Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
-szabi-
üzenetére
Miért járatnád meg az adatokat a hálózaton?
Elindítod a NAS fájlkezelőjét (File Explorer), és azzal át tudsz másolni mindent.
Hogy megy-e a cserebere azt nem tudom. Ha önálló kötetek, nincsenek raid-be szervezve, akkor nincs akadálya a csereberének. Valószínűleg semmi problémát nem okoz akkor sem, ha esetleg nem működne a cserebere, de előtte mindenképpen frissítsd a fontos adatok mentését.
-
-szabi-
addikt
Hi
Van egy AS1102T nasom.
Kettő hdd van benne, nincsenek raid tömbben.
Egyik current pending sector hibát ad. Arra gondoltam kicserélem.
Szeretném megspórolni a kettős másolást, a következőre gondoltam.
Kiveszem a jó vinyót és beteszem helyére az újat.
A rossz vinyóról az újra másolom az adatokat.
Kiveszem a rossz vinyót és visszateszem a jót.
Ez így működik?
Nem gond, hogy a jó vinyó másik helyre kerül?
Lehet a másolást nas-on belül intézni vagy windowson keresztül kell? -
*H*
aktív tag
-
cigam
titán
Az álmos könyvek szerint nem jelent jót, ha magától kiesik a szinkronból. Áramszünet, vagy mi okozta? Első körben ezt kellene tisztázni.
Ezt neked kell tudni, én nem látom az előnyét. Max annyi, hogy az 500GB-os lemez kikerülne, és duruzsolna a NAS-ba, csendesebb lenne a működése. SSD-re nem tennék torrentet, csak ha zavar a HDD hangja. -
Köszönöm a válaszokat! A HDD kereten rajta vannak a 2,5"-os meghajtó furatai, meg azt hiszem még csavar is volt a dobozban. Azért is gondolkodtam el mert most 2 db.1 TB-os WD Red M2 SSD van Raid 1-ben, az a Volume1. Ezen kívül van benne egy 4 TB-os és egy 500 GB-os HDD. Ez utóbbin fut a torrent. Már kétszer volt, hogy a gép jelezte, a Raid összeomlott, de szerencsére mindig kijavította magát. Ha most az 500 GB-os HDD helyére a 2,5"-os SSD-t tenném és telepíteném a Volume 1-et, valamint a torrent futna rajta, a 4 TB-os HDD maradna és a két WD Red SSD-t befognám szimplán tárolónak, annak volna értelme?
-
cigam
titán
99%, hogy működni fog vele. Az hogy nincs a listán, azt jelenti, hogy a cég még nem tesztelte ezzel a modellel. Vagy nem küldték be a felhasználók tömegei, hogy valóban okés. Nem várható el egyetlen autógyártótól sem, hogy a világ összes benzinkútját leteszteli, az ott tankolt üzemanyaggal működik-e az autója.
Egyedül a rögzítése lehet problémás, nem tudom fel van-e készítve 2.5-es meghajtóra, vagy adapter kell hozzá.
-
Sziasztok! AS5402T-be szeretnék Samsung SM883 2,5" Sata SSD-t tenni. A kompatibilitási listában csak Samsung SM863 van, de ha a szűrőt beállítom az AS54-re, akkor már ezt sem mutatja. Ennek ellenére használható lenne? Ha igen, akkor lehet ez a Volume1?
-
Stealth
senior tag
Hello,
Van új ADM: 5.1.0.RN42.
-
cigam
titán
Mármint a NAS-on tárolt filmeket néznéd a TV-n? [link]
- App Centralból telepíthető a UPnP Media Server 2.
- Beállíthatod, mely NAS-mappák tartalmát ossza meg (pl.Video,Music,Photo).A hálózaton lévő DLNA-eszközök automatikusan látják a NAS-t, és böngészhetik a tartalmat. Ez lehet TV-d, de PC-n mobilon is elérhetővé válnak a tartalmak a belső hálózatodon.
Ez egy elég részletes videó a beállításáról.
-
Arc27
csendes tag
Sziasztok az As3302T v.2 milyen appal tudom elérni egy Samsung tv-n Ue40Nu7192
köszönöm
-
cigam
titán
válasz
Victorio
üzenetére
Mennyi ideje? Az normális ha frissítés után kicsit tovább tart a boot.
A többszöri nekifutásra sem hajlandó elindulni?Végső esetben megpróbálhatod a recovery-t. Az Asustor hivatalos letöltési oldalán kiválasztod a 1102-t. Az oldal alján lesz egy „ADM” szekció, innen töltsd le az .img fájlt. Ezt másold rá egy FAT32-re formázott pendrivera.
Kapcsold ki a NAS-t, dugd rá a pendrive-ot, és úgy kapcsold be, hogy nyomva tartod a reset gombot. Ekkor a pendrivle-ról botol, felteszi az alap rendszert, és újraindul. Elméletileg ekkor már hozzáférsz a 8000-es porton. Az adataid megmaradnak, de a beállítások elvesznek. Ha ügyes voltál, és van mentésed a konfigurációról, azt visszatöltve, a beállítások is visszajönnek. -
belashx
senior tag
válasz
Victorio
üzenetére
Én is hasonlóképp jártam a múlt héten az előző ADM-mel, 5202T-n a múltkor. Valahogy helyreállt, de fogalmam sincs, mitől.
Már kezdtem vizionálni, hogy kell egy hard reset, de pár újraindítás utan magára talált.Nem hinném, hogy számít, de nem volt fixálva az IP címe (figyelmetlenségből).
A mostani frissítés gond nélkül lement.
Esetleg megpróbálhatod közvetlenül a PC-re kötni. (Van tutorial hozzá a weboldalukon).
-
Victorio
aktív tag
A Drivestor 2-t (AS1102T) hazavágta a ADM 5.1.0.RMM1 frissítés. Az előző 5.1 verzióval minden rendben volt még.
Nem érem el az IP címén (kap IP-t megnéztem a routerben). Se a beállított porton, se a 8000/8001-en.
A rendszerállapot LED zölden villog, a többi rendesen zölden világít.
Az Asustor Control Center nem találja meg a lokál hálón.Hogy induljak neki a helyrekalapálásnak?
-
válasz
donat_sz
üzenetére
Azért volna jó ha lekapcsolna és nem akkor mikor az aksi lemerül mert ha pl. elmegyünk nyaralni és lemerül ( néha lehet több órás áramszünet ) akkor meg kéne nyomni a bekapcsoló gombot, de távolról nehézkes. A nas-t tudom távolról bekapcsolni. Gondolom azért az ups-nek is van valami fogyasztása ha aksiról megy. A Synologynak van ilyen beállítása, azért kérdeztem.
-
ugyes
senior tag
Újra kiadták az ADM 5.1-et.
-
donat_sz
senior tag
Nem értem, ha lekapcsol a NAS, miért kéne a a UPS-nek is kikapcsolnia? A NAS nem fog áramot felvenni, hiszen kikapcsoltad. Ha van további fogyasztó rajta, akkor azokat is le lehet kapcsolni egy szolgáltatás és (azt hiszem) hálózati hozzáférés segítségével.
Amúgy Cyberpower egy kisebb UPS-e van nekem, arról megy a teljes POE-s hálózat is, többnyire kibírta addig míg vissszajött az áram, mikor nem, akkor meg így járás volt, de azon egységeknek ez elvileg nem is okoz gondot.. -
Sziasztok! Ha valakinek van CYBERPOWER CP900EPFCLCD ups, meg tudná mondani, hogy áramszünet esetén, ha a NAS a beállított időn belül lekapcsol akkor az ups le tudja kapcsolni magát, hogy ne merüljön az aksi és ha visszajön az áram akkor bekapcsol magától és a NAS is bekapcsol magától?
-
ugyes
senior tag
Ma felraktam az új ADM 5.1-et. Jól felment, egy konténert kellett meglökni. Eddig a pozitív hírek.
A negatív, hog azóta az *arr konténerek nem látják egymást. Az új ADM Defender verzió a dockert is ellenőrzi, és valamiért nem engedi egymással összekapcsolódni az alkalmazásokat. Beállítottam, hogy helyi hálózaton minden megengedett (docker relevánsra is állítottam), de nem akaródzik működni.
Csak azok a konténerek látják egymást, bármit, amelyeket az App Central-ból telepítettem és a rendszer bridge IP subnettől kaptak IP címet Dockerben.
Valakinek megoldás? Köszönöm. -
gabber01
addikt
Nyilván nem látok bele, de nekem aránytalanul drágának tűnnek, ahhoz képest amik (glorified network driveok), amit tudnak és ahogy.
Nem hiszem, hogy pl. egyszerű, alsó kategóriás eszközöknek 100-200e Ft-ba kell kerülniük, 1Gb porttal, 2 slottal meg 1 jó esetben 2Gb rammal. Legalább ha lenne bennük akárcsak 1 disk is, dehát nincs.
Dehát annyiért adják amennyiért el tudják adni. Ezekszerint el tudják adni...
-
cigam
titán
válasz
gabber01
üzenetére
Hát csak a tápegység 10-20e Ft. Egy hasonló teljesítményű Raspbery Pi 5 "alaplap" is megvan 40-50eFt felszereltségtől függően. Itt pedig még van egy spéci ház, ami megtartja a merevlemezeket, pontosan az alaplapi SATA/táp csatlakozón tartja őket. Plusz a szoftver fejlesztés sem egy pár hetes munka, azt is folyamatosan tesztelni, fejleszteni kell.
És nem beszéltünk a 27%-os ÁFÁról ... -
cigam
titán
válasz
gabber01
üzenetére
Amíg a többi eszközöd nem tud 2.5Gbps-t, addig kb nem érdekes, viszont valamikor el kell kezdeni fejleszteni, ez lehet pont a NAS-is, hiszen megy az Gbites cuccokkal is, de ha a switched/routered behal, már abból is érdemes 2.5-est venni, majd a PC-n is le lehet cserélni, vagy a WiFid lehet már most is tud ekkora tempót.
Nem kötelező, csak egy lehetőség.A memóriából sosem elég. Mondjuk nekem egy nem sokkal drágább QNAP TS232 van 2GB RAM-al

Bár most ez sincs kimaxolva, de így is majd 1GB-ot eszik (~860MB per pillanat). Éppen ez a jó, van benne egy "kis" tartalék. Inkább +1GB RAM-ja legyen(néha üresen), minthogy hamar elkezdjen swapolni a merevlemezre.
Ettől függetlenül az Asustor1102 is jó választás, de azzal nincs tapasztalatom, hogy mennyire szűkös az 1GB RAM. -
gabber01
addikt
Szerintem elég kell legyen ehhez az 1Gb, de láttam 20 körül 2.5Gb-es Ubiquiti switchet is már.
Az 1Gb ram tényleg gáz lehet? Van egy régi Zyxel NAS326-om, de azon Plex-szel együtt sem evett még rambol 50%-nál többet. Viszont ez hajlamos 100%-on pörgetni az egy szem cpu magját, ami nem egészséges a teljesítményre.
-
cigam
titán
válasz
gabber01
üzenetére
Nem probléma, csak jövőállóbb. Pár év múlva valószínűleg már alap lesz(elérhető áron kapható lesz) a 2.5GBps sebességet tudó switch/router. Igaz már most is van 20-30eFt-ért noname eszköz.
Manapság még csak a fájlok másolásakor használható ki, a 80-100Mbps bitrátájú videók is röhögve átmennek az alap GBites kapcsolaton. -
ugyes
senior tag
válasz
gabber01
üzenetére
Ha csak ennyire kell, akkor semennyire. Ha több szervert, gépet, stb. kellene kiszolgálnia egyszerre, akkor megéreznéd hiányát.
Ha médiaszervert tennél erre a NAS-ra, akkor lassú lesz. Az 1GB RAM kevés neki. Ha effelé mégy majd el, akkor inkább vegyél mellé egy mini PC-t (egy N100/150-es is elég) vagy Nvidia Shield Pro-t, elégedettebb leszel. -
gabber01
addikt
Tényleg csak ennyit szeretnék, hogy ne kelljen a PC-nek is "feleslegesen" mennie filmek lejátszásához vagy ne kelljen mindig másolgatni a filmeket valami külső hdd-re/pendrive-ra. Na meg hogy a seedeléshez se kelljen a PC.
Az 2.5Gb port hiánya mennyire probléma?Ahogy nézem, azok a nasok már jelentősen drágábbak ennél.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Az AS1102TL Drivestor 2 Lite-ról mik a vélemények?
Alap NAS-nak szánnám, filmeket tárolni, minimál torrent a filmeket seedelni és hogy a TV a NAS-ról tudja lejátszani a filmeket gép közbeiktatása nélkül.Megbízható, elegendő teljesítményű cucc? Valamint mennyire biztonságos?
-
UPS-ről leállításnál melyik opciót érdemes választani, biztonságos mód vagy a teljes kikapcsolás? Biztonságos módnál gondolom azért valamennyi áramot fogyaszt és ha megjön az áram akkor visszakapcsol. Viszont ha a teljes kikapcsolást választom akkor, hogy érem el távolról, hogy kapcsolom be, mert gondolom magától nem fog bekapcsolni?
-
-
-
Köszönöm mindenkinek a hasznos tippeket.
Azt hiszem ez lesz a kiválasztott: APC Back-UPS BX 950VA - 520 W
A Synology topikban is volt aki használja. -
Az egy hardverkompatibilitási lista, keresd meg a kinézett típusokat és akkor látni fogod hogy kb. mennyire megy.
Példa, APC Back UPS CS 350 (vagy CS 500), USB csatlakozása van (ilyeneket használok, kb. minden támogatja)

https://networkupstools.org/docs/man/usbhid-ups.htmlA linken van egy csomó gyártó, azokból nézelődj. Illetve ebben és a Synology topicban is van sok példa APC, Eaton stb.
-
-
Sziasztok! Van tapasztalatotok az alábbi vagy márkán belüli UPS készülékekkel? A kompatibilis listában nem találtam.
Eaton 5E Gen2 UPS USB DIN, 900 VA, - 480 W
APC Back-UPS BX 950VA - 520 W
FSP iFP 800 - 480 W
Mi van ha a NAS nem ismeri fel, nem kommunikál vele? -
ugyes
senior tag
Költözöm. És azt vettem a fejembe, hogy az új helyen megtisztítom a NAS-t kívül-belül. Mire figyeljek oda (a lemezek sorrendjén kívül)?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Most Synology NAS-t használok, de egyre jobban kezdek kiábrándulni a gyártóból, mert megkötéseket adnak a HDD használtában az új készülékeikben és még azt is hallottam, hogy a transzkódolást is "kinyírják", úgyhogy azon filózom, hogy Asustor-ra váltanék.
Van aki Synology-ról jött? Sokkal rosszabb a rendszer? Milyen hátrányokat láttok?Köszönöm szépen!
-
-
donat_sz
senior tag
Van arra ötlete bárkinek, hogy mi okozhatja, hogy azt írja, hogy nem tud csatlakozni az internethez?
A NAS-on futó portainer pl simán le tudja húzni az imageket.
Az ADM Maintenance simán tudja ellenőrizni, hogy a legfrissebb verzió fut...
Raádásul ennek a DDNS szolgáltatásnak a segítségével továbbra is tudok VPN-nel csatlakozni távolról a hálózatra.
-
ugyes
senior tag
ARM-es processzoros NAS-társaknak infó (nem jó), ha Plexet használnak:
Updated libraries in ADM are not compatible with the ffmpeg patches provided by Realtek. This affects NAS ASUSTOR NAS devices running Realtek CPUs. Which means hardware-accelerated transcoding will no longer be supported after upgrading to ADM 5.0. -
Szia! Idáig is a routerben át voltak irányítva a Download Center és a qbittorrent portjai, de valószínű a NAS tűzfal nem engedte ki. Most a NAS tűzfalban így módosítottam: [kép]
Csak a két torrent port van beírva, port checker mind kettőt nyitottnak mutatja. A többit zártnak. Így jó lesz? -
cigam
titán
Akkor valamit nem jól csináltál, nem értetted meg a helyes működését, beállítást. A torrent portjait nyitottak kell mutatnia az online ellenőrzőnek. Ehhez az kell, hogy
- a routeren a 6889-es port át legyen irányítva a NAS-ra
-a NAS tűzfalán be kell engedni a 6889-es portot
Ekkor már az internet felöl is elérhető a bittorrent 6889-es portja
A 6889 csak egy példa, a konkrét pontszámot ki kell olvasnod a torrent programod beállításaiból.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- Indokolatlanul drága webkamera indokolatlanul olcsón eladó! Onlyfans, Livejasmin kezdőszett
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

AS5202T.
Otthon, a fotelből könnyű "jobban tudni".