- TCL LCD és LED TV-k
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Twin Lake platformra építkező, NAS-ként bevethető mini PC a CWWK-tól
-
PROHARDVER!
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Van egy rádiófrekvenciás távirányítós redőny, melyhez csak egy távirányító van. Meg lehet oldani, hogy mobilról vezérelhessem? Ha már így állunk, van pár világítás is, és egy árnyékoló is mely szintén rádiófrekvenciás, gondoltam akkor már ezek is mehetnének majd mobilról.
Mi ennek a menete mik, kellenek hozzá? Home Assistantot felteszem a NAS-ra. Utána sötétség számomra. Mik kellenek hozzá? Milyen rádiófrekvenciás egységet kell vennem, mely tudja kezelni a Home Assistant által és mely majd működhet mobilról is? -
Stealth
senior tag
Szia!
Ez szerintem nem a teljes LOG ilyesmit ellene keresni:
The WebUI administrator username is: admin
The WebUI administrator password was not set. A temporary password is provided for this session: és itt az ideiglenes jelszó.
Ez alapján menj végig, ha Portainert használsz! Ugyan Synpology a NAS, amin bemutatják, de neked is pont ezek a lépések kellenek. -
Arc27
csendes tag
válasz
Stealth #4612 üzenetére
Hello
Már mindent megtaláltam a logba de jelszó sehol nincs
Pontosan hol találom ?Üdv Roland
(N) 2025-02-03T20:42:16 - qBittorrent v5.0.3 started. Process ID: 146
(N) 2025-02-03T20:42:16 - Using config directory: /config/qBittorrent
(N) 2025-02-03T20:42:16 - Trying to listen on the following list of IP addresses: "0.0.0.0:6881,[::]:6881"
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Peer ID: "-qB5030-"
(I) 2025-02-03T20:42:16 - HTTP User-Agent: "qBittorrent/5.0.3"
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Distributed Hash Table (DHT) support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Local Peer Discovery support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Peer Exchange (PeX) support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Anonymous mode: OFF
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Encryption support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "127.0.0.1". Port: "TCP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "127.0.0.1". Port: "UTP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "172.17.0.2". Port: "TCP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "172.17.0.2". Port: "UTP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "::1". Port: "TCP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "::1". Port: "UTP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - UPnP/NAT-PMP support: ON
(W) 2025-02-03T20:42:17 - Couldn't load IP geolocation database. Reason: No such file or directory
(N) 2025-02-03T20:42:17 - Using built-in WebUI.
(N) 2025-02-03T20:42:17 - WebUI translation for selected locale (en) has been successfully loaded.
(N) 2025-02-03T20:42:17 - WebUI: HTTPS setup successful
(N) 2025-02-03T20:42:17 - WebUI: Now listening on IP: *, port: 18181
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Detected external IP. IP: "176.63.144.150"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - IP geolocation database loaded. Type: DBIP-Country-Lite. Build time: Sat Feb 1 03:16:56 2025.
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully updated IP geolocation database.
(W) 2025-02-03T20:44:53 - UPnP/NAT-PMP port mapping failed. Message: "could not map port using UPnP[172.17.0.2]: no router found"
(W) 2025-02-03T20:44:53 - UPnP/NAT-PMP port mapping failed. Message: "could not map port using UPnP[172.17.0.2]: no router found"
(W) 2025-02-03T20:45:50 - WebAPI login failure. Reason: invalid credentials, attempt count: 1, IP: ::ffff:192.168.0.34, username: admin
(W) 2025-02-03T20:46:31 - WebAPI login failure. Reason: invalid credentials, attempt count: 2, IP: ::ffff:192.168.0.34, username: admin
(W) 2025-02-03T20:46:38 - WebAPI login failure. Reason: invalid credentials, attempt count: 3, IP: ::ffff:192.168.0.34, username: admin -
Arc27
csendes tag
Sziasztok
Most vettem egy AS3302T v2 Nas-t. Tökéletesen müködik minden megosztás, elérés .
Már csak qBittorrent beállitása nem sikerül
Már a belépés se megy a qBittorrent WebUI-ba az alapértelmezett user/password (admin/adminadmin)páros nem megy. A config fájlba pedig nem találom hol tudom változtatni . A transmission muködik de a sebbesége nem a legmegfelelöbb. A Net az One 1 Gigás net .
Elöre is köszönöm a segiséget -
Stealth
senior tag
Sziasztok!
Reseteltem a routerem, új hálózatot alakítok ki.
Eddig a nas IP címe a 192.168.x.y volt, de most áttértem a 10.10.x.y-ra. Be tudom valahogy úgy lőni a NAS-t, hogy a két vinyót ne kelljen megformázni? -
imis
senior tag
Valamikor a transmission-nál volt olyan lehetőség, hogy a dropboxban egy könyvtárba betettem a torrent fájlt és azt automatikusan elindította.
Ezt a lehetőséget hogyan tudnám elérni ill. beállítani akár dropbox akár drive-n keresztül működjön. (végre hozzáférek a portaener-hez, bár most arra sem emlékszem, hogy hol tudom configolni a transmission-t) -
Stealth
senior tag
Na, most kíváncsiságból ránéztem az iperfre. Ott van az appok között, látom, hogy installed és ennyi, eltávolítani nem lehet. Nem tudom futtatni konzolon. AS5202T, legújabb ADM.
Az apkg --list-all mutataja a csomagot: iperf3 - 3.16.
Ilyenkor mi van?szerk.:
Letöltöttem az apk-t, majd hirtelen az app central-ban be tudtam kapcsolni. Fut szépen a háttérben (iperf3 -s -D). Érthetetlen...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Victorio #4593 üzenetére
Akkor a hálózati kábel/switch/hálókártya sebesség tudja a ~2.5Gbit-et, most jön a kérdés hogy mi lassú, az olvasás a NAS-ról vagy az írás a NAS-ra és hogy miért (valószínűleg annyit tudnak a HDD-k RAID-ben), ezt valamilyen NAS tesztprogrammal pl. AJA tudnád megnézni, vagy kézzel egy nagyméretű (10+, inkább 50+ GB) filet írva majd olvasva.
-
Victorio
aktív tag
Megvan, végre sikerült a dockerben feltenni az iPerf-et. A neten rengeteg kusza és sokszor félrevezető how-to van, nekem így sikerült végül az AS1102T-re :
1.) A szükséges dolgok feltelepítése
A Docker Engine-t és a Portainer CE-t telepítsük fel az AppCentral-ban.2.) A Portainer CE-ben a konténer elkészítése
Indítsuk el Portainer CE-t.
Kezdő lépések adjuk meg az admin jelszavát.2.1.) Az iPerf image letöltése
A bal oldali a Home menüben kattintsunk a local dashboardra.
A bal oldalon megnyíló local boardnál válasszuk az Images menüt.
Az image mezőbe írjuk be:
networkstatic/iperf3
majd nyomjunk a Pull the image gombra. Ezzel lehúzzuk a saját repoba az iPerf image-et.2.2.) A konténer elkészítése
A bal oldalon a local boardnál válasszuk a Container menüt.
A megnyíló ablakban nyomjunk az Add container gombra.
Töltsük ki:
Name: iperf3
Image: kezdjük el beírni: networkstatic/iperf3 - a lenyíló menüből válasszuk a :latest végűt
Always pull the image: ON
Publish all exposed ports to random host ports: OFF
A Network mapping-hoz ne nyúljunk.
Lejjebb görgetve az Advanced container settings résznél a Command & Logging fülön a Commandnál kattintsuk át a jelölést az Override-ra.
Mellé a most már szerkeszthető sorba írjuk:
'-s'
(Így, aposztrófok közé, hogy server módban induljon. Ha más paraméterekkel akarjuk indítani azt is itt kell megadni.)
A network fülön a Network mezőben a legördülő menüből vállasszuk a host opciót.
A Restart policy fülön a Restart policy pontnál az Always-re kattintsuk át.
Megvagyunk, nyomjunk a Deploy the container gombra.2.3.) A Container menüpontnál tudjuk ellenőrizni, hogy fut az iperf.
3.) Kipróbálás
Az ugyanabban a lokális hálózatban lévő PC-n indítsunk egy parancssorban egy iperf klienst.
iperf3 -c 192.168.1.108
(Itt a 108 végű IP a NAS címe.)
Ha minden jól ment akkor már megy is a teszt, örülünk.Köszönöm mindenkinek aki segített benne.
Amúgy az iperf-es mérésemből kiderült, hogy 2.33 Gbits/sec a hálózati sebességem oda és vissza is, valószínűleg a LibreSpeed mutat hülyeséget valamiért.
Ilyen hülyeség miatt eltoltam egy fél délelőttöt, de most már legalább láttam élőben Docker konténert -
Gawamatsu
Topikgazda
-
cigam
titán
Ha nem sikerül az iperf3-at beüzemelni, a LibreSpeed-et használva mérj sebességet úgy, hogy közvetlenül kábellel kötöd össze a gépet és a NAS-t. (Ilyenkor kézzel fix IP címet kell nekik beállítani)
Egyből kiderül, hogy a switch miatt mérsz-e ilyen felemás értékeket.
Mérés közben a víruskereső/tűzfal kikapcsolásával változik a mért érték?
Esetleg egy live Linux-al is lefuttathatod a mérést, hogy Windows nyavajáít kizárhasd.[ Szerkesztve ]
-
Victorio
aktív tag
válasz
belashx #4584 üzenetére
és ugyes
A port forward biztos kell? Nem akarom kiengedni WAN irányban, a NAS is meg a mérő PC is a lokál hálón (192.168.1.xxx) van.
Ha kell akkor így jó?
Src addrress: 192.168.1.108 (NAS az iPerf serverrel)
Ext port: 5021
Int Port: 5021
Int addrress: 192.168.1.108 (mérő PC az iPerf klienssel)A konténernél ez látszik:
Viszont indítás után rögtön leáll és már csak Exited - Code1
Ez mitől van?Nekem az AppCentral-ban nincs a telepíthető cuccok közt az iPerf. Szerintem erre a típusra (AS1102T) nem létezik valamiért.
-
belashx
senior tag
válasz
Victorio #4583 üzenetére
Nálam is az az image van a konténerben, azzal nem lehet hiba.
Viszont a konténer beállításainál sehol sincs megadva a NAS Ip-címe, helyette a 172.17.0.2 van.
Routeren engedélyezve van a port továbbítás az 5201-es porthoz?Nem mostanság volt, de szerintem AppCentralon keresztül telepítettem az iPerf-et, és megcsinált mindent magának a Portainerben. (Mondom rég volt, az látom, hogy az AppCentralban telepítettnek mutatja az iPerfe-et.)
Ja és nem vagyok linux guru, szóval kacifántos kérdésekben nem tudok segíteni.
-
Victorio
aktív tag
Feltettem a Portainer CE-t, beállítottam az admin jelszót.
Az Environments menüben megadtam public IP-nek a 192.168.1.108 címet (a NAS címe a lokál hálón)
Az Images menüben lehúztam a networkstatic/iperf3 imaget. Meg is jelenik a listában a networkstatic/iperf3:latest.A Container menüben hozzáadok egy új konténert:
Name: iperf3-server
Image: networkstatic/iperf3
Always pull the image: ON
Publish all exposed ports to random host ports: ON
Network mapping: 5201:5201 TCP
Deployolom.A Container listben látszik, hogy fut a iperf3-server konténer.
Ha egy a lokál hálón bármelyik gépen megpróbálok iperf klienssel mérést csinálni (iperf3 -c 192.168.1.108) akkor Connection refused hibát kapok.
Ha megnézem a Portainerben akkor a iperf3-server konténer már megállt Stopped for a few seconds with exit code 1 hibával.
Mit csinálok rosszul?
A networkstatic/iperf3 a megfelelő image? Ha az Image-nél rákeresek az iperf-re akkor többszáz másik találatot is kiad.
Ha a networkstatic/iperf3 a jó image akkor a konténer beállítások jók? A Network mappinghoz a 5201:5201/TCP-t jól adom meg?[ Szerkesztve ]
-
Victorio
aktív tag
Az Asus oldaláról hiába töltöm le az .apk-t, nem engedi manuálisan feltenni.
Hibaüzenet: Sikertelen feltöltés. A rendszer nem támogatja ezt a formátumot. (Ref. 6005)A dockerhez nem értek.
A Docker Engine-t feltelepítettem az App Centralban, de innen hogyan tovább?
Odáig megy, hogy besshzok a NAS-ba. Hogy lesz innen dockerben futó iperf? -
cigam
titán
válasz
Victorio #4571 üzenetére
Zavart a fene, csak szóltam, hogy ez a téma nem a NAS választáshoz kapcsolódik.
Ez nem a HDD-k (Raid tömb) sebességét teszteli, hanem csak az eszköz hálózati kapcsolatát.
A fájlmásolás sebességét úgy tudod egyszerűen letesztelni, ha elkezdesz egy jó nagy (pl. több GB-os iso fájlt) másolni le, aztán meg fel. Az intéző kiírja a másolás sebességét. Ha ez 200MB/s felett, van, akkor mind a forrás, mind a cél tudja a "ráírt" 2.5Gbps sebességet.
Másik kábellel próbáltad? Ha megigazgatod, kihúzod, bedugod, esetleg a switch másik pontjába dugod (a NAS-t. aztán a gépet) változik valami?
-
Victorio
aktív tag
Sziasztok, ide zavartak át a Milyen NAS-t topicból.
Ez az Asus Drivestor 2 AS1102T NAS-om átviteli mérési eredménye.
A switch egy Aliexpress-es Horaco 4x2.5G ethernet + 2xSFP+ 10G. A kábelezés Cat6, mindkét lemez WD Green 2TB, RAID1-ben.Miért ennyire aszimmetrikus a fel/le irány? Cache-eli a NAS az írást, és ott nem a lemez a korlátozó tényező?
A másik, fel lehet valahogy rá tenni egy iPerf-et? Nem találtam meg az AppCentralban.
A kliens Ryzen 7700X, Intel I225-V alaplapi ethernet (2.5G), Firefoxból mérve.
-
ugyes
senior tag
válasz
Pimpellér #4566 üzenetére
Nem tudom pontosan, de úgy emlékszem, hogy csak gyári meghajtó lehet MyArchive => NAS-od két drive-ja vagy ha veszel hozzá bővítőt (én ezt csináltam).
Persze ssh-n keresztül Linux kódokkal/parancsokkal ez módosítható, de én nekem nincs ilyen jellegű Linux tudásom.
Ha csak keretbe akarod tenni, majd cserélgetni mentéshez az más.[ Szerkesztve ]
-
-
ugyes
senior tag
válasz
Pimpellér #4562 üzenetére
Én használom. Nekem ok: NTFS-re formáztam. Erre mentem a fontosabb adatokat még egy példányban. Csak arra az időre kapcsol be, ameddig a mentés tart. Utána leválasztja magát és nem elérhető.
A sínt nem értem. Az AS6604T-nek kivehető fémkerete van, amelyre rá kell csavarozni a diszket. A fémkeretet kell betenni, kivenni a NAS-ba. -
Pimpellér
tag
Sziasztok, MyArchive lehetőség elkezdett érdekelni. Három vincsit "fel is áldoztam" e célból. Használ valaki ilyent? Megosztaná a tapasztalatait? Persze az lenne a jó, ha mindegyik meghajtónak lenne külön sín (vagy micsoda), nem kellene ki-be szerelgetni őket. Vajon hol lehet Asustor Nas-ba való ilyen műanyag tartót ésszerű áron kapni? Köszi.
-
Hyena
senior tag
Ennek nem lenne tul sok ertelme mivel van eleg nas a haztartasban egyszerubb lenne egy masikat ide mozgatni. De amugy talaltam olyan orultet a neten aki telepitett dsm-et asustorra. Az Xpenologyt ismerem jol, konnyen fel lehetne telepiteni.
A trunas/omw vagy unraid rendszereket nem ismerem, de talan itt az ideje , hogy kiprobaljam.
-
ugyes
senior tag
Szerintem sehogy. Vagy ha véletlenül mégis, akkor nem lennél előrébb: a processzorának (J1900) megfelelő Synology modellt tudnál választani (bár valahol valaki felpakolt egy 7.2.1 DSM-et egy J1900-es NAS-ra).
Akkor inkább TruNAS-t /OMV-t vagy unRAID-et tegyél fel. Ezekről van hivatalos Asustor telepítése leírás.
Leírásod alapján, amit használsz, arra egy N100-as mini PC is elég, külső HDD-házzal, és akár windows-zal. És a hardver transzkód/média lejátszás is jobb lesz. -
cigam
titán
Na meg azt sem írtad meg mennyi és milyen szolgáltatást publikáltál az internet felé. Szóval ha van publikus port a torrenten kívül (fájlszinkronizáció, médiamegosztás, stb...) erősen javallott a frissítés. A jelenlegi eszközt kizárólag belső hálón használnám, és nem engedném ki az internetre.
-
Hyena
senior tag
Koszonom a valaszt.
2 gigabites port van most osszefuzve es ugy hasznalom.
A rotueremen van 2.5 gigabites port az uj nast valoszinuleg ugy hasznalnam.A jelenlegi nasban is mar bovitve van a memoria 4gb-ra es qbittorrentet, sonarrt, bazarrt, plexet hasznalok rajta.
Igazabol hasznalok meg synology nasokat is, illetve xpenologyt dell poweredge szerveren es hp proliant microserveren.
Azert is merult fel az update mert sajnos a synology nasokat volt eset, hogy mar feltortek (talan mert sokaig nem volt frissiteve dsm 6rol 7re) es nem tudom mennyire okoz majd gondot , hogy az as5104tre nem jonnek biztonsagi frissitesek sem, tovabba nem fog e elofordulni az , hogy nem fognak megjelenni vagy futni azon alkalmazasok sem amiket hasznalok teszem azt azert mert majd mar csak az ADM 5re fognak fejleszteni.
Egyebkent erdekesseg szinten pl lehetne ra tenni xpenology dsm 7.2t is es akkor mondjuk azt, hogy biztonsagos lenne, de nekem szimpatikusabb valamiert az asustor rendszere.
-
cigam
titán
Ebben igazából neked kell okosnak lenni.
"mivel az as5104t is mukodik jol" felesleges váltani.
Milyen téren vársz javulást, mi lesz gyorsabb? Mert pl. a hálózati elérés, fájlok másolása nem lesznek gyorsabbak, azok jelenleg is a Gbit korlátaiba ütköznek. (Ugye nem írtad, hogy a 2 port össze van-e fűzve, van-e 2.5Gbitet ismerő switched/géped)Itt le van írva a migráció menete, ill. hogy eleve érdemes-e ilyennel próbálkozni (Mivel mindkettő Inteles, tippre működhet a dolog, de el kell olvasni az apróbetűs részeket). Mindenesetre még előtte ments le minden fontos adatot, az ördög nem alszik.
Megint csak nem írtad miket futtatsz(és azok mennyire eszik a memóriát), pl. a mostani 2GB elég, vagy tele van, állandóan swappol? Általában a memóriából soha nem elég, de indulásnak bőven elég az alap, és meglátod, hogy pár hét alatt mennyit evett meg, kér-e még. Ráérsz utólag is bővíteni.
SSD cache otthonra teljesen felesleges, hacsak nem 10+ felhasználót szolgálsz ki vele egy időben. De ez is felhasználás és egyén függő.
40-50k-ért meghirdetheted, de ez nem jelenti azt, hogy el is viszik ennyiért, hiszen ahogy írtad is, már benne van a korban, és már nincs hozzá támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
ugyes
senior tag
Nem hivatalos források szerint jövő héten, 15-e körül, érkezik az ADM5.0 a kompatibilis gépekre. Azaz 18.04-> 24.04 Ubuntu lesz az alap.
Photo Gallery 3 használóknak: külső lemezek tartalmát nem indexeli, csak azokat, leegyszerűsítve, amelyek a Storage Managerben elérhetők.
-
ugyes
senior tag
Megváltoztatni a gyárilag kiszállított portokat? Igen. EZ-Connect hiba nincs, csak feleslegesen nem érdemes bekapcsolni, általában a Support kéri a bekapcsolását.
Bármely HDD, amely NAS-ra optimalizált, pénztárca és egyéni ízlés alapján. Van, de nem annyira friss.
Tavalyi modell, általában 7-10 év a megjelenéstől számítva, de a pontos adatot nem tudom. -
-
zedok
őstag
Köszönöm a választ!
#4539 AiRLAC szintén köszi!Igazából olyan megoldást keresnék (bár lehet egy időre parkolópályára kerül a téma) - ahol a családi fotókat tudom felszinkronizálni. Hasonlóan a Google Fotókhoz - tehát tudja okosan mi nincs még fent stb. és ezt androidról és ios-ről is elérhető legyen.
Ezenfelül torrent és adattárolás - de ezt nagyjából bármelyik belépő szintű tudja szerintem.
A Dockeres téma csak külön érdeklődés.Ui. PhotoGallery 3-nak ahogy néztem elvileg ezt kéne tudnia (?)
[ Szerkesztve ]
-
ugyes
senior tag
Fut. Persze nem minden program, csak az, amelyiknek van ARM-es változata. Ha elmégy ide, akkor megnézheted milyen alkalmazások telepíthetők az Asustor áruházából erre a sorozatra. Itt vannak docker alapú alkalmazások (nem Asustor gyári), szóval akár te is feltehetsz majd magadnak. A sebesség az kérdéses ebben a szegmensben.
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Gondolkozom egy alap NAS beszerzésén. Synology DS223J vagy Asustor AS1102T között gondolkodok. Előbbi elvileg hivatalosan nem tud docker környezetet. Asusnál mi a helyzet? Néztem a két demot is online - mindkettő szimpatikus igazából. Itthon amúgy Asus MESH wifi van bár nem hiszem, hogy ez bármi előnyt jelentene.
-
Hyena
senior tag
Sziasztok,
Tobb mas nas mellett van jelenleg egy asustor as5104t keszulekem is es elgondolkodtam azon , hogy esetleg lecserelnem egy uj as5404t-re.
A kerdesem az, hogy mivel az as5104t is mukodik jol (de mar nem fog tobbe erkezni ra uj szoftver az utolso iden nyaron megjelent utan) erdemes valtani?
Eszrevehetoen jobb gyorsabb a fent emlitett masik vagy csak oruljek a termektamogatasnak es ennyi?Az is erdekelne ha valaki tudja, hogy a migracio mennyire egyszeru a ket nas kozott?
Ha atteszem a regi lemezmeghajtoit az ujba akkor minden adatom tartalmam, beallitasom megmarad?
A feltelepitett programoke is pl sonarr , qbittorrent...?
Esetleges velemeny az as5404trol ha van valakinek? pl erdemes bele venni kulon plusz memoriat a gyari 4gb-on felul?
ssd cache mennyire fontos vagy sem?Ezen kivul szerintetek mennyire piac kepes meg a jelenlegi as5104t mennyiert lehetne eladni lemezek nelkul?
Elore is koszi.
[ Szerkesztve ]
-
atees
őstag
Köszi a válaszokat. Esetleg van valakinek a drivestore 4 pro és a drivestore 4 pro gen2-vel használati tapasztalata? Jobb annyival a gen2, mint amennyivel többe kerül ?
-
atees
őstag
Nem tudok dönteni, hogy synology vagy asustor😳
-
atees
őstag
válasz
Kicsirics77 #4526 üzenetére
Pont ilyenre. Akkor simán tudja a szoftvere az ios kommunikációt?
-
atees
őstag
Sziasztok! Asustor Nas és apple eszközözök mennyire működnek együtt?
-
bekom
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem gond ha ide kirakom:
Lenne egy eladó Asustor AS6404T Nas ,2db, 2tb-os wd red tartózkodik benne.
Teljesen rendben működik, kipróbálható.
ár: 140.000 Ft
érdeklődni: Benke Norbert tel:06-20-313-5045 -
ropi23
csendes tag
Én frissítettem. AS5404T. Semmi gondot nem tapasztaltam eddig.
-
Zuglói
tag
válasz
Kicsirics77 #4519 üzenetére
Csak az adm frissült. (Gawamatsu #4487)
Én sem tervezem cserélni. Remélem a nas sem gondolja másképp.[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
Köszönöm szépen mindhármótoknak!
Na így már megy a H264 1080p. Jellyfin lett. A Plex túlságosan ki van hegyezve a streaming szolgáltatásra. Nem tudom sehogy eltüntetni a kliensekből ezeket a részeket. Nekem csak egy puritán "böngészem a NAS-on lévő videókat" felület kell. A Jellyfin bevált. A Kodi-t is ki fogom próbálni, mert az androidos boxaim eddig azzal etették a projektorokat és a Kodi-ban sosem csalódtam.
Már csak az a kérdés, hogy H265 1080p-t megeszi-e wifin döcögésmentesen. Ha jól olvasom 4k H265-öt is tud. De ez az átkódolás nem tudom mennyire fogja majd meg a vasat. Ma leszedek valami H265-öt, 10 biteset aztán meglátjuk. Majd írok mi a helyzet. 4k úgysem kell. 1080p-sek a projektorok, de a TV-re sem szoktam 4k-t szedni a fájlméret miatt. Ha a H265 is megy akkor ennyiért ez egy kiváló NAS otthoni felhasználóknak, képekre, videókra, backupra, torrentre.
-
ugyes
senior tag
válasz
Bikkrom #4508 üzenetére
Megnéztem a NAS-od műszaki leírását. Az 1GB RAM miatt lehet inkább a Jellyfin-t tenném fel a Plex helyett.
Vagy tényleg KODI a gépeiden és SMB vagy NFS megosztáson keresztül közvetlen elérés. De kétségtelen tény, hogy a Plex könnyebben kezelhető bárki számára (ha ez fontos). -
Bikkrom
senior tag
Viccen kívül. Vannak akkora fájlok ott.
De akkor ezek szerint ne kezdjem el átnézni, nem hiányzik semmi.Apropó videók. Utolsó kérdés és be is laktam a NAS-t.
Letöltöm a videókat qbittorrent-tel. 2 projektor (az egyiket androidos tv box hajtja, a másikat meg egy 10 éves noti) és egy TV "enne" a nas-ról videókat. Mind wifiről. Böngészőben megnyitva a nast és onnan indítva nagyobb 15-20 gigás filmeket szaggat minden videó. Egyenlőre nem tudom, hogy a wifi lassúsága miatt vagy a 10 éves noti, meg az androidos box miatt. Mi a leggyorsabb videólejátszási mód ha a NAS-on vannak a videók és noti, meg androidos box lenne a lejátszó ami eteti a projektorokat?
Köszönöm szépen előre is!
-
Bikkrom
senior tag
-
ugyes
senior tag
válasz
Bikkrom #4500 üzenetére
Javaslom tedd fel a Portainer-t az App Central-ból. Az első belépéskor kell az admin felhasználó adatait megadnod szabadon. Itt tudod majd megnézni a qbit telepítési beállításait (nem a működési beállításai!) a qbit konténerben. Illetve az AiRLAC által írt log fájlokat is láthatod.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Revolut
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjelenési dátumot kapott a FATE: Reawakened
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Könyvajánló
- Gyúrósok ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...