kerék első lengőkar (jobb bal egyaránt) hátsó szilentjei között még némi nyomát! lehetett felfedezni a guminak szerintem ha napi használatban van egy kocsi (ráadásul pesten) teljesen értelmetlen ültetni, keményíteni a futóművet, mindent szétb@asz csak. Aztán még megvágták tessék lássék alapon 5k-val a rendőrök, akkor szólt, hogy vegyük ki a francba inkább eladja őket..
[ Szerkesztve ]
-
_ATi_1
senior tag
footy, joamilestoné Köszönöm a válaszokat, elég meggyőző volt, el is vetem az ötletet.
-
TaaT
nagyúr
-
nagyúr
válasz szőröscica #101803 üzenetére
Abban az idősebb szakállas "lassú" bácsi az általános isim könyvtárosa volt. Kedveltük őt, mert egy nyugodt, könyv és gyerekszerető ember volt. De a vezetéshez semmi affinitása nem volt
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Snoop-y
veterán
válasz Tsebacsi #101800 üzenetére
Hat ugye ez sok ev tapasztalata. Ha csak atruccansz lehet nem feltetlenul latod ezt.
Elsore az tunik fel hogy senki nem rohan nincs raccsing ugralas a savok kozott. Itt nem divat hogy tolnak pl ha az elozo savban vagy akkor szepen megvarjak amig befejezed az elozest nem villognak nem dudalnak.
Szoval elsore egy nagy nyugisag meg udvariassag. Aztan mikor a mindennapokban kozlekedsz akkor jonnek elo ezek amiket irtam. Foleg school run idoszakban horror. Mami papi vagy a babysinter dobalja be a porontyokat az iskolaba a lexus-al land roverrel. Na azok aztan tudnak kozlekedniNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
tomiii.
aktív tag
válasz runner 125 #101787 üzenetére
épp előbb szerveztük le, a hójárós, összetört, csapatós Sierrát bevisszük jövőhéten, ha lesz P-rendszám Annyi papírjuk nincs is amire össze tudnák írni a cserélendő alkatrészeket
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
- Delonghi Nespresso lattissima touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest